Legfontosabb > Bútor

Csináld magad - Hogyan csináld magad?

Lehetőség van fürdőszoba felszerelésére a házban egy bárban, vagy nem rosszabb, mint egy szokásos városi lakásban.A finishing módszer választása csak a pénzügyi lehetőségek és a háztartásbeli képzeletétől függ.

A befejezés... befejeződés nélkül

A fafalakat nem kell faltól, gipszből vagy más bevonatok mögé rejteni. Csak ebben az esetben a faanyagnak kezelnie kell a nedvességálló vegyületeket.

Az ilyen feldolgozáshoz sok forrás áll rendelkezésre - ezek mindenféle mogyoró, szárítóolaj, fafolt. Mindegyiknek ugyanolyan hatása van, de sokan közülük, különösen a lakkok, káros anyagokat bocsátanak ki magas hőmérsékleten.

Ezért a szakértők javasolják a természetes készítmények, például a lenmag vagy a kanadai viasz használatát. A "kémia" közül a legbiztonságosabb a "Tinkurila", "Belinka", "Evrotex" és a Pinotex márkájú termékek, amelyek belső munkára szánják őket.

Az impregnálást ecsettel vagy görgővel kell végrehajtani egy száraz felületen, amelyet előzőleg finom szemcsés zománcpapírral tisztítottak. Az olajat vékony rétegekben ismételten - 7-8 alkalommal alkalmazzák. Egy kabátban gyantáztak.

A nedvességálló készítmények jelentős mínusz, hogy elég rövidek: a fakezelést 5 évente meg kell tenni.

Kerámia csempe a fa házában

A hagyományos módszer a befejező nedves helyiségek - cserép. Erősítse meg a burkolólapot közvetlenül a rönkökön, természetesen nem fog működni, ezért először be kell szerelni a nedvességálló anyag burkolatát. Általában nedvességálló orientált hajlékonylemezeket (OSB) vagy gipszrostlemezeket használnak erre a célra. A valódi rusztikus rönkház hangulatos hangulatának megőrzése érdekében a falak általában nem teljesen lehúztak: magasságuk csak felét, vagy akár egy kicsit kevesebbet takarnak. A lemezek rögzítéséhez először egy fémbetétet vagy vázot kell felállítani. Kívánt esetben a keret sejtjeiben szigetelő és vízszigetelő réteg helyezhető el. Hasonlóképpen a burkolólapot a padlóra helyezzük: először a lapanyagot összeszereljük, majd elvégezzük a befejezést. Nemcsak kerámiák, hanem mozaikok vagy mesterséges kő is ragasztható a gipsz vagy a forgácslap burkolatához.

vakolat

Érdekes megoldás lehet a nedvességálló dekoratív vakolat. Ez az anyag hatalmas lehetőségeket kínál a legmerészebb tervezési ötletek megvalósításához.

A legnépszerűbb színes kompozíciók dombornyomott textúrával. Jó kombinált megoldásokat keres: vakolat és csempe, vagy vakolat kombinált burkolattal.

A vakolatot sűrű polisztirolhab lemezek szigetelésére alkalmazzák, előzetesen üvegszál erősítésű hálóval.

Először egy szőrös henger segítségével a rácsot egy vastag primerréteg borítja. Aztán, amikor megragadja, a spatula egyenletesen elosztja a díszítő réteget az egész felületen.

Egy kicsit a zuhanyzó szellőzéséről a bárban

A munka befejezése előtt gondoskodni kell a jó minőségű szellőzésről. A kényszerített levegőcsere megakadályozza a gombaalakítások megjelenését, amelyek rothadás és a faanyagot körülvevő szerkezetek megsemmisítését okozzák.

A szellőztető rendszer felszereléséhez két légcsatornát kell elhelyezni, amelyek közül az egyik friss levegőt biztosít, a másik pedig eltávolítja a hulladék levegőt. Ebben az esetben a berendezést a lehető legmagasabbra kell helyezni - a padláson vagy a padláson. A rendszer minden alkatrészét speciális tartókon rögzítik, mivel a fa közvetlen érintkezése sérti a tűzvédelmi követelményeket. Szellőzés telepítésekor

a mennyezeten lévő csatornáknak intézkedéseket kell tenniük a csatornák védelme érdekében, ha a szerkezetek az otthoni zsugorodási folyamat során elmozdulnak. Nem szabad elfelejteni, hogy a ventilátorok és a csövek rugalmas és rendkívül éghetetlen anyagokból készülnek. A beépített szellőzést speciális tűzvédelmi csappantyúval kell felszerelni: tűz esetén azonnal megakadályozzák a levegő áramlását.

Fürdőszoba egy faházban - igények és kivitelezés

A modern vidéki ház a lakóknak minden olyan kényelmi felszerelést biztosít, amely a városi lakásokban rendelkezésre áll. A fürdőszoba sem kivétel. A modern építőanyagok és technológiáknak köszönhetően minden faházban könnyen felszerelhető. De ugyanakkor különleges intézkedéseket kell hozni a fa megóvása érdekében a faházban lévő fürdőszoba nedves légköréből.

A fából készült házak fürdőszobai befejeződésének követelményei

Minden faépületnek hatékony védelmet kell nyújtania a magas páratartalomnak való kitettség ellen. Ezt minden szerkezeti elemre (padló, fal, mennyezet) kell alkalmazni. Ellenkező esetben a faanyagot nagyon gyorsan a gomba és a penész fogja befolyásolni. Az ilyen kellemetlen következmények elkerülése érdekében:

 • hogy a szexuális bázis szerkezetében megbízható vízszigetelő réteget hozzon létre, főként a fagerendákból, fürdőkádakból, mosdókból, víz- és csatorna-kommunikációból származó faházak helyén,
 • egy hatékony szellőztető rendszert valósítson meg olyan párás helyiségekben, amelyek levegőt szívnak el a vízgőz légkörből való eltávolítása érdekében,
 • még a tervezési szakaszban is, hogy biztosítsa a padló (lag) csapágyelemeinek megerősítését, ami speciális szerkezete miatt szükséges.

A ház egy fürdőszobájának befejeződése egy bárból

A falfalak nedvességtől való védelme a durva kikészítés folyamatában történik. A következő anyagokkal kivitelezhető:

 • nedvességálló gipszkarton lapok,
 • cement beton lapok,
 • szendvicspanelek.

A nedvességálló gipszkarton a falak felületének összehangolására és a fürdőszoba házon belüli további befejeződésére szolgál. Ennek az anyagnak a lapjai a legegyszerűbb esetben, a függőlegesen elrendezett útmutatók egy csoportjához vannak szerelve. Hézagot biztosítanak a fal és a gipszkarton között, amely hővel vagy hangszigetelő anyaggal tölthető meg, valamint a fektetéshez. Ennek a befejező anyagnak az elsődleges előnye alacsony költség.

A gipszkarton alternatívájaként megengedett a cementcement forgácslemezek (DSP) használata. Fő előnye a környezetbarát. Miután a falak ilyen lemezekkel vannak bevonva, a bár házának kialakítása számos finomítással díszített.

A szendvicspanel több egymást követő rétegből áll, köztük zaj és hőszigetelés. Ez biztosítja az anyag egyszerű egyszerűségét és gyorsaságát. Az ilyen panelek használata lehetővé teszi, hogy szilárd alapot hozzon létre, amely ellenáll a ragasztott csempe súlyának. Ennek a befejező anyagnak a hátránya a magas költségek.

Az összes ilyen anyag beszerelésekor figyelembe kell venni a faház méretének változását a külső körülmények függvényében. Például, hideg és meleg időben, a fal magassága csökken, és az esős évszakban - a növekedés. Ezért a befejező anyagokat "lebegő" módon kell rögzíteni, amelyben a fal szabadon mozoghat a durva felülethez képest.

A fürdőszobának vízszigetelése a fa házában

Megfelelő akadályt teremtve a nedvesség behatolásához a ház faszerkezeteihez - ez a fő feladat, amikor fürdőszobát építenek benne. Végrehajtásának egyik szakasza az eszközpad, amely elkerülhetetlenül közvetlenül egy bizonyos mennyiségű vizet (legalábbis fröccsenés formájában) esik. Ehhez olyan többrétegű szerkezetnek kell lennie, amely a következőkből áll:

 • megerősített rönkök, amelyek képesek ellenállni a cement-homok esztrich és a fedőréteg súlyának (ha a fürdőszoba a második emeleten vagy a padláson van elhelyezve, a megfelelő helyeken növelni kell a padlógerendák teherbírását),
 • Durva padló, amely szokványos táblákból alakítható ki,
 • nedves vagy félszáraz keverékből készült esztrich,
 • a fedőburkolat, amelyben ajánlatos egy csempe (magas beépítési sebesség, könnyű karbantartás és hatalmas dekoratív design jellemzi).

Egy másik fontos pont a vízszigetelés egy fürdőszoba egy házban egy bárban a kezelése ízületek alakított szomszédos a falak a padló és a mennyezet. Ehhez a szalaghoz vízálló anyagokat használnak. Ragasztják szilikon tömítőanyagokat az ízület mentén, és mindkét szomszédos felületen átfedik. Ez a megoldás kiküszöböli a vízgőz áthatolását fából készült szerkezetekbe, amelyek ennek következtében intenzíven fogynak.

Döntés a fürdőszobában a bárban

A befejező díszítő munkákat olyan anyagok és bútorok kombinációjával kell elvégezni, amelyek lehetővé teszik a kívánt légkör pontos felépítését. Ehhez ajánlatos a házban lévő fürdőszobából származó különféle fényképeket tanulmányozni egy bárban, nagy számban, mind az internetes forrásokban, mind pedig az építőipari cégek katalógusában. A végeredmény megjelenítéséhez tanácsos használni a tervezési vizualizációs eszközöket.

Például, a rusztikus beállítások egyszerűségét úgy érheti el, hogy a fürdőszoba belsejét egy faházban lévő bárházban töltik ki. A nedvesség elpusztításának megelőzése érdekében a tárgyak felületét vízálló vegyületekkel (zománcok, lakkok, alapozók) lehet bevonni. És ha a bútorok tölgyből készülnek, akkor nincs szükség magas páratartalmú védelemre - ez a fa nagy sűrűségű és gyakorlatilag nem veszi fel a vizet.

Faházak egy faházban: az elrendezés szabályai és a befejező funkciók

Faházak már nem ritkaság a külvárosi építkezésben. A természetes fa egyedi szerkezete és környezeti biztonsága miatt sokkal több előnye van, mint a téglából vagy betonból készült analógok. Könnyű lélegezni az ilyen házakban, melegben és otthonosan lenni benne még a legsúlyosabb fagyban is.

A pozitív tulajdonságok ellenére néhányan óvatosan járulnak hozzá a fa épületéhez. A főbb félelmek a faházban lévő fürdőszoba és az elrendezésének folyamata. Az izgalom meglehetősen ésszerű, mivel a szerves építőanyagok erősen elnyelik a nedvességet, és ez tele van bomlással. Ezek elkerülése segít a helyes megközelítésben a fürdőszoba tervezésében és befejezésében.

Hol és hogyan lehet a legjobban elhelyezni a fürdőszobát

Először is, a tervezési szakaszban meg kell találnunk az optimális helyet a fürdőszoba elrendezéséhez. Ajánlatos az első emeleten elhelyezni a hálószobát, öltözőt vagy két szobát.

Ha a lakóterület nagy, akkor a házban a kényelem érdekében különböző fürdőszobák lehetnek különböző szinten. Ebben az esetben a helyiségek egymással fel vannak szerelve. Ebben az esetben nagy jelentőséget tulajdonít a faházak padlójának terhelésének előzetes számításai.

Tekintettel arra, hogy a standard fürdő átlagos súlya körülbelül 100 kg. Tele van vízzel, kétszer annyi súlyú. Ráadásul a személyfürdő testtömege is. Emiatt a számított terhelés nem kevesebb, mint 460 kg / m2.

A tervezett terheléshez szükséges paraméterek megszerzése érdekében a következő intézkedéseket kell tenni:

 • lerakó gerendák lépéseinek csökkentése;
 • a nagy keresztmetszetű padlók használata;
 • a gerenda vastagságának növekedése 25% -kal.

A fürdőszoba padló jobb, hogy valamivel alacsonyabb, mint más helyiségekben. A tartalékmagasság megóvja a házat az elárasztástól az előre nem látható körülmények miatt a csövek áttöréséből vagy a berendezések meghibásodásából.

A tervezés során meg kell rajzolnia a vízvezeték-berendezések, felszállók, szerelvények, szelepek elrendezését.

A kommunikációs rendszer elrendezésének jellemzői

Ha megfelelő helyet választanak, itt az ideje, hogy átgondoljon minden olyan árnyalat, amely a szobához való kapcsolatot kísérte. Ajánlatos részletes tervet készíteni, ahol minden egyes elem helyét jelezni kell.

A vízellátás szervezésének részletei

A kondenzátum minden faszerkezet lelkes ellensége, gyakran nagy mennyiségben hideg vízzel. A fürdőszobában védje meg a fát a fém termékek helyett a műanyag csövek választásával.

A műanyagot az alacsonyabb hővezető képesség jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kondenzátum mennyisége csökkenni fog és minimálisra csökken.

A telepítéssel kapcsolatos hasznos javaslatok segítenek megakadályozni a fa szerkezetek rothadásának kockázatát, nevezetesen:

 • a csövek érintkezése a falakkal;
 • hőszigetelés a speciális poliuretán habcsövekkel;
 • a csővezeték gumibilincsekkel való rögzítése;
 • a leeresztő szelep elrendezése, amely eltávolítja a padlón felgyülemlő vizet.

Ezen egyszerű szabályok tiszteletben tartása a fürdőszobában történő vízellátás megakadályozásával megakadályozza a faház tartószerkezeteinek idő előtti elpusztítását.

A szennyvíz alapvető követelményei

Különleges követelményeket támasztanak a faházak csatornázási rendszereire. Minden szivárgás veszélyes a fa számára, ezért feltétlenül gondosan ellenőrizni kell az összes csatlakozás szorosságát.

Az is lehetetlen megakadályozni, hogy a csövek megfagyjanak. Mivel a szellőztetés a természetes szellőztetéshez télen, a kockázat meglehetősen magas. Az ilyen jelenség megakadályozásának hatékony módja a csatornahálózat földön való eltemetése.

Az elektromos hálózat elrendezésének jellemzői a fürdőszobában

Ahhoz, hogy megfelelően vezesse a vezetékeket a fürdőszobában, meg kell jegyezned, hogy a magas páratartalom nem a legjobb módja a vezetékezésnek. Kedvezőtlen körülmények között a nyitott kontaktusok gyorsan oxidálódnak, és a vegyületek területén az ellenállás és a fűtési fok nő.

Ezt nem szabad viccelni, a kritikus hőmérséklet gyakran a tüzek okozója. A kábelezés megteremtése fontos az összes szabályozási követelménynek megfelelően, mivel megbízhatóan csatlakoztatja a kábeleket. A végek olyan vegyületeknél éltek, amelyeket előnyösen ónréteggel borítottak.

A bekötési rajz elkészítésekor ne felejtsük el, hogy a ház fából készült. És itt nagyobb figyelmet és a vezetők további védelmet igényelnek.

A legjobb megoldás az lenne, ha olyan fémcsöveket használnánk, amelyeket fektetni fognak. A réz vagy acél csövek használata biztonságosan rejtett telepítést tesz lehetővé a fürdőszobában.

Ne feledje, hogy az elektromos pontokat el kell távolítani a csapokról és a zuhanyfejről. A csatlakozót speciális védőburkolattal kell kiválasztani - IP44 nedvességállósággal.

A szellőzés megszervezése

A légcsere minden fürdőszobához fontos, és egy faházban különösen megfelelő szellőzőrendszert kell szervezni.

Fontos, hogy a levegő teljes áramlását biztosítsa a helyiségbe, és rés maradjon az ajtó alatt. Az ajtó alján egy speciális rácsot is elhelyezhet - gyönyörűnek tűnnek, és ellátják a levegőellátás fő funkcióját.

A kipufogó levegő felépítésének eltávolítása. A ház padlásra vagy a hamis mennyezet alatt fekszik, ha a fürdőszobában van.

Biztonsági okokból a szellőzőcsatornák tűzvédelmi csappantyúkkal, rugalmas, nem éghető anyagokkal és tűzzel szemben védett ventilátorral vannak felszerelve. A kipufogóventilátor teljesítménye a szoba területe alapján történik.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

Mielőtt elkezdené a megmunkálást, vízszigetelést kell készítenie - egy hatékony vízhatlan gátat a hely minden részében.

Főbb vízszigetelő anyagok

A vízszigetelésre szolgáló anyag kiválasztásakor célszerű összpontosítani a fürdőszobában használt felület típusát.

A falszerkezetnek a nedvesség káros hatásaitól való védelme érdekében használjon ilyen anyagokat:

 • Obmazochnye. Készíthetnek tartós vízálló bevonatot. Ezek masztixok és emulziók, amelyek három rétegben, hengerrel vagy kefével több napos időközönként kerülnek a felületre;
 • Beillesztve, tekercsekben vagy lapokban eladva, amelyek átfedéssel vannak ragasztva. A varratokat szintén tömítőanyaggal vagy vízálló gittal kezelik;
 • Impregnáló. Nem lakó helyiségek feldolgozására használják, mivel különböző kémiai adalékanyagok jelen vannak.

A víztaszítóságot különleges adalékok jelenléte biztosítja az emberek számára biztonságos anyagokban. Tehát a lemezes bitumen vagy polimer anyagok ragasztásához különleges, meleg vagy hideg masztix adalékanyagot kell készíteni

A vízszigetelés elvégzésének eljárása a fürdőszobában

A vízszigetelő anyagot csak a tisztított felületre kell alkalmazni, mélyen behatoló hatású alapozó kompozíciókkal kezelve. A padlót legtöbb esetben bitumenes szigeteléssel szigetelik, majd egy vízszigetelő fóliával ragasztják be, és egy megerősítő hálóval és egy lágyítóval erősített cement-homok esztrich fel van téve. Ez a technológia megbízható és viszonylag olcsó.

A falak vízszigeteléséhez használhatja az egyik lehetőséget:

 • Kezelje a felületet latex vagy akril vízszigeteléssel gipszkartonhoz;
 • Festse a falakat maszkkal, mielőtt a lapokat felhelyezné;
 • Hagyja befejezni a fa felületét, olajjal és lakk alapanyagokkal való áztatásával.

A mennyezet felületét szintén 2-3 rétegben bitumenes maszkolattal kell jól bevonni, majd antiszeptikus védőelemmel kell kezelni.

Fal-, padló- és mennyezetdekoráció

Miután a megbízható vízszigetelés készen áll és teljesen megszáradt, ez a befejező munkák fordulója. Az anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni a faházban található helyiség jellemzőit.

Mi a padló a fürdőszobában?

A padló befejeződésének alapja konkrét betonként szolgál a vízszigetelő réteg felett. Kisebb lejtőn kell, hogy legyen, aminek köszönhetően a padlóba vészhelyzeti lefolyót helyeznek el.

A leggyakrabban alkalmazott padlózat befejezéséhez:

 • laminált padló;
 • kőagyag / kerámia burkolólapok;
 • linóleum
 • fa nedvességálló fajta.

A bélés alsó és nem a legrosszabb változata - kerámia burkolólapok. A fapadló szépen és organikusan néz ki a fürdőszobában. Ha pénzt szeretne megtakarítani, a linóleummal megteheti.

A fából készült házak kemény burkolatának fektetése a padlón úszó rendszer szerint történik. Vagyis nem rögzítik mereven az alapra és az épület falai és az esztrich között a rácsozott csempe, például 1,5 - 2 cm-es résszel. A faszerkezetek lineáris mozgásait kompenzálni kell. Felülről a rést egy lábazattal zárják, amely kizárólag a falon van rögzítve.

A fal dekorációjának jellemzői

A falak befejezésénél figyelembe kell venni a természetes fa tulajdonságait. Nedvesség és hőmérséklet-sokkok hatására csökken és repedés.

Annak elkerülése érdekében, hogy a felület deformációja elkerülhető legyen, a későbbi kikészítéshez fel kell készíteni a dobozt és rögzítenie a hamis falat. Ez az építmény nedvességálló gipszkartonból vagy egy fémprofilból készült csúszó keretből áll, a szellőzőrés betartásával.

Ez a képzés lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú befejezéseket végezzen. De ha fát használnak a burkoláshoz, nincs szükség hamis szerkezetek létrehozására.

Most a kereslet a következő befejező anyagok a falak a fürdőszobában:

 • Fa bélés. Ez őrölt és ezenkívül festékekkel és lakkokkal készültek. Jobb, ha egy vízálló kullancsból vagy vörösfenyőből készítik.
 • Csempe. Ez egy hatalmas választékban jelenik meg: sima és dombornyomott, egyszólamú, díszítéssel, nagy vagy mozaikos. Vízálló ragasztóval van felszerelve, és a varratokat poliuretán rugalmas tömítőanyaggal kezelik;
 • Falpanelek. Ezek lehetnek műanyag lemezek vagy akvapanelek. Alatta van telepítve a doboz a szellőzőréshez.

A befejeződő anyagok széles választéka lehetővé teszi a tervezői fantázia megvalósítását. Kombinálhat többféle anyagot, színes kompozíciókat, textúrákkal játszhat.

A mennyezet elrendezésének részleteit

A magánfaházakban található fürdőszobák mennyezetét általában fényes PVC panelekből és nedvességálló gipszkartonból álló felfüggesztett vagy feszítő szerkezetekkel díszítik.

A felfüggesztett mennyezetek számos előnnyel rendelkeznek. Ezek egy erős pajzs a nedves levegőből, könnyű álcázni az elektromos és szellőző rendszerek elemeit.

Ha a választás a gipszkartonra esett, akkor az alatta lévő profilt cinkkel kell kezelni, és további védelmet kell biztosítani a korrózió ellen. A mennyezet a gipszkarton hosszabb megtartotta az eredeti vonzerejét, akkor ragasztott üvegfal papír.

Vízvezeték kiválasztása és szerelése

Amikor a legnehezebb munka véget ér, a vízvezeték megválasztásának és megvásárlásának pillanatában jön. Ebben a kérdésben vegye figyelembe a szoba méretét, helyét, a családtagok számát.

A szoba stílusa is fontos. Mindegyik irányzatban - Art Deco, Provence vagy klasszikus - kiválaszthatja a megfelelő vízvezetékberendezést.

A piacon különböző fürdőmodellek vannak:

Az öntöttvas fürdő beszerzésének lehetősége jobb, ha azonnal leeshet. Elfogadhatatlan egy faház számára a lenyűgöző tömeg miatt. Több praktikus acéltermék, amely kis helyigényű.

Az eco stílusban díszített szobáknak szokatlan fafürdõt kell vásárolniuk. A legkülönfélébb konfigurációk különböző akril modellek. Közülük pontosan pontosan illeszkedik egy bizonyos belső térbe.

A kombinált fürdőszobában kívánatos a kád és a WC elválasztása gipszkartonból, fából, színezett, matt vagy tükörüvegből készült válaszfalakkal. Szintén a szobában kell feltételes zónák úszás, pihenés, egészségügyi terület.

A vízvezetékeket úgy kell felszerelni, hogy ott legyen szabad hely:

 • fürdő - 100 cm;
 • WC csésze - 60-70 cm;
 • éjjeliszekrény nyitott ajtókkal - 50 cm;
 • zuhanykabin - 90 cm;
 • mosogató - 70 cm.

Az egyes berendezések közötti távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, ami lehetővé teszi minden eszköz problémamentes használatát, anélkül, hogy oldalra tapadna a másikhoz.

Válassza a vízvezeték kis helyiségek kell nagyon óvatos. A tér további szűkítése érdekében a mosdó, a mosdó és a fürdő sötét színeit nem lehet felszerelni. Az előnyös megoldás pasztell árnyalatok, átlátszó polcok, beépített bútorok bevezetése lenne.

Hasznos videó a témában

Videó a PVC panelek befejezéséről:

Hogyan készítsük el a padlót a befejezéshez: hatékony vízszigetelési módszerek:

Laying tiles a fürdőszobában - minden árnyalat a videó:

A fürdőszoba egy faházban csak első pillantásra nehéz és lehetetlen feladatnak tűnik. Sőt, bárki képes kezelni az összes finomságot. A legfontosabb, hogy figyelembe vegyék a természetes faanyag sajátosságait, és válasszon kiváló minőségű nedvességálló anyagokat a dekorációhoz.

Fürdőszoba faházban

Az elmúlt években az emberek egyre inkább faházakban építettek és éltek. És rengeteg oka van ennek: egészségvédelem, viszonylag alacsony költség, egészségvédelem és még sok más. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan lehet kompetensen és hatékonyan készíteni egy fürdőszobát egy faházban egy bárban.

Vízellátás

Különös figyelmet kell fordítani a víznek a fürdőszobából történő elvezetésére!

Az egyik lehetőség az, hogy a csöveket fémalapú laminátumokból használják. A legfontosabb előny az egyszerű szerelés. Ha nagyon nagy megbízhatóságra van szükség, akkor keresztkötéses polietilén csöveket kell használni. Még akkor is, ha deformálódás következik be, a cső még mindig kiegyenesedik. A csővezetéket speciális bilincsekkel vagy klipekkel kell rögzíteni. Szükséges továbbá a csővezeték rendkívül alacsony hőmérsékleten történő védelmére. Erre a célra hőszigetelő anyagot használnak.

A legoptimálisabb rendszer a víz elvezetéséhez egy házban egy sávból egy száraz kapuval rendelkező vízelvezető. A kapu egy kapu, egy rács, amelyen keresztül a víz megy a csatornába! Szintén fontos szerepet tölt be - eltávolítja a kellemetlen szagokat a csatornacsövekből.

Fürdőszobai vízszigetelés

A fő feladat a vízszigetelés - a faház védelme magas páratartalom. A víz és a fa tartós érintkezésével az utóbbi összeomlik és elkezd rothadni.

A vízszigetelő anyagok típusai:

Ebben a csoportban hengerelt és filmes anyagok. A ragasztás meleg és hideg masztix segítségével történik, amelyet több rétegben kell alkalmazni.

Hátrányok: olyan vászonok közötti varrások, amelyekbe a nedvesség behatolhat.

Ez magában foglalja az emulziók és masztirok összes típusát, polimer és bitumen alapon. Az erős vízálló felület létrehozása után keletkezik.

Vízszigetelést kell alkalmazni, rétegenként, időtartomány fenntartása.

Anyagok, amelyek víztaszító cementből állnak hozzáadott homokkal. Ez a típusú vízszigetelés nem ajánlott lakossági használatra.

A fürdőszobai padló vízszigetelése

A padlózat vízszigetelése a házban egy bárból polimerbetumen alapú tekercs anyagból (tetőszerkezet vagy irányított tetőszerkezet) lehet.

Ragasztja a padlót bitumennel és egy tetőfedő anyaggal. Egy hegesztett tető esetében egy fáklyát kell használni a lemezek ragasztására.

Fürdőszobai szellőzés

A fürdőszobában szellőztetni kell, különben kellemetlen következményekkel jár:

 • A penész megjelenése
 • Fém korrózió
 • rothadás

A szellőztetés elrendezése több szakaszból áll:

 • A mennyezet alatt 2 db légcsatornát kell felszerelni, amelyek közül az egyik biztosítja a levegő eltávolítását, a másik pedig a befecskendezését.
 • Kialakítások készülnek, amelyek a fürdő különböző részeiben helyezkednek el;
 • A tartócsatornák végein;
 • Az egyiket rácskal díszítik, a másik pedig ventilátorral van felszerelve.

Padlóburkolat

Ez a folyamat a következő lépésekből áll:

 • A ház kezdete előtt meg kell adnia a víz és csatorna főágait
 • Ezután a fa padlóra történő öntési módszert egy bitumen maszk réteget helyeznek el.
 • A masztix gipszrost vagy gumírozott anyag "Akvazola" típusú.
 • A fürdőszobában a padlószint 10-12 centiméterrel alacsonyabb, mint a többi szoba.
 • Készítsen egy szabványos padlóburkolatot, és erősítő hálót helyez rajta

Annak érdekében, hogy elkerüljék a ház egy pálca megsemmisítését, a tervezési szakaszban a következő árnyalatokat kell biztosítani:

 • az átfedési vastagság 15-20% -kal növekedhet;
 • a tartógerendák keresztmetszete növekszik
 • a gerendák felszerelését kisebb pályán végezzük, 20 cm-rel a normál érték alatt.

A kerámia burkolatok mellett padlóburkolatként nedvességálló laminált vagy linóleum is használható

Fal dekoráció

A fürdőszobában számos lehetőség van faldíszítésre:

Az ilyen anyagból készült hamis falak tökéletesek bármilyen díszítéshez.

 • Mozgó keretszerkezet

Fémprofilot használnak, amelyet mozgatható csatlakozókkal rögzítenek a falhoz.

Ez magában foglalja a falak díszítését kerámia burkolattal. Lehetséges az anyagok kombinálása a legkülönbözőbb síkon.

Mennyezeti kivitelezés

A fürdőszoba mennyezetének a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • Nedvességállónak kell lennie;
 • égésgátló;
 • felszívja az idegen hangokat és szagokat;

Számos lehetőség van a mennyezet befejezésére:

Ehhez a felületnek tökéletesen simanak kell lennie, előzetesen be kell szerelni a mennyezetet kartonpapírral (nedvességállónak kell lennie), majd áthatolnia kell a bevonatot.

A szívben reiki. Rögzítik a paneleket a reteszeken

 • Talán a legszebb - felfüggesztett mennyezet

A fő előny a szélsőséges hőmérséklet és a nedvesség ellenállása.

Faház egy faházban: érdekes design megoldások

Természetes faházak építésénél különös figyelmet kell fordítani a magas páratartalmú helyiségek kialakítására és díszítésére. Az a tény, hogy olyan nedves környezet, amely negatívan befolyásolja a fa állapotát, megváltoztatja annak alakját és megakadályozza a penész megjelenését. Ennek elkerülése érdekében, és a faházban lévő fürdőszoba vonzónak tűnhet, bizonyos szabályokat követnie.

Jelenlegi trendek

Annak ellenére, hogy idővel egyre több különböző stílus van, a klasszikus és a retro még mindig népszerű. Ugyanez vonatkozik az öko stílusra is. A természettudomány és a környezettudatosság most már trendben van, mert sokan gondozzák az egészségüket, és csak a családjuk számára választják ki a legjobbakat.

Természetes fa díszítés nyertes.

Egy faházban akár egy fürdőszoba is ugyanabban a stílusban és ugyanazon anyagokból készülhet. A bárban vagy a rönkökben lévő fürdőszoba jól néz ki, és hosszú ideig nem deformálódik. Magas páratartalmú helyiséget úgy lehet díszíteni, hogy egy magánhídházban és egy olyan házban, amelyet nem használnak nagyon gyakran.

A befejező anyagok kiválasztása

A fürdőszobában történő befejeződéshez különböző anyagokat használnak. Mi egyesíti őket, hogy képesek megvédeni a fa mindenféle deformáció és megjelenése penész rajta. Csak ebből fakadóan a szoba évek óta rendezett és vonzó megjelenésű.

falak

A falak felületének díszítésére a fürdőszobában olyan anyagokat használnak, mint pl. Csempe, üvegmozaik vagy kerámia alkatrészek és egyéb anyagok, amelyek általában magas páratartalomra reagálnak. Az anyagokat is egyszerűen tisztítani kell hagyományos módon.

Bizonyos esetekben fa paneleket használnak a fürdőszoba befejezéséhez. Rendszerint olyan fajtákból készülnek, mint a vörösfenyő. Vannak más fafajok is, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Szerencsére nem kevés. A minőségi fa panelek másik előnye, hogy idővel nem sötétednek.

Van egy hátránya a fa díszítés. Először is érdemes megemlíteni, hogy ez az anyag rosszul reagál sok tisztítószerre. Ezért a mosogató mellé további védőlapokat kell telepíteni.

Egy másik népszerű lehetőség a csempeburkolat. A csapágyazással vagy a burkolattal ellentétben ez egy elhúzódó folyamat. Az a tény, hogy először elő kell készíteni a falat. A csempe lefektetése előtt gipszkartonra kell fektetni a falat, mivel a cserép nem tapad a fa felületén. Szóval, vigyázni kell a bélés jelenlétére. Érdemes megjegyezni, hogy a falaknak további vízszigetelésre van szükségük.

A gipszkarton maga is kiváló befejező anyag lehet. Azonban, hogy ne áztassa, akkor kell kiválasztani a speciálisan kezelt gipszkarton, amely csak a befejező szobák nagy páratartalmú. A lapokat nem a falon kell rögzíteni, hanem a fa lécek felerősített ládájára.

Ez védi a fát a deformációtól, és garantálja a megbízhatóságot.

mennyezet

Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a fürdőszobában, nemcsak a falak koptatása, hanem a padló és a mennyezet megfelelő díszítése is szükséges. A belső mennyezetburkolat különböző módon hajtható végre. A legelterjedtebbek egy feszített mennyezet felszerelése. A felfüggesztett szerkezet megfelel a fürdőszobák befejező anyagaira vonatkozó összes követelménynek.

Jól felszívják az idegen zajokat, ellenállnak a nedvességnek és a tűznek. Ez a kialakítás lehetővé teszi az összes kommunikáció, szellőzőrács és kábelezés egyszerű elrejtését. Ennek eredményeképpen a szoba elegánsnak tűnik, és az összes nem vonzó részlet rejtve van.

Ezenkívül, mint a naplóházban, az üvegfalban és a mennyezet beépítésénél használt összes anyag, szintén teljesen biztonságos az egészség.

Népszerű stílusok böngészése

A modern fürdőszoba bármely létező stílusban díszíthető. Ezért mindenki kiválaszthatja az irányt, amit szeret.

klasszikus

Az egyik legjobb és időben tesztelt lehetőség egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Egy ilyen szobában nincs fényes dekoráció - minden olyan egyszerű és diszkrét, amennyire csak lehetséges. Ha a szoba alapja fa, akkor ez az opció az egyik legjobb.

Modern irányok

Sokan szeretnek lépést tartani az idővel. Ezért olyan területek, mint a high-tech, a minimalizmus, a loft és mások népszerűek. A modern szaniterárukkal töltött és világos színekben elkészített fürdőszoba elegáns megoldás, amely mindenki számára vonzó lesz, aki aktívan követi a trendi trendeket a design világban.

Számos érdekes projekt létezik, amelyek lehetővé teszik a modern vízvezetékek és a hagyományos fadarabok kombinációját. Bizonyos esetekben még a csövek és a vezetékek is dekoratív elemek.

Rusztikus stílus

Egy vidéki házban vagy az országban helyénvaló díszíteni egy szobát a falusi stílus egyikében. A legelterjedtebbek hosszú ideig olyan stílusok, mint a Provence és az ország. Egyrészt nagyon sok közösségük van, másrészt nagyon eltérőek.

A vidéki stílusú szoba egyszerűbb, kiegészítve sötét polcokkal, nehéz lámpákkal és más hasonló részletekkel. De a Provence stílusa éppen ellenkezőleg, elragadja a könnyedségét és a vonzó részleteket.

Ez színes függöny, fényes törölköző vagy könnyűfából készült polc.

Ezen stílusok mellett, amelyek a legnépszerűbbek, vannak mások is. Figyelheti őket is arra, hogy gyönyörűvé tegyék a fürdőszobát egy faházban.

Színtartomány

A fürdőszoba különböző színekben díszíthető. Hagyományosan ez a szoba választja a világos színeket. Segítenek lazítani és megnyugodni egy kemény munkanap után. A könnyűfalakat és a mennyezetet is könnyen tisztíthatja, így nem aggódhat, hogy a könnyű anyagok piszkosak és rendetlenek lesznek.

Különböző hideg árnyalatok továbbra is népszerűek: lila, kék, zöld. Frissességgel társítjuk őket, ezért logikusan használjuk őket a fürdőszoba befejeztével.

De a szakemberek a sötét hangok ellenére tanácsot adnak, bár a kis sötét faanyagok nagyon jól néz ki. A legfontosabb dolog - ne tégy túlzásba velük, különben a szoba egyre komorabb lesz, és kevésbé vizuálisan fog megjelenni.

világítás

Mivel a fürdőszobában állandóan magas a páratartalom, és fennáll annak a veszélye, hogy a víz a világítótestek felületére esik, meg kell keresni a legbiztonságosabb lehetőségeket.

A mennyezeti csillárt ritkán használják a fürdőszoba kialakításában. Túl sok helyet foglal el, ezért csak akkor kell telepíteni, ha valóban sok szabad hely van.

Fali lámpák - ez a legjobb lehetőség egy ilyen helyiségre. Jobb, ha olyan lámpák modelleket választanak, amelyekben az izzók zárva vannak. Tehát a nedvesség nem fog bejutni a lámpába.

Figyelheti az olyan érdekes megoldásokat is, mint a diódák vagy a spotlámpák. Kis helyet foglalnak el, és bárhol telepíthetők is. Például a tükör közelében vagy a fürdőszoba felett.

Belső feltöltés

A fürdőszoba feltöltése a méretétől és elrendezésétől függ. Ezért minden lakástulajdonosnak önállóan el kell döntenie, hogy mit telepít ebben a helyiségben, és mi jobb a konyhába vagy egy külön WC-hez vinni.

A szoba egyik központi tárgya a fürdő. Ez lehet egy nagyon kompakt modell, egy pezsgőfürdő, vagy zuhanyzós fürdő. A tálak különbözőek a formájukban, anyagukban és súlyukban is. Például az akril termékek nagyon könnyűek, és az öntöttvas modellek mérlegelhetnek, mint egy átlagember.

Az is fontos, hogy a mosdó a szobában legyen.

Rendszerint a mosogató kb. 70 cm magasságban van a padlóról. Ebben az esetben a legkényelmesebb használni. Lehetőség van arra, hogy minden falon mosdó legyen. A legjobb megoldás - a mosdó helye a sarokban, a zuhanyzó és a WC között.

Mint a modern apartmanokban, a vidéki házakban gyakran a fürdőszobát kombinálják. Ebben az esetben a WC alatt van egy hely. A szabályoknak megfelelően legalább 70 centiméternyi szabad hely legyen előtte.

Ha hely maradt, akkor a fürdőszobában egy szekrény vagy fiókos szekrény helyezhető el a törülközők, ruhák és egyéb szükséges részletek tárolására. A kisgyermekek szülõi a fürdõszobában kényelmesen mindenféle asztalokat, edényeket és polcokat tartalmazhatnak a baba dolgokkal.

A helyiséget tükörrel is fel lehet szerelni. Olyan kompakt lehet, amely a mosogató felett helyezkedik el, és hatalmas, egész magasságig. Egyébként szem előtt kell tartani, hogy minél nagyobb a tükör, annál jövedelmesebb lesz a szoba, mert vizuálisan megnöveli a kis fürdőszobát.

Ez a lista a legnehezebb dolgokról, amelyek szerint helyet kell találni a fürdőszobában. De mellettük mindenki meg tudja hozni valamit a sajátjából, vagy valahogy díszítheti a teret.

Mi mást kell fontolóra venni?

Nagyon fontos, hogy megfelelően előkészítse a fürdőszobát egy faházban, mielőtt díszítik és díszítik.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ellenálljon bármilyen terhelésnek, megfelelően fejlesztenie kell projektjét. Fontos meghatározni, hogy mely berendezések kerülnek telepítésre. Már említettük, hogy van egy nehezebb és könnyebb vízvezeték. Minél nehezebbek a fürdők, a WC-tálak és más termékek, annál erősebb a padló megerősítése. Azt is meg kell számolnod, hogy hányan tartózkodnak, akik aktívan használják ezt a szobát.

A fürdőhely javítása előtt számolni kell azt is, hogy mennyi szabad hely marad el a burkolat és mennyezet behelyezése során. Például fa panelek beszerelésével vagy a gipszkarton falakkal kapcsolatos tervezésekor azt kell gondolni, hogy a szoba legalább néhány centiméterrel csökken a teljes kerület mentén. Ha a szoba további melegedése megtörtént, akkor néhány millimétert kell levonni a teljes területről.

Ezenkívül gondoskodni kell a helyiség szellőzéséről és páraáramáról.

Ez úgy történik, hogy a szoba normális légkört tartson fenn, és képes legyen védeni a fát a nedvesség negatív hatásaitól.

Önnek egy ilyen pillanatot is figyelembe kell vennie, mint a szükséges felszerelés elhelyezése és kapcsolata. Először is a legmesszebb vízvezetékeket rendezik. Kezdetben egy hely a fürdő alatt. Ha szükséges, alatta további pódiumot is készíthet, amelyen emelkedni fog. Ha zuhanyzóval ellátott fürdőt telepít, a legjobb a sarokba helyezni.

Fontos, hogy a zuhanykabin mellett legalább 70 centiméter szabad hely legyen, annál jobb. Tehát kényelmesebb a fürdőszoba használata.

A fürdőszoba elrendezése nem ér véget. Ezenkívül meg kell fontolnia a csőrendszer helyét és telepíteni a keverőket. Gyakran a kommunikációs rendszer a fal vagy padlóburkolat alatt van elrejtve. A csövek díszítésére is használható.

Egyes esetekben a konnektor és a fürdőszoba költenek. Ez úgy történik, hogy biztonságosan használhatja a mosógépet és más eszközöket. A kimenetet földelni kell, de önmagában nem szabad megtenni, jobb feladatot adni a szakembereknek.

Fontos megjegyezni, hogy ha minden előkészületben helyesen történik, akkor a szoba tovább tart, és nem kell visszaküldeni a javításhoz.

Tervezési ötletek

Nem sok ötlet van egy kis lakásban, hogy hol helyezze el a fürdőszobát. De egy magánház esetében sokkal több hely van a fantázia számára.

A házban az első emelet gyakran a nappali helyiségekre vonatkozik, a második pedig a nappali és a fürdőszoba mellé van rendezve.

Jó választás a fürdőszoba tetőtérben történő elrendezése. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a padlás padozat nem a legmegfelelőbb, és nem használható a teljes hálószobákhoz, ha van egy hely. De a fürdő alatt lehet.

Ha lehetséges, akkor jobb, ha egy külön helyiséget rendezünk a fürdőszobában. Tehát szabadabb hely lesz, és nem kell folyamatosan megbotlani a polcokon dolgokkal.

Egy ilyen lehetőség kombinált fürdőszoba, sokkal gyakoribb. Egyesek számára ez a megoldás sokkal kényelmesebbnek tűnik, de valakinek, éppen ellenkezőleg, nem tetszik. Annak érdekében, hogy ezt a helyet egyszerre több ember is használhassa, elegendő csak megosztani a helyiséget, vagy lefüggeszteni a függönyt.

Egy ablak a fürdőszobában egy teljesen extra részlet. De ha csak úgy történik, hogy létezik, és az utcára is kijön, akkor jobb, ha kiegészítik a szobát olyan mennyezetekkel, amelyek megvédik azokat, akik a kegyetlen szemekből fürödnek.

A fából készült elemek bármilyen kényelmes elrendezéssel rendelkeznek.

Tehát csak a megfelelő opciót kell választania, és valóra válnia.

Kiváló példák

A fürdőszoba kialakítása önmagában kitalálható. De könnyebb megkapni a kész ötleteket.

Az első példa egy padlásterem. Annak ellenére, hogy az alacsony mennyezetek, kiderül, hogy kényelmes használni. A szoba falai és mennyezete teljesen fa, a padló és a fürdő pedig csempézett. Díszítse be a szobát olyan dekoratív elemekkel, mint a polcok kozmetikumokkal, friss virágokkal és törölközőkkel. A szoba hangulatos és pihentető.

A második lehetőség az eredeti fürdő élénk színekben. A fehér betű harmonizál a falfalakkal és a mennyezettel. Kiegészíti a belső tér egy kézzel készített válaszfalakkal. Ez a design nagyon jó, mert a szoba tágabbnak tűnik, annak ellenére, hogy önmagában kicsi.

A faházban lévő fürdőszoba mind az első, mind a második emeleten helyezhető el. Kipróbálhatja magát a szoba kialakításával. A legfontosabb dolog az, hogy kiváló minőségű anyagokat válasszanak, és ne csak a biztonságukra. Ezután a helyiség hosszú ideig is javulhat javítás nélkül.

Fürdőszoba egy faházban: 4 titok össze az összeegyeztethetetlen

Egy faházban kényelmes fürdőt is készíthet.

A saját kezű faházban lévő fürdőszoba álom az országos házak és nyaralók sok tulajdonosának. Ez az álom valósághűen megvalósítható, de annak érdekében, hogy erőfeszítéseink nem hiábavalóak, érdemes alaposan tanulmányozni a befejező technológiát.

Amikor a szüleimhez hozzáláttam egy fürdőszobát egy vidéki házban, sok árnyalatot kellett kitalálnom, és számos technikát kellett elsajátítanom. Ezért próbáltam összegyűjteni az összes hasznos tippet.

Titok 1. Minőségi vízszigetelés nélkül semmi sem fog jönni

Az első dolog, amit gondolni kell a vízszigetelés. A nedvesség elleni védelem a sarokköve és a legfontosabb alapja: hibázzunk itt, rendszeresen küzdeni kell a gomba ellen, és maga a díszítés is gyorsan romlik.

A vízszigetelés kialakításának legjobb módja összetett. Ez azt jelenti, hogy a padló a fürdőszoba egy faházban fogunk több rétegű, maximális védelme minden réteg nedvességtől. Végrehajtottam a következő rendszert:

 1. A szünet alatt lévő tér a szigetelés - kibővített agyag elhelyezésére szolgál. Ehhez a talajt a föld alatti térben egy réteg homok és kavics (15 cm) keverékével borították be, majd a későbbiekben a táguló agyagot a felső szélére helyezték. A végső szakaszban az agyagot folyékony cement habarccsal öntötték.

Rétegelt padló

 1. A rönkök tetején 15 mm vastagságú, nedvességálló rétegelt falemez durva padlóját rendezte. Ez a vastagság elég volt, mert a késések 50 mm-es lépésekben történtek, és a padló nem mutatott semmilyen alakváltozást.
 2. Rétegelt lemezre vízszigetelő membránon. A falakon átfedés kb. 10 cm-t tett ki - ezek az oldalak úgy lettek kialakítva, hogy védelmet nyújtsanak az oldalról való szivárgás ellen.
 1. A vízszigetelés tetejére 50 mm esztrich vastagságba öntötték. Az esztrich által használt jelzőfények irányításához, amelyeket ezután eltávolítanak, és a lyukakat a habarcs helyén töltik fel.

Ön is lejthet a vízáramlás irányába, és helyezze egy lyukat a padlóhoz a fal közelében, egy leeresztő csőhöz csatlakoztatva. Kívánatos, hogy ezt a lyukat rácskal és dugóval lefedje, amely a cső lumenjét lefedi. A rács megakadályozza a kis tárgyak (gyűrűk, fülbevalók stb.) Bejutását a csatornába, és a forgalom akadályt jelent a kellemetlen szagoknak.

A vízszigetelésre ható vegyületek

 1. A szárított esztrichemet csiszoltuk és áztató vízszigetelő oldattal kezeltük.

Meg kell jegyeznünk, hogy a fürdőszobában lévő faházban lévő padlónak vízzárónak kell lennie a kommunikáció, különösen a csatornahálózat lefektetésével párhuzamosan. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a csöveket fel kell vinni a helyiségbe a padlón keresztül, és jobb ezt előre megtenni - akkor nem kell kettős munkát végezni.

A faházakban lévő szennyvízcsövek fektetésének technológiája magában foglalja az összes elem beépítését egy tégla vagy betonból készült szilárd alapra, hogy elkerülhető legyen az elmozdulás és a deformáció a faanyag zsugorodása során. Azokat a területeket, ahol a cső áthalad a falon vagy elhagyja az alapot, fel kell szerelni beton tálcával vagy fémhüvellyel.

Szennyvízcsatornák rejtve a padlón, előre kell feküdnie

Titok 2. A szellőztetés számos hibát kijavít.

A faházban lévő fürdőszobai kommunikációs rendszer elrendezése szükségszerűen egy szellőztető rendszer telepítését jelenti:

 1. A fal felső részén az egyik sarkon elhagyjuk a szellőzőnyílást - légáramlást. Javítás közben lefedhető, hogy megakadályozza a törmelék bejutását, aztán egy rovarszelettel ellátott szellőzőrácsot maszkol.
 2. A fürdőszobában lévő szellőztetés közvetlenül az utcán (falon keresztül) vagy a tető szellőzőcsövön keresztül látható, fémcsövekből álló speciális áramkörön keresztül. A második esetben a légcsatornákat függesztett mennyezet alatt vagy a padláson kell elhelyezni.

A szellőzőrendszer képe a padláson

 1. A hatékonyság növelése érdekében telepíthet egy elszívó ventilátort, amely a hálózatról táplálkozik. Vízkezelés után bekapcsoljuk: pár perc múlva a készülék egy kis helyiségből kihúzza az összes nedves levegőt.
 2. Annak érdekében, hogy a ventilátor be- és kikapcsolása ne szenvedjen, felszerelhet egy kis lámpatestet, amely egy bizonyos idő elteltével kikapcsolja a tápellátást. Akkor elég lesz, ha egy gombnyomással egyszerre kattintunk - és nem mehetsz vissza a fürdőszobába.

Mennyezeti ventilátor verzió

 1. A szellőzésnek a megvilágításhoz történő csatlakoztatásának lehetősége szintén életképes: beköltöztünk, bekapcsoltuk a világítást - a ventilátor bekapcsolt, balra állt, kikapcsolta a fényt - a ventilátor kikapcsolt állapotban van.
 2. A kimerült levegő mellett biztosítani kell a beáramlást. A falakat nem szükséges külön eszközzel felszerelni (bár ilyen szelepek is léteznek). Elég, hogy hagyjon körülbelül 15 mm-es rést az ajtó alsó széle és a küszöb között.

A kényelmes szellőzés eszköze a fürdőszobában előfeltétele a kényelmes mikroklímának. Ha nedves levegőt nem távolít el időben, és friss, szárazabb levegővel helyettesítheti, akkor majdnem minden felület összegyűjti a kondenzátumot, és ennek következtében a felületkezeléshez használt anyagokat fokozatosan vízzel táplálják, és ezen a nedves és meleg felületen gomba- és baktérium települnek fel.

Titkos 3. A falak, padlók és mennyezet megfelelő befejezése.

padló bevonatok

Most arról kell beszélnünk, hogyan kell díszíteni a szobát. A prioritás ugyanaz marad - a leghatékonyabb védelem a nedvesség ellen.

Padlóburkolatként egy csempét vagy masszív / ragasztott táblát választanék. A csempe elhelyezése a következőképpen történik:

Mielőtt végleges döntést hozna, tanulmányozza ezt az alaprajzot.

 1. Ha ezt korábban nem végezték el, a csatlakozót áthatoló alapozóval kezeljük vízszigetelő komponensekkel.
 2. Főzze a csemperagasztót, kiválasztva a kiváló minőségű nedvességálló fajtát.
 3. Úszó használatával ragasztót ragasszon fel a padlóra, majd helyezze el a csempe (előzetesen áztatott vízben). A csempeit sorba helyezzük, és megpróbáljuk az egyes burkolatelemek közötti varrásokat kicsinyíteni.
 4. Miután befejezte a ragasztókészítmény bélését és polimerizációját (körülbelül egy napig tart), elkezdheti a fugázást. A varratok kitöltéséhez olyan polimer vegyületet használok, amely maximális nedvességállóságot biztosít: igen, nehezebb a saját kezeimhez alkalmazkodni, mint egy standard cementhabarcsot, de sokkal jobb védelmet nyújt a nedvesség ellen.

Lehetőség csempézett padlóval és falfalakkal.

A csempe univerzális alapanyag a padlóhoz a fürdőszobában. A házunk azonban fából készült, és ha az egész stílust ugyanolyan stílusban szeretnénk fenntartani, akkor a padló fából készült:

 1. A padlóburkolatok befejeztével a fürdőszobában parketta vagy szokványos barázdált deszkák lesznek alkalmasak. Telepítés előtt az anyagot a helyiségbe helyezzük, és legalább 48 óráig hagyjuk, ezalatt a levegő és a fa páratartalma egyenletesen kiegyenlít, és a lapot a telepítés első óráiban kevésbé deformálják.

A tömör lap nagyon vonzónak tűnik.

 1. A fapadló beépítésének alapja a fürdőszobában lehet konkrét beton vagy elgázosító rendszer, amely a beton alapzatán van elhelyezve, kiváló minőségű vízszigeteléssel. Az első esetben ragasztót ragasztunk fel a ragasztóval, a második csavarokat vagy szögeket további ragasztással.
 2. A padló véglegesítéséhez felkészült táblák, melyek a padlóra vannak szabva, és testre szabják a méretet.
 3. Aztán folytatjuk a telepítést: a sarkok egyikétõl kezdve a padlólapokat a nedvességálló ragasztóval feldolgoztuk, és ha szükséges, az egyes lapok széleit mechanikus rögzítõkkel rögzítjük.

Szerelőlapok ragasztóra

 1. A fa nedvességtől való védelmének megválasztásakor a bonyolult feldolgozást előnyben részesítem: először impregnálást alkalmazok a vízszigetelő és antiszeptikus összetevőkre a táblákon, majd - a tonizáló pigmenteket tartalmazó olajjal. Az olaj helyett víztaszító lakkot használhat, lehetőleg matt, így a padló kevésbé csúszós.

A fa belső díszítése szükségessé teszi a védőréteg időszakos frissítését, és a padlóburkolat ez elsősorban.

A nedvesség elleni védelem érdekében a padlót olajjal vagy lakkal kell lefedni

Elvileg más anyagokkal javíthatja a padlót, de az építkezés nem lesz olyan tartós. Igen, és a faház stílusa érdemes kiemelni, ha parketta vagy természetes kő alatt fapadló vagy padlóburkolat választja.

Fal és mennyezet

A falak és mennyezetek befedése a ház fürdőszobájába bárpultból vagy rönkökből szinte bármilyen anyag felhasználásával végezhető el. A nedvesség nagyon ritkán érkezik ezekre a felületekre, és nagyon rövid időn át érkezik, mert fontos, hogy a festék, a bőr, a vakolat vagy a tapéta többé-kevésbé magas, "háttér" páratartalmakkal boruljon deformálódás vagy hámlás nélkül.

És mégis, mivel a házunk fából készült, akkor a stílus egységét megőrizni, fafedéllel - padlót vagy ragasztott táblát használnék. Ebben az esetben a mennyezet és a falak lehúzják a keretet:

Fali burkolat vízszintes lépcsőlap

 1. A tartószerkezeteken a láda a vízszintes burkolat alatt - függőleges, és fordítva.
 2. Azon a helyen, ahol a falra szerelt mosdót telepítik, valamint ahol polcokat, fali szekrényeket stb. a jelzálogokat a fal horgonyai által rögzített sávból szereljük fel.
 3. A fürdőszobai hő- és hangszigetelés a porózus anyagok dobozában történik. Itt van a választásom - sűrű, bazaltos gyapotból készült panelek, amelyek minimálisan elveszítik szigetelési tulajdonságaikat a nedvesség belépésekor.

Ebben a szakaszban a bõr alatt rejtõzõ huzalozást lefektetjük, és következtetéseket vonunk le a foglalatok és lámpák alatt. Minden vezetéket vízálló, nem gyúlékony burkolatokba kell helyezni.

Rejtett kábelezés a házakban

 1. A szigetelés felett feltétlenül víz- és párazáró membránt kell elhelyezni. Ha azt szeretné, hogy a fürdőszoba nagyon meleg legyen, akkor a membrán helyett fóliázott polietilén habot kell bevinnie.
 2. Akkor saját kezünkkel meg kell csinálnunk, hogy rögzítsük a burkolatot a dobozon. Ebben az esetben a fürdőszobában javaslom, hogy megtagadja a bilincseket és rögzítse a lapokat vékony körmökkel: annál kevesebb fém van a külső felületen, annál kevesebb rozsdásodik.

A kombinált lehetőség: bélés + csempe

A díszítés befejezése után befejezi a falakat és a mennyezetet:

 1. Először telepítsünk további elemeket: alaplapok és álmennyezetek, díszlécek, saroklemezek stb.
 2. Minden fa felületet áthatoló antiszeptikus kezeléssel kezelnek.
 3. A falra és a mennyezetburkoló olajra nedves helyiségekben vagy lakkban víztaszító tulajdonságokkal kell felhordani.
 4. Csatlakozókat és lámpákat csatlakoztatunk. Érdemes ezeket az alkatrészeket megfelelő mennyiségű nedvességvédelemmel megvásárolni - igen, az áruk magasabb, mint a szabványosaké, de akkor védettek a záróelem ellen, ha vízcseppek találják meg, nem jobb példa erre.

Nedvességálló aljzat

Azonban senki sem kényszerít bennünket arra, hogy csak egy táblát használjunk platinghez. A falburkolat és a csempe kombinációja nagyon előnyösnek tűnik (a falat a fal mögé vagy a fal alsó részébe kb. 1 m magasságig), valamint a faburkolat és a nyújtás (faburkolat vagy vinil) mennyezetét szegélyezzük.

Titkos 4. Vízvezeték szerelése - a feje felett

Ebben a szakaszban befejeződik a díszítés. És ahhoz, hogy a fürdőszobát használhassuk, csak az összes vízvezetéket lehet telepíteni.

 1. Elkezdjük a legnagyobb elemet - a fürdőt. A lábakat előzetesen a tálhoz rögzítjük (ha a kád akril, majd az egész fémkeret), behozzuk a szobába, és telepítjük a fal mentén.

Szifon, túlfolyó rendszer és egyéb csatlakozások, amelyek a fürdőszoba alá vannak szerelve. Jobb előrelépni.

Opció akril káddal, hamis fa burkolatban

 1. Kihúzzuk a lábakat a szintre, igazítjuk a fürdőt, majd végül áthelyezzük a falra. Az oldal és a fal közötti rés átfedi az öntést és töltse fel nedvességálló tömítőanyaggal.
 2. A szifont a fürdőszobában a szennyvízcsatorna kifolyójához csatlakoztatjuk a padlón, utána telepítünk egy, a termék oldalsó falaira kiterjedő képernyőt.
 3. A keverőt a falon lévő hideg és forró víz következtetéseihez csatlakoztatjuk. Ellenőrizzük a teljesítményét és a csatlakozás tömítettségét a rendszerbe történő víz betáplálásával.

Stílusos mosogató fa tokban

 1. A falon a jelzáloghoz rögzített mosogatóhoz. A termék rögzítéséhez egy horgonyt használok, amelyet a falburkolat burkolatán lévő jelzálogos csíkban még a sűrűségtől is megcsavarok, a mosogató nem biztos benne.

Ha a mosogatógép súlyos, akkor használjon olyan hosszú rögzítést, amely a jelzálogot átmegy és a tartófalba záródik, vagy úgy dönt, hogy a mosogatót a szekrénybe helyezi. Ezenkívül a második lehetőség sokkal előnyösebbnek tűnik számomra, mivel nagy terhelés esetén a vastag horgonyok idővel lazulnak.

 1. Csatlakoztunk egy szifont a mosogatóhoz, amely csatlakozik a csatornába.
 2. Ellenőrizzük az összes csatlakozás szorosságát: nagyon fontos, hogy a víz ne szivárogjon sehova, különben a fa (fertőtlenítővel kezelve is) elkezd rothadni.

Belsőépítészet zuhanyzóval

következtetés

A faházban lévő fürdőszobában végzett befejezése során a fő célt kell betartani: a tartószerkezetek és a dekoratív anyagok védelme a nedvesség (és részben a hőmérsékletváltozások) káros hatásaitól is. A kívánt eredmény elérése nehéz, de valós - és ez segíteni fog a tippeket, a videókat ebben a cikkben, valamint azokat a javaslatokat, amelyeket a megjegyzésekben feltett kérdések feltevésével kaphat.