Legfontosabb > Tervezés

Hogyan szereljük fel a fürdőszobát egy magánházban - 60 ötlet

Kétségtelen, hogy a fürdőszoba a ház legfontosabb szobája. Meg kell teremteni a kényelmesebb zónát. Éppen ezért ebben a felülvizsgálatban a fürdőszobai tervezés finomságaira fogunk fordulni, és jó tanácsokkal szolgálunk a tervezéshez.

Fürdőszoba egy magánházban

Kommunikáció a fürdőszobában a házban

A vízellátó és szennyvízelvezető rendszert előre kell tervezni az építés során. Ha nincs lehetőség a központi vízellátáshoz való csatlakozásra, megoldja a problémát egy szivattyútelep segítségével. Ebben az esetben a víz a helyén található kútból fog származni. Annak érdekében, hogy 24 órás melegvizet használhasson, használjon elektromos kazánokat. A szennyvizet el kell távolítani. Ebből a célból kumulatív típusú septikus tartályokat használnak a dagóban.
A fürdőszoba felújításakor ne felejtsd el a szellőztető rendszert. Hála neki, a nedves levegőt gyorsan eltávolítják a fürdőszobából, ami megakadályozza a gomba megjelenését a szobában. Bizonyos esetekben kényszerített szellõztetõ rendszert kell létrehozni.

Magánházban van a fürdőszoba és a fürdőszoba?

Magának kell megválaszolnia ezt a kérdést saját preferenciái alapján. Ha elég nagy család van a házban, amelyben vannak heteroszexuális gyermekek és idős emberek, akkor tanácsos elválasztani a fürdőszobát és a WC-t. Ez csökkenti a helyiség terhelését, és az összes családtag számára kényelmesebbé teszi tartózkodását.

Fali dekoráció és fürdőszoba padló a házban

Javasoljuk, hogy a burkolólapot a fürdőszoba felé fordítsa. Nagy nedvességállósággal rendelkezik, könnyen tisztítható, és hosszú ideig gyakorlatilag érintetlen megjelenésű. A modern technológiának köszönhetően a csempegyártás során nagy mennyiségű különböző színű textúrák és termékek reprodukálhatók. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy csempéket készítsenek egy stílusos és modern belső kialakítás érdekében. A klasszikus cserepek alternatívájaként mozaikot vagy márványt is használnak.

Fűtés az otthoni fürdőszobában

Mivel a fürdőszobának kényelmes hőmérsékletet kell biztosítania az év bármely szakában, melegágyakat kell elhelyezni benne. Hidd el nekem, a lefekvés költsége nem olyan magas, de ugyanakkor a mezítláb a mezítláb felett is járhat anélkül, hogy megfázná a hideget.

Bútor fürdőszobához magánházban

A bútorok kiválasztásakor próbáld meg ne túlterhelni a helyzetet nagy tételekkel. Annak érdekében, hogy helyesen használhassa a szabad helyet, vásároljon egy sarokkádat vagy zuhanyozót. Az utóbbi tálca nem lehet túl mély ahhoz, hogy minden háztartás kényelmetlenül használhassa azt.

Ha megszokta, hogy csak egy fürdőszobával töltsön be, akkor azt ajánljuk, hogy válasszon egy többfunkciós opciót, melyben hidromasszázs pezsgőfürdő található. By the way, ma egy külön fürdőszoba egy magánházban nagyon népszerű. A szobájával valóban fényűző lesz.

Ha beszélünk arról a anyagról, amelyről a fürdőszobát kell készíteni, akkor érdemes megemlíteni az akril, a fém és az öntöttvas. Mindegyiknek mindkét előnye és hátránya van. Az akril lehetővé teszi, hogy kísérletezzen az űrlapon, ami igazi remekművet hoz létre. Ugyanakkor elég törékeny, és nem tolerálja a hőmérséklet-csökkenést, valamint a csiszoló mosogatószerekkel végzett tisztítást. A zománcozott fém sokkal gonoszabb, de kevésbé alakítható, így a fém fürdők gyakran szabványos ovális alakúak. Az öntöttvas megőrzi a hőt. Az ilyen fürdőben lévő víz hosszú ideig forró marad, ugyanakkor a fürdőszoba nagyon nehéz és terjedelmes lesz, ami kétségtelen nehézségeket okoz a szállítás és a telepítés során.

A házban lévő szekrény a legjobb a csuklópántnál, így értékes mérőket takarít meg. Bútorok vásárlásakor fordítsanak különös figyelmet az anyag azon tulajdonságaira, amelyekből készülnek. A legfontosabb feltétel, amelyet feltétlenül kell teljesíteni, nedvességállóság. A fürdőszoba stílusának kiválasztásakor javasoljuk, hogy ragaszkodjon a minimalizmushoz. Semmi extra, minden tömör és funkcionális! Tehát mosogatót helyezhet a padlószekrénybe. Ez lehetővé teszi a kívülről érkező kommunikáció elrejtését a külső szemekből, és ugyanakkor helyezze a polcokat háztartási vegyszerekkel és kozmetikumokkal a szekrényajtók mögött.

Dísz a magánházban lévő fürdőszobához

Szó szerinti értelemben tükrök és lámpák kelthetik fel a fürdőszobát. Annak érdekében, hogy a belső stílus elegáns legyen, próbálja meg a kontrasztot játszani, és válassza ki a színtartományt közvetlenül a falak és padlólap burkolatával szemben. Mosdó esetén javasoljuk, hogy válasszon egy masszív kőfelületet. Az eredeti mindenfajta fürdőszobai tartozékot (szappantartalmú adagolókat, samponokkal és parfümökkel ellátott palackokat stb.) Fog kinevezni

Fürdőszobai világítás magánházban

A lakásokban a fürdőszoba a leggyakrabban olyan helyiségben található, ahol nincs ablak, ezért csak a mesterséges világításra kell korlátozni. Egy magánházban lehetőséged van arra, hogy kijavítsd ezt a szerencsétlen félreértést. Kínálunk, amikor szobát választunk egy fürdőszobának, hogy egy ablakos szobát használjunk. Mesterséges világításként javasoljuk, hogy zárt lámpákkal válasszon. Ezeket kifejezetten magas páratartalmú környezetben való használatra tervezték. Az eredeti verzió - spotlámpák a mennyezeten.

Ne felejtsük el, hogy a tartozékok fontos szerepet játszanak a belső térben, ezért válasszuk őket a lelkével!

Fürdőszobai tervezés magánházban +75 fotó elrendezés

Az a képesség, hogy szabadon kezeljék a saját lakóhelyüket, hatalmas lehetőséget kínál a lakástulajdonosoknak a legmerészebb ötletek végrehajtására. A privát házban kialakított fürdőszoba modern kialakítása a funkcionalitás és a kényelem növelésére irányul. Gyakorlatilag nincs korlátozás, különösen akkor, ha a házat a semmiből építik. Bármelyik terület és konfiguráció, ablakok, boltívek, stukkók - a standard apartmanok lakói nem is álmodnak róla.

Ugyanakkor a vidéki ház fürdőszobájának kialakítása saját jellegzetességekkel bír, de a modern építési technológiák és anyagok segítségével a legösszetettebb feladatok könnyen megoldhatók. Ennek eredményeképpen a higiéniai eljárások helyzete a lakástulajdonosok rendelkezésére áll, és nem esik az esztétikájukra és a hálószobába vagy a nappaliba.

Tervezési és területi tippek

Ha a ház több emeleten van, akkor a fürdőszobák a nem lakáscélú helyiségek felett helyezkednek el, közelebb a hálószobákhoz és a szellőzőnyílásokhoz. Egy ablak a fürdőszobában nem csak a divatnak adományoz, hanem a nappali energiatakarékosság, valamint a hatékony szellőzés. Az ablak rendszerint az udvarra megy.

Az elrendezés valamennyi árnyalatát tükrözi a tervezési projekt, amely 3D-s képpel számítógépes programok segítségével láthatóvá válik.

A fürdőszoba mérete az egyéni preferenciáktól függ, de nem lehet kevesebb, mint az SNiP. A fürdőszoba vagy a WC legkisebb mérete; 0,8 m (szélesség) 1,2 m-en (mélység). A terület meghatározásakor vegye figyelembe a vízvezeték és a bútorok méreteit, amelyeket terveznek telepíteni.

A nagyméretű fürdőszobák funkcionális területekre vannak osztva. A táblázatban tükröződő módszerekkel történő zonálással.

A partíciók, rések, képernyők hagyományos építészeti területek. A fürdőszoba és a mosdó közötti üvegcsúszda az egész szobát könnyűvé és eleganciává teszi. A gipszkarton fátyolokat szobrocskák vagy virágcserepek egészítik ki. Amikor a színtervezés különböző árnyalatokkal és textúrákkal nézett fel. A különböző intenzitású irányított fény kiemeli az előnyös oldalt, és vizuálisan növeli a helyiség hangerejét.

Kommunikáció a fürdőszobában

A fürdő élettartamánál az elektromos vezetékek, vízellátás és vízelvezetés elsődleges szerepe. A víz forrása a kút és a kút, ahonnan a szivattyúállomáson keresztül kerül a fürdőbe. Különféle berendezéseket használnak a fűtéshez: a háztartási kazánoktól a kettős áramkörű kazánokig. A vízelvezetés a csőrendszeren keresztül áramlik, majd az általános rendszerbe - a ház csatornába. Szükség esetén ellátást biztosít a mosógép alatt. Annak érdekében, hogy a helyiség esztétikáját ne rontsák el, a kommunikációs elemek különleges elrendezéssel vagy dekoratív elemek segítségével el vannak rejtve.

A csöveket a hullámosságra helyezzük, és a falon levő esztrichbe rejtjük. Ugyanakkor a mérők és menetes csatlakozások kívül esnek, mivel szabad hozzáférést igényelnek.

Az elektromos vezetékek rejtve vannak a falakon és a mennyezeten, így hornyokká válnak. Lehetőség van a burkolólapok varrása mentén a burkolólapok között, majd csempe ragasztóval. Az elektromos vezetékek rejtett telepítése nemcsak a helyiség esztétikájának javítására irányul, hanem a huzalok nedvességtől és szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól való védelmére is. A rejtett telepítés végrehajtásakor a lerakó kommunikáció minden útvonala fel van jegyezve a rajzon, és fényképezett.

szellőzés

Szellőztető rendszer szükséges a levegővel telített gőz eltávolításához és a friss levegő biztosítása a fürdőszobában. Kényszerített és természetes is lehet. A legegyszerűbb módja egy olyan motorháztető létrehozása, amely természetes légáramlást biztosít. Ez a legnépszerűbb módszer, amelyet alacsony emelkedésű konstrukciókban használnak. A leggyakrabban használt kétcsatornás elszívók. A csatorna, amelyen keresztül a levegő a helyiségbe áramlik, be van állítva egy szabályozható diffúzorral, amely segít elkerülni a fürdőszobát.

A hatékony szellőztető rendszer megakadályozza a penész és a penészedést, és egészséges beltéri környezetet biztosít. A szellőztető rendszer elemei maszkoltak, mint a többi kommunikáció. Ennek legegyszerűbb módja a műanyag doboz és gipszkarton. Ahogy fentebb említettük, ha van egy ablak a fürdőszobában, akkor is szellőztetni kell a szobát.

További melegítés szükséges

A tipikus kis lakásban lévő fürdőszoba semmilyen módon nem érintkezik a külső környezetgel, vagyis az utcával, bár a bejárattal szomszédos fal mellett van. A magánlakásokban a fürdőszobák további felmelegedést igényelnek, mivel a földön vagy a felső emeleten helyezkednek el, és általában külső falakkal rendelkeznek. Lehetőség van a fürdőszobában való hatékony szigetelésre csak olyan intézkedések készítésével, amelyek magukban foglalják a külső falak szigetelését, és szükség esetén a padlóval ellátott mennyezetet. Ehhez a következő anyagokat használják:

 • hab műanyag;
 • forgalmi dugó;
 • folyékony poliuretán hab;
 • ásványgyapot.

Jó hatást biztosít a fűtött törölközőtartó és a ház fűtési rendszeréhez csatlakoztatott elemek beszerelése. A padlófűtések népszerűsége. A fürdőszoba felmelegedése növeli a kényelem szintjét, és a szellőzés mellett meggátolja a penész fejlődését.

Fal-, padló- és mennyezetdekoráció

faipari

A fa segítségével a fürdőszobát skandináv stílusban, ökológiai stílusban, Provence-ban és ország stílusban díszítik. A gyárban már meglévő finom anyagokat különleges vegyületekkel kezelik, és ellenállnak a deformációnak és a magas páratartalomnak. Sikeresen használt:

 • szilárd tömb;
 • ragasztott rétegelt fa;
 • lambéria;
 • furnér;
 • padlóburkolatok;
 • laminált padló

Nedvességálló, fatartalmú anyagok, amelyek képesek arra, hogy drága fát imitáljanak a megfelelő textúrával és színtartománygal. Számos egyszerű és gazdaságos tervezési lehetőség faburkolattal: a falak és mennyezetek furnérozottak, a padló laminált vagy padlóburkolatú. A falakat és a mennyezeteket laminált furnérfaanyaggal végezték, és benne vannak a zónázó válaszfalak. A rönkházakban mindent természetes formában tartanak, csak vízkezelő és fertőtlenítő kompozícióval végzett további felületkezelést végeznek. Kombinált bevonat akkor nagyon népszerű, ha magas páratartalmú helyeken a falak kerámia burkolólapokkal vannak szembenézve, más területeken - fával.

csempe

A hagyományos fürdőszobai megoldás a csempeburkolat. A padlóhoz használja a nem porcelánt porcelán kőlapokat, amelyek speciális vízszintes hornyokkal rendelkezhetnek. A padlólapoknak csúszásmentesnek kell lenniük. A falburkolatot üvegezett vagy zománcozott kerámia burkolattal, fényes víztaszító bevonattal végzik. A színpaletták és textúrák hatalmas választéka kielégíti az esztétikai igényeket. A könnyű, hideg színek vizuálisan bővítik a helyet.

Ugyanaz a tulajdonság, hogy "nyomja" a fal divatos tükörlapot. Fényképpel díszített, ablakok vagy festmények utánzatai. A mennyezet befejezéséhez széles körben használják a polisztirol csempe víztaszító bevonattal. Ez lehet egy hang vagy mintás, sima vagy dombornyomott.

Mozaik csempe

A mozaik csempe segít a lakosztály fényes és kreatív díszítésében. Kerámia, üveg, fém, sőt kavics. Nem kell önállóan különálló töredéket készíteni - előre elkészített megoldásokat kínálnak egy bizonyos mintával. A mozaik padló elegánsnak tűnik. Ennek az ötletnek a megvalósításához speciális mozaik padlólapot használnak, amely vastagabb és erősebb a szokásosnál. A mozaik mennyezete a luxushoz kapcsolódik.

Szögletes és sugárirányú építészeti elemek (vetítések) esetén a csempe rugalmasan alkalmazható. Alkalmas oszlopok és boltívek kialakításához is.

A mozaiklapok nemcsak egyszerű geometriai mintákat, hanem tájakat, városi festményeket és egyéb képeket is tartalmaznak. Organikusan kombinálható a hagyományos kerámia burkolatokkal, gazdagítva a belső térséget és hangsúlyozva az egyéniségét.

márvány

A márvány következetesen a jóléthez és a luxushoz kötődik. A falak és a padlók márványburkolatának felülmúlják szépségét és tartósságát, de drága, ezért elérhető egy keskeny lakástulajdonos. Nem indoklás nélkül ezt az anyagot ősidők óta használják főként a magas rangú személyek lakóhelyén. De a márványt más finomanyagokkal kombinálva is használhatjuk, és így tisztességes belső teret kaphatunk ésszerű pénzért.

A márvány padló az ókor szellemét a fürdőszobába vezeti, de csúszásgátló vegyületeket kell alkalmazni. Természetes textúra, egyedülálló természetes minták a vénák által - mindez növeli a márvány esztétikai értékét. Színválasztéka is gazdag: a hófehértől a feketeig, a sárgától a rózsaszínig. A fürdőszobák belső színei márvány kék, szürke és zöld árnyalatok.

Vízálló, mosható tapéta nagyon alkalmas falakra és mennyezetekre, sőt akár a padlóra is. Célszerű a csempével vagy kővel kombinálva használni azokat, amelyek nélkül nehéz a mosogató vagy a kád közelében. Egy univerzális megoldás tapéta lesz a visszatartott színsémában. Ha a szoba monokromatikus, világos színű bútorokkal van ellátva, akkor a falak falaihoz színes virágos tapéta segítségével diverzifikálhatja a belső teret. A padló és a mennyezet számára 3D-s háttérképeket használ, amelyek meglepően megbízhatóan utánozzák a csillagos égboltot, a füvet és a virágokat, a tenger mélységét. Háttérképek segítenek a helyiségben, vizuálisan növelni a helyet. Az egyik előny az, hogy nem vitatható. Ha meglepni szeretné a vendégeket, akkor a tapéta tökéletesen megbirkózik ezzel a szereppel.

festmény

Gondolatok a falak festéséről a fürdőszobában egy láthatatlan akadályba sodoródnak. És mindezt a hosszú elavult sztereotípiák miatt. De speciális festékek és lakkok kiválóak a magas páratartalmú és hőmérsékletű helyiségekben. Az európai országokban a tervezők széles körben használják az igényes belső tereket. Az egyetlen nehézség az, hogy az alapfelületeket szintre emeljük. Ha sikerült tökéletesen lapos falakat és mennyezetet kapni, akkor biztonságosan léphet a festészethez. A katalógusok több száz színt és árnyalatot tartalmaznak.

A textúrák gazdagságával együtt ez a sokszínűség számtalan lehetőséget kínál a tervezőknek. A festék kiválasztásakor bízz a jól ismert gyártóktól, akik garantálják nedvességállóságát és környezetbarát jellegét.

Kombinált fürdőszoba

A magánház területe általában lehetővé teszi külön fürdőszoba és WC kialakítását. De néha kombinált fürdőszoba válik racionálisabb és kényelmesebb lehetőség. Miután 5 négyzetméternyi területet osztottak ki, ideális feltételeket biztosítanak a higiéniai eljárások elvégzéséhez. Ez a hely elég ahhoz, hogy felszereltsünk egy fürdőszobát:

 • mosdó;
 • fürdőszoba (pezsgőfürdő);
 • zuhanyfülke;
 • WC-tál;
 • bidé:
 • vizelde;
 • csuklós polcok;
 • horizontális szekrények;
 • tükrök.

Kombinált fürdőszobák tervezésénél az építészeti és vizuális övezetezést széles körben használják. Például a fürdõt a tûz partíciótól elválasztják a toalettrõl. Vagy a kád fel van szerelve a dobogóra, amelynek bélése ellentétben van a padlóval. A WC-k és a tároló területének falai dekoratív vakolattal vannak ellátva, a fürdőszoba és a mosdó - kerámia burkolatok mellett.

Milyen bútorokra van szükség

A fürdőszobában válasszon funkcionális, ergonomikus bútorokat, amelyek nem félnek a nedvességtől és könnyen tisztíthatók. Ha a szoba kicsi, a bútorok mellett mindent meg kell kompakt. Egy készlet egy nagy fürdőszobához:

 • szekrény a mosogató alatt;
 • függőleges ceruza tok;
 • egy tükör (egy vagy több);
 • csuklós polcok;
 • éjjeliszekrényre;
 • fiókos szekrény.

Ha a helyiség lehetővé teszi a belső térben olyan széket is, amelyen higiénikus eljárásokat lehet alkalmazni. A korlátozott területen nem hagyhatja el a hagyományos készletet, amely beépített mosdóval ellátott szekrényt és táblát tartalmaz. A szekrény elején egy tükör. A szerelvények rögzítését óvatosan végezzük, nehogy károsítsuk a felületek felületét.

Fürdőszoba kandallóval - szükségszerűség vagy luxus

Az ilyen ellentétes elemek, mint a víz és a tűz egyetlen belsejében ötvözve, csábító ötlet, de nehéz megvalósítani. Nagyon leegyszerűsíti a kis gáz- vagy elektromos kandalló telepítésének feladatát. Ha klasszikus stílusban beszélünk egy fatüzelésű kandallóról, akkor ez akkor lehetséges, ha elég hely van, és hajlandó a kandalló felszerelésére. Minden kandalló nemcsak díszítő funkciót, hanem nemességet és komfortérzetet jelképez, hanem egy további és nagyon hatékony hőforrásként is szolgál. A valódi fából készült kandalló élő lángja a kényelmes és kellemes illatú légkört is kitölti. De emlékezned kell a biztonsági intézkedésekre, ellenkező esetben tűz és szénmonoxid mérgezés veszélye áll fenn.

Természetesen kandalló nélkül is megteheti, különösen a fürdőszobában, hogy sokkal kevesebb időt töltenek, mint egy hálószobában vagy a nappaliban. De minden ellentmondás ellenére a szerelem szerelmesei valószínűleg nem fogják felhagyni a tűzzel való megfontolás örömével, fürödni. És talán nekik valóban sürgető szükséglet, nem luxus.

Mi alkalmas a dekorációra

A fürdőszoba nem csak funkcionális és kényelmes, hanem szép is. Ha magánházban van, mindennek van lehetősége. Mivel az eredeti dekoratív elemek ideálisak:

 • tükrök;
 • tengeri kagyló;
 • művészeti vásznok;
 • csillárok;
 • virágos vázák.

A szokatlan keretben lévő nagy tükör a belső tér központi elemévé válhat. A fényes vászon a tenger tájképével tökéletesen illeszkedik a fürdőszobába világos és monoton dekorációval. A "tengeri téma" folytatása természetes kagylók lesz. Ezekből képeket és szappan dobozt képezhet. A fürdőszoba alapkivitelben beépített lámpák. A kastélyban hagyhatja el ezt a hagyományt, és tartalmazhat díszes falas díszeket vagy egy nagy csillárt, amely medencékkel van a fürdőszobában. A design projektek egyre inkább bambusz dekorációt kínálnak.

A bambusz keretben lévő tükör harmónikusan megkülönböztethető a bambusz válaszfalával és polcain. A díszítőelemek összhangban lehetnek a környező belső térrel, szinte összeolvadva vele, vagy éppen ellenkezőleg, kontrasztot hozhatnak létre, amely a fő figyelmet vonzza. Az egyik vagy másik lehetőség kiválasztása kizárólag személyes esztétikai preferenciáktól függ.

következtetés

A fürdőszoba hatalmas szerepet játszik a modern ember életében. A különféle vízvezeték-berendezések sokkal több higiéniai eljárást tesznek lehetővé, mint korábban. Hidromasszázs, zuhany... a saját fürdőszoba fürdővé válik, és hozzájárul az egészség, az ifjúság és a szépség fenntartásához. Senki sem fog meglepni egy jacuzzi vagy egy bidé, de mindez megköveteli a megfelelő környezetet. Természetesen a vágy, hogy a fürdőszobát esztétikai és kényelmes legyen minden családtag számára. A sikeres tervezésnek köszönhetően ideális funkcionális térré válik, és egyben a kellemes magánélet is. Este élvezheti a pihenést, amely kellemesen álmodik nyugodt alvással. Reggel a gyönyörű, harmonikus belső tér segít a dallamos dinamikus ritmusnak.

Fürdőszoba egy privát házban: 45 modern ötlet a fotón

A modern házat nehéz elképzelni, anélkül, hogy olyan jól ismertté válna, mint a fürdőszoba és a fürdőszoba. Nem számít, hogy van-e fürdőszobája egy privát házban az országban vagy egy lakásban, de mindenképpen hozzá kell járulnia a tervezés kialakításához felelősségteljesen. A helyesen megválasztott színösszeállítás és a gondos belső tér pihentető légkört biztosít, ahol kellemes nap után nehéz megtalálni magukat. Nagyon fontos az anyagok helyes megválasztása, mivel ellenállniuk kell a nedvességnek. A mai cikkben megtanuljuk, hogyan készítsünk el egy gyönyörű fürdőszobai tervet egy magánházban, és érdekes tervezési lehetőségeket is megvizsgálhatunk az alábbi fotókiválasztásban.

Fürdőszoba egy magánházban - a szoba elrendezése

A privát ház nagy előnye az apartmanhoz képest az, hogy a fürdőszoba méreteit meg lehet határozni, és elhelyezni a ház bármely részén. Ez a súlyos előny lehetővé teszi a legmerészebb tervezési megoldások megvalósítását, és a fürdőszobát kiegészítők hozzáadásával.

Attól függően, hogy otthonról építesz-e házat, vagy csak javításokat akarsz készíteni a meglévő fürdőszobádban, a szükséges előkészítő tevékenységek száma és nagyságrendje eltér.

Új konstrukcióval, a tervezési projekt kialakításának szakaszában meg kell határozni a fürdőhely elhelyezkedését. Ez szükséges ahhoz, hogy azonnal elvégezhesse a szükséges kommunikációt, például a vízellátást és a szennyvizet, valamint vízszigetelést végezzen az építés során. Az építés következő szakaszában létrehoz egy szellőzőrendszert. Feltéve, hogy a kipufogórendszer rendben van, egy ilyen megközelítés viszonylag gyorsan kiküszöböli a kellemetlen szagokat, csökkenti a páratartalmat és minimalizálja a nedvességnek a belső dekorációra gyakorolt ​​káros hatásait. Amikor a fenti műveleteket teljesen végrehajtották, akkor folytassa a szoba dekorációját. Gyakran a magánházban lévő fürdőszoba egy meglehetősen nagy területen van, ami lehetővé teszi a kreativitás kialakítását a szoba tervezésében és díszítésében.

Ha meglévő fürdőszobát kíván felújítani, ez sokkal kevesebb erőfeszítést és beruházást igényel. Alapvető előkészítő tevékenységek közé tartozik a régi vízvezeték-berendezések szétszerelése, valamint a padló, falak és mennyezet befejeződése. A jelenlegi tervezési trendek jobb navigálásához javasoljuk, hogy nézze meg a magánházakban lévő fürdőszobák fényképeit, amelyeket alább mutat be.

Az ablak behelyezése a fürdőszobába magánházban

A fürdőszobában egy ablak felszerelésének legfőbb előnye a szobának további beavatkozása. Még a kipufogórendszerrel együtt egy nyitott ablak segít gyorsabban megszabadulni a gőzől a fürdés után. Egy másik előnye a természetes fény szintjének emelkedése, amely lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg a nappali világításra. Ezenkívül gyakran az ablakon át egy ablakpárkányt építenek be, amelyen több díszítő elem is elhelyezhető. Ha a ház egy festői helyen található, akkor egy másik szép bónusz gyönyörű kilátás nyílik az ablakról. Nézze meg, hogy a magánházban lévő fürdőszobák ablakai eredetileg a fotó kiválasztásban szerepelnek-e a designban.

Gyönyörű fürdőszobák kialakítása magánlakásokban: fotók a befejezett ötletekből

A fürdőszoba azonnali díszítése előtt fali és padló szigetelést kell végezni. Ezek a lépések segítenek elkerülni a nagy mennyiségű kondenzátum kialakulását, és ezáltal a penészgomba kialakulását a jövőben.

Mivel a magánházban lévő fürdőszoba egy "nedves" helyiség, a legtöbb nedvességálló anyagot kell használni ahhoz, hogy befejezze, amelyből ma nagy számban vannak. Mindezen anyagoknak előnyeik és hátrányaik vannak, és persze áron változhatnak. Ha arra gondolsz, hogyan lehet a fürdőszobát egy privát házban divatos és modern, akkor tudnia kell, melyik befejező anyagok a legnépszerűbb ma.

Kerámia fürdőszoba csempe

Ezt az anyagot ma már a legnépszerűbbnek tartják, mert sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ez kiváló nedvességállóság, károsodásállóság, valamint a színes és texturális megoldások széles választéka. Mindezek az előnyök lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen stílusban belső teret hozzon létre, minden csak a képzelőerő és a pénzügyi lehetőségek függvénye.

Műanyag fürdőszobai panelek

A műanyag panelek a legolcsóbbak a fürdőszoba befejezéséhez, ami tökéletes az adáshoz. Ennek a felületnek az előnye számos színnek és méretnek nevezhető. A fő hátrány az, hogy a panelek könnyen megsérülnek.

Falfestés

A falfestés könnyű létrehozni egy nagyon eredeti dizájnt, különböző színeket kombinálva, vagy különleges sablonokat használni a dekorációhoz. Festés előtt a falakat vakolni kell és alapozni kell. Csak a felhordás után speciális vízhatlan festék kerül a falra.

Természetes fa

A fürdőszoba természetes fából készült díszítése stílusos és kényelmes. Ilyen célra csak nedvességálló fát használjon, és speciálisan a nedvesség elleni védelemmel is kezelje azokat.

Háttérkép a fürdőszobában

A fürdőszoba befejezéséhez különleges nedvességálló tapétát használhat. Azonban olyan helyeken, ahol közvetlen vízfelhasználás van, jobb kombinálni egy másik, nedvességálló anyaggal, például kerámia burkolattal.

Fürdőszobai tervezés magánházban: padlóburkolat

Mielőtt befejezné a padlót, el kell végeznie vízszigetelését és szigetelését. A szigetelés hagyományos módszere a hőszigetelő anyagok fektetése, de a modern megoldás a "meleg padló" rendszer telepítése. A befejezett szigetelés után a padló azonnali dekorációjára lehet továbblépni.

A fürdőszobában a padlózat befejezéséhez olyan anyagokat használnak, mint pl. Nedvességálló laminátum, kerámia padlólapok, linóleum, természetes vagy mesterséges kő, vagy önterülő padlók betonból készülnek. A fenti anyagok mindegyike alkalmas a padlózat befejezésére, de a választás a tiéd.

Fürdőszoba egy magánházban

Magántulajdonban lévő ház - olyan hely, amely tetszés szerint rendezhető, anélkül, hogy megnézné a szomszédokat. Ez minden helyiségre vonatkozik, beleértve a fürdőszobát is. Ne féljen, hogy az alsó lakó lakói nedves helyet kapnak a mennyezeten, és a fal mögött élőket a tartály vízének hangja megzavarja. A magánházban lévő fürdőszoba kényelmes, többfunkciós és egyúttal gyönyörű. Néhány megoldási módját a cikkünk tárgyalja.

Hogyan kell a fürdőszobát a szabályoknak megfelelően felszerelni?

Függetlenül attól, hogy megkezdi-e a fürdőszobát egy magánházban vagy újjáépítené, meg kell gondolnia az építési és az egészségügyi szabványokat. Nem félsz károsítani a szomszédokat, de a családodnak új fürdőszobában kell lennie, kényelmesen, kényelmesen és melegben kell lennie.

Standard terület

Ehhez vannak olyan szabványok, amelyek meghatározzák a helyiségek minimális méretét. A fürdőszobák és a WC-k a következők:

 • A fürdőszobának külön fürdőszobának legalább 3,3 négyzetmétert kell tartalmaznia. m;
 • a mosdó legalább 1,5 négyzetmétert igényel. m;
 • a WC szélessége nem lehet kevesebb 0,8 m-nél;
 • a mélységnek legalább 1,2 m-nek kell lennie;
 • ha a fürdőszobát összekapcsolják, akkor a szoba mérete nem lehet kevesebb, mint 3,8 négyzetméter. m.

De a szabályozási dokumentumok meghatározzák a szoba minimális méretét. Ha lehetősége nyílik arra, hogy tágasabbá tegye a fürdőszobát - semmi sem zavarhat. Miért van ez a minimum? Minden egyszerű - mindaz, ami ott áll, ott illik a fürdőszobába:

 • fürdőkád vagy zuhanyzó, néha mindkettő;
 • mosdó;
 • WC ciszternával;
 • néhány háztartási készülék;
 • szekrények vagy polcok az egészségügyi szalonban használt tárgyakhoz.

Fontos! Néha a háztartási készülékeket más helyiségekbe is be lehet vinni, de ha saját otthonát berendezed, miért nem helyezhetsz be mosógépet, ahol a legkényelmesebb használni? Ezenkívül a fürdőszoba egy vízforraló eszköz lehet - ez is igényel némi területet. És mindenféle sampon, gél, szappan és mosószer készlet, valamint tisztítóeszközök, a legalkalmasabb a tárolás, ahol szükség van rá.

Fürdőszoba magassága

A fürdőszoba kialakítása egy magánházban nagyban függ a szoba magasságától. De ahhoz, hogy elég hely maradjon a mennyezetre, nem csak a szépségre van szükség. A minimális magasságot az építési kódok is szabályozzák:

 • A mennyezetnek legalább 2,5 m-nek kell lennie.
 • És ha egy folyosó vagy valami várakozó helyiség vezet a fürdőszobába, ezeken a helyiségekben a padlóról a mennyezetre való távolság legalább 2,1 m legyen.

A területhez hasonlóan a magasság megnövelhető, ha a tulajdonosnak ilyen vágya van, és lehetővé teszi a technikai képességeket.

A fürdőszobák privát házban való elhelyezésének egyéb feltételei

A magánházban lévő fürdőszoba kényelme és kialakítása szintén számos körülménytől függ:

 • ajtó helye;
 • a szomszédos helyiségek kijelölése;
 • a csatornarendszer és a vízvezetékek elhelyezkedése és elhelyezése.

Ajtók és folyosó

Ha elkezdte felújítani a fürdőszobát egy magánházban, ne felejtse el helyesen belépni a bejáratba. A fürdőszobában dupla vagy egyszemélyes ajtó és egy rekesz található.

Fontos! A lakástulajdonosok és a vidéki házak inkább a második lehetőséget választják, egyszerűen azért, mert kényelmesebb és kompaktabb. De mindenesetre az ajtót, kivéve a csúszást, kívülről kell nyitnia, nem belülről. Ez fontos nem csak a kényelem érdekében, aki a szobát használja, a biztonság érdekében.

Ami a szobákat illeti, a fürdőszoba természetesen a konyha szomszédságában (szinte mindig magasépületekben) és nappali helyiségekben helyezkedik el, de az ajtónak akkor is ki kell mennie a folyosóra, ha kicsi is. A magánházban lévő fürdőszoba javításakor figyelembe kell venni a fennmaradó helyiségek helyzetét.

Döntünk a vízellátásról

A fürdőszobai tervezést a házban nem szabad elkezdeni, anélkül, hogy az alapvető előírásokról döntenének. A tipikus városi otthonok lakói általában nem rejtik fel, hogy a víz belép a fürdőszobába. Minden központilag történik, és a csövek kialakítása az apartmanokban elsősorban a felszállók helyétől függ.

Egyéni ház egyéni projekt - egy másik kérdés. És itt nagyon fontos, hogy azonnal meghatározzuk, melyik vízellátó rendszer alkalmasabb a magánházban lévő fürdőszobának:

 • közös vízvezeték szomszédokkal;
 • jól;
 • is.

A magánházban lévő fürdőszoba kialakítása nem befolyásolja a víz szállítási módját, de a kényelem nagyon hasonlít. A vízvezeték üzletekben megtalálja a fürdőszobák és a WC-k felszerelését, beleértve a magánlakásokban találhatóakat is, az egyetlen kérdés az, hogy az árban:

 • Ha a ház faluja egy közös vízvezetékhez van csatlakoztatva - finom, ebben az esetben a fürdőszobában és a konyhában lévő vízellátás megegyezik a városi nagy épületben található vízellátással.
 • Minden más esetben valószínűleg szüksége lesz a saját szivattyúállomásra. A szivattyúállomás szinte bárhová elhelyezhető.

Igen, de a kútból és a kútból csak hideg vizet kapsz, kivéve persze, hogy a gejzírek nem megvernek a környéken. A vizet valahogy fűteni kell. Ez azonban nem jelent problémát. A magánlakásokban a leggyakrabban használt:

 • elektromos fűtőberendezések;
 • szilárd tüzelőanyag-fűtőberendezések;
 • gázmelegítők.

Fontos! A legnépszerűbb gázkazánok, de mindemellett az adott körülmények függvényei.

A magánházak sok tulajdonosai inkább kettős körű fűtési rendszereket preferálnak, mert így két fontos feladat megoldható:

 • forró vízzel ellátott fürdőszoba és konyha;
 • hatékonyan szervezze meg a fűtési rendszert.

Ebben az esetben nemcsak hatékony, hanem stílusos felszerelést is választhat, amely segít egy látványos fürdőszoba tervezésében egy magánházban.

Szennyvíz

Már elgondolkodott a fürdőszoba kialakításáról a saját otthonában? Még korai még gondolni rá. Gondoskodnunk kell arról, hogy a kádból, a mosdókból és a WC-tálból származó piszkos víz megy. Nincs sok lehetőség:

 • általános szennyvíz, ha van ilyen;
 • csatorna;
 • szeptikus tartály

Általános szennyvíz

Ha a víkendház településén a kommunikáció már meg van határozva - nincsenek problémák. Csak hívd meg az építőket, akik összekötözték a csöveket a közös szennyvízprojektre, ez minden. Továbbá a szennyvíz belép az általános tisztítóberendezésbe, majd visszatér a természetbe. Semmi sem függ Öntől.

Mosogató és szeptikus tartály

Ez egy árok, amely egy téglával van ellátva. Ez egy meglehetősen népszerű és viszonylag olcsó módszer a szennyvíz elvezetésére a magánházakban található mosdókból és fürdőszobákból, de hátrányai vannak:

 • a gödröt rendszeresen tisztítani kell;
 • A kellemetlen szagok beléphetnek a házba.

Fontos! Vannak olyan helyzetek, amikor a székletgyökér az egyetlen módja a szennyvíz elvezetésének a házból. De a szeptikus tartály sok szempontból kényelmesebb, bár többet fog kerülni. A vizet szűrővel tisztítják, majd a talajba kerülnek.

Gondolj a szellőzésre

Saját házakkal ellátott fürdőszobát nem lehet szellőztetni - mint valójában szinte minden szobában. De ha a nappaliban lehet korlátozni a természetes keringetés a levegő ablakok és ajtók, majd a fürdőszobában ez nem fog működni:

 • ebben a szobában - magas páratartalom;
 • a hőmérséklet gyakran változik;
 • összehasonlítva más helyiségekkel a szoba mérete kicsi.

Fontos! Ha figyelmen kívül hagyja a szellőzést, akkor nem szabad megszabadulni a penésztől és a gombáktól, így a nedves levegőt el kell távolítani ebből a helyiségből.

Kétféle fürdőszobai szellőzés létezik:

Természetes szellőzés

Ha saját fürdőszobájával saját fürdőszobába felszerel egy fürdőszobát, akkor a legegyszerűbb módja a természetes szellőzés, amely a mennyezet két lyukából áll. Azonban a könnyű kiút nem mindig a legjobb. Ősszel és télen ezek a mennyezetvilágítások túl nagy hűtést eredményezhetnek a helyiség levegőjében, amely az év minden szakában meleg marad. Meg tudsz oldani a problémát. Ehhez tegye be a szelepet, amelynek helyzete szabályozott.

Kényszerített szellőzés

Ez egy ígéretes, bár költségesebb lehetőség arra, hogy a fürdőszobát egy privát házban friss levegővel és gőzök eltávolításával biztosítsák. Az egyik csatornában tegye a ventilátort. Ezzel azonban nem csak a fürdőszobában, hanem a helyiségek többi részében is szabályozható a légcsere, így az extra költségeket kamatmentesen visszafizetik.

Fontos! Nagyon jó, ha ablakot vághatsz a fürdőszobában.

Hol van a fürdőszoba?

Miután foglalkozott a vízellátási, vízelvezetési és szellőztetési módszerekkel, elkezdheti tervezni. Hol van a legjobb hely a fürdőszobának egy magánházba helyezéséhez?

 • Ideális lehetőség - a hálószobák mellett (de mindig egy kis folyosón keresztül).
 • És mi a helyzet a kétemeletes házak tulajdonosával? Annak érdekében, hogy a háztartásnak ne kelljen folyamatosan futnia az egyik emeletről a másikra, a legjobb megoldás az lenne, ha két fürdőszobát vagy akár többet is felszerelne. Ugyanakkor nem feltétlenül szükséges mindenütt teljes vízvezeték-készletet elhelyezni. Például az alján lehet egy WC és egy mosdó, és a tetején - egy higiénikus szoba az összes befogadóképességgel.

Fontos! Ha a fürdőszoba egyszemélyes, és nem az első emeleten van, meg kell próbálnia, hogy alatta ne legyenek nappali helyiségek. Nagyszerű megoldás, ha valahol a közös szellőztető tengely közelében van egy fürdőszoba, ha van ilyen, és levegőt biztosít a konyhában, a raktárakban vagy a garázsban.

Nagyon hasznos megfontolni néhány további szempontot:

 1. Fürdő a magánházban, saját keze nem megy a fő homlokzat.
 2. A méretek nem csak az egészségügyi szabványokon, hanem arról is, hogy pontosan hogyan fogják használni a fürdőszobát, milyen felszerelést kívánnak elhelyezni.
 3. A berendezést nem lehet rögzíteni a nappali elkülönülő társalgó-válaszfalakra.
 4. A fűtött törölközőt a fürdő közelében kell elhelyezni - a kar hosszában;
 5. A mosogató standard beépítési magassága 80 cm, de a háztartás növekedésétől is függ.
 6. Legalább 10 cm-es hézagnak kell lennie a mosogató és az oldalakon található tárgyak között.
 7. Ha a fürdőszobában két mosdó található, akkor egymástól 50 cm távolságra kell elhelyezni.
 8. A fal és a WC-tégely szélétől mért távolságnak legalább 40 cm-nek kell lennie, és ugyanazon a téren kell maradnia a másik oldalán.
a tartalomhoz ↑

Meghatározzuk a tartalmat

Tervezzen egy fürdőszobát egy vidéki házban, amit egy speciális számítógépes program - online tervező segítségével könnyedén elvégezhet. De először el kell döntenie, hogy mi fog a fürdőszobában állni. Tudod a szükséges minimumot, de mivel a körülmények lehetővé teszik, értelme több kérdésre is gondolni:

 1. Csak fürödni fogsz, csak zuhanyzó vagy valami?
 2. Fogsz ülni, ülni vagy sarokba fürdeni?
 3. Hány mosdótálat szeretne telepíteni?
 4. Csak mosógépet szeretne higiénikus helyiségbe vagy szárítógépbe tenni?
 5. Nem lehet elkülöníteni valamit, mint egy mosodát, vagy legalább egy szöget biztosítani neki?

Még akkor is, ha a házban lévő összes készüléket behelyezi a fürdőszobába, bizonyos feltételeknek meg kell felelnie, különben nem fogod használni a vízvezetéket:

 • a fürdőszoba vagy a zuhany előtt legalább 70 cm szabad hely legyen;
 • Legalább 0,6 cm-es szakaszt kell elhelyezni a WC előtt.
a tartalomhoz ↑

Fürdőszoba tervezés a házban

A fürdőszobák és a WC-k tervezési ötlete lehet a legmeglepőbb. A döntések teljes mértékben a tulajdonosok ízétől függenek. A szoba tetszőleges népszerű stílusban készülhet:

Fontos! Nem érdemes megakadályozni, hogy bizonyos stilisztikai döntéseket hozzanak. A legfontosabb az, hogy a higiéniás szobát tiszta és kényelmes legyen. A legésszerűbb dolog az, hogy először válasszon vízvezetékberendezést, és csak akkor vegye fel a befejező anyagokat, amelyek harmonizálnak vele.

Válasszon lehetőséget

Függetlenül attól, hogy milyen méretű a szoba és a stílus, amelyben díszítik, van egy bizonyos eljárás, amely a feladat elvégzése egy fürdőszoba egyszerűbb és érthetőbb:

 1. Válasszon színpalettát - használhatja a színes kereket. És ha számítógépes programokat használ a tervezéshez, akkor kezdetben különböző színkombinációkat tartalmaznak.
 2. Válasszon különleges árnyalatokat - a fürdőszobát egy színben rendezheti, különböző tárgyak és különböző színtelítettségű tárgyak kiválasztásával, de jobb, ha 2-3 szín kombinációt használ.
 3. Böngésszen a vízvezeték-berendezések katalógusai között - van-e kád és WC a kiválasztott színben?
 4. Illessze a falak és a mennyezet színét a berendezés színéhez.
 5. Válassza ki a padló árnyékát.
 6. Válasszon díszeket - ezek lehetnek falpanelek, eredeti lámpák, beleértve a szabadtéri is.

Két szó a színről és a méretről

A színkombinációk és a csempe típus kiválasztásánál még néhány pontot kell figyelembe venni:

 1. A sötétítő anyagok vizuálisan csökkenthetik a helyiség méretét.
 2. Könnyű anyagok - ellenkezőleg, növelje a hangerőt.
 3. Néhány árnyalat nyugtató - például zöld.
 4. A meleg színek azt az érzést keltik, hogy a szoba hőmérséklete valamivel magasabb, mint valójában, és a hidegek visszafordulnak.
 5. Nagyméretű csempék alkalmasak nagyméretű szobákhoz, kisebb fürdőszobák esetén jobb, ha kisebb tereket választanak.
a tartalomhoz ↑

Kombinált vagy különálló?

Eljött az idő, amikor mindenki külön fürdőszobával kívánt lakást vásárolni. Még a városlakás tulajdonosai is nagyra értékelték a kombinált fürdőszoba előnyeit, hiszen bizonyos teret nyerhet. Magánházban a mosdó és a fürdőszoba ugyanabban a szobában általában kitűnő lehetőség, különösen akkor, ha a ház több emeletes, és mindegyik rendelkezik egy kis szaniter helyiséggel.

Vannak más előnyei is:

 • kevesebb befejező anyag;
 • az ajtónak csak egy, nem kettőre van szüksége;
 • a szellőzés gyakori lehet.

Fontos! A kombinált fürdőszobát világítással vagy képernyőkön lehet zónázni.

Beszéljünk anyagokkal

A lakóházak fürdőszobájának kialakítása nagyban függ attól, hogy milyen anyagokat használ. Függetlenül attól, hogy milyen stílust választasz, a falak falának megfelelően kell megfelelnie a különböző feltételeknek:

 • ellenállniuk kell a nedvességnek;
 • nem szabad elrontani a szélsőséges hőmérséklet;
 • nem kell megjelennie a penésznek;
 • a falakat, a padlókat és minden más dolgot könnyen kezelni kell.

Mennyezeti fürdőszoba egy magánházban

Elvégezte a projektet, lefektette a csöveket, a durva padlózatot és a vízvezetékeket telepítette? Nagyszerű, itt az ideje, hogy továbblépjünk a célba. Kezdjük a mennyezettel. A fürdőszobában lehet:

 • feszültség;
 • színes;
 • műanyag csempével vakolva;
 • csempézett vagy tükrözött csempe.

A közelmúltban népszerűbb stretch mennyezetek. A fürdőszobákban is rendelkezésre állnak és kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • gyakorlatilag nem reagálnak a hőmérséklet csökkenésére;
 • nagyon könnyen moshatók;
 • A modern lámpatestek egyszerűen felszerelhetők - a szokványos csillárokról a LED csíkokra.

Fontos! A festészet fokozatosan eltűnik a divatból, és könnyen megmagyarázható. A nagy munkaerőköltségek a felújítás során, a karbantartás bonyolultsága, a higiénia hiánya - röviden, a fürdőszoba mennyezetét szinte kizárólag retro stílusú rajongók festik.

Kiváló módja a mennyezet díszítésére - illessze be csempével. Nem számít, hogy műanyag panelek vagy tükörelemek. A műanyag panelek azonban egy nagy hátránnyal rendelkeznek - ha nem fehérek, akkor nagyon gyorsan elhalványulnak, ezért a rózsaszín vagy a zöld mennyezet helyett cellává válik.

Fontos! A tükörlap minden lehetséges méretben és különböző konfigurációkban kapható. További fényvisszaverő felületek rendkívül kifinomult megjelenést kölcsönöznek a teremnek, és kibővítik a teret is.

A fürdőszoba falai

A műanyag paneleket és burkolólapokat nem csak a mennyezet, hanem a falak felületére is használják. Talán a csempe marad a legnépszerűbb anyag. De vannak más lehetőségek is:

 1. Ha a fürdőszoba elég tágas, vízhatlan tapéta segítségével beillesztheti rajta.
 2. Márvány vagy egyéb természetes kőlapok is népszerűek most - ők különösen szeretik az ősi stílus kedvelői.
 3. Festett falak - olajfesték vagy vízemulziós festék nem tűntek el a mindennapi életből: ez a fajta kivitelezés népszerű azok számára, akik szeretik a falfestést.
 4. Használható fürdőszobák és fa panelek díszítésére, de mindig gombaölő impregnálással.

Fontos! Vannak anyagok, amelyeket nem érdemes használni a fürdőszobában. Alig van értelme ragasztani a falakat papírtálcával. A selyem vakolat gyönyörű, de nem kezeli a vizet.

A fürdőszobai padló elismert vezetője kerámia csempe. A boltokban történő kiválasztása elég nagy, így mindig találsz valami érdekeset és otthoni használatot. Univerzális anyag - különleges csempe a fürdőszobák számára. Fő előnye, hogy nem csúszik.

Fontos! A népszerű típusú padlóburkolat kőlap. Igaz, a kis higiéniás szobákban nem tűnnek nagyon jónak. De ha a fürdőszoba elég nagy, akkor miért ne?

Videó felvétel

Röviden, egy magánházban lévő fürdőszoba kialakítása tisztán egyedi kérdés, bár van egy bizonyos algoritmus az anyagok tervezésére és kiválasztására. A legfontosabb dolog az, hogy a magánháza bármely szobájában, nyugodtan és kényelmesen érezze magát a fürdőszobában.

Fürdőszoba egy magánházban - hogyan kell felépíteni és felszerelni a szabályokat?

Szükséges eszközök és anyagok

A magánházban lévő fürdőszoba gyakorlatilag nem különbözik a sokemeletes épületek egy apartmanjaitól. Ugyanakkor otthonában olyan fürdőszobát tervezhet, amely megfelel az Ön igényeinek.

Fürdőszoba egy magán lakóházban - kivitelezés és elrendezés

Saját házak tulajdonosai számára lehetőségük nyílik arra, hogy a víztestek befogadására alkalmas helyiséget hozzanak létre, pénzügyi erejük és személyes kívánságaik alapján. A sokemeletes épületek tulajdonosai nem rendelkeznek ilyen esélyekkel, ahol a fürdőszobák geometriai mérete szigorúan szabványosított. Ha házat építeni a semmiből, a fürdőszoba benne található bárhol az otthonban, és elosztja azt annyi négyzetmétert.

Ha már tervbe vett egy már használt lakóépületet, akkor ajánlott egy fürdőszobát szigorúan kijelölt helyen elhelyezni:

 • 15-30 éves korosztályban - beépített garázsban vagy alagsorban, a padláson vagy a második emeleten, ahol a fürdőszobát építők tervezték.
 • 30 évesnél idősebb épületekben - a folyosón, a konyha mellett, a zárt verandán, a padláson, egy szabad területen, amely a lépcső alatti padlók között "rejtve" van.

A fürdőszoba elhelyezése egy magánépületben

Építhet egy helyet vízkezeléshez szinte bármilyen anyagból, a betonból és habblokkból a fa és a tégla között. Itt a legfontosabb az, hogy megfelelően és racionálisan tervezzünk egy fürdőszobát, így kifogástalanul kényelmesen használhatjuk. Ezt könnyű elérni, ha az alábbi szakmai tanácsokat követik:

 • győződjön meg róla, hogy a fürdőszobát egy privát lakásban, megbízható forró hideg vízzel, hatékony szellőzőrendszerrel és szennyvízzel látja el;
 • magas színvonalú szigetelést végezzen a fürdőszobában;
 • a fürdőszobát fényforrásokkal és modern ergonómikus lámpatestekkel kell felszerelni;
 • hagyja el a kád vagy a zuhany előtt legalább 80-100 cm szabad helyet;
 • Helyezze a mosdót a fürdőszobába kb. 80 cm magasságban;
 • gondosan rendezzék a padlót a fürdőszobában és melegítsék fel;
 • a helyiséget olyan speciális anyagokkal kell befejezni, amelyek jó ellenállást mutatnak a hőmérséklet változásainak és a magas páratartalomnak.

Válasszon egy fürdőszobai designt a belsőépítész szakemberek ajánlásai és saját vágyai alapján.

A kommunikáció és a szellőztetés elhelyezése önmagát teszi

A külvárosi magánlakások ritkán kapcsolódnak a központi vízellátó és vízelvezető rendszerhez. A vízellátás és a szennyvíz elrendezésével kapcsolatos aggodalmak ezért teljesen a lakó tulajdonosa vállára esnek.

A vízellátást egy kútból vagy egy földi telken fekvő helyről lehet beállítani. Nincs különösebb problémája. Most sok lehetőség van az állomások szivattyúzására - kompakt mechanizmusok, amelyek automata üzemmódban működnek. Fel kell venni egy ilyen eszközt, egyszer telepítenie kell, és nem kell aggódnia a víz hiányában a fürdőszobában. Maga a szivattyú kiszivattyúzza a vizet, majd beadja a házba. Csak megoldotta a problémát fűtött vízzel.

Szereljen fel elektromos vízmelegítőt vagy gázkazánt. Még jobb pénzt költeni és egy kettőskörű fűtőegységet vásárolni. Ez forró vizet biztosít Önnek, és a ház még a legnehezebb télen is kényelmesen melegszik.

Kétkörös fűtőegység

A következő lépés egy autonóm szennyvízelvezető rendszer építése. Két alapvető lehetőség van itt. Fel lehet szerelni a szokásos leeresztő lyukat a földterületen, vagy pénzt költhet egy hatékony szeptikus tartály felépítésére, amely szűrni fogja a lefolyókat. Helyi szennyvíz problémamentesen épül kézzel. Sőt, nem sok időt töltesz erre az eseményre.

Győződjön meg róla, hogy gondoskodjon a jó minőségű szellőzésről az elővárosi otthon fürdőszobájában. Anélkül, hogy állandó nedvességet jelent a helyiségben, ami végül penész- és penészképződéshez vezet. A szellőzés kényszerített és természetes. Az elrendezésük költsége eltérő.

Könnyűvé teszi a természetes szellőztetést. Csak egy lyukat kell lyukasztania a fürdőszoba mennyezetén (egy ilyen lyuk keresztmetszete 9-14 cm-en belül van). Ezzel a telített levegő kifolyik a helyiségből kifelé. Még egy lyuk közelében. Szükséges a friss levegő beviteléhez. A második lyuknál kívánatos egy különleges diffúzor felszerelése, amely szabályozza a fürdőszobába bejutó levegő mennyiségét.

Hasonlóképpen megteheti és kényszerített szellőzést is. De ebben az esetben szükség van egy kipufogó ventilátor megvásárlására. Ez növeli a szellőztető rendszer létrehozásának költségeit. Jobb, ha a kipufogó berendezés telepítését szakemberekre bízza. Megmondják Önnek, hogy milyen ventilátor alkalmas az Ön otthonára, valamint gyorsan és hatékonyan összeszereli az összes szükséges felszerelést.

Hogyan és mi a szigetelés a fürdőszoba - az anyagok felülvizsgálata

A modern hőszigetelő termékek lehetővé teszik az ideális mikroklímát a helyiségben a vízkezeléshez. A fürdőszobát a következő anyagok felhasználásával lehet melegíteni:

 1. Ásványgyapot. Bizonyított hőszigetelő, hogy megakadályozza a kondenzáció veszélyét a fürdőszoba mennyezetén és falán. A Minvat higroszkópos. Ezért védeni kell a nedvességtől és a vízszigetelő rétegtől. A szakemberek javasolják, hogy a gyapotot szőnyegek (lemezek) formájában használják. Az ilyen termékek nagy merevséggel rendelkeznek, és ami a legfontosabb: sokkal könnyebb összeszerelni a saját kezét, mint az olcsóbb ásványgyapot tekercsekben. Figyelj! Azok a területek, ahol a burkolt szőnyegek érintkeznek a fűtőberendezéssel, árnyékoltnak kell lenniük. Az alumíniumfóliát leginkább erre a célra használják.
 2. Cork hőszigetelő. Ezzel minden otthoni kézműves melegítheti a fürdőszobát. A parafa termékeket egyszerűen ragasztják a mennyezethez és a falfelületekhez. Fontos árnyalat. A fürdőszobák termikus védelme különleges, viasz alapú impregnálással kezelt parafa termékekkel lehetséges. Ez növeli a hőszigetelő vízlepergető tulajdonságait.
 3. Polírozó lapok. Olcsó és megfizethető anyag. Lehetőséget ad arra, hogy a magánházban vízkezelést biztosító helyiségeket szigetelje, minimális forrásokból. Igaz, telepítése meglehetősen időigényes, és különös gondot igényel az előadóművésztől. A falak és a mennyezet szigeteléséhez habosított lapokkal óvatosan fel kell készíteni a felületeket (tisztítsák meg őket, készítsék őket a lehető legmagasabbra). Egy másik nehézség az anyag törékenysége. Ha bármilyen hanyag habbá szivárog. Szóval legyen kész a szorgalmas munkára.

Modern szigetelő termékek

A fürdőszobát és a legmodernebb hővédőt - folyékony poliuretán habot felmelegítheti. Nagy nedvességgel és tűzállósággal, hang- és hőszigeteléssel, kiváló páraáteresztő képességgel és tartóssággal jellemezhető. A poliuretán habot különleges felszereléssel permetezik.

A padlót készítjük és szigeteljük - hasznos ajánlásokat

A magas páratartalmú helyiségeknek olyan nedvességállóságúnak és valóban a lehető legjobb minőségű padlóknak kell lenniük. Leggyakrabban a padlóburkolat kerámia lapokból készül. Ebben az esetben speciális, durva felületű és nagy vastagságú kerámiákat használnak.

A járólapos padló ellenáll a súlyos mechanikai terhelésnek, csúszásgátló hatása van, ami nagyon fontos. És az ilyen bevonat megjelenése ideálisnak mondható. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy akár egy fapadlót is felszereljenek a fürdőszobában. Bár ezt a bevonatot még mindig ritkán használják. De a mesterséges vagy természetes gránit és márvány elegáns és gyönyörű padlója számos vidéki házban és magánlakásban látható.

Csempe padló a fürdőszobában

A padlóalapok befejeződését az ilyen anyagok végzik:

 • laminált padló;
 • padlóburkolatok;
 • linóleum
 • üveg és mozaik elemek;
 • porcelán kőagyag.

A fürdőszobában lévő padlónak megfelelő melegítésre van szüksége. Hővédelmét polisztirolhab és poliuretánhabok végzik. A polisztirol és más hagyományos hőszigetelők, amelyeket fent tárgyaltunk, nem használnak. A polipropilén magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és elegendő merevséget biztosít. De egy vastag réteggel (5-8 cm) kell felszerelni, ami irracionális és gazdaságilag nem jövedelmező. De a poliuretán hab szigetelését a padlóra helyezzük 2 cm-nél nem nagyobb réteggel, ugyanakkor a páraátadó képességgel rendelkező membrán funkcióját végezzük.

Kiváló, de objektíven drága megoldás a padlófűtéses fürdőszobák melegítése. Nagy fűtési potenciál jellemzi viszonylag kiterjedt fűtési terület miatt. Ennek köszönhetően a helyiség hőmérséklete megemelkedik anélkül, hogy magas hőmérsékletet kellene teremteni.

Tervezés - hozzon létre álomszobáját

A magánházban való úszáshoz szükséges helyiség díszítése más lehet. Adj lélegzetet fantáziádnak. Kényelmes szobát készítsen egy közönséges fürdőszobából, ahol felszabadíthatja a nap folyamán felhalmozódott feszültséget, lazítson és érezze átélő életünk szépségét.

Díszítő szoba egy úszómedencéhez

Különös figyelmet kell fordítani a felszerelt helyiségek színpalettájának megválasztására. Narancssárga, sárga, őszibarack és ezüstös árnyalatok tudnak energizálni. De a réz, arany és halványzöld színek nyugtató hatást gyakorolnak az emberi idegrendszerre. Utolsó tipp. A befejező anyagokat az egyedi fürdőszobai dizájn létrehozásához bölcsen kell kiválasztani. Olyan termékeket vásároljon, amelyek nem félnek a vegyileg aktív vegyületektől és reagensektől, a magas páratartalomtól és a hőmérséklettől. És akkor a fürdőszobában sokáig élvezni fogják a szépségét és a funkcionalitását.