Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszoba modern stílusban (+72 fotó)

Azok az emberek, akik számára a "belsőépítészet" nem üres hang, általában kövessék a divatirányzatokat az otthonuk egyes részeinek tervezésében. Stabilabbak, mint a divatiparban, de ellentétben azzal, hogy nem csak vizuálisan szép, hanem funkcionális megoldásokat is kínálnak. Napjainkban a fürdő designjának jellemzői modern stílusban fognak szólni - a leginkább kiszolgáltatott és személyes téren.

A modern stílus jellemzői

A művészettörténetben olyan pillanat volt, amikor a művészek lemondtak a kánonokról, ezzel szemben új művészetet hoztak létre. Hasonló helyzet alakult ki a modern stílusban, amely kora fényében a klasszikus irányokkal ellentétes elveken alapult.

A hagyományos belső terek a világos kifejezésmód, a szigorú összetétel és a tantárgyak kitöltése köré csoportosulnak. Ezzel ellentétben a kortárs design egy univerzális megoldás, amely alkalmazkodik a lakások igényeihez, aggodalomra ad okot, és egyben vászon a merész ötletekért. Nincsenek világosan meghatározott szabályok, és az összes vizuális diverzitást több elv is egyesíti:

- A modern tér jól átgondolt elrendezéssel rendelkezik, beleértve a funkcionális területeket és az üres helyeket a szabad mozgáshoz.

- Az ilyen belsőséget emberek hozták létre az emberek számára, így minden elem könnyen használható és része egy egésznek.

- A kortársak lehetnek a szokatlan formatervezési tárgyak, kortárs művészetek és pop-kulturális elemek alapjai.

- A helyiség díszítése diszkrétnek és sima vonalak, tiszta formák, különböző textúrák szépsége.

- A színséma a beltér jellegétől függően változik. Ha van egy tömörebb hangulat, akkor semleges palettát használnak, és a fényesség érdekében kontrasztos kombinációkat is hozzáadhat.

- A modern stílusú szoba olyan hely, ahol a mesterséges anyagok megfelelőnek tűnnek. Igaz, az elmúlt évek tendenciái diktálják a természethez való visszatérést, ezért amikor kiválasztja, a projekt célkitűzéseire kell összpontosítania.

A fürdőszobában ideális az irányítás széles lehetőségeinek vizuális bemutatása, főként az adott körülmények, valamint a tér gyakorlati célja miatt.

Fürdőszobai színes megoldások

A kortárs megjelenés stílusában számos árnyalat szerves formában van, ha harmonikus színtartományban vannak elhelyezve. Tekintsük a legnépszerűbb megoldásokat.

Fürdőszoba modern stílusban

Az univerzális színnek köszönhetően a fehér ideális alternatívát kínál bármely lehetőséggel. Falak, mennyezetek és egészségügyi termékek befejezésére szolgál.

A színt gyakran színek dominánsnak találják, ha tágas, enyhén "steril" légkört szeretne létrehozni a fürdőszobában. A felületek gyors szennyeződésének elkerülése érdekében tisztítandó anyagokat kell kiválasztani.

Modern szürke fürdőszoba

Egy másik népszerű lehetőség a modern belső terekben, melyet monokróm vagy kontrasztos árnyalatokkal kombinálnak. Ő adja a szigorúság, visszatartás, de ugyanakkor egy érett stílus.

Az anyagok textúrája segít a szürke diverzifikálásában, és a világítás "újraéleszteni" fogja a hideg esztétikáját.

Fekete fürdőszoba modern stílusban

A klasszikus stílusban fekete a finom részletek formájában, de szinte soha - a belső tér szerves elemeként. A tágas, modern fürdőszobák az elnyomó mélységgel és a legkedvezőbb fényviszonyok között fognak megbirkózni.

Annak ellenére, hogy a fekete kompatibilis a szinte teljes palettával, jobb, ha természetes vagy kevésbé telített árnyalatokkal együtt használják.

Barna fürdőszoba modern stílusban

A barna szín állhat egymástól, vagy természetes fa felületeken testet ölthet. Mindenesetre ez egy nagyszerű lehetőség egy alacsony fogyasztású modern fürdőszobában, amelyben monolitikus mennyiségek vannak.

Nemes megjelenés csokoládé, tégla, kávéfestékek. Ebben a belsőben láthatatlanul jelen klasszikus, felidézve a modern formák.

Kék fürdőszoba modern stílusban

Ezt a színt a fürdőszobában gyakran a tengeri téma megtervezésére tervezték, közvetlen kapcsolatot teremtve a vízzel. De a kék önmagában nyugodt, nyugodt légkört biztosít, ami tökéletes egy ilyen helyiségben.

A kék árnyalatot főként faldíszítésre használják. A háttérben a bútorok egy könnyű fáról, valamint a fehér tárgyak harmonikusan néz ki.

Finishing és anyagok

A modern stílusban csak a gyakorlati követelményeket támasztják alá a fürdőszoba befejező anyagai számára, és a vizuális kép a tervezési projekttől függően változhat.

A kerámia burkolatok már régóta hagyományos befejező lehetőségévé váltak ebben a térben. Nem fél a víztől, magas hőmérsékletektől és könnyen tisztítható. A terméket nemcsak a képen, hanem a méretben vagy alakban is kiválaszthatja.

A belső térben, a klasszikusoknál a porcelán kőzet megfelelőnek tűnik, ami működőképességének köszönhetően népszerűvé vált. Továbbá a bevonat nem csúszik, ami különösen fontos egy állandó páratartalmú helyiségben.

Az önterülő padló alapja lehetővé teszi a legmerészebb ötleteket - a tengerfenéktől az absztrakt kompozíciókig. Fényes felülete csak a valóságos hatást fokozza.

A faalapot megkülönbözteti a magas költség, amely összefüggésben áll a nedvességállóság védelmének szükségességével, mivel a fa nem tolerálja a környezet negatív hatásait. De a természetes, élő esztétika minden erőfeszítést megéri.

falak

A festés a legköltséghatékonyabb kivitel. Alkalmas láthatatlan tökéletlenségekkel rendelkező falak számára, amelyek könnyen elrejthetők a hagyományos gittől. Lehet, hogy matt vagy fényes design.

A fürdőszobában modern stílusban és tapéta található, de nem papír, és nedvességálló - ez előfeltétel. Az ilyen fajták alkalmasak a gondozásra, de más anyagokkal összehasonlítva nem különböznek a tartósságban.

Mint például a padlóburkolat esetében, a kerámia burkolólapok a falak legnépszerűbb választéka. A közelmúltban divatos a furnér teljes felületére vagy csak bizonyos területekre hatszög alakú termékekkel.

A belső és műanyag panelekben használt, más textúrákat utánzó. Természetes kő tekinthető a legdrágább anyag, de csak akkor képes létrehozni mind a fényűző és minimalista megjelenés.

mennyezet

Festés abban az esetben, ha a fal magassága nem teszi lehetővé a függesztett szerkezetek felszerelését. Az egyenletes, festett mennyezet elegáns és diszkrét, de nem alkalmas beépített lámpák beépítésére, amelyeket gyakran használnak a modern fürdőszobákban.

A gipszkarton termékek nagyon műanyagak és bármilyen formát igényelhetnek a tervezési projekt keretében. Csak a fürdőszobában kell nedvességálló bázist választania.

A PVC-fóliák nyújtható mennyezetei gyorsan fel vannak szerelve, különböző bevonatokkal rendelkeznek, és enyhén csökkentik a falak magasságát. Egyrészt védelmet nyújtanak az alvástól az árvíz ellen, de másrészt károsíthatják őket enyhén mechanikus hatással.

Fürdőszoba bútorok modern stílusban

A modern fürdőszoba tiszta formákkal és vonalakkal ellátott bútorokkal van ellátva, minimalista kialakítással. Leggyakrabban fa vagy MDF tárgyak, olcsóbb alapon.

Az elsőbbségi - felfüggesztett szekrények kompakt méretű, amelyek egy kötetet. Helyüket nem korlátozzák a stílus szabályai, csak a tér sajátosságai.

Számos fürdőszobai belső térben egy asztallap van egy kő vagy fa fal mellett. Mosdókagylók, tárolóhely, háztartási gépek benne vannak. Az utóbbiakról szólva, a modern szobának, a mosógépnek, a szárítónak és egyéb készülékeknek ellenére jobb, ha a bútorok homlokzatai mögé kerülnek a szeme elől, mivel összezavarják a helyet.

épületgépészeti

A modern stílusú fürdőszobában újszerű termékeket vásárolnak, amelyek funkcionálisak, kényelmesek és ergonomikusak. A fürdőt gyakran zuhanyzóval kombinálják, vagy az utóbbiakra korlátozzák. A zuhanyzók sarkai kicserélték a nagyméretű betűtípusokat - most ez az üveg részének mögött rejlő hely része.

A külön helyiségnek csak a vízkezeléshez való hozzárendelése teljesen irracionális döntés. Most lehetséges egy helyet találni egy WC-tálba, amely egy kompakt lógó modellre korlátozódik, tál nélkül, valamint hordó nélkül.

A hagyományos formájú kagylókon kívül vannak tálak - kerek, ovális vagy téglalap alakúak. Általában építeni csapok a falba, és nem dvuhventilnye megállítani egykarú modellek.

Dekoráció és világítás

A díszítések itt általános tárgyi és befejező kompozíciók. Modern stílusban minden tárgy a helyén van, így a dekoratív részletek megkülönböztethetetlen összefonódása megtörheti a harmóniát. A fürdőszoba diverzifikálásához olyan kiegészítőket kell választania, amelyek érdekes kialakításúak.

A zuhanyzóban felakaszthatja a rendezőt, és gondoskodik a függő polcokról. Még egy esztétikai anyagból készített fogkefe is, a szokásos műanyag társaik helyett "felfrissít" a belső tér.

Válasszon egy érdekes textíliát fürdőkendőhöz, fürdőköpenyekhez és szőnyegekhez, amelyek kiemelkednek a színes együttesben. A különböző geometrikus alakzatok tükrei nem csak a teret bõvítik, hanem bonyolítják a tervezést.

A kortárs világítás fontos funkcionális és dekoratív elem. A szabályoknak megfelelően több fényséma van telepítve: az általános világítás, amelyre a beépített spotlámpák felelősek, valamint a mosdózónában lévő gerincek vagy felfüggesztések. Stílusos tükrök, amelyek megvilágítják a keret kerületét.

Figyelmet kell fordítani a mennyezet és egyéb helyiségek fedezésére. A fényes fény fokozza a fényt, és a sötét intenzív világításra van szüksége.

Egy kis fürdőszoba modern stílusú kialakítása.

A klasszikusokkal ellentétben a modern stílus alkalmazkodik az adott elrendezéshez, így biztonságosan használható kis méretű fürdőszobák tervezésére. Ez segít az alábbi elvek követésében:

1. A faldíszítésnek sima felületűnek kell lennie, vagy kis méretű monokróm csempékkel kell díszíteni, például a téglából való utánzást. Igaz, az ilyen jellegű adatokkal való munka nehézkes. Alternatívaként a nagy formátumú termékek finom megkönnyebbüléssel jól néznek ki.

2. A modern, legfeljebb 5 négyzetméteres fürdőszobákban a padlót keskeny kerámia burkolatokkal kell elvágni.

3. A színséma olyan világos árnyalatokból áll, amelyeket erős megvilágítás biztosít.

4. A bútorkészletet a legszükségesebbre kell korlátozni. A felfüggesztett példányok elsőbbséget élveznek, mivel a kis fürdőszobákban függőleges terület használata ajánlott.

5. A habszivárogozó szerelmeseknek kénytelen lesz élvezetet feláldozni a praktikum nevében és egy kompakt zuhanyt vásárolni.

6. A tükör és a fényes felület vizuálisan növeli a térfogatot a belső térben.

Fürdőszoba design modern stílusban - fotó

Nehéz azonnal lefedni a tervezői fürdőszobai megoldások sokaságát modern stílusban. Ezért összegyűjtöttük a legszebb projekteket a gyűjteményünkben. Inspirációk és jó ötletek!

Modern fürdőszobák kialakítása

Tartalom:

 • belépés
 • Mi legyen egy modern fürdőszoba
 1. A befejező anyagok és a színpaletta
 2. Stílus irányok
 • Modern kialakítás egy kis fürdőszobához. Tippek és érdekes döntések fotói
 • következtetés

Modern fürdőszoba design. Fotók a legelegánsabb belső terekről

Egy fürdőszobában, ahol sok időt töltünk naponta pihentető, vagy éppen ellenkezőleg, energiával töltünk egy aktív nap előtt, nemcsak kényelmes és funkcionális, hanem stílusos is lehet. Napjainkban a design szorosan összefonódik a csúcstechnológiával, senki sem érdekli a nélkülözhetetlen kiegészítők vagy bútorok csak "díszítésre" - a praktikum és a magas szintű kényelem az első helyen állnak. Ezt emlékezni kell, és egy modern stílusú fürdőszobát kell létrehozni, akkor a legfrissebb tendenciákhoz valóban releváns és releváns.

És milyen stílusbeli trendek egyre népszerűbbek? Mit kell keresni az álomszobája tervezésénél?

Természetesen a belső divat nem olyan átmeneti és változatos, mint a modellek, azonban 2017-ben új trendek jelentek meg, amelyeket figyelembe kell venni.

Mi legyen a modern fürdőszoba

Soha mint korábban, erőforrás-takarékos technológiák és berendezések szükségesek a víztisztításhoz a higiéniai eljárások során.

Az "intelligens" vízvezeték nagyságrendje drágább, mint a hagyományos partnerek, de a beszerzés költsége gyorsan kifizetődik alacsony számlákkal. A tartály feltöltésére szolgáló mosogatóvízzel vagy WC-tálakkal ellátott vízsugarak mellett olcsó eszközök is vannak, például csaptelepek, korlátozó patronok és zuhanyfejek, amelyek nem teszik lehetővé a túlzott költségeket.

Ha stílusokról beszélünk, a jövő minimalizmus, a lakonikus formákkal, a kifogástalan dekoráció hiányával és a visszafogott színtartománysal. Ez a terület minden méretű fürdőszobához ideális - helyet biztosít a friss és kreatív kialakításnak.

A befejező anyagok és a színpaletta

 • A modern fürdőszobák kialakítása a kontrasztra épül, de nem nyitott, de "puha", abszolút ellentétek nélkül. Például, a díszítés a falak használják kétféle csempe: nagy és mozaik, de ugyanabban a színséma tervezték. Általában a kerámia kedvelt ebben a szezonban - érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá, amikor dekoratív burkolatot választanak a fürdőszobában.

Az ezeken a fotókon feltüntetett domborműlap az egyik vezető trend.

Nem kevésbé népszerű a geometriai "térfogat" mintázatú csempe, hanem nagy szobák számára is tervezett.

 • Több anyag tényleges kombinációja, amely maximális védelmet biztosít a magas páratartalmú területeken. Érdekes kombinációja fából készült felületek fényes csempe, matt gipsz, tükör betétek, természetes kő beton. A divat környezetbarát, természetes anyagok és természetes, elnémult árnyalatok.

Nem kívánatos az egész belső tér sötét színek fenntartása, még akkor is, ha a szoba tágas és jól megvilágított.

 • Ha valaki szeret élénk színeket, ne add fel. A fürdő modern kialakítása azonban a telített színek adagolását jelenti, egyetlen akcentussal, de nem a felületek helyi festésére.
 • A 2017-2018-as év legnépszerűbb színe szürke és fajtái.
 • Egy másik trend: fekete-fehér, "sakk" gamma, amelyet az Art Deco tervezői vettek kölcsönbe.

Stílus irányok

A modern konstrukció kialakítása a fürdőszobában nem feltétlenül tartja be a minimalizmus hagyományait.

A klasszikusok, az ország vagy a retro hívei nem kell lemondaniuk kedvenc célállomásaikat, de tiszta formájukban nem szabad használni. Eklektika - ez a helyes út azok számára, akik trendet akarnak, de nem hajlandók elfogadni a vízkezelést minimalista belső térben.

A skandináv stílus vagy a klasszikus irányzat egyszerűségét és funkcionalitását az artsy dekorációval és a luxus befejeztével vonja be, majd adjon hozzá néhány részletet a tetőtéri, hi-tech vagy modern elemekből. Előtte egy divatos, modern belső tér, ahol megőrzik a tulajdonos egyedi preferenciáit, ugyanakkor figyelembe veszik a design legújabb trendjeit is.

A valósághoz hasonlóan az ilyen eklektikusság úgy néz ki, hogy nem nehéz elképzelni, miután az alábbiakban megvizsgálta az alábbi példákat a fényképen.

Modern kialakítás egy kis fürdőszobához. Tippek és fénykép érdekes megoldások

Fenntartja a stílus és a látványos kamra tér sokkal nehezebb, mint tágas. Ezért külön kis figyelmet fordítanak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A modern trendek lehetővé teszik számos érdekes ötlet megvalósítását még egy kis területen is, bár a tervezési megoldások palettája továbbra is korlátozott.

 • Fehér és árnyalatai még mindig relevánsak, és a közeljövőben valószínűleg nem fognak kiállni a divatból. Könnyen díszítheti a kompakt fürdőszobát élénk színekkel, közepes méretű csempe segítségével - a szoba sokkal nagyobbnak tűnik, mint a tényleges méret. Ennek a technika hatékonyságának ellenőrzéséhez, figyeljen ezekre a fotókra:

Fontos: A pszichológiai kényelem érdekében a tervezők javasolják, hogy a padlót legalább kissé sötétebbé tegyék a falaknál, akkor a térbeli tájékozódás nem zavart.

 • Bútor modern vagy minimalista stílusban: lakonikus formák, díszítés nélkül, fényes homlokzatokkal, jól megvilágító fény, ma a divat magasságában. Csak ilyen modellek alkalmasak egy kis fürdőszobának.
 • A zuhanyzóval ellátott fürdőszobák nemcsak relevánsak, de praktikus megoldást jelentenek a kisebb helyiségekben is. A hagyományos fürdőkádak túl sok helyet foglalnak el, és egyre inkább elhagyják a hasznos helyet. Az áttetsző tolóajtóval ellátott fülkék innovatív vízellátó rendszerekkel vannak felszerelve - ez az igazán modern és elegáns. És itt vannak a fotók, amelyek igazolják ezt a kijelentést:
 • Néha külön fürdőszoba van WC nélkül, mert valamilyen oknál fogva kényelmetlen megosztani a közös fürdőszobát. Ebben az esetben a szoba területe elég kicsi, de nem szabad "feladni".

Az ajtó fölött és a fürdőszobában tárolóhelyiségek szervezése (a helyettesítő zuhanás helyettesítése nem fogja megmenteni a helyzetet), az elszívó bútorokat és mosogatógépet a mosogató alá helyezünk. Ennek eredményeként a szoba hangulatos és funkcionális.

A modern fürdőszoba "áll" három pilléren: stílus, biztonság és ökológia. Tekintettel ezekre a fontos elemekre, könnyű létrehozni egy kényelmes helyet, amely örömet ad nekünk az idő és a divat számára.

Modern stílusú fürdőszoba belső tér: 60 legjobb fotó és design ötlet

A fürdőszobai stílus modern stílusban az egyik legelterjedtebb belsőépítészeti trend, ötvözi a szépség, a praktikusság és a kényelem jelenlegi ötleteit.

Nem mindig könnyű megérteni a befejező anyagok, az egészségügyi berendezések típusát és a megfelelő választást. Ha javításokat kíván végrehajtani az egészségügyi helyiségben, először is tisztában kell lennie azzal, hogy milyen eszközökkel lehet elérni a kívánt eredményt.

A fürdőszobában gyakran magas a páratartalom, és a falak és a padló közvetlen vízzel érintkezhet. Mivel meleg vizet használnak, a helyiségnek nem csak a magas páratartalomnak, hanem a magas hőmérsékletnek és a gőzkibocsátásnak is ellen kell állnia. Ennek megfelelően a befejező anyagok vagy bútorok kiválasztása során ezt szem előtt kell tartani.

Ezenkívül a modern fürdőszobát gyakran használják mosókonyhának - ha a hely lehetővé teszi. Itt mosó- és szárítógépeket szerelnek fel, valamint helyet biztosítanak a ruhanemű mosáshoz. A háztartási vegyszerek általában a fürdőszobában is tárolódnak, mivel a vízvezetékeket gyakran kell mosni. A helyiség célja alapján válassza ki a berendezést.

Modern fürdőszobai befejező anyagok

Annak érdekében, hogy a modern stílusú fürdőszoba kialakítása praktikus legyen, olyan dekorációs anyagokat kell választani, amelyek magas páratartalmú, magas hőmérsékleten ellenállnak, kevéssé szennyezettek és könnyen tisztíthatók, és hosszú ideig is megőrzik vonzó megjelenésüket. Vegye figyelembe az anyagokat, amelyeket leggyakrabban a fürdőszobák díszítésére használnak.

falak
 • Festék. A legtöbb költségvetési lehetőség. Nincs korlátozás a színre. A felület lehet matt és fényes is, lehetőség van textúrázott színre is, így a térfogat megadható.
 • Wallpaper. Modern nedvességálló tapéta - olcsó, de rövid életű. Gyakran frissíteni kell a helyiség megjelenését.
 • Műanyag panelek. A ládára szerelve, úgy, hogy a fal és a panelek között rés maradjon. A belső tér minden anyagot - természetes kő, márvány, csempe - utánozhat, miközben olcsóbbá válik.
 • Kerámia csempe. A legáltalánosabb anyag. A legfőbb hátrány az, hogy magas a munkalehetőség. A tartósság és a nehéz üzemi körülményekkel szembeni ellenállás szempontjából - az egyik legjobb megoldás. A szennyeződés nem "tapad" a csempe sima felületéhez, könnyen tisztítható és évtizedekig használható.
 • Porcelán csempe. Az előnyök és hátrányok megegyeznek a kerámia lapokkal. Rendszerint az ökológiai irányú belső térben használják, mivel természetes eredetű és különleges megjelenésű.
 • Természetes anyagok. Márvány, fa, természetes kő - az összes ilyen anyag használható a fürdőszobában megfelelő kezelés után, megkönnyítve ezzel későbbi gondoskodást. Ezek drágák, és exkluzív belső terekben használják.
mennyezet
 • Festék. A hagyományos módon befejezni a mennyezet - színezés a kiválasztott hang. A fő plusz a költségvetés, a fő hátrány az, hogy lehetetlen a mennyezeti lámpák beágyazására.
 • Gipszkarton. A fürdőszobában használhatja a gipszkarton, de nedvességállónak kell lennie. Ez a megoldás nagyméretű fürdőszobákra alkalmas, különösen az idősebb otthonokban, ahol a kaszálószalag építése mögött rejtőzik a kommunikáció.
 • Csempe. Néha a mennyezetet csempe borítja, például tükör. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy vizuálisan "emelje fel" a mennyezeteket. A nedves területeken lévő tükrök izzadnak, ami csökkenti vonzerejét.
 • Hamis mennyezet. A mennyezet a műanyag panelek - a legnépszerűbb megoldás. Hosszú ideig fog szolgálni, miközben nem veszíti el vonzó megjelenését. Egy ilyen mennyezeten könnyű felépíteni a spotlámpákat, alatta elrejteni a huzalokat vagy csöveket. Az ilyen mennyezetek felszerelése nem különösebben nehéz. A modern stílusú fürdőszoba mennyezetén egy ólomüvegből készült álmennyezet fog kinézni - a mögötte lévő fények növelik a megvilágítást, és egy színes üvegablak teszi ki a szobát.
 • Stretch mennyezet. Nemrégiben igen népszerű lehetőség. Az abszolút plusz egy sor tervezési megoldás, amely lehetővé teszi drasztikusan megváltoztatni a fürdőszoba érzékelését. Egy másik pozitív minőség - a "szivárgás" ellen.
 • Csempe. Kerámia burkolólapok - a legjobb megoldás padlózatra a modern fürdőszobában. A típusok sokfélesége között könnyű választani az Ön számára megfelelő megoldást. Az ár-minőség arány is a legjobb megoldás.
 • Porcelán csempe. Ez az anyag rendkívül népszerűvé vált természetes kőzetének köszönhetően és kivételes teljesítményt nyújtva - erős, tartós és teljesen csúszásmentes, ami rendkívül fontos azokon a helyiségekben, ahol a padló nedves lehet.
 • Ömlesztett padló. Az ilyen típusú padlók fürdőszobát alakíthatnak egy erdőben egy patak vagy a tenger közelében, a hatás nagyon realisztikusnak tűnik, teljes jelenlét érhető el.
 • Fa. Mielőtt fát használna padlóburkolatként, meg kell dolgozni, hogy ellenálljon a magas páratartalomnak, vagy használjon különleges fajokat, például nyárfa, vörösfenyő, teak. Mindez jelentősen megnöveli az anyag és a munka költségeit.

Fürdőszoba design modern stílusban

A fürdőszoba stílusának modern stílusa a szoba méretétől függ. A nagyméretű fürdőszobákban külön területek választhatók - "nedves", mosdókagyló, mosdó, mosdó. Általában a különféle célú zónákat elválasztják egymástól a partíciók, vagy a tőke vagy az üveg, valamint a vizualizáció a befejező anyagok segítségével is.

A fürdőszoba egy kis területe nem akadályozhatja a modern kényelmet. Ebben az esetben a fürdőt egy zuhanykabin váltja fel, amely lehetővé teszi a helytakarékos és a mosókonyha elhelyezését, ami egyébként nem lenne lehetséges.

A fürdőszoba belsejének stílusa bármilyen lehet, nem kell megismételnie a lakás többi szobájának stílusát. A legfontosabb dolog az, hogy a stílusok logikusan össze vannak kapcsolva egymással. A legalkalmasabb, különösen a kis méretű fürdőszobák számára minimalista stílusnak, valamint skandináv minimalizmusnak tekinthető. Ezek a stílusok a legkevésbé kifejező eszközökkel lehetővé teszik a leginkább funkcionális tér kialakítását, amely modern és tömör formatervezéssel rendelkezik.

A közelmúltban az öko-stílus különösen népszerű. Az elmúlt évek fő tendenciája a természetes anyagok vagy mesterséges utánzatok egyszerű formákkal való kombinációja.

A modern fürdőszobai formatervezés kedvelt színei természetesek. A legfontosabbak: kék, kék, bézs, barna, zöld vagy fehér. Nem szabad sötétnek lennie, hogy ne csökkentsék a helyiség megvilágítását, és ne vizs- gálja "tömörítse" le.

Berendezés és fürdőszoba felszerelés a fürdőszobában

Amikor a fürdőszobát modern stílusban szerelik fel, próbáljon olyan elemeket használni, amelyek több funkciót kombinálnak. Például egy kádat egy zuhanyzóval kombinálnak, ami helyet takarít meg és növeli a kényelmet.

A mosogatót gyakran kombinálják egy mosógéppel, eltávolítva ez utóbbit a pulton alatt, ezáltal felszabadítva a fürdő területét.

A sikeres megoldás egy berendezés függőleges elrendezése, például egy mosó- és szárítógép egymás fölé helyezése, ami ismét helytakarékos. Megpróbálják elrejteni a technikát a belső térben, míg a textilek és kiegészítők fürdését épp ellenkezőleg láthatóvá teszik, és díszítőelemként használják a helyiség kialakításához.

A vázszerkezetek és a színek a választott formatervezési stílus alapján kerülnek kiválasztásra. Ha van lehetőség, a vízvezeték csuklósan rögzíthető a falra rögzítve - ez vizuálisan megkönnyíti a belső teret és egyszerűsíti a tisztítást.

Ha a tér méretei lehetővé teszik, nem konvencionális tervezési megoldásokat lehet használni - ez növeli a fürdőszoba kényelmét és a kizárólagosságot a belső térben. Például egy szabadon álló fürdő, különösen a természetes anyagokból, azonnal hangsúlyozza tulajdonosa szilárdságát és gazdagságát.

Kortárs stílusú fürdőszoba világítás

A modern stílusban berendezett fürdőszobák belső igényei nagyon igényesek a világításhoz. Általánosságban több világos forgatókönyv létezik, amelyeket különböző helyzetekben használnak. Az általános fény mellett, amelyre általában a mennyezeti lámpák felelnek, a fürdőszobák megvilágított tükröket, különálló lógó álarcokat, mosogatózóna-felfüggesztéseket és téves ablakokat használnak.

Egy nagyon érdekes megoldás a növekvő megvilágítás kérdésére a szabványos ajtólap leválasztása matt üveggel. Egy másik megoldás az üvegblokkok falának egy része. Ez nemcsak növeli a helyiség megvilágítását, hanem a belső egyéniséget is.

A modern stílusú fürdőszobák fényképei

Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobák modern stílusban történő kialakításának különböző lehetőségeit.

Fotó 1. A fürdő modern fürdőszobával történő cseréje, a tervezők a mosógépet helyezték el. A fülke üvegajtók nem "eszik fel" helyet.

Fotó 2. A fali fali dekoráció, a mennyezet és a "kötény" fürdőszoba kialakítása a melegség és a kényelem érzését kelti. A belső faanyagot nedvességálló anyagok utánzatával lehet helyettesíteni.

3. fotó: A fürdőszobában lévő ablak egy luxus dizájn részlet, amely növeli a kényelmet és "belerakódást" jelent a belső térben. Használhatja a hamis ablakokat, vagy akár az ablakok festményeit is.

Fotó 4. A fürdőszoba belsejében a mosókonyhát külön helyiségben kiemelik. A helytakarékosság érdekében a mosó- és szárítógépeket egymásra helyezik.

5. fotó: A fürdőszoba kialakításánál az üvegajtók lehetővé teszik a nappali fényt a szobába és vizuálisan tágabbá teszik.

6. ábra A fürdőszoba modern belső részében egy mosógép találta a helyét a pulton alatt, ahol a mosdó fel van szerelve. Vannak polcok a törülközők számára is.

Fotó 7. A természetes kőburkolat lehetővé teszi, hogy egy hagyományos művet egy műalkotássá alakítson át.

8. ábra A modern sarokszivattyúnak köszönhetően egy kis területen nemcsak mosdóval ellátott WC-t, hanem zuhanyzót is elfér. A matt üvegajtó fényt ad a szobának, és vizuálisan tágasabbá teszi.

Modern fürdőszoba design +80 fénykép

A belső és dekor a fürdőszobában a modern stílusban az otthon kell megfelelni a háztartás szükségleteinek, hogy tetszik a szemet, lehetőséget ad a nyugdíjra, és pihenni. A javítás folyamán fontos kiválasztani a kiváló minőségű anyagokat, a vízvezetékeket. A kiegészítők megfelelő választéka az élethez, személyiség hozzáadásához.

Elrendezési beállítások

Lehetséges problémák megoldódnak a tervezési projekt összeállítása előtt, akkor lehetetlen megváltoztatni semmit, lehetetlen átrendezni.

Mérje meg a falak szélességét, magasságát, ajtókat. Jelölje meg a csövek, szellőzőnyílások, fürdőszoba, WC, szekrények helyét. A végső döntést úgy kell meghozni, hogy figyelembe vesszük, hogy hány ember van a lakásban, legyen szó kisgyerekekről, idősekről, mennyire vannak otthon a vendégek, ahol mosógép lesz.

A mosdó és a fürdőszoba helytelen kombinációja nagy családot fenyeget, vitákkal és konfliktusokkal.

A terem bővül a kamrának, a folyosónak köszönhetően, amely egy WC-t és egy fürdőszobát kombinál. Ehhez anyagi, fizikai erőfeszítésre, koordinációra van szükség az esetekben. Saját maguk javítják a fürdőszobát, vagy vonzanak egy olyan tervező üzletéhez, aki egy részletes, 3D vizualizációs rendszert fejleszt.

A tér zónái és bővítése

A szoba olyan funkcionális területekre van felosztva, ahol egészségügyi felszerelést helyeznek el: fürdőszoba vagy zuhanyzó, mosdó, WC-tál. A fürdőszoba összekapcsolásakor a WC-t és a zuhanyt elválasztja. Határozza meg a törülközők, háztartási vegyszerek, kozmetikumok, hajszárító tárolóhelyét. A mosógép a fürdőszobában egy külön helyiségben van felszerelve, valamint mosodai kosárral.

Egy kis téren csak arra kell álmodnod, hogy egy adott kötetbe szorítasz. Ebben a helyzetben a következő trükköket használják:

 • Illetékes világítás. A tér egyenletesen világít különböző szinteken. Spotlámpák és fali lámpák, fényes világítással töltött fülkék.
 • Falak és padlók világos színekben. A szoba fehér, bézs árnyalatú díszítéssel, ellentétes fényes kiegészítőkkel díszített. Ezen kívül a sötét felületen lévő szárított cseppek is észrevehetőek, kis csempe, mozaik, ismétlődő minták, amelyek a mennyezet illúzióját tükrözik, a tükör az egész falon, fényes mennyezeten tágas érzést ad. Az egyetlen negatív - gyakrabban kell törölnie.
 • Zárt tárolórendszerek. Törölközőket, tégelyeket, dobozokat és buborékokat csoportosítani, küldeni a rejtett polcokba vagy a törmelékbe. A tér nem lesz zsúfolt és szűkület.

Vízvezeték és bútor

A modern fürdőszoba kialakítása megfelel a világításnak, az elrendezésnek és a bútorok elhelyezésének, a kiváló minőségű befejező anyagoknak. A higiénia központja nem szűnt meg örömet élvezni, a bútorok, a vízvezeték szerelvényeket és színt választani, a kényelmet és a biztonságot nem szabad megfeledkezni.

A fürdőszoba praktikus és racionális stílusa klasszikus vagy modern. Divatos megjelenésű szoba a high-tech stílusban, ahol gyönyörűen illeszkedik a monokróm, üveg és műanyag, vízvezeték, fém csövek. A legfontosabb dolog nem ellentmondani az ízlésnek és az arányérzetnek. Fürdőszoba, kivéve, ha a szoba nem illett semmihez - rossz döntés.

A bútorok esetében a legjobb kombináció minősége, funkcionalitása, tágassága. Az anyag, amelyből készült, nedvességállónak, kő használatát teszi lehetővé. Csuklópántok, fogantyúk, krómozott lábak - minőségi jel. A krómozás aranyozásával vagy utánozásával pár hónapon belül leválik, elborítja a megjelenést.

Fürdő vagy zuhanyzó

Ha a szoba tágas, nem tagadhatja meg magát mindkét irányban, és ha választania kell, akkor gondolnia kell rá.

Miért jobb a fürdőszoba?

A gyertyákat, a habot vagy a sót felszívhatja, el kell különíteni a házimunkától, olvasni, zenét hallgatni. Románc párhoz pezsgővel, gyerekeknek hasznos és szórakoztató. Hab, játékok, a tenger, vagy inkább az öröm medencei, ahol finom dolgokat csinálnak a ruhaneműkkel, fürödni tudnak egy kutyát vagy házi készítésű krokodilt, mosogatnak egy nagy serpenyőbe, rózsákat raknak a vízbe az éjszakára, a fürdőszobába zuhanyozhat.

Kis nyomtatás a hátrányokkal kapcsolatban:

 • nagy méret;
 • fokozott vízfogyasztás;
 • kényelmetlenség a fogyatékkal élők és az idősek számára.

Miért zuhanyozni

A folyamat nem igényel sok időt, a helytakarékos, a vízfogyasztás minimális, a "fejlett" felhasználók számára: nyomásszabályozás, vízhőmérséklet, választási lehetőség, további "intelligens" érzékelők, funkciók. Néhány modell biztosítja a zuhanykabin átalakítását szaunába, a mini-szalonba a gyógykezelésekhez, az idősek kényelméért, tisztítják a párkányokat, és külön helyet biztosítanak a standnak.

 • a kabin többet fog fizetni;
 • a folyamatot akadályozza a gyenge fej;
 • pihenni fekvő nem fog működni, nagyobb erőfeszítést megtisztítani.

mennyezet

Nem minden típusú dekoráció képes ellenállni egy adott helyiség nehéz körülmények között. A gőz, a kondenzátum, a gombák, a szivárgások nem járulnak hozzá az esztétikához. A kiválasztott anyagoknak ellenállniuk kell a hőmérsékletnek, a korróziónak, lehetővé kell tenniük a rejtett elemek és szerkezetek felszerelését.

A gazdaságos lehetőségek, mint pl. A vinyl tapéta mennyezetének festése vagy beillesztése a szobába, nem nevezhető elegánsnak és modernnek.

Egy magasabb osztályba tartozik a burkolat. Chipboard panelek - higroszkópos anyagok, nedvességálló lakkokkal kezelik. Ha megfelelő működést biztosít, a szellőzés hosszú ideig tart.

A PVC panelek viszonylag olcsóak, gazdag színekkel, a telepítés egyszerű, lehetőség van a beágyazás rögzítésére. Enyhén csökkentse a szoba magasságát, mossa könnyedén, ne féljen a nedvességtől, illeszkedjen bármilyen formatervhez. Népszerű kaméleon panelek tükrözve.

Azok, akik hajlandók fizetni többet, inkább a legutóbbi újdonság - függesztett mennyezet. Népszerű befejező ásványi lemezek (nedvességálló). A futurisztikus irányzat rajongói megállnak a fémlemezen. A színpaletta nem gazdag, a nedvesség és a szennyezés gyűjti össze őket, de a megfelelő szellőzés jelenléte megoldja a problémát.

Gipszkarton lapok könnyedén telepíthetők, segítve a többszintű mennyezetet. A nedves gipszkarton kialakulhat. A nedvességálló lapok eldugják a dudorokat és a kommunikációt, könnyen kezelhetők.

Alumíniumtartó mennyezet a népszerűség csúcsán. A bevonat számos színben és árnyalatban van, lehet sima, perforált, krómozott, arany, tükör. Az anyag könnyű, könnyű karbantartani, meghatározni a mennyezet bármely konfigurációját.

A legmagasabb osztály - felfüggesztett mennyezet. A költségek megériek, a megjelenés stílusos és kényelmes, a felület teljesen lapos. A penész nem alakul vinilen, a kondenzátum nem halmozódik fel. Ha a szomszédok elárasztják, akkor egy ilyen mennyezet több mint száz liter vizet tartalmaz. Népszerű fényes és matt opciók, fotónyomtatással, a déli csillagos égre utánozva.

Eredeti tükör, üveg mennyezetek, amelyek megváltoztatják a helyiség hangerejét. Fotónyomtatás, gravírozás, ólomüveg díszített szoba.

falak

A falfestés, a tapétázás rövid élettartamú, csak üvegfalpapír megengedett.

A tágas szobában gipszkarton vagy műanyag panelek illeszkednek. Ezek az anyagok könnyen telepíthetők, könnyen karbantarthatók, sok festési lehetőség, mínusz - könnyen károsodhat.

Természetes anyagok használata hajlamos. A fa és márvány drága, de nagyon szép. A fa különleges kezelést igényel a nedves környezetben, a márványt is meg kell figyelni.

A kerámia csempe környezetbarát, tartós, viszonylag alacsony költségű, könnyen tisztítható. A stílusok, a különböző típusok, méretek, színek, textúrák és az anyagok árnyalatainak használatával a tervezők egyedülálló belső teret hoznak létre.

Egy másik látványos díszítés a dekoratív vakolat, csak nedvességálló. Alkalmazzon gipszet kültéri munkára, amely ellenáll a fürdőszoba sajátos terhelésnek.

A linóleum és a festészet azonnal elbocsát. A nedves környezetben a padló nem a legjobb megoldás.

Tegyük fel, hogy a védelem és a feldolgozás ellenére a vízálló (nem nedvességálló) laminátum, amely szintén nem ideális bevonat, romlik.

A kerámia csempe és csempe a legjobb választás. Nem félnek a nedvességtől, nem felelnek meg a higiéniai követelményeknek. A csempe tartós, nem dörzsöl, nem csúszik. A rossz hőszigetelés olyan hiba, amely a "meleg padló" rendszer csatlakoztatásával könnyen kiküszöbölhető.

Az önterülő padlószilárdság előnye, agresszív hatásokkal szembeni ellenállás. A bevonat segítségével minden tervezési ötletet megvalósítanak, eredeti képeket hoznak létre 3D hatással.

Az elit típusú dekoráció - természetes kő. Maga az anyag, a vele való munka költségeket von maga után, de eddig nem volt semmi elegánsabb. Általában porózus márványt használnak, amelyek mindegyik cseréje eltérő. Vedd fel, csak szakemberek.

Színtartomány

A helyiség kialakításának első dimenzióját a mérete, a megvilágítás mértéke irányítja. A nagy fürdőszobák ritkák, így a tulajdonosok vizuálisan bővítik a teret.

A fehér és a fekete opciók nem lehetnek opciók, a fehér unalmas, a kórházhoz kötődik, a tükröződik. Más színekkel kombinálva megjeleníti a szobai fényt. A sötét fürdőszoba eredetinek tűnik a fényképen, de a valóságban, ahol mindig hiányzik a tér. m, nyomást fog gyakorolni a pszichére. Ajánlatos két vagy három kék árnyalatot használni, minden mészhéj, elefántcsont. A fürdőszoba kékeszöld színű, sárga, homokos vagy rózsaszín árnyalatú, lila színű levendulával.

Ha a vízvezeték színes vagy mintázott, akkor a falak semleges színűek.

Ha két színt használunk, a hozzáadás egy csempe, minta. A világos kontrasztos színek kis helyiségben alkalmas betétekként alkalmazhatók.

WC-vel kombinálva

Ha gondolkodsz a racionális térhasználatról, a tandem elég elfogadható. Zárt térben elhelyezni mindent, amire szüksége van. Ha az újbóli tervezés további vezetékeket igényel, akkor elrejti a maximális értéket, hogy kis helyet foglaljon el, és továbbra is hozzáférjen a vízvezeték-elemekhez.

Ha a csöveket egy falba helyezi, akkor legyen műanyag. Nehéz felépíteni, de a megbízhatóság nagyobb, mint a fém-műanyag.

Kombinált fürdőszoba igényel kényszerített szellőzést.

A szoba kialakítását a minimalizmus, a japán stílus, a hi-tech szellemében tartják, ahol mindent szigorúak és pontosak, és számos fényes részlet van.

Fürdőszoba Hruscsovban

A korlátozott felvételű helyiség belseje számos funkció kombinációja egy elemben. Hagyja csak azt, ami nélkül nem tud.

Tényleges fogadás - a vízvezeték sarokmodelleinek használata. Miniatűr modelleket választanak, egy mosogatóval nem a közelben vannak, hanem a fürdő fölött, legalábbis részben. A "nyertes" területen kis méretű mosógépet szerelnek fel. A legrosszabb esetben a mosdó egyáltalán nincs felszerelve, és a csaptelepet a fürdőszoba felett korlátozza.

A vécé feletti kis beépített polcok vagy a mosogató és a gép közötti keskeny nyílásban a sarokszekrény számos csövet és palackot tud befogadni, és a formák rövidsége vizuálisan elterjedt a téren. Itt, mint máshol, fontos a fény és az árnyék játékát használni, hogy helyesen helyezze el a színes kiejtéseket.

Fürdőszoba a házban

A vidéki ház sok kreativitást nyújt. Talán el kell költenie a költségvetést, de nem szabad helyet megtakarítani.

Gyakran használjon olyan fát, amely nemcsak díszítőelemet végez. Ez egyesíti az ablak mögötti természetet és a szoba díszítését egyetlen egészbe, meleget és kényelmet kölcsönöz. Ebben az esetben a díszítés nem hangos, a helyet nyugodt, világos színekben tartják.

A tágasak lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában egy egész tárolórendszert szervezzenek, hogy az eredeti bútorkészletet elhelyezzék. A falak, a mennyezet és a természetes anyagok fényvisszaverője a luxus érzetét kelti.

Egy nagy területen különböző árnyalatok és textúrák burkolólapjai, megverik az alakzatokat és méreteket.

Az egyedülálló stílus létrehozza a töredékek, mozaiklapok teljes paneljeit.

Az ország belsőterének esztétikáját a "metró" kőműves, fehér árnyalatok hangsúlyozzák. Egy tágas szobában a padlón megfelelő sötét fa, nehéz természetes kő.

Ötletek a modern fürdőszoba tervezéséhez

A fürdőszoba olyan helyiség, amelynek a belső terének nem csak kényelmesnek és praktikusnak kell lennie a vízvezeték elemeinek működtetése szempontjából, hanem esztétikus, kényelmes és kényelmes. A fürdőszobában olyan pihentető légkört kell kialakítani, amely nemcsak a víz és az egészségügyi eljárások elvégzését segíti elő, hanem a kemény napi munka után is pihenni, hogy új eredményeket érjen el. Egy ilyen kialakításban minden részlet fontos, nem beszélve a fő alkotóelemek megválasztásáról. Ez a kiadvány a modern fürdőszobák tervezésére vonatkozó ötletekkel foglalkozik. Reméljük, hogy a tervezési projektek nagy választéka segít a globális javítások inspirálására vagy a fürdőszobájának kis módosítására.

Valódi ötletek az eredeti befejezéshez

A fürdőszoba befejeződése több funkciót is igénybe vehet - a felület megbízható védelme a magas páratartalmú és hőmérsékleti változásoktól, az ellátás szempontjából gyakorlati szempontból. De nem csak a funkcionalitás és a praktikum, amit a mennyezet, a falak és a padló kialakításának a hasznosítási térben tervezünk, a dekoráció esztétikája, a színes vagy texturális megoldások kiválasztásának eredetisége, a különböző befejező anyagok kreatív kombinációja fontos.

A fürdőszobában különböző színű anyagok kombinációjának egyik legfontosabb módja a könnyű és sötét felületek kombinációja. A kontraszttervezés mindig nem csak a hely ideális geometriájának hangsúlyozására, hanem a belső dinamizmus megteremtésére is szolgál. Ezen kívül sötét háttérben a hófehér vízvezeték különösen látványosnak tűnik. A helyi sötétítés segítségével kiemelheti a hangsúlyt és hangsúlyozhatja az egészségügyi eszközök formáinak eredeti jellegét.

A fürdőszobai bútorok kombinációjának egy másik, nem vesztes módja semleges tónusok kombinációja az élénk színekkel, sokszínű mintákkal és mintákkal. Ez lehet fényes kerámia burkolólapok és fényes mozaikok fémes csillogással (arany, réz vagy ezüst). Nem kevésbé népszerű a texturált csempe kombinációja, amely utánozza a falazót vagy a betonfalat olyan termékekkel, amelyek világos nyomtatással, tematikus rajzokkal vagy akár fotónyomtatással rendelkeznek.

Szokatlan vízvezeték - belső kiemelés

Nyilvánvaló, hogy a fürdőszobában a legtöbbet szaniter szerelvények foglalják el - fürdőkád vagy zuhanyzó, mosdó, WC. Az eredeti belső kialakítás egyik egyszerű, de hatékony megoldása a vízvezeték-alkotó modellek megszerzése. Szokatlan formák vagy színek önmagukban lehetnek a fürdőszobai tervezés legfőbb látványosságai, és nem igényelnek kíséreteket eredeti kiegészítők formájában. Minden népszerű vízvezeték-gyártó egy sor eredeti kád- és mosogatómodellt, konzolos (felfüggesztett) WC-tálakat és bidéteket, tágas vagy kompakt hidroboxokat. Az eredeti vízvezeték megválasztása a lakóhelyiség méretétől, egy adott család igényeitől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

A mosdók, a WC és a bidé felfüggesztett modellek nemcsak a kis fürdőszobák értékes hasznos helyének megtakarítását segítik elő, hanem a modern stílus motívumait a belső térben is.

Tartozékok vízvezetékhez szokatlan teljesítményben

Glitter krómozott tartozékok fürdőszobai vízvezeték már meglepetés senki. A fürdő stílusának választásától függően csaptelepek és zuhanyfejek választhatók, antik (réz, sárgaréz bevonat, szándékosan alkalmazott patina) vagy ultramodern kerámiatárgyak fekete vagy fehérben.

A fekete csaptelepek, zuhanyfejek és egyéb egészségügyi kiegészítők hihetetlenül elegánsak, és tökéletesen illeszkednek a modern stílus, a hi-tech és a modern stílushoz. A sötét hangok kontrasztja nemcsak a fontos funkcionális szegmensek hangsúlyozását segíti elő, hanem kontrasztos dinamikát is teremt a belső térben.

Praktikus és esztétikus tárolórendszerek

Semmi sem, még a legszegényebb méretű fürdőszoba sem teheti tárolórendszerek nélkül. De az utilitárius tér lehetőségei nem korlátozódnak a hagyományos mosdókagyló vagy egy szekrény alá, amely tükrözi az ajtót. A fürdőszobától függően a következõ eredeti beállítások közül választhat rendszer vagy felületek tárolására.

A beépített tárolórendszerek mindig esztétikusak, tágasak és lehetővé teszik a használható fürdőszobának a megtakarítását. Mindkét homlokzatú szekrény és nyílt polcokkal ellátott állvány. Fontos figyelembe venni, hogy az összes anyagot speciális fertőtlenítőszerekkel impregnálni kell a gomba baktériumok kialakulása és reprodukálása ellen.

Maguk az eredeti nyitott polcok képesek figyelmét felkelteni, nem is beszélve annak tartalmáról. A fa legfontosabb felhasználása kis, de eléggé tágas polcok kivitelezésére. Mintha az idős fa vagy szándékosan nem kezelt felület tökéletesen illeszkedne a fürdő modern stílusához.

Nem kevésbé eredetiséget lehet elérni a plafonra szerelt polcokon több rétegben, fém- és faelemekből. A nyitott polcok teljes összetétele elkerülhetetlenül vonzza a figyelmet.

A hordozható tárolórendszerek különböző kosarakat, tálcákat, fonott vagy fadobozokat tartalmaznak, amelyek tele vannak fürdő kiegészítőkkel. Csak egy ilyen részlet a fürdőszoba legszigorúbb belsejébe hozhatja az otthoni kényelem melegét.

Kevésbé a mobilitás polcokkal rendelkezik a kerekeken. A polcok két vagy három szintje lehetővé teszi, hogy a kialakítás tágas, kényelmes legyen, ugyanakkor pedig egy esztétikus tárolórendszer.

Annak érdekében, hogy nemcsak a kényelmes, hanem a vízkezelési eljárások hihetetlenül kényelmes és pihentető elfogadottságát biztosítsuk, elegendő a mosdóhelyiséget egy kis táblával felszerelni (a kád szélessége). Készíthetsz egy könyvet, gyertyákat, egy kis vázát virággal, egy aroma lámpával vagy egy pohár lével.

Eredeti fogasok és tartók

A fürdőszoba belsejébe apró részletek, például szokatlan törülközőtartók, fürdőköpenyek és egyéb fürdőkád kiegészítésekkel egészíthető ki.

Mit szólna egy kis létrához, mint egy kabátfogas? Az ilyen eszköz előnye a mobilitás - a falak (kerámia vagy kőburkolatokkal együtt) fúrásához vagy más típusú rögzítéshez nem szükséges. A lépcsőfokokon nem csak textíliákat lehet ragasztani, hanem kis tételekhez is kötni a tartályokat.

Fürdőszoba világítási rendszer

A fürdőszobai világítótestek nem kevésbé fontosak, mint a megfelelő vízvezeték-választás és kiegészítők. Még a legkisebb méretű helyiségekben is nehéz egyetlen mennyezeti lámpával együtt lenni - a mennyezet több helyén kell csillogtatni, vagy a kerület mentén csíkozni. Fontos, hogy a mosogató feletti tükör zónában (vagy a párnáknál) a szükséges megvilágítási szintet hozzák létre - ez lehet a tükörfelületbe beépített háttérvilágítás vagy a fali lámpák. Egy kis fürdőszobában a világítási rendszer segít létrehozni a térfogat vizuális kiterjedését.

Ha a fürdőszobai mennyezet magassága lehetővé teszi lógó lámpák használatát, akkor célszerű a világítótestet használni nemcsak a rendeltetésszerű célokra, hanem dekoratív elemként is. A csillár vagy a párnázott lámpák eredeti modellje képes a kreativitást a fürdő kialakításába bevinni és a belső tér kiemelõ elemévé válni.

A gyertyákat aligha lehet a fürdőszobai világítási rendszer elemeinek tulajdonítani, de feltétlenül dekoratív elemként használhatók fel. Nem is beszélve arról, hogy a gyertyák segítenek egy különleges, pihentető légkör kialakításában a kényelmes fürdőkád és egyéb vízkezelések számára.

Díszítő elemek

Gyakran a fürdőszoba belseje meglehetősen szigorú megjelenésű. Ez különösen a kis helyiségekre vonatkozik, amelyek a tér látványának kinagyítása érdekében kizárólag élénk színekben lettek kivágva. Annak érdekében, hogy a világos csempékkel borított falak ne okozzanak szövetséget a steril műtőszobával, kicsi ékezeteket és részleteket, amelyek vonzzák a szemet, szükségesek. Lehet, hogy egy gyönyörű héj, egy csillagfa, egy eredeti növény (és megtalálja a fajta, amely szereti a páratartalmat nem nehéz), kézzel festett edények folyékony szappan, fürdősók és egyéb fürdőkád.

Modern fürdőszobák kialakítása

Tartalom:

 • belépés
 • Mi legyen egy modern fürdőszoba
 1. A befejező anyagok és a színpaletta
 2. Stílus irányok
 • Modern kialakítás egy kis fürdőszobához. Tippek és érdekes döntések fotói
 • következtetés

Modern fürdőszoba design. Fotók a legelegánsabb belső terekről

Egy fürdőszobában, ahol sok időt töltünk naponta pihentető, vagy éppen ellenkezőleg, energiával töltünk egy aktív nap előtt, nemcsak kényelmes és funkcionális, hanem stílusos is lehet. Napjainkban a design szorosan összefonódik a csúcstechnológiával, senki sem érdekli a nélkülözhetetlen kiegészítők vagy bútorok csak "díszítésre" - a praktikum és a magas szintű kényelem az első helyen állnak. Ezt emlékezni kell, és egy modern stílusú fürdőszobát kell létrehozni, akkor a legfrissebb tendenciákhoz valóban releváns és releváns.

És milyen stílusbeli trendek egyre népszerűbbek? Mit kell keresni az álomszobája tervezésénél?

Természetesen a belső divat nem olyan átmeneti és változatos, mint a modellek, azonban 2017-ben új trendek jelentek meg, amelyeket figyelembe kell venni.

Mi legyen a modern fürdőszoba

Soha mint korábban, erőforrás-takarékos technológiák és berendezések szükségesek a víztisztításhoz a higiéniai eljárások során.

Az "intelligens" vízvezeték nagyságrendje drágább, mint a hagyományos partnerek, de a beszerzés költsége gyorsan kifizetődik alacsony számlákkal. A tartály feltöltésére szolgáló mosogatóvízzel vagy WC-tálakkal ellátott vízsugarak mellett olcsó eszközök is vannak, például csaptelepek, korlátozó patronok és zuhanyfejek, amelyek nem teszik lehetővé a túlzott költségeket.

Ha stílusokról beszélünk, a jövő minimalizmus, a lakonikus formákkal, a kifogástalan dekoráció hiányával és a visszafogott színtartománysal. Ez a terület minden méretű fürdőszobához ideális - helyet biztosít a friss és kreatív kialakításnak.

A befejező anyagok és a színpaletta

 • A modern fürdőszobák kialakítása a kontrasztra épül, de nem nyitott, de "puha", abszolút ellentétek nélkül. Például, a díszítés a falak használják kétféle csempe: nagy és mozaik, de ugyanabban a színséma tervezték. Általában a kerámia kedvelt ebben a szezonban - érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá, amikor dekoratív burkolatot választanak a fürdőszobában.

Az ezeken a fotókon feltüntetett domborműlap az egyik vezető trend.

Nem kevésbé népszerű a geometriai "térfogat" mintázatú csempe, hanem nagy szobák számára is tervezett.

 • Több anyag tényleges kombinációja, amely maximális védelmet biztosít a magas páratartalmú területeken. Érdekes kombinációja fából készült felületek fényes csempe, matt gipsz, tükör betétek, természetes kő beton. A divat környezetbarát, természetes anyagok és természetes, elnémult árnyalatok.

Nem kívánatos az egész belső tér sötét színek fenntartása, még akkor is, ha a szoba tágas és jól megvilágított.

 • Ha valaki szeret élénk színeket, ne add fel. A fürdő modern kialakítása azonban a telített színek adagolását jelenti, egyetlen akcentussal, de nem a felületek helyi festésére.
 • A 2017-2018-as év legnépszerűbb színe szürke és fajtái.
 • Egy másik trend: fekete-fehér, "sakk" gamma, amelyet az Art Deco tervezői vettek kölcsönbe.

Stílus irányok

A modern konstrukció kialakítása a fürdőszobában nem feltétlenül tartja be a minimalizmus hagyományait.

A klasszikusok, az ország vagy a retro hívei nem kell lemondaniuk kedvenc célállomásaikat, de tiszta formájukban nem szabad használni. Eklektika - ez a helyes út azok számára, akik trendet akarnak, de nem hajlandók elfogadni a vízkezelést minimalista belső térben.

A skandináv stílus vagy a klasszikus irányzat egyszerűségét és funkcionalitását az artsy dekorációval és a luxus befejeztével vonja be, majd adjon hozzá néhány részletet a tetőtéri, hi-tech vagy modern elemekből. Előtte egy divatos, modern belső tér, ahol megőrzik a tulajdonos egyedi preferenciáit, ugyanakkor figyelembe veszik a design legújabb trendjeit is.

A valósághoz hasonlóan az ilyen eklektikusság úgy néz ki, hogy nem nehéz elképzelni, miután az alábbiakban megvizsgálta az alábbi példákat a fényképen.

Modern kialakítás egy kis fürdőszobához. Tippek és fénykép érdekes megoldások

Fenntartja a stílus és a látványos kamra tér sokkal nehezebb, mint tágas. Ezért külön kis figyelmet fordítanak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A modern trendek lehetővé teszik számos érdekes ötlet megvalósítását még egy kis területen is, bár a tervezési megoldások palettája továbbra is korlátozott.

 • Fehér és árnyalatai még mindig relevánsak, és a közeljövőben valószínűleg nem fognak kiállni a divatból. Könnyen díszítheti a kompakt fürdőszobát élénk színekkel, közepes méretű csempe segítségével - a szoba sokkal nagyobbnak tűnik, mint a tényleges méret. Ennek a technika hatékonyságának ellenőrzéséhez, figyeljen ezekre a fotókra:

Fontos: A pszichológiai kényelem érdekében a tervezők javasolják, hogy a padlót legalább kissé sötétebbé tegyék a falaknál, akkor a térbeli tájékozódás nem zavart.

 • Bútor modern vagy minimalista stílusban: lakonikus formák, díszítés nélkül, fényes homlokzatokkal, jól megvilágító fény, ma a divat magasságában. Csak ilyen modellek alkalmasak egy kis fürdőszobának.
 • A zuhanyzóval ellátott fürdőszobák nemcsak relevánsak, de praktikus megoldást jelentenek a kisebb helyiségekben is. A hagyományos fürdőkádak túl sok helyet foglalnak el, és egyre inkább elhagyják a hasznos helyet. Az áttetsző tolóajtóval ellátott fülkék innovatív vízellátó rendszerekkel vannak felszerelve - ez az igazán modern és elegáns. És itt vannak a fotók, amelyek igazolják ezt a kijelentést:
 • Néha külön fürdőszoba van WC nélkül, mert valamilyen oknál fogva kényelmetlen megosztani a közös fürdőszobát. Ebben az esetben a szoba területe elég kicsi, de nem szabad "feladni".

Az ajtó fölött és a fürdőszobában tárolóhelyiségek szervezése (a helyettesítő zuhanás helyettesítése nem fogja megmenteni a helyzetet), az elszívó bútorokat és mosogatógépet a mosogató alá helyezünk. Ennek eredményeként a szoba hangulatos és funkcionális.

A modern fürdőszoba "áll" három pilléren: stílus, biztonság és ökológia. Tekintettel ezekre a fontos elemekre, könnyű létrehozni egy kényelmes helyet, amely örömet ad nekünk az idő és a divat számára.