Legfontosabb > Csapok

A fürdőszobaterületet kiszámítjuk csempék elhelyezése céljából: számítások példái

Ha felújítást tervez a fürdőszobában, és kerámia burkolatot választott befejezése után, akkor pontosan tudnia kell, mekkora mennyiségű anyagot kell. Ellenkező esetben kellemetlen helyzetbe kerülhet, amikor sürgősen több csemetét kell vásárolnia, de előfordulhat, hogy nem lesz eladó, vagy egyszerűen túlfizet az extra anyagért. Ennek elkerülése érdekében számolni kell a csempék pontos számát, de számításhoz először meg kell tudnod a fürdőszoba méretét. Fontolja meg, hogyan kell csinálni.

A javítás tervezésekor fontos, hogy pontosan kiszámolja a bélelt felület felületét.

Hol kezdjem

Az első dolog, amit meg kell tudni a méret a szoba. A mérések elvégzéséhez és a fürdőszoba méretének kiszámításához minimális eszközkészlet szükséges az egyes házakban:

 • egy papírlap;
 • toll vagy ceruza;
 • mérőszalag;
 • számológép.

A mérések elvégzése előtt a fürdőszoba papírrajzát vázolni kell, hogy könnyebben rögzíthesse az eredményeket és elvégezhesse a számítást. A maximális kényelem érdekében jelölje meg az ábrán látható minden falat (például ajtóval, mosdóval stb.), És ne felejtse el a padlót sem.

A kényelmes munkavégzés érdekében próbálja meg eltávolítani a feleslegeseket a padlóról és a falakról, hogy szabad hozzáférést biztosítson a szoba teljes körzetéhez.

Egy részletes vázlat példa: a falak beolvasása a vízvezeték és a csempe elrendezés helyének kijelölésével

Végez méréseket

Tehát folytassuk a méréseket. A mérőszalag használatával először meg kell mérni a hely szélességét és hosszát, majd a fal magasságát. Önnek meg kell mérnie az ajtó és egyéb tárgyak szélességét és magasságát, amelyek nem lesznek bevonva. Például néhány ember nem szereti a csempeburkolást a fürdőszoba mögé, vagy a szekrény mögött hagyja a vonal nélküli felületeket. Minden fogadott adatot papírra rögzítenek.

A mérés során figyelembe kell venni a helyiség lehetséges szabálytalanságait. Ezért a számítások pontatlansága elkerülése érdekében ajánlott mindkét oldalon méréseket végezni, amelyek több ponton ellenőrzik az értékeket.

Felhívjuk figyelmét, hogy néhány szobában az ellentétes falak méretei különbözőek lehetnek néhány centiméterrel, ebben az esetben ajánlatos nagyobb értéket venni, ez lehetővé teszi számítások készítését kis margóval.

A számítások pontossága érdekében a méréseket több ponton kell végrehajtani.

települések

Tegyük fel, hogy a helyiség hossza 2,2 m, szélessége 1,8 m, a fal magassága pedig - 2,8 m. A hossz és a szélesség szorzatával megszerezzük a padlófelületet a fürdőszobában:

2,2 x 1,8 = 3,96 m2

Hasonlóképpen meghatározzuk az ajtó területét a magasság szélességének megszorzásával:

Ezután kiszámítjuk a falak területét. Kezdetben kiszámítjuk a helyiség peremét:

2,2 + 2,2 + 1,8 + 1,8 = 8 m

Ezután szaporodjon a helyiség kerülete a falak magassága szerint:

Ezután vonja ki a kapott értékből az ajtó területét:

Így sikerült megtalálnunk a fürdőszobában lévő falak területét. A szoba teljes területének megismeréséhez összefoglaljuk a padló- és falfelületeket:

3,96 + 21,2 = 25,16 m2

Most, tudva a fürdő teljes területét, könnyen kiszámíthatja a kívánt csempék számát. Ehhez oszd meg a helyiséget az egyik lapka körzetében, fordítsd át az eredményt egy egész számra, és adj 10% -ot, ez segít elkerülni az anyaghiányt. Összefoglalva, szeretném megjegyezni, hogy ezekkel a készségekkel bárki bármikor könnyedén elvégezheti a helyiség mérését.

Költség a fürdőszoba csempe befejezéséhez

A honlapunkon megtalálja a legrészletesebb anyagokat, hogyan készítsék el a csempeit, készítsenek meleg padlót stb. Azonban még soha nem vettük figyelembe, hogy mennyi a falon lévő csempe a fürdőszobában. Ebben a cikkben elhatároztuk, hogy megszünteti ezt a szakadékot.

Természetesen olcsóbb a fürdőszobában a javítás, de nem mindenkinek van időm, tehetsége vagy vágya egyáltalán. Gyakran könnyebb a javítóműhely szakembertől rendelni.

A számítás jellemzői

Ez időt és idegeket takarít meg, és a javítás jobb lesz (a szakembernek sokkal több tapasztalata van, mint te).

Hogyan kell kiszámítani a burkolólapok költségét?

Először is el kell döntenie a szoba méretét ("kvadratúra"). A mi árunk e mutatótól függ.

Példa: 2 méteres 1,5 m-es, 2,5 m-es mennyezeti magasságú fürdőszoba. Számolja ki, hogy hány négyzetméter a szobában lévő összes falat foglalja el. Két fal - 2 * 2,5 = 5 m 2, a másik két fal 1,5 * 2,5 = 3,75 m 2 Összesen: mind a négy fal a fürdőszobában egy 17,5 négyzetméteres területet alkot.

Itt is ki kell számolni az ajtó területét, amelyen a falburkolat nem illeszkedik, és kivonja azt a teljes területről. A végső számnak további 10% -ot kell hozzáadnia az állományhoz. Ie ha a teljes terület az ajtóval kiderült, hogy -16 négyzetméter, akkor érdemes megvenni csempe, 17,5 "négyzetek".

A cserépár a hardverraktárakban

A kerámia burkolólapok költségei, amelyek a falakra támaszkodnak, csak az Ön preferenciáitól és lehetőségeitől függenek. Ma az épület üzletek ára csempe változik 350 rubel / 1 négyzetméter M. néhány ezerig.

A csempe mellett ne felejtse el, hogy "pénzeket" kell költenie a kapcsolódó anyagokra, például: csemperagasztó, habarcs, műanyag kereszt és ék, stb. Bár a fogyóeszközök ára nem magas, de objektív becslés esetén a kiadási tételben figyelembe kell venni.

A szükséges anyagokkal kapcsolatos további információk itt tisztázhatók vagy kérdéseket tehetnek fel a szakemberek számára, akik elvégezik a cserép lefektetését.

A burkolólapok ára

A 10x10-es méretű klinker csempe burkolási költsége számos tényezőtől is függ.

Átlagosan ezeknek a szolgáltatásoknak a költsége 600-900 rubel / négyzetméterenként. Ha a szoba sok sarkokkal vagy más építészeti elemekkel rendelkezik, az ár magasabb lesz.

Az ár általában emelkedik, ha a munka mennyisége meglehetősen kicsi, kis fürdőszobában vagy WC-ben: nem előnyös a mester számára, hogy egy helyen hosszú ideig dolgozhasson. Meg kell jegyeznünk, hogy a csempék művészi megteremtése 50% -kal drágább. A következő szabályt is alkalmazhatja: a munka költsége megegyezik az anyag árával.

A gránit vagy porcelán csempe ára sokkal magasabb, kb. 1500 rubel / négyzetméter. Ez annak köszönhető, hogy mind a porcelán magas költsége, mind pedig a telepítés nagyobb összetettsége.

A sarkokban különös gonddal kell eljárnod

A mozaik burkolólapok elhelyezésére vonatkozó szolgáltatások eltérő költségeket és anyagi típusokat, a minta összetettségét, valamint az Ön lakóhelye szerinti területet is figyelembe veszik.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a nagy és részletes cikkek használatával kapcsolatos utasításokat arra vonatkozóan, hogy hogyan készítsünk csempéket a saját kezünkkel, megtakaríthatjuk a javítási költségvetés legfeljebb 50% -át, mert a hivatásos mesterek munkája minden költséget nagy részét képezi.

Mozgásainkat fotó- és videóanyagok egészítik ki, a lefektetési folyamat mellett a padló és a fal feliratozását, az alap készítését, a csemperagasztó készítését stb.

Így Ön képes lesz arra, hogy tilos a saját problémáik nélkül!

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

A standard fürdőszoba mérete

A kényelem koncepciója minden egyes ember számára egyedi. Valaki csak a tető alatt van, és valaki nem képviseli az életet a háromzónás klímavédelem és az automatikus páratartalom-támogató rendszer nélkül. Mindazonáltal, még magánépítéssel is, az építészek és az építőmérnökök határozottan javasolják a gyakorlattal és az idővel igazolt normák és szabványok betartását.

Tartalom:

A kommunizmus négyzetméterben

Az összes panelházban lévő fürdőszoba szabványos mérete nyilvánvalóan nem engedélyezte a használó embereket. Ezt az építkezést szaniteráruknak nevezték, és késztermékként telepítették egy panelszerkezetre. A számítás egyszerű - az öntöttvas fürdő standard mérete és a minimális mosdó mérete.

Ráadásul sikerült megtalálnunk az akkori dokumentációt is, amely igazolja a Brezhnevka és Hruscsov lakóépületek összes egészségügyi egységeinek méretét, és a különbség - mondhatnám - jelentős. A Brezhnev kilenc emeletes épület, a szobák számától függetlenül, egy 150 × 135 cm-es fürdővel lett befejezve, ebben a térben a mosdókagyló mészkék vagy kávés színű fürdője és hasonlása véget ért.

Mennyibe kerül Hruscsov újjáépítése

Vannak azonban olyan projektek is, amelyekben a fürdőszoba és a WC közötti móló lapos azbesztlemezből készül. A modern építőipari cégek már nem használnak lakást a lakóépületek anyagaként, így ha van ilyen kérdés egy ilyen szállítószalag felújításával kapcsolatban, jobb vagy eltávolítani a mólót vagy eltávolítani egy gipszkartonnal. A pala nem túl jó az egészségre, különösen meleg és nedves fürdőszobában.

A Brezsnyev fürdõszobájának újbóli felszerelésének ára többé-kevésbé modern szabvány szerint legalább 40 ezer rubel lesz, ha igénybe veszi a javítóvállalatok szolgáltatásait. Ha csinálod a brezhnevka saját kezét, akkor a kiválasztott anyagoktól függően akár 22 ezer rubel összegbe is befektethetsz.

Nem szabványos projektek

Nincs elég szabványos projekt, amely P44 kódnevű. Az ilyen házakat egy szabványos projekt alapján építették, de szabadságot választottak a lakás területének és elrendezésének megválasztásában. A 44. projekthez épített házban a fürdőszoba alapterülete körülbelül 170 × 170 cm, jellemzően ezeknek a lakásoknak valamivel magasabb mennyezetük van, de a falakat általában lapos palacsinta, a legjobb esetben a megerősített gipszből készítették. Az ilyen falakat is könyörtelenül le kell bontani, vagy egyesíteni kell egy fürdőszobát egy fürdőszobával, vagy felszerelhet egy falat, amely anyagból készült, amely egészségre ártalmas.

De a brezsnyevka a legjobb megoldás. A lakóépület öt emeletes épülete Nikita Hruscsov városának építése nem számolt olyan kérdésekre, mint a tartósság és a kényelem elvben. Az akkori tömegkonstrukció fő mottója az volt, hogy "elérjék a kommunizmust". Az emberi nyelvre fordított - minél gyorsabb, annál jobb. Hruscsovban nincsenek szabványok, mivel olyan apartmanok vannak, amelyekben a fürdőszoba mérete 1,8 × 1,4 méter. Szinte lehetetlen egy fürdőszobát, mosdót, mosógépet, szárítót, kommunikációt és egy elemi polcot elhelyezni egy fogkeféhez ilyen mennyiségben. Mindazonáltal, az emberek sikerül csinálni tisztességes lakások a Hruscsov házak. A legfontosabb dolog egy adott házhoz tartozó műszaki dokumentáció beszerzése és kideríteni, melyik fal a fuvarozó, és amely csak a fal.

Hogyan lehet növelni a területet a fürdőszoba Hruscsov

Semmi. De bármilyen lakást kényelmesebbé tehetsz, függetlenül attól, hogy a Kommunista Párt főtitkára épült. Felújítás - az egyetlen megszabadulás az agyalap nélküli felépítéstől. Azok, akiknek nincs hová menniük, már számos módot találtak arra vonatkozóan, hogyan javíthatja a Hruscsov elrendezését:

 1. WC és fürdőszoba kombinációja. Ez a módszer csak akkor működik, ha a köztük lévő móló nem hordoz. Ha igen, a lakosok szerencsések. A legkisebb méretű fürdőszobában 30-40 cm-es helyet kap - a sors ajándéka. De ehhez csak a mólót kell eltávolítania, és újra kell felszerelni a szellőzőcsatornákat, ha még mindig dolgoznak.
 2. Csere fürdő zuhanyzóhoz. Sokak számára a standard fürdőszoba elutasítása tragédia. De ne dramatizáld ezt a helyzetet, amikor a kérdés, hogy egyszerűen egy lelket veszünk a botlás és a robbantás nélkül, forog kockán. Ezenkívül az így kapott kiegészítő térfogat az átlagos mosógépet illeti.
 3. A héj visszahelyezése beépített kompakt modellekkel. A mosogató alatti tér, mint általában, üres. Rettenetes vas kommunikáció van, melyet kívánatos azonnal kicserélni a kompakt műanyagból. A műanyag szinte örök (Hruscsovhoz képest), és javításra szorul, ellentétben az öntöttvas csövekkel. A csuklós kompakt mosogató alatt egy olcsó mosógép.

Ezenkívül ne felejtsd el a kis terek tervezési megoldásainak szabályait - a lehető legtöbb tükröt és a világosabb színpalettát. Ezután csak a fantázia segít abban, hogy egy nagyon kényelmes fürdőszobát hozzon létre egy közeli gázkamrából. Sok szerencsét a javításhoz!

Hány négyzetméter a fürdőszobában?

Jó reggelt Van egy probléma, nem tudom, hány négyzetméter a fürdőszobában. Kérlek, kérlek, különben anyagot kell vásárolnom, de nem tudom, mennyit kell megvásárolni, és hogyan kell csinálni a lehető leghamarabb. Köszönöm!

Válaszok a felhasználók és a fórum szakértői a kérdésre: Hány négyzetméter a fürdőszobában?

Jó napot! Egyszer találkoztam a problémával. Nem is tudtam, hogy hány négyzetméter a fürdőszobában. De aztán rájöttem, hogy standard apartmanok három szobás apartmanok és a kétszobás apartmanok és víz apartmanok van egy tíz négyzetméteres területen. De néhány apartman több, és ez attól függ, hogy a teljes terület a lakásban.

Öntöttvas radiátorok különbözőek, attól függően, hogy melyik és egy négyzetméter...

Ha a teljes terület 3,3, akkor a négyzetméterek körülbelül 9,9.

. és ön meg fog tenni a javítást?. Az a tény, hogy mi (az építőipari vállalat) vállalunk ilyen kérdéseket. És az ügyfél csak a szállítást, t kiszámolja a helyet.

A javításban részt vevő cégek méréseket végeznek. És ha úgy döntesz, hogy kombinált fürdőszoba vagy sem.

A szélességet és a hosszúságot mérik, megszorozzák, és a fürdőszoba kvadrátját megszerezzük, és a kockát a szoba magasságából kell venni.

Hány négyzetméter a fürdőszobában a 9 emeletes épületben, amikor kiszámítja a csempe vásárlását

Ez szörnyű. Nem tudom, hogyan kell kiszámítani a helyiséget. szomorúság

Hogyan számítsuk ki a 9. emeleten lévő fürdőszobát?

fürdő 1.7 * 1.7 magasság 2.7 hány négyzetméter?

2,89 négyzetméteres káddal rendelkezik, ha tudnia kell a köbös kapacitást, akkor azt is meg kell szorozni a magassággal, vagyis 2,7 méterrel, hogy kijusson.

Ez elemi. Ha tudnod kell, hogy hány négyzetmétert kell csempézni a padlón: mérje meg a falakat és szaporodjon. Például, van egy 3 méteres, 5 méteres fürdőszobája. Ennek megfelelően 3 * 5 = 15 négyzet. Ugyanez a falak: a fal magasságát és szélességét mérjük, például a magasság 2 méter 30 centiméter, a szélessége 3 méter = 6,9 négyzetméter. Így mérjük a négy falat. Az ajtót is meg kell mérni és el kell venni a falakról.

A kérdés megválaszolása vagy tisztázása

Népszerű kérdések

Jó napot Új lakásba költözött. De a szőnyegek rossz állapotban vannak. Mondja meg, hol lehet tisztítani.

Szükségem van a gipszkartonra, ha télen vásárolok? Faházak kárpitozására használom.

Üdvözlet neked. A következő kérdésem van. Úgy döntöttek, hogy javítják a régi lakást, és arra a következtetésre jutottak, hogy nem volt elég eszköz. Régi régi szerszámok..

Van vágy, hogy egy vidéki házat építsenek annak érdekében, hogy ünnepeket töltsön benne. Mivel a család kicsi, a 6x8-as ház teljesen elfogadható. Válasszon egy keret házat, mint annak felépítését.

A szoba friss tengeri szellőhöz hasonlít. Kékes árnyalatú falak nagyon jól kombinálva homokszínű ágytakarókkal. Tükrök vizuálisan az ágy fején.

A fürdőszoba mérete és elrendezése

Az elrendezés fontos paramétere a fürdőszoba minimális mérete. A racionális belső kialakítás érdekében ügyeljen arra, hogy mérlegelje annak méreteit. Ennek alapján sokkal könnyebb meghatározni a fürdőszobába szerelhető berendezések típusát és méretét.

Ez a cikk részletesen leírja, hogyan lehet megtalálni a fürdőkád területét és hogyan lehet meghatározni a fürdőszoba optimális paramétereit.

Fürdőszoba méretek

A fürdőszoba területét nem csak a javítások során veszik figyelembe, hanem új otthon vásárlásakor is. Annak megértése érdekében, hogy megfelel-e az összes szükséges háztartási tartozéknak, érdemes megítélni a szoba méreteit. Így határozza meg:

 • a vízvezeték szerelésének legjobb módja;
 • hogyan kell felépíteni az összes szükséges kommunikációt;
 • milyen javítási lehetőségeket kell használni a javítás során.

Szabályozási kontroll paraméterek

A fürdőszoba magassága, szélessége és optimális mérete közvetlenül kapcsolódik a fürdőszoba lineáris méreteihez. Ezek szabályozzák az illetékes hatóságok szabályozási aktusainak jelentős listáját, mint például a GOST és az SNiP. Ezért a tervezési projektek végrehajtása előtt meg kell ismerkednie a szabályozási keretrendszerrel ezen a területen. Ha ezt az árnyalatot elhanyagolják, akkor az alom újratervezését illegálisnak kell tekinteni.

Fontos! Különösen érdemes megemlíteni a lakások átalakítását. Leggyakrabban a KTF-k nem adnak előrelépést a terv végrehajtására, ha a nedves zóna konfigurációban különbözik az alábbi szomszédos fürdőszobától. Sőt, ilyen helyzetben a fürdő területe a lakóterület felett van, ami a normák szerint elfogadhatatlan.

Melyek a minimális méretek?

A fürdőszoba minimális paraméterei nem teszik lehetővé a helyiségben a szükséges felszerelést. Ezért a kompakt egészségügyi berendezések tulajdonosai megpróbálják kiterjeszteni a helyiségek határait, de itt a legfontosabb, hogy ne sértsük az SNiP-ben meghatározott egészségügyi szabványokat.

 • A fürdő magassága legalább 2,5 m legyen;
 • a mélység a szoba lesz 1, 2 m;
 • A fürdőszoba szélessége nem lehet 0,8-0,9 m-nél kisebb;
 • A fürdőszobában a folyosón lévő mennyezet magassága legalább 2,1 m.

Az utolsó pontot figyelembe kell venni azoknak, akik egy mezzanine-t is szeretnének felszerelni.

A WC és a fürdőszoba kombinált típusának méretei nem szigorúan szabályozottak. Ezért a megfelelő formatervezés során először is meg kell fontolni a kényelmi szempontokat.

A fürdőszobák paramétereinek meghatározása sokkal könnyebb a helyiség életterének hatékony használata a helyiségek optimális elhelyezésére.

Szabványos paraméterek

A panel házak és Hruscsov világos gradáció a méretek a fürdőszobák:

 1. egy kis mosdó és WC - 1 × 1,5 négyzetméter;
 2. egy fürdőszoba mosdóval és WC-vel - 1,5 × 2 négyzetméter;
 3. kombinált fürdőszoba (kicsi, közepes és nagy):
  • 1,98 × 1,73;
  • 2,5 × 1,5;
  • 2,9 × 2.
 4. egy fürdőszoba zuhanyzóval vagy egy fülkével a betű helyett - 1,4 × 1,5 m².

Ezek a fürdőszobai méretek standard lakóházakra vonatkoznak. A magánlakás fürdőszobájának minimális mérete a rendelkezésre álló adatok felmérésével számítható ki.

Az optimális távolság a vízvezeték között

A tervezés során figyelembe kell venni nemcsak a fürdőszoba optimális méretét, hanem a vízvezeték szerelvények közötti távolságot is:

 • A betűkből vagy zuhanyoktól a más típusú vízvezetékektől való távolság nem lehet kevesebb 0,7 m-nél;
 • A vécé előtt szabad hely nem lehet 0,6 m-nél kisebb;
 • Az ajtó szélessége legalább 0,55 m.

A fürdőszobának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek a szabványoknak. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz a vízvezeték használatához.

A terület meghatározása

Gyakran a becslések elkészítésekor, az összes szükséges építőanyag számításánál felmerül a kérdés, hogyan lehet kiszámítani a fürdőszoba területét? Ez a paraméter nagyon fontos, mert nélküle nem fogod tudni, hogy mennyi csempe vagy csempe van szüksége a burkoláshoz.

Szerencsére a számítás rövid lesz, mert a fürdőszoba területének megismerése meglehetősen egyszerű. Ehhez mérje meg a szoba összes falának hosszát és fedezze fel a fürdőszoba magasságát. Az összes fal hosszának hozzáadásával és a magasság szorzásával megismered a fürdőszoba pontos négyzetét.

1 módon

Példaként könnyebb lesz kitalálni, hogyan lehet kiszámítani a négyzetmétereket a fürdőszobában:

 • A fürdőszoba területének kiszámítása előtt meg kell találnia a kerületet (adja hozzá a fal összes falának szélességét), például: 4 + 4 + 3 + 3 = 14 m;
 • Ezután meg kell szorozni a kerületet a szoba magassága és meghatározni, hogy hány négyzetméter a fürdőszobában: 14 * 2 = 28 négyzetméter. m.

2 irányban

Néha felmerül a kérdés, hogyan lehet kiszámítani a fürdőszoba területét az ajtó mérete miatt? Ehhez külön kell ismernie a falak és a padló felületét.

 • Határozza meg a fürdőszoba hosszát és szélességét. Például 1,9 és 1,7 m lesz;
 • E számok szorzatával megtalálja a padló méreteit 1,9 * 1,7 = 3,23 négyzetméter. m;
 • Az egész terem kerületét kiszámítják (a fal összes hosszának összege): 1,9 + 1,9 + 1,7 + 1,7 = 7,2 m;
 • A szoba magasságának ismeretében (2 m) a standard fürdőszoba területét lehet kiszámítani. Ehhez szorítsa meg a peremet a magassággal: 7.2 * 2 = 14.4 négyzetméter. m;
 • Az ajtó paramétereinek ismerete (1,6 négyzetméter) határozza meg a falak négyzetét: 14,4-1,6 = 12,8 négyzetméter. m.

Most már tudod, hogyan számolhatod ki a fürdő területét, és megtudhatod, mennyi csempe kell ahhoz, hogy lefedje a fürdőszobát.

A fürdőszobák paraméterei Hruscsovban

A standard méret a fürdőszobában a Hruscsov nem kérem, mert a szobában a paraméterek 1,9-1,7 nm. illeszthető, kivéve a mosogatót egy betűtípussal. Ez a minimális terület a fürdőszobában.

Az Ön adatai: Milyen méretű fürdőszobát kell mosni, zuhanyzóval, WC-vel és mosógéppel? Általában a szabványos fürdőszobák mérete nem haladja meg a 3-4 négyzetmétert. m. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, ez a hely elegendő ahhoz, hogy elférjen a szükséges felszerelés.

Határozza meg a fürdőszoba ideális mérete nem lehet, mert mindez függ a vízvezeték elrendezésétől és méreteitől, amelyeket telepíteni fog. A helyiségek megfelelő kialakítása 2,5 m2. ízléssel rendezhető. Ezért a fürdőszobák jellemző méretei nem döntő szerepet játszanak a helyiség funkcionalitásában.

megállapítások

A fürdőszoba tervezése nehéz feladat, hiszen ebben a kérdésben nemcsak a kérdés esztétikai oldalát, hanem a helyiségek gyakorlati jellemzőit is figyelembe kell venni. Most már tudod, hogyan számolhatod ki a fürdőterületet és meghatározhatod a javításhoz szükséges építőanyagok mennyiségét.

Ha újrateremteni szándékozik, győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a vonatkozó szabályozási dokumentumokban meghatározott helyiség paramétereit.

Fürdőszoba méretek

A fürdőszobai bútorok mérete nem mérhető. Ezek a paraméterek közvetlenül befolyásolják az egészségügyi berendezések típusának megválasztását, amelyek nélkül a helyiség normál működése lehetetlen.

Fürdőszoba méretek

Fürdőszoba tervezési projekt

Szabályozási keret

A lakó- és társasházak lineáris méreteit az ilyen szabályozások lenyűgöző jegyzéke szabályozza, mint a GOST és az SNiP. Összhangban velük, a tervezés a standard lakások. A falak és válaszfalak elrendezésének bármilyen változását össze kell hangolni a megfelelő hatóságokkal, amelyek közül az első a KTF.

Kis fürdőszoba felújítási rendszer

Az SNiP vízvezetékbe helyezése a fürdőszobába

Nem mindig a szabványos lakás tulajdonosa kap engedélyt a tervezési tervezés végrehajtásához, hogy javítsa a helyiségek kényelmét. Ezt figyelembe kell venni otthon vásárlásakor, és először is figyelni kell a fürdőszoba és a fürdőszoba méretére. Ezek tükröződnek a lakás tervében, amely a mérnöki kommunikáció helyét is jelzi.

Kataszteri útlevél: minta

A lakás tervrajzáról

Szabályok szerint a minimális fürdőszobai méretek a következők lehetnek:

 • a mennyezet magassága legalább 2,5 m;
 • a szoba szélessége nem kevesebb, mint 0,8 m;
 • a fürdőszoba mélysége (hossz) legalább 1,2 m.

A kombinált fürdőszobák méretei: kicsi (198-173 cm), közepes (250x150 cm), nagy (290x200 cm). Ezek a szabványok a "Hruscsov" és a panel lakásépületek számára vannak meghatározva. Ezeknek az épületeknek az építészeti felépítése nem tartalmazhat teljes körű fürdőszobát vagy kombinált fürdőszobát fürdőszobával felszerelve, de zuhanyzós fürdőszobával. Az ilyen méretek standard méretei 140x150 cm.

A fürdőszoba területének kiszámítása

3,1 m²-es fürdőszobai projekt.

3,3 m²-es fürdőszobai projekt.

A hely megfelelő szervezésével a nem szabványos fürdőszoba elrendezés nagyon kényelmes

A projekt fürdőszoba 4,6 négyzetméter

Fürdőszoba projekt 6,25 négyzetméter

Mivel a standard apartmanokban lévő fürdőszobák méretei sok kívánnivalót hagynak maguk után, nem könnyű létrehozni ezeknek a szobáknak a kényelmét. Ezenkívül figyelembe kell venni a szabványok által ajánlott távolságokat az egészségügyi berendezések között.

Fürdőszoba felszerelés méretei

Az optimális méret a mosáshoz és a törölközőhöz

Fürdőszobai ergonómia

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba kényelmes és biztonságos legyen, helyesen kell elhelyezni a bútorokat és a fürdőszobai berendezéseket. Kis helyiségekben nem könnyű elvégezni, ezért ajánlott előzetesen elvégezni a szükséges méréseket.

Meg kell tudni a falaktól a szaniterberendezések összekötő pontjaihoz és a helyiség lineáris méreteitől. Mindezeket az adatokat egy rögtönzött rajznak kell megadni. Ezután keresse meg a vízvezeték és a bútorok méreteit, amelyeket telepíteni kíván, és megtalálja a legmegfelelőbb helyet.

A fürdőszoba a nagy kockázatú szobák kategóriájába kerül. Ennek oka a víz rendszeres használata, ami a levegőben, a falakban és a padlóban túlzott nedvességet eredményez. Ezt figyelembe kell venni, és ha vannak olyan személyek, akik korlátozott mértékben képesek egymástól függetlenül mozogni a háztartások között, a fürdőszobát speciális korlátokkal kell ellátni.

Hogyan lehet kiszámítani a helyiség falainak területét (számológép)

Ha csak a szoba területét akarjuk számolni, akkor itt vagy.

A falak területének automatikus kiszámításához használhatja a számológépet, amely a szöveg alatt található. A számításhoz a helyiség hosszát, szélességét és a mennyezet magasságát méterben kell mérni.

A frakcionális értékek vesszővel íródnak!

Az alábbiakban egy praktikus példa a szoba falainak területének kiszámítására.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a méréseket méterben kell elvégezni. Ie ha a szoba hossza 425 centiméter, akkor a mezőkön be kell írnia a 4,25 értéket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a törtszámokat vesszővel kell megadni, és nem ponttal! Ie 5.2 helyes, 5.2 hibás!

Hogyan számoljuk ki a háttérképet a szoba, már írt a cikk Hány kell háttérkép, és természetesen a számítás a tapéta a szobában.

És most egy példa a szoba falainak területének kiszámítására. Szobánk hossza 3,82 méter, szélessége 3,44 méter és mennyezeti magasság 2,71 méter. Ha ezeket az értékeket a megfelelő mezőkbe helyezzük, 39,349199999999996 négyzetméter értéket kapunk, így a falak területe majdnem 40 méter.

A számítás során kapott érték nem lesz helyes, mivel a számított érték tartalmazza az ablakterületet és az ajtó területét. Ezeket a területeket le kell vonni a kapott értékről.

Javasoljuk, hogy használja a következő számológépeket:

Fürdőszoba hány négyzetméter

A fürdőszoba befejező munkálatának megkezdéséhez először ki kell számolnia és meg kell vásárolnia a szükséges mennyiségű anyagot. Ajánlatos az egész kötetet azonnal megvásárolni, mivel a következő tétel hangnemben eltérhet, ezért a számításokat nagyon pontosan kell elvégezni. Ebben az esetben a csempe a falak és a padló befejezésére szolgál. A gyártók különböző formájú és méretű anyagokat kínálnak. Ami a gyűjtemény előnyben részesül, nagymértékben attól függ, hogy mennyi fürdőszobára van szükség. Számos számítási módszer létezik, amellyel ma megismerjük Önt.

Fürdőszoba tervezés

Előkészítő szakasz

A számítás elvégzése előtt alaposan meg kell mérni a fürdőszobát mérőszalaggal vagy távolságmérővel. A számításhoz a következő paraméterek szükségesek:

Ha a falak megfelelő alakúak, elegendő 2-3 mérést elvégezni. Ha vannak fülkék vagy különböző kiálló elemek, akkor meg kell mérni paramétereit is, és meg kell adni az ajtó méreteit.

Miután elvégezte a méréseket a fürdőszoba csempe számának helyes kiszámításához, egy méretarányú fürdőszobai tervet kell összeállítani, felidézve a meglévő vízvezeték és bútorok helyét.

Szükséges számú padlólap

Első út

A számítások a padló felületének meghatározásával kezdődnek. Ehhez a hosszát meg kell szorozni a szélességgel. Ezután egy csempe területét ugyanúgy számítják ki. Ezután az első értéket megoszlik a második, és az eredmény kerekítésre kerül. Az eredmény közelítő érték, amelyet a szakemberek 5% -kal emelnek, 1,05-ös korrekciós tényezővel megszorozva. A kapott értéket ismét egy nagyobb egész számra kerekítik.

Példaként vegye fontolóra egy 2,65 m-es mennyezetű falat, 1,8 m-es és 1,7 m-es falakat és egy 0,6 m széles ajtót, ebben az esetben 33 cm 33 cm-es padlólap esetén: ((1, 8 * 1,7) / (0,33 * 0,33)) = 28,1 tömegrész; 29 * 1.05 "31 csempe.

Második út

A csempék számának kiszámítása egy fürdőszobába, amelyet a csempék számának meghatározásához kell meghatározni, amelyeket hosszra és szélességre kell helyezni. Ehhez a helyiség hosszát és szélességét osztjuk el a csempe hosszával és szélességével. Az így kapott értékeket egymással szorozzák, nagyobb egészre kerekítik, és 5% -kal emelkednek.

A fenti példában a következő számítási sorozatot kapjuk:

 1. 1,8 / 0,33 = 5,5 db;
 2. 1,7 / 0,33 = 5,2;
 3. 5,5 * 5,2 = 28,6 db;
 4. a (3) - (29) bekezdésben kapott érték kerekítésével;
 5. 29 * 1,05 = 30,45, azaz. a padló befejezéséhez (kerekítés után) 31 csempét kell vásárolnia.

A szükséges mennyiségű falburkolat

Első út

Annak meghatározásához, hogy mennyire kell csempe a falakhoz való falak számára, kiszámítjuk a helyiség peremét. Ehhez összegezzük az összes falának hosszát. Ha egy standard fürdőszobáról beszélünk, elegendő a hosszt és a szélességet hozzáadni, és 2-tel megszorozni. Példánkban: (1,8 + 1,7) * 2 = 7 m.

A peremen alapul véve kiszámolják a szükséges frizek számát. Ebből a célból az ajtó szélességét kivonják a fürdőszobaterületről. A kapott értéket a frieze vagy a határ hossza osztja el.

Például azt feltételezzük, hogy a falakat 20 cm-es, 40 cm-es főlapokkal, 20 cm-es 8 cm-es fóliával végezzük, és ebben az esetben a fürdőszobának ki kell töltenie a következőket: (7-0.6) /0.2 = 32 friz.

A főlap méretének kiszámításához el kell döntenie, hogyan illeszkedik. Ha a falakat sötét és világos csempe díszíti, pontosan meg kell tudnia a sötét fenék magasságát.

Így például ha feltételezzük, hogy a sötét csempe 1 méteres magasságig lesz, akkor azt találjuk, hogy a fényes felső magassága: 2,7 m -1 m - 0,08 m (fagyasztási magasság) = 1,62 m. Most kiszámíthatja a szükséges csempék száma. Ehhez:

 • Számítsa ki a világos és sötét csempe által elfoglalt területet.
 • Az így kapott értékeket egy csempe területe osztja el.
 • Forduljon egy nagyobb egész értékig.
 • Növekedés 5% -kal.
 • Kerek egész értékig.

Példánkban szüksége lesz:

 • Sötét csempék: (7-0,6) * 1 / (0,2 * 0,4) = 52,5 db Þ53 db * 1,05 = 55,56Þ56 db;
 • Világos csempe: (7-0,6) * 1,62 / (0,2 * 0,4) = 55,05 db Þ56 db * 1,05 = 90,3Þ91 db.

Második út

Ebben az esetben mindegyik fal elrendezését megértjük, hogy megértsük, hány csempe lehet elhelyezni a vízszintes és a függőleges sorokban. Ebben az esetben a lecserélendő burkolólapokat egész számként kell figyelembe venni. Az így kapott érték 5% -kal nő, hogy biztosítsa magának házasság vagy csata esetén. Számítsd ki a szükséges mennyiségű sötét, világos csempe és járd le, és menj vásárolni.

Így, a fenti technikák ismeretében, hogy kiszámítsuk, hogy hány csempe a fürdőszobában, mindenkinek függetlenül lehet. Csak akkor kell helyesen mérni, hogy meghatározzák a csempe típusát, valamint azt, hogy hogyan fog a falon és a padlón elhelyezni.

Mennyibe kerül a fürdőszoba javítása 2017 elején?

Minden tulajdonos arra törekszik, hogy lakását a lehető legkényelmesebbé tegye az élethez, és minden egyes helyiségét, különösen a fürdőszobát felszerelje saját ízlésének megfelelően. Egyes bérlőknek szabad ideje és készsége van ahhoz, hogy a lakásban javításokat hajtsanak végre, anélkül, hogy külső segítséget igényelnének. De gyakrabban, az idő és a munkaerő hiánya miatt a tulajdonosok az építőipari csapatokhoz fordulnak a javítás elvégzéséhez. Szóval mindig tudni szeretné, mennyit költ a fürdőszobában?

Természetesen a számok eltérnek attól, hogy melyik berendezést tervezik, mi a fürdőszobai felvétel, az eredeti állapot, és milyen csoportot választ. De mindig fontos tudni a számok sorrendjét annak érdekében, hogy legalább nagyjából navigáljon. Meg kell jegyeznünk, hogy az áru árai a Yaroslavl-ra vonatkoznak, és kissé eltérhetnek a várostól a városig. Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy a város, akár Moszkva, Szentpétervár, Jekatyerinburg, Kazan vagy Novosibirsk, az átlagár még mindig nagyjából azonos.

Kezdeti állapot

Így a mi példánkban egy új épületben lévő fürdőszobát helyeztünk el. A fürdőszoba mérete 2320 mm 1800 mm. Így a fürdő területe 4,2 négyzetméter. A falak területe 22,15 négyzetméter. A fürdőszoba kezdeti állapota az alábbi fotókon látható.

A fürdőszoba állapota az új épületek szállításakor

Úgy tervezték, hogy olcsó javítást végeznek, de ugyanakkor a vizuális megjelenés nem olcsó. Bár a falak még egyenletesek, de a falakat ismét kiegyenesítik, és a padlót kinyitják, úgyhogy feltételezhetjük, hogy a kád nagyszabású átalakítását tervezték. Természetesen nem beszélünk semmilyen PVC panelről.

Találtak egy csapatot és felkérést kaptak a "kulcsrakész" fürdőszoba javítására. Azonban, ahogy kiderült a beszélgetés, nem egészen "kulcsrakész" - a legénység nem teszi a mennyezetet.

A beépített vízvezetékből sikerült eladniuk a WC-t 1300 rubelhez és az "Optimo" (gyártó: SantehProm, Kazahsztán) fürdőszobát 2500 rubelért.

Javítás a fürdőszobában. Mennyibe kerül a munka költsége?

A végső ár, mennyibe kerülne egy fürdőszobai javítás, 69 ezer rubel szinten jelentették be. Kiderül, hogy átlagosan 16,5 ezer rubel. négyzetméterenként.

Az ár tartalmazza az ár tartalmazza a következőket:

 • bontás a padlón;
 • az összes vízvezeték szétszerelése;
 • padló töltet;
 • falszintezés;
 • a padló és a falak burkolását;
 • az ellenőrző nyílás felszerelése;
 • Szaniterek felszerelése (fürdő, WC, éjjeliszekrény mosdóval, csaptelepek);
 • elektromos vezetékek;
 • előkészítése a bejárat a lefolyó a mosógép és egyéb munkák.

Valójában mindent, kivéve a munkát a mennyezethez és az ajtóhoz.

Mennyibe kerül a fürdőszobai javítóanyagok költsége?

Amint fentebb említettük, a javítás végső ára a munka ára és a munka során használt anyagok ára alapján alakul ki.

Az anyagok alatt csak a javítás folyamatában használt fogyóeszközöket kell érteni, és nem a fürdőszoba elrendezését. A bútorokat és a vízvezetékeket leginkább külön kell számolni, mert valakinek 8 ezer rubelre van szüksége a szokásos acél fürdőkádak számára, és mintegy 30 ezerre nézve túl szerénynek tűnik. Mint mondják, a kibocsátási ár.

Az anyagokat viszont fel lehet osztani:

1. A ceremoniális munkához kapcsolódóan. Vettek 54 ezer rubelt. Ez magában foglalja az olyan anyagokat, mint a gipszkarton (hamis fal), profil, gipsz vakolat, homokbeton keverék, világítótornyok, alapozó, csempe ragasztó, hőszigetelés, forgácslap (a konzol fölötti szekrényhez) csempék, szemetes zsákok, fúrók, spatulák, öncsapos csavarok stb. Villanyszerelőket is hozzárendelünk ugyanazhoz a csoporthoz - differenciálműhöz, kábelhez, aljzathoz, kapcsolókhoz stb.

Például több pozíciót adunk az egységenkénti árakhoz:

2. A vízvezetékhez kapcsolódóan. 15 ezer rubelt vettek. Ez magában foglalja a csövek, csapok, csatlakozók, pólók, adapterek, bilincsek, kontúrok, bilincsek, hosszabbítók, fúvókák, kanyarok, dugók stb. Kis dolognak tűnik, ha minden egyes elemet külön-külön vesszük figyelembe, de nagy számuk miatt a teljes összeg elfogy. A fürdőszobában a vízmérők, a WC, a fürdőkád és a mosógép szabványos csatlakozásán kívül a lakás körül fűtésre kerültek egy vezeték nélküli kábelezés, amelyet a mosógép mögött egy új helyre helyeztünk a helytakarékosság érdekében.

3. További általános költségek, amelyek magukban foglalják a raktárból származó anyagokat, a szemétgyűjtést, a hegesztést, a felszállók kikapcsolását. Kb. 10 ezer rubelt költöttek rájuk.

Az anyagok összmennyisége 79 ezer rubel volt.

csempe

Az orosz gyártó Ceradim (Rosario kollekció) gazdaságossági szegmenséhez egy olcsó rubrikát választottak, átlagosan 750 rubel / négyzetméter. A szállítással együtt a cserép ára 34 ezer rubel.

Úgy néz ki, mint csempe hazai csempe Ceradim

A vizsgált javítás részeként semmiféle tervezési projektet nem rendelt el, a cserép felvásárlásakor a menedzser elrendezést készített. Azonban a munka során úgy döntöttek, hogy eltávolítják az egyik dobozt, és hamis falat készítenek, így a csempe elrendezése megváltozott, és változások mentek útközben.

Tile Layout Project

Mennyibe kerül a fürdőszobai bútor és vízvezeték?

Mindez az ízlésedtől és a pénzügyi lehetőségeitől függ. A mi esetünkben az összes vízvezeték és bútor költsége 63.300 rubel volt. A bútorokat és a vízvezetékeket a Leroy Merlin áruházban vásárolták.

Szekrény a mosdó alá Sensea "Aurora" 70 cm fehér szín - 7,176 rubel.


Sakura mosogató Aurora 70 tárcsához, négyzetméteres, cserépedényhez - 4.735 rubel.

Képek nélkül felsorolunk más elemeket, amelyeket meg kell vásárolni.

 • Acél fürdő Form Plus 170 × 70 - 7 654 dörzsölje.
 • Fürdő lábak - 594 rubel.
 • Víz törölköző polc nélkül Equation Foxtrot, rozsdamentes acél, 50x60 cm - 2990 dörzsölje.
 • Tigris készlet (telepítés, toalett, gomb) - 8206 dörzsölje.
 • Az AM.PM Pride egykaros krómozott mosdó keverője - 6374 dörzsölje.
 • Fürdőkád és zuhany csaptelep Am Pm Chic F8210000 - 6,997 dörzsölje.
 • A zuhanycsomag AM.PM Ugrás 5 üzemmódban - 4992 dörzsölje.
 • Ellenőrző tolóajtó Euroformat ATP 500 × 1000 - 7500 rubel.
 • Eresz fürdõszobák 137/250 cm króm - 920 rubel.
 • Sarokpolc 3 emelet 22,5 x 22,5 x 58 cm - 1391 rubel.
 • Háttérvilágítás Uniel 9W 560Lm - 1526 rubel.
 • Szemüveg Orchidea - 964 rubel.
 • Szappantartó Orchid üveg - 531 dörzsölje.
 • Tartó t / b fedéllel Bruklin - 566 rubel.

Mennyibe kerül átlagosan a javítás a kulcsrakész fürdőszobában?

Ezért, válaszolva arra a kérdésre, hogy 2017-ben mekkora javításra van szüksége egy fürdőszobai anyaggal, akkor 245 000 rubel értéket adhatsz meg a 4.2 négyzetméteres területre. m.

 1. Munka 69 000 rubel
 2. anyagok 79 000 rubel
 3. csempe 34.000 rubel
 4. bútorok és vízvezeték 63.000 rubel

Összefoglalva megállapíthatja, mennyit költ a négyzetméterenkénti fürdőszoba javításához. Ez a szám 2017 elején a Központi Szövetségi kerületben átlagosan 58 ezer rubel. Természetesen az ár különbözhet számos tényezőtől, ideértve, hogy mely házban (Hruscsov / Brezhnevka / mások) javításokat végeznek, a kommunikáció állapotát és az ügyfél igényeit.

Összefoglalva, meg kell mutatni az eredményt, milyen javításra került sor ilyen pénzért.

10 lehetőség a vécére és a fürdőszoba tervezésére 1 négyzetről. m 2 négyzetméter. m

Úgy tűnik, hogy egy 800-1000 mm-es, 1000 mm-es és 2000 mm-es kis WC-vel gondolkodik. De még ilyen szűkös körülmények között is megtalálja a különböző lehetőségeket.

Tervünkben megszállott tervünk vagyunk, és úgy döntöttünk, hogy az ilyen kis fürdőszobák számára is standard lehetőségeket kínálnak.

Talán a fürdőszobában kb. 1 négyzetméteres területről indulunk.

WC lehetőség 1 * 1 méter. Ha a WC-t egyenesen helyezi el, akkor nincs elég hely a leülésre. Vannak módok, ha a WC-t szögben helyezzük. Az ilyen típusú helyszínre speciális berendezések kerülnek értékesítésre. Szintén egy ilyen kis WC-ben is elfér, és mosogató, és még egy kis szekrény.

WC mérete 1,3 * 1 méter. A fürdőszoba kissé nagyobb mélysége lehetővé teszi, hogy a WC-t az ajtóval szemben helyezzék el. Ha a WC szélessége 1 méter, akkor célszerű az ajtót oldalra cserélni, majd egy kis mosogatót fel lehet függeszteni a falra.

Ebben a kiviteli alakban a WC-t szögben is elhelyezhetjük.

A fürdőszoba mérete 1,5 * 1 méter. Már nagyon kényelmes. A bejáratnál lévő mosogató nem zavarja a WC helyét. Ha a WC-bejárat egy széles falon található, akkor még jobb. Ebben a kiviteli alakban a mosogatószer növelhető.

A WC 1 méteres szélessége lehetővé teszi az egyik falon, hogy egy kis kényelmes mosogatót helyezzen el. Az egyik kiviteli alaknál egy szekrénysorozatot mutattam a WC felett. Nem sok helyet foglalnak el és nagyon kényelmesek. A mosdó lehet vagy a telepítéssel vagy egy rendszeres tartálykal.

Egy idegen oldalon egy érdekes ötletet találtam egy mosógép helyéről. Ha a WC-hossza lehetővé teszi, a mosógép a WC felett helyezkedhet el. A mosógép alatt a WC felhelyezése. Nyilvánvaló, hogy ebben a kiviteli alakban a WC-csésze 180-200 mm-re, de 450-500 mm mélységig távolodik a falról.

Vécé tervezése 1 * 1,7 méteres mérettel. Kétségtelenül, a bejárat helyén a WC-fal közepén, az elrendezés sokkal kényelmesebb.