Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba és toalett kialakítása (47 fotó) - együtt vagy külön-külön?

A fürdőszobában végzett javítás megkezdésével mindenki azt gondolja, hogy mi lesz a végeredmény. Ahhoz, hogy jobban elképzelhető legyen a jövőkép, meg kell vizsgálnunk a területet, és meg kell határoznunk egy esetleges vízvezeték-készletet, hogy design-támogatást kérjünk.

A projekt - A fürdőszoba és a WC kialakítása segít megtalálni a helyiség elrendezésének legmegfelelőbb megoldását, és végül eldöntheti a vízvezeték és bútorok elhelyezését.

Próbáljunk lépésről lépésre ezen az úton, és részletesen részletezzük az egyes lépéseket.

Modern fürdőszoba

Külön fürdőszoba és WC

A legtöbb apartmanban a fürdőszobát és a WC-t elválasztja egy különálló rész, külön fürdőszobás szellőztető rendszerrel. Ennek ellenére az egyik stílust általában a két szoba belsejébe választják.

Ezért a fürdőszoba és a WC kialakítása kívánatos, hogy ugyanabban a színben válasszon, és ugyanabból a gyűjteményből a vízvezetékeket. Ebben az esetben ne felejtsd el a tér vizuális terjeszkedésének technikáit.

 • fényes vagy hideg színű fényes és tükörfelületek;
 • kis méretű csempe vagy mozaik;
 • téglalap alakú falburkolatok horizontális elrendezése;
 • egy frizura vagy díszcsík a fal mentén a derék szintjén;
 • a padló átlós áthelyezésével;

Falcserép vízszintesen

Növeli a mennyezet magasságát:

 • téglalap alakú falburkoló lapok függőleges elhelyezése;
 • függőleges szalag díszítéssel vagy frízzel;
 • a sarkok "oszlopai" függőleges kiválasztása;
 • felett vagy szemmagasságban.

Tipp A különálló fürdőszobában és wc-ban kiválasztott csempe különböző módon hajtható végre, például a függőleges fürdőszobában és a WC-ben vízszintesen. Tekintettel a WC terület kis területére, a falazólapok függőleges elhelyezése tovább szűkül, és felemeli a szobát.

Gyakran a fürdőszoba mérete kicsi, és még egy mosógép sem mindig illeszkedik ott. Mit mondhat egy bidéról vagy egy tágas fürdőről, mely hidromasszázs. Mi a teendő ebben az esetben, fontolja meg az alábbiakban.

Kombinált csempe és mozaik

Fürdőszoba kombinált WC-vel

A fürdőszobának ez a változata általában egy hálószobás apartmanokban van kialakítva. De más esetekben a tulajdonosok gyakran lebontják a partíciót a fürdőszoba és a WC között, ezáltal növelik a fürdőszoba területét. A WC-vel felszerelt kombinált fürdőszoba új perspektívákat nyit meg a fantázia és a fürdőszobai bútorok elhelyezése tekintetében.

Ha úgy dönt, hogy egy fürdőszobát kombinál, akkor nem csak a standard fürdőszobai felszereléssel töltheti ki, hanem választhat valami érdekeset is, például egy sarokkádkádat, egy extra szekrényt vagy egy szekrényt.

Stílus kiválasztása

Mindenkinek megvan a maga energiája, életmódja, szokásai és ízlése. Ezért a fürdőszoba és a WC kialakítása, a jövő szobáinak stílusa nagy fontossággal bír. WC - a szoba egyszerű és kicsi, nincs sok tisztás. Minden fő stílusterhet a fürdőszobába esik.

A legelterjedtebbek ma olyan stílusok:

 • Modern - a szoba modern és egyszerű megjelenése: egyenes és sarkok. A színek nagyon különbözőek, de tiszták semitones nélkül: kék, piros, sárga, barna, fekete-fehér.
  A daruk, a vízvezetékek és a bútorok funkcionálisak, tiszta formák és csillogásmentesek. De a látszólagos egyszerűséggel ez a fürdőszoba elegáns és eredeti kialakítása.

Fürdőszoba, "Classic" stílusban díszítve

Keleti stílusú fürdőszoba

Japán stílusú fürdőszoba

Vannak más méltó lehetőségek is, amelyek hatékonyan kihangsúlyozzák a fürdőszoba egyéniségét.

Vízvezeték kiválasztása

A következő szakasz, amely magában foglalja a tervezés a fürdőszoba és WC - a választás a vízvezeték. Szükséges eldönteni, hogy mit kívánnak a családtagjai: egy zuhanykabin vagy egy fürdőkád, és azt is, hogy illeszkedik-e a bidetben lévő fürdőszobába.

Választhat egy többfunkciós hidrobox vagy zuhanykabin kombinációját egy fürdőszobával. Miután eldöntöttük a szükséges vízvezeték-készletet, valamint a helyiség méretének ismeretét, eljutunk a tervezőhöz vagy az internethez.

Vörös és fehér fürdőszoba kombinált WC-vel

Tervezési programok és képességeik

Végül kicsi! Miután kitöltettük a tervezési program területét az Ön adatai alapján, a számítógép előtt egy számítógépes fürdőszobai design van. A terven és a vázlaton azonnal láthatja, hogyan lehet a legjobban elhelyezni a tárgyakat, hogyan néz ki a kiválasztott fal- és padlóburkolat, akár további bútorok vagy kiegészítők is elhelyezhetők. A jövő szobát a saját szemével látja, és képes lesz hozzáadni vagy megváltoztatni valamit a kiválasztott formában.

Számítógépes fürdőszoba tervezés

A program nem csupán a jövő szobájának megjelenését, hanem a fürdőszobai tervezés egyéb példáit is bemutatja. A friss ötletek készítésének képessége mindig segít az utolsó lehetőség kiválasztásában.

Számítógépes tervezés fürdőszoba

A fürdő összeolvasztására vonatkozó döntés esetén a WC-vel kombinált fürdőszoba tervezésével bemutatjuk a vízvezetékszerelést és az alaprajzos bútorokat.

A program jellemzői közé tartozik a hozzávetőleges javítások listájának összeállítása a javítási költségek kiszámításával.

Használja ezt a szolgáltatást, és könnyebb lesz az Ön döntése.

Számítógép tervezésű fürdőszoba hidrobox-szal

Nos, a javítás nehéz és problémás. Támogatóan és kreatívan közeledjen hozzá, akkor a munkád biztosan jutalmazza a rendkívüli és eredeti eredményt. Sok szerencsét neked!

60 fürdőszoba belső tér, WC-elképzelésekkel

A fürdõszobában kialakított modern belső tér praktikus térhasználat, a lakberendezés minden részletének funkcionalitása, minõségi anyagok és speciális berendezések, amelyek megfelelnek az összes normának és szabványnak.

A WC-vel kombinált fürdőszobai belső kialakítás leggyakoribb problémája a korlátozott hely: a Hruscsov házban lévő fürdőszoba és WC egy kis helyiség, ahol nehéz a praktikus bútorok és készülékek kiválasztása. A régi házaknál a fürdőszoba területe gyakran nem haladja meg a 3 négyzetmétert. m. A lakosok inkább a fürdőszoba és a WC közötti elválasztást szeretnék eltávolítani, hogy több hely legyen a szükséges berendezések és bútorok felszereléséhez. Új lakásokban egy 6 négyzetméteres fürdőszobás, főként kombinált. m. - 9 négyzetméter. m.

Tartalom:

Milyen előnyei vannak a kombinált fürdőszobának?

 1. A gyakorlati övezetek lehetősége.
 2. A formatervezési döntések szabadsága és a stílus megválasztása.
 3. Kombinált fürdőszoba egy megtakarítás. Csempézés (lásd még Csempe a fürdőszobában), a panelek kevesebb költséggel járnak, mivel egy fal eltávolítása nem két ajtó, de az egyik szükséges.
 4. A műszaki kommunikáció elrendezésének egyszerűsítése.
 5. A klasszikus vagy modern stílusú WC-vel kombinált belső tér a jelenlegi, divatos design-trend.

A fürdőszoba belseje divatos szürke.

A fürdőszobák kialakítása WC-vel kombinálva: a legújabb trendek

 • A kis fürdőszoba és WC kialakításának és tervezésének, illetve a tágas szobáknak figyelembe kell venniük az ilyen tényezőket:
 • Terület: a leggyakoribb lehetőség egy 5 m²-es szoba, 6 m²-es, tágas fürdőszoba. m és több ad helyet a kreativitásnak.
 • Stílus: teljes kapcsolatban áll az első tényezővel. Klasszikus stílus teljesen felújítható a szobában, 8 - 9 négyzetméter. m. A modern stílusok - a minimalizmus, a konstruktivizmus, a hi-tech, a modern - demokratikusabbak, a helyiség praktikussága és funkcionalitása alapján, nem pedig az esztétikai összetevőn alapulnak.

A minimalizmus és a városias stílus egyszerű belső felülete divatos.

 • A helyiség funkcionális jellemzői: a fürdőszobában nedves, gyakori hőmérséklet-változások, amelyek a finom anyagok és bútorok helyes megválasztását igénylik.

A modern belső terekben, különösen a kis fürdőszobákban, a funkcionális bútorokat széles körben használják rejtett szekrényekkel és fülkékkel, amelyekben mindenféle háztartási cikk elrejthető.

 • Divatirányzatok: a kis fürdőszobának vagy a jelenlegi színekkel díszített tágas szoba belsejében kiemeli a belsőépítész alkotójának stílusát és ízeit. Az elkövetkező év aktuális színei sötétzöldek, az agyag színei, semleges hangok - homokos, bézs, meztelen rózsaszín.

A szoba kialakítása több árnyalat kombinációjával lehetővé teszi a tér zónáját.

A fürdőszoba modern belső része természetes anyagok felhasználását, valamint a beton, kő és fa elemek névleges bőségét jelenti a szoba kialakításában.

Hogyan válasszunk színes megoldást?

Opciószám 1. Kontraszt - a modern belső alapja: a vörös és fekete, fehér és fekete színű, élénk színek kombinációja semleges lett a fürdőszoba kialakításának alapjává a minimalizmus, hi-tech, art deco stílusában. A kontraszt kombináció dekoratív funkciót végez.

Trendy stílusos fekete-fehér fürdőszobai belső terek.

Opciószám: 2. Monotónia és semleges színek. Egy fürdőszoba és fürdőszoba kialakítása egy színnel (bézs, fehér, barna) - semleges a divat szempontjából.

Egy példa semleges színű fürdőszobára.

Opciószám 3. Zónai színek. A kontrasztokat nemcsak díszítő célokra használják, hanem a funkcionális területek kiemelésére is. Ez az opció a legfontosabb a nagyméretű kombinált fürdőszoba tervezésénél.

Divatos jegyzetek a belsőépítészetben

 • Korlátozott számú szín: a modern tervezők nem javasolják több mint 3 különböző árnyalat használatát.
 • Ékezetek geometriai minták formájában.

Stílusos geometria a fürdő belsejében.

 • Extrémok belső dekoráció formájában, rendkívül sötét vagy világos színekben.
 • Hozzon létre stílusos ékezeteket szokatlan kiegészítőkkel.
 • Nagyobb helyiségben ajánlott a növény elhelyezésére.

Természetes tapintást adjon a fürdőszoba tervezéséhez, használhat kis virágcserépeket.

 • Praktikus beépített bútorok.
 • A követelmény divatos és praktikus - zuhanyzóhely telepítése a fürdőszoba helyett: helyet takarít meg egy kis fürdőszobában.

A hely kihasználásának maximalizálása érdekében helyezzen el egy elegáns zuhanyt a fürdőszobában lévő tálca nélkül.

 • Nagyméretű tükrök és az üveg belső részeinek aktív használata.

Vizuálisan növeli a kis fürdőszoba térségét, segít a tükörben a fal teljes szélességében.

 • Fából és kőből készült alkatrészek használata. Trendy stílusos kő vagy fából készült mosdók, kiegészítők.
 • Hosszú ideig a természetes márvány textúrája nem tűnik ki a divatból. Népszerű faburkolat.

A divatos trend a fürdőszoba belső kialakításában márvány.

 • A könnyű zónák praktikus és stílusos megoldást jelentenek egy 5 m²-es és egy nagyobb szobában. A tervezők használnak spotlámpákat, beépített mennyezeti lámpákat. Fontos kiemelni a tükör és az öltözőasztal világítását.

A fény a modern belső kialakítás fontos részévé válik.

Érdekes fürdőszobai tervek kombinálva WC-vel

A fürdőszoba elrendezése kombinált WC-vel:

 • Kommunikációs rendszer kidolgozása;
 • Szaniter felszerelések kiválasztása és felszerelése;
 • Befejező munkák végrehajtása;
 • Bútorok és háztartási gépek szerelése.

Elrendezés kis fürdőszoba WC-vel 3 négyzet. m és 4 négyzetméter. m.

Egy kis helyiségben ajánlott a legösszetettebb készülékek és bútorok kiválasztása:

 1. Használja a zuhanyzó helyett a fürdőszobát.
 2. Dobja el a sötét színeket a belső térben.
 3. Ha a zuhany nem feltétlenül megfelelő, akkor válasszon egy kompakt sarokkádat - modernnek néz ki, lehetővé téve a helytakarékoskodást.
 4. Gyakorlatilag használja a saroköveket a vízvezetékhez.
 5. A kis fürdőben lévő mosdó található a sarokkád felett. Alatta kényelmes a törülközőszárító.
 6. A tükrök és az üveg vizuálisan bővül: a dekor és a szekrények tükröző részletei hangsúlyozzák a fürdő modern stílusát.
 7. Válassza ki a megfelelő mosógépet! Egy kis fürdőszoba esetében a meglévő opciók közül a legszűkebb autót vagy függőleges terhelésű modellt kell választania.

Kis fürdőszoba tervezése WC-vel 5 négyzetméter. m és 6 négyzetméter. m.

A kombinált fürdőszoba helyisége lehetővé teszi a telepítéshez:

 • Fürdőszoba: négyszögletes (hagyományos) vagy szögletes;
 • Mosógép;
 • Mosdó;
 • Kompakt fali szekrények;
 • WC-kagyló és bidé.

Fontos! Az 5-6 m2-es terület lehetővé teszi a fürdő és a zuhanykabin felszerelését - ez egy kompromisszum a konzervatívok között, akik inkább a klasszikus fürdőszobát és a modern stílus praktikus rajongóit, valamint a többfunkciós zuhanyzókat használják.

Hogyan helyezhetem el a kabinat és a fürdőt egy kompakt szobában?

 1. Egy kompakt sarokkád felszerelése, közel ehhez egy kis, félkör alakú ajtó.
 2. Sarokkád és zuhanyzó felszerelése a szoba ellentétes sarkában.
 3. Egy hagyományos téglalap alakú fürdõ felszerelése egy fal mentén, és egy zuhanytálca a sarokban a másik fal közelében.

Fürdőszoba WC-vel 9 négyzetméter M. m és több - a kreativitás bőséges lehetőségei!

 1. A bútorok és a berendezések felszerelése nem jelent problémát. A tágas tér lehetővé teszi a klasszikus és modern stílusok megtestesülését.
 2. Illessze a világos és sötét színeket a célba.
 3. Bármilyen típusú fürdőszoba, jacuzzi és zuhanyzó felszerelése ugyanabban a szobában
 4. Nemcsak a világítással, hanem a többszintű emelet használatával zónát is el lehet helyezni, hogy a fürdőszobát vagy a dekoráció egyéb részleteit kiemelje.
 5. Használhatsz sok kiegészítést és részletet a dekorációról: növények nagy virágcserepekben, virágcserépek, díszes alakú tükrök, szokatlan polcok és fiókok, elegáns öltözőasztal.

Ajánlások a színek, dekorációk és bútorok kiválasztásához:

 • Ne használjon több mint 3-4 színt;
 • A monotonitás elhagyása a kontrasztos hangok és a texturált felületek érdekében a hatékony és praktikus területrendezéshez;
 • Különböző típusú világítást használ;
 • A tervezőknek azt tanácsolják, hogy az arany és a réz ékezeteket hagyjanak fel a belső térben;
 • A tágas szobában a dobogós fürdőszoba fényűző, a kád ovális vagy kör alakú, külön kő vagy öntöttvas szerkezet;
 • Figyeljetek a fürdőszobai dekorációra vonatkozó animalisztikus és geometrikus nyomatokra;
 • A luxus fürdőszobában természetes vagy mesterséges kőből vásárolhat stílusos szanitereket - ez a legfontosabb trend!

A WC-vel kombinált fürdőszobák kialakítása ajánlott a szakemberek szakszerű kidolgozásával kezdeni a projekttervezést.

Fürdőszoba és fürdőszoba design: fotógyűjtemény

Új ötletekre van szüksége, hogy praktikus és szép fürdőszobai belső teret hozzon létre? Vegye figyelembe a híres tervezők kész munkáinak fotóit, és inspiráljon az egyedi és funkcionális design megteremtéséért.

A kis fürdőszoba praktikus megoldása a mosogató közelében lévő munkafelületek elhelyezése.

Fürdőszoba és WC-s belső tér - 125 kép exkluzív design ötletekkel. Stílusos és funkcionális design

Nincs egyetlen lakás, amely ilyen helyiség nélkül lenne, mint egy fürdőszobát, még egy űrállomást is, majd fel kell szerelni egy külön rekesszel az egészségügyi és higiéniai eljárásokhoz.

Gyorsan mozgó, gyors ütemű élet ritmusában egy modern ember elkezdi a napot ebből a szobából, és ugyanabba a helyiségbe ér véget, mielőtt lefekvés előtt pihentető vízzel jár.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely arról szól, hogyan lehet a fürdőszoba és a WC belsejét megtervezni.

Végtére is, a belső téren múlik, hogy egy személy kényelmes lesz-e egy adott szobában.

Világosan látszik ezeknek a szavaknak a valóságában, csak nézze meg a fürdőszoba és a WC belsejének fényképeit.

Hol vannak az ötletek a design tervezése híres vállalatok foglalkozó szakmai szinten belsőépítészeti lakóépületek.

A cikk összefoglalása:

Mi a titka a belsőépítészeti fürdőszoba és WC?

E kérdés megválaszolásához meg kell értened, hogy az eredmény sok tényezőtől függ, amelyeket figyelembe kell venni, itt csak néhány:

 • Maga a szoba mérete;
 • Szomszédos és különálló elrendezés;
 • Kikészítéshez használt anyagok;
 • Színes kialakítás;
 • Világításszervezés;
 • Használt belső tételek (bútorok, kiegészítők és vízvezetékek).

Amint látja, tényleg sok tényező van, de hogy hogyan kell mindent figyelembe venni, a válasz nyilvánvaló - egy projektre van szükség.

A kezdeti szakaszban a tervezési projekt lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy elgondolkodjon arról, hol jobb és ésszerűbb a vécé vagy a fürdő kialakítása, hogyan használják a falak színét a bútorokkal, milyen lámpákat használnak és még sok más.

A fürdőszoba és a WC legkedveltebb befejező anyaga kerámia csempe, amely teljesítménye a legalkalmasabb ilyen helyiségekben.

A világítás megvilágítását vízálló teljesítményű világítóberendezések használatával kell elvégezni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ebben a teremben gyakran van magas páratartalom és a biztonsági kérdéseknek mindig prioritásnak kell lenniük.

Nagy fürdőszoba belső

Kétségtelen, hogy egy tágas fürdő lehetővé teszi, hogy több bútorot és felszerelést telepítsen, ami végső soron hatással lesz a funkcionalitására.

Az ilyen fürdőszoba és toaletthelyiség álma sok, de nem sokan tudják, hogy minél nagyobb a szoba, annál nehezebb harmonikus belső tér kialakítása.

Ezért, ha nem rendelkezünk azzal a készséggel, hogy nagy szobákat alakítson ki, célszerűbb olyan szakemberekhez fordulni, akik ismerik a vizuális illúziók és a színpaletták kombinációinak titkait.

Világító eszközként egy ilyen méretű helyiségben divatos, hogy nagyszámú lámpát használjon, egy nagy csillártól néhány lámpához képest, és a LED világítással végződik.

A kis WC-szoba belseje

Annak érdekében, hogy egy gyönyörű és kényelmes kialakítású kis fürdőszobát és WC-szobát hozzon létre, egyértelműen be kell tartania a hely vizuális terjeszkedésének szabályait a befejező anyagok felhasználásával.

Sötét színben nem ajánlott a csempék használata, mivel kis helyiséggel súlyosbítja a helyzetet.

Ezért a kis méretű helyiségekben célszerűbb a világos színek használata. Jól megoldható a tükör és a tükörfelületek területének növelésére irányuló feladat, ami a szétszórt fényt tükrözi.

Világítóeszközökként jobb, ha a kis mennyezeti lámpákat egyenletesen elosztják az egész mennyezeten. A csillár ebben az esetben nem lenne helyénvaló.

A képen megmutatja, milyen anyagokat kíván használni, a fürdőszoba és a WC kialakítását kérem, töltsön fel pozitív érzelmekkel.

Kis WC-design a fotókban

A modern (és nem így) apartmanok gyakran hibásak az elrendezésben: nagyon kis toalettek. Egy kis szoba elegendő minden igény kielégítésére, de problémát jelent, hogy ott helyezzen el valamit, mint egy WC-tálat. És annak ellenére, hogy a szoba kis méretű, a formatervezés is kérdéseket vet fel. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy fotózzunk a kis WC-k kialakításáról és levonhassuk magukra a következtetéseket.

Ez a fürdőszoba standard bézs és fehér csempékkel díszített - a szovjet szovjet űrkutatásban lakó több lakás tulajdonosának ezt a színsémát.

Ebben a fotón a vörös csempe mintákat már használják, de a szín osztja a WC-t két részre, a WC-tál magasságának megfelelően.

Ha a WC nemcsak kicsi, hanem keskeny is, a háttérvilágítás vizuálisan növeli a területét. A falakat és a mennyezetet sikeresen borítják.

A wc kis méretének ellenére még a képen is volt egy hely a falon.

És újra látjuk a fa díszítést a designban.

A kis wc kialakításánál ne felejtsd el a toalett-WC-ket - ők remek helytakarékosak, ami a fotón jól látható.

Gyakran előfordul, hogy a WC kialakításának nehézségei a lejtős elrendezésből származnak - ez a lakásokban található. Van azonban plusz: a mosogató illeszkedik.

A kis WC-k eléggé standard kialakítása, habár a fotó minősége béna. De az íz és a szín, ahogy mondják :)

Ebben a fotón egyértelműen látható, hogy a csempe kiválasztásáért felelős megközelítéssel a tervezés szigorúbb és tartósabb. Annak ellenére, hogy a bézs gamma nem ment el.

Ha a bézs szín még mindig vonz, és nincs pénz a csempe, akkor a PVC panelek.

És ez egy törött csempe. Ha többet szeretne tudni erről a felületről, nézze meg a WC-k javításáról szóló fényképes jelentést törött csempék használatával.

A kis méretű WC-k ellenére gyakran vannak fülkék, amelyek nagyszerűek a kazán felszereléséhez vagy a szekrény rendezéséhez.

És valaki inkább nem foglalkozik a tervezéssel, hanem egyszerűen festeni a falakat fényes festékkel. Vizuálisan növeli a szoba kis méretét, még akkor is, ha nem annyira hangulatos. Ismét ízlés.

Ha a fürdőszoba kicsi. de még mindig ki akarja préselni a gyümölcslevet, egy WC-vel felszerelheti a saját kezét.

A kis kiálló részek mesterségesen történő hozzáadása kissé növeli a szobát. Ha a WC normális lenne, a kiálló rész helyén egy tartály lenne. A modern formatervezés is kiderült.

Nagy vágyakozás mellett még egy higiénikus zuhanyt is elhelyezhetünk egy kis WC-ben. Az öntöződoboz egy tömlővel nem sok helyet foglal el, így ha a kommunikáció lehetővé teszi, szabadon vezethet.

Nagyon modern design a természetes anyagok textúrájával, világításával és utánzásával.

A bal oldalon - a tartó és a kefe, a jobb oldalon - a szemeteszsák. Még ilyen mérsékelt méret mellett is elég lehet a szükséges dolgok elhelyezése.

A WC kis mérete vizuálisan átfedheti a vízszintesen hosszúkás lapokat. Nézd meg a fotót: valójában sokkal kevesebb hely van, mint amilyennek látszik.

És ez egy fényűző belső, jó királyi kúria.

Sötét és világos csempe, fotónyomtatás, lógó WC és faajtók - mi mást kell egy kis téren?

Csak egy gyönyörű és színes design, amelyet nem szabad félni.

Egy nagy, mozaikszerű textíliával rendelkező csempe segít meglazítani a belsejét és elszabadulni a tompa monoton színektől.

A sötét és világos csempe egyszerű kombinációja. Ügyeljen arra, hogy a varratokat sötét oldattal elkenjük.

Csövek és kommunikáció elrejtéséhez használjon csúszó szerkezetet.

A WC kiválasztásakor és megvásárlásakor figyeljen szélességére: keskeny tartályok fognak kezelni.

A kis WC kialakítása nem unalmas!

83 minőségi fotó egy kis fürdőszoba WC-vel. Válassza ki az opciót.

Válassza ki az opciót Tipikus lakás egy nagy hátrány - a fürdőszoba egy szerény területen. Gyakran előfordul, hogy az egyéni higiéniai eszközök átalakulnak egybe, hogy legalább egy kis helyet nyerjenek. Hogyan készítsünk egy érdekes tervet egy kis fürdőszoba WC-vel?

Az alábbiakban olyan fotók válogatott, amelyek válaszolhatnak erre és más kérdésekre. A tervezők, akik a korlátozott tér problémájával szembesülnek, trükköket használnak. Tudják, hogy a megfelelően megválasztott színek, a jól szervezett világítás és a nem szabványos bútorok kinagyíthatják a kis helyiséget.

Miután elutasította a nehézkes vízvezetékeket a zuhanykabin kedvéért, nyerhet a téren. Ha ez a választás elfogadhatatlan, akkor telepítse a sarokkádat. Kiváló megoldás egy közvetlenül a falra erősített mosogató, amelyhez egy mosodai kosár helyezhető.

Talán van saját tapasztalata egy kis fürdő átalakításában? Ossza meg olvasóinkkal.

Fürdőszoba kombinált WC-vel - a design jellemzői

Függetlenül attól, hogy milyen okokra kényszerítették Önt, hogy a fürdőszobát WC-vel kombinálják, vagy egy ilyen késztermékként hasznosított szobát kaptak - mielőtt a javításhoz megkezdené a megoldást, számos problémát kell megoldania. A kombinált tér nagyságától függően meg kell határozni a fürdőszobai szerelvények minimális készletét, tárolórendszereit és tartozékait. Figyelembe véve, hogy a múlt században épített standard lakásokban a fürdőszoba mérsékelt méretű helyiség, a belső tárgyak ésszerű terjesztésének és a tér vizuális terjeszkedésének tervezési technikái nélkül elengedhetetlen. Reméljük, hogy a fürdőszobák fotói és az összegyűjtött toalettek segítenek Önnek dönteni az utilitarista terem elrendezéséről, a színpaletta kiválasztásáról és a vizuális tér növelésének módjáról.

A kombinált mosókonyha elrendezésének jellemzői

Két kis szoba (fürdőszoba és WC) összekapcsolásakor mindig van egy nagyobb terület, amelynek számos előnye van:

 • a terület növelésével lehetővé válik egy ergonómikus, kényelmes és praktikus környezet kialakítása;
 • Használhat szabványos, nem kis méretű vízvezeték-szerelő modelleket (háztartási készülékek, ha szükséges);
 • Tekintettel arra, hogy a két helyiséget elválasztó falat eltávolítják, a javítás költségei csökkentik ezt a felületet (a megtakarítás csak az ajtó bejáratánál látható az összeszerelt helyiség bejáratánál);
 • ugyanabban a helyiségben történő tisztítás is könnyebb és gyorsabb lesz (kevesebb a tisztítószerek költsége);
 • kibővített térben növelheti az esztétika szintjét - "elrejti" az összes mérnöki rendszert, gondoskodik az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezetékről, szükség esetén egy mosógépet, a tárolórendszerek magas szintű kényelmével, egy dupla mosogató használatával időt takarít meg a díjakra reggel.

A vízvezeték- és tárolórendszerek (háztartási készülékek) helyszínének tervezésénél figyelembe kell venni bizonyos szabályokat, amelyek betartása garantálja a használatuk kényelmét:

 • a mosdó elülső része nem lehet 50 cm-nél kisebb, és kb. 40 cm a központi tengelye mentén;
 • a zuhanytálca, a fürdőszoba és a mosdó előtt elhelyezett szabad hely nem lehet kevesebb, mint 60 cm a könnyű kezelhetőség érdekében;
 • a mosogató általában a padlóburkolathoz képest 80-85 cm magasságban helyezkedik el, szélessége 50-65 cm között van szabályozva, de kis méretű helyiségekben kb. 40-45 cm szélességű kompakt modellek és szögletes mosási változatok lehetségesek;
 • a mosogató előtt mosás és egyéb egészségügyi-higiéniai eljárások elvégzése kényelmes volt, a falról való távolság legalább 20 cm legyen;
 • a fürdő fölött legalább 50 cm-es törülközőmelegítőt vagy akasztót kell elhelyezni;
 • ha a fürdőszobában dupla mosdókagyló (két mosogató) van, akkor a távolság legalább 25 cm legyen (akkor időt takaríthat meg, egyszerre két háztartásbeli tagja is eltöltheti reggel vagy este);
 • a dupla mosdókagyló közötti távolság 80 és 90-100 cm közötti.

Készíthet egy kombinált haszongépjármű-tér tervét egy speciális programban - az ütemező (az interneten elég az ingyenes verziók), vagy egyszerűen rajzoljon egy papírlapot skála segítségével. A kis fürdőszobás standard apartmanokban különösen fontos, hogy ne csak a hatékony elrendezést válasszák, hanem a skála megfelelő betartását is, hiszen szó szerint minden centiméternyi helyet ki kell vágnia.

Ha egy két vagy három emeletes magánházban tervezik, hogy minden szinten egy fürdőszobát szervezzenek, akkor célszerűbb, ha a haszonbarátaik egymás fölött vannak. A biztonság szempontjából a helyiségek feletti vízkezelés helyisége nem ajánlott.

Ha a fürdőszobának területe kisebb, mint 3,5 négyzetméter. m, majd gondoskodjon a fürdőkádról, mosdóról és mosdókagylóról az ergonómiai követelmények végrehajtásával. A kis helyiségek optimális megoldása a vízkezelő szektor zuhanytálcájának telepítése, vagy a víztisztító szektor elrendezése üvegfal segítségével. Ebben az esetben fontos, hogy a felület átlátszó legyen - ezért a válaszfal "feloldódik" az űrben és nem vizuálisan vágja darabokra.

A helyiség alakjától függően lehetőség van fürdők felépítésére a kis falak mentén (általában az ajtóval szemben). Ebben az esetben előfordulhat, hogy fel kell áldoznia valamilyen komfortot és telepítenie kell egy kisebb fürdőt, mint amennyit szeretnénk. De a belső terek ergonómikus elrendezése megéri.

A fürdőszobai tervezés jelenlegi trendjei

A fürdőszobában és a WC-vel kombinált jelenlegi megoldások nagy része a használatos helytakarékossághoz kapcsolódik, vizuálisan növeli a helyiség térfogatát és megteremti a leginkább kényelmes belső térséget a meglévő térben. A modern stílus fő irányzata a személyes kényelem kiváltsága. Ezért minden modern trendet át kell vezetni a saját gyakorlatiasságuk, a bizonyos design ötletek szépségének és funkcionalitásának prizmáján keresztül.

A lógó WC-tálak és mosogatók használata már nem újdonság az apartman vagy magánház orosz tulajdonosa számára. Az oroszok sikeresen értékelték a konzol vízvezetékének esztétikáját, funkcionalitását és racionalitását. A telepítés mögött elrejtheti az összes kommunikációs rendszert, így csak a gombok és kiegészítők maradhatnak kívülről. A felfüggesztett vízvezeték szerelvények nemcsak a drága fürdőszobát takarítanak meg, hanem egyszerűsítik a tisztítási folyamatot, és a modernitás jegyeit a belső térbe teszik.

Az ipari motívumok trendjében. A fürdőszoba tervezés nem kivétel. A betonfal vagy téglafal utánzásának megteremtése nem lesz nehéz olyan nedvességálló anyagok segítségével, amelyek nem reagálnak a hőmérséklet változására. Ugyanakkor nem szükséges a fürdőszoba egész belső kialakítását ipari módon - az ipari és a padlóburkoló motívumok integrálása modern stílusban és más stilisztikai trendekben lehetséges.

Nem kevésbé népszerű a természetes motívumok bevezetése a modern design projektekben. Természetes anyagok (vagy azok teljesen azonos alakúak) lehetnek a szoba teljes képének színpalettájában a bútorok, díszítőelemek és természetes árnyalatok dekorációjának vagy kivitelezésének összetételében. A modern alapanyagok és alapanyagok a tárolórendszerek gyártásához nem félnek a magas páratartalomtól, különféle impregnálás és védő lakkok miatt. És mégis, nem ajánlott a fát használni a legmagasabb páratartalmú területeken - kötények a fürdőszobán és mosogatón.

A fa és analógjai mellett a természetes vagy mesterséges kő használata népszerű. Alapvetően a modern formatervezési projektekben pontosan mesterséges kémiai analógok alkalmazhatók a befejező és a munkalapok készítéséhez. Külsőleg, egy ilyen anyagot nem lehet megkülönböztetni a természetes anyagtól, de könnyebb telepíteni és működtetni (a csempe könnyű és nem kell polírozni, például márvány).

Modern stílus a skandináv motívumok használatához különféle célú szobák tervezésében. A fürdőszobák nem jelentenek kivételt. A skandináv stílusú belső tér kialakításának sajátossága a dekoráció fehér színének aktív használata, a fából készült funkcionális és díszítő tárgyak integrálása, a hely geometriájának kontrasztos-sötétítése vagy bizonyos létfontosságú ágazatok kiválasztása. A fürdőszobában is lehetséges az élő növények dekoratív elemként történő felhasználása.

Az új szezon másik irányzata a nagyméretű falburkolatok használata. Ha nem is olyan régen, a legtöbb tervező speciális formulákat ajánlott a csempe optimális méretének kiszámításához, a szoba paraméterei alapján, akkor ma nincs egyértelmű recept. Sokkal könnyebb és gyorsabb a nagy csempe összeszerelése (de több marad, különösen akkor, ha a helyiség szabálytalan alakú, különböző fülkék és vetületek).

Annak ellenére, hogy a fürdőszobában gyakran nagyon szerény terület található, ebben a szobában nem korlátozható egyetlen mennyezeti lámpa vagy beépített világítás a mennyezet kerületén. A helyi megvilágításhoz tükörre van szükség a mosogató felett - ebben az esetben különböző megvilágítási lehetőségek, szalag vagy beépített fények. Ha az utilitárius teremben a kád mellett van egy hidrobox, akkor ezt a funkcionális szegmenst is meg kell világítani - beépített lámpák tetőre vagy mennyezetre szerelt kabinra, nyílt változatú modell esetén.

A fénypalettán túlmenően és a különböző felületek megvilágításának egész rendszerénél a tükrök vizuálisan növelik a helyet. Ez lehet nagy tükörpanel a mosogatók felett, a sekély szekrények nyílása vagy a mosogató feletti kötény kivitelezése. Még a kis tükörlemezek is képesek az eredetiséget a fürdő belsejébe hozni és "hatni" határait.

Kombinált szobai színpaletta

A világos fürdőszoba design soha nem megy ki a divatból. És nem csak azért, mert a kis méretű haszonelvű helyiségek sem mennek el, és paramétereit ki kell terjeszteni, legalábbis vizuálisan. A fényes paletta segít létrehozni a helyiség könnyű, friss és tiszta képét - az ideális helyiségek összekapcsolása a víz és az egészségügyi eljárások számára. De még egy nagyon szerény helyen lévő helyiségben sem lehet ékezet nélkül. Használjon világos vagy sötét hangokat a tárolórendszerek, kiegészítők, textíliák fürdőzési eljárások végrehajtásához. Ez a megközelítés nem akadályozza meg a szoba határainak vizuális növekedését, és a színeink akkora szükség lesz a szemünkre.

A szürke sorozatban több évszakos tendenciát mutat. A szürke árnyalatok általánossága lehetővé teszi a helyiségek praktikus és ugyanakkor nemes képeinek kialakítását. A szürke háttérben a fehér szivattyú jól néz ki, a fürdőszoba kiegészítők krómozott felületének fényessége hatékonyan kiegészíti a megjelenést. Annak érdekében, hogy a haszonelvű tér belseje ne legyen túl "hűvös" és kemény, a szakértők javasolják a fából készült tárgyak vagy az utánzatok integrálását. Még egy kis tároló rendszer vagy egy nyitott fa polcok egy meleg paletta átalakítja a kép létre, növeli a színhőmérséklet a belső.

A kontraszt kombinációk mindig divatosak. Még a kis szobák is díszítik a dinamizmus, a luxus és a modernitás egy bizonyos szintjét, fény- és sötét felületek kombinációjával. Ha egy kis fürdőszobában sötét elemek csak bizonyos belső tárgyakat hangsúlyoznak, körvonalazzák a szoba geometriáját vagy kiemelik a zónákat, a tágas szobákban sötét, mély színek is használhatók befejezéseként (teljes vagy kombinált).

Semmi sem teremt kedvező kapcsolatot a fürdőszoba kialakításában, mivel a fehér felületek kombinációja kék és kék árnyalatú változatokkal rendelkezik. Víztisztítás, hűvös színpaletta, tiszta és világos kép a szobából - mindez nemcsak a test megtisztulását, hanem az érzelmi állapotot, a pihenést és a nyugalmat is.

A bézs paletta mindig releváns. Ha a fürdőszoba hófehér képét elárasztja, ha a kék árnyalatok használata, ami hideg színhőmérsékletet teremt, nem az Ön fontossága, akkor a bézs paletta tökéletesen illeszkedik. Pasztell színek vagy mély csokoládé színe - szinte minden barna árnyalat meleget hoz a szoba légkörébe. Ha fa tárolórendszereket (vagy analógjait) ad hozzá ehhez a célhoz, akkor kellemes és pihentető légkörű hangulatot biztosít.

A világos akcentus felületek mindig trendek. Még a kis fürdőszobákban is megtalálhatja a lehetőséget, hogy élénk színeket használjon a helyi dekorációhoz. Ez lehet a fürdőszoba feletti fal vagy a mosogató, a zuhanyzó vagy az ajtó falának helyisége. A semleges, fényes felületnek köszönhetően még a legfényesebb árnyalatok sem jelennek meg az akcentussal, hangsúlyozzák a vízvezeték fehérségét, és kiváló kiegészítővé válnak a különféle kiegészítők számára.

A színt használhatjuk a fürdőszoba paramétereinek vizuális növeléséhez. De ez nem az összes felület fehér befejeződéséről szól, és megszünteti a tér határait. A függőleges fényes csíkok (díszcsempék vagy mozaikok) segítségével vizuálisan növelheti a szoba magasságát. Hasonló hatást lehet elérni az úgynevezett határ helyén, a szoba magassága felett, megközelítőleg az emberi szem szintjén.

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Toalett design (108 fénykép)

Gondolkodva a lakás belső kialakításán, ne csak a szobába, a folyosóra, vagy a konyhába kell összpontosítania. A modern WC-helyiség nem kevésbé kényelmes és szép, mint az összes többi szoba.

Tervezési projektfejlesztési szabályok

A példamutató tervnek több pontot kell tartalmaznia:

 • a stilisztikai irány kiválasztása;
 • a szükséges munkakör meghatározása;
 • a szükséges anyagok kiválasztása és vásárlása;
 • a szoba közvetlen befejezése.

A felületkezelés során használt összes anyagnak nedvességállónak, tartósnak, tartósnak és tisztítószeres tisztításnak kell lennie.

A WC-helyiség állapotától függően a javítás és díszítés színpadai több szakaszból állnak:

 1. A falak. Tömítés repedések, lyukak, illesztés és előkészítés a további befejeződéshez.
 2. Az ajtó visszahelyezése.
 3. Paul. Szintezés, emelés (ha szükséges).
 4. Csövek cseréje, vízvezeték szerelése. Szükség esetén telepítsen hamis paneleket a kommunikáció elrejtéséhez.
 5. Bútorszerelés (polcok, szekrények, szekrények).
 6. Végső kivitelezés.
 7. Világítás telepítése.

A lakosztályhoz tartozó WC kialakításának jellemzői

A WC-szoba tervezésének fő feltételei az egész terület, a praktikusság és az esztétika leghatékonyabb kihasználása. WC-szoba legyen kényelmes. A szivattyúknak és a bútoroknak a lehető legegyszerűbbnek kell lenniük. A felesleges adatok nem zavarhatják meg a már kis helyet.

A vízmérőket, csöveket, csapokat a víz és más közművek lekapcsolásához szabad hozzáféréssel kell biztosítani. Ezt a pontot figyelembe kell venni a projekt fejlesztésekor.

1 sq. m.

Ha a WC-szoba apró méretű, jelentősen csökkenti a regisztráció lehetőségeit. Mindazonáltal még egy ilyen miniatűr helyiség is a legmodernebb és legdivatosabb trendeknek megfelelően alakítható ki.

Először is a vízvezeték és a bútorok számát kell felépíteni. Ne terhelje túl a helyiséget szükségtelenül nagy méretű dekorációs elemekkel. A paneleket, ajándéktárgyakat, festményeket kicserélheti egy kis cserepes növény vagy virágcserép.