Legfontosabb > Csapok

Szűk fürdőszoba kialakítása (75 fotó)

A hosszúkás fürdőszoba nem kivétel, hanem szabály a kis lakásokra, padlásokra és épületekre, ahol a vízkezelő helyiséget nem eredetileg tervezték. De még egy szerény felvétel is elegendő, ha a javítás kezdete előtt a legkisebb részletre kell gondolni a jövőbeli eredményre. Hogyan készítsünk egy keskeny fürdőszobát, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyük? A bútorok és vízvezetékek elhelyezésének szabályai, dekorációs lehetőségek, szokatlan módszerek a tér bővítésére - mindezt megtalálja ebben a cikkben.

A fő hibák egy keskeny fürdőszobában

Nem szabványos méretük miatt a hosszúkás szobák néha hasonlítanak folyosókra vagy raktárakra. Ennek az észlelésnek az oka az ízléstelen belső tér, amely nem veszi figyelembe az elrendezés sajátosságait. Szűk fürdőszoba tervezésénél világos geometriai és művészeti törvények kell, hogy legyenek. Az arányok, vonalak, színek és anyagok harmóniájának betartása óriási szerepet játszik egy szűk helyiség beállításában, és a tömörített téglalap alakú térben tapasztalható hibák nagyon észrevehetők.

A design gyakori hátrányai közé tartozik, hogy kiemelje a paletta túlzott fényerejét és kontrasztját, a túl sötét és tompa színek használatát, amelyek sötétítik a belső teret. Azonban észrevehető kombinációk hasznosak lehetnek, ha bölcsen alkalmazza azokat.

A második probléma a függőleges és a vízszintes egyensúly hiánya. Hosszú csempe, szegély, széles tükör és nagy téglalap alakú kád teszi a belső homályosságát. A magas üvegfalú zuhanyzók, oszlopok, alátétek és függőleges minták segítenek a helyzet javításában.

A részletekkel való túlterhelés szinte minden kis helyiség hiánya, köztük szűk egészségügyi létesítmények. Ez túlságosan vékony kivitelű lehet, a teljes körű tárolórendszerek hiánya, és sok, a felesleges tétel nem látható. Ezért fontos, hogy a függőleges helyet szekrénnyel és polccal töltsék be, és a szükséges higiéniai termékekhez elegáns adagolókészletet válasszanak.

Finishing és anyagok

A keskeny fürdőszobában a vonalak és formák fokozott figyelmet szentelnek, amellyel szemmel láthatóan eltávolíthatók a falak, és elegáns megjelenést kölcsönözhetnek a helyiségnek. Jellemzően ez a szoba nedvességálló anyagokat - kerámia csempe, üveg, sima mesterséges és természetes kő, műanyag.

A kis területek miatt a padló a fürdőszobában jelentős hatással van arra, hogy hogyan néz ki a belső tér. Fényes csempe, áttetsző, önterülő padló, monokróm fényes, mint a fürdőszoba alulról történő megvilágítása, hangerő hozzáadásával.

A "folyosó" hatás elkerülése érdekében egy keskeny helyiség zónákra osztható: egy kis mozaikot helyezzen a WC és / vagy mosogató mellé, és a hasonló színű nagyobb elemeket a fürdő mentén, vagy fordítva. A csempe jobb választani négyzet, 6- vagy 8-szén.

A tér bővítéséhez ajánlatos átlósan gyémántokat elhelyezni. Nagyméretű képek és szembeötlő kontrasztok nagyon nemkívánatosak (mindaddig, amíg nem végzik el a differenciálás funkcióját). A padlólapok mérete nagyobb legyen, mint a fal.

falak

A tervezés a falak egy keskeny fürdőszoba kell követnie a nyugodt tartományban és sima hangok. Minél szűkebb a helyiség, annál kisebb a burkolat, amire a burkolatra szükséged lesz. Vizuálisan "nyitott" a keskeny falak könnyű fényes felületet, vízszintes határokat, nagy tükröket segítenek. A túl hosszú fürdőszobát különböző bevonatok, különböző színek, alakzatok, anyagok felhasználásával lehet zónázni.

A mázas kerámiák, a tengeri kavicsok, a műanyag panelek, a vinil falfestmények (kitűnő, ha perspektivikus vagy panorámás kilátással), a tégla, a díszítő kő falburkolatként alkalmazhatók. Kívánatos, hogy ezek az anyagok természetesnek tűnjenek, és ne vonzzák túlzottan a figyelmet.

mennyezet

Gyakorlatilag és esztétikai szempontból az egyik legjobb módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet egy fürdőszobában, egy stretch pvc film. Fényes lehet, könnyű gyöngy vagy selyem csillogás, könnyű matt textúra, és ha a visszafogás lehetővé teszi a belső tér többi részét, akkor fotónyomtatással. Például a zöld ágak, a nap sugarai az ég ellen, vagy a csillagképek éjszakai rajza, a belső megvilágítás jelenlétében, valóságos képet mutathatnak, ami jól imitálhat egy igazi ablakot a mennyezeten.

Szűk fürdőszoba felszerelése

A fürdőszoba, mosogató és egyéb szaniterek hófehér fénye tökéletesen illeszkedik a vízkezelés bármely helyiségébe. De egy szűk helyiségben fontosak a termékek méretei, valamint az általuk elfoglalt hely.

A kis területet figyelembe véve előnyben kell részesíteni a tiszta négyszögletes vagy aszimmetrikusan háromszög alakú kompakt modelleket. Ha a szélesség megengedi, akkor egy párhuzamba helyezhető egy fürdőszobát (a falhoz hasonlóan) a rövid fal melletti résszel, ha nem, felszerelhet egy zuhanytálcát vagy egy WC-t. Néha ez a rész két zónára oszlik: az egyik részt a hosszú falon elhelyezett kád található, a másik pedig egy kabinet, amely felé fordul, majd egy mosogató.

A lógó mosdó kis helyet vagy mosógépet biztosít, a falba rejtett ciszternákkal ellátott vécécske tisztának és tapintatlannak tűnhet, és a fürdőkád lapos oldala egy kényelmes összecsukható polccal egészíthető ki.

Tároló rendszerek

Ha a fürdőszobai felvétel lehetővé teszi, hogy egy padlószekrényt, fiókos fiókot vagy rack-et helyezzen el - ez csak nagyszerű, és a helyükre nehezedő problémák merülhetnek fel. Ha a hely kritikusan kicsi, hatékonyan kell használni a helyet a falakon és a sarkokban. Mindenféle felfüggesztett szerkezet, csúszó és összecsukható polcok, forgó polcok kényelmes tárolókká válhatnak a fürdőkád és a higiéniai termékek számára.

A sarokba vagy falak mentén elhelyezkedő fürdőszoba teljes készlete nagyon stílusosnak tűnik. Kis helyiségmérettel, hasonló szekrények, polcok és fiókos szekrények jobb megrendelésére egy magán műhelyben, de javasoljuk, hogy azonnal határozza meg a polcok kívánt mélységét, úgyhogy a bútorok nem foglalják el a szoba felét.

Az építőanyagnak vízállónak, deformálódásnak ellenállónak kell lennie, gyakori a páratartalom és a változó hőmérséklet változása. Ezen kritériumok alapján alkalmas laminált MDF panelek, műanyag, edzett üveg és akril megfelelője.

Világítás és háttérvilágítás

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne nézzen ki egy hosszú, keskeny folyosónak, rendkívül fontos, hogy világos világítást biztosítson minden területről. Az egyetlen lámpatest a mennyezeten nem tud megbirkózni ezzel, így a sarkokban az alkony uralkodni fog. Töltse fel a fürdőszobát elegendő számú lumen segítségével, hogy segítsen a lámpáknak a mennyezet kerületén (vagy a közepén egy sorban) elhelyezkedni; a tükör mindkét oldalán hosszúkás lámpák vagy néhány felett elhelyezett mini-spotlámpa; pár fali lámpa a fürdőszoba felett.

A szárnyas mennyezet és a magas falak megvilágítása a fürdőszobában egy LED csíkkal készül, amely a lógó anyag (film) ereszkedése mögött rejlik. Külön kiemelhet egy külön alakot vagy területet, ezáltal több funkcionális területet (zuhanyzó, WC) kiemelhet és egy hosszú helyet több logikai négyzetbe törölhet.

Bizonyos esetekben a padlón lévő további világítás sem fog fájni - lehet egy speciális fluoreszkáló csempe, a LED-csík a fürdő homlokzat alatt, neoncső a kerület körül, és fényes alakok átlátszó szintben vagy üvegpadon belül. A legfontosabb az, hogy biztosítsa a maximális vízszigetelést, így a víz ne érintkezzen semmilyen vezetékekkel vagy elektromos készülékekkel. A fürdőszobában magasan fűtött izzólámpákat ajánlott eldobni a LED (LED) lámpák javára.

Belsőépítészet szűk fürdőszoba - fotó

Példák arról, hogy mennyire elegánsak és szépek a keskeny fürdőszobai tervezés. Függetlenül attól, hogy melyik területről van szó, a fürdőszobának kényelmesnek kell lennie, és ehhez elegendő csupán elemek kiválasztása és rendezése. Ami a tervezést illeti, ebben az esetben érdemes az egyszerűség és az elegancia megragadni.

A fotón látható, hogy a hosszú fürdőszobákban a finom pasztell árnyalatok, az egyenes vonalak, a tükröződő felületek és a rengeteg fényes fény a legkedvezőbb. A vízkezelések gyönyörű környezetben történő használata kettős élmény, ami azt jelenti, hogy el kell kezdeni a belső tér átalakítását és a jobb változások élvezetét.

Fürdőszoba tervezés

A szűk fürdő nem az, ahol az építészek túl kevés négyzetmétert vettek a fürdőszoba alatt, hanem az, ahol a belső teret helytelenül rendezték. Még egy szoba, ahol a minimális számú "négyzet" megfordítható a javítás után egy minta a fejlett tervezési ötletek. A legfontosabb dolog - megszabadulni a feleslegesektől. Tekintsen egy képet a fürdőszoba különböző kialakítási lehetőségeiről.

Az első dolog, amit meg kell tennie ahhoz, hogy a kis fürdőszoba mérete sokkal tágabb legyen - TISZTA SEMMILYEN. Hagyományosan folytatjuk:

 • a dolgokat ne tartsa ott, ahol tényleg vannak
 • hogy ne csak a szükséges, hanem minden, ami "hirtelen szükség van"
 • helytelenül használja a fürdőt

A szervezetünk hiánya és a gyerekkora óta kialakult szokások miatt a díszítő kozmetikumok, a ruhák mosásához, 5 üveg samponhoz vagy tusfürdőhöz (ha elég van), mosodai mosószerrel és tisztítószerekkel (helyük külön szekrényben vagy kamra).

FONTOS! A megfelelő zónázattal és tervezéssel egy kombinált fürdőszoba sokkal vonzóbbnak tűnhet, mint egy császári fürdőkád egy hatalmas teremben, kandallóval.

Kis fürdőszoba belseje

Kis fürdőszobák (és a posztszovjet térben, szinte minden lakásban tervezett fürdőszobák építéséhez - kicsi) a minimalista kialakítás ideális. Barokk, színes dísztárgyak és rengeteg részletek teszik még közelebb a kis fürdőszobát. A ruhák, a fodrok, a rózsák és a bonyolult kanyarok nem a mi lehetőségünk. Egy kis helyiségben célszerűbb lesz az objektumok és dekoráció egyértelmű vonala.

FIGYELEM! A fali tükör jó módja annak, hogy vizuálisan bővítse a szobát. Ne feledje azonban, hogy a nagy nedvességtartalmú fürdőszobában a tükör izzad. Az egyik legfontosabb feltétele a stílusos fürdőszoba kialakításnak, a steril tisztaság (falak, padlók, üvegek és fajansz).

Egy másik módja annak, hogy vizuálisan megnöveljék a helyet, a világos színeket díszítik, egyedi fényes ékezetekkel. Ne nyúljon el tiszta fehérben. Egy teljesen fehér szobában nehéz lehet hosszú. Ezenkívül a fehér cserép napi gondoskodást és mosást igényel. Jobb, ha bármilyen színű árnyékot választasz, és egy fürdőszobát egy kontrasztos vagy ugyanolyan árnyalatú elemekkel egészítünk ki, de telített.

Figyelj! A helyiség kialakítása ugyanazt a szabályt követi, mint a ruházat kiválasztásakor. A falakon vízszintes csíkok teszik teljesebbé a szobát, és a függőleges "emelő" mennyezeteket.

A kis fürdőszobában lévő lógó vagy padlószekrények helyett jobb a beépített bútorok használata - vagy a polcok egy darabból álló "ruhával" történő felszerelése a rések nélkül, hogy teljesen lefedjék a falat. Úgy tűnik, hogy ez a lehetőség csökkenti a helyet. Valójában a közelség érzését nem annyira a tényleges terület okozza, sem az, hogy hány különálló objektumot lehet megkülönböztetni. A beépített szekrény vagy a tiszta polcsorok egyetlen egésznek tekinthetők, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik a térérzékelés pszichológiájának köszönhetően. Ugyanezen okból minden benne rejlik, amit el lehet rejteni a szekrényben.

Minél kisebb a kis dolgok és kiegészítők, annál közelebb kerül a fürdőszoba.

A fürdőszobában lévő tükör fénnyel világít, de nem szabad elutasítani a felső világítást. A tér világos megvilágítása egyenletesen egy másik módja a fürdőszoba bővítésének.

Az ajtó befelé nyitása egy további fél métert fogyaszt. Cserélje ki a csuklópántokat, és szerelje be az ajtókat, amelyek kívülről nyílnak - vagy tegye a csúszkát. Ez a lehetőség sokkal kényelmesebb, de drágább a telepítéshez és a gondozáshoz.

Kombinált fürdőszoba tervezés

Még ha a fürdőszoba külön is van, az egyik lehetőség a teret bővíteni, hogy ezeket a szobákat ötvözze. Tehát nem szabad szomorítania, ha a lakosztályban lévő fürdőszobát összekeverik.

Népszerű elrendezések kombinált fürdőszobához:

 • egyszerű - a fürdőszoba széles, a többi bútor a hosszabb oldalra épül.
 • sarkok nélkül - A fürdő körül félkör alakú "rés" alakul ki. A használatos helyek egy része "elfogyasztott", de ez könnyen kompenzálható, ha nagyméretű tükröt helyez el a fürdőszobába.

Kombinált fürdőszoba - kényelmetlen döntés, ha az egész család lakik a lakásban, szülők és gyermekek, nagyszülők. Ebben az esetben olyan dekoratív képernyőt használhat, amely vonzóbbnak tűnik, mint az olajfüggönyök, és teljesen fürdik a szekrényben (a függönyökkel ellentétben, ami vizuális zajokat okoz, még akkor is, ha sarokba süllyed).

Hogyan készítsünk egy sarokkádat

Sarokfürdő - kompromisszumos megoldás a fürdő elutasítása és a szokásos ovális-téglalap alakú között. Helyet takarít meg egy kis fürdőszobában. A négyzet alakú tér alakja miatt a sarokkádnak a szokványos "testvér" helyére kellene válnia.

A sarokkád elhelyezésével minden könnyebb, mint egy téglalap alakú. Sarokfürdő - négyzet vagy ovális - legyen a sarokban, ahol ő és a hely.

A szabályok többi része pontosan megegyezik azzal, amikor egy standard ovális fürdővel ellátott fürdőszobát tervez. Ezenkívül a sarokkádnak nem kell négyzet alakúnak lennie. A modern vízvezetékgyártók bármilyen konfigurációt kínálnak:

 • ovális (lekerekített szélű)
 • szögletes (egyenes és éles vonalakkal)
 • kerek (nem a legjobb lehetőség a kis terek számára, de létezik)
 • hajlított alakú (a fürdőszoba szélessége bonyolult alakú, de jobb szögben tartja)

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A szoba minden bútorának nedvességállónak kell lennie. Ez a szabály nem függ a szoba stílusától vagy méretétől. Ki szeretné megváltoztatni a bútorokat egy évvel a vásárlás után? Az intelligens ember nem akar pontosat lenni. Mindenekelőtt a fürdőszobai bútorok kiválasztásánál nem a tervezésre, hanem a teljesítmény minőségére összpontosítunk. A főbb anyagok, amelyekből a fürdőszobai bútorok készülnek:

 • MDF
 • Forgácslemez
 • műanyag
 • üveg
 • természetes vagy mesterséges kő

A természetes fa praktikus és gyönyörű anyag. De sajnos nem a valóságunkban. Az európai gyártók, akik a természetes alapanyagokat használják fürdőszobájuk gyűjteményében, Európa tipikus elrendezésével, ahol a fürdőszoba szokásos mérete 4-9 négyzetméter. Tipikus fürdőszoba a mi körülmények között általában nem haladja meg a 4 "négyzetek". A természetes fából készült bútorok nem fogják elviselni a megnövekedett páratartalmat és szorongást. Ne gyötörje őt, vagy magát (az árakkal és az elkövetkező években a helyiségek újbóli felszerelésével kapcsolatban) - hagyja abba a gyakorlati anyagok kiválasztását. Vagy válassza ki az elitgyártók bútorát egzotikus, de nedvességálló fajtákból. Megfelel Önnek:

Szekrények vagy polcok?

A közelben nincs hely a szekrények számára! A szabadon álló belső tételek - minél közelebb van a szoba. Az ideális megoldás egy beépített szekrény lenne a mennyezetre.

Ezenkívül a fürdőszoba a szekrény tükörfalai miatt bővíthető. De ne felejtsd el - rendszeresen le kell mosni a raidet. Nem egyszer egy héten, de naponta.

A szekrények cseréje egy darabból álló nyitott polcok ajtó nélküli vagy tolóajtóként használható.

Mosoda kosár

A mosás mosógépben mosás előtt nem lehetséges. De jobb, ha megszabadulni a kosárból a fürdőszobában - mozgatni egy kamrába vagy más helyiségbe. A fő feladat az, hogy a mosodai kosár ne álljon ki a tömegből. Ha teljesen eltávolítod semmit - elrejtsd ezt a "bútor" elől a beépített szekrényben. Ugyanúgy tehetünk egy mosógéppel, ha a rakodószerkezet nem felső, hanem frontális. Ez egyszerre két problémát fog megoldani: az írógépre hagyott örökkévalóság nem fog vonzani a szemet, és maga a gép szervesen illeszkedik a szekrény alsó részéhez a mennyezethez.

A tükör

A tükör is jobb választani egy falat és egy lapos (nélkül kísérő szekrény), de a maximális méret. A teljes méretű tükör ideális egy kis fürdőszobának. Ha nem félsz a nagy tükör síkjaitól való kilátás iránt - a belső tükörből kiválaszthatja a tükröt, és egy teljes tükört készíthet.

A tükrök korszerű gyártói speciális filmmel fedik le őket, ami megakadályozza a ködképződést. Ezek a tükrök sokkal drágábbak, mint a "szoba", de hosszabb ideig is szolgálnak. Érdemes megtakarítani a takarítás és a háztartási vegyi anyagok energiáját, és azonnal vegyen egy tükört, "adaptálva" a magas páratartalomra.

tartozékok

A minimalizmus szabálya szerint: minél kisebb a helyiség, annál kisebb az egyes elemek. És azok, amelyek szükségesek, a legkisebb méret legyen. A fogkefékhez használt üveg, a folyékony szappan vagy szappantartó palack, egyéb kicsi, de fontos tárgyak színesnek kell lennie a falakkal, és nem szabad vonzani a szemet. Ugyanez vonatkozik a fürdőköpenyre (ha megtartja a fürdőszobában) és a törölközőt. Az ékezetek hozzáadásához jobb a tematikus díszítő elemek elhelyezése a fürdőszobában - egy egzotikus héj, egy festmény vagy egy nedvességet szerető hegymászó üzem. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit figyelmetlenül vegyük fel a rendkívül funkcionális fürdőszobát, anélkül, hogy felesleges részletekkel felborzolnánk a helyet.

Hogyan készítsünk elegáns fürdőszobát Hruscsovban?

Hruscsov - nem mondat. Nemcsak kényelmes, hanem stílusos is lehet. És a fürdőszoba is.

Az első dolog, hogy egy fürdőszoba egy tipikus Hruscsov - megszabadulni a standard fürdő és cserélje ki egy modern. A sarokfürdő egy kis helyet takarít meg. Mi van akkor, ha az előző "öntöttvas"? A kiváló minőségű akril megtartja a hőmérsékletet. De felszabadítottunk egy helyet egy mosógép számára, amelyet nem lehetett a hruscsov ház konyhájába ágyazni. Ahelyett, hogy elrejtette a mosógépet a beépített szekrénybe, elhelyezheti a mosogató alá. A tervező, aki erre a zseniális megoldásra gondolt, megérdemel egy emlékművet minden tipikus szovjet tervezésű apartmanok hálás lakóitól. Teljesen elhagyhatja a mosogatót a fürdőszobában.

Egy másik kedvelt és modern módja a helytakarékosságnak, hogy falra szerelt WC-t helyezzen a padlóra. Vizuálisan a szoba "könnyebb" lesz. A szokásos kérdésre adott válasz: nem, nem esik le. A felsővezeték szerelvényei akár 200 kg-ot is elviselhetnek.

Hogyan válasszunk csempe?

Ebből érdemes megkezdeni. Végül is a fürdőszoba javítása és díszítése a színek, árnyalatok, stílus és a padló és a falak cseréjének kiválasztásával kezdődik. Minél kisebb a fürdőszoba - minél kisebb a csempe kell választani. A pszichológiai hatás nagyon egyszerűen működik - nem látjuk a csempe méretét, hanem a számukat. Sok csempe - a tér úgy tűnik, több. Ha az eszközök és a türelem lehetővé teszik, kerámia mozaikokkal falakat helyezhet el. De ne tégy túlzásba a kontrasztokkal. A kis fürdő falán túl kockás mozaik keletkezik kaleidoszkóp hatással, és a szoba még közelebb fog kinézni.

Ne kövesse a népszerű tanácsokat, és tegye le a szoba alsó részét sötét csempe és a felső fény. Az ilyen "design" osztja azt a teret, amelyet szorgalmasan próbálunk összeilleszteni.

A kisebb helyiségekhez készült fényes csempe jobb, mint matt. Nehéz gondozni, de tükrözi a fényt és ugyanazt a szerepet játssza, mint a tükör - vizuálisan bővíti a szobát.

Hogyan tervezzük a modern designt?

A design stílusok szinte többek, mint maguk a belsőépítészek. Minden irányból kis fürdőszobában, az "antik" témával foglalkozóan, el kell hagyni. De ez inkább erőszakos plusz, függetlenül attól, hogy furcsának tűnhet egy ilyen megfogalmazás.

A díszítés gazdagsága, az arany és a csillogás a belső elemekben, dísztárgyak, rengeteg drapéria és nem funkcionális "díszítések" - mindezt kitalálták a tágas csarnokokkal rendelkező kővágások korában. Amire nincs szükség a középkorban, így további négyzetméter. Egy tipikus tervezésű házban élő modern ember nem engedheti meg magának, hogy elárasszon értékes helyet.

A legjobb megoldás egy tipikus fürdőszoba számára csúcstechnika vagy minimalista stílus. A klasszikus jól működik, ha kicsit alkalmazkodik hozzá. Szerencsére mindhárom stílus nem tűnik ki a divatból, nem fejlődnek ki és maradnak relevánsak.

Kevesebb részlet, praktikusság, tiszta egyenes vagy sima vonalak - a modern dizájn jelenlegi trendjei, amelyek nem alkalmasak egy kis fürdőszobának.

Fürdőszobai tervezés zuhanyzóval

Ha nem csak arra törekszünk, hogy több helyet hozzunk létre a fürdőszobában, hanem azért is, hogy valóban extra helyet kapjunk, talán nem kell fürödni?

Ha fürdés nélkül élhetsz - telepítsen egy zuhanyzót. Ha a "hazug" fürdő minimális mérete körülbelül 140 cm hosszú, akkor a kabin 70 cm-t vesz igénybe, és fél métert nyer vissza az építészekből, akik a régi házakat tervezik - a modern fürdőszobák szabványaival ez abszolút győzelem az űrön.

Ha a fürdés nélküli élet egyáltalán nem öröm - kompromisszumot találhat. Például egy zuhanykabin felszereléséhez, amelynek alsó részén egy ülőgarnitúra van. Természetesen még mindig lehetetlen teljesen lefeküdni és pihenni a forró vízben - de ülhet és pihenhet a forró vízben.

A kis fürdőszobában lévő zuhanyfalaknak átlátszó, nem matt üvegből kell készülniük. És mindig tiszta. Ezután a zuhany nem vonzza a figyelmet, feloldva a belső térben.

Hogyan szervezzen javítást?

A szovjet házban lévő fürdőhely javításának fő problémája nem a szoros, hanem a kommunikáció. A csővezetékek mereven vannak rögzítve, és a nagyobb átépítés jelentős erőfeszítéseket és költségeket igényel - ha ez egyáltalán lehetséges. A második helyen a komplexitás - a falak összehangolása. A csempe csak teljesen lapos falakon helyezkedik el. Ha nem szándékozik rendszeresen ragasztani a leesett csempéket, a javításnak gipsz- és gipsz falakkal kell kezdődnie.

A kommunikáció újbóli felszerelése előtt érdemes megírni új fürdőszobájának kialakítását. Számos program létezik ilyen feladatok elvégzésére - könnyen megtalálhatók az interneten. De befejezheti a projektet régimódi módon, kézzel, papírra. A legfontosabb az, hogy tisztában legyen azzal, amit akarsz - és mennyi helyet kapsz a tervezési fantáziák megvalósításáért. Ne felejtsd el megismerni anyagunkat a WC kialakításánál!

Tudja meg, milyen technikák a dekoráció és a dekoráció népszerű ebben az évben a tervezés a fürdőszoba!

Fürdőszoba G betű

Hozzáadom a fürdőszobánk fotóját, ez egy nem szabványos forma egy levél formájában). Házunkat kölcsönt építjük, a cserépet tavaly vásárolták, miután a pénzt elosztották. A cserép már nem tetszik, de nem tehetünk semmit. De úgy döntöttek, hogy minden új szép. Már láttam egy hasonló csempe itt a helyszínen, csak fekete volt.

A fényképen még mindig nincsenek mennyiségek, fehér fóliát és valószínűleg bútorokat nem akarunk, bár már megvásárolták.) A fülkeben padlós zuhany lesz, a padláson pedig egy teljes fürdő
Kérjük, ne ítélj szigorúan)

Keskeny fürdőszobák: gyakorlati ötletek 57 helyszín vizuális megnövelésére

A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek gyakran kérik a kis méretű WC-k tulajdonosainak tanácsát.

Hogyan lehet olyan szűk helyet biztosítani, amely gyakran csak egy embert foglal magában?

Sajnos a helyiség határait nem lehet megnyomni, de bizonyított tervezési trükkök menthetők. A tárgyak racionális elhelyezése egy keskeny fürdőszobában, ez természetesen nagyon fontos kérdés.

De fontos a színterv kiválasztása is, mert a megfelelően kiválasztott színek és azok kombinációi segítségével látványosan kinagyíthatja a szobát.

Választék a keskeny fürdőszobában

Amikor egy színes megoldást választunk egy keskeny fürdőszobában, a legfontosabb, hogy ne felejtsünk el egy szabályt: a sötét tónusoknak alul kell lennie, és a világos tónusoknak felül kell lenniük.

A legegyszerűbb és legkedvezőbb megoldás kerámia burkolólapok elhelyezése. Egy kis helyiségben a csempe nem túl sötét, és lehetőleg világosabb, tavaszi hangok.

Kisebb agresszív piros árnyalatok. Sötét árnyalatok megengedettek kis elemek és minták.

Ha a megoldást a falak festésére használják, akkor a fürdőszoba vizuális terjeszkedéséhez keskeny vízszintes csíkokat használhat.

A falakon lévő kis dekoratív elemek mozaik formájában is segítenek a tér bővítésében. A keskeny fürdőszobák modern kialakításában a fotónyomtatás nagyon népszerű.

A rajta felvett képek, amelyek a szemet távolítják el, kiváló lehetőség a szűk helyiségekben. A legtöbb nyerő szín kék és világosszürke lesz. Nem szabad sötét vagy fényes árnyalatokat választani.

A padlóhoz kiválaszthatja a geometriai mintákkal ellátott cserépet. Vizuálisan hosszabbítsa meg a padló háromszög alakú, amelynek széles oldala a bejáratnál lesz, és a szög közelebb áll a falhoz.

Négyzet és négyszögletes minták a padlón segítenek a tér bővítésében. A padlózat burkolatát átlósan kell elhelyezni.

A keskeny fürdőszobai mennyezet lecseréléséhez műanyag vagy gipszkarton lapokat helyezhetünk keresztbe a bejárathoz.

Egy jó megoldás a fürdőszobában lenne nedvességálló folyadék tapéta. Segítségével kibővítheti a teret, ha a háttérkép szerkezete nem nagy.

Belső tételek

A szoba legfőbb bútora természetesen zuhanyzó vagy fürdõ. A keskeny helyiség vizuális kibővítéséhez a fürdőt a bejárat felett egy rövid fal felé kell keverni.

A fürdõ hosszú fal mellett való elhelyezésekor a helyiség szûke, de vizuálisan meghosszabbodik.

További információk itt:

Egy nagyon erős, térben táguló hatás nagyméretű tükröket hoz létre a teremben, amely nem csak a falak, hanem a mennyezet díszítésére is használható. Az ilyen fürdőszoba sokkal kényelmesebb lesz. A tükrök is érdemesek a négyszögletes formák kiválasztására.

A kis fürdőszobában egyaránt fontos a világítás, amely bőséges és világos.

Ha ebben a szobában mosogatót és mosógépet kell elhelyezni, akkor a gépet a mosdókagyló alá lehet szerelni. A sarokba egy szűk fürdőszobát lehet elhelyezni, vagy választhat egy függő modellt.

Lehetőség van egy belsõ tér belsejének hozzáadására a meghosszabbított formájú fûtött törülközőtartó segítségével. Nem szabad választani a tekercset, szélességben meghosszabbítva.

Nagyon harmonikusan illeszkedik egy olyan belső szekrénybe és üvegpolcba, amely vizuálisan oldódik az űrben. Kínálunk belsőépítészeti fotókat egy keskeny fürdőszobába, amely segít kiválasztani.

További információk itt:

Minden javításnál nagyon fontos a munka és az anyagok minősége. És még inkább a keskeny fürdőszobákban, amelyekben minden hiba észrevehető. Ezért a fürdőszobai javítási munkáknak csak a szakembereknek kell megbízniuk.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Fürdőszoba levél "G" :)

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Belsőépítészet
 • Fürdőszoba levél "G" :)

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

Kis fürdőszoba - design 2018

Az országos lakások többségében a fürdőszobák több mint mérsékelt méretűek. 3,5-4 négyzetméteren a vízvezetékeket kell felszerelni a tartozékokkal, tároló rendszerekkel és néha még egy mosógéppel is. Mindezek mellett fontos, hogy ne csak egy funkcionális szobát hozzon létre, hanem egy esztétikus, kényelmes légkört is, amelyben a munkanap végén pihenhet, és feltöltheti testét a következő elején. A feladat nem könnyű, de végrehajtható. Az évek során, a kis haszonelvű terekkel való együttműködésben, a tervezők jelentős tapasztalattal rendelkeztek a racionális helyiségtervezés megteremtésében. Ha a fizikai térfogatnövelés nem lehetséges, legalább a tér vizuális terjeszkedését hatékony tervezési technikák segítségével kell biztosítani. Példák az ilyen tervezési módszerekre, valamint a kis fürdőszobai vízvezetékek hatékony elrendezésére, 100 modern, praktikus és kifelé vonzó fürdőszobai dizájnnal.

A javítás megkezdése előtt

Minél kisebb a tér, annál alaposabban kell elkészíteni a tervezési előkészületet. A tervező teljes tervezésre szólít fel - a belső terek minden elemét választják - a vízvezetékektől a tartozékokig, például szappantartályokig és törülközőtartókig. A javítás részletes felkészítése segít nemcsak a teljes koncepciónak való megfelelésben, és nem veszít semmilyen részletet, hanem időt és pénzt takarít meg. Így a következő tényezők befolyásolják a tervezést egy kis fürdőszobában:

 • a szoba alakja (standard lakásokban, szinte minden fürdőszobában azonos elrendezés, lakóházakban vagy lakásokban az átépítés után lehetőség van);
 • a kommunikációs vonalak áthaladása (ritka kivételektől eltekintve, bármely, a fürdőszobában áthaladó mérnöki rendszer áthelyezhető a vízvezeték helyének kényelmére);
 • az ajtó elhelyezkedése, az ablak jelenléte (az ajtót úgy kell becsukni, hogy ne nyíljon a fürdőszobába, hanem a folyosóra, a hálószobába vagy az előszobába);
 • a kényszerített szellőztetőrendszer felszerelésének lehetősége (rendszerint nincsenek problémák a legváltozatosabb lakásokban).

Előzetesen el kell gondolkodnunk a fürdőszobába szerelendő vízvezeték-modellekről is, mert nem csak a terem elrendezése, hanem annak megjelenése nagymértékben függ a méretétől és a tervezéstől. A modern gyártóknak széles választéka van a kádak, zuhanykabinok, mosdók és különféle formájú és méretű WC-kádak modelljeinek.

Döntse el a fürdőszoba stílusát. Sajnos nincs sok lehetőség egy valóban eredeti, exkluzív kialakítás létrehozására egy 3,5 négyzetméteres helyiségben. A tervezők javasolják, hogy ragaszkodjanak a modern, minimalista stílushoz. Egyszerű és tömör formatervezés, minimális dekorációval, szigorú vízvezeték-szerelvény nélkül, nagyméretű tárolórendszerek nélkül - a legjobb megoldás a kis méretű fürdőszobák díszítésére.

Színek kis fürdőszobákhoz

Az oroszok, akik hozzászoktak ahhoz, hogy kisvállalkozói szobákat alakítsanak ki (mások a múlt században épült lakásokban ritkán találkoznak) jól tudják, hogy a világos árnyalatok segítenek egy olyan szerény fürdőszobának díszítésében, amelynek területe nemcsak könnyedséget és frissességet kölcsönöz a belső térnek, hanem vizuálisan bővíti a helyet. Legtöbbünk számára fehér, ez a tisztaság és a frissesség szimbóluma, ami annyira szükséges a helyiségben a víz és az egészségügyi eljárások számára.

De ne habozzon a könnyű felületeken csak azért, mert a fürdőszoba szerény méretű. A színes kiejtésekre azért van szükség, hogy megszabaduljanak a kórházi osztályon vagy a műtőszobán lévő állandó szövetségek háztartásaitól, amelyek természetesen tiszták és sterilek, de teljesen kényelmetlenek. De a fürdőszoba, nem számít, mennyire kicsi, nem csak a vízkezelésekhez, hanem a kikapcsolódáshoz szükséges alapfunkciók elvégzésére is alkalmas. A nagy családokban a fürdőszoba gyakran az egyedüli hely. Elfogadom, hogy egy ilyen helyet különös gonddal kell elrendezni. Tehát, hogyan tudsz diverzifikálni a világos árnyalatokat (amelyek természetesen túlnyúlnak egy kis helyiség kialakításában)?

A fehér felületek sokasága mindig a helyiség kissé hűvös légkört teremt. A tervezők "hígítják" a hófehér tónust a fafelületek integrálásával. Ezek lehetnek tároló homlokzatok (leggyakrabban kis mosdók, kevésbé fali szekrények és nyitott polcok), kerámia burkolatú faimitáció, amely padlók padlózására vagy kádas, mosogató feletti kötény díszítésére szolgál.

Még egy nagyon kis helyiségben sem lehet minden fehér felületet végrehajtani. A padlóburkolatot legalább 2-3 tonna sötétebbre kell tenni. Ez szükséges az érzelmi állapot, a belső tér képének kedvező kialakításához. Ha a padló világos tónusú, valamint a fürdőszoba falainak és mennyezetének köszönhetően kialakul a forma hiánya, a szóban forgó személy szó szerint "elhagyja a talajt a lábuk alól". Használhatsz fa vagy kő utánzást, válaszd a csempe színes díszítéssel vagy monokromatikus változatban, de nem könnyű

A fehér mellett számos színes lehetőség van arra, hogy könnyű, nyugodt felületet hozzon létre, ami nehezíti a kis szobában lévő képeket, és segít a pihentető légkör kialakításában. Az összes pasztell árnyalat a fal díszítésének alapját képezi egy kis fürdőszobában. A világos bézs színek többek között segítenek egy meleg, pihentető légkör kialakításában. Ezen felül, a háttérben a bézs falak hófehér vízvezeték sokkal hatásosabbnak tűnik. A kontrasztot a szoba fényképeihez használva sötétebb színeket használhat a padló vagy tároló rendszerek számára.

Különböző szürke árnyalatok használhatók kis fürdőszoba díszítésére. Szürke háttéren nem csak a vízvezeték fehérsége néz ki. Ugyanakkor a fürdőszobában lévő krómozott kiegészítők fénye is - különböző tartók, keverők, daruk. Sötétebb, mélyebb árnyalatok segítségével világos szürke hangot lehet alapul venni, hangsúlyozhatja a hely geometriáját, vagy kiválaszthat egy adott funkcionális területet.

Nem csak a fő felületek díszítésének színét választva befolyásolhatja a szoba vizuális felfogását, méretét és határait. A kis színes betétek, a különböző szegélyek, a nyomtatás helye a csempe - különböző tervezési technikákat, akkor pozitív hatásokat, hogy hozzon létre egy kényelmes képet egy kis fürdőszoba. Például egy keskeny szegély vagy egy színes betét helye nem a szoba közepén, hanem valamivel magasabb, lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a szoba magasságát.

Van-e ilyen tervezői fogadás egy kis fürdőszobában, mint a hangsúlyozott színek kiemelése a telített színek segítségével? A tervezők egy hangon válaszolnak arra, hogy igen. Egy szabványos méretű fürdőszoba, sőt egy szabálytalan alakú helyiség is előnyös lehet egy színes felület megjelenésében az egyik felületen. Nem vizuálisan csökkenti a helyet, hanem hangsúlyozza a haszonelvű terem alakját. Leggyakrabban világos vagy kontrasztos sötét teljesítmény esetén a zuhanyzóterület kiválasztható, de a fürdőszobában vagy a mosdóban lévő fal mellett a tükör is kiemelendő.

Vízszerelés egy szerény fürdőszoba területre

A modern gyártók középpontjában az ügyfelek igényei állnak. Az egészségügyi berendezések kompakt modellje iránti igény nem csökken az életminőség javulásának ellenére, az apartmanok és magánházak haszonelvű terüle- tének lehetőségeinek növekedésével. Fogadja a figyelmet a vízvezeték-mosdók és mosdók felfüggesztett modelljeire. Ezek a speciálisan kialakított résekbe épülnek, amelyeken belül az összes mérnöki rendszer elrejthető. A konzolos modellek segítenek megtakarítani a kisméretű helyek hasznos terének nagy szükségességét. Nem is beszélve a probléma esztétikai oldaláról, mert egy függő WC vagy mosdó, amely úgy tűnik, hogy a csövek nélkül a falba van szerelve, remek megoldás egy modern és elegáns fürdőszobában.

Ha a fürdőszobája szabálytalan alakú helyiség, vagy nagyon hosszúkás négyszögnek tűnik, amely egy kis terület hátterében különlegesen problémás megoldássá válik a dekoráció számára, akkor csak egy kompakt zuhanyzó értékes helyet takaríthat meg. A modern gyártók soraiban 70x70 és 80x80 méretű raklapok vannak. Az ilyen szerény méretű hidroboxok hatékonyan beépülnek a fülkékbe (vagy egy kis fürdő teljes szélességét foglalják el), ugyanakkor tökéletesen teljesítik alapfunkcióikat.

Ha egy zuhanykabin a fürdés alternatívájaként nem alkalmas a családja számára, akkor a helyiség szélességébe be kell ágyazni a legnagyobb egészségügyi szert. Ebben az esetben egy olyan modellt kell választania, amely leginkább megfelel a szoba méretének, függetlenül személyes preferenciáitól, sőt a háztartás növekedésétől is. Kis helyiségekben gyakran kénytelen feláldozni a részleges kényelmet az egészségügyi szerelvények megfelelő elrendezésére.

Ha vannak azok a családtagjai, akik szívesen áztatják a fürdőt, és azok, akik inkább a kontraszt zuhany élénkítő hatását élvezik, akkor a fürdőt további elemekkel kell felszerelni. Annak érdekében, hogy egy fürdőkádban álljon zuhany közben, nem feltétlenül szükséges - egy olcsó öntöződoboz tartója, falra szerelve és egy üvegburkolattal, amely védi a fürdőszobát a rögtönzött zuhany mellett. Az üveg válaszfal nem teszi a nehezebbé a fürdőszobai képet, ugyanakkor megbízhatóan megvédi a vizet az egész térben.

Dekoráció és világítás kis helyen

Kis helyiségben a fény a belső tér képeinek kialakításának egyik legfontosabb eleme. Ő a fő helyettes a vizuális térfogat növekedésében. A tükrök, a fényes és az üvegfelületek tükrében a fény a kis mosdó teljes térfogatára terjed. Ezért nem elegendő egy mennyezeti fény. A mennyezet kerületén, a tükör kiemelésével, a szalagos világítás használatával vagy a lámpák különböző kialakításának és módosításának kombinációjával - még kis térben is lehetőség van megvilágításra.

A többször említett tükrök a belső tér mind funkcionális, mind díszítőelemeihez köthetők. Egyetlen fürdőszoba sincs tükör nélkül, és egy kis helyiségben ez nemcsak eszköze lehet az objektumok tükrözésének, hanem a szobatérfogatok vizuális bővítésének is. Ha a mosdó fölé helyezett szokásos tükör helyett egy nagy tükörszövet van felszerelve, amely esetleg a szoba teljes szélességét foglalja el, akkor egy ilyen fürdőszoba határai szó szerint törlődnek. Nem is beszélve a mesterséges fény többszörös visszaverődéséről.

A tükörfelületeknél, amelyek gyakran nemcsak tükröző elemként szolgálnak a mosogatók felett, hanem kötényekként is, lehetséges lyukak fúrása a szerelvények rögzítéséhez vagy kommunikációs rendszerek kiadása keverő beszereléséhez. Az ilyen tükörpanel kerületén vagy az alsó részen való látványosság érdekében beállíthatja a szalagos világítást.

Ha úgy dönt, hogy beépített tárolórendszert használ a mosogató felett, akkor biztonságosan vásárolhatsz tükörrel ellátott szekrényt. Ennek eredményeképpen egy multifunkcionális belső elemet kap - egy tárolórendszert, egy tükörfelületet a fény visszaverődéséhez és egy fürdőszobai térfogat növelését vizuálisan és egy eredeti design elemet. A tükör homlokzatai simák lehetnek, vagy tartozékaik vannak. Fontos megérteni, hogy sima ajtón, fogantyú nélkül ujjlenyomatok maradnak.

A kis fürdőszobában való dekoráció gyakran egyszerűen nincs lehetőség. Annak érdekében, hogy elkerülje a szoba képének apró alkatrészekbe való összetapadását, a tervezők nemcsak nem javasolják, hogy ne vegyenek részt a belsőépítészetben, hanem minimalizálják az összes tartozékot és további belső elemeket. Mindazonáltal mindig van lehetőségünk a szín, az eredetiség és a sokszínűség színes megjelenítésére, a háztartási tárgyak könnyű és gyakran unalmas képére, amely nélkül egyetlen fürdőszobát - fényes törölközőket vagy zuhanyfüggönyöket. Szőnyeg a mosdókagyló vagy a fürdőszoba előtt, az eredeti készletek, különféle adagolók és tartók.

Az olyan dekoratív elemek, mint csapok, zuhanyfejek, csapok, törölközőmelegítők, papírtartók, törülközők és különféle adagolók dekorációs elemekként is működhetnek. Az eredeti kivitelezés vagy a kivitelezés szokatlan anyaga (felületi bevonat) nem csak diverzifikálja a legkisebb triviális belsőséget, hanem egy kis fürdőszobai design egyediségét is növeli.

A legnehezebb helytakarékos körülmények között a hatékony tárolás elsődleges fontosságúvá válik a fürdőszobai bútorok szervezésében. Fontos, hogy a szükséges háztartási tárgyakat és fürdő kiegészítőket a legkisebb tárolórendszerek között terjessze. A fiókok, rejtett akasztók, horgok és egyéb eszközök szétválasztására szolgál, amelyek közül sok a modern szaniteráruk és a fürdőszobai kiegészítők tárolására alkalmas.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.