Legfontosabb > Tartozékok

Beton mosogatók: az előnyök és hátrányok, a legkiválóbb kivitelezés

Mosogató nélkül lehetetlen elképzelni egyetlen fürdőszobát vagy konyhát. Megbízhatónak, praktikusnak és esztétikailag vonzónak kell lennie. Napjainkban a mosogatók és a munkalapok egyik legkedveltebb választási lehetőségei konkrétak, ami több előnnyel jár, mint más anyagok.

Az anyag előnyei és hátrányai

Először is fontolja meg a betonszerkezetek erősségeit.

 1. Olcsó dolgok. A kőpadló és mosogató ideális a fürdőszoba és a konyha számára, mivel kifogástalan minőségük és tartósságuk van. A betonszerkezetek nem rosszabbak, mint a kőtermékek a teljesítmény szempontjából, nagyon jól mutatnak, és összehasonlíthatatlanul olcsóbbak.
 2. Alkalmas bármilyen helyiség belső kialakítására.
 3. A beton termékek könnyen elkészíthetők tapasztalt szakemberek segítségével.
 4. Az anyag elég erős és kemény, ezért a mosdó és a mosdó nem fél a hőmérsékletétől.

A beton egy sokoldalú anyag, amely talán csak egy hátránya. A sav negatív hatással van a beton felületére. Például még egy csepp citromlevet is hagynak. Ez azért van, mert a beton összetétele a kalcium, amely kötelező elemként működik. A savak könnyen megsérülhetnek.

A védő polimer réteggel megoldhatja ezt a problémát. Ezenkívül a védőréteg egyszerűsíti a betonfelület karbantartását. A védő polimer bevonat egyetlen hátránya: lehetetlen forró edényeket felvenni a felületre. Ez azért van, mert túl magas hőmérsékletek vezetnek a polimerek megsemmisítéséhez.

Az alacsony árú forgácslemez, OSB anyagot is használhatják asztallapok gyártásához, de rövid ideig élnek a betonhoz vagy a kőhöz képest.

design options

Valódi mesterek az építkezés és a tervezés területén bármilyen ötletet valósítanak meg a valóságban. Nem korlátozódnak egyszerű négyzet vagy kör alakra.

 • Betonhéjak héjak formájában. Elegáns kialakítás, finom vonalak, eredeti design. Ez az opció végtelen elképzelést mutat a beton termékek gyártása során.
 • Beépített (beépített) beton mosogató. Amikor saját helyet tervezel, mindenki megpróbálja kitölteni a legalkalmasabb elemekkel. Gyakran előfordul, hogy a fürdőszobában nem lehet megfelelő megoldást találni, így a belső tételek megrendelhetők. Az integrált mosogató megfelel az ügyfelek igényeinek az esztétikai és a teljesítmény jellemzői, míg az ügyfélnek jogában áll kiválasztani a színét, formáját és méretét a termék szeret.
 • Négyszögletes mosogató - klasszikus változat. Elég könnyű használni, mivel a mosás alatt a víz nem csillog. Az ilyen mosogató modellek a legnépszerűbbek és széles skálájúak.
 • Az ovális design ma a leginkább ergonomikus megoldás.

Stílus és design

A beton durva anyagnak számít, de a helyes megközelítéssel bármely szerkezet valódi műalkotássá válhat. Bízva képzeletében a belsőépítészetben, hatékonyan alkalmazhatja ezt az anyagot.

Vegyünk néhány lehetőséget a betoncsövek használatára a különböző belső terekben.

 • A polírozott beton mosogató kombinálva egy fából készült asztali tetején nagyon elegáns. Ez az opció ideális a belső térben, tetőtéri stílusban díszítve.
 • A betonhéjak háttérében a gyertyák különösen romantikusnak tűnnek. Egy nagy kerek tükör a belső térben kompenzálja a betonszerkezet egyszerűségét és durvaságát.
 • A konkrét termékek változatossága a világos belső térben a sterilitás érzetét hozza létre.
 • A beton mosogató tökéletesen illeszkedik a fából készült bútorokhoz.

A betonszerkezetek harmonikusan illeszkednek a különböző stilisztikai irányokhoz.

 • A beton mosogatók és mosdókagylók nagyon gyakoriak a modern fürdőszobákban és konyhákban. Leggyakrabban a klasszikus vagy eredeti forma integrált verzióiról beszélünk. A beton mosogató a minimalista stílusban ideális választás a belső tér számára.
 • A beton az egyik alapanyag, amelyet a tetőtéri stílusban használnak.
 • Szokatlan formák a beton mosogatók - a fő szempont a fürdőszobák stílusában high-tech. Ez a belső tér minimális árnyalatú, sok megvilágítással, egyszerű alakzatokkal és vonalakkal rendelkezik.

Hogyan csináld magad?

Elég egyszerű a mosogatót betonból asztalkázni, csak bizonyos utasításokat követni. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ez egy fárasztó folyamat, és megköveteli a különböző anyagok és eszközök használatát.

edzés

Minden munka megkezdése előtt meg kell teremteni a vázlatot a jövőbeli struktúráról. Ezzel pontosan meghatározható, hogy mennyi anyagra van szükség a munkához. A mosogató lehet szállítmány, vagy beépített. A felületi mosdó jelentős különbséggel rendelkezik - vízszintes perem jelenléte.

Ez a fejtermék, amelyet gyakran használnak az öngyártáshoz. Az oldal jelenléte lehetővé teszi, hogy elrejtse a termék gyártásában elkövetett apró hibákat. Ezután felvázolja a jövő mosogatójának és asztalának helyét.

A munkaterületet háttérképről vagy festékről megtisztítják.

gyártás

A következő lépés egy keret (zsaluzat) kialakítása, ahol a betonoldatot öntik. Szilárd zsaluzatot kell készíteni, hogy ellenálljon a keverék nyomásának több napig. Anyagok a keret gyártásához: nagyméretű rétegelt lemezlemezek, fából készült rudak, táblák, műanyag lemezek.

Szükséges eszközök:

 • Eszköz vágóanyagokhoz, például villanymotor;
 • ütni;
 • csavarhúzó;
 • ollók fémhez;
 • kalapács;
 • kapacitás beton megoldáshoz;
 • vonalzó, szint, rulett;
 • lapockák közé.

A zsaluzat kialakításához a rétegelt lemez lapokat sík alapra kell helyezni. Ezután a vázlat minden részletét átmásolják. Az anyagot vágják és hajlítják a jövő termékének alakja szerint. Az alap kerülete mentén állítsa be a fa rudakat. A mosogatóban lévő lyukak kialakításához például műanyag cső használatát javasoljuk.

Ezután folytathatja az erõsítõ háló szerelését, amely a beton keményítését szolgálja. A zsalu oldalfalaiból perforátort használnak, lyukakat fúrnak a vasaló fémrúdjaihoz. Úgy kell elhelyezni, hogy az erősítő háló ne érintse meg a keret alját, és a betonoldat vastagsága legyen.

A kész zsaluzat a falhoz rögzíthető. Annak érdekében, hogy a keretet megkaphassa a szükséges erősség, különös figyelmet kell fordítani a falak rögzítésére. Ehhez 6 cm-nél hosszabb csavarok vagy fém sarkok szükségesek, amelyek segítségével megbízható kapcsolatot biztosítanak. Alatta a zsaluzat le a tégla.

Miután az előkészítő munka a betonoldat keveréséhez vezetett.

Ehhez szüksége lesz:

 • cement (1. rész);
 • homok (3 rész);
 • zúzott kő (3 rész);
 • vízzel (0,5 rész).

A betonoldat vízét lassan hozzá kell adni, nehogy túlságosan folyékony összetétel legyen. Ideális esetben a keverék hasonlít egy vastag tejföllékre.

Az elkészített oldatot a zsaluzatba öntjük. Az öntés során meg kell préselni a habarcsot a törmelék lezárásához és a légbuborékok eltávolításához. A betont több rétegre kell önteni, így a tömörített habarcs magassága több milliméterrel magasabb, mint maga a zsaluzat. Ez abból a tényből ered, hogy a szárítási folyamat során a betonoldat mennyisége csökken, illetve a szint csökken.

Egy héttel később a kompozíció elegendő erővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a zsalu eltávolítását és a befejezéshez. Bontják felülről, végül eltávolítják az ideiglenes támaszt a téglából. De addig maradhatnak, amíg az egész szerkezet teljesen száraz.

A zsalu leszerelése után eltávolíthatja a csövet a lyukakból a leeresztéshez és túlcsorduláshoz.

Betonfürdő. Egyéni megközelítés a fürdőszobai tervezéshez

A modern vízvezeték üzletek nagy mennyiségű betűkészletet kínálnak. A vevő választása nemcsak a különböző anyagok, hanem a különböző formák, színek és méretek hihetetlen változatossága is. Ilyen körülmények között nagyon nehezen találja meg a megfelelő fürdőszobai modellt. De néha vannak olyan helyzetek, amikor a fürdőszobába telepíteni szeretnék egy egyedülálló és kitűnő betűtípust, amely nemcsak a gyakorlati igényeket kielégíti, hanem a szoba stílusát is hangsúlyozza. A konkrét fürdő a saját kezével az egyik módja ennek a helyzetnek.

Természetesen kiválaszthat egy egyedi tervezési modellt vagy fürdeni az egyes megrendelésekhez, de egy ilyen termék nagy pénzügyi befektetéseket igényel, és nem mindenki engedheti meg magának. Ha ön maga hozza létre a betűtípust, akkor a fát anyagként is kiválaszthatja, de különleges ápolási készségekre és eszközökre van szükség itt, ráadásul maga a fa sem olcsó. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan készítsünk be konkrét fürdőt.

Betonfürdők és munkatervezés

A legegyszerűbb és viszonylag olcsó megoldás, amellyel megteheti magát, hogy egy konkrét formát hozzon létre, és kerámia vagy műanyag mozaikgal bélelje meg. Ha a betű alakja szigorú formában lesz, éles sarkokkal, ami nagyon nemkívánatos, akkor közönséges lapokkal lehet megtenni. A technikai indikátorok szerint egy ilyen betűméret megegyezik egy kőmodellel és nagy erősségű.

A munka megkezdése előtt világosan ki kell dolgozni egy cselekvési tervet, ki kell számítani a fogyóeszközök mennyiségét, és meg kell vásárolnia a szükséges eszközt. Alapértelmezés szerint a műveletek sorrendje a következő lesz:

 • a bázis előkészítése és a zsalu felszerelése;
 • töltse ki a jövőbeli betűtípus falát és alját;
 • vakolás és penészgombázás;
 • a fürdő befejező anyagával szemben.

Ha legalább valamilyen tapasztalattal rendelkezik a beton keverékekkel kapcsolatban, akkor általában semmi bonyolult a folyamat.

Fontos megjegyezni, hogy a legfontosabb a harmadik pont, amely magában foglalja a vakolat befejezését és a jövőbeni forma létrehozását. A beton fürdés előtt egyértelműen határozza meg, hogy milyen anyagot használ a bélés, mert a végső vakolat technológiája attól függ.

Átalakító anyag

Mint egy befejező burkolat anyaga, a következők közül választhat:

 • Kerámia burkolólapok;
 • mozaik;
 • festék vagy folyékony akril.

Azonban a választott anyagból közvetlenül befolyásolja a vakolat befejező technológiáját.

Ha a burkolatokhoz kerámia burkolólapokat használnak, próbáljuk elkerülni a lekerekített területeket a felépítés során, mivel azután problémás lesz a furnérozáshoz. Mozaik segítségével több kerek formát engedhet meg magának, mivel ez az anyag lehetővé teszi, hogy ilyen felületen dolgozzon. Ha a végleges burkolathoz festéket vagy folyékony akril-anyagot használnak, akkor a vakolat befejezése speciális erősítő hálóval történjen. Szintén speciális adalékanyagokat kell adni a gipszkeverékhez, ami rugalmasságot és ugyanakkor erőt biztosít.

Felkészülés a munka és a zsaluzat létrehozására

Tehát, mielőtt egy konkrét fürdőt készítesz, meg kell készítenünk egy helyet, és ki kell alakítanunk egy zsalut. A zsalu létrehozásához szüksége lesz:

 • lapos lapok vagy OSB lapok zsaluzat falak készítéséhez;
 • 6-8 mm átmérőjű szerelvények keret létrehozásához:
 • szerelőhuzal a zsaluzat falainak megerősítéséhez és a fa táblák összekötéséhez.

Ezenkívül a betűk becsült telepítési helyét tisztítani kell az összes befejező anyagtól a csupasz betonig, mivel a jövőben létrehozott fürdő már része lesz a helyiségnek.

Információért. Ha van egy kis fürdőszobája, akkor a legjobb megoldás a két ellentétes fal közötti szerkezet elhelyezése oly módon, hogy a szoba három fala már a betűtípushoz tartozik, és csak egy negyedik külső falat kell felépítenie. Ez jelentősen csökkenti a munkaidőt és megőrzi az építőanyagokat. Ugyanígy elrendezheti a sarokkádat is, ahol a szoba sarkában játszik szerepet a fürdő belső oldalának, és a külső fal zárt formában, ferde szögben, vagy félkör alakban készül.

Miután a telep helyét megtisztították a talajra, többször kell bevonni egy alapozóval, hogy jobban illeszkedjen a betonhoz a falfelülethez. Ezután hozunk létre fémrudakból a fürdőünk jövőbeli kereteit, amelyet egyrészes, a padló és a külső fal számára kell elkészíteni. Kívánatos rögzíteni a helyiség csapágyfalaira is. Az ilyen képen látható példa az alábbi képen látható.

A fémrudak keretének megjelenése

Ezután az oldalfalakhoz zsaluzatot kell létrehozni táblákkal vagy fadarabokkal. A keret mindkét oldalán falemezek vannak felszerelve, és a szerelővezetékkel együtt a lehető legszorosabban a kerethez kerülnek.

Fontos. A fából készült zsaluzatoknak nem kell repedésük, mivel az öntött beton keresztülfolyik rajta. Szintén kívánatos a legfinomabb felületű fadarabok használata, hogy az oldat ne ragadjon a lemezekhez, és könnyen bontható. A legjobb tömörség érdekében ajánlatos egy építési fóliát használni.

A zsalu kereteinek típusa

Ezzel a zsaluzat létrehozása teljesnek tekinthető, és ugyanúgy kell, hogy legyen, mint a fenti képen látható. Továbbá a beton öntése előtt előzetesen technológiai nyílásokat kell biztosítani a túlfolyó vízelvezetéshez, és meg kell tervezni a szifon szervizeléséhez szükséges szabad helyet. Ehhez az ideális műanyag csövek megfelelő átmérőjűek, amelyeket a beton öntése előtt szerelnek fel és rögzítenek. Néhány ilyen esetben azonnal telepítse a műanyag szifont, csatlakoztassa a szennyvízcsatornához és betonozzon örökre. Természetesen ez megnehezíti a takarítás lehetőségét az eltömődés esetén.

Beton öntés és befejező vakolat

Ebben a szakaszban egy konkrét fürdőszoba saját kezével kezd megszerzésére. A megoldás megteremtéséhez az M-400 vagy újabb cement márkanevet kell használnia, és 1: 3 arányban keverni kell a vastag krémmel. Ezután öntsük az oldatot először a fürdő aljára úgy, hogy a réteg lefedi a fémkeretet. Ezután vastagabbra dagasztjuk az oldatot, és a szükséges fürdőszobában töltöttük a szükséges fürdőszobát. Annak érdekében, hogy az oldat kitöltse az egész teret, és ne formáljon üregeket, az öntés után meg kell érintenie a zsaluzatot különböző helyeken kalapáccsal. A keletkező rezgés segít a megoldás egyenletes eloszlásában.

Fontos. A fürdõlapot megszakítás nélkül be kell önteni, megakadályozva a rétegek kiszáradását. Ebben az esetben fel kell hívnia egy partnert a folyamat felgyorsítására, vagy bérelni egy betonkeverőt.

Az öntött formanyomtatvány után hagyja a terméket három napig. Természetesen ez nem elég a teljes száradáshoz, de a beton már megszerzi a szükséges erősséget a további feldolgozáshoz. Ezt követően gondosan távolítsa el a zsaluzatot, és folytassa a befejező vakolatot. Ennek az eseménynek a célja a betű jövőbeli alakjának véglegesítése és az egyenes felületek összehangolása. Ebben a szakaszban már ön is jobb vagy lekerekített sarkokat képezhet egy simítóval és egy kis szabályzással. A vakolat végén a fürdõk készen állnak az alapozásra és a bélelésre finomanyaggal, de ehhez legalább 7-10 napot kell várni, hogy a beton teljesen megszáradjon.

A betűtípus felületével szemben

Teljes száradás után az egész betonfelületet több rétegben meg kell alapozni, majd hagyni száradni. Ezután elindíthatja a kiválasztott anyagot. Ha a betűje lekerekített élekkel van ellátva, akkor a legjobb, ha egy üvegszálas hálóra szerelt mozaikot használ, ami nagyobb tapadást eredményez, és lehetővé teszi a felület simaságának lerakását. A csemperagasztót öntse be a fürdő felületére egy fogazott simítóval, mozaikszalaggal és egy kis nyomással.

Ez a folyamat természetesen nagyon hosszú, különleges felelősséget és kreativitást igényel, de ennek eredményeképpen a saját kezével létrehozott betonfürdő nagyon szép. Miután a burkolólapot felhelyeztük, speciális ízületeket ragasztunk be olyan speciális keverékekkel, amelyek nagyszámú színnel rendelkeznek, és pontosan úgy választhatók ki, hogy azok illeszkedjenek a csempe színéhez. Ebben a munkában teljesnek tekinthető, akkor a dolgokat rendben tartjuk és élvezzük az eredményt.

Kézzel készített betonfürdõ - a teremtés anyagai és szakaszai

Az elmúlt években megszokott számunkra az építőanyagok bőségének feltételei között nehéz elképzelni, hogy a mosogatótartály kiválasztása bármilyen nehézséget okozhat. A legelterjedtebb modellek öntöttvasból, akrilból és rozsdamentes acélból készülnek, alacsony áron, magas komfort higiéniai eljárásokat és funkcionalitást biztosítanak.

A drágább, exkluzív fürdők mesterséges vagy természetes kőből, üvegből és fából készültek. Az építési gyakorlatban azonban gyakran vannak olyan helyzetek, amikor az egyetlen lehetőség, hogy egy megfelelő méretű tálat helyezzenek el - a saját kezű betonfürdővel, amelynek létrehozása során a mester, mint egy szobrász, a kívánt formát adja a terméknek.

A teremtés elve

Technikailag a mosogatótartály a kőtermékek csoportjához tartozik, és ennek az anyagnak az összes előnye. Jellemzője a felülmúlhatatlan tartósság, a leeső víz hangjának és az alacsony hővezető képességének eloltására való képessége, amely lehetővé teszi, hogy egy kicsit hosszabb ideig áztassa a meleg vizet.

Ezenkívül a beton kétségtelen előnye, hogy az ügyfél igényei szerint egyedileg készülnek, így látványosak és eredetiek. Az ilyen fürdő előállításához szuper-nedvességálló minőségű cement-homok keveréket használnak, amely zsaluzatot használva megkapja a kívánt formát. A konkrét betűtípus létrehozásának folyamata 4 lépésben valósul meg:

 1. A fürdőszoba padlójának előkészítése munkára, a törmelékek tisztítására és a zsalu összeszerelésére.
 2. Betonbeton és a fürdőszoba falainak feltöltése.
 3. A tál alakja és a termék végső polírozása.
 4. A kád burkolatának felülete.

Figyelj! A nedvességálló betonból való mosás kapacitása a fürdőszobának szerves része, egyfajta beépített medence. Kis helyiségekben beton betűtípust gyakran felépítenek két fal között, így csak egy oldal marad, vagy a helyiségben, ha egy szögletes modell jön létre.

Szembesítő típus

A nedvességálló beton fürdő létrehozásának fontos lépése a termék anyagának felülete. Ezenkívül a beton jövőbeli alakja és az öntésre használt cement-homok keverék összetétele függ a bélés típusától. A tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy a munka megkezdése előtt döntsenek a díszítő anyagról, hogy pontos fürdő kialakítást hozzanak létre. A beton tartályt a következő anyagok segítségével lehet lemosni:

 • Mosaic. A kerámia mozaik ideális anyag egy betonacél felé nézni, mivel ellenáll a víznek, a mechanikai szilárdságnak és az esztétikai megjelenésnek. A mozaikelemek kis mérete lehetővé teszi, hogy könnyen lekerekítsen egy lekerekített, ívelt felületet. Ennek a lehetőségnek a hátránya a munka bonyolultsága, de egy tapasztalt mester egy mozaik segítségével, amely igazi mesterművet hoz létre.

Figyelj! Mielőtt kiválasztaná az anyagot a betűtípushoz, nézze meg a jövő termékének alakját. Ha szereted a kerekített anatómiai fürdőket, de nem akarod, hogy a mozaikba barkázódj, fedje le a tálat folyékony akrilnal, amely már legalább 20-25 éve szolgál.

A zsalu felszerelése

Mielőtt megkezdené a munkálatok megtervezését a saját kezű vasbetonból való mosogatásra szolgáló tartály létrehozásával, a szivárgás elkerülése érdekében hidraulikus víztartályt kell készíteni hengerelt, festett vagy csiszoló vízszigetelő anyagokból. Szárítás után az esztrich többször beindul egy speciális mélyedésű vegyülettel. A zsaluzat beszerelése az alábbiak szerint történik:

 1. A 6-8 mm-es átmérőjű fémszerkezetekből készítse el a futófelület cipőjének keretét. Fontos, hogy a kialakítás szilárd és a helyiség csapágyfalaival társuljon.
 2. A fém vasalat keretének mindkét oldalán rögzítse a fából készült lemezeket vagy táblákat, amelyek erősítik a beton betonozására szolgáló keretet.
 3. Szereljen fel egy szifont, amelyen keresztül a lefolyót a fürdőszobában végzik. Kiderül, hogy betonozás után betonozni fog, ezért magas színvonalú, megbízható termékeket kell használni, javításra vagy tisztításra, miután befejezték a munkát a betű szétszerelése nélkül.

A tapasztalt kézművesek javasolják, hogy sima zsaluzatlapokat vagy csiszolt lapokat használjanak a zsaluzat falaira, mivel sokkal könnyebb leválasztani őket a betonról a megszilárdulás után. Ezenkívül a zsaluzat elhelyezése nem teszi lehetővé a repedések jelenlétét, mivel ezeken keresztül a megoldás folyik.

Beton öntés

Miután létre egy megbízható zsaluzat, amely meghatározza a formáját a betűtípus, és csatlakoztassa a szifont folytatni betöltő beton. Mosó tartályok gyártásához, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel az M-400 vagy annál magasabb márkanevű cement-homok keverék alkalmazásával. Az oldat konzisztenciájának vastagnak, viszkózusnak, de folyékonynak kell lennie, hogy ennek elérése érdekében lágyítószereket és erősítő adalékanyagokat adjanak az elegyhez. A beton öntése 4 szakaszból áll:

 • Először is, a leeresztő és a túlfolyónyílások speciális fából készült zuhanással vannak lezárva, ami nem engedi a beton belépését. Ezekhez a lyukakhoz kapcsolják a kommunikációt.
 • Az oldat első dagasztását folyékonyabbá tesszük 1: 3 arányban, amely konzisztenciához hasonlít a tejföllé. Ez a beton öntötte a jövő fontjának alját.

Fontos! A beton vázának kitöltését egyszerre kell végrehajtani, elkerülve a rétegek megszilárdulását. Ezért, mielőtt a saját kezével beton fürdőt hozna létre, kérjen segítséget egy tapasztalt asszisztenshez, és használjon betonkeverőt a megoldás gyúrására.

Pro kézzel készített

Beton. Nagyon népszerű és keresett anyag az építőiparban. Úgy tűnik, hogy társítható egy fürdőszobával? Mi általában kapcsolódhat a betonhoz a belsőépítészettel, miután épül, de nem befejezi az anyagot, megmondja... És te tévedsz. Ma a díszítés, hogy csak nem használja. Tehát nem fogunk ellenkezni az igazsággal, ha azt mondjuk, hogy a mai beton csak egy hihetetlenül népszerű befejező anyag lett. Tartós, modern, költséghatékony és könnyen használható. Tökéletes minden funkcionális helyiséghez: konyha, fürdőszoba... Mindazonáltal bármilyen más helyiség.

Bízunk benne, hogy a beton képes bármilyen helyet díszíteni. Nagyon stílusosnak tűnik. Bár természetesen jobb, hogy a ház eredetileg meleg volt - mert az anyag nagyon furcsa. És ha úgy döntesz, hogy használod, akkor jobb, ha egy tervezőhöz fordulsz, hiszen anélkül, hogy tudnád, hogyan illeszkedjen a betonba az űrbe, alig találhat ilyen eredményeket, mint ebben a kiválasztásban. A mai válogatás a luxus stílusban díszített fürdőszobákra összpontosul, amelyek egyesítik egymást - beton jelenléte. A beton mosogatók és fürdők régóta az egyik divatirányzatok a dekorációban. És konkrét falakat készíthet a zuhany alatt vagy a csempe helyett. A modern belső térben, a minimalizmusban, a brutalizmusban, ez csak félelmetes. És más stílusokba is beillesztheted. Ezt nem tudom megjegyezni. Maguk is értékelik.

Egy konkrét fürdő a saját kezével - tartós és eredeti betűtípust készítünk

Néhány ember a fürdőszobában egy eredeti és praktikus fürdőt telepített betonból, bármelyikünk képes egy ilyen betűtípust készíteni saját kezeinkkel. Ha kívánja, építhet egy tégla szerkezetet a vízkezelések fogadására.

1 Beton betű - évszázadok óta

A vízvezeték üzletek készen állnak arra, hogy ügyfeleiknek a modern és klasszikus anyagokból készült betűkészletek széles skáláját kínálják. De egyesek nem elégedettek a hasonló termékek jelenlegi skálájával. Szeretne otthonukba beépíteni egy szilárd és valóban szokatlan fürdési struktúrát. Valószínűleg betonból vagy téglából készülnek.

Ezek a betűk képesek hangsúlyozni a fürdőszoba eredeti kialakítását. És ami még ennél is fontosabb, nem kell hatalmas pénzt költeni bármilyen gyönyörű (és természetesen drága) fürdő vásárlására. Furnérozott házi beton-betűk műanyag vagy kerámia mozaikokkal. Ezeket a célokat és rendes cserépet használhatja. De csak olyan esetekben, amikor fürdetés nélkül épülsz fel - derékszögben vagy klasszikusan.

A betonszerkezeteket egyedülálló ereje különbözteti meg.

Betonmedence

Már évtizedek óta kihasználják őket. És az építésük viszonylag kevés időt vesz igénybe, és egyszerű. A betonfürdő építése a következő lépcsőkből áll:

 1. Fontos terv készítése és a szükséges anyagok beszerzése.
 2. A bázis előkészítése és a zsalu felszerelése.
 3. A fürdő alja és falainak kialakítása.
 4. A fürdõszerkezetnek a kívánt formát adva és a szerkezetet vakolva.
 5. Fürdõfürdő.

Fontos! Rögtön el kell döntenie, hogy milyen anyagot (csempe, mozaik, folyékony akril, festék) fog használni, hogy szembenézzen a kész szerkezettel. A betű vakolat technikája attól függ.

Ha mozaik elemeket használ, akkor a fürdetés kerek formájú lehet. De abban az esetben, ha befejezi a formatervezést kerámia burkolattal, jobb elkerülni a sima vonalakat, hiszen elég nagy méretű csempe rögzítése ilyen betűtípusra szinte lehetetlen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a betonfürdő felületének vakolatát, amelyet folyékony akril vagy festékkel kezelnek, speciális erősítő hálóval kötelező. Ezen túlmenően, gipsz ilyen célokra, ajánlatos hozzá speciális adalékokat. A keveréket a megfelelő szilárdsággal és egyidejűleg a kívánt duktilitással biztosítják.

2 Első lépések - az első lépések egyszerűek.

Tisztítjuk azt a helyet, ahol a fürdő telepítését tervezzük. Ebben a szakaszban meg kell tisztítani a területet a csupasz betonhoz - az építés alatt álló építkezés a fürdőszobának szerves részévé válik. Ilyen alapos előkészítés után néhány réteg alapozót helyezzen be a helyszínre, hogy a helyiség és a padló alapjainak magas színvonalú és megbízható tapadása legyen az emelt betűtípussal.

A következő lépés a jövőbeli struktúra kereteinek kialakítása. Ehhez körülbelül 7 mm keresztmetszetű fémrudakat használnak. Ezek közül egyetlen szerkezetet kell létrehozni a külső falhoz és a padlóhoz. A keretet továbbá hozzá kell kötni a csapágyfalakhoz.

Pro tanácsadás! A kis területű fürdőszobákban kívánatos betonfürdőt helyezni a szemben lévő falfelületek között, hogy a meglévő csapágyfalak a fürdőszerkezet részét képezzék. Ezután csak egy falat kell építeni (külső). Így számos építőanyagot megtakaríthat és a lehető leggyorsabban elvégezheti az építési tevékenységeket.

Önnek is lehetősége van egy sarokkád építésére ezzel az elvvel. Ebben az esetben a fürdőszoba sarka fogja betölteni a betét belső falainak funkcióját. És az utolsó fal félkör alakban vagy fából készült zsaluzatból ferde szögben készül. Minden egyszerű és ésszerű.

Ezután folytassa a táblák zsaluzatának megépítését. OSB-lemezeket vagy sima rudakat kell használni (segítve a betonfalak falát), a fából készült pajzsok, a már említett fémszalagok és speciális huzalok (összeszerelés), hogy szilárd keretet hozzon létre.

Mindezen anyagok segítségével készítesz a szerkezet vázát. Erősnek és repedésmentesnek kell lennie. Ez fontos. A repedéseken keresztül a beton keverék elhagyja a zsaluzatot, ami csökkenti az elvégzett munka minőségét. Ezenkívül a zsaluzatot (falakat, alját) egy vastag szerkezeti fóliával lefektetheti. Ez növeli a fürdőkád szűkületét.

3 Főzés és betonkeverés - hogyan kell minden rendben?

Az oldatot a homokból és az M-400 cementből készítjük. Ezeknek az anyagoknak az aránya - 3-tól 1-ig. Ebben a homok-cement keverékben adjunk hozzá egy kis vizet, és folyamatos keverjük a kompozíciót. Végül olyan megoldást kell találnod, amely egy jó (házi) krém konzisztenciáját tartalmazza.

A beton öntése előtt határozza meg azokat a pontokat, ahol a jövő fürdőjének technológiai nyílásai lesznek elhelyezve. Érdemes meggyőződni arról is, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a szifon karbantartásához a betű használata közben.

Használjon műanyag csöveket a vízbevezetéshez és a kifolyáshoz. Szerelje be azokat, mielőtt beton keveréket indít. Rögtön fel lehet szerelni és szivárogni, csatlakoztatni a csatornahálózathoz, majd szorosan betonozni.

Műanyag csövek a fürdőben lévő vízhez

Első lépések Először a betont a szerkezet aljára táplálják - a keveréknek le kell fednie a betű teljes vázát. Ezután a fürdő falát képezzük a betonból (az oldat enyhén vastagabbá tehető).

A kitöltést a zsaluzat különböző helyein megérintjük. Kövesse az eljárást egy kis kalapáccsal. A csapolás rezgést eredményez, amely elősegíti az elegy egyenletes eloszlását a zsaluzat felett.

Hagyja az épületet három napig. A beton hosszabb elviseléséhez nem szükséges. 72 óra alatt elég erős lesz, és alkalmas további feldolgozásra - vakolásra.

4 A betonfürdőt a feltétellel kapcsolatos oktatáshoz hoztuk

Három nap elteltével szalassza le a zsaluzatot (az eljárást a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, ne feledje, hogy a beton még nem teljesen teljesen monolitikus), és elvégzi a beton vakolatát. A munka ezen szakaszában a fürdő összes felületét összehangolja és megadja a tervezett konfigurációt. Az eseményeket a kis geometriai méretek és az építési simító uralma segítségével tartják.

A vakolás után, kerek vagy derékszögek kialakításával és a szerkezet szintezésével kezeljük egy primerrel. Most 10 napot kell várni. Szükségesek a megoldás végső száradására és kikeményítésére.

Beton vakolási fürdő

Csak apró dolgok maradtak. A minőségi fürdésre van szükség. Ezt megelőzően alkalmazzunk egy alapozót minden részére (lehetőleg két rétegben). A mozaik vonzó megjelenést kölcsönöz a fürdőkádnak. A lekerekített sarkok betűtípusaira használatos. A mozaikot először egy üvegszálas erősítő hálóra szerelik fel, majd egy ragasztót ragasztanak a betonfürdőbe egy fogazott simítóval, és a mozaik egy része fel van szerelve. A felületet kissé kell nyomni.

Ezután helyezze el a mozaik burkolat következő részét. Az egész eljárás elég hosszú és fáradságos lesz. De akkor egy hibamentes megjelenésű betűtípust fogsz kapni. Miután telepítette az egész mozaikot, betonozza a burkolólapokat (a befejező elemek közötti kötések) speciális kompozíciókkal. A saját kezével fürdhetne.

5 Téglaégak - szükség van egy ilyen építésre?

A téglából álló fürdők nagyon ritkán épültek. Általában a következő esetekben épülnek fel:

 1. Ha azt tervezi, hogy egy egységes fürdőszoba egy kombinált típusú fürdőszoba.
 2. Ha az otthoni fürdetés helyisége nagy (nem csak egy fürdőszobát, hanem saját téglából álló medencét is készíthet).
 3. Ha kifinomult és nagyon eredeti fürdőszobát szeretne létrehozni egy exkluzív tervezési projekthez.

Téglafürdő

Mielőtt téglafürdőt kezdene építeni, alaposan fontolja meg, hogy szüksége van-e rá. Ez a betűkészlet számos komoly hátránnyal jár. Az építéshez meg kell ismerni a téglák szabályait. Maga a művelet sokáig tart (különösen, ha egy összetett alakzat építése épül fel). És a téglafesték gondozása sokkal nehezebb, mint egy beton, öntöttvas vagy akril termék esetében.

De az előnye a fürdő a tégla sokat. Nagyon tartós, kényelmes működés (általában az ilyen betűk mélysége nagyobb, mint az akril vagy öntöttvas fürdők). És az építkezés költségei a munka végrehajtásával kapcsolatos kompetens megközelítéssel meglehetősen megfizethetők.

6 Hogyan készítsünk egy téglafürdőt - lépésről lépésre útmutató

Többé-kevésbé tapasztalt, különleges problémákkal küszködő házi mesterek, ilyen művelet nem fog megvalósulni. A betűtípus építési sémája a következő:

 1. A munka megkezdése előtt szerelje fel a szükséges vízvezeték-kommunikációt.
 2. Mérje meg a helyiség méretét, készítse el a téglafürdő projektjét, rendelje meg a szükséges anyagokat.
 3. Végezze el a szerkezet lefektetését. Javasoljuk, hogy féltégla, rögzítő termékek szabvány falazó keverékkel (4 rész homok, 1 cement M400-500). Néhány, különösen takarékos kézműves tanácsot ad egy negyed-tégla betűtípushoz. Ezt nem szabad elvégezni. Az ilyen vékony falak nem képesek ellenállni a víz nyomásának a szerkezetbe való befogadásához.

A munka következő szakasza - minőségi vízszigetelés font. Ajánlatos ilyen eljárást végezni bitumenes bevonatkészítmények és nedvességálló megoldások segítségével. A tetőfedő anyag használata szigorúan tilos. Ez a megérdemelt vízszigetelés nem alkalmas a téglafürdők nedvességének védelmére.

Vízszigetelés és befejező betűkészlet

A vízszigetelő anyagokat előnyösen két rétegben alkalmazzák. A befejező tevékenységek megkezdése előtt szükségszerűen primereket kell alkalmazni védőanyagokra. Ezután a csempe ragasztása hosszú ideig tartja a bélést.

Végleges munkák - mozaik vagy csempe ragasztása. Téglafürdőed kész!

Barkácsbetonfürdõ: a munka fõ szakaszai

Annak ellenére, hogy a gyártók kínálják a fürdők formáját és színeit, különlegességet akarok választani, ami túlmutat a szokásosnál. Nagyszerű lehetőséged van arra, hogy ötleteid valósággá váljanak. Vagyis készítsen konkrét fürdőt a saját kezével. Tervezése bármilyen lehet, minden a preferenciáitól függ. Az ilyen stílusban elkészített fürdő kiemelheti a szobát. És pénzt takarít meg egy egészségügyi berendezés megvásárlásakor és az idő kiválasztásához. A konkrét fürdő készítésének munkája több szakaszból áll. Nézze meg a mesterkurzus videót és részletes leírást fotókkal. Szóljon egy pozitív eredményre, és dolgozzon.

Fő szakaszok

A betonfürdő építése nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. A munka több alapvető lépésből áll, amelyeket egymás után kell végrehajtani.

Óvatosság, pontosság és pontosság - a minőségi munka kulcsa.

 1. Előzetes szakasz. Ide tartozik a projekt létrehozása, az anyagigény kiszámítása, a helyiségek elrendezése és az eszközök előkészítése.
 2. Előkészítő szakasz. Ez magában foglalja a zsaluzat beszerelését.
 3. Betonozás. A fürdő falai és alja kész vegyes betonból készül.
 4. Gipszkarton falak.
 5. Befejező munkák.

Minden lépést minőségi és következetes módon kell végrehajtani. Így jó eredményt érhet el. Annak érdekében, hogy önállóan építsenek egy betonfürdőt, nincs szükség különleges képességekre, de pontosságra, figyelmességre és pontosságra van szükség.

Anyagok és eszközök

Anyagok és eszközök talán az egyik fő alkotóeleme, amelyek nélkül semmilyen javítás vagy dekoráció elképzelhetetlen. Szükséged lesz:

 • nagy vödör;
 • csempe vízálló ragasztó;
 • hab műanyag;
 • csempe;
 • fugázó ízületekhez.

Pontosan kiszámolja a kívánt anyagot, de mindig többet vásárolhat.

Figyelem! A betonozásokat egyszerre kell elvégezni annak érdekében, hogy megakadályozzák a fürészek bekövetkezését, ami a fürdő áramlásához vezethet.

zsaluzat

A zsaluzat létrehozása egy lépés, amely megelőzi a betonfürdő öntését. A zsaluzathoz használható lemezekhez és szerelvényekhez, huzalok vagy tűzőkapcsok rögzítéséhez. Az a hely, ahol a fürdőt fel kell szerelni, teljesen tisztítani kell, mert később a helyiség része lesz.

 1. Ha a telepítési hely teljesen tisztul, többször kell bevonni egy alapozóval. Ez a beton és a fal tapadásának javítására szolgál.

Tanács. Használjon megfelelő méretű műanyag csöveket, amelyeket a beton öntése előtt szerelnek be. A szifon felszerelése és a szennyvízcsatorna összekötése, majd a teljes betonozás után később nehézségek adódhatnak a hibaelhárításhoz és a tisztításhoz.

dekoráció

Miután a beton megkeményedett, itt az ideje a durva kivitelezésnek. Mit képvisel?

 1. Kerekítés sarkok.
 2. A felület igazítása függőleges és vízszintes síkban.

A sablont egy gipszrétegre kell felhordani és a felületet szintre kell helyezni. Zúzott hab vagy csemperagasztó használható kiegyenlítő keverékként.

Végső munka

A munka nagy része vége. És te vagy a célvonalon. A kész betonfürdőt kerámiacsempékkel, mozaikokkal vagy tengeri kövekkel kell befejezni. Minden felületkezelő anyag vízálló ragasztóval van rögzítve. A varratokat megfelelő színkeverékkel dörzsöljük.

Tanács. A mozaik ideális betonfürdő befejezéséhez.

A mozaik készítéséhez szükség lesz:

 • csemperagasztó;
 • spatula;
 • vízálló ragasztó;
 • egy kés;
 • gumiheveder.

A mozaik díszítése nem lesz nehéz, ez a folyamat óvatos, de érdekes. Először meg kell tisztítani a szennyeződést és a gitt látható hornyait. Másodszor, ragasztót alkalmaznak a falra és a csempere. Javasoljuk, hogy előzetesen jelölje meg és helyezze el a csempék közötti távtartót, hogy ne zavarja a vonalak pontosságát.

Egy betonfürdő készen áll. A saját kezével készült betűtípus nem csak a költségkeretet és az időt takarítja meg, de díszíti a szobát is, különös figyelmet fordítva rá.

Minden munkát több szakaszra osztottak. Projekt létrehozása, eszközök és anyagok előkészítése, zsaluzat készítése, betonozással, durva kivitelezéssel és csempe díszítéssel. Úgy gondolják, hogy egy betonfürdő esetében a legjobb befejező anyag a kerámia csempe. A mozaik és a tenger kavicsai jól néz ki. A rögzítéshez csak nedvességálló ragasztót használjon.

Csináld magad

A szaniter felszerelések modern gyártói széles választékot kínálnak a fogyasztóknak a tervezésben és a funkcionalitásban, valamint a termelési anyagokban. De ezek a termékek nem tekinthetők exkluzívnak, csak a saját kezükben létrehozott fürdők léteznek egyetlen példányban. Nem lehet önállóan fémfürdőt készíteni, de lehetőség van polimer anyagokból készült szerkezetek előállítására. Nagyon nehéz polietilén fürdőszobát készíteni, nagyon sok időt vesz igénybe és különleges technológiai folyamatokat ismer. A fent említett nehézségek miatt ezek a fürdők nagyon ritkán készülnek önmagukban. Sokkal könnyebb beton vagy tégla fürdőzés, majd kerámia burkolatok bélelése. Ez a két lehetőség részletesen tárgyalja a cikkben.

Csináld magad

Betonfürdő

Ez a konstrukció bonyolultabb, mint a téglaépítés, de ehhez képest számos előnye van.

 1. Nagy erő. A szilárdság a beton fürdők található ugyanazon a szinten öntöttvas. Az építõ tükör maga is nagy erõfeszítéseket tesz lehetõvé, csak a fürdõ befejező dekoratív bevonata károsodhat.

Betonfürdő: stílusos design

Betonfürdő

Ez a fürdő nagyon hosszú ideig tart.

A betonfürdõk hátrányai is vannak.

 1. Az első a zsaluzat készítésének nehézsége. Ha van egy vágy, hogy létrehozzunk egy gyönyörű fürdőt, különböző sima lehajlásokkal és átmenetekkel, akkor a zsaluzat gyártási és beszerelési folyamata a legnehezebb szakasznak számít.
 2. A második nagyon sok a súlya. A fürdő tömegének figyelembe kell vennie a padló csapágyazású mutatóit.
 3. A harmadik a vízelvezető rendszerekhez való hozzáférés kizárása. Minden csövet és szifont teljesen betonba öntöttek, vészhelyzet esetén nagy nehézségek szüntetik meg őket. A csővezetékek és a mérnöki rendszerek telepítésekor ezt a funkciót szem előtt kell tartani, és minden intézkedést meg kell tenni a megbízható működés biztosítása érdekében. Csak a legtartósabb szifont és csővezetékanyagokat választják ki, a telepítést szigorúan a hatályos előírásoknak és a gyártók ajánlásainak megfelelően végzik.

Csővezeték elosztása az apartmanban a fürdő telepítéséhez

Hogy van egy fürdő a betonból?

1. lépés: Határozza meg a fürdő méretét és beállítását.

Ne feledje, hogy egy köbméter beton súlya több mint egy tonna, győződjön meg arról, hogy a mennyezet erőssége. Egy másik figyelmeztetés - győződjön meg róla, hogy felülvizsgálja a meglévő vízelvezetést. Tisztítsa meg a régi csatornarendszereket, vagy cserélje ki őket újakra, ellenőrizze a gumitömítések állapotát. Ezek a kommunikációk a beton kád felhelyezése után nem érhetők el javításra. Ha minden rendben történik, akkor a csatornahálózat több évtizedig is szolgálhat.

Gyakorlati tanácsok. A betonfürdõket csak a gyári alaplemezeken szabad elvégezni. Soha ne próbálj ilyen tárgyat fagerendákra építeni.

2. lépés: Készítse el a fürdő kontúrját a lemezen, húzza meg a külső és belső falak helyzetét. Kívánatos, hogy a két felület az oldalsó belső válaszfalakra támaszkodjon, ez csak akkor végezhető el, ha a válaszfalak tégla vagy habbetonból készülnek.

Bath áramkör, amely az utcai pavilonban lesz

Ha a kád kívül lesz, készítsen egy alapot. A talajszintet fel kell tölteni és megtörni a homokkal

Javasoljuk a szigetelést a jövőben a hőveszteség csökkentése érdekében.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a lemezhez függőleges megerősítéshez. A vasaló átmérője kb. 6-8 mm, a rudak közötti távolság 20-30 cm, az armatúrát 1-2 mm-es vezetékkel kell összekötni, és ezáltal erősítőszalagot kell létrehozni.

A rudak összekötését vezetékes kötéssel végzik

Telepített cső technológiai lyukakhoz

Sarok csatlakozás

Fontos. Óvatosan fúrjon lyukakat a beton padlólapokba. Ha a fúró megérinti a fém sávot, majd egy lyukat készít más helyre, akkor szigorúan tilos a vasbeton lemezek erősítőszalagjának károsodása.

4. lépés: Folytassa a zsaluzat gyártását. Ez a legnehezebb szakasz, a zsaluzat ívelt profillal rendelkezik. A függőleges állványokhoz használjon kb. 30 × 30 mm-es rudakat, lapos rész 20 mm vastag vagy vízálló rétegelt lemezből készülhet.

Ehhez a sorozathoz szükséges ívelt pajzsok szükségesek.

 1. Készítsünk két 25 mm vastag, 25-30 cm széles szélezett táblát, a táblák egyedi szélessége függ a fürdő kontúr tényleges hajlítási sugarától. A lemez minimális szélessége legalább három centiméter legyen.
 2. Óvatosan rajzoljon egy komplex fürdő profil profilját egy táblára. Javasoljuk, hogy először készítsen rajzot vastag papírra, ellenőrizze annak helyességét, szükség esetén javítsa ki, majd csak sablonként használja fel a táblára.
 3. Elektromos kirakós játékkal vágja le a táblát a vonal mentén.
 4. Helyezze el a második táblára, mutassa be a kontúrt, és vágja le a felesleget.
 5. Rögzítse a lapokat a végei mentén két léccel, a magasságnak meg kell egyeznie a fürdő magasságával. Ha a kialakítás instabil, akkor helyezze át a pajzs hátoldalán található diagonális támaszokat.
 6. A táblák profiloldalához kb. 30 cm-es távolságban húzza át a 20 × 30 mm-es léceket.
 7. Rögzítse a vékony rétegelt lemez lapjait a kis szegekkel vagy fa csavarokkal ellátott kapákra. A nedvesség megakadályozása érdekében a lapok felületét többször növényi olajjal, lenmagolajjal vagy gépi olajjal kell áztatni. A rétegelt lemez vastagsága legfeljebb 2 mm, könnyen hajlítható.

Gyakorlati tanácsok. Minél kisebb a görbületi sugár, annál gyakoribb a függőleges hidak elhelyezése.

Ne rohanjon a zsaluzatlapok gyártásához, ellenőrizze a méretek többszörösét, fontolja meg a teendőid lehetséges következményeit.

5. lépés Helyezze vissza a zsalut. A betonfürdő minimális vastagsága 7 cm legyen, a görbület sugara mentén a vastagság 15 cm-re emelkedhet.

Gyakorlati tanácsok. Nem kell nagyon vastag fürdőt készíteni. Először is, a szerkezet súlya jelentősen megnő. Másodszor, sok meleg vizet vesz igénybe a fürdő felmelegítése. Annak ellenére, hogy annál nehezebb a fürdő, annál hosszabb ideig melegíti a vizet.

A zsaluzat beszerelésekor használjon ferde támaszt. Folyamatosan ellenőrizni kell a szerkezet stabilitását, ha van valamilyen zavaró, majd telepítsen további támaszt a problémás területekre. Amikor a zsaluzat teljesen rögzített, folytathatja a beton öntését.

A védőburkolat beépítése belülről

A képen négyszögletes tálra szerelt zsalu látható

A pajzsok fedélzeten rögzítve vannak

A kültéri pajzsok továbbá rögzítve vannak a kellékekhez.

Mi a vízálló beton

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőkád belső felületét kerámia burkolólapokkal bélelik, nem ajánlott a hagyományos védőcsövek használatát - mindez jelentősen csökkenti a csemperagasztó ragasztási együtthatóját a fürdő felületére. És a csempe olyan hosszú ideig tartó közvetlen érintkezésben áll a vízzel és magas hőmérsékleten. A viszonylag nagy méretű ingadozások miatt a csempe rögzítési szilárdsága tovább csökken, és a fürdőszobát gyakran kell javítani. Következtetés - a vízszigetelő anyagok használata nem kivitelezhető. A szakemberek azt javasolják, hogy a fürdőt speciális betonokkal öntse be. Annak érdekében, hogy ne váljék tévedés a kiválasztás során, ismerkedjen meg saját jellemzőivel és jellemzőivel.

Az adalékok számát és módját a gyártók jelzik, szigorúan kövessük az utasításokat.

Hogyan készítsünk hidraulikus betont?

Hogyan készíts kézzel kézzel

A beton előállítható betonkeverővel vagy kézzel. A keverék elkészítésének számos módja van, a legegyszerűbbnek mondjuk. A fürdő nem igényel nagy mennyiségű anyagot, az egész folyamat csak néhány órát vesz igénybe. A keveréshez egy 60 × 80 cm-es, 30 cm-es oldalsó magasságú vödröt kell előkészíteni, három vödör homokkal és annyi rongálattal, elegendő térfogattal a zsalu ritmikus töltéséhez. Készítsen saját kapacitást fémlemezből vagy gyárat vásároljon a hardverraktárakban. Beton készülhet közvetlenül a fürdőszobában, ami felgyorsítja a folyamatot. Az anyag elkészítéséhez külön keverőgép szükséges. Középen van vágva, ami megkönnyíti a keverést és javítja a keverék homogenitását.

 1. Helyezzen egy vödör cementet a vályúba.
 2. Öntsön körülbelül másfél vödör vizet. Nincs szükség pontos mérésre, további víz hozzáadásával.

Keverjük addig, amíg a tömeg sima.

Egy konkrét fürdő a saját kezével - tartós és eredeti betűtípust készítünk

Szükséges eszközök és anyagok

Néhány ember a fürdőszobában egy eredeti és praktikus fürdőt telepített betonból, bármelyikünk képes egy ilyen betűtípust készíteni saját kezeinkkel. Ha kívánja, építhet egy tégla szerkezetet a vízkezelések fogadására.

Beton betűkészlet - évszázadok óta

A vízvezeték üzletek készen állnak arra, hogy ügyfeleiknek a modern és klasszikus anyagokból készült betűkészletek széles skáláját kínálják. De egyesek nem elégedettek a hasonló termékek jelenlegi skálájával. Szeretne otthonukba beépíteni egy szilárd és valóban szokatlan fürdési struktúrát. Valószínűleg betonból vagy téglából készülnek.

Ezek a betűk képesek hangsúlyozni a fürdőszoba eredeti kialakítását. És ami még ennél is fontosabb, nem kell hatalmas pénzt költeni bármilyen gyönyörű (és természetesen drága) fürdő vásárlására. Furnérozott házi beton-betűk műanyag vagy kerámia mozaikokkal. Ezeket a célokat és rendes cserépet használhatja. De csak olyan esetekben, amikor fürdetés nélkül épülsz fel - derékszögben vagy klasszikusan.

A betonszerkezeteket egyedülálló ereje különbözteti meg.

Betonmedence

Már évtizedek óta kihasználják őket. És az építésük viszonylag kevés időt vesz igénybe, és egyszerű. A betonfürdő építése a következő lépcsőkből áll:

 1. Fontos terv készítése és a szükséges anyagok beszerzése.
 2. A bázis előkészítése és a zsalu felszerelése.
 3. A fürdő alja és falainak kialakítása.
 4. A fürdõszerkezetnek a kívánt formát adva és a szerkezetet vakolva.
 5. Fürdõfürdő.

Fontos! Rögtön el kell döntenie, hogy milyen anyagot (csempe, mozaik, folyékony akril, festék) fog használni, hogy szembenézzen a kész szerkezettel. A betű vakolat technikája attól függ.

Ha mozaik elemeket használ, akkor a fürdetés kerek formájú lehet. De abban az esetben, ha befejezi a formatervezést kerámia burkolattal, jobb elkerülni a sima vonalakat, hiszen elég nagy méretű csempe rögzítése ilyen betűtípusra szinte lehetetlen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a betonfürdő felületének vakolatát, amelyet folyékony akril vagy festékkel kezelnek, speciális erősítő hálóval kötelező. Ezen túlmenően, gipsz ilyen célokra, ajánlatos hozzá speciális adalékokat. A keveréket a megfelelő szilárdsággal és egyidejűleg a kívánt duktilitással biztosítják.

Első lépések - Az első lépések egyszerűek

Tisztítjuk azt a helyet, ahol a fürdő telepítését tervezzük. Ebben a szakaszban meg kell tisztítani a területet a csupasz betonhoz - az építés alatt álló építkezés a fürdőszobának szerves részévé válik. Ilyen alapos előkészítés után néhány réteg alapozót helyezzen be a helyszínre, hogy a helyiség és a padló alapjainak magas színvonalú és megbízható tapadása legyen az emelt betűtípussal.

A következő lépés a jövőbeli struktúra kereteinek kialakítása. Ehhez körülbelül 7 mm keresztmetszetű fémrudakat használnak. Ezek közül egyetlen szerkezetet kell létrehozni a külső falhoz és a padlóhoz. A keretet továbbá hozzá kell kötni a csapágyfalakhoz.

Pro tanácsadás! A kis területű fürdőszobákban kívánatos betonfürdőt helyezni a szemben lévő falfelületek között, hogy a meglévő csapágyfalak a fürdőszerkezet részét képezzék. Ezután csak egy falat kell építeni (külső). Így számos építőanyagot megtakaríthat és a lehető leggyorsabban elvégezheti az építési tevékenységeket.

Önnek is lehetősége van egy sarokkád építésére ezzel az elvvel. Ebben az esetben a fürdőszoba sarka fogja betölteni a betét belső falainak funkcióját. És az utolsó fal félkör alakban vagy fából készült zsaluzatból ferde szögben készül. Minden egyszerű és ésszerű.

Ezután folytassa a táblák zsaluzatának megépítését. OSB-lemezeket vagy sima rudakat kell használni (segítve a betonfalak falát), a fából készült pajzsok, a már említett fémszalagok és speciális huzalok (összeszerelés), hogy szilárd keretet hozzon létre.

Mindezen anyagok segítségével készítesz a szerkezet vázát. Erősnek és repedésmentesnek kell lennie. Ez fontos. A repedéseken keresztül a beton keverék elhagyja a zsaluzatot, ami csökkenti az elvégzett munka minőségét. Ezenkívül a zsaluzatot (falakat, alját) egy vastag szerkezeti fóliával lefektetheti. Ez növeli a fürdőkád szűkületét.

Főzés és betonkeverés - hogyan kell minden rendben?

Az oldatot a homokból és az M-400 cementből készítjük. Ezeknek az anyagoknak az aránya - 3-tól 1-ig. Ebben a homok-cement keverékben adjunk hozzá egy kis vizet, és folyamatos keverjük a kompozíciót. Végül olyan megoldást kell találnod, amely egy jó (házi) krém konzisztenciáját tartalmazza.

A beton öntése előtt határozza meg azokat a pontokat, ahol a jövő fürdőjének technológiai nyílásai lesznek elhelyezve. Érdemes meggyőződni arról is, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a szifon karbantartásához a betű használata közben.

Használjon műanyag csöveket a vízbevezetéshez és a kifolyáshoz. Szerelje be azokat, mielőtt beton keveréket indít. Rögtön fel lehet szerelni és szivárogni, csatlakoztatni a csatornahálózathoz, majd szorosan betonozni.

Műanyag csövek a fürdőben lévő vízhez

Első lépések Először a betont a szerkezet aljára táplálják - a keveréknek le kell fednie a betű teljes vázát. Ezután a fürdő falát képezzük a betonból (az oldat enyhén vastagabbá tehető).

A kitöltést a zsaluzat különböző helyein megérintjük. Kövesse az eljárást egy kis kalapáccsal. A csapolás rezgést eredményez, amely elősegíti az elegy egyenletes eloszlását a zsaluzat felett.

Hagyja az épületet három napig. A beton hosszabb elviseléséhez nem szükséges. 72 óra alatt elég erős lesz, és alkalmas további feldolgozásra - vakolásra.

A betonfürdőt a feltétellel kapcsolatos oktatáshoz hoztuk

Három nap elteltével szalassza le a zsaluzatot (az eljárást a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, ne feledje, hogy a beton még nem teljesen teljesen monolitikus), és elvégzi a beton vakolatát. A munka ezen szakaszában a fürdő összes felületét összehangolja és megadja a tervezett konfigurációt. Az eseményeket a kis geometriai méretek és az építési simító uralma segítségével tartják.

A vakolás után, kerek vagy derékszögek kialakításával és a szerkezet szintezésével kezeljük egy primerrel. Most 10 napot kell várni. Szükségesek a megoldás végső száradására és kikeményítésére.

Beton vakolási fürdő

Csak apró dolgok maradtak. A minőségi fürdésre van szükség. Ezt megelőzően alkalmazzunk egy alapozót minden részére (lehetőleg két rétegben). A mozaik vonzó megjelenést kölcsönöz a fürdőkádnak. A lekerekített sarkok betűtípusaira használatos. A mozaikot először egy üvegszálas erősítő hálóra szerelik fel, majd egy ragasztót ragasztanak a betonfürdőbe egy fogazott simítóval, és a mozaik egy része fel van szerelve. A felületet kissé kell nyomni.

Ezután helyezze el a mozaik burkolat következő részét. Az egész eljárás elég hosszú és fáradságos lesz. De akkor egy hibamentes megjelenésű betűtípust fogsz kapni. Miután telepítette az egész mozaikot, betonozza a burkolólapokat (a befejező elemek közötti kötések) speciális kompozíciókkal. A saját kezével fürdhetne.

Betűtípus tégla - szükség van egy ilyen design?

A téglából álló fürdők nagyon ritkán épültek. Általában a következő esetekben épülnek fel:

 1. Ha azt tervezi, hogy egy egységes fürdőszoba egy kombinált típusú fürdőszoba.
 2. Ha az otthoni fürdetés helyisége nagy (nem csak egy fürdőszobát, hanem saját téglából álló medencét is készíthet).
 3. Ha kifinomult és nagyon eredeti fürdőszobát szeretne létrehozni egy exkluzív tervezési projekthez.

Téglafürdő

Mielőtt téglafürdőt kezdene építeni, alaposan fontolja meg, hogy szüksége van-e rá. Ez a betűkészlet számos komoly hátránnyal jár. Az építéshez meg kell ismerni a téglák szabályait. Maga a művelet sokáig tart (különösen, ha egy összetett alakzat építése épül fel). És a téglafesték gondozása sokkal nehezebb, mint egy beton, öntöttvas vagy akril termék esetében.

De az előnye a fürdő a tégla sokat. Nagyon tartós, kényelmes működés (általában az ilyen betűk mélysége nagyobb, mint az akril vagy öntöttvas fürdők). És az építkezés költségei a munka végrehajtásával kapcsolatos kompetens megközelítéssel meglehetősen megfizethetők.

Hogyan készítsünk egy téglafürdőt - egy lépésről lépésre útmutató

Többé-kevésbé tapasztalt, különleges problémákkal küszködő házi mesterek, ilyen művelet nem fog megvalósulni. A betűtípus építési sémája a következő:

 1. A munka megkezdése előtt szerelje fel a szükséges vízvezeték-kommunikációt.
 2. Mérje meg a helyiség méretét, készítse el a téglafürdő projektjét, rendelje meg a szükséges anyagokat.
 3. Végezze el a szerkezet lefektetését. Javasoljuk, hogy féltégla, rögzítő termékek szabvány falazó keverékkel (4 rész homok, 1 cement M400-500). Néhány, különösen takarékos kézműves tanácsot ad egy negyed-tégla betűtípushoz. Ezt nem szabad elvégezni. Az ilyen vékony falak nem képesek ellenállni a víz nyomásának a szerkezetbe való befogadásához.

A munka következő szakasza - minőségi vízszigetelés font. Ajánlatos ilyen eljárást végezni bitumenes bevonatkészítmények és nedvességálló megoldások segítségével. A tetőfedő anyag használata szigorúan tilos. Ez a megérdemelt vízszigetelés nem alkalmas a téglafürdők nedvességének védelmére.

Vízszigetelés és befejező betűkészlet

A vízszigetelő anyagokat előnyösen két rétegben alkalmazzák. A befejező tevékenységek megkezdése előtt szükségszerűen primereket kell alkalmazni védőanyagokra. Ezután a csempe ragasztása hosszú ideig tartja a bélést.

Végleges munkák - mozaik vagy csempe ragasztása. Téglafürdőed kész!