Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszoba design Provence stílusban (55 fotó)

Időről időre sok ember úgy érzi, szükség van egy csendes, magányos helyre, ahol elfelejtheti a mindennapi tevékenységeket. Az ilyen oázis a nyugodt és kényelmes pihenés lehet a fürdőszoba stílusában Provence. A design bájos egyszerűsége a francia tartomány nyugodt légkörét idézi fel, emlékeztetve a meleg nyarat, a napot, a tengert és a végtelen meztelen levendulákat a piercing kék ég alatt. A Provence stílusban berendezett fürdőszobája lenyűgöző munka, melynek eredményeként minden alkalommal örömet szerezhet, és gyönyörködhet a szépségében.

Provence stílus jellemzői

Franciaország délkeleti vidéke, amely az Alpok hegyvonulatai és a Földközi-tenger déli partja között helyezkedik el, figyelemre méltóan hihetetlenül festői jellegű. Természetes színeknek köszönhetően ezeket a széleket már régóta szeretik a művészek, és amikor a nyár közepén a vízszintes rétek a vízszintes lila-bíborvirággal borítanak, a világ minden tájáról érkező turisták Provence-ba érkeznek.

Ennek a csodálatos helynek a romantikus hangulatának átadása érdekében a tervezők a tájképek lenyűgöző színeit egyesítették a hagyományos francia parasztok hagyományos életmódjával. A rusztikus háztartások jellegzetes lakberendezései régi, kissé kopott bútorokkal, mészfehér falakkal és mennyezettel, csipkefüggönyökkel és vintage kerámiákkal könnyedén megkülönböztethetők Provence és sok más stílus között.

A napsütésnek köszönhetően a magas ablakok köszönhetően könnyedén behatolnak a szobákba, így még a fényes színek is felgyulladnak. Provence tényleges árnyalata menta zöld, hűvös kék, levendula, hamu rózsa, lila, szürke, bézs, krém, homokos és gyöngyfehér.

A tervezési irányt meghatározó anyagok a világos színű zománcfestékkel festett fa, valamint a kerámia és a fém (főként bronz, réz, sárgaréz). Gyakran használt fonott és különböző kézműves. A természetes textíliák lenből, pamutból, kenderrostból készülnek.

Provence stílusú belső térben mindenütt megtalálhatók virágos motívumok, madarak, virágok, borsó, aranyos felirat, angyalok vagy szív. Különös figyelmet szentelnek a termékek alakjának - szinte mindig sima görbült vonalak, göndör élek, ovális körvonalak szögtartomány nélkül.

Provence stílusú fürdőszoba

A szoba magas páratartalmát figyelembe véve, a Provence stílusú fürdőszoba falai a legjobbak a kerámia burkolattal. Szerencsére a gyártók óriási választékot kínálnak a szüreti gyűjteményekről hihetetlenül szép témájú mintákkal.

Az alternatív falburkolatok fehér műanyag falpanelek "a fa alatt", nedvességálló pasztell színű festék, mosható vinil tapéta antik plasztikkal vagy nem feltűnő rusztikus nyomtatással.

A fürdőszobában a padlónak minél természetesnek kell lennie. Ez lehet matt, csillogó homok, világosszürke, ibolya, kékes vagy bézs árnyalatú, az átlagos méretű (négyzet vagy hatoldalú) mintázott csempe és a porcelán csempe fehér márvány alatt.

A tökéletes mennyezet a fürdőszobában, Provence stílusban - mész fehérített vagy a legvilágosabb festék. Ha a magasság megengedi, vékony dekoratív műanyag gerendákat lehet lerakni a festett fa alatt. Kívánatos, hogy üregesek legyenek - ez lehetővé teszi, ha szükséges, a kábelezést vagy csöveket álcázni.

épületgépészeti

A fürdőszobai felszerelések legfőbb jellemzője a fürdő Provence stílusú ovális alakja. A dombornyomott kovácsolt lábakra gyakran fel van szerelve magas, íves oldalú zománcfürdő. Vannak monolitikus állványok is, amelyek megismételik a termék sima vonalát. A helytakarékosság érdekében egy változat egy beépített fürdőszobával lehetséges. Ebben az esetben a kinyúló oldalakat a fehérített fa alatt levágott panelek borítják, vagy burkolólapokkal vannak bevonva. Ha a szobában nincs elegendő hely a klasszikus fürdőhöz, akkor a sarok is nagyon alkalmas.

A valódi mosdó a fürdőszoba igazi dekorációja lesz. A hófehér mosdó lekerekített sarkokkal állhat a gyalogos támaszokon, vagy egy funkcionális fadarab vagy egy kovácsolt polc része lehet. A csaptelepek és a csapok antiknak kell lenniük. Bronzból, rézből, nikkelből, sárgarézből készült termékek, valamint króm és arany modellek porcelán alkatrészekkel.

Annak érdekében, hogy a Provence-stílus természetes harmóniáját ne szüntesse meg, a modern felszerelést (kazán, mosógép) el kell álcázni a szekrények ajtajára vagy a fülkébe beágyazva.

Provence stílusú fürdőszobai bútorok

A bútorok fontos szerepet játszanak a fürdőszobában. Provence esetében a legjobb megoldás az olyan zománcozott fából készült szekrények, amelyek nyitott ajtókkal és fiókokkal vannak ellátva, amelyeket általában a mosogató alatt helyeznek el, a mintákkal, csuklós polcokkal és horgokkal azonos stílusban. A tágas fürdőszobában fém (festett fehér) vagy fonott székek is elhelyezhetők.

Ívelt alakú lábak, dombornyomott élek, keretes keretek, hálók, festett porcelán fogantyúk díszítik a vintage fából készült bútorokat (szekrények, ruhák, éjjeliszekrények). Természetesen a valódi régiségek, valamint a modern formatervezett termékek drágák, de ha úgy kívánja, saját Provence fürdőszobai kabinet készíthet. Ráadásul a jövőbeli mestermű üres, szinte minden házban vagy egy régi nagymama házában található: lehet egy rút szekrény vagy szekrény, amely elég festeni, nemes ruhát adni, gyönyörű dekompozíciót vagy festéket csinálni ecsettel, elegáns kiegészítők hozzáadásával.

Ha a fürdőszobában fülkék vannak elhelyezve, nagyon könnyű őket kényelmes polcokká alakítani. Csak néhány fa vagy üveg polcot kell hozzáfűzni, és az alsó részt el kell rejteni a gyönyörű ajtók mögött.

Kiegészítők és dekoráció

Az ismert formatervezési területek közül a Provence a legnagyobb dekorációval büszkélkedhet. A látszólag szembeszökő csillók tízszeresei a tartományi francia belső tér egyedülálló báját és varázsait alkotják, ami igazán meleg és otthonos.

A Provence stílusú fürdőszoba sikeresen kiegészít mindenféle tartozékot. Fonott állványok és dobozok lehetnek fürdéshez; ovális tükrök gipszben, kovácsolt vagy idősebb fa keretben; gipszstukkó és kis tematikus szobrok.

Kerámia adagoló készleteket szép virágokkal kell elhelyezni a polcokon; porcelán vázák és kancsók, szüreti üvegpalackok, illatos gyertyák gyönyörű gyertyatartókban, természetes szappan és kézzel készített kozmetikai készletek.

Megfelelő egy ilyen környezetben fog nézni bolyhos törölközőt és fürdőköpenyt, a bal szem előtt (behajtották a sima cölöpök a nyitott polcokon vagy lóg a horgok).

Hasznos a fürdőszobában és a rattan vagy fonott kosárban. Magas urnában vagy meghosszabbított palackban, fedéllel készíthető, de mindenképpen praktikus és funkcionális megoldás lesz minden napra.

Ha egy ablak van a szobában, akkor függönyökkel kell díszíteni. Könnyű, könnyű tüll, karmosított csipke, szép kendő finom nyomattal, hímzéssel. A vízkezelés során a magánélet védelme érdekében érdemes a vastagabb átlátszatlan szövetek függönyét felakasztani. Az idő múlásával az ablak tetején egy puha hullám összegyűjti őket angol módon.

A Provence stílusú kis fürdőszobája

Annak ellenére, hogy a Provence stílusú lakást általában tágas fürdőszobák kialakításánál választják ki, mégiscsak kompakt szobákban lehet használni. A fényes, romantikus dizájn vizuálisan kibővít egy kis területet, a legfontosabb dolog nem túlterhelni a belső térben a különböző részleteket.

A fürdőkád és a mosogató kiválasztásakor célszerű a keskeny beágyazott modelleket előnyben részesíteni anélkül, hogy felesleges csíkok lennének. Szoros helyiségben a dombornyomott lábak még mindig nem láthatók, de további polcok vagy talapzatok is hasznosak lehetnek.

Amikor egy kis fürdőszobát tervez Provence-ban, akkor ajánlatos nagy nyomatokat vagy különböző típusú minták kombinációját elhagyni. A monokróm felületek és a keskeny virágkorlátok mint akcentus sokkal jobban fog kinézni.

Az intenzív lila, lila, kék kis helyiségben puha, "kiégett" árnyalatokkal kell helyettesíteni - így könnyebb és légiesebb lesz. Általában a palettának monolitikusnak kell lennie, ellentétes átmenetek vagy túlságosan széttagolt fragmentumok nélkül.

A szabad hely hiánya miatt fel kell adni a tartozékokat, különösen azokat, amelyek nem hordoznak semmiféle funkcionális terhelést. Ha például a mosodai kosár még mindig a mosogató alá vagy az ajtó másik oldalán található a sarokban, akkor alig van egy polc az aroma gyertyák és figurák gyűjtésére.

Ami a különféle samponokat, géleket, balsamokat és más kozmetikumokat illeti, leginkább zárt szekrényekben vagy részlegesen öntött porcelán adagolóba kerülnek, ami nem zavarja a belső tér harmóniáját.

Provence stílusú fürdőszoba design - fotó

Annak érdekében, hogy demonstráljuk a Provence stílus sajátosságait a fürdőszobák tervezésében, összegyűjtöttük a tervrajz legérdekesebb képeit. A bemutatott galériában példákat talál a gyönyörű felületekre, lásd a vízvezeték, a bútorok és a dekoráció kombinációit, kölcsönözhet olyan kényelmes lehetőségeket, amelyek a dimenziós tárgyak elrendezésére és elhelyezkedésére vonatkoznak. Kívánunk inspirációt és sikeres megvalósítását a belsejében tetszett ötletekhez!

Provence Stílus Fürdőszoba - 90 Design Ötletek Fotók

Fürdőszoba - egy különleges hely a házban, amit szeretne kényelmes és elegáns. Azok számára, akik a kifinomult, tágas belső téreket élvezik élénk színekben, a legjobbak egy provence-stílusú fürdőszobában.

A Provence-stílus megkülönböztető jellemzői:

Természetes anyagok. A fa, a cserép, a fém és a kő tökéletesen illeszkedik, de a műanyag ebben a stílusban teljesen elfogadhatatlan. A fémkeretek, a kerámia burkolatok, a kovácsoltvas lámpák tükrében Provence légkörét teremtik a fürdőszobában;

Az öregedés hatása. A fürdőszoba belseje a bizonyítottan illeszkedő felülettel repedésekkel borítva, függetlenül attól, hogy a csempe a padlón vagy az ajtó ajtaja, és vintage kiegészítők;

Puha pasztell színek. Ebben a stílusban szinte sötét színek; A leggyakoribb a bézs, krémszínű, kék, halványsárga, meleg fehér árnyalat. Ebben a tartományban teljesíteni kell a Provence fürdőszobai belső tér minden elemét: textíliák, csempe és világítótestek;

A kis részleteket (pl. Szőnyeget vagy törülközőt) egy egységes stílushoz kell kötni, kiegészítve az átfogó képet, és hangsúlyozva az egyéniséget;

Rengeteg fény. Provence stílusú eredetű napos francia falvak, így a világítás kap különös figyelmet. Minél több lámpa, tükör és fényvisszaverő felület van, annál jobb.

anyagok

A Provence legjobb fürdőszobájának kialakításához természetes anyagok.

A falakat általában matt fényű vakolattal borítják. A vakolat jó alternatívája lehet fa panelek, amelyeket előzetesen kezelni kell nedvességálló kompozícióval vagy kerámia lapokkal.

Ezt a stílust nagyméretű ablak jellemzi a fürdőszobában, és a keretnek fából kell készülnie. Javasoljuk, hogy a mennyezet fehér legyen. Ha a fürdőszoba elegendő magasságban van, akkor a fa mennyezeti gerendák tökéletesen megfelelőnek tűnnek.

A padló befejezéséhez kő, természetes árnyalatú csempe vagy fa nedvességálló tulajdonságokkal használható. Az ajtók, tükrök és egyéb kiegészítők a Provence fürdőszobának kissé idősebbnek kell lennie: valahol megrepedt, valahova kopott.

Bár a Provence stílus egyszerűségét jelzi, lehetőség van a festészet megfelelő határokon belül történő hozzáadására, például a szekrények ajtajára. A növényi témák származási mintái közül a legnépszerűbb.

bútor

Bútor a fürdőszobába Provence különleges igényeinek megfelelően:

 • Az anyag fából vagy fémből készült;
 • Semmi baj! A kegyelem és az egyszerűség e stílus fő elvei;
 • Ha rendelkezésre állnak a helyek, hozzá lehet adni egy fonott széket vagy egy antik szekrényt a fürdőszobába;
 • A modern bútormodelleket el kell hagyni, a Provence stílusát tekintve pedig nem feltétlenül alkalmasak.

dekoráció

A Provence szellemében végzett befejezéshez jellegzetes finomságok jellemzőek:

Az ablakfüggönyöknek világosnak, mattnak, egyszerű mintázattal kell rendelkezniük. A csipke opciók is jól néznek ki. A tükör jobb választani laza formákat, keretezve bronz vagy réz.

Gyakran a belsőépítészetben van egy dekoupage technika, ami nagyon vonzó a craquelure lakkal együtt. A szárított fűszernövények és a megfelelő stílussal rendelkező festmények jól díszítik.

Az utolsó érintés lehet egy fonott mosodai kosár, amely tökéletesen kiegészíti a belső teret.

tippek

Néhány dolog, hogy figyeljen, amikor befejezi a fürdőszobát:

Ha közelebbről megnézzük a Provence fürdőszobájának fényképét, nyilvánvalóvá válik, hogy a vízvezetéknek is harmonikusan kell belekerülnie a belső térbe. Az éles elemekkel rendelkező modern elemek nem illeszkednek a Provence lágy képébe, ezért a régi időkből készült csapok, fürdőkád és más részek kerekített vázlatával kell felvenni őket.

A vízvezeték anyaga nincs korlátozva, az egyetlen feltétel az, hogy világos színek legyenek. De a fürdő lábak lehet réz, bronz vagy kovácsolt.

A legfontosabb dolog - a fürdőszobának tágasnak kell lennie, különben nem fog működni, hogy felfedje a provence-stílus minden varázsát. Egy másik árnyalat a fürdő, ellentétben a szokásos verzióval, általában a szoba közepén helyezkedik el, ami csak egy nagy területen kényelmes.

Provence fürdőszoba

Tartalom:

Mindannyian melegséget és otthoni kényelmet akarunk. Napi problémák és aggodalmak után álmodozva találjuk magunkat egy kényelmes szigeten, ahol teljesen lazíthatunk, fizikailag és szellemileg is fel tudunk gyógyulni. Provence stílusú fürdőszoba tökéletes hely a kikapcsolódásra.

Természetes anyagok, kellemes színek a szemek és rengeteg kézzel készített kiegészítők egyedi légkört teremtenek és segítenek a pozitív hangoláshoz.

Fogjuk meg részletesebben a francia ország főbb jellemzőit.

Fürdőszobai tervezés Provence-ban

Provence, Franciaország egyik legszebb festői területe után elnevezett, tágas szobákat igényel, amelyeknek természetes fénye van. Éppen ezért ez a tendencia gyakoribb a vidéki házakban, ahol nem csak a nappali, hanem a fürdőszobákat is nagy terület jellemzi.

Fürdőszoba kivitelben. Milyen anyagokat válasszon

A klasszikus belső tér a fürdőszobában Provence stílusban használják:

 • természetes fa
 • márvány
 • csempe
 • tapéta
 • stukkó vagy vízi festék

A burkolólapokat a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó területén helyezik el. Egy drágább verzióban ezek a zónák márvány.

Provence stílusú csempe lehet fehér vagy pasztell árnyalat, például "sertés", négyzet vagy hatszögletű. Ha a belső tér ugyanabban a színben van kialakítva, a kötény majolikából készült, szemben a kontraszttal, ritkábban használt növényi mintákkal.

Megjegyzés: a matt lapka ebben az esetben inkább fényes.

A vízzel nem közvetlenül érintkező falrészek tapétával vannak bevonva, vakolva vagy festve. Minden anyagnak nagy nedvességállósággal kell rendelkeznie, amely feltétlenül szerepel a címkén.

Ajánlott a falak festése világos színekben:

 • tejszínes
 • világosszürke
 • homok
 • menta
 • levendula
 • olívabogyó (fehér)

A háttérképeket virágos díszítéssel vagy függőleges csíkkal választják. Néha a falak fehér fadarabokkal vannak feltekercselve.

A fürdőszobában burkolólapok lehetnek terrakotta vagy porcelán. Ezen anyagok alternatívájaként a mesterségesen öregedett fa táblák.

Példák a belső tér a fürdőszobában stílusában Provence a képen:

A faházban található Provence és Country fürdőszoba külön téma. Ha a falakat "taposólemezzel" vagy - még jobb - faházzal borítják, akkor sem lesz szükség a befejező anyagokra.

De... a fa színe a francia országban nem jellemző. Jobb először fésülni a fa, ezáltal "hozzáadni" az életkorát, majd kezelni azt fehér színű kompozícióval (lásd a fotót).

Tipp: ha a fürdőszoba a padláson van, akkor a fagerendákat nyitva kell hagyni. Ez a belső teret különlegessé teszi.

Fürdőszoba bútor Provence-ban

A helyzet objektumai előnyösek, masszívak, jóak, mintha a család egynél több generációját szolgálnák. Természetesen ma ritkán találsz igazi régiségeket, vagy legalábbis vintage bútorokat, de mesterségesen megnehezítheted a francia ország számára.

A szekrények általában üvegezett vagy nyitott polcokkal rendelkeznek, vizuálisan könnyebbek és szellőzőbbek.

Nagyon szép szekrények a fürdőszobában Provence stílusában. A homlokzatát panelekkel vagy faragványokkal díszítik, patinálva és repedt, így létrehozva az úgynevezett "idő-munkahatást". A asztallap márványból készül. A kép finom bronz vagy sárgaréz hardverrel készült.

épületgépészeti

 • A mosogató a fürdőszobában Provence stílusban lehet: beépített, talapzattal ("tulipán") vagy számlával. A felfüggesztett modellek rendkívül ritkák. Anyag: kerámia, márvány vagy mesterséges társa.

A kerek tál alakjában lévő felső modellek leginkább a 18. századi fajansz mosdókagylóra emlékeztetnek, amikor a francia tartományi stílus született. Miután hozzá egy ilyen mosogatót egy korsóval, ahol például az illatos bombákat úszni lehet, egy gyönyörű és elegáns készletet kapunk.

 • A fürdõ - ideális esetben öntöttvas vagy acél - hagyományos alakú legyen. Általában az oroszlán lábát a lábakra helyezik, de a padlón egyszerű támasz lehet.

A tágas szobákban a fürdőszobát ajánlott elhelyezni a központban, különválasztva a textilréteget természetes lenből vagy pamutból. Kívánatos, hogy a színes és a mintázat összhangban van a fürdőszoba ablakfüggönyével.

 • A "bronz" alatt retro stílusú "daruk és zuhanyzók" a végső érzés a provencei fürdőszobák díszítésében.

A Provence zuhanyzós fürdőszobája nem ellentmondás, hanem a hagyomány és a modern kényelem ötvözésének vágya. A készülék kevésbé érzékelhetővé tétele érdekében ajánlatos a nem hidroboxokat használni, de nyitott modelleket teljesen átlátszó falakkal ellátni.

Tipp: a fürdőszoba javításának megkezdéséhez előzetesen egy zuhanyfülkét is el lehet vinni, így a lehető legnagyobb mértékben a kegyetlen szemek elől rejtve. Ez a lehetőség a legjobban harmonikusnak tűnik (lásd a fotót):

Provence stílusú fürdőszoba kiegészítők

Jó, ha sikerül vásárolni a "bolhapiacon" vagy megtalálni az idősebb generáció ritka palackjait, a kozmetikumok tárolására szolgáló dobozokat, szappanos ételeket és egyéb, a francia országzenében pótolhatatlan csínányokat.

Ha ilyen források nem állnak rendelkezésre, a szaküzletekben elég tisztességes partnereket vásárolhat.

Provence kiegészítők kell sok. Ne felejtsd el a kézzel készített szappant és más természetes ápolószereket, amelyek a fürdőszobát is díszítik.

Fonott kosarak ágyneműhöz és fürdő kiegészítőkhöz, kovácsolt támaszok vagy polcok törülközőkhöz, szőtt szőnyegek - mindez szilárd kép létrehozásához szükséges.

Tükrök a fürdőszobában kell választani nagy, lehetőleg teljes növekedésű, fából készült keretek gazdag faragott dekorációval. Az aranyozás azonban kerülendő. Ha a bagetton van jelen, jobb az öregedés hatását alkalmazni, és eltávolítani a fém felesleges csillogását.

Tipp: a fürdőszobai tükör díszíti a festményeket lesz látványos érintés a teljes együttes.

Az olajbogyó dekorációjának fotóelemei:

világítás

Az ország számára általában és francia, különösen jellemző a puha, diffúz világítás, leginkább emlékeztet a természetes. Kívánatos egy klasszikus stílusú csillár lógni a szoba közepén, amelyet több helyi lámpa "támogat".

A fluoreszkáló és a halogén lámpák, függetlenül attól, hogy ismerősek vagy kényelmesek, próbálják meg használni őket Provence-ban. Vagy legalább a láthatatlanná tegye őket.

Sokkal helyesebb a párosított lámpák megvásárlása a fürdőszobában, mindkét oldalán tükrözni a mosdókagyló területét, mint az alábbi fotón:

Kis fürdőszoba Provence stílusában

A francia ország, ahogy fent említettük, jól néz ki a nagy területen lévő helyiségekben. De mi a helyzet azokkal, akik szeretik ezt a tendenciát, és szeretnék újra létrehozni egy kis lakásban?

A kimenet itt stilizált. Például, puha, élénk színekkel díszített szoba, már egy lépést tettünk az álom felé, és szó szerint két vagy három megfelelő tartozékot adunk: egy régi keretben lévő tükör, egy fonott doboz a piszkos ágyhoz vagy kovácsolt lámpákhoz, teljesen felismerhető, fényes képet hozunk létre.

A fotó - a design egy kis fürdőszoba:

Provence olyan stílus, amelyet évszázadok óta teszteltek és nem veszíti el relevanciáját ma. Ugyanakkor finom és hangulatos, képes átalakítani, de nem veszíti el a benne rejlő funkciókat, ez kiváló választás minden fürdőszobában. És tegye egyedivé.

Provence stílusú fürdőszoba design: belső ötletek

Provence Franciaország mágikus déli területe. Van egy békés, lelkes légkör, amely meghajtja az egyiket a szépségével. Lavender mezők, olajfaligetek, kék ég és napfényes nap fényt, inspirációt és nyugalmat töltenek ki.

Provence lenyűgöző természete tükröződik a francia vidéki házak és nyaralók tervezésében. 2017-ben a lakóházak és lakások tulajdonosait világszerte gyorsan használják az elrendezésre.

Mindenki, aki gyakrabban merészkedni kényes és csábító légkörbe, modern Provence-stílusú fürdőszobával kell rendelkeznie.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai tervet Provence stílusában 2017-ben:

világos fürdőszoba egy provencális stílusban

Ez a romantikus hely ideális azok számára, akik díszítik a gyönyörű díszeket, tiszteletben tartják a családi értékeket, és tiszteletben tartják a hagyományokat. A műfaj komponensei: vintage szekrények, rusztikus kosarak, keretezett tükrök, virágfüggönyök és természetesen lábfürdő. Ő a tér főszereplője, igazi királynője.

rózsaszín fürdő fekete belső térben

A francia ország nyugalmat és spontaneitást sugároz. Ez nagyszerű érték. Provence a fürdőszoba belsejében, hogy hozzon létre - öröm. Tekintettel a trendekre, abszolút realisztikus egy Provence-stílusú fürdőszoba kialakítása, amely a pihenés és az erő megújulása lesz. Inspirál a tulajdonosok a ház lesz finoman kiválasztott részleteket, valamint a pasztell, tele van jelentéssel, színekkel.

A tervezési ötletek a levendula és a frissen vágott füvek illatával jönnek. Gyorsan és hatékonyan felszerelheti a fürdőszobát, felveheti a legjobb bútorokat, és átgondolhatja a belső tárgyak minden mintáját. Döntse el, milyen lesz az otthoni komfortzónád. Az alábbiakban nézze meg a Provencal fürdőszoba modern kialakításának lehetőségeit.

Provence stílusú fürdőszoba belső

A Provence stílusban berendezett fürdőszobai belső kialakításánál az emberek kifogástalan íze van. Az álomfülke kialakításakor fordítson különös figyelmet a következőkre:

Természetes anyagok. Használjon fát, kőt, természetes szöveteket. A vízvezetékhez a legjobb kerámiák.

Provence-stílusú, fából készült fürdőszoba ablakokkal

A világos pasztell színek a legjobb lehetőségek. Mentálisan át fognak vinni Franciaország déli részéig, nyugodt lélekkel, pihenéssel és kellemes szemmel.

nyomatok

A fürdőszoba belsejének bejelentése Provence stílusában lehetetlen elképzelni anélkül, hogy énekelnének madarakat és különböző virágmintákat. Példaszerű virágágyak és egész kertek nőnek a tárgyak dekoráció és belső. Ez beállítja a hangulatot a helyiségben, illeszkedik a szépség hullámához.

Élő és szárított növények

A Provence-stílusú virágokat nemcsak a képeken mutatják be. Különböző típusok és színek, lehetnek edényekben és luxus vázákban is.

puha áruk

Fürdőszobai függönyök, asztalterítők kis táblák készülhetnek természetes anyagokból. Pamut, vászon, cambric Provence legjobb barátai.

krémes fürdőszoba Provence stílusú ablakkal

A bőséges dekoráció

A szobrocskák, kosarak, vázák, fotókeretek a belső tér kiegészítésére szolgálnak. Ők a francia country-zene végső és nagyon fontos pontjai.

Természetes fény

A koncepció szerint ablaknak kell lennie a fürdőszobában. A modern apartmanokban ez ritka. Ezért gondoljon az illetékes világításon, válasszon eredeti lámpákat és csillárokat.

kerek tükör a szobában Provence stílusában

Provence stílusú kis fürdőszoba

Provence egy kis fürdőszoba belsejében, hogy végre egy kicsit nehezebb. Fel kell áldozni egy nagy fürdőszobát. De van kiút. Ehelyett kiválaszthat egy kompakt alternatívát vagy mérlegelheti a zuhanykabin felszerelését.

Egy apró helyiségben nem lehet nagyméretű szekrényt vagy magas szekrényt elhelyezni, de nyitott polcok várnak itt.

kerek tükör a kombinált fürdőszobában

A Provence stílusú kis fürdőszobájának kialakítása gondosan fontolja meg a színpoli- tikát. Kis terület mentéséhez használjon világos árnyalatokat. Fehér, krém, homok könnyedséggel és melegséggel tölti fel a szobát.

Kis helyig válasszon egy diszkrét dekorációt. Játsszon könnyedén, helyezze el az akcentust, fedezze el a hibákat.

Lásd az inspiráló tervezési ötleteket, és emlékezzen arra, hogy a belső térnek nemcsak szépnek és modernnek kell lennie, hanem funkcionálisnak is kell lennie.

fa kosár a dolgok a fürdőszobában

világos fürdőszoba belső

Provence stílusú zuhanyzó

Provence stílusú zuhanycsarnok leggyakrabban serpenyő nélkül. Egy ilyen fürdõterületen a padlón egy lefolyó van, és egy díszes üvegajtóval vagy egy eredeti "nehéz" függönyt zár. Ha ez az opció megfelel Önnek, válaszd az érdekes virágmintákkal ellátott szárnyakat. A zuhanyzós fürdőszobának különösen akkor lesz sikeres, ha modern csempe mozaikot használ.

A kád helyett egy zuhanyzó az optimális megoldás egy kis négyzet alakú helyiség számára. Az ilyen helyiségek befejező anyagainak és színterének vizuálisan növelniük kell a területet. Gondoljon bele a texturált vakolat, a természetes kő és a burkolólapok élénk színekkel való használatához.

Nézze meg a zuhanyzóval ellátott fürdőszoba tervezési ötleteit, és állapítsa meg, hogy melyik házat vagy lakást telepítheti. Kapcsolja be a fantáziát teljes erővel, és hozzon létre egy meredek sarok.

zuhanyzó a fürdőszobában

zöld fürdőszoba design provence stílusú csempe

By the way, egy miniatűr fürdőszoba helyett egy kabin kis hely. Ez díszíti a szobát, és segít a stílusban maradni.

A fürdőszobának felújítása Provence stílusában

A fürdőszoba befejezése befolyásolja a tér általános hangulatát, ezért tartsa be a szabályokat. Hozzon létre ötletet a kifogástalan helyről, és készítsen minőségi javításokat.

A díszítés a falak stílusában Provence gyakran használt vakolat. A falakat szándékosan szűkösen kezelik, majd világos pasztell színekkel festik.

rózsaszín fürdőszoba design lány

A befejező anyagoknak át kell adniuk a vidék hangulatát. Mivel a Provence-i házak kövekből készülnek, gyakran kitalálják a házat. A durva kő vagy a nyers francia stílusú tégla tökéletesen illeszkedik a nyugtató hangzásokhoz és a virágnyomatokhoz.

Úgy döntenek, hogy tapétákat ragasztanak a falakra, a mintákra vagy a stílusra jellemző függőleges csíkokra.

fürdőszoba tervezés a padlásról virágos tapéta

kerek tükör és kék szekrény a fürdőszobában

A cserép hagyja, hogy utánozza a természetes anyagokat. Alapvető fontosságú a Provence szellemének megteremtése 2017-ben.

Külön a fürdőszobában kell a padló. Egy fa tökéletes neki.

Provence vintage fürdőszobai design

Ha még mindig tetszik a csempe, fordítsanak különös figyelmet a színe és a textúra.

Függesztett mennyezetet fogsz csinálni? Tetszeni fog a matt felület. Hatékony lesz, ha fényképes nyomtatást használ a finom virágmintájára. Provence "natív" mennyezet gerendákkal. Ha lehetséges, hajts végre egy ilyen hűvös ötletet.

Ha a ház vagy apartman külön fürdőszobával rendelkezik, egyesítse a fürdőszobát és a WC-t. A klasszikus verzióban nincs ilyen fal.

Provence stílusú csempe

A falak díszítése csempével nem klasszikus, hanem inkább népszerű. Az ok nyilvánvaló - magas páratartalom a szobában. A falak védelme a gőz vagy a víz hatásaival szemben, sokan ezt a befejező anyagot kedvelik. Ezzel díszítheti a helyet és létrehozhatja a megfelelő hangulatot.

Provence stílusú fürdőszoba design fehér és kék csempe

Válasszon egy választást, ne feledje, hogy a Provence stílusában levő falburkolat nem lehet fényes. Figyelembe kell venni az áttetsző vagy utánzó szúrás lehetőségeket.

A padlólapoknak csak harmonikusan kell nézniük a falhoz. Felejtsd el a fényes, kihívásokkal teli színeket. Tökéletesen alkalmas faanyag vagy természetes kő. Itt vannak jó ötletek a padló díszítésére stilizált csempékkel.

fürdőszoba design zöld káddal és fehér falburkolatokkal

Színpaletta a regisztráció során

A fürdőszobai stílus színe Provence stílusában meghatározza a karaktert, és egy bizonyos érzelmi töltetet hordoz.

A szoba kialakítása során használjon puha, puha pasztell színeket. A szobát kényelmesen és nyugodtan töltik ki. A világos árnyalatok képesek tükrözni a helyet, és úgy döntik meg, hogy a mennyezetet lefedik. Fehér, bézs, homok vizuálisan növeli a fürdőszobát, könnyű, fürödni a fényben.

barna fal- és padlólapok a belső térben

A levendula, a lila, az olajbogyó, a barna a falon stílusos lesz. Ez vonatkozik az égszínre is. A kék kellemes hidegséget, egyensúlyt és inspirációt szervez.

E stílus belsejét különböző fa árnyalatok jellemzik. Közelebb vannak a természethez, és mostanában nagyon népszerűek.

A kívánt hatás eléréséhez kombinálja a némított hangokat a világosabbakkal. A szobában győződjön meg róla, hogy ékezeteket. Ennek ellenére "született" kék, csokoládé, gazdag zöld. A színeknek úgy kell kinézniük, mintha napvilágra égettek volna, és magukévá tették a Provence minden melegét és szeretetét. Figyeljünk a szárított agyag árnyékára, alkalmazzuk és a falak díszítése és a dekoráció során.

Fürdőszoba bútorok

A Provence stílusú stúdióban lévő bútorok fából készültek, fonottak, kovácsolhatók vagy felhasználhatók ezeken az elemeken. A fő kiválasztási kritériumok a természetes struktúra és a szín. A hitelesség elérése érdekében a padok, asztalok és szekrények gyakran kék, rózsaszín és zöld színű, tejfehér vagy pasztell árnyalatokban festhetők.

Ne menj túl a műfajon. A Provence-stílusú fürdőszobában régi történelmi bútorokat használjon. Nagymamák szekrények, hintaszékek tökéletesen illeszkednek a koncepcióba. Ne rejtse el a rázkódásokat, a repedéseket és az ókor más nyomait. Éppen ellenkezőleg, minden lehetséges módon hangsúlyozza őket.

fehér szüreti szekrény

Ne aggódjon, ha 2017-ben nincs elegáns emlékei. A modern márkák régóta sikeresen gyártanak ilyen bútorokat. Ezenkívül önmagad is eltarthat polcok vagy egyéb belső tárgyak. A hálózatnak rengeteg életet kell hackelnie, hogyan kell néhány száz évvel idősebb szekrényt készíteni. Kezeljük a bútorokat csiszolópapírral, gondatlanul festett festékkel, virággal díszítünk, vagy egy aranyos madarat az ajtón a saját kezünkkel.

A Provence stílusú fürdőszobai design masszív, ugyanakkor egyszerű bútorok nélkülözhetetlenek. A formája és szerkezete a béke, a biztonság, a fogás és a szem elől érkező érzéket teremt.

Provence mosdó

A Provence stílusú mosdó lehet fém vagy porcelán. Fontos, hogy tetszik és harmonizáljon a többi elem a szobában. Helyezzen egy tükör egy kényelmes magasságra, anélkül, hogy nehéz ezt a zónát elképzelni. A mosogató mellett tegyen elegáns szappantartó edényt és üvegt a fogkefékhez. A mosdókagylóban törülközőket fonott kosarakban vagy fadobozokban.

zöld, kopott, fából készült szekrény a belső térben

A kényelmes és ugyanakkor elegáns elem a belső térben egy pohárral ellátott mosdó. Extra helyet biztosít az elemek számára.

szürke törülközőtartó

A tükör

Provence tükör a fürdőszobában mágikus erejű. Vizuálisan kiterjeszti a teret, könnyebbé teszi a helyiséget, és a mennyezet magasabb. Ezenkívül hatással van a légkörre és alapvetően átalakítja a belső térséget.

kerek tükör egy kötélen

Provence-stílusban az egyszerűség fontos. De a tükör kialakítása ebben a szabályban a kivétel. Ahhoz, hogy a kívánt karaktert megadja, elegáns elemekkel díszített fényűző keretet válasszon. A virágos minták, a kovácsolás és a stukkó nemesedik meg a fürdőszobát, inspirálnak a múltbeli francia filmek megtekintésére. Tükör a szekrényben a belső térben - mindenkinek szüksége van azok számára, akik valóban értékelik a stílust.

épületgépészeti

Belső elemek - rejtvények, amelyek a végső képet alkotják. Vaskendezés a provencei stílusú fürdőszobában, leggyakrabban kerámia. Ezeknek az elemeknek a kiválasztása döntő fontosságú.

Egy Provence-stílusú szobában lélegezz be egy kecses csapot. Króm lehet, vagy arany, bronz, ezüst. Daru retro teljesen díszítik a belső. A magas csövek és a kerámia betétek eleganciát és arisztokráciát nyújtanak.

fa törölközőtartó kék törülközővel

fekete fürdőszoba fotó háttérképekkel

A fürdőt a koncepció keretében is kiadják. Egy klasszikus példa egy WC-vel, magas csőcserépen. Használja a fából készült borítót akcentussal. Az Ön modern fürdőszobája élvezni fogja ezt a megoldást. Ideális esetben a mosdónak át kell fednie a mosogatót. Jobb, ha ezeket az elemeket egy sorban vesszük.

világos szürke fürdőszoba

Fürdőszobai dekoráció és kiegészítők

Textíliák - a Provence stílusának egyik legfontosabb eleme. A fürdőszoba függönyének világosnak és légiesnek kell lennie. A természetes szövetek különösen harmonikusnak tűnnek: pamut, kréta.

csillár a fürdőszobában

A Provence stílusban kialakított fürdőszobai designt nehéz elképzelni virág nélkül. A rózsák, a kis vadvirágok, a pipacsok, a levendula mindig helyet kap a hűvös belső terében. Használja ezeket a rajzokat textilekben, kerámiákban, cserépben. Töltse ki a szobát friss virágokkal virágcserépben, szárított virágokban és gyógynövényekben. Tartsd az eredeti, divatos ötleteket.

bézs függöny virágokkal a fürdőszobában

egy vázát virágokkal és egy gyertyával

A textíliák mellett a francia ország számos ékszert tartalmaz. Kerámia vázák és figurák, fonott kosarak és színes dobozok, aromaterápiás fűszerkészletek és gyógynövények készlete a belső térben. Az ikonikus kis dolgok szeretettel töltik el a szobát, személyes történelmüket és pozitív energiájukat.

Húzzon fel egy nyitott polcot a falra, és helyezzen rá egy csillárt egy patinával rajta.

A kovácsolt tételek, lámpák, polcok különleges hangulatot teremtenek. Luxus kristály lámpa antik fából készült bútorokkal, durva falakkal és padlóval kombinálva teszi a fürdőszobát egy francia elegáns színvonalon.

Fürdőszobák a "Provence" stílusában: francia báj és kényelem

A romantikus, de nem túlságosan fantasztikus belsőépítészek szeretik a professzionális tervezőket és díszítők figyelmét a népszerű irányra - Provence-ra.

Ez a francia stílus ideális a ház vagy apartman szinte minden szobájához, mivel frissességgel és kényelemmel töltheti meg. Ma nagyon népszerű díszíteni a fürdőszobákat ebben a stílusban. A cikk legfontosabb jellemzőiről, valamint a befejező anyagok leginkább figyelemre méltó jellemzőiről szól.

jellemzője

A francia provence-stílus sokak számára ismerős. Őt mind a fiatalok, mind az idősek szeretik. Először is egy francia falu egyedülálló hangulatához köthető, amely illatos illatokkal tölti meg a gyógynövényeket és természetesen a levendula mezőket.

Ennek az iránynak számos sajátossága van.

 • A Provence stílus mindig is keresett, és minden évben egyre népszerűbb lesz, mivel alapszínrendszerében gyengéd pasztell színek, valamint természetes és elmosódott árnyalatok érvényesülnek. Az ilyen paletta mindig divatos.

Ezenkívül önmagában ez a stílus szinte minden korosztály számára kényelmes.

 • Ennek a stílusnak a sajátossága az otthoni kényelem. A belső térben ezt a stílust olyan családtagok választják, akik otthonukban kényelmesen élni akarnak, nem ismerik az extra kellemetlenséget.
 • Természetes anyagokat, például fát, főként finomanyagként használják. Az egyik legnépszerűbb befejező anyag a gipsz is, mely gyakran a falakat és a mennyezetet határolja.
 • Főleg a Provence stílusú bútorokat a stilizált antik hatásával választják ki. Ebben az esetben a modern fémes felületeket nem szabad kiválasztani. A fürdőszobákban, szekrények, polcok és mindenféle alátétek mesterségesen öregedhetnek, ami szintén különleges eleganciát ad a szobának.
 • Függetlenül attól, hogy melyik helyiségben a tervező kiválasztja a Provence stílusát, a lehető legvilágosabbnak kell lennie. És nem csak mesterséges, hanem természetes fényről beszélünk.
 • Kovácsolt bútorok és alkatrészek is nagyon gyakran társult a francia stílusban. Például a fürdőszobában lehetnek kovácsolt lámpák vagy szokatlan formatervezett csillár.
 • Élénk virágnyomatok és minták is szerves részét képezik ennek a stílusnak.

Ha a tervező az ország vagy a Provence stílusában díszíti a fürdőszobát, határozottan természetes árnyalatok festékeit használhatja az anyagok és a bútorok befejezésénél. Győződjön meg arról, hogy ugyanakkor jelen lesz virág motívumok, borsó és természetesen minták formájában a szív a madarak.

Alig lehet rosszul számolni, ha egy francia stílusú stílust választanak a fürdőszobájáért. Végül is gyakran társul a többihez, ami annyira szükséges ebben a teremben, különösen akkor, ha a háztartás a fürdőszobába szívja a vizet. Provence stílusát nem csak a magánházban vagy házban, hanem lakásban is megtestesíti.

A befejező anyagok

Az előnyök és hátrányok mérlegelésekor sok szakértő egyetért abban, hogy a Provence-stílusú fürdőszobák számára a legjobb megoldás a csempe, csempe vagy porcelán cseréje. Ez annak köszönhető, hogy ezek a befejező anyagok a legkevesebb nedvességnek vannak kitéve. Ezenkívül a csempe nem romlik az idő múlásával, gyakran nem fakul az UV sugárzásból, és persze nagyon könnyű gondoskodni róla.

Az építőanyagok modern piacán sok különböző csempefesték található, amelyek tökéletesen illeszkednek a francia fürdőszobába.

Egy jó lehetőség lehet a műanyag falként történő felhasználása befejező anyagként. Ez a bevonat szerény és széles körben elérhető. Gyakran, amikor a szakértők a vinil tapéta kiválasztását javasolják, de annak ellenére, hogy ezek a termékek nem nagyon félnek a nedvességtől, nem a legtartósabbak. Továbbá, ha a szoba több ablakkal rendelkezik, akkor a háttérkép gyorsan elhalványulhat. Ragaszthatja azokat csak olyan helyeken, amelyek a legkevésbé valószínűleg vízzel vannak kitéve.

A csempe padlóburkolatoként használható. Kívánatos, hogy természetes árnyalatok voltak. A matt opciók különösen előnyösek.

A mennyezetet leginkább érintetlenül hagyják, egyszerűen fehér mész festésével. Az akril azért is alkalmas lehet, mert tartósabb. Mivel előnyösebb a francia stílusú természetes fa használata, néhány tervező üres fagerendákat helyez a mennyezetre, de csak akkor, ha a szoba magassága megengedi. Az ilyen fából készült termékek a mennyezeten tökéletesen testesítik meg a francia elegáns.

Színtartomány

A francia tartományi stílust a természetes színek és árnyalatok jellemzik. A legnépszerűbb a változó intenzitású pasztell árnyalatok, valamint a napsütéses színek. A Provence-stílusú fürdőszoba színeinek megválasztása során különös figyelmet kell fordítani a puha és gyengéd árnyalatokra.

A legfontosabb ezek:

 • klasszikus fehér, tej, homok, krém;
 • citrom, halványsárga;
 • levendula, sápadt lila, ibolya;
 • halványzöld, türkiz, menta;
 • búzavirág kék, szürke, elnémult azúr;
 • fehér-rózsaszín, barack, poros rózsaszín.

Természetesen az árnyalatok listája hozzávetőleges. Sok szín nagyon sokszor kombinálható. Különös figyelmet kell fordítani a fürdő területére. Minél kisebb a helyiség, annál világosabb és lágyabb lesz a befejező anyagok színe. Ily módon vizuálisan kinagyíthatja a szobát, és tágasabbá teheti.

A nagy szobákhoz finom árnyalatokat is választhat, ám már lehet motley minták és virágnyomatok.

A kis helyiségek ne legyenek túlterheltek a csempe vagy tapéta rengeteg fényes részleteivel.

Vízvezeték és tartozékok

A provence-stílusú vízvezetéket gondosan kell kiválasztani. Különös előnyben kell részesíteni a kerek és ovális formák lehetőségeit. A fényes zománc bevonattal ellátott fürdők különösen örvendetesek. És nem csak fehérek, hanem tejszerűek is lehetnek. Ha számos választási lehetőség közül választhat, akkor vásároljon egy kádat fém vagy kovácsolt lábakkal.

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba harmonikus és teljes legyen, az összes egészségügyi terméket ugyanabból a gyűjteményből kell megvásárolni, vagy gondosan kiválasztani egymást.

Ha a szoba nem túl nagy, akkor nézz a sarokkádra vagy a zuhanyzóra. Külön figyelmet kell fordítani a mosdókagylóra. Ez a design a Provence stílusú fürdőszoba igazi fénypontja lehet. Az építési és befejező területek szakemberei szerint nem szükséges megvásárolni a szekrénybe beépíthető mosdót. A klasszikus, félkör alakú mosdókagyló nagyon drága és elegáns lehet.

De a csapok, csaptelepek és néhány ilyen jellegű részletet stilizált antiknak kell kiválasztani. Ügyeljen arra, hogy figyeljen a bronz csapokra, valamint a króm vagy az arany színe alatt. Mivel a vízvezeték díszei porcelán részei lehetnek.

A fürdőszobát uralja a természetes francia Provence harmóniája, ami azt jelenti, hogy kerülni kell a túl modern termékeket. Amikor csak lehetséges, a kazánokat és a dolgozó eszközöket maszkolja. Ehhez speciális rácsokat lehet létrehozni.

Vázák rétes virágokkal vagy pálmákkal, valamint különféle állatok figuráival gyakran a fürdőszobák kiegészítőként választják ki az irányba. A fürdőszobában a francia témáknak megfelelő antik keretben tájképekkel vagy fényképekkel ellátott kis festmények is elhelyezhetők. Ha a szekrényben szabad hely van mosdóval, akkor dekoratív gyertyákat vagy virágokat helyezhet el egy átlátszó vázában.

A terem teljes helyisége nem érdemes a tartozékokkal összezavarni Érdemes megemlékezni, hogy ez a stílus kényelem és coziness, ami azt jelenti, hogy mindent mérsékelten kell elhelyezni.

világítás

Mivel Provence a stílus, amely a nap és az azúrkék széleiből származik, bőséges világításra van szükség. Ha a fürdőszobában nincsenek nagy ablakok, akkor a fővilágítást a lehető legvilágosabbá kell tenni, és ne feledkezzünk meg arról is. Különös figyelmet kell szentelni a falburkolatoknak és a padlólámpáknak, amelyeket sok gyártó pontosan Provence stílusában tesz, különös tekintettel a részletekre és a megfelelő anyagok felhasználására.

A tükrök és a lámpák helyes elhelyezésével a helyiséget akár saját, akár szakemberek nélkül is megvilágíthatják.

Ha nem tudja, hogy a világítás melyik legmegfelelőbb a fürdőszobában, akkor egy meleg, puha és diffúz fény, amely nem feszesíti meg a szemét, feleslegessé válik.

Ha klasszikus Provence stílusban díszítik a fürdőszobát, akkor a fővilágítás egy nagy csillár segítségével megtervezhető a szoba közepén, és egy további lehetőséggel a fényforrások segítségével a fészkekben vagy a helyi lámpákban. Különösen előnyös megjelenés a kovácsolt póznákkal, amelyek a mosogató felett tükör mindkét oldalára helyezhetők.

Belsőépítészeti példák

Sokan szeretnek egy Provence-stílusú fürdőszobát létrehozni anélkül, hogy a professzionális tervezők drága segítségére lennének. Néha nehéz lehet, mert figyelembe kell vennie az összes részletet, és kívánatos egy belső vázlat készítése papíron. Ahhoz, hogy új ötleteket ihlethessünk, megnézhetjük a francia stílusban elkészített belső készleteket, amelyek könnyen megtalálhatók az interneten vagy a vonatkozó magazinokban.

Nagyon kedvező fényben egy kis fürdőszobát keres, fehér műanyag borítással. Tükrökkel ellátott szekrényekhez, valamint higiéniai kellékekhez és törölközőkhöz díszítő polcok hozzáadásával hozzá lehet adni.

Ha lehetőség nyílik a Provence irányának megtestesítésére, drága anyagok használatával, akkor figyelmet kell fordítani a belső térre halvány rózsaszín csempével és egy kis virágnyomattal. Egy kis fürdőszobában többfunkciós zuhanyzó, valamint WC és bidé is elhelyezhető a megfelelő stílusban. A szekrénybe beépített mosdó egy arany keretben nagy tükörrel egészíthető ki.

Ha a fürdőszoba tágas, akkor megengedett egy monokróm falat készíteni benne. Például rózsaszín vagy levendula. Ebben az esetben egy ilyen helyiségben nemcsak mosdót, hanem díszítő öltözőasztalt is elhelyezhet, amelyet különösen kedvelni fog a tisztességes szex.

Provence fürdőszobája: 50 kép ötlet

Ki a legjobb Provence fürdőszoba? Hogyan lehet újra létrehozni ezt a stílust otthon? Milyen anyagok alkalmasak erre, és amelyeket el kell kerülni? Lehetőség van arra, hogy a vidéki dalszövegeket a modern lakás lakonikus dimenziói közé illesszék? Ezeket a kérdéseket nagyon gyakran kérdezi olvasóink, mi megpróbáljuk válaszolni őket.

Mi Provence?

Először is, franzusz tartomány. Az értelmiség vidéki házai, ahol a finom díszítőelemek mellett a falak kialakításának egyszerűsége és szűkszavúsága: a hímzés, a festmények és a stukkó öntése egymás mellett helyezkednek el.

A bútorokat a XVIII. Század végének szellemében választják ki - a XIX. Század végét. - fából készült keret egyszerű, de elegáns formájú panelekkel. Ez a stílus nem teszi lehetővé durva és szögletes. Előnyben részesítjük a sima formákat. Az homlokzatok gyakran imitálják a fa vakokat.

A pasztell tónusok színpaletta. Sötét és világos árnyalatokat talál kis mennyiségekben a kiegészítőkben.

A Windows üdvözlendő. Ha nincsenek ott, akkor használhatja a nyílt ablakot imitáló csempe vagy fotó háttérképeket a tengerre vagy a vidéki tájra való tekintettel. Stukkó öntés és textíliák jól támogatják ezt az illúziót.

Mit használnak a Provence-stílus tervezésében?

 • kerámia burkolólapok
 • a fa
 • fonott kosarak
 • vakolat
 • meszelés
 • finom kovácsolás
 • vízvezeték sima elegáns formák "antik"
 • természetes kő utánzása

Ki ez a stílus?

Organikusan olyan emberek, akik értékelik a természetet, a természetes anyagokat, az egyszerű vidéki életet, és nem eleganciát és finom ízeket illeszkednek Provence-ba. A könnyű, meleg színek rengeteg jótékony hatást gyakorolnak a művészet békés és nyitott ismerőseire. Aki nem fogadja el a pretenciát, de képes élvezni a mezők szépségét, a tenger hullámát és az élet nyugtalan ütemét.

Provence egy faházban

A magánlakásokban lévő belső tér jó, mert a Provence tökéletes körülményeket teremtett. Az ablakok jelenléte lehetővé teszi, hogy maximalizálja a napfényt a szobában. Keretek kiválasztásakor előnyben részesítsük a minőségi faimitációkat vagy a természetes anyagokat.

A fa Provence melegséget és vitalitást kölcsönöz. A fürdő és a mosdó közelében kívánatos a természetes kőből vagy mediterrán dísztárgyakkal díszített csempék használata. A munkalapok kisméretű csempe alatt a mosdókagyló megfelelő hangulatot kölcsönöz a belső térnek.

Márvány és gránit nem erre a történetre. Kvarc, héj, homokkő - ezek az árnyalatok, amelyekre itt szükség van. A falak jól érzékelt strukturált gitt, mesterséges mázolás vagy kő utánzás. A vidéki házakban lapos falak ritkán találkoztak. Sima vonalak, kerekített átmenetek a falakról a mennyezetre, boltívek érvényesültek.

Sima homlokzatok - a modern stílus jele. Provence fiókok, fedett ajtók és sima lemezekből készült rácsok.

Az ablakok díszítéséhez textíliát használjon könnyű természetes szövetekből. Öltözz be finom vászonból, pamutból. Szeretem a virágos nyomtatást és a klasszikus ketrecet. Ha a hely lehetővé teszi, keressen egy sarokba egy puha székhez vagy apró székhez. Ez fokozza a kényelem és a béke érzését.

Provence aktívan használ textíliákat homlokzatok cseréjére. A könnyű virágos függöny a polcok tartalmából elbújik a kíváncsiskodó szemekből.

Fürdőszoba Provence stílusban egy kis lakásban

Ha nincs ablak a fürdőszobában, cserélje ki egy tükörrel ellátott fényes résszel. Helyezze a lámpákat mindkét oldalra a megfelelő stílusban.

A belső tér tartományi megjelenést is adhat a fonott kosarak segítségével. Tegyen törölközőt, piperecikket különböző kosarakba. És a mosogatóhoz használjon elegáns kerámiákat.

Egy kis terület és a természetes megvilágítás hiánya könnyű árnyalatokkal és kiváló minőségű világítással tölthető. A mennyezethez használjon könnyebb hangokat, mint a falakon. Ideális esetben az őszibarack, a krémes, tejfehér szín fehér vagy világos tónusainak megközelítése.

Helyezze a barna csempe a padlóra. Elég, ha csak egy hangszín sötétebb, mint a falak. Egy kis helyiség ilyen színpalettával tágabbnak tűnik.

Lehetőség van a falak függőleges felosztására, ha az alján csempéket használnak, és a vakolás és a gittelés a tetején történik. Kerülje a gipszkeverékeket, mert ez az anyag nedvességgel érintkezve porrá válik. Válasszon fehér cement és mész alapú megoldásokat.

Zuhanyzóval

A zuhanykabin tökéletesen illeszkedik a tartományi francia belső térbe. Díszítse csempével. Vagy használjon megfelelő függönyöket az üveg és a króm fényének simításához.

Kiváló rést női doboz nélkül létrával. Nem vitatkoznak a környező elemekkel. Könnyen integrálható egy adott stílusba. A belső tér megváltoztatásakor csak a csempe és a csaptelepek kellenek.

A vízvezeték fontos szerepet játszik a provence-ben. Keresse meg a sima görbült csapokat. A réz jól illeszkedik. A Chrome túl modern. Kerülje a túlzott fényességet.

Hruscsovban kevés hely. Megkapja a fülkéket a mosdókagyló felett, és mosogatózik. Használja őket polcok fonott kosarakkal.

Ha el szeretné rejteni a kommunikációt, használjon homlokzatokat panelekkel vagy redőnyökkel. Az utóbbi esetben az ajtók mögötti fényeket elhelyezheti, amelyek utánozni fogják a nap sugarát a redőnyökön keresztül.

A fürdőszobánál tegyünk egy rést az edények tárolására. Helyezzen kis tárgyakat kosarakba. A mosógépet álcázhatja a cérnák esetében. A doboz olyan lesz, mint egy régi vidéki mellkas, amely eljutott a generációk mélyéből.

A fürdő kialakításához használjon függönyöt, finom virágnyomattal. Helyezzen egy közepes méretű csempe a padlóra, hogy illeszkedjen a homokkő színéhez.

A bútorok az idő múlásával kicsit megráztak, de nem kopottak. Nyilvánvaló, hogy ő gondoskodik. Hagyj egy stilizált karcot a kopott elegánsnak. A Craquelure nem ebben a helyzetben van. A homlokzatok és a keret fehér, sötétkék vagy türkiz festett.

Provence a textíliák lágysága, szentimentális fodros, fodros és fülbevaló. Béke, csend és kényelem.

Provence egy álom a csendes, mért élet mezők, rétek körül az azúrkék tengerparton. Ez az arisztokraták menete, akik belefáradtak a luxusba öltözött életbe, értékelik az egyszerű dolgokat, amelyek nem kifinomultság és kifinomultság nélkül.