Legfontosabb > Bútor

Fekete-fehér fürdőszoba - 105 modern design kép

Évtizedek óta az emberek kontrasztos színeket használnak a lakberendezésben. Gyakran fekete-fehér kombináció található a fürdőszobában.

Az ilyen szobák elegánsak és elegánsak. A bennük való tartózkodás lehetővé teszi, hogy belevágj magadba, megértsd a belső "én" -t és érezzd a teljes békét.

Egy férfi reggel megy a fürdőszobába, és csak lefekvés előtt. Végül is csak a csendes légkörben lehet élénk színek nélkül rendezni a dolgokat a fejében.

Milyen fürdőszobahelyet készíthet fekete-fehérben?

A teljes helyiségben egy noir design stílus alkalmazható, ahol a fekete-fehér túlsúlyt egy élénk színű helyszín zavarja, például egy piros szappancsésze és egy fogkefe csésze formájában.

Egy kis helyiségben a fekete-fehér kombinációja a helyzethez túlzott súlyt és merevséget eredményez.

De a belső kialakítás megfelelő megközelítésével és egy kis szobával a magány és nyugalom királyságává válhat. A lényeg az, hogy vizuálisan bővítsük a teret.

A fő háttér fehér, fekete szegélye. Minél több fehér van, a szoba tágabbnak tűnik.

A fürdőszoba szűkös, a belső tér színsémájában a fehér árnyalatok dominanciája? A végfalat egy vagy több vízszintes vonallal díszítse, hogy vizuálisan bővítse a helyet.

Alacsony mennyezet esetén a vonalak függőlegesen alakulnak ki, és a padlót fekete-fehér csíkkal ellátott szőnyeg viszi el. E vonalak megszerzéséhez egyszerűen fekete-fehér csempét kell elhelyezni.

Fekete-fehér fürdő dekoráció

A munka megkezdése előtt meg kell oldani a paletta eloszlásának problémáját és a fehér és a fekete kombinációját. Például a klasszikus verzióban a fekete-fehér csempe úgy van elrendezve, mint egy sakktáblán.

Ez a belsőséget tömörödik. A fehér és a fekete csíkokkal a megjelenés szigorúbb lesz. Mindkét esetben a munkát monoton lapok: fehér és fekete.

Használhatja a csempe egyfajta minta. Velük együtt a belső tér élni fog és megszerezni az egyéniséget.

A csempe olyan minta alapján, amely kiemeli néhány fontos területet vagy elemet a fürdőszobában, előnyösnek tűnik. A tér monokrómját apró, csempefoltos foltokkal lehet megtörni.

A kontrasztanyag használatával nagyon könnyű azonosítani a funkcionális területeket. Például egy fehér felületen egy fürdőkád, egy mosdó és egy lógó tükör fekete szegélye jól néz ki.

A fehér mosdókagyló tökéletes kombinációja fekete csempe falával. Végső akkordként egy fekete-fehér éjjeliszekrényt, egy szekrényt, egy akasztót használhat.

A csempe nem csak a szaniterhelyiségek díszítésére szolgál. Fekete-fehér mozaik mintázat előnyösnek tűnik a fürdő és egyéb vízvezetékek közelében. A kerámia mozaik remek módja a zónák differenciálódásának és a fürdőhely díszítésének. Annak ellenére, hogy ez a belső tér sajátossága, sokan inkább ezt a stílust kívánják befejezni.

Válasszon egy fürdőszobai szerelvényt a fürdőszobában nem nehéz. Például ma nem probléma, hogy egy fürdőszobát vegyen egy WC-vel. A kétszínű vízvezeték szerelvény beszerelése (például egy fehér mosdó, fehér tálca belsejében) lehetővé teszi, hogy ne fújjon túl fekete feketével.

Fekete-fehér paletta a fürdőszobában

A belső és belső színekben fekete-fehér szín használata mellett kövesse szakemberek ajánlásait. Ez magának a tartálynak fekete-fehér színsémája, amely vízkezelést, zuhanykabinokat, függönyöket, törölközőket és kiegészítőket tartalmaz bútorokkal, lámpákkal, tükörkerettel, szappanos ételekkel és test- és hajápoló termékek csomagolásával.

Ellenkező esetben a fényes foltok foltjai az általános stílus teljes megsemmisülését eredményezik.

A kicsi, de égő piros vagy sárga tárgy vagy a fürdő sajátossága belsejében használható. Ennek a színes foltnak olyan kis méretűnek kell lennie, hogy ne vonja azonnal be a beérkező személy figyelmét. Ezt a technikát leginkább egyszer használják.

A modern tervezés irányai sokak. Gyakran számos stílus megvalósításában használják a régi formákat és színeket.

Mert a fekete-fehér fürdőszoba jelzi az ízlés és a stílusérzet jelenlétét. Megdíszíti otthonát, barátai és ismerősei megcsodálhatják a családias "gyöngyszemeket" és csendesen irigykednek.

És az utolsó. Általában fekete fehér és a minimalizmus stílusában használják, szigorú vonalakkal jellemezve, hiányzik a dekoráció. Monokróm fürdőszoba kialakítása sokféle stílusban lehetséges.

Meg kell jegyezni, hogy a fekete keverékek alig látszólagos megkönnyebbüléssel és kerek formák rajta, ezért célszerű díszíteni a belső térben a lakonikus szög alakú bútorok fekete fülkék.

Fekete csempe a fürdőszobában - ötletek, hogyan lehet stílusos design (75 fotó)

A luxusszivattyú a fekete háttéren a legdrágább, a háttérben érzékelhető. Igen, és a fürdőszobában lévő fekete csempe falburkolat és padlózat formájában mindig nagyon hatékonyan észlelhető.

Ez a szín, különösen a fehér és az arany kombinációjával - a gazdagság és elegancia szimbóluma a gótika napjai óta. Akkoriban a padlókat a palotákban, és egy fehér és fekete márványból álló sakktáblán rendezték.

Ezt a tervezési technikát széles körben használják a modern belső térben. De a fekete színnek megvannak a maga sajátosságai, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Hogyan készítsünk egy elit belsőséget a fürdőszobában fekete csempékkel?

Nem szükséges követni a gótikus stílus kanonjait annak érdekében, hogy mindent el tudjanak érni a koruktól, és modernizálni tudják azt a fürdőszobai díszítéssel.

A legtöbb városi lakásban az építészek túl kevés négyzetmétert rendeltek el a standard higiéniai eljárásokhoz. És ha befejezi az egész falat fekete csempe a fürdőszobában, a kis szoba még kisebbnek tűnik, és a falak vizuálisan "összetörik", mint az alagsorban.

Mi a teendő, nehogy tagadja magát a kedvenc elegáns színével szemben, de úgy, hogy a fekete falak ne adják a sötétséget? Vegyünk néhány sikeres tervezési technikát:

Fekete cserép társas árnyalat kiválasztása. Semmi nincs feltalálni, mivel az összes kombinációt régóta választották:

 • fekete-fehér;
 • fekete fehér és arany;
 • fekete és lila;
 • fekete és égszínkék;
 • fekete és türkiz;
 • fekete és piros;
 • fekete és narancssárga;
 • fehér és világoszöld;
 • fekete és gyöngy szürke;
 • fekete és bézs (világos).

Mindezek a színek kiválóan kiegészíthetik a fekete csempékkel ellátott kád homlokzatát.

A fekete színű csempe második színének megválasztása a fürdőszobában, eldöntheti, hogy milyen hatással kíván pusztán pszichológiailag elérni:

Ha depressziós hangulatban vannak problémák, jobb pozitív árnyalatokat adni. Ezek a spektrum meleg részének színei, amelyeket pozitívan érzékelnek.

Akarok valami semleges - válasszon pasztell színeket, világos és homályos árnyalatokat. A szexuális beltéri hagyományosan válasszon egy csempe a fürdőszoba fekete és piros.

Az extravagáns design illeszkedik lila és lila kivitelben. És a tradicionálisan kiválasztott vízsűrűk klasszikus tartományánál, és a padló fekete vagy sötétkék, mint a "mély kék tenger" jelképe.

Tipp: Ha lehetséges, használjon sötétkék önterülő padlót, 3D mintával - delfinekkel, cápákkal vagy más halakkal. Az extravagáns adagolás elhárítja a figyelmet a fekete csempékről és a vízvezetékről.

Az összbenyomás nagyrészt irigység a szín arányok. "Aranyszabály": a fürdőszobában vagy a fürdőszobában lévő fekete nem lehet több, mint a teljes felület 1/3-a. A többi kiegészítő világos színű - bézs, szürke, tej, citrom, zöld, fehér és arany.

Egyes árnyalatok a fekete színt agresszívebbé teszik, mint a hüllőkben és rovarokban a "figyelmeztető" színezőcsíkok. Világos sárga és piros szín. A fekete, kék, türkiz és zöld alma izzadás nagyon pozitív.

Megkönnyíti a bézs palettát karamellel és csokoládéval, kis kiegészítések formájában.

Milyen színű vízvezeték választja?

Hagyományosan a csempe és a san fajancia a fürdőszobának fehérvé válik, de a modern belsőben sokáig "unalmasnak" tűnt. A színes vízvezeték már régóta nem ritka, és kiválaszthatja árnyékait ízlése szerint.

Érdekes trükk az, hogy a fekete csempe csak egy harmadik a padlóról, majd egy másik gamma. Ezzel szemben az ugyanolyan színű vízvezeték vizuálisan elveszik - a fekete vécé vagy a bajok szinte észrevehetetlenek a fal hátterében. De a fürdőkád, jacuzzi és mosdó "tulipán" ugyanolyan színű lehet a bélés többi részével.

Nem szükséges megvásárolni az összes ugyanolyan színű vízvezetéket, de összhangban kell lennie a fürdőszoba személyes dekorációjával. Ha ezt a hatást nehéz elérni, vagy nem akarja újra elvégezni a javítást, eltávolíthatja 2-3 cserépet, és gyönyörű mintás betétet készíthet, vagy a kívánt árnyalatokkal tépőzáras módon rendezheti be a burkolólapokat.

Fali dekoráció a fürdőszobában a fekete falak ellen

Az egész falon egy elegáns szín megengedett, ha egy fürdőszobában egy fekete csempe designát fehér vagy kék mennyezet hígítja. Ez hatással lesz a "nyitott égre". A padlókat mintázni kell, például drága spanyol csempékkel.

Használhatja az olasz márvány vagy más csempe utánzását. De a fő dekoráció díszítő betét.

Használja a díszítőlapot a csempe az egész fal (nagy töredéke a felület). A kép a csempe jól néz ki közvetlenül a fürdő vagy a jakuzzi felett, valamint a háttérben a zuhany alatt az üveg.

A fürdőszobában lévő fekete csempe hátterének festői kiegészítése önállóan, függetlenül attól, hogy megfelelő képzettséggel rendelkezik. Megfelelő akrilfesték (vagy alternatív), amelyet nem mos le a falakról a magas páratartalmú helyiségben.

A falak díszítésének remek módja a denevérlapok mozaiklapja. Könnyű megtenni önmagát, még az alapvető készségek nélkül is. Ehhez csak figyelje a mesterkurzust.

A sérült csempe, tükrök és színes üveg mindig ott lesz. Törött csempe az építőipar szupermarket hajlandó adni egy nagy kedvezményt vagy ajándékot. A mozaik vázak bélyegképeinek megkeresése az internet korában is könnyű.

Fekete és fehér fürdőszobai belső terek és színes ékezetek

A fekete-fehér csempe kombinációja a fürdőszobában - a modern belső tér. De néha kicsit triviálisnak tűnik, ha nincs érdekes tervezési ötlet. Nagyon fontos, hogy milyen típusú vízvezeték a higiéniai helyiségben.

Az extravagáns szanálás az egyszerű faldíszítés hátterében jól néz ki, és a szokásos vízvezeték-forma nem tükrözheti a látványos befejezést.

A fekete-fehér dekoráció "színezhető" színárnyalatokkal:

 • törülközők élénk színek;
 • műanyag sarkok és polcok;
 • érdekes keret a mosogató tetején;
 • fürdőszőnyegek és mosdók.

Néhány fajta különböző elhelyezési módokat eredményez, amint azt a fekete fürdőszobai csempe képe mutatja. A fehér vagy más könnyű csempe kombinációját pecsétlemez mintával vagy gyémánttal látják el.

Használhat különböző méretű és textúrájú csempeeket - sima tükröt és matt mintát vagy válogatást a márványban. A fotógaléria legjobb példáit kínáljuk a gondos tervezésnek.

Fekete fürdőszoba színe - 75 kép a megfelelő tervezés és a kombináció

A fekete színt a belső térben nagyon óvatosan használják. Támogatói úgy vélik, hogy a sötét színek finomabbá és fényesebbé teszik a designt, míg az ellenfelek félnek attól, hogy a fekete szín sötét és elnyomó légkört teremthet.

Tetszik, akár nem, akármennyire megfelelő lesz fekete a fürdőszobában - további információ.

Professzionális tippek

Ha még mindig úgy dönt, hogy a fürdőszobát fekete színben rendezi, olvassa el a tervezők véleményét ebben a kérdésben:

A fekete vizuálisan csökkenti a szobát, így biztonságosan használhatja tágas szobákhoz. Minél kisebb a helyiség, annál inkább "hígító" színeknek kell lenni a falakon.

A helyes magas színvonalú megvilágítás segít elkerülni a szobában a komor hangulatot.

A fekete csempék különös gondosságot igényelnek, ezért készen álljon a gyakori tisztításra. A szemetet kevésbé lehet észrevenni, ha a márványozott felületeket választja.

A meleg barna bútorok csökkenti a fekete hatását.

A fotó fekete-fehér fürdőszobája nagyon előnyösnek tűnik - a kontrasztok játéka a szoba összes elemét hangsúlyozza. A fekete bútor tökéletes a fehér falak hátterén, és fordítva.

A fürdőszobában egy hangulatos légkör megteremthető, néhány illatos gyertya.

A fehér csemperagasztó segít frissíteni a szobát.

Színtartomány

A modern, fekete színű fürdőszoba kialakítása univerzális, mivel sok más színt behatolhat bele:

 • finomított arany és ezüst;
 • halálos vörös;
 • romantikus rózsaszín;
 • árnyékoló fehér;
 • frissítő zöld;
 • napsütéses sárga

A kiválasztott színárnyalattól függően megteremtheti a szükséges hangulatot: a nyugalomtól az intimig, a természethez való közelség érzésétől a végzetes gótikus festményekig.

Néha megváltoztathatja a színsémát, ha egy függönyet vásárol egy fürdőszobához vagy egy új árnyékoló törölközőhöz. Teljesen másnak tűnnek, és új színűvé teszik a szobát.

Fürdőszobai dekoráció

A fürdőszobai kiegészítők kiválasztása érdemes megállítani a választást egy színsémán. A sötét árnyalatok díszítése jól néz ki a könnyű falakkal szemben, és a króm felületek szinte bármilyen díszítéssel kombinálódnak a szobában.

Fürdőszobai tervezés: zuhanyfüggöny, adagoló és szappanos edények, állványok, tükrök, szőnyegek, lámpák, vázák, törölközők és sok más belső elem.

A fekete fürdő eredeti akcentusa friss vagy mesterséges virág, illatos lámpa és gyertya. Romantikus hangulatot teremtenek minden szobában.

További információk itt:

A fotóban és az életben megfelelően kiválasztott fürdőszoba kiegészítők fekete színben, mint a luxus elemei.

bútor

Sötét bútorok kiválasztása ilyen fürdőszobához ugyanaz, mintha egy fekete macskát keresne egy sötét szobában. Ha a fali dekoráció sötét árnyalatú, akkor a fülhallgatót fényes zárványokkal kell hígítani.

A bútorok fényesen fekete elemei a fényfalak hátterében és fordítva fognak megjelenni - egy fehér készletet egyszerűen azért hoztak létre, hogy egy sötét szobában álljon ki.

A fából készült barna bútorok a fő színt melegebbé teszik, és kis helyiségekben kiküszöbölik a lehangoló hatását.

A vízvezeték mind fekete, mind fehér színben készülhet. Nehéz lehet sötét fürdőszobát vagy mosogatót találni, de ebben az esetben könnyűeket rendelhet, és csempézheti őket, vagy fekete kiegészítőkkel megverheti őket.

További információk itt:

A fekete fürdőszoba a gazdag emberek luxusmodellek képviselője. Ne féljen a homály atmoszférájától - a megfelelő színválasztékkal, bútorokkal és szaniterárukkal - garantálja a ragyogó és elegáns kialakítás valószínűségét.

Fekete fürdőszoba vagy fürdőszoba design fekete

Helló kedves olvasók! A sötét színek mindig drágák, stílusosak és fényűzőek, de a fekete szín szilárdnak, tiszteletre méltónak, elegánsnak és elegánsnak tűnik, de hogyan lehet a fürdőszobai designot a gyakorlatban fekete színben érzékelni? Végtére is, a tervezők erősen javasolják az ablak nélküli helyiségekben és elegendő megvilágításban, hogy csak élénk színeket használjanak. Az összes, ami a fürdőszoba fekete-fehér kialakítását érinti, csak beszámolunk ebben a felülvizsgálatban, és természetesen sok alkalmas fényképet mutatunk be.

Tervezési tippek a fekete fürdőszoba tervezéséhez:

► Ügyeljen arra, hogy a fekete szín vizuálisan csökkenti a helyiség paramétereit, ha nem ijedt meg, akkor bátran díszítse a fürdőszoba belsejét a kívánt fekete hangszínben.

► Ahhoz, hogy a szoba ne tűnjön túlságosan komornak, gondoskodjon a jó minőségű világításról, helyezzen rengeteg fényszórót a mennyezet kerületébe, és irányítson a falakon. Így jelentősen megkönnyítheti a szoba sötét területeit.

► Tudnia kell, hogy egy fekete csempével ellátott fürdőszobát gyakran meg kell tisztítani, mivel a finom porrészecskék tökéletesen láthatók a fekete felületen. Ahhoz, hogy legalábbis csökkentsük a tisztítás időtartamát, akkor ne vegyük a tiszta fekete lapokat, hanem a márvány hatását, vagyis a fehér vagy szürke foltokat a felületen.

► Ha vizuálisan melegítené és megkönnyítené a falak fekete tónusát, akkor jobb, ha meleg barna színű bútorokat vásárol.

► Nagyon szép kontrasztos játék, amikor a csempe, a vízvezeték és a bútorok fehér és fekete tónusokkal vannak kiválasztva. Korábban kiadtunk egy cikket, melyet egy fekete-fehér fürdőszobának szenteltünk, olvashat.

► A fekete falakon árnyékban lángoló gyertyák nagyon romantikusnak tűnnek, ezért ne felejtsen el egy pár nagy gyertyát felvenni a fürdő oldalára.

► Minél kisebb a szoba paramétere, annál kisebb a fekete paletta a falain. A falakat fehérre cserélni kell, és minden tartozékot (törölközőt, zuhanyfüggönyöket, polcokat, padlószőnyegeket, szappantartókat), valamint néhány vízvezeték szerelvényt (mosdót és mosdót) kell beszerelni.

► A fürdőszobában lévő fekete bútorok a legkevésbé a könnyűfalak ellen hatnak.

► Egy tiszta fekete csempe számára kiválaszthatja az ízületekhez egy kontrasztos fehér habarcsot, ami jelentősen megkönnyíti a fő sötét színt.

Design fekete fürdőszoba, fotó.

Milyen hangok kombinálhatók fekete színnel.

• A fényűző fürdőszobai belső tér kialakításához a fekete aranyat vagy ezüstöt kombinálhat.

• Annak érdekében, hogy a fekete színű fürdőszoba ne nézzen túlságosan komornak, jobb, ha nem tiszta fekete, hanem két színben, például fekete-fehérben vásárolnak.

• A zöld szín nagyban frissíti a környezetet.

• A sárga hozzáad egy kis hőt, és létrehozza a nap jelenlétének hatását.

• A piros egyedülálló, halálos légkört teremt.

• Rózsaszín hozzá egy kis romantikát.

És időről-időre árnyalatokkal is játszhatsz a kiegészítők színeinek megváltoztatásával, például napjainkban fehér színben kaphatsz egy zuhanyfüggőt, egy szőnyeget, egy szappantartót, és egy hónap után csak sárga színűre cserélheted őket, és így tovább.

Fekete fürdőszobák fényképterve.

A fekete fürdőszoba dekorációja.

Korábban megemlítettük, hogy a fekete fürdőszoba kialakítása meglehetősen könnyű megverni a legkülönbözőbb színű elemekkel, de mi lehet pontosan a fürdőszobában? Lehet, hogy:

 1. Zuhanyfüggöny;
 2. Adagoló folyékony szappanhoz;
 3. urna;
 4. Szappantartó;
 5. Fogkefe tartó;
 6. Padlószőnyegek;
 7. Tükör egy gyönyörű keretben;
 8. Fali lámpák;
 9. törülköző;
 10. Állvány az ecsethez;
 11. Szalvéta konténer;
 12. vázák;
 13. Gyertyák.

Mindezeket az elemeket ugyanabban a színben kell kiválasztani, tehát ha arany csapok és csaptelepek vannak a szobában, akkor jobb, ha az arany tónus más kiegészítőkön is megjelenik. Nos, a króm csapok kevésbé szeszélyesek és szó szerint bármilyen színű dekorációs tárgyakkal kombinálhatók. A fekete kiegészítők jól érzékelhetőek a könnyűfalak, vagy a vízvezetékkel ellátott bútorok háttérén.

Fürdőszoba fekete csempe, fotó.

Bútor fekete fürdőszobában.

A fekete fürdőszobai bútorok minden bizonnyal fényűzőnek tűnnek, de azért, hogy ne veszítsék el az azonos sötét falak hátterét, nem pusztán fekete változatban kell kiválasztani, hanem legalább egy harmadik féltől származó színnel: arany, ezüst, fehér vagy szürke színnel. Ráadásul a fekete bútorok a fehér falak hátterében is csodálatosak lesznek.

Nos, egy fekete éjjeliszekrény fehér mosdóval és egy fehér éjjeliszekrényben, fehér mosdóval vagy egy fehér mosdóval rendelkező fehér éjjeliszekrényhez közeledik a fekete falak.

Ami a színes vízvezeték megválasztását illeti, tudni kell, hogy manapság teljesen meg lehet vásárolni, és természetesen a fekete nem kivétel, különösen ez a nyilatkozat a WC-tálakra és mosdókra vonatkozik. De a fekete fürdőt nehezebb megtalálni a szabad piacon, külön kell megrendelni, de ez nem feltétlenül szükséges, mert a fehér fürdőt egyszerűen fekete csempe burkolhatja be, és egy fekete zuhanytálcával is kiegészíthető.

Fehér bútorok szaniterekkel hatékonyan kiegészítik a fürdőszoba belső részét fekete falakkal.

Ráadásul a fekete fürdőszobák jól néz ki a fák alatt barna színűek, ami lehetővé teszi, hogy lágyítsa a sötét paletta érzékelését.

Fotók a fürdőszobában fekete.

Fekete-fehér csempe változatok:

A fekete fürdőszoba a luxus belsőépítészet képviselője, ahol a legfontosabb követelmény egy drága és látványos árnyalat kiválasztása, és ha kiegészítik a megfelelő tartozékokkal, valamint a kiváló minőségű bútorokkal és bútorokkal, akkor egyáltalán lenyűgöző lesz. Természetesen egy fekete színű fürdőszoba designja tűnhet valakinek, de eddig nem mindenki úgy döntött, hogy ilyen hangon díszíti a fürdőszobáját, de mégis egyet nem értenek egyet abban, hogy ez a belső tér öt vagy többnek tűnik.

A Homeliness weboldal felkéri olvasóit, hogy iratkozzanak fel hírünkről, az előfizetés az oldalsávon található.

Fekete fürdő - 26 kép ötlet

A fürdő belsejének megjelenése már több évszázados, és annak ellenére, hogy a fürdőszobai kiegészítők, csaptelepek egyre technikailag és progresszívabbá válnak, de a fürdő maga is a legfontosabb összetevője.

Fürdőszoba fekete - ne féljen eredetinek lenni

Természetesen a fürdő és a színforma sokszor megváltozott az idő múlásával: a klasszikus fehérektől az extravagánsig és, ahogy mondják, elbűvölő, fényes modellek fekete színben.

Napjainkban a modern gyártók óriási, sokszínű színeket és különböző formatervezési stílusokat kínálnak Önnek:

valamint választhat a legmegfelelőbb fürdő az Ön számára, különböző anyagokból.

Ha még mindig fekete fürdőt választasz, akkor a legtöbb esetben három lehetőség közül választhat:

 • fekete a külső és a fehér, vagy valami más belül,
 • a második lehetőség, ahogy már kitaláltad, teljesen ellentétes lesz: fehér vagy más szín kívül és belül fekete,
 • és a harmadik lehetőség teljesen fekete fürdő.

Azt hiszem, a leginkább kellemes és harmonikus, még mindig a hagyományos kombináció választéka lesz: "fekete teteje fehér alap", de a reflexió végeredménye megmutatja a helyiség méretét és a formatervezését. Már megtörtént, hogy a fürdő hagyományos elhelyezését a fal mentén választják, és ez érthető, a fürdőszobában 4 négyzetméter. Nincs más lehetőség.

De ha van egy nagy szoba, akkor telepítheti azt fokozatosan és modern módon. Mivel a fekete fürdő tartozéka nyilvánvalóan nem rendes, akkor legalább egy központi helyet kell elfoglalnia. Így kanyarban, háromszög alakban vagy egy szokatlan kerékben keleti stílusban kaphat.

Ahogy mondtam, akarattal és szükség esetén fekete fürdőt csak kívülről lehet választani, és belülről teljesen fehér. Az ilyen kombináció változatát a legelőnyösebbnek tartják, és a keleti tanítások szempontjából a leginkább kiegyensúlyozott. A színséma ez a változata harmonikusnak tűnik, és még a kis fürdőszobák kialakítása során sem lesz túl komor.

100 fürdőszoba kivitel fekete-fehérben

Tartalom:

A színes megoldások választéka mindig problematikus. Egyszerre több tényezőt is figyelembe kell venni: a terem nagysága, megvilágítása, stílusa, bizonyos árnyalatok hatása egy személyre. Nem minden szín harmonikusan kölcsönhatásba lép egymással, egyes disszonancia kombinációk nem teszik lehetővé, hogy kényelmesen érezzék magukat és teljesen lazítsanak a vízzel kapcsolatos eljárások során.

Szerencsére van egy win-win lehetőség - fekete-fehér fürdőszoba. Az akusztikus "duett" stílusos, elegáns és releváns, egyszerűen lehetetlen itt hibázni. Az egyetlen döbbenet: fekete-fehér dózis a belső térben, mert az egyensúly megtörésével kockáztatjuk, hogy akár steril élettelen, akár nyomasztóan komor helyet kapunk.

Ugyanilyen fontos a fürdőszoba megfelelő megválasztása. A fekete-fehér gamma nem alkalmas Provence, ország, shebbi-chic, boho, loft vagy rusztikus. Ezek a területek gazdag színeket, összetett színkombinációkat, gazdag árnyalatokat igényelnek.

De a klasszikus, Art Deco, retro, minimalista és modern aromatikus design nagyon hatásosnak tűnnek, amint ékesszólóan bizonyságot tesznek ezekről a fotókról:

Design fekete-fehér fürdőszoba. Mit keres

A fekete szín vizuálisan csökkenti a szobát, csökkenti a fényt, nagy mennyiségben szorongást, depressziót okozhat. Fehér, éppen ellenkezőleg, hozzájárul a tér bővítéséhez, a nyugalom és nyugalom légköréhez, javítja a hangulatot.

Hogyan hathatnak ezek az évelő antagonisták?

Ha a fürdőszoba kicsi

A kis fürdőszobák élénk színekkel próbálnak kiaknázni. Azonban a tiszta fehér szoba valószínűleg nem tűnik kényelmesnek számunkra. A szem akarja "ragaszkodni" a fényes, ellentétes ékezetekhez annak érdekében, hogy az űrben navigáljon, és szünetet tartson az unalmas monotonságtól. Ehhez elég egy kicsit fekete lehet a belsejében.

Számos gyakori trükk van:

 • A fehér falak festettek vagy csempézettek, a padlót grafikus nyomtatással (vagy "sakkval") díszítik. Ez a megoldás gyakran megtalálható skandináv stílusú fürdőszobákban.

A belső tér nagyon harmonikus és pszichológiailag kényelmes, mint az alábbi fotón. Számára általában megvásárolja a könnyű bútorokat és a vízvezetékeket.

Tipp: ha a fürdőszoba nem túl kicsi, akkor figyeljen a fekete-fehér fürdő kialakítására - nagyon eredetinek tűnik.

 • Egy másik lehetőség az, hogy a háttérképet egy elegáns fekete mintával fehér alapon használják. Annak érdekében, hogy a szoba ne tűnjön túl szelídnek, az ilyen dekorációt töredékesen használják, például csak a falak felső részét ragadják össze, vagy egy olyan területet, amelyre szeretnék hangsúlyozni (lásd a fotót):
 • Ha a mennyezet nagyon alacsony, egy kontrasztos fekete padló segít vizuálisan felemelni. A szoba többi része fehér. Van is egy fordított technika - a kis méretű, de nagyon nagy fürdőszobákban, a mennyezet sötét színű, így szemmel láthatóan korrigálja a sikertelen arányokat.
 • A fekete díszítő elemekhez is használható. A sötét részletek hatékonyan kiemelkednek, "rajzolnak" egyfajta térbeli mintát. Ne felejtsd el a vízvezeték- és funkcionális tartozékokat, valamint a retro stílusú zuhanyzó kerítését, amely a legújabb divatirányzatok szerint fekete színű festett.

Tipp: minél kisebb a fürdőszoba, annál inkább fehérnek kell lennie. A feketét két vagy három ütemben kell elhelyezni, elkerülve a helyileg festett felületeket. Néha egy kis monokróm kép vagy fotó elegendő ahhoz, hogy "felemelje" az egész belső tér.

A legegyszerűbb kombináció

Amikor mindkét szín egyenlő arányban kerül felvételre, a fürdőszoba fekete-fehér megjelenése különösen látványosnak tűnik. Ez nagy területű (legalább 8 négyzetméteres) területeken lehetséges, mivel az éles kontraszt mindig felosztja a helyet, torzítja a tényleges méretét.

A vizuális egyensúly elérése érdekében megpróbálják a felületek helyi részét fehérre helyezni, néhányat - helyileg fekete, és néhány olyan mintával, amely mindkét színt tartalmazza. Választható, hogy megfontolhatja a csempe befejeződését, amelyet egy kockarendszer-mintában helyeznek el.

Mi a véleménye:

 • Kívánatos, hogy a szoba alsó része sötétebb legyen, mint a teteje, ahonnan a belső tér tágasabbnak tűnik. Az ellenkező opciót akkor választják ki, amikor a helyiség túlságosan feszül, mint egy kút.
 • A hosszú fürdőszobát arányosabbá lehet tenni, ha az oldalsó falakat sötét hangon festik.
 • A helyileg fekete-fehér felületeknek nem csak a színük, hanem az anyag textúrájában is különbözniük kell. Kívánatos, hogy többféle méretű befejezőlapot, alternatív fényes és matt textúrát használjon.
 • Fehér háttéren, a fekete bútorok vagy a vízvezeték jobb lesz, és fordítva.
 • Ha a falakat díszes csempe vagy tapéta díszíti, akkor a berendezési tárgyaknak egyhangúnak kell lenniük, különben káosz érzésére lesz szükség.
 • A fekete szín aláhúzza a hibákat: egyenetlen falakat, szögletes sarkokat és egyéb építési hibákat, amelyek nagyon kevés a fürdőszobában. Ezért, problémás területek jelenlétében, jobb számukra, hogy fehér kivitelt válasszanak.

Tipp: a kis hibák elrejtése a falakon segít a háttérképnek egy kis mintával, jobb, ha fehér alapon fekete, mint fordítva.

Fotók a fürdőszoba fekete-fehérben:

A fekete túlsúly

Ha a fürdőszobát sötét színek dominálják, úgy tűnik, sivár. Ennek elkerülése érdekében a következőket teheti:

 • A fekete felületek fényt tükrözzenek. Például a falak számára a fényes vagy tükörlapok kiválasztására, valamint a hasonló tulajdonságokkal rendelkező mennyezeti stretch vászonra. A szoba, olyan fekete, mint egy fekete gyémánt, fényűző lesz, és az elnyomó légkör nem lesz nyomva.
 • Használjon háttérképet és textíliákat fehér mintával fekete alapon.
 • Csináld meg a játékot, és feltesszük a padlót egy nagy "sakk" csempével.
 • Accent tükrök. Egy nagy, szinte az egész falat vagy több apróságot lehet levágni egymás mellé helyezve. A baguettának eredetinek kell lennie, kifinomult kivitelben.
 • "Híg" fekete-fehér tandem, kis adag polikróm virágokkal. Vagy alkalmazni a dekoráció a természetes fa.
 • Ha a falak és a padló sötét, akkor a hófehér vízvezeték, a bútorok és a kiegészítők növelik a szükséges fényerőt, fókuszálnak magára, különösen, ha szokatlan formájú modelleket választanak.

A túlnyomórészt fekete fürdőszobák. Design fotóval:

Fekete fürdőszoba

Ez a design alkalmas olyan kreatív emberek számára, akik sokkolóak és nem szabványos megközelítést szeretnek az élet minden területén.

Természetesen legalább néhány egyéb árnyalatot kell hoznia, mondjuk semleges szürke, természetes fát, vagy használjon aranyozott tartozékokat. Azonban nem befolyásolják jelentősen a színskálát, és a szoba majdnem fekete.

Hogyan lehet ezt a helyet kényelmesnek érezni?

 • Könnyű, könnyű és több fény! Minél több különféle forrása van a fürdőszobában, annál kényelmesebb lesz pszichológiai szempontból. Ideális esetben a sötét árnyalatú helyiségekben nem csak mesterséges, hanem természetes fény is lehet.
 • Több különböző textúrák, anyagok, formák és kombinációk. Megpihenték a szemüket, belefáradtak a feketébe.
 • Cserepes növények. A friss virágok fürdőszobájának díszítése minden évben egyre népszerűbbé válik. Tehát miért nem használhatja a fekete színű fürdőszobákban, ahol olyan kevés pozitív, fényes ékezet van?

És természetesen ne felejtsd el a fent megadott ajánlásokat egy sötét színű fürdőszobában. A tükrök és a fényes felületek növelik a helyiség megvilágítását, vizuálisan hozzáadják a helyet, enyhítik a "zúzó falak" érzését.

Fotók fekete fürdőszobával a "jobb" designnal:

A fekete-fehér kontraszt lágyítása

Az akromatikus tartomány remek és lenyűgöző, de nem mindenki számára. A romantikus és vidám természetei folyamatosan érzik a színpaletta szegénységét, ezért nem valószínű, hogy teljesen élvezhetik a fekete-fehér fürdőszobában töltött perceket.

Ebben az esetben szükség van teljesen elhagyni a grafikai tervezés ötletét? Egyáltalán nem, mert számos kompromisszumos lehetőség létezik.

Világos színű ékezetek

A kicsi "infúziók" a fekete-fehér belső térben és a pszichéünkben is előnyösek lesznek. Csak néhány fényes kiegészítő: törölköző, fogkefe vagy adagoló, tükörkeret, függöny vagy festmény - és az egész belső tér új színekkel csillog.

További példák a képen:

Bútor és dekoráció természetes fából

Ez a természetes anyag fekete-fehér szobát fog kényeztetni. A fa meleg árnyalatai lágyítják az éles kontrasztot, miközben nem sértik a színek súlyosságát.

Tipp: a kívánt hatás eléréséhez elegendő egy kis bútor, pl. Fürdőszobai padok, éjjeliszekrények, polcok. Minél nagyobb a szoba, annál több lehet fából készült bútor. De ne felejtsük el, hogy fekete-fehér fürdőszobát készítünk, nem pedig egy színes fürdőszobát - fontos időben megállni.

Természetes fa az akusztikus belső térben is a képen látható:

Ha a harmadik nem felesleges. Semleges árnyalatokat adunk hozzá

Ha meg szeretné őrizni a belső térséget egy színárnyalatban, hozzáadhat semleges árnyalatot fekete-fehérhez:

Néha a retro stílusú fürdőszobákban a tiszta fehéret egy kis elefántcsont (elefántcsont) helyettesíti, és a fekete elemeket meleg, csokoládé árnyalattal választják.

Amint az alábbi képen látható, ezek a technikák segítenek egy puha, nyugodt légkör kialakításában anélkül, hogy megzavarnák az általános elképzelést.

A fekete-fehér fürdőszoba nagy figyelmet igényel mind a létrehozás, mind a működés során. Az anyagok gondos kiválasztása, a magas színvonalú munka és az állandó gondozás - ezek a három fő feladat azokkal szemben, akik úgy döntöttek, hogy hasonló designt választanak maguknak. De az erőfeszítések eredményeként egy igazán egyedi harmonikus teret kapnak, amelyben szeretni akarsz, és ahol energiát töltesz.

88 fekete fürdőszoba ötleteket

A belső szín fekete színének súlyossága, szilárdsága és súlyossága. De ne felejtsük el, hogy a fekete szín, ha megfelelően használják, eleganciát és kifinomultságot kölcsönöz bármilyen belső térnek.

Ez annak köszönhető, hogy a fekete szín jól megy másokkal, különösen fényes és gazdag színekkel. Ezért ha gyönyörű belső teret szeretne használni a fürdőszobájába, használjon szabadon, a legnépszerűbb színkombinációk fekete és piros, valamint fekete-fehér.

Fekete fürdőszoba

A fürdőszoba olyan hely, ahol egy munkanap után pihenhetünk, lazíthatunk, zuhanyozhatunk, vagy fürödhetünk a fürdőszobában, a fürdőszobából kiindulva és befejezhetjük a napot. Ezért szükséges, hogy ez a szoba olyan kényelmes és otthonos legyen, és persze vonzó belsővel.

A fürdőszoba belsejét a divatos és stílusos fekete-fehér kombinációban díszíti, otthoni relaxációs zónát teremt. És téved, ha úgy gondolja, hogy lehetetlen egy fekete-fehér, kényelmes szobát létrehozni. A legfontosabb dolog - ellenállni a megfelelő színaránynak.

A fekete szín olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki valamire koncentráljon, belenézzen a belső világába, és a tiszta fehér szín a frissesség és hihetetlen könnyedség légkörét hozza körülötte. Érdemes azonban megfontolni, hogy a túlterhelt fekete vagy fehér belső tér nem fogja elérni a kívánt kényelmet. Amikor szobát készít ebben a színsémában, folytasd az ember belső érzéseit, majd kiválaszthatja a szükséges színegyensúlyt.

Egyszerű fürdőszoba tippek fekete

Van néhány univerzális tipp a fekete-fehér fürdőszoba kialakításában.

 1. Először is figyelmet kell fordítanunk a világításra. A fürdőszobákat lehetőleg világítani kell, továbbá ne felejtsük el, hogy a fekete-fehér kombináció vizuálisan csökkenti a szoba méretét.
 2. A fürdőszoba fehér belseje jól néz ki, kiegészítve fekete kiegészítőkkel: fürdővel, szőnyeggel stb. A fehér színt a fehér színű csempefestéshez fekete színnel vagy fekete simítóval készíthetjük, vagy a falakat (a felső részüket) és a mennyezetet fehér színben készíthetjük, és a falak padlóját és alsó felületét fekete színben készíthetjük.
 3. Egy másik népszerű tervezési lehetőség egy fürdőszobában csempék elhelyezése a pecsétes mintában. Ebben a kiviteli alakban a vízvezeték színe fekete-fehér lehet.

Fotók a fürdőszobában fekete

A fürdőszobák fekete-fehér használatával a következő kialakítási lehetőségek nem kizárólagosak. Mindig el tudja hozni ötleteit a szoba kialakításában, hogy a fürdőszobája véglegesítésre kerül, csak a képességeidről és a képzeletedről függ. Kísérlet, keresse meg a szükséges egyensúlyt a kombináció a fekete-fehér színek, majd a fürdőszoba lesz a büszkesége a lakás.

Fekete-fehér fürdőszoba: design és fotó példák

A fekete-fehér két univerzális szín, amelyek teljesen illeszkednek egymáshoz. De csak fekete vagy fehér a szoba belsejében, nem valószínű, hogy lehetővé tenné az eredeti és stílusos design. Ez a fürdőszoba belsejére is vonatkozik, a fekete-fehér kombináció használata, melynek díszítésében érdekes kialakítás érhető el.

Fekete és fehér fürdőszoba design

Tippek a fekete-fehér design kiválasztásához

Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobát fekete-fehérben tervezi, akkor senki nem fogja rosszul ízlenkedni. De használjon néhány tippet:

 1. A fekete szín vizuálisan csökkenti a szobát. Ezért, ha kis fürdőszobát kíván készíteni, fehérnek kell lennie a fő színű háttérszínként. Ha a fürdőszoba tágas, akkor a falakat, a padlót átlós fekete csempékkel lehet megtervezni, az ékezetek pedig fehér fürdő és egyéb vízvezetékek, valamint bútorok és kiegészítők formájában.
 2. Fekete-fehér színű fürdőszobai kivitel speciális világítást igényel - a lehető legvilágosabbnak kell lennie.
 3. Ha a fürdőszoba keskeny, vizuálisan bővíthető úgy, hogy vízszintes csíkokra ragasztja a lapokat egy rövid falra. Ha a fürdőszobában alacsony a mennyezet, akkor ez a probléma függőleges csíkokból álló csempe segítségével korrigálható, és egy ilyen mintát is készíthet.
 4. A fekete szín vizuálisan simítja a sarkokat, így biztonságosan használhatja a világos geometriai formájú vízvezetékeket és fekete bútorokat.
 5. Ha a fekete-fehér formatervezést fényes részletekkel kívánja hígítani, használhatja ezeket az elemeket legfeljebb kettő vagy három színnel, ellenkező esetben a fekete-fehér fürdőszoba kialakításának harmóniája megsemmisül. Például egy vörös törölközőt leboríthat, ugyanazt a szőnyeget tegye, vagy ragaszthat két csíkokat a falon.

Design opciók fekete-fehér stílusban

Fekete-fehér fürdőszobai kialakításakor, amelynek példája az alábbiakban található, fontos, hogy a belső térben optimálisan terjessze az ékezeteket. Ellenkező esetben a tervezése azzal a kockázattal jár, hogy túl komor vagy túl hideg.

Stílus kiválasztása

A fekete-fehér árnyalatú formatervezés tipikusan olyan csúcstechnológiákra hasonlít, mint a high-tech, art deco, valamint a klasszikus vagy vintage. A csúcstechnológiás formatervezésnek köszönhetően szigorú geometriai alakzatok vannak jelen a bútorok, szaniterek, míg a fürdőszobában kevés tartozék van, de elegendő számú tükör és fém alkatrész van. Az Art Deco a monumentalitást és a luxusosságot jellemzi. Vannak faragott, hajlított részleteket a bútorok tervezését, azt állítva, hogy pompás.

A szecessziós stílusban geometriai, virágdíszek jelenléte, a tárgyak szimmetriájának hiánya, az ólomüveg használata.

A vintage stílusban befejeződött, a bútorokat "antikvitással" használják modern anyagokkal és kiegészítőkkel, vagy éppen az idősebb belső tárgyak kombinációjával, a modern épületgépészet és bútorok kombinációjával. Annak érdekében, hogy az ilyen részleteket használják, fekete-fehér fényképezést használhatunk, ami fel lehet függeszteni a fürdőszobán vagy a tükörben.

A klasszikus design stílus a drága befejező anyagok, valamint drága vízvezeték minimalisztikus textúrákkal, luxus, de nem "sikoltozó" kiegészítőkkel.

Fekete-fehér kivitelben

A leggyakoribb lehetőség a szoba díszítésére ebben az árnyalatban az, ahol a mennyezet felső része a falak fehér és a padló és a fal alsó része fekete. Ezenkívül a falak teljesen fehérek vagy feketeek lehetnek, ellentétes tükrökkel, szekrényekkel és vízvezetékkel.

A fehér falak háttámláján a bútorok vagy kiegészítők fehér vázlata gyönyörűnek tűnik, például a fehér lámpák fekete díszítésűek.

A fal- és padlóburkolatok nemcsak monokromatikusak lehetnek, hanem fekete-fehér dísztárgyak formájában is kialakíthatók, gyakran fekete-fehér lemezek padlóburkolatokkal vannak ellátva.

A fekete-fehér árnyalat segít megkülönböztetni a funkcionális területeket, ez különösen igaz a kombinált fürdőszobában. Így a fürdő, a zuhanyzó vagy a mosdó zónája a háttér többi részével ellentétben kiemelhető. Ugyanígy, a csempe vagy díszkeret használata a tükörre utal. A mozaikozással való zónában eredeti belső tér alakul ki.

A sokszínű vagy kicsi minták csempeinek használatát egyetlen falra vagy csíkra kell korlátozni egy sima háttér esetén.

Amikor a mennyezetet készítjük, jobb, ha nem használunk fekete árnyékot, akkor elnyeli a lámpákból származó fényt.

Ha egy mintát egy csempe segítségével hozzon létre, akkor szigorúan ragaszkodni kell a dísz szekvenciához annak érdekében, hogy ne hozzon létre véletlenszerűséget.

Bútor és vízvezeték

Az ilyen fürdőszobai vízvezetékek és bútorok kiválasztásakor az ellentétek befogadására kell törekedniük, azaz például egy fehér talapzatot kell elhelyezni a fekete fal ellen, és fordítva. A fehér vízvezetékeket nem nehéz megtalálni, szemben a fekete vízvezetékkel. Általában ezek a dolgok nagyon drágák. Ezért, hogy ellenálljon az egyetlen stílus a bútorok és a vízvezeték, akkor váltakozva a színeket.

Az üvegpolcok, lámpák, zuhanykabinok használata, amely egy üvegajtóból álló raklapból áll, könnyedséget kölcsönöz a belső térnek és elterjeszti a világítást. A felfüggesztett fehér szekrények vagy mosdókagyló kedvezően állnak a fekete fal ellen, anélkül, hogy nehezebb helyet biztosítanának. Egy kis fürdőszobában a vízvezetéknek fehérnek kell lennie, és a díszítést üvegből és vékony fémrészekből kell készíteni.

Nagyméretű tükrök használata esetén próbálkozzon meg ne engedje meg a fekete falak visszaverődését, mivel ez szűkítheti a helyet és sötétebbé teheti.

A formatervezés előnyei és hátrányai

A fekete-fehér fürdőszoba kialakításának előnye elsősorban a befejező anyagok, a vízvezeték, a bútorok és a kiegészítők kétféle kombinációjának és változatainak korlátlan lehetősége. Ezenkívül ez a belső tér mindig releváns, és ha kívánja, akkor fényes részletekkel hígíthatja, anélkül, hogy ízléstelen lenne. A csendes és kényelmes szobákban a fekete-fehér kombináció a legmegfelelőbb. A hátrányok közül mind a fehér, mind a fekete háttér észrevehető szennyezést jelent. Ezen kívül a fekete-fehér belső tér egy kis fürdőszobát gondosan át kell gondolni, hogy ne tüntesse fel hiányosságait. A fekete-fehér dizájn nem mindenki számára alkalmas, néhány ember számára túlságosan komor vagy depressziós lehet.

Fekete fürdő: szépség, stílus, elegancia

A modern fekete fürdő szokatlan, stílusos és ugyanakkor tömören. Bár a fekete már régóta klasszikus, kevésbé találkozhat vele a fürdőszobában. És hiába, mert a fekete felület érdekesnek tűnik, és sok előnye van.

A fekete fürdőszoba előnyei és hátrányai

A fekete szín elég nehéz a fürdőszobák és egyéb helyiségek belső kialakításához. De ennek a színnek az illetékes alkalmazása lehetővé teszi a fürdő fekete és fekete színének egyedi és egyedi kialakítását.

előnyök

 • A fekete fürdőszoba modernnek és kényelmesnek tűnik, hangsúlyozva a ház tulajdonosának finom ízét és stílusérzetét.
 • Ez a szín nyugtató hatású. Ezért a fekete fürdő segít összeolvasztani és koncentrálni a reggelen, majd pihenni egy mozgalmas nap után este.
 • A fekete szín minden színárnyalatban kiváló, fehértől egészen vörösesig terjed. Ez nagyszerű lehetőségeket teremt az eredeti belső kialakításhoz.

hiányosságokat

 • A kis fekete fürdők még kevésbé néznek ki, mivel a szín teljes mértékben kihasználják a színt. A kis fürdőszoba díszítése érdekében jobb kombinálni a feketét más színekkel.
 • A fekete szín sok fényt elnyel. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne tűnjön sötétnek, be kell illesztenie a dekoráció belső fényvisszaverő elemeit - a krómozott vízvezetékeket, a tükröket és az üvegből készült lámpákat.

Az üvegfal nagyon hasznos lesz

 • A fekete csempe a fürdőszobában látható szappanfoltok. De a speciális tisztítószerek, amelyek a tiszta és gyönyörű fekete csempeburkolatot teszik a fürdőszobában, könnyen megbirkózni fognak ezzel a problémával.

Fekete stílusú fürdő kialakítás

A belső fürdő fekete fürdője modernnek tűnik, de túl sötét és sötét lehet. Ennek elkerülése érdekében használjon két egyszerű módon:

 • A fekete kombináció más árnyalatokkal

Az azonos stílusban tervezett belső fekete-fehér fürdő elegáns és elegáns. A fekete fehér fürdőszoba kialakítása leggyakrabban fekete padlóburkolatokkal, padlóval és mennyezetekkel, valamint hófehér vízvezeték szerelésével foglalkozik. Ez a fekete-fehér színek kombinációja a fürdőszobában harmonikusnak tűnik, és lehetővé teszi, hogy elkerülje a belső homályot.

Megjegyzés: Ugyanabban a célra a fényes árnyalatok elemeit a fő fekete színhez adhatja. Például egy piros-fekete fürdőszoba ideális a szenvedélyes természet számára. A sötét szín használata ellenére egy fekete és sárga fürdő pozitív és vidám lesz.

 • Nagy mennyiségű fény

A jó világítás megszabadul a sötét hangulattól, még egy teljesen fekete fürdőtől is. Ezzel a feladattal az ablak tökéletesen megbirkózik a természetes napfénnyel, de sajnos nem minden apartman rendelkezik ilyen luxusal.

Ne felejtsük el, hogy egy sötét fürdőszobában több fényes mesterséges fényforrást kell telepíteni. Az elégtelen megvilágítás problémájának megoldása segít a tükrök és a krómozott vízvezeték alkatrészeinek, amelyek fényt tükröznek.

A spotlámpa nagyszerű megoldás.

Fekete fürdőkád

A fürdőszobában lévő falak leggyakrabban csempézettek. A fürdőben fekete csempe vagy mozaik jól néz ki fehér vízvezetékekkel, fényes dekorációs elemekkel és kiegészítőkkel kombinálva. Például egy fekete-fehér fürdő színes törölközőkkel vagy zöld növényekkel azonnal megszerzi saját hangulatát és eredetiségét.

Fekete mennyezet a fürdőszobában, csak elegendő magassággal használja a szobát. Kerülje a szűk helyek vizuális hatását. De a fekete padló, éppen ellenkezőleg, egyetemes választás a szinte bármilyen méretű szobákhoz.

Fotógaléria

Sokan, akik a fürdőszobában végzett javításra vállalkoznak, attól tartanak, hogy sötét színeket és váratlan döntéseket alkalmaznak, nem akarnak eltérni a megszokott szabványoktól és új ötleteket végrehajtani. Miután elolvasta a fekete fürdőkről szóló véleményeket, látni fogja, milyen érdekes és kényelmes ez a belső tér.

Galériánkban fekete fürdőszobás fotókat gyűjtöttünk össze, amelyek merész lépésekre inspirálnak. A képen a fekete fürdők stílusosak és eredetiek, és nem komorak és komorok. A kollekcióban fekete-fehér fürdőszobákat is talál, amelyek a kis fürdőszobák tulajdonosainak felelnek meg.

Fekete fürdőszoba - helyesen adagolja a színt

A fekete a legtitokzatosabb és kétértelmű minden színben. Hány titokzatos kép van. Ezek a "fekete szemek" egy régi dalból álló gyönyörű lánynak, a gyermekek horror történetének "fekete macskája", sőt a "fekete négyzet" a XX. Század leginkább megmagyarázhatatlan művészete.

Az európai kultúrában a fekete a gyász színe. Évszázadok óta az emberek a halálhoz, vágyhoz, magányhoz kapcsolták.

Csak viszonylag közelmúltban kezdődött a világon a fekete győzelem. Most a fekete klasszikus lett, a jó hang jele. Ne felejtsd el a "kis fekete ruhát" Coco Chanelt. A fekete már majdnem soha sem néz ki semmiből, ezért egyre inkább megtalálható az olyan belső tér, ahol a domináns szín fekete.

A fekete pszichológiai hatásai

A fekete szín semleges színekhez tartozik, ezért nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Ez ideges feszültséget és enyhíti a biztonság érzését, ugyanakkor negatív hatással lehet a pszichére. Folyamatosan fekete körülvéve lehet depresszió, szomorúság és apátia kialakulása.

A pszichológusok azt mondják, hogy azok, akik a feketét választják, meglehetősen komplex jellegűek. Ez titokzatos és hitetlenkedő természet. Gyakran misztikus hangulatnak vannak kitéve. A fekete színű rajongók tudják értéküket, mindenekelőtt éles elme, és más emberek irányítására való képesség. A hatalom nagy jelentőséggel bír számukra.

Előnyök és hátrányok

A fekete egy meglehetősen bonyolult szín, de a megfelelő alkalmazásával egyedülálló kontrasztterv jön létre.

előnyök

A fürdőszobában a fekete nem kevésbé alkalmas, mint a ház többi szobájában. Végül is a fürdőszoba az a hely, ahonnan kezdődik és végződik a nap. Reggelente megélénkítjük magunkat és energiát és erősséget nyerünk kontraszt zuhany alatt, esténként egy fárasztó nap után meleg fürdőben pihenünk. Ebben a tekintetben a fekete a fürdőszobák díszítésének egyik legsikeresebb színe, egyrészt segít koncentrálni, másrészt ellazul és nyugtalankodik.

Emellett a fekete szín a szobor megszorításait és nemességét adja. A fekete, padlótól a mennyezetig terjedő fürdőszoba bizonyosan nagyon hatásosnak tűnhet, de csak akkor, ha elég tágas. Ha nem négyzetméteres gazdag, de nem fogja megtagadni a feketét, jobb, ha más színekkel kombinálva használja.

A fekete szín tökéletesen ötvözi az egész színes palettát, és ez nagy előnye.

A fürdőszobájának fekete színét alapul véve, bármilyen színnel megegyezhet. A fekete szín tökéletesen hangsúlyozza a fényes, telített színeket, ezért csodálatosnak tűnik a karmazsin vagy a tiszta türkizkékkel együtt. A világos színű fekete kombinációk segítségével vizuálisan megváltoztathatja a szoba méretét.

hiányosságokat

Mint fentebb említettük, a fekete színt óvatosan kell használni a kis szobák tervezésénél.

Ha egy kis szobát fekete-sötétből festettek a padlótól a mennyezetig, akkor még kisebbnek tűnik, sőt, egy "sürgető" érzés fog létrejönni.

De még akkor is, ha a fürdőszobád hatalmas, a fekete még külön figyelmet igényel.

 • Ismeretes, hogy a fekete szín elnyeli a fényt, így a fényvisszaverő belső elemek jelenléte előfeltétele a fekete fürdőszoba díszítésének. Tükrök lehetnek, krómozott vízvezeték elemek, üveg és kristály lámpák.
 • A fekete fürdő másik hátránya annak a ténynek tekinthető, hogy a szappanfoltok tökéletesen láthatók lesznek a fekete csempe és a vízvezeték. De ez egy könnyen javítható hátrány, csak speciális mosószereket kell felhordani.

Hogyan lehet megszökni a túlzott homálytól?

A túlzott feketék túl sötétek és komorak lehetnek a fürdőszobában. Két módon küzdhet ez ellen:

 • Az első mód az, hogy a fő színt hígítsák más színekkel. A különböző színű csempe segítségével a helyiséget zónákra oszthatja, vagy gyönyörű mintákat hozhat létre a padlón vagy a falakon.

Ha nem kívánja kombinálni a fekete csempe másikkal, használhat színes kiegészítőket, hogy eloszlassa a fürdőszobájában uralkodó sötétséget, és fényt adjon hozzá. Ne félj kísérletezni! A fekete szín kiváló képességei a különböző színkombinációknak.

 • A második út az, hogy fényt adjon a szobába. Ideális esetben egy ablak jelenik meg a fürdőszobában, de sajnos ez ritkaság a fürdőszobákban. Cserélhet egy nagy tükröt.

Kombináció más színekkel

A cikkünkben többször említettük, hogy a fekete tökéletesen kombinálható a különböző színekkel. A lehetséges színkombinációk számával csak fehérrel lehet összehasonlítani. Bár a fekete sokkal jobb, mint a fehér árnyalatok, az egyéb színek teszik még élénkebbet.

A fekete, rózsaszín, lila, lila és vörös árnyalatú kombináció valóban fényűző lesz. Természetesen a fehér használata nem lesz felesleges, ami nemcsak érdekes kontrasztot eredményez, hanem fényt is ad a szobának.

A kék, zöld és barna tónusok is tökéletesen kombinálódnak a fekete színnel. Igaz, jobb ezeket a színeket világosabb árnyalatokkal használni, hogy a szoba ne legyen túlterhelt sötét, borús színekkel.

Olvassa el a zöld fürdőszobában található cikket.

Fekete és piros

A fekete és a piros kombinációja - a legszenvedélyesebb színkombináció, amit el tud képzelni. Ha azonban ezt a párat választotta, akkor a két szín közül az egyiket nagyon mérlegelni kell, hogy a szoba ne nézzen ki és ne irritálja a szemet.

A fekete-és vörös kombinációt fehér vagy más színes színnel hígíthatja: nagyon hatékony kombinációt kap.

A fekete szín tökéletesen kombinálható a vörös - narancssárga és sárga rokonokkal. Az ilyen kombinációk igazsága és hátrányai ugyanazok, mint az előző pár. Ezért, mint máshol, a "jobb, kevesebb, igen jobb" szabály releváns. A világos színű blotches kicsi lesz, de látványos.

Sok hasznos információt olvashat erről a kombinációról a vörös fürdőről szóló cikkünkben.

Fekete-fehér

Lásd még a fehér fürdőszoba cikkünket.

A fekete-fehér kontrasztos kombinációja klasszikusnak számít. Ez a pár a fürdőszobában a legjobban néz ki. A fehér szín kiváló partnere a feketenek, mivel kompenzálja a fő hátrányát - fényelnyelés.

A fekete-fehérben levő fürdőszoba soha nem fog menni a divatból, mindig az elegancia és a stílus modelljeként szolgál. Ráadásul a fekete-fehér színű elemek egyike vagy úgy, hogy "játszhat" a szoba arányával, vizuálisan megváltoztatja méretét az Ön kívánságainak megfelelően.

Tehát, a fehér, mint senki más, a szobát nagyobbnak látja, mint valójában. Ezért a kisebb fürdőszobák számára jobb, ha a színegyensúlyt fehérre helyezzük.

Fekete függőleges csíkok a fehér falakon segítenek a vizuálisan magasabbra állítani a mennyezetet és a vízszintes csíkokat - a falak szétnyitására, hogy a szoba egy kicsit tágasabb legyen.

Érdekes kombinációja a falak színeinek. Gyakran készítsen egy fal fehér és három fekete, vagy fordítva.

De a fekete-fehér csempe kombinációját a padlón kell óvatosan. Tehát egy fekete csempe körbevág a kerület körül, vizuálisan csökkenti a szobát, és a sakk-mintázat éppen ellenkezőleg, nemcsak szépnek tűnik, hanem néhány négyzetcentimétert is hozzá.

A fekete-fehér fürdőszoba tervezését részletesen tárgyaltuk a másik cikkünkben. Olvassa el és vegye figyelembe az érdekes ötleteket.

Fekete szürkével kombinálva

Azt mondják, hogy fekete a tiszta formában nem található a természetben. Leggyakrabban a fekete színűek sötét árnyalatúak. Ezért van ez a két szín olyan jól együtt. A fekete-fehér kombinációhoz hasonlóan a fekete és a szürke kombinációja klasszikusnak tekinthető.

A fekete-fehér, szürke-fekete fürdőszobának speciális megvilágításra van szüksége, különösen, ha sötét árnyalat szürkét választ. A fény ebben az esetben a lehető legnagyobb legyen. Az ilyen "brutális" fürdőszobában nem lesz más színű foltok. Legalább fehér. Ez a hármas nem lesz felesleges, hiszen mindkét színnel jól megy. Az ilyen belső térben lévő fényes elemek is örvendetesek.

épületgépészeti

Amikor kiválasztja a vízvezetékeket egy fekete fürdőszobában, hagyja abba a választást a hagyományos fehér vízvezetéknél. Ez egy win-win. A hófehér elemek kedvező ellentétben állnak a belső térrel, valamint frissességet és fényt adnak hozzá, ami a sötét szobákhoz szükséges.

Ha azonban a klasszikus beteg tőled, akkor a fekete vízvezeték az, amire szüksége van. A fekete fürdő és a mosdó nagyon hatásosnak tűnhet, különösen, ha drága anyagokból készülnek. A csillogó részecskékkel vagy gyöngyházzal ellátott fekete csővezeték a lenyűgöző luxus hangulatát hozza létre.

Vegyünk egy érdekesebb lehetőséget - egy fürdőkádat vagy mosogatót egy elegáns absztrakt mintával.

Miért nehéz megtalálni a fekete fürdőt?

Természetesen egy fekete fürdő lesz a fürdő fő díszítése, de az üzletekben való megtalálás nem lesz könnyű. Készíts egy ilyen fürdőt a megrendelésre is, nem ért egyet minden termelésben. Az a tény, hogy többnyire a gyártók olyan technológiát alkalmaznak, amelynek számos hátránya van.

A fürdést zavaró zománc kezdetben fehér. A fürdő fekete festése érdekében a gyártóknak speciális színsémát kell vásárolniuk. De ez a szín általában nem törölhető és a homok konzisztenciája. Ezért a fürdőszoba felülete, ha fekete színű, fekete lesz, mint a csiszolópapír.

Meg lehet vásárolni egy dörzsölett színt, amely már készen áll a használatra, és keverje össze fehér zománccal. Ezután a fürdő nem fekete, hanem sötét szürke. De ehhez szükség van arra, hogy a színséma az adott zománc alapján történjen. Nem minden szakember képes pontosan meghatározni a zománc típusát.

Ha a gyártók még mindig megtalálják a megfelelő színt, más probléma merül fel. Ezt a problémát mindenkinek szembe kellett néznie, aki sötétebb színnel próbált festeni. A festés alatt, miközben a festék még mindig száraz, nagyon erős fényt ad, így az egész felület egyenletesen színeződik. Amint a festék megszárad, minden hiba azonnal észrevehető. Az ismételt festés gyakran nem oldja meg ezt a problémát. Ha a fürdőt világos színekben festjük, nem merülnek fel ilyen nehézségek.

Ha a fekete fürdő még mindig a "kék álmod", kompromisszumos megoldást találsz, például egy fürdõt, amelyben csak a külsõ felület lesz fekete, és maga a betû fényes lesz a fehérséggel.

De vannak olyan modern technológiák, amelyek kiváló minőségű fekete fürdőszobát kaphatnak. Ezért ügyeljen arra, hogy konzultáljon egy tanácsadóval, mielőtt elrendelné a fürdő festését, és hogy kényelmesen veszi-e a vízkezelést.

Szoba dekoráció (falak, padló, mennyezet)

A feketék mint fő szín használata csak nagyon tágas helyiségekben javasolt, fényes fény jelenlétében.

Ezek a fürdők nagyon hatékonyak, de ne felejtsük el, hogy nem mindenki lesz kényelmes egy ilyen szobában.

Kis fürdőszobák esetén kívánatos, hogy a színezés fő színe fehér legyen, a fekete csak kis zárványok formájában jelenik meg. Elég lesz a fekete csempe csíkjának felrajzolása annak érdekében, hogy vizuálisan növelje vagy kicsinyítse a helyet - saját belátása szerint.

Olvasson többet a kis fürdőszoba tervezéséről szóló cikkünkben.

De ha a lélek megkönnyebbülést és sokféleséget kérek, biztonságosan megoszthat bármilyen mintát a falakon és a padlón, és fényes ékezeteket hozhat létre. A nagy szobákban nem "enni" a helyet, mint a kisebbekben. A költségvetési opció műanyag panelek vagy nedvességálló festék falak festése.

A mennyezet egy kis fürdőszobában a legjobban fehér. Stretch mennyezetek a tökéletes megoldás a fürdőszobában. Amellett, hogy összehangolják a mennyezetet, segítenek elrejteni a kábelezést, és kényelmesen installálnak lámpatesteket, a felfüggesztett mennyezet segít elkerülni a szomszédok feletti nemkívánatos "szivárgásokat".

Egy nagyobb költségvetési lehetőség speciális műanyag panelek.

Egy nagy fürdőszobában egyszerűen fényűző, fényes feszített mennyezetet fog megjelenni fekete színben. Ha a megfelelő megvilágítást választja, akkor a mennyezet tükrözi a fényt és néhány belső részletet, ami a végtelen hatást eredményezi.

A fekete mennyezet a csillag ég hatására hatékonyan fog kinézni.

Csak egy falat helyezhet el fekete csempezel, másokkal pedig fekete csempe kombinálható színes csempével vagy teljesen más színű csempékkel.

Fekete csempék kiválasztása

Amikor fekete fürdőszobát választasz a fürdőszobában, kövesse néhány egyszerű szabályt:

 • Először is, kisebb fürdőszobák esetén a kisebb csempe előnyös, és fordítva. Ez a vizuális érzékelés pszichológiai jellemzőinek tulajdonítható.
 • Másodszor, figyelembe kell vennie a csempe szerkezetét. Ez lehet matt vagy fényes. A fényes csempe a fürdő belsejében egy további fényvisszaverő elemként szolgál, de gondos karbantartást igényel, mint a matt.
 • Harmadszor, a színes díszítésű fekete lapokat nagyon óvatosan kell használni. Próbáld meg adagolni, kombinálni egy színes csempezel, különben azt a benyomást kelti, hogy a fürdőszoba túl zsúfolt.

Végül érdemes megemlíteni egy monoton megkönnyebbülés fekete csempe, amely utánozza a különböző textúrák. Nagyon hatásosnak tűnik mind a padlón, mind a mennyezeten, de alkalmasabb a tágas fürdőszobákra.

világítás

A megfelelően megválasztott világítás szerepe a fekete fürdőszobában nehéz túlbecsülni. Végül is a fekete felületek elnyelik a fényt, ami azt jelenti, hogy ahhoz, hogy egy hely ne váljon fekete lyukakká, a lehető legtöbb fény legyen, és sok forrásból kell származnia. Csak spotlámpát használhat, vagy egy mennyezeti lámpával kombinálhatja. Ha a szoba méretei és a mennyezet magassága lehetővé teszik, egy csillár kristály medálokkal egy fekete fürdőszobában fog kinézni csodálatos.

Minél több fény, annál jobb! Helyezzen gyönyörű padlófényű lámpákat a fürdőszobájába, vagy tegyen kis elegáns lámpákat a polcokon És ne felejtsd el az egyes elemek világítását - akár fürdőként, akár tükörként. Hagyja a lehetőséget a helyiség megvilágításának fokozására, a helyzet függvényében.

bútor

A fekete fürdőszobában lévő bútorok különböző színekkel és árnyalatokkal rendelkezhetnek. De ha többet lenyűgöz a monokróm színek, akkor a fekete bútorok nagyszerű megoldást jelentenek.

A különböző polcok és szekrények fényes felületei a fekete fürdőszobához hozzák a szükséges fényt. A matt bútorok drágábbnak tűnnek, mint a fényes, de sajnos nem nagyon alkalmasak kis fürdőszobákra.

Kis szobák esetén a nagyszámú üvegelem - átlátszó polcok, ajtók és válaszfalak - a bútorok tökéletesek, mindez könnyebbé, kevésbé súlyosabbá teszi a fürdőszobai környezetet, és segít a helytakarékoskodásban.

tartozékok

A fürdőszobában, fekete díszítéssel, más igényekhez nem igényelnek fényes ékezeteket. Töltse ki a belső térben a színes foltokat. A fényes, telített színű szőnyeg egy nagy fekete padlón fog kinézni. Az illatos gyertyák gyönyörű gyertyatartókban kedvenc illatával segítenek kikapcsolódni és kikapcsolni. Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, képeket vagy posztereket a falakon.

A raktárakban lévő fekete hűséges rajongóknak óriási választék áll rendelkezésre a kedvenc színükre - fekete tükörkeretek, fekete padlóvázák és még fekete törölközők. A fekete kiegészítők használata segít a fürdőszobában kész és valóban stílusos megjelenésnek.