Legfontosabb > Tartozékok

Fürdõkád egy lyukkal a keverõ alatt. A döntések és ajánlások felülvizsgálata

A keverőhöz egy lyukkal ellátott fürdő egy bizonyos hasznos és többfunkciós csoda volt az egykori szovjet állampolgár számára, aminek köszönhetően elhagyta a szokásos csapot, egyidejűleg a mosdót és a fürdőt. Az esztétika és a nyilvánvaló praktikum mellett a fürdõcsapos csaptelep is elégedett azzal a ténnyel, hogy az erõs és egyenletes vízáramlást eredményezi, problémamentesen és kifröccsenõen, hogy kitöltse a betût és maximális élvezetet érjen el a vízkezeléssel. Az ilyen koncepciók, mint a kiváló minőség (az ár és a gyártói lelkiismeretektől függően), az ergonómia, a helytakarékosság, az alkalmazkodó kialakítás és a gyártás szempontjából tökéletesség, alkalmazhatók a beépített darukra.

Ismét egy beépített csaptelepes fürdőszoba csak akkor működik és kényelmes, ha a csaptelepet összeszerelik és rögzítik az összes szabálynak megfelelően. Ez automatikusan kötelezettséget vállal egy professzionális vízvezeték-szerelő vagy egy gyártó cég képviselőjének igénybevételére.

Az ilyen megoldás, mint egy csaplyukakkal ellátott fürdőnek előnyei és hátrányai vannak, amelyeket alább vizsgálunk.

Megoldási funkciók

A fent felsoroltakon túlmenően a csaptelep alatt lévő lyukakkal ellátott fürdőszoba lehetővé teszi, hogy eltakarja a zuhanycsövet, és csúnya lóg a falon. A használathoz elegendő kihúzni a tömlőt a fedélből, majd ugyanazt a módon visszaküldeni.

Érdemes megjegyezni, hogy ugyanaz a tömlő a zuhanyozáshoz, és a fürdő fő hibájává válik. A lényeg az, hogy alkalmazásának folyamata során bizonyos nehézségek merülnek fel. A fő probléma az, hogy a cső gyorsan deformálódik, állandóan hajlító, romlást és rozsdásodást okoz a vízvezeték alatt lévő hely elégtelen szellőztetése miatt.

Tájékoztatásul: A normál zuhanycső kb. Öt évig tart, míg kádja alatt csak kettő éves, és gondos kezelés mellett is.

Szerelőhorog keverő az akril fürdő fedélzetén

Ha az álm egy beépített típusú keverővel ellátott fürdő, de nincs elég pénze a gyári modellhez, külön megvásárolható a csaptelep, és önmagában is beágyazható a vízvezetékbe. Újra meg lehet csinálni önmagában, amikor az akril fürdőre.

Tehát ahhoz, hogy egy új fürdőszobába beépített csaptelep jelenjen meg a fürdőszobában, be kell állítania egy állítható kulcsot, egy elektromos fúrógépet egy fúvókanyarával és egy csavarhúzóval. Kövesse az alábbi utasításokat:

 • A fürdő felszínén kiválasztják és kivonják a helyet egy jövőbeli csaphoz. Fontos, hogy ne csak kényelmesen érje el, hanem szükség esetén alkatrészcserét is;
 • Az akril peremét egy elektromos fúróval fúrták, amelyhez a kívánt átmérőjű vágógépet csatolták;
 • A fedélzeten lévő lyukkal ellátott fürdőkészülék készen áll a keverő felszerelésére, amely csak a készleten lévő speciális tömítéssel van felszerelve;
 • A daru anyákkal van rögzítve;
 • Ha megvásárolta a fényképen feltüntetett egykaros keverőt, a tűk segítségével rögzített. Ez utóbbit csavarozzuk alatta, egy acél félig alátétet csavarni rá, és csak ezután húzza meg az utolsó anyát;
 • Rugalmas tömlők segítségével hideg és forró víz jut a csaphoz. Gumi alátétek szükségesek a sapka típusú alátétek alatt.
A rendszer felszerelése és csatlakoztatása a fürdő telepítése előtt

Ha a csaptelep furata nem felel meg Önnek, próbáljon meg egy csapot a falba helyezni. Ezt az előlap beszerelésével végezzük el, amelyen a keverő maga lesz felszerelve. Alatta van egy üres hely maradjon a víz-, javítási és karbantartási munkákhoz. Ezután a telepítés az alábbi forgatókönyv szerint történik:

 • A jövő csaptelep helyén zuhanyzó és csaptelep csaptelepek vannak a vízellátó csövekhez;
 • A szerelvények között hagyni kell helyet, és csak ezt követően rögzíteni. Speciális záróelemeket használnak a kemény tápellátáshoz, a fojtószelep a rugalmas ellátáshoz. Ez utóbbit hagyományos falú csavarokkal a falra csavarják;
 • A vákuumos vagy FUM szalaggal bevonatos excentrikus fúvókák csavarják be a fojtótekercsbe;
 • A tekercselés segítségével húzzuk meg az összes diót.

Ezután a keverőt tesztelésnek vetik alá, és abban az esetben, amikor vízszivárgást észlelnek, az egyes elemek összes ízületét a kívánt formátum kulcsa húzza meg.

következtetés

Végül érdemes megjegyezni, hogy bármennyire szereted a sarokkád következő színes fotóját az oldalába ágyazott keverővel, józanul meg kell becsülnöd a fürdőszobád képességeit, a csövek állapotát és a zuhanycső gyakran cserélhető képességét.

Fürdőkád a lyukon a keverő alatt a fedélzeten - hogyan kell kiválasztani és telepíteni?

A modern felszerelés, berendezések és kiegészítők olyan nagyok, hogy a szemek néha eltérnek egymástól. A csúcstechnológiás, kopásálló anyagok és technológiák hatalmas választéka lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak a funkcionális tartalmára, hanem az esztétikai megjelenésre is figyelmet fordítsunk, ami hozzájárul a maximális relaxációhoz a higiéniai eljárások során.

Például a fedélzeten lévő keverővel ellátott fürdő egy érdekes alternatíva a hagyományos modellekhez, amely lehetővé teszi, hogy frissen nézze meg a fürdőszoba ergonómiáját. Ebben a cikkben részletesebben ismertetjük a beépített keverővel ellátott lyukakkal ellátott tartályok modelljeit.

Eszköz és előnyök

A fürdő öntöttvasból, rozsdamentes acélból vagy akrilból készült egészségügyi tartály, amelyet egy személy higiéniai igényeinek kielégítésére használnak. Hagyományosan a fürdőszoba táljában van két lyuk - leeresztő és túlfolyó. Az ilyen modellek feltételezik, hogy a keverő és a csapok a falra lesznek szerelve. Most már új típusú fürdők jelentek meg a piacon, amelyeknek lyuk van az oldalán, hogy felszereljen egy keverőt. A betűkészlet oldalán található keverőnek a következő előnyei vannak:

 • Pontosabb, csendes töltőfürdő. A mosóvíz tartályba való behelyezése meglehetősen hosszú és zajos folyamat lehet. Az a tény, hogy a magasságból lehulló víz eléri a fémfalakat, és erősíti a bukása hangját. Ráadásul ha a csaptelep magas, akkor a csaptelepek kifolyhatnak a csapból, ami megdönti a falak vagy a bútorok díszítését, növeli a terem általános harmonizációját.
 • Kényelmes használat. Ha a csaptelep és a csaptelep magas, zárja vagy nyitja, akkor a fürdőszoba csúszós felületén kell állnia, ami gyakran eséseket és sérüléseket okoz. És ha a csaptelep a fürdőszobában van, könnyedén elérheti a kezével a felkelést.
 • Esztétika. A betűtípus oldalára szerelt beépített szaniter felszerelések tisztább és esztétikusabbnak tűnnek. Ez a telepítési módszer lehetővé teszi a tömlők maszkolását az öntöződobozban, elrejtheti az összes kommunikációt.

Fontos! Ha a csapot nem a falra kívánja felszerelni, mint általában, de oldalra, akkor egy fürdõre van szüksége a csaptelephez. Az öntöttvas vagy acél fürdõnek készre kell lennie, és egy akril fürdõben önállóan lehet készíteni, mivel az akril könnyen vágható.

hiányosságokat

A fürdőkádba épített keverő felszerelése meglehetősen bonyolult technikailag kivitelezhető. Ez a technológia viszonylag új, ezért nem minden mester veszi igénybe az ilyen összetett és drága eszközök telepítését. Ráadásul az integrált csaptelep fürdők számos hátránnyal rendelkeznek:

 1. A berendezések gyors kopása. A mortise mixer használatakor a zuhanycső "kiveszi" a fürdőkádban lévő lyukba, ezért a használat során ki kell venni és eltávolítania kell. Egyrészt lehetővé teszi egy esztétikus lógó tömlő maszkolását, másrészt gyorsabb kopáshoz vezet. Általában 5 évig szolgál, és a mortise telepítési módszerrel 2 év után használhatatlanná válik.

Figyelj! Ha egy fürdőkádra szerelünk egy fürdőbe, vegyük figyelembe, hogy ez nem olcsó élmény. Először is, a kiváló minőségű modellek öntöttvas és rozsdamentes acél készítésű lyukakkal drágák. E tekintetben nagyon kényelmes az akril betűkészletek használata, amelyek önmagukban vághatók le.

Telepítési technológia

Fürdőszobás szoba sok egészségügyi felszereléssel. Ezért a teljes felújítás során jobb, ha minden eszköz beszerelését, csatlakoztatását és tesztelését bízzák meg, jobb szakembert bízni. Ha csak a fürdőt kell kicserélnie, megteheti magának.

A keverő beépítése az akril fürdőbe a következő:

 • Az első szakasz - a lyukak gyártása a kötőbordában. A lyuk átmérőjének egybe kell esnie a csővel, de 1-2 mm-es szélességgel. Könnyebb vágni akril modelleket, de óvatosan kell eljárnia. Először is meg kell határozni a kötés helyét, fel kell tüntetni, majd használjon koronát a megfelelő méretű lyuk fúrásához. Ha a fürdõmodell már van vágott keverõvel, akkor ez a szakasz kihagyható.
 • A keverő felszerelése. Egy csaptelep egy különleges tömítésen keresztül behelyezi a lyukba, majd rögzíti egy anyát vagy csapot a fürdő oldalához.

Fontos! Mielőtt végül telepítené a kádat és a védő- és dekorációs kötényt, ellenőriznie kell a keverő működtetését. Ehhez kapcsolja be a vizet, nyissa ki a csapot, és ellenőrizze a csövek és tömlők közötti csatlakozást szivárgás esetén. Jó, ha a működés során a vízvezeték-berendezések legalább felülvizsgálati ablakban hozzáférhetők lesznek.

Akril kádak / keverővel

Ebben a szakaszban a hipermarket akril fürdők keverővel mutatták be vásárlására 313 olcsó fürdő 12 márka ára 100 rubel. akár 847830 dörzsölje. produkciók: Kína, Oroszország, Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Svájc - garanciaidő 1 és 15 év között.

Csak ezen a télen: Csehország teljes értékesítésének nagykereskedelmi áron. Vigyázz a promóciós kódokra, vagy regisztráljon az állandó kedvezményekre!

A költségek akár 10% -át is megtakaríthatja az összes szükséges vízvezeték megvásárlásával egy készletben! Adja meg a részleteket a vezetőknél.

Fürdőkád keverővel

Lásd még

Fürdőkád a keverővel - kiváló választás az Ön lakásához. Bár a fürdés vásárlása nem egyszerű feladat. Kérjen tanácsot Dushevoj.Ru - Moszkvában és Jekatyerinburgban

Nyereséges együttműködést kínálunk:

 • A termékek széles skálája a kategóriában: 206 különböző modell
 • Fürdőkád a keverővel a vonzó áron 31625-től 701360-ig
 • Kifizetés kényelmesen: hitelkártyák, internetes fizetés, banki átutalással, futárszolgálat kézbesítéskor
 • Egyéni engedmények rendszeres ügyfelek számára

Az árak megtekintéséhez és megrendeléséhez A fürdőkádat Tyumen, Chelyabinsk, Yekaterinburg, Perm, St. Petersburg, keverővel válassza ki a város jobb oldalán, és küldje el az árut a kosárba.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén: jellemzők és technológia

A méretű fürdőszobák modern belső részei nemcsak az összes szükséges elem racionális elhelyezését jelentik, hanem nagy igényeket támasztanak stílusuk, kényelmük és funkcionalitásuk kombinációjával. Ezért egyre népszerűbb a keverő felszerelése a fürdő oldalán. A fürdőkádban lévő csaptelep elegánsan és eredetiül néz ki, mint a fürdőszoba belsejében.

A fürdőkádon lévő falsílás csaptelepek előnyei

Az ilyen típusú mortise keverők működési feladata, hogy erős, stabil vízáramot hozzon létre, hogy finoman kitölti a fürdőt.

A keverő beépítése a fürdőbe a következő előnyökkel jár:

 • gyors és pontos fürdést biztosít;
 • megakadályozza a víz fröccsenését;
 • optimalizálja a fürdőszobát;
 • könnyű használat;
 • lehetővé teszi a zuhanyfej tömlőjének maszkolását.

A fali burkolócsaptelep stílusos és kényelmes lesz. Különösen érdekesek a kis vízeséshez hasonló kaszkádmodellek.

Az előző cikkben megvizsgáltuk a kérdést - melyik fürdőszoba csaptelep jobb, most elmondjuk a telepítési jellemzőkről.

A telepítés szakaszai és jellemzői

A tapasztalt mester néhány óra alatt egy fürdőkádba épít egy habarcskeverőt. A nem szakember számára, aki úgy dönt, hogy saját maga végzi el ezt a munkát, sokkal több időt vesz igénybe. Először is meg kell vizsgálni egy fúrótorony-keverő eszközét, mivel a telepítése némileg eltér a hagyományos konstrukció telepítésétől.

A munka elvégzéséhez a következők szükségesek:

 • elektromos fúró fúvókával, a kívánt átmérőjű koronavágó formájában;
 • állítható kulcs, csavarhúzó;
 • rugalmas tömlők;
 • kötőelemek.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén:

 1. Készítse elő a fürdetést a fúráshoz, válasszon egy megfelelő helyet (ahol a keverő felszerelhető), és egyértelműen jelölje meg az oldalt. A rögzítés helyét úgy kell megválasztani, hogy figyelembe veszi, hogy könnyen hozzáférhető a csatlakozáshoz, javításhoz vagy cseréhez.
 2. Fúrjon lyukat a fürdő oldalán egy előre jelzett helyen, egy elektromos fúró segítségével, amelyen a kívánt átmérőjű korona vágó fúvóka van felszerelve.
 3. Helyezzen egy különleges tömítést a keverő telepítési helyére.
 4. Szerelje fel a keverőt a lyukba helyezéssel.

Hogyan lehet lyukat fúrni egy akril fürdőben

Hogyan fúrjunk meg egy acélfürdőt

Számos gyártó csaptelepek a fürdő fedélzetén történő felszereléshez, kiegészítésként különleges felerősítő panelek. Használatuk lehetővé teszi a rögzítés helyének megerősítését, mivel a lyuk létrehozásakor jelentősen csökken a fürdő oldalának merevsége.

A gyakorlatban a mesterek inkább ezt a kiegészítő paneleket szeretnék használni. Gyakran nem férnek bele a mérethez, és igénylik a vágást. Továbbá nehézkes alkalmazni a kerekített kerettel. Nem szabad azonban elfelejtenünk a szerelőpanelek funkcionális célját. Ezért, ha kétségei vannak azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy a fürdő oldala merevségének csökkenésével a terhelés ellenáll, konzultálnia kell szakértőkkel.

Mixer a fürdő oldalán - hogy vegye vagy sem?

 • Általánosságban elmondható, hogy az oldalsó keverővel ellátott fürdő új lépés a szoba kialakításában. De figyelembe kell venni egy bizonyos hibát egy ilyen falsíkban - a zuhanycső nagyobb fokú kopása. Ma azonban ezt a hátrányt kompenzálja az egészségügyi termékek előállításához használt modern anyagok magas színvonala. Ezért ezt a hátrányt nagyon feltételesnek lehet nevezni.

 • Egy másik figyelmeztetés: a telepítés során ügyelni kell a legnagyobb gondosságra, óvatosságra és szorgalomra, gondosan el kell szigetelni a csövek csatlakozását, és szorosan rögzíteni kell őket bilincsekkel (anyákkal). Ez annak köszönhető, hogy a habarcs kialakítása nehezebb megváltozni, mint a szokásos. Ezt a funkciót nem a mínuszoknak, hanem a magasabb telepítési követelményeknek tulajdonítják. De teljes mértékben igazolják magukat a működés során.
 • Meg kell jegyeznünk egy ilyen termék magasabb költségét a fürdőszobai csaptelep klasszikus modellekéhez képest. Azonban a mortise design minősége is jóval magasabb.
 • A legfontosabb dolog az, hogy bölcsen megközelítsük mind a választást és a keverő felszerelését a fürdő oldalán. És ez a döntés lesz a legmegfelelőbb.

  A keverő elhelyezése a fürdő fedélzetén. Hogyan készítsünk lyukat a különféle fürdőkben?

  A fürdőszobában a fürdőzés a fürdőzés helyszínéről a belső kialakítású, teljes méretű tervezőprojektre vezethető vissza. A tervező ötlete nem feltétlenül veszi át a fal melletti fürdő helyét, ami azt jelenti, hogy a keverőt a fedélzetre kell helyezni. Ehhez meg kell csinálni egy lyukat, és néha vannak problémák. Attól függően, hogy milyen típusú fürdőkád, akril vagy vas, különböző gyártási technológiák. A cikkben és a videóban részletesen megvizsgáljuk az egyes típusok jellemzőit, de először meg fogjuk tudni, mi a jó hálókeverő.

  A fürdőkádon lévő falsílás csaptelepek előnyei

  Az ilyen típusú csaptelep feladata, hogy jó vízáramlást biztosítson, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan kitölti a fürdőt. A keverő választása számos tényezőtől függ. Meg kell vizsgálni a fürdőszoba belsejét és az Ön igényeit. Valaki álmodik egy kaszkádról, de valaki számára egy egyszerű keverő és egy öntöződoboz alkalmas zuhanyozásra.

  A piacon sokféle mortise keverő van, de mindegyiknek vitathatatlan előnyei vannak:

  • hozzon létre egy belső tér és optimalizálja a helyet a fürdőszobában;
  • kerülje a víz fröccsenését;
  • kényelmes használat;
  • maszkolja a tömlőket és a vízvezetékcsöveket;
  • töltse meg gyorsan és szépen a fürdőt.

  Nem számít, hogy milyen módon maradsz. Függetlenül attól, hogy ez egy költségvetési lehetőség vagy egy drága exkluzív mixer egy híres cég, akkor a fenti előnyöket. Az ilyen keverők egyetlen hátránya, hogy szükség van egy lyukra a fürdő oldalán.

  Figyelem! Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre, először el kell döntenie a fürdő anyagáról.

  A fürdők típusai, azok jellemzői

  Nem sokkal ezelőtt hazánkban csak egy típus volt. Ezek voltak bizonyos méretű és alakú öntöttvas vagy acél fürdők. De ma a piacon egyre inkább ez a fülke elfoglalják akril analógok különböző tervek és formák.

  Most már láthatja a fürdő tér, kerek, sőt hullámos alakú. Nem ritka fürdők kajak formájában. Minden típusnak és típusnak megvan a saját előnyei és jellemzői a szerkezet:

  1. Akril fürdők. Az akril egy szintetikus szál. Az ilyen fürdőszobákat úgy készítik el, hogy két üveg egy bizonyos formát öntenek ki, és egy speciális kemencében égetnek. A legfontosabb előnyök: könnyű súly, vegyi ellenállóság a különböző agresszív közegekhez, tartósság, alacsony hőátadás. A mínuszok közül kiválaszthatja az anyag lágyságát.
  2. Fém fürdők. Mindannyian tudjuk, mi a fém, hogyan viselkedik egy párás környezetben. Ehhez a fémalapot zománnal bevonják, amely az évek során sárgul, vagy akár törlődik. A legfontosabb, talán még döntő fontosságú a fürdő súlya. Nehéz szállítani és telepíteni. Annak érdekében, hogy az apartmanhoz több személyre van szükség.

  Lyuk az akril fürdőben? egyszerű

  Ebben a formában leggyakrabban a lyukakat kell a keverőhöz vinni, mivel a fürdők többsége exkluzív formában van, és a gyártó nem tudja pontosan, hol lesz kényelmes vízhozzáférés. Először nézzük meg, milyen eszközre van szükségünk. A fő elektromos szerszám egy fúrógép. Szükségünk van egy megfelelő méretű marószerszámra, szalagmérésre és jelölésre.

  Először csatlakoztassa a csapot a fürdőbe, és kösse azokat a helyeket, amelyekre lyukra van szüksége. Majd keresse meg a lyuk közepét egy vonalzóval és egy ceruzával. A legtöbb hagyományos keverő esetében 35 mm-es vágószerkezet alkalmas. Egy ilyen nyílás biztosítja a tömlők áthaladását, és lehetővé teszi, hogy ne lehessen leesni a beépítő alátétre, amely útközben átmérője 40-45 mm.

  Figyelem! A fúrás közben ne próbáljon keményen nyomni, mert az akril megrepedhet és megszakadhat.

  Minden régi módon. Furat az öntöttvas fürdőben!

  Az öntöttvas fürdőben lévő lyuk készítéséhez szükséges szerszámkészlet ugyanaz lesz, mint az akril esetében. A csiszológép kivételével eltávolítani kell a zománcot.

  Az első szakasz, mint az előző részben - jelölés. Ezután el kell távolítanunk a zománcot azon a helyen, ahol elkészítjük a lyukat, mivel a zománc egy törékeny anyag, amikor fúrni akarjuk a forgácsokat és repedéseket. Tapasztalt kézművesek számára megengedett a fúrás a zománc eltávolítása nélkül, de folyamatosan meg kell őrizni a fúrás szögét. A fúrást egy kis fúróval kell kezdeni, mivel nem fogsz nagy lyukat készíteni, és nagy fúrók segítségével tovább növelni a furat átmérőjét.

  Ne felejtsd el, hogy fúrja a fémet, ez azt jelenti, hogy a fúró nagyon forró, nyomon kell követnie, és megadnia magát és a szerszámot, ha szükséges. Csak jól élesített fúrógépeket használjon, ellenkező esetben a hosszú időre történő megmunkálásra kényszerítheti magát.

  Összefoglalva, azt szeretném mondani, hogy nem annyira nehéz, hogy egy lyukat csináljon a fürdőszobában, erre nincs szükség szakemberre - itt nincs szükség vad professzionalizmusra. Csak be kell tartania a szabályokat, és legyen óvatos.

  A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén: telepítési útmutató

  A modern lakások sikerei ellenére egy kis fürdőszoba és egy kombinált fürdőszoba továbbra is szomorú valóság marad sok lakástulajdonos számára. Ahol csaknem minden négyzetcentiméter számít, a problémák egy része megoldható úgy, hogy a keverőt a fürdő oldalán helyezi el.

  Ez a divatos újdonság számos előnnyel jár. Ugyanakkor számos hátránya is van.

  Mi az ilyen jó keverő

  A helytakarékos megoldás nem az egyetlen ilyen típusú eszköz. A közvetlenül a mosdókagyló felett telepített keverő szinte semmiféle fröcsköl nem tölti fel, amely foltokat képes a falakon és más belső elemeken foltolni. Ennek eredményeképpen a tisztítás kevesebb erőfeszítést igényel.

  A közvetlenül a peremre szerelt keverőmodelleket általában a megnövekedett termelékenység jellemzi. Ezért a fürdetés gyorsabban tölti fel, és a kényelem szintje jelentősen megnő. Közvetlenül ez a megoldás lehetõvé teszi a kímélõ megtakarítást: ha a fürdõ gyorsan fel van töltve, akkor a benne levõ víznek nincs ideje lehûlni, vagyis nem. A melegvíz melegítésének költsége kissé csökken.

  Az ilyen keverők stílusos kialakításúak és sokféle kialakításúak. Például kiválaszthat egy olyan modellt, amelynek elemei egymástól külön vannak felszerelve. A kezelőpanel a fejlécben helyezkedik el, a kagyló a hosszú perem közepén helyezkedik el, a zuhanyfej a sarokban van, stb.

  Végül, az ilyen típusú csapok általában nagyon elegánsnak tűnnek, sok lehetőséget hagynak a belső dekorációra. Az öntöző zuhanyzóállvány közvetlenül az oldalán helyezkedik el, és a tömlő általában a fal és a fürdő oldalán vagy egy hamis panel mögött van elrejtve. A fürdőszoba belső kialakítása egy ilyen döntésből csak nyer. Egy másik előny az alacsony zajszint, amikor a keverő fut.

  Ne feledje a hiányosságokat

  Annak ellenére, hogy az összes előnyben részesült, amelyet a brosúrákban részletesen ismertetnek, mielőtt egy oldalsó keverőt vásárolna, több problémára kell gondolnia, különösen, ha a ház tulajdonosa maga tervezi. Először is, ne vásároljon olcsó modellt, mert az üzemeltetés sajátosságai miatt ezek az egészségügyi termékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Az aluljáró keverőt hamarosan ki kell cserélni.

  Az ilyen keverő legveszélyeztetettebb eleme egy zuhanycső. Legtöbbször összeomlott állapotban van, ezért fokozatosan deformálódik. Hamarosan repedések jelennek meg a tömlőn, elszivárog, és ki kell cserélni. Sajnálatos módon még a drága és kiváló minőségű csapok is nem biztosítottak.

  El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a tömlőt rendszeresen meg kell változtatni. A kényelmes vásárlók azonnal tartalék tömlőt vegyenek igénybe, hogy ezt az egyszerű javítást elvégezzék amint szükséges. Különösen sebezhetőek ebben a tekintetben keverők, amelyekben a kifolyó egyidejűleg zuhanyfejként működik.

  Az amatőr kézművesek, akiknek nincs sok tapasztalata a vízvezetékben, ne feledkezzenek meg arról, hogy otthon a legkönnyebb telepíteni a csapot egy akrilfürdőben. Amikor öntöttvas vagy acél termékkel dolgozik, a zománc majdnem biztosan megsérül, ami korróziót okozhat. Ennek eredményeképpen a fürdőt meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni.

  A tapasztalatlan mester jobban bízza ezt a munkát egy megbízható szakemberrel. A probléma megoldásának másik módja az, hogy egy fürdőkádat vásároljanak, amely már készen áll a keverő felszerelésére. Igaz, hogy általában ilyen lehetőség van az akril fürdők szállítására. Természetesen a keverő kiválasztása során figyelembe kell venni a lyuk méretét.

  A dizájn jellemzői mortise mixer

  A fürdő oldalán történő felszereléshez a gyártók leggyakrabban úgynevezett moduláris modelleket kínálnak, de lehetőség van monoblokk formájában is. A telepítés előtt alaposan tanulmányozza a keverőterv kialakítását, valamint a gyártó ajánlásainak telepítését és további üzembe helyezését.

  A monoblokk modelleket általában összeszerelt, de moduláris eszközök több elemből állnak. Először is, ez egy daru - a keverő központi része, amely esetben három kijárat van:

  • forró vízhez;
  • hideg vízhez;
  • a kifolyáshoz.

  Külön külön hely van a zuhanyfej csatlakoztatásához. Ezek a bejáratok szabványos méretűek, így a vevő saját maga határozhatja meg pontosan, hogy hol helyezkedik el a kifolyócső és a zuhanyfej. A forró és hideg vízvezetékekhez való csatlakoztatást speciális fél-centiméteres excentricákkal végzik.

  A híres márkák kiváló minőségű fészekkeverői képesek komoly vízi kalapácsot szállítani. Számos modellnél a különálló zuhanyfejet egy karmantyúval ellátott kar vezérli. Ez a kialakítás automatikusan átkapcsolja a vízellátást a zuhanyról a csonkra, amikor az öntöződobozt visszahelyezik a helyére.

  Szerelőcsap telepítési eljárás

  A mortise mixer telepítéséhez számos műveletet kell végrehajtania. Itt van a sorrendjük:

  1. Jelölje meg a keverő telepítési helyét.
  2. Fúrjon egy megfelelő méretű lyukat.
  3. Telepítse a keverőt.
  4. Rögzítse helyzetét rögzítőkkel.
  5. Szükség esetén telepítse a moduláris rendszer egyéb elemeit.
  6. Csatlakoztassa a forró és hideg vízcsöveket.

  Szóban az akrilfürdő fedélzetén található mixer telepítésének módja nagyon egyszerű, de a gyakorlatban minden teljesen más lehet. Számos olyan árnyalat és fontos pont van, amelyre a telepítés megkezdése előtt is figyelmet kell fordítani, és talán a keverő megvásárlása előtt is.

  Először fel kell készülned

  A habarcskeverő felszerelésének előkészítésekor három lépés található:

  • megfelelő keverő beszerzése;
  • előkészíti a szükséges eszközöket és anyagokat;
  • válasszon megfelelő helyet a telepítéshez.

  Természetesen az ilyen típusú keverők modellek nagyon változatosak. Mégis vannak olyan általános követelmények, amelyeket figyelembe kell venni. Ne vásároljon gyanúsan olcsó mixert.

  Cserélje ki az alacsony minőségű modellt hamarosan. Jobb lenne egy kicsit drágább fizetni, hogy ne később emlékezzenek meg a szúrósra, aki kétszer kellett fizetnie. Előnyben kell részesíteni a keverőt, fel kell szabadítani egy jól ismert gyártót.

  Egyáltalán nem feleslegessé válik a termék útlevele, a gyártóknak a telepítésre vonatkozó ajánlásai és természetesen az aláírással és pecsétjével hitelesített jótállási jegyek. Ha van szükség vagy vágyunk a pénzt megtakarítani, jobb egy egyszerű keverésű keverő kiválasztása és kiváló minőségű teljesítmény. Ugyanezt az elvet kell követni a fogyóeszközök kiválasztásakor: még drágább, de megbízhatóbb.

  A következő anyagok és eszközök szükségesek:

  • elektromos fúró, professzionális vagy háztartási;
  • speciális fúvóka fúróhoz, korona vágónak nevezik;
  • csavarhúzó;
  • rögzítő elemek;
  • rugalmas tömlők vezető meleg és hideg vízhez;
  • állítható csavarkulcs.

  A kötőelemeket általában keverővel értékesítik, de ez nem mindig így van. A magvágó átmérőjének meg kell egyeznie a készülék méretével. Fúró nélkül és vágó nélkül is megteheti, ha olyan fürdőt vásárol, amelyben a keverő lyukja már kész a gyárban. A rugalmas tömlők helyett PVC-vízvezetékeket használhat. Nehéz felépíteni őket, de ilyen szerkezetek hosszabbak, mint egy rugalmas szemceruza.

  Általában a keverő a gyöngy közepén, a végén vagy a sarokban van elhelyezve. Hely kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a kommunikációnak, beleértve a zuhanycsövet is, el kell rejtve. Ehhez külön helyet kell biztosítani. Néha el kell végeznie egy speciális hamis panelet, hogy elrejtse a kommunikáció mögött. Mindez az adott helyzeten múlik.

  Egy másik fontos pont a kommunikációhoz való hozzáférés biztosítása. Időnként rejtett kommunikációs mortise keverőt kell karbantartani, javítani, cserélni. Ezért fontos, hogy ne csak elegendően tágas helyet találjunk meg, hanem annak érdekében is, hogy a kommunikáció különös nehézségek nélkül érhető el.

  Például, ha egy előlapot használ, akkor le kell cserélni. A hozzáférést egy eltávolítható díszítő képernyővel is biztosítani lehet, amely lefedi az egész fürdőt.

  Mixer telepítési eljárás

  Először a fürdő oldalán kell megjelölni. Ehhez használhat speciális jelölőt vagy bármilyen íróeszközt, amely elegendően észrevehető jelölést hagy, és amelyet ezután nem lehet törölni. Ezután elkezdheti a fúrást. A korona vágógépet az elektromos fúrógépen viselik, és fúrást végeznek a jelölésen.

  Amikor a lyuk kész, a szélét csiszolópapírral, fájllal vagy más hasonló eszközzel kell feldolgozni. Ez nemcsak a lyuk szélét teszi lehetővé, hanem lehetővé teszi az átmérő beállítását is.

  A keverőt egy speciális tömítés segítségével helyezzük a lyukba, amely a fürdő és a készülék oldalán helyezkedik el. A tömítés lengéscsillapító és tömítés szerepét játssza. Ha ezt a terméket nem a keverővel szállítjuk, azt külön kell megvásárolni.

  Ezután a keverőt speciális kötőelemekkel rögzítik. Ezek lehetnek szorító anyák vagy egy speciális csap, kombinálva egy nyomó félalvégzővel és egy anyával. Mindez az eszköz-specifikus modelltől függ.

  Ezután telepítse a keverő egyedi elemeit: a kifolyócső, a zuhanyzó öntöződoboz, a vezérlőelemek stb. Az egyes modellek részletei a gyártó kézikönyvében találhatók. Most a keverő telepítve van, csak hideg és meleg vizet hoz.

  Ebből a célból leggyakrabban speciális flexibilis tömlőket használjon menetes csatlakozással. A szálon történő szereléskor speciális tömítőanyagot kell feltekerni, például lenvászon vagy FUM szalagot. Ne használjon túl sok tömítést, ez károsíthatja a szálakat.

  De a túl kevés a tömítés nem biztosítja a kapcsolat megfelelő lezárását. A tömítés optimális rétege a következőképpen határozható meg: ha a menet megkönnyebbülése alig érzékelhető a tömítés rétegén, a tekercselésnek le kell állnia.

  A normál helyzet akkor jelentkezik, ha a csavarás után a tömítés kissé kiolvad az anyacsavar alatt. Annak érdekében, hogy a pecsét helyes legyen, és ne lazuljon a telepítés során, a szálakon az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni. Néha a FUM szalagok helyett speciális betéteket használnak. Ezeket az elemeket rendszeresen ki kell cserélni, hogy a kapcsolat ne szivárogjon.

  Beszerelési példa

  Elemezzük lépésről lépésre a telepítési folyamat mortise keverőt. Az akril tál oldalán az inzert lesz. A csaptelep és a zuhanyfej a szelepektől elkülönítve helyezkedik el. Az alábbiakban látható a rendszer:

  A fúrótorony beszereléséhez szükséges lyukak fúrásához markolóra, mérőszalagra, fúrógépre és vágókészletre, különösen a Forstner fúrójára helyezzük.

  További lépéseket tesznek az akril tálca oldalán lévő fúrókészülék felszerelésére a gyártó ajánlásainak megfelelően:

  Végül meleg vízzel és hideg vízzel csatlakozunk a vízellátó rendszerekhez. A fürdő hátuljától úgy kell kinéznie:

  Néhány hasznos tipp

  A keverő akrilfürdőbe történő beszerelésének legjobb ideje az új fürdő javításának és telepítésének ideje. A készülék felszerelése a kád felcsatolásához és a dekoratív képernyő felszerelése előtt történik. Ha úgy dönt, hogy a szokásos falcsapot egy mortise modellre cserélik, a régi mixer beszerelése és leszerelése után elvégeznie kell a befejező munkát.

  Előfordulhat, hogy újra kell szétszerelni és telepíteni az egész fürdőt. Ezeket az idő-, erőkifejtési és pénzköltségeket figyelembe kell venni. Ha a dekoratív fürdőkád képernyőjének nem eltávolítható verzióját kell telepítenie, akkor a távközléshez hozzáférést biztosít a megtekintési nyíláshoz.

  Amikor egy akrilfürdő oldalán egy mortise keverőt telepít, a gyártók egy speciális sáv használatát javasolják. Valójában az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas vagy acél. A gyártók szerint az oldalán lévő lyuk jelenléte gyengíti a kialakítást. A lemezek és a panelek megerősítik a peremet, és megakadályozzák annak lehetséges deformációját.

  A gyakorlatban a mesterek nem tulajdonítanak jelentõséget ebben a pillanatban, és nem tartalmaznak zárójeleket. Ezt az elemet gyakran le kell vágni és beállítani az oldal méretére és beállítására. Az oldal általában lekerekített alakú, ami jelentősen bonyolítja az ilyen illeszkedést. Annak érdekében, hogy ne zavarja ezt a problémát, és ne vesztegesse az időt, az otthoni kézművesek egyszerűen figyelmen kívül hagyják a gyártó ajánlásait.

  Szerencsére az összeomlott keverőre vonatkozó információkat, amelyek nincsenek felszerelve, még nem jelentettek be. Mindazonáltal egy ilyen veszélynek tudatában kell lennie, és ésszerűen fel kell mérnie az erősítő rúd telepítéséhez szükséges kockázatok és költségek arányát. Ha alakja egybeesik az oldalsó kialakítással, akkor érdemes erősíteni a kialakítást.

  Zománcfúrás jellemzői

  A szakértők nem javasolják a kezdőknek, hogy önállóan készítsen lyukat az öntöttvas vagy acél fürdőkád peremén. A problémákat a zománc jelenléte okozza, amely nemcsak dekoratív, hanem védelmi funkciókat is ellát. A helytelen fúrással nagy a kockázata annak, hogy ez a réteg visszafordíthatatlanul károsodik. És mégis, az ilyen felületek otthoni fúrásának technikája létezik, és egy tapasztalt mester könnyen megbirkózik vele.

  A szokásos szerszámokon, például egy jelölőn, egy mérőszalagon, egy csavarhúzóval és egy fúrógépen speciális, perforált fúrógépre van szükség, amely üveg és kerámia fúrásához, valamint átlátszó szalaghoz és egy darab agyaghoz szükséges. A jelzés után a fúrás helyét gondosan fel kell ragasztani.

  Ezután egy agyagdarabból körkörös keretet kell készíteni, és a körkörösen kell ragasztani, hogy a fúrás helye a középpontban legyen. A műanyag oldal által határolt területnek háromszor nagyobbnak kell lennie, mint a keverő furatát. Kiderült, hogy egy sima, kerek, oldalsó platform. Szükség van vízbe önteni.

  Ezután elindíthatja a fúrást a jelölés közepén. Ajánlott 6 mm átmérőjű fúrógépet használni 500-600 fordulat / perc sebesség mellett. A nyomásnak mérsékeltnek kell lennie. Az ilyen óvatos fúrás folyamatában egy keskeny átmenő furat jelenik meg a fürdő oldalán, amelyen keresztül a fúrás helyén jelen lévő víz kiszivárog.

  Most egy kis kupakot kell készíteni a gyurmából és a perem alsó részébe kell ragasztani, hogy a kapott lyuk a középpontban legyen. Ismét meg kell öntenie a vizet, és újra kell fúrni egy 12 mm-es fúróval. A nyomásnak gyengének kell lennie. Amikor a fúró átmegy a kerékpánton, eltávolíthatja az összes agyagot és felmérheti a munka minőségét, minimálisnak kell lennie a zománcon.

  Ezután bővítse ki a lyukat a kívánt méretre a keverő telepítéséhez. Ebből a célból új jelölést kell végezni, a lyuk határainak megjelölésével. A felületet újra átlátszó szalaggal kell lezárni. Húzza ki a lyukat egy csiszolóval gumi fúvókával, smaragdal. A forgalmat maximumra kell állítani, de az alkalmazott erőfeszítésnek minimálisnak kell lennie.

  Ha a lyuk eléggé kitágult, 20 mm átmérőjű fúvókát használhat. Meg kell érteni, hogy minimális erőfeszítéssel, amely védi a zománcot a sérülésektől, a munka nem mozdul túl gyorsan. A csiszológépnek több mint egy órája lesz. Amikor a lyuk kész, egy O-gyűrű van beillesztve, és a keverő a szokásos módon van felszerelve.

  Vannak más módok a zománcozott felületek finoman fúrására. Egyes kézművesek egyszerűen egy fémlemezt ragasztanak a zománcba, és átmennek egy ilyen "szendvicset". A fém védi a zománcot a sérülésektől. Mások a fúrás előtt óvatosan távolítsák el a zománc egy részét egy daráló segítségével, majd végezzenek fúrást egy magmalmával.

  Végül van egy módja az öntöttvas fúrásának fúrására gyémántos magvágóval. De ebben az esetben a vágót gyakran kell hűteni, ha vizet öntünk rá.

  Hasznos videó a témában

  Itt van az eljárás a keverő telepítésére az akril fürdő oldalán:

  A zománcozott fürdő oldalának fúrásának folyamatát a következő videó mutatja be:

  Általában a habarcskeverő felszerelése viszonylag egyszerű. A munka elvégzése során gondosan és gondosan kell eljárni. Még egy kezdő mester is képes megbirkózni az ilyen vízvezetékberendezés telepítésével az akrilfürdőbe.

  Hogyan szereljünk be egy fürdőkamrát a fürdőbe: egyszerű megoldás egy nehéz probléma megoldására

  A fürdőszobák modern felszereléssel vannak ellátva, elegánsak és modernek. Ezenkívül minden részlet növeli a fürdőszoba funkcionalitását, biztosítva ezzel a maximális kényelmet intenzív használatának. Olyan fontos részletekről van szó, hogy a fürdőkád oldalán elhelyezett keverő, amely különbözik a szokásos keverőberendezésektől, nem csak megjelenésében, hanem kialakításában, valamint a létesítmény vízellátó rendszeréhez való csatlakoztatás módjával is tulajdonítható.

  A fürdő oldalán található kaszkádcsap telepítésével lehetőséget kap arra, hogy valódi vízesést hozzon létre, a joystick, az érintőpárna vagy a félgörgő kar segítségével. Az ilyen típusú csaptelepekbe vonul és a zuhanyfej rögzítésének módját, amelyben a tömlõ a fürdõ alatt van.

  Ha szükséges, kihúzza az öntöző edényt, majd használat után visszatér eredeti helyzetébe. Ez lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük a látható kommunikáció számát, ezáltal növelve a fürdőszoba korlátozott helyiségének ergonómiáját.

  Az ilyen keverők tervezési jellemzői

  A fürdőszoba oldalán elhelyezett csapok eltérnek a moduláris kialakítású fali modellektől. A gyártók a monoblokk típusú fésűs keverőberendezéseket gyártanak, ám azok a szépség, a formatervezés és a funkcionalitás terén a moduláris termékeknél alacsonyabbak.

  A fúrótorony építésének vezető szerepe a csaptelep vízcserélő egységhez van rendelve. Ez a készülék külön házat tartalmaz több (általában három) kimenettel, amelyek közül kettő hideg és forró vízhez van csatlakoztatva.

  A harmadik kimenethez, kevert melegvíz adagolásához csatlakoztassa a készülék kiöntőcsövét, amely a csaptelep mellett helyezkedik el vagy attól távol van.

  A zuhanyfejeket más készülékekről is elkülönítve helyezik el, de csatlakoznak a kifolyó testhez. A kifolyó (kuka vagy kaszkád) testén elhelyezett speciális karral a víz átirányítható a zuhanyfejre. Ugyanakkor a tömlő a fürdőszoba oldalán húzódik ki, ahol használat után biztonságosan tér vissza.

  Miután befejezte a zuhanyzást, az embernek nem kell manuálisan kikapcsolnia az öntöződobozt, mivel maga a keverő reagál a vízkezelés végére.

  Az árusításkor olyan fürdőszobai modellek vannak, amelyek a fürdőkád oldalába vannak beágyazva, ahol a kád és a zuhanyfej össze vannak kötve (ahogyan azt "kettő egyben"). A gyakorlatban azonban ezek a tervek nem részesültek tisztességes támogatásban, ezért jobb, ha moduláris keverőket vásárolnak.

  A keverők tartós sárgaréz króm-nikkel bevonattal készülnek, ami vonzó megjelenést kölcsönöz a terméknek, tükröző fényt és védi a készüléket a korróziótól. A minőségi modellekre vonatkozó garancia legfeljebb öt évig terjedhet. A csövekhez történő rögzítéshez úgynevezett excentrikákat használnak, amelyek szabványos szálat tartalmaznak fél hüvelyk.

  A híres márkák modellek képesek ellenállni a legerősebb hidraulikus sokkoknak, amelyek akár 9 bar nyomást is elérhetnek. A modern csapok kopásálló kerámia patronokkal vannak felszerelve, amelyek élettartama félmillió ciklus.

  Mit kell keresni, ha vásárol egy mortise mixer?

  Egyszerre szeretném elmondani a keserű igazságot - egy jó keverő nem lehet olcsó. A minőség költséget jelent, ezért készen áll arra, hogy olyan fáradtságú, kopásálló berendezések beszerzésébe fektessen be, amelyek ellenállnak az intenzív stressznek. A megtakarítások használhatatlanok. Többek között:

  • Válasszon egy csaptelepet a fürdőszoba kialakításának megfelelően. A berendezést a szoba belsejével kell összekötni, és kényelmesen használni.
  • A minőségi keverő súlya jelentős. A súlytalan termékek kétséges ötvözetből készülnek, amely nem képes megbirkózni a funkcionális terheléssel.
  • A keverőberendezések továbbfejlesztett modelljei még egy erős vízsugárral is minimalizálják a zajszintet.
  • Néhány keverőben a beépített hőmérséklet-korlátozó jelenléte lehetővé teszi a bőr égési sérüléseinek elkerülését.
  • A hőmérsékletszabályozó funkció biztosítja a víz meghatározott hőmérsékleten történő vízellátását. Ez különösen igaz a gyermekes családok számára.

  Mi teszi ezt a keverőt jobb, mint mások?

  Azok a felhasználók előnyei, akik az ilyen berendezéseket beépítették a fürdőszobába:

  • gyorsabb fürdés a vízzel;
  • nincs spray;
  • divatos design;
  • egyszerű használat;
  • eltakarja a zuhanycsövet a fürdő oldalán.

  A hátrányok közé tartozik a zuhanycső és a keverő más részeinek kicserélése. Lehetséges, hogy ezt a hátrányt a vízvezeték-piacon ismert márkák által gyártott minőségi termékek megszerzésével oldja meg.

  Összeszerelési technológia

  Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a keverőeszköz telepítése nagyon bonyolult. Valójában a keverő felszerelése a fürdő fedélzetén nem különösebben bonyolult. Minden műveletet néhány órán belül elvégezhet, feltéve, hogy a személy rendelkezik vízvezeték-munka tapasztalattal.

  A kezdő, persze, mint minden üzletben, több időt kell töltenie a készletben lévő keverőkhöz tartozó utasítások tanulmányozásával. És a mesternek nincs joga hibát követni, mivel minden összeköttetés nehezen elérhető helyen van, és kicserélésük valószínűségét minimalizálni kell.

  Ezért a tapasztalt vízvezetők inkább a kiváló minőségű pótalkatrészeket és segédanyagokat részesítették előnyben.

  1. szakasz - eszközök és fogyóeszközök készítése

  Az alábbi szerszámok szükségesek a fürdőkádos csaptelep beépítéséhez:

  • elektromos fúrógép, amely speciális fúvóka - korona vágóval van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a kívánt átmérőjű fürdőszobában lyukakat készítsen;
  • állítható csavarkulcs;
  • Csavarhúzóval.

  Különböző hosszúságú és rögzítő tömlőkre is fel kell használnod. Egyes kézművesek rugalmas csöveket cserélnek csövekkel, hogy meghosszabbítsák a csatlakoztatott vízvezeték-berendezés élettartamát.

  A szerszámok egy része nem feltétlenül szükséges, ha azonnal vásárolnak egy fürdőt az oldalak lyukakkal, amelyek a szóban forgó csapok beszerelésére szolgálnak. Ugyanakkor a munka mennyisége és az idő, amit jelentősen csökkenteni kell.

  2. szakasz - fúrólyukak

  A fenti tanácsok nem mindig használhatók, mivel nem biztos, hogy a megfelelő méretű fürdőkád vagy a gyártó által a peremben készített lyukak nem lesznek a megfelelő helyen a fogyasztó számára. Ezért elemezzük a keverő beépítésének lépéseit egy hagyományos fürdő (akril, acél, sőt öntöttvas) oldalán, amelyeket ugyanarra a séma szerint végezzünk.

  • előkészítse a fürdőt a fúráshoz, kiválasztva a megfelelő helyeket az összes keverőmodul felszereléséhez;
  • a hely megválasztásakor ne feledje, hogy könnyen hozzáférhetőnek kell lennie nemcsak a forró és hideg vízellátó rendszer elsődleges csatlakozásához, hanem a meghibásodott alkatrészek javításához és cseréjéhez is;
  • tegyen világos jelöléseket a fürdő oldalán;
  • rögzítse a fúvókát az elektromos fúrógép korona vágójába és fúja a kiválasztott átmérő furataihoz;
  • tisztítsa meg a lyuk szélét, végül illeszkedjen a kívánt átmérőhöz, egy erre a célra alkalmas fájlra vagy más eszközre felfűzve;
  • mielőtt a keverőt behelyezte az előkészített lyukba, ne felejtse el aláhelyezni egy speciális tömítést, amely általában szaniterekkel van ellátva;
  • rögzítse az állványcsapot az oldalra, és a speciális kuplungokat meghúzza a kád alatt.

  Ha egykaros szerkezetet szerel be, csavarja be először a speciális csapot, amelyet egy acél félig alátéttel rögzít, majd húzza meg az anyát. Ugyanakkor nyomja meg erősen a keverőt a fürdőkád oldalán lévő síkhoz a félig alátéttel.

  3. lépcső - rugalmas tömlőket csatlakoztatunk

  A rugalmas tömlők lehetővé teszik a keverő csatlakoztatását a forró és hideg víz kimenetéhez. Ehhez olyan adapterekre van szükség, amelyeken a FUM-szalag enyhe feszültséggel van feltekerve, biztosítva az elemek csatlakoztatásának sűrűségét.

  Annak érdekében, hogy az adaptert a HMV vagy a hidegvíz rendszer kimenetének csavarjához csavarozzuk, a FUM-szalagot nem csomagoljuk, azt az óramutató járásával ellentétes irányba kell csavarni. A tömítőszalag csomagolásának vastagságának olyannak kell lennie, hogy a rész menetét alig lehet érezni.

  Az FUM szalag levágásával az adaptert az ütközővel szemben lévő kimenetre az óramutató járásával megegyező irányba forgatjuk, ehhez megfelelő átmérőjű fej használatával. A FUM-szalagot a gyártó által a fő termékkel szállított különleges gumilapok helyettesíthetik.

  Az adapterekhez való csatlakozás legutóbb elvégezhető, ha az összes tömlőt már csatlakoztatták a habarcskeverő modulokhoz (kihúzó öntöződoboz, egykaros vízellátó egység, kaszkádcső). A csatlakozások végrehajtásakor kövesse a gyártó által mellékelt utasításokat a fürdőkád oldalán található csaptelephez, zuhanyzóval és kaszkádcsővel.

  4. lépés - a fürdő végleges felszerelése

  Miután a flexibilis tömlõket a keverõcsaphoz csatlakoztatta, a kifolyócsövet a szennyvízcsatornához csatlakoztatja. Ezután telepítse a kádat a helyére, és zárja be az üres helyet a termék hamis panel alatt.

  Ebben a mesterséges szerkezetben van egy nagy látószárny, amelyen keresztül a keverőberendezés karbantartása megszervezhető.

  Ez a videó részletezi a beépített keverő beépítési folyamatát a fürdő oldalán. Az a mester, aki nem először végzi el az ilyen műveleteket, egyértelműen megmagyarázza a berendezés lépésről lépésre történő telepítését.

  Szüksége van szerelőlemezekre és szalagokra?

  A fürdőkádba épített csaptelepek és kiegészítők gyártói speciálisan szerelõ paneleket és szalagokat kínálnak, amelyek a fúrt fürdõszerkezet megerõsítésére szolgálnak.

  Néhány mester szerint a fürdő oldalán kialakított lyukak hátrányosan befolyásolják az anyag (akril) merevségét. Ezért annak javítása érdekében további panelek használatát javasolják.

  Az amplifikáló csíkok telepítésének kérdése minden esetben egyedileg megoldható. A gyakorlatban a tapasztalt mesterképzők inkább ilyen kiegészítő panelek telepítése nélkül. Nem akarnak zavarni ezeket a részleteket, mivel ezeket rendszerint be kell nyújtani és be kell vonni, a kád méretének és alakjának megfelelően.

  Ha az oldal kerek formájú, akkor az ilyen illeszkedés szinte lehetetlen.

  Érdemes megragadni a munkát?

  A csaptelepek cseréje a fürdőszoba javításának vagy a megvásárolt lakás javításának szakaszában történik. Nem könnyű ezt a munkát elvégezni. Megértve a technika bonyolultságait, megismételheti az összes lépést a gyakorlatban. Ehhez kapcsolja ki a vizet a meleg és hideg vízcsapok kikapcsolásával.

  Ha ezt nem teszi meg, akkor gondoskodjon az áradásról a lakásban. Ezután szétszereljük a régi berendezéseket, elvégezzük a helyiség átépítését, átadják a kommunikációt, ha a tervezés megkívánja. Ezután elindulhat a fürdő telepítéséhez és csatlakoztatásához szükséges beszerelési munkálatokhoz a vízellátó és szennyvízcsatorna rendszerekhez.

  Természetesen csináld magad. Azonban az ügyben bizonyos készségek valószínűleg szükségesek. Végül is a berendezés nehezen hozzáférhető helyen van. Ne feledje, hogy a csövek összes csuklóját szorosan kell rögzíteni szorítókkal (anyákkal). Végezzen el egy próbát, hogy megszüntesse a szivárgás lehetőségét.

  Ha félsz tenned valamit rosszul, akkor jobb, ha szakemberek segítségét keresed.

  Annak érdekében, hogy az új csatorna sokáig gyönyörködjön, és gyönyörű megjelenésű, ne felejtsd el törődni az egyes modulok testével. Ha időnként dörzsölte a keverő fényes bevonását egy szappanos vízzel vagy egy semleges tisztítószerrel kölcsönözte a konyhában, akkor a beépített berendezés vonzó megjelenést kölcsönöz.

  Kád keverővel - eredeti és praktikus megoldás.

  A fürdő oldalába épített keverő viszonylag népszerűvé vált, de az ilyen megoldások előnyeit nagyon gyorsan értékelték. Még annyira megy, hogy a fürdőszobában könnyebb telepíteni egy külön csaptelepre oldalra és a falra.

  A megoldás előnyei

  A csaptelepek bármely fürdõ oldalán elhelyezhetõk, az anyag nem játszik különleges szerepet. És megvásárolhatja a vízvezeték-szerelvényt, amelyet már beszereltek a szereléshez.

  Még a legolcsóbb fürdőszobai csaptelep is számos előnye van a hagyományos falra szerelhető csaptelephez képest:

  • gyorsan, szépen és sokkal csendesebb lesz. Az áramlás kisebb magasságból fog áramlani, ezért a permet sokkal kisebb;
  • esztétikai szempontból ez a csap tökéletesen kiegészíti a fürdő megjelenését;
  • A zuhanycsövet elrejtheti, hogy a fürdő felett csak egy zuhanyfej legyen. Ugyanakkor a tömlõ maga is az egészségügyi felszerelés alatt lesz.

  A kép egy példa, amelyben a zuhanycső a fürdő mögött rejtőzik.

  Figyelj!
  A álcázott zuhany nagyon jól néz ki, de ezzel a megközelítéssel növeli a tömlőn lévő terhelést.
  A szokásos szálláslehetőséghez képest sokkal gyorsabban darál.

  A szilárdsága ennek a telepítési módnak a keverő tulajdonítható, és a könnyű telepítési munkát. Még egy felkészületlen vízvezeték-szerelő is a saját kezével végzi a munkát.

  Fürdőszobai áramkör az oldalra szerelt keverővel

  A fürdőbe épített csapok hátrányai annak tulajdoníthatóak, hogy ha hirtelen el kell hagynia őket, akkor ki kell cserélnie a fürdőt. Az a tény, hogy a rögzítő lyukakat nem lehet elfedni.

  Tudjon meg többet a kád csapdákról

  Az ilyen keverő működési elve nem különbözik a szokásos falfelülettől, de számos jellemző van. Különösen a telepítés helyéről, a szükséges teljesítményről és a víz keverésére szolgáló eszköz típusáról kell döntenie.

  "Fedélzeti" keverők típusai

  Ha megpróbálja rangsorolni a fürdőkeverőket, először megjelenítheti a kaszkád csapokat. Ilyen egy széles, a miniatűr bukást idézve. A megjelenés nem megy a teljesítmény kárára, az egészségügyi berendezések elég gyorsan töltődnek. Az ilyen eszközöket nemcsak a fürdőre lehet felszerelni, hanem egy kis polccal vagy dobogóval kissé fölé kell emelni.

  Kaszkádkeverő példa

  Ha a gyakorlatiasság az élvonalban van, a zuhanyfej vezetőnek tekinthető. Az ilyen eszköz lehetővé teszi, hogy zuhanyozni és fürdeni. Tömlő, ahogy már említettük, egyszerűen elrejtheted a fürdő alatt.

  Ha figyelembe vesszük a probléma technikai oldalát, kiemelhetjük:

  • 2-szelep csapok, lehet használni fém-kerámia kranbuksoy és a hagyományos (egy reteszelő tömítés). Az ilyen eszköz ára minimális, és a megjelenés magassága;

  Klasszikus kétszelepes opció

  Figyelj!
  A fém-kerámia kranbuksy (lemez) nagyon érzékeny a vízminőségre.

  • gömbcsapok - tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba szigorú kialakításába. A gömb alakú záróelemnek köszönhetően az átáramló erő és a hőmérséklet beállítása az egyik fogantyú forgatásával történik;

  A víz hőmérsékletét és nyomását egy fogantyú szabályozza

  • keverő akril fürdők (és minden más) lehet érzékelő, beépített termosztáttal. Ebben az esetben elegendő lesz ahhoz, hogy egy személy egyszer csak egyszer beállítsa a vízhőmérsékletet, a jövőben ez automatizálható. Az ilyen eszköz egyetlen hátránya az analógokhoz képest magas költségnek tekinthető.

  Lehetőség van csaptelepek osztályozására és telepítésük helyére a fürdőszobában.

  A következő típusú daruk közül választhat:

  • Corner - nagyszerűen néz ki sarokmodellekkel.
  • az oldal közepére helyezhető, vagy áthelyezhető az egészségügyi berendezés bármely sarkára. A fürdőszobában a csaptelep helyének megválasztására vonatkozó fő kritérium a fürdőszoba kialakítása és az egyszerű használat.

  Lehetőségek a daru oldalra helyezésére

  A keverő elhelyezéséről

  A fürdőszobai szaniter berendezések elhelyezésére vonatkozó főbb ajánlások a SNiP 2.08.01-89-ben találhatók. Érdekelünk a fürdőtől a keverőig tartó távolságtól.

  A 80 cm-es alapértékre összpontosíthat, azaz körülbelül ezt a távolságot kell fenntartani a fürdő aljától a keverőig.

  Sok ebben az ügyben a helyétől függ:

  • ha a falra van szerelve, és mind a mosdót, mind a fürdőt szolgálja, akkor a távolságot a mosogató helyétől kell meghatározni. A csap felfelé 10-15 cm-re emelkedik, a csaptelep kiöntése egyszerűen a mosogatóhoz vagy a fürdőkádhoz fordul;

  Figyelj!
  Nem kívánatos, hogy a vízsugár a fürdő falába esjen, idővel ez károsíthatja az anyagot, amelyből készült.

  • Ha az opciót a fürdőszobával kombinálják, a magassági feltétel rendszerint automatikusan teljesül. Az a tény, hogy például a keverőhöz egy lyukkal ellátott szabványos öntöttvas fürdő kb. 60 cm-es mélységgel rendelkezik, ha figyelembe veszi a keverő magasságát (további 15-20 cm), akkor a megfelelő magasságot az aljáig kapja;

  A csapot mindig fel lehet emelni a fürdő felett

  • Amikor egy falra szerelt készüléket és egy fürdőkáddal kombinált fürdőkádat telepít, figyelembe kell venni azt is, hogy a sugár nem kerülhet közvetlenül a lefolyóba. Idővel a vízzáródás elkezdhet kiszáradni a vízzáróból, ami azt jelenti, hogy kellemetlen szagok jelennek meg a fürdőszobában.

  Szerelje fel a habarcskeverőt

  Ami azt illeti, mennyit költ a csaptelep a fürdőszobába, mindez a tervezésétől függ. A legdrágább opciók költsége meghaladhatja a 10.000 rubelt. De a szabványos modell, amely 3 szerelési furatot igényel, 3000 - 7000 rubelre vásárolható meg.

  A daru felszerelése a fedélzeten

  De a tényleges telepítésnél pénzt takaríthat meg, és magával teheti az összes munkát. A vízvezeték önteltségétől függően ez akár 1000 rubelt is megtakaríthat.

  Ha a keverőt egy már telepített fürdőbe szeretné beágyazni, akkor meg kell értened, hogy sok az anyagtól függ. Például egy akril fürdőben könnyen fel lehet szerelni a lyukakat egy koronás malom segítségével, de fajansz vagy öntöttvas esetében ez a feladat sokkal bonyolultabb. A fémfürdőket általában készre szerelt lyukakkal vásárolják meg, habár van egy öntöttvas kád, ahol sok a lyuk.

  Egyszerűen vásárolhat fürdőt lyukkal a daru felszereléséhez

  Általános esetben a fürdőszoba oldalán lévő keverő szerelési útmutatója így néz ki:

  • rögzítőfuratokat fúrták;
  • akkor maga a keverő van telepítve;

  A telepítési helyszín egy fémlemezzel borítható

  • hideg és forró víz csatlakozik hozzá.

  A telepítés befejeződik.

  Figyelj!
  A beszerelés során feltétlenül használjon tömítéseket a csaptelep alatt, valamint az alátétek alatt.
  Nem ajánlott túl nagy húzni a csavarokat a csaptelep beszerelésekor, a fürdők törékeny anyagból készülnek, és a túlzott erő repedésekhez és a perem forgácsolásához vezethet.

  A főbb nehézségek a fúrás szakaszában merülnek fel, és ha az akril fürdők szerelési lyukainak fúrását könnyű kivágni, akkor öntöttvas esetében meg kell próbálni. Akril fürdő használata esetén a legfontosabb, hogy a fúró ne fusson és ne karcolja meg az egészségügyi berendezés belső felületét. Egyébként semmi bonyolult - jobb fúrni alacsony fordulatszámon, és egy bit bit használatával a fúróhoz.

  Az akril alapos fúrásának eredménye

  Az öntöttvas egészségügyi betétet kissé eltérő módon kell dolgozni:

  • először gondosan át kell menned a zománcrétegen, hogy a fúró ne járjon a felszínen, a lyukat a jövő közepén karcával, körmével vagy fúróval karcolhatja;
  • gyémánt fúrót használnak, és a fúró alacsony sebességgel működik. A túlmelegedés elkerülése érdekében ajánlatos a fúrás helyszínét vízzel vizelni. Használhat egy házi készítést is, amelyet vastag rétegelt lemezből készítenek.
  • miután a gyémánt fúró elmúlt a felső rétegben, azt egy fémfúróval helyettesítették és a folyamat folytatódik;
  • majd a fúró átmérőjének fokozatos kibővítésével a lyukakat a kívánt értékre bővítheti, így a fürdőszobai csaptelep részleteit telepítheti.

  Figyelj!
  Javasoljuk, hogy a csupasz fém epoxigyantával megvédje a korróziót, az öntöttvas természetesen kicsit ki van téve ennek, de a biztonsági háló nem lesz felesleges.

  Összegezve

  A csaptelep felszerelése a fürdőszobába egy eredeti és praktikus megoldás, amely egyszerre több problémát is megoldhat. Különösen a víz gyorsan és felesleges fröccsenés nélkül gyűjthető össze, így lehetőség van a zuhanycső maszkítására is. Természetesen vannak olyan hátrányai is egy ilyen megoldásnak, például a lyuk fúrásának szükségességét a peremben, de ez nem tekinthető kritikus hibának.

  A videó ebben a cikkben bemutatja a keverő beépítését a fürdőre.