Legfontosabb > Tervezés

10 legjobb fürdőszobai növény

A zöld nem csak szín, hanem a legdivatosabb szín a fürdőszoba díszítésére ebben a szezonban. És ez a tény biztosan kérni fogja a beltéri növények szerelmeseit - elvégre a növényeket a fürdőszobába helyezik, a divat által diktált trendet!

Még ha nem is szándékozik javítani, számos fürdőszobát rendezhet a fürdőszobában, és így divatos zöld színt adhat hozzá.

Amikor fürdőként választunk a növényeket, meg kell fontolnunk azokat a feltételeket, amelyeket nekünk biztosítunk.

Mivel sok fürdőszobában nincsenek ablakok, az alacsony megvilágítási igényű növények között kell választani. Gyakorlatilag egyetlen növény sem képes túlélni a teljes sötétségben, ezért ha úgy dönt, hogy egy ablak nélküli fürdőszobát épít, akkor javasoljuk, hogy fénycsöveket építsenek be, mivel egyes fizikai jellemzők szerint fényt adnak a naphoz hasonlóan.

Olyan növényeket kell kiválasztanunk, amelyek jól érzik magukat egy meleg, párás környezetben. És itt van egy probléma, mert a nedvességet szerető növények többsége könnyűvé teszi, ami alkalmatlanná teszi azokat a fürdőszobában való használatra.

Nézzünk példákat olyan növényekre, amelyek jól érezzük magunkat a fürdőszobában.

Milyen növény alkalmas fürdőszobára?

Igen, igen... Rendes mindannyiunk számára, hogy a növény gyenge megvilágítás mellett is nagyszerűen érzi magát a fürdőszobában. Többek között mindig használható karcolások, rovarcsípések, égések kezelésére, valamint a megfázás kezelésére.

Az Aloe vera kiváló választás még a kezdő kertészek számára is, mivel nagyon szívós és nehéz megölni.

A Sansevieria, mint az aloe, az egyik legelterjedtebb növény, így ideális választás a fürdőszobában. Az üzem gyenge fényviszonyok mellett is jól érezhető. Továbbá, a sansevieriya a formaldehidet szűrte, amely a tisztítószerek, a toalettpapír, a szalvéták és még néhány kozmetikai termék része.

Ez a növény szinte bármilyen fényben nőhet - még talaj nélkül is! Egyszerűen helyezze a bambuszgyökeret egy több centiméternyi kavicsos tartályba. Ezután töltse fel a tartály felét vízzel, és nézze meg a vízszintet, időnként öntsön. Remekül néz ki a bambusz göndör szárakkal!

A Dracaena számos fajtából áll, de mindegyikük nedvesség hiányában szenved, ami barna száraz levélcsúcsok formájában jelentkezik. Ismerős kép? A fürdőszoba természetes nedvességtartalma nagy ösztönzés lehet a fürdőszobában a dracaena termesztésére.

A virágtermesztők tudják, mennyire válogatósak ezek a szépségek. De nagyszerűen érzik magukat az ablakpárkányon. Igen, az ablakpárkányon van. Az ablak nélküli fürdőszobában az orchidea nem fog élni, mivel szüksége van rá, de közvetett, de napos színű. Ha a fürdőszobai ablakok a napsütötte oldalra néznek, akkor ajánlatos az orchideákat nem az ablakpárkányra helyezni, hanem a tükör közelében, hogy a napfény elsötétüljön, és csak akkor jut el a növényre.

A páfrányok növekedésének természetes feltételei hasonlóak ahhoz, amiket a fürdőszobában kínálnak - szűrt alacsony fény és magas páratartalom.

Helyezzen egy egyszerű páfrányot a fürdőszobája sarkába, és élvezze!

A Spathiphyllum egy meglepően szerény kis növény, amely tökéletesen megtisztítja a levegőt a háztartási szennyeződésektől. A legkedvezőbb termesztési feltételek a minimális napfény és a magas páratartalom. Ezért a spathiphyllum nagyszerűen érzi magát a fürdőszobában.

Ezek a leveles zöld növények alkalmazkodnak a különböző fényviszonyokhoz, de a legjobb, ha az aspidistru el van helyezve az ablakból, ha van egy a fürdőszobában.

Mondjuk, nagymamák ez a növény, már nem népszerűtlen! Semmi ilyesmi! A Chlorophytum egyre népszerűbb a levelek szépsége és az egyszerű gondozás miatt. A klorofitum rendben tartása érdekében új hajtásokat vághat úgy, hogy a növény ne veszítse el alakját. Chlorophytum - az egyik legjobb növény a levegő tisztítására a háztartási vegyi anyagok maradványaitól. És ez egy újabb ok arra, hogy a fürdőszobába helyezzük.

A Liviston egy dél-kelet-ázsiai és északi-ausztráliai trópusi és szubtrópusi esőerdők pálmaüzeme. A neve Liviston baronaként született, aki 1670-ben alapította az edinburgi botanikus kertet. A Liviston rajongó alakú. Érdekes formájú levelek teszik a növényt a legelegánsabbak a miniatűr pálmafák között.

A fenti növények mellett szeretném kiemelni egy másik 6-ot, amely a sötétben nagyszerűen érzi magát, ezért alkalmas a fürdőszobában való használatra.

5 db ablak nélküli fürdőszoba berendezés.

1. Adiantum páfrányok - egy nagyszerű lehetőség nem csak a fürdőszobában, hanem minden olyan helyiségben, ahol alacsony a fény. Divatos dekoratív levelük van.

2. Begonia Rex. A növény, amely tökéletesen túléli a minimális fényt. Használható a fürdőszobában, de vigyázni kell, nehogy túladagoljon öntözéssel. A rex begonia öntözése csak akkor lehetséges, ha a talaj teljesen száraz.

3. pénzverde. Ezt a lehetőséget a fürdőszobában is megteheti. Sőt, azon tény mellett, hogy a menta szereti a nedvességet és az alacsony megvilágítást, kellemes illatot kölcsönöz a szobában is.

4. A svéd borostyán egy másik növény a nagymamáink óta. De minden szempontból alkalmas a fürdőszobában való termesztésre, mert ez a növény nem feltétlenül igényli a napfény jelenlétét.

5. Moss terrárium. Ha a leginkább varázslatos opciót keresi, fontolja meg egy mohos terrárium létrehozását. Az ilyen terrárium létrehozása valódi felfedezést jelenthet bármilyen helyiség kialakításához, beleértve a fürdőszobát is.

6. Philodendron mászó - egy másik nagy lehetőség a fürdőszobában!

Virágok egy fürdőszobába - átalakítjuk a belső teret

A virágok díszítik a szobát, díszítő szerepet töltenek be, de ritkán telepítik a fürdőszobába. Első pillantásra a fürdőszoba körülményei inkább színeket adnak a belső térnek, de vannak bizonyos árnyalatok.

Mind a levegő hőmérséklete, mind a fürdőszoba nedvességtartalma nagyon kedvező a növények számára, de a fény hiánya miatt a színek átalakítása bonyolult lehet. Ezen kívül a fürdőszobában hosszú ideig tartó növények nemcsak sötétben, hanem hűvös körülmények között is maradnak, ráadásul azokat a vegyi anyagok befolyásolják, amelyeket a szobában használ (kozmetikumok, tisztítószerek, különböző aeroszolok). Mindezek a funkciók fontosak a növények kiválasztásában, a fürdőszobában való elhelyezésben és a gondozásban.

Az ritka fürdők ablakai és rengeteg helyük van, de virágokat is elhelyezhet egy kis ablakban, kis helyiségben, ha a megfelelő növényeket választja és a fitolampeket telepíti. Tehát a fürdőszobában végzett virágtermesztésről való döntés során az első feladat a megfelelő világítás megszervezése lesz.

Színválaszték

A fürdőszobák körülményeihez alkalmazkodó növények közül gyakran a tekercselést választják, például a filodendron, az epipremnum vagy a borostyán. A fürdőszobában olyan nagyméretű növények is elhelyezhetők, mint a Monstera és a Fatsia. A bokrok, mint a Hamedorea, az aspidistra vagy az aglaonema ilyen körülmények között jól érzik magukat.

Ha díszítik a fürdőszobát virágzó növények, válasszon ibolya, ciklámen, krizantém, exacum vagy spathiphyllum.

Ha a szoba elég tágas, akkor tegyük egy dieffenbachia, alokaziya, páfrány vagy ficus.

Azok számára, akik elfelejtik vízzel a növényeket, a dracaena jó választás. Ha úgy dönt, hogy díszíti a fürdőszobát ibolyával, helyezze őket úgy, hogy víz ne essen a virágokra.

Nem mindegyik növény jól fog növekedni a fürdőszobában, mivel sok feltételre van szükség. Gyakran, a megfelelő növények kiválasztásához, amelyek díszítik a szobát, és sikeresen növekszik benne, sok hibát és mintát kell készítenie. Első kísérlet a nedvesség és az árnyékolók elhelyezésével.

Ne törekedjen arra, hogy egyszerre töltse ki az egész fürdőszobát, mert még egy virág is képes átalakítani a belső teret.

Szállás a fürdőszobában

Nagyszerű, ha van egy ablak a fürdőszobában, mert keresztül természetes fény és friss levegő jut el a növényekhez. Ebben az esetben a virágok elhelyezésének kérdése nagyon egyszerűen megoldható, mert ablakpárkány lesz. Különösen jó az ablakpárkányon élő "virágos növényeknél. Ha sok hely van, és az ablakpárkány nagy, akár egész üvegházat is megszervezhet, csak próbáljon harmonikus megjelenést elérni.

Kicsi vagy mászó növények kényelmesen helyezkednek el a polcokon. A sarkokban lehet lógni, vagy az egyik fal díszítésére. A "zöld" sarok a rendelkezésre álló bútorokra (a talapzaton vagy a fali szekrényen), vagy külön vásárolható rackhez vagy éjjeliszekrényhez a növények számára (ez a lehetőség csak tágas fürdőszobák tulajdonosai számára áll rendelkezésre). A hegymászókkal gyönyörűen kialakíthatja a tükröt.

Nagyméretű csokrok és nagy növények elhelyezhetők a padlón. Vázák velük jól néz ki a fürdőszoba sarkában. Minden helyiségben van egy zóna, amelyben minimális akciókat hajtanak végre - ebben a zónában érdemes nagyméretű növényeket telepíteni.

A nagyméretű agyag edények, valamint a masszív üveg és kerámia vázák a fürdőszobában nem nagyon előnyösek. Ebben a helyiségben jobb, ha a növényeket megszakíthatatlan könnyű edényekben, gyönyörű műanyag vázákban vagy palackokban tartják.

Ne tegye a növényeket mosógépbe, mosogatóba, fürdőkádba, vagy a zuhanyzópult vagy szekrények nyitó ajtajához. A legjobb, ha a beltéri virágokat úgy helyezzük el, hogy legalább a permetezésre és a kémiai anyagok részecskéire kerüljenek.

Az ellátás különlegességei

A fürdőszobában lévő növények gondozása sokkal szabályosabb, mint a más helyiségek virágai. Mivel hetente le kell mosni a leveleket, jobb, ha elkerüljük a párnázott növényeket a fürdőszobában. A nagy levelekből álló virágokat minden levél külön-külön el lehet törölni, és sokkal kényelmesebb, ha a növények számos kis levélzel közvetlenül víz alá kerülnek. A fogkrém, szappan vagy sampon levelekkel való érintkezés esetén azonnal törölje őket.

A fürdőszobában elhelyezett beltéri növények magas páratartalma miatt pl. Penész, virág kártevők és gombák jelentkezhetnek. Ezek elkerülése érdekében rendszeresen szellőztesse a helyiséget (éjszaka nyitva kell tartania az ajtót vagy kényszer szellőztetést kell végrehajtania), és a vízkezelés után törölje le a padlót és a falakat.

A növényeket ne vizzük túlságosan, mert már nedves mikroklímában vannak. Becsülje meg a következő öntözés idejét a fazékban lévő talaj állapotában - teljesen megszáradjon. A víz stagnálásának megakadályozása érdekében kavicsokat, apró kavicsokat vagy expandált agyagot helyezzen az edények aljára történő áthelyezés során.

Ha van egy ablak, a növényeket rendszeresen forgatni kell, mivel elérik a fényforrást. Ha a fürdőszobák megjelenése romlott, akkor érdemes kicserélni őket másokkal. Vegye ki a virágokat egy kevésbé fontos kilátással a világos helyiségbe legalább egy hónapig, és amikor vonzó, virágzó megjelenését helyreállítja, újra behelyezheti őket a fürdőszobába.

Az egyes növények gondozása egyéni. Megmondtuk az alapokat. Vásárláskor feltétlenül kérdezze meg, hogyan kell gondoskodni a virágról.

Fürdőszoba ablak nélkül

Minden növénynek szüksége van fényre a növekedésükért, és egy ablak nélküli fürdőszobában gyakran sötétben vannak, ami virágok halálához vezethet. A mesterséges fény, amelyet fluoreszkáló lámpákkal lehet ábrázolni, mentésre kerül. Mindig tartsa őket, és a növények megkapják a szükséges fényt.

Jobb alternatíva lenne a kifejezetten növényekre tervezett fitolamps használata. Ezek a lámpák az üvegházakat és a természeti világosság hiányában berendezett helyiségeket biztosítják. Az ilyen lámpák pontosan megadják a növénynek megfelelő tartományt.

Számos típus létezik:

 • A lumineszcens lámpák legalább hőt adnak és hosszú ideig szolgálnak.
 • Különféle lámpák vannak bevonva az üvegen. A virágok fényforrásának hasznossága magasabb, mint a hagyományos lumineszcenseknél.
 • Kiváló választék lenne a fémhalogén lámpák, amelyek előnyei nagy teljesítmény, optimális fényspektrum és hosszú erőforrás, és a hátrányok csak magas költségeket tartalmaznak.

9 legjobb fürdőszobai növény

Bárki, aki szereti a növényeket, tudja, hogyan változtathatják meg a teret. A háztartási növények hozzáadják a színt és a frissességet, és némelyikük még javíthatja a levegőt otthonában. Gyakran ez a fürdőszobát érinti. Bár nem mindig szerepel a listán az otthonok tereprendezésében, a fürdő valójában ideális feltételeket teremt egyes növényfajok számára.

Szív Philodendron

Ezek a növények ideálisak a fürdőszobák számára. Valószínűleg már tudjátok, hogy a philodendron népszerű beltéri üzem, mivel könnyű gondoskodni és nagyszerűen lógó kosarakban vagy fazekakban néz ki, így ideális választás kisebb helyiségekben, például fürdőszobákban. A Philodendron szereti az öntözést is, így a zuhanyzó gőze hozzájárul a növekedéshez.

A világ lilája

Ez a szobanövény jó választás otthon. Gyönyörű fehér virága kellemesen különbözik a normál sötétzöld beltéri növényektől, de tisztítja a levegőt is. A világ lilája jobban illeszkedik a víz hiányához, mint a feleslegéhez, így biztonságosan elhagyhatja azt a helyiségben, ahol elfelejtheti. Például a fürdőszobában. Ezenkívül a víz leghatékonyabb módja a levelek öntözése, ezért a fürdőszobából vagy a zuhanyzóból származó gőz nem okoz kárt.

Aloe vera

Az aloe vera egészségügyi előnyei széles körben ismertek, így otthon kell tartania egy növényt. Annak ellenére, hogy az aloe a napfény hatása alatt jól növekszik, mesterséges megvilágítás mellett is élhet. Az Aloe-t mélyen kell öntözni, de fontos, hogy a talaj kiszáradjon az öntözés között a gyökértörés elkerülése érdekében.

orchidea

Az orchideák híresek a kellemetlen növényekről, de ha mindent megad, amire szüksége van, akkor bent laknak. Ők is nagyon elegáns, színes és stílusos! Mivel az orchideák trópusi növények, a fürdõszobai körülmények ideálisak számukra. A növekvő orchideák a fényes közvetett fényben nőnek, így kevesebb virág van az ablakok nélküli fürdőszobában.

A boldogság bambusa

Technikailag ez a növény nem nevezhető bambusznak, de mégis! Jó lesz a fürdőszobában, ahol nincs közvetlen fény, mivel ez a növény nem szeret közvetlen napfényt. Ráadásul a boldogság bambuszát még a talajban sem kell termeszteni, ami gyönyörű dekoratív hozzáadással teszi a fürdőszobát. Tartsa a bambuszt tartályban kavicsokkal és vízzel, és boldogságot hoz neked.

Chlorophytum

A Chlorophytum egy másik népszerű beltéri növény, amely nagyon könnyen nő. Könnyen alkalmazkodik minden növekvő körülményhez, ezért alkalmas egy olyan fürdőszobában, ahol a hőmérséklet, a páratartalom és a fényerő folyamatosan ingadozik. Engedje meg, hogy az üzem száraz legyen az öntözés és a prúzás között, ha túl nagy lesz. A növények tavaszán új hajtások jelennek meg, amelyek átültethetők.

csuka farok

Ez a növény néhány héten át figyelmen kívül hagyhatja a vizet, és még mindig jól néz ki. A változatos levelek és a különböző fajták teszik az oxtail ideális választás minden szobában. Mint a világ liliomai, segítenek tisztítani a levegőt az otthonában, és nem szabad ragaszkodniuk az öntözési menetrendhez. Alacsony fényviszonyok mellett is jól fejlődnek, így a fürdőszoba egyik sarkába helyezhetők.

pozsgások

A gyümölcsösök ellentmondásos választékot jelenthetnek a fürdőszobák számára. Az a tény, hogy ezeknek a növényeknek sok fajja van, és nem mindegyikük boldog lesz a fürdőszobában. A jáde növények közül a legerősebbek, és gyökeresen gyökereznek elég világos helyen, de közvetett megvilágításban. Ezenkívül nem igényelnek sok vizet. Ha nincs elegendő fény a fürdőszobában, próbáld meg nem túl sok soványságot elhelyezni benne, hogy ne haljanak meg.

páfrányok

Biztonságos azt mondani, hogy a páfrák a nedvességet szeretik. Rendszeresen öntözni kell őket, így remek ötlet a fürdőszobában tartása. Tehát a növények jobban érzik magukat, és egyúttal nem kell sok időt töltenie rájuk. A legtöbb páfrány nem szereti az erős fényt, és bizonyos fajták alacsonyabb hőmérsékletre alkalmasak, mint a fürdőszobában. Ezt fontolja meg a növények kiválasztásakor. Érdemes megőrizni a talaj nedvességét is, ha azt szeretné, hogy a növények virágzanak.

Hogyan növekszik virágok a fürdőszobában ablak nélkül?

Virágok fürdőszoba ablak nélkül

A növények megválasztása ablak nélküli fürdőszoba számára

Beltéri virágok feltételeinek megteremtése a fürdőszobában

Ajánlások a növények ápolására

Helyes szín elhelyezés

Lehetséges problémák a növényeknél

A ház belső kialakítása, a lakás magában foglalja a növények kiválasztását tereprendezési helyiségekben. Ebben az esetben a fürdőszobát figyelmen kívül hagyja, különösen akkor, ha nincs ablak. Úgy gondolják, hogy a beltéri virágok nem tudnak ott nőni. De ez hiba, mert sok növény jól érzi magát az ablak nélküli fürdőszobában, és a szoba belseje kihasználja.

A beltéri növények átalakíthatják a közönséges fürdőszobát, amelyben még nincs ablak. Fontos, hogy a virágok megfelelő típusát kiválasszák, találjon helyet számukra, és magas páratartalmú és gyenge fényviszonyok mellett hozzon létre egy kényelmes életet. Ha sikerül megvalósítanod a fürdőszoba tereprendezésének ötletét, akkor az erőfeszítések nem lesznek pazarolva. Az egzotikus növényekkel körülvett fürdő a boldogság magassága.

A növények megválasztása ablak nélküli fürdőszoba számára

A fürdőszobában található növények előnyei nyilvánvalóak. Megszüntetik a káros baktériumok, a kórokozó gombák spóráit, javítják a fogadó hangulatát. Különféle beltéri virágok vannak, amelyek tökéletesen léteznek nedves helyiségekben, minimális megvilágítással.

A legjobb választás:

 • Chlorophytum - az egyik olyan szerény növény, amely nagyszerűen érzi magát a fürdőszobában, leesik a vékony, világoszöld leveléből. Különböző növényi fajtákat lehet felvenni.
 • Aloe, vagy agave jól fejlődhet nedves helyiségben. A húsos leveleket terápiás maszkok, tömések készítésére használják.
 • A Phalaenopsis orchideák, azok relatív pafiopedilumja vagy hölgy papucsja inkább a magas páratartalmat, árnyékolást részesíti előnyben, így a fürdőszobában ez a hely. A virágok eredetiségének köszönhetően valódi dekorációvá válnak.
 • A szoba páfrány gyönyörűen növekszik fényes fény nélkül, könnyen alkalmazkodik az alacsony hőmérsékletekhez, a különbségekhez.
 • A Tradescantia megkülönböztetése a növekvő körülményektől való kellemetlenség. A fürdőszobába akklimatizálódik, tisztítja a levegőt a porból, megöli a káros baktériumokat és mikrobákat a phytoncidejeivel.
 • A ficus díszítheti a fürdőszobát, ha elegendő fény van rá. De ő egy nagy szobában az eredeti kádban a padlón fog kinézni látványos.
 • Jól nő az árnyékos és hűvös helyeken aspidistra. Ez a bokros növény alkalmas nagyméretű, nedves helyiségek nélküli ablakokra.
 • A virágzó növények közül választhat árnyéktűrő Spathiphyllumot. A párás levegő - az érdekes virág létezésének egyik fő feltétele.
 • A Dracaena mesterséges megvilágítás alatt nagyszerűen érzi magát, és a páratartalom egyszerűen szükséges. Egzotikus elemet hoz a fürdőszobába.

A beltéri virágok felszedése előtt feltétlenül el kell gondolkodnunk a helyükről, annak meghatározása érdekében, hogy egy adott helyiség megfelelőek-e nekik.

Beltéri virágok feltételeinek megteremtése a fürdőszobában

Még ha a növények kiválasztását is figyelembe vették, figyelembe véve azt, hogy nem igényelnek fényes fényt, kényelmesek a párás levegőben, de mindenki számára további életkörülményeket kell figyelembe venni. A fürdőben a levegő hőmérséklete általában tizenkét és húsz Celsius fok közötti. Túl alacsony hőmérséklet esetén célszerű a fűtött padlókat a helyiségben elhelyezni.

Páratartalom elég a szobában. De kényelmes hőmérsékletekkel kell kombinálni. Az alacsony hőmérséklet és a magas levegő nedvesség okozhat penészgombákat és sokszorozza a patogén gombákat. Ez elkerülhető a fürdőszobában történő gyakori szellőzéssel, így az éjszaka nyitva tartja az ajtót.

A növények termesztésénél figyelembe kell venni az egyes beltéri növények megfelelő fejlődésének feltételeit.

Hogy állandóan a szürkületben még az árnyéktűrő növények is ne legyenek. És mivel nincs természetes fény, szükséges megvásárolni az üvegházakban használt fénycsöveket vagy fitolampokat. Lehetőség van a megvilágítás mérésére egy fénymérő eszközzel. Azok számára, akik szeretik a növények árnyékát, legalább ezer egységnek kell lennie, amely virágzik - öt ezer. A megvilágítás szintjének növeléséhez a fényvisszaverők mennyezetére és falaira telepíthetők. A mesterséges megvilágítás tizenkét és tizennégy órát tartalmaz.

Ajánlások a növények ápolására

A fürdőszobában a legtöbb szín szerényen változik. Számukra csak néhány követelménynek kell megfelelnie:

 1. Fel kell öntözni, amikor a talaj felső rétege kiszárad. A víz hőmérsékletének kissé magasabbnak kell lennie, mint a helyiség levegőjének hőmérséklete. Először meg kell védenie.
 2. A felső öltözködést a növekedési időszakban havonta kétszer, és ritkábban télen, granulált adalékanyagokat használva kell elkészíteni.
 3. Sok beltéri virág megköveteli a transzplantációt, különösen a gyorsan növekvő példányok esetében. A fazék szorossága nem teszi lehetővé az erőmű megfelelő fejlődését, így a tavaszi vagy a termesztési időszak végén átültetik, és felvesznek egy új edényt.
 4. A fürdőszobában a növények levéllemezének gyors szennyeződése van. Gyakran törölni kell őket, hogy biztosítsák a zöld petnek normális légzését.

Az egyszerű kezelés szabályai fontosak olyan beltéri növények esetében, amelyek ablak nélküli helyiségben vannak.

Helyes szín elhelyezés

A virágok helyes elhelyezése fontos a helyiség belsejében és a növények számára.

 • Az öltözőszekrényben lévő kis fürdőszobákban az ampelnye kultúrák polcai jól néz ki. Egy eredeti megoldás az lenne, hogy a sarokban egy polcon helyezzük őket.
 • A szoba falain elhelyezett, felfüggesztett edények felborult vagy kaotikus módon a színekhez igazodnak.
 • Különböző színű edények fokozzák a belső tér eredetiségét.
 • A tükör feletti polcok lenyűgözőek. Lógó növények vannak elhelyezve rájuk úgy, hogy a tükröt mindkét oldalon keretbe foglalják. A szekrényeket miniatűr bokrokba lehet tenni, és a ládát lógó növényekre helyezni.
 • A terem nagy részének padlóján virágokat rendezhet a kádakban. Kényelmes helyezni őket a sarkokba úgy, hogy ne zavarják az átjárást.
 • A buja bokrok nagyon jól néznek ki a speciális talapzaton, hogy megfeleljenek a falak színének, vagy ellentétben azokkal.

Nem lehet olyan növényeket elhelyezni, ahol zavarják őket - a mosogató, zuhanyzó, fürdõ mellett. Igen, és nem kívánatos, hogy a víz, a mosószerek a leveleken, a talajon, a száron esnek. Ez okozhatja a növény betegségét és annak halálát.

Nem a helyiségek helyszíne a hőforrások, akkumulátorok közelében - ez kiszáradáshoz vezet.

A zöld növényekkel díszített, ablak nélküli fürdőszoba maximális örömöt nyújt a tulajdonosnak, szervesen illeszkedve a tervtervhez.

Lehetséges problémák a növényeknél

A fürdőszobák gondozásával kapcsolatos hibák esetén problémák merülhetnek fel:

 1. Ha a levelek sárgulnak, a virágnak nincs hasznos eleme a táplálkozásnak vagy kevés öntözésnek. A műtrágya granulák bevezetése, a rendszeres öntözés korrigálja a hibákat.
 2. A felesleges nedvességet a levelek barna foltjai jelzik.
 3. Gyakran a levelek csúcsai barnulnak, ami a helyiségben alacsony hőmérsékletnek vagy a felesleges nedvességnek köszönhető.
 4. Amikor a levelek esnek, a növény megtapasztalja a megvilágítás hiányával járó sokkot. Átmenetileg áthelyezheti a virágcserét egy másik helyre, és a fürdőszobában mesterséges fényt rendezhet fénycsövekkel. A lefedettség hiánya a növényi szárak meghosszabbításában is megnyilvánul.

A virág fejlődésével kapcsolatos minden probléma gyakran nem megfelelő gondozásból származik, vagy a fürdőszobai körülmények nem alkalmasak neki, és az üzemnek másik helyet kell találnia a lakásban. A fürdőszobák díszítése ablak nélkül zöld növényekkel bonyolult dolog.

A tervezési ötletek számos követelményrel megvalósíthatók. Megtanulhat róluk a cikkből. Azt is elmondja, hogy a virágok megfelelő ellátásáról gondoskodik arról, hogyan kell megfelelően elhelyezni őket a fürdőszoba nagy és kicsi területén, ahol nem szabad őket elhelyezni.

Színkombinációk a fürdőszobában: 70 ötlet

A belső kialakításában, még akkor is, ha lehetőséged van saját fantáziád és kreativitás megvalósítására, nem lehet teljesen elégedett az eredménnyel. Ez gyakran előfordul, ha a színpalettát nem gondolták meg megfelelően, és egy bizonyos helyiségben való tartózkodás egy személynek más módon befolyásolja az általa kedvelt módon. A fürdőszobában minden reggel energiát rajzolunk, pihenünk esténként, és ezért kényelmesebbnek kell lennie. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hogyan válasszuk ki a fürdőszoba belsejének színkombinációit!

A belső színek kiválasztásának szabályai

A színek kiválasztását nemcsak az egyéni ízlési preferenciák befolyásolják, hanem számos egyéb tényező is befolyásolja. Különösen figyelembe kell venni, hogy a tér vizuálisan érzékelhető. Senkinek nem titka, hogy a könnyű színek vizuálisan növelik a szobát, míg a sötétek csökkentik.

Szintén emlékezni kell a színskála pszichológiai érzékelésére. Emellett az árnyalatok kiválasztásakor a stilisztikai irányra kell összpontosítani. A stílus fogalma magában foglal bizonyos mintákat a színek kiválasztásában. A fürdőszobai tervezésre általános iránymutatásokat adhat meg.

Ne használjon három különböző színt vagy több mint öt színárnyalatot. Ellenkező esetben a belső tér nem lesz harmonikus. Leggyakrabban csak két tónusba kerülnek, amelyek gyakran vagy kontrasztosak vagy szomszédosak. Mindenesetre az egyik színnek hangsúlyoznia kell egy másik értékét. Azok számára, akik inkább egy színben szeretnének kialakítani, a legjobb megoldás az lenne, ha három árnyalatot használnának, lehetővé téve, hogy kiválassza a fürdőszoba minden részletét.

A megengedett fényerősség meghatározásakor a fürdőszoba mérete alapján kell irányítani. Ne feledje, hogy a legtöbb tipikus apartmanban a szóközöket kiterjesztő élénk színek használata releváns. Ez a fürdőszobák kis területének köszönhető. Ne feledje, hogy az élénk színek segítenek felidézni és felemelni a szellemeket, és egy nyugodt paletta hozzájárul a nyugodt légkörhez.

Pszichológiai felfogás

A tapasztalt tervezők tudják, mennyire fontos a fürdőszobai színséma helyes megválasztása annak érdekében, hogy vizuálisan nagyobb legyen, és kiemelje a szobában lévő ékezeteket. A kényelmes belső kialakításhoz figyelembe kell venni bizonyos funkciókat.

A világos árnyalatok nem csak a teret bővítik, hanem nyugodtabbá válnak, segítenek a szemének a pihenéshez és a pihenéshez. A pasztell gamma az optimális háttér, amely lehetővé teszi a dekoratív elemek számára, hogy előnyösebbekké váljanak.

A sötét színeknek más a hatása, mintha a fényt "lopnák", hanem azért, mert közelebb hozták a szobát. Ez azonban lehetővé teszi, hogy hangulatos, és bizonyos értelemben hangulatos környezetet alkosson. Ne feledje, hogy minél sötétebb a falak és padló díszítésére használt hang, annál nagyobbnak kell lennie a fürdőszobának. Ezenkívül meg kell fontolnia az intenzív világítás telepítését.

Színes kerék

A színek és árnyalatok kombinációjának kiválasztásával figyelembe vehet egy titkot, amelyet sok tervező használ. Bármely helyiség kialakításakor használhatja a színkerék szabályát, amely négy egyszerű képlethez kapcsolódik:

- A két leginkább kompatibilis árnyalat egymással szemben helyezhető el (például narancssárga és kék kombináció lehet).

- Egy ellentétes hármas formája. Válasszon egy olyan fő színt, amelyhez két árnyalatot szeretne hozzáadni a fő hanggal szemben. Például a fő lila, mész és világos sárga mellett kiválaszthatók.

- A klasszikus megoldás három színben. Választhat olyan színeket, amelyek azonos távolságra lesznek. Például piros és kék sárga.

- Analóg Triad Formula. Vegyen fel minden három hangot, ami a következő lesz. Sárga lehet sárga, tiszta sárga és sárga-narancssárga.

Színkombinációk

Mi több lehetőséget kínálunk a népszerű színes megoldásokhoz a fürdőszobában. Ne feledje, hogy mielőtt választaná az egyiket, meg kell határozni, hogy ez a paletta megfelel-e a szoba stílusának.

Fehér fürdőszoba

Az egyetlen szín, amelyet univerzálisnak tartanak, fehér. Ez adja a belső eleganciát és egyszerűséget, valamint ötvözi a többi színt is. Fehér fürdőszoba tágas és világos, ami fontos a kis lakások. Ezenkívül csodálatos háttér a különböző díszítőelemek számára. Ha attól fél, hogy egy szobát steril orvosi rendelőhöz rendelt, használjon más árnyalatokat, mint a tiszta fehér.

Meleg fürdőszoba

A meleg árnyalatok kiválóan alkalmasak a kis méretű kis négyzetek kialakítására, valamint a szabad helyiséggel rendelkező szobák. Az első esetben vizuálisan bővítheti a területet, és jobban megvilágíthatja a fürdőszobát. A második lehetőség lehetővé teszi a meleg színek használatát, hogy kellemes és hangulatos légkört teremtsenek egy nagy szobában.

Gyakran vannak elegáns fürdőszobák bézs és krém, rózsaszín és skarlát, homok és kávé hangok. Jól arany és barna is.

Ne felejtsük el, hogy a világos árnyalatok segítenek a tisztaság megőrzésében és elrejteni a különböző válásokat, amelyeket a legpontosabb tulajdonosok sem tudnak elkerülni. Ha kívánja, kombinálhatja a hangokat, és színes színekkel kombinálhatja a sötét és világos árnyalatokat.

Fürdőszoba hideg hangok

Ez egy közös lehetőség a fürdőszobai tervezéshez. Gyakran kék és kék fürdőszobát, valamint hűvös szürke árnyalatokat találhat. Ezeket a színeket néha fehér színnel kombinálják, ami a szoba frissességét biztosítja. Ebben az esetben használjon világos árnyalatokat, ha lehetséges, mert a sötétszürke és a kék kellemetlen érzést okozhat. Ha például a kék fényárnyalatokat veszi, akkor tiszta vízhez kapcsolódik, és frissnek érezhető.

A zöld szín természetes és természetes. Annak ellenére, hogy a belső tér használható a hűvös zöld színekben, segítenek kikapcsolódni, valamint vörös vagy narancs színnel kombinálva - frissíteni és javítani a hangulatot.

A hideg árnyalatok színes ékezetekkel és fényes kiegészítőkkel, különböző dekoratív részletekkel hígíthatók. Így a fürdőszoba még meleg és barátságos lesz.

Kontraszt fürdőszoba

Az egyik legkeresettebb színkombináció fekete, fehér. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a két teljesen ellentétes színű, hangulatos szoba használata nem lehetséges. De éppen a nagy kontraszt a fekete-fehér, hogy ad kellemes hatása, és segít létrehozni egy stílusos belső. Fontos azonban helyesen használni.

Ha a fehér a fekete fölött áll, akkor ez hozzájárul a szoba vizuális bővítéséhez. Ennek megfelelően, ha jobban szereted a feketét, és a fehér háttérbe szorul, akkor a fürdőszoba vizuálisan kevésbé fog kinézni.

A fehér és a fekete kombinációja stílusos és szigorú, ugyanakkor hangulatos hangulatot teremt. Ez a legjobb lehetőség azok számára, akik mindenekelőtt saját egyéniségüket szeretnék kifejezni. A pszichológusok szempontjából a fehér eleganciát és tisztaságot jelent, a fekete pedig szorongást és ürességet jelent, ezért vigyázzon a befejeződések és a vízvezeték kiválasztásakor. Fontos, hogy ne csak a steril helyiséget teremtsük meg, hanem az elnyomó légkört is.

A színek kombinációja a fürdőszobában - fotó

A megfelelő kombinációk elemzése a fürdőszoba belsejében nem végezhet kísérleteket. A gyakorlati alkalmazásban különböző színes megoldások különböznek a számítógépes vizualizálás eredményeitől. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan valósulnak meg a különböző textúrák és árnyékok kombinációi, meg kell nézni a fotókat, amelyek valós körülmények között készültek. Számos különböző lehetőséget választottunk Önnek a fürdőszoba tervezéséhez, amelyek között megtalálhatja az optimális színes megoldást!

MirTesen

Minden a vidéki életről

Ezek a 10 beltéri növény még egy ablak nélküli fürdőszobában is kényelmes lesz.

A friss virágok melegebb, hangulatos és barátságos helyet biztosítanak a lakásnak vagy a háznak. És a fürdőszoba sem kivétel. Végtére is nagyon fontos szerepet játszik az emberi életben, nevezetesen: segít a test tisztaságának és frissességének elérésében. A fürdőszoba mellett

Először is a pihenés és a kikapcsolódás sarka. Ezért díszítse a fürdőszoba cserepes növények meglehetősen természetes vágy. A legfontosabb dolog az, hogy megválasztják azokat a vázákat, amelyek nagyszerűen érzik magukat a fürdőszobában, még akkor is, ha nagyon kicsi és abszolút ablak nélkül.

Nedvességet szerető növények

A legjobb megoldás a fürdőszobában való elhelyezésre beltéri növények, amelyek a trópusi vagy szubtrópusi éghajlat körülményeit előnyben részesítik. A növekvő páratartalom és hőmérséklet javítja ezeket a növényeket.

Úgy döntöttünk, hogy segítünk ebben a nehéz választásban, ezért javasoljuk, hogy ismerkedjen meg 10 olyan növényrel, amelyek tapasztalt kertészek szerint kényelmesek és jól használhatók a fürdőszobában.

 1. sansevieriya
  A jól ismert "Teschin tongue" egy csodálatos légtisztító, és ez az egyik olyan növény, amely nem igényel annyi vizet és fényt a kényelmes életre. Széles körben használják dísznövényként beltérben és kültérben is.

És ha úgy gondolja magának, hogy rossz virágárus, az ember, aki valamilyen okból nem akar virágot termeszteni, akkor esettanulmányt indíthat. Ez a növény képes elviselni minden gondatlan magatartást magával szemben, és szépen nőhet a fürdőszobában.

 • Aloe vera
  Bár az aloe vera napsütést igényel, égni tud, ha túl sok nap van, ami nagyszerű jelölt a fürdőszobában.

 • platycerium
  A növény megjelenése hasonlít egy felnőtt szarv szarvaira. Rendkívüli megjelenése miatt a növényt széles körben használják a belső tér díszítésére. Tehát a tervezésben van egy bizonyos zeszt, és ami a legfontosabb, ez a növény csak szereti a magas páratartalmat. Tehát ha úgy gondolja, hogy ez hozzáadná a fürdőszoba belsejét - ügyeljen arra, hogy figyeljen a platiceriumra.

  Ne feledje azonban, hogy bár ez a pot meglehetősen szerény a gondozásban, még mindig fényre van szüksége. De megoldani ezt a problémát, még akkor is, ha nincs ablak a fürdőszobában, akkor, ha további fényforrásokat használ.

 • Rowley gyökere
  Ha egy egyszerű, zamatos növények termesztésére törekszik, akkor választania kell a Rowley szerkentyűjére.

  Amellett, hogy ő nem válogatott az ellátásról, ez az érdekes üzem tökéletesen illeszkedik a környezetbe. Amikor egy fazék vagy egy lógó kosár szélei fölé kerülnek, Rowley kertészeti papírja zöldborsólevelekkel hasonlít egy gyöngyös nyakláncra, ezért hívják az emberek "gyöngysorának" is.

  Az üzem nem gondoskodik a gondozásban és tökéletes a fürdőszobában. Azonban ez a nedvszívó kissé mérgezőnek tűnik, ezért el kell hagyni a termesztést otthonokban, ahol kisgyermekek és háziállatok vannak.

 • bambusz
  A bambusz az egyik leggyorsabban növekvő növény a világon. Érdemes figyelembe venni, ha úgy dönt, hogy fürdőszobai dísznövényként használja. Vannak módszerek a bambusz növekedés szabályozására, például mindenféle érdekes terv létrehozására.

  De a bambusz nem fény nélkül, így létre kell hoznia további megvilágítást, amely alkalmas a legtöbb növényre, a fürdőszobában. A növények speciális lámpái piros és kék alkotórészeket tartalmaznak, és a házban használt hagyományos lámpákkal ellentétben elég hosszú ideig elégethetnek anélkül, hogy túlmelegítenék a növényeket.

 • Zamioculcas zamielistny
  Ez a növény gyakorlatilag lehetetlen megölni. Mivel nagyon kevés vízre van szüksége és nagyon szerény. Rövid idő alatt a zamiokulkák nagy népszerűségnek örvendtek, és sok kedvenc szobanövényre váltak - szerényen és tökéletesen alkalmasak nemcsak lakóépületek, hanem irodahelyiségek tervezésére is.

  És mivel a növény gyenge fényviszonyok mellett fejlődik, a Zamiokulkas tökéletes a fürdőszobák számára.

 • Chlorophytum
  A Chlorophytum egyre népszerűbb a levelek szépsége és az egyszerű gondozás miatt. A klorofitum rendben tartása érdekében új hajtásokat vághat úgy, hogy a növény ne veszítse el alakját.

  Chlorophytum - az egyik legjobb növény a levegő tisztítására a háztartási vegyi anyagok maradványaitól. És ez egy újabb ok arra, hogy a fürdőszobába helyezzük.

 • orchidea
  Néhány orchidea, például a phalaenopsis, jó hosszú távú megvilágítással, a fürdőszobát is díszíti. Természetes élőhelyükön epifitikus növények légi gyökerekkel, amelyek nedves erdőkön nőnek a fákon. A fürdőszobai körülmények nagyon alkalmasak számukra.

 • páfrány
  A páfrányok ma mindenütt nőnek! És olyan gyakran találhatók ilyenek, hogy nem fogják meglepni senkinek a páfrányokat. A páfrányok nagyon népszerűek azért, mert nagyon szépek és szerények. Ezek a növények gyökereznek a fürdőszobában!

  A szűrt fény és a nedvesség erdőben érezheti magát, és ez lehetővé teszi számukra, hogy nőnek és jól fejlődjenek. És gyönyörű levelük garantálja, hogy a fürdőszobája soha nem fog unalmasnak látszani!

 • sárkánycserje
  A Dracaena számos fajtából áll, de mindegyikük nedvesség hiányában szenved, ami barna száraz levélcsúcsok formájában jelentkezik. Ismerős kép? A fürdőszoba természetes nedvességtartalma nagy ösztönzés lehet a fürdőszobában a dracaena termesztésére.

  Nagyon boldog volnék, ha elmondaná nekünk a megjegyzéseket, hogy milyen zöldbarátok élnek a házában, és azt is, hogy van-e helye a fürdőszobában a virágcserépeknek. Remekül látni otthon egy darabot.

  A fürdőszobai tereprendezés titkai - növények és tervezési ötletek

  Minden csodálja a fürdőszobákat díszített növények díszítik, de nem mindenki úgy dönt, hogy ilyen szépséget teremt otthon, félve a nehézségeket.

  Hogyan lehet a megfelelő mikroklímát létrehozni a növények számára?

  Minden növénynek fényre van szüksége - még a legelterjedtebb virág sem létezhet sötétben és a világos megvilágítás hiányával. Ha úgy döntenek, hogy a fürdőszobában beltéri növényeket termesztenek ablak nélkül, akkor készen kell állni arra, hogy a nap folyamán világítson, még akkor is, ha nem vagy otthon.

  A fürdőszobában lévő otthoni üvegház megvilágításához alkalmas fénycsövek, amelyek fénye a napfényhez legközelebb van. De hatékonyabbak és hasznosabbak a növényi fitolampáknál - olyan különleges lámpák, amelyekben a LED-lámpák a beltéri virágok növekedéséhez és fejlesztéséhez szükséges összes spektrumot kibocsátják. Válasszon olyan berendezéseket, amelyeket magas páratartalmú körülmények között kíván dolgozni.

  A beltéri növények sikeres termesztésének további feltétele - megfelelő páratartalom. A fürdőszobában a páratartalom nagyon magas, még akkor is, ha párátlanítót szerelnek be. A következtetés egyszerű: el kell hagynia a sivatag lakóit a trópusokon élő migránsok érdekében. De mindenképpen ne engedje meg a túlzott nedvességet, különben a penész megjelenhet!

  A fürdőszoba mini-kertjének feltételeinek javítása érdekében szüntesse meg az erős piszkozatokat. Válasszon helyeket a virágtartók számára biztonságos területeken, hogy ne zavarja az átjárót, és ne essen. Ha hajszárítót, dezodorokat és egyéb permeteket használ a fürdőszobában, védje meg a zöld kedvtelésből tartott állatokat vegyszerektől való érintkezéskor, és rendszeresen mossa le a leveleket.

  Szellőztesse a helyiséget rendszeresen, hogy zöldséget biztosítson a növekedéshez és fejlődéshez szükséges oxigénnel. Ne helyezzen gyertyát vagy melegítőt az edényekhez.

  A legjobb növények a fürdőszobában

  Magas páratartalom, hőmérsékletváltozás és a fény hiánya - ilyen körülmények között a növényeknek a fürdőszobában kell élniük. Itt az ideje, hogy kitaláljuk, mely virágokat lehet a fürdőszobában termeszteni, és melyeket el kell dobni.

  • A páfrányok imádják a nedvességet és tökéletesen ellenállnak a féltónusznak, moshatók anélkül, hogy veszélyeztetnék a finom és lédús leveleket. A páfrák jól viselkednek a lógó edényekben. Ablakos fürdőszobák nem igényelnek további világítást.
  • Spathiphyllum - a nők boldogsága, nagyon finom virág, amely nem igényel közvetlen napfényt. A Spathiphyllumot fel lehet helyezni az ablakpárkányra, ha van ilyen, vagy a szekrényen. A miniatűr edények jól néz ki a csempézett fürdő sarkain.
  • A Chlorophytum jól megnő a nap nélkül, hatékonyan tisztítja a levegőt a káros szennyeződésekből. Ha van egy oszlop a fürdőszobában, akkor a klorofitum levelei lédúsak és egészségesek, mivel a gázfüst és annak feldolgozása kedvező hatással van az állapotukra.
  • A Decembrist, vagy a Zigokaktus, gyönyörű fényes gyertyákkal télen virágzik, ami a beltéri kultúra szerelmeseit vonzza. Árnyékolást és hidegséget biztosít.
  • Ivy nem gondoskodik a gondozásban és gyorsan növekszik, így mindig új üzemet cserélhet a régi növény helyettesítésére. Válassza ki a különböző fajtájú borostyánszínt, hogy zöld színárnyalatot kapjon.
  • Az Uzambar ibolyák csak ablakos fürdőszobákban termeszthetők, nem tolerálják a túlzott nedvességet, és nem tolerálják a vízleveket a leveleken.
  • A Dieffenbachia a fürdőszobában tartható, de ne feledje, hogy gyümölcslé mérgező, ezért hagyja abba a növekedést, ha gyermeke van a házban. A leveleket vagy a szárat érintkezés után azonnal mosson kezet.
  • A bambusz elképesztően egyszerű, és még a vízben is nő. Nem igényel sok helyet és alkalmas a legkisebb helyiségekre.
  • A Sansevieria a legelterjedtebb növények listáján minimális figyelmet igényel, és megbocsátja a tulajdonosokat, még az öntözés feledékenységét is. Magas fajták termeszthetők a padlón vagy a szegélyek, és alacsony fajták - a polcokon.
  • A spárga jó a mesterséges megvilágításhoz, és nem a nedvesség ellen. Remekül néz ki a függő kompozíciókban.
  • Az Aloe vera nemcsak szépíti, hanem gyógyítja is - a lédús levelek levét rhinitis, égések és különböző bőrproblémák kezelésére használják.
  • Az orchideák, bár szeszélyesek, megfelelő gondossággal nőnek gyönyörűen a fürdőszobákban, és elragadják a fényűző megjelenést.

  Rotációs módszer - a növények rendezése

  Ha sajnálja, hogy a növényeket egy WC-vel és egy ablak nélküli ablak nélküli fürdőszobával használja állandó módban, akkor gondoskodjon a váltási módról. Ehhez csak időnként fáradt másolatokat kell készíteni egy másik szobába, amely a legalkalmasabb.

  A rehabilitáció idején tegyen egy másik edényt az üres helyre. És ha nem akarod megtörni a dizájnt, kapj meg két azonos virágot, és időnként változtasd a helyed. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden üzem szeret utazni. Néhányan még a virágzás vagy az előkészítés során sem válthatók el.

  Kis fürdőszobákban nem szükséges nagyméretű növényeket elhelyezni, korlátozni a miniatűr edényeket vagy egyetlen példányt. Ne felejtsük el, hogy mind az emberek, mind a zöld háziállatok itt kényelmesek lehetnek.

  Élő növények a fürdőszobai tervezésben

  Véletlenszerűen elhelyezett virágcserepek az ellenkező hatást eredményezik - nem kényelmet, hanem káoszt hoznak létre. Soha ne tegye a edényeket a mosógépre, mert a vibráció elmozdulást okoz, sőt esik. Távolítsa el a radiátorokat és a törülközőt, hogy megszüntesse a száraz levegőt és szárítsa ki a talajt. Tekintsük a fürdőszoba színét úgy, hogy a mini-kert jól nézzen ki az általános háttérrel szemben.

  A fitomodulákkal ellátott függőleges kertészkedés - olyan rendszerek, amelyekben az öntözőrendszer már integrálva van - sikeresen illeszkedik a fürdőszoba virághoz. Ezek a zöld falak el vannak helyezve a zuhanytól, hogy megakadályozzák a fröccsenést. Ha a fürdõ nem zuhanyozik, akkor létrehozhat egy növényfalat közvetlenül fölötte.

  Ha a fürdõszoba a hálószobában van, és nincs vágy, hogy szilárd válaszfalakat hozzon létre, a polcokat a virágokkal térelválasztóként használhatja.

  A felfüggesztett edények ideálisak egy kis fürdőszoba tereprendezéséhez. A sarkok és a mennyezet falához rögzíthetők. Lógó edények esetén válasszon amber növényekből.

  A fürdőszobai tükörben való virágkészítés akkor megfelelő, ha nem használ különböző termékeket porlasztóval ezen a területen.

  Mindenféle kiemelkedések és rések, amelyek a kommunikáció elrejtésére törekednek, könnyen megbirkózhatnak a virágcserepek támogatásával.

  Kis fürdőszobákban az üvegpolcok jól néznek ki. Csak tartsa magát a kis edényekbe.

  Ehető növények és zöldségek a legjobbak a konyhában, kertépítés az ablakpárkányon. Ha nincs helye, figyeljen a virágcserépekre és a mini-kertekre. Kényelmes áthelyezni más helyiségek rehabilitációjára is.

  Amint láthatjuk, lehetőség van egy kis és nagyméretű ablakkal és anélkül egy fürdőszoba felszerelésére, WC-vel és hálószobával kombinálva. Ha nem szeretne időt fordítani a gondozásra, vegye mesterséges növények alapját, a modern termékek hihetőnek és nagyon praktikusnak tűnnek.

  Berendezések egy ablakhoz tartozó fürdőszobához

  Lehetőség van olyan fürdőszobai növényekre telepíteni, amelyek a természetben a hő és a magas páratartalom mellett élnek. Ezek közé tartoznak a "Tropicans", amelyek egy fortyogó és forróságban nőnek, és rengeteg gyakori légköri csapadék keletkezik, amelyet a nap nem roncsol, mivel megszokták a túlélést a trópusi dzsungel bozótjaiban.

  A páfrányok a fürdő tökéletes "lakói". A tartomány jó. Választhat nephrolepis, dallium, platicerium, aszenium.

  A fürdőszobában az epifitikus növények is jól érzik magukat. Az orchideák, most a legdivatosabb közülük - a phalaenopsis, meghódították a szerelmeseiket az alkalmazkodóképességük és a gondviselés, a hosszú virágzás és a különböző színek miatt.

  Alkalmas például a gusmaniya, a bromeliad család színes bragkádjaival, valamint néhány pálmafákkal, például Khoveya-val. A lochaldalms növények - dracaena és cordyline.

  A fürdőszoba olyan helyiség, ahol mindenféle mosószereket, spray-dezodorokat és hajspray-t használnak. A "kémiai" részecskék minden bizonnyal a fürdőszobában levő növények leveleire telepednek. Ezért előnyös olyan szobatermesztett kultúrák, amelyeknek kemény, sűrű, fényes levelek vannak. Az ilyen levelek jobban védik a virágokat a penetrációtól és a hasonló anyagokkal való mérgezéstől. Ezenkívül ezek a növények könnyebben törődnek, törlődnek és leveleket mosnak.

  Erős "levelekből" származó növényekből különböző ficusok, filodendronok, szörnyek, dieffenbachia és mások ablakokkal férnek bele a fürdőszobába.

  Milyen virágokat kell telepíteni a fürdőszobában

  Ha úgy döntenél, hogy zöldjét a fürdőszobád belsejében zavarja, azt gondolhatja, hogy nincs több ideális környezet a növények számára. De igazán bölcsen kell választanod a virágot a fürdőszobában. Annak ellenére, hogy a fürdőben lévő levegő meleg és nedves, például az öntözés után, nagyon hideg lesz, ha a helyiség több órán át üres, különösen éjszaka. Ezek a széles hőmérsékletváltozatok sok növény számára nem ideálisak.

  Ráadásul nem minden növény szereti a nedvességet. A gyomirtó szerek száraz állapotot élveznek, és rothadásra kerülnek, folyamatosan nedves környezetben. Az örökzöldeket és más növényeket lisztharmattal borítják.

  Emellett számos fürdőszobában alacsony a napfény, vagy egyáltalán nem. Ne hagyja abba az ötletet egy fürdőszobai terepről, ha nincs ablakja. A növények fluoreszkáló fényhullámokat használhatnak.

  Ezeket a három fontos pontot - a magas páratartalmat, az alacsony fényviszonyokat és a hőmérsékletváltozásokat - figyelembe kell venni a fürdőszobai berendezések kiválasztásakor. De vannak pozitív pillanatok is - nem kell messzire menned ahhoz, hogy vizet öntsön az öntözéshez, és a növények is megtisztítják a levegőt, ami feltétlenül hasznos. Különben is, a növények a fürdőszobában - ez stílusos és esztétikailag kellemes.

  Természetesen a fürdőszobák különbözőek. Meg kell becsülni a mennyiségi hőt és fényt a fürdőszobában, mielőtt eldöntené, hogy mi ott nő. De a mai válogatásunk olyan növényeket ötvöz, amelyek rendkívül egyszerűek a gondozásban, ami nagyon alkalmas mikroklímájú átlagos fürdőszobának.

  Növények a napfény hiánya miatt

  Aloe Vera - túl erős fény károsíthatja a lombozatot.

  Bambusz - nagyszerű, ha a fürdőszobában elég hely van ahhoz, hogy növekedjen.

  Begonia - Próbálja ki a rex begonia-t az élénk színekért.

  Aspidistra - talán a legelképesztőbb növény a mi listán. Leírhatatlanság.

  Aglaonema - szereti a nedvességet, de nem tolerálja a hideget.

  Dieffenbachia - fényt igényel a télen.

  Orchid - alkalmas fürdőszobákra, ahol nem túl hideg.

  A Spathiphyllum egy elegáns növény, amely nem igényel rengeteg fényt.

  Chlorophytum - nem szereti a fényt.

  Növények jól megvilágított fürdőszobákhoz

  Spárga - jó érzés mind természetes, mind mesterséges fényben.

  Bromeliad - szereti a bőséges, de nem közvetlen napfényt.

  Croton - bőséges közvetett fényt és magas páratartalmat igényel.

  Ciklámen - télen többet igényel, mint nyáron.

  A Gardenia nem a legegyszerűbb üzem, hanem a napsütést és a magas páratartalmat is kedveli.

  Sansevieriya - szeret fényes fényt és nem igényel ideális feltételeket.

  Ficus - nagy lehetőség a fürdőszobának, ha elég helyed van.

  Előfordulhat, hogy a növényeket a fürdő köré kell mozgatni, mielőtt megtalálja a tökéletes helyet a fény és a hőmérséklet szempontjából. De amint a növények gyökeret vertek, a fürdőszobában egy teljesen újfajta drága SPA található, melyben annyira kellemes, hogy esteket tölt.