Legfontosabb > Bútor

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Nem tudod, hogyan frissítsd a fürdődet? A helyreállítás módjai, a felszín romlása mértékétől függően

  Idővel az öntöttvas vagy acél fürdők, amelyek még tartós zománccal is borítottak, elveszítik eredeti megjelenésüket, és szükség van arra, hogy megtanulják frissíteni a fürdőt a saját kezével, amelynek zománcát megrepedték, sárga színűek és rozsdásodott és üledékes réteggel borították.

  Zománc frissítési módszerek

  Nem kell sietni, hogy megszabaduljon a régi, de erős öntöttvas fürdőtől, amely hűségesen szolgál évek óta. Frissítheti a zománcburkolatot, a gittedet kicserélheti és még néhány évig használhatja a felújított fürdőszobát, és ha a fürdőkád a falba van ágyazva, akkor a bevonat helyreállítása az egyetlen módja a javításnak, költséges szétszerelés nélkül. A betűtípus frissítése - ahogy azt a vélemények mutatják - megfizethető és az anyagok előfordulása, nem pedig egy nagyon összetett technológiai folyamat lehetővé teszi Önnek a munkát.

  Továbbfejlesztett bevonat jelentős károsodás nélkül

  Ha a fürdő zománcának nincs mély károsodása, de csak homályos és üledékké válik, az eredeti megjelenést fehérítéssel és polírozással helyreállíthatja. A bevonat vastagsága lehetővé teszi, hogy fájdalmasan frissítse a fürdőszobai fedelet két, és néhány esetben háromszor.

  Tájékoztatásul: A fürdő zománcát, amely hőmérsékletváltozásoknak és agresszív vegyi anyagoknak van kitéve, karcolásokkal és mikrotömbökkel van bevonva, amelyekben a szennyeződés, a rozsda és a mészlerakódások felhalmozódnak. A fürdő színe sárgás vagy szürke színű lesz, és a felület elveszti megjelenését.

  • A zománcfürdő tisztítása előtt ki kell választania a megfelelő szerszámot, amely elérhető a közeli elosztóhálózaton. A tisztításhoz gyakran alkalmaznak citromsavat vagy oxálsavat, ecetet, oxigént vagy klórvegyületet, ennél valamivel magasabb koncentrációnál, mint fehérítőszövet esetén. Jó eredményeket érhetünk el autótisztítók használatával, de nagyon óvatosan kell őket alkalmazni.
  • A fürdő sötét zománcozásának fehérítése előtt kesztyűt helyezünk és tisztítószert használunk, hogy minden lehetséges szennyeződést elmosódjunk, majd a kiválasztott anyagot hígítjuk, és zománcot felhígítunk a felületre, az utasításoknak megfelelően.
  • Miután elhúzta a szükséges időt, nagy mennyiségű vizet mossa el. Savtartalmú készítmények alkalmazása során fel kell hívni a figyelmet arra, hogy bármilyen sav semlegesítése végezhető a szódabikarbóna gyenge oldatával. Kisebb szennyeződés esetén egy kezelés elegendő ahhoz, hogy kielégítő eredményt érjen el. Ha a szennyeződés helyi gócai a zománc felületén maradnak, akkor a kezelés megismételhető ezen a helyen.
  • Ha eltávolítja a szennyeződéseket, a felületet csiszolni kell. A fürdő felújítása ebben az esetben forgó vagy vibráló csiszolót igényel.
  A zománc rétegét egy hengerrel egyenletesen alkalmazzuk

  Hivatkozás: A köszörülés 800-1000 szemcseméretű vízálló koptatóanyaggal kezdődik. Mivel a felület lapos, a szemcsézettség 1500-ig csökken, és csiszolódik, amíg sima matt felületet nem kap. A végső polírozást az autó festése során használt csiszolópasztákkal végezzük.

  Mielőtt felújítaná a régi fürdőszobát polírozással, meg kell próbálnia dolgozni egy kicsi, leginkább szennyezett területen, és ha látható polírozóhálózat marad fenn a polírozás után, akkor a zománcburkolat elhasználódott, és helyreállításra vagy cserére szorul.

  Ha a zománc elhasználódott...

  Ha a régi zománc sérüléseket és repedéseket okoz, hogyan kell megújítani a zománcfürdőt annak érdekében, hogy hosszú élettartamát több évig meghosszabbítsa.

  Tipp: Jelentős zsetonokat és károkat lehet elhelyezni folyékony üveg (irodai ragasztó) keverékével, a szükséges mennyiségű fehér nitro-zománcgal, ami a legalkalmasabb a fürdő fő bevonatának színéhez. Az autóipari nitrocellulóz-gitt vagy epoxi alapú vegyületek javító vegyületként is használhatók. A különbség a munkagöm és az alkalmazási technológia előkészítésében rejlik, amelyeket részletesen ismertetünk az utasításokban.

  A repedések és forgácsok lezárása után számos módszert használhat a régi bevonat javítására:

  • A zománcfürdőt nem lehet otthoni gyári technikával megújítani, ezért a javítás speciális nitrocellulóz és epoxi zománcokat tartalmaz az elkészített felületen, mind a rendszeres, mind az aeroszol csomagolásban. Az alkalmazási technológia nem igényel speciális készségeket, és könnyen elvégezhető függetlenül. Mielőtt frissítené a régi fürdőt, gondosan tanulmányoznia kell a kiválasztott anyagokhoz mellékelt utasításokat, és próbáljon meg bevonni bármilyen kis függőleges felületre. Ha el tudja kerülni a foltokat, biztonságosan munkába állhat. De meg kell jegyezni, hogy az ilyen lefedettség legfeljebb öt-hét évig tart, a működés intenzitásától függően.
  • Hogyan frissíthetem régi fürdőnket hosszabb ideig? Itt jön az akrilgyanta alapú ömlesztett kompozíció. A speciális összetételt a fürdő tisztított, zsírtalanított és csiszolt papírfelületére helyezzük, egyenletesen öntve a készítményt a fürdő oldalára. A saját tömegének hatására a gyanta a falak mentén átfolyik, és meglehetősen vastag és tartós bevonatot képez, kiváló akril fényt és fémfürdő élettartamát. A régi fürdő frissítése ezáltal elfogadható eredményt nyújt az alappréteget érintő súlyos károsodás hiányában.
  • Mi frissítheti a fürdőt, ha a régi bevonat jelentős károkat okoz. Ha ez egy acélfürdő, akkor jobb, ha lecserélik, és ha egy régi öntöttvas kád nagy falvastagsággal rendelkezik, akkor azt egy speciális cégnél rendelheti akril betétből, amelyet egy régi fürdő alakjában készítettek és speciális ragasztóval ragasztottak az előkészített felületre. A fürdő saját kezű felújítását lehetetlen elvégezni, és többet költ, mint a zománcozás, de a bélés élettartama a megjelenés elvesztése nélkül körülbelül tizenöt év.

  Hogyan frissítsünk egy akril fürdőt?

  A korszerű akril fürdők frissítésére, amelyek szintén kopásnak vannak kitéve és nincsenek biztosítva a károk ellen, csak speciális készítményeket használnak. A régi fürdők felújítása, ahol az akril bevonat elvesztette fényét, csiszolópolírozó kompozíciókkal és függetlenül megtehető, de fennáll a helyi felmelegedés veszélye és a termék megjelenésének helyrehozhatatlan elvesztése, ezért ezt a munkát jobban kell bízni a szakemberekkel.

  Számos módon lehet frissíteni a fürdőt, de használatuk lehetősége a kezdeti állapotától, a javítás gazdasági megvalósíthatóságától és a kívánt eredmény elérésének lehetőségétől függ.

  Hogyan viselkedni hófehér kilátással a fürdőkádra

  Mindig öröm a fehér tiszta fürdőben. De nagyon gyakran, hosszú működés után megjelenése frissítést igényel. Először meg kell határoznia, hogy mi a fürdő állapota. Ha a zománc megsérült, a fürdő piros színű, rozsda jelent meg, lehetőség van helyreállításra. Csak arra kell rájönnöd, hogyan frissítsd a fürdőt saját kezeddel.

  Zománc és folyékony akril segítségével visszaállíthatja szinte minden fürdőszobát, hogy újszerűnek tűnjön.

  Ha a kád teteje deformálódott, sok apró betű jelent meg, akkor a fürdőt meg kell változtatni.

  Mielőtt elkezdené, gondosan fel kell készítenie a fürdőszoba felületét. Ebből és a végeredmény minőségétől függ.

  Ha figyelembe vesszük a fürdő helyreállítását pénzügyi szempontból, természetesen a zomán bankok beszerzése, a szükséges anyagok és a mester munkája olcsóbb lesz, mint egy új vásárlás. A költő a varázsló telepíteni egy új fürdő és festeni a régi körülbelül ugyanaz. A fürdő cseréje többletköltséget jelent a csempe és csövek szállításához, beszereléséhez és cseréjéhez. Az ipari zománcozás különbözik az "otthoni" technológiától, az öntöttvas fürdőt vörösen melegítik, majd egyenletes porréteget alkalmaznak rá. A magas hőmérséklet miatt a por zománcgá alakul. A zománc élettartama sokkal kisebb, mint maga a fürdő, így frissítheti, így pénzt takaríthat meg.

  Van egy másik módja a fürdőkád frissítésére, akril bélés telepítésére. Ezek a betétek szabványos méretűek vagy egyedi formában készülhetnek. Jellemzői szerint az akril sokoldalú anyag. Ez a polimer hőállóság, légzáróság, ütésállóság, környezetbarát, könnyen tisztítható szappanos vízzel, nem sárgul. Az akril bélés élettartama 20 év. Hátrányaik a magas költségek és az a tény, hogy a telepítést szakembereknek kell kezelniük.

  A zománcozott fürdő helyreállítása önmagát teszi

  Öntöttvas zománcozott fürdő mérete.

  Ha még mindig úgy dönt, hogy helyreállítja a fürdőt, akkor a zománcfürdő frissítésének folyamata több szakaszból áll. Először is elő kell készíteni az előkészítő munkát, majd alkalmazzuk az alapozót, és az utolsó szakaszban alkalmazzuk a zománc utolsó rétegét.

  A helyreállításhoz a következő anyagok és eszközök szükségesek:

  • tisztább a tűzhelyhez;
  • zsírsav;
  • két széles kefe legalább 7 cm széles;
  • szín a zománc számára;
  • kétkomponensű epoxi zománc;
  • csiszológép, kábel;
  • légzésvédő tokmánnyal;
  • porszívó.

  Zománc kiválasztásakor jobb, ha nem mentesz és vesz minőségi zománcot. Ha egy bizonyos színtartományban szeretné tartani a fürdőszobát, akkor megvásárolhat egy színsémát. A színezőanyagokat készleten kell szállítani.

  Felület előkészítése zománcozásra

  Először is, a fürdőszoba felületét zsírozni kell az egyik háztartási vegyszerrel, amelyet a konyha és a WC-k tisztítására használnak, például "Pemolux" vagy "Komet". Egy merev ecsettel a belső felületet jól dörzsöljük egy szerszámmal, majd minden vízzel alaposan átmossuk. A következő lépés a rozsda eltávolítása. Ehhez elvál a válogatás a sűrű savanyú savas és a régi zománcra. Fél óra múlva a sört forró vízzel le lehet mosni.

  A felületnek durvanak kell lennie annak érdekében, hogy a régi és az új bevonat jobban tapadjon. Ezt csiszolópapírral, csiszológép, csiszológép vagy csiszolópapírral lehet elvégezni. Minden repedést és zsetont ki kell terjeszteni. Összefoglalva, az egész felületet a köldökzsinór segítségével kell járni. Ezután a porszívó eltávolítja az összes hulladékot. A tisztítás befejezése után az összes port lemossák, a fürdőt ismét zsírtalanítják, és teljesen megszáradnak. Minden munka után a felület legyen száraz, tiszta és matt. Most minden tömítést eltávolítanak, a lefolyót és a túlfolyást lebontják, csak a helyzet marad, amelyet feldolgozni fognak.

  Fürdő alapozás

  Az előkészítő munka után a következő lépés az alapozó. Ez az a helyzet, amikor az első festékbevonatot előkészítik. Mielőtt frissítené a régi fürdőt, el kell döntenie a zománc és a láncindító típusát, függetlenül attól, hogy szóródnak-e vagy dobozban. A permetezés kényelmes és könnyen használható, de nehéz sima és sima felületet kapni. Ezért ajánlott kétkomponensű epoxi zománcokat használni a dobozokban és kefékben.

  A zománc felhordásához egy széles kefét kell vásárolnia természetes sörtékkel. A festék mennyisége a dobozon feltüntetett áramlási sebességnek megfelelően vásárolható meg. Ezután a zománcot a mellékelt utasításoknak megfelelően hígítjuk. Most az ecsetet az előkészített kompozícióba mártjuk, és a fürdő szélei alulról felfelé kerülnek. A váltakozó zománcú vízszintes és függőleges mozgások a felülethez igazodnak, így nincsenek buborékok és elmosódások. A tartósság függ a zománcozás minőségétől. Ha szükséges, akkor az ecsetet újra kell futtatni a problémás területeken. Az első réteg fél órán belül száradjon meg, kivéve, ha az utasítás másként rendelkezik.

  A zománcozás utolsó szakasza

  A végső és legfontosabb szakaszban egy második zománcréteget alkalmaznak. A zománcot ugyanazzal a széles ecsettel kell felhordani. Egy új alkalmazással ugyanúgy biztosítani kell, hogy a zománc egyenletesen elszíneződjen és buborékok nélkül legyen. Amikor megjelennek, eltávolítják őket az alulról felfelé történő sima kefemozdulatokkal. 15 perc elteltével ellenőrizzük a felületet, ha az eredmény kielégítő, akkor a fürdőt szárazra hagyjuk. A fürdő száradása körülbelül négy napig tart. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy az új bevonat jól illeszkedjen az alaphoz. Teljes szárítás után, hogy a végső ragyogást a fürdőkádra lehessen csiszolni egy flanel vagy ruha segítségével.

  A fürdőzés gondozása a frissítés után

  Zománcozás után a fürdőt porokkal és olyan termékekkel kell mosni, amelyek nem tartalmaznak klórt és savakat. Szappanos termékek, például mosodai mosószerek és mosogatószerek, amelyek szivacsra kerülnek, alkalmasak lesznek a frissített fürdőszobák karbantartására. Ha a ruhanemű áztatásra kerül, javasoljuk, hogy ne használjon fehérítőt. A felújított fürdő még néhány évig is örülni fog, ha gondoskodik róla. Ugyanakkor pénzt takarít meg, mivel olcsóbb a régi fürdő frissítése, mint egy új vásárlás.

  Hogyan frissítsünk egy öntöttvas fürdőt - 3 különböző módon egy otthoni varázslóhoz

  Az ókori bölcsesség azt mondja, hogy az örök változások ebben a világban csak. Az öntöttvas fürdő megbízható és tartós dolog, de előbb vagy utóbb elveszíti vonzerejét. Így történt a fürdőszobámmal egy időben, azt tapasztaltuk, hogy a sárgás patina és a foltok már nem moshatók, természetesen felmerül a kérdés, hogy vásárolnék-e egyet vagy régi helyreállítást. Ebben a cikkben fogok beszélni a nehézségekkel kapcsolatban vásárolni fürdő, és hogyan kell helyreállítani egy öntöttvas fürdő, és függetlenül és otthon.

  A fürdő helyreállítása előtt és után.

  Vegyek egy új fürdőt

  Első pillantásra a válasz nyilvánvaló, minden új dolog mindig jobb, mint a régi. De nem minden olyan egyszerű, egy öntöttvas fürdő esetén tömeges buktatók jelentkezhetnek. Amikor az első eufória a kísértésnek, hogy "pénzeket adjon és elfelejtse a problémát", eljutott logikusan:

  • Természetesen az első dolog, amire emlékszel, az ár a probléma. Van egy fővárosom is szovjet öntöttvas fürdő. Nem akarom megváltoztatni zománcozott vékony vasat, ami zajt okoz az egész háznak vagy a műanyagnak, ami kétes minőségű. És a minőségi behozott termék ekvivalense most drága;
  • De még akkor is, ha úgy döntenek, hogy magas minőségű öntöttvasvíz-burkolatot készítek, egy ilyen fürdõ súlya legalább 100 kg, ezért bérlõket kell bérelnie és gondos kézbesítést kell fizetnie. Nem lehet lehetőség arra, hogy barátait megkérdezzük, és "húzzunk" magunkat, megszakíthatjuk az utat. És az ilyen szállítás nem olcsó;

  A régi fürdőszoba tisztességtelen nézete.

  • A fürdőszobám normál csempe burkolattal van ellátva, minden szépen megtörtént, és ha feltöröled a régiet és új kádat helyezett a helyére, akkor mindezen javításokat újra kell elvégezni. Ez a munka nem csak kemény, de pénzügyi szempontból is költséges, és nem is érzi, hogy újra szennyeződne a lakásban;
  • És végül, az utolsó érv, amely arra késztetett, hogy hazavigyázzam az öntöttvas fürdőt, az építők hosszú ideje meglepődött. Az a tény, hogy a jó építők először telepítették a fürdőt, majd az ajtó hemjét szerelték fel, nyilvánvalóan a raktáron. Ennek eredményeképpen lehetetlen megszüntetni a régi vízvezetéket a zsákmány szétszerelése nélkül, egyszerűen nem megy a méret.

  Színváltozás a helyreállítás során.

  Ahogy érted, így vitatkozva, úgy döntöttem, hogy a saját kezűleg megjavítom az öntöttvas fürdőt.

  Az öntöttvas fürdő helyreállításának módszerei

  A vásárlással lezárult a probléma, most még el kell döntenie, miként lehet frissíteni a szovjet múlt örökségét. Szerencsére ismerőseim között volt egy szakember a szükséges képesítésekkel, aztán minden részletében elmondta, hogyan kell egy öntöttvas fürdőt három módon megoldani, és most elmondom neked ezeket a recepteket.

  Előkészítő szakasz

  Úgy döntöttem, hogy egy külön fejezetben kijelölik a fürdőhely előkészítését a helyreállításhoz, mivel ez az utasítás alkalmas a helyreállítás mindhárom módjára. És bármit is választhatsz, saját kezedet megjavítasz minden esetben gondos előkészítéssel kezdődik.

  Az előkészítés standard szakaszai.

  Egyes források azt mondják, hogy a restaurálás során nem mindig kell szétszerelni a túlfolyást és a túlcsordulást. Szóval, bizalmasan elmondhatom, szifont, el kell távolítani a munka előtt. Sőt, javaslom, hogy cserélje ki egy újat. Végtére is, a szifonok ára a fürdőszobában most teljesen elfogadható.

  • A régi zománc, bár elvesztette a vonzerejét, de még mindig meglehetősen sima marad, illetve bármilyen bevonat rosszul fog. Ezért meg kell tisztítani, hogy durva és megnövekedett tapadásgá váljon. Leggyakrabban használt ez a csipke és néhány csiszolópor. Személy szerint a koptató helyett száraz oxálsavat használtam. Néhány vizet adunk a porhoz, egy szuszpenziót készítünk és felvisszük az egész belső felületre. 15-20 perc elteltével a zománcot emésztéssel is feldolgozzák;

  Csiszoló felület tisztítás.

  Tipp: A gyári zománcdarab tartós és manuálisan dörzsölje csiszolópapírral. Ebbõl a célból jobb, ha megvásárol egy fúrót. Ezenkívül fúróval kell dolgozni, a daráló túl nagy fordulatszámán és tapasztalat nélkül teljesen tisztítható a zománc, és ez rendkívül kellemetlen.

  • Most mindent alaposan meg kell mosni. Az oxálsav teljes eltávolítása érdekében forró vizet kellett a fürdõbe tenni, majd az egész felületet nyomás alatt mostam;
  • Ha a felületen forgácsok és rozsda nyomait tartalmazó héjokat kell elhelyezni. De először meg kell szüntetni a rozsdát. Ehhez speciális modifikátorok vannak, az utasítások eltérőek lehetnek, ezért olvassa el a használat előtt.

  Ha a rozsdát eltávolítják, a módosító nyomai is lemosódtak. Putty használt test, meg lehet találni azt bármely autó piacon. A kompozíciót egy puha gumihevederrel kell felhordani, majd várni kell, amíg a gittek jól megragadnak és polírozzák a tökéletes állapotot;

  Egy elektromos fúró segítségével fúvókával.

  • Az elkészítést úgy végezzük, hogy a zománcot bármilyen alkoholos oldattal vagy acetonnal zsírozjuk.

  1. módszer. Zománcozás

  Most kapható kétkomponensű zománc a bankokban és szórófejekben. Tehát csak kétkomponensű kompozíciók érdekelnek. Hogy ne beszélj aeroszol dobozokról, az ilyen festék nem tart több mint egy évet, nem tudom miért, de ez így van.

  • Kohl úgy döntöttünk, hogy javítsuk a saját kezüket, jobb, ha azonnal vásárol egy javító készlet. A zománcon kívül ez a készlet tartalmazza a szükséges kísérőanyagokat is. Vagyis egy speciális alapozó, nap nélküli szalvéták és így tovább. Sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Ne feledje, hogy bizonyos típusú javító készletek zománcot nem tartalmaz, külön megvásárolható;

  Használja a szórópisztolyt a zománc számára.

  • Először a talaj felszínén alkalmazzák. A talaj felhordása és szárítása után az egész felületet újszálas törlőkendővel kell törölni. Ezután elkezdheti fedezni a fürdőt az első zománcozott réteggel. Természetesen, célszerűbb egy permetezőpisztolyt használni, de nem mindenki rendelkezik ilyen felszereléssel, ezért a házi kézművesek nagy része rendes kefét használ;
  • A zománcot legalább 2 és legfeljebb 4 rétegben alkalmazzák. De a rétegek közötti szünetnek legalább 1 órára kell lennie, az egész munka és az előkészítés egész napra kiterjed;
  • Ha befejeződik a festékkel, akkor az utolsó réteget fényre kell helyezni. Ez egyszerűen, egy órával az alkalmazás után, a zománcot oldószerrel töröljük és szárazra hagyjuk. A festék maga 24 órán keresztül szárad, de csak egy hét után használhatja a fürdőszobát.

  Vegyük úgy, hogy a zománc kétkomponensű, vagyis ha az összetevőket egyesíti, akkor a festék rövid ideig működik, majd egyszerűen megkeményedik. Ezért hígítani kell 1 réteg színezésre.

  Őszintén szólva ez a zománcozás nem túl népszerű. Az előnyök közül csak megfizethető ár van. Minden más dolog. Tehát a gyártók megígérik, hogy ez a zománc legalább 5 évig tart, de valójában a maximum körülbelül 3-4 év.

  Azok, akik legalább egy kicsit megértik a színeket, tudják, hogy a zománcok szinte a legaktívabb szagú kompozíciók. A védőmaszk itt nem elegendő, akkor légzőkészülékben vagy gázmaszkban kell dolgoznia. Ha ehhez hozzáadjuk a kötelező szárítási hétet, akkor e módszer következetlensége nyilvánvalóvá válik.

  Standard fürdő egy városi lakásban.

  Amikor egy tapasztalt mesternél beszéltem, azt mondta nekem, hogy a zománcburkolást leggyakrabban használták, amikor egy lakást eladásra készítettek, és ki kellett csiszolni. Vagy ha a lakást bérlik, és a személy hosszú ideig nem lesz benne.

  2. módszer. Folyékony akril bevonat

  A legjobb megoldás a fürdõfelújítás folyékony akril felhasználásával. A szakemberek között ezt a készítményt "stakrilnek" nevezik. Az alkalmazási technológia könnyebb lesz itt:

  • Az első lépés a szokásos módon az előkészítés, vagyis az eltávolítás, az öblítés, a zsírtalanítás és a szárítás. Továbbá a száraz felületen, az oldalaktól kiindulva, az akril lassan és egyenletesen önt. Itt nem használnak ecseteket, hengereket vagy tamponokat. Akril tömeges leeresztés önmagában;
  • A leeresztő lyuk alatt pótolni kell a felesleges festékkapacitást. Amikor a tábla elárasztódik, akkor a középső övre megy, és így, amíg a fürdő teljesen le van burkolva. Az akril tömege meglehetősen vastag, és a célra a bevonat vastagsága 5-7 mm;

  Óvatosan öntsük ki az akril kompozíciót.

  • Ez alapvetően az egész folyamat. Amikor a kád fedezi, teljesen megszárad. Átlagosan 3 - 4 napig szárítja a stakrilt. A szárítási idő ebben az esetben az anyag minőségétől és természetesen a gyártótól függ.

  Az ilyen bevonat előnyei sokkal nagyobbak, mint a zománc esetében. Különösen a gyártók ígérik, hogy a fürdő legalább 15 évig tart. A tapasztalt mesterek körülbelül tíz évet mondanak, hogy nagyon jól értenek egyet.

  Mire ez a megoldás 2 - 3 órát vesz igénybe, ez pedig az elkészítéssel együtt. És ami fontos, a kompozíció sokkal gyorsabb, mint a zománc. Plusz stakril nem fulladt szaga.

  Ez történik az első rétegnek az él mentén történő öntése után.

  Az ilyen bevonat hátránya csak egy, és ez meglehetősen ellentmondásos. A Stakril sokkal drágább, mint a jó zománc. De ha úgy gondolja, és számít, a végső költség kevesebb lesz. Valójában, 10 évig, míg a stakril tisztességes megjelenést mutat, a zománcot legalább háromszor meg kell változtatni.

  3. módszer. Fürdő a fürdőben

  Őszintén szólva a legjobban tetszett ez a módszer. A lényeg az, hogy egy vékony és tartós, azonos méretű műanyag bélést szerelsz a régi öntöttvas fürdőre.

  A fürdő helyreállításának elve a fürdőben.

  • Természetesen mindez a bélés megszerzésével kezdődik. Az a tény, hogy a fürdők csak úgy néznek ki a megjelenésükben, paramétereik eltérhetnek. Ezért mielőtt elindulna a boltba, minden méretnek a lehető legpontosabban és részletesen le kell írnia és rajzolnia kell. Szerencsére most már vannak fotók és videók a telefonon, így nem lesz felesleges a kép készítéséhez és a videofelvételhez;
  • Ha kiválasztja a betétet, természetesen az első dolog, amit meg kell próbálnia. A "vályú" maga szorosan, de szabadon kell belépnie. Semmilyen körülmények között nem szabad összetörni, hogy a fül nincs kitörve. Ne feledje, hogy ez nem öntöttvas, csak műanyag. Egyébként az első szerelésnél a fül nem maradhat a végéig, ezért a szélén átfedés akadályozza. Ebben az esetben a felesleges mennyiséget meg kell jegyezni és gondosan vágni kell egy darálóval;
  • Most, amikor a műanyag réteg egyértelműen fel van szerelve, szükségessé válik vízelvezető és túlfolyó lyukak kialakítása. Ha a lyuk leeresztését jelöli, mint általában, akkor alul feküdhet, akkor a túlcsordulás gyakran közeledik a falhoz, és meg kell jelölni azt, amelyet a szemnek hívnak. A fúrás előtt a kifolyó és a túlfolyó lyukak bőven elkenődnek bármilyen festékkel, személyesen megkenettem szokásos fogkrémmel. Ezután az űrlap be van helyezve és a lyukakat a nyomtatott festékkel jelölik;
  • Vágjon lyukat két módon. A legegyszerűbb módja a megfelelő átmérőjű kerek koronának használata. De jó, ha a jelölés világos, és teljesen biztos vagy a pontosságáról. Másképp tettem. A jelölések szélei elmosódtak, és a szemfúrás ebben az esetben rendkívül kockázatos. Ezért először kinyitottam egy kisebb átmérőjű lyukról. És ezt követően kézzel beállította a kívánt formát egy kerek file-ra. Ne aggódjon, a műanyag könnyen levágható, a legfontosabb az, hogy gondosan járjon el, és ne vegyen túl sokat;
  • Csak helyezze be a bélést nem elég. Ragasztásra szorul, és a vízálló tömítőanyaggal együtt minden problémás területet el kell hagynia. Ellenkező esetben a műanyag és a zománcforma közötti nedves fürdőszobában előbb vagy utóbb rendeznek;

  Hab alkalmazása a fürdő belső felületén.

  • A kötéshez speciális habot használnak, bár ez a különleges hab, amelyet a bélés mellett vásárolnak, nagyon hasonlít a szokásos habokhoz. Ezért gyanítom, hogy ez csak egy reklámmozgás. Amint azt már korábban említettem, a habon kívül szüksége lesz egy tömítőanyagra is, amely a habhoz hasonlóan csövekben kerül forgalomba, és szabványos építési pisztolyhoz illik;
  • A tömítőanyag vastagságban, 100-150 mm közötti folyamatos rétegben vastagon elkenődik a lefolyó és a túlfolyás körül. Mentés itt nem éri meg. A habot vastag rácson és nagyon gyorsan kell felhordani. Ezzel nem lehet több, mint 5 perc. Ezután a béléscsövet behelyezzük és szorosan nyomjuk az alap falaihoz;
  • Az extrudált tömítőanyag feleslegét azonnal eltávolítják, és a szerelt szifont túlfolyással. A fürdőszobát egy nap alatt lehet használni, de annak érdekében, hogy megakadályozza a habot a betét kinyitásával, meg kell tölteni vízzel. A következő napon meg kell vágnod a szárított felesleges habot, és ez az.

  Műanyag betétkeményedés.

  következtetés

  Melyik módon választani rajtad áll, természetesen. Személy szerint én inkább a bélés, akkor legalább kétszer drágább, mint zománc, de minden gyorsan, gyönyörű és szolgál majd mintegy 15 év. A cikken szereplő fotó és videó jól mutatja a telepítési folyamatot. Ha bármilyen kérdése van, írja meg őket a megjegyzésekben, megpróbálok segíteni.

  A végeredmény, a régi fürdő nem rosszabb, mint az új.

  Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

  A fürdõcsere egy nagyon drága és problémás esemény, amely nagy nehézségekkel és igen kézzelfogható pénzügyi költségekkel jár. Ezért a javításokat kezdõk többsége (különösen nem a tõke, hanem a kozmetikai termékek) alternatív megoldásokat keres az egészségügyi termék újraszabályozására. Hogyan állítsuk helyre a régi öntöttvas fürdőt - természetesen tudják, ennek a gömbnek a mesterei. De önállóan végezni a legtöbb munka meglehetősen reális.

  Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

  Mikor van ideje a kád visszaállítására?

  Az öntöttvas fürdő a minőségi, erősségi és megbízhatósági színvonal az egészségügyi világban. Nem arról van szó, hogy tanácsos az ilyen ötvözetből készült termékeket telepíteni. A Szovjetunióban épült számos házban ilyen fürdőt telepítettek. Ezenfelül az ilyen fürdőket eddig is használták. Az öntöttvas termék kényelmesen használható: nem okoz zajot, ellentétben például egy vékonyfalú vasfürdővel. Igen, és kellemesen mosható benne - a fürdõ sokkal hosszabb idõn át folyik a vízbe, mint mások.

  Az öntöttvas fürdő hosszabb ideig tart

  Sajnos még a látszólag örök dolgok is elhasználódnak az idő múlásával. És az öntöttvas fürdő sem kivétel. Ugyanakkor nem maga az, aki elrontja, de a bevonat zománc, amellyel a gyárban bevonták a szerkezetet. És ez a különleges technológia, amelyet egy speciális technológia alkalmaz, elkezdi elveszíteni megjelenését, és teljesítménybeli tulajdonságai romlanak.

  Tipp Az öntöttvas fürdők zománcozottak az előállítás során az intenzív fűtés után. Ennek köszönhetően a bevonattal ellátott alap jó minőségű összekapcsolódása is lehetséges.

  Az öntöttvas fürdő tartós és tartós

  Jelzi, hogy ideje frissíteni a fürdőt az alábbiakban.

  1. A belső felület érdessége. Sokkal kellemesebb lépést tenni a lágy zománccal, mint a tapintású műanyag köveken.
  2. A fürdő tisztítása nehezebbé válik. Ennek az az oka, hogy nagyon durva felület, amely fölött egy hagyományos szivacs már nem tud könnyedén és kellemesen csúsztatni. A fürdő tisztításához sok erőfeszítést kell tennie.
  3. A szennyeződés és a rozsda gyorsan és erőteljesen elfogy a zománcba a sima veszteség miatt. Bizonyos esetekben a szennyezést nem lehet teljesen eltávolítani.
  4. Zománc és repedés megjelenése a zománc felületén.

  Egy ilyen fürdő határozottan ideje visszaállítani

  Figyelem! A teljes szerkezetre veszélyes zománcozott zománc. Az a tény, hogy a festék-zománc védi az öntöttvasat a víz és az agresszív vegyi anyagok hatásaitól a vízvezeték-tisztításhoz. A rozsdásodás helyén gyorsan kialakul a rozsda, és fokozatosan elkezd elterjedni az egész szerkezeten a zománc alatt.

  Chip az öntöttvas fürdőben

  Ezek a jelek és tájékoztatják a fürdő tulajdonosát, hogy itt az ideje, hogy "pihenjen". De ne rohanjon szétszedni és eldobni - a fürdőt újra meg lehet újítani! És ehhez három viszonylag egyszerű, sőt, viszonylag olcsó módszer van - ez egy akril bélés, az "öntözőfürdő" technika és a zománc felújítása.

  Háromféleképpen frissítheted a fürdődet

  Mindezek a módszerek különböznek egymástól az ár, a minőség, a munka gyorsasága és a végrehajtás összetettsége miatt. De érdemes megfontolni őket, hogy kiválasszák az Önnek leginkább megfelelőt. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket fontos tudni a megfelelő választás érdekében.

  Öntöttvasfürdő a helyreállítás előtt és után

  Festse a fürdőt

  Az önzáró vagy, egyszerűbben, a fürdõ belsejének festése speciális festékvegyületekkel a bevonat frissítéséhez az egyik legrégebbi helyreállítási módszer, amelyet már az idõ alatt teszteltek.

  A munkákat ecsettel végezzük, és a helyreállításhoz speciális készleteket készítünk, amelyek zománcot és keményítőt tartalmaznak. A készletben különböző színű színek is lehetnek, amelyek megváltoztatják a fürdő színét, és a lehető legjobban harmonikusak lesznek a belső tér bizonyos színsémájában. By the way, az ilyen színező pigmentek megvásárolhatók egymástól függetlenül, majd egyszerűen hozzá kell adni a hígított összetétel hígított minden szabályt.

  A festéket a fürdőkád felületére alkalmazzák, amelyet szennyezett és rozsdagáztak. A munka megkezdése előtt tanácsos a falakat csiszológép segítségével darálni, mossuk le, majd bármilyen módon (pl. Aceton) zsírtalanítani.

  Fontos! A zománcozás előtt a fürdőt jól felmelegítik. Ez hajszárító segítségével vagy forró víz beírásával végezhető el. A második módszer alkalmazása után azonban a szerkezet felszínét jól száradni kell. Ellenkező esetben a festék nem fog leesni, ahogy kellene.

  A legalkalmasabb ecsettel dolgozni, azonban vannak olyan kompozíciók, amelyek tökéletesen alkalmazhatók az öntöttvas felületére egy kis festőhenger segítségével. A zománcfürdőben és az aeroszolos dobozokban vannak helyreállító készítmények, de nem ajánlott nagy területeken használni, mivel ezekből a festék gyakran egyenetlenül helyezkedik el a felületen, ezért foltok lehetnek. By the way, egyes kompozíciók, különösen a professzionálisak, magas vagy alacsony forgalmúak lehetnek, ami bonyolítja a kezdő munkáját. Ezért érdemes megvenni a nem szakmai készleteket.

  Kis görgővel

  Figyelem! A zománcozáshoz használt összes készítmény nagyon mérgező, ezért fontos, hogy légzőkészülékben és gumírozott kesztyűben dolgozzanak. Biztosítania kell a jó szellőzést a lakásban, és távolítsa el a gyerekeket és az állatokat a házból.

  A kád teljesen helyreállítása így körülbelül egy hétig tart. Az a tény, hogy a zománcot több rétegben alkalmazzák, és mindegyiküket jóval száradni kell, mielőtt a következőt alkalmaznák.

  Táblázat. A módszer előnyei és hátrányai.

  Akrilkád felújítása

  Néhány évvel ezelőtt a fürdő helyreállítását csak egy módon végezték el - egy zománcburkolat újraküldésével.

  A folyékony akril bevonat hatékony és könnyű megoldás az acél és az öntöttvas fürdők helyreállításához.

  A mai napig az akril frissítő akvárium egyre népszerűbb, mivel ez a módszer sok előnnyel jár.

  A fürdő folyadék akril helyreállítása is figyelmet érdemel, mert nem nehéz ezt a folyamatot a saját kezével kezelni, köszönhetően a régi vízvezetékének pár órára frissítheti otthonában sok nehézség nélkül. És akkor a fürdő megjelenése sokkal vonzóbb lesz, és kétségtelen, hogy egy ilyen helyiség látogatását mindig csak a legpozitívabb érzések kísérik.

  Eszközök a festéshez: kefe, henger, lágy szivacs, spatula.

  Az akril segítségével frissített fürdő újdonságnak tűnik, és bizalommal mondható, hogy az élettartama legalább 15 évig meghosszabbítható. Tehát, hogyan frissíted a fürdőt akrilnel a saját kezedben, mi ehhez szükséges? A következő eszközökre van szükség:

  Ha jól történik, a régi fürdõ nem rosszabb, és talán jobb, mint az új, ami fontos tényezõ ebben a teremben.

  Folyékony akril - tulajdonságai és miért választják a fürdőszobát

  Az ilyen anyag, mint a folyékony akril, egyedülálló tulajdonsága, mint olyan bevonat, amely egy régi fürdőt "új" helyett "cserél", anélkül, hogy a csempe és a fürdő maga leszerelhető volna.

  Az akril ellenáll a mechanikai igénybevételnek, kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.

  Ez az anyag rendkívül ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak, kitűnő díszítő tulajdonságokkal rendelkezik. Az akril bevonatú felületek soha nem túl csúszósak. A fürdőszobai felújítás tervezésénél leggyakrabban a folyékony ömlesztett akril használata szükséges, mielőtt a fürdő helyreállítását megkezdené, a felületet nagy sűrűségű kétkomponensű zománccal kell kezelni, amely egy bázisból és egy keményítőből áll. Az ilyen folyékony akril tökéletesen bánik a céljaival, egész sor pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

  1. Az anyag simasága olyan, hogy meghaladja a fürdő felületének simaságát, amikor a gyári öntést végezzük, így nagyobb ellenállást biztosítunk a külső hatásoknak.
  2. A fürdő alacsony hővezetőképessége miatt a víz hőmérséklete hosszabb ideig tart, ezért ha meg akarja állítani a fürdőt akrilnal, akkor a fürdőzés sokkal kényelmesebbé válik. Összehasonlítható - egy átlagos öntöttvas fürdőben víznél 1 perc 3 perc alatt veszít, és egy akrillal frissített fürdőben a víz legalább 30 percig hűl.
  3. A gondozás egyszerűsége szintén kétségtelenül előnyös az ilyen célra, ezért nem kell sok időt töltenie a fürdő mosogatásával. Elég, ha az akril fürdőt puha szivaccsal töröljük szappannal, nem kell csiszolóanyagot használni.
  4. Az akril előnyei közül meg kell jegyezni, és nagy tartósságot, mivel gyakorlatilag nem tartozik a kopásnak, így a fürdőszoba megjelenése mindig olyan lesz, mint az új.

  Felkészülés folyékony akril alkalmazására

  A régi fürdő helyreállítása előtt meg kell szabadulnia a régi bevonattól és fel kell készíteni a felületet. Ez a következőképpen történik:

  A makacs rozsdát és a mély karcolásokat egy fúró segítségével távolítják el.

  1. Ha kis karcolások és sárga foltok vannak, elegendő lesz ahhoz, hogy a felületet csiszolópapírral kezeljék. Ha a régi zománc mély karcolásokkal és makacs rozsdagával rendelkezik, a bevonatot egy csiszoló fúvókával ellátott fúró segítségével távolítják el. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a fúró tisztítása nagy mennyiségű port okozhat a fürdőszobában, ezért ilyen munkák során védőmaszkot kell viselni.
  2. A sztrippelést követő szennyeződést lemossuk.
  3. A fürdő felületét oldószerrel zsírtalanítani kell, a szódabikarbóna használható. Ebben az esetben a szódát felhígítjuk, és amikor a feldolgozás befejeződött, mindent le kell mosni forró vízzel.
  4. Ha a felület repedésekkel és zsetonnal rendelkezik, akkor azonnal meg kell száradni egy gittal.
  5. A fürdő folyadék akril helyreállítása meleg felületet jelent, különben a zománc nem esik le teljesen. A kád tálat forró vízzel töltöttük, majd 5 percig maradtunk és leöblítettük. Ezt követően a felületet csak nagyon gyorsan száradni kell, erre a célra olyan szövetet használnak, amely nem hagyja el a szöszet.
  6. A felső és az alsó csatorna le lesz szerelve, így megakadályozzák, hogy a maradék akril belépjen a csatornarendszerbe. Alatta a fürdőkád alatt különleges ételeket. Ha a bontás nem lehetséges (ez akkor történik, ha a fürdőt csempével bélelik), akkor az alsó csatorna szalaggal vagy ragasztószalaggal van lezárva, és a műanyag pohár alja felülről beillesztve, hogy maradék akril maradjon.
  7. Miután mindez megtörtént, közvetlenül a frissítő fürdőbe léphet.

  Technológiai "ömlesztett fürdő"

  Az öreg fürdő helyreállításának egyik legáltalánosabb technológiája egy "fürdő", ez a technológia a következő.

  Az utasításoknak megfelelően keveréket kell készíteni (ez kétkomponensű), ennek a keveréknek egy kis részét a tartályba öntik, és az akril töltése megtörténik.

  Az elegyet addig öntjük, amíg 4-6 cm-es réteg képződik.

  1. Egy vékony csíkot öntünk az oldalra, és a spatula az anyagot a csempe pereme alá csúsztatja.
  2. A keveréket finom sugárral öntjük a perem szélén oly módon, hogy 4-6 cm-es réteg képződjön, és a folyadéknak körülbelül a fürdő közepén kell lennie.
  3. Ezt követően a sugár a perem mentén összekeveredik és a fürdő kerületén keresztül mozog, amíg a gyűrű zárva van. Maradjon ugyanabban az időben sokáig nem éri meg. Ha ebben a folyamatban vannak veszteségek és túlfeszültségek, akkor nincs szükség arra, hogy megpróbálják kijavítani őket, akkor eltűnnek.
  4. Most akrizt kell öntenie a fürdő közepén, az egész felületet le kell fedni, és spirálon kell mozgatni.

  Ez a technológia nagyon gazdaságos az új vízvezetékek beszerzéséhez képest. Annak érdekében, hogy frissítse a standard méretű fürdő akril, akkor körülbelül 3,4 kg akril. Az akrilfürdő helyreállítása nem gyors folyamat, a mester szakember átlagosan 2 órát tölt ezen, és az a személy, aki nem rendelkezik ilyen képességekkel, kétszer több időt tölthet rajta.

  Miután az összes munka befejeződött, a fürdőt teljesen el kell hagyni, 1-4 napig tarthat, de ebben a vonatkozásban az akril specifikus tulajdonságaitól függ.

  Ha a helyreállítást rövid időn belül el kívánja végezni, akkor gyorsan száradó akril használata javasolt, akkor a fürdőszobát egy nap alatt használhatja. Van egy hosszú száradó akril, 4 napig szárad, de erősebb felületet képez, ezért ajánlott ilyen anyagot választani. Ami a garanciát illeti: ha gondosan követi az összes használati utasítást a fürdő helyreállításával saját kezűleg, akkor egy ilyen frissített vízvezeték legalább 15 évig tart, és ha megfelelő gondosságot biztosít, akkor mind a 20 év. Tehát a régi fürdő frissítése megéri a munkáját.

  Öntöttvas fürdő helyreállítás - hogyan lehet frissíteni egy régi terméket a saját kezével?

  Annak ellenére, hogy a vízvezeték-berendezések gyártására szolgáló modern anyagok megjelenése és aktív használata ellenére az öntöttvas fürdő népszerűsége továbbra is elég magas szinten marad. Ezek a nehéz, nehézkes termékek egyszerűen megkerülik az akril és acél modelleket, amelyek teljesítményüknek köszönhetően változatosabb formában és színben vannak.

  Az alacsony hővezetőképesség, a nagy szilárdság és tartósság mellett híresek azok karbantarthatóságáról is, aminek köszönhetően a régi öntöttvas fürdő könnyen bővíthető megfizethető anyagokkal. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell helyreállítani az öntöttvas fürdőt, anélkül, hogy felesleges nehézséget jelentene az eredeti tisztaságához, simaságához és fényességéhez.

  Az öntöttvas fürdő helyreállításának jellemzői

  Az öntöttvas fürdő praktikus és tartós egészségügyi eszköz, amelynek hosszú élettartama, jó szilárdsági tulajdonsága és jelentős súlya van, ami a modell méretétől függően akár 500-600 kg-ot is képes elérni. Önmagában az öntöttvas fekete, ugyanazt a színt adják a terméknek zománccal, amelynek felületén működés közben kisebb sérülések, repedések és színváltozások fordulnak elő.

  Az öntöttvas fürdő visszanyerése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Az öntöttvas mosogatására szolgáló tartály falainak vastagsága 0,6-0,8 cm, ezért az anyag mintáit a vékonyfalú acéltermékekhez képest jobban fenntarthatónak tekintik. Az öntöttvas fürdő helyreállítása még a kellően mély károsodással is lehetséges.
  • Az öntöttvasból készült minőségi egészségügyi berendezések élettartama meghaladja az 50 évet, de a zacskó bevonat a tál belső felületén sokkal korábban elhasználódik. Ha a zománc helyreállítását végzi, akkor a felújított eszköz majdnem olyan új, így az öntöttvas fürdő saját kezével történő helyreállítása költséghatékony.

  Figyelj! A kiváló minõségû öntöttvas modell fürdõk meglehetõsen költségesek, mivel a 160-170 cm méretû termékeknek legalább 20 ezer darabot kell elhelyezniük, és a saroktálak sokszor drágábbak. Ezért ne rohanjon el, hogy eldobja a régi fürdőt, jobb helyreállítani vonzó megjelenését a helyreállítás segítségével.

  Közönséges sérülések

  Mielőtt visszaállítja a kádat, meg kell találnia, hogy a károsodás milyen jellegű az öntöttvas modellek esetében, és azért is, mert felmerülnek. Minden tapasztalt mester azt fogja mondani, hogy az öntöttvas termékeket leginkább sebezhető hely zománc, amely idővel elveszíti eredeti megjelenését. A mosogatásra használt öntöttvas tartályok leggyakoribb károsodása:

  1. Repedések. Az öntöttvas betétek zománcozásának repedései állandó vízzel, agresszív mosószerekkel és hirtelen hőmérsékletváltozásokkal jelennek meg. A szennyeződés eltömődik a résen, ami a mikrobák aktív reprodukciójához vezet.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy az öntöttvas kád helyreállítása előtt alaposan meg kell vizsgálni annak állapotát, meg kell jelölnie az összes meglévő hibát, majd kiválasztani a helyreállításhoz szükséges legjobb módszert és anyagot. Az öntöttvas fürdő saját kezével történő javítása nem lesz sikeres, ha károk következnek be.

  Re-zománcozás

  Amikor az emberek megkérdezik, hogyan lehet helyreállítani az öntöttvas fürdőjét otthon, az első dolog, ami eszébe jut, az, hogy újra zománcozza a tartályt belülről. Ez egy meglehetősen bonyolult, időigényes és fáradságos folyamat, amely lehetővé teszi a termék frissítését jelentős költségek nélkül. Újrapomantáláshoz vízálló epoxi zománcot használnak, amely tartós, hosszú élettartamú eredményt ad, miközben figyelembe veszi a felhasználási technológiát:

  • Mielőtt frissítené a fürdőt egy új, zománcozott réteggel, előkészítse a sérült felületet a munkához. Ehhez a tál belső felületét megtisztítják, őrlik, hogy kiegyenlítsék az összes forgácsot, repedést és kopásukat, majd zsírtalanítsák.

  Fontos! Az epoxi zománc teljes polimerizációja és keményedése 5-7 napon belül megtörténik, mely során nem használhatja a fürdőszobát. Ezenkívül a mosogatótartály helyreállítása közben éles, kémiai illat keletkezik, így csak légzőkészülékben dolgozhat.

  Helyreállítás folyadék akrilnal

  A folyékony akril segítségével gyorsan és hatékonyan kijavíthatja öntöttvas fürdőjét otthon. A modern polimer egyedi textúrája és szerkezete miatt a zománc réteg helyreállítása gyorsabb és könnyebb, mint az epoxigyantával. Az akril vegyületek 2 komponensből állnak - az akril és a keményítő közvetlenül. A keverék összetevőit össze kell keverni, majd alaposan összekeverni, hogy folyékony, műanyagot kapjunk. Az öntöttvas termékek helyreállítása a következő:

  1. Először is, a sérült betűtípus készen áll a munkára, alaposan tisztítva a szennyeződésektől, csiszolt, és "nulla" csiszolópapírral repedt. Ezután a felületet zsírtalanítják, melegítik és szárítják.

  Fontos! Annak érdekében, hogy az öntöttvasból készült helyreállított vízvezeték-szerelvény hosszabb legyen, meg kell vizsgálni az akril szárítási technológiáját. A polimer polimerizációja 36-48 óra, amely idő alatt a bevonat vízzel vagy porral való érintkezését korlátozni kell.

  Javítás akril béléssel

  Ha az öntöttvas mosogatására szolgáló tartály felhalmozódott állapotban van, akkor ha a zománcfelület nagy része sérülést szenved, problémamentes az epoxigyantával vagy folyékony akrilrel való minőség javítása. A súlyosan károsodott termékek megjelenésének helyreállítása radikálisabb módszert alkalmaz - az akril bélés telepítését. Ebben az esetben a helyreállítás a következő:

  • A fürdő alakja és mérete szerint egy akril betét van kiválasztva az öntöttvasból.

  Ne felejtsük el, hogy egy akril bélés költsége egy öntöttvas fürdő esetében magasabb, mint egy régi öntöttvas tálca folyékony akril vagy epoxi zománc helyreállítása. De a fül használatával megjavíthatja a termékeket lyukakkal, erősen sérült felületekkel.