Legfontosabb > Bútor

Tégla DIY fürdõ - falazat, vízszigetelés és burkolat

A modern építési piac tele van zománcozott öntöttvasból, acélból, akrilból és még egzotikusabb anyagokból készült szaniter szerelvényekből. Úgy tűnik, hogy nem nehéz megtalálni a megfelelő modellt a fajta között.

Azonban a valóságban nehezebb megfogalmazni, mivel a fürdőkészítmények szabvány méretűek, a tipikus lakások méretének megfelelően. A mosogatószerek megrendelésre történő tárolása gyakran túl drága, és a készterméknek sokáig várnia kell, ami lassítja a javítási folyamatot. Abban az esetben, ha a szokványos fürdők nem illeszkednek, a tégla fürdő ideális választás lesz, különösen azért, hogy a keze könnyebb legyen, mint amilyennek látszik.

Tervezés és érdemek

A téglából készült fürdőkád egy nagyszerű lehetőség egy mosodai tartályhoz, amelyet saját kezűleg ki lehet rakni, ha a standard modellek nem felelnek meg a lakástulajdonosoknak a méretük, alakjuk vagy megjelenésük tekintetében. Ez szilikát tégla és nedvességálló betonból készült, majd egy befejező anyaggal szembesül.

Leggyakrabban téglából készült betűt helyeznek a fürdőszoba két ellentétes falához a szabad tér mentéséhez. A saját kezű, egyedi méretekkel ellátott, elkészített fürdőkád részévé válik a helyiségnek, egyfajta medencének. Ez a technológia a következő előnyökkel jár:

 • Egyéni megközelítés. A téglából készült fürdő bármilyen méretű lehet, így tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, így a lehető leghatékonyabban használhatja a szabad helyet.
 • Megfizethető ár. Ha a saját kezével készíti a betűtípust, akkor a késztermék költsége csak az anyagok költségeiből áll: tégla, beton, vízszigetelés, burkolat. A fürdőzés ezen lehetősége olcsóbb, mint a nem szabványos méretű gyártótól a gyártótól.
 • Alacsony hővezető képesség. A téglafolt az anyag alacsony hővezetőképessége miatt hosszabb ideig tart hőt a higiéniai eljárások során.
 • Érdekes design. A standard anyagokból készült mosóedényekektől eltérően a téglafürdők szilárdabbak és esztétikusabbak, ők szervesen illeszkednek az antik stílusban, rusztikus stílusba és minimalizmusba.

Figyelj! Ha úgy dönt, hogy téglafürdőt készít a saját kezével, válassza a négyszögletes modelleket, amelyeknek nincsenek lekerekített részei, mivel kevesebb falazatra van szükségük.

Brick laying

Az első lépés a saját kezű fürdőzéssel tégla. A munka során használjon szokásos szilikát téglát vagy piros kerámiát. A lefektetést egy sorban végezzük vízzel, vízzel kevert nedvességálló, 1: 4 arányú betonok segítségével.

Mivel a fürdőben megnövekedett páratartalom van, egy tapasztalt szakember javasolja olyan fertőtlenítő adalékok használatát, amelyek nem engedik meg a gomba vagy a penész kialakulását. Ahhoz, hogy a falak a betűtípus tégla, szüksége lesz egy simítóval, egy építő keverő, keverő tartályok, keverés és a szint. Ez a művelet a következő sorrendben történik:

 1. A fürdőszoba padlója törmeléket töröl, eltávolítja a régi díszítő bevonatot a beton alapra és szintre.
 2. Csatlakoztatják a szifont a csatornahálózatba, cserélik ki a csöveket, mivel a munka befejezése után lehetetlen közel kerülni hozzájuk.
 3. Hajtsuk meg a kívánt méret és magasság betűtípusának oldalát. A falazat korrektségét folyamatosan ellenőrzi az épület szintje.

Fontos! Mielőtt a falak a fürdőszoba, meg kell nedves a téglát vízzel. Ez a művelet megakadályozza, hogy a víz kivonódjon a cement habarcsból és a szerkezeti szilárdság csökkenéséből. A nap folyamán az áztatás ajánlott.

vízszigetelés

Annak érdekében, hogy a higiéniai eljárások során a víz ne szivárogjon át a beton alján egy téglából, a szerkezet vízálló. Ehhez a kőfal falán és a kád alján egy összetételű cement-homok keverékkel vakolják. Ugyanakkor fel kell állítani a tartályokat a lejtő lefolyásának irányába történő mosására, biztosítva a víz vízelvezetését a csatornába. A téglafürdő alja vízszigetelése a saját kezével, a következő anyagokkal teheti meg:

 • Üvegezés vízszigetelés. Tetőfedő anyag és membrán vízszigetelés - a legegyszerűbb módszer egy téglafürdő aljának védelmére a szivárgásoktól. Ezeket az anyagokat csíkokra vágják, majd egymásra halmozódnak, és a betű oldalára hívják őket.

Tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy a vízszigetelés tetején egy szigetelő hőszigetelő anyagot képezzen, amely hosszú ideig tartja a vízhőmérsékletet. Ezután hajtsa végre a töltőanyagot.

bélés

A tégla fürdő esztétikus megjelenéséhez szükséges, hogy díszítő anyaggal nyírja. A bélés, amelyen a betű minőségétől, megjelenésétől és kényelmétől függ, háromféle tulajdonsággal kell rendelkeznie: nedvességállóság, ütésállóság, tartósság. A befejezéshez használhatja:

 • Mosaic. A kerámia mozaik kiváló anyag a téglafestékkel szemben. Nem veszi fel a vizet, kis méretű, lehetővé teszi komplex alakú fürdők bekötését. Ha azonban a saját kezedben dolgozol, akkor jobb, ha elhagyod ezt az ötletet, mivel a befejezés sok időt vesz igénybe.

Egyes mesterek használják a mosott tégla tartály bélésének kombinált módját, amelyet akkor lehet alkalmazni, ha saját kezével dolgozik. A külső felület kerámia burkolólapokkal vagy mozaikokkal történő befejezése, majd a tál belső felületének folyékony akrilnal történő öntése.

Fürdőszoba és toalett a habblokkokból: hogyan kell csinálni magad

Alkalmazás a fürdőszobai habblokkok építéséhez - egy nagyszerű, olcsó lehetőség, amelyet még egy nem szakember is megtehet.

A habosított beton kiváló hő- és hangszigetelő anyag, blokkok könnyűek, rugalmasak a feldolgozás során és kényelmesek a tojásba. A házban lévő belső válaszfalak a saját kezeiktől a tömbökből épülhetnek fel nagy erőfeszítés és pénzügyi költségek nélkül.

A habszivacsból készült fürdőszoba és WC nem rosszabb, mint az azbesztcementből, téglából vagy gipszkarton válaszfalból készült öntött szaniter kabin, de a hangszigetelő helyiségek teljesítménye messze meghaladja más anyagok teljesítményét.

A cikkben a belső munkák habblokkjainak márkáiról, a válaszfalak építésének technológiájáról és a falak nedvesség elleni védelméről szólnak.

A habbeton blokkok előnyei

A házban lévő partíciók építéséhez (lásd: Hogyan történik a partíció habblokkokból), hogy elválasszák a fürdőszobát a nappali területről, hogy megfelelően rendezzék a lakást a lakásban, különböző anyagokat használhatunk. A habblokkok különleges igényeik miatt azonban egyedülálló műszaki és működési tulajdonságaik miatt (lásd a habblokkot: műszaki jellemzők és más fontos paraméterek).

A habblokkok gyorsan, egyszerűen és egyszerűen épülnek fel.

Mi vonzza az építtetőket ebben az anyagban:

 • A többi anyaghoz képest kis súly nem gyakorol nagy nyomást az átfedésre.
 • A blokkok méretei jelentősen csökkenthetik az építési folyamat időtartamát.
 • A hab egyszerű feldolgozásának köszönhetően különböző alakzatok (rések, boltívek stb.) Építészeti formáit hajthatjuk végre.
 • A habbetonból készült válaszfalak könnyen felújíthatók.
 • Nagy hangszigetelési tulajdonságok.
 • Teljes tűzbiztonság.
 • Megfizethető ár.

A hátrányok a következők:

 • Magas nedvesség felszívódása az anyag, ebben a tekintetben a fürdőszobában kell, hogy számos tevékenységet, hogy megvédje a falakat a nedvességtől.
 • A porosodás és lágyság miatt a habblokkok korlátozzák a terhelést, vagyis meglehetősen problémás a nehéz szekrények felakasztása a falakon. De ez a probléma könnyen megoldható speciális habarcsok használatával a hab blokkhoz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot

A leggyakrabban használt habblokk a belső válaszfalak építéséhez.

Annak érdekében, hogy a lakásban lévő habblokk jó minőségű, sima és megbízható legyen, meg kell választania a megfelelő anyagot.

A válaszfalak esetében az alábbi méretű blokkok (hossz x magasság x szélesség):

 • 600 x 300 x 150 mm.
 • 600 x 300 x 100 mm.
 • 600 x 200 x 75 mm.
 • 600 x 200 x 50 mm.

Mivel a fürdőszoba partíciója önhordó, vagyis nincs felülmúló terhelés (mennyezet, tetőszerkezet, stb.), És csak saját nyomását tartja fenn, az ilyen szerkezeteknél szokásos a D400-D500 minőségű habalapú betétet a B2.5 szilárdsági osztályú beton felhasználásával.

Fontos! A blokkok vastagsága egyenlő vagy nagyobb, mint az ajtókeret szélessége, később könnyebb az ajtó lefelé történő lehajtása, mint gondolni arra, hogyan lehet javítani a falról kiálló lamellát.

Úgy gondolják, hogy a belső válaszfalaknál a legoptimálisabb ár és minőség arány 100 mm vastagságú, ez elég lesz ahhoz, hogy a fürdőben lévő mosógép zajt, vagy az öntözővíz hangja ne jöjjön el a szobából. A fürdőszoba és a WC között 75 mm-es falvastagságot helyezhet el.

A 100 mm vastag habblokkokat a fürdőszoba és a WC elválasztására használják.

A habblokknak a következő jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 • Pontos geometriai és lineáris méretek.
 • Homogén felszín sötét foltok, különböző zárványok és így tovább.
 • A repedések és a forgácsok, a csomók és a dudorok hiánya.
 • Világosszürke színű, amelynek részleges vagy teljes változása a folyamatban való megsértést jelzi.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy minél egyenletesebbek a felületek és a méretek, annál könnyebb lesz a falak kitöltése (lásd a habblokkok belső és külső dekorációját: választjuk ki a lehetőséget), ezért jó minőségű blokkokat kell kiválasztani.

Ragasztó habblokkokhoz

Mivel a munka mennyisége nem jó, jobb lesz, ha a habblokkokat egy lakóházban nem cement-homokhabarcson végzik, hanem speciális ragasztókeverékeken (lásd a habblokkok ragasztót: melyiket kell kiválasztani), amelyek a következők:

 • Cement.
 • Finom homok.
 • A módosító, amely megőrzi a keveréket a korai repedésből.
 • A lágyító, amely mélyen behatol a hab beton pórusaiba, és biztosítja a blokkok egymáshoz való megbízható tapadását.

A felhasznált blokkok tapadásához a habbetonhoz hasonló szerkezet.

A keverékek összetétele hasonló a habbeton szerkezetéhez, és miután a ragasztó teljesen fel van szerelve, a fal erőt és szilárdságot kap.

A blokkok közötti varrás legfeljebb 3 mm vastagságú, ezért a keverék márkájától függően többé nem lehet 1 m2-es falazatonként, a ragasztófelhasználás 2-6 kg, ami 4-6-szor kevesebb, mint a cement-homok habarcs használata esetén.

Fontos! A ragasztóanyag összekeverésénél szigorúan be kell tartani az elkészítésre vonatkozó utasításokat, különben a megoldás ragasztó tulajdonságai megszakadnak, ami a partíció erősségének gyengülését eredményezheti.

A partícionálási technológia kiemeli

A munka megkezdése előtt meg kell jelölni a partíció helyét a padlón és a falon, majd helyezze el az első jelzőt a jelölés mentén az első jeladó felszereléséhez, hogy elkerülje a blokk eltolását működés közben.

Útmutatóként használhat fémprofilot a gipszkartonhoz:

A legfontosabb az, hogy kirakja és rögzítse az első sor blokkokat.

 • Az első sor blokkok.

Ha a falat egy cementbázisra helyezzük, akkor elegendő egy alapozóval bevonni, és egy réteg habarcsot elhelyezni a blokkok alatt, amikor a padló fából van, majd az első sor tartós rögzítéséhez ajánlatos a horgonyt vagy csapokat csavarozni. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy amennyire az első sor le van állítva, a partíció olyan egyenletes és esztétikusan néz ki.

Mivel a válaszfal vastagsága viszonylag kicsi, a falon lévő 2-3 lépcsős habblokkot falazott hálóval vagy egyedi rudakkal kell megerősíteni (lásd Falazott vasbeton: könnyűbeton tömbök), amelynek végeit legalább 100 mm-re be kell fúrni a tartófalba.. Ezenkívül a vasalás rögzítése összekapcsolja a meglévő falat és az új elválasztót egyetlen szerkezettel, és kiküszöböli a felcsévélés, nyírás vagy a legrosszabb esetben a válaszfal esetleges mechanikai hatásának összeomlását.

Az ajtó két megerősítő rúddal vagy egy sarokkal is blokkolódik, amelyen a blokkokat lefektetik. Ha lehetséges, szabványos jumpert használhat.

Az egyenletesen bélelt blokkok, annál könnyebb az ezt követő befejező munka.

 • Utolsó sor.

Ha a tengelykapcsoló a mennyezetbe történő behelyezésekor kis rés marad, akkor monolitikus a habarccsal.

Ha külön fürdőszobát terveznek, akkor a fürdőszobát és a WC-t elválasztó válaszfal is megerõsödik, és a rudak végeit az elsõ válaszfal tömbjei közé helyezzük és a tartófalra fúrjuk, ezáltal megbízható kötegeket hozunk létre.

Ez a falazó válaszfalak felépítésének folyamatáról szól. De van néhány finomság, amit meg kell tudnia, ha munka a hab beton:

 • A habszivacsok elhelyezését a fürdőszobában úgy kell végrehajtani, hogy a varratok kötelező lekötése történik, vagyis az egymást követő sorok varrása nem egyezzen meg a mögöttesekkel, a váltás körülbelül fél blokk.
 • A habosított beton jól felszívja a nedvességet, ezért a nedvesség felszívódásának elkerülése és a ragasztókeverék idő előtti szárítása érdekében a blokkokat vízzel meg kell nedvesíteni, mielőtt ráhelyeznék.
 • A partíció finomsága miatt több sor egymás utáni felhelyezésekor egy fal egy síkban eltolódhat, ezért ajánlott, hogy minden egyes sor után adja meg a ragasztót.
 • A munka befejezése után meg kell adni a varratokat, a lefejtési folyamat során felmerülő különböző hibákat, a felületeket a felesleges ragasztótól és a partíciónak megfelelően száradni. Ezután fedje le a falat két réteg vízzáró alapozó mélyen behatolva, várja meg a teljes száradást és további befejező munkálatokat.
 • Az elektrotechnika és a vízvezeték minden munkája elvégezhető a ragasztó teljes beállítása után, a kikeményedés időzítésével meg kell nézni a csomagot a keverékkel. Mivel a habbeton kiválóan alkalmas a fúrásra, nem lesz nehéz a csöveket behúzni, vagy a vezetékeket megtenni.

A hab védelme a nedvességtől

A vakolat keveréket javasoljuk a habblokkok falán rögzített megerősítő hálóra alkalmazni.

A fürdőszobát a ház legvesztesebb helyiségének tartják, így a habblokkok behelyezését megbízhatóan meg kell védeni a nedvesség behatolásától a beton testébe.

Ez többféle módon történik:

 1. Gipsz falak, ezt követi a bevonat vízálló vegyületekkel (festék, lakk stb.).

Mivel a habbeton meglehetősen puha anyag, javasoljuk, hogy a vakolat alkalmazása előtt üvegszálas erősítő hálót rögzítsen a falakon. Ez azért szükséges, hogy az oldat jobban tapadjon a habblokkok felületére, és jobb bevonatot kapjon.

 1. Burkolat vízálló dekorációs panelek vagy lemezek (deszkaburkolás, PVC panelek stb.).

Keret vagy keret nélküli módszer. Az első esetben a panelek alá szerelik a kereteket, amelyeken a panelek lógnak, a második változatban a lemezeket közvetlenül a falra ragasztják.

Ezzel a kivitelezéssel a habosított betonblokk falazása a fürdőszobában különösen érzékeny lesz a nedvességre, ezért a falakon egy párazáró gátat kell rögzíteni, ami nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását a falazatba, hanem kívülről vezet.

Ezeket az intézkedéseket külön WC-ben nem szükséges elvégezni, de a szakemberek azt javasolják, hogy a problémás területeken - csövek, szellőzőnyílások, ajtók, ahol páralecsapódás fordulhat elő - párazáró gátat helyezzen el legalább pontosan.

Az egyik módja annak, hogy megóvja a habblokkot a nedvességtől, kerámia burkolattal néz ki: megbízhatóan és gyönyörűen.

 1. Dekoratív kerámia burkolólapokkal szemben.

Ebben az esetben a burkolat tökéletesen megvédi a hab betont a nedvességtől, csak akkor ajánlatos, hogy a metszéspontok vékonyabbak legyenek, és speciális nedvességtartalmú komponenseket tartalmazó speciális habarcsot kapjon. Egyszerű keverék használata esetén penész vagy penész keletkezhet. De a falburkolat tökéletes megmunkálásához kívánatos, hogy mélyen behatolhasson speciális impregnálással és impregnáljon.

Összefoglalva, meg kell mondanom, hogy a habszivacsok használata a fürdőszobában és a WC-ben a falazat falaihoz képest - ez a leggyorsabb és leginkább jövedelmező lehetőség, amelyet még egy nem szakember is képes kezelni. A nedvességtől való megfelelő védelem mellett a habosított beton fürdőszoba egy évnél hosszabb ideig javítás nélkül is tart.

Ha valami nem tisztázott, akkor javasoljuk, hogy tekintse meg a cikkekben szereplő fotókat és videókat, amelyek részletesebb képet adnak e témáról.

Hogyan készítsünk egy fürdőt a téglából és a csempékből csináljuk magunkat

szakaszok

Tartalom:

Van egy vidéki ház nagy fürdőszobával? Vannak olyan nagy emberek a családjában, akik kényelmetlenek a standard fürdőben? Szeretné a fürdőszobát igazán egyedivé tenni? Ezekben az esetekben érdemes megfontolni az eredeti betűtípus létrehozását. A tál termelését rendelheti meg vagy teheti meg. Egy részletes tanulmány segítségével biztosan megbizonyosodik róla, hogy ezek az opciók majdnem azonosak az anyagi költségekkel, de ha úgy döntesz, hogy csinálod magad, akkor álmodozhatod a fürdőszobádat. Az egyik leggyakoribb megoldás egy tégla és csempefürdő.

A házi készítés előnyei és hátrányai

A vásárolt mintákkal összehasonlítva az önellátó fürdő számos előnnyel jár.

Először is, egy ilyen fürdõ ideálisan megfelel az Ön igényeinek, hiszen kezdetben a háztartás méretének figyelembe vételével készül. A tálat mélyebben és hosszabb ideig teheti. Különösen ez a döntés vonzó a ház tulajdonosai számára, mert a fürdő mélyebbre és hosszabbra tehető, ezáltal egy kis otthoni medencéhez hasonlóan.

Másodszor, lehetőséged lesz pénzt megtakarítani. A fürdőszobát díszítő szakemberek felkérésekor kénytelen lesz fizetni munkájáért, míg a tégla- és kerámia burkolólapok önálló gyártása esetén csak anyagokat kell beszereznie.

Harmadszor, a szilárd téglaépítés sokkal tartósabb, mint az acél vagy a polimer tál, így sok éven át úszni fog.

Mielőtt kádcserét készítene otthonában, ki kell értékelnie néhány hátrányát:

 • a tisztítás kellemetlensége. Ha a fürdőkád téglalap alakú, akkor több időre lesz szüksége a sarkok megtisztítására, mivel a hajlított felületek tisztítása könnyebb, mint a sarkok elérése;
 • bizonytalanság. A kerámia csempézett sarokszerkezetek nem biztonságosak a gyermekek számára. Ha családja gyerekekkel rendelkezik, akkor gondold át, hogyan védheti meg őket a lehetséges sérülésekről;
 • a javítás során szükséges leszerelésre. Ha valamikor meg akarja változtatni a fürdőt, akkor le kell szednie az egész szerkezetet, és ez az esemény nagyon időigényes.

Azonban ezeknek a hátrányoknak köszönhetően a saját maga által létrehozott téglából és csempebõl készült fürdőkád csodálatos, kényelmes és látványos design, amely később kedvence és büszkesége lesz.

Tehát hol kezded?

Felkészülés a téglafürdő létrehozására

A téglafürdő építése a fürdőszoba előkészítésével kezdődik. El kell távolítanod a szobából a bútorokat és a régi vízvezetékeket, tisztítsd meg a padlót és a falakat, elérd a főemlékeket, és szabadulj meg a korábban telepített vízvezeték- és szennyvízvezetékektől. Telepítse az új csöveket és telepítsen új szennyvízcsatlakozót, helyezze a szifont a megfelelő helyre. Ezt követően adja meg a következő anyagokat a munkahelyre.

A falaknak megfelelő falak kialakításához, de ne felejtsük el kiszámolni, mielőtt vásárolnánk, mennyi anyag van szüksége. A számítások során vegye figyelembe, hogy a tégla vastagságának kevesebb, mint fele szerencsétlen döntés. Mivel a szerkezetnek ellenállnia kell a víz nyomásának, túl vékony falak esetén további megerősítésre és megerősítésre lehet szükség. Ennek eredményeképpen a falak még mindig vastagabbak lesznek, és további munkát és pénzt költenek az anyag megvásárlására.

A téglákat tartó cementhabarcsnak elég erősnek kell lennie, mivel a tál vízzel állandó érintkezésben lesz. Megfelelő mennyiségben vásároljon cementet, figyelembe véve azt a tényt, hogy a varratnak 8-12 mm vastagnak kell lennie; ez a vastagság lehetõvé teszi, hogy a munkálatokat üzem közben állítsa be.

Döntsd el, melyik vízszigetelő megoldás megfelelő az Ön számára. Ez lehet a tetőfedő anyag elhelyezése a bitumen utólagos feldolgozásával vagy speciális méretű polietilén fólia felhasználásával. Az egyszerű geometriájú fürdők számára a rozsdamentes acéllemezből készült hegesztett keret kényelmes lehet.

Döntse el, milyen csempeméretet használ majd a tál díszítéséhez és megvásárlásához, miután korábban kiszámította a mennyiséget, a betűtípustól függően.

téglafal

Indítsa el a padlóról szóló téglákat, majd formálja a falakat. Mielőtt minden téglát telepítene, először vízbe öntse. Ez az egyszerű eljárás azért szükséges, hogy a tégla nedvességgel legyen telítve, és nem dehidrálja a cement habarcsot. Ha száraz téglák falát hozza létre, akkor az anyag elkezdi kihúzni a cementből a vizet. Ennek eredményeképpen a falak törékennyé válnak, és nagyon rövid időre tartanak Önnek.

A folyamat során ellenőrizze a falak síkságát. Ezt könnyű elvégezni - időről időre ellenőrizni kell a falazat vízszintes helyzetét az épület szintjén, és annak érdekében, hogy megbizonyosodjon róla, hogy függőleges, használjon vízvezetéket.

A falak kialakításakor ne vegyen túl nagy mennyiségű habarcsot. Ha úgy találja, hogy a megoldás kijön a varratokból, akkor azonnal távolítsa el, mert a megszilárdulás után sokkal nehezebb eltávolítani.

Miután befejezte a téglák lefektetését, és gondoskodik róla, hogy a szerkezet mérete és falai egyenletesek legyenek, hagyja a jövő tálat száradni. Általában több napig tart, amíg az anyagok megszabadulnak a nedvességtől és erősítenek.

Téglablokkok vízszigetelése

Miután megszáradt egy tégla alapján, vegyen részt egy vízszigeteléssel. Ez a szakasz alapvetően fontos, mert a fürdőt rendszeresen vízzel tölti meg, ezért a legkisebb esélyt is el kell kerülni a szivárgásra. A legjobb megoldás egy rozsdamentes acéllemez dobozának megrendelése vagy hegesztése, ami a legbiztonságosabb víz elleni védelem. Ha ez nem lehetséges, akkor használjon tetőfeltétet vagy polietilénfóliát.

Ha ruberoid fürdővel vízzáró vízszigetelést végez, átfedés közben, győződjön meg róla, hogy a falakon végződik. Miután alaposan feldolgoztuk az összes ízületet bitumenes maszkkal és megszáradtuk.

Ha megállt a filmen, akkor óvatosan helyezze az anyagot, és ragasztja meg a csíkok csomópontját egy különleges ragasztóval, nagy nedvességállósággal.

Felkészülés a befejezésre

Amikor a vízszigetelés befejeződött, helyezze a kibővített agyagot vagy a zúzott kőzetet egy nem vastag rétegben lévő tálba, helyezzen el egy alaposan fém hálót az alján és a falakon, ahol először lyukat készít a csatorna számára, és töltse be a betont. Ne felejtsük el, hogy a lefolyó irányában kis előfeszítésre van szükség a víz aktívabb kiáramlása érdekében, és megakadályozza a betonban való stagnálását.

A beton esztricheinek szárítása után az alj és a falak vakolják kívül és belül, és hagyják el a fürdőt az utolsó szárításhoz, mielőtt a lapkát felhelyeznék.

Fürdőszobai díszítés

A csempe maximális tapadása érdekében a bevonás előtt minden felületet egy alapozóval kell bevonni, majd folytatni kell a szerelést, lehetőleg nagy nedvességállósággal rendelkező csempe ragasztóval. Szintén alkalmas csempe megfelelő cement. A tervezéstől függően 10 x 10 cm-es csempe és mozaik-opciók is használhatók. Ez utóbbiak gyakorlatiasabbnak tekinthetők, mivel lehetővé teszik a csempék számának minimalizálását. A csempeburkolatoknál alulról felfelé haladjon, azaz először kezelje az alját, majd lépjen be a belső falakba és díszítse a külső falakat a végső szakaszban. Ha a csempe van a helyén, dörzsölje az ízületeket egy vízálló epoxi habarccsal, amely megakadályozza a víz bejutását az ízületekbe és a csempe alá; távolítsa el a fugázó maradványokat tiszta ruhával.

Ha befejezte, ne rohanjon az új betűtípus használatához. Hagyja a fürdőt néhány napra úgy, hogy az összes rész kiszáradjon és meggyógyuljon, majd csak töltse meg a tálat vízzel és csodálja meg a munkájának csodálatos eredményét.

Rólunk

Az online áruház komplektant.ru az orosz márka Domani-Spa egészségügyi berendezése.

Különböző alakú és méretű zuhanykabinok, csaptelepek és akril kádak - weboldalunkon megtalálja mindent, amire szüksége van a fürdőszobájának javításához vagy újbóli felszereléséhez.

Szállítás és fizetés

Fizethet készpénzben, kézbesítéskor hitelkártyával, hitelkártyával a honlapon, készpénzben a raktárból történő átvételkor, jogi személyek számláján.

A szállítás, a kirakodás és az emelés a tarifák szerint történik. A szállítás a rendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül megtörténik. Az árubeszerzésre irányuló kérelmek 9-16 óráig, a szállítási határidőig - a megrendelés napján 20.00 óráig, vagy a következő napon 9.00 és 20.00 óra közötti időszakban fogadhatók el.

Fürdő telepítési funkciók

A fürdőszoba felújításakor az egyik legfontosabb feladat a fürdőkád telepítése, a fő munkafázisokat fogjuk figyelembe venni. Mielőtt az új fürdőkádat a lábakra telepítenék, meg kell szüntetni a régiet, ez a munka nagy fizikai erőfeszítést igényel, különösen akkor, ha volt egy régi öntöttvas modellje.

Az akrilfürdő előnye, hogy nagy szilárdságú, kis súlyú és könnyen felszerelhető.

A modern fürdők acélból, öntöttvasból vagy akrilból készülnek, de általában a készletben lévő lábak nem mennek hozzájuk, és ezeket külön kell megvásárolni. A fürdőkád lábakra történő felszerelését szakember végezheti, vagy a telepítést kézzel is elvégezheti. A fő feltételek a fürdő vízszintes elhelyezkedése és az összes csatlakozás kiváló minőségű teljesítménye, így nincs szivárgás.

Akrilkád installáció

A legtöbb ember a választást az akril modellek irányába választja, kis súlya, nagy ereje van, és a telepítés biztonságosan elvégezhető a saját kezűleg.

Anyagok és eszközök:

 • fürdő;
 • lábak;
 • szifon túlfolyással;
 • téglák vagy habblokkok;
 • poliuretán hab;
 • rétegelt lemez vagy tér;
 • építési szint;
 • villáskulcs vagy fogó.

Az akrilfürdő méretei.

Minden szerelési munkálat egy fémkeret összeállításával kezdődik, amely tartalmazza a fürdő lábát.

 • el kell készíteni azt a helyet, ahol a fürdőt telepítik;
 • a keret felszerelése;
 • a fürdő felszerelése;
 • befejező munkák elvégzése.

Minden fürdők a lábakon vannak elhelyezve, de ahhoz, hogy stabilabbak legyenek, általában fémkeretet vagy tégla kereteket készítenek, és habblokkok is használhatók.

Sok modell nem tartalmaz fémkeretet, ilyen esetekben kézzel készíthető habbeton blokkokból, téglából vagy fagerendákból. Az ilyen módon felszerelt fürdő stabilabb lesz.

A készülék hordozójának módszerei

 1. Szilárd hordozó. Ez a fürdő teljes támogatása alatt történik. A habszivacsokat vagy téglákat falazásra használják, a magasság 2-3 cm-rel alacsonyabb, mint amennyi szükséges. Nedvességálló rétegelt lemezt vagy OSB-t helyeznek a habra. A fürdő telepítését az építési szint szabályozza, a habot addig lehet beállítani, amíg a hab megszárad. Miután elérte a fürdő vízszintes helyzetét, félig tele van vízzel és ebben az állapotban marad, amíg a hab kiszárad. Miután a hab kiszárad, a fürdőt eltávolítják, és egy alsó rész alatt alátámasztó fém sarok vagy fából készült gerenda helyezkedik el. Ha fát használnak, előkezelni kell az antibakteriális impregnálással, amely a saját kezével végezhető, a habblokkok vagy a téglaszerkezet falra vagy rétegelt lemezre van burkolva.
 2. Számos téglát helyeznek el a téglából, amely az egész kereszteződésnél helyezkedik el, és rajta egy cementpadló, amelyet fémrácsba csomagolnak. A tetején az OSB vagy rétegelt lemez, majd állítsa be a fürdő. Ha a készletnek vannak lábai, egy akrilfürdő beszerelése nem sok időt vesz igénybe.

Csatlakoztassa a csatornába

Az akrilfürdő beszerelési terve.

Sokan attól tartanak, hogy a saját kezével összekapcsolják a fürdőt a csatornába, de ez önmagában is megtehető, csak egy kicsit kellemetlen a munka elvégzése. A szifont a kád felszerelése előtt kell felszerelni, mivel az alsó részén található. Mielőtt a szifoncsövet a csatornacsatornához csatlakoztatná, szilikon tömítőanyaggal kell kenni, ez megakadályozza a szivárgást. Ha a szifont az alján helyezik el, akkor szilikon tömítőanyagot is kell használnia.

A tömlő nyakkal van ellátva egy csavaranyával és egy ék alakú tömítéssel. A tömlő második vége a szifonnal van összekötve. Az alátétet szilikon tömítőanyaggal is kenni lehet. Először az összes csatlakozást manuálisan meghúzzuk, majd egy villás kulcs vagy fogó segítségével meghúzzuk a túlfolyó torkát és a fő felszabadulást. Minden csatlakozást ellenőrizni kell a feszességet, ha szivárog, meg kell őket húzni.

A fürdés a lábakra vagy az aljzatra a befejező munkákkal egészül ki. A megadott munkához csak akkor léphet, ha megbizonyosodott róla, hogy a telepítés helyesen történt, és nincs szivárgás.

Először is, lezárják azokat a helyeket, ahol a fürdőkád és a falak érintkeznek. Ehhez használhat díszléceket vagy lejtőlapokat, ezt megteheti. Ha egy dekorációs panel van, akkor telepítve van, ha nem, akkor a panelt külön kell megvásárolni. Az ilyen anyagok, mint a vízálló gipszkarton, rétegelt lemez is használható előlapként, de mindenképpen technológiai fülket kell hagyni a szennyvízcsatorna és a vízvezeték karbantartásához.

Acél és öntöttvas modellek telepítésének jellemzői

Ha acélkádat építesz, akkor szükség van vázszerkezetre, de annak érdekében, hogy növelje a hőszigetelési jellemzőit, fel kell szerelni a habarcsot. Jelenleg az ilyen modellek nem nagyon népszerűek, rosszabbak az akril és öntöttvas fürdők esetében.

Általában az öntöttvas fürdő egyszerűen csak a lábakra van felszerelve, és csak a magasság beállítására van szükség. Tehetsz egy extra téglából.

Minden munkát minőségi módon kell elvégezni, nem csak a működés kényelme, hanem a fürdő életideje is függ.

Fürdő a téglákon. Néhány trükköt.

A fürdők egyre inkább téglákra vagy habblokkokra települtek.

Néha először a csatolt gyári konstrukcióra szerelve - fémprofil csavarokkal. Ezután téglákat helyezzen el, amelyek a legfontosabb támogatást kapják. Mind az olcsó fém fürdők, mind a drága akril (a RAVAK cég fotójában) gyakorolják.

Tégla tartó az akril fürdőben

Ha rendelkezik a beszerelési csavarral, akkor gyorsan és hatékonyan beállíthatja, majd helyezze el a téglákat az összes rés megoldásával, és jobb ragasztóval. Ragasztás több műanyag és jobban kitölti a repedéseket. A ragasztó szilárdsága nem alacsonyabb, mint a 150 oldat fokozata.

Mi okozta a döntést a téglák használatáról?

 • Gyakran a fém lábak nem hitelesek, még egy derékszögű vizsgálattal.
 • A fürdőnek nagyon tartósnak kell lennie. Végtére is, ha van egy nyikoró vagy nyíró, egy szigetelő szilikon réteg a kerület körül felrobbanhat.
 • A lábfej magassága nem egyezik meg a kiválasztott képernyő méretével.
 • A telepített vezetéken lévő anyák lazulhatnak az idő múlásával (a hőmérséklet változása és a vízből való terhelés...)

Amikor a fürdőt a habblokkra telepíti, kívánatos az utóbbi nedvességtől való védelme. Az első impregnálás egy primerrel, majd béléssel kerámia burkolólapokkal.

A tartály felhelyezése előtt kerámia burkolólapokkal szemben támaszkodva további előnyökkel jár:

 • Az alap civilizált megjelenést kölcsönöz.
 • Ha a tégla támaszának magassága kicsi (a következő szerelést követően) kicsi, akkor ezt a hiányzó mennyiséget csempével és ragasztóval hozzá lehet adni. (A fürdő telepítése ebben az esetben a ragasztó teljesen megszáradt állapotában következik be).

Habos blokkok, csempézett, a fürdő alatt

Hogyan telepítsem a fürdőt téglákra vagy habblokkokra.

Amikor a fürdőt közvetlenül az előkészített tartóra helyezzük, az elhelyezett téglákat 1 cm-es magasságban kell elhelyezni a szerelési jel alatt. Ez az érték telepítéskor feltöltheti a ragasztót. Ha a fürdőt egy gumi kalapáccsal rendezzük, vagy a megfelelő helyen a kezünkkel nyomjuk meg, akkor a tervezési jelet érjük el. A ragasztó könnyen nyomható, ha az alapozó felületre van felhordva. A száraz tégla gyorsan felszívja a nedvességet a keverékből, és erőfeszítéseket tesz a jelölés elérése érdekében. Ellenőrizze a vízszintes szintet. Ehhez jobb, ha hosszú vagy szint + szabályt veszünk. A fürdő felületén egyes területeken egyenetlen. És ez nem teszi lehetővé a kapacitási szint beállítását.

Habosító ragasztót a fürdő felszerelése előtt

A ragasztó helyett a megoldást használhatja. De a megoldásnak hátrányai vannak. Kevésbé műanyag és gyorsan elveszti a nedvességet a téglákon. A száraz oldatot nehezebb zsugorítani a kívánt jelre.

Kismértékű megszilárdulást követően a tartály és a tartó közötti üregek kitöltődnek, valamint a ragasztott ragasztó eltávolítása.

Az utolsó érintés lehet egy csempe behelyezése a tégla- vagy habblokkok tartójának végére. A felfújt darab csempe további megbízhatóságot biztosít a beépített fürdő számára.

Kérdésekre adott válaszok a Skype-on és a levelezéssel kapcsolatban:

Amikor a csempéket a falra helyezi, először telepítenie kell a fürdőt vagy opcionálisan?

Mi a munka rendje a javítás során a fürdőszobában.

Két lehetősége van.

első:

 1. Minden munkát elvégeznek:
 • Fal- és padlóburkolat
 • Fugázó
 • A fugázás után megmaradt plakk tisztítása.
 1. Ezután telepítse és csatlakoztassa az összes kommunikációt a fürdőbe.
 2. Az utolsó művelet a fal és a fürdőszoba közötti szilikon tömítéssel, vagy egy sarok + szilikonnal tömíti.

Ez az opció azt feltételezi, hogy a fürdőkád 90 fokos szöget zár be. És a csempe azon a falon, ahol a kád dokkolása megtörtént, pontosan lefektetik, kiugrások nélkül. Ezenkívül gyakran szükség van a fürdőkád oldalán található tapasztartók ragasztására.

Ez a lehetőség nem teljesen sikeres, mert ezektől a tényezőktől függ. Egy biztonságosabb, de "szánalmas" másik út:

 • Az egész csempe a falra, az egyik sor kivételével, a fürdő és a fal találkozásánál helyezkedik el. Ez a sor lehet egy egész csempe vagy berendezés.
 • Tegyen egy habarcsot az egész csempe és a végleges tisztítása a plakett.
 • Helyezze a csempe a padlóra.
 • Állítsa be a kádat és a szilikon tömítést a fürdő és a fal között. Ebben az esetben, ha nem lehet szorosan rögzíteni, akkor a falba mélyedést (ha a kommunikációs csövek lehetővé teszik).
 • Húzzuk le a hiányzó sorot az ízületek betöltésével a habarccsal és a szilikonnal.

Ehhez a lehetőséghez nem kell egy sarokba ragaszkodni, és nincsenek függőségek az előre nem látható körülmények miatt.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Téglából készült vagy garantáltan elárasztja a szomszédokat

Hibrid fürdő és zuhanytálca

Sok évvel ezelőtt, amikor a készsõ zuhanyok ritkaság volt, egy ilyen téglafürdõt készítettünk a saját kezünkkel. Lehetőség van arra, hogy mossuk le ültetni vagy zuhanyozni. Két éve szolgált, aztán az alatta lévő padló elsüllyedt, megsérült a csatorna.

Amire át kellett mennünk, és mennyi pénzt kellett költeni a javításokra, amikor tavasszal kiderült, hogy a lefolyók nem voltak septikus tartályban, hanem a terasz alatt, jobb, ha nem emlékeznek. Csak egy gondolat melegedett fel: jó, hogy saját házunk van, és nem egy lakás egy magas épületben!

Mi a teendő, hogy bajba kerülj

A helyzetünkben két tényező katasztrofális következményekhez vezetett:

 • Nem igazoltuk az alapítvány megbízhatóságát. Mint kiderült, a beton padlót a fürdőszobában töltött egy réteg törmelék, csak öntött a földre. A vízét elmosódották, és ülepítés történt.
 • Teljesen figyelmen kívül hagytuk a vízszigetelési utasításokat. Remélve, minőségi falazat és epoxi habarcs a csempe ízületekhez, félelmetesen biztosítva magunkat, hogy "ha csak az egerek érintettek", időt és pénzt takarítottak meg ebben a szakaszban.

Már tudja az eredményt. De előbb vagy utóbb más okok is vezethetnek: a lefolyócső elégtelen lejtése, a csatornacsatornához való csatlakozás meredek szöge, üreges vagy szilikátos tégla a falazatokhoz, a falvastagság hiánya stb.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen vízvezeték-szerelési munkát a technológia szigorú betartásával kell végrehajtani, hacsak nem célja a szomszédok elárasztása, vagy a nem tervezett drága javítások futtatása. Például az akril fürdők csak egy fém keretbe telepíthetők, mivel vékony és rugalmas falak vannak. És ha vannak olyan emberek a családban, akiknek nagy a súlyuk, javasoljuk, hogy egy fürdőt építsenek a téglákon.

A modern nyelven beszélve "mindent" követni kell, és voila: a kívánt problémákat az Ön számára nyújtja.

Tippek a lakáshajósok számára

Tehát, ha úgy döntesz, hogy teljesen elrontja a szomszédaival való kapcsolatokat alulról, és elszívja az extra pénzt, akkor ez segít önnek a saját kezével téglából és csempeböl készült fürdőből, melyet az alábbi technológiával készítenek.

Leeresztő eszköz

Ez az első dolog, amit a régi fürdő vagy zuhanyozás lebontása és a padlóburkolat eltávolítása után meg kell tennie. Nem szükséges a padló repedéseinek lezárása, majd a következő szárítással egyenlőre nyúlni: minél több hiba van az alapon, annál nagyobb a szürke hajszomszéd szomszédok hozzáadásának valószínűsége.

A fotó - az ideális forrásadatok a szabotázs

A cselekvési terv a következő:

 • A szifon és a zuhanylépcső közötti választás elsőként megáll: olcsóbb és kevésbé megbízható, mint a létra. Betonba öntve elveszítheti a javítási és karbantartási képességét, ami a vészhelyzeti eset legkorábbi megkezdéséhez szükséges. Míg a létra nagyobb erőt és könnyű használatot tesz lehetővé.
 • Annak érdekében, hogy a jövőben ne tisztítsa meg az eltömődött vezetéket vezeték nélkül, fusson úgy, hogy a csatorna egyenes szögben lezuhant. Ne próbálja növelni 135-150 fokosra: a kábel ilyen forgása meglehetősen nyugodtan fut, nem pihent a csatlakozásokon, és nem pusztítja el őket.
 • Kiváló módja annak, hogy pihentető vizet és eldugulást érjen el a leeresztő csőben, 3% -nál kisebb magasságú (3 cm-es magasságkülönbség).

Teljesen felesleges képet arról, hogyan kell helyesen telepíteni egy lefolyót vagy szifont a szennyvízcsatorna vonatkozásában

A legfontosabb dolog: ne próbáljon dugódugót csatlakoztatni a munka megkezdése előtt. Hagyja, hogy a téglafoltok esnek, a rongálás és más törmelék esik. Ez csak neked.

Alap vízszigetelés

Felejtsd el. Vagy ne gondolkozz. Végül nem vagy hivatásos építő, de csak amatőr lehet. Ezenkívül, ha az akrilfürdő felhelyezése vagy téglaépítés megkezdése előtt a padló és a falak vízszigetelését 10-15 cm-es magasságig bitumennel vagy folyadéküveggel végzi, nem valószínű, hogy a szomszédok tudni fogják, hogy szivárog.

Padlóburkolat padlóburkolattal

És ha tisztán követi az utasításokat, és ezt az eljárást 2-3-szor végzi el minden réteg szárításával, szinte nincs esélye ennek.

Eszköz betűtípus

A téglalap gyorsabban összeomlik, ha:

 • Üreges vagy szilikát téglák, mint fő anyag, és semmilyen esetben nem aerátizált betonblokk vagy szilárd kerámia használata;

Kiváló választás azok számára, akik meglepetést szeretnek.

 • Építsünk egy falat negyed negyedben - ebben az esetben remélhetjük, hogy nem fognak ellenállni a víz nyomásának. Különösen, ha a térfogata sokkal magasabb, mint a standard fürdő térfogata;
 • A tégla a fõzött esetre, mint megoldás. Például használjon az M400 alá tartozó cement márkákat, amelyek ára jelentős megtakarítást tesz lehetővé, és a homokot tetszőleges arányban zavarja, figyelmen kívül hagyva az ajánlott 1: 3 arányt.

A következő lépés egy beton esztrich telepítése. Sok túlságosan felelősségteljes állampolgár a lefolyó felé hajlik, és figyelembe veszi a csempe vastagságát, amely az aljára emelkedik.

Ezenkívül folyékony poharat adnak az esztrich-oldatnak és a falburkolatok vakolatának, hogy növeljék a víztaszító tulajdonságait! De nekünk nincs rá szükségünk, szóval nem bánhat. És egyáltalán nem kell várni néhány napot a beton készítésére, mielőtt a kész tálat vízszigetelné.

Bíráld meg magadnak, mennyi baj van:

 • Először választania kell egy vízszigetelő anyagot, amelyet leggyakrabban a Linokroma tekercsszigetelő típus használ, melynek vágása, vágása és átfedése két rétegben kell, hogy megmaradjon, majd újra vakoljon;
 • Vagy vegyél egy különleges drága vízszigetelést úszómedencékhez. Igaz, jó alternatívája van folyékony üveg vagy folyékony gumi formájában, 2-3 rétegben felületkezelésre vakolás módszerrel, de úgy teszünk, mintha semmit sem tudnánk róla. Ezenkívül ezek az anyagok egy tökéletesen zökkenőmentes és vízhatlan réteget alkotnak a víz számára, és nem adnak neki esélyt arra, hogy kedves szomszédait kedveskedjék gyönyörű, a plafonon levő válásokkal.

A szilárdság és rugalmasság a folyékony gumi nem tud beszélni

Dekoratív burkolat

Csempe vagy mozaik - a legáltalánosabb megoldás a befejeződéshez, függetlenül attól, hogy a lábak helyett a fürdőt a téglákon helyezzük el, egy díszítő képernyővel, vagy egy teljesen tégla betűtípussal.

Mozaik medencefalak

Nem fogunk eltérni a hagyományoktól, különösen akkor, ha itt tökéletesen összecsaphatsz.

 • Ennek első módja az, hogy ugyanazt a falazóhabarcsot használják a speciális víztaszító csemperagasztó helyett;
 • A második - ne dörzsölje a varratokat, vagy alkalmazzon normál, nem hidrofób fugákat.

Győződjön meg róla, ha mindkét módszert egyszerre használja, hamarosan a csempe elkezd repülni, és ott nem lesz messze a fal repedései előtt. Még akkor is, ha vízszigetelte őket. Különösen folyékony üveg, amely sérülésekor törékennyé válik és külső védelem nélkül nem "működik".

Acélfürdő telepítése téglákra tégla képernyővel

Hasonló hatás érhető el még egy úton is, elegendő az esztrich alapos kiszáradását hengeres szigeteléssel elhanyagolni, majd a csempe ragasztása előtt feltölteni. És ha az új fürdőt azonnal elkezdi, miután a munka befejeződött, anélkül, hogy várakozna a ragasztó szárazra és fugázására, az eredmény garantált.

következtetés

Remélem, hogy humorérzékkel rendelkező emberek rájöttek, hogy ha lakásukban vagy házukban téglafürdőt akarnak építeni, ami kedvenc helyük lesz a kikapcsolódásnak, és nem okoz problémát számukra vagy szomszédjaik számára, mindent pontosan ellenkezőleg kell tennie, mint amit tanácsoltam. Azok számára, akik nem kedvelik ezeket a rejtvényeket megoldani, azt javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben, és beszélje meg, mit olvasnak és látnak a megjegyzésekben.

Egy konkrét fürdő a saját kezével - tartós és eredeti betűtípust készítünk

Szükséges eszközök és anyagok

Néhány ember a fürdőszobában egy eredeti és praktikus fürdőt telepített betonból, bármelyikünk képes egy ilyen betűtípust készíteni saját kezeinkkel. Ha kívánja, építhet egy tégla szerkezetet a vízkezelések fogadására.

Beton betűkészlet - évszázadok óta

A vízvezeték üzletek készen állnak arra, hogy ügyfeleiknek a modern és klasszikus anyagokból készült betűkészletek széles skáláját kínálják. De egyesek nem elégedettek a hasonló termékek jelenlegi skálájával. Szeretne otthonukba beépíteni egy szilárd és valóban szokatlan fürdési struktúrát. Valószínűleg betonból vagy téglából készülnek.

Ezek a betűk képesek hangsúlyozni a fürdőszoba eredeti kialakítását. És ami még ennél is fontosabb, nem kell hatalmas pénzt költeni bármilyen gyönyörű (és természetesen drága) fürdő vásárlására. Furnérozott házi beton-betűk műanyag vagy kerámia mozaikokkal. Ezeket a célokat és rendes cserépet használhatja. De csak olyan esetekben, amikor fürdetés nélkül épülsz fel - derékszögben vagy klasszikusan.

A betonszerkezeteket egyedülálló ereje különbözteti meg.

Betonmedence

Már évtizedek óta kihasználják őket. És az építésük viszonylag kevés időt vesz igénybe, és egyszerű. A betonfürdő építése a következő lépcsőkből áll:

 1. Fontos terv készítése és a szükséges anyagok beszerzése.
 2. A bázis előkészítése és a zsalu felszerelése.
 3. A fürdő alja és falainak kialakítása.
 4. A fürdõszerkezetnek a kívánt formát adva és a szerkezetet vakolva.
 5. Fürdõfürdő.

Fontos! Rögtön el kell döntenie, hogy milyen anyagot (csempe, mozaik, folyékony akril, festék) fog használni, hogy szembenézzen a kész szerkezettel. A betű vakolat technikája attól függ.

Ha mozaik elemeket használ, akkor a fürdetés kerek formájú lehet. De abban az esetben, ha befejezi a formatervezést kerámia burkolattal, jobb elkerülni a sima vonalakat, hiszen elég nagy méretű csempe rögzítése ilyen betűtípusra szinte lehetetlen.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a betonfürdő felületének vakolatát, amelyet folyékony akril vagy festékkel kezelnek, speciális erősítő hálóval kötelező. Ezen túlmenően, gipsz ilyen célokra, ajánlatos hozzá speciális adalékokat. A keveréket a megfelelő szilárdsággal és egyidejűleg a kívánt duktilitással biztosítják.

Első lépések - Az első lépések egyszerűek

Tisztítjuk azt a helyet, ahol a fürdő telepítését tervezzük. Ebben a szakaszban meg kell tisztítani a területet a csupasz betonhoz - az építés alatt álló építkezés a fürdőszobának szerves részévé válik. Ilyen alapos előkészítés után néhány réteg alapozót helyezzen be a helyszínre, hogy a helyiség és a padló alapjainak magas színvonalú és megbízható tapadása legyen az emelt betűtípussal.

A következő lépés a jövőbeli struktúra kereteinek kialakítása. Ehhez körülbelül 7 mm keresztmetszetű fémrudakat használnak. Ezek közül egyetlen szerkezetet kell létrehozni a külső falhoz és a padlóhoz. A keretet továbbá hozzá kell kötni a csapágyfalakhoz.

Pro tanácsadás! A kis területű fürdőszobákban kívánatos betonfürdőt helyezni a szemben lévő falfelületek között, hogy a meglévő csapágyfalak a fürdőszerkezet részét képezzék. Ezután csak egy falat kell építeni (külső). Így számos építőanyagot megtakaríthat és a lehető leggyorsabban elvégezheti az építési tevékenységeket.

Önnek is lehetősége van egy sarokkád építésére ezzel az elvvel. Ebben az esetben a fürdőszoba sarka fogja betölteni a betét belső falainak funkcióját. És az utolsó fal félkör alakban vagy fából készült zsaluzatból ferde szögben készül. Minden egyszerű és ésszerű.

Ezután folytassa a táblák zsaluzatának megépítését. OSB-lemezeket vagy sima rudakat kell használni (segítve a betonfalak falát), a fából készült pajzsok, a már említett fémszalagok és speciális huzalok (összeszerelés), hogy szilárd keretet hozzon létre.

Mindezen anyagok segítségével készítesz a szerkezet vázát. Erősnek és repedésmentesnek kell lennie. Ez fontos. A repedéseken keresztül a beton keverék elhagyja a zsaluzatot, ami csökkenti az elvégzett munka minőségét. Ezenkívül a zsaluzatot (falakat, alját) egy vastag szerkezeti fóliával lefektetheti. Ez növeli a fürdőkád szűkületét.

Főzés és betonkeverés - hogyan kell minden rendben?

Az oldatot a homokból és az M-400 cementből készítjük. Ezeknek az anyagoknak az aránya - 3-tól 1-ig. Ebben a homok-cement keverékben adjunk hozzá egy kis vizet, és folyamatos keverjük a kompozíciót. Végül olyan megoldást kell találnod, amely egy jó (házi) krém konzisztenciáját tartalmazza.

A beton öntése előtt határozza meg azokat a pontokat, ahol a jövő fürdőjének technológiai nyílásai lesznek elhelyezve. Érdemes meggyőződni arról is, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a szifon karbantartásához a betű használata közben.

Használjon műanyag csöveket a vízbevezetéshez és a kifolyáshoz. Szerelje be azokat, mielőtt beton keveréket indít. Rögtön fel lehet szerelni és szivárogni, csatlakoztatni a csatornahálózathoz, majd szorosan betonozni.

Műanyag csövek a fürdőben lévő vízhez

Első lépések Először a betont a szerkezet aljára táplálják - a keveréknek le kell fednie a betű teljes vázát. Ezután a fürdő falát képezzük a betonból (az oldat enyhén vastagabbá tehető).

A kitöltést a zsaluzat különböző helyein megérintjük. Kövesse az eljárást egy kis kalapáccsal. A csapolás rezgést eredményez, amely elősegíti az elegy egyenletes eloszlását a zsaluzat felett.

Hagyja az épületet három napig. A beton hosszabb elviseléséhez nem szükséges. 72 óra alatt elég erős lesz, és alkalmas további feldolgozásra - vakolásra.

A betonfürdőt a feltétellel kapcsolatos oktatáshoz hoztuk

Három nap elteltével szalassza le a zsaluzatot (az eljárást a lehető legaktuálisabban kell elvégezni, ne feledje, hogy a beton még nem teljesen teljesen monolitikus), és elvégzi a beton vakolatát. A munka ezen szakaszában a fürdő összes felületét összehangolja és megadja a tervezett konfigurációt. Az eseményeket a kis geometriai méretek és az építési simító uralma segítségével tartják.

A vakolás után, kerek vagy derékszögek kialakításával és a szerkezet szintezésével kezeljük egy primerrel. Most 10 napot kell várni. Szükségesek a megoldás végső száradására és kikeményítésére.

Beton vakolási fürdő

Csak apró dolgok maradtak. A minőségi fürdésre van szükség. Ezt megelőzően alkalmazzunk egy alapozót minden részére (lehetőleg két rétegben). A mozaik vonzó megjelenést kölcsönöz a fürdőkádnak. A lekerekített sarkok betűtípusaira használatos. A mozaikot először egy üvegszálas erősítő hálóra szerelik fel, majd egy ragasztót ragasztanak a betonfürdőbe egy fogazott simítóval, és a mozaik egy része fel van szerelve. A felületet kissé kell nyomni.

Ezután helyezze el a mozaik burkolat következő részét. Az egész eljárás elég hosszú és fáradságos lesz. De akkor egy hibamentes megjelenésű betűtípust fogsz kapni. Miután telepítette az egész mozaikot, betonozza a burkolólapokat (a befejező elemek közötti kötések) speciális kompozíciókkal. A saját kezével fürdhetne.

Betűtípus tégla - szükség van egy ilyen design?

A téglából álló fürdők nagyon ritkán épültek. Általában a következő esetekben épülnek fel:

 1. Ha azt tervezi, hogy egy egységes fürdőszoba egy kombinált típusú fürdőszoba.
 2. Ha az otthoni fürdetés helyisége nagy (nem csak egy fürdőszobát, hanem saját téglából álló medencét is készíthet).
 3. Ha kifinomult és nagyon eredeti fürdőszobát szeretne létrehozni egy exkluzív tervezési projekthez.

Téglafürdő

Mielőtt téglafürdőt kezdene építeni, alaposan fontolja meg, hogy szüksége van-e rá. Ez a betűkészlet számos komoly hátránnyal jár. Az építéshez meg kell ismerni a téglák szabályait. Maga a művelet sokáig tart (különösen, ha egy összetett alakzat építése épül fel). És a téglafesték gondozása sokkal nehezebb, mint egy beton, öntöttvas vagy akril termék esetében.

De az előnye a fürdő a tégla sokat. Nagyon tartós, kényelmes működés (általában az ilyen betűk mélysége nagyobb, mint az akril vagy öntöttvas fürdők). És az építkezés költségei a munka végrehajtásával kapcsolatos kompetens megközelítéssel meglehetősen megfizethetők.

Hogyan készítsünk egy téglafürdőt - egy lépésről lépésre útmutató

Többé-kevésbé tapasztalt, különleges problémákkal küszködő házi mesterek, ilyen művelet nem fog megvalósulni. A betűtípus építési sémája a következő:

 1. A munka megkezdése előtt szerelje fel a szükséges vízvezeték-kommunikációt.
 2. Mérje meg a helyiség méretét, készítse el a téglafürdő projektjét, rendelje meg a szükséges anyagokat.
 3. Végezze el a szerkezet lefektetését. Javasoljuk, hogy féltégla, rögzítő termékek szabvány falazó keverékkel (4 rész homok, 1 cement M400-500). Néhány, különösen takarékos kézműves tanácsot ad egy negyed-tégla betűtípushoz. Ezt nem szabad elvégezni. Az ilyen vékony falak nem képesek ellenállni a víz nyomásának a szerkezetbe való befogadásához.

A munka következő szakasza - minőségi vízszigetelés font. Ajánlatos ilyen eljárást végezni bitumenes bevonatkészítmények és nedvességálló megoldások segítségével. A tetőfedő anyag használata szigorúan tilos. Ez a megérdemelt vízszigetelés nem alkalmas a téglafürdők nedvességének védelmére.

Vízszigetelés és befejező betűkészlet

A vízszigetelő anyagokat előnyösen két rétegben alkalmazzák. A befejező tevékenységek megkezdése előtt szükségszerűen primereket kell alkalmazni védőanyagokra. Ezután a csempe ragasztása hosszú ideig tartja a bélést.

Végleges munkák - mozaik vagy csempe ragasztása. Téglafürdőed kész!