Legfontosabb > Csapok

Márványfürdő

A természetes és mesterséges márványból készült vízvezeték nem olyan régen kezdődött, de az ilyen termékek népszerűsége hihetetlenül magas.

Gyönyörű márványfürdő a belső térben

A megbízhatósággal és tartóssággal együtt a márványfürdők lenyűgöző díszítőelemekkel rendelkeznek, amelyek sokak számára döntő tényező a választás során. A belső teret a finom luxus, a könnyű arisztokrácia finom ízét hangsúlyozza.

Márványfürdő technológia

Fürdők természetes kőből

Természetes kőfürdő

Természetes márványfürdő előállításához egy nagy szilárd tömböt használt a kőből. Annak ellenére, hogy a márvány jól feldolgozható, ez a folyamat meglehetősen nehézkes, ezért a késztermék költsége nagyon magas. A tálat nem kézzel vágják, hanem speciális felszereléssel, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen formát adjon a terméknek. De az ilyen fürdők fő előnye a felületen egyedülálló mintázat, amely soha nem ismétlődik. A többszínű foltok és foltok természetes márványban olyan eredeti mintát hoznak létre, amely nagyon dekoratív megjelenést kölcsönöz a betűtípusnak.

Természetes márvány fürdők

Egy darab márvány, amely új fürdőszobává lesz

A készítményben lévő szennyeződések típusától és mennyiségétől függően a márvány lehet fehér, zöld, fekete, szürke, rózsaszín, ezüstkék és más színek és árnyalatok. Minél ritkább a szín, annál nagyobb a kő ára. A legritkább a kék márvány, amelyet a kék diopesz dominál. Az anyag a csiszolás és csiszolás után a leginkább dekoratív hatással bír. A kezelt felület nem veszi fel a vizet, tisztítja a szennyeződéseket, nagyon kellemes az érintés. A legtöbb márványfürdőben van egy védőbevonat, amely javítja a termék teljesítményét.

Stone márvány, tulajdonságai

Öntött márvány kádak

Az új technológiák alkalmazása lehetővé tette a termelési költségek csökkentését anélkül, hogy elvesztené az anyag dekoratív tulajdonságait, csökkentené a termékek súlyát és javítaná az egyedi tulajdonságait. A mesterséges márvány többféleképpen készül, amelyek közül a legnépszerűbb formázott. Ehhez a márványforgácsokat bizonyos arányban összekeverik akril vagy poliészter gyantával, színező pigmenteket adnak hozzá és speciális formákba öntik. Annak érdekében, hogy az anyag a természetes márvány mintáját adja, a pigmenteket szigorúan váltakozva adják hozzá, és különleges módon összekeverik, aminek következtében különálló zárványok és különböző árnyalatok maradnak. És a felület védelmére és dekoratívabb felhasználására használják a gelcoat - gélszerű pigmentált gyanta tömegét.

Zöld gélköpeny

Általában a fürdőzés folyamata így néz ki:

 • a mátrixformák belső felülete csiszolt és egy vékony, egységes réteg gélköpennyel van bevonva;
 • keverjük össze a márványgitákat gyantával, pigmentekkel és keményítővel;
 • amint a gelcoat megkeményedett, az elkészített keveréket öntik az öntőformába, és a vibropresszót csatlakoztatják. Egy bizonyos idő elteltével kész edényeket veszik ki a formákból.

A vibráció lehetővé teszi a felesleges levegő eltávolítását, növeli az anyag sűrűségét, és tartósabbá teszi a terméket. Általános szabályként az ilyen fürdők számára nem szükséges további kezelés, felületük ideálisan sima és fényes.

Készítsen öntött mészkőfürdőt

Az öntési eljárás lehetővé teszi különféle formák és méretű tálak készítését, így az öntött márvány fürdők széles választékkal rendelkeznek. A sarokmodellek önálló, falra, kerekekre és téglalap alakúak, aszimmetrikusak, kifejezett mintázatúak és teljesen fehérek. Sokan vannak felszerelve hidromasszázs fúvókákkal, kényelmes fejtámlákkal, ortopédiai eszközökkel a lábak és a hátra.

Öntött márványfürdő

A márványfürdő előnyei és hátrányai

Természetes márvány

Mint minden más anyaghoz hasonlóan, a márványnak is vannak előnyei és hátrányai. A már említett dekoráció mellett a pozitív tulajdonságok a következő jellemzőkkel bírnak:

 • A márvány ellenáll a hőmérséklet változásainak. A forrásban lévő vizet és a jeges vizet biztonságosan átöntheted egy ilyen fürdõbe, ennek következményei nem lesznek;
 • az anyagnak nagy a hőteljesítménye, és bár meglehetősen lassan felmelegszik, akkor képes hosszú ideig tartani a vízhőmérsékletet;
 • nagy tömegének köszönhetően a márványfürdő nagyon stabil és nem igényel támogatási keretet;
 • a természetes kő tökéletesen elnyeli a hangokat, ami azt jelenti, hogy a tál teljesen vízzel tele van;
 • Óvatosan, már évtizedek óta használják a márványt, és a kád használata során keletkező kisebb hibák önmagukban nem pótlólagosan javíthatók.

Természetes kőfürdők - a természet szépsége és nagysága

 • a masszív márványtálak túl nehézek, ezért nehezebb felszerelni őket, mint akril, acél, sőt öntöttvas fürdők. Továbbá, ha a padló nem elég erős, nem helyezhetünk el márvány fürdőt;
 • zsetonok és mikrotörzsek könnyen kialakíthatók a felületen, ami nem csak a megjelenést károsítja, hanem megnehezíti a tál tisztítását is. Idővel a fehér márvány sárga árnyalatot kap, nem esztétikus foltokkal burkolódik;
 • a magas költségek miatt csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak a természetes márványfürdőt.

Mesterséges márvány

Fürdő öntött öntött öntött műanyagból

A különleges technológiáknak köszönhetően az öntött márvány nemcsak megőrzi a természetes kő pozitív tulajdonságait, hanem számos módon is felülmúlja.

 1. Az öntött fürdők felülete rendkívül ellenáll a kopásnak. Még hosszas használat után is a falak és az alsó részek simaak és fényesek maradnak, és a tálca könnyen elvisel nagy, tartós terhelést.
 2. A mázas öntvény gyorsabban felmelegszik, mint a természetes, és hosszabb ideig tartja a hőt, még akkor is, ha az öntött fürdő fala észrevehetően vékonyabb, mint egy kőtányé.
 3. A mesterséges márvány könnyebben fúrható technológiai lyukak alatt, így ezek a fürdők gyakran hidromasszázs berendezésekkel vannak felszerelve. Ugyanakkor tökéletesen csillapítják a vibrációt, ami növeli a vízkezelés kényelmét.
 4. A mesterséges anyagok szerkezete nagyon sűrű, és nem teszi lehetővé a piszok elfogyását a fürdő falaiba. A felületről készült plakk könnyen eltávolítható ruhával és szappanoldattal. Továbbá az öntött márványt nem befolyásolja a gombák, nem rozsda, nem rothad.

Három mítosz és tény az öntött márványfürdőről

Ezek a fürdők tökéletesen illeszkednek a belső térbe kővel vagy kerámiával, könnyű helyreállítani, ha szükséges, nem igényelnek speciális gondozási feltételeket. És ami a legfontosabb: teljesen egészségre késztetőek, mert a öntött márvány nem bocsát ki káros anyagokat, nem reagál a szappanoldatokkal és a kozmetikumokkal.

Márványfürdő és gránit talapzat

 • a márvány fürdők súlya nehezebb, mint az akril és az acélmodellek, ezért jelentős erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy saját maguk telepítsék őket;
 • színezékek hatására az anyag színes foltokba borulhat, amelyeket nehéz megszüntetni;
 • a felület tisztításakor nem javasolt a csiszolóanyagok használata;
 • a mesterséges márvány drága anyag, így az abból készült termékek nem olcsóak.

Hogyan válasszon egy márvány fürdőt?

A fürdőszobának elegáns kialakítása márvány pohárral, tea bögre formájában

Méretek és telepítési típus

A fürdõméret a legfontosabb kiválasztási kritérium. Itt kell figyelembe venni a családtagok felépítését és növekedését a legkényelmesebb dimenziók megtalálása érdekében. A tál hossza általában a család legmagasabb magasságának függvénye: egy személynek könnyedén be kell illeszkednie a fürdőkádba fekvő helyzetben fekvő helyzetben, lábával egyenes, kényelmesen pihentető fejét az oldalán. A tál mélysége általában 50-60 cm, a mélyebb fürdő kellemetlen lesz a gyermekek számára, és kisebbek a felnőttek számára. Ugyanakkor, ha idős vagy fogyatékos emberek vannak a házban, akkor jobb, ha 50 cm mélységű tálat választunk.

A választás erősen függ a helyiségtől. Ha a hely kicsi, egyenes méretű modellek elfoglalják az összes helyet, és kényelmetlen lesz használni a fürdőszobát. A legjobb megoldás ebben az esetben sarok vagy leengedő fürdő lenne. Ugyanakkor az öntött márványból készült termékek jobban megfelelnek, mivel faluk vékonyabbak és a formai tartomány sokkal szélesebb. Természetes kőfürdők azonban jobban néznek ki a tágas szobákban, különösen kerek és ovális modellekben. A legtöbb márványfürdő kivehető, így sok helyet foglalnak el.

Hogyan válasszunk fürdő öntött márvány a stílus a belső

Minőségi jelek

A természetes kőfürdők vizuálisan különböznek a többiektől, ezért szinte lehetetlen keverni vagy hamisítani. Először is nagyon vastag falak (80-200 mm), súlya 500 kg-tól, jellegzetes textúra. Ezenkívül leggyakrabban megrendelésre készülnek, és a gyártók értékelik hírnevüket. És mégis, néha rossz minőségű természetes kőzetet használnak, amely a kizsákmányolás folyamán repedésekkel borítja vagy elkezd delaminálni. Nem szabad választanod a fürdőt, ha észreveszed a chipek formájában lévő hibákat, a felszínén leválaszthatóak, a porózus szerkezet pedig rossz minőségű. A tálat alaposan ki kell csiszolni, kellemes tapintásúnak kell lenni, anélkül, hogy éles szél lenne a szélén. Győződjön meg róla, hogy a kezét átengedi a fürdő falán: ha kőből nyoma van a tenyerében, akkor az anyag nem használható.

A cast fürdők egy kicsit bonyolultabbak. Gyakran a mesterséges márvány burkolatának köszönhetően különböző összetételű, de nem egy évig tartó termékeket árulnak el. Általánosságban a márkájú zsetonok helyett a gátlástalan gyártók kvarchomot használnak, ami csökkenti a termelési költségeket, de jelentősen befolyásolja az anyag erejét. Még porózusabbá válik, repedések és forgácsok könnyen kialakíthatók rajta, különösen technológiai lyukak fúrásakor.

Ellenőrizze a termék minőségét a vásárlás előtt.

Vannak, akik megmentik a színező pigmenteket. Ahelyett, hogy pigmentet adnának a tömegnek az öntés előtt, egyszerűen festéket alkalmaznak a késztermékre. Ennek eredményeképpen a legcsekélyebb károsodás következtében egy fehér alap jelenik meg a karcoláson, és sokkal nehezebb megszüntetni egy ilyen hibát. De ha a tál falai a teljes mélységben festettek, nem lesz nehéz helyreállítani a felületet, csak egy réteg gélréteget kell alkalmazni.

A rossz minőség másik oka az öntvénytechnika banális megsértése. Először is, hogy nem felel meg az összetevők arányának, valamint a töltő réteg vastagságának csökkenésében. Vizuálisan ezek a fürdők nem különböznek, kivéve egy kicsit kisebb súlyt, de csak nagyon rövid idő alatt szolgálnak. A vásárlás során elkövetett hibák elkerülése érdekében a terméket az alábbi kritériumok szerint kell kiválasztani:

 • az öntött öntött márvány minõségi edény falvastagsága 12-20 mm, védõréteg vastagsága legalább 1 mm;
 • az egész felület teljesen sima, csiszolás és durvaság nélkül, meleg érintésre, fényes;
 • színes modellek esetén a tálak egyenletesen színezettek, az alapalap nem ragyog;
 • a minta vonalak mentén a varratok teljes hiánya;
 • amikor a falakon lévő kézfejjel megérinti, a hangnak süketnek kell lennie, és a termék bármely részében azonosnak kell lennie.

A fürdőt az előírásoknak és a kiegészítő elemeknek megfelelő utasításoknak kell kísérniük. Ezenkívül a gyártó köteles garanciát vállalni termékeire (márványból készült öntöttvasból, a jótállási idő legalább 2 év, a jól ismert külföldi márkák esetében 5-10 év).

Mesterséges kőfürdő

Csak kiváló minőségű vízvezetékeket válasszon.

Marble Bath Gyártók

Mind a hazai, mind a külföldi gyártók képviselik az orosz vízvezeték-piacon. Az orosz fogyasztók legnagyobb fogyasztói bizalmát a következő márkák élvezik:

 • LLC Astra-Form. Ez a vállalat az elit szaniterek vezető gyártója a hazai piacon. A gyár mintegy 20 éve működik, termékei jól ismertek Oroszországban és külföldön. Az Astra-Form fürdőket magas funkcionalitás és hihetetlenül széles választék jellemzi;

MALTA - vörös színmodell öntött márványból

Márványos fürdő ESSE Sicilia

Kovácsoltvas fürdőkád

Bath Estet Lyon

 • Vispool (Lettország). Egy nagyon népszerű márka hosszú történelemmel. A gyártó olyan speciális technológiát alkalmaz, amellyel az anyag sűrűsége és rétegeinek egyenletessége maximális. Ezek a fürdők a mindennapi életben meglehetősen szerények, ellenállnak a nehéz terheknek, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől. A termékek élettartama legalább 50 év, esztétikai megjelenés nélkül. A cég minden ízlésű fürdőt termel - a klasszikus egyenes modellektől a legexkluzívabbig;

Márványfürdő Vispool Gemma plus

Vispool Evento Accent fürdõ

Fürdő márvány MARMITE ROMANCE

A Marmite TIFFANY öntött öntött márvány fürdője

Márványfürdő RIHO. A fehér színmodell egy magánház belsejében

Márványfürdő RIHO

Marmorin Márványfürdő

Marmorin Amos Márványfürdő

Bath marmorin alice

Mindezek a vállalatok jó hírnévnek örvendenek, így szinte lehetetlen alacsony minőségű termékeket vásárolni tőlük. A termékeket kötelező tesztelésnek vetik alá, a gyártó garanciája minden modellre érvényes. Természetesen az ilyen fürdőket csak szaküzletekben lehet megvásárolni, különben fennáll a kockázata annak, hogy hamisítványt vásárolnak.

A márvány fürdőkád népszerű modelljeinek összehasonlító jellemzői

Capri, Astra-Form (Oroszország)

Bath Astra-Form Capri

Magnum, Astra-Form (Oroszország)

Bath Astra-Form Magnum

Greta, ESSE (Oroszország)

Málta, ESSE (Oroszország)

Delta Standard, Estet (Oroszország)

Marea, Vispool (Lettország)

Vispool Marea, sarokkád

Romantika, Marmite (Lengyelország)

Granada, Riho (Cseh Köztársaság)

Öntött-márvány fürdő RIHO Granada

Alice 1, Marmorin (Lengyelország)

Do-it-yourself márványfürdő telepítés

A márványfürdőt saját kezével telepítjük

A kádak telepítésében nincs alapvető különbség, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek. Azonban az egyéni árnyalatok még mindig érdemes tudni, hogy ön magának fogja csinálni a telepítést. A fő nehézség a márványfürdő telepítésében a súlya. Ha a tál természetes márványból készül, akkor szakembert kell felkérni a telepítésre, így garantálva a nehéz szerkezetek mozgatásával és összekapcsolásával kapcsolatos problémákat. Ha a fürdő öntött márványból készül, ami sokkal könnyebb, a szerelést egy asszisztenssel együtt lehet végezni.

Ajánlások a munka megkezdése előtt

Először meg kell határoznia a fürdő helyét és gondosan fel kell készíteni a helyet. Ha a padló sok kívánnivalót hagy maga után, érdemes leszerelni, és új szintetizáló nyakkendőt készíteni.

A képen egy példát mutat ki egy egyenletes kötés a fürdőszobában

A falak, amelyekhez a fürdőkád oldalai csatlakoznak, gondosan ellenőrizni kell a hibák - repedések, hornyok, gombafertőzések esetén. A bevonat eltávolítása megszűnik, a cementhabarcsok eltávolítják a szabálytalanságokat, a penészből megrepedt területeket tisztítják és antiszeptikus kezeléssel kezelik. Ha ez nem történik meg a fürdőkád telepítése előtt, akkor nehéz lesz odaérni, és aligha leszel képes megszabadulni a gombafelülettől.

Fürdőszoba fal kezelés

A következő lépés vízszigetelés. A fürdőszobában a legalkalmasabb a bitumen alapú vagy akril alapú vízszigetelés. Könnyen alkalmazható, nagyon erős rugalmas filmet képez, ami nem teszi lehetővé a víz és a gőz áthaladását. Hengerrel vagy kefével két vagy három rétegben alkalmazzuk a maximális bevonat sűrűség eléréséhez.

Vízszigetelési területek

Vízszigetelő vízszigetelés alkalmazása

Ezután a padló csempével vagy más anyaggal néz szembe.

A padlózat burkolólapok és porcelán csempe burkolására vonatkozó eljárás

Ha mind a padló, mind a falak jó állapotban vannak, és nem kell cserélni a burkolatot, elegendő a felület por- és szennyeződésének tisztítása. Most elkezdheti telepíteni a fürdőt.

Fontos! Szifon ugyanakkor érdemes vásárolni káddal, így azonnal ellenőrizze, hogy a vastagsága a csésze, berendezések és a távolság a túlfolyó és lecsepegtetjük. Az univerzális modellek általában különböző vastagságú fürdőkhöz alkalmazhatók, de a lefolyó és a túlfolyó nyílás között legfeljebb 57 cm lehet.

1. lépés: Hozd a fürdőt, fordulj meg úgy, hogy a leeresztő nyílás a lehető legközelebb helyezkedjen el a csatorna-csőhöz, és helyezze a fürdőt az oldalára. Távolítsa el a védőcsomagolást.

2. lépés Ha a készlet tartalmaz lábakat, először rögzítse őket. Helyezze be a lábakat a tálca testén lévő szerelőfuratokba, és csavarokkal és különleges fém ékekkel rögzítse. Nem szükséges szorosan csavarni, előfordulhat, hogy módosítania kell a magasságot.

Fürdő lábak

Szerelési utasítások a Riho öntött márvány fürdők számára állítható láb nélkül

3. lépés: A fürdő kívülről a szifon aljzat alja, a behelyezett gumitömítéssel alul az aljzatba. A tálca belsejéből a felső rész fel van húzva, és mindkét elem szorosan rögzítve van egy csavarral. Nem lehet túlságosan csavarni, hogy ne szakadjon meg a műanyag.

Séma - példa a csatorna szerelvények szerelésére öntött márvány fürdőre

Lépés 4. Ezután helyezzük el a kisülő csövet a fürdőszobai oldal felső részében lévő túlfolyó lyukba. Külső oldalról egy flexibilis tömlő van csatlakoztatva a fúvókához, amelynek vége a szifonhoz csatlakozik. Az ízületekben a gumitömítések szükségszerűen be vannak építve, a megbízhatóság érdekében mindkét oldalon szilikon tömítőanyaggal bevonják őket.

5. lépés A hüvely be van helyezve a csatorna nyílásába, majd behelyezi a műanyag szifon adaptert a csavaranyákkal.

Fontos! A csatornahálózathoz való csatlakozáskor a hullámcsöveket csak végső megoldásként kell használni, amikor a lefolyó lyukhoz való hozzáférés nagyon nehéz. A hullámtörés gyorsabb, és nehezebb tisztítani, mint egy kemény cső.

Videó - A fürdő szifon felszerelése

6. lépés: Most nagyon óvatosan kell felhelyezni a fürdőt a lábára, és áthelyezni az előkészített helyre. Ellenőrizze a szifon felengedésének távolságát a lefolyó tetejéig - legalább 10 cm legyen, szükség esetén állítsa be a fürdő lábának magasságát. Győződjön meg róla, hogy vízszintesen ellenőrizze a helyét: a tálban az oldalsó veremház szintjén. A fürdők gyártásánál figyelembe kell venni a vízáramlás lejtését, így nincs szükség további lejtésre a tálhoz. A szifon csatlakoztatásához tömítést kell elhelyezni az aljzatra, helyezze be az adapter nyakába, és rögzítse egy műanyag anyával.

A szifon felszerelése a fürdőbe

7. lépés Miután a szifon csatlakozik a leeresztőcsőhöz, egy rugalmas túlfolyótömlő csatlakozik hozzá, a csatlakozókat szilikonnal tömítik. Ezután kapcsolja ki a vízellátást egy elzárócsappal, csatlakoztassa a kádat a csővezetékhez, szerelje be a keverőt.

Az összes csatlakozás szorosságának ellenőrzéséhez a fürdőt kb. Egyharmadával meg kell tölteni vízzel és néhány percet várni. Ezután alaposan ellenőrizze a csőkötéseket, különösen az alja alatt, tartsa kézben a csöveket. Ha szivárgás van, akkor ürítse ki a vizet, csavarja le a csatlakozó anyákat, törölje szárazra és szorítsa meg újra a tömítőanyagot. Szivárgás hiányában csak a csésze és a fal oldala közötti tömítést zárja le.

Ha a kád szabadon áll, lábak nélkül, a vízvezeték csöveket és a szennyvízcsövet a padló vastagságában kell elhelyezni. Ehhez először a padlón meg kell jelölni azokat a jelöléseket, amelyeken a betonban levő hornyokat betöltik. A strobe mélységének és szélességének kiszámításánál figyelembe kell venni nem csak a csövek átmérőjét, hanem a szigetelőréteg vastagságát is, valamint a leeresztés szögét (legalább 20 mm / méter). A vízvezeték csövek egy padlóra szerelt keverő állványhoz vannak csatlakoztatva, a fürdőkád mellett.

VISPOOL fürdőkád telepítési utasításai

Annak érdekében, hogy a szifont a leeresztő csőhöz csatlakoztassa, a fürdőt egy bárpultra helyezzük, különben nem tudunk megközelíteni a tál alját. A szerelvény-adapterekkel szivárgócsövet és kádcsatorna csatlakozik. A vízelvezető rendszer csatlakoztatása után eltávolítják az alátéteket. Ez a telepítési módszer meglehetősen bonyolult, sok időt és energiát igényel, és a legmegfelelőbb a fürdőszoba felújítása során.

Szifon telepítés

Egy alternatív megoldás egy pódium építése tégla- vagy habblokkok fürdéséhez. Ebben az esetben a csatorna elrendezés a dobogón található, ami nagyban megkönnyíti a munkát. De van egy fontos pont: a padlón lévő terhelés túl nagy lehet. Egy vidéki házban ezt a problémát nem nehéz megoldani, de ez a lehetőség aligha alkalmas egy városi lakásra.

A fürdő telepítése egy téglára

Márványfürdő ellátás

Mint tudják, a márvány kovácsolható anyag, ezért védeni kell a karcolásoktól, a hatásoktól és az agresszív anyagok hatásaitól. Ha lehetséges, helyezze az összes tartozékot úgy, hogy ne essen a fürdőbe, ellenőrizze a polcok és a keverő szerelésének minőségét. Nem kívánatos az ilyen fürdőkádban az állatok fürdésére, mert az éles karmok biztosan hagynak nyomokat a tál falain. Minden használat után öblítse le a felületet tiszta vízzel és törölje le habszivaccsal vagy puha ruhával. És hetente egyszer ajánlott a fürdőt szappanoldattal mosni, de semmiképpen sem használhat csiszolóporokat.

Öntött márványfürdő ellátás

Hasonlóképpen vigyázzon a márvány fürdőkádra is. Nehéz megnehezíteni ezt az anyagot a mindennapi életben, de néha karcolások és zsetonok jelennek meg. A csiszolótermékek és savtartalmú vegyületek könnyen elpusztítják a vékony védőréteget, amely miatt a felület elhalványul, elszíneződik, elveszíti vonzerejét. Különleges folyadékok vannak márvány termékek tisztítására. Alkalmasak mind öntött, mind pedig természetes márványra, és bár költsége magasabb, mint a hagyományos mosószereké, az alkalmazás hatékonysága teljes mértékben igazolja az összes költséget.

Ha bármilyen hiba jelentkezik a fürdőszobában, helyes módon kell rögzíteni a megfelelő módszer kiválasztásával:

 • a kozmetikumokból vagy a hajfestékekből származó foltokat 20% hidrogén-peroxiddal vagy néhány csepp ammóniával eltávolítjuk. Vegyünk egy darab gyapotot, majd az oldatba mártottuk és 1-2 percig nyomjuk a helyszínre. Nem tarthatja sokáig, különben a piszkos hely helyett egy fehér jel jelenik meg;
 • zsíros kozmetikumok, masszázsolajok foltjai először meg kell szórni minden abszorbens porral (keményítő, kréta), és hagyja abszorbeálni. Amint piszkos, a por helyére egy újat cserélnek. Egy nappal később, minden vízzel és mosószerrel leöblített, vízzel lemosva, öblített, szárazra törölve;
 • a rossz minőségű keverők, fémszappanok és egyéb eszközök rozsdás foltjai nehezebbek eltávolítani, különösen, ha a foltokat nagyon megette. Ajánlatos speciális pasztát használni, amely a háztartási vegyszerek bármelyik tárolójában vásárolható meg. A pépet a foltra helyezzük, néhány percig hagyjuk (a gyártó utasításai szerint), majd tiszta vízzel öblítsük le és töröljük le a felületet. Pép hiányában oldószert, például acetont kell használni, de óvatosan kell használni.

A kisméretű forgácsok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében különleges készletek vannak. Ezek közé tartoznak az epoxi, lakk és márvány lapkák. A keverék arányát a csomagoláson feltüntettük, és ott megadtuk a márványfelület helyreállításának pontos utasításait is.

Mesterséges öntött márványból készült fürdő: az előnyök és hátrányok

Mi az öntött márvány? Az ilyen anyag polimerből áll, és márvány vagy gránit morzsát tartalmaz. Annak érdekében, hogy egy formát vagy egy másik fürdőt fürödjenek, a kívánt méret és formatervezés, a gyártók ezt a folyamatot használják: öntsük a szükséges mennyiségű öntött márvány keveréket a zsaluzatba, ezáltal minőségi fürdőt kapjunk. Ez öntött mészkőfürdő, és ebben a cikkben tárgyalunk, beszámolunk gyártásuk folyamatáról, hátrányairól és előnyeikről, és meg fogjuk tudni, hogy milyen típusú ilyen szaniterek léteznek.

Az öntöttvas márványból készült fürdőkészítés folyamata

Valójában a öntött márvány fürdőszobája meglehetősen egyszerű, ha nem veszi figyelembe azokat a pontokat, amelyek bonyolítják ezt a technológiát.

Az Ön adatai: A főbb pontok, miközben megtanulják, hogyan készítsék el a fürdőt öntött márványból, az a képesség, hogy a keverék első összetételét helyesen festik, és a természetes márvány jellegzetes mintáját megkapják. Ebben a technológiában is fontos az oldat hozzáadásával járó színezék mennyisége, sőt a keverék keverésének folyamata is.

Egy másik dolog, ami bonyolítja a munkafolyamatot, az az összetevők arányának pontos betartása, még akkor is, ha az Ön által megadott százalékos aránynak megfelelő mennyiségű adata van, először jó minőségű castinget érhet el. Fel kell készülni arra a tényre, hogy jelentős mennyiségű időt és pénzt költenek arra, hogy megtanulják ezt a technológiát, mivel olyan szervezetek, amelyek öntöttvas márványból készült fürdőkagyártást gyártanak, vonakodnak felfedni titkaikat.

Az öntött fürdőgyártás csúcstechnológiai folyamat.

Annak megértéséhez, hogy az öntött márványfürdő gyártói hogyan hoznak létre ezeket az eszközöket, általánosságban szétszerelheti a gyártási technológiát:

 • A munka kezdetekor a zsaluzat elkészül. Ez a folyamat talán a leginkább időigényes, mivel a végeredmény attól függ, hogy milyen formában töltik el a márványfürdőt;
 • Amikor a zsaluzat elkészült, itt az ideje, hogy felkészítse a keveréket. A gyártás elve közel azonos a beton keverésével. Ebben a szakaszban a keveréket a kívánt színben, árnyékban vagy textúrában festették;
 • A következő szakaszban öntött öntött márványt öntünk a zsaluzathoz, amely viszont külön vibráló asztalra van helyezve. Teljes és kiváló minőségű tömést biztosít az egész forma számára, valamint a tömör tömörítést az üregek és a buborékok nélkül, ami csak a termék minőségét rontja;
 • Ezután a feltöltött formát egy speciális mikroklímával helyezzük, amelynek hőmérséklete és páratartalma mindaddig, amíg az anyag teljesen megszárad. Különleges árnyalat a mesterséges márványból való fürdésre is, ami befolyásolja a végeredményt;
 • Nos, az utolsó szakaszban a mesterséges márványból készült fürdőszobát eltávolítják az öntőformából, és megkezdik a feldolgozást. Leggyakrabban az öntési hibák eltávolítása, technikai lyukak készítése és a felület polírozása.

A teljes feldolgozást követően a készterméket több napig kell hagyni, hogy végül erősebbé váljon.

További információ a fürdők egyéb típusairól a cikk linkjén.

Előnyei és hátrányai öntött márványból

A márványfürdők számos pozitív és negatív tulajdonsággal bírnak, de először az első dolgok. Kezdjük a pozitív tulajdonságokkal, mivel sokkal több van:

 • A márvány fürdőszobák különösen tartósak és gyakorlatilag mentesek a felszínen forgácsolástól és karcolódástól. Természetesen ez a mutató viszonylagos, mivel szándékosan szándékosan károsítja a szögeket vagy bármely más fémtárgyat, de normális használat esetén a felület nagyon hosszú ideig fennmarad;
 • Különböző töltőanyagok és adalékok használatának köszönhetően a márványfürdő szinte bármilyen anyaggal, köztük természetes kövekkel utánozni képes.
 • Mivel a fürdőkészítés anyaga nagyon műanyag, lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen alakú terméket hozzon létre. Mind a klasszikus termékek, mind a szögletes márvány fürdők, valamint kerek, félkör alakú, ovális vagy általánosan sokoldalú szerkezetek lehetnek;
 • Egy másik kétségtelen minőségi tulajdonság, hogy a fürdőkád a teljes rezgés és zaj hiánya. Még akkor is, ha víz kerül a fürdőbe, nincs hang;
 • Jellemzőinek köszönhetően a pszeudo-márványfürdő nem rosszabb az akril termékeknél, és a hőt is megtartja. Ezért a víz hosszú ideig elég meleg marad;
 • Egy másik pozitív tulajdonság az öntött márványfürdő egyszerű javítása.

Ha az öntött fürdőket más típusú vízvezetékekkel hasonlítjuk össze, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezek a termékek szinte semmi esetre sem rosszabbak az akrilnál, és valamilyen módon felülmúlják őket.

Most érdemes megfontolni a fürdőkádat a negatív oldalról:

 • A pozitív tulajdonságok ellenére a mesterséges márványból készült fürdő nagyon szeszélyes és finom anyag, amelyet gondosan meg kell őrizni. Ezért a tisztítást csak enyhe tisztítószerekkel és szivacsokkal szabad végezni;

Fontos! Az öntött fürdőre semmi esetre sem használható olyan csiszolóeszközök és azok, amelyekben vannak agresszív alkotóelemek.

 • Furcsa módon néz ki, de a öntött márványfürdő nem tolerálja a vízzel való tartós érintkezést. Vagyis a vízkezeléssel elengedhetetlen a folyadék teljes eltávolítása, különben a megmaradt víz és az általa tartalmazott sók megrongálhatják a fürdő megjelenését. Nevezetesen, a felületen eltávolíthatatlan folt keletkezik;
 • Nehéz tárgyakat nem szabad leönteni az öntött márványból származó szokásos és szögletes fürdőkre. Mivel meglehetősen nagy méretű csip, vagy általában egy átmenő lyuk alakulhat ki a felületről. Ez eldobható, de idegek, pénz és idő pazarlása;
 • Valószínűleg a formázott fürdőszoba legfontosabb hátránya a termék magas költsége.

Következtetés: Miután tanulmányoztuk ezeket a tulajdonságokat, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a "már a pénz" értékű márványgipsz. Végtére is, a megfelelő gondossággal és gondossággal, a termék könnyen szolgál majd évtizedekig, és nem fog megjelenni.

Kiválasztjuk a gyártót, és levonjuk a következtetéseket

A színes kádak megvásárlása öntöttmárványból nem kell megmenteni, bár a piacon nagyszámú gyártó van, de nem mindegyik rendelkezik a megfelelő minőségű termékekkel. Mindenképpen olvassa el az ügyfelek véleményét és a termékekről készült fotókat. A legismertebb és legfejlettebb bizonyítékok közül a következő vállalatok különböztethetők meg:

 • Márványos márvány kád (Lengyelország);
 • A Marmorin és Kerasan (Olaszország) társaságok fürdői;
 • Szintén jó öntött modern fürdő Riho (Cseh Köztársaság);
 • Ideális és hidromasszázs kádak a Kaldewei cég (Németország) öntött márványból.

Végezetül szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy egy hagyományos vagy szögletes márványfürdő ma elegáns és kifinomult szaniteráruk, mely kiváló teljesítményt és tartósságot kínál. A fürdőszobában öntött öntött márványból könnyű és kényelmes légkört teremt sok éven át.

Márványfürdők: előnyök és hátrányok, gyártási technikák és fajták

Mi az öntött márvány? Bizonyos értelemben ezt az anyagot betonnal lehet összehasonlítani, amelyben a modern polimerek kötőanyagként működnek, és a kis márványgitkák töltőanyagként szolgálnak. Az ilyen megoldást a zsaluzatba öntve bármilyen alakú és méretű terméket kaphat - ez a tulajdonság az öntött öntött márványból, amelyet a gyártók használnak a modern, magas minőségű fürdők készítéséhez. Ebben a cikkben foglalkoznak majd, amelyben a vannaja.net-szel együtt fogunk foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy mi is a formált márvány fürdője - megismerjük gyártásuk technikáját, előnyeit és hátrányait, valamint megértjük ezeknek a vízvezeték szerelvényeknek a fajtáit.

Fürdőköntvény márvány fotó

Márványos kádak: gyártási technikák

A mesterséges márványból való fürdés technikája nem túl bonyolult, és ha nem lenne néhány pillanat, szinte minden háztartási kézműves részt vehetett a gyártásban. Ezeknek az árnyalatoknak köszönhetően az egyszerű technológia meglehetősen összetettnek tűnik. Az első és legfontosabb dolog, amelyet a tudomány tanításának folyamatában meg kell birkóznia, az elsődleges összetétel színezése - eléggé nehéz válogatni. Itt minden részlet fontos - a hozzáadott és a keverék keverésével végződő festékmennyiségből kiindulva. Továbbá ezt a technológiát bonyolítja az összes összetevő megfelelő arányának megismerése - még akkor is, ha információval kell rendelkeznie az anyag százalékában az oldatban, nem lesz jó minőségű öntvény elérése. Fel kell készülnie arra, hogy egy bizonyos összeget pazaroljon - úgyhogy tandíj lesz. Az a tény, hogy az ilyen termékek előállításával foglalkozó vállalkozások többsége titkát titokban tartja.

Öntött márványfürdő sarokkép

Ha a márványból készült fürdőkagyártás technikájáról beszélünk, akkor általában csak néhány lépésből áll.

 1. Zsaluzás előkészítése. Talán ez a pillanat más akadálynak is nevezhető az öntött mészkőfürdő öntermelésének útjában. Az űrlap elkészítése nem könnyű feladat, az egyetlen dolog, ami eszébe jut, hogy kész akril fürdőket használjon. De tudja, az ilyen zsaluzatok sokba fognak kerülni, mert nem egy, hanem két fürdőt kell vásárolnia, és az egyiket alaposan meg kell finomítani. Általában ez a szerszámgyártási technológia nem alkalmas, és a forma szinte a legfontosabb elem, amely nélkül nem lehet kiváló minőségű, és legfőképpen egy gyönyörű fürdő öntött öntött márványból.
 2. A keverék elkészítése. Már korábban beszéltünk erről. Itt csak azt adom hozzá, hogy a munka ezen szakaszában nem csak a megfelelő megoldás gyúrása, hanem a kívánt színű festés is.
 3. Zsaluzat kitöltése. Ez a folyamat is meglehetősen bonyolult - a gyárban egy speciális vibráló asztalon készül. A rezgések segítik a minőségi kitöltést és a megoldást bizonyos sűrűséggel.
 4. A keveréket szárítjuk. Itt nincsenek megjegyzések, annak ellenére, hogy ez a folyamat saját árnyalatai vannak - szükségünk van egy bizonyos hőmérsékletre, páratartalomra és hasonló "csínókra".
 5. Szárítás után a fürdőt kivesszük az öntőformából, és megmunkáljuk - a legtöbb esetben az öntési hibák kiküszöbölése, a lefolyó és a túlfolyó lyukak közötti átfedés és a polírozás.

Mesterséges márványfürdő fotó

A befejező művelet befejezése után az öntött márványfürdő egy ideig letelepszik, melynek során megszerzi erejét.

Tudod megismerni az öntött mészkőfürdő jellemzőit ebből a videóból.

Az öntött márványfürdő előnyei és hátrányai

Az öntőfürdő a modernitásnak tulajdonítható termékeknek tulajdonítható, amelyeknek mind az előnyei, mind a hátrányai vannak. Kezdjük az előnyökkel - van még néhány.

 • A márvány fürdők nagyon tartósak és ellenállnak a külső tényezőknek. Gyakorlatilag nincsenek karcolások rájuk, hacsak nem, természetesen kifejezetten egy szögekkel készülnek.
 • A használt töltőanyag és díszítő adalékanyagoktól függően az ilyen fürdőkészség szinte bármilyen színű lehet, és nem csak természetes kőből, hanem sok más anyagból is utánozhat.
 • A mi piacon az ilyen fürdők széles választékban kerülnek bemutatásra - hagyományos, önálló, klasszikus formájú fürdőkádat talál, vagy megrendelhet, valamint öntött márvány, kerek vagy akár sokszög alakú szögletes fürdő.
 • A mesterséges márványból készült fürdők nem vibrálnak - általában csöndesek. Még a víz alá eső vízfolyása szinte semmi hangot sem okoz.
 • Majdnem minden összetett anyag, beleértve a márványmintát is, tökéletesen megőrzi a hőt - az ilyen fürdők hosszú ideig tartják a vizet.
 • A márványból készült kád tökéletesen alkalmazkodik a restaurálási munkához - a nagy kátyúkat is egyszerűen megszünteti.

Fürdő márvány fotó

Elvben az ilyen fürdők előnyei magukért beszélnek. Most nézzük meg, hogy mi a hibái mesélnek erről a termékről. Csak három jelentős hiányosság van.

 • Az összetett fürdő gondozása meglehetősen nagy probléma - az ilyen anyagok félnek a csiszoló mosogatóktól és a háztartási vegyi anyagok bizonyos típusától.
 • A márványozott fürdők félnek a tartós vízzel való érintkezéstől, függetlenül attól, hogy furcsa lehet. Ha a vízkezelés után elfelejtené a víz elvezetését, akkor a vízben lévő sók elképzelhetetlen foltot hagyhatnak az alján.
 • Hatalmas tárgyak ütésekor ellenállhat az öntött fürdőkben, még akkor is, ha egy üveg WC-vízt adnak rá, egy meglehetősen nagy darab elszakadhat a fürdőtől. Elvileg egy ilyen probléma megoldódott, de ez még mindig extra és felesleges idő-, pénz-, és legfontosabb - idegi kiadás.

A fenti előnyök és hátrányok alapján, amelyeket a gyártók adnak ezeknek a termékeknek, csak egyetlen következtetést vonhatunk le - ezek a termékek mind szó szerint, mind figuratív módon érdemesek. Az összetett anyagok fürdőjének ára a negyedik hátránynak tulajdonítható - nagyon magas.

Öntött márvány fürdő gyártók

Összefoglalva, néhány szóval a márvány fürdőkádak gyártóiról - sokan vannak, de nem mindenki figyelemre méltó. Ezek a termékek meglehetősen drágák, és ha már megvásárolta őket, akkor tudnia kell, hogy mire fizet. A lengyel Marmite által gyártott öntött márvány fürdők nagyon jónak bizonyultak az olasz fürdők Marmorin és Kerasan üzemeltetésében, a cseh Riho fürdő fürdői jó minőségűek, és a német fürdők a Kaldewei kiváló minőségűek. Vannak más, kevésbé ismert vállalatok, amelyek öntött mészkőből készült fürdőket gyártanak, de drága termék beszerzésével, meg kell értenie, hogy mit fizet - nem kell vásárolnia egy macskát egy zsákban.

És ne feledje, ma már öntött márvány fürdőként a legtartósabb, elegáns és drága termékek ilyenek. Megvásárlásával sok éven át kényelmet és komfortot teremt a fürdőszobában!

Öntött márványfürdő

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 41502061

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 41502008

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 25614

Termék kód: 127674

Termék kód: 22604

Termék kód: 22568

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termékkód: 18194

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 18195

Termék kód: 22593

Termék kód: 22567

Termék kód: 25445

Termék kód: 22561

Termékkód: 22565

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 21095

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 25459

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 127851

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 125230

Termék kód: 22603

Különleges hely a különféle anyagokból készült fürdők között. Ez az anyag, amely a már meglévő poliésztergyantával és kvarc-homokkal kiegészített márvány lapkákból áll, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Shop "Plumbing-24" kínál vásárolni fürdő öntött márvány minden kívánt alakú!

előnyök

Miután megállította a választást egy fürdőkádon a márvány öntéséről, meg tudja becsülni annak előnyeit.

 • Az anyag hõvezetõképessége megõrzi a kényelmes vízhõmérséklet hosszabb ideig tartó fenntartását.
 • A megerősített hangszigetelés kiküszöböli azt a kellemetlen zajot, amely akkor következik be, amikor víz kerül a fürdőbe.
 • A fürdőkád márványának előnyei között szerepel az anyag nagy szilárdsága, amely hosszú élettartamot biztosít.
 • Termékei esztétikus megjelenésűek és tökéletesen laposak.

Az öntött márvány fürdő csak pozitív érzelmeket, kellemes érzéseket és jó hangulatot kölcsönöz. A terméket Moszkvában és az Orosz Föderáció más régióiban szállítjuk!

A márvány fürdőkád jellemzői: hogyan válasszunk?

A kőből készült vízvezeték viszonylag nemrég jelent meg a piacon, de már élvezi a fogyasztói keresletet. Ez nem csak a fényűző, kiváló minőségű termékeknek köszönhető, hanem a fokozott szilárdságuk, tartósságuk és kiváló teljesítményük miatt is.

Érdemes megjegyezni, hogy a természetes kőből készült fürdő drága élvezet, az ilyen termékek ára 100 ezer rubelről indul.

A mesterséges analógok azonban nem rosszabbak a természeteseknél. A modern öntöttmárvány minták (textúrázott és színes) a természetes kőhöz hasonlóan, sőt bizonyos műszaki jellemzőkkel is felülmúlja. Fontos, hogy a mesterséges kőből készült tálak olcsóbbak legyenek, egyszerűbb felszerelni és működtetni őket.

Anyagjellemzők

A termék alapja márvány lapkák, amelyek a márványlapok csiszolásából származnak. Rendszerint erre a célra más termékek gyártásával kapcsolatos hibákat vagy maradékanyagokat használnak. A kapott baba inkább liszt.

Gyantákat, lágyítókat és szükség esetén pigmenteket alkalmazunk a készítmény kívánt kívánságára történő kötésére. A kapott készítmény folyékony konzisztenciájú, szilárdulása speciális formában történik. Az eredmény olyan anyag, amely hasonlít a természetes kőhöz. Ugyanakkor a mesterséges kő erőssége kétszer nagyobb, mint a természetes márvány azonos mutatója.

Annak érdekében, hogy a felület simasága speciális összetételű legyen, kiderül, hogy egyfajta "bélés" fürdő. A forma öntő falához védőszerkezetet alkalmaznak, ami megbízható bevonatot biztosít.

A márványforgács helyett kvarchomok használhatók. Ez olcsóbb, ezért a termék ára alacsonyabb, mint egy öntött márvány fürdő ára. Azonban a szilárdsági tulajdonságai és a tartósság termékei kvarc homok sokkal rosszabb, mint a márvány.

Az öntött termékek természetes árnyalatai márványfestékből szürke, fekete, zöldes, bézs színűek. Azonban, ha színösszetevőket adunk a keverékhez, adhatunk a kupaknak bármilyen árnyalatot.

Gyártási technológia

A mesterséges kõfürdõk gyártása több lépcsõben történik:

 • Formakészítés (zsaluzat). A minőség függ a méretek pontosságától, tökéletes alakjától és a késztermék falainak egyenletes vastagságától. A kiváló minőségű zsaluzat gyártása vagy megvásárlása meglehetősen költség, ami az öntöttvas márványkádok magas költségeinek egyik oka. A fürdőformák szabványosak vagy egyediek. Az előkészítési szakaszban a polimer elegyet a gelcoát falára helyezzük. Úgy tervezték, hogy megvédje a fürdő felületét, sima és fényes legyen.

Ennek a kompozíciónak köszönhetően az anyag pórusai zárva vannak, ami azt jelenti, hogy biztosítják a termék antibakteriális tulajdonságait.

 • Márvány (vagy más) forgács és speciális gyanta keverékének elkészítése. Szükség esetén adja meg a fürdőnek a pigment bizonyos árnyalatát a keverékben. Fontos, hogy a színező komponensek a keverési lépés során hozzáadódjanak. Ezután a késztermék árnyalata egységes lesz, csíkozás nélkül, és a teljes fürdő vastagságát megfesteti. Még ha a késztermékben repedés is megjelenik, a hiba nem különbözik a színtől az alap árnyékától. Próbálunk pénzt megtakarítani, egyes gyártók festik a kész terméket, ami egyenetlen színezést, színvastagságot okoz. Amikor a zsetonok megjelennek, akkor erősen kiemelkednek a színes bevonat háttérével szemben.
 • Márvány keveréket öntünk az előkészített zsaluzathoz. Ez a páratartalom és a hőmérséklet 18-23 ° C-on mutatkozik meg. Ha ezt a követelményt nem tartják be, az alakváltozás veszélye magas. A zsalu speciális vibrációs táblákra van felszerelve. A meghatározott rezgési tartomány hozzájárul az ömlesztett anyag jobb zsugorodásához, fagyasztva levegőbuborékok és üregek kialakulása nélkül.
 • A következő lépcső az anyag kristályosodásának vagy megszilárdulásának a szakasza lehet. Ezenkívül bizonyos klimatikus paraméterek fenntartását és enyhe vibrációt igényel.
 • A termék megkötése után a zsaluzatot eltávolítják, majd polírozzák és polírozzák. A kész fürdőnek egy ideig meg kell állnia, hogy meg lehessen szerezni a szükséges erősségmutatókat.

Előnyök és hátrányok

A vásárlás előtt fontos megismerni a termék előnyeit és hátrányait, hogy megismerkedjenek az ügyfelek véleményével.

A öntött öntött márvány fürdő számos tagadhatatlan előnye van:

 • Nagy erő. A gyártási technológia betartása mellett a kő kád változik a megnövekedett tartósság és a mechanikai károsodások ellen.
 • A termék ásványi-polimer bázisának köszönhetően kiváló frakcionálási mutatók.
 • Hosszú élettartam (45-50 évig).
 • A nedves rezgések képessége, ami a kőfürdő ideális a hidromasszázs berendezések beépítéséhez. Az akril fürdőktől eltérően, amelynek falai a hidromasszázs hatásaival vibrálnak, a kő analógok mozdulatlanul maradnak, ami lehetővé teszi a maximális élvezetet az eljárás során.
 • Jó hangszigetelési teljesítmény. Ugyanazok az akrillákkal ellentétben a kő a folyóvíz hangját elfojtja, beleértve a nagy magasságból való leesést. Így például a trópusi zuhanytálca használatával maximális kényelmet élvezhet.
 • Magas hőszigetelési tulajdonságok.

Összetett anyagként az öntött márvány hosszú ideig hőt tart, ami azt jelenti, hogy a fürdőben lévő víz már nem fog lehűlni.

 • A hővezető képesség alacsony szintje, melynek köszönhetően a fürdõfelület meleg, kellemes tapintású.
 • Antibakteriális tulajdonságok. A pórusok hiánya miatt a fürdő felülete nem szívja fel a szennyeződéseket, nem keletkezik penész, gomba és más patogén baktériumok. Ugyanakkor a fürdő maga sem csúszós, hanem biztonságos működéséhez.
 • Különböző formák és méretek. Ez lehet egy kis kompakt kád vagy egy tágas tál, például kettő számára. A szabványos téglalap alakú és négyzet alakú tartályok mellett ovális, kerek formájú tálak, valamint aszimmetrikus modellek is készülnek. Végül lehetőség van a termékek gyártására.
 • Sugárvédelem. A mesterséges analóg teljesen biztonságos, ellentétben a természetes kőből készült sugárzási háttérrel.
 • Nagy színpaletta, beleértve a legcsodálatosabb színeket.
 • Szép megjelenés. Egy ilyen fürdetés még a legegyszerűbb szobában is a luxus és a kifinomultság légkörét hozza. Meglepőnek tűnik, hangsúlyozva tulajdonosa állapotát és jó ízlését.
 • Karbantarthatóság. Ha apró aprócskák jelennek meg, akkor a saját kezével megszüntethetők, speciális javító készlettel. Súlyosabb deformációk esetén speciális segítségre van szükség. Mindenesetre a javítás a szerkezet lebontása nélkül történik.
 • Egyszerű telepítés. Az ilyen fürdőkészülék felszerelése nem különbözik a hasonló berendezések beszerelésétől. Szükség esetén pl. A leeresztő nyílás átmérőjének növelése érdekében könnyen elvégezhető a fúró. Nem félek attól, hogy a felszín feltörni vagy repedés-hálózatba burkolódik.
 • Könnyű gondozás. Az anyag nem igényel speciális karbantartást. Fontos, hogy minden használat után mossuk le a fürdőt, és ne használjuk a tisztítószereket csiszolóeszközökkel.

Hátrány az anyag - ez egy csomó súly és a magas ár. Ha azonban természetes kőből készült termékeket hasonlítjuk össze, akkor sokkal nehezebbek és 3-4-szer drágábbak, mint az öntött márvány analógjai. Ugyanakkor az utóbbiak megkülönböztethetetlenek a természetes kőfürdőktől, a lehető legpontosabban követik a természetes ásványi anyag színét és textúráját.

A termékek hiányosságai között szerepel a színezés lehetősége, amikor a színezék eléri a felületet. Ezért fontos, hogy minden használat után öblítse le a fürdőt, és tanácsos törölni. Ezenkívül a tartályban lévő víz tartós stagnálása esetén rozsdafoltok keletkezhetnek.

Végül a hófehér termékek később sárgás vagy szürkés színűvé válhatnak.

Formák és formatervezés

A termék alakja függhet a fürdő telepítésének módjától.

E tekintetben a tálak lehetnek:

 • fal (ergonómikusabb opció);
 • levált.

Az önálló kádak a belső tér fókuszává válnak. Rendszerint a helyiség középpontjában helyezkednek el, ezért az utóbbiaknak nagy területük van. Rendszerint a termék lába van, vagy egy speciális talapzaton van elhelyezve, ami még inkább fényerejűvé teszi a belső teret. Az ilyen eszköz beszerelése összefüggésben van a kommunikációs és vízelvezető rendszerek nehéz telepítésével, amelyeknek észrevétlenül kell lenniük. Ezenkívül ez a fürdő nagyobb gondot fordít a belső és külső falaira.

A tál alakjától függően egyenesen (négyzet alakú, téglalap alakúak), valamint lekerekített sarkokkal (ovális, négyzetes) is rendelkeznek. Kisebb helyek esetén általában sarokmodelleket választanak ki, amelyek negyedkör alakúak lehetnek.

Ki kell emelnünk az aszimmetrikus modelleket is, amelyek leggyakrabban megrendelésre kerülnek. Kétségtelen, hogy ez a termék stílusosnak és eredetinek tűnik, lehetővé teszi a telepítést, figyelembe véve a terem elrendezésének jellemzőit.

A márványforgácson kívül más kőrészecskék is hozzá lehet adni az öntőkompozícióhoz, ami biztosítja a terméktervezés egyediségét. A legnépszerűbbek a tálak, amelyek közé tartozik a féldrágakövek - malakit, jáspis.

Népszerű gyártók

A Lettország SPN márkája kiváló minőségű termékekkel és kizárólag márvány lapkákkal büszkélkedhet. Ezen kívül számos színmodell, természetes kőből készült termékek gyártása. A hátrány az, hogy műanyagot használnak a vég- és oldalpanelek gyártásában.

Az orosz vállalatok nem kevésbé a lett, sőt európai kollégák termékeik minőségét tekintve, de termékeik jelentősen olcsóbbak. Az Oroszországban termelt fürdő egyetlen mínusz, amíg nem tud versenyezni a kifinomultság és a design változatosságaival szemben a vezető importtermékek termékeivel szemben.

A hazai márkák minősítését az Estet vezette, amelynek termékei (beleértve az oldal- és a véglapokat) kőből készültek. A nagy szilárdságot és a termékek tartósságát a vásárlók jegyzik. A hátrány egy kis modell. A tálak legnépszerűbb formái azonban a gyártó gyűjteményében találhatók. Az Estet Astra (ovális) és az Estet Gracia (170x94 cm-es aszimmetrikus tálca) gyűjteményei a legnagyobb fogyasztói keresletnek számítanak.

Az Estet Lyon kollekció jellegzetes megkülönböztetése egy kovácsoltvas fürdőállvány jelenléte, amely úgy tűnik, hogy a tálra kerül.

A felhasználók az orosz gyártó Aqua Stone fürdőformáinak magas színvonalát és kényelmét is feljegyzik. A termékek élettartama - 45 év, gyártói garancia - 5 év. A legnépszerűbb modellek 170x70 és 180x80 cm világos árnyalatokban. Az eredeti megoldások megértőinek figyelmet kell fordítaniuk a márka gyűjteményére: "Bali", "Malta", "Florida", "Scarlet". A fürdők ezen a vonalon - egy műalkotás. Szokatlan formákkal, stílusos színekkel, eredeti kivitelezéssel jellemzik őket.

Ha keretet keres egy kő után, de alacsonyabb áron, akkor nézze meg a termékek alapján kvarc homok. A Marmite (Lengyelország), az Astra-Form (Oroszország) méltó termelői az ilyen termékeknek.

Hogyan válasszunk?

Mesterséges kőből készült kád kiválasztásakor ne feledje, hogy nem lehet olcsó. Értékelje a felületét - legyen sima, pórusok és repedések nélkül. Figyelembe kell venni a kompozíciót: a fürdõknek elegendõ erõssége van, a már meglévõ gyémántok tartalma legalább 80%, a gyanták 20% -a. A normától való kis eltérés megengedett, legfeljebb 2%.

Érintse meg a fürdő felületét, a hangnak süketnek kell lennie, ugyanaz mindenütt. A felületnek nem lehetnek "sarkai", varratok. A kiváló minőségű fürdő természetes és öntött márványból vastag falak. A fröccsöntött termék falvastagsága 10-12 mm, védőréteg vastagsága legalább 1 mm.

A fürdőméret kiválasztásakor vegye figyelembe a család legmagasabb tagjának magasságát. Ideális esetben a személyt teljesen be kell helyezni a tálba, pihentetni a fejét az egyik oldalán, a lábaknak egyenesen kell lenniük. A standard fürdő 170 cm hosszú, a fürdő mélysége általában 50-60 cm, a mélyebbek pedig jacuzzihoz (különösen négyzet és aszimmetrikus tálakhoz). Ha idősebb rokonok vagy fogyatékos emberek vannak a házban, akkor ajánlott 50 cm-nél kisebb tálat választani.

Kis helyek esetén általában sarokszerkezeteket vásárolnak. Az átlagos mérete 150x150 cm, a termékek meglehetősen tágasak, de nem veszik el a hasznos helyiséget.

Ha színes tálakat vásárolsz, adja meg, hogy milyen módszerrel festettek. Előnyben részesítjük a termékeket, a pigmentet, amelyben az öntésre szolgáló kompozíció beavatkozik. Könnyű azonosítani őket - vessen egy pillantást a vágás helyére a lefolyó.

A vágás teljes vastagsága alatt az árnyalat egy.

Ha a fürdőkád oldalfedelekkel van ellátva, akkor a fürdőt nem szabad megvásárolni műanyag panelekkel. De a márványos gránit méltó lehetőség.

A fürdő költsége számos tényezőtől függ. Először is összetétele, falvastagsága, alakja. A standard négyszögletes minták olcsóbbak, mint az aszimmetrikusak. A hazai gyártók termékei olcsóbbak az importált analógok áraihoz képest. Fontos, hogy az orosz márkák többsége nem minõségi szempontból rosszabb minõségben. Az egyetlen különbség a kevésbé gazdag modelltartomány és a rossz színpaletta.

A modern modellek karfákkal vannak ellátva, a nyak és a gerinc alatt speciális vetületek. Költsége magasabb, de használata kényelmesebb.

Care Tips

Az anyag erõssége ellenére a formázott márvány fürdõje repedésekbe kerül, amikor nehéz tárgyak a magasságból leeresztõdnek a felületére.

Általánosságban elmondható, hogy nagyon gondoskodik róla, és az alábbi ajánlások betartását teszi lehetővé:

 • Ne használjon csiszolóanyagot vagy kemény kefét a tisztításhoz. Ez repedésekhez vezet a felületen. A kőfürdő tisztítása egy speciális eszközzel jobb. Ez drágább, mint a szokásos tisztítószerek, de sokkal hatékonyabb az ilyen típusú felületeken.
 • Miután fürödni kezdett, tiszta vízzel öblítse le és szárítsa meg.
 • A fürdő takarítóeszközzel történő mosása heti 2-3 alkalommal elegendő.
 • Fontos, hogy a tál felszínén ne gyűjtsön vizet, mert ez festést okoz. A fényes árnyékolók körében a fehér márványból készült termékek.
 • Ugyanezen okból ellenőrizni kell a vízvezeték állapotát, és a csaptelep vagy zuhany legkisebb szivárgását azonnal eltávolítani kell.
 • Ha megjelenik egy kis rozsdafolt, megpróbálhatja eltávolítani hidrogén-peroxiddal. Ha színes festék jelenik meg, használjon oldószert. Rövid ideig kell felhordani a felületre és vízzel öblíteni. Tilos állandóan hagyni az oldószert és dörzsölni a foltot agresszíven, mivel ez zavaros foltok kialakulását és a védőréteg károsodását eredményezi.
 • A fürdő felületének durvasága vagy kiégése esetén professzionális kompozíciók segítségével polírozás szükséges.

Ez a probléma rendszerint sűrített anyagfürdőben történik, mivel ez porózusabb.

 • A hidromasszázs készülék beszerelésekor minden elektromos kábelt földelni kell, ez az egyetlen módja annak, hogy garantálja a szerkezet biztonságát.
 • Amikor megjelenik egy kis chip, a lehető leghamarabb le kell zárni a javító készlet használatával.

Gyönyörű példák a belső térben

Az öntött kő kád harmonikusan illeszkedik egy szigorú klasszikus belső térbe vagy egy csodálatos, csodálatos barokk stílusba. Ideális - önálló kádas lábakkal. Ez utóbbira növényi díszek vagy állati lábak formájában kerülhet sor. Az anyagnak pontosan kell utánozni a természetes kőből, az előnyben részesített színek szürkés, fehér, sárga.

Ha a dekor egyszerűséggel és könnyedséggel vonzza Önt, és a márvány és fa kombinációja kellemes a szemhez, díszítse a szobát Provence stílusában. Ebben az esetben önálló kádat is választhat, de világos dekoráció nélkül. Sarok vagy ovális modellek, valamint a talapzatba ágyazott termékek is megfelelőek lesznek. Az ilyen tálak színes megoldása halvány lila, oliva, világoskék és bézs.

A dekorációhoz fafelületeket, például mennyezeti gerendákat, kerámia burkolólapokat használnak. Provence stílusú otthoni kényelem és virágdísz, ezért használjon bolyhos törölközőt, kancsókat és még a szárított virágokat is.