Legfontosabb > Fürdő

Márványfürdő

A természetes és mesterséges márványból készült vízvezeték nem olyan régen kezdődött, de az ilyen termékek népszerűsége hihetetlenül magas.

Gyönyörű márványfürdő a belső térben

A megbízhatósággal és tartóssággal együtt a márványfürdők lenyűgöző díszítőelemekkel rendelkeznek, amelyek sokak számára döntő tényező a választás során. A belső teret a finom luxus, a könnyű arisztokrácia finom ízét hangsúlyozza.

Márványfürdő technológia

Fürdők természetes kőből

Természetes kőfürdő

Természetes márványfürdő előállításához egy nagy szilárd tömböt használt a kőből. Annak ellenére, hogy a márvány jól feldolgozható, ez a folyamat meglehetősen nehézkes, ezért a késztermék költsége nagyon magas. A tálat nem kézzel vágják, hanem speciális felszereléssel, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen formát adjon a terméknek. De az ilyen fürdők fő előnye a felületen egyedülálló mintázat, amely soha nem ismétlődik. A többszínű foltok és foltok természetes márványban olyan eredeti mintát hoznak létre, amely nagyon dekoratív megjelenést kölcsönöz a betűtípusnak.

Természetes márvány fürdők

Egy darab márvány, amely új fürdőszobává lesz

A készítményben lévő szennyeződések típusától és mennyiségétől függően a márvány lehet fehér, zöld, fekete, szürke, rózsaszín, ezüstkék és más színek és árnyalatok. Minél ritkább a szín, annál nagyobb a kő ára. A legritkább a kék márvány, amelyet a kék diopesz dominál. Az anyag a csiszolás és csiszolás után a leginkább dekoratív hatással bír. A kezelt felület nem veszi fel a vizet, tisztítja a szennyeződéseket, nagyon kellemes az érintés. A legtöbb márványfürdőben van egy védőbevonat, amely javítja a termék teljesítményét.

Stone márvány, tulajdonságai

Öntött márvány kádak

Az új technológiák alkalmazása lehetővé tette a termelési költségek csökkentését anélkül, hogy elvesztené az anyag dekoratív tulajdonságait, csökkentené a termékek súlyát és javítaná az egyedi tulajdonságait. A mesterséges márvány többféleképpen készül, amelyek közül a legnépszerűbb formázott. Ehhez a márványforgácsokat bizonyos arányban összekeverik akril vagy poliészter gyantával, színező pigmenteket adnak hozzá és speciális formákba öntik. Annak érdekében, hogy az anyag a természetes márvány mintáját adja, a pigmenteket szigorúan váltakozva adják hozzá, és különleges módon összekeverik, aminek következtében különálló zárványok és különböző árnyalatok maradnak. És a felület védelmére és dekoratívabb felhasználására használják a gelcoat - gélszerű pigmentált gyanta tömegét.

Zöld gélköpeny

Általában a fürdőzés folyamata így néz ki:

 • a mátrixformák belső felülete csiszolt és egy vékony, egységes réteg gélköpennyel van bevonva;
 • keverjük össze a márványgitákat gyantával, pigmentekkel és keményítővel;
 • amint a gelcoat megkeményedett, az elkészített keveréket öntik az öntőformába, és a vibropresszót csatlakoztatják. Egy bizonyos idő elteltével kész edényeket veszik ki a formákból.

A vibráció lehetővé teszi a felesleges levegő eltávolítását, növeli az anyag sűrűségét, és tartósabbá teszi a terméket. Általános szabályként az ilyen fürdők számára nem szükséges további kezelés, felületük ideálisan sima és fényes.

Készítsen öntött mészkőfürdőt

Az öntési eljárás lehetővé teszi különféle formák és méretű tálak készítését, így az öntött márvány fürdők széles választékkal rendelkeznek. A sarokmodellek önálló, falra, kerekekre és téglalap alakúak, aszimmetrikusak, kifejezett mintázatúak és teljesen fehérek. Sokan vannak felszerelve hidromasszázs fúvókákkal, kényelmes fejtámlákkal, ortopédiai eszközökkel a lábak és a hátra.

Öntött márványfürdő

A márványfürdő előnyei és hátrányai

Természetes márvány

Mint minden más anyaghoz hasonlóan, a márványnak is vannak előnyei és hátrányai. A már említett dekoráció mellett a pozitív tulajdonságok a következő jellemzőkkel bírnak:

 • A márvány ellenáll a hőmérséklet változásainak. A forrásban lévő vizet és a jeges vizet biztonságosan átöntheted egy ilyen fürdõbe, ennek következményei nem lesznek;
 • az anyagnak nagy a hőteljesítménye, és bár meglehetősen lassan felmelegszik, akkor képes hosszú ideig tartani a vízhőmérsékletet;
 • nagy tömegének köszönhetően a márványfürdő nagyon stabil és nem igényel támogatási keretet;
 • a természetes kő tökéletesen elnyeli a hangokat, ami azt jelenti, hogy a tál teljesen vízzel tele van;
 • Óvatosan, már évtizedek óta használják a márványt, és a kád használata során keletkező kisebb hibák önmagukban nem pótlólagosan javíthatók.

Természetes kőfürdők - a természet szépsége és nagysága

 • a masszív márványtálak túl nehézek, ezért nehezebb felszerelni őket, mint akril, acél, sőt öntöttvas fürdők. Továbbá, ha a padló nem elég erős, nem helyezhetünk el márvány fürdőt;
 • zsetonok és mikrotörzsek könnyen kialakíthatók a felületen, ami nem csak a megjelenést károsítja, hanem megnehezíti a tál tisztítását is. Idővel a fehér márvány sárga árnyalatot kap, nem esztétikus foltokkal burkolódik;
 • a magas költségek miatt csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak a természetes márványfürdőt.

Mesterséges márvány

Fürdő öntött öntött öntött műanyagból

A különleges technológiáknak köszönhetően az öntött márvány nemcsak megőrzi a természetes kő pozitív tulajdonságait, hanem számos módon is felülmúlja.

 1. Az öntött fürdők felülete rendkívül ellenáll a kopásnak. Még hosszas használat után is a falak és az alsó részek simaak és fényesek maradnak, és a tálca könnyen elvisel nagy, tartós terhelést.
 2. A mázas öntvény gyorsabban felmelegszik, mint a természetes, és hosszabb ideig tartja a hőt, még akkor is, ha az öntött fürdő fala észrevehetően vékonyabb, mint egy kőtányé.
 3. A mesterséges márvány könnyebben fúrható technológiai lyukak alatt, így ezek a fürdők gyakran hidromasszázs berendezésekkel vannak felszerelve. Ugyanakkor tökéletesen csillapítják a vibrációt, ami növeli a vízkezelés kényelmét.
 4. A mesterséges anyagok szerkezete nagyon sűrű, és nem teszi lehetővé a piszok elfogyását a fürdő falaiba. A felületről készült plakk könnyen eltávolítható ruhával és szappanoldattal. Továbbá az öntött márványt nem befolyásolja a gombák, nem rozsda, nem rothad.

Három mítosz és tény az öntött márványfürdőről

Ezek a fürdők tökéletesen illeszkednek a belső térbe kővel vagy kerámiával, könnyű helyreállítani, ha szükséges, nem igényelnek speciális gondozási feltételeket. És ami a legfontosabb: teljesen egészségre késztetőek, mert a öntött márvány nem bocsát ki káros anyagokat, nem reagál a szappanoldatokkal és a kozmetikumokkal.

Márványfürdő és gránit talapzat

 • a márvány fürdők súlya nehezebb, mint az akril és az acélmodellek, ezért jelentős erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy saját maguk telepítsék őket;
 • színezékek hatására az anyag színes foltokba borulhat, amelyeket nehéz megszüntetni;
 • a felület tisztításakor nem javasolt a csiszolóanyagok használata;
 • a mesterséges márvány drága anyag, így az abból készült termékek nem olcsóak.

Hogyan válasszon egy márvány fürdőt?

A fürdőszobának elegáns kialakítása márvány pohárral, tea bögre formájában

Méretek és telepítési típus

A fürdõméret a legfontosabb kiválasztási kritérium. Itt kell figyelembe venni a családtagok felépítését és növekedését a legkényelmesebb dimenziók megtalálása érdekében. A tál hossza általában a család legmagasabb magasságának függvénye: egy személynek könnyedén be kell illeszkednie a fürdőkádba fekvő helyzetben fekvő helyzetben, lábával egyenes, kényelmesen pihentető fejét az oldalán. A tál mélysége általában 50-60 cm, a mélyebb fürdő kellemetlen lesz a gyermekek számára, és kisebbek a felnőttek számára. Ugyanakkor, ha idős vagy fogyatékos emberek vannak a házban, akkor jobb, ha 50 cm mélységű tálat választunk.

A választás erősen függ a helyiségtől. Ha a hely kicsi, egyenes méretű modellek elfoglalják az összes helyet, és kényelmetlen lesz használni a fürdőszobát. A legjobb megoldás ebben az esetben sarok vagy leengedő fürdő lenne. Ugyanakkor az öntött márványból készült termékek jobban megfelelnek, mivel faluk vékonyabbak és a formai tartomány sokkal szélesebb. Természetes kőfürdők azonban jobban néznek ki a tágas szobákban, különösen kerek és ovális modellekben. A legtöbb márványfürdő kivehető, így sok helyet foglalnak el.

Hogyan válasszunk fürdő öntött márvány a stílus a belső

Minőségi jelek

A természetes kőfürdők vizuálisan különböznek a többiektől, ezért szinte lehetetlen keverni vagy hamisítani. Először is nagyon vastag falak (80-200 mm), súlya 500 kg-tól, jellegzetes textúra. Ezenkívül leggyakrabban megrendelésre készülnek, és a gyártók értékelik hírnevüket. És mégis, néha rossz minőségű természetes kőzetet használnak, amely a kizsákmányolás folyamán repedésekkel borítja vagy elkezd delaminálni. Nem szabad választanod a fürdőt, ha észreveszed a chipek formájában lévő hibákat, a felszínén leválaszthatóak, a porózus szerkezet pedig rossz minőségű. A tálat alaposan ki kell csiszolni, kellemes tapintásúnak kell lenni, anélkül, hogy éles szél lenne a szélén. Győződjön meg róla, hogy a kezét átengedi a fürdő falán: ha kőből nyoma van a tenyerében, akkor az anyag nem használható.

A cast fürdők egy kicsit bonyolultabbak. Gyakran a mesterséges márvány burkolatának köszönhetően különböző összetételű, de nem egy évig tartó termékeket árulnak el. Általánosságban a márkájú zsetonok helyett a gátlástalan gyártók kvarchomot használnak, ami csökkenti a termelési költségeket, de jelentősen befolyásolja az anyag erejét. Még porózusabbá válik, repedések és forgácsok könnyen kialakíthatók rajta, különösen technológiai lyukak fúrásakor.

Ellenőrizze a termék minőségét a vásárlás előtt.

Vannak, akik megmentik a színező pigmenteket. Ahelyett, hogy pigmentet adnának a tömegnek az öntés előtt, egyszerűen festéket alkalmaznak a késztermékre. Ennek eredményeképpen a legcsekélyebb károsodás következtében egy fehér alap jelenik meg a karcoláson, és sokkal nehezebb megszüntetni egy ilyen hibát. De ha a tál falai a teljes mélységben festettek, nem lesz nehéz helyreállítani a felületet, csak egy réteg gélréteget kell alkalmazni.

A rossz minőség másik oka az öntvénytechnika banális megsértése. Először is, hogy nem felel meg az összetevők arányának, valamint a töltő réteg vastagságának csökkenésében. Vizuálisan ezek a fürdők nem különböznek, kivéve egy kicsit kisebb súlyt, de csak nagyon rövid idő alatt szolgálnak. A vásárlás során elkövetett hibák elkerülése érdekében a terméket az alábbi kritériumok szerint kell kiválasztani:

 • az öntött öntött márvány minõségi edény falvastagsága 12-20 mm, védõréteg vastagsága legalább 1 mm;
 • az egész felület teljesen sima, csiszolás és durvaság nélkül, meleg érintésre, fényes;
 • színes modellek esetén a tálak egyenletesen színezettek, az alapalap nem ragyog;
 • a minta vonalak mentén a varratok teljes hiánya;
 • amikor a falakon lévő kézfejjel megérinti, a hangnak süketnek kell lennie, és a termék bármely részében azonosnak kell lennie.

A fürdőt az előírásoknak és a kiegészítő elemeknek megfelelő utasításoknak kell kísérniük. Ezenkívül a gyártó köteles garanciát vállalni termékeire (márványból készült öntöttvasból, a jótállási idő legalább 2 év, a jól ismert külföldi márkák esetében 5-10 év).

Mesterséges kőfürdő

Csak kiváló minőségű vízvezetékeket válasszon.

Marble Bath Gyártók

Mind a hazai, mind a külföldi gyártók képviselik az orosz vízvezeték-piacon. Az orosz fogyasztók legnagyobb fogyasztói bizalmát a következő márkák élvezik:

 • LLC Astra-Form. Ez a vállalat az elit szaniterek vezető gyártója a hazai piacon. A gyár mintegy 20 éve működik, termékei jól ismertek Oroszországban és külföldön. Az Astra-Form fürdőket magas funkcionalitás és hihetetlenül széles választék jellemzi;

MALTA - vörös színmodell öntött márványból

Márványos fürdő ESSE Sicilia

Kovácsoltvas fürdőkád

Bath Estet Lyon

 • Vispool (Lettország). Egy nagyon népszerű márka hosszú történelemmel. A gyártó olyan speciális technológiát alkalmaz, amellyel az anyag sűrűsége és rétegeinek egyenletessége maximális. Ezek a fürdők a mindennapi életben meglehetősen szerények, ellenállnak a nehéz terheknek, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől. A termékek élettartama legalább 50 év, esztétikai megjelenés nélkül. A cég minden ízlésű fürdőt termel - a klasszikus egyenes modellektől a legexkluzívabbig;

Márványfürdő Vispool Gemma plus

Vispool Evento Accent fürdõ

Fürdő márvány MARMITE ROMANCE

A Marmite TIFFANY öntött öntött márvány fürdője

Márványfürdő RIHO. A fehér színmodell egy magánház belsejében

Márványfürdő RIHO

Marmorin Márványfürdő

Marmorin Amos Márványfürdő

Bath marmorin alice

Mindezek a vállalatok jó hírnévnek örvendenek, így szinte lehetetlen alacsony minőségű termékeket vásárolni tőlük. A termékeket kötelező tesztelésnek vetik alá, a gyártó garanciája minden modellre érvényes. Természetesen az ilyen fürdőket csak szaküzletekben lehet megvásárolni, különben fennáll a kockázata annak, hogy hamisítványt vásárolnak.

A márvány fürdőkád népszerű modelljeinek összehasonlító jellemzői

Capri, Astra-Form (Oroszország)

Bath Astra-Form Capri

Magnum, Astra-Form (Oroszország)

Bath Astra-Form Magnum

Greta, ESSE (Oroszország)

Málta, ESSE (Oroszország)

Delta Standard, Estet (Oroszország)

Marea, Vispool (Lettország)

Vispool Marea, sarokkád

Romantika, Marmite (Lengyelország)

Granada, Riho (Cseh Köztársaság)

Öntött-márvány fürdő RIHO Granada

Alice 1, Marmorin (Lengyelország)

Do-it-yourself márványfürdő telepítés

A márványfürdőt saját kezével telepítjük

A kádak telepítésében nincs alapvető különbség, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek. Azonban az egyéni árnyalatok még mindig érdemes tudni, hogy ön magának fogja csinálni a telepítést. A fő nehézség a márványfürdő telepítésében a súlya. Ha a tál természetes márványból készül, akkor szakembert kell felkérni a telepítésre, így garantálva a nehéz szerkezetek mozgatásával és összekapcsolásával kapcsolatos problémákat. Ha a fürdő öntött márványból készül, ami sokkal könnyebb, a szerelést egy asszisztenssel együtt lehet végezni.

Ajánlások a munka megkezdése előtt

Először meg kell határoznia a fürdő helyét és gondosan fel kell készíteni a helyet. Ha a padló sok kívánnivalót hagy maga után, érdemes leszerelni, és új szintetizáló nyakkendőt készíteni.

A képen egy példát mutat ki egy egyenletes kötés a fürdőszobában

A falak, amelyekhez a fürdőkád oldalai csatlakoznak, gondosan ellenőrizni kell a hibák - repedések, hornyok, gombafertőzések esetén. A bevonat eltávolítása megszűnik, a cementhabarcsok eltávolítják a szabálytalanságokat, a penészből megrepedt területeket tisztítják és antiszeptikus kezeléssel kezelik. Ha ez nem történik meg a fürdőkád telepítése előtt, akkor nehéz lesz odaérni, és aligha leszel képes megszabadulni a gombafelülettől.

Fürdőszoba fal kezelés

A következő lépés vízszigetelés. A fürdőszobában a legalkalmasabb a bitumen alapú vagy akril alapú vízszigetelés. Könnyen alkalmazható, nagyon erős rugalmas filmet képez, ami nem teszi lehetővé a víz és a gőz áthaladását. Hengerrel vagy kefével két vagy három rétegben alkalmazzuk a maximális bevonat sűrűség eléréséhez.

Vízszigetelési területek

Vízszigetelő vízszigetelés alkalmazása

Ezután a padló csempével vagy más anyaggal néz szembe.

A padlózat burkolólapok és porcelán csempe burkolására vonatkozó eljárás

Ha mind a padló, mind a falak jó állapotban vannak, és nem kell cserélni a burkolatot, elegendő a felület por- és szennyeződésének tisztítása. Most elkezdheti telepíteni a fürdőt.

Fontos! Szifon ugyanakkor érdemes vásárolni káddal, így azonnal ellenőrizze, hogy a vastagsága a csésze, berendezések és a távolság a túlfolyó és lecsepegtetjük. Az univerzális modellek általában különböző vastagságú fürdőkhöz alkalmazhatók, de a lefolyó és a túlfolyó nyílás között legfeljebb 57 cm lehet.

1. lépés: Hozd a fürdőt, fordulj meg úgy, hogy a leeresztő nyílás a lehető legközelebb helyezkedjen el a csatorna-csőhöz, és helyezze a fürdőt az oldalára. Távolítsa el a védőcsomagolást.

2. lépés Ha a készlet tartalmaz lábakat, először rögzítse őket. Helyezze be a lábakat a tálca testén lévő szerelőfuratokba, és csavarokkal és különleges fém ékekkel rögzítse. Nem szükséges szorosan csavarni, előfordulhat, hogy módosítania kell a magasságot.

Fürdő lábak

Szerelési utasítások a Riho öntött márvány fürdők számára állítható láb nélkül

3. lépés: A fürdő kívülről a szifon aljzat alja, a behelyezett gumitömítéssel alul az aljzatba. A tálca belsejéből a felső rész fel van húzva, és mindkét elem szorosan rögzítve van egy csavarral. Nem lehet túlságosan csavarni, hogy ne szakadjon meg a műanyag.

Séma - példa a csatorna szerelvények szerelésére öntött márvány fürdőre

Lépés 4. Ezután helyezzük el a kisülő csövet a fürdőszobai oldal felső részében lévő túlfolyó lyukba. Külső oldalról egy flexibilis tömlő van csatlakoztatva a fúvókához, amelynek vége a szifonhoz csatlakozik. Az ízületekben a gumitömítések szükségszerűen be vannak építve, a megbízhatóság érdekében mindkét oldalon szilikon tömítőanyaggal bevonják őket.

5. lépés A hüvely be van helyezve a csatorna nyílásába, majd behelyezi a műanyag szifon adaptert a csavaranyákkal.

Fontos! A csatornahálózathoz való csatlakozáskor a hullámcsöveket csak végső megoldásként kell használni, amikor a lefolyó lyukhoz való hozzáférés nagyon nehéz. A hullámtörés gyorsabb, és nehezebb tisztítani, mint egy kemény cső.

Videó - A fürdő szifon felszerelése

6. lépés: Most nagyon óvatosan kell felhelyezni a fürdőt a lábára, és áthelyezni az előkészített helyre. Ellenőrizze a szifon felengedésének távolságát a lefolyó tetejéig - legalább 10 cm legyen, szükség esetén állítsa be a fürdő lábának magasságát. Győződjön meg róla, hogy vízszintesen ellenőrizze a helyét: a tálban az oldalsó veremház szintjén. A fürdők gyártásánál figyelembe kell venni a vízáramlás lejtését, így nincs szükség további lejtésre a tálhoz. A szifon csatlakoztatásához tömítést kell elhelyezni az aljzatra, helyezze be az adapter nyakába, és rögzítse egy műanyag anyával.

A szifon felszerelése a fürdőbe

7. lépés Miután a szifon csatlakozik a leeresztőcsőhöz, egy rugalmas túlfolyótömlő csatlakozik hozzá, a csatlakozókat szilikonnal tömítik. Ezután kapcsolja ki a vízellátást egy elzárócsappal, csatlakoztassa a kádat a csővezetékhez, szerelje be a keverőt.

Az összes csatlakozás szorosságának ellenőrzéséhez a fürdőt kb. Egyharmadával meg kell tölteni vízzel és néhány percet várni. Ezután alaposan ellenőrizze a csőkötéseket, különösen az alja alatt, tartsa kézben a csöveket. Ha szivárgás van, akkor ürítse ki a vizet, csavarja le a csatlakozó anyákat, törölje szárazra és szorítsa meg újra a tömítőanyagot. Szivárgás hiányában csak a csésze és a fal oldala közötti tömítést zárja le.

Ha a kád szabadon áll, lábak nélkül, a vízvezeték csöveket és a szennyvízcsövet a padló vastagságában kell elhelyezni. Ehhez először a padlón meg kell jelölni azokat a jelöléseket, amelyeken a betonban levő hornyokat betöltik. A strobe mélységének és szélességének kiszámításánál figyelembe kell venni nem csak a csövek átmérőjét, hanem a szigetelőréteg vastagságát is, valamint a leeresztés szögét (legalább 20 mm / méter). A vízvezeték csövek egy padlóra szerelt keverő állványhoz vannak csatlakoztatva, a fürdőkád mellett.

VISPOOL fürdőkád telepítési utasításai

Annak érdekében, hogy a szifont a leeresztő csőhöz csatlakoztassa, a fürdőt egy bárpultra helyezzük, különben nem tudunk megközelíteni a tál alját. A szerelvény-adapterekkel szivárgócsövet és kádcsatorna csatlakozik. A vízelvezető rendszer csatlakoztatása után eltávolítják az alátéteket. Ez a telepítési módszer meglehetősen bonyolult, sok időt és energiát igényel, és a legmegfelelőbb a fürdőszoba felújítása során.

Szifon telepítés

Egy alternatív megoldás egy pódium építése tégla- vagy habblokkok fürdéséhez. Ebben az esetben a csatorna elrendezés a dobogón található, ami nagyban megkönnyíti a munkát. De van egy fontos pont: a padlón lévő terhelés túl nagy lehet. Egy vidéki házban ezt a problémát nem nehéz megoldani, de ez a lehetőség aligha alkalmas egy városi lakásra.

A fürdő telepítése egy téglára

Márványfürdő ellátás

Mint tudják, a márvány kovácsolható anyag, ezért védeni kell a karcolásoktól, a hatásoktól és az agresszív anyagok hatásaitól. Ha lehetséges, helyezze az összes tartozékot úgy, hogy ne essen a fürdőbe, ellenőrizze a polcok és a keverő szerelésének minőségét. Nem kívánatos az ilyen fürdőkádban az állatok fürdésére, mert az éles karmok biztosan hagynak nyomokat a tál falain. Minden használat után öblítse le a felületet tiszta vízzel és törölje le habszivaccsal vagy puha ruhával. És hetente egyszer ajánlott a fürdőt szappanoldattal mosni, de semmiképpen sem használhat csiszolóporokat.

Öntött márványfürdő ellátás

Hasonlóképpen vigyázzon a márvány fürdőkádra is. Nehéz megnehezíteni ezt az anyagot a mindennapi életben, de néha karcolások és zsetonok jelennek meg. A csiszolótermékek és savtartalmú vegyületek könnyen elpusztítják a vékony védőréteget, amely miatt a felület elhalványul, elszíneződik, elveszíti vonzerejét. Különleges folyadékok vannak márvány termékek tisztítására. Alkalmasak mind öntött, mind pedig természetes márványra, és bár költsége magasabb, mint a hagyományos mosószereké, az alkalmazás hatékonysága teljes mértékben igazolja az összes költséget.

Ha bármilyen hiba jelentkezik a fürdőszobában, helyes módon kell rögzíteni a megfelelő módszer kiválasztásával:

 • a kozmetikumokból vagy a hajfestékekből származó foltokat 20% hidrogén-peroxiddal vagy néhány csepp ammóniával eltávolítjuk. Vegyünk egy darab gyapotot, majd az oldatba mártottuk és 1-2 percig nyomjuk a helyszínre. Nem tarthatja sokáig, különben a piszkos hely helyett egy fehér jel jelenik meg;
 • zsíros kozmetikumok, masszázsolajok foltjai először meg kell szórni minden abszorbens porral (keményítő, kréta), és hagyja abszorbeálni. Amint piszkos, a por helyére egy újat cserélnek. Egy nappal később, minden vízzel és mosószerrel leöblített, vízzel lemosva, öblített, szárazra törölve;
 • a rossz minőségű keverők, fémszappanok és egyéb eszközök rozsdás foltjai nehezebbek eltávolítani, különösen, ha a foltokat nagyon megette. Ajánlatos speciális pasztát használni, amely a háztartási vegyszerek bármelyik tárolójában vásárolható meg. A pépet a foltra helyezzük, néhány percig hagyjuk (a gyártó utasításai szerint), majd tiszta vízzel öblítsük le és töröljük le a felületet. Pép hiányában oldószert, például acetont kell használni, de óvatosan kell használni.

A kisméretű forgácsok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében különleges készletek vannak. Ezek közé tartoznak az epoxi, lakk és márvány lapkák. A keverék arányát a csomagoláson feltüntettük, és ott megadtuk a márványfelület helyreállításának pontos utasításait is.

Öntött márványfürdő

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 41502061

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 41502008

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 25614

Termék kód: 127674

Termék kód: 22604

Termék kód: 22568

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termékkód: 18194

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 18195

Termék kód: 22593

Termék kód: 22567

Termék kód: 25445

Termék kód: 22561

Termékkód: 22565

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 21095

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 25459

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 127851

Gyártó: Olaszország - Oroszország

Termék kód: 125230

Termék kód: 22603

Különleges hely a különféle anyagokból készült fürdők között. Ez az anyag, amely a már meglévő poliésztergyantával és kvarc-homokkal kiegészített márvány lapkákból áll, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Shop "Plumbing-24" kínál vásárolni fürdő öntött márvány minden kívánt alakú!

előnyök

Miután megállította a választást egy fürdőkádon a márvány öntéséről, meg tudja becsülni annak előnyeit.

 • Az anyag hõvezetõképessége megõrzi a kényelmes vízhõmérséklet hosszabb ideig tartó fenntartását.
 • A megerősített hangszigetelés kiküszöböli azt a kellemetlen zajot, amely akkor következik be, amikor víz kerül a fürdőbe.
 • A fürdőkád márványának előnyei között szerepel az anyag nagy szilárdsága, amely hosszú élettartamot biztosít.
 • Termékei esztétikus megjelenésűek és tökéletesen laposak.

Az öntött márvány fürdő csak pozitív érzelmeket, kellemes érzéseket és jó hangulatot kölcsönöz. A terméket Moszkvában és az Orosz Föderáció más régióiban szállítjuk!

Öntött öntött kádak - Studio Santemo szaniterek

A sajátosságok eredetiek és a kizárólagosságot élvezik, még akkor is, ha otthona tervezése alkalmat teremt arra, hogy egyedi, egyedi hangulatot teremtsen. Szerzői bútorok, kézzel készített kiegészítők, saját projekt otthon. Ha ez az Önre is vonatkozik, ebben az esetben egy öntött márvány fürdője hatékonyan díszítheti a stílusos mosdót.
A felülmúlhatatlan megjelenés mellett az öntött márvány fürdőszobája számos előnnyel rendelkezik:
A márkaforgács poliészter gyantákkal való kombinációja környezetbarát és higiénikus ötvözetet biztosít.
A készítmény viszonylag hosszú felmelegedése ellenére a vízhőmérséklet hosszú ideig egy adott szinten marad.
A stabil és megbízható fürdők képesek ellenállni a nehéz terheknek, és nem félnek az agresszív tisztítószerektől.
Üzletünk különböző modelleket kínál a pódiumra, falra, szabadon álló és sarokba történő beszerelésre. A csodálatos formák mesteri módon hangsúlyozzák az egyéniséget és a finom ízlést. A kiváló minőségű fürdő öntött márványból, amelyet weboldalunk segít vásárolni, sok évig fog örülni.
A öntött márvány (polimer beton) nagyon hasonlít a természetes kőhöz. A legnépszerűbb és legjobban értékes vásárlók a malachit, az onyx és a márvány fürdők. Ezek a termékek divatosak és drágák. A mázas öntvény, mint általában, természetes kőlapkák, akrilgyanták, keményítő és különböző színezékek keveréke. Az öntött márványból készült vízvezeték egyedülálló megjelenést mutat. Minden termék jellemzője a színtónusok, a szerkezet és a minta egyedi modulációja. A késztermék színe teljesen függ a kád előállításához felhasznált kőlapkák sokaságától.
A fröccsöntő szivattyú gyártási technológiája
Az öntött márvány fürdő termelésének technológiai folyamata (az előnyök és hátrányok később kerülnek tárgyalásra) általában nem nagy dolog.

Öntött márványfürdő, előnyei és hátrányai

Maga a végrehajtás több szakaszban is bemutatható:
1. Zsaluzat előkészítése.
2. Kompozit anyag előkészítése. Rendszerint minden gyártó titokban tartja a komponensek százalékos arányát: kőpor, keményítő, akril gyanták, színezékek (a festés a keverék keverésének szakaszában történik).
3. A keveréket a zsaluzatba öntjük. Ipari körülmények között ez speciális berendezéseken - a vibráló asztalon történik. A rezgés jelentősen csökkenti az üregek képződésének valószínűségét a jövő fürdőjének testében, a szükséges keverék mennyiségét a szükséges sűrűséggel teszi.
4. A következő lépés a késztermék meghatározott hőmérsékleten történő szárítása számos szükséges feltétel mellett.
5. Megmunkálás, a kád befejezése - a hibák kiküszöbölése öntés, polírozás után, a lyukak áthaladása a lefolyó és a túlfolyó víz számára.
A befejezése után a kész fürdőnek elegendő ideig kell állnia.
A márvány fürdőkádak pozitív tulajdonságai kétségkívül a következő jellemzőkkel rendelkezhetnek:

1. A termékek nagy szilárdságúak és merevek. Kisebb sérülések esetén az anyag könnyen helyreállítható. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a fürdőt nem ajánlott túlzott terhelésre kitenni.
2. A öntött márványból készült vízvezeték, úgymond "nem hangos hangon". A leeső víz zaját eléggé csillapítja öntött márvány, és nem hallható sem egy kis lakás minden sarkában.
3. A teljes üzemidő alatt a fürdők nem elszíneződnek, ami biztosítja a fürdő vonzerejét, esztétikáját és eleganciáját.
4. Elég egyszerű a márvány öntésből származó termékek gondozása, nagyon praktikusak. A tiszta karbantartáshoz minimális erőfeszítés és idő szükséges.
5. A márvány alacsony hővezetési együtthatója van, ezért a fűtött fürdő hőmérséklete meglehetősen hosszabb ideig tart.
6. A gyártó garanciája legalább 5 év, az üzemeltetési idő több mint 45 év.
7. A márványozott öntvény jó baktericid tulajdonságokkal rendelkezik.
Készíthetünk öntött mészkőfürdőt Santemo.ru online áruházunkban a legjobb áron!
A belső tér megvásárlásának megőrzéséhez fürdhetünk online áruházunkban. Ehhez megvásárolja azt honlapunkon Santemo.ru, miután elolvasta a termékfotót és véleményeket róla. Cégünk vezetői mindig készen állnak arra, hogy megválaszolják kérdéseiket, és segítsenek megérteni a tartományt.

A kiskereskedelemben is értékelheti az olyan gyártók, mint az ASTRA-FORM és a MarmoBagno

A márvány fürdőkád jellemzői: hogyan válasszunk?

A kőből készült vízvezeték viszonylag nemrég jelent meg a piacon, de már élvezi a fogyasztói keresletet. Ez nem csak a fényűző, kiváló minőségű termékeknek köszönhető, hanem a fokozott szilárdságuk, tartósságuk és kiváló teljesítményük miatt is.

Érdemes megjegyezni, hogy a természetes kőből készült fürdő drága élvezet, az ilyen termékek ára 100 ezer rubelről indul.

A mesterséges analógok azonban nem rosszabbak a természeteseknél. A modern öntöttmárvány minták (textúrázott és színes) a természetes kőhöz hasonlóan, sőt bizonyos műszaki jellemzőkkel is felülmúlja. Fontos, hogy a mesterséges kőből készült tálak olcsóbbak legyenek, egyszerűbb felszerelni és működtetni őket.

Anyagjellemzők

A termék alapja márvány lapkák, amelyek a márványlapok csiszolásából származnak. Rendszerint erre a célra más termékek gyártásával kapcsolatos hibákat vagy maradékanyagokat használnak. A kapott baba inkább liszt.

Gyantákat, lágyítókat és szükség esetén pigmenteket alkalmazunk a készítmény kívánt kívánságára történő kötésére. A kapott készítmény folyékony konzisztenciájú, szilárdulása speciális formában történik. Az eredmény olyan anyag, amely hasonlít a természetes kőhöz. Ugyanakkor a mesterséges kő erőssége kétszer nagyobb, mint a természetes márvány azonos mutatója.

Annak érdekében, hogy a felület simasága speciális összetételű legyen, kiderül, hogy egyfajta "bélés" fürdő. A forma öntő falához védőszerkezetet alkalmaznak, ami megbízható bevonatot biztosít.

A márványforgács helyett kvarchomok használhatók. Ez olcsóbb, ezért a termék ára alacsonyabb, mint egy öntött márvány fürdő ára. Azonban a szilárdsági tulajdonságai és a tartósság termékei kvarc homok sokkal rosszabb, mint a márvány.

Az öntött termékek természetes árnyalatai márványfestékből szürke, fekete, zöldes, bézs színűek. Azonban, ha színösszetevőket adunk a keverékhez, adhatunk a kupaknak bármilyen árnyalatot.

Gyártási technológia

A mesterséges kõfürdõk gyártása több lépcsõben történik:

 • Formakészítés (zsaluzat). A minőség függ a méretek pontosságától, tökéletes alakjától és a késztermék falainak egyenletes vastagságától. A kiváló minőségű zsaluzat gyártása vagy megvásárlása meglehetősen költség, ami az öntöttvas márványkádok magas költségeinek egyik oka. A fürdőformák szabványosak vagy egyediek. Az előkészítési szakaszban a polimer elegyet a gelcoát falára helyezzük. Úgy tervezték, hogy megvédje a fürdő felületét, sima és fényes legyen.

Ennek a kompozíciónak köszönhetően az anyag pórusai zárva vannak, ami azt jelenti, hogy biztosítják a termék antibakteriális tulajdonságait.

 • Márvány (vagy más) forgács és speciális gyanta keverékének elkészítése. Szükség esetén adja meg a fürdőnek a pigment bizonyos árnyalatát a keverékben. Fontos, hogy a színező komponensek a keverési lépés során hozzáadódjanak. Ezután a késztermék árnyalata egységes lesz, csíkozás nélkül, és a teljes fürdő vastagságát megfesteti. Még ha a késztermékben repedés is megjelenik, a hiba nem különbözik a színtől az alap árnyékától. Próbálunk pénzt megtakarítani, egyes gyártók festik a kész terméket, ami egyenetlen színezést, színvastagságot okoz. Amikor a zsetonok megjelennek, akkor erősen kiemelkednek a színes bevonat háttérével szemben.
 • Márvány keveréket öntünk az előkészített zsaluzathoz. Ez a páratartalom és a hőmérséklet 18-23 ° C-on mutatkozik meg. Ha ezt a követelményt nem tartják be, az alakváltozás veszélye magas. A zsalu speciális vibrációs táblákra van felszerelve. A meghatározott rezgési tartomány hozzájárul az ömlesztett anyag jobb zsugorodásához, fagyasztva levegőbuborékok és üregek kialakulása nélkül.
 • A következő lépcső az anyag kristályosodásának vagy megszilárdulásának a szakasza lehet. Ezenkívül bizonyos klimatikus paraméterek fenntartását és enyhe vibrációt igényel.
 • A termék megkötése után a zsaluzatot eltávolítják, majd polírozzák és polírozzák. A kész fürdőnek egy ideig meg kell állnia, hogy meg lehessen szerezni a szükséges erősségmutatókat.

Előnyök és hátrányok

A vásárlás előtt fontos megismerni a termék előnyeit és hátrányait, hogy megismerkedjenek az ügyfelek véleményével.

A öntött öntött márvány fürdő számos tagadhatatlan előnye van:

 • Nagy erő. A gyártási technológia betartása mellett a kő kád változik a megnövekedett tartósság és a mechanikai károsodások ellen.
 • A termék ásványi-polimer bázisának köszönhetően kiváló frakcionálási mutatók.
 • Hosszú élettartam (45-50 évig).
 • A nedves rezgések képessége, ami a kőfürdő ideális a hidromasszázs berendezések beépítéséhez. Az akril fürdőktől eltérően, amelynek falai a hidromasszázs hatásaival vibrálnak, a kő analógok mozdulatlanul maradnak, ami lehetővé teszi a maximális élvezetet az eljárás során.
 • Jó hangszigetelési teljesítmény. Ugyanazok az akrillákkal ellentétben a kő a folyóvíz hangját elfojtja, beleértve a nagy magasságból való leesést. Így például a trópusi zuhanytálca használatával maximális kényelmet élvezhet.
 • Magas hőszigetelési tulajdonságok.

Összetett anyagként az öntött márvány hosszú ideig hőt tart, ami azt jelenti, hogy a fürdőben lévő víz már nem fog lehűlni.

 • A hővezető képesség alacsony szintje, melynek köszönhetően a fürdõfelület meleg, kellemes tapintású.
 • Antibakteriális tulajdonságok. A pórusok hiánya miatt a fürdő felülete nem szívja fel a szennyeződéseket, nem keletkezik penész, gomba és más patogén baktériumok. Ugyanakkor a fürdő maga sem csúszós, hanem biztonságos működéséhez.
 • Különböző formák és méretek. Ez lehet egy kis kompakt kád vagy egy tágas tál, például kettő számára. A szabványos téglalap alakú és négyzet alakú tartályok mellett ovális, kerek formájú tálak, valamint aszimmetrikus modellek is készülnek. Végül lehetőség van a termékek gyártására.
 • Sugárvédelem. A mesterséges analóg teljesen biztonságos, ellentétben a természetes kőből készült sugárzási háttérrel.
 • Nagy színpaletta, beleértve a legcsodálatosabb színeket.
 • Szép megjelenés. Egy ilyen fürdetés még a legegyszerűbb szobában is a luxus és a kifinomultság légkörét hozza. Meglepőnek tűnik, hangsúlyozva tulajdonosa állapotát és jó ízlését.
 • Karbantarthatóság. Ha apró aprócskák jelennek meg, akkor a saját kezével megszüntethetők, speciális javító készlettel. Súlyosabb deformációk esetén speciális segítségre van szükség. Mindenesetre a javítás a szerkezet lebontása nélkül történik.
 • Egyszerű telepítés. Az ilyen fürdőkészülék felszerelése nem különbözik a hasonló berendezések beszerelésétől. Szükség esetén pl. A leeresztő nyílás átmérőjének növelése érdekében könnyen elvégezhető a fúró. Nem félek attól, hogy a felszín feltörni vagy repedés-hálózatba burkolódik.
 • Könnyű gondozás. Az anyag nem igényel speciális karbantartást. Fontos, hogy minden használat után mossuk le a fürdőt, és ne használjuk a tisztítószereket csiszolóeszközökkel.

Hátrány az anyag - ez egy csomó súly és a magas ár. Ha azonban természetes kőből készült termékeket hasonlítjuk össze, akkor sokkal nehezebbek és 3-4-szer drágábbak, mint az öntött márvány analógjai. Ugyanakkor az utóbbiak megkülönböztethetetlenek a természetes kőfürdőktől, a lehető legpontosabban követik a természetes ásványi anyag színét és textúráját.

A termékek hiányosságai között szerepel a színezés lehetősége, amikor a színezék eléri a felületet. Ezért fontos, hogy minden használat után öblítse le a fürdőt, és tanácsos törölni. Ezenkívül a tartályban lévő víz tartós stagnálása esetén rozsdafoltok keletkezhetnek.

Végül a hófehér termékek később sárgás vagy szürkés színűvé válhatnak.

Formák és formatervezés

A termék alakja függhet a fürdő telepítésének módjától.

E tekintetben a tálak lehetnek:

 • fal (ergonómikusabb opció);
 • levált.

Az önálló kádak a belső tér fókuszává válnak. Rendszerint a helyiség középpontjában helyezkednek el, ezért az utóbbiaknak nagy területük van. Rendszerint a termék lába van, vagy egy speciális talapzaton van elhelyezve, ami még inkább fényerejűvé teszi a belső teret. Az ilyen eszköz beszerelése összefüggésben van a kommunikációs és vízelvezető rendszerek nehéz telepítésével, amelyeknek észrevétlenül kell lenniük. Ezenkívül ez a fürdő nagyobb gondot fordít a belső és külső falaira.

A tál alakjától függően egyenesen (négyzet alakú, téglalap alakúak), valamint lekerekített sarkokkal (ovális, négyzetes) is rendelkeznek. Kisebb helyek esetén általában sarokmodelleket választanak ki, amelyek negyedkör alakúak lehetnek.

Ki kell emelnünk az aszimmetrikus modelleket is, amelyek leggyakrabban megrendelésre kerülnek. Kétségtelen, hogy ez a termék stílusosnak és eredetinek tűnik, lehetővé teszi a telepítést, figyelembe véve a terem elrendezésének jellemzőit.

A márványforgácson kívül más kőrészecskék is hozzá lehet adni az öntőkompozícióhoz, ami biztosítja a terméktervezés egyediségét. A legnépszerűbbek a tálak, amelyek közé tartozik a féldrágakövek - malakit, jáspis.

Népszerű gyártók

A Lettország SPN márkája kiváló minőségű termékekkel és kizárólag márvány lapkákkal büszkélkedhet. Ezen kívül számos színmodell, természetes kőből készült termékek gyártása. A hátrány az, hogy műanyagot használnak a vég- és oldalpanelek gyártásában.

Az orosz vállalatok nem kevésbé a lett, sőt európai kollégák termékeik minőségét tekintve, de termékeik jelentősen olcsóbbak. Az Oroszországban termelt fürdő egyetlen mínusz, amíg nem tud versenyezni a kifinomultság és a design változatosságaival szemben a vezető importtermékek termékeivel szemben.

A hazai márkák minősítését az Estet vezette, amelynek termékei (beleértve az oldal- és a véglapokat) kőből készültek. A nagy szilárdságot és a termékek tartósságát a vásárlók jegyzik. A hátrány egy kis modell. A tálak legnépszerűbb formái azonban a gyártó gyűjteményében találhatók. Az Estet Astra (ovális) és az Estet Gracia (170x94 cm-es aszimmetrikus tálca) gyűjteményei a legnagyobb fogyasztói keresletnek számítanak.

Az Estet Lyon kollekció jellegzetes megkülönböztetése egy kovácsoltvas fürdőállvány jelenléte, amely úgy tűnik, hogy a tálra kerül.

A felhasználók az orosz gyártó Aqua Stone fürdőformáinak magas színvonalát és kényelmét is feljegyzik. A termékek élettartama - 45 év, gyártói garancia - 5 év. A legnépszerűbb modellek 170x70 és 180x80 cm világos árnyalatokban. Az eredeti megoldások megértőinek figyelmet kell fordítaniuk a márka gyűjteményére: "Bali", "Malta", "Florida", "Scarlet". A fürdők ezen a vonalon - egy műalkotás. Szokatlan formákkal, stílusos színekkel, eredeti kivitelezéssel jellemzik őket.

Ha keretet keres egy kő után, de alacsonyabb áron, akkor nézze meg a termékek alapján kvarc homok. A Marmite (Lengyelország), az Astra-Form (Oroszország) méltó termelői az ilyen termékeknek.

Hogyan válasszunk?

Mesterséges kőből készült kád kiválasztásakor ne feledje, hogy nem lehet olcsó. Értékelje a felületét - legyen sima, pórusok és repedések nélkül. Figyelembe kell venni a kompozíciót: a fürdõknek elegendõ erõssége van, a már meglévõ gyémántok tartalma legalább 80%, a gyanták 20% -a. A normától való kis eltérés megengedett, legfeljebb 2%.

Érintse meg a fürdő felületét, a hangnak süketnek kell lennie, ugyanaz mindenütt. A felületnek nem lehetnek "sarkai", varratok. A kiváló minőségű fürdő természetes és öntött márványból vastag falak. A fröccsöntött termék falvastagsága 10-12 mm, védőréteg vastagsága legalább 1 mm.

A fürdőméret kiválasztásakor vegye figyelembe a család legmagasabb tagjának magasságát. Ideális esetben a személyt teljesen be kell helyezni a tálba, pihentetni a fejét az egyik oldalán, a lábaknak egyenesen kell lenniük. A standard fürdő 170 cm hosszú, a fürdő mélysége általában 50-60 cm, a mélyebbek pedig jacuzzihoz (különösen négyzet és aszimmetrikus tálakhoz). Ha idősebb rokonok vagy fogyatékos emberek vannak a házban, akkor ajánlott 50 cm-nél kisebb tálat választani.

Kis helyek esetén általában sarokszerkezeteket vásárolnak. Az átlagos mérete 150x150 cm, a termékek meglehetősen tágasak, de nem veszik el a hasznos helyiséget.

Ha színes tálakat vásárolsz, adja meg, hogy milyen módszerrel festettek. Előnyben részesítjük a termékeket, a pigmentet, amelyben az öntésre szolgáló kompozíció beavatkozik. Könnyű azonosítani őket - vessen egy pillantást a vágás helyére a lefolyó.

A vágás teljes vastagsága alatt az árnyalat egy.

Ha a fürdőkád oldalfedelekkel van ellátva, akkor a fürdőt nem szabad megvásárolni műanyag panelekkel. De a márványos gránit méltó lehetőség.

A fürdő költsége számos tényezőtől függ. Először is összetétele, falvastagsága, alakja. A standard négyszögletes minták olcsóbbak, mint az aszimmetrikusak. A hazai gyártók termékei olcsóbbak az importált analógok áraihoz képest. Fontos, hogy az orosz márkák többsége nem minõségi szempontból rosszabb minõségben. Az egyetlen különbség a kevésbé gazdag modelltartomány és a rossz színpaletta.

A modern modellek karfákkal vannak ellátva, a nyak és a gerinc alatt speciális vetületek. Költsége magasabb, de használata kényelmesebb.

Care Tips

Az anyag erõssége ellenére a formázott márvány fürdõje repedésekbe kerül, amikor nehéz tárgyak a magasságból leeresztõdnek a felületére.

Általánosságban elmondható, hogy nagyon gondoskodik róla, és az alábbi ajánlások betartását teszi lehetővé:

 • Ne használjon csiszolóanyagot vagy kemény kefét a tisztításhoz. Ez repedésekhez vezet a felületen. A kőfürdő tisztítása egy speciális eszközzel jobb. Ez drágább, mint a szokásos tisztítószerek, de sokkal hatékonyabb az ilyen típusú felületeken.
 • Miután fürödni kezdett, tiszta vízzel öblítse le és szárítsa meg.
 • A fürdő takarítóeszközzel történő mosása heti 2-3 alkalommal elegendő.
 • Fontos, hogy a tál felszínén ne gyűjtsön vizet, mert ez festést okoz. A fényes árnyékolók körében a fehér márványból készült termékek.
 • Ugyanezen okból ellenőrizni kell a vízvezeték állapotát, és a csaptelep vagy zuhany legkisebb szivárgását azonnal eltávolítani kell.
 • Ha megjelenik egy kis rozsdafolt, megpróbálhatja eltávolítani hidrogén-peroxiddal. Ha színes festék jelenik meg, használjon oldószert. Rövid ideig kell felhordani a felületre és vízzel öblíteni. Tilos állandóan hagyni az oldószert és dörzsölni a foltot agresszíven, mivel ez zavaros foltok kialakulását és a védőréteg károsodását eredményezi.
 • A fürdő felületének durvasága vagy kiégése esetén professzionális kompozíciók segítségével polírozás szükséges.

Ez a probléma rendszerint sűrített anyagfürdőben történik, mivel ez porózusabb.

 • A hidromasszázs készülék beszerelésekor minden elektromos kábelt földelni kell, ez az egyetlen módja annak, hogy garantálja a szerkezet biztonságát.
 • Amikor megjelenik egy kis chip, a lehető leghamarabb le kell zárni a javító készlet használatával.

Gyönyörű példák a belső térben

Az öntött kő kád harmonikusan illeszkedik egy szigorú klasszikus belső térbe vagy egy csodálatos, csodálatos barokk stílusba. Ideális - önálló kádas lábakkal. Ez utóbbira növényi díszek vagy állati lábak formájában kerülhet sor. Az anyagnak pontosan kell utánozni a természetes kőből, az előnyben részesített színek szürkés, fehér, sárga.

Ha a dekor egyszerűséggel és könnyedséggel vonzza Önt, és a márvány és fa kombinációja kellemes a szemhez, díszítse a szobát Provence stílusában. Ebben az esetben önálló kádat is választhat, de világos dekoráció nélkül. Sarok vagy ovális modellek, valamint a talapzatba ágyazott termékek is megfelelőek lesznek. Az ilyen tálak színes megoldása halvány lila, oliva, világoskék és bézs.

A dekorációhoz fafelületeket, például mennyezeti gerendákat, kerámia burkolólapokat használnak. Provence stílusú otthoni kényelem és virágdísz, ezért használjon bolyhos törölközőt, kancsókat és még a szárított virágokat is.

5 tipp a választott fürdő öntött márvány: az előnyöket, hátrányok, gyártók

Nyilvánvaló, hogy az olyan időkben, amikor csak két fajta fürdő - acél vagy öntöttvas - állt a fogyasztók rendelkezésére, régen megfeledkeztek. Az akril fürdõk gyorsan elért népszerûsége váltotta fel. Valóban ez egy nagyszerű alternatíva sok előnnyel, de az előrehaladás nem áll meg. És viszonylag közelmúltban, egy érdekesebb képet kaptunk a termékről - egy öntött márvány fürdőről. Az egyik név a megbízhatóság és a tartósság gondolatait sugallja. De nézzük meg, hogy ez valóban. Ma adunk néhány hasznos tippet az öntött-márvány fürdők kiválasztására, a legfontosabb előnyeikre és hátrányaikra, valamint a bevált gyártók kijelölésére.

1. Miből készült márványfürdő?

A gyártástechnológia ismerete és a megfelelő összetétel, amelyet a gyártóknak tiszteletben kell tartaniuk, segítenek egy nagyon jó minőségű termék kiválasztásában. Tehát alapul véve a természetes márványmorzsát. A termékeket olyan díszítőelemek vagy egyéb termékek előállítása során, amelyek a természetes csomós kődarabok hibásak vagy hulladékai révén őrlődnek. A feldolgozás után a baba nagyon finom szemcsés, liszthez hasonlító szerkezettel rendelkezik.

A kompozíció lezárásához speciális kötőanyagokat kell adni és alaposan össze kell keverni. A gyantákat általában erre a célra használják. Ezenkívül az összetevők arányát a morzsák 80% -ánál és a gyanták 20% -ánál kell tartani. A normától való eltérés ± 2% körüli megengedett, ami fájdalom nélkül befolyásolhatja a késztermék jellemzőit, de nem több. A márvány jelentős csökkenése a készítményben a teljesítmény tulajdonságainak romlásához vezet.

Most vegye figyelembe a gátlástalan gyártók által alkalmazott módszert, ezáltal megtévesztve az ügyfeleket. Ebben az esetben a természetes újrahasznosított kő nem alap, hanem kvarc homok. Ez olyan anyag, amely kis részecskékből áll, amelyek belső üregekkel rendelkeznek. És, mint ismeretes, annál porózusabb az anyag, annál kevésbé az ereje. Problémák merülhetnek fel a jövőben, például a lyukak vágása során a vízelvezetés, a túlfolyás vagy a hidromasszázs rendszer átszúrása során. Csiszolt és apró repedések keletkezhetnek, amelyek végül elterjednek a termék teljes felületén.
Most a gyártási technológiára. 5 fő szakaszból áll:

 • Formakészítés vagy zsaluzat. Az űrlap minősége a termék sík szakaszainak dimenziós pontosságától és egyenességétől függ. A zsaluzat jellemzői szintén befolyásolják a falvastagság egységességét. Ezért a tisztességes gyártók nagyon drága és pontos formákat használnak az öntéshez, ami ennek megfelelően növeli a fürdő költségeit. Mindkettő a szokásos zsaluzat és az egyéni, a tál egy bizonyos alakja alatt. Nagyon fontos lépés az alkalmazás a falakon egy speciális keverék - gelcoat formájában. Ez egy polimer kompozíció, amely a fürdőfelület védőrétegeként szolgál, fényesé teszi és növeli a kopásállóságot. Használata azért kötelező, mert a márvány felülete nagyon porózus. Ha ezt a pillanatot kimaradták, a fürdõfelület gyorsan felszívja a szennyezõdéseket, és színezõvé válik. Ezenkívül nem lesz olyan sima és vonzó.
 • A második lépés a keverék előállítása, amelyet fent leírtunk. Nem említettük, hogy a festék hozzáadásra került, hogy megkapja a kívánt árnyalatot. Ebben a szakaszban esély van rá, hogy becsapják. A jóhiszemű gyártók közvetlenül hozzáadják a festéket a keverékhez, és összeszerelik az összetevőket. Ebben az esetben a késztermék azonos vastagságú lesz. És még a lefolyók lyukai is színes falakkal rendelkeznek. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a fürdő javítását a jövőben. Elképzelhető, hogy gondatlanul kis karcolások vagy apró darabok jelenhetnek meg, de ugyanolyan színűek lesznek, mint az egész felület, és nem lesznek nyilvánvalóak. És hogy megszüntesse őket, csak a megfelelő árnyalatjavító készletet kell megvásárolnia, és saját maga használhatja. Azok a gyártók, akik megpróbálják csökkenteni a gyártási folyamat költségeit, és alacsonyabb áron árulják árukat, vonzóbbá teszik a színt. A színes bevonatot csak a felületen alkalmazzák, és a legjobb esetben egy gélköpeny réteggel védik. Ebben a tekintetben, amikor kialakul a chipek vagy mély karcolások egy színes felületen, akkor lesz egy megkülönböztető fény színe és nagyon észrevehető.
 • Az előkészítő munkák után a kész keveréket a zsaluzatba öntjük. Ez a folyamat bizonyos fokú hőmérséklet és páratartalom fenntartását igényli. A normál hőmérséklet 18-23 ° C között van. Ennek a feltételnek való megfelelés az egyik legfontosabb pont, ellenkező esetben a készítmény szabályozhatatlan deformációja bekövetkezhet. A gyárban az öntés speciális vibrációs táblákon történik. A rezgés bizonyos szintje egyenletesen elosztja a keveréket, megakadályozza az üregek kialakulását és a szükséges sűrűségi paraméterekkel a szükséges zsugorodás elérését.
 • Ugyanezen a hőmérsékleten a készítmény további szárítása és kristályosítása megtörténik.
 • A végleges kikeményedés után a zsaluzatot eltávolítják, és a fürdő felületét kisebb módosítások követik, nevezetesen az öntési hibák eltávolítását, polírozást és polírozást. Ezután a készterméket egy bizonyos ideig sörözni lehet, hogy meg lehessen szerezni a szükséges szilárdsági mutatókat.

Egy ilyen folyamat után, első pillantásra egyszerűen, a márvány fürdők megszerzik kifinomult és tökéletes megjelenésüket.

2. Előnyök és hátrányok

Bármely terméknek számos pozitív és negatív pontja van, amit tudnia kell. Végül is ezek a tényezők meghatározóak a kiválasztás során. Kezdjük az öntött márványfürdők vitathatatlan előnyeivel:

 • A fürdő felületén, a gyártás minden szakaszának betartása mellett, nagyon nagy szilárdságú és ellenáll a mechanikai igénybevételnek. A minőségi fürdők hosszú ideig tökéletesen sík és sértetlen felületet tartanak fenn.
 • A polimer-ásványi bázis nagyfokú kopás.
 • A felületnek a rezgések feloldására való képessége vonzza a hidromasszázs szerelmeseit. Az akrillal ellentétben, amely meglehetősen érzékenyen közvetíti a rezgéseket a masszázs készlet működése közben, a márvány teljesen mozdulatlanul marad. Így teljes mértékben az örömre koncentrálhatsz, nem pedig a falak remegésén.
 • Az akusztikus termékeknél kissé, de az akusztikus termékekkel szembeni zajcsillapítás akkor is fennmarad, ha a víz nagy magasságból esik. Ez akkor lesz fontos, ha a "trópusi eső" sorozatú zuhanyrendszereket használja.
 • A legtöbb kompozit anyaghoz hasonlóan az öntött márvány nagy hőszigeteléssel is rendelkezik. Ez jelentősen növeli a víz hűtési idejét.
 • A fürdőfelület kellemes tapintású és nem hideg a hővezetőképesség alacsony szintje miatt, ami a művelet nagyon kellemes.
 • Maga az anyag tulajdonságai megakadályozzák a baktériumok kialakulását és növekedését.
 • Az anyag szerkezeti sértetlensége lehetővé teszi számottevõ kis falvastagságú terhelések ellenállását.
 • A öntött márvány dielektrikum.
 • A márványtermékek ellenállnak számos vegyi anyagnak.
 • A különböző színpaletták sokkal nagyobbak, mint az akrilé.
 • A természetes kő bármilyen fajtájának lehetséges utánzása. Ez az opció szinte megkülönböztethetetlen az eredeti anyagból származó termékektől.
 • A karcolások vagy forgácsok károsodása esetén a felszínt könnyű javítani anélkül, hogy szét kell szedni.

Az érdemeik magukért beszélnek, és igazolják az ilyen fürdők költségeit. Most vessünk egy pillantást a hiányosságokra, amelyek sokkal kisebbek:

 • Egyesek azzal érvelnek, hogy a felületkezelés sokkal bonyolultabb, mivel nem használják a súroló tisztítószereket. Ez ellentmondásos kérdés. Végtére is, még akkor is, ha dörzsölje az acélkád zománcát a szivacs kemény oldalával, sőt az ömlesztett oldószerek használatával, akkor végül elveszíti a csillogását és kis karcolásokkal borítja. Különféle anyagokból álló fürdőkád különféle termékekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felület tisztaságát és integritását. A védőbevonat jelenléte miatt a fürdõfelület nagyon sima, ami megakadályozza a szennyezõdés felhalmozódását. Arra lehet következtetni, hogy a komplex ellátás csak a gyengén készült termékek beszerzésének köszönhető.
 • Az öntött márvány felülete nem tolerálja a vízzel való tartós érintkezést. Nem magának a vízügyi eljárásnak az elfogadása, hanem azt jelenti, hogy mi történik. Ha a fürdőkád még kis előfeszítéssel is felszerelhető, ez megnehezíti a kifolyást a tálból. Még a kis vízfoltok is nyomokat hagyhatnak sárga foltok formájában. Inkább a beszállított víz nem megfelelő minősége, mint maga az anyag. Végtére is ugyanez történik minden felületen, de egy másik idő után.
 • A márványfürdők félnek a súlyos tárgyak ütésétől. Amikor leesik, egy meglehetősen nagy darab elszakadhat. Ez a probléma megoldható, de nagy kiadásokat jelent.
 • És a legjelentősebb hátránya a minőségi termék magas költsége, amelyet csak a természetes kőből készült termékek túllépnek.

Miután alaposan elemeztük a hiányosságokat, meg lehet jegyezni, hogy csak az utolsó két pont a valódi hátrány. A maradékot nem megfelelő gondozás vagy helytelen telepítés és üzemeltetés okozza, ezért ha úgy dönt, hogy megvásárolja, akkor egy igazán megbízható és tartós kádat kap, amely tökéletesen kiegészíti a szoba belsejét fényűző megjelenésével.

3. Tippek a forma és a méret kiválasztásához

A fürdő az egész szoba figyelmének középpontjában helyezkedik el, amely kulcsfontosságú eleme, amely mindkettő egy adott stílus jellegzetességeit hangsúlyozza, és helytelen formában vagy színben elrontja a helyzetet. A fürdőkád formájú alakú öntött műgyanta alakja sokkal szélesebb, mint a természetes. Bárki képes választani magának a szükséges opciót. Az űrlap közvetlenül a telepítési módtól függ:

Az első esetben a csésze lehet igazi műalkotás, különösen ha rendelésre készült. Ez a fajta termék egy tál, amely a falaktól távol helyezkedik el. Bizonyos esetekben vannak olyan speciális lábak, amelyek lehetnek a legváltozatosabb alakúak és különleges eleganciát adnak. Arcai lehetnek egyenesek és kerekítéssel rendelkeznek. A szélek lehetnek aszimmetrikusak, a tenger hullámaihoz hasonlítva. Maga a sziluett lehet ovális, trapéz alakú, mandula alakú, kerek, poliedron vagy aszimmetrikus formában. Ezek a modellek nagyon szokatlanok. Megfelelőek a tágas fürdőszobában. Általában a tisztességes helyet foglalják el a szoba közepén. Hatékonyan kiegészítik a nem szabványos betűkészletet, különösen a burkolt kis emelvényt és a magas emelőkosarat. A telepítési hely hátránya:

 • A lefolyó lyukak közötti kommunikáció nehezen hozzáférhető, ami láthatatlan marad.
 • Nem csak a belső, hanem a külső felületet is érdekelnie kell.
 • Nagy mennyiségű tárhely használata.

A falra szerelhető telepítési mód kompaktságának köszönhetően kis fürdőszobába helyezi. A tál alakja megkülönbözteti az alábbi lehetőségeket:

 • téglalap alakú;
 • aszimmetrikus;
 • Negyedik kör;
 • Corner.

Mindegyik modell hidromasszázs rendszerrel felszerelhető. A tál egy bizonyos alakjának és méretének megválasztása attól függ, hogy melyik helyiség és milyen személyes preferenciák vannak.
Ami a színes megoldást illeti, két lehetőséget tekintik a legegyszerűbbnek:

 • Ha a fürdőszobának megkülönböztető színe van, és a szoba fénypontja. Ebben az esetben a termék nem szabványos színét több kisebb részletességgel kell támogatni. Például egy borszínű tálat kiegészíthetünk ugyanolyan színű nagy gyertyákkal és egy nagy törülközővel. Vagy egy hasonló, hasonló árnyalatú kis szőnyeg és fal polc. A felület nem feltétlenül szilárd. Ez utánozni tudja a természetes kő vagy más anyagok színét. Ebben az esetben a tálnak ellentétes színűnek kell lennie a falak vagy a padló színeihez képest. Ezután elérheti a kívánt hatást, és minden figyelmet csak az elegáns fürdőre szegez.
 • A második lehetőség a leginkább hagyományos - amikor a tál színe megegyezik a fürdő teljes színével. Ez a belső tér harmonikus és holisztikus. A fürdőszoba pedig szerves részét képezi. Általában a lehető legközelebb állnak a falak színéhez. De a padló néhány sötétebb lehet.

A tál tökéletesen kiválasztott alakja és színe segít létrehozni egy egyedülálló belső tér, amely nem igényel további díszítést. Végtére is a márványfürdők kifogástalan megjelenése már a szoba fő dekorációja.

4. Az ellátási szabályok és a megfelelő működés.

Mint minden más termékhez, a öntött mészkő fürdéséhez gondos gondosságot és megfelelő gondosságot igényel. És mint tudja, a legjobb gondozás a megelőzés. A vonzó megjelenés megőrzése és a nemkívánatos foltok kialakulása elkerülése érdekében néhány egyszerű szabályt kell követni:

 • Használjon olyan tisztítószereket, amelyeket kifejezetten erre az anyagra terveztek. A tisztításhoz kemény abrazív anyagokat kell elfelejtenünk. Költsége meglehetősen magas, de a használatuk hatása enyhíti ezt a hátrányt;
 • Minden fürdést követően tanácsos lemosni a felületet tiszta vízzel és puha ruhával törölni;
 • A felületet közvetlenül a fürdőzés után nem kell tisztítószerrel tisztítani, hetente egyszer vagy kétszer elegendő a használat gyakoriságától függően;
 • Győződjön meg arról, hogy a víz teljesen leeresztette a tésztát. Még a kis víznyílások a lefolyó körül sárga foltok. A korai szakaszokban kis mennyiségben kiszerelhetők a hidrogén-peroxid segítségével;
 • Időszerűen szüntesse meg a csapok szivárgását annak érdekében, hogy elkerülje a víz hosszú távú expozícióját ugyanazon a helyen. Ez festést és foltosodást is okozhat;
 • Ha ilyen drága terméket vásárol, győződjön meg róla, hogy gondoskodik a régi vízellátás cseréjéről. A rozsda-részecskék, vagy még rosszabb, rozsdásodott víz is látható jeleket hagyhat. És a rozsda elleni küzdelem a márványból készült termékeknél nagyon nehéz;
 • Penész vagy penész esetében ammóniát használjunk fel ezek felszámolására;
 • Ha tartós festékfesték keletkezik, megpróbálhatja eltávolítani oldószerrel. Azonban lehetetlen hosszú ideig hagyni a felületen, különben fehér, sáros spot keletkezik. Jobb, ha a szennyezett területet egy oldószerrel nedvesített pamut alátéten óvatosan törölni kell;
 • Ha színes tárgyak mosása után vízbe öntik a vizet, azonnal öblítse le a felületét tiszta vízzel, hogy elkerülje a festék felszívódását és a színezett foltok képződését;
 • A márványfelület gyakorlatilag nem fásul, de ha mégis megtörténik, egy különleges lengyel segít visszatérni az eredeti megjelenéshez.

Most a kis karcolás vagy a forgács. A minőségi termékek felületén gyakorlatilag nem keletkeznek, ha nincs fújás. Ha a fürdőkád felületét gyorsan leöblítik és apró karcolásokkal ellátott hálóval borítják, ez azt jelzi, hogy a gyártási folyamat nem megfelelő, vagy a gyártó védelmet nyújt a védőbevonat minőségénél. A megszüntetés segít újratisztításnak. A kisebb javítások speciális készletei segítenek a kis chips kiszerelésében. Ha a chip nagysága vagy a karcolás mélysége nagy, akkor jobb, ha szakértők segítségével.

5. A legjobb gyártók a fogyasztók szerint

És a legfontosabb kérdés az, hogy melyik gyártó bízik, és hogy ne töltsön hihetetlen mennyiséget hiába. Végtére is egyszerűen megtéveszthető, ezt részletesen megismertük a gyártási folyamat leírásában. A kérdésre adott válasz nagyon egyszerű - nem szabad kísérteni a termék őszintén alacsony árát, és jobb, ha előnyben részesítjük azokat a jól ismert gyártókat, akik már hosszú ideje piacra kerültek. Számos fogyasztói felülvizsgálat elemzése után néhány hazai gyártót ki tudunk mutatni, amelyek a pozitív oldalon bizonyultak:

 • LLC Estet, Kostroma. A cég fő előnye a természetes, háztartási márvány felhasználása kiváló minőségű alapanyagok gyártásához. Már ebben a szakaszban egyértelmű, hogy a termékek teljesítményjellemzői csúcsminőségűek lesznek. A szerkezet nagy sűrűsége nagyon hosszú élettartamot biztosít. Érdemes megjegyezni, hogy az oldal- és végvédő panelek természetes márványból is készülnek. A késztermékek árai, amelyek körülbelül 25% -kal alacsonyabbak a piaci átlagnál, szintén örülnek. Ez a hazai eredetű nyersanyagok felhasználásának köszönhető. A kellemes bónusz gyors lesz, ami nem haladja meg a megrendelés napjától számított 2 napot. Csak egy mínusz egy korlátozott modelltartomány, amely azonban magában foglalja a tálak leggyakoribb formáit.
 • Ltd. esszé, Tyumen (fürdő ESSE). Ez a hazai gyártó kiváló minőségű természetes kőgyártáshoz is használ. A cég nemcsak fürdők, hanem zuhanytálcák széles választékát is büszkélkedhet. Az árak ésszerűek, a piac alattiak. Az ügyfél egyedi megrendelésével történő gyártás a nem szabványos méretek teljesítésével lehetséges. A hátrány hosszú gyártási idő - 10-től 14 napig, és a megrendelés szerinti termékek szállítása.

Az európai gyártók megkülönböztethetik az első három képviselőt:

 • SPN, Lettország - olyan vállalat, amely csak természetes márványt használ a termelésben. A termékek széles választéka felkéri a legszelektívebb vevőt. Sok modell mindig rendelkezésre áll a cég moszkvai raktárában. Érdemes megjegyezni, hogy ez egyike azoknak a kevés cégeknek, amelyek színes modelleket állítanak elő, valamint modellek, amelyek utánozzák a természetes kő felületét. Egyetlen példányban korlátozott számú exkluzív modell létezik. A cég öntött onyx fürdőket is gyárt. A hátrány az, hogy a műanyagot anyagként használják az oldal- és a véglapok gyártásához.
 • A Vispool, Lettország - mint minden korábbi vállalat, természetes anyagokat használ. A legtöbb fürdő a modern dizájn önálló modellje. A modellcsalád nagy része megismétli a hazai cég Essay, Tyumen termékeit. A hátrányok magukba foglalják a legmagasabb költségeket az összes orosz piacon képviselt gyártókhoz képest. A termékek felülete csak a kő - természetes gránit egyik változatát utánozza. Az áru szállítása a megrendelés alapján történik, és a megrendeléstől számított 2-3 hét.
 • Belux Ltd, Fehéroroszország, Zhodino. Ez a vállalat kiváló minőségű pozíció, amely valódi márvány lapkákból készül, minden kötelező gyártási lépéssel összhangban. A modellcsalád meglehetősen változatos és érdekes. Az árak a pozíciók meglehetősen ésszerűek, mondhatni alacsony. A hátrányt hosszú szállítási időnek nevezhetjük - kb. 2 hét. És minden pozíciót csak a megrendelés alatt teszünk.

Érdemes megemlíteni néhány olyan gyártót is, akik alapanyagként kvarc-homot használnak, termékeiket pedig márványnak nevezik:

 • Marmite, Lengyelország - a cég termékei moszkvai raktárban találhatók. A modellt megkülönböztető európai formatervezés jellemzi. És még a kvarc-homok használatának ellenére is nagyon magas árak vannak.
 • LLC Az Astra-Form belföldi gyártó, amely a nem megfelelő anyagok felhasználásával igyekszik minél olcsóbban gyártani termékeit. Homok használatakor lehetetlen elérni a szükséges sűrűséget a szerkezet, légcsatornák alakulnak ki, ami befolyásolja az erősség és a tartósság. A cég modellje nagyon nagy, és Moszkvában is elérhető.

Bevezettük Önt a legfontosabb jellemzőkre, amelyek befolyásolják a termék minőségét, javaslatot tettek a karbantartásra és az üzemeltetésre vonatkozóan, és számos bevált gyártót hoztak be, amelyek termékei megfelelnek a szükséges feltételeknek. Most a választása biztosan sikeres lesz. Egy dolog biztos - a formázott márványból készült fürdők méltányolják azokat a személyeket, akik kényelmet és gyakorlatiasságot használnak.