Legfontosabb > Fürdő

Hogyan készítsünk egy fürdőt a téglából és a csempékből csináljuk magunkat

A modern építési piac tele van zománcozott öntöttvasból, acélból, akrilból és még egzotikusabb anyagokból készült szaniter szerelvényekből. Úgy tűnik, hogy nem nehéz megtalálni a megfelelő modellt a fajta között.

Azonban a valóságban nehezebb megfogalmazni, mivel a fürdőkészítmények szabvány méretűek, a tipikus lakások méretének megfelelően. A mosogatószerek megrendelésre történő tárolása gyakran túl drága, és a készterméknek sokáig várnia kell, ami lassítja a javítási folyamatot. Abban az esetben, ha a szokványos fürdők nem illeszkednek, a tégla fürdő ideális választás lesz, különösen azért, hogy a keze könnyebb legyen, mint amilyennek látszik.

Tervezés és érdemek

A téglából készült fürdőkád egy nagyszerű lehetőség egy mosodai tartályhoz, amelyet saját kezűleg ki lehet rakni, ha a standard modellek nem felelnek meg a lakástulajdonosoknak a méretük, alakjuk vagy megjelenésük tekintetében. Ez szilikát tégla és nedvességálló betonból készült, majd egy befejező anyaggal szembesül.

Leggyakrabban téglából készült betűt helyeznek a fürdőszoba két ellentétes falához a szabad tér mentéséhez. A saját kezű, egyedi méretekkel ellátott, elkészített fürdőkád részévé válik a helyiségnek, egyfajta medencének. Ez a technológia a következő előnyökkel jár:

 • Egyéni megközelítés. A téglából készült fürdő bármilyen méretű lehet, így tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe, így a lehető leghatékonyabban használhatja a szabad helyet.
 • Megfizethető ár. Ha a saját kezével készíti a betűtípust, akkor a késztermék költsége csak az anyagok költségeiből áll: tégla, beton, vízszigetelés, burkolat. A fürdőzés ezen lehetősége olcsóbb, mint a nem szabványos méretű gyártótól a gyártótól.
 • Alacsony hővezető képesség. A téglafolt az anyag alacsony hővezetőképessége miatt hosszabb ideig tart hőt a higiéniai eljárások során.
 • Érdekes design. A standard anyagokból készült mosóedényekektől eltérően a téglafürdők szilárdabbak és esztétikusabbak, ők szervesen illeszkednek az antik stílusban, rusztikus stílusba és minimalizmusba.

Figyelj! Ha úgy dönt, hogy téglafürdőt készít a saját kezével, válassza a négyszögletes modelleket, amelyeknek nincsenek lekerekített részei, mivel kevesebb falazatra van szükségük.

Brick laying

Az első lépés a saját kezű fürdőzéssel tégla. A munka során használjon szokásos szilikát téglát vagy piros kerámiát. A lefektetést egy sorban végezzük vízzel, vízzel kevert nedvességálló, 1: 4 arányú betonok segítségével.

Mivel a fürdőben megnövekedett páratartalom van, egy tapasztalt szakember javasolja olyan fertőtlenítő adalékok használatát, amelyek nem engedik meg a gomba vagy a penész kialakulását. Ahhoz, hogy a falak a betűtípus tégla, szüksége lesz egy simítóval, egy építő keverő, keverő tartályok, keverés és a szint. Ez a művelet a következő sorrendben történik:

 1. A fürdőszoba padlója törmeléket töröl, eltávolítja a régi díszítő bevonatot a beton alapra és szintre.
 2. Csatlakoztatják a szifont a csatornahálózatba, cserélik ki a csöveket, mivel a munka befejezése után lehetetlen közel kerülni hozzájuk.
 3. Hajtsuk meg a kívánt méret és magasság betűtípusának oldalát. A falazat korrektségét folyamatosan ellenőrzi az épület szintje.

Fontos! Mielőtt a falak a fürdőszoba, meg kell nedves a téglát vízzel. Ez a művelet megakadályozza, hogy a víz kivonódjon a cement habarcsból és a szerkezeti szilárdság csökkenéséből. A nap folyamán az áztatás ajánlott.

vízszigetelés

Annak érdekében, hogy a higiéniai eljárások során a víz ne szivárogjon át a beton alján egy téglából, a szerkezet vízálló. Ehhez a kőfal falán és a kád alján egy összetételű cement-homok keverékkel vakolják. Ugyanakkor fel kell állítani a tartályokat a lejtő lefolyásának irányába történő mosására, biztosítva a víz vízelvezetését a csatornába. A téglafürdő alja vízszigetelése a saját kezével, a következő anyagokkal teheti meg:

 • Üvegezés vízszigetelés. Tetőfedő anyag és membrán vízszigetelés - a legegyszerűbb módszer egy téglafürdő aljának védelmére a szivárgásoktól. Ezeket az anyagokat csíkokra vágják, majd egymásra halmozódnak, és a betű oldalára hívják őket.

Tapasztalt kézművesek azt javasolják, hogy a vízszigetelés tetején egy szigetelő hőszigetelő anyagot képezzen, amely hosszú ideig tartja a vízhőmérsékletet. Ezután hajtsa végre a töltőanyagot.

bélés

A tégla fürdő esztétikus megjelenéséhez szükséges, hogy díszítő anyaggal nyírja. A bélés, amelyen a betű minőségétől, megjelenésétől és kényelmétől függ, háromféle tulajdonsággal kell rendelkeznie: nedvességállóság, ütésállóság, tartósság. A befejezéshez használhatja:

 • Mosaic. A kerámia mozaik kiváló anyag a téglafestékkel szemben. Nem veszi fel a vizet, kis méretű, lehetővé teszi komplex alakú fürdők bekötését. Ha azonban a saját kezedben dolgozol, akkor jobb, ha elhagyod ezt az ötletet, mivel a befejezés sok időt vesz igénybe.

Egyes mesterek használják a mosott tégla tartály bélésének kombinált módját, amelyet akkor lehet alkalmazni, ha saját kezével dolgozik. A külső felület kerámia burkolólapokkal vagy mozaikokkal történő befejezése, majd a tál belső felületének folyékony akrilnal történő öntése.

DIY tégla fürdő

Szeretne otthont adni egy eredeti fürdőszobával? Ezután győződjön meg róla, hogy megismerkedjen a tégla szerkezetének kialakításával! Személyesen téglafürdőt alakíthat ki és gyönyörűen csempézhet, vagy téglaalapot készíthet, és egy ismerős anyagból telepíthet egy terméket rá.

DIY tégla fürdő

Tartalom lépésről lépésre:

Tégla falazási kézikönyv

Mielőtt elkezdené a munkát, készítse elő a szükséges felszereléseket.

Téglaépítő készlet

 1. Simítóval.
 2. Fancy.
 3. Szint.
 4. Shvabrovka.

Az első lépés. Távolítsa el a fedelet a padlóról csupasz alapra. Nagyon sok időt és erőfeszítést kell eltöltenie ezzel a munkával kapcsolatban, ezért kérjük, legyen türelemmel előre, és legyen nagyon óvatos.

A második lépés. Szerelje össze a leeresztő egységeket és csatlakoztassa az összes kapcsolódó elemet a csatornába.

Csatorna összeszerelése a fürdőben

A harmadik szakasz. Folytassa a falakat. Falazáshoz használjon 1 rész homok, 3 rész cement minőségű M400 habarcsot és vízzel.

Folytassa a falak elhelyezéséhez

Ajánlatos egy téglát áztatni a vízben körülbelül egy nappal a lefektetés előtt. Ez a kezelés után nem veszi a nedvességet a falazó habarcsból, így a kész szerkezet szilárdsága jelentősen megnő.

Helyezze el a kívánt méretű és alakú falakat. A felesleges oldat azonnal megsemmisül.

Negyedik szakasz. Miután a falazás megszáradt, ragassza a tetőfedő anyagot a szerkezet falain. Ez egy megbízható vízszigetelő anyag, melynek köszönhetően a megbízhatóság jelentősen megnő és a fürdő teljesítménye javulni fog. Átfedéses tetőfedő anyag ragasztólapjai.

Ötödik szakasz. A kád belső és külső falát ugyanazzal a megoldással vakolja be, mint amit a téglákhoz használt.

A hatodik szakasz. Töltsük be a téglafürdõ alját és a lapot a salakfeltöltõvel. Óvatosan tompítsa vissza, és tegyen egy cement betétet a tetejére. Az esztrichnek a lefolyóhoz képest enyhe lejtéssel kell történnie. Sima habarcs, kényelmes hosszúságú fa léccel.

Töltsük be a téglafürdõ alját és a lapot a salakfeltöltõvel

Befejező fürdő

A tervezés befejezése a saját belátása szerint történik. A legnépszerűbb opció - kerámia burkolólapok. A legfontosabb dolog az, hogy a bevonat ellenáll a nedvességnek, és jól illeszkedik a fürdő teljes belsejéhez.

A kádat saját kezével csempézheti

A legkedvezőbb a burkolólapok behelyezése. Először bontsa a padlót, majd haladjon a falakhoz. A csempe mind a már ismert már meglévő cement-homok habarcsra, mind pedig különleges ragasztóra helyezhető. A bélés megkezdése előtt ajánlatos a tégla felületét PVA-ragasztó és finom homok félfolyékony keverékével kezelni. Ennek a kezelésnek köszönhetően a csempe tapadása a fürdő falaihoz a lehető legerősebb lesz.

Az előlapokat egy ideig vízzel áztassa. A befejezés után folytassa a padló és a fürdőszoba falai, ha ezt tervezi.

Használhatja a fürdőt, miután a cement-homok habarcs vagy csempe ragasztó teljesen száraz. Az oldat több napig szárad. Ragasztó esetén adja meg a pontos időt az eszközhöz tartozó utasításokban.

Ha hagyományosabb anyagok fürdőjévé kívánja előnyben részesíteni, de szeretnél valami eredetiséget és változatot hozni a szoba belsejében, akkor megbízható téglaalapot kell készíteni, és telepítenie kell a kiválasztott anyagból készült terméket.

Hogyan helyezhetek el egy acélfürdőt?

Hogyan helyezhetek el egy acélfürdőt?

Az acélszerkezeteknek viszonylag kis tömegük van, ami lehetővé teszi, hogy a különböző teljesítményű lábakba telepítsék őket. Azonban a víz és a tömeg befolyása alatt az ilyen lábak lazulnak. Az idő előtti leállás megelőzése érdekében az acélfürdőt egy téglaalapra telepítheti.

Minden munka arra a tényre derül, hogy létrehoz egy pár stabil tartót, és máris telepíti az acélfürdőt rájuk. Emelje fel a tartókat a tartály szélén. Helyezze el őket téglából, és a fürdőkád a lehető legbiztonságosabb és legbiztonságosabb módon telepíthető. A szerkezet helyzetének igazításához speciális csavarokat kell használni.

A fürdő telepítése a téglákon

Van egy másik érdekes lehetőség egy acéltartály felszerelésére egy téglaalapra. Ennek megfelelően a kád úgy tűnik, hogy összeomlik a fal térben. Ebben az esetben a kád élei nem téglából készült stabil hordozókra helyezkednek el, hanem néhány centiméter vastag rétegű speciális ragasztóval rendelkező kerámia burkolatokon alapulnak.

Ez a módszer csak olyan esetekben alkalmazható, amikor a vásárolt fürdő hossza egyenlő vagy kissé eltér a fürdő hosszától. Minden munkát lecsökken arra a tényre, hogy 2-3 sornyi cserépet állít be, várjon, amíg teljesen feldugja a felületet, majd telepíti a fürdőt.

Először a fürdőt a lábakra helyezzük, majd egy tégla párnát helyezünk az alja alá. Javasoljuk, hogy a habot egy ilyen párnára tegye. Ez növeli a szerkezet merevségét. Amíg a hab nincs beállítva, engedje le a tartályt a bélésre és töltse fel vízzel, hogy megakadályozza a habképződés következtében kialakuló deformációkat.

Javasoljuk, hogy habot fújjon az ilyen párnára.

Az árnyalatok az öntöttvas fürdő telepítéséhez

A sertés-vas termékek sokkal nagyobbak, mint az acéllemezek. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentse a szükséges számú tartót a fürdő befogadásához. Az öntöttvas merevebb anyag, ezért a mólók vagy a szélső oszlopok elrendezését el lehet hagyni.

Azonban egy tégla párna a fürdő alja alatt kell lennie. Ilyen támogatás nélkül a termék élettartama jelentősen csökken.

A szóban forgó anyag fürdésének telepítésekor mindent meg kell tenni, hogy a szerkezet ne lazuljon és általában a lehető legbiztonságosabb módon álljon. A téglaszerkezetek kényelmes üregek formájában készülnek. Ilyen alapon az öntöttvas tartály olyan kényelmesen és stabilan fekszik, amennyire csak lehetséges.

Az árnyalatok az öntöttvas fürdő telepítéséhez

Ha kívánja, ugyanazokat a támaszokat készítheti, mint az acél fürdőszoba esetében. Ennek az egyetlen hátránynak az az oka, hogy az öntöttvas terméknek sokkal nagyobb súlya van az acél analóghoz képest, ezért a téglaoszlopok elrendezésének folyamata során felmerülnek olyan nehézségek, amelyek az előadóművész gondosabb és körültekintőbb megközelítését igénylik.

Az akrilfürdõk téglára való felszerelésének szabályai

Akrilfürdők, bár a legkevesebb súlyt tartják a vizsgált struktúrák között, de az ilyen szerkezetek téglatámasztására vonatkozó követelmények nem egyszerűsödnek. Függetlenül attól, hogy milyen anyagot használtak fel a tartály gyártására, még mindig tapasztalható terhelés a víz és az emberi tömeg hatása alatt.

Az akrilfürdõk téglára való felszerelésének szabályai

A munkamódszerek ugyanazok maradnak: a téglák sík támaszát a tartály alja alá szerelik, és a termék szélei alatt támasztékot építenek. A főbb pontoknál a támasztékok hasonlóan vannak fémkeretek beszereléséhez. Az ilyen keretek hagyományosan korszerű akrilból készült kádakkal vannak kiegészítve.

Van egy második lehetőség egy tartály felszerelésére egy téglaalapra - integrált telepítés. Ennek a módszernek megfelelően a támasznak egy mólónak kell lennie, a tartály peremén körültekintően zárva. Valójában egy ilyen mólón és fekvő fürdő.

A tartály alján, mint a korábban figyelembe vett helyzetekben, egy lapos tégla párna ülepszik. Kívánt esetben a körkörös támasz körül homokkitöltés is végezhető. Azonban bizonyos kellemetlenségek kialakulásához vezet - a leeresztő szifonhoz csak egy speciális eszköz segítségével juthatunk el, amely szinte soha nem jelen van az otthoni kézműves arzenáljában.

Így személyesen elhelyezhet egy teljes tégla fürdőt, gyönyörű burkolatokkal bélelve, vagy egyszerűen előkészítheti az alapot, és összeszerelheti a fürdőt egy hagyományosabb anyagból rá. Mindenesetre megbízható, tartós és esztétikailag vonzó designt kap.

A téglafürdő építéséhez nem feltétlenül van még a legkisebb tapasztalat a kőműves munkában. Sok pénz és idő is nem szükséges. Csak kövesse az utasításokat és ajánlásokat, és mindent megtud.

Olvassa el a cikket is, hogyan készítsünk egy képernyőt a kád alatt a saját kezünkkel.

Téglafürdő

A nem szabványos felvételekkel rendelkező szobákban téglából készült fürdőt hoznak létre. Az ötlet könnyen megvalósítható, ha ismeri a kőműves technológiát és az esetleges bélés lehetőségeket. A vonzóbb megjelenéshez minden téglafal bélést igényel. Bent lehet tartós folyékony akril, és egy réteg csempézett vagy mozaik csempe.

Téglafürdők megvalósíthatósága

A tégla betűtípusok bármilyen alakra alakíthatók. De jobb, ha téglalap alakú, mivel ilyen formát könnyebb illeszkedni.

Nem csoda, hogy miért csinál egy házi tégla fürdőt, ha ismeri a design minden előnyét:

 • Költségeket. Ez csak az anyagok költségétől függ. És ha a szoba nem szabványos méretű (nagyon kicsi vagy nagyon nagy), akkor olcsóbb megtenni, mint megrendelni egy mestertől.
 • Design. Mivel ez a dolog házi, akkor egy másik konstrukcióra gondolhat: a görög stílustól a minimalizmusig. Ön is kiválaszthatja az egyéni méreteket, és helyet takaríthat meg.
 • Hővezetés. A házi készítésű betűk alacsony hővezető képességgel rendelkeznek, és hosszú ideig tartják melegen a vizet.
 • Time. A munka minimális időt és energiát igényel.
 • Tartósság. Egy ilyen dolog a saját kezével hosszabb ideig tart, de feltéve, hogy minden műszaki szabvány teljesül.
 • Kényelem további fürdéssel. A fürdő mélyebb, szélesebb vagy keskenyebb lehet.
Vissza a tartalomjegyzékhez

Hogyan készítsek el egy téglafürdőt?

Előzetesen le kell szedni a régi edényt, eltávolítani a padlóburkolatot, és tisztítani a felületet a törmeléktől. Fontos, hogy a padlószintet szintre emeljük. Ez a munka óvatos, és sok erőfeszítést igényel, különösen, ha a régi tál fém. A szükséges mérések elkészülnek, egy nyomtatványt választunk ki, rajzot készítünk, és meghatároztuk a stagingot. Az építés megkezdése előtt ajánlatos a vízvezeték-munka (vízellátás és új szennyvízrendszer telepítése). A jobb karbantartás érdekében egy zuhanycsapot szerelnek fel a zuhanycsarnokba.

Brick laying

A munkához szüksége lesz:

 • kanál;
 • építő mixer;
 • szinten;
 • shvabrovka;
 • dagasztási kapacitás.

Az első szakasz - a falak építése a betűtípus. A szokásos téglákat használják, amelyeket egy nappal vízzel nedvesítenek a munka előtt, hogy az anyag ne vegyen fel nedvességet. A falazóhabarcs 1: 4 nedvességálló beton és víz aránya. Javasoljuk, hogy ragasztót válasszanak fertőtlenítő szennyeződésekkel, amelyek nem engedik meg a penészgomba kialakulását működés közben. A fürdő falai a kívánt méretből és magasságból vannak kialakítva, és a szintet minden sorban ellenőrzik. A varratok vékonyak (0,8-1,2 mm), és a kioldódó megoldást azonnal eltávolítják.

Nedvesség elkülönítése

A vízszigeteléshez a következő anyagokat használják:

Az épületek nedvességtől való szigeteléséhez ruberoidot használnak.

 • Ruberoid és membrán szigetelés. Ezek egyszerű megoldások a fürdő szivárgás elleni védelmére. Az anyagot szalagokra vágják, majd a betűk falára fektetik.
 • Obmazochnaya vízszigetelés. Ilyen szigeteléssel masztixokat használnak, amelyek közé tartoznak a bitumen és a szintetikus gumi. A maszkokat vastag rétegen alkalmazzák a fürdő aljára. A hátrány hosszú lesz.
 • Színezés. A betű alján 4-6 réteg emulzió (bitumen, polimer vagy kombináció). Ez a fajta vízszigetelés rövid élettartamú.
Vissza a tartalomjegyzékhez

bélés

Javasoljuk, hogy egy szigetelő hőszigetelő réteget helyezzen a vízszigetelés tetejére. Egy ilyen réteg lehetővé teszi, hogy a víz hőmérséklete hosszú ideig fennmaradjon. Ezután töltse fel az esztrichet. A réteg egy hétig szárad.

A befejezés előtt meg kell vakolni a fürdő falát. A végső kivitel a fürdő belsejétől kezdődik. A falak csempe vagy mozaik csempe, szintén folyékony akril. Ragasztás helyett használjon oldatot vagy speciális port. A burkolólapokat több napig szárítani kell. A kirakás után kiderül, hogy jó minőségű és eredeti betűtípusa hosszú évekig tart. Gyakran használt egy kombinált verziója a tégla betűtípusa. Vagyis a külső falakat kerámia csempékkel vagy mozaikokkal díszítik, a belsejét pedig folyékony akril tölti.

Hogyan készítsünk téglákat a saját kezünkkel: lépésről lépésre, fényképek, videó

Miért van szüksége téglafürdőre? Bármelyikben, még egy nagyon kicsi raktárban is, nem is beszélve a szupermarketről, elég egyszerű vásárolni egy szabványos méretű fürdőkonténert. De ez az, ahogy egy személy rendeződik - minél több választás, annál hosszabb ideig valami olyat keres, amely nem olyan, mint mindenki más, egyedülálló. Hogyan készítsünk egy téglagyártást a saját kezünkkel, lépésről-lépésre vonatkozó utasításokat, fényképeket és videókat - mindezt kínáljuk ebben az anyagban.

Előkészítő munka

A téglából készült fürdő gyártásával és építésével kapcsolatban ezekre az eszközökre van szükség:

 • szinten;
 • injektáló;
 • shvabrovka;
 • négyzet alakú;
 • kanál;
 • spatula.

Az első szakaszban el kell távolítani a régi fürdőt (ha van ilyen) és a padlóburkolatot az alapra (padlólapok). A munka elég időigényes. Különösen, ha ezt a helyet egészen a közelmúltig egy teljes vasúttal elfoglalták, akkor nemcsak a rendelkezésre álló épületeket és befejező anyagokat kell eltávolítani, hanem a csatornákat és a régi csatornarendszereket is.

Figyelem! Minden kommunikációt ki kell dolgozni és meg kell valósítani a téglaépítés megkezdése előtt, különben ez később nem lehetséges.

A fürdők falainak felépítése előtt telepítse a szükséges kommunikációs és csatornarendszereket. A lefolyó karbantartásának megkönnyítése érdekében a normál fürdőhöz szokásos pántok helyett egy zuhanycsapot szereljen be.

Fontos pillanatban ebben a szakaszban a helyiség mérésének elvégzése, a szerkezet kialakítása és a szükséges épület (befejező) anyagok kiszámítása.

Lépésenkénti fürdőépítési utasítás

A következő lépés a fürdő falainak felépítése. A téglák helyett gyakran használják a levegőbeton blokkokat. A kőműves habarcs az M400 minőségű cementből és vízből 3: 1 arányban készül. A téglákat, amelyeket munkához használnak, egy nap alatt áztatják a közönséges vízben, így a fektetés után nem veszi fel a felesleges vizet a megoldásból. A fektetés általában egy tégla.

Javasoljuk, hogy a varratok ne legyenek nagyon vékonyak (optimálisan - 8-12 mm), hogy erősítsék a csapágyfalakat. A felesleges habarcsot azonnal és óvatosan távolítsa el a varratokból, hogy a finomítóanyag egyenletesen legyen lefektetve. A befejezett munka több napig szárad ki.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a víz a fürdő padlóján befejezze a vizet, mielőtt a vízbe folyna, vízzárja a következő anyagokkal:

 • tetőfedő;
 • speciális polietilén fólia;
 • fémlemez.

Fektesse le a szerkezet alját egy törmelékréteggel vagy egy expandált agyaggal, majd öntsön betonhabarcsot és hagyja szárazon egy hétig.

A végső befejezése előtt a fürdő külső és belső falát óvatosan kell vakolni és felszínre kell helyezni a burkolóanyagot.

Finishing és bath bélés

És az utolsó szakasz az utolsó befejezése. A téglából készült fürdőt tetszés szerint díszítheti (ellentétben a standard fehér modellel). A kikészítés lehet elölről vagy cserépről. A medencék mozaik csempe tökéletesen néz ki.

A bélés a fürdő belsejéből kezdődik: először a padló, majd a belső és külső falak. Ragasztóanyagként cementoldatot vagy speciális csempeporokat használnak. A szárítás után néhány napig csak a varratok törlése marad. Az új fürdőt 3-4 napon belül használhatja.

Milyen előnyei vannak a téglafürdőnek?

 1. Eredetiség és nem szabványos forma.
 2. A lehetőség a gyönyörű és alkalmas a design dekorációs felület a betűtípus.
 3. Kényelem a használatra - a do-it-yourself kád kissé mélyebb lehet, mint a szabványos modell.
 4. Hosszú távú használat (minden technikai kérdés figyelembevételével).
 5. Jelentős pénzügyi megtakarítások.

Vannak hátrányai - ha fel akarjuk szüntetni a szerkezetet, sok munka lesz.

A ház mestere, hogy segítsen: hogyan lehet fürdőt a téglák magad

Gyakran a javítási folyamatban szükség van egy nem szabványos méretű fürdő felszerelésére. Néha ez a helyiség elrendezésének és a berendezések elhelyezésének köszönhető, más esetekben az egyedi fürdőt úgy tervezték, hogy kiegészítse a fürdő egészének stílusát vagy belső térét. Természetesen megrendelheti a műanyag- vagy akriltermékek gyártását saját méretük szerint, de az öröm költséget fog fizetni. Kiváló módja ennek a helyzetnek egy téglából készült kád. Kövesse ajánlásainkat, és a téglaépítés nemcsak kényelmes és szép, hanem megbízható és tartós is.

Szükséges anyagok és eszközök

Téglafürdő kialakításához szüksége lesz:

 • tégla (piros, szilikát) vagy tömbök (beton, szénsavas beton);
 • cement márka 400;
 • homok;
 • ruberoid tekercs;
 • salakfeltöltés;
 • Kerámia burkolólapok;
 • csempe ragasztó;
 • fugázó ízületekhez (alkalmas úszómedencékhez);

Ezenkívül szükség lehet zuhanycsapra, csatornarendszerre, csatlakozókra és szerelvényekre. A munkához készítsen egy ilyen szerszámot: simító vagy simító, kőműves kalapács, épületszint, spatulák készlete.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a fürdőszobát fel kell irtani a felesleges tárgyaktól és felszerelésektől, szét kell szedni és eltávolítani a régi fürdőt.

Ezután fel kell készíteni egy építkezési helyet. Ehhez az egész régi esztrichet eltávolítják az alapra (a padlólapra). A munka nehéz, de csak az összes követelmény teljes körű végrehajtása esetén a szerkezet szorosságára támaszkodhat.
Ha a régi szennyvízcsatorna fémcsövekből készült, új műanyag csőrendszert kell szétszerelni és telepíteni. Ne feledje, hogy lehetetlen megjavítani a megjelenő szivárgást anélkül, hogy megsemmisítené a szerkezetet vagy annak részét. Éppen ezért jobb, ha nem rendszeres fürdő szifont telepítenek, hanem egy csatorna zuhanycsapdát, amelynek belseje kívülről történik. Megmagyaráztuk, hogyan kell egy ilyen csatorna-rendszert csatlakoztatni az utolsó cikkhez.

A téglagyűjtő rendszerben lévő zuhanyrácsok jelentősen növelik a tervezés megbízhatóságát

Azt is fel kell tüntetni, hogy a meleg- és hidegvízellátás milyen módon történjen. A fürdőcsapot mind a falon, mind az előre telepített gipszkarton burkolattal felszerelheti. Ugyanaz a keret szerelhető fel a fürdő felépítése után, így elegáns kialakítású.
A következő lépés a fürdő falának alá helyezése és a szükséges mennyiség kiszámítása. A mérések elvégzésével és a projekt elkészítésével vegyük figyelembe a "téglapadló" falazat vastagságát. Ez a szerkezeti szilárdság szükséges feltétele. Ne felejtse el, hogy a falakon levő erőt nemcsak Ön, hanem egy tisztességes víz is gyakorolja, ezért egy negyed téglával történő felrakásakor a falat meg kell erősíteni és megerősíteni kell betonnal. Ennek eredményeként nem befolyásolja jelentősen a vastagságának csökkentését, de jelentősen növeli a gyártás összetettségét.

kőművesség

Négyszögletes fürdő

Mielőtt megkezdené a fektetést, készítsen megoldást. Ehhez alaposan keverje össze az M-400 cement egy részét három rész homokkal. Miután a keverék homogén lesz, fokozatosan adjunk hozzá vizet, folyamatosan keverjük az oldatot. A konzisztencia kész összetétele hasonlít a sűrített tejfölre. A készség teszteléséhez használhatja a hivatásos kőművesek által alkalmazott módszereket. Ehhez egy kis keveréket kell felhúzni a simítóval, és éles mozdulattal el kell dobni a szerszámról. A használatra kész megoldás egy monolitikus csomóból marad ki a felületről, maradék nélkül.

A téglák elhelyezését a keverék 15 mm vastagságú beton alapon történő eloszlatásával kezdjük. A falakat a szokásos egy-fekvésbe helyezzük, az egyes sorok lekötésével. Ehhez minden további sort el kell indítani az első tégla elmozdulását a ház padlóján az előző sor eleméhez képest. Ebben az esetben a tégla közötti varrásnak körülbelül 10 mm-nek kell lennie. Ez megkönnyíti az egyedi téglák rendellenességének eltávolítását, amely nem hajtható végre túl vékony réteggel.

A fektetés során néhány téglát vízben kell elhelyezni. Ez nagymértékben megnöveli a téglafal szilárdságát, mivel ebben az esetben a megoldás nem lesz vízmentes és a tapadás értéke jelentősen megnő.

Két vagy három sor után öntsünk salak szennyvízcsöveket, és készítsünk beton esztricheket. Ehhez használja a szabályt és a széles szabotázsot. Ne felejtsük el, hogy a kád alját a vízelvezető rács felé legalább 10 mm-rel a szerkezet hosszának 1 méterére billentjük. Ezenkívül, az esztrich magasságának kiszámításánál figyelembe kell venni a vízszigetelő és a felületi réteg vastagságát. Természetesen az aljzat betonozására akkor is lehet, ha a fürdő falai készen vannak, azonban megegyeznek abban, hogy ez könnyebb 25-30 cm magasságban.
A fektetés során igyekezzen azonnal felvenni a felesleges habarcsot, amely kiálló a varratokból, és folyamatosan figyelemmel kísérheti a munkát az épület szintjén. A munka befejezése után a szerkezet csak akkor marad önmagában, amíg a habarcs be van állítva. Ez általában 10-15 óra lesz.

Szabad formájú fürdő

Az ívelt belső felületű fürdő előállításához egy tégla keret építése pontosan ugyanolyan technikával történik, mint a négyszögletes szerkezetek esetében. Általában a sima, folyó felületű fürdők gyártásához és a kerethez önkényes forma szükséges.
Az ilyen fürdő belső felületének létrehozása olyan fémrács segítségével lehetséges, amelyből az előírt kontúr görbe. Ezután a keret és a rács közötti tér betonban van. Az elkészítéshez 1 rész cementet és 3 rész granit szitálást kell vízzel keverni. Ezután a fürdők falát és fenekét spatulákkal és simítószerszámmal simítják. Ezután folytassa a felület tömítését.
A tetőfedő anyag használata ebben az esetben nehéz lesz, ezért használjon vízszigetelést úszómedencékhez.

vízszigetelés

Ahhoz, hogy megvédje magát a fürdő áramlásától, szükséges lezárni. Ehhez használhat speciális vízszigetelést úszómedencékhez és a szokásos tetőfeltéthez. A gyakorlat szerint a szivárgásvédelem nem rosszabb, mint a drága anyagok.
A tetőfedő anyag használata csak egy esetben lehetséges - a por eltávolítása a felületéről. Ehhez egy fém ecsetet használhat. Ezután vágják a méretű lapok ragadják az alján és a falak a fürdő bitumen masztix. Ebben az esetben ne felejtsük el, hogy az anyagot átfedjük széles falra. A szalagok széleit és ízületeit bitumenes réteggel is kezelik.
Végül a fürdő belső és külső felületét ugyanaz a megoldás követi, mint a téglafal, és a vakolat tapadása a vízszigetelő réteghez, a felületet alapozóval kezelik. Ha úgy dönt, hogy száraz keveréket használ, akkor vegye figyelembe, hogy csak cementalapú vegyületek használhatók. Figyelembe véve a munkálatok szükségességét, a vakolt felület befuggatását nem végzik el. A végső szakaszban csak a vakolat teljesen megszáradt állapotában haladnak.

dekoráció

Mivel a téglafürdők díszítése leggyakrabban kerámia burkolólapokkal szemben áll. A hulladékcserép csökkentése érdekében jobb a kis méretű csempe használata.

Ha szükség van a fürdő kanyargós belső felületének befejezésére, akkor a ragasztást mozaikcsempékkel végezzük, amelyek rugalmas alapra ragasztott kis kerámia elemek.

A folyamat során speciális vízálló csempe ragasztót használhat, vagy használhatja a PVA ragasztó, az M400-1 cement és a folyó homok összetételét. A munkák elkezdése előtt a vakolatot mélyen behatoló talajjal vagy ugyanolyan PVA ragasztóval kell összekeverni a folyami homokkal, amelyet finom szitán szitálnak.

A mozaik burkolólapok használata lehetővé teszi a fürdő minden ívelt felületének kinyitását

Munka előtt a csempe több órán át hideg vízzel áztatható, és csak utána elkezdett lefektetni. Ugyanakkor a fürdőszoba alján dolgoznak, majd a falaira költöznek. A fugázás epoxi készítményekkel jár. Csak ebben az esetben biztos lehet benne, hogy a befejező réteg szilárdsága és megbízható tömítése van.
A termék használatához a ragasztóréteg teljes készletét követően kell elkezdeni. A gyári keverék szárítási ideje megtalálható a csomagoláson, és cement-homokos ragasztás esetén legalább két napig tart.
A végső szakaszban a leeresztő rács be van építve és a keverő csatlakoztatva van. Használat előtt a fürdőt minden mosószerrel meleg vízzel kell mosni.
A téglából készült fürdő csak egy esetben válik valódi díszítéssel a lakás fő szobájába - ha a munkát gondosan és a technológiának megfelelően végezzük. Ezen kívül, minden alkalommal, amikor forró fürdő, akkor teljesen pihenni, és igazi öröm, hiszen magabiztos a megbízhatóságát a design, létrehozott saját kezűleg.

Csináld magad

A szaniter felszerelések modern gyártói széles választékot kínálnak a fogyasztóknak a tervezésben és a funkcionalitásban, valamint a termelési anyagokban. De ezek a termékek nem tekinthetők exkluzívnak, csak a saját kezükben létrehozott fürdők léteznek egyetlen példányban. Nem lehet önállóan fémfürdőt készíteni, de lehetőség van polimer anyagokból készült szerkezetek előállítására. Nagyon nehéz polietilén fürdőszobát készíteni, nagyon sok időt vesz igénybe és különleges technológiai folyamatokat ismer. A fent említett nehézségek miatt ezek a fürdők nagyon ritkán készülnek önmagukban. Sokkal könnyebb beton vagy tégla fürdőzés, majd kerámia burkolatok bélelése. Ez a két lehetőség részletesen tárgyalja a cikkben.

Csináld magad

Betonfürdő

Ez a konstrukció bonyolultabb, mint a téglaépítés, de ehhez képest számos előnye van.

 1. Nagy erő. A szilárdság a beton fürdők található ugyanazon a szinten öntöttvas. Az építõ tükör maga is nagy erõfeszítéseket tesz lehetõvé, csak a fürdõ befejező dekoratív bevonata károsodhat.

Betonfürdő: stílusos design

Betonfürdő

Ez a fürdő nagyon hosszú ideig tart.

A betonfürdõk hátrányai is vannak.

 1. Az első a zsaluzat készítésének nehézsége. Ha van egy vágy, hogy létrehozzunk egy gyönyörű fürdőt, különböző sima lehajlásokkal és átmenetekkel, akkor a zsaluzat gyártási és beszerelési folyamata a legnehezebb szakasznak számít.
 2. A második nagyon sok a súlya. A fürdő tömegének figyelembe kell vennie a padló csapágyazású mutatóit.
 3. A harmadik a vízelvezető rendszerekhez való hozzáférés kizárása. Minden csövet és szifont teljesen betonba öntöttek, vészhelyzet esetén nagy nehézségek szüntetik meg őket. A csővezetékek és a mérnöki rendszerek telepítésekor ezt a funkciót szem előtt kell tartani, és minden intézkedést meg kell tenni a megbízható működés biztosítása érdekében. Csak a legtartósabb szifont és csővezetékanyagokat választják ki, a telepítést szigorúan a hatályos előírásoknak és a gyártók ajánlásainak megfelelően végzik.

Csővezeték elosztása az apartmanban a fürdő telepítéséhez

Hogy van egy fürdő a betonból?

1. lépés: Határozza meg a fürdő méretét és beállítását.

Ne feledje, hogy egy köbméter beton súlya több mint egy tonna, győződjön meg arról, hogy a mennyezet erőssége. Egy másik figyelmeztetés - győződjön meg róla, hogy felülvizsgálja a meglévő vízelvezetést. Tisztítsa meg a régi csatornarendszereket, vagy cserélje ki őket újakra, ellenőrizze a gumitömítések állapotát. Ezek a kommunikációk a beton kád felhelyezése után nem érhetők el javításra. Ha minden rendben történik, akkor a csatornahálózat több évtizedig is szolgálhat.

Gyakorlati tanácsok. A betonfürdõket csak a gyári alaplemezeken szabad elvégezni. Soha ne próbálj ilyen tárgyat fagerendákra építeni.

2. lépés: Készítse el a fürdő kontúrját a lemezen, húzza meg a külső és belső falak helyzetét. Kívánatos, hogy a két felület az oldalsó belső válaszfalakra támaszkodjon, ez csak akkor végezhető el, ha a válaszfalak tégla vagy habbetonból készülnek.

Bath áramkör, amely az utcai pavilonban lesz

Ha a kád kívül lesz, készítsen egy alapot. A talajszintet fel kell tölteni és megtörni a homokkal

Javasoljuk a szigetelést a jövőben a hőveszteség csökkentése érdekében.

3. lépés: Fúrjon lyukakat a lemezhez függőleges megerősítéshez. A vasaló átmérője kb. 6-8 mm, a rudak közötti távolság 20-30 cm, az armatúrát 1-2 mm-es vezetékkel kell összekötni, és ezáltal erősítőszalagot kell létrehozni.

A rudak összekötését vezetékes kötéssel végzik

Telepített cső technológiai lyukakhoz

Sarok csatlakozás

Fontos. Óvatosan fúrjon lyukakat a beton padlólapokba. Ha a fúró megérinti a fém sávot, majd egy lyukat készít más helyre, akkor szigorúan tilos a vasbeton lemezek erősítőszalagjának károsodása.

4. lépés: Folytassa a zsaluzat gyártását. Ez a legnehezebb szakasz, a zsaluzat ívelt profillal rendelkezik. A függőleges állványokhoz használjon kb. 30 × 30 mm-es rudakat, lapos rész 20 mm vastag vagy vízálló rétegelt lemezből készülhet.

Ehhez a sorozathoz szükséges ívelt pajzsok szükségesek.

 1. Készítsünk két 25 mm vastag, 25-30 cm széles szélezett táblát, a táblák egyedi szélessége függ a fürdő kontúr tényleges hajlítási sugarától. A lemez minimális szélessége legalább három centiméter legyen.
 2. Óvatosan rajzoljon egy komplex fürdő profil profilját egy táblára. Javasoljuk, hogy először készítsen rajzot vastag papírra, ellenőrizze annak helyességét, szükség esetén javítsa ki, majd csak sablonként használja fel a táblára.
 3. Elektromos kirakós játékkal vágja le a táblát a vonal mentén.
 4. Helyezze el a második táblára, mutassa be a kontúrt, és vágja le a felesleget.
 5. Rögzítse a lapokat a végei mentén két léccel, a magasságnak meg kell egyeznie a fürdő magasságával. Ha a kialakítás instabil, akkor helyezze át a pajzs hátoldalán található diagonális támaszokat.
 6. A táblák profiloldalához kb. 30 cm-es távolságban húzza át a 20 × 30 mm-es léceket.
 7. Rögzítse a vékony rétegelt lemez lapjait a kis szegekkel vagy fa csavarokkal ellátott kapákra. A nedvesség megakadályozása érdekében a lapok felületét többször növényi olajjal, lenmagolajjal vagy gépi olajjal kell áztatni. A rétegelt lemez vastagsága legfeljebb 2 mm, könnyen hajlítható.

Gyakorlati tanácsok. Minél kisebb a görbületi sugár, annál gyakoribb a függőleges hidak elhelyezése.

Ne rohanjon a zsaluzatlapok gyártásához, ellenőrizze a méretek többszörösét, fontolja meg a teendőid lehetséges következményeit.

5. lépés Helyezze vissza a zsalut. A betonfürdő minimális vastagsága 7 cm legyen, a görbület sugara mentén a vastagság 15 cm-re emelkedhet.

Gyakorlati tanácsok. Nem kell nagyon vastag fürdőt készíteni. Először is, a szerkezet súlya jelentősen megnő. Másodszor, sok meleg vizet vesz igénybe a fürdő felmelegítése. Annak ellenére, hogy annál nehezebb a fürdő, annál hosszabb ideig melegíti a vizet.

A zsaluzat beszerelésekor használjon ferde támaszt. Folyamatosan ellenőrizni kell a szerkezet stabilitását, ha van valamilyen zavaró, majd telepítsen további támaszt a problémás területekre. Amikor a zsaluzat teljesen rögzített, folytathatja a beton öntését.

A védőburkolat beépítése belülről

A képen négyszögletes tálra szerelt zsalu látható

A pajzsok fedélzeten rögzítve vannak

A kültéri pajzsok továbbá rögzítve vannak a kellékekhez.

Mi a vízálló beton

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőkád belső felületét kerámia burkolólapokkal bélelik, nem ajánlott a hagyományos védőcsövek használatát - mindez jelentősen csökkenti a csemperagasztó ragasztási együtthatóját a fürdő felületére. És a csempe olyan hosszú ideig tartó közvetlen érintkezésben áll a vízzel és magas hőmérsékleten. A viszonylag nagy méretű ingadozások miatt a csempe rögzítési szilárdsága tovább csökken, és a fürdőszobát gyakran kell javítani. Következtetés - a vízszigetelő anyagok használata nem kivitelezhető. A szakemberek azt javasolják, hogy a fürdőt speciális betonokkal öntse be. Annak érdekében, hogy ne váljék tévedés a kiválasztás során, ismerkedjen meg saját jellemzőivel és jellemzőivel.

Az adalékok számát és módját a gyártók jelzik, szigorúan kövessük az utasításokat.

Hogyan készítsünk hidraulikus betont?

Hogyan készíts kézzel kézzel

A beton előállítható betonkeverővel vagy kézzel. A keverék elkészítésének számos módja van, a legegyszerűbbnek mondjuk. A fürdő nem igényel nagy mennyiségű anyagot, az egész folyamat csak néhány órát vesz igénybe. A keveréshez egy 60 × 80 cm-es, 30 cm-es oldalsó magasságú vödröt kell előkészíteni, három vödör homokkal és annyi rongálattal, elegendő térfogattal a zsalu ritmikus töltéséhez. Készítsen saját kapacitást fémlemezből vagy gyárat vásároljon a hardverraktárakban. Beton készülhet közvetlenül a fürdőszobában, ami felgyorsítja a folyamatot. Az anyag elkészítéséhez külön keverőgép szükséges. Középen van vágva, ami megkönnyíti a keverést és javítja a keverék homogenitását.

 1. Helyezzen egy vödör cementet a vályúba.
 2. Öntsön körülbelül másfél vödör vizet. Nincs szükség pontos mérésre, további víz hozzáadásával.

Keverjük addig, amíg a tömeg sima.

Téglából készült vagy garantáltan elárasztja a szomszédokat

Hibrid fürdő és zuhanytálca

Sok évvel ezelőtt, amikor a készsõ zuhanyok ritkaság volt, egy ilyen téglafürdõt készítettünk a saját kezünkkel. Lehetőség van arra, hogy mossuk le ültetni vagy zuhanyozni. Két éve szolgált, aztán az alatta lévő padló elsüllyedt, megsérült a csatorna.

Amire át kellett mennünk, és mennyi pénzt kellett költeni a javításokra, amikor tavasszal kiderült, hogy a lefolyók nem voltak septikus tartályban, hanem a terasz alatt, jobb, ha nem emlékeznek. Csak egy gondolat melegedett fel: jó, hogy saját házunk van, és nem egy lakás egy magas épületben!

Mi a teendő, hogy bajba kerülj

A helyzetünkben két tényező katasztrofális következményekhez vezetett:

 • Nem igazoltuk az alapítvány megbízhatóságát. Mint kiderült, a beton padlót a fürdőszobában töltött egy réteg törmelék, csak öntött a földre. A vízét elmosódották, és ülepítés történt.
 • Teljesen figyelmen kívül hagytuk a vízszigetelési utasításokat. Remélve, minőségi falazat és epoxi habarcs a csempe ízületekhez, félelmetesen biztosítva magunkat, hogy "ha csak az egerek érintettek", időt és pénzt takarítottak meg ebben a szakaszban.

Már tudja az eredményt. De előbb vagy utóbb más okok is vezethetnek: a lefolyócső elégtelen lejtése, a csatornacsatornához való csatlakozás meredek szöge, üreges vagy szilikátos tégla a falazatokhoz, a falvastagság hiánya stb.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen vízvezeték-szerelési munkát a technológia szigorú betartásával kell végrehajtani, hacsak nem célja a szomszédok elárasztása, vagy a nem tervezett drága javítások futtatása. Például az akril fürdők csak egy fém keretbe telepíthetők, mivel vékony és rugalmas falak vannak. És ha vannak olyan emberek a családban, akiknek nagy a súlyuk, javasoljuk, hogy egy fürdőt építsenek a téglákon.

A modern nyelven beszélve "mindent" követni kell, és voila: a kívánt problémákat az Ön számára nyújtja.

Tippek a lakáshajósok számára

Tehát, ha úgy döntesz, hogy teljesen elrontja a szomszédaival való kapcsolatokat alulról, és elszívja az extra pénzt, akkor ez segít önnek a saját kezével téglából és csempeböl készült fürdőből, melyet az alábbi technológiával készítenek.

Leeresztő eszköz

Ez az első dolog, amit a régi fürdő vagy zuhanyozás lebontása és a padlóburkolat eltávolítása után meg kell tennie. Nem szükséges a padló repedéseinek lezárása, majd a következő szárítással egyenlőre nyúlni: minél több hiba van az alapon, annál nagyobb a szürke hajszomszéd szomszédok hozzáadásának valószínűsége.

A fotó - az ideális forrásadatok a szabotázs

A cselekvési terv a következő:

 • A szifon és a zuhanylépcső közötti választás elsőként megáll: olcsóbb és kevésbé megbízható, mint a létra. Betonba öntve elveszítheti a javítási és karbantartási képességét, ami a vészhelyzeti eset legkorábbi megkezdéséhez szükséges. Míg a létra nagyobb erőt és könnyű használatot tesz lehetővé.
 • Annak érdekében, hogy a jövőben ne tisztítsa meg az eltömődött vezetéket vezeték nélkül, fusson úgy, hogy a csatorna egyenes szögben lezuhant. Ne próbálja növelni 135-150 fokosra: a kábel ilyen forgása meglehetősen nyugodtan fut, nem pihent a csatlakozásokon, és nem pusztítja el őket.
 • Kiváló módja annak, hogy pihentető vizet és eldugulást érjen el a leeresztő csőben, 3% -nál kisebb magasságú (3 cm-es magasságkülönbség).

Teljesen felesleges képet arról, hogyan kell helyesen telepíteni egy lefolyót vagy szifont a szennyvízcsatorna vonatkozásában

A legfontosabb dolog: ne próbáljon dugódugót csatlakoztatni a munka megkezdése előtt. Hagyja, hogy a téglafoltok esnek, a rongálás és más törmelék esik. Ez csak neked.

Alap vízszigetelés

Felejtsd el. Vagy ne gondolkozz. Végül nem vagy hivatásos építő, de csak amatőr lehet. Ezenkívül, ha az akrilfürdő felhelyezése vagy téglaépítés megkezdése előtt a padló és a falak vízszigetelését 10-15 cm-es magasságig bitumennel vagy folyadéküveggel végzi, nem valószínű, hogy a szomszédok tudni fogják, hogy szivárog.

Padlóburkolat padlóburkolattal

És ha tisztán követi az utasításokat, és ezt az eljárást 2-3-szor végzi el minden réteg szárításával, szinte nincs esélye ennek.

Eszköz betűtípus

A téglalap gyorsabban összeomlik, ha:

 • Üreges vagy szilikát téglák, mint fő anyag, és semmilyen esetben nem aerátizált betonblokk vagy szilárd kerámia használata;

Kiváló választás azok számára, akik meglepetést szeretnek.

 • Építsünk egy falat negyed negyedben - ebben az esetben remélhetjük, hogy nem fognak ellenállni a víz nyomásának. Különösen, ha a térfogata sokkal magasabb, mint a standard fürdő térfogata;
 • A tégla a fõzött esetre, mint megoldás. Például használjon az M400 alá tartozó cement márkákat, amelyek ára jelentős megtakarítást tesz lehetővé, és a homokot tetszőleges arányban zavarja, figyelmen kívül hagyva az ajánlott 1: 3 arányt.

A következő lépés egy beton esztrich telepítése. Sok túlságosan felelősségteljes állampolgár a lefolyó felé hajlik, és figyelembe veszi a csempe vastagságát, amely az aljára emelkedik.

Ezenkívül folyékony poharat adnak az esztrich-oldatnak és a falburkolatok vakolatának, hogy növeljék a víztaszító tulajdonságait! De nekünk nincs rá szükségünk, szóval nem bánhat. És egyáltalán nem kell várni néhány napot a beton készítésére, mielőtt a kész tálat vízszigetelné.

Bíráld meg magadnak, mennyi baj van:

 • Először választania kell egy vízszigetelő anyagot, amelyet leggyakrabban a Linokroma tekercsszigetelő típus használ, melynek vágása, vágása és átfedése két rétegben kell, hogy megmaradjon, majd újra vakoljon;
 • Vagy vegyél egy különleges drága vízszigetelést úszómedencékhez. Igaz, jó alternatívája van folyékony üveg vagy folyékony gumi formájában, 2-3 rétegben felületkezelésre vakolás módszerrel, de úgy teszünk, mintha semmit sem tudnánk róla. Ezenkívül ezek az anyagok egy tökéletesen zökkenőmentes és vízhatlan réteget alkotnak a víz számára, és nem adnak neki esélyt arra, hogy kedves szomszédait kedveskedjék gyönyörű, a plafonon levő válásokkal.

A szilárdság és rugalmasság a folyékony gumi nem tud beszélni

Dekoratív burkolat

Csempe vagy mozaik - a legáltalánosabb megoldás a befejeződéshez, függetlenül attól, hogy a lábak helyett a fürdőt a téglákon helyezzük el, egy díszítő képernyővel, vagy egy teljesen tégla betűtípussal.

Mozaik medencefalak

Nem fogunk eltérni a hagyományoktól, különösen akkor, ha itt tökéletesen összecsaphatsz.

 • Ennek első módja az, hogy ugyanazt a falazóhabarcsot használják a speciális víztaszító csemperagasztó helyett;
 • A második - ne dörzsölje a varratokat, vagy alkalmazzon normál, nem hidrofób fugákat.

Győződjön meg róla, ha mindkét módszert egyszerre használja, hamarosan a csempe elkezd repülni, és ott nem lesz messze a fal repedései előtt. Még akkor is, ha vízszigetelte őket. Különösen folyékony üveg, amely sérülésekor törékennyé válik és külső védelem nélkül nem "működik".

Acélfürdő telepítése téglákra tégla képernyővel

Hasonló hatás érhető el még egy úton is, elegendő az esztrich alapos kiszáradását hengeres szigeteléssel elhanyagolni, majd a csempe ragasztása előtt feltölteni. És ha az új fürdőt azonnal elkezdi, miután a munka befejeződött, anélkül, hogy várakozna a ragasztó szárazra és fugázására, az eredmény garantált.

következtetés

Remélem, hogy humorérzékkel rendelkező emberek rájöttek, hogy ha lakásukban vagy házukban téglafürdőt akarnak építeni, ami kedvenc helyük lesz a kikapcsolódásnak, és nem okoz problémát számukra vagy szomszédjaik számára, mindent pontosan ellenkezőleg kell tennie, mint amit tanácsoltam. Azok számára, akik nem kedvelik ezeket a rejtvényeket megoldani, azt javaslom, hogy nézze meg a videót ebben a cikkben, és beszélje meg, mit olvasnak és látnak a megjegyzésekben.