Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszoba és a WC felújítása (külön fürdőszoba)

Fotó példák, különböző elrendezések és stílusok külön fürdőszoba és WC-vel.

Értékelheted ezt a munkát, választhatod magadnak egy hasonló dizájnt, és megtudhatod, hogy a galériában bemutatott fürdőszobai javítás melyik legnépszerűbb a látogatóink körében.

A külön fürdőszoba és toalett fő előnye a több családtag egyidejű és egyben kényelmes használata a helyiségekben.
Ez nagyon fontos reggel vagy este, amikor az egész család ébred vagy munkából származik.

Miután úgy döntött, hogy a fürdőszobát WC-vel frissíti, fontolja meg, hogy hagyja-e el a kádat, vagy cserélje le egy zuhanyzóval. A fő plusz zuhanyzó - a fürdőszobában lévő helytakarékos hely. Pontosan ezt teszik abban az esetben, ha az örökkévaló probléma a "hol a mosógép lendülete".

Ha a fürdőszobát hosszabb ideig nem javították meg, akkor érdemes megfontolni, hogy hol helyezzen el egy modern fűtött törölközőtartót - hagyja el a régi csövet a helyén vagy vigye egy kényelmesebb helyre. Átvitel esetén a helyi lakatosok bevonása nélkül valószínűleg nem szükséges, mivel meg kell szakítani a forró vizet, ki kell öblíteni a vizet és meg kell emészteni a csöveket.

Fotógaléria

Javítás külön fürdőszobával és WC-vel

A mosdó mögötti WC-ben általában szaniterek (panel házak) vagy szabad hely (házak, mint a régi "Hruscsov" és "Stalinok"). A WC-ben végzett javítás során új szaniter szekrényt építünk, az egész ellenőrzést, csaptelepeket és métereket telepítjük. Egy helyen, kényelmes. Az ellenőrzéshez a csempékre, dekoratív ajtókra, redőnyökre vagy a szokásos fém nyílásokra vonatkozó revíziós nyílást használunk.

A külön fürdőszoba lehetővé teszi, hogy különböző kerámiatégla-gyűjteményeket, például a mosogató és a téglalap alakú csempék kombinációját, valamint a WC-ben - 20 x 20 különböző színű csempéket használjon. Példa egy nagy csempe és mozaik megteremtésére, például egy többszínű 20 x 20 csempével a WC-ben.

És a fürdőszobát és a WC-t egy stílusban készíthetjük, és egy gyűjtemény falát és padlóit készíthetjük. Itt egy példa a javításra a P-3 házban.

Munkatársaink meghívásával részletesebben beszámolhatunk technikai kérdésekről és javításokról, megtudhatjuk a tervezés minden előnyét és hátrányait, és gyakorlati tanácsokat kaphatunk a javítások megkezdése előtt. Részletesen megbecsüljük a munkát és felveszi az összes szükséges építőanyagot a javítás kezdetére.

Fürdőszoba tervezés - 30 fénykép a belsőépítészeti ötletekről

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kialakítása megkezdi és befejezi a befejező anyag és színtartományát. Tény, hogy ez tágabb koncepció.

A javítás alapját képező teljes tervezési projekt magában foglalja a vezetékezést, a vízellátást és a szennyvízelvezetést, figyelembe véve a szerelvények helyét. Csak azt követően, hogy papíron vagy számítógépes programban látja a jövő belsejét a tartozékokra. Minden szakasz összekapcsolódik, az eredmény harmonikus képet kell mutatnia a jövőbeli javításról: gyönyörű, kényelmes, funkcionális.

A tervezés és a területrendezés elvei

Van egy olyan dolog, mint egy "funkcionális zóna", amely eredetileg az elrendezéshez kapcsolódik. A vízvezeték úgy van elhelyezve, hogy a lehető legkülönfélébb legyen egymástól, és az előtt és az oldalakon legalább szabad hely áll rendelkezésre a kényelmes használathoz.

Egyéni zónák tetszés szerint megkülönböztethetők: a textúrák kombinációit használják, a színeket hangsúlyozzák, a partíciókat telepítik. A kombinált fürdőszobában legalább három munkahelynek kell lennie:

 • Shell zóna;
 • WC-terület;
 • Zuhanyzó / kád.

Az elrendezés kiindulópontja a szennyvízelvezető. Minél tovább építik el a vízvezetéket, annál több csövet kell elhelyezni, a lefolyáshoz szükséges lejtést. A gyakorlatban a fülke 2-3 m-re lévő vécét fel kell emelni a dobogóra, hogy biztosítsák a normál vízáramlást.

A vízvezeték elhelyezése két fő módja:

 • Lineáris - az elemek párhuzamos elhelyezését jelenti, gyakran egymással szemben;
 • A radiál - vízvezeték a kerület körül helyezkedik el.

A kombinált fürdőszoba teljes körű designja apró dolgokból áll: nem csak a kiegészítők: csaptelepek, polcok, törülközők, alátétek, szappantartók, törülközőtartók, WC-papír tartó és még sok más. Tartozékok ajánlott elhelyezni a kinyújtott kéz szabálya szerint. Ez azt jelenti, hogy minden ami szükséges lehet például a mosdó közelében, kb. 70 cm.

A vízvezeték megválasztása

Minden egészségügyi berendezést össze kell keverni egymással. Elsődleges fontosságúak a stílus, az anyag és a forma. A termékek méretei gyakran meghatározzák a helyiség kis méretét. Szerencsére a modern piacon sok olyan lehetőség kínálkozik, amely lehetővé teszi a tér költségmentes használatát a minőség és a kényelem elvesztése nélkül.

Kis helyiségek esetén célszerű a beépített, felfüggesztett vagy sarokvíz-szerelvényt választani. Ugyanakkor vegye figyelembe a vendégek fizikumát. Egy nagyon magas ember egy és fél méteres fürdőkádban biztosan kényelmetlen lesz, és a nagy emberek kényelmetlenek egy kis méretű zuhanyzóban.

Ügyeljen a mosogató méretére. Természetesen pénzt akarok megtakarítani, de egy nagyon kis mosogató nem mindig a legjobb megoldás. Ha mosogatógépet szeretne mosogatógépbe telepíteni, akkor előnyben kell részesítenie egy modellt, amelynek szifonja vissza van tolva.

Színpaletta kiválasztása

A belső színek kiválasztását a személyes preferenciák befolyásolják, de más fontos tényezők is figyelembe vannak véve:

 • A világos színek vizuálisan növelik a szobát, sötétek - csökkentik;
 • Pszichológiai érzékelés a színben;
 • Ha úgy döntenek, hogy a kombinált fürdőszoba tervezésénél egy stílushoz illeszkednek, akkor sok tekintetben diktálja a koncepciónak megfelelő színek kiválasztását;
 • Azok számára, akik a feng shui-ra kíváncsiak, érdemes megfontolni, hogy a taoista tanítások szerint csak a kék, zöld, fehér és lila pasztell árnyalatok segítik az erő helyreállítását és a fáradtság tisztítását.

Barna, szürke, fekete nemkívánatosnak tekinthető.

A befejező anyagok kiválasztása

Az anyagoknak különleges követelményei vannak. Gyönyörűnek, praktikusnak és nedvességállónak kell lenniük. Ez minden felületre vonatkozik.


A mennyezet egyenletes vagy alakos lehet, fontos figyelembe venni a falak magasságát. A felfüggesztett szerkezetek a magasságtól legalább 5 cm-re lopnak. Ha különböző burkolatokat választanak a falak, a padló és a mennyezet számára, fontos, hogy szervesen illeszkedjenek a belső térbe.

A fürdőszoba kialakítása kreatív folyamat, ha nehéz képeket készíteni a képzeletben, de valami érdekeset szeretne, akkor láthatja a kombinált fürdőszobák belsejét a hálózatban bemutatott fotóban. Számos megfelelő termék van a modern piacon, ahogy azt mondják, minden ízlésért és költségvetésért.

Faldíszítéshez:

 • Kerámia, üveglapok elhelyezése;
 • Festés falak vízálló festékekkel;
 • Vízálló tapéta beillesztése;
 • Dekoratív vakolat;
 • Műanyag panelek.

A fő befejező anyagot gyakran természetes és mesterséges kővel, kavicsokkal, mozaikokkal kombinálják.

 • festés;
 • Ragasztós mennyezeti csempe;
 • Nedvességálló gipszkarton függesztett mennyezet;
 • Alumínium lógó panelek;
 • Műanyag panelek.
 • Kerámia és porcelán cserép;
 • Természetes padlóburkolat (padló);
 • Természetes parafa;
 • Vízálló laminált;
 • Tömeges polimer padlók.

Ha a szoba díszítésére kerámia burkolólapokat választottak ki, különleges elrendezésű számítógépes programokban elvégezheti az elrendezést. A vizualizáció mellett segítenek a befejező és a fogyóeszközök helyes kiszámításában.

Hogyan kell megfelelően megszervezni a világítást

A világítás fontos, amit sokan alábecsülnek. A megfelelően megválasztott és elhelyezett lámpák normális megvilágítást biztosítanak, kényelmesebbé teszik a fürdőszoba belsejét, hangsúlyozzák a kiválasztott stílust, segítenek elrejteni vagy kiemelni az egyes elemeket, vizuálisan növelni vagy csökkenteni a helyiséget.


A fényforrásokat különböző szinteken kell elhelyezni: a fő (mennyezeti) világítás fal- vagy padlóvilágítással kombinálva, így nincs árnyékos terület.

Az eredeti modern megoldás - a szín megvilágítás különböző területeinek világítása, valamint az egyedi alkatrészek LED-szalagjának megválasztása.

Világítás tippek:

 • Ideális esetben minden egyes funkcionális területnek saját megvilágítással kell rendelkeznie egy vagy több lámpa formájában;
 • A közvetlen fénysugár nem tükröződik a tükörben;
 • A kis fürdőszoba kialakítása mindig magában foglalja a világos világítást, segít vizuálisan kinagyítani a szobát;
 • A fényáram teljesítményszabályozója segít a szükséges szellem megszervezésében;
 • Nem kívánatos a hideg spektrumú fluoreszkáló lámpák (5000-7000K) alkalmazása, ezek nem járulnak hozzá a kényelem kialakításához.

Érték és hely

A tükröt az általános koncepció és stílus alapján választják ki. Ha a négyzetek uralkodnak, hegyes sarkokkal kell rendelkeznie, a sima vonalú, ovális vagy kerek belső térben jobban néz ki. A tükrök felszerelésének módja a beépített (a célba süllyesztett), a keretben és a padlózaton csuklós, továbbá a tükör egy csuklós szekrény homlokzata lehet.

Nagyon gyakran a modern stílusban kialakított kombinált fürdőszobát neon megvilágítású tükrökkel hangsúlyozzák, de nem viseli a funkcionális terhelést, és csak egy olyan dekoráció, amely hamar unalmas. A fényvisszaverő felületek vizuálisan növelik a helyiséget, de túlzottan kényelmetlenek lehetnek.

A tükör fő területei:

 • A mosogató felett;
 • Egy ritkán két szomszédos fal a fürdõ felett;
 • A bejárati ajtó belső része;
 • Hátsó fali rés;
 • A teljes helyiségekben helyezze a padló tükröket egy személy magasságába.

Windows és hamis ablakok

Így történt, hogy egy ablakos fürdőszoba kialakítása ritka számunkra. Az apartmanokban gyakran van egy kis ablak a konyhában. Az "ablak" fénye olyan kicsi, hogy a nyílást általában varrják. Alternatívaként, helyettük, beilleszthet egy ólomüveg ablakot, egy képet, majd újragondolhatja egy rést.

A magánházak tágas szobái bármilyen alakú és méretű ablaknyitást is nyújthatnak. Számos előnye van egy ilyen megoldásnak: természetes megvilágítás, további szellőzés, vizuális térbeli növekedés, esztétika. Ha a jövőben az ablak ablakai nem felelnek meg, akkor hamis ablakkal korlátozhatja magát. Széles ablakpárkával ellátott, a mosdó alá kivágott kivágással, díszes redőnyökkel díszített, aranyos textil függönnyel. És ha nedvességet szerető növényeket helyez el az ablakpárkányra, a mosdó valóságos zöld oázissá válik.

Egyéni megoldások és technikák

A modern technológiák és rengeteg kivitelezés lehetővé teszi, még a fürdőszobában is, hogy a legaktívabb építészeti ötleteket testesítsék meg, és innovatív elemekkel egészítsék ki a fürdőszoba belsejét. Talán az egyik ilyen ötlet vonzó lesz az Ön számára.

 • A pódium már klasszikus trükknek tekinthető. Segítségével szokatlan görbéket, vonalakat, fürdőket hozhat létre.
 • A beépített zuhanykabin racionális és gyönyörű megoldás, amelyből bármelyik kombinált fürdőszoba fürdőszobája előnyös lesz. A raklap hiánya új lehetőségeket teremt a térszervezés számára. Ráadásul ezek a zuhanyzók stílusosak és modernek.
 • Kandallók - ez egy eredeti, nem szabványos megoldás, amely lehetővé teszi a biofireplaces megjelenését. Az újdonság a környezetbarát üzemanyaggal működik, nem igényel kéményt, az égés során szén-dioxid nem több, mint egy gyertya. Leggyakrabban ilyen kandallók épülnek a falakba.
 • A közös WC-k kialakításában betöltött válaszfalak általában díszítő szerepet töltenek be, ugyanakkor egy külön funkcionális területet blokkolnak.
 • A rések nem ritkák, mivel ezek elrendezése magában foglalja a szoba térfogatának csökkentését.
 • A gipszkarton dobozok elrendezését általában az okozza, hogy el kell felejteni az elfelejtett kommunikációt, vagy nem lehetett elrejteni a falakon a javítás kezdeti szakaszai alatt.

A nagy vagy kicsi, meglehetősen bonyolult, gondtalan munka kombinált fürdőszobájának kialakítása, amelyben nagy mennyiségű árnyalatot kell figyelembe venni. Ne rohanjon, mielőtt megpróbálná újra létrehozni a képet az internetről, gondoljon arra, hogy teljes mértékben megfelel-e az Ön igényeinek.

60 fürdőszoba belső tér, WC-elképzelésekkel

A fürdõszobában kialakított modern belső tér praktikus térhasználat, a lakberendezés minden részletének funkcionalitása, minõségi anyagok és speciális berendezések, amelyek megfelelnek az összes normának és szabványnak.

A WC-vel kombinált fürdőszobai belső kialakítás leggyakoribb problémája a korlátozott hely: a Hruscsov házban lévő fürdőszoba és WC egy kis helyiség, ahol nehéz a praktikus bútorok és készülékek kiválasztása. A régi házaknál a fürdőszoba területe gyakran nem haladja meg a 3 négyzetmétert. m. A lakosok inkább a fürdőszoba és a WC közötti elválasztást szeretnék eltávolítani, hogy több hely legyen a szükséges berendezések és bútorok felszereléséhez. Új lakásokban egy 6 négyzetméteres fürdőszobás, főként kombinált. m. - 9 négyzetméter. m.

Tartalom:

Milyen előnyei vannak a kombinált fürdőszobának?

 1. A gyakorlati övezetek lehetősége.
 2. A formatervezési döntések szabadsága és a stílus megválasztása.
 3. Kombinált fürdőszoba egy megtakarítás. Csempézés (lásd még Csempe a fürdőszobában), a panelek kevesebb költséggel járnak, mivel egy fal eltávolítása nem két ajtó, de az egyik szükséges.
 4. A műszaki kommunikáció elrendezésének egyszerűsítése.
 5. A klasszikus vagy modern stílusú WC-vel kombinált belső tér a jelenlegi, divatos design-trend.

A fürdőszoba belseje divatos szürke.

A fürdőszobák kialakítása WC-vel kombinálva: a legújabb trendek

 • A kis fürdőszoba és WC kialakításának és tervezésének, illetve a tágas szobáknak figyelembe kell venniük az ilyen tényezőket:
 • Terület: a leggyakoribb lehetőség egy 5 m²-es szoba, 6 m²-es, tágas fürdőszoba. m és több ad helyet a kreativitásnak.
 • Stílus: teljes kapcsolatban áll az első tényezővel. Klasszikus stílus teljesen felújítható a szobában, 8 - 9 négyzetméter. m. A modern stílusok - a minimalizmus, a konstruktivizmus, a hi-tech, a modern - demokratikusabbak, a helyiség praktikussága és funkcionalitása alapján, nem pedig az esztétikai összetevőn alapulnak.

A minimalizmus és a városias stílus egyszerű belső felülete divatos.

 • A helyiség funkcionális jellemzői: a fürdőszobában nedves, gyakori hőmérséklet-változások, amelyek a finom anyagok és bútorok helyes megválasztását igénylik.

A modern belső terekben, különösen a kis fürdőszobákban, a funkcionális bútorokat széles körben használják rejtett szekrényekkel és fülkékkel, amelyekben mindenféle háztartási cikk elrejthető.

 • Divatirányzatok: a kis fürdőszobának vagy a jelenlegi színekkel díszített tágas szoba belsejében kiemeli a belsőépítész alkotójának stílusát és ízeit. Az elkövetkező év aktuális színei sötétzöldek, az agyag színei, semleges hangok - homokos, bézs, meztelen rózsaszín.

A szoba kialakítása több árnyalat kombinációjával lehetővé teszi a tér zónáját.

A fürdőszoba modern belső része természetes anyagok felhasználását, valamint a beton, kő és fa elemek névleges bőségét jelenti a szoba kialakításában.

Hogyan válasszunk színes megoldást?

Opciószám 1. Kontraszt - a modern belső alapja: a vörös és fekete, fehér és fekete színű, élénk színek kombinációja semleges lett a fürdőszoba kialakításának alapjává a minimalizmus, hi-tech, art deco stílusában. A kontraszt kombináció dekoratív funkciót végez.

Trendy stílusos fekete-fehér fürdőszobai belső terek.

Opciószám: 2. Monotónia és semleges színek. Egy fürdőszoba és fürdőszoba kialakítása egy színnel (bézs, fehér, barna) - semleges a divat szempontjából.

Egy példa semleges színű fürdőszobára.

Opciószám 3. Zónai színek. A kontrasztokat nemcsak díszítő célokra használják, hanem a funkcionális területek kiemelésére is. Ez az opció a legfontosabb a nagyméretű kombinált fürdőszoba tervezésénél.

Divatos jegyzetek a belsőépítészetben

 • Korlátozott számú szín: a modern tervezők nem javasolják több mint 3 különböző árnyalat használatát.
 • Ékezetek geometriai minták formájában.

Stílusos geometria a fürdő belsejében.

 • Extrémok belső dekoráció formájában, rendkívül sötét vagy világos színekben.
 • Hozzon létre stílusos ékezeteket szokatlan kiegészítőkkel.
 • Nagyobb helyiségben ajánlott a növény elhelyezésére.

Természetes tapintást adjon a fürdőszoba tervezéséhez, használhat kis virágcserépeket.

 • Praktikus beépített bútorok.
 • A követelmény divatos és praktikus - zuhanyzóhely telepítése a fürdőszoba helyett: helyet takarít meg egy kis fürdőszobában.

A hely kihasználásának maximalizálása érdekében helyezzen el egy elegáns zuhanyt a fürdőszobában lévő tálca nélkül.

 • Nagyméretű tükrök és az üveg belső részeinek aktív használata.

Vizuálisan növeli a kis fürdőszoba térségét, segít a tükörben a fal teljes szélességében.

 • Fából és kőből készült alkatrészek használata. Trendy stílusos kő vagy fából készült mosdók, kiegészítők.
 • Hosszú ideig a természetes márvány textúrája nem tűnik ki a divatból. Népszerű faburkolat.

A divatos trend a fürdőszoba belső kialakításában márvány.

 • A könnyű zónák praktikus és stílusos megoldást jelentenek egy 5 m²-es és egy nagyobb szobában. A tervezők használnak spotlámpákat, beépített mennyezeti lámpákat. Fontos kiemelni a tükör és az öltözőasztal világítását.

A fény a modern belső kialakítás fontos részévé válik.

Érdekes fürdőszobai tervek kombinálva WC-vel

A fürdőszoba elrendezése kombinált WC-vel:

 • Kommunikációs rendszer kidolgozása;
 • Szaniter felszerelések kiválasztása és felszerelése;
 • Befejező munkák végrehajtása;
 • Bútorok és háztartási gépek szerelése.

Elrendezés kis fürdőszoba WC-vel 3 négyzet. m és 4 négyzetméter. m.

Egy kis helyiségben ajánlott a legösszetettebb készülékek és bútorok kiválasztása:

 1. Használja a zuhanyzó helyett a fürdőszobát.
 2. Dobja el a sötét színeket a belső térben.
 3. Ha a zuhany nem feltétlenül megfelelő, akkor válasszon egy kompakt sarokkádat - modernnek néz ki, lehetővé téve a helytakarékoskodást.
 4. Gyakorlatilag használja a saroköveket a vízvezetékhez.
 5. A kis fürdőben lévő mosdó található a sarokkád felett. Alatta kényelmes a törülközőszárító.
 6. A tükrök és az üveg vizuálisan bővül: a dekor és a szekrények tükröző részletei hangsúlyozzák a fürdő modern stílusát.
 7. Válassza ki a megfelelő mosógépet! Egy kis fürdőszoba esetében a meglévő opciók közül a legszűkebb autót vagy függőleges terhelésű modellt kell választania.

Kis fürdőszoba tervezése WC-vel 5 négyzetméter. m és 6 négyzetméter. m.

A kombinált fürdőszoba helyisége lehetővé teszi a telepítéshez:

 • Fürdőszoba: négyszögletes (hagyományos) vagy szögletes;
 • Mosógép;
 • Mosdó;
 • Kompakt fali szekrények;
 • WC-kagyló és bidé.

Fontos! Az 5-6 m2-es terület lehetővé teszi a fürdő és a zuhanykabin felszerelését - ez egy kompromisszum a konzervatívok között, akik inkább a klasszikus fürdőszobát és a modern stílus praktikus rajongóit, valamint a többfunkciós zuhanyzókat használják.

Hogyan helyezhetem el a kabinat és a fürdőt egy kompakt szobában?

 1. Egy kompakt sarokkád felszerelése, közel ehhez egy kis, félkör alakú ajtó.
 2. Sarokkád és zuhanyzó felszerelése a szoba ellentétes sarkában.
 3. Egy hagyományos téglalap alakú fürdõ felszerelése egy fal mentén, és egy zuhanytálca a sarokban a másik fal közelében.

Fürdőszoba WC-vel 9 négyzetméter M. m és több - a kreativitás bőséges lehetőségei!

 1. A bútorok és a berendezések felszerelése nem jelent problémát. A tágas tér lehetővé teszi a klasszikus és modern stílusok megtestesülését.
 2. Illessze a világos és sötét színeket a célba.
 3. Bármilyen típusú fürdőszoba, jacuzzi és zuhanyzó felszerelése ugyanabban a szobában
 4. Nemcsak a világítással, hanem a többszintű emelet használatával zónát is el lehet helyezni, hogy a fürdőszobát vagy a dekoráció egyéb részleteit kiemelje.
 5. Használhatsz sok kiegészítést és részletet a dekorációról: növények nagy virágcserepekben, virágcserépek, díszes alakú tükrök, szokatlan polcok és fiókok, elegáns öltözőasztal.

Ajánlások a színek, dekorációk és bútorok kiválasztásához:

 • Ne használjon több mint 3-4 színt;
 • A monotonitás elhagyása a kontrasztos hangok és a texturált felületek érdekében a hatékony és praktikus területrendezéshez;
 • Különböző típusú világítást használ;
 • A tervezőknek azt tanácsolják, hogy az arany és a réz ékezeteket hagyjanak fel a belső térben;
 • A tágas szobában a dobogós fürdőszoba fényűző, a kád ovális vagy kör alakú, külön kő vagy öntöttvas szerkezet;
 • Figyeljetek a fürdőszobai dekorációra vonatkozó animalisztikus és geometrikus nyomatokra;
 • A luxus fürdőszobában természetes vagy mesterséges kőből vásárolhat stílusos szanitereket - ez a legfontosabb trend!

A WC-vel kombinált fürdőszobák kialakítása ajánlott a szakemberek szakszerű kidolgozásával kezdeni a projekttervezést.

Fürdőszoba és fürdőszoba design: fotógyűjtemény

Új ötletekre van szüksége, hogy praktikus és szép fürdőszobai belső teret hozzon létre? Vegye figyelembe a híres tervezők kész munkáinak fotóit, és inspiráljon az egyedi és funkcionális design megteremtéséért.

A kis fürdőszoba praktikus megoldása a mosogató közelében lévő munkafelületek elhelyezése.

Fürdőszoba és WC-s belső tér - 125 kép exkluzív design ötletekkel. Stílusos és funkcionális design

Nincs egyetlen lakás, amely ilyen helyiség nélkül lenne, mint egy fürdőszobát, még egy űrállomást is, majd fel kell szerelni egy külön rekesszel az egészségügyi és higiéniai eljárásokhoz.

Gyorsan mozgó, gyors ütemű élet ritmusában egy modern ember elkezdi a napot ebből a szobából, és ugyanabba a helyiségbe ér véget, mielőtt lefekvés előtt pihentető vízzel jár.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely arról szól, hogyan lehet a fürdőszoba és a WC belsejét megtervezni.

Végtére is, a belső téren múlik, hogy egy személy kényelmes lesz-e egy adott szobában.

Világosan látszik ezeknek a szavaknak a valóságában, csak nézze meg a fürdőszoba és a WC belsejének fényképeit.

Hol vannak az ötletek a design tervezése híres vállalatok foglalkozó szakmai szinten belsőépítészeti lakóépületek.

A cikk összefoglalása:

Mi a titka a belsőépítészeti fürdőszoba és WC?

E kérdés megválaszolásához meg kell értened, hogy az eredmény sok tényezőtől függ, amelyeket figyelembe kell venni, itt csak néhány:

 • Maga a szoba mérete;
 • Szomszédos és különálló elrendezés;
 • Kikészítéshez használt anyagok;
 • Színes kialakítás;
 • Világításszervezés;
 • Használt belső tételek (bútorok, kiegészítők és vízvezetékek).

Amint látja, tényleg sok tényező van, de hogy hogyan kell mindent figyelembe venni, a válasz nyilvánvaló - egy projektre van szükség.

A kezdeti szakaszban a tervezési projekt lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy elgondolkodjon arról, hol jobb és ésszerűbb a vécé vagy a fürdő kialakítása, hogyan használják a falak színét a bútorokkal, milyen lámpákat használnak és még sok más.

A fürdőszoba és a WC legkedveltebb befejező anyaga kerámia csempe, amely teljesítménye a legalkalmasabb ilyen helyiségekben.

A világítás megvilágítását vízálló teljesítményű világítóberendezések használatával kell elvégezni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ebben a teremben gyakran van magas páratartalom és a biztonsági kérdéseknek mindig prioritásnak kell lenniük.

Nagy fürdőszoba belső

Kétségtelen, hogy egy tágas fürdő lehetővé teszi, hogy több bútorot és felszerelést telepítsen, ami végső soron hatással lesz a funkcionalitására.

Az ilyen fürdőszoba és toaletthelyiség álma sok, de nem sokan tudják, hogy minél nagyobb a szoba, annál nehezebb harmonikus belső tér kialakítása.

Ezért, ha nem rendelkezünk azzal a készséggel, hogy nagy szobákat alakítson ki, célszerűbb olyan szakemberekhez fordulni, akik ismerik a vizuális illúziók és a színpaletták kombinációinak titkait.

Világító eszközként egy ilyen méretű helyiségben divatos, hogy nagyszámú lámpát használjon, egy nagy csillártól néhány lámpához képest, és a LED világítással végződik.

A kis WC-szoba belseje

Annak érdekében, hogy egy gyönyörű és kényelmes kialakítású kis fürdőszobát és WC-szobát hozzon létre, egyértelműen be kell tartania a hely vizuális terjeszkedésének szabályait a befejező anyagok felhasználásával.

Sötét színben nem ajánlott a csempék használata, mivel kis helyiséggel súlyosbítja a helyzetet.

Ezért a kis méretű helyiségekben célszerűbb a világos színek használata. Jól megoldható a tükör és a tükörfelületek területének növelésére irányuló feladat, ami a szétszórt fényt tükrözi.

Világítóeszközökként jobb, ha a kis mennyezeti lámpákat egyenletesen elosztják az egész mennyezeten. A csillár ebben az esetben nem lenne helyénvaló.

A képen megmutatja, milyen anyagokat kíván használni, a fürdőszoba és a WC kialakítását kérem, töltsön fel pozitív érzelmekkel.

A fürdőszoba és fürdőszoba felújításának jellemzői és sorrendje

A fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása a lakások legáltalánosabb javítási típusára utal. Ez mind a szükségesség, mind az egyszerű végrehajtás miatt következett be. Ezenkívül 2 lehetőség van a felújításra - a partíció lebontására és telepítésére a két szoba között.

Rendszerint a fürdőszoba és a WC közötti elválasztás nem fuvarozó, ezért a felújítási folyamat meglehetősen egyszerű és nem igényel szakértelmet. Elég, ha a javításokat és a tervezett változtatásokat megelőzően tájékoztatják a KTF-t és a közszolgáltatásokat a közelgő intézkedésekről.

A partíció telepítése egy egyszerű folyamatra is utal mind a végrehajtási oldalon, mind a koordináció szempontjából. Elég, hogy betartsák a törvény hatályos normáit, amelyeket az Orosz Föderáció LCD-je ír elő a nem lakáscélú helyiségek átalakításáról. Különálló pont a nem lakóhellyel rendelkező területek miatt bekövetkező területnövekedés, ami egy komolyabb átépítésre utal.

Általános javítási szabályok

Annak ellenére, hogy a fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása nem nehéz, bizonyos követelmények vannak a javításra:

 • Tilos a helyreállítás, ha ennek következtében a fürdőszoba a konyha alatt vagy fölött lévő szomszédok életterét meghaladja. Kivétel lehet, ha az alatta lévő lakásban azonos felújításra kerül sor.
 • A fürdőszobából nyíló ajtó nem tud közvetlenül a nappaliba vagy a konyhába menni. A kivétel a fogyatékkal élők lakóhelyén él, vagy több WC-vel (lakóház vagy többszintes szoba).
 • Ha a wc-t és a fürdőszobát össze szeretné állítani, akkor meg kell újítanod a padlót - egy új esztrich magas minőségű vízszigeteléssel. Ellenkező esetben, még az ilyen hiányosságok miatt is, az ellenőrzés nem fogadja el a javítást. A műveknek tükröződniük kell a törvényben.
 • A WC-ben lévő padozatot a szabvány szerint kell alacsonyabbnak lennie, mint a folyosón és a lakóterületen 1,5-2 cm-nél.Az éles átmenet elkerülése érdekében ajánlott az ízületet egy speciális küszöbértékkel felszerelni.

Ezenkívül vannak bizonyos értékek a kényelmes távolságra az egészségügyi berendezések előtt:

Ezek a paraméterek a minimális értékek, tehát ha nagyobb a távolság, akkor ez növeli a működési kényelmet és nem sérti a normát.

Minta átépítése a fürdőszobában

Engedélyezett és tiltott módosítások

A hatályos változások a következő elemeket tartalmazzák:

Minden típusú átépítés magában foglalja a házfelügyelettel és a házért felelős közművekkel való koordinációt.

A tiltott módosítások a következők:

A tiltott változások a szomszédok jogainak megsértését, valamint a biztonsági szabványokat sértik, amelyek mind a lakástulajdonosok, mind a szomszédos lakosok baleseteihez vezethetnek.

A WC-vel és a fürdőszobával összekötő projekt

Módok átszervezése

A fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása számos lehetőséget kínál:

Az átépítés módjának megválasztása a lakások személyes preferenciáitól és jellemzőitől függ, ezért először is ajánlatos mérlegelni az előnyöket és hátrányokat, és csak utána dolgozni.

Hogy a törvény rendelkezik-e a büntetésről az épületek illegális felújítására - olvasd el itt.

A fürdőszobában és a WC-en át a folyosón keresztül

SaNPin követelmények

Az egészségügyi szabványok és előírások a következő követelményeket foglalják magukban a fürdőszobában és a fürdőszobában:

A követelmények meglehetősen egyszerűek, de ugyanakkor növelik a helyreállítás biztonságát és a helyiségek további felhasználását.

Minta az összes családtag hozzájárulásának feltöltésére a felújításhoz

Hogyan lehet összehangolni a fürdőszoba és fürdőszoba felújítását

Kétféle módon lehet összehangolni a fürdőszobát és a fürdőszobát, amelyek mindegyike a rendezett eseményektől függ.

Ilyen esetben a mosogató vagy WC-tál más helyre történő áthelyezése megengedett a folyékony felhasználás központi rendszerének megőrzésével.

Ha nem lakóhelyiségek miatt meg kell növelni a fürdőszobát és a fürdőszobát, teljes körű dokumentumok szükségesek:

 • regisztrációs igazolás a lakás számára;
 • a lakástulajdonos útlevelét;
 • ingatlanokkal kapcsolatos dokumentumok;
 • felújítási projekt;
 • más tulajdonosok hozzájárulása, ha vannak ilyenek.

Egy speciális bizottságot állítanak fel a jövőbeni felújítás tanulmányozására és megfelel a szükséges előírásoknak. Sértések hiányában a tulajdonos kap egy javítási engedélyt a jelenlegi projekthez.

A projekt minden esetben szükségessé válik, ha ez növeli az egészségügyi pontokat, növeli a területet, kilép a konyhába vagy a hálószobába. A javítás után a Bizottság értékeli a változtatásoknak a tervvel való összhangját.

Vázlat vagy projekt

A vázlat vagy a projekt kiválasztása a felújítás összetettségétől függ.

A vázlat egyszerűsített formában van összehangolva, amikor a KTF szabványos dokumentumcsomaggal és a vázlattal maga a tervezett változtatásokkal rendelkezik. Ha nincs szükség lakást eladni, a jóváhagyást el lehet halasztani egy ideig, de ha ezt a tényt észlelik, a lakásellenőrző személyzet bírságot szab ki.

A vécék és a fürdőkád területének növelése, valamint a fürdőszoba átadása miatt a felújításnak a tulajdonosa köteles teljes körű projektdokumentációt megrendelni, amelyet alapos felülvizsgálatnak vetnek alá a megtörtént munka és a benyújtott dokumentumok megfelelőségének jóváhagyása és utólagos ellenőrzése céljából.

A fürdőszoba és a fürdőszoba felújítása meglehetősen egyszerű folyamat, amely magában foglalja a törvény egyszerű szabályainak betartását.

Lásd itt, hogy milyen dokumentumok szükségesek a lakás átépítéséhez.

Amit a házkód mond a felújításról - meg fogjuk mondani.

Fürdőszoba kombinált WC-vel - a design jellemzői

Függetlenül attól, hogy milyen okokra kényszerítették Önt, hogy a fürdőszobát WC-vel kombinálják, vagy egy ilyen késztermékként hasznosított szobát kaptak - mielőtt a javításhoz megkezdené a megoldást, számos problémát kell megoldania. A kombinált tér nagyságától függően meg kell határozni a fürdőszobai szerelvények minimális készletét, tárolórendszereit és tartozékait. Figyelembe véve, hogy a múlt században épített standard lakásokban a fürdőszoba mérsékelt méretű helyiség, a belső tárgyak ésszerű terjesztésének és a tér vizuális terjeszkedésének tervezési technikái nélkül elengedhetetlen. Reméljük, hogy a fürdőszobák fotói és az összegyűjtött toalettek segítenek Önnek dönteni az utilitarista terem elrendezéséről, a színpaletta kiválasztásáról és a vizuális tér növelésének módjáról.

A kombinált mosókonyha elrendezésének jellemzői

Két kis szoba (fürdőszoba és WC) összekapcsolásakor mindig van egy nagyobb terület, amelynek számos előnye van:

 • a terület növelésével lehetővé válik egy ergonómikus, kényelmes és praktikus környezet kialakítása;
 • Használhat szabványos, nem kis méretű vízvezeték-szerelő modelleket (háztartási készülékek, ha szükséges);
 • Tekintettel arra, hogy a két helyiséget elválasztó falat eltávolítják, a javítás költségei csökkentik ezt a felületet (a megtakarítás csak az ajtó bejáratánál látható az összeszerelt helyiség bejáratánál);
 • ugyanabban a helyiségben történő tisztítás is könnyebb és gyorsabb lesz (kevesebb a tisztítószerek költsége);
 • kibővített térben növelheti az esztétika szintjét - "elrejti" az összes mérnöki rendszert, gondoskodik az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezetékről, szükség esetén egy mosógépet, a tárolórendszerek magas szintű kényelmével, egy dupla mosogató használatával időt takarít meg a díjakra reggel.

A vízvezeték- és tárolórendszerek (háztartási készülékek) helyszínének tervezésénél figyelembe kell venni bizonyos szabályokat, amelyek betartása garantálja a használatuk kényelmét:

 • a mosdó elülső része nem lehet 50 cm-nél kisebb, és kb. 40 cm a központi tengelye mentén;
 • a zuhanytálca, a fürdőszoba és a mosdó előtt elhelyezett szabad hely nem lehet kevesebb, mint 60 cm a könnyű kezelhetőség érdekében;
 • a mosogató általában a padlóburkolathoz képest 80-85 cm magasságban helyezkedik el, szélessége 50-65 cm között van szabályozva, de kis méretű helyiségekben kb. 40-45 cm szélességű kompakt modellek és szögletes mosási változatok lehetségesek;
 • a mosogató előtt mosás és egyéb egészségügyi-higiéniai eljárások elvégzése kényelmes volt, a falról való távolság legalább 20 cm legyen;
 • a fürdő fölött legalább 50 cm-es törülközőmelegítőt vagy akasztót kell elhelyezni;
 • ha a fürdőszobában dupla mosdókagyló (két mosogató) van, akkor a távolság legalább 25 cm legyen (akkor időt takaríthat meg, egyszerre két háztartásbeli tagja is eltöltheti reggel vagy este);
 • a dupla mosdókagyló közötti távolság 80 és 90-100 cm közötti.

Készíthet egy kombinált haszongépjármű-tér tervét egy speciális programban - az ütemező (az interneten elég az ingyenes verziók), vagy egyszerűen rajzoljon egy papírlapot skála segítségével. A kis fürdőszobás standard apartmanokban különösen fontos, hogy ne csak a hatékony elrendezést válasszák, hanem a skála megfelelő betartását is, hiszen szó szerint minden centiméternyi helyet ki kell vágnia.

Ha egy két vagy három emeletes magánházban tervezik, hogy minden szinten egy fürdőszobát szervezzenek, akkor célszerűbb, ha a haszonbarátaik egymás fölött vannak. A biztonság szempontjából a helyiségek feletti vízkezelés helyisége nem ajánlott.

Ha a fürdőszobának területe kisebb, mint 3,5 négyzetméter. m, majd gondoskodjon a fürdőkádról, mosdóról és mosdókagylóról az ergonómiai követelmények végrehajtásával. A kis helyiségek optimális megoldása a vízkezelő szektor zuhanytálcájának telepítése, vagy a víztisztító szektor elrendezése üvegfal segítségével. Ebben az esetben fontos, hogy a felület átlátszó legyen - ezért a válaszfal "feloldódik" az űrben és nem vizuálisan vágja darabokra.

A helyiség alakjától függően lehetőség van fürdők felépítésére a kis falak mentén (általában az ajtóval szemben). Ebben az esetben előfordulhat, hogy fel kell áldoznia valamilyen komfortot és telepítenie kell egy kisebb fürdőt, mint amennyit szeretnénk. De a belső terek ergonómikus elrendezése megéri.

A fürdőszobai tervezés jelenlegi trendjei

A fürdőszobában és a WC-vel kombinált jelenlegi megoldások nagy része a használatos helytakarékossághoz kapcsolódik, vizuálisan növeli a helyiség térfogatát és megteremti a leginkább kényelmes belső térséget a meglévő térben. A modern stílus fő irányzata a személyes kényelem kiváltsága. Ezért minden modern trendet át kell vezetni a saját gyakorlatiasságuk, a bizonyos design ötletek szépségének és funkcionalitásának prizmáján keresztül.

A lógó WC-tálak és mosogatók használata már nem újdonság az apartman vagy magánház orosz tulajdonosa számára. Az oroszok sikeresen értékelték a konzol vízvezetékének esztétikáját, funkcionalitását és racionalitását. A telepítés mögött elrejtheti az összes kommunikációs rendszert, így csak a gombok és kiegészítők maradhatnak kívülről. A felfüggesztett vízvezeték szerelvények nemcsak a drága fürdőszobát takarítanak meg, hanem egyszerűsítik a tisztítási folyamatot, és a modernitás jegyeit a belső térbe teszik.

Az ipari motívumok trendjében. A fürdőszoba tervezés nem kivétel. A betonfal vagy téglafal utánzásának megteremtése nem lesz nehéz olyan nedvességálló anyagok segítségével, amelyek nem reagálnak a hőmérséklet változására. Ugyanakkor nem szükséges a fürdőszoba egész belső kialakítását ipari módon - az ipari és a padlóburkoló motívumok integrálása modern stílusban és más stilisztikai trendekben lehetséges.

Nem kevésbé népszerű a természetes motívumok bevezetése a modern design projektekben. Természetes anyagok (vagy azok teljesen azonos alakúak) lehetnek a szoba teljes képének színpalettájában a bútorok, díszítőelemek és természetes árnyalatok dekorációjának vagy kivitelezésének összetételében. A modern alapanyagok és alapanyagok a tárolórendszerek gyártásához nem félnek a magas páratartalomtól, különféle impregnálás és védő lakkok miatt. És mégis, nem ajánlott a fát használni a legmagasabb páratartalmú területeken - kötények a fürdőszobán és mosogatón.

A fa és analógjai mellett a természetes vagy mesterséges kő használata népszerű. Alapvetően a modern formatervezési projektekben pontosan mesterséges kémiai analógok alkalmazhatók a befejező és a munkalapok készítéséhez. Külsőleg, egy ilyen anyagot nem lehet megkülönböztetni a természetes anyagtól, de könnyebb telepíteni és működtetni (a csempe könnyű és nem kell polírozni, például márvány).

Modern stílus a skandináv motívumok használatához különféle célú szobák tervezésében. A fürdőszobák nem jelentenek kivételt. A skandináv stílusú belső tér kialakításának sajátossága a dekoráció fehér színének aktív használata, a fából készült funkcionális és díszítő tárgyak integrálása, a hely geometriájának kontrasztos-sötétítése vagy bizonyos létfontosságú ágazatok kiválasztása. A fürdőszobában is lehetséges az élő növények dekoratív elemként történő felhasználása.

Az új szezon másik irányzata a nagyméretű falburkolatok használata. Ha nem is olyan régen, a legtöbb tervező speciális formulákat ajánlott a csempe optimális méretének kiszámításához, a szoba paraméterei alapján, akkor ma nincs egyértelmű recept. Sokkal könnyebb és gyorsabb a nagy csempe összeszerelése (de több marad, különösen akkor, ha a helyiség szabálytalan alakú, különböző fülkék és vetületek).

Annak ellenére, hogy a fürdőszobában gyakran nagyon szerény terület található, ebben a szobában nem korlátozható egyetlen mennyezeti lámpa vagy beépített világítás a mennyezet kerületén. A helyi megvilágításhoz tükörre van szükség a mosogató felett - ebben az esetben különböző megvilágítási lehetőségek, szalag vagy beépített fények. Ha az utilitárius teremben a kád mellett van egy hidrobox, akkor ezt a funkcionális szegmenst is meg kell világítani - beépített lámpák tetőre vagy mennyezetre szerelt kabinra, nyílt változatú modell esetén.

A fénypalettán túlmenően és a különböző felületek megvilágításának egész rendszerénél a tükrök vizuálisan növelik a helyet. Ez lehet nagy tükörpanel a mosogatók felett, a sekély szekrények nyílása vagy a mosogató feletti kötény kivitelezése. Még a kis tükörlemezek is képesek az eredetiséget a fürdő belsejébe hozni és "hatni" határait.

Kombinált szobai színpaletta

A világos fürdőszoba design soha nem megy ki a divatból. És nem csak azért, mert a kis méretű haszonelvű helyiségek sem mennek el, és paramétereit ki kell terjeszteni, legalábbis vizuálisan. A fényes paletta segít létrehozni a helyiség könnyű, friss és tiszta képét - az ideális helyiségek összekapcsolása a víz és az egészségügyi eljárások számára. De még egy nagyon szerény helyen lévő helyiségben sem lehet ékezet nélkül. Használjon világos vagy sötét hangokat a tárolórendszerek, kiegészítők, textíliák fürdőzési eljárások végrehajtásához. Ez a megközelítés nem akadályozza meg a szoba határainak vizuális növekedését, és a színeink akkora szükség lesz a szemünkre.

A szürke sorozatban több évszakos tendenciát mutat. A szürke árnyalatok általánossága lehetővé teszi a helyiségek praktikus és ugyanakkor nemes képeinek kialakítását. A szürke háttérben a fehér szivattyú jól néz ki, a fürdőszoba kiegészítők krómozott felületének fényessége hatékonyan kiegészíti a megjelenést. Annak érdekében, hogy a haszonelvű tér belseje ne legyen túl "hűvös" és kemény, a szakértők javasolják a fából készült tárgyak vagy az utánzatok integrálását. Még egy kis tároló rendszer vagy egy nyitott fa polcok egy meleg paletta átalakítja a kép létre, növeli a színhőmérséklet a belső.

A kontraszt kombinációk mindig divatosak. Még a kis szobák is díszítik a dinamizmus, a luxus és a modernitás egy bizonyos szintjét, fény- és sötét felületek kombinációjával. Ha egy kis fürdőszobában sötét elemek csak bizonyos belső tárgyakat hangsúlyoznak, körvonalazzák a szoba geometriáját vagy kiemelik a zónákat, a tágas szobákban sötét, mély színek is használhatók befejezéseként (teljes vagy kombinált).

Semmi sem teremt kedvező kapcsolatot a fürdőszoba kialakításában, mivel a fehér felületek kombinációja kék és kék árnyalatú változatokkal rendelkezik. Víztisztítás, hűvös színpaletta, tiszta és világos kép a szobából - mindez nemcsak a test megtisztulását, hanem az érzelmi állapotot, a pihenést és a nyugalmat is.

A bézs paletta mindig releváns. Ha a fürdőszoba hófehér képét elárasztja, ha a kék árnyalatok használata, ami hideg színhőmérsékletet teremt, nem az Ön fontossága, akkor a bézs paletta tökéletesen illeszkedik. Pasztell színek vagy mély csokoládé színe - szinte minden barna árnyalat meleget hoz a szoba légkörébe. Ha fa tárolórendszereket (vagy analógjait) ad hozzá ehhez a célhoz, akkor kellemes és pihentető légkörű hangulatot biztosít.

A világos akcentus felületek mindig trendek. Még a kis fürdőszobákban is megtalálhatja a lehetőséget, hogy élénk színeket használjon a helyi dekorációhoz. Ez lehet a fürdőszoba feletti fal vagy a mosogató, a zuhanyzó vagy az ajtó falának helyisége. A semleges, fényes felületnek köszönhetően még a legfényesebb árnyalatok sem jelennek meg az akcentussal, hangsúlyozzák a vízvezeték fehérségét, és kiváló kiegészítővé válnak a különféle kiegészítők számára.

A színt használhatjuk a fürdőszoba paramétereinek vizuális növeléséhez. De ez nem az összes felület fehér befejeződéséről szól, és megszünteti a tér határait. A függőleges fényes csíkok (díszcsempék vagy mozaikok) segítségével vizuálisan növelheti a szoba magasságát. Hasonló hatást lehet elérni az úgynevezett határ helyén, a szoba magassága felett, megközelítőleg az emberi szem szintjén.

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása (45 fotó): hogyan kell megfelelően átalakítani

Kombinált fürdőszoba nem mindig jele a kis kényelmetlen lakás. A lakástulajdonosokat gyakran egy fürdőszoba és egy WC összekapcsolására használják, hogy nagyobb mennyiségű négyzetmétert kapjanak a fürdőszoba fürdőszobájában, hogy modern méretű berendezést, például jacuzzit építsenek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mennyire indokolt ez a felújítás, és azt is leírni, hogyan lehet megvalósítani.

Ha a kombinált fürdőt szükségszerűnek lehet tekinteni

Nos, először is, ha a lakásban van egy kis fürdőszoba és WC. A tipikus elrendezésű fürdőszobákban ez elég gyakori. Tehát a fürdőszoba területe 2-3 m2, mivel a WC területe általában nem haladja meg az 1 négyzetmétert.

Ugyanakkor a partíció bontásával egy tágasabb helyet kaphat. A kombinált tér összterülete kissé nagyobb lesz a válaszfal vastagsága miatt, valamint az egyik járatnak két funkcionális területre történő aktiválásával, a második járat további bútorok, egészségügyi berendezések vagy mosógép felszerelésére használható.

Másodszor, a mosdó és a fürdőszoba kombinációja a modern házakban ingyenes elrendezéssel történik.

Ez lehetővé teszi, hogy két teljes fürdőszobát építsen:

 • Az egyik, mint általában, többet tesz - fürdővel és mosdóval, wc-vel, büdével, zuhanyzóval és bútorokkal.
 • És a második, például a vendégek számára, miniatűr - WC-vel, kisméretű mosdóval és zuhanyzóval.

A kombináció akkor is igazolható, ha a ház nagyon nagy fürdőszobát, és nem egy.

Ebben az esetben egy nagy terület racionálisabb felhasználása céljából a WC-t áthelyezik egy ilyen fürdőszobába, és a WC-szobát például öltözőbe vagy kamrába alakítják.

Ha jobb, ha tartózkodunk a kombinációtól

Jobb, ha megtagadja a WC és a fürdőszoba kombinációját, ha

 • A lakás nagyszámú embernek ad otthont. Az úgynevezett csúcsforgalom kombinált fürdőszobájában valószínűleg felhalmozódik egy vonal, és ebben az esetben egy külön fürdőszoba tűnik előnyösebbnek.
 • Idős emberek élnek a lakásban. A szovjet időkben élők mentalitása olyan, hogy a kombinált csomó nem tekintélyes és távol áll a kényelemtől.
  Sok nagymama számára ez a tényező ma is releváns.
 • A fürdő szomszédos szobája konyhával. A kombinált fürdőszoba elkerülhetetlenül különleges szagok forrásaként szolgál. Szellőztető rendszerek és légfrissítők jelenléte esetén a szagok behatolhatnak a konyhába.
  Ezenkívül az ideális hangszigetelés is valószínűtlen. Ezért, ha nem akarunk hallani a ciszternák vacsorán, a kombinációt ebben az esetben el kell hagyni.

Fürdőszoba egység

Ehhez jóváhagyásra és írásbeli engedélyre van szükség a BTI által kiadott panelben vagy magánházban lévő fürdőszoba felújításához. Ezenkívül önállóan emelőpadra, festékre, cserépre, alapozóra, ragasztóra stb. A szerszámoktól kezdve egy lyukasztó, egy fúró, egy csempevágó, egy spatula stb.

A WC-vel és a fürdőszobával a következő módon kombinálható:

 1. Fejleszteni kell a projektet és a kombináció tervét, és szükség esetén koordinálni kell. Ugyanakkor a WC és kád szokásos kombinációja egyszerű típusú áttervezéshez kapcsolódik, ami rendszerint 1-2 hónapig tart.
  Ha a már összekapcsolt fürdőszobát a konyha vagy a folyosó rovására kívánja bővíteni, akkor a projekt mellett technikai következtetést kell készítenie

A fürdőszoba tervezésének változatai

Általában a jóváhagyási folyamat a következő:

 • A KTF alaptervet bocsátott ki.
 • Kézzel felhívja a szükséges változtatásokat.
 • A szükséges dokumentumok összegyűjtése.
 • Az alkalmazás összehangolása és benyújtása a házfelügyelettel történik.

Meg kell jegyezni, hogy amikor a felújítás megállapodás nélkül zajlik, problémák adódhatnak a lakás eladásakor.

 1. Az ötvözés kezdete a régi csővezetékek szétszerelésével, a vízvezeték és burkolat eltávolításával minden felületről, a törmelék eltávolításáról.
 2. Tisztítsa meg a falat, amely elválasztja a fürdőt és a WC-t. A zajos munkát napközben kell elvégezni, lehetőleg a munkaidő alatt.
 3. A vízálló gipsz vagy más anyag felhasználásával helyezze el és állítsa be a jövőben kombinált fürdőszoba falát.
 4. A terv szerint új vezetékeket hoznak létre.
 5. Rendeljen biztonságos vezetékrendszert. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ilyen helyiségekben lévő elektromos berendezések földelést igényelnek.
  Az újonnan épített térnek más megközelítésre van szüksége a vezetékezéshez és a világításhoz. Valószínűleg további kimeneteket és felszereléseket kell telepítenie. A 12 voltos lámpák ideálisak a fürdőszobában.
 6. Ezután a talaj falai. Tekintettel a partíció lebontására, a nyomokat minden felületen - a padlón, a falakon és a mennyezeten - el kell távolítani.
 7. A padlót a padló magas betéttel szemben ellenálló betonra helyezze. A padló vízszigetelő tulajdonságainak növelése érdekében ezenkívül gyantával vagy bitumennel is töltötték.
  Ezután várakozás a felület kiszáradására, a bélés elhelyezése - általában kerámia csempe.

A kombinált fürdőszoba befogadhatja az összes szükséges felszerelést

A fürdőkád és a WC összekapcsolása meglehetősen nehéz, de cserébe sokkal kényelmesebb, praktikusabb és tágasabb helyet biztosít, amelyben minden szükséges eszköz megtalálható.