Legfontosabb > Dekoráció

Minden a jacuzzi! Beszéljünk a paradicsom pihenéséről?

Jacuzzi - kád hidromasszázs funkcióval. Más módon úgy is nevezik, hogy "Pool Spa".

Ma az emberek abszolút többsége ezt a szót a "pihenés", "kikapcsolódás", "kényelem" szavakkal társítja. És ez nem véletlen! Valójában a jacuzzi meghatározásakor azt mondják, hogy ezt a fürdőt számos betegség és pihenés megelőzésére tervezték.

A teremtés története

Az egész világnak köszönhetően az olaszok családjának hidromasszázsfürdőjéhez kellett jönnie, aki a 20. század elején emigrált az Egyesült Államokba. Az 1917-ben alapított céget családi neve - a pezsgőfürdő, de az amerikai kiejtéseknek köszönhetően - jacuzzivá alakították át. A vállalat tevékenységi területei a légi járművek és a mezőgazdasági szivattyúk gyártása voltak. Csak a Yakuzzi család Amerikában történt megérkezése után több mint fél évszázadon keresztül az egyik testvér, Candido létrehozott egy jacuzzit. Így 1956-ban született meg az első fürdõmasszázs, és hamarosan tömegtermelés indult.

A testvérek közül a legfiatalabb fiú beteg volt a reumás ízületi gyulladással, és állandó masszázskezelésre volt szüksége. Aztán Candido Yakuzzi úgy döntött, hogy a fürdőt levegőztető szivattyúval látja el, ami lehetővé teszi a test vízzel és levegővel történő masszírozását. Ezt követően a jakuzzi ismételt javulást és javulást eredményezett. A Yakuzzi család körülbelül 250 szabadalmat jelentett be a jakuzzival kapcsolatban. Leleményességüknek köszönhetően a világ az egyik legkedveltebb fürdõtípust kapta, amely egyformán kellemes és hasznos lehet.

Miután azt hitték, hogy csak nagyon gazdag emberek engedhetik meg maguknak egy jacuzzi felszerelését, de a modern termelési technológiák és anyagok a jakuzzit mindenki számára hozzáférhetővé tették.

Hogyan változik a pezsgőfürdő a pezsgőfürdőtől?

Ez a kérdés sokak számára érdekes. Gyakran úgy gondolják, hogy a pezsgőfürdőt "padlódni" kell a padlón, és a forró kád nem.

Valójában a kérdésre adott válasz meglehetősen egyszerű: a jakuzzi nem különbözik a forró kádtól, beleértve a telepítés módját.

Jacuzzi - ez a fürdő, melynek funkciója a hidromasszázs.

A hidromasszázs fürdőről szóló cikkünkben többet olvashat a pezsgőfürdő kiválasztásáról.

Funkcionális célok és előnyök

A Candido Yakuzzi létrehozott egy jacuzzit, hogy segítse a fiát a rheumatoid arthritis kezelésében. Napjainkban nehéz túlbecsülni a hidromasszázs fürdők előnyeit a vázizomrendszeri betegségek elleni küzdelemben. Ezen túlmenően a pihentető pihentető hatása nagyban hozzájárul a stressz enyhítéséhez, a pihenéshez és az érzelmi állapot normalizálódásához.

Gyakran előfordul, hogy a pezsgőfürdőt együtt veszi, ami lehetővé teszi, hogy erősítse a kapcsolatot a szeretett személyével, lazítson és lazítson ki érzelmileg.

A vízzel való kölcsönhatás önmagában pozitív érzelmeket hordoz. A levegő-vízáramlás masszázs hatása jó eredménnyel jár a test és a lélek betegségeinek kezelésében.

Szivattyú és kompresszor

A pezsgőfürdő "szívét" minden bizonnyal szivattyúnak és kompresszornak nevezhetjük. Ezek nélkül a hidromasszázs megvalósítása egyszerűen lehetetlen.

Kis modellek esetén a jakuzzi gyakran csak a szivattyút használja. Szivattyúzza a vizet a fúvóka rendszerébe. A levegőszabályozók és a nyomáskülönbség miatt a víz áramlását a légkörből szabadul fel (kilövellési elv). A vízsugarak nyomása megnő. Meg kell jegyeznünk, hogy az ilyen fürdõk alacsonyabb költséggel rendelkezhetnek, mint a kompresszorral felszerelt modellek, azonban az áramláskorrekciók száma korlátozott. A szivattyúval ellátott pezsgőfürdő alkalmasabb pihenésre, és valószínűtlen, hogy hatékony segítséget nyújt a súlyos betegségek kezelésében.

A legjobb masszázs eredmény lehetővé teszi a kompresszor elérését, ami kényszeríti a levegőt a fúvókákba. Ez növeli a levegő-vízáramlás nyomását, amely akár 70 cm-rel is áthaladhat, anélkül, hogy elveszítené a masszázst.

A pezsgőfürdő kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a kompresszor és a szivattyú állapotára és minőségére. A burkolat bármilyen sérülése vagy a szerelés során fellépő hiba áramütést (!) Okozhat.

A fúvókák típusai

Az áramlás típusának megfelelően a jacuzzi fúvókák 3 típusra oszthatók:

 1. Whirlpool. A víz kis lyukakon keresztül folyik.
 2. Aero masszázs. Az elv ugyanaz, csak a kompresszor befecskendezi a levegőt, amely a fúvóka lyukakon áthaladva belép a fürdőbe kis buborékok áramlásaként
 3. Kombinált. Ha mind a vízáram, mind a levegőáramlás egy fúvókán keresztül történik.

A fúvóka kialakításától függ, milyen irányú vízáramlás lesz, milyen nyomással folyik és milyen szögben. A Jacuzzi fürdők mindegyik gyártója több tucat különböző fúvóka-kialakítással rendelkezik. Például a fúvóka rendszerhez és a szivattyúhoz csatlakoztatott szabványos fúvókák mellett vannak olyan modellek is, amelyek önállóan vizet hoznak közvetlenül a fürdőből, és azonnal dinamikus áramlás formájában dobják ki.

Attól függően, hogy milyen zónában hat a hidromasszázs, a fúvókák különböző méretűek. Nagyobb fúvókák vannak felszerelve a hát és a combok számára, és kisebb fúvókák vannak felszerelve a nyak és láb területeken.

A legegyszerűbb fúvókák közvetlenül biztosítják az áramlást. Vannak olyan modern modellek is, amelyek megfordulnak és lehetővé teszik a levegő-vízsugarak irányának megváltoztatását. Egyes vállalatok kifejlesztettek olyan fúvókákat, amelyek a víz és a levegő keverékét alkotják, ami javítja a jacuzzi masszázs jellegzetességeit.

A jacuzzi fúvókák műanyagból vagy fémből készülhetnek. Az anyagválasztás sokkal inkább az Ön preferenciáitól, mint az erő tulajdonságaitól függ. A műanyag fúvókáknak azonban számos előnyük van:

 • Nem korróziónak vannak kitéve. Ha azonban fémfúvókákat választasz, hagyd, hogy réz legyen
 • A műanyag nem vezet áramot. Ez a minőség különösen fontos az akril fürdők számára, ahol a műanyag fúvókák használata teljesen megszünteti a véletlenszerű áramütést a szivattyú vagy kompresszor működésében bekövetkező zavarok miatt.

Azok számára, akiknek esztétikai ízük nem tolerálja a műanyag megjelenését, a műanyag fúvókák alkalmazása fémes színnel is megfelelő lehet.

Jacuzzi: hogyan válasszuk ki az optimális méretet?

A vízkezelést régóta használják az izmok lazítására, a stressz enyhítésére és az ideges fáradtságra. Azok számára, akik úgy döntöttek, hogy javítják jóléjüket, erősítik az idegrendszert, javítják a testhangot, figyelmet kell fordítani a hidromasszázs fürdőre. A jakuzzi megszerzése fontos lépés az életminőség javítása felé.

Különlegességek

A forró kádak az elmúlt években megszűntek, hogy elérhetetlenek legyenek. Minden nap egyre több rajongó a vízkezelés mellett dönt, hogy megvásárolja a jacuzzi használatát. Most számos modellt és méretű jacuzzi modellt gyártottak. Kis helyiségekben is lehetőség van jacuzzi felszerelésére, mivel a fürdőkád szögletes változata vagy téglalap alakú alakja jobban megfelel.

Több mint 60 év telt el az első pezsgőfürdő felfedezésétől az olasz Jacuzzi testvérek által. Az angol fordításban a vezetéknév úgy hangzik, mint a pezsgőfürdő, ezért a forró kád neve. Az első terméket a fiatalabb testvér kisgyermekének, a gyermekkor óta rheumatoid arthritisben szenvedő kisfiának a kezelésére és rehabilitációjára használták fel. Ezek a masszázsfürdők megkönnyítették a gyermek állapotát. Azóta a komplexben hidromasszázs fürdőt használnak számos betegség kezelésére és rehabilitációjára, javítják az általános állapotot, enyhítik a stresszt és az idegi feszültséget, eltávolítják a fáradtságot.

Az eszköz működési elve meglehetősen egyszerű. Miután a fürdőt vízzel töltötte be, a rendszerbe áramlik, ahol levegővel keveredik. A fúvókákon keresztül nyomás alatt lévő vízsugár érkezik a felületre, és a személy testének bizonyos részein a fürdőben történik. A masszázs minősége a fúvókák számától is függ, a hidromasszázs elemek elhelyezkedése ugyanilyen fontos. Ha maga a berendezés kicsi, akkor az injektorok itt kisebbek lesznek. A masszázs minőségének javítása érdekében a fúvókákat helyesen kell elhelyezni, figyelmet kell fordítani a konfigurációra.

Fontos, hogy a hidromasszázs elemeket a testben lévő problémás területekre irányítsa az irány beállításával. Különös figyelmet kell fordítani olyan területekre, mint a derék, a nyak, a láb, vagyis a leggyakrabban fizikai terhelésnek kitett helyek, és további relaxációt igényelnek.

A pezsgőfürdők egyszerű modelljeihez csak egy üzemmód áll rendelkezésre. Bonyolultabb lehetőségekhez további funkciókat biztosítanak szinuszos és pulzáló masszázs, többszínű megvilágítás és aromaterápiás funkciók formájában. Lehetőség van ezeknek a funkcióknak a szabályozására egy távvezérlő segítségével, amely lehetővé teszi a hidromasszázs kívánt módjának és teljesítményének kiválasztását. Egyes modellek fertőtlenítő rendszerrel rendelkeznek.

A rekreációs struktúrát szakembereknek kell bízni, mivel nagyon nehéz elvégezni önmagát. A beszerelés során fontos figyelembe venni a helyiség méretét, így megbízható gőz és vízszigetelés, valamint sok más tényező is van. A keverő csatlakoztatásához elég az a szokásos tudás, amelyet a hagyományos fürdőhöz történő csatlakoztatáskor alkalmaznak. Az egyetlen különbség az, hogy azt a kádban kell elhelyezni, és nem a falon. A forró kád szifont egy hullámos csővel kell összekötni. A szennyvízelvezetésnek legfeljebb 5 cm méretűnek kell lennie, a lefolyó lyuk fölé kell elhelyeznie legfeljebb 10 cm magasságban. A hidromasszázsos fészekkeverőnek meglehetősen erős és erőteljes áramot kell biztosítania.

Szabványos paraméterek

A sarok jacuzzik nagyon népszerűek. Az ilyen kád magassága egy szabványos termék magasságának felel meg, szélessége és hossza eltérhet. A 150x150 cm méretű modellek leggyakrabban a 150x150 cm méretű jacuzziban két fejtámla található, ezek a méretek és további funkciók lehetővé teszik a vízkezelést a nagyobb kényelem mellett.

Ha a szoba nagy, akkor különféle méretű és alakú hidromasszázs kádat helyezhet el. A 170x110 cm-es méretű modellek több személy befogadására képesek. Választhat egy nagyon nagy pezsgőfürdőt, amely akár tíz ember befogadására is alkalmas. Az ilyen termékek kiválasztásánál meg kell érteni, hogy alig lehet egy rendes lakásban elhelyezni, mert ez a magánháztartás megteszi.

Gyakran kicsi a vízvezeték, ezért fontos meghatározni a szükséges méretű jacuzzit. Azok számára, akik nem szoktak megváltoztatni valamit drasztikusan, kiválaszthatja a téglalap alakú termék méretét, amely egyszerűen egy egyszerű fürdő helyébe lép. Helyezzen el egy jacuzzit ugyanazon a helyen, ahol rendszerint ismerős fürdőt talál. Az ilyen modellek szabványos mérete 180x80 cm, amely lehetővé teszi, hogy egy esti és fekvő masszázst is készítsen. Kiválaszthatja a kissé kisebb méretű modelleket is, amelyek tartalmazhatnak egy 170x70 vagy 170x75 cm méretű pezsgőfürdőt.

Ha a szoba mérete nem teszi lehetővé, vagy más okból kifolyólag egy kis jacuzzit helyezhet el az egészségügyi helyiségbe, ebben az esetben a kád maximális magassága legfeljebb 1 méter lehet. Az üldöztetős fürdőkád mérete 160x70, 150x70 vagy 157x70 cm lehet. A sitz fürdőt gyakrabban választják az egészségügyi problémákkal küzdők, a fogyatékkal élők.

Szükséges az anyagválasztás felelősségteljes megközelítése, egy nagy méretű termék esetén az öntöttvas termék megfelelőbb lesz, az acélfürdő jó választás lehet.

Jellemző modellek

A fürdőszoba beépített fúvókáinak köszönhetően a felhasználók vízmasszázst kaphatnak, ami kedvezően befolyásolja egy személy általános állapotát. A fúvókáknak van egy újabb névsugáruk, benne van benne, hogy a víz bejut és levegővel gazdagodik, és egy bizonyos nyomás alatt telítettség után visszatér a fürdőkádba.

A szabványos modellekben 4 vagy 6 fúvóka van, a nagyméretű fürdőszobákban a fúvókák száma is több lesz. A prémium minőségű pezsgőfürdők számára a fúvókák száma akár több tucatnyiat is elérhet. A jacuzzi kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a fúvókák száma a bejövő víz nyomásától függ. Ha növeli a fúvókák számát egy kis fürdőben, a víznyomás csökken.

Érdemes figyelni a modellekre, ahol a fúvóka szögében változás van. Módosítsa a fúvókák szögét, használja a távirányítót, amely egy jakuzzival van felszerelve. A fúvókák két kategóriába sorolhatók: golyós és forgó. A golyóscsapágyak erőteljes, szűkebb célzattal rendelkeznek, és a forgó fúvókák lágyabb hatással bírnak.

A hidromasszázs modellek két kategóriába sorolhatók.

 • Az első csoport hagyományos modelleket tartalmaz, amelyekben anaerob masszázst végeznek. Ha a víz levegővel keveredik, a fúvókákon keresztül befecskendezik a sugárhajtást, a kifolyó vízzel felforraljuk a vizet.
 • A második kategória tartalmazza azokat a kombinált modelleket, amelyekben szokásos és kiegészítő fúvókák vannak. A vízáramlás irányának beállítására szolgálnak. Az ilyen fúvókák segítségével lüktető és szinuszos masszázst kaphat.

Kis lehetőségek

A fürdőkád hidromasszázs fürdőválasztékával tisztában kell lennie azzal, hogy miről van szó, és milyen funkciót kell végrehajtani.

A kompakt Jacuzzi előnyei a következők:

 • kényelem az elhelyezésben. Kis méretű helyiségben is felszerelhető;
 • A hidromasszázs kád maximális javulást biztosít az emberi egészség számára. A jacuzzi bevezetése számos betegség rehabilitációját segíti, csökkenti a stresszt, nyugtatja az idegrendszert;
 • a forró kádak költsége elfogadható;
 • lehetőség van távvezérlésre, a modellek kiegészítõ funkciókkal rendelkeznek;
 • hosszú működési élettartammal rendelkezik;
 • magas minőségű termékek;
 • nagy modellek választéka.

Fűtés, vízellátás és szennyvíz a lakásban és a ház saját kezével

A fűtés telepítésének mestere

A jacuzzi fajtái. Milyen méretű, formájú és típusú forró kádak vannak?

Jacuzzi méretek

A pezsgőfürdő a saját gyógyító gejzírjának vágyának megtestesítője. A víz regeneráló, javító, temperáló tulajdonságai hosszú ideig ismertek. Minden idők és emberek gyógyítói úszni, mosogatni és természetesen fürdőket terápiás és tónusos eljárásoknak tulajdonítottak.

A vízkezelések harmonikus kombinációja, masszázs és melegítő hatás javítsák a fejlődést :

 • érrendszeri, szív- és idegrendszeri állapotok;
 • anyagcsere
 • testvédelem;
 • motorfunkciók és az ízületek és izmok mobilitása;
 • a toxinok eltávolítása a testből;
 • a tápanyagok bevitele.

Ezeket az eljárásokat különösen ősszel és tavasszal mutatják be.

A hidromasszázs fürdők jól ismertek a kozmetikában. A bőr vérkeringésének erősítése, hidromasszázs:

 • tökéletesen helyreállítja a struktúrát és javítja a bőr színét és hangszínét;
 • elősegíti a súlycsökkenést és a gyönyörű alak kialakulását cellulitisz nélkül.

De érdemes figyelni arra, hogy ezt az eljárást olyan ellenjavallatok jellemzik, amelyek orvos tanácsát igénylik.

Alapvető tervezési elemek és kritériumok a forró kád kiválasztásához

A jacuzzi vezető funkcióját hidraulikus szivattyú, vezetőképes csövek, fúvókák és vezérlőrendszer alkotja.

A fúvókákon keresztül nyomás alatt levegővel telített víz belép a fürdőbe. A vízellátás nyomásának szabályozására képes a masszázs erejét szabályozni: pihentetőtől intenzívig.

Hidromasszázsfürdő eszköz

Jelenleg lehetõség van arra, hogy a fúvókat a masszázs leginkább igénybe vevõ területekre irányítsák és irányítsák saját belátása szerint. A pezsgőfürdő felszerelhetõ aero masszázs rendszerrel, amely lehetõvé teszi, hogy egy könnyû buborékmasszázst, elektronikus vezérlõrendszert használjon, amely lehetõvé teszi a fürdõk paramétereinek, rádiójának, világításának, zenei központjának és TV-jének, az aromaterápiás rendszernek és egyéb lehetõségeknek a testreszabását.

Néhány modell egy keleti masszázsterápiával rendelkezik, amely a "víz ujjainak" hatására épül fel a gerinc akupunktúrás pontjain. Mindezek az opciók nemcsak az energiatermelést biztosítják, hanem óriási egészségügyi hatást is gyakorolnak a szervezetre.

A pezsgőfürdő egy költséges beszerzés, így a vásárlást felelősségteljesen és megértéssel kell kezelni. A fő kritériumok a jakuzzi kiválasztásakor, törvény

 • annak műszaki mutatói;
 • fogyasztói minőség;
 • termelési anyag;
 • jacuzzi mérete;
 • jacuzzi forma;
 • a költség.

A jakuzzi típusai. Alak és méret

A modern piac öntöttvasból, acélból készült forró kádakat kínál, de a legnagyobb előny az akril fürdők számára. Az akril fürdők fő előnyei az anyag szilárdsága és kellemes textúrája, alacsony hővezetőképessége és hosszú élettartamuk, könnyűek és könnyen felszerelhetők.

A modern gyártók által bemutatott Gyromassage fürdők különböző méretben különböznek egymástól. A pezsgőfürdő mérete ma olyan kicsi lehet, mint például 130x130 cm, vagy egy mini-medence mérete, 200 cm-es vagy annál hosszabb ideig. Jacuzzi forma Bemutatta:

 • hagyományosan téglalap alakú;
 • kerek vagy ovális;
 • sarok;
 • aszimmetrikus.

Négyszögletes pezsgőfürdők

A hazai piacon a legnépszerűbbek a hagyományos négyszögletes fürdők. Egy ilyen kád a padlófelülettől függően a fal mentén, a sarokban vagy a helyiség közepén helyezhető el.

A négyszögletes kádak kényelmesen telepíthetők, megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, és különféle kialakításúak is kiemelkednek. A technológiai elemek (tömlők, vízvezeték stb.) Eltakaró díszítőelemek a fürdő oldalfalaihoz rendezettek, és az eleganciát az egész konstrukcióhoz vezetik be. A legnépszerűbb a standard méretű jacuzzi - 140x70 cm és 150x70 cm.

Corner Hot Tubs

A derékszögnek, a sarokkád pezsgőfürdőjének alakja és mérete lehetővé teszi, hogy ezt a dizájnt a szoba sarkába helyezze, amely kényelmet és praktikumot biztosít, és további helyet szabadít fel. A kád sarkával szemben lévő szélén általában lekerekített alak van, ami lágyságot és eleganciát biztosít a szögletes kialakításnak.

A sarokkád szimmetrikus és aszimmetrikus lehet, jobbkezes vagy balkezes kivitelben. Az ilyen fürdő lenne a leginkább jövedelmező megoldás kis helyiségek számára. De egyre növekvő népszerűség, a sarokkád még mindig az eredeti, nem szabványos tervezési megoldás része.

A legnépszerűbb napjaink a 150x150 cm-es és 180x180 cm-es sarokkád pezsgőfürdő mérete, amely nemcsak győztes helyet biztosít, hanem komfortérzetet is biztosít. Két fejpárnával ellátott Jacuzzi lehetővé teszi, hogy egyszerre két személyhez vezesse az eljárást. Egy demokratikusabb lehetőség, a költségekre való tekintettel, a kis méretű lakások számára megfelelő méretű, de a hatalmas méretű modelleknél nem alacsonyabb, 130x130 cm-es fürdő.

Aszimmetrikus pezsgőfürdők

A nem szabványos modern lakások miatt a hazai és a külföldi gyártók aszimmetrikus formájú és nem szabványos méretű jacuzzit kínálnak, így még a leginkább kellemetlen elrendezést is képesek legyőzni.

A vonalak aszimmetriája a hagyományos szimmetrikus jacuzzira is jellemző, de az aszimmetrikus hidromasszázs fürdők a legújabb design megoldás. Megkülönböztetettek egy összetett formával, eredeti megjelenéssel, néha kényelmesebbé és kényelmesebbé teszik a normál fürdőt.

Kényelmes és praktikus, gyakran felszerelt számos további lehetőséggel, az aszimmetrikus pezsgőfürdők mérete és lehetőségei változatosak.

Ovális, kerek hidromasszázs fürdők

A széles modelltartományban a pezsgőfürdő kiemeli az ovális és kerek pezsgőfürdőket, lehetővé téve az aszimmetrikusak mellett, hogy elkerüljék a mindennapi életet és a fürdőszobai normákat. Fontos megfontolni: a legelőnyösebb kerek fürdő egy nagy terület közepén néz ki, és a jakuzzi mérete, amely még több ember számára is kényelmesebb és kényelmes, 150-170 cm-es és 42 cm-es mélységben van.

Kis örvénykád

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a pezsgőfürdő hatékonysága függ a fúvókák konfigurációjától és számától, a gyromassage elemek elhelyezkedése, nem pedig a szerkezet mérete, a gyártók széles választékát kínálják a kisméretű fürdők számára, amelyek nem kisebbek a teljes méretüknél, de kiváló modellek a kis területeken.

Ezek a fürdők méretei változhatnak, négyszögletes és szögletes, kerek és ovális, aszimmetrikus alakúak, de a kis jacuzzi mérete nem haladja meg a 150 cm-t.

Nagy hidromasszázs fürdők

A modern, nagy méretű lakóházak tulajdonosai gyakran 170 cm-nél hosszabb jakuzzival rendelkeznek, ezek a fürdők kiváló megoldást jelentenek a hosszúkás alakú és nagy területű helyiségeknek, valamint a közép- és nagyépületek számára. Továbbá mindenféle tartozékkal (fejtámlák, fogantyúk, függönyök stb.), Csúszásgátló alja, a nagy fürdő a legmegfelelőbb és kényelmes.

A pezsgőfürdő mérete 170x75 cm, 170x70 cm, 180-70-85 cm, 185x 80-85 cm és így tovább. A nagy fürdők lehetnek négyszögletesek és oválisak, kerekek és szögletesek, aszimmetrikusak.

Jacuzzi standard méretek

A pezsgőfürdő legelterjedtebb kategóriája, ami kiváló lehetőség a tipikus fürdőszobák számára, a standard méretű Jacuzzik. Általában egy hosszú fal mentén felszerelve, az ilyen fürdők megfelelő szintű kényelmet biztosítanak, különböző formákban különböznek, ami lehetővé teszi a kívánt kialakítású fürdő kiválasztását.

A pezsgőfürdő méretétől függően változik

A forró kád költségét meghatározó alapvető mutatók:

 • a felszerelés és a kiegészítő funkciók (TV, rádió, telefon, stb.) és kiegészítők (fejtámlák, karfák, beépített ülések, karfák stb.);
 • az anyaggyártó tálca minősége;
 • tál alakja és mérete;
 • a fúvókák számát és a gyártásuk anyagköltségét;
 • a termosztatikus keverő és egyéb védő és védő funkciók;
 • Jacuzzi gyártó és ország;
 • márka népszerűsége.

A forró kád alakja és mérete tekintetében a hagyományos négyszögletes fürdők kissé olcsóbbak, mint az ábrák.

Például egy 170x70 cm méretű téglalap alakú jacuzzi, Oroszországban, Moszkva 29 ezer rubel áron, ugyanezzel a fürdővel - 31 ezer rubelből.

A 170x75 cm méretű orosz gyártó aszimmetrikus fürdője már 48 ezer rubel árat tartalmaz, a 150x150 cm-es sarokfürdő pedig 37 ezer rubel.

Whirlpool fürdők - méretek, árak, típusok

Modern hidromasszázs fürdőkád (jacuzzi), melynek mérete és ára széles körben változik - a kényelem állandó tulajdonsága a fürdőszobában.

A szaniterek, amelyeket gyakran jacuzzinak neveznek, nemcsak a vízkezelést engedélyezik, hanem széles körben használják számos betegség megelőzésében.

Erősségek és gyengeségek

A hidromasszázs rendszerek már régóta nem luxus tárgyak, hanem a legjobb lehetőség a személy fizikai és pszichológiai állapotának javítására:

 • stresszmentesség, relaxáció, vagy éppen ellenkezőleg, tonizáló hatás az izomrendszerre;
 • a pórusok és a bőr hatékony tisztítása;
 • edző edények, javítva a vérkeringést és a bőr oxigenizációját;
 • erősítve a vázizomrendszert;
 • pozitív hatással van a szívizom munkájára;
 • az emésztőrendszer fejlesztése.

A hidromasszázs eljárások különösen hasznosak a gyermekek számára, mivel hozzájárulnak az izmok aktív fejlődéséhez, valamint pozitív érzelmeket és nyugtatást eredményeznek.

Kompakt fürdő hidromasszázs funkcióval

A hidromasszázs kádok egyes modelljeinek legfőbb hátránya a bakteriális mikroflóra vízben való gyors fejlődése, amelyet zárt rendszer okoz.

Ezért nagyon fontos, hogy az öntisztító és fertőtlenítő funkció hiányában rendszeresen végezzen a fürdő fertőtlenítését speciális eszközökkel.

Típusú forró kádak

A tervezési jellemzőktől függően jelenleg két fő típus található:

 • a szokásos készüléket a vízsugár-áramok hatása különbözteti meg, és a hidromasszázs a szaniterek tányér testében elhelyezett fúvókákkal van ellátva;
 • az egyesített készüléket az aero- és hidromasszázs fúvókák által szállított légbuborék és vízsugarak képződése jellemzi.

Gyógyfürdő a belső térben

A legdrágább és legmodernebb jacuzzi modellje számos további funkcióval rendelkezik:

 • fertőtlenítő rendszer;
 • világítás;
 • több mixer;
 • további öntöződoboz;
 • Aromaterápiás eszközök.

Akril hidromasszázs modellek

Az akril egy viszonylag új, de máris rendkívül népszerű anyag, és az alapul szolgáló fürdők gyakran erősítve vannak kívülről különleges üvegszálas üvegekkel, ami javítja a minőséget és meghosszabbítja az életet. A legfontosabb előnyök a következők:

 • a tíz vagy annál hosszabb tartósság;
 • kellemes tapintású, tökéletesen sima és egyenletes tál;
 • alacsony mechanikai károsodás;
 • a rendszeres ellátás megkönnyítése és elérhetősége.

Akrilkád

A modern akril elegendően ellenáll a magas és túl alacsony hőmérsékleteknek, valamint a túlzott vízkeménységnek.

Öntöttvas hidromasszázs modellek

A hagyományos anyag még mindig tartja pozícióját, és rendkívül népszerű a modern "jacuzzi" gyártásánál, amelyet a következő fémek tagadhatatlan előnyei okoznak:

 • nagyon magas termikus kapacitás;
 • fokozott zajelnyelési teljesítmény;
 • bizonyított tartósság;
 • az egyszerű használat és az egyszerű gondozás.

Öntöttvas fürdő hidromasszázzsal

Az öntöttvas hátrányai közé tartozik az anyag jelentős súlya és bizonyos nehézségek, amelyek gyakran az önszerelésből erednek.

Acél hidromasszázs modellek

Nem túl tartós, de nagyon megbízható acél egyfajta kompromisszum az időben tesztelt öntöttvas és a modern akril között. Ennek az anyagnak az előnyei a következők:

 • a szállítás és a független telepítés megkönnyítése érdekében elhanyagolható súly;
 • viszonylag lassú vízhűtés;
 • a tartósság, a komponens megfelelő gondossággal, egy negyed század;
 • megfelelő zajelnyelési szint.

Acélfürdő hidromasszázzsal

Többek között az anyag olcsó és könnyen használható, és a széles választékú méretek és alakzatok lehetővé teszik, hogy a lehető legjobb választást válasszon bármilyen méretű fürdőszobának.

Méretek, szín és forma

A hidromasszázs hatású fürdőnek nemcsak megbízhatónak, tartósnak kell lennie, de kényelmesen működőképesnek, hanem vonzónak is lennie:

 • hagyományos négyszögletes modellek, amelyeket a szovjetek által épített kis méretű fürdőszobákban leggyakrabban telepítettek;
 • elit, négyszögletes jacuzzi, rendszerint különféle tartozékokkal és a legösszetettebb szoftverrel szállítva;
 • a szögletes modellek egy vagy két ember egyidejű karbantartására tervezhetők;
 • kör alakúak, és nagyon nagy volumenű pezsgőfürdők csak meglehetősen tágas szobákban vannak felszerelve.

Kerek pezsgőfürdő

A legmodernebb anyagok és különböző festési lehetőségek teszik lehetővé, hogy a pezsgőfürdő elegáns és nagyon eredeti legyen.

Meg kell jegyezni, hogy a forró kád színeit a fürdőszoba dekorációjának általános koncepciójával összhangban kell kiválasztani, és a szerkezet alakját és méretét rendszerint csak az egészségügyi helyiség ergonómiai jellemzői szabják meg.

A hidromasszázs fürdőszobában számos előny van a normál használatnál. Whirlpool fürdők - lehetőségek és funkciók. Melyik választást szeretné?

Ebben a felülvizsgálatban a fürdőszoba mennyezetfestésére szolgáló festékek típusai szerepelnek.

A mennyezet behelyezése a műanyag panelek fürdőszobájába hivatkozásként ismerteti.

A

A forró kád ára közvetlenül számos tényezőtől függ, de ilyen vízvezeték-készülék kiválasztásakor a meghatározó tényezők a gyártó hírneve és a fogyasztók vagy szakemberek visszajelzései a termékekről:

 • A Wellrado márka méltán kapcsolódik a piaci szegmens vezetőihez, és a gyártott hidromasszázs szerelvények szigorú és fokozatos ellenőrzés alá esnek, ami garantálja a környezetbarát termékek előállítását, amelyek teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi minőségi előírásoknak. A Velrado Classic fürdő mérete 170 × 75 cm, 29 ezer rubel.
 • Az olasz gyártó a BAS és a hazai fogyasztók számára is bizonyítottan hitelesített termékeket gyárt, melyeket az ár és a minőség optimális kombinációja, a különböző formák, dekorációk és méretek, a maximális konfiguráció és a nagy teljesítmény jellemzi. A "Ahin" hidromasszázsfürdő átlagos költsége 170x80 cm, 27 ezer rubel.
 • A bevált hazai gyártó Triton hidromasszázs hatású fürdőket gyárt jó minőségű árutermeléssel, és az eredeti tervezési megoldások lehetővé tették, hogy a márka termékei nagyon népszerűek legyenek a fogyasztók körében. A Triton "Michel" forró kád átlagos költsége 170x96 cm, 33 ezer rubel.
 • A népszerű hazai gyártó, a Radomir a legtartósabb, megbízható és tartós pezsgőfürdők felszabadításával jellemezhető, és a racionális méretben eltérőek és a leggyakoribb betegségek kezelésére és megelőzésére irányuló rehabilitációs programok végrehajtására tervezett lehetőségek funkcionalitásában. A Radomir Standard Ontario melegvizes kád átlagos költsége 150 × 70 cm, 49 ezer rubel.
 • Az "Aquatika" gyártó különlegessége volt a hidromasszázs kádak széles választékának felszabadítása, melyeket különböző konfigurációk és lehetőségek jellemeznek, és a hazai fogyasztók legnépszerűbb masszázsrendszerei az "Aquarelle", "Geyser", "Aquapad" és a "Vodoparad". Az Aquatica Aurora 175 × 80 cm-es méreteinek átlagos költsége 53 ezer rubel.

Bath BellRado Indigo

Annak ellenére, hogy a hidromasszázs funkciójú fürdők minden modern hazai és külföldi gyártója a technológia "Jacuzzi" néven alapult, a modern modellek a legfejlettebbek és az emberi test számára funkcionálisabbak, ezért nagyon népszerűek a fogyasztók széles választékával.

A pezsgőfürdő felszerelése nehezebb, mint a rendszeres fürdő. Mindent egy jacuzzi felszereléséről és egy forró kád összekötésére a kommunikációval, olvassa el honlapunkon.

Az infravörös padlófűtés szerelési lehetőségeit a csempe alatt a következő anyag tartalmazza.

Jacuzzi méretek

A pezsgőfürdő, jakuzzi egyre inkább lakóházakban és házakban jelenik meg. A modern eszköz kellemes tartózkodást és masszázskezeléseket biztosít, így egy fárasztó nap után tökéletesen kikapcsolódhat.

Napjainkban különböző méretű és konfigurációjú hidromasszázs fürdők találhatók. A jacuzzi vásárlására vonatkozó döntések során a saját fürdőszobától függően kell eljárnia, valamint figyelembe kell vennie a helyiség térbeli képességeit.

Jacuzzi standard méretek

Az apartmanok jelentős része egy kis fürdőszobával rendelkezik, ezért figyelembe véve az élet valóságait, a választást meg kell állítani egy téglalap alakú pezsgőfürdővel, amely megegyezik a szokásos fürdőszobával. Az ilyen eszköz a falak egyikén helyezkedik el, és normál mérete 180 cm x 80 cm, a forró kád méretei lehetővé teszik a vízkezelést, nem csak ülést, hanem fekvőhelyet is.

Jacuzzi kis méretben

Néha a fürdőszobában lévő zuhanyzóval ellátott kis apartmanok tulajdonosai egy jacuzziban álmodnak. Ilyen esetekben kényelmesen helyezhető el egy csökkentett méretű jacuzzi kád, amelyen pihenési lehetőségeket lehet tartani pihenés közben. Általában az ilyen termék hossza 130-150 cm, szélessége 70 cm, de a forró kád fontossága nagyobb, mint a "fekvő" eszközöké, és körülbelül 100 cm. fogyatékkal élők számára.

Méretek sarok jacuzzi

A legkényelmesebbek a szögletes hidromasszázs fürdők, amelyek többek között figyelembe veszik az emberi test fő anatómiai jellemzőit. A jacuzzi magassága, mint egy standard téglalap alakú fürdõ. A fennmaradó méretek a helyiségtől függően választhatók. Az otthoni sarokkád méretei különbözőek: 140 cm x 140 cm-től 180 cm x 180 cm-ig, és az alakzatok lehetővé teszik a fürdőszobának gazdaságosabb használatát.

Jacuzzi mérete kettőnél

A pezsgő-sarok megoldást kettős kádakban is használják. A 150 cm x 150 cm méretű sarokhidromasszázs fürdőkben két fejtámla található. Ha a fürdőszobaterület megengedi, akkor egy másik alakú jacuzzi behelyezhető: tágas négyszögletes, négyzet alakú, kerek. Kiváló lehetőség a romantikus természet számára egy aszimmetrikus jacuzzi a kettő számára.

A nagy jacuzzi 3-10 fő befogadására alkalmas. Ennek azonban figyelembe kell vennie az épület műszaki jellemzőit, mivel az ilyen fürdők súlya, különösen ha öntöttvasból készül, a vízmasszírozó berendezéssel és vízzel meghaladja a tonna mennyiséget.

Jacuzzi mérete és alakja

Jelenleg a Jacuzzik nagyon népszerűek, méretük nagyon eltérő lehet. Az eszközök hidromasszázs funkciójú fürdők, amelyek méretük és alakjuk szerint változhatnak a gyártótól. Milyen méretű lehet a jakuzzi, és hogyan lehet a legjobban választani őket? Ezek azok a kérdések, amelyeket a lakástulajdonosok gyakran kérnek magukra a fürdőszoba felszerelésénél.

1 típusú jacuzzi

Fürdők hidromasszázs funkcióval - az akvizíció olyan luxusszerű, mint drága. Ezért a rossz választás nemcsak a vásárlás benyomásait rontja el, hanem jelentős pénzeszközöket is költ. Ennek megakadályozása érdekében előzetesen meg kell tanulni a jacuzzi típusait és méretét.

A jakuzzi formák a következők:

 1. A klasszikus téglalap alakúak a legnépszerűbbek. Jó a kis szobákhoz. A fürdő nem sok helyet foglal el, van olyan terület, ahol bútorokat és vízvezetékberendezéseket telepíthetünk.
 2. A sarok jól illeszkedik a helyiségbe és vizuálisan növeli.
 3. Oldalirányú - különböznek a megnövekedett kényelem és a nagy belső térfogat között.
 4. Kerek jobban a modern stílusú fürdőszobában. A kerek pezsgőfürdőt néha a szoba közepén helyezik el egy magasságban, így nagyon érdekesek és stílusosak.
 5. A négyzet alakú fürdő nagyon keresett a vásárlók körében.
 6. Egyéb formájú jakuzzi: ovális, aszimmetrikus, hat és oktaéderes, kagylók, cseppek, szívek formájában stb.

Javasoljuk, hogy olvassa el

A gyártó a különféle polcokkal, dekoratív világítással ellátott jacuzzit kínálja. Néhány modell TV-csatlakozást tartalmaz. A jakuzzi mérete más lehet.

Kisebb fürdő egy személy számára még a "Hruscsov" apró fürdőszobáiban is felszerelhető.

A monolitikus technológiával épített házak lakói sokkal szerencsések. A fürdőszobákban a "panel" házak nappalija nem különbözhet méretétől, ami lehetővé teszi nagyobb jacuzzi vásárlását.

2 A szögméretek méretei

A legkényelmesebb és legkedveltebb sarok jacuzzik. Ismétlik az emberi test alakját, és ezért a legkényelmesebb. Az ilyen hidromasszázs fürdők lehetőséget kínálnak arra, hogy kikapcsolódjanak a munkából, és javítsák egészségüket.

A legjobb, ha 150 x 150 cm-es, 150 x 150 cm-es méretű pezsgőfürdőt vásárolnak, a sikeresebb változat 180x180 cm, ezeknek a méretváltozatoknak a magassága kb. 60 cm.

Bizonyos modellekhez tartozik két fejtámla. Az ilyen méretű hidromasszázs fürdők lehetővé teszik két ember számára, hogy azonnal fürödni tudjon. Érdemes megfontolni, hogy ezek a fürdők nagyobb valószínűséggel pihenhetnek, így elég közel leszek. A legjobb megoldás 140x140 cm-es sarokkád.

A sarokkamrák egyes modelljei még kompaktabb méretekkel rendelkeznek - 130x130 cm, így egy ilyen vásárlás ideális lehetőség a kis lakások tulajdonosainak. A fürdőszobában általában normális fürdőkád használata nehéz, és nem nagyon kényelmes. A kis méret ellenére a jakuzzi tökéletesen végzi munkáját. Az alacsony ár miatt sok ember megengedheti magának ezt a fürdőt.

Egy kis jacuzziban, hogy vízi kezelések kell ülni. De egy ilyen hátrány még méltósággá is válhat, mivel a kis "üldöző" fürdők jobban megfelelnek a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknek.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdő ülőhelyzetbe kerülhet, jobban megfelel a fogyatékkal élők számára, mint a normál. Azonban van egy árnyalat: a nagy mélység (1 m-ig) miatt nehéz lesz a fogyatékossággal élő személy ilyen fürdőbe jutni. A fürdő mélysége nagy, és a gyerekeknek nagyon óvatosan kell használni.

3 Közepes és nagyméretű eszközök

A legtöbb fürdőszoba nagyon kicsi, így a téglalap alakú pezsgőfürdő ideális megoldás, amelynek mérete 1,8 m széles és 1,8 m magas. Az ilyen méretű Jacuzzi mélysége 60 cm-es, ez a méret lehetővé teszi, hogy kényelmesen elvégezhesse a higiéniai eljárásokat, vagy pihenhesse az ülést vagy a fekvőhelyet.

A jacuzzi felszerelése ugyanúgy történik, mint a standard fürdők felszerelése. A nagyobb fürdők a leginkább kényelmesek, de csak egy tágas magánház tulajdonosai engedhetik meg maguknak. Ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre, tetszőleges méretű és alakú pezsgőfürdőt szerelhet fel, amelyből nem egy és nem kettő, de egy 3-5 fős cég kényelmesen elfér. A mini-poolokban a helyek száma elérheti a 10-et.

Hány ember férhet be a fürdőbe, nem csak attól függ, és nem annyira a dimenzióitól, hanem az injektorok elhelyezési módjától. A masszírozó fúvókák úgy vannak elhelyezve, hogy az befolyásolják az emberi test különböző részeit. A kívánt hatás csak azokban a hidromasszázsfürdőben nyerhető, ahol bizonyos helyek megfelelnek az emberi test szerkezetének anatómiai jellemzőinek.

A vidéki házakban általában a következő méretű és alakú hidromasszázs fürdők vannak:

 • ovális / kerek - 2,1 x 1 x 0,6 m;
 • négyszögletes - 2 x 1,5 m;
 • csepp alakú / szögletes - 1,9 x 1,9 m.

Egy lakóházban, ha nincs probléma a fürdő területével, akkor is nagyméretű eszközt telepíthet. Fontos figyelembe venni olyan tényezőket, mint a jakuzzi súlya.

Önmagában a súly kis, de a különféle berendezések a forró kádban vannak felszerelve, egyes modelleket kiegészítenek különféle szerkentyűkkel, pl. Plazma képernyővel. Így a szerkezet teljes tömege körülbelül 200 kg lehet. De ez nem minden: érdemes megfontolni, hogy a fürdéshez vízre van szükség... Egy vízzel töltött forró kád mérhet minden 500 kg-ot. Hozzáadjuk a személy súlyát.

A nagyberendezés használatakor a padlón lévő terhelés jelentősen megnő. Ezért mielőtt elmész az eszköz tárolójába, meg kell vizsgálnia a padlólapok állapotát, és meg kell tudnia ítélni a maximális terhelést. Ha a lemezek szilárdsága nem kielégítő, a nagy forró kád használata súlyos sérüléseket és legalább komoly javítási költségeket okozhat.

4 Hogyan válasszam ki a jacuzzi méretét?

Újabban a forró kádak luxusnak számítottak. De most, az űrlapok és a különböző méretek nagy számának köszönhetően még az átlagos lakosok is megszerezhetik őket. Az árat számos tényező befolyásolja: a funkcionalitás, a márkaismertség, az anyag és természetesen a méret. Ezért az ár attól függ, hogy a vevő mennyire hajlandó fizetni elegáns design és hatalmas funkciók.

A jacuzzi vásárlására vonatkozó döntést csak a fürdőszobában végzett javítás után lehet folytatni, mivel először is meg kell becsülni, hogy mennyi szabad hely van a szobában. Ha még a hely optimalizálása után is nincs sok hely, a legjobb a sarokkád vásárlása. Jól néz ki a fürdőszobában, és vizuálisan növeli a helyet.

Ezután figyelmet kell szentelni egy olyan mutatónak, mint a fürdő mélysége. A túl kicsi fürdőszoba alig alkalmas, mert jó, ha beül egy fekvő jacuzzi, vagy akár ül. Ezért a mélységnek elegendően nagynak kell lennie, azaz nem lehet kevesebb, mint 43 cm.

Ne felejtsük el a hatást. Ha a pezsgőfürdőt csak személyes pihenésre és higiéniai eljárásokra lehet használni, akkor egy kis sarokkád elegendő. Ha a pezsgőfürdő két vagy több ember pihenőhelyévé válik, ki kell választania a megfelelő méretű modellt.

Az eszköz kiválasztásakor fontos tényező a vevő pénzügyi képességeinek tekinthető. Minden egyszerű: minél nagyobb a kiválasztott pezsgőfürdő mérete és mennyisége, annál nagyobb a vevőnek a boltban elhagyandó összege.

Megint érdemes megemlíteni, hogy a vásárlás előtt nemcsak a pezsgőfürdő árát kell értékelni, hanem a méretét is a helyiség sajátosságaihoz kell igazítani, ahol a készüléket tervezik telepíteni. A fürdőkonstrukciók önmagukban is nagyon nehézek lehetnek (például öntöttvasból). A szobába, ahol fürdeni szándékozik, jó szellőztető rendszerrel kell rendelkeznie.

Jacuzzi (41 fotó): a luxus mindenki számára elérhető

A pezsgőfürdő ma már nem csak státusszal és luxusszimbólummal foglalkozik. Valójában egy pezsgőfürdő valóban nagyon hasznos és funkcionális eszköz, amely kellemes időtöltést és pihentető masszázskezeléseket kínál egy kemény napi munka után.

Ezért van egy jacuzzi fürdőkád ajánlható szinte mindenki számára - ha csak a fürdőszoba méretei teszik lehetővé a felszerelést.

Jacuzzi: történelem

Az első fürdőszoba jacuzzival a modern értelemben 1956-ban jelent meg, míg furcsa módon - Németországban. Az az a dolog, hogy röviddel ez előtt a Candido és a Roy Yakuzzi testvérek Berlinbe költöztek (idővel a nevük átalakult a legismertebb "pezsgőfürdőbe").

Ők voltak azok, akik a fürdőkben és medencékben lévő légszivattyúk telepítésekor először bemutatták a piacon egy beépített szivattyúval ellátott fürdőt. A Jacuzzi fürdők első modelljei hatástalanok voltak, de a testvérek nem álltak meg, és idővel ezek az eszközök népszerűvé vált Németországban, majd egész Európában.

1968-ban Roy Jacuzzi engedélyt kapott az ilyen fürdők tömeges gyártására. A mai naptól kezdve a pezsgőfürdő folytatja diadalmas menetét...

Jacuzzi eszköz

A modern pezsgőfürdő a következő alapelveken működik:

 • A fürdőt maga a fürdő veszi.
 • Ezután belép a forgódobozba, ahol levegővel keveredik.
 • A vízzel összekevert levegőt az örvénylő rendszer fúvókáiból a fürdőbe pumpálják, ami befolyásolja a víz alá süllyedt emberi testet

Ha a javítás célja jacuzzival ellátott fürdőszoba, akkor az eszköz kiválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni. És ami a legfontosabb, hogy mit kell figyelni magának a hidromasszázs rendszernek, mert ez a rendszer biztosítja a jacuzzi "mágikus hatását".

A hidromasszázs hatékonyságát elsősorban a következők befolyásolják:

 • Fúvóka konfiguráció
 • A fúvókák száma
 • A hidromasszázs elemek elhelyezkedése a fürdőben

Ha a pezsgőfürdő kicsi és a hidromasszázs fúvókák kevéssé vannak benne, akkor jobb, ha konfigurációjukat úgy választják ki, hogy a test leginkább "problémás" területeire irányuljanak, amelyek a leginkább érzékenyek a masszázsra: a nyakra, a lábfejekre és a hátulsó hátra.

A kis mennyiségű fúvókákhoz való fürdő nagyon fontos az irányításhoz való képesség.

Ezért próbálja meg pontosan kiválasztani azokat a modelleket, amelyekben a jet fúvókák tetszés szerint küldhetők.

A forró kád kezelése is különböző módon valósul meg. Egyszerű modellek a pezsgőfürdőben csak egyetlen üzemmódban működnek, így csak egyfajta masszázs lehet elégedett.

Több "fejlett" és komplexebb hidromasszázs rendszer lüktető és szinuszos masszázst biztosít, és különböző színű és moduláris fényeket is tartalmazhat az aromaterápia számára - mindez hozzájárul a pihentető hatás fokozásához.

Jacuzzi fürdõanyag

Ha egy pezsgőfürdőt választasz, a fürdő mérete és anyaga nagyon fontos. Beszélni fogunk a jakuzzi méretéről és formájáról, és most megpróbáljuk kitalálni, melyik piactér anyaga előnyös?

A legtöbb esetben az akrilcsoport anyagait jacuzzi fürdők gyártására használják:

Ezeknek az anyagoknak a tulajdonságai meglehetősen hasonlóak: mind az akril, mind a metakril kellemes tapintású, nem túl csúszós felület, nagy hőszigetelési jellemzőkkel bír, és nagyon ellenálló a stresszel szemben.

Akkumulátoros jacuzzi

A pezsgőfürdő kiválasztásánál nagyon fontos, hogy minőségi mintadarabot válasszon.

Ehhez ellenőrizze, hogy:

 • a fürdőanyag szerkezete homogén volt
 • a szín ugyanolyan volt a fürdő teljes felületén, sárga és sötét foltok nélkül
 • a fürdő vastagsága (ez különösen fontos a szabálytalan alakú fürdők számára, amelyek elsősorban szögletes pezsgőfürdők) legalább 5-7 mm

Elvileg a modern piacon található akril pezsgőfürdő mellett akril és öntöttvas modellek is találhatók, de ezeknek az anyagoknak a tulajdonságai és mindenekelőtt - a magas hővezetőképesség - nem teszik lehetővé számukra, hogy az akril fürdők teljes választékává váljanak.

A jakuzzi alakja és mérete

Tehát az anyagról döntöttünk. Továbbra is választani kell a jacuzzi fürdő alakját és konfigurációját. Apartmanaink többségénél a fürdőszobákban, ahol nem nagy belmagassággal büszkélkedhetnek, egy jacuzzi - sarokkádba helyezhetők.

Az ilyen fürdőt először a panelházban is elhelyezik a fürdőszobában, másrészt vizuálisan növeli a szabad helyet. Azok számára, akiknek nincs sarokkád-modelljük, a modern egészségügyi piac a téglalap alakú modellek széles választékát kínálja - és a különböző vállalkozások konfigurációi nagyon eltérőek lehetnek.

A pezsgőfürdő kialakításának különlegessége a kerek fürdő. A legjobb, ha egy kerek alakú pezsgőfürdőt a fürdőszoba közepén néznek ki, azonban emlékeztetni kell arra, hogy a fürdőszoba területe kellően jelentős.

Végül, de nem utolsósorban, a jacuzzi kiválasztásakor a fürdő mérete.

Bécs a választott jacuzzi formájától függően, ne feledje:

 • Az ideális hidromasszázsfürdő mélysége 42-43 centiméter és mélyebb
 • Megfelelő hosszúság - legalább 150-170 cm.

Csak a pezsgőfürdő ilyen méretei nyújtanak lehetőséget arra, hogy kényelmesen üljenek benne (fekvő vagy fekvő), és csak ebben a helyzetben lehet értékelni a hidromasszázs minden előnyét.

Négyszögletes Jacuzzi

A kisméretű kádak csak ülve ülhetnek be, így csak akkor vásárolhatják meg őket, ha a teljes körű "fekvő" fürdő nem illik a fürdőszobához.

Ahogy láthatja, a pezsgőfürdő választása nem igényel különleges ismereteket és erőfeszítéseket. Azonban, ha azt szeretné, hogy a pezsgőfürdő a hosszú pihenési és pihentető masszázst nyújtsa, akkor jobb, ha nagyon felelősségteljes ebben a feladatban.

Ebben az esetben figyelemre méltó a legváltozatosabb fürdők - a sarokkád, a kerek, az ovális és a hagyományos téglalap alakú pezsgőfürdők ugyanolyan jól teljesítik közvetlen feladataikat.