Legfontosabb > Fürdő

Zuhanytálca tálcák: 6 fajta

A zuhanyzók széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a tökéletes lehetőséget a szobájához, sok év telt el azóta, hogy az emberek megtanultak használni a fürdőszobát. A szovjet időkben a függönykamrát a luxus magasságának tekintették. Napjainkban a zuhanykabinok felszerelése magabiztosan belépett a modern életbe. A kényelmet és a praktikumot sok felhasználó azonnal elismerte, és most mindenki, akinek lehetősége van, igyekszik fürdőszobájában zuhanyzót állítani. Sőt, a zuhanyzóval ellátott fürdőszoba cseréje helyet takarít meg más eszközhöz, például ugyanazon mosógéphez.

Zuhanytálcák: formák és méretű termékek

A fürdőszobák változatossága a vállalkozások által gyártott zuhanytálcákat és raklapokat kínálja. A zuhanykabinok formája a legkülönfélébb, ilyenek a szeszélyes, és nem igazán vevők.

Tusoló tálcák, amelyek alakjai és méretei sok változatban léteznek, többnyire háromszög alakú, téglalap alakú vagy ovális alakúak.

A raklap típusa függ a választott zuhany formájától.

A zuhanyzók dimenziói, valamint az űrlapok nagyon különbözőek, minden ízléshez és kialakításhoz. De vannak általánosan elfogadott paraméterek a raklapok számára a fülkék számára. A zuhanycsésze minimális szélessége 700 mm, maximális értéke 1400 mm. A raklap szélessége és alakja általában meghatározza a zuhanykabin teljes szerkezetének alakját, és fordítva - a zuhanytálca formája a zuhanykabin alakjától függ.

A zuhanyzók formái:

 • Sarok lekerekített külső sarokkal;
 • ovális;
 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • A sokoldalú
 • Round.

Egyedi rendelések lehetnek raklapok és egyéb formák és méretek.

Zuhanytálcák mérete és a gyártásukhoz szükséges anyagok

A fürdőszobák belső kialakításában bekövetkező újításoktól kezdve átalakulunk a zuhanykabinok otthonainkba történő bevezetéséhez. Ma különféle formák, színek és eszközök zuhanyai találhatók. A paletták is folyamatosan zuhanyzókkal lépnek fel, és tele vannak sokféleséggel.

A zuhanytálcák méreteinek meg kell felelniük a higiéniai követelményeknek, és használatuk kényelmét és kényelmét szolgálja. Ehhez a gyártók kiszámították a leginkább elfogadható méretű zuhanykabinokat és raklapokat.

A fülke raklapjának minimális mélysége legalább 4 cm, a raklap mélysége 10 cm mély, az átlagos mélységet 10 cm és 18 cm közötti raklapnak kell tekinteni, 18 cm-tõl kezdõdõen a raklap mélysége mélynek tekinthetõ. Az anyag, amelyből a raklapokat előállítják, szintén nem kis jelentőségű. A raklapokat egészségügyi biztonsággal kell ellátnia.

Az öntöttvas edényt nagy szilárdsággal és tartósság jellemzi.

Az anyag, amelyből a zuhanykabinok raklapjait gyártják, lehet:

 • Acél raklapok. Ezek eltérnek a tervezés megbízhatóságától, és nem a drága áraktól. Az ilyen raklap hátulja a zaj jelenlétében van a fémben a működés során.
 • Akril raklapok. Rendkívül praktikusak, könnyen karbantarthatóak, lábuk nem csúszik fel. Van egy mínusz - erősítésre van szükség a nagyobb tartósság érdekében.
 • Öntöttvas raklapok. A termékek tartósak, megbízhatóak, de nagyon nehézek.
 • Kerámia raklapok. A gyártásukhoz használt anyag szaniter vagy sanfarfor. Az ilyen raklapok esztétikailag tetszetősek, de nem túl praktikusak - nagyon könnyű megtörni egy kemény tárgyakkal. Ráadásul nagyon csúszósak és a víz gyorsan lehűl.
 • Kőből készült raklapok. Az ilyen típusú raklapok csak az életbe lépnek. Egyedülálló kialakítású és stílusos, de hátránya - a magas ár. Ezenkívül nincs szabad helyük a palettáról a padlóra.

A mesterséges kő palettái sokkal olcsóbbak, mint természetesek. A kőzet raklapok rendelésre készülnek.

Zuhanytálca magasság: standard paraméterek

A zuhanykabin fő funkciója, hogy kényelmes környezetben zuhanyozni kezd. Ehhez a zuhanynak megfelelő méretűnek és méretnek kell lennie. A raklap kiválasztásakor ezeket a követelményeket kell felhasználni. Figyelembe veszi továbbá azt a szobát is, amelyben a zuhanyzó be van helyezve.

A raklap magassága magában foglalja a raklap mélységét, és a kommunikációs eszközök helyét a kabin alatt. Ezért a zuhanykabin kiválasztásakor meg kell különböztetni a paletta magasságának és a serpenyő mélységének fogalmát, és nem szabad összetéveszteni őket.

A zuhanyzó tálca kiválasztásakor vegye figyelembe a paramétereket és a súlyát.

E tekintetben a fenti követelményeket figyelembe véve a raklap kívánt magasságát Önnek kell kiszámítania. A raklap alatti kommunikációs csövek számára elegendő hely lesz 15-20 cm-en belül.

A raklap magasságának kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • Minél nagyobb a paletta magassága, annál vastagabbnak kell lennie a csővezetéknek, hogy kifolyja a vizet. A víznek könnyen el kell hagynia a raklapot, különben a raklaphoz fürdőszoba alakul.
 • A tálca kialakításának összhangban kell lennie a teljes zuhanyzó kialakításával;
 • Vegye figyelembe a családtagok kívánságait. Ne töltsön túl túlzottan szükségtelenné a zuhanyt.

Ha akril raklapot vásárol, győződjön meg róla, hogy állandóan a felületen marad. Ellenkező esetben a raklapot is ki kell javítania.

Zuhany tálca mélyen, mint egy faj

Milyen gyakran vannak olyan helyzetek az életben, amikor bármilyen körülmények között alkalmazkodnia kell? "Gyakran" - mondja meg nekem, és igazad van. Ugyanaz a zuhanyzókkal - igazán szeretnék egy ilyen szép és kényelmes eszközt a fürdőszobában. De nem mindig a fürdőszoba helyisége lehetővé teszi számunkra, hogy egy kádat és egy zuhanykabinot is felszereljenek benne. Van elég hely egy dolog számára. Ez a hely, ahol a ravaszság és a leleményesség jön a mentő.

A mélysugárzó tálca általában akkor van felszerelve, amikor a zuhanykabin két funkcióval rendelkezik: a zuhany funkciója és a fürdőszoba funkciója. Ehhez szerelje fel a serpenyőt úgy, hogy a lehető legközelebb van a fürdőhöz.

A mély zuhanytálca sokkal könnyebb használni

Ebből a célból bármilyen raklapot választhat: acél, akril, öntöttvas, kerámia. Az űrlap szerint önnek kell választania magát. A legmegfelelőbb egy zuhanyfülke, egy fürdőszoba kombinációja négyszögletes vagy ovális raklap. Néha erre a célra négyzetes raklapot használnak. Kevésbé - szögletes. Saroktálca - a legkisebb típusú raklap, és a fürdő nem nagy. Emellett a zuhanykabinok is más típusúak.

A meglévő zuhanyzók típusai:

 • Nyílt. Ezeknek a zuhanyzóknak van nyitott területe a zuhanyozáshoz. A különbségek csak kis válaszfalak formájában láthatók.
 • Lezárva. A zuhanyzókabinok típusa, amelyeknek nyílása teljesen lezárja az ajtókat.
 • Vegyes típus. Zuhanyok, ahol a terület zónákra van osztva. Minden zóna funkcióinak megfelelően van felszerelve.

A vegyes típusú zuhanyzókat kis területű fürdőszobákban használják.

Lábfürdő a zuhanyzóhoz: gyártási trükkök

Néha a megszorítások feltételei között minden alkalommal meg kell mentenünk. És ha a ház felújításra kerül, akkor a pénz elfolyik, mint a tavaszi olvadó hó vízfolyása. Ha igazán szeretne egy zuhanyzót vagy fürdőt telepíteni a lábadra a fürdőszobában, és csak elég pénzed van a szerkezet megvásárlására, ne kétségbe esik, egyszerűen telepítheti a leeresztő edényt saját kezével.

A zuhanytálca vagy a serpenyőfürdő lábfürdőjét szakértők telepíthetik, de a mentés érdekében a telepítést maga is elvégezheti. Megfelelően tervezett rajzok és előzetes mérések segítenek ezzel.

A könnyű tisztítás és a formatervezés javítása érdekében gyakori a raklapok csempézése

A zuhanytálca tálca önálló felszerelésének pozitív tulajdonsága, hogy nem szabványos méretű helyiségekkel rendelkezik, így lehetősége van egy olyan zuhanytálcának felszerelésére, amire szüksége van.

Mi a tusoló tálca a saját kezével?

 • Kőből készült;
 • Téglából készült;
 • Betonból készült;
 • Fémszerelvényektől.

A legjobb öngyártott raklapok tégla raklapok.

Tusoló tálca típusai (videó)

A mai technikai fejlődés lehetővé teszi számunkra, hogy életkörülményeinket kényelmes és gyönyörűvé tegyék Természetesen mindenütt elfogadott szabványt megfigyelünk, de minden eszköz, beleértve a vízvezetékeket, szinte naponta változtatja paramétereiket, és hasznos funkciókat teremtenek.

A modern lélek: mi az alternatívák?

A szovjet és poszt-szovjet időkben a fürdőszoba jelenléte sokkal kényelmesebb státuszban részesült a hasonló társaik előtt. A zuhany nem volt kizárva, a keverőt rendszerint úgy szerelték fel, hogy vizet öntöttek a fürdőbe. A mai modern vízvezeték-újítások lehetővé teszik, hogy a fürdőszoba mindkét elemét egymástól függetlenül helyezze el szabad helyiség jelenlétében, vagy pedig csak az egyiket előnyben részesítse.

A kis fürdőszobában egyre több igény van a vízvezetékhez. A felszerelésnek nemcsak gyönyörűnek, hanem kényelmesebbé és praktikusabbá kell válnia.

A választás érdekében mérlegelnie kell az előnyöket és hátrányokat, döntenie kell a prioritásokról és értékelnie kell pénzügyi képességeit.

Fajok jellemzői

A modern zuhanyzónak számos előnye van a fürdőszobában.

 • A hasznos terület megtakarítása.
 • Időt takarít meg. A zuhany gyorsabban vehető, mint a kád feltöltéséhez. Nagyon kényelmes a mindennapi használatra.
 • A célfogyasztás csökkenti az alkalmazott víz mennyiségét. Ez azonban nem érvényes a kontrasztos vagy hidromasszázs zuhanyzókra, mivel ebben az esetben több vizet fogyasztanak.
 • Kiegészítő szolgáltatások telepítésének lehetősége.

Vannak azonban kellemetlenségek:

 • kényelmetlen fürdés kisgyermekek;
 • nehéz háziállatokat mosni;
 • Nincs lehetőség arra, hogy nagy mennyiségű dolgot mossunk meg.

Számos lélek létezik.

 • Klasszikus közönséges öntöződoboz. A készülék egy tömlővel ellátott fúvókából áll. Ebben az esetben szükséged van egy zárak rögzítésére, különben egy kézzel kell mosni. A klasszikus lélek házi készítésű változata külvárosi területeken leggyakrabban előfordul.
 • A helyhez kötött zuhany egy pozícióban van, rögzítve van, általában egy falhoz. A modern modellek mozgó részeket biztosítanak a vízsugár irányának és a permetezés mértékének megváltoztatására.
 • Felfedező zuhany. A legegyszerűbb kialakítás egy nagy átmérőjű öntözés a mennyezetre szerelhető. Modellek merev felszereléssel a konzolra fémcső formájában. Az ilyen modellek nem mindig kényelmesek, mert nem hagyják szárazak a hajat.
 • Headset. A rendszer rugalmas tömlőt tartalmaz, öntöződobozzal, rudakkal és tartóval. Gyakran a modellekben további polcok vannak. A sáv a falhoz van rögzítve, úgy, hogy a teteje legalább 30-40 centiméterrel magasabb legyen, mint a tulajdonos. Különböző tulajdonosok csatlakoznak ehhez. Az öntöződoboz általában egy beállítómechanizmussal van felszerelve, hogy megváltoztassa magasságát és dőlésszögét.
 • Állványok. A zuhanyzóoszlopok a felső zuhany és a fejbeszélő szintézise. A design tartalmaz egy álló rúd, tömlő, kétféle zuhany, kézi és felső, szabályozó tartók, további elemek. A boom mentén víz van, beépített kapcsoló van az öntöződobozok között. Gyakran előfordul, hogy a gyártók ilyen rendszereket termosztátos keverővel szerelnek fel. És csatolt elektromos vezérlés.
 • A panelek. A rekeszekhez képest a zuhanypanelek számos funkcióval rendelkeznek. A fenti elemek mellett a design hidraulikus fúvókákkal ellátott fúvókákkal van felszerelve. Az ilyen modellekben lévő keverő beépített, legtöbb esetben termosztatikus, automatikus vezérléssel.

A zuhanyberendezések osztályozása több tényezőből adódik.

Külső formában kétféleképpen oszlanak meg.

 • A nyitott szerkezetek nem zárva vannak felülről, csak oldalfalak és raklapok vannak. A zuhanyzók kompakt és alacsony költségűek.
 • A zárt szerkezet hidroboxizálásnak nevezik. Teljesen elszigetelt, ami megakadályozza a víz bejutását a fürdőszobába. A lezárt kapszula védi a fürdőszobát a párolgástól, így a bútor nem érintkezik nedvességgel. A zuhanykabinok elveszítik az első opciót a költség és a méret tekintetében, de lehetővé teszik, hogy különböző kiegészítő funkciókat, például népszerű kapszulákat hidromasszázs segítségével csatlakoztasson. A modern gyártók olyan modelleket kínálnak, amelyeknek magas, félfürdővel ellátott raklapja van. A doboz ezen módosítása kiküszöböli a rendszeres zuhanyzó kellemetlenségét.

Konfigurációban szögletesek és falak.

 1. Sarokmodellek épülnek be a szoba sarkába. A leggyakoribb minták négyzetek és félkörívek. A második lehetőség a kis területek számára megfelelő, mivel a simított sarkok növelik a fürdőszoba hasznos terét.
 2. A falak az egyik falon helyezkednek el.

Ami a szétválasztást illeti, az ajtók rendelkezésre állásától függően a zuhanyzóknak nincs ajtójuk, vagy csuklós vagy csúszó lehetőségeket használnak.

A képernyő különböző anyagból készülhet, ami meghatározza a lélek teljes költségét.

 • Függöny - a legolcsóbb megoldás. Általában anyagként használt gumírozott ruhadarab, olajszövet vagy polietilén. Gyakran használják a nyitott zuhanyt, védve a környezetet a fröcsköléstől.
 • Glass. Mint általában, a plexiüveg használatos képernyő vagy ajtók, de gyakran edzett üveg használják. Az üvegfelületek nagyszerűen néz ki a fürdőszobában. Nem szabad elfelejteni, hogy az anyag hajlamos a plakk megjelenésére a víz elpárolgása közben, ezért a képernyő gondos karbantartást igényel.
 • A polimerek nagyon népszerűek az utóbbi időben. Ezek olcsóbbak, mint üvegek, esztétikusak, könnyen tisztíthatók. A gyártók hasonló hasonló dekorációs elemeket kínálnak. Fontos, hogy ne használjon kemény keféket a tisztításhoz, mivel a polimer felületek félnek a karcolásoktól.
 • Műanyag - a zuhanyzó képernyőjének költségvetése. Annak köszönhetően, hogy az anyag könnyedén kanyarodik, erősíteni kell egy keretrendszert. A műanyag paneleket nyilvános zuhanyzókban használják: úszómedencék, kórházak, kollégiumok, szállodák.

A zuhanytálca tálcájának kiválasztásakor először az anyagot kell vezetni, ahonnan készült. Ez a kritérium meghatározza a tartósságot, a hangelnyelést és a költségeket. Fontos követelmény egy csúszásgátló alsó felület, amely elkerüli a sérüléseket.

A zuhanyszerkezeteket a raklap anyaga szerint is osztályozzák.

 • Akril modellek - a vezetők a népszerűségben. A fő előnyök egy kis idő a fűtés, a csúszásgátló felület, az üzembiztonság, a jó zajelnyelés. Az akril könnyen feldolgozható, így bármilyen formát adhat, pótlólagos alkatrészeket csatolhat. Az ilyen modellek gondozása egyszerű, a megjelenés hosszú ideig fennmarad. A szakértők megjegyzik, hogy az akril tálcákat egy fémkerettel kell megerősíteni, ellenkező esetben deformálódik.
 • Az öntöttvas módosítások tartósabbak és megfizethetőbbek a bemutatott lehetőségekhez képest. Az anyag megtartja a hőt, de ez időbe telik. A hiányosságok közül megemlíthetõ a súly, a konfigurációk egységessége, az alacsony hangelnyelés. A szakértők javasolják a vastagabb falú modellek kiválasztását, így a tervek kevesebb hangot produkálnak. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az öntöttvasból készült vízvezetékek gyakran zománcozottak, és hajlamosak megszakadni és karcolni, ha gondatlanul használják. Ez a zománc réteget egy idő után cserélni fogja.

Melyek a zuhanytálcák?

A zuhany tálcák még nem olyan népszerű egészségügyi termékek, mint a fürdőkád vagy a jakuzzi, de fokozatosan növekszik a kereslet. Végül is lehetővé teszik a zuhanykabin kialakítását gyakorlatilag minden szükséges helyen. Nézzük meg részletesebben, hogy milyen típusú zuhanytálcák vannak, és hogyan kell helyesen telepíteni őket.

A raklap alkalmazása és szükségessége

Sokan lehetnek kérdésük. Tehát miért van szükségünk valamilyen serpenyőre, amikor például egy akril fürdőt telepítünk. De először is ez a helyesen kiválasztott tálca, amely lehetővé teszi, hogy a zuhanyzóházat magával vagy szakemberek segítségével szinte bármilyen helyiségben, még egy nagyon kicsiben is telepítse. Ezenkívül könnyen elvégezhető, ha nincs fürdés vagy csere. Másodszor, a tervek lehetővé teszik, hogy a vízzel kapcsolatos eljárásokat gyorsan és kényelmetlenül vegye be. Végtére is, mindenki választhat egy raklapot, méretének és formájának megfelelően. Nem is beszélve a dolgokról. A híres gyártók gondoskodtak róla.

Ettől eltekintve, maga a zuhanykabin kialakítása függ. Ugyanakkor kevés helyet foglal el, ami lehetővé teszi a fürdőkád vagy az új mosógép felszerelését.

Továbbá, mindegyik zuhanytálca meglehetősen egyedi termék, és több funkciót is képes elvégezni egyszerre. Még önmagában is gyűjthető.

Méretek és formák

De a választás megkezdéséhez azonban szükséges a szükséges formában. Nem csak négyzet vagy téglalap alakú. Népszerű szögletes, ovális, többszöri (leggyakrabban öt vagy hat), valamint kerek és csigák formájában készült.

Ez lehetővé teszi, hogy a raklapot bármilyen területen helyezze el. De ahhoz, hogy egy speciális kabinat készítsenek a zuhanyozásra vagy sem, még mindig magának kell döntenie. Bár egy kis fürdőszobában, és különösen, ha van egy rést, nem lesz rá szükség. A falak megfelelőek a válaszfalak helyett.

A méret kiválasztásakor figyelembe kell venni egy ilyen árnyalatot. A raklapot egy speciális szifonra szerelik fel, amely 10-20 cm magas lehet.

Az oldal magasságában lévő raklapok különböztetik meg:

 • kis - akár 4,5 centiméter;
 • átlag - kb. 10 centiméter;
 • mélyen akár 18 centiméterrel és magasabbra (inkább a kerek struktúrákkal foglalkozik).

Az oldal hossza 70 × 70 és 130-140 cm között van. Átlagosan 900 × 900 × 70 cm, 1000 × 1000 × 140 cm vagy 900 × 900 × 50 cm, fontos, hogy a teljes tálca készlet legyen a legteljesebb, és a szifonnal együtt a keverőt nemcsak itt, hanem a leeresztő nyílás átmérőjével.

Hogyan válasszunk ki egy raklapot

Az alak és méret mellett különös figyelmet kell fordítani a raklap biztonságára. Biztosítania kell, hogy csúszásgátló bevonata legyen. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szappanos vízben való tartózkodás és a csúszás közben általában zuhanyozás nagyon egyszerű. Továbbá ma van egy speciális dombornyomott film, amely könnyen lehetővé teszi, hogy elkerülje azt.

A családtagok legnagyobb tagjaira is figyelnie kell. Hogy elég kényelmes legyen és megragadja a szükséges helyet.

Az idősek számára a legjobb, ha egy rakodólapot vásárol, és ez az űrlap egyes modellekben található.

By the way vannak kiegészítések formájában zuhanyfejek és hidromasszázs állványok, valamint egyéb funkciók. A zuhanyozás mellett ezek a mély tálcák is használhatók ruhák mosására vagy kutyák fürdésére egy séta után, mert a fürdõvel ellentétben nagyon könnyû elvégezni.

Anyagok raklapok gyártásához

Az ilyen termékek előállításához felhasznált anyagok jól ismertek és sok a pénzügyi lehetőségek függvénye. Mindenki megtalálja a megfelelő lehetőséget.

 1. Az akril nagyon népszerű, mert lehetővé teszi számodra a legbizarrabb formát, és ráadásul egyszerűen további mechanizmusokat építünk be. Könnyen tisztítható és 10-15 évig tud szolgálni. Még akkor is, ha kisebb mechanikai sérülések fordulnak elő, ez könnyen kijavítható egy különleges pasztával. Csak arra kell emlékezni, hogy ha a gyártó nem telepítette a belső megerősítő réteget, akkor ilyen raklapot kell a fémkeretre helyezni, ellenkező esetben erősen meghajol és megszakadhat.
 2. Az öntöttvas zuhanytálcák tartósak és tartósak és kétszer hosszabbak. Nem melegszik fel, de jól megtartja a hőt. Ugyanakkor a hazai gyártók lehetővé teszik, hogy egy raklapot vásároljon alacsony áron. Az igazi súly elég tisztességes, és nem létezik ilyen sokféle forma.
 3. Az acél raklapokat általában zománc bevonattal látják el. Lassan felmelegszik, miközben a zajszigetelés szintje kicsi. Ezenkívül a zománc nem rendelkezik nagy szilárdsággal, és idővel megrepedhet.
 4. A kerámia tálca mindig gyönyörűnek néz ki, és könnyen beilleszthető bármilyen belső térbe. Könnyű gondoskodni róla és régóta képes lesz szolgálni. Igaz, hogy lassan felmelegszik és károsodhat. Az ár még mindig elég magas.
 5. A Kvaril az akril jobb formája. A keménység és a tartósság érdekében itt kvarc por adódik. Ezért ez a termék megbízhatóbb és díszíti a szobát.
 6. Bár a legdrágább és stílusosabb típusú raklapokat úgy kell tekinteni, mint a természetes kő. Alapvetően márvány. A kő meleg és gyorsan felmelegszik. Egy ilyen raklap nagyon hosszú ideig tart és megjelenése mindig a tetején lesz.

Az ár is megfelelő. Ezért gyakran használnak olcsóbb mesterséges kövek, mint például a gránit, amely tartós és a textúra lehetővé teszi, hogy stilizálják azt ugyanazzal a márvány.

A raklap felszerelésének jellemzői

A raklap vásárlása után alaposan tanulmányozza az utasításokat, és figyeljen a lábakra vagy támasztékokra, amelyeket néha acél vagy akril termékekre helyezett. A vízszintes pozíció megfelelő beállítása a kezdetektől fogva rendkívül fontos. Talán ez ugyanazokat a téglákat vagy cinder blokkokat igényli, különösen azokban a modelleknél, ahol ilyen támaszok nincsenek.

Annak érdekében, hogy megakadályozza a víz stagnálását, és könnyen leessen lefelé a lefolyóba, olyan hajlásszöget kell tennie, amely általában legalább 3 fok. Ezért a lábak, és általában hat darab, akkor kell, hogy megfelelően húzza meg, és tegye a reteszelő csavarokat.

Ellenkező esetben a raklapot téglaalapra kell helyezni, amelyet cementes oldattal kell feltölteni, de bizonyos szögben is.

Szükséges a szilikon tömítőanyag, a füstszalag, az ivóvizes zuhanyzó és a szifon keverője is, amelyet a készlet tartalmaz.

akció eljárás

 • A lábak és a támaszték beállítása után a raklap alját egy különleges ragasztóval kell ragasztani a falhoz, amely általában a készlet részét képezi. Ha nem, akkor a Moment ragasztó praktikus.
 • Amikor a ragasztó száraz, a fal és a tálca közötti varrást szilikon tömítőanyaggal kell lezárni, hogy megakadályozzák a túlzott víz bejutását.
 • A keverő a leeresztő nyíláshoz van csatlakoztatva. Ezzel egyidejűleg minden csavaros elemet azonnal tömítőszalaggal kell lezárni. Ezzel elkerülhető a felesleges szivárgás is.
 • Miután ellenőrizni kell a feszességet és hagyja a vizet. A szivárgást sürgősen rögzíteni kell. Ebben az esetben gondoskodni kell arról, hogy a víz gyorsan lefolyjon.

Házi készítésű raklap telepítése

Otthoni vagy családi házak számára egyszerűbb változatot hozhat a raklapon, és furnérozhatja azt kerámialapokkal. Ugyanakkor hozza a víz áramlását közvetlenül az utcára.

Az eljárás itt nagyjából azonos. A vízelvezető cső helyes elhelyezéséhez különböző hosszúságú fadarabok szükségesek. Célszerű műanyag vagy polipropilén csöveket használni a lefolyó lyukhoz.

Ezután egy konkrét betétet kell tenni a lejtő alatt, valamint a zárt lökhárítót is. A legjobb a zsaluzat alkalmazása. Bár megfelelő és tégla, amely többször is gipsz.

A padlószilárdságnak biztosítania kell a normál vízáramlást a serpenyő bármely szögéből. Csak ezután tudsz otgruntovat minden használó vízszigetelő anyagok.

A végső szakasz kerámia burkolólapok és tömítő ízületek rögzítése. A ragasztónak vízállónak és jó gyártónak kell lennie.

De attól függően, hogy melyik opció van kiválasztva, a zuhanytálca telepítése segít megoldani az egyik higiéniai problémát, és lehetővé teszi, hogy akár egy kis szobát is díszítsen, és felszabadítsa a helyet. A szépség mellett a serpenyő is multifunkcionális, és tökéletesen pótolhatja a fürdőt. Ráadásul a megfelelő modell kiválasztása és telepítése nem lesz nehéz még egy nem szakember számára is.

Fürdőszoba zuhanyfej

Lemark LM8043C felső zuhany

Lemark LM8040C felső zuhany

Lemark LM8041C felső zuhany

Zuhanyfülke Grohe Relexa 28404000

Lemark LM8042C felső zuhany

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8033C

Lemark LM8035C felső zuhany

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8037C

Lemark LM8039C felső zuhany

A Grohe Relexa és a 28094000-es felső zuhany

Zuhanyzó Lemark Poseidon LM8038C

Tolózár BelBagno Nova BB-SLDC1-IN

Lemark LM8036C felső zuhany

BelBagno BB-SLD1-CRM fejtámlák

Fejzuhany Lemark Poseidon LM8034C

Zuhanyzó Grohe Euphoria 110 Mono 27270000

Zuhanyfülke Grohe Euphoria 27234000

A Grohe Tempesta 26050001 fejzuhany a béna

WasserKRAFT A028 fülke tetején fekete

Zuhanyfülke WasserKRAFT A031

BelBagno Nova BB-SLDC2-IN felső zuhanyfej

BelBagno Arlie BB-SLD1C-200-CRM felső légterű zuhany

Zuhanyfülke Grohe Euphoria 27236000

Felfújható zuhanyzó Grohe Tempesta Cosmopolitan 26051001

Hibaüzenet

Kérjük, írja le az aktuális oldal hibáját, és javítani fogjuk!

9 Ways to make a zuhanytálca a fürdőszobában

belépés

Miért van szükség a fürdőkád új épületekben történő felszerelésére? Nagyon egyszerű. Vannak olyan építési szabályzatok és előírások, amelyek szerint lakást és családi típusú kollégiumot kell beépíteni a lakás kialakításakor és építésénél.

Zuhany a fürdés helyett

Azonban a szóban forgó SNiP 2.08.01-89-ben nincs tilalom a fürdő helyett egy zuhanykabin felszerelésére. Még ha ilyen tilalmak is lennének, akkor nem bántanánk emberünket, ha szükséges, a kád felújítása, és a tér bővítése érdekében tegyen egy zuhanytálcát a fürdő helyett.

Mi teszi a zuhanytálcát?

A városi lakások mérete a régi épület házaiban nem túl nagy, és gyakrabban csak kicsi. A vágy, hogy növelje a szabad hely a fürdőszoba, már régóta ihlette tervezők tervezése tucat aprócska kis fürdőszoba. Minden ilyen felújításban részt vesz a zuhany, ahelyett, hogy egy fürdő.

A gyakorlatban elmondom. Tény, hogy a padló, zuhanyzó (zuhanyzó, zuhany) ahelyett, hogy kádat szabadít fel egy meglehetősen nagy helyet. Másrészt, telepítés után, mondjuk egy zuhanytálca, úgy tűnik, hogy a fürdőszoba kisebb lett. Ez a kész zuhany és annak méretei magasságának köszönhető.

Az ilyen vizuális rendellenességek csökkentése érdekében a telepítés nem fejezhető be a zuhanyzóval, és a zuhanyzó tálca kialakításának lehetősége a fürdőszobában.

9 Ways to make a zuhanytálca a fürdőszobában

Ezután 9 lehetőség közül fogok beszélni, hogy egy zuhanytálcát készítsenek a fürdőszobában.

Megjegyzés: Mint megértettük, a kész zuhany zuhanyozásának telepítési lehetősége itt nem szerepel.

Vásároljon kész zuhanytálcát

Egyszerű és optimális megoldás acél vagy akril kész készlet vásárlására. Közvetlenül a kész zuhanytálca szubjektív hiányosságairól:

 • A magas színvonalú akril raklap ára. Maga a raklapon kívül speciális tartószerkezetet is kell vásárolnia. A tégla vagy a beton tálcája alatt állványt építhet;
 • Alacsony minőségű, olcsó acélból készült raklap. Az acél raklapok nagyon zajosak és félnek a tárgyak leesésétől;
 • Nagy raklapméret. A szabványos méretek 900 × 900 és 800 × 800 mm, nem sok helyet takarítanak meg a standard fürdőben. És 700 × 700 raklapot nehéz megtalálni és "harapni" az árért, mert akril és import.

Itt az ideje, hogy emlékeztessem önöket arra, hogy a zuhanytálca nem egy szekrény, amely be van építve és állva. A víz leeresztéséhez csatornacsövet kell elhelyezni, és a leeresztő lyuk alatt szereljen szifont. Ezt csak alulról lehet elvégezni. Ez azt jelenti, hogy technikai távolságot kell biztosítani a csatorna és a szifon felszerelése számára a raklap alatt. És ez legalább 12 cm (butt).

Tedd magadnak egy zuhanytálcát

Nagyszerű lehetőség a kezeid elkészítésére, hogy egy zuhanytálcát készítsen a fürdőszobában. Meg tudod csinálni;

 • Téglából készült;
 • Tégla és nedvességálló építőelemekből készül;
 • Betonból készült;
 • Acélból.

Tégla tálca

A vörös tömör tégla nem fél a nedvességtől, és jól használható egy raklap felépítéséhez. A méretre nincs korlátozás, kivéve a helyet a szifon alatt. Szabványos tégla méretek 120 × 65 (w × h) lehetővé teszik, hogy egy raklapot használjon falazással: egy tégla (két sor), háromnegyed egy tégla vagy egy tégla padló.

Tégla és blokk raklap

Itt az ötlet a következő. A raklap alját téglából minden falazattal lefektetik. A raklap falai nedvességálló blokkokból készülnek.

Beton zuhanyzó

A zsaluzás betonozásának technológiájával könnyű beton helyett raklapot készíthetünk.

Acél tálca

Ha hozzáférhet a rozsdamentes acélhoz, akkor miért ne rakható meg. Mondja, hogy olyan lesz, mint egy vályú. Fel fogom válaszolni, hogyan csinálod, és hasonló lesz. By the way, az acél tökéletesen fedett kétkomponensű zománc a fürdő.

Extrudált polisztirol tálca

extrudált polisztirol tálca

Van olyan anyag, amelyet extrudált polisztirol anyagnak neveznek vízszigetelő réteggel. Ne keverje össze a szigeteléssel.

Ezek 10-12 cm vastag, merev lemezek, amelyek rétegvastagsággal vannak bevonva. Egy raklapra egy négyzet vagy négyszögletes darabot kell vágnia, vágnia kell egy lyukat a rétegek alatt, hogy a raklap helyett a padlóra lehessen feküdni.

Mivel az anyag jól van vágva. Ezután kiválaszthatja bármelyik raklapot. Ajánlott raklapok egy szinten a padló a fürdő, de ez nem szükséges. A polisztirol bármilyen formájú és mélységű raklap kialakítására használható.

Egy raklap terítése

fedélzet

A terasz fedélzetén, egy kárpitos anyag a verandák, a nyitott területek, a zuhanyzó és más helyiségek és területek befejezéséhez, a töltésekig. Ön már megértette, hogy a terasz nem félek a vízből. Opcióként egy raklap padlójának egy példáját láthatjuk.

Készíts egy raklapot a fából

Teljes, ésszerű lehetőségek, hogy egy zuhanytálca a fürdőszobában egy rendes fa, amely nem fél a víz. A fürdőben, hogy a padló a fa, miért nem a padló a zuhanyzó vagy egy raklap fa nedvességálló fajok.

Kész üveglapok

A végén két nem ésszerű alternatíva, hogy egy raklap. Az első üveg tálca. Opcióként. A szegélyek csempével vannak bevonva, és egy raklap helyett egy páncélozott üveglapot tartalmaznak, amelyhez lyuk van.

Készíts egy plexi tálcát

Ha a fürdő tál plexiüvegből készül, akkor miért nem készít egy plexiüstöt. Nincs fénykép.

megállapítások

Ahogy láthatja, számos lehetőség van a zuhanytálca elkészítéséhez, még a saját kezével is. A következő cikkekben részletesen megmagyarázom, hogyan kell gyakorolni egy zuhanytálcát a fürdőszobában. Például a következő cikkben: Mit kell tudni a megfelelő eszköz raklapok a fürdőszobában a saját kezét.

Zuhanyzó kiválasztása a fürdőszobában

Oroszországban a legtöbb ember továbbra is használja a leggyakrabban használt zuhanyfejet egy egyszerû fali tartóval, amely legjobb esetben döntési szög állítható, és ez rendkívül kényelmetlen. És néhányan birtokos nélkül.

Annak biztosítására, hogy mi az oka annak, hogy miért nem vettük figyelembe a vízvezetékben elért előrehaladást, nem vállaljuk. De tegyük fel, hogy sok boldog lakástulajdonos egyszerűen nem gondolja azt a tényt, hogy sokkal kényelmesebb alternatíva van, mint egy tömlővel ellátott zuhanyfej.

Ha belépsz a "tudatlan" listába, és a közeljövőben tervezed a javítást a fürdőszobában, mindenképpen olvassa végig ezt a cikket. Talán arra késztünk Önt, hogy megvásárolja a modern és kényelmes zuhanyzót.

Milyen alternatívák

A négy legfontosabb alternatíva a következő:

 • zuhanykészletek;
 • felső zuhany;
 • zuhanyrácsok;
 • zuhanypanelek.

Mindegyik zuhany típus alkalmas zuhanyzókonyhákon és fülkékben, valamint a mosdókagylóval, műanyag vagy puha függönyökkel.

Zuhanykészlet

Zuhanykészlet - 2 200 rubelből. A zuhanykészlet hosszú tömlőből, öntöződobozból, fém rudakból és állítható tartókból áll. Néhány modellen polcok és szappanos ételek is rendelkezésre állnak.

A rúd a falhoz párhuzamosan 3-7 cm távolságban van felszerelve úgy, hogy a felső szél 40-50 cm-rel legyen a család legmagasabb tagja fölött. Egy bárban egy öntözés tartója rögzíthető.

A tartónak két beállítása van: függőlegesen mozog a rúd mentén, és a dőlésszöget a falhoz képest megváltoztatja. Ez a kialakítás nagyon kényelmes, mivel nemcsak az öntöződoboz lejtését, hanem a magasságot is beállíthatja.

A zuhanyfej kényelmét leginkább a családok élvezhetik, akiknek a tagjai jelentős magasságkülönbséggel rendelkeznek. Egyes gyártók műanyag rudakat gyártanak. Nem szabad ilyen modelleket vásárolnia, mivel ezek gyorsan meghiúsulnak, különösen akkor, ha gyakran használják a magasságkiegyenlítést.

Felfedező zuhany

Rendszerint a felső zuhany egy beépített keverő használatát és vízellátás telepítését jelenti a falba, falba vagy mennyezetbe. Kiderült, szép, szép és praktikus. A felső zuhany sokkal kényelmesebb és kellemes, mint a megszokott.

A nők számára azonban nem mindig alkalmasak, mivel gyakran mosnak, és megpróbálják nem nedvesíteni a fejüket. Ennek megfelelően a maximális kényelem érdekében jobb kombinálni a felső zuhanyzót a klasszikus kézi öntöződobozzal.

A választásnál azt javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a "trópusi eső" lehetőségre, mivel nélküle a felső zuhanyzat elveszíti a fellebbezés nagy részét. Végül is ez a lehetőség a vízkezelést pihenteti és nagyon kellemes.

Figyeljen az öntöződoboz anyagára és méretére is. Minél több öntözés, annál jobb. Ha azonban a vízellátás gyenge, jobb egy kis modell kiválasztása.

Anyag ideális - rozsdamentes acél, sárgaréz, bronz vagy réz. A bevonatos acél, a fém vagy a műanyag jelentősen rosszabb: a műanyag idővel lebomlik, a bevonat acélból esik, a fém elhalványul és végül rozsdásodni kezdi (egyébként sokféleképpen lehet tisztítani a zuhanyfejet a vízkőből. termék).

Tusoló állványok

Tusoló állványok - 4 300 rubelből. A zuhanyrács (néha a "zuhanyzóoszlop" kifejezést is használják) egy fülhallgató és egy felső zuhany kombinációja.
Teljesen felváltja mindkét eszközt.

A rekesz egy csőcsőből, egy tömlőből, egy kézi zuhanyból, egy felső zuhanyból és egy kézi zuhanytartóból áll, magasságállítással és egy öntöződoboz dőlésszögével.
Egyes modellekben polcok és szappanos edények is vannak.

A Grohe, a Hansgrohe és sok más európai gyártó felszerel egy zuhanyozó állványt egy beépített termosztatikus keverővel, mechanikus vagy elektronikus vezérléssel.

A legtöbb modellen a víz a felső és a kézi zuhanyzók számára egy csőcsőön keresztül kerül szállításra. A két öntöződoboz közötti váltó a sávba vagy a keverőbe van beépítve. Vannak azonban kivételek.

A zuhanyállványok elsősorban a zuhanyzók sarkaihoz és fülkékhez vannak tervezve. Azonban a kifolyóval ellátott modellek sikeresen használhatók a fürdő felett (egyébként nagyon kényelmes). A kézi öntözőpálca magasságállítása nem minden zuhanyrézben található, ezért legyen óvatos, amikor kiválasztja, hogy ez az opció fontos-e Önnek.

Zuhanypanelek

Zuhanypanelek - 13 500 rubelből. A zuhanylemezekhez hasonlóan elsősorban a sarkok és a fülkék számára készültek, de a fürdő felett is használhatók, ha a beépített függöny teljesen lefedi és megakadályozza, hogy a víz a helyiségben repüljen.

A zuhanypanelek egy felső zuhanyzóval, egy kézi zuhanyzóval, egy hidromasszázs fúvókával és egy beépített keverővel rendelkeznek. A legtöbb modellnél termosztatikus a vízhőmérséklet automatikus beállítása (hidromasszázs, a beállított hőmérséklet pontos fenntartása rendkívül fontos).

A panelek fő jellemzője a hidromasszázs. A panel testére szerelt fúvókák víztelenített vízfolyásokban vízszintes síkban vagy enyhén szögben erős nyomás alatt vannak. A víz nyomása masszírozza a bőrt, ami kellemes és az orvosok szerint pozitív hatással van az egészségre.

A zuhanypanelek hátránya a magas költségek és a működési feltételek iránti igény. Különösen nem kedvelik a kemény vizet, és nem képesek dolgozni, ha a vízellátó rendszer alacsony nyomást gyakorol. Ez azt jelenti, hogy a szűrőket hideg és forró vízre kell felszerelni. Néhány házban is vannak szivattyúk.

A tálalólemez esetében különböző anyagokból lehet készíteni. A legjobb az alumínium, rozsdamentes acél és edzett üveg. A vékony műanyag a legrosszabb megoldás, főként alacsony kategóriás low-end modellekben használják.

Ajánlások

 1. Ha csak kényelmes, szabályozható zuhanyra van szüksége, akkor szabadon vásárolhat meg egy fülhallgatót, elég lesz az Ön számára.
 2. Ha a függőleges vízellátás minden előnyét meg szeretné kapni, akkor válasszon egy zuhanytartóból és lehetőleg polcokból (nagyon kényelmes).
 3. A zuhanytálca csak akkor vásárolható meg, ha hidromasszázsra van szüksége.

Nincsenek más egyértelmű előnyei. A zuhanykészletek, állványok és panelek árai a http://sansmail.ru online áruház webhelyéről származnak.

A mixer és a fürdőszoba zuhanyzójának másik lehetőségét lásd a következő videóban:

Zuhanyzós fürdőszobai csaptelepek - megfizethető áron

Termék kód: 118849

Garancia: 10 év

Termék kód: 15354

Garancia: 10 év

Termék kód: 15370

Garancia: 10 év

Termék kód: 12109

Termékkód: 25280

Termék kód: 119142

Garancia: 25 év

Termék kód: 119322

Garancia: 10 év

Termék kód: 15371

Garancia: 10 év

Termék kód: 12115

Garancia: 10 év

Termék kód: 15357

Termék kód: 118682

Garancia: 25 év

Termék kód: 119559

Garancia: 25 év

Termék kód: 10856

Garancia: 10 év

Termék kód: 15368

Termék kód: 119362

Termék kód: 118883

Termék kód: 118892

Garancia: 25 év

Termék kód: 119311

Zuhanyzós fürdőszobai csaptelep - a modern vízvezeték egyik fő eleme. Ma a gyártók óriási választékot kínálnak ezeknek az eszközöknek a különböző modelljeiről, amelyek eltérnek a tervezési és funkcionális jellemzőkben.

Az online áruházunk széles választékát kínálja a zuhanyzóval ellátott fürdőszobai csaptelepekhez, amelyek ára eltérő, de minden vásárló számára elérhető.

Keverők minden ízlésért

A fürdőkád és a zuhanycsaptelepek közös jellemzője egy cső és zuhanyfej jelenléte tömlővel, de minden egyes modellnek saját tulajdonságai vannak. Például a dugó lehet rövid vagy hosszú, forgatható vagy rögzíthető. A zuhany / csap üzemmód kapcsoló más kialakítású is. A zuhanyzóval ellátott fürdőszobai csaptelepek különböznek a gyártási anyagokban (sárgaréz, krómozott acél) és a beépítési módban (falon vagy a fürdő szélén).

A fürdőkád és a zuhany csapok típusai

A készülékek három fő típusa létezik.

 • Dvuhventilnye. Ez egy klasszikus szaniter, jól ismert csap, két szelepes meleg és hideg vízhez.
 • Egykaros. Egy ilyen zuhanyzóval ellátott fürdőszobai keverőgépet a legkönnyebb használni. A kívánt vízhőmérséklet eléréséhez kapcsolja be vagy ki, csak forgassa el a kart.
 • Termosztátokkal. A csapok modern változata. Ezek több kezelőpaneles panelek - a hőmérséklet beállítása és a víz be- vagy kikapcsolása. A termosztátos keverők kényelmesek, mivel lehetővé teszik a szükséges víz hőmérsékletének beállítását és memorizálását, amelyet a csap minden alkalommal bekapcsol.

Hogyan válasszunk fürdő és zuhany csaptelepet

Ha zuhanycsapot szeretne vásárolni, akkor nem csak a tervezést választania kell. A modell méretének megfelelnie kell a fürdőkádnak, kényelmesen használható. A termék tartóssága nagymértékben függ a gyártótól: a híres európai márkák keverője drágább, de általában hosszabb ideig tart. Érdemes megfontolni azt a tényt, hogy a rövid csöves modellek tartósabbak, mint egy hosszú.

Nálunk nem csak fürdőszobai csaptelepet vásárolhat egy zuhanyzóval olcsóbban, hanem megrendelheti a megfelelő fürdőszobai tartozékokat a stílusnak megfelelően. És mindez szállítási Moszkvában és MO-ban!

Zuhanyzó berendezés

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • Teljes készlet: keverő nélkül
 • Típus: higiénikus zuhany
 • Jet típusok: egy
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Szín: fényes króm
 • Típus: felső zuhany
 • Jet típusok: három
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Komplett készlet: kar, tömlő
 • Típus: higiénikus zuhany
 • Jet típusok: egy
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: konzol
 • Típus: felső zuhany
 • Jet típusok: kettő
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: konzol
 • Típus: felső zuhany
 • Jet típusok: három
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Anyag: fém
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: keverő, tömlő, tartó nélkül
 • Típus: higiénikus zuhany
 • Jet típusok: egy
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: keverő
 • Típus: higiéniai készlet (keverővel)
 • Jet típusok: egy
 • Szín: fényes króm
 • Típus: kézizuhany
 • Jet típusok: három
 • Anyag: ABS műanyag
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Szín: fényes króm
 • Teljes készlet: keverő
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: keverő
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: termosztát
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: keverő nélkül
 • Típus: zuhanykészlet
 • Jet típusok: három
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: keverő nélkül
 • Típus: zuhanykészlet
 • Jet típusok: három
 • Szín: króm fényes, fehér
 • Teljes készlet: keverő
 • Típus: zuhanyrendszer
 • Jet típusok: felső zuhany, kézizuhany
 • Anyag: fém
 • Szín: króm fényes, fehér

Moszkva, a kereszteződés a Yaroslavl autópálya és a Moszkva Ring Road 95 km (külső oldalon), üzlet "Kerámia csempe, vízvezeték".
Helyszín térkép

Minden lehetőség a zuhanyzó zuhanyozására a fürdőszobában - hagyományok és új funkciók

Nem is olyan régen, a zuhanyzó csak egy praktikus vízvezeték-szerelvény volt, technikai és tervezési szempontból nem. Most teljes körű belső fürdőszobai darab, amelyet a tervezés, a pénzügyi lehetőségek és a személyes igények alapján választanak ki. A lélek lehetőségei egyre nőnek minden nap, és a megjelenés néha változatlanul változik a felismerésen. Hogyan lehet megérteni a kiválasztás és a telepítés bonyolultságát? Csak meg kell tudnia néhány alapot, amiből építeni fog.

tartalom

A zuhanyzó helyének kialakítása és felszerelési lehetőségei ↑

A fürdőszobában zuhanyzó jelentősen megóvja a vizet, időt és helyet a higiéniai eljárások során. De érdemes megtagadni a fürdőt a javára, vagy sikerrel kiegészítheti egymást?

Hogyan kell a zuhanyozót felszerelni a lakásban vagy a házban ↑

Több lehetőség van a zuhanyzó helyének megszervezésére:

 1. Elkülönítve a fürdőtől, de ugyanabban a szobában.
 2. A fürdőszobával együtt.
 3. A fürdőben nincs fürdő.

Az első lehetőség akkor tekinthető, ha a fürdő területe meghaladja a 10 négyzetmétert. m. A külön zuhanyzó kiváló lehetőség több családtagnak vagy vendégnek, hogy egyszerre tiszta vizet használjon. Megfelelő oldatok:

 • zuhany vagy sarok;
 • munkalap, mennyezet vagy falra szerelt zuhany a szoba néhány négyzetméterén, a padló lejtése a mosogatóhoz (2-3 fok).

A második lehetőség a zuhanykabinok közvetlenül a kád közelében helyezkedik el, így az öntő víz beleesik a tálba. Ugyanazok a megoldások lehetnek, kivéve a zuhanyzást. Azonban ő is talál egy alternatívát formájában zuhanyzó doboz. A kabin palettájától eltérően hazudhatsz benne.

A kis helyiségeknek megfelelő megoldás a jól ismert zuhanykabin vagy zuhanykabin tökéletes cseréje. Az egyetlen kellemetlenség a vízben való fekvés és a kikapcsolódás. De a víz eloszlatásának számos módja a kabinban meg fogja tagadni ezt a hátrányt.

Zuhanyok - helytakarékosság és funkcionalitás ↑

A zuhanytálca egy mosóhely, amelyet egy raklap, egy tető, egy oldalfalak és egy ajtó korlátoz. Teljesen lecserélheti a fürdőt, vagy hozzáadhatja annak előnyeit. Ebben az esetben a fő funkcionális fókusz a kabinban található.

A szokásos zuhany mellett számos modell áll rendelkezésre: "trópusi zuhany", "szauna", "függőleges masszázs", "aromaterápia", "vízszintes masszázs". Ez igazi SPA szalonokat jelent számukra otthon.

A termék kiválasztásánál figyeljen:

 • Méretek. Megfelelőnek kell lenniük a legnagyobb családtag számára, és sikeresen be kell illeszteniük a fürdőszobába, figyelembe véve annak területét és geometriáját.
 • A funkcionalitás mértéke. Nem szabad túlfizetni valamit, amit nem fogsz használni.
 • A raklap mélysége. 3,5 és 45 cm között változik, egyes modellekben pedig ülni lehet. Ez különösen akkor hasznos, ha a család idősebb emberekkel vagy gyermekekkel rendelkezik.
 • Az ajtók nyitásának rendszere. A helytakarékosság érdekében ajánlott tolóajtóval ellátott modelleket választani.
 • Az oldalfalak anyaga. A klasszikus változat üveg. Az idő múlásával nem zavaros, könnyű megtisztítani speciális eszközök segítségével, széles körben jelenik meg. Az alternatíva az akril, de hosszabb ideig tartó használat esetén sárga.

Zuhanykabinok - cél és beépítési módszerek ↑

A zuhanykabinok üvegből, akrilból vagy műanyagból készült falak és ajtók, amelyek a padlóra vannak felszerelve, egy serpenyő vagy kád szélén, és biztonságos és kényelmes higiéniai eljárás bevezetését teszik lehetővé.

A kerítéseknek lehetnek fém keretük vagy zökkenőmentesek. A fürdő palettáján vagy oldalain történő felszereléshez speciális kötőelemeket és ragasztószereket használnak, amelyek kizárják a nedvesség áthaladását.

Figyelj! Ha képesek dolgozni az üveg- és a fémprofilokkal, akkor megpróbálhatja megépíteni a szerkezetet. Ennek előfeltételei: tökéletesen sík felület a telepítéshez és pontos számítások.

Vívás - áldás azok számára, akik a fürdőszobában zuhanytartót akarnak elosztani. Segítségükkel ezt egy fülkében, egy kifutópályán stb. Lehet végezni. Az üveg rugalmasságának köszönhetően nem nehéz aszimmetrikus szerkezetek létrehozása.

Egy kis terminológia: olyan tető hiányában, amely teljes mértékben korlátozza a zóna térségét a higiéniai eljárások igénybevételére, zuhanytálca lesz.

Ha a fürdőszoba területe lehetővé teszi, és nem szeretné minden oldalról zajtalanítani a zuhanyt, telepíthet egy partit, az úgynevezett "walkin" -ot. Megfelelő vízelvezetéssel elegendő lesz a helyiség többi részének a túlzott nedvességtől való védelme.

Zuhanypanelek - praktikus minden részletben ↑

Zuhanypanelek - az ultra-modern megoldás azok számára, akik helyet takarítanak meg, de nem akarják megtakarítani a kényelmet. Ez a kialakítás egy rögzített tetejét és egy kézizuhanyát egy hajlékony tömlõn kombinálja. A vezérlést egy csuklós panel segítségével végzik, amely a keverő gombjait vagy karját tartalmazza. Egy kellemes kiegészítés lehet néhány polc a higiéniai kellékekhez, tükrökhöz, beépített rádiókhoz, világításhoz.

A zuhanypanelek modellek túlnyomó többsége fúvókákkal rendelkezik hidromasszázzsal, és néhányuk különleges ülést is tartalmaz. Ez lehetővé teszi, hogy a wellness eljárás során a lehető legkényelmesebb legyen.

Helyhez kötött tervek - típusok és jellemzők ↑

A helyhez kötött kialakítás a zuhanyzó merev rögzítését feltételezi, anélkül, hogy megváltoztatta volna helyét - a felső zuhany. Ugyanakkor nincs korlátozva az üzemmódok kiválasztása, a hőmérséklet, a nyomáserő és egyéb kiegészítő funkciók beállítása.

A szerelés útján a felső zuhanytartály kialakítása a fürdőszobában a következő típusokra bontható:

 • Csuklós. A mennyezetre vagy falra szerelve egy speciális konzol. Minden olyan kommunikáció, amely vizet ad, látható marad, ami nem mindig díszíti a belső térséget, de megkönnyíti a javítást.
 • Építettek. Ebben az esetben a bejövő kommunikáció hamis fal mögé vagy álmennyezet alatt van. Csak az öntöződoboz és a vízáramlás vezérlő karjai láthatóak maradnak. Gyönyörű, ergonómikus, de számos nehézséget okozhat a szerkezet javításában.

Az álló zuhanyt egy nagy öntöződoboz jeleníti meg, amelynek átmérője, ha kerek, 90 cm-t képes elérni! Azonban vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy egy tapasztalt vízvezeték-szerelővel konzultál az ilyen termék telepítésének lehetőségével kapcsolatban. A vízvezeték-rendszer nyomása, a fürdő és a szoba mérete határozott.

Figyelj! Minél nagyobb az öntöződoboz mérete, annál nagyobb a víznyomás a magas színvonalú működéshez.

Kézzel készített tervek - lehetőségek és előnyök ↑

A kézi zuhanymodellek egy öntöződoboz egy rugalmas tömlővel ellátott keverőhöz csatlakoztatva és speciális tartóra rögzítve. A fő különbség a helyhez kötött modellektől függően lehetséges, hogy a zuhanyt a tartóból szabadon eltávolítsák, és a rendeltetésszerű használatát. Ön szabadon választhat az öntöződoboz dőlésszögét, magasságának magasságát stb.

Ennek a kialakításnak egy másik előnye az öntözőfuratok megváltoztatásának lehetősége, amelyet általában fúvókáknak neveznek. Ez egy erő bármely ember számára, és nem igényel különleges eszközök használatát. A szokásos öntöződoboz helyettesítése, speciális gyermek- és egyéb masszázs lehetőségek. Azonban ne használja fel ezt a lehetőséget, nehogy károsítsa a fúvóka rögzítésének helyét.

Különféle zuhanyfejek ↑

A modern öntöződobozok hatalmasak. Ezek különböznek a tervezés, a gyártási anyagok, a funkcionalitás, a méret és az ár tekintetében.

A vízellátás legfontosabb módjai ↑

A víz öntésének lehetőségei a levegőztetés folyamatán alapulnak - a víz vízzel való összekeverése egy vagy más arányban. Az elérhető működési módok száma a lélek sajátos modelljétől függ.

A fúvókák cseréjét a fúvókalemezen található speciális kar váltogatásával vagy egy kis gomb használatával végezheti el. Így a vízvezeték-elem kiválasztásakor az elérhető működési módok listája nem az Ön számára "kínai bizonyítvány", hanem megismerheti mindegyikük jellemzőit:

 • "Rain". Szabványos üzemmód - a közepes nyomású víz az öntöződobozban lévő lyukakon keresztül szétszóródik. Számuk nagymértékben változhat - 40 és 100 darab között.
 • "Monostruya". A legnagyobb lyukból, amely az öntöződoboz középső részén található, egy sugár befecskendezhető. Azonban a nyomás nem különbözik erősségétől, így az üzemmód alkalmasabb az öntésre.
 • „Masszázs”. Feltételezi, hogy több fúvóka működik a lyuk körül a mono sugárhoz. A vizet nagy nyomás alatt szállítjuk.
 • "Puha diszperzió". A víz nagy mennyiségű levegővel keveredik, ami azt eredményezi, hogy nem egy jet, hanem sok apró csepp. Nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra.
 • „Köd”. Lágy szórást mutat, de a hatás tovább fokozódik. Az eljárás során úgy tűnik, hogy gőzölgő felhő van.
 • „Vízesés”. Ebben a módban a víz áramlása erõvel esik, és ugyanazt a jelenséget szimulálja a természetben. Tényleges helyhez kötött, nagy öntöződobozos modellek esetén.

Figyelj! Sok gyártónak saját fejlesztése van a jég kialakításával kapcsolatban. Az értékesítés során speciális masszázs-tippeket, vagy bizonyos módozatok kombinációjú termékeket találhat (HANSA, GROCHE stb.).

Termelési anyagok - a főbb megoldások előnyei és hátrányai ↑

A zuhanyfúvók gyártásához a legnépszerűbbek két anyagot - fém és műanyag - szereztek meg.

A fémtermékek nemes és esztétikusak. Élettartamuk meghaladhatja a 10 évet, és a rendszeres gondozással a krómozott felület nem veszíti el eredeti megjelenését. De sok a súly, ami kellemetlenséget okoz, ha hosszabb ideig ilyen zajt kell tartania. És a veszélye, hogy a zománc a fürdőszoba, amikor esik, magas.

Figyelj! A legtartósabb és drága öntöződobozok rozsdamentes acélból és rézből készültek. Ezek leggyakrabban stilizált modellek, amelyeket keverővel és egyéb lámpatestekkel kombinálnak.

A műanyag termékek ugyanazt a króm bevonatot szinte mindig maszkolják a fém alatt. Azonban sokkal kevésbé tartós és hajlamos elhalványulni, hámozni. Az alacsony műanyag öntözés fémeket analóg lehet a hajótest erősségétől függően. Lehetőség van arra, hogy a kis súlyt és a demokratikus árat számos előnnyel viseljék.

További kényelmi szolgáltatások ↑

A modern zuhany nem csak a víz diszperziója egyik módban vagy más, hanem olyan további jellemzők is, amelyek még élvezetesebbé teszik a higiéniai eljárásokat. Ezek közé tartoznak: a sugárvilágítás, a termosztát és a redukáló szelep jelenléte, a vízkőlerakódások tisztítására szolgáló rendszer.

Háttérvilágítású fúvókák - egy kis LED-ek gyűjteménye, amelyek önállóan működnek és nem igénylik a hálózati csatlakozást. Az öntözésen áthaladó víz áramlása egy mini rotorot forgathat belsejében. Ezután a mechanikai energiát elektromos energiává alakítják, amelyből a fényforrások működnek.

Figyelj! Minél erősebb a víznyomás, annál fényesebb lesz a fény.

A zuhanyzónak ugyanolyan színű, két vagy több színű háttérfénye lehet, amely egy adott sebességnél és bizonyos sorrendben egymást helyettesítheti. Egy speciális érzékelő jelenlétében ezek megfelelnek az áramló víz hőmérsékletének. A kék a hideg és a piros a meleg.

Egy másik praktikus és rendkívül kényelmes kiegészítés a termosztát. A jelenléte megvédi Önt a kellemetlen meglepetésektől forró víz vagy jeges víz formájában. Mielőtt zuhanyozni készülne, elegendő a kívánt hőmérsékletet beállítani (egyes modelleknél ez egy fokig elvégezhető), ami biztosítja a víz sima keverését.

Figyelj! Ha a ház hirtelen kikapcsolja a vizet, akkor egy termosztáttal biztos lehet benne, hogy amikor be van kapcsolva, a víz hőmérséklete megegyezik az előző értékkel.

A termosztát lehetőséget ad arra is, hogy csökkentsük a használati díjak költségét, mert nem kell időigényed, és nem olcsó köbméter vizet kell "beállítani" a kívánt hőmérsékletre.

Fontos szerepet játszik a redukáló szelep, amelyet gyakran nyomásszabályozónak neveznek. Lehetővé teszi a kívánt nyomás beállítását, ami fontos, ha a vízvezetékben lévő nyomás instabil.

Az öntöződoboz különféle szilikonbetétek formájában is alkalmazható a vízkő elleni védelemre a lyukaknál, amelyek meggátolják az eldugulást.

A modern zuhanyzó a fürdőszobában nem csak egészségügyi termék, hanem tükrözi ízlését és preferenciáit. A vásárláshoz kompetensen minden nap beállíthatja a hangulatot, pihenhet és gyógyíthatja a testet.