Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszoba 2 négyzet. m. - a sikeres design kis titkai

Nagyon gyakran egy kis fürdőszoba méretű helyiség. Ebben az esetben érdemes még alaposabban átgondolni a belsőt, hogy vizuálisan megnövelje a területet. Még egy 2 négyzetméteres fürdőszobának kell gondolkodnia. méter, akkor helyesen mindent elhelyezni, és vigaszt, a harmónia és, ami a legfontosabb, a funkcionalitás a szobába.

Ebben az esetben alaposan ki kell számolni minden apró dolgot, ami tetszik neked, mert ez a szoba minden lakásban az egyik legfontosabb.

A tervezés jellemzői

2 hálószobás fürdőszobával berendezve. méterben figyelembe kell venni az összes elrendezését: az ajtó és a csatornarendszer helyétől a falak hosszáig.

A belső térben gondolkodva óvatos méréseket kell végezni, fontos mindent megfontolni egy centiméterrel.

A vizuális terjeszkedés titkai

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba 2 négyzetméteres legyen. méter látszott vizuálisan, kell alkalmazni néhány trükköt. Például a padlólapok átlósan helyezkednek el, és falburkolatok - vízszintesen.

A szoba aljának és tetejének pereménél előnyösebb a kontrasztos csempe, ami magasabb falak hatását eredményezi.

Javasoljuk, hogy olvassa el cikkünket a Hruscsov fürdőszobájának kialakításáról.

Javasoljuk, hogy a falak díszítését tükrökkel használják, a legfontosabb, hogy ne állítsák egymással szemben, különben a hatás ellentétes lesz. Gyakran használjon különféle üvegbetéteket.

Annak érdekében, hogy vizuálisan meghosszabbítsa a fürdőszobát, helyezze a bélést felülről lefelé. A kontrasztos csempe sarkait fel lehet tenni.

A fényes feszített mennyezet is kézben tart. A függőleges frieze vagy a kontrasztos csíkok egy csempe vizuálisan rajzolni egy szobát. A díszítést szemmagasságban vagy kissé magasabbra kell helyezni.

A falak díszítésekor nem szabad fehér felső és fekete szegélyt kombinálni az alján, vizuálisan tömöríti a helyet.

Ennek alternatívája egy ellentétes kombináció, amelyben az egyik fal könnyű, a másik pedig sötét.

Mosogató mosogatóval

A kis fürdőszobákban a mosogató ideális helyszíne a mosógép feletti elhelyezése.

Ebben az esetben a kagyló típusát gyakrabban használják vízililiom formájában. Ez meglehetősen lapos, gyakran négyzet alakú. Az ilyen mosogató helyén a legfontosabb a speciális leeresztő rendszer, amelyet a készülékből kivonnak, ami biztonságosabbá teszi.

A modern, keskeny mosógépekhez a hátsó falon található függőleges leeresztő rendszerrel ellátott mosdókat használnak. Ez a lefolyó kevésbé eltömődött. A mosogatónak kissé le kell zárnia a gépet, hogy a víz ne eshessen a készülékre.

Polcok az ajtó felett

A polcok helyének mentéséhez, ahol minden szükséges dolgot elhelyezett, ajánlott elhelyezni az ajtó felett.

A bútorok elhelyezésének módja csökkenti a megszokott helyet, és nagyon harmonikusan és funkcionálisan beleillik minden fürdőszobába. Kézzel vagy megrendelésre vásárolhatók, a kívánt méretig. Ez lehetővé teszi, hogy elrejtse a felesleges belső tárgyakat a szemekből, elkerülve a rendetlenséget.

Az ilyen szekrényeknek és polcoknak egyszerűnek kell lenniük, nehogy nagy figyelmet szenteljenek.

épületgépészeti

A szennyvízcsatorna és a vízvezeték elrejtéséhez kívánatos egy gipszkarton falra vagy szekrényajtók mögé helyezni őket.

A WC felszerelhető felfüggesztve. Ez felszabadítja a padlókat a tárgyakról és vizuálisan növeli a szabad helyet.

Sokkal praktikusabb a zuhanyfülke használata, de ha még mindig fürdőszobát szeretnél telepíteni az apró fürdőszobádba, akkor jobb, ha a lábak nélküli fürdők szögletes vagy ülőrózott változatait használjuk, nehogy túl sok helyet foglaljunk el.

Annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg, gyakran használják a padlótisztító zuhanyzókat. Ebben az esetben a fülke alatt lévő padló 10 cm-rel emelkedik a vízelvezető telepítéséhez. Ez minimálisra csökkenti a szomszédok alulról történő elárasztásának kockázatát.

bútor

Megfelelő megközelítéssel, még egy kis helyiségben is elhelyezheti a szükséges belső elemeket - a fürdőszobát a sarokban lehet elhelyezni, az ajtóval szemben egy mosógép beépített mosógéppel, mellette pedig egy kompakt WC.

Ha a hely rendkívül korlátozott, a bútorokat szögletesnek kell használni, a kádat pedig zuhanyzóval kell cserélni.

A bútorokból csak a legszükségesebb elemeket kell használni, az egyik szekrény és polc elég lesz, de el lehet helyezni az elmével, kombinálva egyes elemeket és egymásba helyezésével.

A bútorok jobban használják a világos színeket, vizuálisan növeli a szabad helyet.

Szín és fény

A megvilágítás célszerűen folt, de miniatűr fali lámpák is használhatók.

A színes sémában a fürdőszoba kell vigyázni a túl sötét és élénk színek. A világos színpalettával rendelkező szoba kellemetlen és még kisebb lesz.

A választást meg kell állítani fény, pasztell színek, tükör és fényes felületeken. Ideális fehér, kékes, világos rózsaszín, világoszöld és bézs árnyalatok.

tartozékok

A kiegészítők közül a beépített elem tükör a mosogató felett.

Nagyon funkcionális illeszkedés:

 • szekrény tükrös ajtókkal
 • törölköző szárító állvány
 • kabát horgok

Ajánlatos szappantartó edényt és üvegszálat használni a fogkefékhez a tapadókorongokon, és a mosogató fölött kissé fölé helyezzük. Mivel a polc a samponok szolgálhat fürdőszoba csempe, csempézett.

Khruschovka

A Hruscsov fürdők mindig változatlanok voltak és azonos típusúak voltak. Megkülönböztetik az űrtervezés kezdeti kényelmetlenségét.

A legjobb megoldás az ilyen apartmanok felújítása, amely egy WC-vel és egy fürdőszobával egyesíti az egy helyiségben, miközben tágasabb lesz, és lehetővé teszi, hogy a belső tárgyakat a legnagyobb funkcionalitással helyezze el.

Hruscsov nagy problémája a kommunikáció helytelen helyzete, amelyhez további csővezeték létrehozására van szükség, amely megpróbálja helytakarékoskodni. Viszont megpróbálhatja elrejteni a kommunikációt a falakon, egyidejűleg összehangolva őket, mert Hruscsov házában nem ragyognak különös egyenletességgel. Ilyen esetekben a leginkább elfogadható lehetőség egy új fal építése, ahelyett, hogy kiegyenlítené a régiet.

Design fürdő 2 négyzet. m.: tervezés, különösen a fő elemek és zónák elhelyezése (125 fotó)

Egészen otthonunkban a fürdőszoba mérete sok kívánnivalót hagy maga után. Ha kétszer két fürdőszoba szerencsés tulajdonosa vagy, akkor ez nem ok a frusztrációnak. Ne fejezze be annak lehetőségét, hogy funkcionális és kényelmes fürdőszobával rendelkezzen. Ha minden gondosan átgondolt, és erőfeszítéseket tesz, az eredmény meghaladja az elvárásait.

A cikk összefoglalása:

Mit kell figyelembe venni a tervezés során?

Az Ön esetében a tervezésnek figyelembe kell vennie a helyiségek jellemzőit: az ajtó helyét, a csatorna és a vízvezetékek elhelyezkedését, a falak hosszát és magasságát. Fontos megjegyezni, hogy minden drága centiméter számít, ezért ügyeljen arra, hogy szalagos mérlegen feltöltse, és persze türelmes legyen.

Ne feledje, hogy a sötét színek, a nagy tárgyak és a dísztárgyak vizuálisan csökkentik a helyiséget. Épp ellenkezőleg, a világos színek, a tükörfelületek, a kis minta, a közepes méretű csempe tágasabbá és kényelmesebbé teszik a szobát.

Egy másik trükk az, hogy a padló és a falak mintha csempe lennének. Ebben az esetben a padlóról a falakra való átmenet kevésbé észrevehető, ami vizuálisan növeli a helyet.

De egyes esetekben a padló kissé sötétebb lehet, mint a falak. Jobb, ha a csempe a padlóra átlósan fekszik, vizuálisan húzza a helyiséget.

A kontrasztos színek kombinációját használhatja - ha egyik fal vagy valami sötétebb, mint a fő hang, vagy gazdagabb és világosabb. Vagy talán mozaik panel, valamiféle dísz vagy szokatlan minta.

Négyszögletes csempe a falakon akár vizuálisan bővítheti a szobát, vagy felemelheti a mennyezetet. Az első eredmény eléréséhez vízszintesen kell elhelyezni. A második esetben - függőlegesen.

Ha felfüggesztett mennyezetet készít, jobb fényes anyagot választani. Ez fényt és hangerőt ad a szobába.

Hogyan kell elhelyezni a vízvezetéket

Furcsa módon, de kis fürdőszobák esetén a zuhanyzó és a kád között válogathat. Természetesen mindkét lehetőségnek minimálisnak kell lennie, és jól illeszkednie kell a térbe.

A mosdókagyló és a fürdőszoba kombinációja elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy kis, de mégis fürdõszobát telepítsen. Szögletes vagy valamilyen nem szabványos forma lehet. Ha van benne egy szabad rés, akkor előnyös lehet azáltal, hogy tolóajtókkal lezárható polcokat helyez el.

Beépített zuhanyzóval hatékonyabban használhatja a területet. Az ilyen fülke rakodólapát egy csempéből lehet szerelni, így a lejtő leengedi a vizet.

Ajtók vagy kerítések üvegből vagy műanyagból készülhetnek, de talán csak az eredeti függöny lesz.

A helytakarékosság érdekében egy beépített mosdót használhat. Ilyen mosogató alatt egy mosógép könnyen illeszkedik. Szerencsére ma már a piacon nagy a választék a különféle vízvezetékek és háztartási gépek közül, amelyek kielégítik a kéréseket.

Előfordul, hogy egy kis fürdőszobát kombináltak a fürdőszobával. Ebben az esetben jobb, ha minden típusú csöveket elrejtünk gipszkarton felépítéssel vagy bútorokkal. A falba épített WC-hez egy ciszternát is elhelyezhet.

Ha a mosdó fel van függesztve, a helyiségben is helyet foglal. Nézd meg a sarokszekrények modelleit, talán ez pontosan megfelel Önnek.

Bútor, világítás és néhány apróság.

Gondolj bele, milyen bútorokat szeretne telepíteni. Polcok, fiókok, tükörrel ellátott fali szekrény, a mosdó alá épített szekrény, keskeny ceruza vagy valami más? Beállíthat egy polcot az ajtó felett, de ez nem vonzza a figyelmet.

Mindennek rendkívül funkcionálisnak kell lennie ahhoz, hogy minden szükséges higiéniát, háztartási vegyszert és hasonlót befogadjon. Legyen egyszerű az egyszerűség mindenben, helyet ad.

Nagy szerepe van, különösen egy kis fürdőszobában, a megfelelő megvilágítás. A fény nem kápráztathat, hanem elegendő mennyiségben is, hogy a szemek kényelmesek legyenek.

A lámpákat pontosan lehet elhelyezni. Általános és kiegészítő megvilágításra is fel lehet osztani. A második szerepe kis lámpákat végezhet a tükör közelében.

Fontos kiegészítő kell tükör, és talán még egy sem, de mindent újra megért. A tükrök képesek szaporodni a tér szinte soha nem megduplázódtak. Lefagyhat a mosogatóra. Vagy talán tükrözött ajtóként szolgáló szekrény lesz. Vagy talán úgy döntesz a falak tükörlapján, és talán a tükrözött mennyezeten is.

Kényelmesebb a fürdőszobában, hogy egy modern fűtött törülközőtartót, szokatlan horgokat vagy vállfákat készítsen. A kényelem jól választott szappantartót, fogkefe-tartót, fürdőszobai függönyt, lábtámaszt és hasonlókat tartalmaz. Ezekben a részletekben szabadon engedheti meg a színeket, és így elrendezheti a színárnyalatokat.

A helyszínen különböző kis méretű fürdőszobák képei láthatók, mindkettő egy fürdőszobával és a WC-vel elválasztva. Ha újak vagytok ebben az üzletben, vagy kétségei vannak a képességeidben - ez nem számít, ügyes tervezők és szakemberek jönnek a segítségedre.

Fürdőszoba kialakítása 2 négyzetméter mosógép nélkül, mosógéppel

2 négyzetméter - a fürdőszoba területe egy tipikus lakásban, a múlt század második felében épült. Az ilyen apartmanokban található WC külön fürdőszobában helyezkedett el, ami bizonyos előnyt jelentett. Ma az építők próbálják megmenteni a fürdőszobát, de a régi lakások lakói már megtanultak egy minőségi fürdőszobai tervezést létrehozni 2 négyzetméteres mosdóval mosdó nélküli WC-vel.

A hely beállítása

Fontos, hogy ebben a teremben ne használjon semmilyen tervezési technikát, hiszen sokan csak vizuálisan csökkenthetik a már kis területet a fürdőszobában.

 1. Szükséges a színválasztás helyes megközelítése. A tervezők javasolják, hogy maradjanak a hideg árnyalatokon, mert nem teljesen töltik be a helyet, de a melegek csak kényelmet nyújtanak, de vizuálisan csökkentik a területet. Tehát a meleg tónusú homokszínű árnyékolást kevernek kell lennie.
 2. Jobb, ha nem szabványos színeket választasz. Jobb, ha elmozdulsz a klasszikus zöldtől, összetett árnyalatokkal helyettesítve - olíva, pisztácia, türkiz. A levendula szín nagyon előnyösnek tűnik, fehér színben pedig a szükséges kontrasztot hozza létre. Ez a technika lehetővé teszi, hogy elmenekülj a szín tanulmányozásából, és teljesen elfelejtsd a meglévő helyhiányt.
 3. Nagyméretű rajzok és nyomtatványok, bármennyire gyönyörűek lehetnek, nem alkalmasak egy 2 m²-es kis fürdőszobának. A több csempe nagy összeállítása egyszerűen nem illeszkedik a falhoz, mert itt több és kisebb dolgot, kiegészítőket kell elhelyezni. Végül meg kell csodálnod a nagyméretű festményeket távolról, és teljesen lehetetlen egy kis fürdőszobában elkészíteni (3.
 4. Szükség van alaposan megfontolni a vonalak irányát. A szabványos kerámia csempe elrendezését a padlón bonyolítja a kis mozaikelemek. Ha kívánja, a padlón egy átlós elrendezést készíthet, amely kibővíti a szoba vizuális határait (4. A falon levő kerámia csempe a padlóval párhuzamos, nagy éleket nyújt. A vízszintes elrendezés kissé lecsökkenti a szoba mennyezetét, de jelentősen hozzájárul a vizuális terjeszkedéshez.

Hol helyezheti el a mosógépet

A helytelen tulajdonos az a legmegfelelőbb lépés, hogy a mosógépet anélkül, hogy további trükköket használna. A fürdőszobában sok helyen lehet elrejteni ezt a nagy méretű háztartási készüléket. Tehát a legnépszerűbb megoldás a mosógép alatti mosdó alá helyezése.

Valójában a mosogató alatt lévő helyet ritkán használják, és nagyon is lehetséges. Ha a kommunikáció nem teszi lehetővé a mosógép közvetlenül a mosogató alá helyezését, akkor jobbra vagy balra mozgathatja a pozícióját.

Talán ennek a módszernek van egy hátránya - szükség van egy ilyen asztallap (vagy egy teljes palánk) gyártására. Ma azonban egy ilyen megrendelés nem lesz túl megterhelő, mivel a kiváló minőségű bútorok évtizedekig tartanak.

A mosógép elhelyezésének második változata a szekrényben vagy a nyitott vagy zárt polcok kézzel készített résben van.

Ha a szoba területe lehetővé teszi, hogy a sarokban egy mosógépet telepítsen, akkor a szabad hely funkcionalitása érdekében nyitott polcokat készíthet vagy egy kész szekrényt letenni.

Itt is kapcsolatba kell lépnie a bútorgyártókkal. Végül, a mosógép elrejtésének utolsó módja a fürdőszobákban lévő niche tulajdonosoknak szól. Tehát a mosogatógép hosszának méretéhez megfelelő fülke jelenlétében ezt az építészeti hátrányt használhatjuk, ami előnyös.

Fürdőszoba kialakítása 2 négyzetméter (39 fotó) - semmi sem lehetetlen

Kis fürdőszoba? Ez a tény az életünkben velünk van, nincs mit tehet. Mi felébredünk és lefekszünk, és a fürdőszobánk mindig találkozik velünk, és az utolsó kísérettel.

De ne légy szomorú, és próbálj meg megvalósítani egy 2 négyzetméteres fürdőszobai tervet, miután a vágyat és a fantáziát tárolja.

Nem lehet megnövelni a fürdőszoba méretét, a meglévőből fogunk haladni. Ezért a design - egy kis fürdőszoba projekt, gondolkodunk a legkisebb részletességgel, megtakarítva minden centiméter. A kis és nagyon kis fürdőszoba belsejének kialakítására szolgáló eljárás a következő.

Mi szabadulni?

Anélkül, hogy a fürdőszobánk nem fog működni - meghatározzuk a szükséges fürdőszobai belső tárgyakat. Ez egy mosdó, egy zuhanykabin, talán egy WC is, ha kombinálta a szobákat. Valaki nem tud fürödni, általában nincs elég lehetőség.

Nagyon kis fürdőszoba

Mit kell eltávolítani?

Annak érdekében, hogy a tekintet önmagát megtévessze, legalábbis a tér vizuális illúziójának megteremtésével, a szemekből eltávolítson mindent, ami fölösleges. Vízvezetékek, szennyvíz, vécécsésze - minden a falakban rejtőzik.

Ma a vízvezeték lehetővé teszi, hogy csak a csapokat és a mosdó gombját hagyja el a szeme elől, ami nem elhanyagolható: a csövek és a WC-csésze a padló és a falak, a Hruscsov, a kis család és más tipikus házak között rejtve marad.

WC-csövek és ciszterna rejtve a padló és a falak

A vízvezeték megválasztása

Egy kis fürdőszoba innovatív vízvezetékkel rendelkezik. Falra szerelhető toalett és bidé, valamint a kis fürdőszobák belsejébe speciálisan kialakított szekrények. Ez nemcsak a hely vizuális terjeszkedésének fogadására szolgál, hanem a fürdőszoba tisztításakor is hozzáadott kényelemként szolgál.

Ha tágasabb fürdőszobája van a lakásban, akkor a 4 méteres fürdő kialakításának előnyei a modern vízvezeték jelenléte, elegáns és új megjelenésű.

Felfüggesztett vízvezeték és bútor

bútor

A bútorok nélkül sem lehet az apró fürdőszobában.

A háztartási tárgyak, a kozmetikumok és a higiéniai termékek szem előtt tartása mellett a helyet szétszórja, még szűkül.

Számos módon optimalizálható a tér a bútorokkal:

 • A mosdó alá tartozó szekrény természetes módon illeszkedik a fürdőszobába. Tartalmazható piperecikkek, kozmetikumok vagy törölközők tárolására.
 • A mosdó fölötti fali szekrény kevés helyet foglal el. Helyezzünk benne tejszínt, dezodorokat, borotválkozási tartozékokat. A kettős előny a tükrözött homlokzattal rendelkező szekrényből származik. Az emelő mechanizmussal rendelkező ajtó nem akadályozza meg a nyitást.

Kisebb helyiségekben egyszerű formájú, kis fogantyúval ellátott bútorokat válasszon. Túl összetett formák "magukhoz" vesznek a környező teret.

 • A keskeny kabinet is nagyon hasznos. A falra lógva elegáns és szép fürdőszobát ad, fényt és modern megjelenést jelent.

Egy sor miniatűr fürdőszobai bútor

Kompakt fürdőszoba képernyő

Belső színek

A sötét vagy változatos színekben díszített kis szobák falai nyomást gyakorolnak a befogadott személyre, és nem engedik a pihenésre. Lehetnek még klausztrofób érzés. A világos színek éppen ellenkezőleg, természetesnek és kedvűnek tűnnek, szemmel láthatóan megnövelve a szobát.

A csempe méretének egy kis helyiségnek nem szabad nagynak lennie, mivel egy nagy csempe csak a falak szorosságát hangsúlyozza.

Tekintettel erre, a csempe kialakítása egy kis fürdőszobában kell így lennie:

 • meleg fény árnyékában;
 • egyhangú vagy nem feltűnő (kis) rajz;
 • fényes fényvisszaverő fény;
 • kis méret;
 • a falhoz hasonló színű padlólapok: ez a technika vizuálisan törli a falak és a padló határait, és a terem szélesebbnek tűnik.

Fürdőszoba bézs színben

Miután elhelyezte a fal négyszögletes csempe vízszintesen, vizuálisan bővíteni a falakat, és függőlegesen - emelje fel a mennyezetet. A burkolólapok átlósan helyezkednek el több hely illúzióját.

A tükör

A fürdőszobában, és különösen egy kicsiben, a tér szélességének optikai illúzióját létrehozó tükrök rendkívül fontosak.

A tükör szerepe a fürdőszoba kialakításában - a szoba kétszer olyan széles

Ne légy buzgó, sok tükröt vásárol, jobb egy nagy tükörre hagyni.

Ellenkező esetben végtelen visszaverődések rendezik a szoba látogatójának a káoszt, és a vendég egyszerűen elvész.

Fürdőszobai világítás

Általában a fürdőszobában nincs külső ablak, ezért egyszerűen helyesen kell elhelyezni a lámpákat. Kívánatos két lehetőség a mesterséges megvilágításhoz: általános, azaz mennyezet és helyi, a tükör közelében. A helyi fény jobb helyzetben van a tükör mindkét oldalán, vagy a tükör tetején, közvetlenül fölötte.

Ne sajnáld a fényt! A jó megvilágítás a fürdőszobában javítja a hangulatot, és kellemes a szem számára. De a fény nem vak, hanem mérsékelten kell lennie.

Világos fürdőszoba nagy tükörrel

Padlóeszköz

PVC falburkolat komplex falakkal

Fűtött padló - ésszerű megoldás és kényelem, ez a legjobb választás a készülékhez a fürdőszobában.

A készülék nem túl drága és időigényes, és előnyei fáradhatatlanul felsorolhatók:

 • állandó hőség: a fürdőszobában teljesen leereszkedünk, és kellemetlen és kényelmetlen a hideg szobában;
 • nincs nedvesség a fürdőszobában;
 • minden vászon gyorsan szárad;
 • még egy szőnyeg hiányában is nagyon kellemes mezítláb állni egy ilyen padlón;
 • az off-season, amikor a teljes fűtés a lakás nem működik, csak egy meleg padló lesz kényelmes otthon.

A műanyag burkolat kiváló ötlet.

PVC fürdőszoba burkolat egy magánház

A falak falaihoz való hagyományos kerámiák magabiztosan helyettesíthetők a PVC paneleken, mert ez az anyag nem fél a nedvességtől. A PVC panelek kialakítása modern lehet, és nem veszíti el a csempe funkcionalitását.

Ezenkívül számos előnye van:

 • nagy sebesség és egyszerű bélés;
 • a bevonandó felület nem igényel előzetes szintezést;
 • minden felületet meg lehet nézni;
 • alacsony ár az anyag és a munka.

A magánházakban és nyaralókban a fürdőszobát gyakran a tetőtérben tervezték, ahol a falak a tető, és ferde síkjuk van. Az ilyen falak cseréje sokkal nehezebb, mint a PVC panelek. Ezért a fürdőszoba kialakítása magánházban és a házban lehet választani ebben a stílusban.

"Tenger" téma a fürdőszobában padlás padló

Fürdőszoba a házban - egy tágas álom

A modern házak tágas elrendezésűek, stílusos belső és korlátlan tervezői fantázia. A fürdőszoba kialakítása a házban merész, a kiviteli alakjában minden eredeti megoldás elérhető.

Kerek "medence" a házban


Ahogy láthatja, hogy teljesíteni tudja álmai álmát díszíteni egy hangulatos fürdőszobát valós és megfizethető. És ez nem a fürdőszoba mérete, hanem a tulajdonos türelme és képzelőereje. Ötleteink ösztönözni fogják Önt, hogy kreatívan közelítsenek ehhez az üzlethez. És legyen minden rendben!

A fürdőszoba 2-es 2-es képmérete

Kis fürdőszoba 2 négyzet. méter, és még egy kicsit - sem forduljon és ne tegye meg mindent, amire szüksége van. Az ilyen megoldások néhány régi épületben nem ritkák, de ez nem ok arra, hogy kétségbeeséshez jussanak. Ha nincs lehetőség a falak mozgatására és a terem kibővítésére, akkor csak korlátozott helyet kell megszervezni és megfelelő vízvezetéket és bútorokat választani.

A tervezés jellemzői

A 2 x 2 méteres fürdőszobai elrendezés figyelembe veszi az egyes falak méretét és a helyiség alakját, az ajtók elhelyezkedését és a műszaki kommunikációt. Készítenünk kell egy 2-es 2-es fürdőszobás tervezési projektet, minden centiméterre számítva, hogy összeszereljük az összes vízvezetéket.

Színpaletta

Először is, gondoljon arra, hogyan vizuálisan bővítse a fürdőszobát. A fürdőszoba kialakításának titkai 2 négyzetméter. méter vagy egy kicsit több van az anyagok és színeik megfelelő választékában. A világos színek vizuálisan lenyomják a falakat - ezért a legjobb szín a kis szoba díszítéséhez:

 • fehér;
 • tej;
 • homok;
 • Fényes pasztell - rózsaszín, kék, lime.

Kerülje a fényes, kontrasztos és sötét színeket. A legjobb választás két, ugyanolyan színű árnyalat kombinációja, vagy a fehér és bármilyen pasztell hangszín kombinációja.

Az narancs és a fehér egy kis fürdőszobában könnyű, napos légkört teremt.

Az anyagok kiválasztása

A tér növelése segít a fényes és tükörfelületeken. Ennek alapján kiválaszthatja a csillogó kerámia burkolólapokat egy kis fürdőszobához. "Kötény" közel a mosogató feküdt tükör csempe vagy mozaik -, hogy megszervezze a design egy fürdőszoba 2-2 méter vagy kevesebb, egy ilyen mozaik panel lesz eleme dekoráció.

Mozaik tükörlemez - Bold Fürdőszoba megoldás

A csempe speciális felhelyezése segít a méret megváltoztatásában: a padlón átlósan és a falakon vízszintesen van elhelyezve. A falon lévő négyzetes csempe 45% -os szögben is elhelyezhető - a fal alján. Példák a fürdőszoba design 2 négyzet. méteres csempe van bemutatva a képen.

A kerámia csempe a legjobb megoldás egy kis fürdőszoba számára.

Fontos! Ha szűk, dekoratív határt készít, ugyanabban a világos színtartományban, amely alacsony a padlóról, akkor is segít a helyfelismerés megváltoztatásában.

A tér további növelése

Ha van egy ablak a kis fürdőszobában, hagyja bezárása nélkül. Ez a fény és a tágasság érzése, valamint a további szellőzés.

Hozzon létre egy hatást a szabad hely segít a tükör. Egy falat tükörlapokkal lehet lefektetni, vagy egy nagy tükörre akasztani rajta. Opcióként egy 2x2 méteres fürdőszobás szokatlan design kialakítása - a tükör mozaik a zuhanyzó területén.

Egy kis helyiségben ne tegye le a tükröket a padlóról a mennyezetre.

De a tervezők nem javasolják, hogy tükrözzék a mennyezetet egy ilyen kis helyiségben - "jó hatás" alakul ki, amikor a falak éppen ellenkezőleg nyomást fognak gyakorolni Önre. Ha még mindig szeretné kissé "felemelni" a mennyezetet, a tükörlapot is átlósan kell elhelyeznie, akárcsak a padlólap.

A tükrök nagyon jól vizuálisan növelik a helyet, de légy óvatos ezzel a technikával.

Világítás egy kis fürdőszobában

Külön figyelmet kell fordítani egy kis fürdőszobában a világításra. A fénynek puhanak és kényelmesnek kell lennie a szem számára. Ügyeljen arra, hogy mennyezeti lámpák - fényszórók a mennyezeten. Célszerű kombinálni őket a helyi megvilágítással. Ezek lehetnek:

 • LED csíkok - a tükör peremén, a fürdő szélén;
 • A tükrökeretbe vagy csuklós szekrény fedélre szerelt fényszórók.

A világítási funkciók mellett a LED csíkok dekoratív szerepet is játszhatnak.

Érdekes és szokatlan megvilágítás biztosítja a fürdőkádas vagy zuhanyzó pódiumra épített spotlámpákat.

Bútor jellemzői

Fürdőszoba 2 2 méteres nem teszi lehetővé, hogy fontolja meg a sok tervezési projektek. A bútorok és a vízvezeték választása meghatározza:

 • Az egyes falak méretei;
 • Az ajtó helye;
 • Helyezze el a vízellátást és a lefolyót.

A bútorok és a szaniterek megfelelő elrendezése a fürdőszobát jobban működőképessé és kényelmesebbé teszi.

Ezen az alapon meg kell határozni, hogy milyen bútorok és vízvezeték szerelhető be egy kis fürdőszobába.

Hogyan válasszunk fürdőt

Ha van vészhelyzet, és az egyik fal hossza lehetővé teszi a teljes fürdő telepítését, ez a lehetőség lehetséges. Ne feledje azonban, hogy egy kis fürdőszobában már nincs hely egyéb bútorokra. Ezért, ha lehetséges, jobb egy nagy fürdőt elhagyni, választhat egy kompakt ülést vagy sarkot.

 • A vízvezetékpiac ma számos kompakt akril fürdőt kínál, amelyek legkisebb méretei 120 cm hosszúak (hosszúság).
 • A sarokbeállítások nem zavarják a kis fürdőszobát 2 2 méterrel, így a szoba középpontja szabad. Az ilyen fürdők lehetnek "negyedkörös" formájúak, vagy oldaluk mentén húzódik.

A helytakarékosság érdekében gyakran használjon egy kádat, melynek ferde sarka van.

Bármelyik opció jól illeszkedik a 2 x 2 méteres fürdőszoba kialakításhoz, ami a bemutatott képekből látható.

Zuhany a fürdés helyett

A fürdő alternatívája, ha nincsenek kicsi gyerekek a házban - kabin felszerelése vagy zuhanyzóhely szervezése. Ebben az esetben jobb, ha egy félköríves ajtót választasz a sarokbeállításnak. Az éles sarkok hiánya a kis fürdőszobában elkerülheti a felesleges sérüléseket. A zuhany jobb választani egy kompakt (legkisebb méret a kabin - 80 * 80 cm).

A sarok zuhanykabinjai helyet takarítanak meg, és nagyon elegánsak a kis fürdőszobában.

Opcionálisan - üvegszárnyakat telepíthet, és a padlóban elhelyezheti a lefolyó helyét raklap beszerelése nélkül. Most lehetősége van arra, hogy valódi trópusi zuhanyt szervezzen - és nem lesz hatálya a gyermekeinek örömére. Egy ilyen zuhanytartály csak használat közben zárva lesz, és az üveg válaszfal nem zárja le a fényt, és a fürdőszoba kis szobája nem lesz szűk és sötét.

A zuhanyzó helyiségbe való beszerelése előtt gondoskodnia kell a lefolyóról

WC csésze felszerelése

Hozzon létre egy design egy kis fürdőszoba nélkül WC-vel, még egy olyan terület, 2 négyzetméter. méter - nem a legnehezebb feladat. A fénykép mutatja a bútorok rendezésének különböző módjait. De ha be kell illeszkedni egy mosdóba a fürdőszobában - ez csak a virtuóz kialakításánál lehetséges.

Azonban nem minden olyan kritikus. Még a minimális négyzetméter is alkalmas a kompakt vízvezeték befogadására. A sarokbeállítások, amelyekben a tartály háromszög alakú és szépen illeszkedik a sarokba, nem fog sok helyet foglalni.

Annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg, nagyon gyakran kombinált fürdőszobában, a WC-t a távoli sarkon helyezik el.

Ha a fürdőszobában van egy kis rés, itt egy kompakt WC-t helyezhetsz el. Két lehetőség van - a tartály felett, a polc résénél vagy egy háztartási vegyszeres csuklós szekrényhez, vagy választhat falra szerelhető WC-t egy berendezéssel.

Az ideális hely, hogy egy kis szobába WC-t helyezzenek el, egy fülke.

Ne mossa le a mosdót

A mosdóból való lemondás, ha fürdőkád van, igazolható a néhány négyzetcentiméteres mentés vágya, de megéri? A vízvezeték-piac érdekes típusokat kínál a 30 * 20-as méretű és még ennél is kisebb, a sarokbevonatokhoz, amely mindig megtalálható. Ezért ne adja fel a kényelmet, csak meg kell találni az elemet, amely tökéletesen illeszkedik a mérete és kialakítása egy kis fürdőszoba 2x2 méter.

A megmentés érdekében a mosogatót gyakran kicserélik

Vegye figyelembe a fényképet - egy kompakt tálat helyeznek a mosdóasztalra. Ez a verzió a tál számla - az év trendje. Nem bomlik a belső térben, lehetővé teszi, hogy a kabinet fürdőszobába vagy háztartási cikkekbe helyezze az alján, és az asztallap polcként szolgál a kis higiéniai termékek számára.

A fürdőkád felett található sarokmosó ideális megoldás kis helyiségek számára.

Egy másik divat trend egy átlátszó tál, átlátszó asztallap. A csúcstechnológia csúcstechnológiája kényelmes és elegáns lehetőséget kínál egy kis fürdőszoba számára. Mindössze látható a vízbevezető és kifolyó cső - fényes, ragyogó - maga a design elem. Az egész szerkezet lebeg a levegőben.

Átlátszó mosogató - Mast kev a modern fürdőszobai tervezés területén

Mosógép a fürdőszobában

Egy 2 méteres, 2 méteres kis fürdőszobában nehéz megtalálni a helyet egy mosógéphez, ezért tanácsos az otthoni mosodát a konyhába mozgatni, vagy a kocsiba vinni a folyosóra. Ha ez a lehetőség kényelmetlen, fontolja meg, hogy egy kompakt gépet egy kis fürdőszobába telepítsen.

A mosdó alatt

A keskeny és alacsony mosógépet a mosogató alá lehet helyezni, ha egy téglalap alakú tálat választ egy lapos fenékkel vagy számlával. Ezután lehetőség van egy automata mosógép felszerelésére a padlódeszka alatt.

Elöltöltős mosógép a mosdó alá helyezhető a fürdőszobában

Egy rést

Ha van egy fülke a fürdőszobában, tegye be a gépet, szerelje fel a polcokat és tükörrel zárja be a fülkét, mint szekrényt. Mindent rejtettek a kíváncsiskodó szemek, a bútorok zűrzavarása nem rontja el a 2-es 2-es fürdőszoba kialakítását.

A fülkeben mosogatógépet és polcokat helyezhet a háztartási vegyi anyagok tárolására.

Felfüggesztett opció

A mosogatógép elhelyezése nagyon kreatív változata - a WC fölött. Olyan megbízható tartókra van szüksége, amelyek nehéz felszerelést tartanak. De szokatlanul ergonomikusan használt hely.

Megvásárolhat egy rendkívül kis mosógépet, amelynek jelentős hátránya van - sokkal többet fog fizetni, mint a szokásos "mosógép". Ezért az, hogy ez a döntés racionális-e, nyitott kérdés.

A helytakarékosság érdekében néha a mosógépeket a falra szerelik vagy a fürdőszoba végén helyezik el.

stílus

Az optimista tervezők kényelmesek a kis fürdőszobákban. Mint látható a képen, egy korlátozott területen - csak 2 vagy 4 négyzetméter. mérő mindent el tud fogadni, amire szüksége van, ha bölcsen helyezték. Annak érdekében, hogy a belsőépítészet harmonikus, divatos legyen, ügyelni kell a belső térben dolgozó művészek tanácsára.

A design két formája divatos ma: ultra-modern hi-tech és ökológiai irányok - Provence, angol, retro.

Az első stílust a technikai újítások elősegítik (így az üvegmosó mosdók, a fürdőkád elutasítása a zuhany mellett, zárt területek a nyitott tér érdekében). Ezt jellemzi:

 • Laconi formák;
 • Maximális funkcionalitás;
 • Drága természetes anyagok.

A gyengéd Provence vagy az angol klasszikusok lehetővé teszik, hogy egy "meleg" belső - pasztell színeket alkosson, szokatlan ilyen dekorációs elemekhez - tükrök aranyozott keretben, friss virágok, eredeti lámpák. Olyan tartozékokkal, amelyek nem sok helyet foglalnak el, egy 2 * 2 méteres vagy egy kicsit kisebb fürdőszoba kialakítása kényelmes lesz.

Ne kétségbe esik, ha örökölte ugyanazt a régi, sőt egy kis fürdőszobát örökségként egy régi Hruscsov házzal. Itt elegáns lakberendezést hozhat létre, ha helyesen megközelíti a javítás kérdését, hogy hagyja abba a hagyományos, de nem annyira fontos dolgokat, helyette kényelmes és kompakt kialakítással.

Kényelmes kialakítása egy 2-3 négyzetméteres miniatűr fürdőszoba

Nagyon gyakran kis 1 szobás lakások - Hruscsov házak, Stalin házak, és még a modern fürdőszoba is kicsi - kb 2-3 négyzetméteres M. A lakás árának megtakarítása, mivel nem szomorú, alacsony szintű kényelmet eredményez.

De így kell élnie? Mi a teendő a kis terület megfelelő felszereléséhez? Szükséges alaposan fejleszteni a fürdőszoba projektjét. A lakásban általában a lakberendezés, és különösen a fürdőszobája a lehető legkényelmesebbé tehető az élethez. És ha a terület a fürdőszoba nem több, mint 2 négyzetméter?

A legfontosabb dolog a "helyes" elrendezés kiválasztása a javítások elindítása előtt.
Például egy beépített mosdó és egy nagy szekrény egyszerre több funkciót vesz igénybe egy kis területen.

Kényelmes kialakítása egy 2-3 négyzetméteres miniatűr fürdőszoba. m

A fényűző fürdőszobát díszíti, a divat mindenki álmodik egy tágas, világos szoba ablakával. De ha az álmok nem egyeznek a valósággal, ne légy ideges. Párizsban senki sem bánik meg abban, hogy egy 2-3 négyzetméteres területen lakik. m.

Készítheted a kis, de egy ilyen natív, kis fürdőszobádat, hogy meglepődjenek azzal, hogy a kényelem és boldogság kényelmes sarkába minden szükséges funkcióval átalakul.

Kis fürdőszoba design

Természetesen a design egy kis fürdőszoba 2 négyzetméter. m nagyobb ingerlékenységet és ésszerű képzelőerőre lesz szüksége, mint a fürdőszoba 3-4 kV.m. Valójában a belső térben ugyanazokat a bútorokat és vízvezetékeket kell elhelyezni.

A probléma alapos megközelítése lehetőséget ad neki arra, hogy ne nézzen rosszabbra, és még előnyösebb, mint néhány nagy fürdőszoba. Ráadásul a reménytelen pozíciók, mint tudjuk, nem történnek meg.

tippek:

 1. A régi, téglalap alakú fürdõt, amely fél szobát foglal el, cserélõdik egy kellemes ülő vagy alternatív aszimmetrikus kialakításra, ami azonnal megmenti néhány tíz értékes centimétert.
 2. A jobb megoldás a zuhanykabin beépítése, jó, csak 90 × 90 cm méretűek. Vagy talán jobb, ha előnyben részesíted a racionális zuhanyzót, amely tökéletesen illeszkedik egy miniatűr fürdőszoba belsejébe. Paletták nélkül is telepíthető, a padló lejtésével felszerelhető. Egy ilyen zuhany egyszerűen telepíthető. Végül is csak két csövezésre van szükség - vízellátáshoz és szennyvízhez. A zuhanyzóban azonban további kiegészítők kaphatók hidromasszázs, fények, rádió formájában. A mini-gőzös zuhanysága a szerelmeseinek gőzölgő vágyának megtestesülése lehet.
 3. Mivel nem lehet mosdó nélkül a fürdőszobában, jobb, ha leállítja a választást egy kis eredeti mosogatóra, és behelyezi a szekrénybe. Ha a szabványos szekrény nem illeszkedik a számára fenntartott helyhez, az ilyen bútorok mindig rendelésre is rendelhetők. Ez a telepítés több problémát is megold: elrejti a kommunikációs csöveket, megvédi a háztartási vegyi anyagokat és a higiéniai termékeket, eltávolítja mindazt, ami a padlóról ragad. Az ilyen szekrényt leggyakrabban a faldíszítéshez használt anyagokkal végezzük, így könnyen illeszkedhet a belső harmonikus egységébe.
 4. A kisméretű toalett konzol változata lehetővé teszi, hogy kis elegáns szekrényt helyezzen el alatta. És ha egyetemes WC-modellt választanak, akkor egy modern WC - bidé - büszkesége jelenik meg. Minden kommunikációs csatorna biztonságosan elrejthető. A leleményes mester a falakba vagy különleges dobozokba üreges üregekbe teszi őket. A látvány csak vízvezeték gombok. Már szabadon lélegezhet.
 5. Egy kis fürdőszobában a design és a dekor minden elemének működnie kell. Ez a tükörre is vonatkozik. Úgy tervezték, hogy finomítsa a belső tér, bővítse ki a helyet, és fényt adjon a designhoz. Nem szükséges keretbe helyezni. Tükörüveg zuhany vagy tükör ajtó lógó szekrény hatékonyan megoldja a problémát.

Tervezési árnyalatok

A kis fürdő kialakításának finomságai illuzórikus hatásokon alapulnak, mivel egy kis szoba nem válhat nagy méretűvé. De azért, hogy ne zavaros és könnyű legyen a mi hatalmunkban. Először is, gondoskodnia kell egy puha, kényelmes és egyenletes világításról.

A második árnyalat a megfelelő szín és méret a csempe. Könnyű pasztell színek - ez az, amire szüksége van egy kis helyiségben. Matt közepes méretű csempe finom függőleges díszítéssel vizuálisan növeli a szobát. Bár a fényes fényvisszaverő fényt is sikerrel alkalmazzák. A belsőépítészet különleges eleganciája modern megjelenést, elegáns képernyőt biztosít a fürdő alatt.

Az ilyen képernyő szerepe lefedi a fürdő látható falát, ugyanolyan burkolattal, mint a fal. De a csempe a padlón jobb, hogy átlósan. A távolba húzódó vonalaknál a szoba hosszabb ideig fog megjelenni. A padlólapok színének meg kell egyeznie a falak színével, ami elhomályosítja a határokat és illuzíve kiterjeszti a szobát.

A szupermodern áramlatokat nem szabad elszállítani a falfestmény falak formájában, a patchwork stílusában egy kis szobában. A rosszul megválasztott festék le tudja vágni és csökkenteni a helyiséget. A következő tervezési trükket tanácsadásnak lehet tekinteni a könnyű átlátszó anyagok belsejében való használatra, elegáns dekorációs elemek és vízvezeték tárgyakra.

A tükrök, a szakszerűen kiválasztott világítás kellemes kombinációja, a krómozott részek és felületek csillogó fényű jelenléte minden szobában tágas. De néhány vagy akár egy terjedelmes keret, ajtó vagy szekrény megjelenése minden erőfeszítést megtagad, a szűk helyiséget.

Kis fürdőszoba ékezetek

Eredeti és egyedülálló, hogy egy kis fürdőszoba megfelelően helyezett ékezeteket. Ezek a mazsolák - gyöngyök, amelyek nélkül a belső tér nem játszik, nincs benne lélek. Ők felelősek azért a felelősségteljes küldetésért, hogy elterelje a figyelmet a helyhiánytól, és optimista hangot adjon a tervezésnek.

A mazsola felelős szerepe egy érdekes, színezett üvegből készült lámpát, egy falra felfüggesztett fényes mesterséges akváriumot, egy eredeti szappantartót, egy fogkefe eszközt, egy szokatlan szőnyeget a kád vagy egy egyedi WC-fedél közelében.

A kis fürdőszoba kialakításának egyik szabálya az, hogy nem lehet sok apró tárgy. Elrejtik a helyet és létrehozzák a görcsök megjelenését.

Fürdőszoba kialakítása 2 m².

Ötletek egy 2,2 és 2,5 négyzetméteres területű fürdőszoba kialakításához

Fürdőszoba területe 2,2 vagy 2,7 ​​négyzetméter - egy klasszikus lehetőség házak "Hruscsov" és a "Brezhnevka". A tervezők régóta találtak trükköket, hogy ne észleljenek kis méreteket.

 • A design csak olyan világos színeket használ, amelyek a frissességet és a tágasságot jelképezik. Nem szükséges csak fehéren lakni: puha kék, bézs és más pasztell árnyalatok lehetnek.
 • Jobb elkerülni a nagy díszeket, rajzokat. Vizuálisan elfoglalják a helyet. A kis minták, vagy akár egy kis mozaik is sokkal kellemesebb a szem számára.
 • Ha a mosógép vagy a mosdó alá akar helyet tenni, tegyen zuhanycsészét. De ha van egy alternatíva (például egy mosógép lehet a konyhában, egy mosdó is), használja. Pihentető a fürdőszobában nagyon hasznos, különösen akkor, ha sok munka van.
 • A kis nappali izzók, szalagok LED-del történő szétszórása vizuálisan növeli a helyet. A tükrök segítenek nekik ebben.
 • Ha nagyjavítást hajt végre, próbálja meg eltávolítani a felesleges mennyiségeket a falakon: csövek, szekrények. Lehet, hogy a fali fürdőszobában egy rést hozhatsz létre, amely a polc szerepét játssza?

Kapcsolódó videók: 11 design ötlet egy kis fürdőszobához

Miért van szüksége fürdőszobai tervezésre?

Azok az idők, amikor javításokat végeztek, amit sikerült elérni, rég elmentek. Most, a vásárlók a boltokban csak elszaladnak a választás a csempe, tapéta, bútorok, vízvezeték, és így tovább. Be kell vallanod, hogy nem könnyű választani egy dolgot egy ilyen választékból, és akár szellemileg összeszerelni a többi fürdőszobai elemekkel oly módon, hogy garantáltan kényelmes és szép legyen.

Különösen gyakran, a 2-2,5 négyzetméteres kis fürdőszobák tulajdonosai nehézségekkel szembesülnek. Az ilyen helyiségek kialakítását bölcsen kell megközelíteni, megfelelő képzettséggel.

Most van lehetőség arra, hogy olcsón vásároljon valódi szakemberek által létrehozott tervezési projekteket. Segítségével átalakíthatja a fürdőszobát, ami szűkös és kellemetlen - funkcionális és gyönyörű.

 • a tér bővítése
 • megfelelő megvilágítás
 • a bútorok és a vízvezetékek optimális elrendezése,
 • elegendő számú tárolóhely jelenléte
 • harmonikus szép megjelenés.

Fürdőszoba befejező 2 négyzet. méter

A fürdõszobák finomanyagai hatalmas mennyiségû terméket találtak fel, mindegyiknek megvannak a maga elõnyei és hátrányai. Például egy anyag nagyon szép és tartós lehet, de drága. Ugyanakkor, gazdaságos és olcsó - nem lesz olyan praktikus. Tekintse meg ajánlatainkat a 2,5 m²-es fürdőszobai tervkatalógusban, és válasszon ki egy vagy több projektet, amelyek alkalmasak a javítás költségeire.

Egy másik, nem kevésbé praktikus anyag - mozaik. A cserép előtt számos fontos előnye van:

 1. illeszkedik egyenetlen felületekre, hajlított falakra, oszlopokra stb.
 2. lehetővé teszi rajzok létrehozását,
 3. biztonságosan rögzítve az egyedi csempe kis súlyának köszönhetően,
 4. nem csak falakhoz és padlókhoz, hanem vízvezetékhez is alkalmas.

A 3 négyzetméteres fürdőszobában a mozaikszerkezet a legmegfelelőbb: a nagy méretű rajzok rendszeres cserépen minden bizonnyal szűkítik a helyet, míg egy kis mozaikszerű minta csak kibővíti.

A mozaikok és csempe szintén alkalmas a padlóra, csak figyeljen az anyag felületére. Semmilyen körülmények között semmi esetre sem lehet a padló a fürdőszobában csúszós, mivel nedves fürdőszobában nagyon könnyű a csúszós padlóra esni és megsérülni. A padlónál jobb a durva padlólap használata.

A gazdaságosabb lehetőségek a fürdőszobában - víztaszító tapéta, festék, műanyag panelek. Azon kívül, hogy ezek az anyagok olcsóbbak, a velük való befejező munkáknak az üzemeltetés megkönnyítése miatt a költségek is kevesebbek.

Kapcsolódó videók: Kis fürdőszoba mosógéppel

Színes megoldások a fürdőszobában

Természetesen a színeknek választaniuk kell a fényt. A 2,2 nm-es fürdőszobai tervezési projektekben nem talál fekete falakat és barna mennyezeteket, mert ezek a színek hatalmas darabot keltenek, elnyeli a fényt. Ezért a világos színeket leggyakrabban használják mind díszítésnél, mind bútoroknál és szanitereknél.

A fényes felületek segítenek a tér bővítésében, mivel jobban tükrözik a sugarakat. Ebben az értelemben érdekes tükörfelület. Ismeretes, hogy minél tükröződik a fürdőszobában, annál fényesebb és tágasabb. De az egyszerű tükrök mellett van egy tükörlap. A legjobb, ha a mennyezetbe helyezi a fürdőszobába, hogy segítsen megvilágítani a fürdőszobát. De az egyik falon is lehetséges - ez a fal egy közönséges teljes hosszúságú tükör szerepét játssza.

És csak a padlónak van joga sötétnek lenni, mert ez nem befolyásolja a szoba vizuális méretét annyira. Fehér, fekete, kockás - mindezek a lehetőségek megfelelőek, ha a mennyezet és a falak elég világosak.

Fürdőszoba kialakítás 2,2 nm. nem kell fehérnek lennie, és fényt kell elárasztania, mint egy műtőterem. Világos lehet, gazdag színekkel és kontrasztos kombinációkkal rendelkezik. Egy professzionális tervezési projektben a színek megfelelő arányban kerülnek figyelembevételre. Túlságosan sok élénk színek kis faluban tudnak feszülni, ezért világos árnyalatokkal kell hígítani őket. Különböző technikákat alkalmazunk a kis fürdőszobák festésére.

Tárolás a fürdőszobában: a bútorok kiválasztása

Annak érdekében, hogy elkerülje a rendetlenséget egy kis fürdőszobában, elegendő tárolóhelyet kell biztosítania. Jól megtervezettek, ezeket a helyeket biztosítják, így nem kell keresned, hogy hol vagy ez a dolog. Még egy 2,5 négyzetméteres fürdőszobában is, a szakember által létrehozott terv biztosítja az összes elem könnyű és kényelmes használatát, amely után az elemi csekély csomópontok a nem erre a célra kialakított helyeken nem alakulnak ki.

A hely hiányában minden sarkot, fülket és szabad falakat használnak. Például:

 • a mosogató alá helyezett üres hely nagyon irracionális. Sokkal jobb, ha olyan speciális szekrényt szerelnek be, amelybe a szükséges dolgok tárolásra kerülnek, és beépül egy mosogató is. Ezenkívül ez a megoldás lehetővé teszi a vízvezetékek elrejtését,
 • A mosdó mögötti falat feltétlenül kell használni: egy hosszú, sík szekrényt lógni, sok polccal,
 • lehetőség van a szekrénybe építtetni és a fürdőszobában a fülkében lévő ajtókat lefedni, megjelenésük majdnem láthatatlan, míg ezek teljes körű raktárterületek.

Fürdőszoba 2 négyzetméter

Fürdőszobák 2 nm-es fürdővel

Ha egy külön fürdő jelenléte előfeltétel, ebben az esetben a mosógép és a mosogató elhelyezését lehetőleg másutt kell biztosítani.
Még a 2 négyzetméteres területen is. m lehetőség van tágas pezsgőfürdő telepítésére.

Egy kis szobában egy pezsgőfürdővel mosodai kosárba helyezhetsz és egy kis szekrényt rögzíthetsz a falra. A szobai bútorok ebben az esetben nem működnek.

Sikeresebb megoldás egy kompakt fürdõ (ülõ) beépítése, amelynek hossza nem haladja meg az 1200 mm-t. Leggyakrabban ilyen vízvezeték zárt a válaszfalakkal, így biztosítva a kényelmes tartózkodást a szobában. Az ülésmodell még a kombinált fürdőszobában is fel van szerelve annak érdekében, hogy az összes szükséges funkciót egy helyiségben egyesítse.

A kompakt vízvezeték nemcsak mosogatóval, hanem WC-vel is kiegészítheti a szobát, ha szükség van egy kombinált fürdőszobára.
Egy fürdőszobai projekt létrehozása 2 négyzetméter. m, akkor gondosan mérlegelje nemcsak a teljes méretet, hanem a hely geometriájának jellemzőit is - a vetületek a padló és a falak, vagy rések részeiben.

A hely részletes mérése lehetővé teszi, hogy megtalálja a legjobb megoldást a vízvezeték és egyéb elemek elhelyezésére.

Tervezési szabályok:

 • Használjon minimális árnyalatokat a szoba belső kialakításánál, kívánatos egy szín kiválasztása. Előnyben részesítik a könnyebb hangokat, amelyek képesek akár 3 négyzetméteres vizuálisan növelni. m
 • A bejárati ajtót nem szabad a fürdőszobába irányítani. Továbbá a szokásos csuklós ajtó kialakítás helyettesíthető csúszó,
 • Egy kis fürdőszobában legyen könnyű. A jó megvilágítás érdekében zárt térben a szakértők javasolják a reflektorfény beszerelését. A lámpatestek különböző csatlakozási forgatókönyvekre oszthatók, és a világítás tetszés szerint kombinálható.
 • Háztartási készülékek a fürdőszobában 3 négyzetméter. m, válassza ki a legkevesebb nagyteljesítményű lehetőséget a modellek tartományából. Egy kis mosógép a legjobb hely a mosogató alá, miközben a készüléket gyakran maszkolja egy dekoratív szekrény körül,

Ha a pulton alatti elemek közül néhányat egy mosogatóval távolít el, akkor annak szintje magasabb lesz, de ez az elrendezés hozzájárul további bútorok elhelyezéséhez.

 • A tágas alátétek és polcok háztartási vagy dekorációs célokra nem megfelelőek 2 m2 területre.

A telepítő doboz felső részében rendezheti a fülkéket. Ehhez elő kell állítania a GCR felépítését a gombszint fölé.

Zuhanyzós fürdőszobák

Opcióelrendezés 2 négyzetméter területen. m a készülék zuhanyzója tekinthető a legoptimálisabb.
Jobb cserélni a raklapot az épületboltról egy csempe csempével, melynek lejtése van a leeresztésre. Ezek az intézkedések lehetővé teszik a terület hatékony használatát.

Amikor a készülék zuhanyozni a fürdőszobában, akkor illeszkedhet a mosogatóhoz. A beépített mosdókagyló nagyszerű módja annak, hogy helyet takarítson meg több funkció kombinációjával.

Videó a témában: Kis fürdőszoba javítása. Kis fürdőszoba Design egy kis fürdőszoba Video

Hogyan készítsünk egy kis 2 négyzetméteres fürdőszobát

2 négyzetméteres fürdőszobai tervek. m.

A kis méretű fürdőszobában lévő bútorok és készülékek elhelyezésének megtervezéséhez használnia kell a program-megjelenítőt vagy rajzoljon egy elrendezést papírra méretezésre. A tervezés során vegye figyelembe az összes geometriai méretet, résszel és kidudorodással a falakon és a padlón. Ne felejtsük el az ajtó megfelelő helyét - az ajtólapot nem szabad kinyitni, és szükség esetén cserélhető szerkezettel.

Szabályok a kis fürdőszoba javítására

Vízvezeték kiválasztása

Talán álmodott, hogy a saját lakásában biztosan egy tágas hidromasszázs kád van? Egy kis fürdőszoba nem ok arra, hogy megtagadja a kényelmes jacuzzit. de ne feledje, hogy feladnia kell a mosogatót és a mosógépet, a padlószekrényeket. Talán egy tágas fürdő a sarkon van egy hely egy mosodai kosár számára, és a falon egy tükrözött homlokzatú szekrényhez, de ez a lehetőség vége.

Ezért leggyakrabban a másik irányba megy - a fürdőt, mint a legkényesebb vízvezeték-szerelvényt, egy tusolófülké váltja fel. Sőt, jobb, ha nem vesz egy kész palettát, mivel ez is nehézkes lesz, de kissé felemeli a padlót, a padlót a padló alá helyezi, hogy leeresztse a vizet, helyesen szerelje fel a lefolyót és zárja be ezt a helyet áttetsző üvegből vagy műanyagból készült könnyű ajtókkal.

Van egy változata egy 1,2 méter hosszú ülőgarnitúrával is, ami szintén választható válaszfalakkal. A fürdőszobában mosdó is szükséges. Az optimális forma egy tulipán vagy egy éjjeliszekrény, amelyben egy mosogató van beágyazva. Jobb, ha azt közvetlenül a fürdőszobába helyezzük, úgyhogy egy keverő két készülékhez működik, vagy a WC közelében, ha a zuhanyzó a szobában van.

Helyezze a technikát

A modern gyártók gondoskodnak a kis lakások tulajdonosairól, keskeny mosógépekkel vagy függőleges terhelésű modellekkel, valamint vízszintes elrendezésű vízmelegítőkkel. De elutasíthatja a helyet a háztartási gépek kis fürdőszobájában, ha ki lehet venni a folyosóra vagy a konyhába.

Kapcsolódó videó: HOGYAN KÍVÜL KIALAKÍTNI KIS KÉSZÜLÉKET?

Ha zuhanyozót építesz, akkor a szomszédjával mosogatógépet is behelyezhetsz. A függőleges terhelésű modellek kompaktabbnak tűnnek, és vízszintesen egy asztallapra fedhetik le a tetejét, és egy többfunkciós polcra fordítják. Az adott opció kiválasztása attól függ, hogy van-e helye a fürdőszobában az ajtó kinyitásához.

Ami a fűtőkészülékeket illeti, a mérsékelt méretű fürdőszobában megtagadják a fűtőtestek fűtését, és kényelmes és kompakt törölközőmelegítőkkel helyettesítik őket. Ezek sík vagy csövesek lehetnek, és gyakran rozsdamentes acélból vagy krómozott fémből készülnek.

Tanács. Nem szabad választani egy fűtött törölközőtartót összetett kialakítással - minden olyan kiemelkedés, amely túlzottan felhívja a figyelmet a falakra, vizuálisan kisebbre teszi a szobát, mint valójában.

Bútorokat telepítünk

A kis méretű fürdőszobában gyakorlatilag nincs hely a bútorok számára. De itt polcokra és szekrényekre van szükség, mert különböző háztartási vegyi anyagokat, kozmetikumokat és egyéb apró tárgyakat tárolnak. Számos lehetőség van:

 • az egyik sarkon egy keskeny ceruza-tokot hozva létre, amely az egész területet padlóról mennyezetre helyezi,
 • használjon moduláris bútorokat - egy éjjeliszekrényt a mosogató alá és egy tükörrel ellátott fali szekrényt,
 • sarokszekrények,
 • magas nyitott polcok
 • nyitott üvegpolcok, amelyek vizuálisan nem zavarják a helyet.

Világítási árnyalatok

A megfelelően megválasztott világítás egy kis fürdőszobában nagyszerű módja a tágasság érzésének, legalábbis vizuálisan. Ehhez el kell hagynia a központi lógó csillárokat és a csatolópont fényeit, amelyek diffúz fényt bocsátanak ki a fej szintjén

Egyetlen lámpát is elhelyezhet az oldalán, ha egy olyan típust választ ki, amely egy lemez alakjában van. Azonban nem szabad elfelejteni a spotlámpákat - azokat a tükör felett kell elhelyezni, vagy körülötte, ami biztosítja a higiéniai eljárások kényelmét és vizuálisan növeli a helyiség területét.

A befejező anyagok és formatervezés

A hagyományos fürdőszobai bútorok csempe vagy műanyag panelek. és leggyakrabban különböző élénk színeket választanak. Kiválaszthatja a fehér csempe vagy bármely pasztell árnyalat fényes felületét - jól tükrözik a fényt, és így hozzájárulnak a tér terjeszkedéséhez.
Nagy bézs csempe

Tanács. Fehér, világosszürke, bézs árnyalatok, fényes felületek nehezen tisztíthatóak, mivel minden szennyeződés és vízfolt látható rájuk.

A lila, a rózsaszín és az olajbogyó gyakorlatiasabbnak tűnik, de el kell kerülni a túl világos vagy sötét árnyalatokat. Mint a minta, a fürdőszoba területe három négyzetméter. méter, kis méretű alak vagy függőleges csíkok megengedettek, de célszerű a nagy ékezeteket elutasítani.

De a díszítőelemek világosak lehetnek, de közepes méretűek - ezek mindenféle szőnyegek, alátétek, szappanadagolók, folyékony szappanadagolók és így tovább.

Kapcsolódó videók: Tervezzen ötleteket egy kis fürdőszobában
Érdekes módja annak, hogy díszítse a fürdőszobát nevezhető a tükör homlokzatok csempék vagy tükrök a homlokzatok szekrények (és mind felfüggesztett és a szabadtéri).

A fejlesztés, mint a fürdőszoba méretének növelése

Ha az a lehetőség, hogy az összes szükséges felszerelést, bútorokat és még egy kádat egy 3 négyzetméteres szobában. Ön nem elégedett a mérővel, akkor egy radikálisabb és hatékonyabb (szemben a vizuális térbeli növekedéssel) módszerhez - átépítéshez.

Kapcsolódó videók: piros a fürdőszobában. Energiás és fényes

Jó, ha a fürdőszobát eredetileg külön tervezték. Így felveheti a terület a fürdőszoba 1,5-2,0 négyzetméter. méter, de teljesen ki kell venni egy partíciót, majd egy másikat, és meg kell határoznia a WC-helyet a felszabadított területen. Végül is, nem lehet eltávolítani egy másik helyre, mint egy mosógép.

Ha eltávolítja a falat a fürdőszoba és a WC között, egy meglehetősen tágas szobát kap, amelyben mosógép, szekrény, kád és mosdó, WC és kazán található. De kényelmesebb elrendezést hozhat létre a falak lebontása nélkül, de csökkenti az ajtót vagy a belső ajtót egy másik helyre mozgatja. Az ajtólap "manipulálásának" köszönhetően a felhasználható terület akár 15% -át is felveheti.

Mindezek az egyszerű ajánlások segítenek még egy ilyen szerény méretű fürdőszobának felszerelésében is.

Fürdőszoba tervezés és kivitelezés 2-3 nm M

A kis fürdőhely gyakran a lakásokban gyakran megtalálható, néha nagyon problémás, például egy 2 négyzetméteres fürdőszobában, hogy minden szükséges dolgot meg lehessen tenni. Valójában a fürdő és a mosogató mellett ez a szoba a fürdőszobai bútorokat is magában foglalja - szekrények különböző fürdőszobák és kiegészítők tárolására.

Ezenkívül nagyon kényelmes mosogatógép és mosodai kosár elhelyezése a fürdőszobában. Mindez helyesen kell elhelyezni ebben a teremben.

Fürdőszoba elrendezés 2-3 nm.

A 2 négyzetméteres fürdőszoba egyik fő problémája természetesen az, hogy hogyan helyezzük el minden szükséges tulajdonságot. Ebben az esetben a feladat - a fürdőszoba, mosogató és mosógép elhelyezése.

Ugyanez vonatkozik a mosdóval felszerelt fürdőszobára is, ebben az esetben jobb, ha egy szobát nem lehet hosszú, a szoba konfigurációjától függően 1,3 m vagy 1,4 m hosszú vagy egy kis sarokmodell. És egyáltalán megvásárolhat egy ülő mozdulatot, vagy telepíthet egy kis zuhanyt.

Ami a fürdőszoba mosogatóját illeti. A függő modelleket előnyben részesíteni kell, minden falra beágyazott kommunikációval, így a fürdőszobai ergonómiát 2 négyzetméterrel növelhetjük, mert egy ilyen mosogató alatt sikerül egy kis mosógépet elhelyezni.

A mosógép üres helyiségében egy kis rack-et vagy szekrényt is fel lehet szerelni különböző mosószerek és mosószerek, valamint egyéb fürdő kiegészítők tárolására.

Fürdőszoba tervezés és kivitelezés 2-3 nm M

A könnyű használat mellett a fürdőszobának pszichológiailag is kényelmesebbnek kell lennie, a kiválasztott színek miatt, az anyagok típusa nagymértékben függ a hangulattól, és ennek következtében a személy általános állapotától. Végtére is, nem kényelmes légkör mindig elnyomó, ezért a kis fürdőszoba kialakításának kérdését különösen felelősségteljesen kell megközelíteni.

A kis fürdő kialakításakor mindig a kényelmes légkört kell biztosítani. Ez azt jelenti, hogy a fürdőszobának nem csak esztétikailag vonzónak kell lennie, hanem a könnyedség érzését is.

Végül is a "szűk" légkör aláássa pszichológiai kényelmünket. Ezért, egy kis helyiség kialakításakor először is el kell gondolkodnunk, hogyan szabadítsuk meg ezt a 2-3 négyzetméteres szabad területet.

A probléma megoldásához a tervező a tér vizuális terjeszkedésének különböző módszereit alkalmazta.

Hogyan lehet nagyítani egy kis fürdőszobát?

A leghatékonyabb és legfontosabb módja a falak fényes felületének kiválasztása.
Mindenki tudja, hogy a fürdőszoba legalkalmasabb anyaga csempe, így a fényes színek nagyban hozzájárulnak a tér vizuális terjeszkedéséhez.

Leggyakrabban a fürdőszobában használják bézs, homokszínű, valamint kék.

Tükörlapok is használhatók a fürdőszoba befejezéséhez. Általában helyeken van elhelyezve, ezért néhány helyen a falon, a szokásos cseréptől eltekintve, tükröm, ami hatással van egy ablak hatására.

A második technika a mosdó fölötti fürdőszobai tükörre vonatkozik. Ebben az esetben érdemes egy kissé szélesebb és magasabb modellt választani, hogy minél több helyet tükrözzen. Ez az egyik legerősebb módja annak, hogy vizuálisan megnövelje a 2 m²-es fürdőszoba kialakítását. Ugyanakkor jobb, ha olyan tükröt szerez, aminek vagy egyáltalán nincs kerete, vagy hogy minimálisan észrevehető legyen. A felülről széles megvilágítással kiegészített tükör is hozzájárul a vizuális terjeszkedéshez.

Megfelelő világítás a kis fürdőszobák kialakításában is nagyon fontos. Végül is minél több fény, annál szélesebb a helyiség. Csak a megfelelő világítás növeli a kényelmet a szobában, ezáltal kényelmesebb légkört teremtve. Ezért a fürdőszobai világítás különösen kicsi legyen gondosan elgondolva.

Ennek eredményeképpen a 2-3 négyzetméteres fürdőszoba kialakítása nagyon kényelmes lehet, ha különböző modern technikákat és eszközöket használ az elrendezés és az általános légkör kialakításához.