Legfontosabb > Csapok

A padlófülke magassága: szabványok, normák és tűrések a beépítés során

Egy ilyen meghatározás szerint, mint a padló alatti fürdő magassága, a szabvány a padlóról a másik oldalra eső távolság értékét jelenti. Ez a paraméter szabályozza az SNiP-t, és ez a kulcs a telepítéshez.

A szabványoknak való megfelelés a biztonság és a kényelem garanciája.

Milyen fürdők léteznek

A piacon a vízvezeték fürdők széles választékban vannak jelen. Ön megvásárolhatja a modell öntöttvas, acél, akril, vagy újdonság, mint a quarian termék. A választás a fürdőszoba méretét és a vásárláskor hajlandó összeget határozza meg.

A leginkább nyereséges, gazdasági szempontból acélfürdő. Ez könnyű, nem okoz problémát a szállítás során, és ára igen demokratikus. Ennek az anyagnak a használata lehetővé teszi, hogy bármilyen geometriát adjon a terméknek.

De az acélfürdő nem tart sokáig, mivel gyengén ellenáll a mechanikai sérülésnek. Ezenkívül rosszul tartja meleg és nagyon zajos.

Az öntöttvas fürdő klasszikus. Ez a megbízható és megbízható termék híres a tartósságáról. A nehéz öntöttvas fürdő sokféle formája nem különbözik, bár vannak eredeti design megoldások. A víz hosszú ideig melegen tartja. Van egy öntöttvas fürdő 2, és akár háromszor drágább, mint az acél.

Ez a két hagyományos típusú egészségügyi termék elindította az akril fürdőket, sokkal később jelent meg a piacon, de nagy népszerűségnek örvendett. Kevesebbek, mint elődeik, de jól melegítenek. Minőségi termékek az anyagból, amely képes 10, 20 éves vagy annál többet kiszolgálni.

Az akril modellek előnye számos színben és formában, de számos bonyolult vonal csökkenti az erő tulajdonságait. Az akril felületén nincsenek pórusok, ezért a kórokozó mikroorganizmusok soha nem szaporodnak a fürdőszobában.

A szaniterek világa újdonsága a véletlen összetett anyagból készült kád, amely akril, kvarc és polimer adalékanyagokat tartalmaz. Ezek a fürdők sokáig szolgálnak, és teljes mértékben igazolják magas árukat.

Ez az anyag UV-álló, higiénikus, kemény felületű. Az akrilnél nehezebb modellek tömege körülbelül 50 kg. A termékek költsége azért magas, mert csak Európában készülnek.

Mi az SNiP ajánlása

A fürdő telepítésének folyamata nehéz és igényes munka, amely előírja a műszaki szabványoknak való megfelelést. Először is meg kell felelni egy ilyen paraméternek, mint magassága a padlófelülettől. Az SNiP minden fürdőméret esetében 0,6 m-t ajánl.

Ez az érték nem függ a tálca telepítésének helyétől. A falhoz illeszthető, ha a szoba kicsi vagy a közepén van, amikor a kád tágas. A legfontosabb dolog az, hogy szabad tér van - legalább 1 m. Az SNiP szintén korlátozza a küszöb magasságát a fürdőszobában - nem lehet magasabb 3 cm-nél.

A megállapított szabványban vannak kivételek - a kórházak és a gyermekgondozási létesítmények fürdői 10 cm-nél kisebb magasságig emelkednek a szabványok által meghatározott paraméterektől.

A 60 cm-es szabvány nem szigorú és megingathatatlan az otthoni körülmények között. A növekedés nem minden családtag esetében azonos lehet, így 100 mm eltérés megengedett mind a kisebb, mind a nagyobb irányba. Fontos, hogy bejusson a fürdőbe és kijusson a fürdőből.

Különböző anyagokból készült fürdők felszerelése

A tál magasságával előre meg kell határozni. Ehhez olyan információkra kell összpontosítania, mint például a család legkisebb tagjának növekedése.

Általános telepítési szabályok

Ez a paraméter befolyásolja a falburkolat típusát. Ha a csempe van kiválasztva, tanácsos tudni a csempe méretét. Az SNiP által szabályozott magasságban 2-3 sorból 0,6 m-es teleptestet lehet elhelyezni maradék nélkül.

A megfelelő telepítési betű feltételezi:

 1. Szigorúan vízszintes pozíciója. A kád oldalán levő, a falhoz érintkező szint szabályozza.
 2. Az oldal és fal által létrehozott szög 90 °. Ezért egy nagy háromszögre van szükség ahhoz, hogy folyamatosan ellenőrizni lehessen ennek az állapotnak a betartását.

Az oldalak vízszintes elemét könnyebb elérni 100x100x5 mm-es paraméterekkel ellátott fémlemezek formájában.

A tartók alatt való tartózkodásuk kötelező, ha a fürdőt egy olyan alapra szerelik fel, amelynek keménysége alacsonyabb, mint az esztriché. Lehet fapadló vagy parketta, laminált. Ebben az esetben, további merevítő elemek nélkül a kapacitás a működés közben kerül alkalmazásra.

A fürdő magasságának megválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy az alja alatt egy szifont helyeznek el. Rendes működéséhez kb. 150 mm szabad területet kell biztosítani.

Az árnyalatok az öntöttvas betét felszereléséhez

Különösen fontos, hogy az öntöttvas vasaló telepítése előtt válasszon magasságot a padlóról. Mivel súlya meglehetősen lenyűgöző, nehéz ezt a paramétert beállítani a telepítés után. Az ilyen tálak lábai általában szilárdak, gyakran egy kifinomult kialakítással jellemezhetők.

A klasszikus változat egy öntöttvas kád a díszes formájú lábakkal, metszetekkel vagy díszítésekkel. Állhat az oroszláncsákon vagy a szirmok formájában, szőlőtőként. A tartók mereven rögzítve vannak a testhez. Rögzítse őket fém vagy csavarkötésekkel.

Ha a fürdőszobai készlet nem állítható állványokkal rendelkezik, akkor a magasságot vágáskor állítják be, majd csiszolással.

A termék felületének erősnek és laposnak kell lennie. Ha a padló nem elég kemény, a lábak alatt 5 cm átmérőjű és legalább 5 mm vastag fémlemezeket helyeznek el.

Amikor a tartályt csúszós padlóra helyezi, a tartóit vízálló polimer ragasztóval rögzítik. Ha a lábak kialakítása lehetővé teszi a magasság beállítását, a paramétert beállító csavarokkal lehet beállítani, majd a reteszelőanyákkal meghúzni. A tálat egy kézzel és egy véggel igazítsa helyesen.

Az egyik lábról vagy az alján lévő öntöttvasból készült modern fürdőkád speciális fűzőlyukkal rendelkezik a földelővezeték csatlakoztatásának lehetőségére. Ha ez az elem rendelkezésre áll, akkor el kell távolítani a szigetelést úgy, hogy a csatlakozó ponton lévő kábel jól illeszkedjen. Ezután csak a csavarral kell a karmantyút rögzíteni.

A régimódi modelleket nem lehet ilyen egyszerűsített rendszer szerint földelni - nincs külön fülük. A felszabadítás idején a földelés természetes volt - a kádat egy öntöttvas vasaláshoz kapcsolták a földre.

Mivel sokan megváltoztatták az öntöttvas műanyagot, a természetes földelés megszűnt. Ezért a földeléshez a lyukak egymástól függetlenül történjenek a tartály alsó részéhez való rögzítés területén.

A beépítés során az építési szintet a padlólap oldalainak párhuzamosságának fenntartása érdekében kell használni.

Ha a végleges beállítás után a terméket át kell tolni, akkor finoman megérintheti. Csak olyan mozdulatokkal végezzen manipulációkat, amelyek a mozgáspontokhoz képest sokkal közelebb vannak a többihez képest.

Acélfürdő magasságállítás

Bár az öntöttvas fürdő még a szoba közepén is elhelyezhető, az acéltartálynak feltétlenül hozzá kell járulnia a falakhoz. Beépítés és kiegyenlítés előtt szükséges a falak csempézése.

Az acél fürdők rögzítésének jelenlegi módszereitől az öntapadó bélésű tartók a legbiztonságosabbak és legbiztonságosabbak.

Amikor a lábakat rögzítő csavarokkal rögzíti, a zománc eltávolítása mind a rögzítőelemek alatt, mind a működés közben előfordulhat.

Öntapadó, állítható, a tálca lábának alsó részének kontúrja mindig párosítva. A csatorna formája és a bázisban egy kis eltérés van. Itt van egy rögzítő csavarral ellátott rögzítőcsavar, amely műanyag hegyekkel van felszerelve.

Különösen megbízható lábak egy acéltartályhoz - rövid, de hosszú csavarokkal állítható. Maga a fürdő az egyenesen álló falakra van felszerelve, amelyeken még nincs dekoráció, korábban áztatott nedvességgáttal.

Az új acélkád behelyezése előtt az öntapadós lábak felszerelése a tálhoz való csatlakozás helyével történik. Az elsőt kb. 30 mm távolságra állítja le a leeresztő nyílástól. A második - egy sík felületen az ellenkező oldalon. Ezt megelőzően az érintkezési pontokat egy alkohol vagy aceton tartalmú oldószerrel törölni kell a zsírtalanítás céljából.

Fedje le egy kevés meleg építési szárítót. Ezután távolítsa el a védőfóliát, majd helyezze a tartóelemeket pontosan a jelölőanyagra és szorosan nyomja meg. Tegye a beállító anyákat a karperecek beállítására, és óvatosan hajtsa őket a műanyagból a stop ütközésig. A csavaranyák közel vannak a tippekhez. Az összeszerelt csomópont a tartóhoz csatlakozik.

Miután a fürdőt állandó helyen helyezték el, végezze el a szint és a magasság előzetes beállítását. Ezután folytassa a pontos beállításokat. Ehhez 4 fa ékszer szükséges. A falak és a kád oldalán vannak meghajtva úgy, hogy a szélek kissé kinyúlnak.

Határoló paszta a papírszalagon. Ezután a képződött rést egy keskeny fúvókával ellátott palack segítségével habozzák fel. Miután a rögzítőhab megkötődött, a fából készült ékeket leszorítják fogók segítségével. Továbbra is meg kell szüntetni a habot, és kiküszöbölni a holtjátékot a csapok kicsavarásával.

Folytassa a következő lépcsőhöz - befejező munkát. A tálat védőfóliával borították, a falakra és a padlóra csempézett. Ezután kézzel húzza meg a lábakat úgy, hogy a fürdő nagyon szorosan illeszkedjen a falhoz.

Húzza meg az anyákat, csavarja őket szorosan a tartóelemekhez. A fürdőszoba magasságállításának helyességének ellenőrzéséhez a méréseket négy oldalról a padlóról végezzük. A mérési különbség nem haladhatja meg a 4 mm-t. Ha ez a feltétel megsérti, a beállítás ismételten végrehajtódik.

Az akril modell felépítése

Az akril fürdők gyakran fémvázzal vannak ellátva. Állítható lábak vannak, amellyel könnyen felveheti a polimer tálca magasságát.

A mellékelt készlet tartalmaz raznomernye fémprofilok, amely már rögzítő furatok, 4 láb, 4 állvány formájában csapok, támcsapágy 4, 16 csavarok, önmetsző csavarok.

A telepítés kezdetén az összeszerelt keretet a tálca aljának közepén helyezik el, a padlón fordított állapotban. A lábak a kerethez vannak rögzítve. Két alátámasztás van alul, három - az elülső él mentén, a fal mentén - még kettő. Végezze el a beállító lábakat a kívánt magasságig.

A fürdõ átfordul, ellenõrizze a vízszintes szintet. Ha nincs eltérés, csatlakoztassa a szifont. A következő lépés a fürdő szélének a falhoz való rögzítése. Ehhez speciális kampókat vagy sarkokat kell tenni. Összefoglalva, szerelt díszítő képernyő.

Amikor a fémprofil vázlata hiányzik, a tálat olyan téglákon helyezzük el, amelyekből az építmény pódiumszerű. Néha, annak érdekében, hogy ne túljussanak a mennyezeten, ahelyett, hogy ez a nagy téglaépítés, oszlopok készülnek. Két vagy három lehet - ez a modell hossza függvénye.

Hasznos videó a témában

A fürdés megfelelő beépítése a videóba:

A fürdőben történő telepítés során felmerülő árnyalatokról:

Nem léteznek olyan követelmények, amelyek szigorú betartásra szorulnak, mint a padló alatti fürdő magassága. A meglévő normák természeténél fogva inkább ajánló jellegűek. A megfelelő választás érdekében nemcsak ezekből a paraméterekből kell kiindulni, hanem az egyes körülményektől is.

A padlófülke magassága - standard és a telepítés tűrése

A fürdő minden fürdőszobának központi eleme, amely nélkül lehetetlen elképzelni, hogy modern, kényelmes házban él. Szerencsére az építőipari üzletek széles skáláját kínálják szaniterek minden ízét vagy gazdagságát a vas, acél és akril.

Annak érdekében, hogy a tartály könnyű legyen a mosáshoz, fontos, hogy ne csak minőségi tartályt válasszunk, hanem helyesen telepítsük. Ebben a cikkben megemlítjük, hogy mi legyen a fürdő magassága a padlóról az általánosan elfogadott építési szabályoknak megfelelően.

Szabványok, normák

A fürdőszobából a padlóról kialakított magassága fontos tényező, amely felelős ennek az egészségügyi berendezésnek a biztonságáért és könnyű használatáért, amelyet a mérete és alakja nem befolyásol. Ez a jelző a tál mélységéből áll, amely különböző modellekben 50-65 cm és a beépítéshez használt támaszok magassága. A tartály beépítési magasságát szigorúan az építési kódok szabályozzák:

 • A padló alatti, a jelenlegi szabvány szerint ajánlott magassága 60 cm, a tálak felszerelése ezen a szinten optimálisnak tekinthető, mivel biztonságos a fürdéshez vagy kilépéskor.

Figyelj! Javasoljuk, hogy az építési kódhoz tartozó mosószer tartály szabványos beépítési magassága tanácsos legyen. Gyermek- vagy szabadidős létesítményekben ez a szám 50 cm-re csökken a higiéniai eljárások kényelmének növelése érdekében.

tűrések

A fürdő ajánlott beépítési magassága, 60 cm-rel egyenlő, a személy átlagos magasságának és a normál tál mélységének figyelembe vételével számítják ki. Azonban a vízvezeték-berendezések telepítésekor a mutatókat egyenként kell megközelíteni, figyelembe véve a lakástulajdonosok kívánságait, valamint a termék méretét. A megengedett magassági tartomány, amely a padló fölé emeli a fürdőt, 50-70 cm.

A tálca szélétől a padlóig tartó optimális távolság a következő tényezők függvénye:

 1. Egy személy átlagos magassága. Minél kisebb az a személy, aki a fürdőszobát használja, annál alacsonyabbra kell felszerelni. Magától értetődik, hogy 150 cm magasságban problémát jelent a 70 cm feletti láb emelése, ráadásul nem biztonságos. Könnyebb a magas személy számára, hogy egy 65-70 cm-es szinten lévő fürdőszobát használjon, mivel nem kell kanyarodni.
 2. Szállás gyermekek és idősebb családtagok apartmanaiban. Ha a fürdőszobát gyermekek, idős rokonok vagy mozgáskorlátozott személyek használják, akkor ajánlatos legfeljebb 50 cm-es fürdőt telepíteni a higiéniai eljárások egyszerűsítése és biztosítása érdekében.
 3. Az egészségügyi berendezések mélysége. Ha a tál mélysége 50 cm, akkor a fürdő minimális szintje 65 cm, mivel a szifon csatlakoztatásához 15 cm szükséges.
 4. A tál mérete és súlya. A szerelvények mérete és súlya befolyásolja a beépítési magasságot. Az öntöttvas modellek jelentős súlya 100-150 kg, így nincsenek közelebb a padlóhoz.

Fontos! Annak meghatározásához, milyen magasra emeli a tartályt mosás közben a telepítés során, fel kell tenned a lábakat, és próbálj meg mászni rajta. Jobb figyelembe venni a legalacsonyabb családtag növekedését, vagy kiszámítani az átlagot.

Telepítési módszerek

A kád maximális magasságának megállapításánál figyelembe kell venni, hogy a szifon felszerelésének minimális távolsága 15 cm. Az egészségügyi berendezés használata nem volt traumás és kényelmetlen, ezért ezt a számot a beszereléskor állíthatja be. Az egészségügyi berendezések telepítését a következő módszerek végzik:

 • A keret segítségével. Egy fém tartószerkezet segítségével gyakran beszúrják az acél és akril modelleket, amelyek vékony falakkal rendelkeznek és deformálódhatnak. Bármi legyen is a tál alakja és mérete, ezzel a kialakítással bármilyen magasságra emelhető, biztonságosan rögzíthető.

A tapasztalt mesterek azt mondják, hogy a legalkalmasabb az, hogy meghatározzák az optimális távolságot a padlóról a kád aljához a csavarok csúszó lábával. Ezek a tartók a fürdő alján vannak rögzítve, majd magasságban állíthatók úgy, hogy a fürdő bejárata és kijutása ne okozzon nehézségeket. A fürdő magasságának pontos meghatározása csökkenti a sérülések kockázatát a higiéniai eljárások elvégzése, valamint a maximális kényelem biztosítása érdekében.

Milyen magasságban telepíti a fürdőt a padlóról: szabvány és tűrések

Fürdőszoba az otthonban - talán a legfontosabb. Egyrészt, az időben töltött idő miatt.

Másrészt viszont ez a helyiség otthoni egészségkárosító mikroklímát okozhat otthon a túlzott páratartalom és ennek következtében a kórokozók megjelenése és reprodukálása miatt.

Ezért, javításokat végezzen a szobában, vagy akár fürdőt is telepít, alaposan át kell gondolnia minden lépést.

A fürdő telepítése - nem elég egyszerűnek hangzik? De nem, ez messze az egyszerű munkától, megfelelő számítást és alkalmazási készségeket igényel.

Ebben az esetben egyetlen részletet sem lehet kihagyni, mivel a fürdő telepítése során meglepetés alakulhat ki, ami később kellemetlen szagot eredményez a szobában, szivárog, gomba és sok más "kellemes" meglepetés.

Ezért a fürdõt bízni kell egy bevált szakemberrel, vagy magának kell telepítenie. Ne felejtsd el a mester vezérlést, még akkor sem, ha közeli barátai tanácsolták neki. És ha mégis úgy döntött, hogy önállóan jár el, akkor meg kell tanulnunk az anyagot, és meg kell birkóznunk az SNiP-vel.

De anélkül, hogy szakemberrel kellene konzultálnunk, az nem nélkülözhető. Egy szakképzetlen személy számára lehetetlen figyelembe venni a telepítés és a technikai jellemzők teljes feltételt.

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy műanyag gátat a fürdőszobába? Olvassa el ezt a cikket.

Válasszon minőségi és olcsó habarcsot a csempeburkolatokhoz a fürdőszobában. Hasznos ajánlások.

Anyaggyártás és alkalmazásuk jellemzője

A mai vízvezeték-piac nagyszerű választékot nyújt a különböző fürdők számára minden formában és méretben. Rendszerint a gyártási anyagok három típusa létezik: acél, öntöttvas, akril.

Minden típushoz saját telepítési funkciók szükségesek:

 • Öntöttvas - régi klasszikus. Sokan még mindig csak az öntöttvas erõs és nehéz puhatestükkel bíznak, figyelembe véve azok tartósságát és monumentalitását. Ezenkívül az anyag tökéletesen megőrzi a meleget és elég egyszerű a tisztításhoz. A fürdõ masszív hatásának köszönhetõen az erõs tartókra kell felszerelni, közvetlenül a termék alapjával kombinálva. Figyelembe véve ezt a tényt, a végső változatban meg kell határozni a fürdő kívánt magasságát.
 • Az acéltermék-termékek sok rajongót is szereztek, köszönhetően a szép megjelenésnek és a rendkívüli költségvetésnek. Az ilyen termékek hátrányai közé tartozik az instabilitás és a minimális hőszigetelés. Azonban nagyon kényelmesek a telepítéshez. Szabályként a magasság-beállító lábakat használják rögzítésként. Mindig lehetséges, hogy pótlólagos anyagokat helyettesítsenek, hogy a fürdést a művelet során magasabbra emelje. A szakértők javasolják egy acélkád felszerelését, amely maximális tapadást biztosít a falakhoz. Az optimális helyszín közvetlenül a három fal mellé állna a maximális stabilitás és biztonság érdekében.
 • Akril - az összes fenti legfiatalabb lehetőség. A kiváló hővisszatartás miatt széles körben ismertek és vásároltak, kellemes tapintású anyagok. Ezenkívül számos forma és szín lehetővé teszi az akril fürdők regisztrálását, még a legdrágább fürdőszobákban is. A szerelés az alján található szereléssel történik, mivel jobb előkészíteni a termék végső magasságát a vásárlás előtt.

Mindhárom típus esetében azonban vannak kötőelemek, amelyek kisebb beállítási lehetőséggel rendelkeznek.
Vásárláskor figyelmet kell fordítani a termék minőségére. Ha az öntöttvas fürdő egyszerűen gyorsan elveszítheti a zománcot, és természetesen a megjelenés, akkor a túl gyakori és nehéz terhelésű akrilfürdő egyszerűen felrobbanhat.

A rossz minőségű fürdők mérgező vegyületeket is képezhetnek, amikor a víz elpárolog, amelynek összetevői gyakran rossz minőségű zománcba esnek.

Miért fontos tudni a padlóról a fürdőszoba magasságát: az elfogadott szabványokat

A fő mutató a fürdő szokásos beépítési magassága a padlóhoz. Általánosságban elmondható, hogy a "standard fürdőmagasság" kifejezés a fürdőszobától a padlóig terjedő távolságot jelenti. Ennek alapja a telepítés során a funkcionalitás és a biztonság biztosítása.

Építési kódok azt javasolják, hogy a készüléket a padlószinttől legalább 60 centiméterre telepítse.

A legtöbb szovjet építésű apartman nagyon kis fürdőszobával rendelkezik, mivel a fürdő legáltalánosabb helyzete - a falak közelében. Tágas fürdőszoba jelenlétében a kádat a szoba közepén is elhelyezheti. Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy legalább egy méter szabad helyet kell hagyni az egészségügyi geniusz termékéhez.

tűrések

Annak ellenére, hogy meglehetősen kategorikus kijelentéseket tett a fürdő szükséges magasságáról, a valóság még mindig saját korrekciókat tesz lehetővé, és lehetővé teszi a szabványok lehető legszorosabb hozzáigazítását az egyes konkrét helyzetekhez.

A fürdő magasságától függően a használat kényelmétől függ.

Például az átlagos fürdőmagasság orvosi és gyermekgondozási létesítmények esetében nem ajánlott 50 cm-nél nagyobb.

A szokásos lakások esetében a szabvány még mindig pontosan 60 cm-t ajánl, úgy gondolják, hogy ez a legoptimálisabb magasság, ami nem veszélyezteti az egészséget és az életet.

Elméletileg a fürdőszoba magasságának olyannak kell lennie, hogy ne okozzon kellemetlenséget a legalacsonyabb családtag és a nyugdíjasok számára. Ehhez egyszerűen kérdezze meg a háztartást, hogy próbálja meg felemelni a lábát az oldalán, majd az optimális magasság egyértelműen megjelölve.

Vásárolnék orosz csempékből? Olvassa el az előnyeit és hátrányait.

A kerámia fürdőszoba kanyarog egy nagyszerű módja annak, hogy megvédje az ízületeket a fürdőszoba és a fal között, hogy ott víz érkezzen.
http://vannaja-komnata.com/remont/gidroizolyatsiya/keramicheskij-bordyur.html

A fürdő helyes beállítása?

Az épületkódok által meghatározott magasság két vagy három sorban gazdaságosabb és esztétikusabb elrendezést tesz lehetővé a burkolólap burkolatának, anélkül, hogy az anyag vágása vagy felesleges széttöredezése lenne.

Annak érdekében, hogy ideálisan telepítse a fürdőt, kövesse a szakértők tanácsát:

 • Húzza el vízszintesen, míg a maximális pontosság elérése érdekében jobb az építési szintet használni.
 • Az a szög, amelyen az oldal a falon nyugszik, pontosan 90 fok.
 • Ha nem lehet tökéletesen vízszintes helyzetbe állítani a fürdõt, akkor az aljzatot kell használni. Például beállíthatja a pozíciót fémlemezekkel. Leggyakrabban a kis tömítések körülbelül 5 milliméter vastagságúak és 10 cm-es oldalak. Az alumíniumlemezek használata a fém nagy puhasága miatt elfogadhatatlan.
 • A nehéz, például vastermékek süllyedésének megelőzése érdekében a tömítéseket viszonylag puha talpon kell elhelyezni. Leggyakrabban ilyen esetben erős fából készült fából készült rudakat használnak.

A fürdő kiválasztása és felszerelése mellett ragaszkodnia kell a nem túl nagy ajánlatok listájához a kiváló minőségű telepítéshez. Az üzembe helyezés során az állami szabványoknak való megfelelés védelmet nyújt a termék működésében esetlegesen felmerülő esetleges veszélyekkel szemben. Ezért a szerelőnek szüksége van a gondozásra, a technológia ismeretére és az építési jogszabályok tiszteletben tartására.

Jól megválasztott anyagok és a fürdő maga teszi a szobát kényelmesen és biztonságosan minden családtag számára.

Tekintse meg a videót arról, hogyan kell megfelelően felszerelni a fürdőt lézersugárral:

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Valahogy nem gondolkodtunk arra, hogy milyen magasságba helyezzük a fürdőt. A műanyag és egyéb új modellek azonnal elutasításra kerültek. A legerősebb az öntöttvas. Vásárláskor már lábakkal volt összekapcsolva. Az eredmény egy szabványos méret 60 cm.

A szovjet fürdőszobák rendkívül kicsiek. A legalacsonyabb. Ne fordulj meg. Mosógépet szereltek fel, szinte nincs hely.

A padlófülke magassága - szabványok és normák, amennyire le lehet őket utasítani, szerelési utasítások

A fürdőszoba kialakításának tervezésekor minden tulajdonosnak figyelembe kell vennie a lehető legtöbb tényezőt az egészségügyi berendezések színének, alakjának és méretének tekintetében. A paraméterek kombinációjakor különös figyelmet fordítunk a padlóra jutó fürdő standard magasságára.

A fürdőszoba teljes választékának megválasztásánál figyelembe kell venni saját méreteit, és azt, hogy a használatra tervezett berendezések miként illeszthetők bele a benne elhelyezhető háztartási készülékekbe.

A fürdőszobába helyezett fő egészségügyi eszköz maga a betűtípus. Biztonságosnak és kényelmesen használhatónak kell lennie.

A padlószinttől függően a padlószinthez viszonyított standard fürdőmagasság a padlószinttől 70 cm, de bizonyos tűréshatárok vannak. Tehát, ha kisgyerekek élnek a házban, akkor a fürdőkád megengedett 60 centiméter magasságban. Ugyanez a szabály vonatkozik az idősebbekre is.

Ennek a paraméternek a fő kritériuma a biztonságos felhasználási környezet biztosítása.

A cikk összefoglalása

Normák és szabványméretek

A legfontosabb dimenzió a fürdő magassága. Függetlenül attól, hogy milyen alakúak és más méretűek, de az előfeltétel a helyiség alja és padlója közötti rés.

A padlófülke magasságának optimális 12-15 cm-es rést kell biztosítania a szifon felszereléséhez és további karbantartásához. És ha a házban élők egyedi adatai szerint a felső szélnek legalább 60 cm-es magasságnak kell lennie, a problémát csökkentett mélységű font megvásárlásával oldják meg.

Néhány helybeállítási lehetőség:

 • a betűtípustól a falig terjedő távolságnak, ha nem tapad, legalább 70 cm szélességűnek kell lennie a személy szabad mozgásának biztosítása érdekében;
 • a szabványos fürdő alja közötti távolság kb. 15 cm legyen a kimeneti szifon befogadására;
 • A betűtípust szigorúan a horizonton kell beállítani a felső élhez képest, mivel a lejtés a fürdőszerkezet által biztosított.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a szabványos szabályok ajánlás jellegűek. Bizonyos esetekben eltérések vannak például a gyermekek és az orvosi intézményekben, a padló alatti fürdő standard magassága biztonsági okokból fél méterre csökkenthető.

A fürdő magasságára vonatkozó ajánlásokat, amikor elhelyezik, a SNiP 3.05.01.85.

A font kiválasztásakor figyelembe veszik a különböző mutatókat. A házban élő emberek dimenziói befolyásolják a belső dimenziók meghatározását.

Ugyanakkor a modern körülmények között a telepítés helyének nagysága gyakrabban befolyásolja a betűk méretét. Sajnos a modern szabványok nem teszik lehetővé a nagyméretű városi lakások használatát.

Az átfogó méretek mellett figyelembe kell venni a lábak magasságát is, amelyek meghatározzák a padló és az alj közötti rés méretét. A mutató fontos, mert szifont tartalmaz.

A fürdő lábai mindig magasság-beállító eszközzel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy minőségi szempontból magasságban állítsa szigorúan vízszintes helyzetben.

A jelenlegi szabványoknak megfelelően a fürdőméretek a következők lehetnek:

 1. Szabvány - 170 (1700 cm - 700 cm - 560 cm).
 2. A szabvány 160 (1600 cm - 700 cm - 560 cm).
 3. Szabvány - 150 (1500 cm - 700 cm - 560 cm).
 4. Standard - 130 (1300 cm - 700 cm - 575 cm).
 5. A szabvány 120 (1200 cm-700 cm - 610 cm).

Tekintettel arra, hogy a padló alján lévő lábak teljes magasságának legfeljebb 70 centiméteresnek kell lennie, ezt a szabályt ajánlott használni a használat biztonsága érdekében.

Néha a méret választása annyira korlátozott, hogy be kell szerezni egy sitz fürdőt, ebben az esetben a betűk mélysége elérheti a 70 cm-t, a magasság a felső élhez növekszik. Ebben az esetben egy fogantyút szerelnek a falra a biztonság érdekében.

Telepítés, telepítés és csatlakoztatás - utasítás

A fürdőszobában végzett javítás a vízvezetékcsere helyett mindig választ kell adnia a kérdésre - hogy mit, hol és hogyan csatolhat. Először is, meg kell oldani a racionális vízellátás és szennyvízelvezetés problémáit.

Ezenkívül szükséges a függőleges és vízszintes felületek szintre állítása az ezt követő kikészítéshez. Ebben az esetben nem szabad elfelejtenünk, hogy a lejtőket a lefolyóháló irányába rendezzük.

A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez nagy tömegének köszönhetően a legtöbb hőálló és csendes vízzel töltött. Ezt a padlóval párhuzamosan kell felszerelni, a fent leírt szerelési magassági követelményeknek megfelelően.

Jelentős súlya kétségtelen előnyt jelenthet, mivel biztosítja, hogy a fürdőkád használat közben stabil maradjon, és nem igényel további intézkedéseket a terület megerősítésére.

A legelterjedtebb az árminőség szempontjából az acél fürdők zománcozott belső felülettel. Sokkal könnyebb öntöttvas, ezért könnyebb telepíteni.

A zajszigetelés és a zománcozott belső felület hőtermelésének csökkentése

De a jelentős hiányosságok két jellemző. Az első a vízzel töltött zaj, a második pedig az anyag nagy hővezetőképessége miatt gyors hűtés. Az ilyen problémák elkerülése érdekében az alábbiak szerint járjon el:

 1. Fürdő közvetlenül a helyén a helyét dőlve alulról felfelé.
 2. Az alsó és az oldalfelületet alaposan megtisztítják a szennyeződésekből, acetonnal zsírtalanítják.
 3. Az oldalak és a fenék felületén felhordó habot helyezünk és gondosan kiegyenlítjük.
 4. Az alkalmazott réteg polimerizációja 24 órán belül megtörténik.

Továbbá, ha szükséges, az erősen kiemelkedő töredékek éles késsel kiegyenlíthetők.

A betűtípustól származó külső felület ilyen kezelése jelentősen megnöveli hőállóságát, és csökkenti a zajszintet a töltés során.

Az ilyen hajó testének gyengesége a deformálás során a töltés és a használat során szintén figyelmet és további finomítást igényel. Az ilyen tartályokat egy további téglaalapra szerelik fel, amely kompenzálja az alsó terhelést.

Ebben az esetben a 170 x 70-es fürdő magassága a padlóról normál és 70 centiméter.

Telepítési utasítások

A fürdő telepítése olyan felelős művelet, amely a szakemberek számára leginkább megfelelő, vagy felügyelete alatt függetlenül végezhető. A következő szabályokat kell betartani:

 1. Az SNiP követelményeinek megfelelően a fürdőt tökéletesen sík, vízszintes felületre kell felszerelni. A padló felületének simító tulajdonságainak meg kell felelniük a betűk tömegének és az öntözött víz tömegének. Különösen az öntöttvas edények esetében jobb használni a porcelán kőlap burkolólapokat.
 2. A fürdő telepítéskor történő megőrzéséhez utolsó telepítésre kerül sor, amikor a fő befejező munkálatok befejeződtek.
 3. Előzetesen meg kell határozni a helyét, beleértve a tartóeszköz kialakítását. Vegye figyelembe a telepítés módját - az alapra, a fém keretre vagy közvetlenül a rendszeres lábakra.
 4. Bizonyos esetekben, ha fémfürdőt használnak, a szabványos lábak nem nyújtanak működési jellemzőket. Idővel a zománc feltörhet és lehúzhatja az alján lévő lábtartó alját. Ezért a vékony fémlemez héjait speciális bölcsőre kell felszerelni, ami növeli a tartófelületet.
 5. A padló alatti kád normál magasságát feltétel nélkül fenntartják.

A szerelési akril termékek jellemzői

Az akrilfürdő használata saját tulajdonságokkal bír. Ennek az anyagnak a teste jelentősen deformálódhat, amikor vízzel tölti és az eljárások elfogadása.

Ezért az ilyen termékeket egy speciálisan elkészített fémkerettel rendelkező hordozóval szerelik fel. A terhelések észlelési pontjai oly módon vannak elrendezve, hogy a betűt nem csak az alján, hanem a felső karimán is megőrzik.

A fürdő telepítésének legnépszerűbb módja azonban egy téglaalapra telepítése. A fektetés oly módon történik, hogy az akril fürdő magassága a padlóról megfeleljen a szabványnak, és legfeljebb 70 centiméter. Az eltérés elfogadható, de csak a mutató csökkenésének irányában.

Az akrilfürdő alatt lévő tartóalapot a dekoratív bevonatok utólagos megfontolásával alakítják ki.

Beszéljünk egy kicsit a készülékről és a jakuzzi működési elvéről

Az idők nem olyan távoliak, hogy a tulajdonos vagyonának jele a házban lévő jakuzzi. Ma egy ilyen pezsgőfürdő számos otthonban kapható, és szükségszerűen szolgál, lehetővé téve, hogy pihenjen és megfiatalodjon egy kemény napi munka után.

Nézze meg a videót

De egy ilyen eszköz beszerzése csak az első és nem a legnehezebb lépés. A legfontosabb az, hogy helyesen telepítsük. Természetesen meghívhat egy tapasztalt szakembert, de részletesen tanulmányozta az eljárást, magad is megbirkózhat ezzel a feladattal.

A hidraulikus masszázs kádja a következő alapelemekből áll:

 • egy tál alakú edényt, amelyet betűkészletnek is neveznek;
 • lyuk vízbevitelhez;
 • fúvókák a vízsugarak és a levegő kiömléséhez;
 • a pezsgőfürdő és a levegőztető hálózat csővezetéke;
 • szivattyúállomás, amely folyadékot pumpál a hidromasszázs rendszeren keresztül;
 • kompresszor levegőbevitelhez és szivattyúzáshoz a levegőztető rendszerben;
 • vízelvezető nyílások a csatorna víztelenítéséhez;
 • szabályozó és szabályozó egység;
 • támogató rendszer pozícionálóval a telepítés során;
 • keverőberendezés a víz hőmérsékletének a betöltés közben történő beállításához;
 • vezérlőpanel.

A hidromasszázs készülék működési elve egyszerű - a kádat a kívánt hőmérsékletű vízzel tölti keverővel, míg a folyadék egy része a hidromasszázs rendszer csöveibe kerül.

A szivattyú nyomást fejt ki, és a folyadék nagy sebességgel távozik a fúvókákból, és masszírozó hatást fejt ki az emberi testre.

Ezen hatás mellett egy aerátor is bekapcsolható, és a levegő további hatása nyerhető tiszta vízsugár formájában vagy vízzel keverve. Az egész folyamatot pneumatikus vagy elektronikus rendszer vezérli.

A modern hidromasszázs készülékek különféle célokra tervezett funkciói - zenét, rádiót, televíziót, valamint színhatásokat hoznak létre. Lehetséges aromatizáció a levegőben, ozonációban és egyéb lehetőségekben.

A fürdők felszerelésének minden formája

A gyártás anyagától, a betű alakjától és méretétől függetlenül a telepítésnek számos általános szabályt kell betartania:

 1. A lábak a fürdőbe olyan helyzetben vannak elhelyezve, hogy a szifon szabadon, torzulások nélkül belépjen a vízelvezető csőbe. A behelyezés előtt szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a csőre.
 2. A telepítés során ellenőrizni kell, hogy a fenék megfelelő lejtése jelen van-e a lefolyó lyuk felé. Ebben az esetben a felső élnek párhuzamosnak kell lennie a padlóval. Az elhajlást hajótervezés biztosítja.
 3. Ha a betűtípust a fal közelében helyezi el, az ízületek megbízható tömítése szükséges. Ez biztosítja a cementhabarcs repedéseinek beágyazását és a kerámia sarkokból való megfékezést. A külső varratot olyan festékkel kell festeni, amely ellenáll a nedvességnek.
 4. A nagy rések téglával vannak lezárva, vagy bármilyen alkalmas lemezanyaggal vannak bevonva, majd díszítőanyagokkal készültek.
 5. A fürdőt földeléssel kell felszerelni. Vastag rézhuzalból vagy aprítóból készül. Az acélszalag alkalmazása elfogadható.
 6. Ha hidromasszázsos fürdőt használ, további kommunikációt kell létesíteni a villamos energia és a víz rendszeréből. Még egy ilyen eszköz megválasztásakor is meg kell jegyezni, hogy a normál működéshez a víz nyomása szükséges 4,5-6 atmoszférában. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a szivattyú formájában további berendezések beszerzésére és használatára kell figyelni, ami növeli a nyomást a vízvezeték-rendszerben.

Tippek és trükkök

 1. Még akkor is, ha bizonyos képességei vannak az építőiparban és a vízvezetékben, ne hagyja figyelmen kívül a tapasztalt szakemberek tanácsát.
 2. A fürdő hidromasszázzsal történő felszerelése során feltétlenül szükség van egy szakember részvételére, maga a munka nem minősül minőségi szempontból.
 3. A kombinált fürdőszobában végzett vízvezetékszerelés során biztosítani kell az eszközök mindegyikéhez való ingyenes megközelítést.
 4. A vízvezeték-berendezések kiválasztásánál figyelembe kell venni az Ideal Standard termékcsaládot. Ez egy minőségi európai fürdőszobai berendezés, amely megfelel bármilyen követelménynek. Európában gyártott és az egész világon elosztva. A hamisítványok a piacon szinte soha nem fordulnak elő.

Gondoskodni kell a padló és a csatorna csomópontjainak lezárásáról.

A fürdő magassága a padlóról: a javítás sajátossága

A fürdőszobák fő sajátossága a sokoldalúság, és a padlóról kialakított fürdőkád magassága az egyik legfontosabb dolog, amelyet a fürdő felújítása során meg kell határozni.

Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a normál apartmanokat nem nagyméretű felvételek különböztetik meg, és ennek megfelelően a benne lévő fürdőszobák nagyon kicsiek, akkor elképzelheti, hogy milyen nehézségek merülnek fel azok felújításakor és felújításakor. A fürdőszoba és a WC kombinálásával kiléphet a helyzetből, és így kibővítheti az érdekes tervezési megoldások használatának lehetőségeit.

Az öntöttvas fürdő lábakkal állítható magassága jelentősen bővíti a helyiség dekoráció lehetőségeit. Az épületek és a befejező anyagok széles választékának jelenléte ma is érdekes a szaniter berendezések tervezésénél, és ennek köszönhetően számos lehetőség kínálkozik a különféle színek használatához.

A fürdők jellemzői és választása

Mielőtt megkezdené a fürdőszoba felújítását, gondoskodnia kell a vízvezeték felvásárlásáról. Miután a felszerelést előtted és a paramétereinek ismeretében könnyebbé válik a szakemberek számára a víz és a csatorna összekapcsolása.

Válasszon egy fürdőt ízlésének és a fürdőszoba méretének megfelelően. Ugyanakkor a padlófelület mellett figyelembe veszi a padlóról a mennyezetig terjedő fürdőszobát.

A fürdő legelterjedtebb típusa ma:

 • öntöttvas;
 • acél zománcozott;
 • akril.

Tipikus fürdő diagram

Az öntöttvas fürdők jó állapotban vannak, mert hosszú ideig tartják a vízhőmérsékletet. Ezek közül meg kell jegyezni, hogy a külföldi gyártás, kisebb vastagságú, nagyon jó minőségű zománc bevonat és csavaros lábak, amelyek nagyban megkönnyítik a telepítést. Az öntöttvas fürdő magassága az ilyen lábak használatával beállítható.

Ha acélfürdőről beszélünk, sokkal esztétikusabbak, de gyorsan lehűtik a vizet. Alacsonyabb tömegük miatt nem olyan stabilak, mint az öntöttvas. Az acélfürdő magassága ugyanolyan figyelmet igényel.

Az akril fürdők falvastagsága legfeljebb 9 mm, a vízhőmérséklet és a gyönyörűség megőrzése. Azonban az öntöttvastól eltérően az akril fürdők különös gondosságot igényelnek.

Ezeket folyékony tisztítószerekkel mosják puha törlőkendővel, karcolások vagy forgácsok esetén a hibákat speciális megoldásokkal eltávolítják. Az akrilfürdő magassága befolyásolja annak használhatóságát.

Vízvezeték szerelési funkciók

A fürdő méretei és modellje meghatározza a későbbi munkák menetét: először fürdőt, majd a többi berendezést telepítenek. Ha hidromasszázs készülékkel ellátott fürdőt terveznek, akkor a munkákat fordított sorrendben hajtják végre.

A szoba nagy területe, valamint a fürdőszoba megfelelő magassága lehetővé teszi, hogy a szabványos háztartási (150x70 cm) helyett nagyméretű, 180x80 cm méretű importált fürdőt helyezzen be.

Szerelje be a fal melletti fürdőt. De ha a szoba területe nagy, akkor középen helyezheti el. Biztosítani kell, hogy a fürdő körül kb. 1 méter szabad hely álljon rendelkezésre a megfelelő létesítmények biztosításához.

A fürdõmagasság nem az utolsó olyan tényezõ, amely meghatározza annak kényelmét. Általában 50-70 cm közötti.

A fürdőszobában a küszöb magassága az SNiP szabályainak megfelelően 3 cm legyen.

Miután befejeztük a fürdő telepítését, folytassuk a mosogatók telepítését.

A felépítés és a rögzítés módja szerint három típusból állnak:

 • mosdó konzol - a falra szerelve tartókonzol;
 • a tulipán héja a lábán áll;
 • mosogató beépített asztalra.

A mosdókagyló elegendő szabad helyet foglal el előtted.

A mosogató típusának megválasztása befolyásolja az Ön preferenciáit és tervezési szándékát.

A könnyű használat érdekében szükséges, hogy a mosogató előtt szabad helyet hozzon létre, amely kb. 70 cm széles és 110 cm hosszú.

A fürdőszobában lévő tartozékok beszerelésének szabályai:

 • Két mosogatószerkezet beszerelésekor a keverő tengelye mentén több mint 90 cm távolságban helyezkednek el. Egy dupla mosogatóval lehet helyettesíteni, de a kényelem szempontjából rosszabb.
  Az öntöttvas fürdő magassága a lábakkal nem akadályozhatja a mosogató normál használatát.
 • Az al-tükör polc a mosdó 85-90 cm-es magasságában van felszerelve, és maga a mosogató magassága 80 cm magasságban van a padlószinttől (egyedi keverő). Ha a keverőt a fürdővel osztják meg, akkor a fürdő magasságát is figyelembe veszik.
 • A tükör, a polcok és a szekrény helyét, valamint a lábfürdő magasságát a felhasználók magassága határozza meg.

A keverő kiválasztása és telepítése

Nem az utolsó hely a fürdőszoba kialakításában keverő. Jelenleg a keverők széles választéka áll rendelkezésre. Vannak olyan modellek, amelyek két daru-dobozból állnak - meleg és hideg vízhez, valamint a víz áramlását szabályozó gömbcsuklóval ellátott keverőkhöz.

Most már vannak csaptelepek a fürdőszobához, termosztátokkal és víznyomás kompenzátorokkal, csaptelepekkel, fotocellákkal és érintőgombokkal. Lehetősége van ezekre a frissítésekre, ha pénzügyi lehetőségei vannak.

A csaptelep beszerelésének szabályai a fürdőszobában

Az importált csaptelepeket a magas műszaki jellemzők és a kiváló formatervezés jellemzi, de magas színvonalú vizet igényelnek. Ezt nem mindig biztosítja vízellátó rendszerünk, ezért a mi körülmények között az ilyen modellek nem elég megbízhatóak.

A lehetséges károsodás elkerülése érdekében speciális vízszűrőt kell felszerelni. Ha nincs szűrő, akkor előnyösebb lesz egy hagyományos keverő felszerelése. A termék kiválasztásánál a fürdő típusát is figyelembe veszik: magassága és a helyiség egészének jellemzői.

A kombinált fürdőszoba javításának jellemzői

A zuhanyzó 1,5 m magasan van a padlóról. A törölközőállványok beszerelésekor győződjön meg róla, hogy a kádból elérhető távolságra vannak.

A modern WC-tálak is sokkal jobbak, mint a régi minták. Ezek egyszerűen telepíthetők: két csavarral rögzíthetők. A rugalmas tömlő segítségével történő vízellátás és a műanyag csövek vízelvezetése lehetővé teszi az ilyen berendezések bármilyen felszerelését. A vécécsészék széles választéka színes, formájú és méretű.

A kombinált fürdőszobában az öntöttvas kád magassága, megjelenése és a design jellemzői befolyásolják a WC-modell kiválasztását.

Tipp A WC felhelyezésekor előtte kb. 0,6 m szabad helyet kell biztosítani, és mindkét oldalon legalább 0,4 métert kell elhelyezni.

 • A modern WC-tálak (többnyire a Cseh Köztársaságban) számos modellje vízmérő készülékkel rendelkezik. Ezekben a vízfogyasztás szokásos módja gazdaságos (2,4 l).

A kombinált fürdőszoba legegyszerűbb megoldása a fali fali WC-tál.

 • Kiváló formatervezés aranyozással és festéssel, valamint magas színvonalú az olaszországi, franciaországi, spanyolországi és finnországi elit WC-kkel. Az értékesítés során fémből készült WC-k is találhatók, gömbzáró mechanizmusokkal és fém úszókkal. Ezek a legmegbízhatóbbak, bár a megjelenés itt kissé alacsonyabb.
 • Vannak olyan WC-tálak legújabb modelljei is, amelyek nem igénylik a padló rögzítését. A falra szerelik, ami kb. 0,3 négyzetmétert takarít meg. m padlófelület, és nagyban leegyszerűsíti a tisztítási folyamatot. Ez egy nagyszerű megoldás a kis kombinált fürdőszobákban. Az akril fürdőkád könnyen beállítható magassága lehetővé teszi, hogy harmonikusan csatlakoztassa azt ugyanabban a helyiségben a WC-tál ez a modelljével.

A WC kiválasztásakor emlékezetessé kell tenni, hogy a csatorna a fürdőszobában van. A régi házakban a padló. Ebben az esetben szükség van egy WC-re, amely lefelé irányuló lefolyó.

A fürdőszobai kiegészítőknek egy fűtött törülközőtartónak kell lenniük. A modern modellek díszítik a fürdőszobát is: krómozott, aranyozott, zománcozott, nagyon eltérő formában. Néhány modell csuklós eszközzel van ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen megfelelő helyzetbe forgathatók legyenek.


A padlótól 1,2-1,3 méteres magasságban fűtött törülközőtartót használjon. Modelljének megválasztását befolyásolja a vízellátás jellemzői (falról vagy párhuzamosan a falra).

Nagy gyakorlati követelmény - a fürdőszoba tervezés egyik fő koncepciója. A vízvezeték kiválasztásával és felszerelésével biztosítja a kényelmes használatát a fürdőszobában sok évig. Összefoglalva, csak a fürdőszobát kell saját ízléssel díszíteni, így a praktikusság mellett a szoba megjelenését is élvezheti.

Melyik magasságban a padló és hogyan kell telepíteni a fürdő?

A kényelem a fürdőszobában fontos összetevője a kényelmes tartózkodás egy adott szobában. Ahhoz, hogy zuhanyozni, mosni vagy más eljárást lehessen tenni a zuhanyzóban vagy a WC-ben, fontos, hogy szabadon hozzáférhessen mindent, amire szüksége van. Ha a zuhanyzó helyisége megfelelő méretű, akkor sokkal kényelmesebb a fürdő telepítése, hogy különböző lehetőségeket kínáljon a vízkezelésre. A termék megvásárlásakor világosan meg kell tudni, hogyan kell felszerelni, és milyen magasságban kell a padlótól a telepítés megkönnyítése, a csatorna tisztítása és természetesen a használat során.

Jellemzők és normák

A fürdőhely javítása vagy a fürdő önmagában történő cseréje során nemcsak a megfelelő vízkezelési tartályt kell kiválasztani, hanem a szabványoknak megfelelően is telepíteni. A fürdőszoba méretétől függ a használat kényelmétől. Ennek elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy magában tartsa a vizet, és ne engedje, hogy átjusson a helyiségbe, de ugyanakkor kényelmes egy felnőtt gyermek vagy egy idős ember számára, hogy belépjen rajta.

Nem számít, milyen fürdő lesz a helyiségben, fontos, hogy azt a megfelelő magasságba helyezzük, amelyet a szabályok szabályozzanak:

 • A padlószint magassága 60 cm, így a padlóról a fürdő felső széléig ilyen távolság könnyedén bejuthat és elhagyhatja a fürdőt.
 • A fürdőnek a helyiség falától való távolságának legalább 70 cm-nek kell lennie ahhoz, hogy szabadon megközelíthesse a fürdőt és használhassa bizonyos igények kielégítésére.
 • A padló alján lévő kád minimális magasságának legalább 15 cm-nek kell lennie, ennek a mutatónak a különböző típusú szerkezetek ellenére stabilnak kell lennie.
 • Szükséges a termék telepítése, zökkenőmentesen, elővigyázatosság nélkül, mivel azt a gyártó biztosítja és a mosogatóhoz irányítja.

A fürdő magassága megváltoztatható, ha gyermekgondozó központ, ahol a berendezést eredetileg a felnőtteknél kisebb magasságú gyermekek használják.

A fürdőszoba optimális magasságának kiszámításához olyan mutatókra kell összpontosítania, mint:

 • A szobában élők átlagos magassága. Így a magasság 50 cm lehet, ha a család nem magas, és sok gyermek van, vagy 70 cm-re emelkedik, ha több magas felnőtt él a lakásban.
 • A lakásban élők kategóriájának elszámolása: nyugdíjasok, fogyatékos emberek, gyerekek, amelyek szintén jelentősen befolyásolhatják a telepítési magassági mutatókat.
 • A fürdőszoba kiválasztása mélyen. Ha viszonylag mély, és 50 cm-rel egyenlő, akkor figyelembe véve a szifon felszereléséhez szükséges 15 cm-es emelkedést, a szint 65 cm-re emelkedik.
 • A fürdőszoba mérete és súlya. Ha az anyag öntöttvas, a szerelésnek legalább 15 cm-re kell lennie a padlóról, a könnyebb anyagoknak kis ingadozásaik lehetnek.

Így a családtagok sajátossága és a beépített fürdő sajátossága alapján kiszámíthatja az összes szükséges mutatót a berendezések megfelelő felszereléséhez és kényelmes használatához

A fürdő magassága a padlóról

A fürdőszoba kényelmes és kényelmes használata érdekében fontos, hogy betartsák a termék telepítéséhez szükséges követelményeket. Nem csak az anyagválasztásról van szó, hanem a padlóhoz viszonyított helyes magasságról is. Ugyanakkor nem csak kódok és szabályok építésével, hanem egyéb jellemzőkkel is vezérelnek.

Előírt szabványok

Ebben az esetben van egy különleges rendelkezés az SNiP-ben, ami a fürdő pontos magasságát jelzi a padlóról. Végtére is, a könnyű használat és még fontosabb a biztonság, közvetlenül függ az egészségügyi berendezés optimális magasságának megválasztásától. A magasság a tál mélységétől és a lábak vagy támasztékok magasságától függ. A modelltől függően a tál mélysége 50 és 60 cm közötti lehet.

Ha az SNiP-ben előírt normákról beszélünk, ezek a következők:

 1. A fürdő magassága a padló felületéről pontosan 60 cm legyen, ez a legjobb lehetőség egy felnőtt számára. Ez a távolság biztosítja a biztonságot a búvárkodás és a kád elhagyásakor, valamint az egyszerű használat.
 2. Ha a fürdő nem a falhoz közel helyezkedik el, akkor a vízvezeték-szerelvénytől a falig terjedő távolságnak legalább 70 cm-nek kell lennie, ily módon egy személy szabadon áthaladhat a berendezésen.
 3. A tál mérettől függetlenül a rendszeres fürdő alját fel kell emelni legalább 15 cm-rel a padló felett, amikor fel van szerelve. Ez a termék alján található szifon telepítésére és csatlakoztatására szolgál.
 4. Ami magát a fürdőszobát illeti, nem kell szögben felszerelni. Elég, hogy szigorúan vízszintesen telepítse. A benne lévő leeresztő lyuk szükséges előfeszítése már előre elkészült a gyártásban.

Kiderül, hogy a szabványok 60 cm-es optimális magasságról beszélnek, de szeretném megjegyezni, hogy ez nem törvény, hanem ajánlás. Például, ha gyermekgondozási vagy egészségügyi létesítményekről beszélünk, akkor a fürdő magassága 50 cm-re csökkenthető.

Igaz, vannak más toleranciák is, amelyeket fontolóra kell venni.

Lehetséges eltérések

Tegyük fel most, hogy a 60 cm-es fürdő magasságát véletlenül vették. A legjobb átlagértéket a személy átlagos magasságához és a tál normál mélységéhez számították. Mindazonáltal a berendezés telepítésének elvégzésével a probléma egyedileg megoldható, a tulajdonosok kívánságaitól és a fürdőszoba méretétől függően. Az SNiP-ben előírt előírások mellett adja meg a megengedett magassági tartományt. 50-70 cm-es tartományban van, amelyen a kád felemelhető a padló felett.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tényezőket, amelyek a padló feletti optimális magasságot befolyásolják:

 1. A családtagok átlagos magassága. Van itt egy minta, hogy minél kisebb a fürdőszoba felhasználójának növekedése, annál alacsonyabb kell telepíteni. Logikus, hogy 150 cm-es növekedés esetén nagyon nehéz lesz legfeljebb 70 cm-es lábat dobni. De ha egy személy magas, akkor kényelmesebb lesz rá, hogy egy 65-70 cm-es vízszintes fürdőt használjon, nehogy túl alacsony legyen.
 2. Akár gyermekek vagy idős családtagok élnek a szobában. Logikus, hogy az idősek és a gyerekek nem tudnak kényelmesen belépni a fürdőbe, amelynek magassága a padlóról 65-70 cm, mozgásuk korlátozott. Ezért jobb, ha a vízvezeték felszerelést 50 cm magasra telepítené, a nagy családtagok elviselni fogják, és a vizek a gyermekek és az idősebbek számára ideális választás lehet.
 3. A tál mélysége szintén befolyásolja a magasság kiválasztását. Ha például 50 cm-re van, akkor figyelembe véve a szifon felszereléséhez szükséges 15 cm-t, akkor a minimális méret, amelyre a fürdőt fel lehet emelni, 65 cm, ezért kisebb távolságot kell választani, majd a tál mélységét kisebbre választják.

Ezeket a tippeket kell követni annak biztosítása érdekében, hogy minden családtag elégedett legyen a fürdő működésével. Mielőtt egy fürdőszobát telepítene, kérdezze meg magától, ki fogja használni, és mi a családtagok átlagos magassága. Ezenkívül fontos, hogy az idősekre és a gyermekekre gondoljon. Egy másik árnyalat a befejeződések választéka. De mi a célja? Az a tény, hogy ugyanaz a csempe, amelyet a fürdőszobában használnak, saját méretű. Ahhoz, hogy befejezze a gyönyörű megjelenést, azonnal el kell kezdenie, hogy a fürdő szélén álljon.

A fürdőanyag szerepet játszik?

A modern piac tele van különböző fürdőszobai modellekkel, amelyek a fürdőszobába telepíthetők. A tartomány nagyon széles. De leggyakrabban a felhasználók a következő típusú termékeket preferálják:

 • acél fürdők, zománc által védve;
 • öntöttvas fürdők;
 • akril termékek.

Mindegyik a gyártás anyagában különbözik. Van-e különbség, hogy milyen magasságban kell telepíteni az egyik vagy másik lehetőséget? Kezdjük, fontolja meg az egyes típusok jellemzőit.

A legnehezebb és összességében öntöttvas fürdőnek nevezhető. Maga az anyag tartós és tartós, de nagyon nehéz. Az ilyen fürdőket széles körben használják a Szovjetunióban, és még mindig népszerűek. Az öntöttvas lábak a testhez kapcsolódnak. Tulajdonságai miatt bárhol, a fürdőszoba közepén, sarokba vagy fal közelében helyezhető el. A fürdő fő jellemzője nem a súlya, hanem a bennük lévő víz hőjének hosszú ideig tartó megőrzése. Ez egy ideális lehetőség azoknak, akik hosszú ideig meleg fürdőben szeretnek feküdni. Az egyetlen caveat, akkor pontosan válassza ki a távolságot a padlóról a szélére, mivel a telepítés után nagyon nehéz lesz kijavítani valamit. Öntöttvas fürdő telepítési lehetőség:

Az akril termékek korszerűbbek. Előnye az alacsony súly, a könnyű telepítés és a modern, gyönyörű kialakítás. Különféle méretű és alakú berendezések vannak. Ha a mínuszokról beszélünk, alacsony erõvel rendelkeznek. Ha a családban nagyobb a tömeg, akkor a kád deformálódhat vagy megrepedhet. Ezenkívül fontos, hogy gondosan törődj vele, a működési élet meghosszabbítása érdekében. A termék javítása és helyreállítása problémás lesz. Azonban a fürdőszoba maga meleg és tökéletesen megőrzi a hőt. A lábak alul vannak rögzítve. Jobb telepíteni a szerkezetet a falak közelében, mivel nem lesz olyan stabil a közepén. Íme egy példa egy akrilfürdő beszerelésére:

Az acéltermékek valamilyen átlagos súlyúak az öntöttvas és az akril kivitelek között. Jól néz ki, azonban a fém nagyon zajos a működés közben. A hőt enyhén tartja, de gyorsan felmelegszik és lehűl. Ideális elfoglalt emberek számára, akiknek hosszú ideje nem kell a fürdőszobában feküdniük. Javasoljuk, hogy telepítse a sarokban. Acélfürdő telepítés példája:

Amikor a magasságról döntöttünk, a fürdő típusát választottuk, a telepítés folytatható.

Telepítési lehetőségek

Háromféle fürdőkészülék közül választhat az Ön számára. Ugyanakkor el kell felejteni, hogy a padlóról a fürdő tálába 15 cm távolságot kell hagyni a szifonhoz. Hogyan telepítheti a terméket a helyén, figyelembe véve a kiválasztott magasságot?

 1. A kereten keresztül. A fémrudakból egy tartószerkezet jön létre, amelyen könnyű kádak telepíthetők. Ezek közé tartoznak az acélból és akrilból készült termékek. Vékony falak vannak, amelyek könnyen deformálódhatnak. Ennek a módszernek az az előnye, hogy függetlenül a tál alakjától és méretétől, egy fém keret segít felemelni a fürdőt egy bizonyos magasságra és rögzíteni a helyére.
 2. Szerelés lábak segítségével. Egyes modellek, különösen az acélból vagy öntöttvasból készült alaptermékek, a lábukon vannak. Ezzel a lábak szabványosak lehetnek, vagy állítható mechanizmussal. Ezeknek a lábaknak köszönhetően a tálca és a padló közötti távolság 15-20 cm, nem több. Az alábbi képen látható egy példa erre a konstrukcióra:
 3. A dobogón keresztül. Ez a kialakítás szükséges a deformáció megelőzéséhez és a tálca stabilitásának növeléséhez. A dobogó blokkokból vagy téglákból készül. Ideális akril vagy acélszerkezetek beépítéséhez. A dobogó rovására megbízható támogatást biztosít, és a fürdőt a tégla méretétől függően különböző magasságokra lehet felemelni.

Amint azt a tapasztalt kézművesek elmondják, a padlószintről a fürdőszoba magasságát úgy érik el, hogy a lábakat a csavarokra csúsztatják. Ennek a kialakításnak köszönhetően könnyedén beállíthatja a fürdő magasságát, és ha nem illeszkedik, akkor csökkentheti, vagy fordítva növelheti. A tartók alul vannak szerelve, majd a fürdőt a helyére szerelik. A lábak magasságának beállításával elérheti az ideális magasságot.

következtetés

A fürdőszoba használata nem okoz nehézségeket, fontos, hogy kövesse az építési szabályzatokban és rendelkezésekben előírt tippeket és rendelkezéseket. Ezután az eljárás biztonságos és kényelmes lesz. Ezenkívül figyelembe kell vennie saját sajátosságait annak érdekében, hogy ez a méret az ideális legyen.