Legfontosabb > Dekoráció

Corner öntöttvas fürdők - léteznek-e?

Az öntöttvas bizonyított anyagnak bizonyult a megbízható és tartós fürdők gyártásához. Ha szokatlan szögletes öntöttvas fürdőt szeretne vásárolni, és nem tudja, hogyan lehetséges és praktikus, akkor olvassa el ezt a cikket.

Itt megtudhatja, hogy az online áruházak miért keresnek egy sarokvas öntöttvas fürdőt, de egyúttal egyetlen "élő" minta sem jelenik meg a kiskereskedelmi üzletekben.

Mi az öntöttvas termék?

A vas fő összetevője a fém és a szén. Az acéltól eltérően az öntöttvas széntartalma nagyobb, ezért törékenyebb.

Annak érdekében, hogy az öntöttvas fürdője erős legyen, a falak vastagabbak, mint az acél. Ez nagy súlyt eredményez az anyagból. De jelentős súlyt lehet tulajdonítani a méltóságnak (nagy stabilitás).

Ezért ugyanaz a tulajdonság megítélhető a fürdő megbízhatósága alapján. Egyes vállalatok az anyag mennyiségét a gyártás során megtakarítják, alacsonyabb fürdő súly előnyökkel járva. Ezeket a trükköket nem szükséges elvégezni.

Az ötvözet tálai hosszú ideig hőn tartják, nagy zajelnyeléssel rendelkeznek, mert a tál vízcseréjének deformálódása hiányában különböznek, és bizonyítottan praktikus és tartós fürdők.

Már eldöntötte, és még mindig kap egy öntöttvas fürdőt, még ha nem is szögletes? Tekintse meg az orosz és külföldi gyártók öntöttvas fürdõszobáinak áttekintését fotókkal és árakkal.

Mennyire súlyos az öntöttvas fürdő?
http://flaterra.ru/vannaya/i-vanna/chugunnaya/ves-sovetskikh-i-sovremennykh-chugunnykh.html - súly, méretek, gyártók, összefoglaló táblák - részletes válasz erre a kérdésre cikkünkben.

Vannak-e szabványok a fürdőméretekhez? A válasz itt van.

Belföldi gyártók szabványos méreteket gyártanak: hossza - 120, 150 és 170 cm, szélesség 70 és 75 cm.

A felsoroltak mellett külföldi gyártók 100, 140, 160, 180 és 200 cm hosszúságú méreteket is kínálnak.

Az importált tálak szélessége eléri a 85 cm-t.

Hol vásárolhat

A válasz erre a kérdésre rövidnek és egyszerűnek bizonyult - Oroszországban sehol!

Jelenleg a fürdők különböző hosszúságú és szélességű öntöttvasból készülnek, de mindegyikük négyszögletes és szabadon álló formában van jelen.

Hazánkban nem vásárolhat semmilyen sarki öntöttvas fürdőt. Nincs méret Nem egy, akár orosz, külföldi gyártótól.

Az öntvény vasaló számos drága speciális berendezést (nagyolvasztó kemencét, különböző felvonókat, automata masszív bilincseket stb.) Igényel. Öntéséhez speciális fröccsöntő szerszámokra van szükség, amelyek rendelésre készülnek.

Egy adott fürdő minden egyes gyártósorát figyelembe véve az öntés színtere szempontjából fontos dimenziókat. Ezért minden gyártó viszonylag kis méretű és különböző hosszúságú betűkészleteket állít elő.

Ezt a hátrányt sikeresen kompenzálja az a tény, hogy a különböző országokból származó gyártók, amelyek eltérő méretűek, a termékeiket a piacon képviselik.

A szén az ötvözetet kemény és rugalmatlan. Ezért a fürdőket legalább 5 mm vastagsággal öntik be, ami nagy tömegüket okozza.

Ha egy szabadon álló betűtípus elérheti a 200 kg-os súlyt, akkor a sarok mérete jelentősen magasabb, és ennek megfelelően drágább lesz.

A gyártási folyamatban az ötvözetet 1200 ° C hőmérsékletre hevítik, és az öntőformába öntik. Ez a gyártási fázis drága eszközökkel van felszerelve és nagyfokú veszélyt jelent.

A fröccsöntő formákat, amelyekben öntöttvas öntik, többször használják. Megrendelésre készülnek, és minden gyártó saját formátumban öntött betűtípust, rajzok alapján.

Annak érdekében, hogy egy egész komplex speciális berendezést igényeljen, ezért a berendezések költsége elég nagy, nehéz pontosan megnevezni a végső árat. Például a 600x600 mm-es méretű alumínium öntvények gyártására és létrehozására 2010-ben mintegy 1 millió rubel került sor.

Ezért, hogy a szögletes öntöttvas fürdő megrendelésre legyen megrendelve, a hazai gyártók nem. Szögletes fröccsöntő szerszámok rendelése, vonal létrehozása és kísérleti öntvény előállítása jelentős pénzügyi és munkaerőköltségeket eredményez.

Ami a külföldi termelést illeti, ez nem annyira egyszerű. Egyes cégek internetes áruházaiban a fürdők árusitását a Kohler gyártó cég szögletes öntöttvas tálcával látta el. Költsége 120-350 ezer rubel. De itt lehetetlen megszerezni. Ez a modell megszűnik.

Érdemes megjegyezni, hogy az akril, acél és öntöttvas betűk gyártási folyamata jelentősen különbözik, így az akril és acél szögletes formái teljesen alkalmatlanok öntöttvas tálak gyártására. Ezért, ha Ön felajánlja, hogy egy sarokvas öntöttvas fürdőt vásárolna, akkor legjobb esetben acélból készül.

Tájékozódott arról, hogy a sarokvasvas fürdő tervezője kereste

Mindazok, akik valamilyen módon valamilyen módon javításra és építésre vonatkoztak, olyan ügyfelek voltak, akik ugyanúgy, mint a híres filmben, ugyanazt akarják, de gyöngy gombokkal. Ez a sors nem ment el.

Az ügyfelek nagyon lelkesek és megértettek mindent. Minden, csak a fürdőben...

Tényleg egy sarokkádat akart, de szükségszerűen öntöttvas volt (csak időigényes anyagot bízott meg).

Úgy döntöttem, hogy megpróbálom megtalálni, de azonnal figyelmeztettem, hogy személyesen nem találkoztam ilyen csodával a természetben, de megpróbálom kideríteni, tudom-e megvenni. És a keresésem elkezdődött.

Kiskereskedelmi üzletek

Először is jól ismert vízvezeték üzletekhez fordultam.

Egyes menedzserek azt állították, hogy ilyen fürdők voltak, de csak az importtermelőkből, mások biztosítottak nekem, hogy nem léteztek, és harmadszor egy olyan kérdést vetettek be egy teljes kábulatba, amelyből csak csendben elterjedt a karjuk.

Azonban nem tudtam világos és pontos választ bárhol. Miután elindult, és felhívta az összes legközelebbi boltot, úgy döntöttem, hogy nem vesztegeti idejét, és a barátaimhoz fordul, akik szintén javítási szolgáltatásokat nyújtanak.

Itt sajnos nem tudtam többet megtudni. Teljesen mindenki azt mondta, soha nem találkoztak egy sarokvas fürdővel, és soha nem hallottak róla, de azt mondták, hogy nem léteznek, nem tudtak biztosan. Csak az, hogy egyetlen ügyfél sem foglalkozott ilyen kívánságokkal.

Ha a választása akrilok felé hajlik - nézze meg, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek - http://flaterra.ru/vannaya/i-vanna/akrilovaya/plyusy-minmin.html.

A fürdőszoba mosogató kiválasztása szintén nem könnyű. Megmutatjuk, hogyan.

Internetes terek

Miután rengeteg időt töltöttem a boltok és ismerősök buta keresésekor, úgy döntöttem, hogy megpróbálok egy szögletes öntöttvas fürdőt találni az interneten, abban a reményben, hogy megrendelhetővé válik.

A Yandex Market 27 megoldást kínál a szögletes öntöttvas fürdő problémájára:

Erre csak szükség van.

Különböző weboldalak tartalmaztak olyan információkat, amelyek állítólag a hazai gyártók nem termelnek ilyen modelleket. De külföldi vállalatok Kohler, Roca és Jacob Delafon termelnek.

Nagyon örülök ennek, elkezdtem keresni modelleket ezeknek a beszállítóknak az online áruházakban. De itt teljesen csalódott voltam. Az egyetlen modell, amit találtam, a Kohler Mayflower sarokvas öntöttvas betűtípusa volt.

Az első dolog, ami figyelmeztetett, ez az ár. Néhány ember számára egy ilyen csészét 120 ezer rubel összegben jegyeztek fel, mások számára pedig elérte a 350 ezret.

Jelentős árfolyam. A legérdekesebb, hogy ezt a fürdőt több színben kínálják.

Az első hívás az üzletben volt, ahol a font ára 120 ezer rubel volt. A menedzser kissé tétovázott, és megadta a választ, hogy a Kohler Mayflower tálat megszüntették.

Rövid teszt után megkapták az információt, hogy lehetséges egy szögletes öntöttvas fürdő megrendelését, állítólag csak ebben a modellben jelenleg nem áll rendelkezésre.

A menedzser, egy kellemes hangú lány megígérte, hogy valami hasonlót vesz fel az amerikai gyártóktól, és elküldi az összes információt egy e-mailbe, miután rémült rám egy ilyen tálra (körülbelül 5 hónapra).

Néhány nap telt el, de soha nem fogadtam el az áhított levelet sarokvas modellekkel. Az a benyomás keletkezett, hogy tapintatosan "megszabadultam", abban a reményben, hogy nem várnék annyira, és nem igazán akartam megmagyarázni, miért nem frissítették az oldalon található információkat.

A következő boltban, ahol az ár valamivel több mint 200 ezer rubel volt, azt mondták, hogy ez az ár elavult, mielőtt a dollár felemelkedne, és jelenleg 450 ezer rubel lesz.

Ezt követően a vezető levette a telefonszámomat, és ünnepélyesen megígérte, hogy felhívja és jelenteni fogja a modell szállítási idejét. Senki sem hívott vissza. Újra kellett hívnom. És újra, semmi érthető: az a kifogás, hogy a modellt eltávolították a termelésről, a webhelyen lévő információk elavultak stb.

A harmadik boltban, az ára egy csésze 350 ezer rubel. a vezetőnek, hogy valóban megkapják-e, villámgyorsan válaszolt: "Természetesen nem!" Ezt követően a következő párbeszéd jött létre:

 • I - "Miért jelenik meg a webhelyén?"
 • Menedzser - "Ő volt, de most nem szabadul fel."
 • Én - "Bizonyos volt, vagy valami hiba volt. És ha lenne, akkor nézze meg, mennyit súlyozott?
 • Menedzser - "Olyan volt, mintha te lennél az első, aki két éven belül megkérdezte a sarokvas öntöttvas fürdőt, nem keresik őket. A súlya 150 kg volt.
 • I - "Lehetőség van egy sarokmodell készítésére egy külföldi gyártótól?"
 • Menedzser - "Mindent megtesz mindent a pénzért, de csak az ár és a feltételek korlátozottak lesznek".
 • Én - "Pontosan szeretnék tudni. Kérjük, kérjen, kérem egy sarokvas öntöttvas fürdőt. "

Néhány nap múlva senki nem hívott vissza. És az a válasz, hogy az öntöttvas fürdő csak 150 kg-ot tett ki, már világossá tette, hogy nem érdemes várni semmit (bár a menedzser szünetet tartott a katalógusban szereplő súlyokról szóló információk keresésekor).

Nem tud annyit súlyozni, itt a tömeg 200 kg.

Aztán úgy döntöttem, hogy információt keresek a külföldi gyártók hivatalos honlapjairól. És furcsa módon, sehol sem volt a sarokvasvas fürdő. Ugyanazon cég Kohler oldalán nem volt egyetlen hasonló modell, amelyet az eladók kínáltak.

Számomra már elvi kérdéssé vált, hogy megértsük, meg lehet-e csinálni. A vasárugyártáshoz a hazai üzemhez intézett felhívás végül egyértelművé tette. Megmagyaráztam nekem, hogy technikailag lehetséges, de hazánkban nincsenek ilyen formák, talán a külföldi gyártók megkezdték a termelésüket, de eddig még nem hallottak ilyenről, és még csak el sem tudják képzelni, mi lesz a transzcendentális ár.

Sikertelen keresések után megállapítottam magamnak, hogy az állítólagosan külföldi gyártók (és nem egy) szántóföldi öntöttvas kádak információi nem felelnek meg a valóságnak.

Úgy tűnik, hogy ezek az oldalak, például az online áruházak, információkat tartalmaznak a szögvas öntvény-betűkészletek elérhetőségéről az oldalforgalom növelése érdekében, és olyan emberek írják le, akik távol állnak termelési technológiájuktól.

Jelen pillanatban lehetetlen megvásárolni egy szögletes öntöttvas modellt az orosz piacon, és a külföldi beszállítók valójában nem kínálnak hasonló dolgokat. Nyilvánvaló, hogy a viszonylag alacsony szükségletük nem fogja visszafizetni a szögvas öntöttvas kádak gyártására szolgáló vonal létrehozásához és elindításához szükséges költségeket.

P.S.So ügyfelemnek bele kellett egyeznie egy téglalap alakú öntöttvas fürdővel.

És ha valaki hirtelen tudja, hol találja meg a szögletes öntöttvasot - írja meg a megjegyzéseket. Hirtelen egy másik ilyen ügyfél esik.

Corner öntöttvas fürdők: a választás jellemzői

Eddig a fürdés szükségszerű. Ez az egészségügyi eszköz szinte minden otthonban jelen van. A fürdőszobában végzett javítási munkálatok elvégzése során sokan különféle tervezési projekteket vesznek figyelembe, amelyek sarokfürdőket foglalnak magukban. Vonzónak tűnnek, miközben sok más előnye van, amit ebben a cikkben tekintünk.

Forma kényelem

Az ovális és téglalap alakú fürdők mindenkinek ismertek, de bizonyos tervezési körülmények között nem mindig kényelmes és ésszerű. Rendes körülmények között a standard apartmanokban lévő fürdőszobában nincs nagy terület, így a szokásos kialakítás egyszerűen nem illeszkedik a rendelkezésre álló helyiségbe. A szög alakja a következő jellemzők miatt kényelmes:

 • Helyet takarít meg. Egy ilyen fürdőben kényelmesen elfér egy magas ember, míg a fürdőszoba illeszkedik egy kis szobában.
 • Ezeknek a fürdőknek széles választéka van. Megismerkedhet egy gazdag modellekkel, ahol különböző típusú öntöttvas fürdők széles választéka áll rendelkezésre.
 • Kényelmét. A bemutatott design és forma az ergonómiával jellemezhető. Sokkal kényelmesebb használni, mint egy standard téglalap alakú fürdőt.

Érdemes odafigyelni arra a pillanatra, hogy ezek a fürdőszobák miért kevésbé gyakoriak, mint a szabványosak. Ennek oka az alkalmazott anyag feldolgozásának összetettsége. Az öntöttvas ötvözetet nagy szilárdsággal és alacsony duktilitással jellemezik, miközben meglehetősen törékeny, ezért a kerek és bonyolult formák előállítása bizonyos nehézségekkel jár.

Az aszimmetrikus termékek a következő paraméterekkel készülnek: 170x110, 120x120 és 120x70.

Előnye és hátránya

Az öntöttvas sarokfürdõ egy alku, mert élettartama meghaladja a fél évszázadot. Sok szakember megjegyzi, hogy az öntöttvas a legeredményesebb anyagként jelenik meg az egészségügyi edények gyártásában. A megfontolt modelleket számos előny jellemzi:

 • Hosszú működési idő. Az öntöttvasból készült, problémamentes fürdő több évtizedig felhasználható anélkül, hogy elveszítette az eredeti tulajdonságait.
 • Lassú hűtés. A szóban forgó anyagot a hővezetőképesség alacsony szintje jellemzi, ezért a fürdőbe öntett forró víz elég lassan lehűl.

Saroköntvény vasaló, vásárlás

A forradalom a vízvezeték világában sarokfürdõket hozott. Esztétikus kialakításuk és ergonomikus alakjuk jól néz ki, és minden belső térben relevánsak. A telepítés nem okoz nehézségeket, és a működés kényelmes.

Kényelem és helytakarékosság

Ha úgy döntenek, hogy egy szögletes öntöttvas fürdőre van szükség, akkor nem lesz probléma megvásárolni, de ugyanakkor figyelembe kell venni a fürdőszoba méretét is, amelyben a vízvezeték felszerelhető. A vásárlást kérem, anélkül, hogy problémákat okozna a szállással. A sarokkádban lévő térfogat lényegesen nagyobb, mint a hagyományosan téglalap alakú.

A fürdõszoba racionális használata pontosan a sarki öntöttvas fürdőt teszi lehetõvé, hogy megvásárolni azt jelenti, hogy a belsõbbet racionálisabbá teszi. Az öntöttvas fürdő minőségibb és tartósabb, mint az acél, jelentősen megőrzi a hőmennyiséget, de nagy tömege van, és sokkal drágább, mint az acélból és acélból készült versenytársai.

Megfizethető áron

A fürdő választása nem könnyű feladat, a meglévő hatótávolság nagyszerű. Megfizethető áron felvehet egy érdekes terméket az AlloVanna online vízvezeték üzletében. A széles választékot bemutatjuk, így minden ügyfél biztosan kiválaszthat egy olyan modellt, amely megfelel a kívánt kialakításnak, követelményeknek és preferenciáknak. A sarokkád vásárlása kényelmet és komfortot garantál.

Tartós sarokvas öntöttvas, amely úgy döntött, hogy számos modern fogyasztót vásárol, tökéletesen illeszkedik minden belső térbe. Az öntöttvas tartós zománc borítja, amely hosszú ideig tartó, korrózióállóságot biztosít.

Tervezési jellemzők

Vásárlás egy szögletes öntöttvas fürdő Moszkva nagyon praktikus döntés. A telepítés típusa szerint a termék lehet jobbkezes, balkezes vagy szimmetrikus. A szerkezet alapja a láb vagy a monolit pódium. A fürdőméretek a legkülönbözőbbek. Működés közben kényelmesen lépkedhet a fürdő alacsony oldalán. További kapacitás magas falakat eredményez. A krómozott fogantyúk, a fejtámlák, a kartámaszok, a csúszásgátló alja és egyéb kiegészítő lehetőségei növelik a vízkezelés kényelmét.

Az öntöttvas fürdőt mindig a tartósság, a stabilitás, a tartósság és a hosszú távú hőmegőrzés jellemzi. A speciális technológiával készült öntöttvas ellenáll a deformációnak és elnyeli a hangot. A termék gondozása egyszerű - rendszeres mosás azonnali használat után.

Előnyei és hátrányai a sarokfürdő öntöttvas

A gyártók szerint az igazán jó minőségű sarokkádok legalább 25 évig szolgálhatnak. Azonban érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen módosítás rendkívül ritka, csak néhány gyártó kínál öntöttvas sarokfürdõket a piacon.

A gyártók kevés választékát az igazolja, hogy az öntöttvas nagyon tartós anyag, és nagyon nehéz megoldást találni rajta. Az ilyen munkához a legmodernebb technológia és a drága mechanizmusok szükségesek. És nem minden vízvezetékgyártó engedheti meg magának ilyen kapacitást.

Ez egy összetett gyártási folyamat és modern mechanizmusok, amelyek meghatározzák az öntöttvas sarokfürdők magas költségeit.

Miért olyan kényelmes a sarok kialakítása?

Először is az új fürdőszobában fürdést választunk alakjának és méretének megfelelően, figyelembe véve a helyiség területét. Sajnálatos módon sem a modern lakások, sem a Hruscsov-idők épületei a fürdőszobák nagy részében nem különböztethetők meg.

És valahogy ki kell menned. Ezért a sarokkád modern modellje népszerűvé vált, mert először is gazdaságos és vonzó.

A szögletes forma előnyei:

 1. Jelentős helytakarékosság: sarokkád telepítésekor legalább egy sarkot szabadít fel, amelyet hatékonyan más szennyvízcsatornákhoz, mosógépekhez vagy kosarakhoz használnak a piszkos mosáshoz. És csak egy szabad sarok nem kevésbé vonzó és tágas.
 2. Egyediség: a szögletes kialakítás bármilyen méretű fürdőszobában helyezhető el. A különböző méretű és változatos kapcsolatok (jobbra vagy balra) lehetővé teszik, hogy a legkisebb szobában is élvezhesse a fürdőszobát.
 3. Nagy választék a piacon: a különböző formák és méretek lehetővé teszik, hogy felszerelje a fürdőszobát bármilyen stílusban és megfizethető módon.
 4. Gyakoriság: a szögszerkezetet a kényelmes működés jellemzi, méretétől függetlenül.
 5. Széles árkategóriában.

A sarokfürdők gyorsan elárasztották a piacot, és továbbra is tartják pozícióikat. Az egyedülálló forma lehetővé teszi, hogy egyidejűleg és kényelmesen letelepedjen, és ezzel egyidejűleg helyet takarítson meg a szobában.

tulajdonságok

A sarokvas öntöttvas fürdők gyártói meglehetősen nyereséges résszel rendelkeztek a vízvezeték-piacon. A szögletes alak nagy népszerűsége és az öntöttvas időzített tartóssága a fürdők világában a leghatékonyabb páros lett.

Tekintettel arra, hogy az ilyen struktúrák igen ritkán fordulnak elő, egyre növekszik az igényük.

Az öntöttvas sarokfürdő előnyei:

 • tartósság;
 • kopásállóság;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • költséghatékony beszerzés, mivel legalább tíz évvel később javítani vagy cserélni kell;
 • vonzerejét;
 • az anyag tökéletesen megtartja a víz melegét;
 • könnyen helyreállítható a helyreállításhoz: leggyakrabban az öntöttvas felület felületi fényt igényel;
 • egyszerű használat.

A sarok tulajdonságainak és a tartós öntöttvas kombinációja a legmegfelelőbb választás a fürdőszobában. Ez a minőségi jellemzők határozzák meg a termék nagy népszerűségét.

A sarokvas fürdő hátrányai:

 • az öntöttvas fürdő legveszélyeztetettebb része a zománc, a leggyakrabban hajlamos a forgácsolásra, a repedésre és a kopásra;
 • a szerkezet nagy tömege megnehezíti a szállítást, átadja a lakásnak és közvetlenül a létesítménynek;
 • a szög alakja, valamint a fürdő súlya tovább bonyolítja a telepítési folyamatot;
 • egyenetlen zománc a rossz tervezés jele;
 • magas költségek.

A legfőbb hátrány a súlyosság, azonban súlya miatt nehéz elutasítani egy ilyen megbízható terméket, mivel évtizedek óta okozza a fürdő megbízhatóságát, stabilitását és tartósságát.

A mai gyártás különböző lehetőségeket kínál számunkra a tervezéshez, az alakhoz és a színhez képest, azonban az akrilalkatrészek sokkal kevesebbet költenek, ám azok élettartama kevesebb.

kiválasztás

A megfelelő öntöttvas fürdő kiválasztásához figyelembe kell vennie az összes árnyalatot: méret, forma, fedél, megjelenés, költség, és további funkciók, mint a hidromasszázs, a fejtámla, a fogantyúk, a csúszásmentes fedél.

A fürdő mérete

Először képzelje el vizuálisan az egész fürdőszoba elrendezését, mindenféle vízvezetékeket, bútorokat, egészen a mosodai kosárig. Határozza meg a sarokkád rögzítésének helyét, és közelítő mérést végezzen.

A belföldi gyártók 1,2 m és 1,7 m közötti termékeket kínálnak, az európai cégek 1 m és 1,8 m közötti kádakat kínálnak.

Mint látható, a piac gazdag a sokféleségében, és kielégíti a legkényesebb vevőt.

A sarokfürdők szélessége eltérő, mivel az egyik kialakításnak számos mutatója lehet. A minimális távolság 70 cm, a mélység 40 cm-tõl eltérõ, de a sarokvas fürdõk mélysége határozza meg az ilyen szerkezetek költséghatékonyságát és használhatóságát.

Bowl alak

Az ilyen összetett megoldás ellenére a drága vízvezetékgyártók még mindig különböző formájú termékeket állítanak elő: négyzet alakúakból kerek kádakba.

Magasabb gyakorlati jellemzői a fürdő különböző szögletes alakja. Kényelmes és gazdaságos szállást kínál. Ez a forma meglehetősen szervesnek tűnik, még a legelmaradottabb területeken is.

Sajnos a belföldi gyártók nem hoznak létre szögletes formaterveket, amelyek kizárólag a lábakon vannak.

Ügyeljen a fürdő oldalainak minőségére és alakjára. A geometriai helyes oldalak bizonyítják a megbízható gyártási minőséget és a gyártó jó hírnevét.

A termék tartóssága

Az öntött anyag minősége és a zománc megbízhatósága felelős ezen elemekért.

Kupak vásárlásakor alaposan vizsgálja meg felületét a karcolásokhoz, csiszolókhoz, forgácsokhoz, a felület különböző árnyalataihoz és egyéb különböző hibákhoz.

A tál felületének tökéletesen laposnak, simanak és védőszerkezettel kell ellátva lennie. Ha a felület zománc egyenletesen elosztva van a csészében, nem látható durva élek vagy üregek - a gyártó bejelentett élettartama helyes.

Ellenkező esetben néhány év alatt vissza kell állítania a fürdő zománcát vagy helyre kell állítani a tálat a forgácsolás és repedés ellen.

Ne feledje, még a legkisebb karcolás vagy szinte láthatatlan repedés is komolyabb károkat okozhat a teljes felületen a teljes repedés formájában.

gyártók

A gyártó hírneve ugyanolyan fontos, mint bármely más árnyalat öntöttvas sarokkád kiválasztásakor. Nem szabad olyan drága vízvezetékeket vásárolnia az Öntől nem ismert vállalatoktól, különösen a kézművesektől.

A vásárlás során feltétlenül kérjen minden vonatkozó dokumentumot, beleértve a minőségi tanúsítványt és garanciát.

Az európai gyártású öntöttvas fürdők elegánsabbak, mivel a francia, spanyol és olasz gyártók 5 mm vastagságú öntöttvasot használnak. Az ilyen anyagok fürdők könnyebbek és elegánsabbak.

A spanyol ROCA cég élvezi a legnagyobb bizalmat. Globális szaniteráruk gyártója, beleértve az öntöttvas sarokfürdőket, melyeket a termékek kiváló minőségűek és tartóssága jellemez.

A sarokvas öntöttvas fürdő költsége

Az öntöttvas fürdő teljes költsége olyan tényezőkből áll, mint a méret, a forma, az extra tulajdonságok, a minőség és a gyártó.

A legegyszerűbb és kicsi öntöttvas fürdő minimális költsége 8000 rubel. Az ilyen fürdők azonban nem különböznek a kényelemtől és a kényelemtől.

A belföldi gyártók 12.000 rubel értékű termékeket kínálnak. És az importált öntöttvas termékek ára elérte az 55.000 rubelt. Ha elit modellekről beszélünk, olyan elképzelésekkel, amik félelmetesek, az ár 100 000 rubelre emelkedik.

Összefoglalva: egy sarokvas öntöttvas fürdő egy alku és gyakorlati vásárlás. Kétség merülhet fel a termék értékében. Értékelje képességeit, perspektíváját a tartós használatra, és csak akkor vásároljon.

Négyszögletű öntöttvas fürdők

Garancia: 3 év

Termék kód: 124890

Garancia: 10 év

Termék kód: 25623

Garancia: 10 év

Termék kód: 25622

Termék kód: 23201

Garancia: 10 év

Termék kód: 25624

Termék kód: 23193

Garancia: 10 év

Termék kód: 2399

Garancia: 10 év

Termék kód: 125596

Garancia: 10 év

Termék kód: 2407

Termék kód: 2440

Garancia: 10 év

Termék kód: 2408

Garancia: 10 év

Termék kód: 2401

Termék kód: 115940

Termék kód: 115941

Termék kód: 25502

Termék kód: 115937

Termék kód: 115942

Termék kód: 115943

Mi a leggyakoribb fürdő lehetőség a világon? Természetesen négyszögletes termékek. És ki birtokolja a tenyerét a tartósság, a kiváló erő és a megbízhatóság miatt? Kétségtelenül - téglalap alakú vas kádak.

Az évek során bizonyított előnyök

Vonzó, sima, sima, kényelmes testfelület, hosszú élettartam és megfizethető árak - mindezen előnyök az öntöttvas fürdőkhöz kapcsolódnak. Ezek a modellek könnyen tisztíthatók, ellenállnak a forgácsolásnak, a karcolásnak és nem torzulnak a sokkból. Ezenkívül korrózióálló bevonattal vannak bevonva, amely hosszú élettartamot biztosít.

A téglalap alakú öntöttvas kádak megbízható, bevált, kiváló minőségű termékek, amelyek online áruházunkban rendelhetők.

Öntöttvas acél fürdők

Az öntöttvas fürdők már évek óta keresletet igényelnek, és a vásárlók jelenleg is kedvelik őket. Az acél fürdők ebben a helyzetben nem rosszabbak. És ezért, ha úgy dönt, hogy acélkádot vagy öntöttvasat vesz, akkor nem kérsz magadtól, hanem egy csomó kérdést, mielőtt fürdőt vásárolsz. Az online áruház választék mind az öntöttvas és acél fürdők, amelyek megtalálhatók, és válasszuk ki a fürdőt, amely örömmel fogja Önt és szeretteit.

Ön választotta az online áruházunkat, és nem vesztett. A legkülönfélébb vas- és acélfürdőt bemutatjuk. Milyen előnyei vannak? Az öntöttvas fürdők előnyei:

 • a fő plusz erőssége és tartóssága (nem törhető, hajlított - ez a fürdő egy évtizedig tart)
 • az új technológiák miatt a fürdők vékonyabbak, ami azt jelenti, hogy könnyebb lesz
 • jelentős tömegük garantálja a stabilitást (a fürdő nem hagyja el, és a csempe elakadhat hozzá)
 • hosszú ideig melegen tartva (az öntöttvas fürdõ nagyon lassan lehûlõdik, és ez a méltóság különösen a rajongóknak szól, hogy a forró kádban tovább áztassa)

A katalógus számos öntöttvas fürdővel rendelkezik. További funkcióik: aero masszázs, hidromasszázs, világítás. Mind beépítettek, mind önállóak. A kádak vonzó megjelenésűek és könnyen beférnek a szobájába. Moszkvában egy öntöttvas fürdőszobát vásárolhat online áruházunkon keresztül. Ez elég kényelmes és egyszerű.

Az öntöttvas fürdők mellett meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg az acél fürdőkáddal. Ők is szerepelnek a boltban lévő katalógusban. Milyen előnyei vannak az acél kádaknak? Elég is vannak közülük, itt van néhány:

 • alacsony súly (ami különösen kényelmes, ha az apartman a 4-5 feletti emeleteken található)
 • egy személy könnyen kezelheti a telepítést
 • gyorsan felmelegszik és kényelmes, amikor egy csecsemőre fürdik
 • higiénikus bevonat - a zománcnak nincsenek pórusai
 • acélfürdőink felületét könnyű tisztítani (nem kell sok időt és energiát eltölteni)

Aggódsz, hogy hirtelen szűködnek? Beszélhet benneteket ennek a kérdésnek a fejedben, mert van egy nagy választéka a fürdők bármilyen méretű. És annak érdekében, hogy ne töltsön sok időt a város egyik végéből a másikba, itt van, hogy csökkentse az idejét. Csak meg kell menni a weboldalunkra, böngészni, megismerkedni a fürdők javasolt lehetőségével. A modern világban nagyon népszerű és nagyon kényelmes minden ember számára.

Az online áruházunkban fürdők mind orosz, mind más gyártók. Mivel együttműködünk a külföldi gyártókkal, és örömmel szállítanak olyan termékeket, amelyek megfelelnek vevőink kívánságainak.

A kádak számos funkcióval rendelkeznek. Mind külső, mind funkcionálisan különböznek egymástól. Az öntöttvas és acél fürdők széles választékát mutatják be, ami lehetetlen áthaladni. Szakembereink szívesen segítenek és válaszolnak minden kérdésre.

Hol Moszkvában vásárolni öntöttvas vagy acél fürdőkád? Nyerje meg magának és a szeretteinek!

Aszimmetrikus öntöttvas fürdő

A lakóterek belső kialakításának modern megközelítése nemcsak elegáns vonalakat, hanem elsőrendű gyakorlatiasságot is igényel. Nem kímélték az új trendeket és a fürdőszobákat. A régi és unalmas téglalap alakú kialakítás aszimmetrikus öntöttvas fürdővel nemcsak frissíti a helyiség belsejét, hanem megnövelt komfortzónát is teremt.

Mi érdekes fürdő aszimmetrikus alak

A modern aszimmetrikus fürdők legtöbb felhasználója meg van győződve arról, hogy az öntöttvas edény szokatlan formája sokkal kényelmesebb és kényelmesebb a test részletesebb elemeinek és elemeinek köszönhetően. Nehéz vitatkozni az ilyen állításokkal, különösen azért, mert minden személy egyedülálló anatómiai és testszerkezettel rendelkezik, és az öntöttvas fürdők aszimmetrikus formáját még mindig az átlagos arányok, súly és magasság jellemzi.

Az egyik dolog, amit biztos lehet benne száz százalékos, az aszimmetrikus kialakítása az öntöttvas test bizonyos előnyökkel jár:

 • A víztisztításhoz felhasznált víz mennyisége kevesebb, mint a klasszikus öntöttvas verzióé. Első pillantásra egy kicsit, de ha a fürdőszobát naponta kétszer használják, a vízfogyasztás 30% -kal csökkenthető;
 • Az aszimmetrikus vonalakkal ellátott öntöttvas fürdő lehetővé teszi a fürdő hatékonyabb használatát. Ez különösen jól érzékelhető az öntöttvas sarokkád felszerelésének példáján, mint a képen.

A régi betű hosszú, hosszúkás és keskeny alakja a helyiség átalakítását igényli, ahhoz, hogy egy ilyen öntöttvas fürdőt telepítsünk, külön rést kellett kialakítanunk, és még mindig a 40-30 cm-es terület egy része maradéktalanul elveszett a haszontalan dekoráció alatt. Aszimmetrikus öntöttvas fürdővel minden sokkal könnyebb, csak a megfelelő szögben kell kiválasztania a fürdőszobában. Furcsa módon, de az aszimmetrikus fürdőkád alatt lévő helyiség sokkal könnyebb, mint egy hosszú, téglalap alakú szerkezet.

A leggyakoribb modell az öntöttvas fürdők aszimmetrikus alakú

Az aszimmetrikus öntöttvas fürdők teljes skálája két nagy csoportra osztható:

 • Öntöttvas fürdő aszimmetrikus forma, amelyet a tömeges fogyasztóknak terveztek. Az ilyen betűk költsége mindössze 10-15% -kal magasabb, mint az öntöttvas szokásos téglalap alakú kádak;
 • Kiváló modellek, szokatlan alakúak, nagyon szépek és ugyanakkor drágák. Az öntöttvas fürdők általában az akril fürdők legsikeresebb modelljei, amelyeket a fürdőszobákban jól ismert szaniterek gyártanak.

Ugyanakkor az öntöttvas minőségének minősége nem lesz rosszabb, mint az aszimmetrikus eredeti modell.

Az öntöttvas test díszítésére alkalmazott tömeges fogyasztásra tervezett aszimmetrikus fürdők több kategóriába sorolhatók:

 • Szögletes háromszögek. A fürdő szimmetrikus vagy enyhén ívelt formájú, a test öntöttvas alapjára merítve;
 • Trapéz, aszimmetrikus és szimmetrikus házak. A legegyszerűbb telepíteni és praktikus modellek gyakran univerzális változatban készülnek. Az öntöttvas fürdő telepíthető a fal alatt, a sarokban és még a szoba közepén is;
 • Klasszikus "banán" vagy "bab". Az aszimmetrikus, öntöttvas test nagyrészt átmásolja a 19. század végétől és a 20. század elejétől kezdődően a betűtípust.

Minden aszimmetrikus modell, ellentétben a régi öntöttvas kádakkal, mindig fel van szerelve egy fejtámla és egy oldalsó sínek, amelyekre mindent megtehet, amire szükség van a vízkezeléshez.

Az aszimmetrikus fürdők legegyszerűbb modelljei

Viszonylag olcsó aszimmetrikus fürdetés, melyet a francia Oxame öntvénytesttel vásárolhat 45-50 ezer rubelre. A leginkább megfizethetőnek számít a trapéz alakú öntött modelleknek, amelyek ára 45-47 ezer rubel. Rendszerint a legmélyebb öntöttvas fürdő az összes modell között. De ne rohanjon, hogy vásároljon, mielőtt az aszimmetrikus építkezés telepítésére kerül sor.

Ha egy öntöttvas vasfürdőt választanak a trapéz testével, akkor az oldal hátsó falától rövid távolságra kell elhelyezni, így a tálca mind a négy sarka eltér a 90 ° -tól.

A modell ideális, ha a fürdőszoba eltér a standardtól. Például a szobában egy fal két részre van osztva, 130-160 o szögben.

Ha a fal alá helyezéshez egy modellre van szükség, akkor az egyik oldalról lekerekített sarkokkal rendelkező aszimmetrikus fürdőt kell kiválasztani. A kis méretű fürdőszobákban a legmélyebb fürdőkádat javasoljuk egy 120x70 cm méretű, egyetlen kerek sarokban, amely egy ilyen kis fürdetés gyakorlatilag bármilyen gond nélkül belekerül a helyiségbe. A sima test bypassz jelenléte egyszerűsíti a helyiség mozgását.

Szükség esetén egy fürdõ - a trapéz lehet akár egy normál helyiségben is, például egy ablakban vagy bármely más olyan területen, ahol a csõrendszer teszi lehetõvé a csatorna csatlakozását.

Aszimmetrikus fürdő - négyzet

A háromszög alakú, hevederből készült nehéz házak csak a szoba sarkában helyezhetők el. Bármelyik másik változat esetében az aszimmetrikus felépítéshez a pódiát kell felépíteni vagy a beépítést közvetlenül a beépített rendszer szerint végrehajtani.

Úgy gondolják, hogy az aszimmetrikus öntöttvas test szöghelyzete maximális megbízhatóságot és stabilitást biztosít, emellett a padlón, a padlón lévő terhelés csökken. Szögletes hajlított tál, amely alkalmas olyan faházakra, ahol nincsenek betonlemezek és téglafalak, amelyek súlyos öntöttvasfürdőt tartanak, 100 kg-nál nagyobb súlyt és 180-200 kg vizet a tálban.

A nem szabványos kádak, amelyek háromszög alakúak, meglehetősen nehezen emelhetőek fel a felső szinteken a betű nagyobb méretének köszönhetően. Ezért vásárlás előtt mérje meg az ajtó méretét, és hasonlítsa össze a ház méreteit.

Az aszimmetrikus fürdők legelegánsabb példái

Az aszimmetrikus fürdők legszélesebb és legmodernebb modelljei az öntöttvas alapjain alapulnak. Az akril fürdőket hasznosabbnak tartják. Az aszimmetrikus fürdők hierarchia legmagasabb lépése a speciális öntöttvas modellek. A legegyszerűbb formájú acél tálakból készül. Ez nem a tervező szeszélye, hanem a gyártási technológia szigorú követelményeinek köszönhető. A különleges öntöttvas típusokból a legösszetettebb formájú termékek önthetőek, amelyek nagyon nehézkesek és költségesek más módszerekkel.

Az aszimmetrikus fürdők között a függőleges síkban ívelt tálakkal rendelkező modellek különleges helyet foglalnak el. Azonnal meg kell jegyezni, hogy ez a fürdő legdrágább lehetősége, az egyes modellek átlagos ára elérheti a 150 ezer rubelt. Valójában ez a standard fürdőkád státuszváltozata azoknak a leggazdagabb embereknek, akiknek a lakástervezés és a belső tér nem üres hang.

Első pillantásra a fürdõeszköz semmi különös, az oldalfalak szerkezete maximális kényelmet biztosít a vízkezelések során.

A betűkészlet eszközének jellemzői közül érdemes megemlíteni az öntöttvas megnövekedett vastagságát, a fehér zománc legmagasabb minőségét csúszásgátló bevonattal és szokatlan vízelvezető rendszerrel. A legegyszerűbb szerkezetekben a lefolyórendszer a test alsó részében található klasszikus séma szerint kapcsolódik.

Bizonyos modellekben speciális szivattyút használnak a leeresztéshez, lehetővé teszi, hogy egy egyedi kialakítást szinte bárhol a fürdőszobában vagy akár a konyhában, a hálószobában is elhelyezhet.

következtetés

Érdemes hozzáfűzni, hogy a nem szabványos modellek túlnyomó többségét rendszerint a legmagasabb minőségi szinten állítják elő, ami nem mindig lehetséges a közönséges öntöttvas fürdők között. Az aszimmetrikus fürdő fogalmát másképpen lehet kezelni, de a kritikusok is elismerik, hogy a nem szabványos hajótest alakú öntöttvas konstrukció sokkal érdekesebb és vonzóbbnak tűnik.

Vízibolt "MegaVanna"

Honlapunkon megfizethető, de kiváló termékek találhatók a Roca, a Growelle, a Creavit, a BelBagno, a Cezares, az Energia, a Vitra és a Kerasan gyáraiban. A fürdőszoba belseje kiegészíti az elegáns fűtött törülközőtartókat és csapokat, amelyek bőségesen szerepelnek honlapunkon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy weboldalunk naponta frissül, és ha nem találja az Önt érdeklő terméket, vegye fel a kapcsolatot tanácsadóinkkal. Örömmel válaszolunk minden kérdésére, hogy luxus fürdőszobát hozzon létre. A rugalmas diszkontrendszer, az egyéni megközelítés és a tervezőkkel való munka kedvező feltételek mellett nem minden előnyünk van.

A "MegaVanna" vízvezetékbolt a legjobb ajánlat a vízvezeték, bútorok, fürdőszobai kiegészítők, konyhai készülékek előállítására.

Jelenleg, amikor lehetséges a termékek kiválasztása áron, egyes funkciók, tervezési megoldások, védjegy és a gyártó országa, nem is beszélve méretükről és formájukról, még akril, acél vagy öntöttvas hidromasszázs kádak kiválasztását is.

Mindazonáltal úgy látja, hogy jobb lenne kideríteni, mint a Roca öntöttvas fürdő, például Jacob Delafon, különböznek egymástól, milyen előnyökkel járnak, és miért ismerik fel a Roca akril fürdők a piac legjobb globális termékeit, mint egyáltalán nincs választásuk.

Katalógusunk színes fényképekkel, a vízvezeték-termékek műszaki jellemzőivel, bútorokkal, kiegészítőkkel, az egyes termékek előnyeinek és hátrányainak leírása segít azoknak, akik fel kívánják venni az összes szükséges terméket. Számos érdekes cikk kerül bemutatásra, mondván például, hogy a Teuco zuhanykabinok (Olaszország) világszerte ismertté és népszerűvé váltak, és ezeknek a Teuco termékek egyiknek a modelljei a Modern Művészetek Múzeumában (New York). A cikkből megtudhatja, hogy ez a cég miért gyárt Teuco akril kádakat.

A katalógusban, ahol kiválaszthatják és megvásárolhatják a forró kádat, feltárják az összes olyan árnyalatot és funkciót, amelyet a termék tartalmaz. Az öntöttvas hidromasszázs fürdők és zuhanyzók (Olaszország, Finnország, Németország) most már olyan funkciókat tartalmaznak, amelyek előkészítése az eljárások elfogadására jelenléte nélkül végezhető el, és maguk a folyamatok televíziózás, fitoterápia és egyéb relaxációs funkciók kíséretében vannak.

A katalógusban a korlátlan méretű, formájú (szögletes akril, kerek, ovális, aszimmetrikus stb.) Színű akril fürdő, a képzelhető és elképzelhetetlen színek színteljesítménye is szerepel. Nem nehéz megmondani, hogy az öntöttvas fürdők híresek. Oroszország vagy a külföldi gyártók nem fontosak. A fogyasztók tudni szeretnék, hogy az akril hidromasszázs és az öntöttvas fürdők sok előnyével versenyeznek a méltósággal, és bizonyos paraméterekben meglehetősen jelentősek egymással szemben.

Érdekes, hogy amikor a legtöbb orosz régimód, mint egy acél fürdõ, igyekszik elfelejteni, a Kaldewei acél fürdõk egyre népszerûbbek a világon, és az öntisztító hatás mellett új minõségi színvonalat állítottak fel. És ennek a kiváló fekete Kaldewei terméknek a mintáit a legismertebb politikusok, a show-ipar, az orvostudomány határozza meg, azt állítva, hogy még nem találkoztak az iparág kényelmesebb és minőségi termékeivel. Érdemes megjegyezni, hogy az acélkád, a Kaldewei, a vezető európai gyártó a kiváló minőségű mellett a legnagyobb értékesítési volumen!

Miután ilyen rövid tájékoztatást kaptak, sokan teljesen összetévesztettek a választásban. Nem ijesztő. Cégünk szakemberei segítenek Önnek abban, hogy szükség esetén választani tudják az akril hidromasszázs fürdőket, a szükséges paramétereket és funkciókat Albatros zuhanykabinok, Ido vagy más világ márkák megvásárlásához. Elmondják és kijelölik a sarok zuhanyzókat az Ön által megadott méretek alapján, teljes körű tájékoztatást nyújtanak arról, hogy az akril sarokkád és a zuhanyzókabin hogyan kombinálható és telepíthető kis helyiségekben.

Csapatunk mindig örömmel fogadja a látogatókat. Termékeink megvásárlásával megvédjük magunkat a hamisítványoktól, amelyek sajnos gyakran megtalálhatók a vízvezeték-piacon.

Öntöttvas fürdők

Termék kód: 107228

Méretek (dshg): 170x75x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107240

Méretek (dshg): 170x70x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107208

Méretek (dshg): 170x70x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107218

Méretek (dshg): 170x80x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107212

Méretek (dshg): 150x70x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107226

Méretek (dshg): 170x75x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107069

Méretek (dshg): 170x70x37,5

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107210

Méretek (dshg): 160x70x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107246

Méretek (dshg): 170x85x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107072

Méretek (dshg): 170x70x37,5

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107239

Méretek (dshg): 170x70x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107236

Méretek (dshg): 150x75x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107232

Méretek (dshg): 160x75x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107220

Méretek (dshg): 160x80x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107082

Méretek (dshg): 180x85x43,3

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107021

Méretek (dshg): 180x80x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107214

Méretek (dshg): 140x70x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107005

Méretek (DSHG): 130x70x39

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107224

Méretek (DSHG): 150x80x40

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107196

Méretek (DSHG): 120x70x39

Csúszásgátló bevonat: nem

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107004

Méretek (DSHG): 120x70x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107198

Méretek (dshg): 100x70x37

Csúszásgátló bevonat: nem

Fogantyúk: nem, nincs telepítés

Termék kód: 107193

Méretek (dshg): 170x85x42

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Termék kód: 107018

Méretek (dshg): 180x80x48

Csúszásgátlóval. bevont

Fogantyúk: igen, teljes

Az öntöttvas fürdő előnyei

 • Jó hőszigetelés. Az öntöttvas, szemben más anyagokkal, jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
 • Nagy mechanikai károsodással szemben;
 • A deformációval szembeni ellenállás;
 • Hosszú élettartam.

hiányosságokat

De ha az öntöttvas fürdők tökéletesek lennének, akkor nem helyettesítenék az acélt vagy az akrilöt.

 • Néhány modell súlya eléri a 200 kg-ot;
 • A telepítés nehézsége;
 • A fürdők kialakítása nagyon monoton;
 • Magas ár

Hogyan válasszunk öntöttvas fürdőt?

A piac szó szerint túlcsordul a modellekkel, így a helyes kiválasztása nehéz lehet. Ez segítséget nyújt a belső interjúk összehasonlításához, összehasonlításához, fotókhoz és négy fő paraméterhez, amelyeket a vásárlás előtt el kell döntenie:

 1. A telepítés típusa. Vásárolhat öntöttvas kádat, mind beépített, mind önálló vasalót.
 2. Méretét. A fürdő szélessége 70 és 85 cm között változhat, és a hossza 120-180 cm, egyes típusoknál ezek az értékek több cm-es eltérésekkel is rendelkezhetnek;
 3. Gyártó. Nem ajánlott "ezer rubelt" megtakarítani az öntöttvas fürdőben, mivel az úgynevezett porózus öntöttvas (az élettartama tízszer alacsonyabb, mint a hagyományos öntöttvas). A legjobb a híres márkák megismerése: Roca, Jacob Delafon, Timo, Castalia vagy Byon;
 4. Zománc bevonat. Sértetlennek kell lennie, látható károsodás, deformáció és heterogenitás nélkül.

Corner Öntöttvas fürdők

A javítási szakaszban a fürdő cseréje kérdéses. A választás eléggé gazdag ahhoz, hogy elveszítse az üzletek ajánlatait. Ha folytatjuk a költségeket, előnyben részesítjük az acéltermékeket. Az akril termékekben érdekes formák, a megbízhatóság és a tartósság öntöttvas. A mai divatos műanyagszerkezettel ellentétben az utóbbi történelmének becslése 300 éves hírnévnek számít, és még mindig aktívan vásárolnak. Ha sokféle modell létezik, akkor igény van rájuk. Néha esztétikai előnyök érvényesülnek a logikán.

A fürdőszoba területe nem elégedett az extra mérővel, és el kell gondolkodnod, hogy érdemes-e mélyebb zuhanytálcát választani a fürdő felett. Ha a választás oka a kényelem miatt van, akkor a döntés a tálat érinti. És ha minden centiméter drága, érdemes megemlíteni egy uralkodó vagy annak hiányát a szögletes változatban.

Ez a teljesítmény valóban helyet takarít meg, és modern gyártóként válik a régi klasszikusok helyett? Azt állítják, hogy a négyszögletes modellek szöge nem a hasznos felülethez tartozik, hanem csak "vágja le" a területet. Próbáljuk meg a tényeket megerősíteni vagy megtagadni az állítást.

Egy kis kritika

A sarokfürdők méretei - szemben a szokásosakkal - a sáv hossza 200 mm-rel csökken. Kiderült, hogy 1,7 m-es építés megszerzésével a valóságban ugyanazt az eredményt kapjuk - a szokásos félméteres betűk előnyeit.

A standard modell 1,5 m, 1,05 négyzetméter. négyzetméter. A szögméret szélessége a számításnál majdnem ugyanazt az értéket eredményezi = 1,45 m. Ezen túlmenően a telepítés után az ellenkező szöget nem veszi figyelembe, mivel gyakorlatilag semmi sem illeszkedik egy kis résbe.

Az öntöttvas szerkezetekre támaszkodva

 1. Az öntöttvas különleges tulajdonsága, hogy gyorsan felmelegszik és gyorsan hűti a vizet. Ez megköveteli, hogy a relaxáció során állandó fokú rendszert tartsunk fenn.
 2. A zománcfürdő mechanikai igénybevételnek van kitéve, bár különleges film védi. A részecskék könnyedén elhagyták a fényes felületet, kiemelve az alap fekete nyomát. A helyreállítás hosszú folyamatnak és a szakemberek segítségének köszönhető. De a baj csak ritkán fordul elő.
 3. A méretek és a súly megnehezíti a rögzítést (legfeljebb 130 kg).

A vasöntés komplex technológiáját nem különféle konfigurációk biztosítják. A vasöntvény magas hőmérsékleten nagyolvadt kemencében olvad, majd öntőformákká öntik, kristályosodik, polírozzuk, zománc segítségével megszilárdul és megszilárdul. A vállalatok saját technológiai darabjaikkal rendelkeznek, de az általános a vákuumformázás, ami a kiváló minőségre hat.

A zománc minősége felelős a működtetés időtartamától. Egységes fehér bevonat 0,8 mm, színes - 1, 2 mm. A szaniteráruk különféle cégeit kézzel (Jacob Delafon) zománccal két rétegben alkalmazzák. Ezüstionokat adnak titán sókhoz, és ilyen összetevők szennyeződéseivel a zománc a legtartósabb. A megszokott fehér színű monopóliumban megszoktuk a vízvezetékeket, ezért csak a Marco Polo szivárványgyűjteményét ismerjük meg.

A Corner Designs áttekintése

Állítsa be a modellt a kívánt sarokban.

 • háromszög formájában;
 • negyed körök - sima saroksorok;
 • aszimmetrikus;
 • trapézizom.

A nem klasszikus konfigurációk kevésbé tartósak. A sarokkád nem szabványos kialakítás, amely érdekes formáknak köszönhetően egy osztriga héjhoz vagy egy nyitott ventilátorhoz kapcsolódik.

 1. Baloldali.
 2. Jobbkezes.
 3. Két ember számára.
 4. Jacuzzi - víz- és aero masszázzsal, krómterápiával.

A bevonó fürdő tekintetében:

 • nem lesz korróziónak kitéve;
 • nem veszít ragyog;
 • a méretek és a grafit elemek rezgésállóvá teszik a terméket, csökkentik a folyó víz zaját;
 • a kizsákmányolás évtizedekig (legfeljebb 25 év);
 • a szerkezet alján van elegendő hely a hidromasszázs és a szűrőrendszerek felszereléséhez;
 • A tál mélysége észrevehetően eltér a standard modelltől.

Ki érdemes megvenni

Hazai termékek dominálnak az értékesítésben. A falvastagságtól eltérõ importlapoktól különbözik: 5 mm-es öntöttvasból készült tálak, de az orosz modellek javára történõ kis különbség nem befolyásolja a magas európai minõséget. Kicservebbnek és kényelmes fogantyúval, csavaros eszközökkel a magasságállításhoz, gyönyörű szerelvényekhez és apróságokhoz, kellemes kikapcsolódást biztosítanak.

A Kohler (USA) cég különösen érdekes modellei. A vállalat gazdag történelemmel rendelkezik a vízvezetékgyártás terén, és egyes termékek 150 000 rubelre ítélve, talán nincs kétség a tervezésben és a minőségben. Jacob Delafon (Franciaország), Odoksan (Törökország), Goldm (Kína) másolatai versenyeznek az amerikai gyártóval. A márka és az anyag határozza meg a költségeket. Így a ROKA-t 12 000-18 000 rubelre értékesítik. A gazdaságossági modellek 7000-8000 rubel kategóriában változnak.

A Kirov-üzem orosz modelljeinek ára 5000 rubelről indul, a Novokuznetsk pedig 7000 rubelből indul. Krómozott elemek és tartozékaik a berendezésekhez 700 és 1800 rubel közötti áron.

Összehasonlítás az akril fürdővel

Szeretnék párhuzamokat kötni akril fürdõkkel, amelyek azonos formában és tartalomban különböznek egymástól. Ők a fogyasztók fő figyelmet szentelik. Talán a gyönyörű "csomagolás" és a technológia erőfeszítései valóban felülkerekedtek az örök öntöttvas jó minőségében.

 1. Az üvegszálas megerősítés és a fémkeretekre történő szerelés nem képes megbirkózni a műanyag rugalmasságával.
 2. Fürdő a fal sarkaihoz rögzítve, vagy akasztókön.
 3. A kialakítás konkrét dobozot jelent a telepítés során.
 4. Sok hamisítvány. Az alap a porózus műanyag, amely meglehetősen törékeny, és még a telepítés során is feltörhet.
 5. Téglalap alakú modell esetén megengedett a díszítő képernyő csúszó paneljeinek használata a fürdőkád számára, hogy megszabaduljon az apróságoktól. Szögletes kivitelben szorosan rögzítve.
 1. Nem lehet vitatkozni a formák szépségével és a tálak színeinek sokszínűségével. Ezek harmonikusak minden formatervezéssel és mindig támogatják a fürdőszoba esztétikáját. Az akril és az üveg együttes kombinációi hamar népszerűvé váltak.
 2. Szintén fontos az a tény, hogy egy zuhanyzóval kombinálódnak. Készletben megvásárolhatók, vagy maguk is felszerelhetik a rendszert. Az opció nem olcsó, és ha a második verziót választja, akkor még többet fog fizetni. By the way, standard formák is adhatók hozzá a kabin, csak ez a megközelítés nem támogatja a kényelmet.

Egy kicsit többet a jakuzziról. Ugyanaz a szaniter típusú egészségügyi rendszer, amely minden fürdőszobába felszerelhető. Ha bármilyen modellt felszerel a masszázs megfelelő technikai tulajdonságaival, akkor teljes az eredetihez. A nyomáscsökkentő, kis lyukakon áthaladó víz kellemes szolgáltatást nyújt, és a cseppekre törik a testet. A Roy Yakuzzi találmánya minden otthonban megfelelő.

Szerelje fel a sarokkádat

 1. Ha a régi szerkezetet leszerelték, egy padot kell készíteni. Először eltávolítjuk a közeli vízvezeték szerelvényeket - a sarokba mosni. Ha az emelő funkcionális, az egyik probléma kevesebb.
 2. Csavarjuk ki a szifont a szennyvízcsatornából, és távolítsuk el, hogy elkerüljük a borostyánsárgát. Természetesen a cső szennyvíz is be van zárva.
 3. Most vegye ki a régi tálat. Ha a lábakon, a rögzített cementen szerelték fel, meg kell sodorni egy pengetőt.
 4. Fókuszálás a falra. A fürdő lejtése sík felületet jelent, és ha a falakból simaságra van szükség, nem szabad figyelmen kívül hagyni az illesztést.
 5. A fürdőszobát fel lehet tenni a lábakra vagy a beton alappal. A második lehetőséghez keverni kell a habarcsot és a téglafalat.
 6. Miután a cement megszáradt, csatlakozunk a szifonhoz.
 7. A design a dobogón helyezkedik el, és végül rögzíti az alkatrészeket a csatornába.
 8. Az utolsó szakaszban a tömítést a varratok és rések mentén haladjuk át.
 9. Összegyűjtjük a vizet és ellenőrzik a kapcsolatokat.

Az öntöttvas erősebb és megbízhatóbb, mint a többi anyag. Természetesen a szerkezet súlya miatt nehéz lesz a szállítás és a telepítés. De miután egyszer erőfeszítéseket tett, régóta megoldja a fürdőszobai felszerelés kérdését. Ez olyan konzervatívok választéka, akik értékelik a hagyományokat és a garanciákat. Ha egyedülállóvá szeretné tenni a dizájnt, vegye fel az akrilterméket a falak színére, és a további működés megmutatja, mennyire szerencsés vagy.