Legfontosabb > Csapok

Öntöttvas fürdők

Kód: 4947
Cikk: B05E

Állítható lábak 4 db

Kód: 4949
Cikk: B2SE

Állítható lábak 4 db

Kód: 1609
SKU: 213000001

Állítható lábak 4 db

Az ülőfürdő tömörséggel vonzódik. A fürdőszoba mentett területe racionálisan használható egy másik hasznos elem a beltéri - mosodai kosár vagy mosógép. Sokan úgy döntenek, hogy öntöttvas ülőgarnitúrát vásárolnak, elsősorban a kompakt méret és az eredeti vízhőmérséklet hosszabb megőrzése érdekében. A vizet nem erős zajt kíséri. A bevonat rendkívül tartós és ellenáll a legtöbb tisztítószernek. Megfelelő gondossággal a modell évtizedek óta szolgál. A fürdő magasságát a termékcsomagban szereplő speciális lábak szabályozzák.

A megbízhatóság szempontjából az öntöttvas vízvezeték a leginkább elfogadható megoldás. Az öntöttvas tartós anyag, amely ellenáll a különböző hatásoknak, beleértve a szélsőséges hőmérsékleteket is. Az öntöttvas termékek nem félnek a mechanikai károsodástól és egyéb fizikai hatásoktól.

Vásárlás egy vas-vasfürdő Moszkva gyakran akar azok számára, akik problémákat a vázizomzat-rendszer a szervezet, az idősek és azok, akik nehezen elvégezni vízfolyamatok a fürdő a klasszikus forma. Súlya nagy, valaki hátrányosnak tartja, de a gyakorlatban az ellenkezője található - a stabilitás szempontjából az analógok rosszabbak az öntöttvasból készült vízvezetéknél.

Rendelés az Allovannában, szállítás Moszkvában és a régióban, készpénzben történő befizetés a futárnak kézhezvételkor és banki átutalással.

120 × 70-es öntöttvas fürdőkád

A 120x70-es öntöttvas öntöttvas fürdő - nem sokáig. Vásárolni ilyen vízvezeték berendezések leggyakrabban nyomja a kis méretű a fürdőszobában vagy problémák a vázizomrendszer. Sokkal kevésbé gyakran használják ezt a modellt a meleg fürdők befogadásának kényelme miatt. Ez egyfajta analóg egy régi, fából készült hordó, amely lehetővé tette, hogy teljesen bemegy a vízbe.

A sitz fürdő elengedhetetlen lehet egy kis helyiségnek, valamint egy elegáns belső részletnek.

Napjainkig a leereszkedő öntöttvas fürdő jelentősen rosszabb a klasszikus modelleknél, mert csak akkor alkalmazható, ha nem lehet szabványos vagy nagy méretű szaniter szerelvényeket felszerelni. Gyakran, ha egyszerre két modult telepít egy nagy helyiségben - normális és üljön le. Ez annak köszönhető, hogy mindegyikük előnyös.

Előnyök és hátrányok

Az öntöttvas ülőgarnitúrák három kategóriába sorolhatók: négyszögletes, ovális, szögletes. A választás nem túl nagy, mindez annak köszönhető, hogy az öntöttvas rendkívül nehéz. A téglalap alakú fürdõ klasszikusnak tekinthetõ, bármilyen méretû helyiségbe telepíthetõ. Ezenkívül az ilyen paraméterek különböző kombinációkhoz és más vízvezeték szerelvényekhez való közelség szempontjából kényelmesek. Az ovális formák a belső térben klasszikusan világos árnyalatokban néznek ki egy tágas szobában. Szögeltérés - a legjobb választás a fürdőben a Hruscsovban. A telepítés lehetővé teszi, hogy helyet biztosítson egy mosógépnek vagy egy extra talapzatnak.

A 100x70-es ülő öntöttvas fürdő fő előnyei a következők:

Vásároljon öntöttvas sitz fürdőt Jekatyerinburgban nem jelent problémát. De először meg kell ismernünk az ilyen akvizíció hátrányait:

Érdemes megjegyezni, hogy sok cég is kínál modelleket egy ajtót. Ez egy meglehetősen új találmány, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy nagy népszerûséget kapjon. Ez az ajtó nagymértékben leegyszerűsíti a mozgáskorlátozott vagy idős emberek fürdőzését. Már nincs szükség a kis oldalra mászni. Egy ilyen fürdőben nem lehet kinyitni az ajtót, amíg a víz teljesen össze nem olvad. Ezért várni kell, bár kis mérete miatt nem fog túl sok időt igénybe venni.

Kicsi ülőfürdő sajátosságai

A 100 * 70 és 120 * 70 paraméterek optimálisnak tekinthetők az ilyen típusú vízvezetékekhez. Ezek az öntöttvas ülések fürdők viszonylag olcsóak. Más méretek rendkívül nehéz megtalálni. Alkalmasak egy egyedi tervezés megtervezéséhez, vagy tervezik a vízvezeték elhelyezését egy nem szabványos fürdőszobában.

A kis méret nagy előnye a mosógép felszerelése, amely ritkán lehetséges egy kis helyiségbe helyezni. Opcióként a mosógép a mosogató alá kerül.

A kis fürdők megjelenésével egyszerűsítették a kis tér tervezését. Most lehetséges, hogy nyereségesen legyőzni egy kis terület, hozzá a szükséges kiegészítő polcok vagy kiegészítők.

Kulcskiválasztási szabályok

Ha még mindig úgy döntesz, hogy öntöttvas sitz fürdőt vásárol, akkor néhány egyszerű ajánlásra figyelnie kell. Még a jelentéktelen tanácsok segítenek elkerülni a lehetséges hibákat a vásárlás tervezése során. Mit kell figyelni?

Nem szükséges a kis fürdőkád választását figyelmen kívül hagyni, mert kényelmét és a belső megjelenését a minőség és a kényelem határozza meg.

A széles modellek lehetővé teszik a tökéletes választást magának. Minden évben láthatja a fürdőt érdekesebb, világosabb és funkcionálisabb.

A fürdőszoba és a WC kialakításának tervezése sokkal könnyebb. Csak felveszi.

Az ajtó behelyezése a fürdőszobába egy küszöbértékkel meglehetősen bonyolult folyamat, mert sok árnyalattal rendelkezik.

Az egyik legkedvezőbb és olcsó felújítási módszer zománcfürdő. Modern.

Hogyan válasszuk ki az ajtót a fürdőszoba és a WC Az ajtó műanyag Modellek üveg Fa.

Fürdőkád kis fürdőszobákhoz

Több mint kis méretű apartmanok, amelyek megjelentek a Hruscsov-korszakban, némi nevetés. De sok család számára ez volt az egyetlen igazi lehetőség, hogy a kívánt lakások tulajdonosává váljanak. És ugyanabban a fürdőszobában a méret nem számított számukra.

Őszintén szólva, még ma sem játszanak döntő szerepet, ha sikeresen kezeli ezt a szobát. Például zuhanyozhat egy kis fürdőszobában. A sitz fürdő is nagyszerű megoldás. Azonnal engedje el a helyet egy mosógépnek. Vegye figyelembe ezt a lehetőséget részletesebben.

Sit-Bath lehetőségek

Ez a termék vízvezetékeket számos paraméter alapján osztályozhatjuk. Az ültetőfürdők különböző méretűek és alakúak. Különböző anyagokból készültek. Még a funkciók is változhatnak.

Ne gondold, hogy a lefoglalt fürdőt pénz vagy sürgős szükséglet miatt vásárolják meg. Nézze meg ezt a luxus modellt, és értékelje eleganciáját és képességeit.

Úgy gondolják, hogy az ülőfürdőt elsősorban időseknek és fogyatékosoknak tervezték. De ez a termék jól illeszkedik a modern belső térbe. Minden családtag kényelmesen érezheti magát.

Szabványos betűkészletek méretei

A szélessége 70 centiméter - ez a minimális, ami jellemzi a szabványos és kis modelleket. A legkompaktabb másolatok hossza csak egy méter.

De a standard modell 1,2 méter hosszú és 1,5 méteres.

Nem annyira nehéz választani egy megfelelő fürdőt: fontos, hogy méretei megfeleljenek a saját paramétereinek, és elég mély volt.

A boltokban többféle pihenőhely található. Ezek különböznek az anyag gyártásában és méretében. A leggyakoribb méret opciók:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

Ha a Hruscsov fürdő néhány tulajdonosának saját paraméterei lehetővé teszik számukra a mini- vagy szabványos modellek használatát, akkor mindenki számára egy harmadik lehetőség is van, tágabbak. Ez a termék a legkényelmesebb vízvezeték, és paraméterei 120 x 110 cm.

Különböző tálak

Még a kis fürdőszobák is saját stílusukkal rendelkeznek. Attól függően, hogy a szobában található bútorok közül melyik van, a kád külön felszerelhető vagy beágyazható.

Az ügyfelek által igényelt tálak fő típusai:

Ha a kád megfelel annak a helyiségnek a paramétereibe, amelyben fel van szerelve és olyan ideális formában van, akkor a legjobb választás.

Vannak olyan tervezési modellek is, amelyek alakja háromszög alakú és általában aszimmetrikus lehet. Külön is szeretnék megemlíteni olyan termékeket, amelyeknek külön ajtója van az oldalán, vagy olyan mozgatható oldalfalon, amely leeshet és eshet.

Ez megkönnyíti az életet azok számára, akiknek fizikai képessége korlátozott. Az ilyen fürdők nem annyira vonzzák a kompakt méretüket, mint a funkcionalitást, ami néha a legfontosabb dolog.

Ha szeretné értékelni az ülőfogak előnyeit, itt megtekintheti ezt a videót:

További fürdőzési lehetőség

A kis fürdőszobákhoz ajánlott ülőfülkék számos extrában használhatók. Az ilyen modellek működését még kényelmesebbé teszik.

Az ajtó és a mozgó fal mellett ezeken a modelleken a következőket teheti:

 • telepítse a hidromasszázs rendszert;
 • csatolható repülõmértékegység;
 • nem csak dekoratív, hanem különleges lámpák létrehozására is, amelyek lehetővé teszik a hagyományos fototerápiás és fényterápiás módszerek kezelését;
 • használja a modern vevőt vagy lejátszót, hogy meghallgassa kedvenc zenéit vízkezelések során.

Még a legkompaktabb fürdőben sem lehet jó mosás, de jó pihenés is van.

A sitz fürdő extra felszerelése csodálatos. Ezenkívül van egy oldalsó ajtó is, amely akkor szükséges, ha egy idős személy vagy egy fogyatékkal élő személy veszi a vízzel kapcsolatos eljárásokat.

Ezenkívül ez a fürdő egyszerűen kombinálható zuhanyzóval. Ha védőfüggönyeket vagy speciális betéteket használ, akkor a szobában egyfajta helyiség alakul ki, amely megóvja a többiet a felesleges nedvességtől.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Természetesen a lecsúszás fő előnye a tömörség. Még egy kis helyiségben is, ahol megfelelő helyet találnak, ahol senki se zavarja.

Nem minden hip fürdő van felszerelve, mint egy űrhajó. Néha ez egy meglehetősen egyszerű, de elegáns szerkezet, amely egyszerűen kellemes és kényelmes használni.

A modell további előnyeit felsoroljuk.

 • Azok, akiknek a szervezetnek további védelemre és támogatásra van szüksége, jól érzik magukat: az idősek és a fogyatékkal élők. Különleges korlátok, amelyek segítenek abban, hogy valaki belépjen és kilépjen a fürdőszobából, valódi találatot talál, ami nagyban megkönnyíti a mosási folyamatot.
 • Úgy tűnt, hogy kifejezetten az anyáknak készülő nők számára készült. A terhesség utolsó szakaszaiban a nők kínosnak érzik magukat. Nem tudják felemelni a lábukat, vagy hajlítani, ha szükséges, hogy rendszeresen fürödjenek. Az ülő helyzet segít nekik, hogy ne húzzák meg a lekerekített hasizmokat.
 • Nem minden, a rendszeres fürdőkádban bevett vízkezelési eljárást engedélyez az orvos. Például egy beteg szívű személynek nem szabad feküdnie.

Ez a modell szintén jelentős hiányosságokkal jár, amelyeket szintén ismerni kell.

 • Néhány külföldön készült modell nagyon drága.
 • Mindannyian különbözünk, és néhány ember számára az ilyen tálak paraméterei túl kicsiek. Ezt figyelembe kell venni, ha kényelmesen fürdeni szeretne.
 • Egyszerűen lehetetlen ilyen fekvőhelyen fekvő pozíciót lebonyolítani, ezért a modell kiválasztásakor minden családtag szükségleteire összpontosítania kell.

Az ilyen csípőfürdő oldalajtóval nem lehet olcsó. Az ilyen kiadásokat ugyanakkor az a lehetőség teszi lehetővé, hogy a létesítmény tulajdonosának rendelkezésére álljon.

Ha a modell minden előnye és hátránya ismeretében a ház tulajdonosa még mindig úgy dönt, hogy eldönti, milyen anyagból készül a leültetett fürdő.

Gyártási anyag kiválasztása

A piac nemcsak különböző méretű és alakú modelleket kínál, hanem különböző anyagokból is. És ez nagyszerű, mert felvehet egy olyan terméket, amely tökéletesen megfelel Önnek és tökéletesen beleillik a javasolt belső térbe.

Fa: nemzetközösség természetes anyagokkal

Mi lehet természetesbb, mint a minőségi fa? Végtére is mindannyian tudjuk, hogy a híres orosz fürdőt teljesen felállították egy faágazatból. Éppen ezért a fakeretes fürdő, amely egyre népszerűbb és igényesebb.

A kompakt betű vörösfenyő, bükk, tölgy vagy cédrus. Ezek a fafajták hosszú évekig nem veszítik el vonzerejét, és egy ilyen fürdõben nincs olyan gomba vagy penész, amely ártalmas lehet az emberi egészségre.

A fából készült modell ideálisan alkalmas vízkezelésre. Ha ilyen betűtípust csinálsz, kellemes és segítőkész.

Fa tálat készítésekor speciális nedvességálló anyagokkal kezelik, amelyek megfelelő gondossággal jelentősen megnövelik hasznos élettartamukat. A fa nemcsak a fürdő, hanem a tartozék, amely körülveszi, és segít szervesen illeszkedni a belső térbe.

A lakkozott, fából készült modell nagyon kedvező benyomást kelt. Meg akarod érni, vasalja fel a felületét, és természetesen használja a rendeltetésszerű célját. A fa a természet része: az általa választott anyagok nem képesek allergiás reakciót okozni. De nem mindenkinek van pénzügyileg elérhető a hasonló modellhez.

A választás egyetlen hátránya, amelyet feltétlenül tudnia kell, hogy ez a pohár csak úszásra használható.

A mosás, az állatok mosása és alapos mossuk magukat egy ilyen fürdőben általában nem lehet ezeknek a termékeknek a rövid idejű használatára.

Akril - a modern vízvezeték vezetője

A fa jó, de drága lehetőség. Ráadásul van elég költségvetési akril, ami valóban vezető szerepet tölt be a modern vízvezeték-piacnak.

A világ legfontosabb tételei a világ gyártói. Különböző színű tálak és a legbizarrabb formák készítésére használják. Ha a fürdőszobában nincs fényerő és vonzódás, akkor az akril betűtípussal kell rendelkeznie. Végső megérintésként célszerű olyan gyengéd világítást alkalmazni, amely megőrzi az intrikát és a rejtélyt.

Ami a külső hatásokat illeti, akkor egyetlen más modell sem hasonlítható össze egy akril fürdővel. Ugyanakkor kényelmesen használhatja is.

Egy szerény akril tál segítségével a szó szoros értelmében átalakíthatja a legáltalánosabb szobát. Az a tény, hogy az akril nagyon költséges anyagokat képes utánozni. Ez létrehozza az onyx vagy a márvány illúzióját. A természetes selymet ábrázoló tapéta hátterében ez a fürdő egyszerre csodálhatja és elcsodálhat.

Ha a szoba világításának designja és a magas minőségű vízvezeték kiegészíti a belső teret, akkor a fürdőszobája nemcsak szép, hanem fényűző lehet.

Az akril üledékeket mind külföldi, mind hazai vállalatok gyártják. Az Oroszországban gyártott akrilból készült vízvezeték előnye a víz minőségének legjobb alkalmazhatóságának tekinthető

A mi akril fürdőinket a súlyosabb működési körülményekre terveztük, így megbízhatóbb és tartósabbá tehetjük őket.

Viszonylag olcsó acél

Az acélmodellek nem olyan súlyosak, mint az öntöttvas termékek. Azonban vonzóvá teszik ügyfeleiket nem súly szerint, hanem viszonylag alacsony költséggel. De az acél betűkészletek működtetése során bizonyos hiányosságok merülnek fel, amelyekről előzetesen figyelmeztetni szeretnénk.

 • Az acélnak magas a hővezetése. Gyorsan melegíti a környezetet. Ebben a fürdőben nem kell áztatni: a benne lévő víz nagyon gyorsan lehűl. Bizonyos orvosi eljárások esetén ez a körülmény túlfutó akadály lehet.
 • Egy ilyen termék kihasználásával gondosan ellenőrizni kell a külső bevonat integritását. Ezekben a fürdőkben a réteg általában vékony. Ha a bevonat nem helyreáll, akkor a tál elakadhat, mert rozsdás.

Az acélcső is nagyon vonzónak tűnik. Ha megoldja a problémát a hővezető képességével, akkor a fürdőszobája dekorációvá válhat

Tudva az acéltermékek hiányosságairól, a gyártók keresik a kiutat a helyzetből, és megpróbálják javítani a betűtípust. Az acél műanyag tokkal van ellátva, és a tok és az alap alatti üreg speciális töltőanyaggal van feltöltve, amelynek hővezetési képessége kicsi.

Ebben az esetben a víz hője mentésre kerül, és a vízsugár nem éles hangot ad, és a fürdő védett alját üti.

Masszív öntöttvas termékek

A nehéz öntöttvas fürdőket még mindig régi házakban tárolják. Tulajdonosai nem nagyon sietnek velük egy nagyon egyszerű okból: nagyon sok a súlya az egyetlen hátránya ennek a modellnek.

És csak akkor jelenik meg, ha a fürdőt szállítani kell.

Ha Ön öntöttvas leágazó fürdővel rendelkezik, és orvosi okok miatt nem igényel különféle vízkezelési eljárásokat, akkor miért nem tartja meg azt, amit már rendelkezel?

De az öntöttvas kétségtelen előnyei:

 • a tálat kitöltő meleg víz megtartására való képesség;
 • hosszú élettartam;
 • nagy mechanikai sérülés ellen.

A kár nem képes maga a betűtípushoz és zománcozásához. De ez a probléma sikeresen megoldható oly módon, hogy akril betétet helyez el a régi fürdőbe, vagy új akril vagy zománcburkolatot visz fel a felületére.

Helyszíni fürdő kiválasztása

Bath - a vásárlás nem olcsó, ezért gondosan választania kell. Az első dolog, amit meg kell találni a fürdőszobában, az a hely, ahol telepíteni szeretné.

Ezután meg kell győződnie arról, hogy a megvásárolni kívánt modell megfelel a test paramétereinek és a családtagok életkorának.

Ha egy kis fürdőszoba tulajdonosa, ahol gyakorlatilag nincs szabad hely, ne felejtsd el: vessen egy pillantást a sarokba, talán megoldás a problémáidra

Mérje meg és jegyezze fel a mérnöki kommunikáció paramétereit, amelyek a fürdőhöz kapcsolódnak. Ellenőrizze, hogy a sarokkád a fürdőszobában a legjobb megoldás?

Döntse el, hogy a tálca milyen színét keresse, hogy a modell tökéletesen illeszkedjen a létrehozott belső térbe.

A tervezett vásárlást gondosan meg kell vizsgálni. Nem szabad semmilyen sérülést okoznia: repedések, zsetonok vagy daganatok. A termék felületének zökkenőmentesnek kell lennie elegendő réteg zománcgal. Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott fürdő elég mélyen ült.

Ellenőrizze a tál külső falát: tartalmaznia kell korrózióálló bevonatot. Ellenőrizze, hogy a fürdőben lévő lyukak megfelelnek-e a műszaki kommunikáció paramétereinek.

Általános telepítési szabályok

Az egyes modellek telepítésekor saját árnyalatai vannak, amelyeket figyelembe kell venni. De vannak olyan általános szabályok, amelyek univerzálisak mindenfajta ülőfürdő számára. Fontos megfigyelni a telepítés sorrendjét. És minden rendben lesz.

Felkészülés a telepítésre, ügyeljen arra, hogy a fürdőszoba átalakulásának egészét szem előtt tartsa. Ez segít abban, hogy ne térjen el a tervtől.

Lépésről lépésre a telepítési folyamat így néz ki:

 • szoba előkészítés;
 • adagoló tál és annak rögzítése;
 • csatorna csatlakozás;
 • földelés;
 • megmunkálási felületi csatlakozások és rések az egyes elemek között;
 • képernyőn történő felszerelés és dekoráció.

Eszközök és anyagok

A telepítés elvégzéséhez különféle eszközökre és anyagokra van szükség. Felkészülésüknek az alábbi listára kell összpontosítania.

Szükségünk lesz tehát:

 • szinten;
 • véső;
 • ceruza és mérőszalag;
 • poliuretánhab és szilikon tömítőanyag;
 • csavarhúzó, kés és kalapács;
 • látott, bolgár;
 • szigetelőszalag;
 • állítható gombok;
 • csatorna szerelvények és hullámcsövek.

Ha öntöttvas kádat szerelnek be, akkor a leeresztő csövek átmérőjének 40 mm-nek kell lennie. Az acél vagy akril tömböt 50 mm keresztmetszetű csövek segítségével kell felszerelni.

Felkészülés a helyszínre

A helyiségnek szabadnak kell lennie. Vizsgálja meg, hogy gondolja át, hogyan kell megfelelően fürdeni, hogy ne károsítsa a falakat. A szoba padlójának síknak kell lennie.

Ügyeljen arra, hogy egy szinttel ellenőrizze. Ha az eltérések meghaladják a 4 mm-t, cementcementet kell készíteni, ellenkező esetben a fürdő nem stabil.

Természetesen sok telepítési munkát kell elvégezni, és talán jobb, ha nem csinálod magadat, hanem utasítod a szakembereket, de milyen szép az ilyen csodálatos eredmény elérése.

Most meg kell vizsgálni a csővezetékek átjárhatóságát, a szennyvízelvezetés és a vízvezeték szerelését. Ami a szoba falainak és padlójának későbbi dekorációját illeti, akkor azt a fürdő telepítése után lehet elvégezni.

Alacsony fürdő - akár 40 cm magas

Kattintson a paraméter melletti négyzetre, és válassza ki az árkategóriát

/ Kattintson a "Recruitment"

Itt van egy videó utasítás

Ügyfeleinket kínáljuk

 • Gyors szállítás - 24 órán belül.
 • Kedvezmények, promóciók és mentési lehetőség.
 • Kiváló minőségű termékek garanciával.

Termék kód: 41630

Kedvezmény: Igen, 300 és 5000r között (modelltől és konfigurációtól függően)

Magasság magassággal (cm): 63

Termék formája:

Telepítés típusa: beépített, fal

Termék anyaga: Akril

Termék kód: 41629

Kedvezmény: Igen, 300 és 5000r között (modelltől és konfigurációtól függően)

Magasság magassággal (cm): 63

Termék formája:

Telepítés típusa: beépített, fal

Termék anyaga: Akril

Termék kód: 41452

Kedvezmény: Igen, 300 és 5000r között (modelltől és konfigurációtól függően)

Sertésfürdők kicsi (kicsi)

márka

A 3Dplitka.ru-nál ma vásárolható sárgaréz ülőgarnitúra egy elegáns modern termék, maximális élettartammal. Itt megtalálja a beépített és szabadon álló modelleket minden belső tér számára.

 • Hossz: 120.0 cm-ig

A kis méretű öntöttvas fürdők célja

A nagyméretű fürdőszobák tulajdonosai néha csodálkoznak azon, miért van szükség 100-120 cm hosszú fürdőre, de a kis méretű öntöttvas fürdők lehetővé teszik számunkra, hogy számos kérdést megoldjunk:

 • megoldja a vízvezeték szerelésének problémáját kis helyiségben;
 • lehetővé teszi a mosógépet egy kompakt fürdőszobában;
 • hogy kielégítse az olyan emberek szükségleteit, akik ellenjavalltok forró vízben.

A legkisebb öntöttvas fürdőkhöz, valamint a teljes méretű vízvezetékhez a 3Dplitka.ru jótállási kártyát és tanúsítványt ad. A munkatársak szolgáltatásait fel lehet használni a padlóra emelésre és felszerelésére.

Lásd még a 160 öntöttvas kádat is

Hogyan válasszuk ki a sitz fürdőt

A sitz fürdő az egyik legelterjedtebb kisméretű fürdő, amely helyesen tekinthető "mágikus pálcaként" a kis területű fürdőszobák számára. És ha az ősi időkben fából készült hordókat használták fürdőkádak, most az emberek fém vagy akril tulajdonságokat használnak a fürdőszobában.

Előnye és hátránya

A sitz fürdő fő előnye a tömörség - könnyen elhelyezhető a legkisebb fürdőszobában is.

A többi előnye közül tanácsos kiemelni a következőket:

 • ideális fogyatékkal élők és idős emberek számára - ha speciális korlátokkal van ellátva, akkor az egészségügyi problémákkal küzdő személy számára nagyon könnyű belépni;
 • Nagyon kényelmes a terhes nők számára, mert - mint tudják - meglehetősen nehéz lehajolni és felemelni a lábat, és kerülni kell a hasizmok terhelését is;
 • Ez egy istenszeredés azok számára, akik nem tudnak fürdeni feküdni (például gyenge szívű emberek).

Azonban ez az objektum vízvezeték van egy jelentős hátrány - ez a kis méret egy normális ember - nem mindenki lesz kényelmes a fürdőszobában.

méretek

Az ültetési fürdők különböző paraméterek szerint vannak osztályozva - forma és méret, anyag és funkcionalitás.

Standard méret a sitz fürdőkhöz:

 • kicsi (általában 100x70 cm);
 • a standard méretű fürdők (120x70 és 150x70 cm);
 • a legkényelmesebb (120x110 cm).

alak

Az ülőfogak formái:

További jellemzők

A kiegészítő funkciók közül megemlíthetjük az oldalsó ajtó jelenlétét, amely kényelmes belépést biztosít a fürdőbe. Ezenkívül sok termék hidromasszázs eszközzel van felszerelve a szabadidős vízkezelésekhez.

Miután falakat készítettek vagy különleges vakot letettek, zuhanyozást lehet készíteni.

Melyik fürdőt választani

Az anyagnak megfelelően a lefoglalt fürdők a következőkre oszlanak:

acél

Az acél ülőgarnitúra fő előnye a rendelkezésre állása - nem túl drága, főleg téglalap alakú. Azt is meg kell jegyezni, hogy alacsony a súlya és a magas higiénia.

Ennek több hátránya van:

 • a hőt gyengén megőrzik egy acélfürdőben, ezért kívánatos hab felmelegítése;
 • nem különbözik a hosszú élettartamtól - egy kis karcolás korróziót okozhat, ami már nem állítható meg;
 • a víz hangteljesítménnyel járó kellemetlen érzést okozhat;
 • hogy az acélfürdőt fel kell szerelni
 • ezeknek a fürdőknek a tisztítására nem használhatják a tisztítóporokat - károsítják a zománcot.

akril

Jelenleg a legjobb az ülőfogak minden fajtája akril.

Mivel az akril meglehetősen műanyag, az abból készült fürdőt a legkülönbözőbb formák különböztetik meg. Az akril tökéletesen megtartja a hőt, nem okoz zajt a víz összegyűjtésekor, és a különböző sérülések esetén (akár lyukakon keresztül is) könnyen visszaállítható. Az akril fürdők nagyon egyszerűek a feldolgozásban - abszolút felszerelést könnyen be lehet ágyazni.

Az ilyen termékek hátrányai csak az árat tartalmazzák (összehasonlítva más fürdőkádakkal, ezek a legdrágábbak), valamint az a tény, hogy azok telepítéséhez merev fém keret szükséges.

Ezenkívül tudnia kell, hogy az importált akril vízvezeték nem mindig ellenáll a víz kémiai összetételének, ezért tanácsos olyan házi készítésű fürdőket választani, amelyek sokkal szigorúbb működési feltételekhez igazodnak.

Öntöttvas

Az öntöttvas fürdőkádat sokan úgy tekintik, mint a múlt relikviája, és sokkal kevésbé gyakoriak a boltokban. Az ilyen modellek azonban továbbra is sikeresen használatosak néhány "Hruscsovban", és ennek jó okai vannak.

Az ilyen fürdők számára előnyben részesítjük elsősorban a hő megfelelő hőkezelésének képességét. Sokkal kevesebbet költenek, mint a zuhanyzók. Tartósak, erősek és ellenállnak a mechanikai igénybevételnek. Ráadásul néhány modern öntöttvas kádas modell egy ajtóval van felszerelve, amely minden bizonnyal olyan embereknek szól, akik segítségre szorulnak fürdésre.

Az öntöttvas termékeknek azonban hátrányai vannak - nagy tömegükre figyelemre méltóak, de nem csak a telepítésüket és a különféle formák (általában csak egyenes fürdők) hiányát. Természetesen teljesen öntöttvas összetett kialakításáról van szó, csak egy ilyen vízvezeték költsége sokkal magasabb lesz.

Az előnyök

A szendvics fürdőket a hatások igen széles skálája jellemzi, amelyek magukban foglalják a meglévő betegségek megelőzését és kezelését is. A koruktól függetlenül tudnak embereket venni. A vizet olyan szintre kell önteni, hogy az alsó has és a comb combja víz alatt van.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen eljárás teljes időtartama nem haladhatja meg a fél órát.

A vízkezelés rendjét egy sitz fürdőben az alábbi ábrán mutatjuk be.

A fürdőzés terápiás hatásának növelése érdekében virág- és növényi infúziókat, dekócokat vagy aromaanyagokat adhat a vízhez.

Ha azonban úgy dönt, hogy kipróbálja a legtöbb látszólag jól ismert népi gyógymódot, forduljon orvosához. Minden ember teste egyénileg van, ezért jobb, ha nem kockáztathatjuk meg - mi hasznos, ha valaki másnak a kárára megy.

Az aromaanyagok használata óvatosnak és átgondoltnak kell lennie - valamint a gyógyszerek használatát is. Az egyik fürdő általában 5-10 csepp olajat igényel (nem pedig a magas koncentráció miatt). Az illóolaj könnyebb vízzel való keveréséhez, hozzá kell adni a sóhoz (szakács vagy tenger), fürdőfürdőbe vagy kis mennyiségű tejben oldva.

Az illóolajokat a cél alapján kell kiválasztani. Ha folyamatos stresszt tapasztal, és nem alszik jól, a levendula és a kamilla olajok segítenek. A rozmaringolaj alkalmas a fájdalom enyhítésére a karokban és a lábakban. Ha fogyni szeretne, használja a citrom, boróka és fekete bors olajokat. A narancssárga, bergamott, narancs és grapefruit alkalmas olaj elleni leküzdésére.

Kellemes és hasznos vízkezelést kívánunk Önnek!

Öntöttvas fürdõmedence: hello a múltból vagy a prototípus a jövõben?

Tartalom:

A fürdő mint a test mosására szolgáló edény legalább öt ezer éve létezik. Amit nem tettek meg: kő, fa, fém, kompozit anyagok. A lakástulajdonosok 90% -a tartja szükségesnek a fürdést, és csak kevesen élvezik az exkluzív zuhanyzást. A fürdő formáját és hosszát gyakran a fürdőszoba mérete alapján választják, de néha különleges igények alapján. Például az öntöttvas fürdők ideálisak kis helyiségekhez, megfelelnek a fogyatékkal élők vagy idősek szükségleteinek, valamint orvosi célokra.

Az anyagok, formák és fajták változatossága ellenére még az elitgyártók továbbra is kínálnak öntöttvas fürdőket a választékukban. Milyen tulajdonságokkal bír az öntöttvas, hogy a tenyerét a második században tartsa, beszéljünk tovább.

Az öntöttvas kádak megszerzésének megvalósíthatósága.

Történelmileg a szovjet időkben szinte minden ház öntöttvas fürdővel volt felszerelve. Ez volt a leginkább megfizethető és olcsó anyag a gyártásukhoz. Azokban a lakásokban, ahol a megengedett fürdőszobák méretei voltak, a tálakat másfél méterről hetven méterre állították be, de sokan kénytelenek voltak elrendezni az ülő baba fürdőit.

Az ülőrész osztály 100x70, 120x70, 120x110 és 150x70 méretű fürdőket tartalmaz. Az ilyen méretű betűk lehetővé teszik a helytakarékos felhasználást még a legszűkebb helyeken is, így helyet biztosítanak a szekrények és háztartási készülékek telepítéséhez.

Elengedhetetlen választás a nyugodt idősek, fogyatékkal élők, azok számára, akiknek nehézségei vannak a szokásos fürdőszobába való bejutáshoz. Ez a lehetőség válik létfontosságúvá azok számára, akik olyan betegségekben szenvednek, ahol gyakori vízkezelési eljárások jelennek meg, és problémák vannak az izomrendszerrel. A piac legújabb újdonságai az öntöttvas kádak ajtókkal. Különösen figyelemre méltó a svéd gyártó SAMECA fejlesztése. Igaz, a legtöbb modell akrilból vagy acélból származik, de vannak öntöttvas modellek is. Igaz, sajátos sajátosságuk van: száraz fürdőszobába kell ülnie, és mielőtt elhagyná, meg kell várnia, amíg a víz lecsapódik.

Eközben sok tudós azt jósolja, hogy a jövőben a fürdők üldöznek, zártnak, csak lyukkal a fejükön. Végtére is, Hippokratész úgy vélte, hogy a fürdés közben sokkal hasznosabb lesz, mint feküdni.

Az öntöttvas termékek fő előnyei a tartósságuk (50 év vagy annál hosszabb ideig), a víz gyorsan melegedik és tartósan megmaradnak, hangszigetelő és korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik, amely tökéletesen tisztítható.

Az öntöttvas fürdő előnye és hátránya tekinthető súlyának. Egy ilyen fürdőkádat nem kell elhelyezni, de telepíteni, soha nem fog mozogni.

Az öntöttvas termékek másik viszonylagos hátránya a formák korlátozott változata (ovális vagy téglalap alakú). Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas nem túl műanyag, és a termékek eléggé vastag falvastagsággal rendelkeznek (5 mm-ig importálhatók, 7-10 mm-es belföldiek). Érdemes megjegyezni, hogy a vas termékek öntésének folyamata bizonyos sajátosságokkal bír, ezért lehetetlen elérni a tál tökéletesen sima belső felületét (hullámok nélkül).

Azonban a modern technológiák lehetővé teszik, hogy kádat hozzon létre anatómiai ülésekkel, kényelmes fogantyúkkal, nagyított oldalakkal vagy élekkel, fejtámlákkal, és még hidromasszázs rendszerrel is felszerelheti őket. A tervezők ma már képesek a hagyományos fürdők művészeti alkotásait. A szivárvány minden színét zománc borítja, manuálisan festettek kívül és belül a tálban.

A választás árnyalatai.

A kiválasztási folyamatban ne felejtsük el, hogy a fürdőnek be kell illeszkednie a meglévő kialakításba. A tálat az eredeti "lábakon" lehet leválasztani, beépíthető vagy a sarokban lehet elhelyezni. De mindenképpen fontolja meg, ki fogja használni ezt a fürdőszobát. Például a szék nélküli fürdő nem alkalmas kisgyermek fürdésére.

A második tényező a fürdő színe. Hagyományosan fehér, de attól függően, hogy kívánsága szerint színes lehet, a legfontosabb az, hogy a vízvezeték többi részével ugyanazt a skálát tartsák be.

Ne vegyen fürödni vizuális személlyel. A zománcozás minősége fontos szerepet játszik a termék tartósságában. A belső falaknak sima, súrlódás és repedés nélkül sima fényűnek kell lennie durva élek nélkül. A külső falakon nem lehet mosogató vagy bemélyedés. Sokkal jobb, ha tetejére bevonják a zománcot (korrózióvédelemmel).

Minőség kiválasztása esetén a gyártóra kell összpontosítania.

A gyártók és az árak.

A középosztály vásárlói hagyományosan inkább orosz gyártmányú fürdőket vásárolnak - a Universal (Novokuznetsk), a Baby (Kirov fürdők) és a Teplaya Gora (Perm) régió ülőmodellje. Árkategóriában - 5,5-10,5 ezer rubel. Ráadásul a Novokuznetsk-fürdők majdnem olyan jóak, mint az importáltak. A kelet-európai termelők (Szlovákia, Lengyelország), Aqualux, Artex (Olaszország-Kína), valamint a kínai és a török ​​fürdők közel azonos kategóriájában. Árkategóriájuk 7-15 ezer rubel.

A magasabb árkategória a híres európai márkák fürdõje: a francia Jacob Delafon, a Herbeau, a Porcher, a spanyol Roca, a német Kaldewei, a portugál Recor. Költségük 10 ezerről indul és elérheti a 9 ezer eurót. A legdrágább az egyetlen olyan szögletes modell, amely az amerikai Kohler cégnél van, amely túlzott áron - több mint 150 ezer rubel.

Ülőfürdők - az optimális megoldás kis fürdőszobákhoz: méret, népszerű modellek ára

A régi épületek többszintes épületének sajátossága kis lakások. Nem csak egy kis nappali, hanem kis fürdőszoba is van. Ahhoz, hogy a higiéniai helyiségek kényelmesek és kényelmesek legyenek, megfelelő felszereléssel kell rendelkezniük vízvezetékkel. Ülőfürdők - a legjobb megoldás ezekre a célokra. De mielőtt ilyen fürdőt vásárolna, meg kell ismerkednie minden előnyével és hátrányával. Ez a cikk tájékoztatást nyújt az ilyen fürdőkről, méretükről, típusairól és áraikról.

Az ülőfogak előnyei és hátrányai

Az ültetési fürdők nem csak lakásokban vannak felszerelve, gyakran kórházakban és szanatóriumokban találhatók. Az ilyen termékek ideálisak a súlyosan beteg emberek fürdésére (például a vázizomrendszeri problémákkal küzdenek), valamint a terápiás eljárásokhoz. Az előnyök nagy száma miatt évek óta egyre népszerűbbek.

Fontos! Sétautó vásárlásakor ügyelni kell a költségeikre és a gyártóra, mivel alacsony árú termék nem lehet jó minőségű és tartós.

Az ülőfogak előnyei:

 1. A kis méret (nem sok helyet foglal el, meglehetősen kompakt, kis méretű fürdőszobákhoz ideális).
 2. Víztakarékosság (nem utolsósorban ma, amikor a közüzemi díjak nagyon magasak).
 3. A fürdőkád ülő helyzetben való tartózkodása, ami nagyon alkalmas a beteg emberek, a fogyatékkal élők és a terhes nők számára.

A lefekvéses fürdőkre jellemző előnyökön kívül hátrány is van - kis méret (kellemetlen a felnőttek számára a vízkezeléshez). Tehát mielőtt egy hasonló terméket telepítene otthonában, meg kell mérnie az összes "for" és "ellen", hogy ne sajnálja a választását.

A termékek típusai és formái

Az értékesítésen megtalálhatók az ültetett fürdők, amelyek különböznek a gyártási formában és anyagában. A klasszikusok rajongói ideálisak négyzet vagy téglalap alakú termékekhez, de háromszögek vagy oválisak - mindennemű szokatlan és nem szabványos ügyfelek számára. Az űrlapokon kívül a kádfürdő is különbözik az anyaggyártásban. A gyártók kínálnak:

Öntöttvas fürdőkádak. Az ilyen termékek hosszú története van. Rendkívül praktikusak, hosszú ideig melegek lehetnek, hosszú élettartamuk van. Fő hátrányuk a zománcburkolat nehéz súlya és gyors romlása.

Acéltermékek. Az acél fürdők, az öntöttvastól eltérően, könnyűek. Nem okoznak gondot a szállítás során, meglehetősen könnyű összeszerelni és szétszerelni.

Fő hátrányaik a következők:

 • a bevonat felületének megfelelő ellátásának szükségessége (egyébként a fürdõ gyorsan rozsdásodik);
 • anyag hozzájárul a víz gyors hűtéséhez.

Fontos! Az acél fürdők nem ajánlottak az egészségügyi intézményekben.

Akril fürdők - ma a legnépszerűbb. Modern anyagokból készültek, melegen tartanak, nem igényelnek különösebb gondosságot a felületen. A szakértők azt javasolják, hogy ezeket a termékeket apartmanokban, szanatóriumokban vagy kórházakban telepítsék.

A kompakt fürdőszobai szerelvények méretei

A hardverboltban különböző méretű pihenőfürdők találhatók. Ezek:

 • 100 x 70 cm;
 • 120 x 70 cm;
 • 150 x 70 cm;
 • 120 x 110 cm

A szaniter felszerelések széles választéka lehetővé teszi, hogy megfelelő termékeket vásároljon egy adott higiéniai helyiséghez. A legnépszerűbb megoldás 120 x 110 cm, ezek harmonikusan illeszkednek a szoba belsejébe, és nagyon kényelmesek a mindennapi használatra.

Az ülőfogak átlagos költsége

A belföldi gyártók, valamint az importált ügyfelek különféle lejtőfürdőket kínálnak, amelyek egymástól függetlenül ár-és minőségben különböznek egymástól. Minden lakástulajdonos képes önállóan kiválasztani egy olyan terméket, amely megfelel az árpolitikának és a kívánt jellemzőknek.

Népszerű modellek és átlagáruk:

 • Riho Petit hidromasszázs nélkül 120 x 70 cm - 20.540 rubel;
 • Relisan Polina 120 x 120 cm - 24 562 rubel;
 • Alpen Venus 120 x 120 cm - 26 280 rubel;
 • Roca Contesa 120 x 70 cm - 7 690 rubel;
 • Univerzális Caprice 120 x 70 cm - 11 540 rubel. és így tovább

Tanács. A fürdő vásárlásakor nem csak az importtermékekre kell összpontosítania, a hazai termékek nem rosszabbak a külföldi minőségben!

A sitz fürdő a legjobb megoldás egy kis lakásban. A kompakt termék nem csak harmonikusan illeszkedik a helyiségbe, hanem nélkülözhetetlen kiegészítéssé is válik. Telepítse az ilyen funkcionális fürdőt otthonába, és feltétlenül értékelhető a személyes tapasztalat.

Ülőfürdők kis fürdőszobákhoz: kilátás, eszköz + hogyan kell választani

Miután ügyesen elhelyezte a vízvezetéket és a bútorokat egy kis fürdőszobában, kényelmesebbé teheti, mint egy tágas szobát. Nagyon jól illeszkedik a kicsi fürdőkád kis méretéhez, kis méretű és formájú kis fürdőszobákhoz.

A standard fürdőkhöz képest kis méretűek, így elegendő helyet szabadíthat fel a szükséges bútorokhoz és berendezésekhez.

Jó üljön fürdők

Először is, az ülő mozdulatot a betegek és idősek kényelmes gondozására hozták létre. Most a funkciók jelentősen bővültek. Valódi ajándék volt a kis fürdőszobák számára. Az ergonómia nemcsak a helytakarékosságot, hanem a vízfogyasztást is csökkenti, új belső tárgyak befogadására alkalmas.

Ha a fürdőszoba egy hiánypótló, akkor lehet alkalmazni előnyt azáltal van egy sit-down tervezés 0,7 x 1,0 m. A jelenléte a kapaszkodók és csúszásgátló örömmel emberek problémás mozgásszervi rendszer. Ez a kialakítás alkalmas a terhes nők számára is, amelyeknek nem szabad a hasizmokat megterhelniük.

Ha a fürdés a fürdőben sokkal biztonságosabb, ha a meleg víz nem zárja le a szív szintjét. A japánok úgy vélik, hogy ha füstölő és aromás olajokat adnak a vízbe, akkor a pihenésre és helyreállítására a test, akkor jobb, ha egy ülő helyzetet.

A döntés negatív oldala, hogy nem minden családtag lesz elégedett vele. Ez nem jó lehetőség azok számára, akik a fürdőszobában szeretnek feküdni. Minden szögletes fürdők kielégítik az igényeket - benne, kivéve a speciálisan felszerelt ülőhelyet, lehetőség van úszni hazudni és állni.

Fürdők osztályozása fürdésre

Ezeket a vízvezeték-termékeket formában és méretben osztályozzák. Ezek közül vannak olyan modellek, amelyek mozgatható oldalfalúak. A fürdőbe való belépéskor szabadon emelkedik, és belépése után az eredeti helyzetbe kerül. Egyes termékek gyártói különleges ajtót biztosítanak, ami nagyon kényelmes.

Geometria és az ülőmodellek méretei

A leggyakoribb forma egy téglalap. A népszerűség azzal magyarázható, hogy bármilyen stílus belsejébe beléphet, és bármilyen méretű helyiségbe. A szabványos termék megbízhatósága és gyakorlatias működése éveken át bizonyult. A téglalap alakú alak lehetõvé teszi, hogy a falhoz vagy a helyiség közepére telepítsen.

A kerek vagy ovális tálak jobban megfelelnek a nagy fürdőszobáknak. De még ebben a sorban vannak fürdők is, amelyeket egy kis helyiségbe lehet felszerelni. Különleges kényelem különbözik a szögletes vagy háromszög alakú modellektől. Az ilyen termék kiválasztásakor fontos szempont a szögszög. Az aszimmetrikus konténerek vonzónak tűnnek. Ez lehet trapéz, sokszög, szabálytalan háromszög.

Az ilyen, szokatlan dizájnú modellek leggyakrabban akrilból készülnek, mert Ez az anyag a legegyszerűbb a kívánt alak eléréséhez. A kis helyiségekben az aszimmetrikus, egyszerű, nem zűrzavaros helyek telepíthetők. Hosszuk 1,2 vagy 1,3 m. A kisméretű fürdőkádak négyszögletes modelljei nagy méretben készülnek:

Fürdő egy háromszög oldalai hossza 0,7 m vagy a 0,7 x 0,7 x 0,5 m. Jelölje mérete és geometriája a poharat teszik, összhangban a kontúrok és méretei a szobában. A legfontosabb dolog az, hogy mindennek szervesnek kell lennie, és a szabad terület minden részét racionálisan kell használni.

Milyenek a kondicionált fürdők?

Amellett, hogy az ülőgarnitúrák különböző geometriájúak és méretűek, különböző anyagból készültek. A piacvezetők akrilból készült modellek. A tálakból készült tálak különböző színekkel és formákkal rendelkeznek.

Gyakran az akril utánozza a drága anyagokat, mint a márvány, onyx. A világosan használt világítás, az eredeti faldíszítés és a higiénikus szoba egyszerűen fényűzőnek tűnik.

Az akril fürdők hátrányai a kőfejtő termékekből kiegyenlítettek. Ennek a szintetikus anyagnak az összetétele az akril és a kvarc homok kombinációja. Ezek az összetevők növelik az erő tulajdonságait.

Az első komponens nagy megjelenést és a második keménységet biztosít. Az eredmény nyilvánvaló - a kvarcfürdők magukban ötvözik a minőséget és a kifinomultságot. A gyártás a penész.

A gyártásuk során alkalmazott Ceramic Plus technológia lehetővé teszi, hogy teljesen sima felületet kapjon, a szennyeződést, amely nem vonz magához. És az Acivecare technológia alkalmazása antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, ahol az ezüstionok megakadályozzák a káros mikroflóra kialakulását.

Az ilyen vízvezeték nem hajlik meg a terhelés alatt, ellenáll a kopásnak, nem csúszós, magas hőteljesítményű, vízzel tele van. A Quarille azonban nem tolerálja a magas hőmérsékletet. A forró víz a tartály deformációját okozhatja. Vizuálisan nem mindig lehet megkülönböztetni a kőfejtőt egy akrilból, különösen ha fényes felület van.

Az ültetett öntöttvas lehetőségek jó állapotban vannak, mert hosszú ideig melegek. Ezenkívül bevonatuk kiváló zajelnyeléssel jár. Egy kis fürdőszoba esetében 1,5 x 0,7 m-es paraméterekkel rendelkező modell kiválóan alkalmas öntöttvas, kompakt méretű, jó belső térrel és megfizethető árral kombinálva.

A mély öntöttvas ülőgarnitúra kiváló tulajdonságai, a fogantyúk fogantyúinak kiegészítéseként kiváló minőségű terméknek hívják. Az egyetlen dolog, ami miatt más anyagokat választasz, meglehetősen súlyos. A kapacitás súlya 95 és 110 kg közötti. Ezt a hátrányt erényként lehet bemutatni - jelentős súlya miatt a tál jó stabilitást mutat.

A kis méretű fürdőszobában lévő nagy mechanikai szilárdságú öntöttvas tálca évtizedekig tart. Egy 1,5 x 0,7 m méretű tartályban félig fekvő helyzetben lehet. Sokak számára ez a kényelem elég. Ráadásul a fürdõvíz sokkal racionálisabb, mint egy nagy tálban.

Az acélötvözet kádak jelentősen könnyebbek. Tartósak, olcsóbbak, mint az öntöttvas, de a zaj rosszul felszívódik, és a benne lévő víz gyorsan elveszti a hőmérsékletet. A védőbevonat réteg itt vékony, ezért ellenőrizni kell a sértetlenségét és rendszeres helyreállítását. Az élettartam kicsi - a gyártók legfeljebb 10 év garanciát vállalnak.

Egyes vállalatok acélszerkezeteiket műanyagba zárják. Az így létrejövő rést alacsony hővezető képességű töltőanyaggal töltjük meg. Így a tálban lévő víz melegebb marad.

A közelmúltban növekvő igény mutatkozik a természetes fából készült ültetési fürdők számára. Termelésük tölgy, wenge, cédrus, vörösfenyő vagy bükk. Ezek a fajták nem veszítik el vonzerejüket és erősségeiket az évek során.

A fából készült betűtípus élettartama megnövekedik azzal, hogy felületét víztaszító vegyületekkel kezeli. Nemes fa a fürdőszobában a természet része. Nem allergén, kellemes az érintés, organikusan minden belső térben néz. A hátrány is rendelkezésre áll - a magas ár.

Nem lehet alaposan lemosni egy ilyen tálban, csak rövid ideig használható. Elfogadhatatlan a fürdés a háziállatok, valamint a mosás. Egy meglehetősen tágas teremben további helyszínt jelenthet orvosi eljárásokhoz vagy pihenéshez.

Az ülőkád kádak kiegészítő berendezése

Ahhoz, hogy a leengedett vízvezeték a lehető legkényelmesebb legyen, a gyártók felszerelnek mindenféle tartozékot. Leggyakrabban egy tál akril vagy kvári. A legnépszerűbb funkciók a következők:

 1. Speciális polcok a vízfolyamatok során szükséges elemek befogadásához.
 2. Az ajtó kényelmesen belép a betűtípushoz egy reteszelő eszközzel, hogy megakadályozza spontán nyitását.
 3. Extra zuhanyzó.
 4. A karfák, amelyek különösen akkor szükségesek, amikor az ülőfürdőt idősek, fogyatékkal élő, terhes nők számára tervezték.
 5. Lépcsők korlátokkal.
 6. Masszírozó eszközök. Ha rendelkezésre áll, a tervek gyakran kiegészítik a víz hőmérsékletét és nyomását jelző kijelzőt.

Az utolsó kiegészítés nem mindenki számára hasznos. A masszírozó eszköz beágyazása előtt meg kell szereznie az orvos jóváhagyását. A fürdők optimálisan vannak optimalizálva a kerekes székben mozgó fogyatékkal élők számára. Ezek közé tartoznak a flip csészével ellátott konténerek.

Az ilyen fürdők segítenek számos cselekvés önálló elvégzésében, felbecsülhetetlen értékű ajándékként egy szerette számára, aki nehéz élethelyzetben van. Azok számára, akik nehezen mozognak, speciális lifteket is létrehoznak. Ezek az eszközök merítik a fogyatékkal élő személyt a fürdőbe, korábban testét ülő helyzetben.

Top ültetett fürdő gyártók

Fürdők ültetési helyre tervezett fürdők, amelyeket számos jó hírű cég gyárt. A hagyományos öntöttvas betűkészleteket a vízvezeték-piacon a spanyolországi Roca szállítja. Modellezi a lábát. Kiegészítő tartozékként fel kell engedni az ülést és a lépéseket.

Egy másik kisméretű modellnek -. Roca CONTINENTAL magassága (együtt láb) 0,57 m és a mélysége 0,42 m, 95 literes tartós bevonatot a zománc, amelyet alkalmazni lehet egy „forró technológia” elve.

Lengyelországból érkeznek az emali téglalap alakú süllyesztett vagy háromszög alakú acélkádok. Kiváló minőségű fehér bevonatúak. 36 cm mélységben és 1 x 0,7 m méretben a tál 97 literes térfogatú.

Az orosz gyártó Bach Bach Laura fürdőkádja kis fürdőszobákra is alkalmas. Téglalap alakú, 1,2 x 0,7 m oldalú. Akrilból készült, hidromasszázs.

A hazai gyártó "1MarKa" kis méretű akrilfürdőket is gyárt 1.2 x 0.7 x 0.625 m-es paraméterekkel. Három kivitelben tálakat készít: süllyesztett, lábakkal, szerelőkerettel. Néhány modell aero- vagy hidromasszázs, egyéb készülékekkel van felszerelve.

Népszerű akril modellek Aquanet Fregate - az orosz-szlovén termék terméke. Ez a sarokmodell nagy kapacitása - 120 liter, oldalirányú masszázs jelenléte. Minél több kiegészítő lehetőség van a termékhez, annál drágább.

A helyes ülőgarnitúra kiválasztása

Miután úgy döntött, hogy fürödni fog fürdőt fürödni, először meg kell oldanod a problémát a tervezéssel és az anyaggal. A következő lépés annak meghatározása, hogy hol helyezzék el a vízvezeték szerelvényt. Majd méréseket végezzen, hogy megtudja, milyen dimenziókkal jár a modell ezen a téren. A kiválasztási folyamat során a családtagok anatómiai és életkorbeli jellemzőitől függ.

Ha a fürdőszoba területe nagyon korlátozott, a mérete vizuálisan növeli a szögletes kialakítást. Nem szükséges sötét színű szanitereket telepíteni egy ilyen helyiségben - ez kellemetlen érzést teremt. Fényes színek vizuálisan bővítik a szoba határait.

Miután eljött a szalonba, ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a bevonat állapotát. A kiváló minőségű felület sima lesz, repedések és egyéb hibák nélkül. A tálba szerelt lyukakat úgy kell elhelyezni, hogy a meglévő kommunikációhoz csatlakoztathatók legyenek.

Hasznos videó a témában

Hip fürdő a tervezés részeként:

Ülőfürdők - a legjobb megoldás, ha a fürdőszobája nem túl tágas. Megszerzésük lehetővé teszi, hogy racionálisan korlátozott helyet használjunk. A nagy választék lehetővé teszi, hogy minden szempontból megfeleljen egy terméknek.