Legfontosabb > Dekoráció

Öntöttvas fürdő helyreállítása

Öntöttvas fürdők nem a semmi nagyon népszerű a vásárlók körében. Annak ellenére, hogy a piac tele van akril és acél adókkal, az öntöttvas modellek nemcsak a divatból erednek, hanem erősítik pozíciójukat is. Ennek a követelménynek az oka nagyon egyszerű - az öntöttvasból készült fürdő tartós, és ugyanakkor tökéletesen megtartja a hőt. Azonban idővel az öntöttvas fürdő bevonata kitágul, zsetonok, foltok és repedések jelennek meg rajta. Ilyen helyzetben csak két megoldás létezik a probléma megoldására: a zománc visszaállítása az öntöttvas fürdőkádra vagy egy új vásárlás.

Ha a vásárlásról beszélünk, akkor érdemes megfontolni néhány olyan kérdést, amelyek jelentősen befolyásolják a probléma árát, nevezetesen:

 • az új fürdő költsége mellett a régi modell bontását és annak elhelyezését is figyelembe kell venni;
 • a vásárolt fürdő szállításának, szállításának és betöltésének költsége jelentősen növeli a végső költséget;
 • az öntöttvas fürdők visszaállítása lehetővé teszi az ilyen pillanatok elkerülését, mint a telepítés és a csatlakoztatás, mert amikor visszaállítja a zománcot, nem kell túlfizetnie a telepítéshez és a szétszereléshez.

Öntöttvas fürdő helyreállítása

Ha nem szoktak pénzt költeni és időt vesztegetni, biztosan érdekel egy olyan szolgáltatás, mint az öntöttvas fürdő helyreállítása. A modern technológiák és az innovatív anyagok lehetővé teszik a lehető legrövidebb időn belül, hogy a fürdőkádba visszatérjen egy sugárzó megjelenés és megjelenés különleges költségek nélkül.

Előnyök

Minőségi anyagok Németországból közvetlenül a gyártótól

Az anyag nem mérgező, szagtalan! Fagyasztás - 20 óra

Fizetés nélkül dolgozunk a szerződés alapján. Felelős megközelítés

Képzett kézművesek. Több mint 10 éve helyreállítjuk a fürdőket

Garancia legfeljebb 5 év! Az anyag élettartama 15 év

A megbízás gyors végrehajtása. Technikai támogatás

Az öntöttvas fürdő helyreállítása

Az öntöttvas fürdő megváltoztatása meglehetősen nehézkes és költséghatékony folyamat. Ezért jobb, ha olyan szakemberek szolgáltatásait használják, akik visszaállítják a terméket, meghosszabbítva annak élettartamát. A Bio-Vanna cég hatékonyan alkalmazza a fürdők visszaállítását.

Moszkvában a legjobb áron kínáljuk az öntöttvas fürdő helyreállítását

2003-tól régi öntöttvas fürdőt javítunk. Cégünk gyorsan és hatékonyan végzi a megrendeléseket. Az öntöttvas edény többféle módon frissíthető. Kínálunk szolgáltatásokat:

Mindegyiknek különleges előnyei vannak. Az öntöttvas kád javítására a legalkalmasabb bevonat a folyékony akril, amelyet "öntözőfürdőnek" is neveznek. Ez a technológia egy speciális eszköz alkalmazásával áll a tál felületén. Ez egyenletesen kiszárad, és fényes fehér felületet alkot, több mint 10 éve.

A szolgáltatás ára 2900 rubelből indul. Sokkal olcsóbb új fürdőt vásárolni. Jelentkezhet online. Várja a rendelését! Kérem, frissítse a hófehér hőálló fürdőszobát!

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

  A fürdõcsere egy nagyon drága és problémás esemény, amely nagy nehézségekkel és igen kézzelfogható pénzügyi költségekkel jár. Ezért a javításokat kezdõk többsége (különösen nem a tõke, hanem a kozmetikai termékek) alternatív megoldásokat keres az egészségügyi termék újraszabályozására. Hogyan állítsuk helyre a régi öntöttvas fürdőt - természetesen tudják, ennek a gömbnek a mesterei. De önállóan végezni a legtöbb munka meglehetősen reális.

  Hogyan lehet visszaállítani egy régi öntöttvas fürdőt?

  Mikor van ideje a kád visszaállítására?

  Az öntöttvas fürdő a minőségi, erősségi és megbízhatósági színvonal az egészségügyi világban. Nem arról van szó, hogy tanácsos az ilyen ötvözetből készült termékeket telepíteni. A Szovjetunióban épült számos házban ilyen fürdőt telepítettek. Ezenfelül az ilyen fürdőket eddig is használták. Az öntöttvas termék kényelmesen használható: nem okoz zajot, ellentétben például egy vékonyfalú vasfürdővel. Igen, és kellemesen mosható benne - a fürdõ sokkal hosszabb idõn át folyik a vízbe, mint mások.

  Az öntöttvas fürdő hosszabb ideig tart

  Sajnos még a látszólag örök dolgok is elhasználódnak az idő múlásával. És az öntöttvas fürdő sem kivétel. Ugyanakkor nem maga az, aki elrontja, de a bevonat zománc, amellyel a gyárban bevonták a szerkezetet. És ez a különleges technológia, amelyet egy speciális technológia alkalmaz, elkezdi elveszíteni megjelenését, és teljesítménybeli tulajdonságai romlanak.

  Tipp Az öntöttvas fürdők zománcozottak az előállítás során az intenzív fűtés után. Ennek köszönhetően a bevonattal ellátott alap jó minőségű összekapcsolódása is lehetséges.

  Az öntöttvas fürdő tartós és tartós

  Jelzi, hogy ideje frissíteni a fürdőt az alábbiakban.

  1. A belső felület érdessége. Sokkal kellemesebb lépést tenni a lágy zománccal, mint a tapintású műanyag köveken.
  2. A fürdő tisztítása nehezebbé válik. Ennek az az oka, hogy nagyon durva felület, amely fölött egy hagyományos szivacs már nem tud könnyedén és kellemesen csúsztatni. A fürdő tisztításához sok erőfeszítést kell tennie.
  3. A szennyeződés és a rozsda gyorsan és erőteljesen elfogy a zománcba a sima veszteség miatt. Bizonyos esetekben a szennyezést nem lehet teljesen eltávolítani.
  4. Zománc és repedés megjelenése a zománc felületén.

  Egy ilyen fürdő határozottan ideje visszaállítani

  Figyelem! A teljes szerkezetre veszélyes zománcozott zománc. Az a tény, hogy a festék-zománc védi az öntöttvasat a víz és az agresszív vegyi anyagok hatásaitól a vízvezeték-tisztításhoz. A rozsdásodás helyén gyorsan kialakul a rozsda, és fokozatosan elkezd elterjedni az egész szerkezeten a zománc alatt.

  Chip az öntöttvas fürdőben

  Ezek a jelek és tájékoztatják a fürdő tulajdonosát, hogy itt az ideje, hogy "pihenjen". De ne rohanjon szétszedni és eldobni - a fürdőt újra meg lehet újítani! És ehhez három viszonylag egyszerű, sőt, viszonylag olcsó módszer van - ez egy akril bélés, az "öntözőfürdő" technika és a zománc felújítása.

  Háromféleképpen frissítheted a fürdődet

  Mindezek a módszerek különböznek egymástól az ár, a minőség, a munka gyorsasága és a végrehajtás összetettsége miatt. De érdemes megfontolni őket, hogy kiválasszák az Önnek leginkább megfelelőt. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket fontos tudni a megfelelő választás érdekében.

  Öntöttvasfürdő a helyreállítás előtt és után

  Festse a fürdőt

  Az önzáró vagy, egyszerűbben, a fürdõ belsejének festése speciális festékvegyületekkel a bevonat frissítéséhez az egyik legrégebbi helyreállítási módszer, amelyet már az idõ alatt teszteltek.

  A munkákat ecsettel végezzük, és a helyreállításhoz speciális készleteket készítünk, amelyek zománcot és keményítőt tartalmaznak. A készletben különböző színű színek is lehetnek, amelyek megváltoztatják a fürdő színét, és a lehető legjobban harmonikusak lesznek a belső tér bizonyos színsémájában. By the way, az ilyen színező pigmentek megvásárolhatók egymástól függetlenül, majd egyszerűen hozzá kell adni a hígított összetétel hígított minden szabályt.

  A festéket a fürdőkád felületére alkalmazzák, amelyet szennyezett és rozsdagáztak. A munka megkezdése előtt tanácsos a falakat csiszológép segítségével darálni, mossuk le, majd bármilyen módon (pl. Aceton) zsírtalanítani.

  Fontos! A zománcozás előtt a fürdőt jól felmelegítik. Ez hajszárító segítségével vagy forró víz beírásával végezhető el. A második módszer alkalmazása után azonban a szerkezet felszínét jól száradni kell. Ellenkező esetben a festék nem fog leesni, ahogy kellene.

  A legalkalmasabb ecsettel dolgozni, azonban vannak olyan kompozíciók, amelyek tökéletesen alkalmazhatók az öntöttvas felületére egy kis festőhenger segítségével. A zománcfürdőben és az aeroszolos dobozokban vannak helyreállító készítmények, de nem ajánlott nagy területeken használni, mivel ezekből a festék gyakran egyenetlenül helyezkedik el a felületen, ezért foltok lehetnek. By the way, egyes kompozíciók, különösen a professzionálisak, magas vagy alacsony forgalmúak lehetnek, ami bonyolítja a kezdő munkáját. Ezért érdemes megvenni a nem szakmai készleteket.

  Kis görgővel

  Figyelem! A zománcozáshoz használt összes készítmény nagyon mérgező, ezért fontos, hogy légzőkészülékben és gumírozott kesztyűben dolgozzanak. Biztosítania kell a jó szellőzést a lakásban, és távolítsa el a gyerekeket és az állatokat a házból.

  A kád teljesen helyreállítása így körülbelül egy hétig tart. Az a tény, hogy a zománcot több rétegben alkalmazzák, és mindegyiküket jóval száradni kell, mielőtt a következőt alkalmaznák.

  Táblázat. A módszer előnyei és hátrányai.

  Az öntöttvas fürdő helyreállításának költsége

  Válasszon megbízható mestereket közvetítők nélkül és 40% -ot takarít meg!

  1. Töltse ki az alkalmazást
  2. Vásároljon árajánlatot a mesterektől
  3. Válasszon művészeket ár és vélemény alapján
  Ismerje meg az öntöttvas fürdő helyreállításának árát

  Nézze meg a házat - Suschevsky Val, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  A munka időben, hatékonyan és pontosan történt. Csak az együttműködés pozitív érzései.

  Nézze meg a házat - st. Aviatorov, 18, Moszkva, Oroszország, 142172

  Visszajelzés a feladatról

  Köszönet Alexandernek! Bath kiderült, nagy fehér! Boldog vagyok, mint egy elefánt :)

  Nézze meg a házat - st. Potapovskaya Grove, Gavrikovo, Moszkva régió, Oroszország

  Visszajelzés a feladatról

  Indulás a házhoz - Morning Street, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  Minőség - a helyreállítás a fürdőszoba lebontása és a leeresztés (kényszer) lebontása nélkül történt. Ennek eredményeképpen a fürdõ ragyog, de: 1) a lefolyó furata most szabálytalan alakú - deformálódott üveggel van bevonva 2) a víz nem ürül ki teljesen - a tálat a kifolyónyílás közelében tartják. Szükséges egy jelentős akril réteg eltávolítása (nem tudom, hogy mennyi ideig tart ez után). 3) a fürdőszoba túlsó végét nem nagyon szépen elkészítik, a padló alatt pedig fagyott akril medencék. Políszesség - minden rendben van. Költség - nőtt a munka során (kritikátlanul, de csak fizetés esetén értesítették).

  Nézze meg a házat - Angelov Lane, 8, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  Gyorsan és hatékonyan

  Indulás a házhoz - Aminevskoye sh., 10, Moszkva, Oroszország, 121357

  Visszajelzés a feladatról

  Nagyon jó előadó, azt javaslom

  Nézze meg a házat - Privolnaya utcai ház 1 Bldg. 2, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  Bath most ragyog, mint új))). A munkát gyorsan és hatékonyan végezték el. Azt javaslom.

  Indulás a házhoz - bejárat 10, Akademika Anokhin Street, 12/4, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  A feladat jól, gyorsan, pontosan történik. Denis részletesen megválaszolta a munka előtt feltett kérdéseket, és részletes útmutatásokat adott az érettségire. Az összes anyagot és eszközt, amivel együtt volt. Remélem, hogy minden a fürdő működésével egyformán jó lesz. Mesterek ajánlják.

  Nézze meg a házat - st. Usacheva, 29k9, Moszkva, Oroszország, 119048

  Visszajelzés a feladatról

  A legjobb benyomás, a tökéletes munka és a hozzáállás nagyon szerencsések voltunk a Mesterrel! Köszönöm a szépséget!

  Nézd meg a házat - Moszkva, Znamenskaya ul., 53

  Visszajelzés a feladatról

  Nagyon köszönöm Eugene-t, mindent gyorsan és pontosan megtettem, egy nap múlva már használhatják a fürdőszobát. Tetszett a bónusz az akril fürdők számára. Ajánlom!

  Nézze meg a házat - Moszkva, Yaroslavl autópálya, 119

  Visszajelzés a feladatról

  Minden jó. Mester szuper profi, mindent gyorsan és hatékonyan csinált. Mindenkinek ajánlom.

  Nézze meg a házat - Moszkva, Nyílt autópálya, 28K8

  Visszajelzés a feladatról

  Minden rendben van, különösen örülök, hogy minden készleten megtalálhatóak azok, amelyekre szükségük lenne)

  1. Hasonlítsa össze a kifejezéseket, és válassza ki a legjobbat.
  2. Visszajelzés csak az érdeklődő szakemberektől
  3. Ne pazarolja el az időt a közvetítőkkel való kommunikációban

  Az öntöttvas fürdőanyag a leginkább kopásálló és megbízható, összehasonlítva más anyagokkal. Az öntöttvas fürdő gyenge pontja a bevonat. Idővel repedések jelennek meg a zománcfürdőn, homályos megjelenést vált ki. A zománcfürdőt törlik és felhasználhatatlanná válik. Az új fürdő ára jóval magasabb, mint a fürdő zománc helyreállításának ára. Emiatt a legtöbb ember szívesen állítja be az öntöttvas fürdő felületét.

  Az öntöttvas fürdő zománnyal való helyreállítása alternatív megoldás, amely lehetővé teszi az élettartam meghosszabbítását. Ezt a YouDo szolgáltatás segítségével teheti meg. A yudai szakértők különböző módon kínálják az öntöttvas fürdő felületét, többek között zománcot is.

  Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

  Az öntöttvas fürdő felületének helyreállítása a következő módon hajtható végre:

  • zománcozott öntöttvas fürdő helyreállítása
  • felületkezelés folyékony akrilnal
  • bélés telepítés

  E három lehetőség között a leginkább megfizethető zománcfürdő. Az ára alacsonyabb, mint más módszerek. Mennyibe kerül a Yuda szakértõinek a fürdés költségének helyreállítása, attól függ, hogy az ár és a felhasznált anyagok mennyisége mennyi. A mester zománcot ajánl, melynek ára megfelel Önnek.

  Zománcozás öntöttvas fürdőben

  A zománcfürdő előkészítése előtt. Az előállítási folyamat a következőket foglalja magában:

  • eltávolítja a régi bevonatot csiszolóporral és elektromos fúróval
  • vízzel mosni
  • öntöttvas fürdő zsírtalanítás
  • törölje szárazra szöszmentes ruhával

  A felület bevonási folyamata a következő:

  • egy első réteget egy ecsettel
  • késleltetés
  • egy második réteget alkalmazva

  A zománc alacsony ára lehetővé teszi, hogy rendszeresen végezzen ilyen eljárást. Az élettartama körülbelül 5 év.

  A szakemberek szolgáltatásainak megrendelése az Udu weboldalon

  Ha zományt kell alkalmazni a fürdőre, amelynek ára megfizethető lesz az Ön számára, rendelje meg a yudu szakemberek szolgáltatásait. Ezt úgy teheti meg, ha megtudja a zománc árait a mesterből, az alkalmazás használatával vagy a webhelyen feltüntetett telefonszám hívásával. Az előadók szolgáltatásainak ára a Yudával alacsonyabb, mint a versenytársaké.

  Öntöttvas fürdő helyreállítás

  Azt hiszem, ez a probléma sokak előtt jelentkezik. Hogyan lehet helyreállítani egy régi öntöttvas fürdőt minimális költséggel? Tavaly nyáron meg kellett oldanom. Ezért úgy döntöttem, megosztom a tapasztalataimat ebben a kérdésben.

  A fürdőszobai felújítás régen érkezett. A mennyezet sötét volt, a fürdőszoba zománcozott padlója megrepedt és sárga színűvé vált, a csempe varrása folyamatosan megfeketedett. A fürdőszoba mosása és tisztítása megnehezítette.

  Így a nyári szünetben, amikor elküldtem a gyerekeket, hogy magasra menjenek az országba, és összegyűjtötte a bátorságomat, rohantam a vízerősség támadásához.

  Ahogy kitaláltam a mennyezetet és a csempe nem fest. Dióhéjban azt mondom, hogy a mennyezet alumíniumból készült, és a cserépen csak az volt, hogy minden varrat újracsomagolták a ceresite habarccsal. Nagyon jó volt.

  A régi öntött vasaló nehezebb volt. Mit és hogyan kell csinálni, sokáig döntött. A női fél felajánlotta, hogy egyszerűen új fürdőt vásárol. A Lerua-ban lévő 1,7 m-es méretem körülbelül 11 ezer darab árkategóriával állt.

  De elképzelni, hogyan kell kihúzni a régiet a szobából, és még inkább, miután megbecsülte a nehézségeket az újabb sodrással - ezt az opciót teljesen megtisztítják.

  Helyre kell állítani a régiet.

  Googling, poyanddeksiv és általában a megoldás módjait keresve találtam meg három lehetőség közül ma.

  1. A zománcozott bevonat helyreállítása.

  A legolcsóbb módja. De sok hibát. Ez arról szól, hogyan kell festeni egy fürdőfestéket. Csak akkor alkalmazz új zománcot. De a különbség a zománccal, amelyet a fürdő gyártása során alkalmaznak, óriási.

  Hátrányok - gyorsan sárga színűvé válik, érzékeny a forgácsolásra, erős szag a munka során, szárad és egy kis bejelentett élettartam (kb. 5 év) hosszú ideig.

  2. Akril bélés.

  Az akril erősebb, mint a zománc, nem válik sárgára, ideálisan sima felületet, 24 órán belül használható, hosszú ideig szolgál (akár 20 évig).

  Ezt a módszert jó barátom szülei használják. Az eredmény egyszerűen elképesztő.

  Azonban nem volt hátrány.

  Először a fürdő méretét veszíti el, mert a bélés a régibe van behelyezve, és a habra is ragaszt. Így a belső hangerő kisebb lesz.

  De ami a legfontosabb, az idő a régi fürdőszoba és az új bélés a pórusok a hab kondenzátum. Lehetetlen szellőztetni, és a nedvesség és a kifáradás szaga nagyon kellemetlen.

  Valahol az interneten, még olvassa el a felülvizsgálatot, hogy a bélés kezdett "csikorgatni". Meg lehet látni azt a habot, amelyre "ragadtak", és a bélés elakadt.

  Általában elutasítottam az első két módszert, és megálltam a harmadiknál.

  3. Folyékony akril helyreállítása.

  Ugyanaz a barátom azt mondta nekem, hogy ilyen módon helyreállítja a fürdőt (üveg).

  Elégedett voltam az eredmény, a repülés 1,5 év - minden rendben van.

  A World Wide Web-ből származó adatok szerint ezen a módszeren is megálltam.

  Ez egy csomó plusz: a szárítási idő legfeljebb 24 óra, nincs réteg a fürdőszoba és a betét, nem sárga, nincs szaga a munka során.

  A mínuszból kiderül, hogy a szifont ki kell önteni (eltávolítani a régi öntöttvas szifont a régi öntöttvas fürdőből nem könnyű feladat), megismétli a fürdő minden rendellenességét (ha van ilyen), kemény tárgyakkal károsíthatja és maró hatású anyaggal festheti.

  Ezek a hátrányok számomra a legkevésbé jelentéktelenek voltak, míg az előnyök előnyösek voltak, és a harmadik lehetőségre helyeztem.

  A következő kérdés merült fel - csináld magad, vagy hívj szakembert.

  Úgy döntöttem, hogy bízom a mesterekben, megtudtam az árcédulát. Kiderült, hogy olcsó, körülbelül 5 k körüli.

  Nos, azt hiszem, szuper, adj kettőt. De még mindig eldöntötte, hogy először megtudja a folyamatot, ha maguk csinálják. Nekem van egy ilyen bizik, azt hiszem, jobban tudok dolgozni, mert "magamért" és "ahol szükségem van a kezemről".

  Egy csomó videót áttekintve találtam egy másik hátrányt az akrilból, ami megszünteti a szőlő valamennyi előnyét. Rengeteg visszajelzés volt arról, hogy az emberek egy új bevonattal kezdték el lehámozni kevesebb mint egy évet. Elkezdtem megérteni, miért - a válasz nyilvánvaló - a fürdés előkészítése előtt rossz. Ennek eredményeképpen az új bevonat gyenge tapadása és hántolása nagyon gyors.

  És akkor találkoztam ezzel a mesterrel.

  Ha ez a barátom a városomban dolgozott volna, fordulna hozzá, és nem fog csalódni.

  Ő az egyetlen, aki megközelítette a kérdést, hogy a régi bevonatot a lehető legsúlyosabban lehúzzák.

  A többi videóban, emberben ez a folyamat olyan egyszerű és egyszerű volt, hogy bizalmatlanságot okozott nekem.

  Egy vibráló forgógéprel van felszerelve (van egy), és durva körökben magam is megpróbáltam tisztítani a fürdőt. Az eredmény megdöbbentett - nem egy rohadt dolog. Ne vegye.

  És ez a mester a videó tisztított daráló és spetskrugom, így még egy porszívó.

  Így a jó minőségű polírozó legyek sok port (a régi zománc), és egy rossz söpörni majdnem ott van.

  Felhívom a mestereket, akiket felhívni akartam - hogyan kérdezzem meg? Használsz porszívót?

  És azt mondják - nem, nincs rá szükség. Nem maradok hátra - de hol van a por? Ön szinte azonnal kitölteni akril? A por ül majd rajta? Felvetettem - igen, majdnem nem fog.

  Igen. - Azt gondoltam, hogy rosszul felkészült! És úgy döntöttem, hogy magam csinálom.

  A csiszolóval felfegyverkezve felvettem egy csiszolótányérlemezt, felmásztam az edényembe, és. elszakadt Ez a kör nem vette a régi zománcot. Itt nem egy kicsit.

  És a legérdekesebb dolog az, hogy már magam is megvettem az akrilokat (csak 1,5k rubel volt). Vettem csak a gyártót, akit hirdetett a videomester. Egyébként az eladó, aki elküldte nekem az anyagot, azt is felrobbantotta, hogy nem kell sok fürdést, elég jó zsírtalanítani.

  Nem vitatkoztam, de az én bizalommal szembeni korlátozás a padló alá esett, és nem hallgattam tovább. Tehát eladták a polírozáshoz szükséges kört is, de aztán nem vásároltam meg. És újra, hogy menjen, nagyon messze volt.

  Régi készletek mentettek meg. Ott találtam ott, mióta a benzinkútnál egy 3M-es kör volt, ami 7 évig üres volt, azt hiszem. Az egész kéz nem emelkedett, hogy eldobja, bár miért nem jöhetett volna fel. És itt jól jött. Itt van a képe, 1 egyenként egyenes.

  Kihúzta ezt a műanyag kifolyót, kivágott egy lyukat, és becsavarta a csiszológépet. A hatás meghaladta az elvárásokat. Tisztában lőtt. De mennyi por volt ott. Nem csatlakoztam a bolgár porszívóhoz. Szóval lezártam a fürdőszobába, felhúzták a szemüvegemet és a légzőkészüléket, és elmentem dolgozni. Hogy kegyetlen hibát követtem el, amikor elképzeltem magam halhatatlanul.

  A zománc a sűrű ködbe lógott a levegőben, és az olcsó légzőkészülékem nem tudott megbirkózni a levegőszűréssel. Ennek eredményeképpen, amikor befejeztem, lélegeztem ezt a zománcot, hogy tényleg rosszul éreztem magam. Állapot, mint a súlyos megfázás. A hidegrázás, a fejfájás és a fájdalom az egész testemben félórán belül fekszenek az ágyba. De a tett megtett.

  Egynaposan feküdt, másnap megnéztem az eredményt - nagyszerű volt. Tiszta, egyenletes, durva bevonat, amellyel biztonságosan önthetünk akrilra, és nem félünk, hogy valami lefúj.

  A régi öntöttvas fürdő helyreállítása: az előnyök és hátrányok

  Mint minden bevonattal, a zománc idővel vékonyabbá válik, rozsdafoltok, foltok, zsetonok jelennek meg rajta. Ha a leghatásosabb kémiai tisztítószerek, amelyek a csiszolóanyagokat tartalmazzák, nem oldják meg a problémát, a legtöbb tulajdonos úgy dönt, hogy megváltoztatja a berendezést.

  De miután megvizsgálta az anyagi költségekkel járó munkaerő-intenzitást, elkezdett alternatív lehetőségeket keresni a régi öntöttvas fürdő frissítésével kapcsolatban. Az esztétikailag csúnya megjelenés ellenére a design, amely teljes mértékben megfelel a fő funkció teljesítésének, az összes teljesítményjellemzőnek megfelelően, még fél évszázadon át tart. Az egész a zománc bevonat. Ez azt jelenti, hogy új dolgokra van szükség, és az új technológiáknak köszönhetően ez a manipuláció a lehető legrövidebb idő alatt zajlik le.

  Az öntöttvas fürdő helyreállítása vagy cseréje?

  A radikális módszer a szaniterek cseréje. Mindenekelőtt meg kell számolni, hogy ez az eljárás mennyibe kerül. Összefoglaljuk a hagyományos klasszikus fürdő költségét a szállítási költséggel, beleértve a szállítást és a rakodást, figyelembe véve a kívánt padlót. A régi felszerelések szétszerelését és új telepítését a cég árlistájával összhangban végezzük. A legkonzervatívabb becslések szerint legalább 13 ezer rubel lesz. Ez nem veszi figyelembe a fal és a burkolat károsodását, ami elkerülhetetlen bármilyen típusú szerelési munkával. A repedt töredékek részleges cseréje és kozmetikai javításokra lesz szükség. Következtetés - megszabadulni a régi és telepíteni egy új fürdőszobát nagyon nehéz és drága.

  Nem lenne jobb gondolkodni a helyreállítással, a régi fürdő jó funkcionalitásával, hígított vagy mosott fehér szaténnel? Ráadásul egy nagy összeg nem garantálja a kiváló eredményt, mivel a legkevésbé költségvetési kapacitás megvásárlása eredetileg azt jelentette. A jobb minőségű vagy tervezési projektek költségei jelentősen növekedhetnek. Ha a módszer tulajdonosai nem megfelelőek, akkor a rendelkezésre álló és hatékony helyreállítási lehetőségekre gondolnak. Fontos, hogy ezt a kérdést megfelelő módon közelítsük meg, kiválasztva a legjobb megoldást.

  Akril bevonat

  A régi felszíni réteg helyreállítása az akril öntésével a legnépszerűbb módja. A legtöbb fogyasztó egyszerűsége és alacsony költsége miatt nagyra értékelte a know-how technológiát. Ezzel a módszerrel a folyékony szintetikus tömeget a fürdő belső burkolatára öntjük.

  Az ömlesztett akril előnyei:


  hosszú kopásállóság. Megfelelő alkalmazás esetén a működési élettartam 8-15 évre szól;

  A szintetikus anyagok sűrűsége és plaszticitása miatt sima, sima felületű struktúra alakul ki;

  A folyadék tömege mindenféle hibát és karcolást simít.

  Az akril nagy sebességgel kerül alkalmazásra, egy egyszerű alkalmazási technológia lehetővé teszi, hogy a felület ömlesztett rétege 6 mm-re legyen.

  A kitöltést az adott szag hiánya jellemzi, így az allergiás betegek, a gyermekek és az idősek nem igényelnek más lakást a javítás során.
  Az ömlesztett akril jelentős hátrányai:

  • a készítmény hosszú szárítása - 3 nap
  • Lefedettségi érzékenység. Elfogadhatatlan, hogy a porra, porra, a szárító síkra kerüljön, ellenkező esetben romlik.
  • A technológiai műveletek látszólagos egyszerűsége rendkívül megtévesztő. Valójában az akril öntése bizonyos képességeket igényel a folyadék tömegével való munka során.
  • Viszonylag magas anyagköltségek a zománcozáshoz képest. De a költség a kifizetetlen működési idő és a magas színvonal miatt fizet.

  Öntöttvas fürdő zománcozása

  Gyakran a festés a legrégebbi módszer a helyreállítás, amikor speciális zománcot alkalmaznak egy kopott bevonat. A tulajdonosnak gondolnia kell, hogyan kell frissíteni a régi berendezéseket? Kétféle típusú zománcokat biztosítanak: professzionális használatra és háztartási célokra. Az első legvékonyabb struktúra, akkor legalább 3-5 rétegt kell alkalmazni. Ez időigényes eljárás. Az utóbbiakat vastagabb szerkezet jellemzi, és ennek megfelelően a kétrétegű szerelés könnyebben alkalmazható. A folyékony bevonatot hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, megpróbálja egyenletesen elosztani a megtisztított vásznat.

  A zománcozás előnyei:

  • a helyreállítás legkedvezőbb választási lehetősége;

  • nincs szükség szétszerelni a lefolyót, és a túlcsordulás nem igényel rekonstrukciót;

  • Ez a módszer nemcsak az öntöttvas termékekre, hanem az acéltartályokra is vonatkozik.

  A zománcozás a következő hátrányokkal jár:


  rövid élettartam, kevesebb, mint 5 év;

  a szárítási idő körülbelül egy hét;

  a kijáraton a bevonat nem fényes, egyenetlen, deformációra érzékeny;

  egy vékony réteg zománc nem képes elfedni a cseppeket, a csipeket, amelyek végül kifelé futhatnak;

  a sárga színű festék megjelenése a működés során, mivel az eredeti gyári epoxi bevonat gyökeresen különböző összetételű.
  A hideg zománcozás a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a helyreállításnak. Összehasonlítható a vászon színezésével, speciális összetételű. A zománc élettartamának meghosszabbítása érdekében figyeljen a következő ajánlásokra:

  • a felújított öntöttvas bevonat megmosása, nem olyan csiszoló tisztítószerek, amelyek sértik a bevonat integritását, de szükség van mosószer vagy szappan oldására;
  • Az új tartályt védeni kell a fújástól, az éles tárgyak megkarcolhatják az akril vásznat;
  • A zománc nem tartja be a forró vizet, megrepedhet. A fürdő feltöltésével, mielőtt a csapot forró vízzel kinyitná, először hagyja hidegnek, és nem fordítva.

  Akril bélés

  A 3 lehetőséghez kiegészítő felszerelésre van szükség - akril bélés, amelyet a "fürdő a fürdőben" szerel fel. Az ilyen kétrétegű kivitelezés körülbelül 15 évig tart. Ugyanakkor új akril betétet helyeznek el a régi konstrukció belsejében, ami ideális esetben ismétli a körvonalakat. A kiegészítő elem stabilitását technikai tapadó hab segítségével végezzük.

  Ez a módszer előnyös:


  az akril tartósabb anyag, mint a zománc;

  a tökéletes illesztésnek köszönhetően a vasöntvény minden hibája és deformációja kiegyenesedik;

  az inert anyag nem sárgul a szolgáltatás végéig;

  kétrétegű konstrukció sikeresen ötvözi az akril és az öntöttvas összes előnyét.

  Az akril bélés hátrányai:


  a leeresztő szifon szétszerelése;

  az akril-konstrukciót nem szabad könnyű vagy vékony öntöttvas területekre alkalmazni, különben a fürdő kanyarodik és a ragasztóréteg távolodik a rögzítő bélésről;

  a "fürdő-fürdő" módszerrel az anyagoknak meg kell felelniük a szabványoknak. Alacsony minőségű betétek vagy nem fémkompozíciók ragasztására szánták, minden erőfeszítést lemondanak;

  a betét óvatos mérését, egy milliméterig. A legkisebb eltérések a fő struktúra paramétereivel elfogadhatatlanok.
  Mindhárom helyreállítás módja - egyszerű és hatékony, előkezel a zsírtalanítás és a piszok és mészkészlet eltávolítása. Meg lehet szabadulni zsíros nyomok oxálsav vagy szódabikarbóna használatával. Ezután folytassa alapos sweep-el, eltávolítva a plakkot és a deformált töredékeket, hogy sík síkot kapjon. A következő lépés polírozás, amelynek célja durva felület kialakítása. A ragasztóval érintkező szövet egyenetlensége biztosítja a maximális tapadási fokot.

  Helyreállítása vagy nem - objektív következtetések

  Az előnyök és hátrányok mérlegelése után a tulajdonosnak el kell döntenie: szétszerelni vagy helyreállítani a szükséges vízvezetékberendezéseket. Viszont az illetékes és képzett helyreállítási munkák kiváló minőségű anyagok felhasználásával, a frissített fürdő újdonságnak tűnik. Ha lehetséges, bízz a tapasztalt kézművesekkel, akik a jó oldalon bizonyították magukat. Ezután kitűnő eredményt jelentett a viszonylag kis források számára.

  Öntöttvas fürdő helyreállítás: mindenféle módon

  Ha van egy régi öntöttvas kád a házban, akkor ne rohanjon, hogy vegye el az országházba, vagy használja a kertben. Ha figyelembe vesszük működési paramétereit, akkor biztos lehet mondani, hogy a modern vízvezetékgyártók nem jutnak el olyan minőségi és hőszigetelési szintet, mint a régi öntöttvas fürdő nem hamarosan.

  A zománc károsodása vagy kisebb hibák miatt nem érdemes újrahasznosítani. Valójában néhány jelenlegi márka versenyezhet a régi szovjet fürdővel a megbízhatóság, a tartósság és a hő megőrzésének képessége terén. A benne lévő víz másfélszer lassúbb, mint a modern akril és acéltartályokban.

  Az öntöttvas kád helyreállítása, melynek módszereit megpróbáljuk megvizsgálni cikkünkben, nemcsak jelentős pénzt takarít meg az új megszerzésében, hanem egy nagyon jó minőségű és megbízható termék tulajdonosa is. Mindazonáltal alaposan mérlegelje a károkat és objektíven értékelje a csere megvalósíthatóságát.

  Az öntöttvas fürdő helyreállítása vagy cseréje

  Minden esetben a döntés tisztán egyedi. A tájékozott és tájékozott döntés meghozatalához sok tényezőre van szükség. Először is, kívánatos figyelembe venni a szoba állapotát, és felmérni a fürdőszoba átalakításának kilátásait.

  Az a tény, hogy az öntöttvas vásznak cseréje bontást jelent, ami elkerülhetetlenül töredékes károkat okoz mind a fal-, mind a padlóburkolatokban, valamint a csővezetékek részeiben. Ezenkívül jelentıs pénzügyi költségekre lesz szükség az új kapacitás megvásárlásához, szállításához és üzembe helyezéséhez.

  Még a vízvezeték szerelésével sem lehet elkerülni egyes kiadási költségeket, és végső soron a pótláshoz szükséges anyagösszetevő jelentősen meghaladja a fürdőkúra helyreállításának költségeit. Emellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy valószínűleg intézkedéseket kell hozni a falak, a padló és a csővezetékek sérült szakaszainak helyreállítására. Ezért, ha a közeljövőben nem tervezik a nagyjavítást, akkor jobb a helyreállítás.

  Az öntöttvas fürdőben lévő zománc helyreállítása

  A fürdő működése során a gyári zománc agresszív mosószerek és vegyi anyagok hatására fokozatosan elhasználódik. Jelenleg a technológia fejlődésének köszönhetően lehetővé vált a zománc visszaállítása. Immár azonnal megkötjük, hogy az új zománcozásnak semmi köze a gyári bevonat minőségéhez, amelyet termelési körülmények között magas nyomáson és hőmérsékleten alkalmaznak, de 5-7 évig szolgálhat.

  Az öntöttvas fürdő helyreállításának minden módja közül a zománcozás a legegyszerűbb. A zománcozás önmagában történő elvégzéséhez szüksége van:

  1. Az előkészítő munkálatok elvégzése, amely a sérült zománc speciális fúvókával történő eltávolításával, zsírtalanítással, mosással és alaposan szárítással jár. Fontos megjegyezni, hogy még a zsírtalanítás után sem ajánlott a kézzel kezelni a fürdőszobát, fontos, hogy biztosítsuk a zsírtalanított felület abszolút száradását.
  2. Készítsen egy vegyületet, amely egy poliészter zománc, amely egy oldószert és egy lágyítószert tartalmaz. A keverés után általában vastag, viszkózus keveréket kapunk.
  3. Hengerrel, kefével vagy permetezéssel a készítményt egyenletesen alkalmazzák a megtisztított zsírtalanított felületre 30-40 perc intervallummal. A sertés-vas ruhák kiváló minőségű helyreállításához 3-4 réteg elég.
  4. A fürdő végső rétege alkalmazása után 5-7 napig bezárható a poliészter zománc teljes polimerizációja, valamint a por kizárása.

  A fürdőkúra helyreállításának vitathatatlan előnyei közé tartoznak a maximális hatékonyság, a felhasználás sokoldalúsága (acél fürdőkhöz is használható), valamint a bontás nélküli munka lehetősége.

  A helyreállított bevonat hiányosságai, a zománc végső polimerizációjának időtartama, valamint a csomók és forgácsok felületen való jelenlétének elrejtésére való képtelenség e módszer hátrányainak tekinthető.

  Akrill bevonat

  A következő módszer az akril bevonat alkalmazása az öntöttvas fürdőben. A szakemberek helyreállítási munkálatai során az ilyen bevonat eredményei kielégítőek. A folyékony akril költsége a régiótól és a szállítási költségtől függ, de általában viszonylag alacsony. Ha minden technológiai szabványt megfigyelünk, az alkalmazás és a megfelelő működés során ez a bevonat 10-15 évig tart.

  A folyékony akril használata a saját kezével:

  1. Az előző bekezdéssel megegyező módon készítsen előkészítő munkát egy öntöttvas fürdővel.
  2. Távolítsa el a szifont, és helyezzen el egy speciális tartályt, hogy elkapja az akrilcseppeket.
  3. Közvetlen bevonatot készítenek. Ehhez az anyagot a fürdőkád köré tölti egyenletes áramlással, és egy speciális spatulával egyenetlenül. A folyamat folytonossága rendkívül fontos, lehetetlen megszakítani az eljárást, amíg a réteg kialakulása befejeződik.

  Az ilyen fürdő helyreállításának előnyei közé tartozik az egyenletesség és simaság, a kis cseppek és csipek simítása, az anyag ökológiai tisztasága.

  A főbb hátrányok hosszú távúnak és kiszolgáltatottságnak tekinthetők a szárítási folyamatban, a speciális készségek iránti igényhez, a zománcozáshoz képest pedig felértékelődnek.

  Akril bélés használata

  Ennek a módszernek a megvalósításához különleges bélés szükséges. Ennek a dizájnnak a felszerelése kb. 15 éves élettartamot biztosít. Amikor az akril bélés a fürdőbe kerül, kétkomponensű habot használnak ragasztóként.

  Ennek a technológiának a fő előnyei az akril megnövekedett tartóssága, az öntöttvas kád kis és közepes méretű hibáinak teljes kiegyenlítése, valamint a megnövekedett hőszigetelés.

  Az ilyen jellegű kialakítás hátrányai közé tartozik a kifinomult területek felépítésének képtelensége, a vízelvezetés szétszerelésének szükségessége, a bélés és a fürdőszobai konfiguráció közötti legkisebb eltérés nem kívánatos következményekkel jár.

  Amint az az elemzésből kiderül, az öntöttvas fürdő helyreállításának minden módja, amelyet figyelembe vettünk, a befejezett javítások esetében célszerű. A helyreállítás költsége lényegesen alacsonyabb, mint egy új fürdő vásárlása, ezért ésszerű, hogy csak akkor vegyük fontolóra a helyettesítőt, ha a közeljövőben a teljes fürdőszobának jelentős átalakítása történik.

  Öntöttvas fürdő zománcozás - mennyire egyszerű visszaállítani a zománcot

  Öntöttvas fürdõ - tartós, kopásálló és ütésálló szaniterek, amelyeket évszázadok óta mosogatótartályként használnak. Korábban ez a nehéz munkák nehéz ötvözetének edényei nem voltak méltó alternatívák. De most, amikor az építési boltok tele vannak modern és változatos acél- és akril modellekkel, továbbra is keresnek.

  Az öntöttvas fürdő népszerűsége azzal magyarázható, hogy viszonylag magas költsége ellenére hosszú élettartammal és karbantarthatósággal rendelkezik. 10-15 éves üzemelés után, amikor a zománc sárga vagy repedezett, hogy a termék eredeti megjelenését a saját kezével helyreállítsa, elegendő a tálat egy új réteggel festeni.

  Jellemzők öntöttvas fürdők

  Az öntöttvas fürdők a legnépszerűbbek, mivel hosszú élettartamuk, kopásállóságuk és ütésállóságuk miatt nem igényelnek különös gondosságot. Ezeket az egészségügyi termékeket öntési eljárással állítják elő.

  Az öntöttvas egy olyan anyag, amelyet nagyon nehéz kezelni, mert minden keménységével és nagy tömegével nagy a törékenysége. A legnagyobb nehézség az, hogy az ötvözetet lekerekített, ívelt alakúvá teszi, így a tálak mérete és modellje nem annyira változatos. Az öntöttvas fürdő előnyei:

  • Viseljen ellenállást. Az öntöttvas mosására képes tartályok több mint 50 éves intenzív felhasználásra képesek, miközben a termék erőssége nem csökken. A zománc egy kicsit korábban meghiúsul, azonban ha a fürdőt korszerűsítik, akkor teljesen felújíthatja a bevonat megjelenését.
  • Alacsony zajszint Az öntöttvas falfalak vastagsága eléri a 8 mm-t, így alacsony rezonálási képessége van. Ezért a víz beírásakor nincs erős zaj, ellentétben az acélmodellekkel.
  • Javítható. Az öntöttvas zománcfürdője, amely a művelet során keletkezik, saját kezével helyreállítható. A javítást zománcozás, akril öntés vagy akril bélés telepítése végzi.
  • Lassú hűtés. A vasöntvényt alacsony hővezetési együttható jellemzi, így az ötvözet fürdőjében összegyűjtött víz hosszú ideig megőrzi a hőt.

  Fontos! Az öntöttvasból készült mosogatótartályok modern modellezése elektrosztatikusan zománcozott. A gyártási körülmények között por alakú festéket alkalmaznak a fürdőre, amelyet magas hőmérséklet hatására megolvasztanak, majd sütik. A minőségi gyári zománcozás legalább 10 évig tart, ha követi a termék gondozására és használatára vonatkozó ajánlásokat. Ha a régi bevonatot kicsavarják, a zománcot saját kezével megjavíthatja.

  Zománc károsodás

  A gyárban az öntöttvas fürdő felületére alkalmazott zománc elegendően kopásálló és megbízható, 10-15 éves használat után, még akkor is, ha a gyártó összes ajánlását betartják, elveszíti eredeti megjelenését.

  A felső bevonat helyreállításához megteheti, hogy egy új festési módszerrel javítsa meg a tálat. Idővel az alábbi hibák jelennek meg a fürdő belső felületén:

  1. Sárgás. Kezdetben a fehér zománc fokozatosan sárgás színt kap, ami jelentősen megrongálja a megjelenést. A sárgás zománc folyamatosan érintkezik a vízzel, ami nagyobb mennyiségű vasat tartalmaz.

  Figyelj! Ha kisebb zavarok jelentkeznek a zománcburkolat felületén, akkor jobb, ha egy olcsó, de hatékony javítást végeznek el - a fürdő otthoni zománcozását. Az időben elvégzett helyreállítás lehetővé teszi a helyreállítás globálisabb módjának késleltetését egy akril betét segítségével.

  Zománcozási technológia

  Az öntöttvas fürdő zománcozásának technológiája otthon különbözik a gyár egyikétől, mivel speciális felszerelést használnak a termelésben. A szaniter tál belső felületének bevonata 4 fő lépcsőből áll: a tartály előkészítése, a keverék dagasztása, festék és szárítás alkalmazása.

  Mindezek a folyamatok fontosak, az eredmény stabilitása és stabilitása a műveletek helyességétől függ. A fürdő fedél javításával saját kezűleg kell elvégeznie a következőket:

  • Óvatosan tisztítsa meg a szennyeződést és a por belsejét lúgos mosószerrel. Súrolóporot öntünk a régi zománcra, majd dörzsöljük ecsettel. A feldolgozás után a fürdőt bőven folyó vízzel mossuk.
  • A csiszológép segítségével csiszoló fúvókával vagy finom csiszolópapírral távolítsa el a régi zománcot. Minél kisebb a csiszolópapír szemcse, annál jobb a vegyület a kezelt felületen.

  Ne feledje, hogy a tálca javítását a speciális fürdőkád helyreállítására tervezték. Egyes mesterek javasolják olcsóbb festékek és vitorláshajók használatát, azonban nem tart sokáig.

  Technológiai jellemzők

  Az öntöttvas fürdő zománcozással történő javítása saját kezével egyszerű és hatékony eszköz a termék megjelenésének helyreállításához. A minimális pénzügyi befecskendezéssel lehetővé teszi, hogy megtagadja a régi mosogatótartály cseréjét, csökkentve a fürdőszoba javításának költségét.

  Ez a művelet sikeresen elvégezhető a saját kezével, ha megfelel a zománcozás technológiájának. A lakástextil technológiának a következő jellemzői vannak:

  1. A poliészter zománc segítségével a fürdő nemcsak fehér. Ez a festék a régi öntöttvas fürdő helyreállításához széles színválasztékkal rendelkezik, beleértve a kék, bézs, rózsaszín és zöld árnyalatokat.
  2. A zománc helyreállításának technológiája otthon lehetővé teszi a javításokat a szennyvízelvezetés és a vízellátás megszüntetése nélkül.

  Tapasztalt kézművesek azt állítják, hogy az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módszere csak egy hátránnyal rendelkezik - a szárítás időtartama. Azonban ez a kis mínusz kompenzálja az olcsó ár, a könnyű alkalmazhatóság és az eredmény tartóssága.

  A régi öntöttvas fürdő frissítése: a rehabilitációs és javítási munkák áttekintése

  Az öntöttvas fürdők sokaknak tűnnek "örök". Bizonyos értelemben ez valóban így van. Ezek a termékek tartósak, nem korróziónak vannak kitéve és több mint egy tucat évig használhatók. A "gyenge láncszem" csak zománc, amely a megfelelő gondozással idővel is vékonyabbá válik.

  Az átgondolt tulajdonosok, akik megértik, hogy csak a megjelenésük romlott, keresik a régi öntöttvas fürdő frissítését. Nézzétek meg néhányat.

  Helyre kell állítanom a régi fürdőt?

  Rendszeresen elküldjük termékeinket a dumpba, sajnálattal. Azonban az öntöttvas fürdő, amely elvesztette vonzó megjelenését, még jobban kihasználható. De helyettesítése irracionálisnak tűnhet.

  A berendezés nagy súlya miatt nagyon nehéz leszerelni és eltávolítani a lakásból, különösen ha a földszint fölött van. Továbbá, ha egy fürdőszobát vagy egy kerámia szitát helyeztek el, mindezt szét kell szedni.

  A tulajdonos megérti, hogy az eszköz egyszerű eltávolításával nem fog kezelni, javításra lesz szükség. Nagy vagy kicsi - mindez a függő pusztítás mértékétől függ. Ráadásul az új berendezések megvásárlásának költsége, szállítása és felszerelése is eljövendö. Így a súlyos pénzügyi veszteségek elkerülése nem fog működni. Nyilvánvaló, hogy mindez rendkívül zavaró és időigényes.

  Érdemes megmenteni az idegeit és a pénzét, a régi fürdő helyreállítását. A vízvezeték-berendezések helyreállításának alapvetően különböző módszerei vannak: akril bélés felszerelése, hideg zománcozás, öntési módszer vagy "öntözőfürdő". Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak. Nézzük részletesebben a helyreállítás minden módját.

  Akril bélés vagy új fürdő egy órán keresztül

  Ez a módszer magában foglalja az acélból készült bélésszerelést egy öntöttvas fürdőben. Ennek eredményeképpen a tulajdonos új akril tálat kap, amelynek keretét a régi öntöttvas berendezések válik meg. A bélést szorosan behelyezzük a fürdőbe, és speciális ragasztóanyaggal rögzítjük. Ezt követően egy új berendezés és az eszköz felszerelése működtethető. Ennek a módszernek az előnyei sokak:

  • A béléssel ellátott fürdő sikeresen ötvözi a vas- és akriltechnika pozitív tulajdonságait.
  • Az akril alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ami miatt a meleg víz nagyon hosszú ideig hűl.
  • A bélésanyag elegendően ellenáll a mechanikai sérülésnek, a kis karcolások pedig könnyen eltávolíthatók polírozással.
  • Az akril könnyen tisztítható, nem szívja fel a rozsdát és a szennyeződéseket, nem sötétedik. Speciális eszközök vagy szappanoldatok tisztítására használatos.
  • A bélés élettartama körülbelül 15 év.

  Ennek a módszernek a hátrányai közé tartozik az iparág által gyártott bélés kis választéka. Csak négy típus létezik: 170 és 150 cm hosszú, ellipszoid és téglalap alakú edényekből. Ezenkívül egyes esetekben például, ha a fürdő oldalát kerámia burkolattal helyezzük el, további munkára lehet szükség.

  Hogyan válasszuk ki az akril bélést

  A termékeket fűtött polimer massza bélyegzésével és formázásával állítják elő. Ez egy csúcstechnológiai és meglehetősen bonyolult folyamat. Még a kis eltérések a technológiától vagy a nem kielégítő minőségű nyersanyagok használatától sem érzik jobban a bélés teljesítményét. Ezért egy termék kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani néhány pontra.

  Az első az akril színe. A jó minőségű anyag természetellenes, fényes fehér és ragyogó. Az újrahasznosított anyagokból előállított műanyag szürke színű. Idővel sárga lehet. A bélés vastagságának legalább 4-5 mm-nek kell lennie. A helyes azonosításhoz meg kell nézni a peron szélén. Itt a műanyag réteg változatlan marad, míg más helyeken kissé deformálódhat.

  Fontos továbbá mérni a tálca rugalmasságát és erejét. Egy másik fontos pont - a termék kiválasztása pontosan a méret. A legjobb az egészben, ezt a feladatot egy professzionális mérővel fogják kezelni, aki meghívható a házra. Alternatív megoldásként képet kaphat a fürdőkád öntött pecsétéről, és elküldi azt a bélésgyártónak, aki ezen információk alapján a lehető legpontosabban tudja kiválasztani a terméket.

  A tál felkészítése a frissítéshez

  A régi öntöttvas fürdő helyes helyreállításának kérdését meg kell kezdeni azzal, hogy megtudja, hogyan kell felkészülni a helyreállításra. Meg kell kezdeni az elhúzódó tapadás eltávolítását a felületről.

  Ehhez alaposan meg kell tisztítani a tálat a szappan oldatától, eltávolítani a mész betéteket. Ezután egy nagy csiszolópapír óvatosan tisztítsa meg a tartály teljes felületét. A szakemberek különös figyelmet fordítanak a technológiai lyukak széleire. Itt kívánatos az összes zománc eltávolítása 3,5-5 cm távolságra a szélektől.

  A rozsda nyomai ezen a helyeken nem maradhatnak. A fürdő kerületén meg kell tölteni a sínt. Erre azért van szükség, hogy a bélés oldalai szorosan illeszkedjenek, és ne görbüljenek a berendezések használata során. A lécek vastagsága egyedileg van kiválasztva. Ezt akkor kell megmérni, ha a bélés felszerelésre kerül. Átlagosan az elem magassága körülbelül 20 mm.

  Talán néhány manipulációt akril béléssel kell megtenni. Ha kerámia burkolólapot helyeznek el az öntöttvas fürdő oldalán, akkor szét kell szedni. De másképp lehet. Vágja le az akril betétet. Még akkor is, ha a vágott él nem elegendően esztétikus, vízzáró talapzattal záródik le. De a telepítés költségei összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak lesznek.

  Általában a béléscsíkot apró résszel díszítik, kb. 0,3-0,5 cm-re a falról. Erre azért van szükség, hogy a fürdő használatakor ívelt oldal ne okozzon kellemetlen sikolást. Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni az alsó burkolat méretét, tudnia kell, hogy a bélés oldala hosszabb-e a fürdő oldalánál. A vágást a csempebe ágyazott tábla méretével megegyező mennyiséggel, valamint a bélés szélessége és a fürdő szélessége közötti különbséggel végezzük.

  Figyelembe kell venni a falak görbületét, ami jelentősen befolyásolhatja a vágás méretét. Ezért a varázsló óvatosan elvégzi a méréseket, és nagy hatékonysággal végzi el a vágást, amellyel a vonalat a kívánt mérethez igazíthatja. Ehhez időközönként be kell helyezni a részt, és minden egyes csiszolóeszközzel ki kell egyenlíteni.

  A következő szakasz - technológiai lyukak bevezetése a bélésen. Meg kell ültetni, és karcolni kell egy lyukkal, vagyis a szilvákat és a túlcsordulásokat a tálban kell megjelölni. Pontosan meg kell egyezniük az öntöttvas csésze lyukakkal. Továbbra is meg kell határozni a jövő furatok átmérőit egy iránytűvel, és a megfelelő méretű koronával kell fúrni őket. A vágóéleket gondosan feldolgozzák csiszolóanyagokkal.

  Beszerelés és tömítés bélés

  Az akriltermék felhelyezése előtt a fürdőkádat ragasztóanyaggal kell bevonni. Ebben a minőségben ajánlott speciális masztixot használni, de a szokásos habarcsot is használhatja. Ez utóbbi nem csak a bélést helyezi el, hanem a falak és az aljzat számára is kiegészítő szigeteléssé válik. A hab felhasználása során fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a polimerizáció során kibővül.

  Ez a bélés felületén nem kívánt puffadást okozhat. Ha masztikát használsz, ez nem fog megtörténni. Ezen anyagok mellett szilikont használhat a túlfolyás és a túlfolyás lezárására is. Meg kell érteni, hogy ez az elasztomer egy jó tömítőanyag, de nem a legjobb ragasztó. Ezért, ha használják, elég nagy szilikonréteget kell alkalmazni.

  Olyannyira, hogy legalább 15 cm átmérőjű kör alakul ki a lyukak körül, különben dinamikus terhelés esetén az anyag elkezd lehámulni, a víz alatt a víz boritódik, ami a hab megsemmisítéséhez és a bakteriális fertőzés forrásának kialakulásához vezet. A bélés ragasztásának legjobb összetételei közé tartoznak az epoxi alapú kétkomponensű masztixek és az elasztikus, nagy szilárdságú ragasztók, mint például az AT-Metal vagy a SikaBond.

  Részletesen tanulmányozza a hab felhordásával járó lehetőséget. Kezdjük a tömítőanyag alkalmazásával. A technikai lyukak köré széles körű gyűrűt alkalmaznak, és 15-20 cm-re visszavonulnak, majd azonnal elindul a hab. A készítményt a tálra 25 cm-nél nem távolabbi csíkokba helyezzük, először a habot az aljára helyezzük, majd a falakon. A munka végén a habot legalább 2,5 cm magasságban kell rétegezni.

  Nem lehet különbség a magasságban és észrevehető mélyedésekben. Átlagosan egy kilogramm habtartályt vesz igénybe. A mesterek két 750 g-os edényt vegyenek be, ez az anyagmennyiség pontosan elég az egész fürdőben. Ugyanakkor lehetővé válik a bélés optimális sűrűségének megszerzése és a termék oldala alatti térség tömörítése. Közvetlenül a hab felhordása után az öntöttvas fürdőbe egy bélés kerül beépítésre.

  Meg kell nyomni. Ehhez az anyagot a tál aljára helyezzük, amely fölött egy személy ül, aki súlyával a műanyag szerkezetet fémre nyomja. Meg kell nyomni az oldalakat és a falakat erőfeszítéssel, majd távolítsa el a kinyúló felesleges habot. A szifont a fürdőben a lehető leghamarabb kell elhelyezni. Meg kell jegyezni, hogy a régi berendezésből vett meghúzási csavar hossza nem elegendő.

  Ezért új, hosszabb rögzítést kell vásárolni. Ezután a helyére helyezzük a lefolyót, és közvetlenül azt követően, hogy a hideg víz a fürdőbe kerüljön a karimához. Tehát a berendezésnek legalább egy napig kell állnia. Meg kell jegyezni, hogy a bélés oldalai enyhén felemelkedhetnek, tehát 40-45 perc alatt. miután a víz a fürdőben volt, gyengéden le kell nyomni egy lapos sínnel.

  Hideg zománcozás: a kedvenc fürdő második élettartama

  Az öntöttvas fürdő helyreállításának másik módja hideg zománcozás. Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, amely a különleges edénynek a tálba történő felhordását jelenti, amely a kikeményedés után zománc bevonatgá válik. A módszer fő előnye az olcsóbb, mint más helyreállítási módszerek. Ezenkívül korlátlan számú alkalommal fedheti le a tálat olyan zománccal.

  A hátrányok közé tartozik a hosszú szárítási kompozíció. A teljes szárításhoz körülbelül 4 napig tart. Ezenkívül a hideg zománc kevésbé tartós, mint a gyárban bevont. A karbantartási élettartama legfeljebb öt év, ezt követően a helyreállítási eljárást meg kell ismételni. Az akrilhoz képest ez a zománc megőrzi a hőt, így a fürdőben lévő víz gyorsabban lehűl.

  Hogyan válasszuk ki a zománcot

  A jövőbeli zománc bevonat tulajdonságai és tartóssága közvetlenül függ a készítmény minőségétől. A szakértők azt ajánlják, hogy a következő pontokra figyeljenek:

  • A zománcozás módszere. Az értékesítés során olyan megoldásokat talál, amelyeket hengerrel, ecsettel vagy permetezéssel lehet alkalmazni. Ez utóbbi lehetőség különösen jó, mert egységes alkalmazást jelent.
  • Keményítőt árnyal. A hideg zománcozás összetétele két, ritkán háromkomponensű eszköz. Az egyik komponens egy keményítő. Ha sötét sárga, barna vagy sötétvörös, nemkívánatos árnyalat jelenhet meg a kész bevonaton.
  • A zománc hangja. Kívánt esetben a zománc-kompozíció bármilyen színben festhető. Ebből a célból speciális színező pasztákat használnak, amelyeket zománccal vagy külön-külön lehet értékesíteni. A mesterek azt javasolják, hogy a bevonat árnyékát közvetlenül a helyiségben válasszák, ahol a berendezést beszerelik.
  • A helyreállítási készlet teljes készlete. Minél teljesebb, annál jobb. A zománcozással együtt árusító pasztákat és speciális eszközöket lehet adni a fürdő elkészítéséhez.

  A gyakorlat azt mutatja, hogy a nagyon sűrű kétkomponensű készítmények, mint például az Epoxin 51C és az Epoxin 51, a legalkalmasabbak egy hengerrel vagy ecsettel történő alkalmazáshoz, és elég jól kijavítják a bázis kis hibáit. A finn kompozíció Reaflex 50 vagy Rust-Oleum Specialty alkalmas a permetezőpisztoly használatához. Nem rossz bizonyított spray Whitest NEWTON.

  Főzőedény zománcozáshoz

  Kezdje a zománc felső fényes rétegének eltávolításával. Ehhez a felületet óvatosan koptató anyaggal kell feldolgozni, hogy kb. 30-50 mikron fényességet távolítsanak el. A munkához csiszolópapírral, csiszolóporral vagy csiszológépvel csiszolókorongot készíthet. Különösen gyorsan kaphat egy eredményt egy sziromkörrel kombinálva egy csiszolópasztával. Az utóbbit Ön készítheti el.

  Ehhez egy reszelt szappant kell bevinni, és homokszórásra csiszolóporral keverni 1: 3 arányban. Azok, akik tudják helyreállítani az öntöttvas fürdőt, a mesterek javasolják, hogy dörzsölje a nikkel salakot, ami nem nagyobb, mint 0,16-0,18 mm. Az alkotórészeket jól összekeverték és vízzel töltötték. A tészta körülbelül egy napig érlelődik. Az eredmény egy viszkózus tömeg, amely meglehetősen kemény agyaghoz hasonlít.

  Ő kezeli az egész tálat, és azonnal át a szirom kör. Ezt még egyszer vagy kétszer elvégzik, amíg az alap durva és unalmas lesz. Fontos megjegyzés: a zománcot nem szabad teljesen eltávolítani. Ha a felület észrevehetően sötétebb lesz, a kezelés leáll. Ezt követően a tálat alaposan meg kell mosni, le kell szedni a túlfolyóról és a szifonról, tisztítani kell a kezeletlen területeket, és át kell helyezni a szifont.

  A következő lépés a felület zsírtalanítása, de jobb vegyi maratás elvégzése. A bevonat szerkezete porózus, kiküszöböli a mély mészkő betéteket és rozsdafoltokat. Ennek eredményeképpen az új bevonat sokkal jobb és sokkal hosszabb élettartamú. Ha a felületen makacs rozsdafoltok vannak, akkor el kell kezdeni az eltávolítással. Rozsdamentes oldószerekkel, például Zincar-nal vagy FAS-vel van elkenve.

  A reakció befejeződése után a folt elmosódott és fehér színű lesz. Ezen a ponton vízzel kell mosni. Fontos ezt megtenni, mielőtt az oldat megszáradna, különben a rozsda a bevonat pórusaiban marad. A maratás három lépésben történik. Először a felületre 3,5% -os sósavoldatot alkalmaznak. Ez a művelet többször is elvégezhető, 6-7 perc intervallummal. Ezután a készítményt alaposan lemossuk és fehérítőt alkalmazunk, amelyet vízzel hígítunk szuszpenzióvá.

  Az oldatot hagyjuk a bázisra 20 percen át, majd lemossuk. Sósavval és mészfékezéssel légzőkészüléket kell viselnie, gőzök mérgezőek. A tál felületét hajszárítóval szárítjuk. Ezután zsírozást kell végezni a reagensek és a szerves anyagok maradékának eltávolítására. Ehhez egy szálmentes szalvétát triklór-etilénnel, benzinnel vagy acetonnal impregnálnak. A tálat óvatosan feldolgozzuk, majd megszárítjuk.

  Zománcot használunk a fürdőre

  Közvetlenül a festés előtt nedves tisztítást kell végrehajtani a fürdőszobában. Ez lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a portól, amely a száraz zománc felületén telepedhet. Ebben az esetben a fényes rétegben kellemetlen érdességi pontok jelennek meg, ami nagyon nemkívánatos. Ezután a fürdőszobába vezető ajtót tartósan zárva kell tartani, vagy az ajtót műanyaggal kell bevonni.

  Ezt követően, ha szükséges, előkészítse a kompozíciót a munkához. Ugyanakkor szigorúan be kell tartani a gyártó utasításait. A kész oldat a tál felületére kerül. A legegyszerűbb módja ennek, ha egy spray-vel dolgozik. A festéket kb. 30 cm-es távolságból permetezzük, rövid keresztmetszeteket hajthatunk végre. Az oldatnak enyhén meg kell nedvesítenie a felületet.

  Nem kell sok festéket alkalmazni. A tálat több rétegű összetétel borítja. Ezt egyenletesen kell elvégezni. A második réteget az elsőre 15-20 percen belül alkalmazzuk, minden további réteget 30 percenként alkalmazunk. A munka befejezése után a tál teljesen megszárad. Ehhez a fürdőszobai ajtó szorosan becsukódott, és csak egy nap után lépett be. A kefe színezése egy kicsit más.