Legfontosabb > Csapok

Öntöttvas fürdő - klasszikus, időigényes

Az öntöttvas fürdő klasszikusnak mondható. Kezdetben szolgáltak az ember egészségügyi javára, még mielőtt elkezdődött az acélgyártás és különösen az akrilfürdők gyártása. Természetesen az acél és az acél jelentősen nyomta a vasat a vízvezeték-piacon. A fürdőkészítés fő előnyei a késztermék kis tömege és a különféle formák. Az öntöttvas fürdők azonban korán visszavonulnak. Használata még mindig releváns.

előnyök

Az öntöttvas fürdők falvastagsága 6-8 mm. Természetesen ennek köszönhetően a fürdő jelentősen megnöveli a súlyát, de az ilyen vastagság számos előnnyel jár, mint akril vagy acél rögzítők.

Az öntöttvas fürdő kétségtelen előnye a tartósság. Az öntöttvas tulajdonságainak köszönhetően és az öntöttvas fürdő falainak lenyűgöző vastagsága nem deformálódik, nem fél a sokkoktól és a nehéz tárgyak véletlen leesésétől. Az ilyen fürdőkád a zománc megfelelő ellátásával évszázadokig szó szerint szolgálhat.

Az öntöttvas magas hő kapacitással rendelkezik. Ennek köszönhetően az öntöttvas fürdőben lévő víz hosszú ideig tartja a hőmérsékletet. Ezenkívül az öntöttvas kád nagyon csendes, amikor vizet önt, és nem acélként cseng. A hő megőrzésének és zajelnyelésének tulajdonságai szerint csak akril modellek hasonlíthatók össze egy öntöttvas fürdővel.

Stabilitását. Ha kiváló minőségű alapra van felszerelve, nagy tömegük miatt az öntöttvas fürdők rendkívül stabilak és nem igényelnek kiegészítő támasztékokat, mint például az acél fürdők esetében.

Érdemes néhány szót szólni az öntöttvas kádak hiányosságairól. Először is, az anyag tüzelőanyaga miatt az öntöttvas fürdők nem különböznek az alakok és méretek változatosságától. Másodszor, az öntöttvas fürdők nehézek (120 kg-tól), ami jelentősen megnehezíti a lakásban történő fürdetés folyamatát és annak telepítését.

Kis öntöttvas fürdők

Azonnal foglaljon helyet, hogy a vízvezeték üzletek kis méretű öntöttvas kádjának megtalálása meglehetősen problémás. A kisméretű fürdőköntvények 120 vagy 130 cm hosszú és 70 cm szélesek. az ilyen termékeket kis fürdőszobákhoz vásárolják, és egy rövid fal mentén helyezkednek el a használható helytakarékosság érdekében.

átlagos

A standard és leggyakoribb közepes méretű öntöttvas fürdők. A fürdők méretei a következők: a hosszúság 140-150 cm, szélessége 70 cm, a közepes méretű fürdő felszerelése nagyszerű azok számára, akiknek nincs tágas fürdőszobája, de szeretnek áztatni egy meleg fürdőben.

A fénykép közepes Roca Haiti spanyol 150x70 cm-es fürdőt mutat.

nagy

A 170, 180 és 185 cm hosszú, 70 vagy 85 cm széles öntöttvas kádak nagynak számítanak. A nagy öntöttvas fürdő költséges felvásárlás, és alkalmasabb tágas fürdőszobás magánlakásokba történő beépítésre. Először is, rendkívül nehéz szállítani egy ilyen fürdőt egy lakóházban egy nagy épületben, nagy tömegének köszönhetően. Másodszor, egy nagy fürdő öntöttvas jobban néz ki egy tágas szobában, mivel ez a belső elem központi eleme.

A nagy öntöttvas fürdő nem csak egy nagy, nehéz vízvezeték. Telepítve a fürdőszobában, hangsúlyozni fogja a stabilitás és bizalom érzését. Természetesen a szokásos vízkezelési eljárások egy ilyen fürdőben hihetetlenül kényelmesek és élvezetesek.

A képen látható az öntöttvas-fürdő Atlantida modellje, amelynek mérete 208x100 cm és a mélység 66 cm a túlfolyó furatig.

Melyik öntöttvas fürdőt jobb választani?

Az öntöttvas fürdő kiválasztásánál számos olyan fontos szempont figyelhető meg, amelyet a termék méretétől függetlenül kell figyelni.

A zománc minősége. A vásárlás előtt alaposan ellenőrizze a zománc felületét az öntöttvas fürdő belsejében. Nem megengedett:

 • pattintott
 • repedések
 • leválás
 • foltok
 • A zománc egyenetlen vastagsága
 • A színt eltérő területek jelenléte

Ideális esetben a zománcnak ütésállónak kell lennie, amelynek vastagsága 1 - 1,2 mm. Ha bármilyen hibát találsz, akkor jobb, ha megtagadja a hibás fürdő megvásárlását. Vízvezeték, zománcozott, könnyen tisztítható, nem fél a speciális tisztítószerek használatától. De a mûködés során bekövetkezõ bármilyen lefedettség csak tovább növekszik. A repedések és a forgácsok növekedni fognak és sötétednek, csökkentve a fürdő élettartamát. A finom, fényes zománc a jó minőségű termékek jele. De a vas feldolgozásának összetettsége miatt a bevonat enyhe hullámossága megengedett.

Az öntöttvas fürdőkád belső részének standard színezete fehér és bézs árnyalatú, könnyű hó-kék zománc használata megengedett.

A második fontos paraméter az öntöttvas minősége. A fürdő falvastagságának legalább 5 mm-nek kell lennie. Értékelje az öntvény minőségét a fal külső felületén. Nem lehet gödrök, zsetonok, túlzott érdesség, dombok.

A legjobb, ha a külső oldalt porfesték borítja. Az ilyen fürdő további védelmet kap, könnyebben tisztítható és kivételes esztétikai megjelenést kap.

A vízi kezelések kényelmét ápoló játékosok a fürdő mélységére is figyelmet fordítanak. A mélységet alulról a túlcsordulásig számolják. A 32 cm-es távolságot szokásosnak tekintik, de gyakran az öntöttvas fürdők mélysége 40-46 cm a túlfolyás előtt. Természetesen nagyon kellemes, hogy olyan mély betűkkel fürödjünk, amikor a test teljesen vízbe merül.

Még egy pár árnyalat, amelyekre figyelmet érdemel az öntöttvas fürdő választása - ez az összetevők ára és minősége. Az öntöttvas betűtípus telepítésekor tilos alátámasztó elemeket vagy vízelvezető rendszert használni. Nem számít, milyen vonzó az alacsony árcédula, komolyan gondolnia kell a termék minőségére és a problémákra, amelyek a megbízhatóság követelményeinek nem megfelelő fürdő vásárlását eredményezhetik.

A vízkezelés biztonságát az alsó csúszásgátló bevonat biztosítja.

Szokatlanul úgy néz ki, mint egy fürdő öntöttvas lábakkal.

A lábakkal ellátott öntöttvas fürdő tökéletes az Ön számára, ha egy klasszikus stílusú fürdőszobát szeretne készíteni.

A fürdő lábakat részletesen tárgyaljuk a másik cikkünkben. Olvassa el és választhassa meg: könnyedén elkészítik a fürdő kialakítását.

Legnagyobb gyártók

Van egy sztereotípia, amely a legeredményesebb öntöttvas vasfürdőt jelenti, de ma a hazai gyártók képesek olyan tisztességes modelleket felajánlani, amelyek minőségükben nem rosszabbak az európaiaknál.

Így a legkedvezőbb árú, kiváló minőségű öntöttvas fürdők Ulyanovskban készülnek a Universal Plant Plant-ban. A cég története 1961-ben kezdődik. Azóta a berendezések és technológiák megváltoztak az üzemben, így 2005 óta az üzem fürdőit japán vákuumtechnológiával gyártották. A termékek minősége azonban több mint 50 évig folyamatosan magas. A márkanév háromrétegű zománcburkolat, amely lehetővé teszi a fürdést tartós és megbízható bevonattal. A hétköznapi ügyfelek legnagyobb szeretete a kiváló minőségű és elfogadható áron a "Nostalgie" sorozat nyerte el. Például az "Univerzális" 150 × 70 cm méretű és 46 cm-es mélységű "12" -es rubelbe kerül.

Egy másik orosz vállalkozás az öntöttvas kádak gyártására az OAO Kirovsky Zavod. 1745-ben született meg Erzsébet császárné dekrétumával (!) És a legrégebbi. De az üzem a modern technológiát követi. Tehát a Kirov-i vállalkozásban a fürdőket a német vonalon dobják fel, amely 25 garantált éves termékszolgáltatást biztosít. A Kirov fürdők egy másik előnye ezüstionokkal ellátott speciális zománc, amely hozzájárul a víz fertőtlenítéséhez. Napjainkban 9 modell öntöttvas fürdőkészülék sorozatgyártású, köztük a "Malyutka" kompakt kád 1,2m hosszúságú.

A modern öntöttvas kádak modellezése során a fejtámlák és a fogantyú rögzítésére szolgáló helyek állnak rendelkezésre. Az Elite modellek hidro- és aero masszázzsal vannak felszerelve.

Öntöttvas fürdő Roca

Az európai gyártók közül a legnépszerűbb a spanyol Roca öntöttvas fürdője. A Roca márkanév alatt működő fürdők több mint 100 éve készülnek, és ma a világ mintegy 50 gyárát egyesíti. Annak ellenére, hogy ez egy prémium fürdő, az ára viszonylag alacsony. Például a Roca Continental fürdő költsége 17-18 ezer rubel tartományban van. Szintén népszerűek a Roca Haiti és a Roca Malibu kádjai. Bár a termékskála, beleértve a mintegy 40 modellt is, drága fürdők, amelyek költsége 40-től kezdődik, és meghaladhatja a 100 ezer rubelt.

Egy másik spanyol gyártó az öntöttvas fürdők a cég a Novial. A gyártást 1967-ben alapították, és azóta az öntöttvas és zománc bevonatok öntési és öntési technológiája folyamatosan javult. A bevonat rendkívüli tartósságát az infravörös sütőben lévő fürdők égése okozza. A Novial fürdők széles körben képviseltetik magukat az árkategóriákban: a Susan fürdő-baba költsége mintegy 10 000 dörzsölés, de a 180 cm hosszú, Susan Delux luxus modellhez, amely levegő- és hidromasszázs-rendszerrel van felszerelve. Legalább 60 ezer rubelt kell kiállítanunk.

A fent felsorolt ​​vállalatokon kívül az olaszországi Artex, Finnország (Timo) és Kína (Goldman) gyártmányú öntöttvas fürdők is megtalálhatók.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a gyártó márkájától függetlenül érdemes komolyan választani egy öntöttvas fürdőt. Ügyeljen arra, hogy alaposan megvizsgálja a bevonatok állapotát a raktárban, és ellenőrizze az összes alkatrész rendelkezésre állását. A fürdő hibákat okozhat, akár a gyártási hibák miatt (egyetlen gyártó sem képes 100% -os vészhelyzet esetén) vagy a szállítás során.

Minden ár 2014 végétől kezdődik.

Az importált öntöttvas fürdő kiválasztásakor gondosan ellenőrizze a lábak és rögzítések teljességét. Néhány modell kvalitatívan csak "natív" komponensekkel telepíthető.

következtetés

Különböző formák esetén az öntöttvas fürdők nem a legjobb versenytársak az akril vízvezetékhez. Az öntöttvas fürdők még mindig értékelik tartósságuk és könnyű gondozásuk, valamint az állandó kényelem és stabilitás érzését.

Hogyan válasszunk öntöttvas fürdőt: értékes tippeket az öntöttvas öntvény kiválasztásáról

A öntöttvas vasalat megbízható és időtlen termékhez kapcsolódik. De ellenkezőleg, egy olyan tartályba kerülhet, amellyel az összes zománcot néhány hónap alatt lemossák. Annak érdekében, hogy ne váljon a gátlástalan eladók áldozatává, meg kell találni, hogyan válasszon kiváló minőségű öntöttvas fürdőt.

Végül is csak egy ilyen termék képes körülbelül 30 évig szolgálni anélkül, hogy megváltoztatta vonzerejét és működési tulajdonságait.

Öntöttvas fürdők: alak, méret, tömeg

A vágy, hogy kényelmesebbé tegye a fürdőszobát, és hasznos és funkcionális elemekkel töltse be, és gondosan dolgozik a formaterven. De a stílusos belső kialakítás mellett még mindig van egy megbízható öntöttvas fürdő.

Ez az anyag olyan anyagból készült, amely évekig megbízható társává válhat.

Néhány szó a formákról

Fürdőszobai konténer a fürdőszoba legfontosabb jellemzője. Formája csak az adott vízvezetékgyártó cég tervezőjének képzeletétől függ. Ezek a sima görbék, amelyek valami absztrakt, idegen, valamint világos és szigorú vonalakat alkotnak, amelyek klasszikus formát öltenek.

Ha a fürdéshez funkcionalitást igényel, a hosszú távú kifogástalan szolgáltatás garanciája és megjeleníthető megjelenése azt jelenti, hogy ez egy öntöttvas termék.

Az öntöttvas tulajdonsága, amely nem rendelkezik elegendõ rugalmassággal, nem teszi lehetõvé a legbizarrabb formák fürdését. Általában egyszerű és tömör termékek. Az anyagban a magas széntartalom, általában 2,14% vagy több, biztosítja a termékek erejét. Ugyanakkor az ötvözet elég törékeny - ha a tartály keményen ütközik a tartály oldalán lévő kalapáccsal, akkor fel lehet osztani.

A hazai és külföldi vízvezetékgyártók nagy választékot kínálnak az öntöttvas fürdők számára. A modellek alakja, mérete, funkcionalitása, megjelenése, minősége és természetesen az ár változik. Ráadásul az európai termékek sokkal drágábbak. Néha ez a költség a gyártó hírnevének és jó hírnevének tulajdonítható.

A vízvezeték-piacon található öntöttvas kádak a következő formákból állnak:

A kerek konténer egy elegáns belső tér, amely a gazdagságról és a tulajdonos jó ízléséről szól. Ezek a fürdők nagy helyiségekben találhatók, mert sok helyet foglalnak el.

Az aszimmetrikus modellek jobbkezesek és balkezesek. Szokatlan alakjuk lehetővé teszi a helyiség megtakarítását és a funkcionális bútorok, például mosogatógép vagy gyönyörű szekrény elhelyezését a mosogató alá. Ez a kis fürdőszobákra jellemző.

Öntöttvas fürdők, a telepítési módtól függően:

Az ovális és kerek modellek leváltak. Telepítéséhez speciális lábakat használnak, amelyek néha a készletben találhatók. Nem csak erősek és stabilak, hanem egyfajta dekorációnak is szolgálnak. Leggyakrabban az ovális fürdők lábai az állatok lábának alakjában végzik.

A téglalap alakú és aszimmetrikus modellek élei egymás mellett állnak a falakba, vagy a fürdőkád a beépített talapzatba van építve.

Bár az öntöttvas öntöttvas öntvényekkel nem lehet öntöttvas csöveket önteni, a termékek alakja nem tűnik homályosnak és arctalannak. Sok modell további jellemzőkkel rendelkezik - csúszásgátló bevonat az alján, oldalsó fogantyúk vagy hidromasszázs berendezések. Vannak olyan modellek, amelyek nem alkalmazkodnak hozzá - egyszerűek, klasszikus formában készülnek.

Egy kicsit a méretéről és súlyáról

A megfelelő választás és a jó öntöttvas fürdő megvásárlásához figyelembe kell venni néhány funkciót. Először is, a széles körű meggyőződés, hogy egy jó öntöttvasnak feltétlenül vastag falaknak kell lennie.

Ez egy elavult fogalom. A modern felszerelés és a gyártási technológia minden évben növeli az 5-8 mm falvastagságú fürdőt. De ugyanolyan megbízhatóak, mint a távoli szovjet időszakban készült termékek.

Másodszor, az öntöttvas fürdõje nem lehet könnyû. A gyártók és technikusok minden trükkje ellenére a tartály súlya nem lehet 70 kg-nál kevesebb. Néhány modell eléri a 220-250 kg-ot.

A méretétől függően maga a termék súlya is változhat. E tekintetben veszélyes, ha nagyméretű konténereket helyeznek el egy faházak egy régi házának 2. és 3. emeletére. A kerek öntöttvas fürdő hidromasszázs tökéletes lesz egy vidéki ház 1. emeletén.

Ha a tervező elképzelése szerint egy nehéz fürdőt építenek egy modern új épület utolsó emeletén, akkor a vásárlást megelőzően számítani kell, hogy a padló ellenáll-e az ilyen terhelésnek.

Harmadszor, az a kijelentés, hogy az egyszerű európai fürdők öntöttvasból rosszabbak, mint a hazaiak, nagyon ellentmondásos. Nem könnyebbek. A legvékonyabb európai öntöttvas fürdő súlya a mérettől és a modelltől függően 70 kg-tól kezdődik.

Ami a híres olasz, német és spanyol gyártók öntöttvas termékek minőségét illeti, a legmagasabb szinten van. Például a német gyártmányú Kaldewei öntöttvas fürdők 30 évig garantáltak.

Néhány gyártó zománcburkolatának összetétele magában foglalja a titánt, amely lehetővé teszi hihetetlenül tartós és kopásálló zománc kialakítását egy speciális kemencében történő sütés után, körülbelül 1200 fokos hőmérsékleten.

Az úszómedence optimális méretének kiválasztásakor figyelembe kell venni annak méretét, mert nem minden magas épületben van teherfelvonó. Szükséges, hogy a fürdő nemcsak a felvonóba lépett, hanem az ajtóban is. Ha a háznak csak egy lépcsője van, akkor lehetséges, hogy megforduljon a leszállásnál.

A megfelelő méret kiválasztása az összes családtag egyedi paraméterei alapján történik. Végül is egy keskeny és kis fürdő a nagy emberek számára rendkívül kellemetlen lesz.

Szobafelület és kád

Válassza ki a fürdőszoba legjobb fürdőszobai berendezéseit a területéről kiindulva - annál több helyet, annál sokszínűbb lehetőségeket tud figyelni. Sajnos a városi lakosok többsége normál apartmanokat kínál kis fürdőszobával. Ezért, bármennyire is kívánatos, számolni kell ezzel.

180 cm hosszú vagy szögletes beépített téglalap alakú kád maximálisan 10 m 2 -ig terjedő kis fürdőszobához. Ha önálló modellt telepít a falhoz, akkor nem lesz előnyös egy szűk helyiségben. A központi helyszín lehetővé teszi, hogy összpontosítson rá, de akkor egyszerűen nincs hely maradt más fontos bútorok számára.

Az öntöttvas vízvezetékgyártókról

Sok vízvezetékgyártó, valamint öntöttvas és egyéb anyagok használatosak, a vásárlók és a divatirányzatok iránti igények betartásával. Tehát a gyártása fürdők leggyakrabban használt akril, acél, legalább - fa, márvány chipek, kvarc.

Minden gyártó két nagy csoportra osztható:

Az első csoportba olyan európai, hazai és kínai gyártók tartoznak, akik garanciát vállalnak vízvezetékükre. A gyártók képviselői jó hírnévvel, jobb technológiával és kiváló nyersanyagokkal rendelkeznek.

A kiváló minőségű öntöttvas fürdők öntött formákkal öntöttek egy adott modellnek megfelelően. Ezután helyezzünk el egy jó réteg korróziógátló anyagot, amely speciális összetételű, kiváló minőségű bevonat kialakításához és a sütőben való sütéshez. A 120 fokos magas hőmérséklet lehetővé teszi, hogy az alkalmazott zománc és a fürdő anyaga szorosan illeszkedjen egymáshoz.

A kutatók a drága márkás termékek számára kiadott hamisítványokat állítanak elő. Ez rendszerint a kínai gyártók bűne. Itt lehet csalódni a termék vastagságával, amelyet tömeg szerint lehet meghatározni - a modern európai technológia szerint készített öntöttvas fürdő minimális súlya 70 kg. Ha a vízvezeték súlya lényegesen kisebb, akkor kétség merül fel annak minőségében.

Egy másik tulajdonság nem a sütés, hanem az öntöttvas üregek zománcozása. Ezt kell félni - ilyen termékben az idő múlásával a zománc bevonat elkezd lehámulni és lehámozni, néha egyszerűen lemosni nyom nélkül.

Az ilyen pszeudo-gyártókról való tudomásul kell vigyázni a fürdésre. Fontos, hogy alaposan ellenőrizze a felületet a karcolások és szabálytalanságok miatt - jó termék fényes és sima felületű. A gyanúsan alacsony árú konténer választása esetén kérnie kell a cég kísérő dokumentációját és garanciáját. Ha az eladó megtagadja, azonnal hagynia kell.

A piacon a legnépszerűbb gyártók közül, mely kiváló minőségű öntöttvasvizet szállít, megkülönböztethetünk a következőket:

 • Portugál RECOR;
 • Francia Jacob Delafon;
 • Német Kaldewei;
 • Spanyol Roca;
 • Olasz Castalia, BelBagno, Gruppo Treesse;
 • Orosz - Növényi Egyetem Novokuznetsk, a Kirov-üzem;
 • kínai
 • Goldman,

Ha összehasonlítjuk a termékek megfizethetőségét, az orosz és kínai öntöttvas fürdők legkedvezőbb árát. Az európai márkák közötti értékesítési vezető a spanyol Roca cég.

Döntés, melyik öntöttvas fürdőt kell választani - hazai vagy európai, jobb, ha a francia Jacob Delafonot preferálja. Ez a vállalat meglehetősen elfogadható árakkal rendelkezik, és a minőség jóval magasabb.

Mindezek a létesítmények garantálják vízvezetékük használatát - 1,5 (hazai) és 30 év (német) között. A legfontosabb dolog egy minőségi termék megvásárlása, amelynek eredete dokumentált.

Öntöttvas fürdő: hogyan válasszunk

A fürdőkádat nem kevésbé felelősséggel kell kezelni, mint egy csempe és más lakberendezés kiválasztását. Miután megállt egy kiváló minőségű, öntöttvasból készült termékből, biztos lehet benne, hogy 20 és több évig tart.

A helyes vízvezeték kiválasztásához először meg kell határozni, hogy hova kerül telepítésre. A téren kívül azonnal érdemes eldönteni, hogy milyen méretű termékre van szükség. Itt figyelembe kell venni a kiosztott telepítési helymérések és a családtagok méreteit. Végtére is, a túl sekély vagy szűk fürdőben való fürdés kétséges öröm.

Másodszor, meg kell határozni a költségvetést. A fürdetés megvásárlásakor elkülönített összeg alapján kiválaszthatja a megfelelő lehetőséget egy adott gyártóból. Itt el kell döntenie, hogy mely kiegészítő elemekre van szüksége - fejtámlák, oldalfogantyúk, dekoratív lábak és kötőelemek. Nem minden modell azonnal szállítható ezekkel a részletekkel.

Harmadikként javasoljuk meglátogatni a hidromasszázs medencéket. Valóban, a hatalmas kapacitások mellett több ember is kínál a gyártók kedves és kompakt lehetőségeket.

Negyedszer, meg kell határoznia a kívánt színt - nem minden növény kínálhat rengeteg színt és árnyalatot az öntöttvas fürdő számára. Ha fehér színre van szükség, vagy tervezik, hogy az összes vízvezeték ugyanabban a színtartományban legyen, akkor jobb, ha minden gyártó egy terméket vásárol.

Ellenkező esetben előfordulhatnak színhibák, amelyek kellemetlenségeket okozhatnak a fürdőszobában.

Ötödször, pontosan meg kell határozni, hogy hol helyezkednek el a leeresztő és a túlfolyó nyílások. Vannak modellek, amelyekben a mosdó a tálca közepén helyezkedik el. Néha csak szüksége van erre a lehetőségre.

Hatodszor, meg kell vásárolnod egy híres gyár termékeit. Mindenképpen kérdezze meg az eladót, hogy igazolja a minőséget. Itt azonnal ellenőrizni kell a berendezést. Ha hiányzik a kívánt alkatrész, akkor azonnal vásárolhat, például egy fejtámlát vagy egy szifont.

Hetedszer, a megfelelő lehetőség kiválasztásával gondosan ellenőrizni kell a fürdőt minden oldalról. A bevonatnak tökéletesen sima és fényesnek kell lennie. A minőségi termék felületén üregek és dombok nem szabadok. Látható repedések, zsetonok vagy sérült zománc - ez egy használhatatlan termék.

Szintén azonnal meg kell becsülni a termék súlyát - a fürdőt szinte lehetetlen felemelni. Az átlagos öntöttvasfürdő átlagosan körülbelül 100-120 kg súlyú.

A legmegfelelőbb és legmagasabb színvonalú szaniter árusítás öntöttvasból, a szállítás és a helyes beszerelés kérdéseivel foglalkozik.

Hibák a fürdő kiválasztásakor

Annak érdekében, hogy vásárolni fürdő öntöttvas nem okozott csalódást, meg kell figyelni az alapvető hibákat tett ebben az esetben:

 • nincs garancia és kísérő dokumentumok a gyártótól;
 • a vevő elfelejti, hogy vizuálisan ellenőrizze a zománcfelületet és a hátlapot az egyenletes bevonásra és a karcolások, forgácsok és repedések jelenlétére;
 • a vásárlás előtt nem végeztek méréseket a fürdőszoba, ajtók, leszállások és teherfelvonó.

A fizetés megkezdése előtt ellenőriznie kell a berendezést - annak érdekében, hogy a gyártó által felsorolt ​​összes termék elérhető legyen. Ezek lehetnek az oldalsó fogantyúk, a fejtámlák, a lábak, a tartók és egyéb részek.

Hasznos tanácsok

A jó öntöttvas fürdő élettartama jelentősen meghaladhatja a jótállási jegyben meghatározott időt. Ez történhet az ápolás és használat szabályainak betartása esetén.

Először is, nem tudja túlterhelni a fürdőt. Az egyes termékekre vonatkozó utasítások a megengedett legnagyobb terhelést jelzik - egy személy súlyát és a víz súlyát. A túlterhelés kellemetlen következményekkel jár, ha a lábak vagy a kötőelemek nem képesek ellenállni és megszakadni.

Másodszor, az öntöttvas fürdésének eszközeit savak, klór, csiszoló részecskék nélkül kell kiválasztani. Ha lehetséges, jobb a gyártó által ajánlott folyadék használata.

Meg kell jegyeznünk a csúszásgátló bevonatot is. Alapos mosás szükséges minden használat után. Ellenkező esetben a legkisebb szennyeződések halmozódnak fel, ami gyors sötétedéshez vezet.

Harmadszor, a tartály használata után öblítse le és törölje szárazra. Ha a szelep áramlik, akkor a lehető leggyorsabban meg kell javítani - a zománcot kitörölhetetlen sárga lerakódás állandó szivárgásból ered.

Negyedszer, ne essen nehéz és szögletes tárgyakat - kalapácsot, mosdót vagy WC-tálat - a fürdőbe. Ezek az ütések megoszthatják a vasalót, ami a terméket felhasználhatatlanná teszi.

A zománcburkolás károsodása esetén nincs szükség arra, hogy felboruljon, és készen álljon arra, hogy újat vásároljon. Az öntöttvas fürdők számára a legmegfelelőbb módja a zománc helyreállítása. Ezek a termékek jól reagálnak az ilyen jellegű javításokra.

A helyreállítás leggyorsabb módja - akril bélés telepítése. Ez a fajta munka önállóan vagy egy jó társaság szakértőinek segítségével végezhető el.

Egy másik lehetőség a folyékony akril öntése az előkészített felületen. Lehetőség van rá is, de önmagában is megteheti.

A harmadik mód a zománcfesték bevonata. Ez a módszer időigényesebb. Tapasztalat és elégséges türelem nélkül nehéz lesz megbirkózni. Végül is, hogy kiváló eredményt érjünk el, akkor 2, 3 vagy ennél több réteg zománcot kell alkalmazni.

A felújított felület élettartama 5 és 20 év között - mindentől függ az új bevonat megfelelő gondossága és tisztelete.

Hasznos videó a témában

A népszerű öntöttvas fürdők fürdõszobai árának áttekintése megfizethetõ árszegmensben:

Részletesen bemutatja az öntöttvas fürdő telepítésének szabályait:

Hasznos videó az öntöttvas fürdő helyreállításának egyik lehetőségéről:

Miután megismertette az öntöttvas kádak sajátosságait, biztonságosan el tud indulni egy adott szobának megfelelő ideális modell kiválasztásához. Ne felejtsük el, hogy ez a szaniter 20 évig tart. Látszólag vonzónak és kényelmesnek kell lennie úszás közben. Kívánt esetben a fürdő tulajdonosának további jellemzői is vannak, amelyek kényelmesebbé teszik használatát.

5 legjobb öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdők nem foglalják el az orosz piac legnagyobb részét. A 10.000 ajánlat a legnagyobb internetes aggregátor Yandex.Market öntöttvas fürdő, mintegy 400 (az összehasonlítás: akril fürdők - több mint 9000). Úgy tűnik számodra, hogy könnyen választhat öntöttvas fürdőt? Kitaláljuk. És az első kérdés

Öntöttvas fürdők, melyik cég jobb?

Úgy vélik, hogy öntöttvas vasalók jobb minőségű - az európai gyártók.

Európában egy öntöttvas fürdő prémium osztály. A legismertebb márka - Roca (Spanyolország). A cég körülbelül 100 éve működik. Most az aggodalom több mint 50 gyárat tartalmaz világszerte. A Roca fürdők magas felületi tartósságot mutatnak. Ezek a fürdők viszonylag olcsóak, miközben kiváló minőségűek. A választékban - több mint 30 modell. A legnépszerűbb modellek a Roca Continental, a Roca Malibu, a Roca Haiti. Természetesen vannak olyan elit modellek is, amelyek 40-100 ezer értéket érnek el. A Roca fürdőszobai készleteket is gyárt.

Más gyártók öntöttvas fürdők, amelyek termékei érdemes a figyelmet:

 • JacobDelafon (Franciaország) - az üzem a 19. század vége óta működik, 1926 óta öntöttvas vasalást gyárt. Jacob Delafon az egészségügyi tervezés területén vezető szerepet tölti be, a választékban mind az alacsony árú opciók 17-20 ezer, mind a tervezői elit további jellemzőkkel, amelyek kb. 250 000 p.-t tesznek ki;
 • A Novial (Spanyolország) 1967 óta gyárt öntöttvas kádakat. A gyártási technológia folyamatosan javul. A korróziógátló vegyülettel és zománccal való bevonás után a fürdőt infravörös kemencében égetik. Ezért a zománc bevonatot nagy szilárdságú és sima felület jellemzi. A választék a legegyszerűbb modelleket is magában foglalja (például a Novial Susan 100 cm-es, körülbelül 10 000 f.), És a luxus osztályú öntöttvas kádak hidro és aero masszázzsal, pneumatikus vezérléssel (Novial Susan Delux, 180 cm, 59 000 p.).

A fürdők minősége szinte tökéletes.

A hazai gyártók közül meg kell jegyezni a Kirov öntöttvas termékeket és a Novokuznetsk-i üzemet.

Az OAO Kirovsky Zavod az egyik legrégebbi orosz vállalkozás. 1745-ben alapította Elizabeth Petrovna császárné dekrétuma. Most a gyárnak modern német vonala van az öntöttvas gyártásához, és a termék minősége megfelel az európai szabványoknak. A garantált fürdő élet 25 év. A Kirov erőmű öntöttvas fürdőit különleges zománc borítja - ezüstionokat tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják a vizet és fertőtlenítik a fürdő felületét. A zománc összetételét szabadalom védi. Most a boltokban 9 modell van a Kirov öntöttvas kádjaiban, beleértve a "Baby" -ot is - mindössze 120 cm hosszú.

OJSC "Plant Universal" a Novokuznetsk "fiatalabb" - alakult 1961-ben. Több mint fél évszázad a piacon - egy ilyen vállalkozás megbízható. 2005 óta az üzem japán gyártási technológiát vákuumformázással vezett be. A Novokuznetsk üzem termékeit nagy precizitású öntvények (és ezáltal a fürdő geometriájának minősége) különböztetik meg. A zománc szintén saját termeléssel rendelkezik, 3 rétegben, a tartósság és tartósság jellemzi. A "Plant Universal" választékban több modell, a legnépszerűbb sorozat - a Nostalgie.

Ne felejtse el, hogy bármelyik vállalat hibás másolatot kaphat. Különösen sértő a házasság megszerzése, ha drága öntöttvas fürdőt vásárolt. Ezért javasoljuk, hogy alaposan ellenőrizze a fürdőt a szállítás időpontjában - minden oldalról - és csak alapos ellenőrzés után írja alá az áruk fogadására vonatkozó dokumentumokat.

Hogyan válasszunk ki egy jó öntöttvas fürdőt?

 1. Az öntöttvas fürdők elsősorban típusonként különböznek. A leggyakoribb számunkra a beépített fürdők számára - magától értetődik, hogy a fürdő a fal mellett helyezkedik el, és a fürdő külső falai díszítő képernyő mögé kerülnek. A második fajta fürdő - egyedülálló. Ezek a fürdők szép külső felülettel és dekoratív lábakkal rendelkeznek. A legjobb az egészben, nagyszerűen néz ki a nagy fürdőszobákban. De ha a méretek lehetővé teszik, akkor egy kis helyiségben a fürdõ jól fog kinézni, a képernyõre nincs szükség. Az öntöttvas nem szabványos formájú fürdők nagyon ritkák. Az öntöttvas fürdők színe, túlnyomórészt fehér.
 2. Fontos paraméter a lefolyó helye. Ha a kádat jelentős javítás nélkül kívánja cserélni, akkor győződjön meg róla, hogy feltárja a kommunikáció helyét. Az új fürdőben lévő lefolyó helyének meg kell egyeznie a fürdőszobai szennyvízvezeték helyével. Ha nagyjavítás van folyamatban, akkor kiválaszthatja a fürdőt. De akkor meg kell határozni a vízvezeték-kommunikációt, figyelembe véve a fürdő jellemzőit.
 3. A fürdő lábának magassága - gyakran nem változtatható meg. A fürdő méretének olyannak kell lennie, hogy könnyen behelyezhető a helyére. Ha valamit a nehéz fürdő alján helyezünk el, ahogy azt a fórumok tanácsolják, nem érdemes.
 4. Fürdő méretei. A standard tál mérete 120-180 cm hosszú és 70-80 cm széles. Ne feledje, hogy a fürdőnek nemcsak új helyre kell illeszkednie. Végtére is, azt is át kell vinni az ajtón. De a falvastagság nem minõségi mutató. A modern fürdők vékonyabb falakkal készültek, mint amilyeneket húsz évvel ezelőtt használtak, de ez nem károsítja az erőt.
 5. Minőségi lefedettség. Már megnézzük ezt a mutatót a boltban. A felületnek sima és egyenletesnek kell lennie, egyenetlen, egyenletes színű. Enyhe hullámosság lehetséges. A repedések, a felszínen lévő zsetonok, a zománc áramlik, az egyenetlen szín hibát jelez. A külsõ falaknak is legyenek simaak, hibák, zátonyok és mélyedések mentesek.
 6. További részletek - jelenlétük opcionális, de kényelmesebbé teszik a fürdőt. Itt csúszásgátló bevonatot, fejtámlát, fogantyút helyezünk. Van öntöttvas fürdők hidromasszázs és egyéb funkciók, de ritkán találhatók a boltokban (gyakrabban vesznek akril ilyen funkcióval).

A minősítés tartalmazza az orosz vásárlók körében az öntöttvas fürdő legnépszerűbb modelljeit.

A legjobb öntöttvas fürdők a felhasználó véleménye szerint

A vasöntvényt már régóta fürdők gyártására használják, és az egyik legtartósabb anyag. Annak ellenére, hogy a korszerűbb akril, acél, stb. Termékek piaci megjelenése ellenére a hagyományos anyagból készült modellek továbbra is jól értékesítenek, és továbbra is igen népszerűek maradnak. Miután elolvasta ezt a minősítést, választhat a legjobb ovális vagy téglalap alakú öntöttvas kádakból, fogantyúval vagy hidromasszázzsal.

Melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Ezeknek a modelleknek a modelljei a legnépszerűbbek és népszerűek a piacon. Ezért logikus, hogy először hasonlítsuk össze a táblázatban bemutatott előnyeiket és hátrányaikat:

Amint az asztalról látható, azok, akik nem akarnak sok pénzt eltölteni, és ugyanakkor kényelmesen úszni akarnak, hogy elkerüljék a gondozás gondjait a vásárolt higiéniai elemek mellett, az öntöttvas lehetőségek a legmegfelelőbbek.

Az öntöttvas termékek megvásárlásával kapcsolatos kétségek eloszlatása segíteni fog a program egyik kérdésében: "Tesztelje meg az anyag megválasztásával kapcsolatos tanácsokat:

A legjobb öntöttvas fürdő gyártók

A hazai gyártók közül a leghíresebb méltó az "Univerzális" üzem, amely több mint 50 éve dolgozik ebben a fülkében. Termékei minden szükséges megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. A legtöbb termék itt többnyire ovális.

Az európai márkák közül kiemelkedik a következő:

 • A Leroy Merlin egy francia kiskereskedő, amely mind saját márkáit, mind pedig külföldi termékeit értékesíti. Vannak költségvetési és drágább modellek is. Általában azonos másolatokat mutatnak be több méretben.
 • A Jacob Delafon WC-és fürdőszobai termékcég. Ez a francia gyártó gyűjteményeiben nem csak hófehér modelleket, hanem más színű, négyszögletes és ovális alakú termékeket is kínál.
 • A Roca egy népszerű spanyol cég, amely kizárólag a fürdőszobába és a WC-hez gyárt. Nem sok öntöttvas modellje van, és mindegyikük többnyire ovális. Legnagyobb hosszuk 2017-re 170 cm.
 • Az Elegansa a prémium öntöttvas kádak meglehetősen jól ismert német gyártója. Nagyon nehéz, több mint 150 kg. Összesen a katalógus 2017-ben bemutatja 13 modellt, amelyek gyönyörű arany vagy króm lábakkal rendelkeznek.

A felső öntöttvas fürdők minősége

Nem mondható el, hogy az ilyen termékek kiválasztása egyszerűen hatalmas, mivel kevésbé népszerűek, mint például ugyanazok az akril anyagok. De itt össze lehet zavarodni, és ennek megakadályozására figyelembe kell venni számos tényezőt és a vásárlók vásárlóinak véleményét, amelyek alapján ezt a minősítést elvégeztük. A következő mutatókat vették figyelembe:

 • Méretek (szélesség, magasság, mélység);
 • Nézet (önálló vagy beágyazott);
 • Forma (ovális, téglalap alakú, aszimmetrikus vagy szögletes);
 • tömege;
 • szín;
 • Tartozékok;
 • A javítás lehetősége;
 • Könnyű gondozás.

Fontos kiválasztási kritérium volt a gyártó népszerűsége, a termék ára, a telepítés és a minőség összetettsége.

A legjobb öntöttvas fürdők

Vannak olyanok, mint a hidromasszázsos modellek, a másik fontos a fogantyúk jelenlétének, és mások nem akarnak "ülni". Ez a rangsor az egyik legjobb lehetőség az ilyen kategóriákban. Ezen téglalap alakú és ovális öntöttvas vízvezeték-elemek között azonosítottuk a vezetőket.

A legjobb öntöttvas fürdő hidromasszázs

Ebben a kategóriában a győztes volt az egyedülálló Jacob Delafon Adagio De Lux 170 * 80 modell, az opcionális hidromasszázs funkcióval. Az úszás kényelmes és biztonságos az egészségre, köszönhetően a csúszásgátló fedélnek, kényelmes fejtámla és megfelelő magasság (60,5 cm). A jelentős mélység, szélesség és hosszúság miatt 214 liter vizet tartalmaz. Ide tartoznak a fogantyúk, amelyek még kényelmesebbé teszik a vízkezelést.

Előnyök:

 • tágas;
 • Csúszásgátló bevonat;
 • Pneumatikus vezérléssel;
 • Hosszú garancia 25 évig;
 • Teljes személyzet (lábak, keret, csatorna).

hátrányai:

 • kedves;
 • A mélység nem a legnagyobb (41 cm).

A legjobb öntöttvas fürdő fogantyúval

A vezető itt volt a modell Roca Malibu 1700 × 750, nagyon népszerű a piacon. A spanyol gyártó gondoskodott a felhasználók kényelméről a termék karfával és kényelmes, dönthető fogantyúkkal történő felszerelésével. A mélység közepes méretű, 42 cm, az oldalak elég szélesek ahhoz, hogy polcként használhassák őket. A forma tiszta, téglalap alakú. Általában a fürdőt a fal közelében szerelik fel. Tarthat akár 185 liter vizet.

Előnyök:

 • Kényelmes, rozsdamentes tollak;
 • csendes;
 • Csúszásmentes csíkok az alján;
 • Egyszerű telepítés;
 • Megbízható lábak;
 • Sima bevonat;
 • Csak tisztítani, az egész érintést gyorsan eltávolítani.

hátrányai:

A négyszögletes termékek legmegbízhatóbb választéka

Nosztalgia az "Univerzális" növénytől - több kárpitozási szinten értékesítve, ami értékét befolyásolja. Három méret áll rendelkezésre a piacon - 150 x 70 cm, 160 x 75 cm és 170 x 75 cm. A termék felszerelhető fejtámlával és fogantyúkkal. A keskenyebb oldal lehetővé teszi, hogy megmentsen a víz, és egy tágas edény és egy elegáns alakja kényelmesen fürdik. A súly itt kicsi, mint egy öntöttvas modell (122 kg). A hosszú élettartam és az egyszerű karbantartás háromrétegű zománc bevonatot biztosít titánporral.

Előnyök:

 • Jelentős mennyiség;
 • Esztétikai megjelenés;
 • Olcsó más modellekhez képest;
 • Állítható lábak;
 • Mély.

hátrányai:

 • Nem túl hosszú, még három különböző méretben is;
 • Kényetlen lökhárítók;
 • A zománc nem ellenáll a rossz minőségű víznek;
 • A vélemények szerint házasság lehet egyenetlen külső színezés formájában;
 • Kissé csúszós.

Ami a hazai gyártót illeti, az "Univerzális" üzem "Nostalgie" modellje nagyon jó minőségű a kínált áron.

Tekintse meg, hogy egy élő fürdő hogyan néz ki:

A legjobb ovális öntöttvas fürdő

Az Elegansa Schale arany - önálló modell, túlsúlyos előlappal, klasszikus designnal rendelkezik. Érdekes hatása az aranyszerelvények meglehetősen stabil és gyönyörű lábak formájában jönnek létre. A termék súlya 145 kg, kissé kiábrándító, de a 48 cm-es mélység kissé kompenzálja ezt a pillanatot. Az ovális alak nagyon kényelmes. A 170 cm-es hossz ellenére a kategóriájában ez a legjobb öntöttvas kád nem igényel túl sok helyet és szépen néz ki.

Előnyök:

 • Gyönyörű, magas és megbízható lábak;
 • compact;
 • Jól illeszkedik egy másik belső térbe;
 • Érdekes design.

hátrányai:

 • nehéz;
 • kedves;
 • Nem túl kényelmes itt feküdni kis méretének köszönhetően.

Leader a hosszú modellek között

A Goldman ZYA-31 - 180 cm-es hossza ennek a modellnek a nominálásakor lett az első. Természetesen vannak termékek és hosszabbak, de sokkal drágábbak. A méretek szabványosnak mondhatóak - a szélesség 80 cm, a mélység 46 cm, a csúszásgátló bevonat lehetővé teszi, hogy fürdés nélkül féljen az egészségéért. A kényelem érdekében a csomag króm fogantyúkat tartalmaz, valamint állítható lábak is vannak. A kapacitás itt tisztességes - 195 liter, de a termék súlya is jelentős - 145 kg.

Előnyök:

 • Elfogadható minőségi lefedettség;
 • mély;
 • Nagy mennyiség;
 • Az oldalak egyenletesek és nem keskenyek.

hátrányai:

 • nehéz;
 • Csatlakozási problémák fordulhatnak elő.

Öntöttvas fürdők - ami jobb lenne

A kis helyiségekben 150-160 cm-nél nagyobb méretű modellt kell vásárolni, lehetőleg négyszög alakú, hogy falra helyezhető legyen. Ha a helyiség méretei lehetővé teszik, akkor az arisztokrata ovális termékek, amelyek általában a központba vannak szerelve, pontosan megfelelnek. A biztonságos fürdéshez fogantyúkkal és csúszásmentes bevonattal kell rendelkeznie.

Az alábbi néhány ajánlás segít Önnek abban, hogy a megfelelő választás:

 1. Az 1,70 m-nél nagyobb magasságú embereknek elegendő hosszúságú Goldman ZYA-31 modellt kell választaniuk.
 2. Azok számára, akik hosszú ideig a fürdőben szeretnek feküdni, a kényelmes háttámlával rendelkező Elegansa Schale verzió alkalmas.
 3. A hazai minőséget keresők figyelhetik a "Nostalgie" terméket a Universal-tól.
 4. Azok számára, akiknek a komfort és a biztonság először jönnek elő, a Malibu 1700 × 750-es lesz.
 5. Azok számára, akik az úszás közben pihenni szeretnének, Jacob Delafon Adagio De Lux 170 * 80-at kell vásárolniuk.

A legjobb öntöttvas fürdők kiválasztása az itt leírtaktól, biztos lehet benne, hogy az úszás kényelmes és biztonságos lesz. Ehhez a kombinációhoz szükség esetén túlfizethet, és a legfontosabb az, hogy a minőség egy magasságban marad.

12 legjobb öntöttvas fürdő

Feature Rating

A öntöttvas fürdők túlzás nélkül klasszikus vízvezeték-felszerelésnek is nevezhetők. Oroszországban a Nagy Péter uralkodása alatt megjelentek az öntöttvas öntöttvas fürdőcsészék. Ezek meglehetősen drágák és jelentős betűkészletek voltak, amelyek hosszú ideig a luxushoz és a vagyonhoz tartoztak. Azóta az előrehaladás messze elért, új anyagok jelentek meg, és a piacon sokféle acél, akril, hőre lágyuló műanyag, öntött kő stb. Készült. Az öntöttvas szerkezetek monumentális, nem elavult és örökös megítélése még ma is fennmaradt. Termelésük ma már nem áll meg, mert az öntöttvas termékek iránti igény folyamatosan magas, és a formák és méretek sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldást bármilyen típusú szoba számára.

Az anyag iránti szeretet valamilyen oknál fogva jelent meg. Az öntöttvas fürdők számos jelentős előnnyel rendelkeznek. A fő előnyök a következők:

 • tartósság - kevés anyag összehasonlítható az öntöttvas erősségével és megbízhatóságával. Még erős mechanikai károsodás következtében a kapacitás nem deformálódott, és nem robban, és ha megfelelően használják, akkor a fürdõ nem változik kezdeti jellemzõi több mint egy évtizede;
 • hőszigetelés - az öntöttvas tégelyek falának vastagsága átlagosan 6-8 mm. Ennek következtében, és maga az anyag fizikai-kémiai jellemzői miatt, az ilyen tartályban lévő víz hosszú ideig forró marad, ami jelentősen növeli a vízkezelés kényelmét;
 • hangszigetelés - ez a paraméter különösen fontos, ha nem akarja zavarni a házban élő embereket a folyó víz hangos zajával. Az öntöttvasból készült termékek tökéletesen felszívják a hangokat, és a legkisebb kényelmetlenséget nem okozzák másoknak.

Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas fürdők könnyen tisztíthatók, mert a modern zománc minősége sokszor magasabb, mint a múltban. A bevonatot egyenletesen alkalmazzák, hosszú ideig megőrzi fényét és simaságát, és a felületén repedések és pórusok nem keletkeznek, ami megakadályozza a sár lerakódások felhalmozódását.

Készítettünk egy öntöttvas fürdő osztályzatot, amely segít kiválasztani a legjobb modelleket a piacon. Az ülések elosztása olyan fontos paramétereket vett figyelembe, mint:

 • ár-minőség arány;
 • telepítési módszer;
 • további lehetőségek rendelkezésre állása;
 • jótállási idő;
 • a szakemberek szakvéleménye és a hétköznapi vevők véleménye.

A legjobb beépített öntöttvas fürdők

A süllyesztett struktúrákat általában a padlón vagy különlegesen emelt pódiumokon helyezik el. A tágas fürdőszobák tulajdonosai számára az integrált öntöttvas termékek nagyobb teret engednek a helyiségnek, és a korlátozott helyiségek vizuálisan, a megfelelő kialakításnak köszönhetően kerülnek mentésre. Az ilyen modell telepítésének egyetlen hátránya a technikailag bonyolult telepítés.

3 Roca Akira

Az olasz Roca Akira a legváltozatosabbnak számít. A modell megvásárlásával a fürdőszobájában lehetőleg harmonikusan lehet elhelyezni. A termék kialakítása kétféle telepítést foglal magában: a falak hagyományos elhelyezése és az eredeti kialakítás egy speciális dobogón (beágyazott telepítés). A tartály furatokkal van ellátva a fogantyúknál (a fogantyúkat külön vásárolják meg), és biztonsági okokból az alsó speciális bevágásokkal van ellátva, amelyek megakadályozzák a csúszást. A lefolyócsúszda ebben a modellben a központban helyezkedik el, ami növeli a tálban lévö kényelmet is - szükség esetén állítsa be a vízszintet, és a termék teljes hosszában el kell tűnnie.

A megfelelő méret (170 x 85 x 44 cm) köszönhetően két ember kényelmesen elfér a tartályban. A betűk mennyisége - 225 liter. A modell tulajdonosai is kedvelték az oldal szélességét, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindkét oldalon elhelyezzék a szükséges higiéniai termékeket, vagy gyertyákat tegyenek romantikus hangulathoz. A gyártó garanciája erre az elemre 10 év.

2 Jacob Delafon Soissons

A francia cég Jacob Delafon az egyik legelismertebb öntöttvas fürdőkád a világon. Ez a termék a leggyakrabban a háztartási vízvezetékházak polcain található, és a termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy modellt anélkül, hogy meghaladná a megállapított költségvetést.

A Jacob Delafon Soissons fürdõszoba kiváló példa egy nem túl drága, de nagyon magas színvonalú konstrukcióra, amely megfelel az ilyen típusú egészségügyi termékekre vonatkozó valamennyi követelménynek. Ez a klasszikus, téglalap alakú 150 x 70 cm méretű konténer harmonikusan illeszkedik a fürdő bármely stilisztikai kialakításába, és kiválóan megszerzi azt a személyt, aki értékeli a hagyományos és hasznossági háztartási cikkeket. Nincs semmi fölösleges, nincs innovatív elem. Ez az erős és bizonyított évek telepítése gyakorlatilag korlátlan működésre készült - a gyártó által meghatározott szavatossági idő legalább 25 év. A zárt víz mennyisége - 141 liter. A vélemények szerint ez a modell jobb az emberek számára, akiknek magassága és súlya nem haladja meg az átlagértékeket. A nagyobb testű emberek egy ilyen tálban kellemetlenséget tapasztalhatnak.

Néhány évvel ezelőtt az akril vízvezeték a népszerűség és kereslet vitathatatlan bajnoka volt a hazai vásárlók körében. Most a helyzet valamivel megváltozott, és az öntöttvas fürdők kezdenek visszavezetni pozícióikat. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a különleges ötvözet a többi modern anyaghoz képest a legmegbízhatóbb és tartósabb. Készítettünk egy táblázatot a kétféle típus fő előnyeiről és hátrányairól, így kiválaszthatja a termék legmegfelelőbb verzióját.

Ha öntöttvas fürdőt választunk, melyiket kell elvennünk?

Az öntöttvas a fürdők gyártására szolgáló anyagok között az első három közül. Ez a sok pozitív tulajdonságának köszönhető. Az öntöttvas termékek tartósak, nagy szilárdságúak. A fürdő feltöltése során a víz szinte nem hallható, és a víz hőmérséklete hosszú ideig tart. De hogyan válasszon egy öntöttvas fürdőt, milyen paramétereket kell figyelembe venni?

Mire kell figyelni?

Mint minden termék esetében, az öntöttvas fürdő kétféle telepítéssel rendelkezik:

De ne csak a telepítési módot vegye figyelembe. Mielőtt öntöttvas fürdőt választanál, a következő ajánlásokat kell figyelembe venni:

 1. Lecsepegtetjük. Ez a tényező különösen fontos olyan helyzetekben, amikor további javítás nélkül kívánja a termékeket kicserélni. Próbálja ki előre, hogy a vas összeköttetések az öntöttvas fürdőben találhatók.

Az elv alapján új terméket választunk ki - a kibocsátás helye egybeesik a csatorna helyével.

 1. Gyakran az öntöttvas fürdők gyártói nem biztosítják a termék lábának magasságának beállítását. Ezért előzetesen határozza meg, hogy milyen magasságú fürdőre van szüksége, és válassza ezt a paraméter alapján.
 2. A termék méretét figyelembe kell venni a választáskor is. Nemcsak új helyre kell, hanem csendesen át kell mennie az ajtókon. Ha a 180 cm-es és a legfeljebb 80 cm-es szélességű standard edények nem felelnek meg Önnek, akkor még kompaktabb verziót is választhat. Napjainkban a gyártó széles választékban kínálja a termék félig ülő vagy ülő formáit. Ugyanakkor a falvastagság nem minőségi mutató. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy meglehetősen vékony oldalú fürdőszobákat készítsenek.
 3. Miután megállt a modellen és a méreten, figyelmesen vizsgálja meg a terméket a minőségi megfelelőségen belül és kívül. Itt meg kell jegyeznünk, hogy az öntöttvas fürdő táljának sima felületűnek kell lennie, anélkül, hogy érdesség lenne. A repedések, a forgácsok, a nem egyenletes szín jelenléte a termék rossz minőségét jelzi.
 4. Egy további és kellemes bónusz az öntöttvas fürdőhöz kényelmes fejtámla, csúszásgátló szőnyeg vagy fedél, fogantyúk és még hidromasszázs is lehet. A termék kiválasztásakor nem szabad csak ezekre a funkciókra támaszkodnia, de figyelmet fordíthat.

Az alapvető tények, amelyek lehetővé teszik annak megértését, hogyan lehet kiválasztani a terméket, és melyik öntöttvas fürdőt jobban szétszerelik. Most érdemes megfontolni az öntöttvas fürdők legjobb gyártóit.

Gyártók értékelése

A legjobb gyártókról szólva meg kell jegyezni, hogy a minősítés az öntöttvas fürdő alakjától függ. Ezért érdemes megfontolni, hogy mely öntöttvas fürdők jobbak legyenek az egyes kategóriák között.

Négyszögletű termékek

A tál legáltalánosabb és legkényelmesebb formája. Az ilyen fürdők mérete változatos, kiválaszthat egy modellt a szoba bármely méretéhez. Leggyakrabban kiegészítő funkciókkal rendelkeznek. A termék ára bármely vásárló számára elérhető.

A téglalap alakú vas kádak gyártói közül két vállalat különböztethető meg:

Roca Continental. A modell 170 cm hosszú és 70 cm széles.

A fürdő előnyei közül meg lehet határozni:

 • csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkező bevonat;
 • a lábak magasságának beállítása;
 • kiváló minőségű zománc bevonat;
 • A fürdőkád kényelmes hátsó kerettel rendelkezik.

A modellnek számos hátránya van:

 • a zománc könnyen károsodik;
 • előfordulhat, hogy sötétedik a csúszásgátló bevonat helyett;
 • a lábak beállítása ellenére a fürdő magassága meglehetősen alacsony.

Nem kevésbé népszerű modell timo tarmo

A második legnépszerűbb a Timo Tarmo öntöttvas fürdő termelése. A vásárlónak ezt a modellt kell választania, ha a fürdőszoba mérete elég nagy. A termék önállóan áll, lenyűgöző méretekkel rendelkezik - 180 cm hosszú és 80 cm széles.

A szakértők előnyei a következők:

 • jobb zománc bevonat;
 • kényelmes tollak;
 • lapos fenék, amely nem csúszik;
 • fenntartva a vízhőmérsékletet hosszú ideig.

Két hátránya van a modellnek:

 • lenyűgöző súly;
 • fejtámasz, sok helyet foglal.

Ovális alakú termékek

A legtöbb esetben a formanyomtatványok egymástól elkülönülnek. Érdekes design megoldások gyártói teszik ezt a fürdőt kulcsfontosságú eleme a szoba.

Az ovális termékek sokkal drágábbak, mint a hagyományos formák.

A legjobb öntöttvas ovális alakú fürdő - Elegansa Nadia.

Több tagadhatatlan érdem:

 • lenyűgöző méretek - 180 cm és 80 cm;
 • kiváló minőségű formatervezés;
 • érdekes design;
 • a falak kialakítása lehetővé teszi, hogy kényelmesen üljön a fürdőszobában egy nagy személy számára is.

A mínuszok közül a szakértők csak egy dolgot különböztetnek meg - a magas költségek.

Orosz gyártók

Az orosz gyártók között vannak vezetők is. Ez a Novokuznetsk és Kirov növények. Kiváló minőségű, öntöttvas vasalókat gyártanak. Ugyanakkor az árak még a szerény költségvetéssel rendelkező vásárlók számára is elérhetők.

Az Univerzális egy olyan üzem, amely több mint fél évszázada Oroszországban szilárdan megalapozott. Napjainkig a gyártó számos frissítést végzett, és az orosz gyártású öntöttvas fürdők nem különböznek az európai minőségtől.

Miután megnézte a videót, konszolidálja bizalmát a megfelelő választás érdekében.

A Kirov gyár Németországban kölcsönzött technológiát alkalmaz. A termékek kiváló minőségűek, megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak. A fürdőt borító zománc ezüstionokat tartalmaz, ami nemcsak a felületet, hanem a tálban lévő vizet is tisztítja.

Értékelés az öntöttvas fürdők termelt Oroszországban lehetővé teszi, hogy megértsük, melyik a legjobb.

diadal

A termék Kirov-ban készült. Méretek - 170 cm hosszú, 75 cm széles.

Vevők fürödni a következő előnyök:

 • kapacitást;
 • kényelmes fejtámla rendelkezésre állása;
 • a fogantyúk jelenléte a fürdő belsejében.

A mínuszok közül hiányzik a csúszásgátló bevonat.

Nostalgie

Kis fürdő, 150 cm hosszú és 70 cm széles, a

Fürdőkád nosztalgia fogantyúval

„Univerzális”. Kiváló választás kis szobákhoz.

Előnyök:

 • kényelmes fogantyúk és kartámasz áll rendelkezésre;
 • fehér zománcozás. Idővel nem változik a szín.

Ugyanakkor a fürdőszoba nagy mínusz - a gyártás nem veszi figyelembe a jelenléte csúszásgátló bevonat.

A gyártók kiválasztására és értékelésére vonatkozó tippek segítenek megérteni, hogy mely öntöttvas fürdők jobbak. Továbbá, melyik modell választja az ízlését.