Legfontosabb > Csapok

Melyik fürdő jobb: öntöttvas, acél vagy akril? Összehasonlító elemzés

Vásárlás a fürdő, azt akarom, hogy szolgálja a tulajdonosa hosszú ideig, és kielégíti az összes vágyait és igényeit. Ezért ennek a fürdőszobai belső térnek a megválasztását szándékosan kell megközelíteni, és először is figyelembe kell venni az anyagot, amelyből a fürdőt maga készítette. Melyik fürdő jobb: öntöttvas, acél vagy akril? Összehasonlítsuk a jellemzőiket, és segítsen kiválasztani az Önnek megfelelőt.

Összehasonlító elemzés

Az Ön kényelme érdekében összehasonlító táblát készítettünk és marketingkutatást folytattunk. A felhasználók értékeléséhez minden egyes kritérium megtalálható a táblázatban. Reméljük, hogy ez az információ segít Önnek a fürdő kiválasztásában.

Minden fürdőkád hidromasszázs rendszerrel kiegészíthető. Hogyan válasszunk egy hidromasszázs jakuzzit, olvassunk egy másik cikket.

További részletek a jellemzőkről

Nézzük részletesebben ezen fürdőfajták mindegyikét.

Öntöttvas

Az öntöttvas fürdők sok évvel ezelőtti tendenciát mutattak, de a technológia fejlődése miatt az érdeklődésük nem esett vissza, és továbbra is keresettek a lakosság körében.

Az öntöttvas fürdőkád kétségtelenül erős és tartós termék. Talán ez a két kritérium jellemzi az öntöttvas fürdőt. Egy másik pozitív pont a hővezető képesség. Az öntöttvas olyan anyag, amely hosszabb ideig felmelegszik, de hosszú ideig is hűl. Ezért győződjön meg arról, hogy a melegvíz ilyen fürdőben nem hűlni hosszú ideig. A fürdőszoba hőmérsékletének lehűlése érdekében egy ilyen fürdő körülbelül másfél órát vesz igénybe. Ebben az időben elegendő idő telik el teljesen felszívni a bolyhos habot, és teljesen ellazulni.

Az öntöttvas hangszigetelő anyag. Víz összegyűjtése, nyugodtság: a család nem zavarja meg a vizet.

Az öntöttvas fürdő fő hátránya a súlya. Nagyon nehéz, másfél méter hosszúságú, súlya 100 kg. Ezért ha a lakás nem található a földszinten, akkor a termék szállítása és telepítése megfelelő nehézségeket okoz. De a tömeg nem csak hátrány, van előny. Ó, ha öntöttvas-fürdőjét állítja be, ahol csak akarja, akkor győződjön meg arról, hogy senki sem mozoghat. A termék stabilitása garantált. Ezért kényelmes ilyen fürdőt hozni a falhoz. Elindul tőle, csak nem fog.

Az öntöttvas fürdőnek nagyon óvatosnak kell lennie, mivel a vízzáró zománcot borító réteg sérülést okozhat a gondatlan tisztítás vagy a működés során. Magától visszaállíthatja, de összetett javítási technológiák miatt jobb, ha szakemberekhez fordul.

Az öntöttvas fürdők nem szívesen látják Önt különféle típusokkal és formákkal. Sajnos nem nevezhetők eredetinek. A külföldi gyártó természetesen érdekes pillanatokat hoz a tervezésben. Például gyönyörű lábak, aranyozott díszítéssel vagy kiegészítő karokkal és karfákkal, amelyek biztosítják a biztonságot. A lábak állíthatók és a fürdő magassága a saját kívánsága szerint beállítható. Megjegyezzük, hogy az ilyen fürdők mérete kisebb, mint a hazai gyártóé.

Az öntöttvas fürdő hidromasszázzel is felszerelhető. Fény- és légbuborékok, csak a boldogság tetejére viszik a tulajdonosát. Ha helyesen gondoskodik az öntöttvas fürdőről, akkor egy ilyen termék 50 éve örömet okoz majd Önnek.

Sarokfürdők bármilyen anyagból megtalálhatók, de nagyon ritkán készültek öntöttvasból.

Innovációs zománcozás

Sok év telt el az első öntöttvas fürdő óta. A modern technológiák lehetővé teszik a minőség és a megjelenés javítását, és természetesen a korunk öntöttvas fürdője nem hasonlítható össze a régen régen elvégzettekkel.

Mint korábban, a vasaló először töltse ki a kívánt formát. Ezután a felület simított, polírozott és sima. Minden szabálytalan helyet el kell távolítani. Ez az ideális esetben egyenletes alap, hogy a zománcot alkalmazzák. A zománc az egyik legfontosabb paraméter, amely meghatározza a termék minőségét. Annak érdekében, hogy egy ilyen termék több mint egy tucat évig szolgálja tulajdonosát, a gyártó számos szennyeződést - a báriumot és a kobaltot - ad hozzá. A fürdő nagyon szép: hófehér és fényes.

Miért nehezebb a hazai fürdők, mint az importált? Az orosz fürdők vastagabb öntöttvas réteggel rendelkeznek. A külföldi gyártóknak ellenkezője van: az öntöttvas réteg kisebb, a zománc bevonat vastagabb. A gyártók enyhítik a zománcot ezüstionokkal. Nem titok, hogy az ezüst antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért ennek a területnek a használata egyszerűen pótolhatatlan. Ez a fürdő nemcsak gyönyörű, hanem egészséges.

A zománc másik összetevője a titán-só. Ez biztosítja a simaságot, és tartósabbá teszi az ilyen fürdetést. Az eladásra öntöttvas fürdők, amelyekben a lakk bevonat három rétegből áll. Az ilyen fürdõk akrilból készült kádra hasonlítanak.

Javasoljuk, hogy olvassa el cikkünket arról, hogyan válasszunk öntöttvas fürdőt.

akril

Az akril fürdők a tudományos és technológiai fejlődés eredménye. Kisebbek, mint az öntöttvas fürdők, de már rajongóik vannak. Az ilyen termék nem túl nehéz, így kényelmes telepíteni és mozgatni. Igen, és nincsenek speciális problémák a szállítással. A látszólagos törékenység első pillantásra megtévesztő. Az akrilfürdő elég erős és megbízható. Ez a fürdő egy sima fényes felület, amely idővel nem veszíti el eredeti színét. Az akrilfürdő hosszú ideig hőt tart. Fél óra alatt a beáramló víz hőmérséklete csak egy fokkal lesz alacsonyabb.

Egy másik plusz a szigetelés. A víz szinte csendes. Az akrilfürdő könnyen kezelhető és ápolható. Elég, ha egy szivaccsal törölni szokásos tisztítószerrel. Erős kémiai és abrazív anyagokat nem szabad használni. Ezek károsíthatják az akril felületet.

A karcolások, amelyek az akrilfürdő gondatlan használatakor jelentkezhetnek, megszüntethetők polírozással vagy folyékony akril alkalmazásával, ha a karcolás nagyon mély.

Mossa meg a négylábú kisállatát az akrilfürdőben. Ez megkarcolhatja a fürdő felületét.

Az akril fürdők különféle formákban feltűnőek. Mivel az anyag meglehetősen műanyag, a gyártó kerek, ovális, sarokfürdőket kínál. Ezért használatuk lehet egy szép és szokatlan kiegészítő a fürdőszobában, és egyes esetekben merész tervezési döntésévé válhat.

Az akril fürdők másik, nem kevésbé fontos előnye a higiénia. Az akril olyan anyag, amely gátolja a baktériumok terjedését a fürdő nedves mikroklímájában.

Új technológiák az akrilgyártásban

Először nézzük meg, mi az alapanyag az akril fürdők gyártásához. Az akril egy polimer anyag, lényegében ugyanaz a műanyag. A fürdőzéshez akril lapra van szükség, amelyből a fürdőt vákuumkamrákban fújják ki. A lemez eltérő vastagságú, de általában nem lehet kevesebb, mint 5 milliméter.

Van egy összefüggés az akril lap vastagsága és annak plaszticitása között. A vastag lemez akril kanyarokban rosszabb. Ezért a kiváló minőségű akril fürdő nem lesz bonyolult és bonyolult formában.

Az első szakaszban elkészített fürdő még mindig messze van a végső formájától. Valójában ez csak egy műanyag medence, amely könnyen deformálható. Következő lesz a megerősítési folyamat. A felületre több réteg speciális gyantát alkalmaznak, amely megőrzi a fürdő alakját, amikor meggyógyul. Egyes gyárakban ez egy kézzel készített munka. A termék erőssége és minősége az ilyen rétegek számától függ. Szabad szemmel is megtekinthetők.

Ellenőrizni a minőségét az akril fürdő lehet az elv ellenőrizni a görögdinnye a piacon, azaz a kopogás. Ha a hang süket, akkor biztonságosan vásárolhat ilyen fürdőt. Egy szonzó hang vékony réteg vasalást jelez, ami rossz minőségű. Minél vastagabb a réteg, annál drágább a fürdő. Az olcsó akrilfürdő megvásárlásával nagy kockázat áll fenn.

A technológia nem áll meg. És most már a kvári (kvarc + akril) -ból készült fürdők már megjelentek. A kvarc akril tartós, így a megerősítés folyamata egyszerűen eltűnik. Az ilyen fürdők már nem "kifújtak", hanem öntötték. A Quarilla fürdők nagyon tartósak. Egy nehéz tárgy, amely ilyen fürdőbe esett, nem hagy semmilyen karcolást vagy belövést. Természetesen egy ilyen fürdő egy kicsit nehezebb, mint a szokásos akril, de az öntöttvashoz képest könnyebb.

Tudjon meg többet arról, hogyan kell kiválasztani a legjobb akril fürdőt, olvassa el a másik cikkünket.

acél

Az acélfürdő egy költségvetési lehetőség. Az acél fürdők olcsóbbak, mint más anyagokból készült fürdők. Természetesen drága acélkádak vannak. Megjelenésük gyakorlatilag ugyanolyan, mint az öntöttvas fürdő zománcozás miatt. És meghatározhatja a gyártás anyagát, csak úgy, ha megérinti a termék szélét. Az ilyen fürdő kb. 15 évig szolgálhat tulajdonosának.

Az acélcső nagyon könnyű. Ezért a speciális nehézségek telepítése és telepítése nem okoz. Az anyag plaszticitásának köszönhetően a gyártók az acél fürdők különféle formáit kínálják. Felveheti azt, amit a szíved akar.

Bővebben az öntöttvas fürdő kiválasztásáról, olvassa el a másik cikkünket.

A legnagyobb hátránya a hővezető képesség. A víz ilyen fürdõben hirtelen hûvösen hat. Nem lesz képes felszívódni és pihenni egy nehéz napi munka után. Ellenkező esetben folyamatosan forró vizet kell adnia. És ez már nem gazdaságos.

Amikor acélfürdőben vizet gyűjtesz, a lakása minden lakosa tud róla. A hangzás hangos lesz. A külföldi gyártók megpróbálják ezt a hangot elfojtani és gumibetéteket használni. De ez csak kissé eltompítja a benne töltött víz hangját.

Acélfürdő kiválasztásánál ügyelni kell a falvastagságra. A vékony falak deformálódhatnak, a zománc feltörhet.

megállapítások

Milyen fürdőt választani? A probléma megoldása természetesen egyedileg. Ha nincs ennyi alap, akkor acélfürdőt kell vásárolnia. A vizet gépelni kell a víz és a zaj gyors hűtésére. De a különböző formáknak köszönhetően választhatja ki a fürdőt, amely tökéletes megoldás a fürdőszobájához.

Az akril előnyei a hővezetőképességében és a zajszigetelésben. Ráadásul az a tény, hogy minden karcolás otthoni megoldható. A helyreállítási folyamat meglehetősen egyszerű. Bármelyik szaküzlet kínál ilyen szettet ésszerű áron. Az akril fürdõk kiegészítõen hidromasszázzsal is felszerelhetõk, és a gyógymódok kényelmes sarokká alakíthatók. Az ilyen fürdők alakja is változatos.

A vasöntvény nagyon nehéz. Problémák merülnek fel a telepítés során. Ha véletlenül elszakadt egy ilyen fürdőt, akkor nem lesz képes az eredeti megjelenést produkálni. Az öntöttvas fürdő helyreállítása nagyon nehéz, és bizonyos esetekben lehetetlen. De ennek ellenére a legfontosabb az erő. Az ilyen fürdőben a víz lehűl, mint akril. A modern gyártók egy ilyen fürdõt egy igazi mûvészeti alkotássá alakítanak ki, és finom részleteket adnak hozzá. Az öntöttvas fürdő tartós termék.

Mindenesetre, mielőtt fürdőt vásárolna, meg kell próbálnia. Sok üzlet lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy felmásznak a fürdőbe annak érdekében, hogy megértsék, hogy az ügyfél kényelmes és kényelmes-e benne.

Öntöttvas fürdő vagy acél, ami jobb?

Az ókori fürdőszobák több ezer évvel ezelőtt jelentek meg. Az ősi időkben különböző anyagból készültek, mint például bronz, kerámia, réz vagy fa. Hosszú idő után az emberiség arra a következtetésre jutott, hogy jobb, mint az öntöttvas - nyersanyagokat nem találnak! Ezért ma az öntöttvas fürdő a legfőbb fürdőkád, ahol sokan lazítanak és felszedik a forró vizet.

Jelenleg a vízvezetékgyártók nem akarnak ott állni. A modern piac számos különböző formájú és méretű fürdőt kínál, különböző anyagok segítségével. Emellett minden évben minden új fejlesztésről van szó, amely a vásárlók számára a legjobb lehetőségeket kínálja a kényelem és a működés szempontjából. Azonban a vezetők sok tekintetben vas és acél maradnak meg. Melyik a jobb?

Általános jellemzők

A fürdőszobákat leggyakrabban a zuhanyzó eredeti kialakításában használják. Először is - ez a termék megjelenésének, könnyűségének és kellemes tapintásának köszönhető. Ez az anyag megfizethető áron, nagyon tartós, és számos híres gyártó védnöke. A fő hátrányok közé tartozik a hőmérséklet gyenge megőrzése, a súly alá esés, kellemetlen hang, amikor a felület nyomás alatt lévő vízzel érintkezik.

Melyik fürdőszoba jobb? Az öntöttvas termékek kiváló teljesítményt nyújtanak, tartósak, megbízhatóak, kopásállóak. A klasszikus design lehetővé teszi számukra, hogy mind a modern, mind pedig az antik belső térben használható legyen. Egyes esetekben az öntöttvas fürdők valódi ritkaságnak számítanak, és értékelik, hogy megfeleljenek a műalkotásoknak. Azonban az anyag gyengeségeinek is van helye. Először is, a termék jelentős tömege, másrészt jelentős ár és a többi - néhány előny.

A mai napig számos vízvezeték lehetővé teszi, hogy válasszon egy fürdőszobát a léleknek. A modern anyagok új lehetőségeket nyitnak a zuhanyzóhoz. De ugyanaz a kérdés merül fel, mely medence lesz jobb? Határozottan válaszolni elég nehéz, mivel minden esetben egyedi. Különböző követelmények mellett, amelyeket különféle anyagokból különböző termékeknek kell tekinteni.

Például a leggyakoribb anyag az acél és az öntöttvas után akril. Jó minőségű erős tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül minden tulajdonságnak hasonlósága van az acél és az öntöttvas szerkezetek legerősebb tulajdonságaival, amelyek nem hátrányosak, de ugyanakkor sajátak is.

Így az előnyök és hátrányok különösek minden anyaghoz, ezért foglalkozunk velük.

Öntöttvas

Az utóbbi időben az ezen anyagból készült termékek iránti kereslet fokozatosan növekszik, annak ellenére, hogy a gyártási folyamat meglehetősen bonyolult. Ráadásul az öntöttvas fürdők termelésével foglalkozó vállalkozások nem annyira. Azonban a folyamatos növekedés a kötetekben azt mutatja, hogy az emberek emlékeznek az öntöttvas kiváló tulajdonságaira. Ez egy megbízható és tartós anyag, melyet hosszú élettartam jellemez.

A standard bevonat vastagsága 0,8-1,2 mm, ami jó védelmet nyújt a véletlen hatások, a nagy mechanikai terhelés és más negatív tényezők ellen. A felületet folyékony zománc formájában először alkalmazzák, majd speciális porokkal megerősítik. A mai napig az öntöttvas fürdők különböző árnyalatúak - matt, fényes vagy színes. A védőkeverék igényeitől függően ezüstionokat is tartalmazhat.

Pozitív hatást gyakorolnak az emberi bőrre, általános állapotára, valamint az öntöttvas termékek funkcionalitására. Ez az anyag tökéletesen ellenáll a bőszítő sok rezgésnek, amelyet a fürdõ felületével érintkezõ nagy vízáramlás okoz. Ebben az esetben csak a tartályba öntött folyadék fojtott és nagyon kellemes hangja hallható. Az öntöttvas egyéb pozitív elemei:

 • A nagy szilárdság lehetővé teszi az anyag számára, hogy elég hosszú ideig működjön, miközben nem viszi ki, és nem csökkenti annak teljesítményét.
 • Milyen eszközök alkalmasak a tisztításra? Bármely! Az öntöttvas nem fél a legerősebb mosószerektől, kivéve a savakat, ami nagyon gondoskodik a gondoskodásról.
 • A pórusok hiánya lehetővé teszi a fürdő számára, hogy önállóan és meglehetősen sikeresen ellenálljon a különféle szennyezéseknek. A tulajdonosnak csak egy szivaccsal kell törölnie a fürdőt.
 • A hő megőrzésének képessége nagyon fontos tényező egy olyan termékhez, amelyben felmelegedni szeretne meleg vízben.
 • Az öntöttvas anyagot nagyon nehéz hajlítani és szinte lehetetlen megszakítani. Ezért biztonságosan elférhet olyan embereknél is, akik túlzott súlyt szenvednek.

Öntöttvas fürdő gyengeségek

Az öntöttvas nyilvánvaló hátrányai közé tartozik a lassúság és a zömök. A nagy súly valóban kézzelfogható probléma, de ez is egyértelmű előny. Természetesen a szállítás, a beszerelés vagy a leszerelés folyamán ez különösen erősen megmutatkozik, de a falak elvékonyodása miatt a modern technológiák lehetővé tették a termékek összsúlyának némileg csökkentését.

Ezenkívül az öntöttvas különleges zománnyal van bevonva, amely a nehéz tárgyak hatására elszakadhat. A védő réteget a saját kezével nem lehet újra alkalmazni. Különösen érdemes megjegyezni, hogy hosszú távú működtetés esetén a zománc maga törlődik és részben elkezd sötétedni. Ezeknek a termékeknek a termelése munkaigényesnek tekinthető, és ennek eredményeképpen nagyon nehéz a fürdők kialakítása különböző stílusokban. Ebből sokféle termékválaszték szenved.

A gyártók általában klasszikus vagy avantgárd módon végeznek fürdőket. Ráadásul gyakran ez a vízvezeték csak külföldön készül. A telepítést szakemberek jelenlétében végzik, a hidromasszázs és egyéb modern kiegészítők csak álomba kerülhetnek. Érdemes megemlíteni a többi gyengeséget is:

 • Az öntöttvas sokkal hosszabb ideig hevül, mint más anyagok, ami némi nehézséget okozhat az időben.
 • A nagyméretű vízvezeték súlya valódi fejfájás lesz a mérsékelt dimenzióval.
 • A zománcburkolat kopása semmi sem áll meg, és mikor megrepedt és megrepedt, elégedettnek kell lennie a fürdő kellemetlen megjelenésével.
 • A termékformák nem eredetisége és egységessége valóságos botránygá válik azon emberek előtt, akik követték a divatirányzatokat.

Acéltermékek

Milyen fürdőszoba, ha nem acél, leginkább versenyezhet az öntöttvas? Ezek a termékek kevésbé keresettek, mint az öntöttvas szerkezetek. Az ügyfelek általában csak az anyagi hibákra hívják fel a figyelmüket, ami alapvetően hibás! Az acélnak számos előnye van, amely új lehetőségeket nyit meg annak használatához.

A minőségi acéltermékeket megbízható zománc jellemzi, amely idővel nem bomlik le. Az öntöttvas fürdőhöz képest sokkal jobb. Ez valószínűleg a speciális kemencékben végzett óvatos hőkezelésnek köszönhető, mivel az acél felületét ténylegesen összeolvasztották a zománccal.

Ezenkívül hosszú távú működés esetén a fürdő megjelenése ugyanolyan szinten marad, és a repedések csak a falak deformációja során jelentkeznek.

Az acéltermékeket könnyű megkülönböztetni, ami viszonylag egyszerűvé teszi az üzembe helyezést és a szállítást. Átlagosan az öntöttvas és az acélszerkezet közötti különbség körülbelül 4-szer. Ezenkívül az acél nagyon könnyen olvasható, mint az öntöttvas, amely lehetővé teszi a termékek változatosságát az ügyfél igényei szerint vagy a zuhanyzó méretétől függően. Egyéb előnyök:

 • Az alacsony ár az anyag, elsősorban vonzza annyi vevőt.
 • A tervezés kis súlya egyszerűen lehetővé teszi a termék szállítását és üzembe helyezését.
 • A pórusok hiánya miatt az anyag nagyon higiénikus.
 • A különböző formájú és méretű termékek széles választéka.

Acélfürdő hiányosságok

Jobb, mint az anyag bármely jellemzője, azt mondja a hibái. Meg kell jegyezni, hogy minden nyersanyagból készült terméknek nemcsak a saját ereje van, hanem gyengesége is. Az acélkádak élénk példája a falak elégtelen vastagsága, amely nagy terhelés esetén deformálódik. Ez kétségtelenül hatással lesz a zománc felületére, ahol repedések vagy forgácsok elkerülhetetlenül megjelennek.

Az acéltermékek ára meglehetősen alacsony, azonban nem garantálja minőségüket. Azon megbízható fürdőkád, amely ellenáll a tehernek és elegendő falvastagsággal rendelkezik, elég pénzt költeni. A 3 mm-nél vastagabb falak nem deformálódhatnak, ezért az acélcső élettartama jelentősen megnő. Ezenkívül az acél gyengén megőrzi a hőt, azaz a töltött tartály elég gyorsan lehűl.

Külön is meg kell említeni egy olyan problémát, amely sok vizet veszít. A csaptelep általában be van kapcsolva és nyomás alatt, a víz kitölti a fürdőt. Azonban az áramlás által előidézett, az acéltermék felületének megfelelő hangzás kellemetlen és még bosszantó zajokat eredményez. Ennek a kellemetlen jelenségnek a elkerülése érdekében a külföldi cégek javasolják a speciális betétek használatát, de nem is segítenek elég jól.

Részleges vagy teljes permutációk lehetővé teszik e probléma részleges vagy teljes megszabadulását. Például, a legjobb, ha megpróbálja telepíteni a betűtípust az alapra, bélelt közönséges tégla és bélelt csempe. Ezzel az opcióval megszabadulhat a bosszantó zajtól, de új hibákat kap. Az acél fürdőszoba meglehetősen nehéz és kevésbé mozgatható lesz, ami hatással lesz a bontására. Egyéb hátrányok:

 • Állhatatlan helyzet a padlófelületen.
 • Kötelező földelő termékek acélból.
 • Kellemetlen zaj a víz beírásakor.
 • A rossz visszatartja a hőt.
 • Deformáció nehéz terhek alatt.

Melyik fürdő jobb? - öntöttvasból, acélból vagy akrilból

A zuhanyzók növekvő népszerűsége ellenére a hagyományos fürdők nem adják fel a pozícióikat. Végső soron ezek a pihenés és a regeneráló munkamenetek az illóolajok, a tengeri só vagy az illatos hab használatával jönnek létre. A kényelem szempontjából a legújabb generációs modellek semmiképpen sem rosszabbak a hidroboxoknál. De fontos tudni, melyik fürdő jobb, nehogy elrontsák a választást, és hosszú ideig élvezzék a vízkezelést.

Az első dolog, amit figyelmet kell fordítania - anyag- és gyártástechnológia. Ezek a paraméterek nem csak a tálca teljesítményjellemzőitől, hanem a megjelenésétől, valamint a szállítási és beszerelési lehetőségektől is függenek.

Ma a fürdők:

 • öntöttvas
 • lettek
 • akril
 • kVAR
 • edzett üveg
 • kő - természetes vagy mesterséges
 • faipari
 • réz

Az acél, az öntöttvas és az akril a legelterjedtebb - mind tömegtermelésben, mind luxustermékek előállításánál használatosak. A fennmaradó anyagok tervezői modelleket hoznak létre, elsősorban az egyedi formában.

Jellemzők öntöttvas fürdők

Hosszú történelmük van. A 17. században jelen lévő mindennapi életünkben az öntöttvas fürdők továbbra is az egészségügyi piacvezetők maradnak, a növekvő verseny és az új anyagok megjelenése ellenére. Nem ez a bizonyíték a tagadhatatlan előnyökre, mint az acél és az akril ellenfelek?

Az öntöttvas fürdő előnyei

 • Alacsony hővezető képesség. A víz egy ilyen tálban nem hűl le sokáig, lehetővé téve, hogy különleges kényelemre keltsünk. Azonban nem mondható el, hogy az öntöttvas az első helyet hőteljesítménnyel tartja, az akril megjelenése után "helyet kell teremteni". Megállapították, hogy a polimer betűtípusa kétszer hosszabb ideig tartja a vizet.

Természetesen sok a függőleges falvastagságtól, a fürdőszobai szellőzéstől és egyéb körülményektől függ. Ezért nehezen lehet megmondani, melyik fürdő jobb - akril vagy öntöttvas, amikor a hőkapacitás.

 • Tartósság. Ezen a ponton az öntöttvas fürdő még mindig nincs a versenyben. Minimális élettartama 50 év, de ez messze a határtól. Gondos kezeléssel, tisztító hatású, enyhe tisztítószerekkel, csiszoló részecskék és maró-savak nélkül, a tál megtartja a zománc bevonatot, ami azt jelenti, hogy a család több mint egy generációját szolgálhatja.

Tipp: a fürdésre házi kedvenceknél jobb, ha a fürdőbe gumidagot helyezsz, hogy ne karcolja meg a felületét. Ugyanezen okból nem kívánatos olyan fémvödröt és más tartályt elhelyezni a betűtípusban, amely károsíthatja a zománcot.

 1. Stabilitását. Egy másik vitathatatlan előnye az öntöttvasból készült vízvezetéknek. Masszívsága miatt a betűtípus nem fog átfordulni, még akkor sem, ha nagyobb súlyú személy ül a szélén.
 2. Zománc ereje. A bevonat nem idővel sújt, nem vékony, kellemes tapintási érzeteket okoz. A tál külső oldalát gyakran élénk színek festik, ami lehetővé teszi a termékterv diverzifikálását. De a zománc különös gondot igényel, különben sárga színű lesz, mikroszálas borítással és összeomlással.
 3. Alacsony zajszint. A fürdőt szinte hallhatatlanul beírják. Ez az előnye egy acélöntvényes tálnak.
 4. Könnyen törődhet. Ezzel ellentétben az akrilból készült öntöttvas fürdők nem szeszélyesek, és nem igényelnek speciális tisztítószereket. Éppen ellenkezőleg, egy egyszerű szappanoldatot ajánlottak ecettel, mosószerrel, fehérítővel vagy szódával kiegészítve.

De minden használat után rendszeresen mossuk le a fürdőt. Ha nincs komoly szennyeződés, elég meleg víz lesz, és ha vannak foltok, rozsdás csíkok vagy plakk, bármilyen módon alkalma lehet lúgos alapon.

Fontos: Mosás után a tálat meg kell szárítani. Ezután nem lesz mész betét és rozsda a zománc zseton vagy csatorna helyén. Alacsony páratartalmú a fürdőszobában, egyszerűen kinyithatja az ajtót, és várja meg, amíg a fürdő felülete megszárad. Ha ez nem elég, törölje le a tálat egy papírtörölközővel.

Az öntöttvas fürdő hátrányai

 • A méltóságteljes öntöttvas fürdő nagy tömege könnyen hátrányos helyzetbe kerülhet a termék szállítása és beszerelése szempontjából.

A minőségi edény falának vastagsága legalább 5 mm legyen, nem meglepő, hogy súlya 90-120 kg között változik. Lehetetlen lehet egy ilyen vízvezetékszerelvényt felemelni egy magas padlóra - 3-4 személyre van szükség. A nehézkes teljes méretű fürdő nem illeszkedik a személyszállító liftbe, ezért rakomány hiányában a lépcsőn szállítják, ahol további probléma van a járatok közötti váltásnak a járatok között.

Legalább két ember vesz részt a betűtípus telepítésében. Mindez nehézségeket okoz, és kétségbe vonja, hogy ajánlatos-e öntöttvasból vásárolni egy modellt.

Figyelem: a külföldi gyártók fürdői kisebb falvastagsággal rendelkeznek és sokkal könnyebbek, anélkül, hogy elveszítenének minőséget. Különösen híresek a katalán Roca márkanevei, amelyek 1925-ben elsőként kezdték el az öntöttvas fürdő tömegtermelését.

 • A helyreállítás összetettsége. Amikor a zománc forgácsos vagy repedezett, megjelenik a szakemberek szolgáltatásai, mivel problémát jelent a bevonat helyreállítása otthon.
 • Egyhangúságot. Az öntöttvas kevés rugalmasságot biztosít a feldolgozásban, így az abból készült termékek egyszerű formája a klasszikus: ovális, téglalap vagy háromszög alakú (sarokmodellekhez). Azok, akik szeretik a rendkívüli modern dizájnt, ilyen korlátozások nem valószínű, hogy fellebbezni.

Mikor kell öntöttvas fürdőt választani?

A görbült faragott lábú oroszlánpálak alakú öntöttvasból készült betű tökéletes egy birodalmi stílusú, Provence, retro vagy shebbi-elegáns fürdőszobában. A kecses kád szabadon felszerelhető a szoba közepén, "összegyűlik" a kompozíció többi része körül.

Egy stabil tál nem igényel további támogatást, mint általában acél vagy akril modelleknél. Nem lesz szükség a dobogóra, hogy elrejtse a csúnya tartószerkezetet.

A klasszikus stílusú öntöttvas kád teljesen szigorúan és elegánsan néz ki. Különösen, ha a külső bevonatot pasztell színekben festették, vagy kézzel festettek.

A kisgyermekes családok, az idősek vagy nagy tömegűek is figyeljenek az öntöttvasból készült modellekre. Ezenkívül ma a gyártók speciális betétekkel ellátott betéteket, csúszásgátló bevonatot és kényelmes ülést biztosítanak azok számára, akik nem akarnak teljesen vízbe meríteni.

A hazai gyógymódok szerelmeseinek pedig hidromasszázs-fúvókákkal kezdtek öntöttvas kádakat gyártani. Igaz, az ilyen eszközöket elitnek és költségnek tekintik.

Acél fürdők. Előnye és hátránya

Az acélszerelvények a költségvetés kategóriájába tartoznak. De egy minőségi termék akár 30 évig is eltarthat anélkül, hogy cserére vagy nagyszabású helyreállításra lenne szükség.

Ha összehasonlítja, melyik fürdő jobb - öntöttvas vagy acél, akkor megtalálja az előnyeit és hátrányait az egyes fajta.

Az acélmodellek előnyei

 1. Kezdjük a tervezéssel. Mivel az acél fürdőket nem fröccsöntéssel készítik, hanem a bélyegzéssel, és maga az anyag sokkal műanyagabb, mint az öntöttvas, a tál alakjára és méretére nem szabnak szigorú határértékeket. Ennek eredményeképpen a modellt nagy változatosság jellemzi, lehetővé téve a megfelelő választást mind a modern, mind a klasszikus belső tér számára.
 2. Az acélszivattyú ára, amint azt már említettük, nagyon demokratikus, a termelés teljes automatizálása miatt.
 3. Az acélfürdő legalább kétszer olyan könnyű, mint az öntöttvas. Súlyuk a mérettől függően 15-50 kg. A tálat önmagában hordozható és telepíthető, ami nagyon kényelmes.
 4. Az acélfürdő gondozása sokkal könnyebb és higiénikusabb. A magas hőmérsékleten sült zománc nem képez mikrotömböket, amelyekből nehéz eltávolítani a vízkő és a szennyeződéseket.
 5. A modern modellek hidromasszázs funkcióval rendelkeznek, fogantyúkkal és puha fejtámlával vannak ellátva, nem csúsznak, és teljes biztonságot nyújtanak. A kényelem szempontjából jobbak az öntöttvas analógokhoz képest, és nem rosszabbak az akril esetében.

Az acél fürdők negatív oldala

Az acél fürdők hátrányai nem kevésbé előnyösek, de a legtöbbjüket egyedül, rögtönzött módon lehet kiküszöbölni:

 1. A víz gyors hűtése. Az acél tálak nem tartják jól a hőt - ez az egyik fő hátránya. Másrészt gyorsan felmelegednek, ezért zuhanyozásra nem kell hideg felületen állni.
 2. A felborulás veszélye. Sikertelenül ül a fürdőszobában, és megsérti a stabilitását, kockáztatunk vele esni.
 3. A gravitáció okozta deformáció. Hatalmas személy vagy tárgy alatt a fürdő kanyarodik, ami a zománc repedését okozza.
 4. Alacsony zajelnyelés. A fürdő vékony falai vízcsöve alatt csengenek, így nem csendesen tárcsázhatja.
 5. Rozsda a zsetonokon. Az öntöttvas kevésbé oxidálódik, mint az acél. Ezért a fém tálak olyan helyeken, ahol zománc tört, szinte nem rozsdásodik. Az acéltartályok nem rendelkeznek ilyen méltósággal, ezért sokkal gyorsabban használhatatlanná válnak.

Szerencsére nem nehéz javítani a fürdő teljesítményét.

Az első tennivaló, amikor a tálat helyezi el, gondoskodjon megbízható rögzítéséről. Standard "lábak", amelyek szerepelnek a készletben, általában nem elég. A vörös téglák széles támaszát építheti (a szilikát rosszul tolerálja a nedvességet) - ez a legsikeresebb megoldás. Annak érdekében, hogy ne sérüljön a vízvezeték megjelenése, minden kiegészítő szerkezetet és csövet díszítő képernyővel borítanak.

A habszivacs tálca hátsó oldalán két probléma megoldható egyszerre: további hang- és hőszigetelés jelenik meg. Ennek eredményeképpen a víz nem olyan erősen érinti a falakat, és hosszabb ideig tartja a hőmérsékletet. A hab helyett technikai dugót vagy vibroisolot használhat - egy anyag a bitumenalapon, amelyet az autók zajvédelmére terveztek.

Hogyan ellenőrizzük az acélfürdő minőségét?

Ha a fürdő jobb a kérdésben, az előnyben részesült az acél csésze, nagyon fontos, hogy ne tévesszen meg a választás, amikor vásárol. Ezután a hasonló vízvezeték-szerelő hosszú ideig szolgál majd, így a vízkezelés valóban kényelmes. Ugyanakkor a termék ára sokkal alacsonyabb, mint az azonos akrilé, ami nem mindig megfelelő ár-minőség arány.

Mit kell keresni:

 • Az acélfürdő falvastagsága 2,5-3 mm legyen. A boltban ezt a számot szemmel nem fogjuk meghatározni, de mozgathatjuk a tartályt, hogy érezzük a súlyát. Ha a fürdő könnyedén megszabadult a nyomástól, a gyártó nyilvánvalóan megmentette az anyagot, miután a falakat vékonyabbá tette, mint a szabvány szerint.
 • A zománcburkolat hibái - az alacsony minőségű vízvezetékek másik jele. Elmosás vagy túlságosan vékony réteg, amelyen az alap átgázol, érdesség, idegen anyagok és más ilyen hibák elfogadhatatlanok. Ha a zománc nem egyenletesen fekszik, idővel feltörni fog egy egyenetlen terhelésből, és a fürdőt használhatatlanná teheti. A "helyes" bevonat sima és kellemes az érintésre, egységes színű.
 • A legjobb gyártóknak szánt szanitereket kell vásárolniuk - ez a legmegbízhatóbb garancia. A német Kaldewei és Bette cégek, ugyanazok a Roca és BLB Portugália, jól teljesítettek. A hazai vállalatok közül a Felső-Iset kohászati ​​üzem termékei hitelesek, amelyek megfelelnek a modern szabványoknak, és olcsóbbak, mint külföldi társaik.

Rozsdamentes acél fürdők

A zománc bevonatú fémbetétekhez szoktuk, de ritkábban vannak rozsdamentes acél modellek is. Tehát melyik fürdő jobb?

A rozsdamentes acél tálak minden tekintetben zománcozottak, kivéve az árakat. Az ilyen fürdők nem nevezhetők költségvetésnek - sokkal többet fognak fizetni, mint az öntöttvas vagy akril vízvezeték.

De rendkívül környezetbarát, tartós és ellenáll a bármilyen jellegű termék eredeti, egyedi kialakításának kárára.

Tipp: ahhoz, hogy megszabaduljon a vízfoltoktól, amelyek a csillogó, csillogó fémből jól láthatóak, minden alkalommal fürdés után törölni kell a tálat egy száraz, természetes anyaggal.

A rozsdamentes acél szaniterek tökéletes választás egy minimalista, hi-tech vagy loft fürdőszoba számára.

Akril fürdők: új technológiák a régi hagyományokkal szemben

A szintetikus tálak - a polimetil-metakrilát (colloquially Plexiglas) egyre inkább ellenzi a fémekből készült vízvezeték szerelvényeket. Az akrilfürdők gyártásának technológiája folyamatosan javul, ezért a növekvő érdeklődés teljes mértékben indokolt.

A polimer betűtípusok ára és minősége a gyártás módjától függ. Ezek ketten vannak:

 • öntés, majd megerősítés
 • szendvics típusú szendvicsszerkezet használata
 1. Az öntött akril (PMMA) termékek magas hőmérsékleten történő préseléssel készülnek. Az erő növelése érdekében a fürdőket üvegszállal vagy poliuretánnal erősítik, majd polírozzák.

Az öntött akril sima felületű mikropórus nélkül, ahol patogén növényzet vagy szennyeződések felhalmozódhatnak. Könnyen tisztítható, nem repedezhető, nem képes nagy terhelésnek ellenállni. Kisebb sérülések esetén a fürdő felületét egyszerűen őrléssel vagy különleges pasztákkal történő feldolgozással lehet helyreállítani.

Az öntött akril betűkészletek magas áron, de az élettartamuk legalább 15 év.

 1. Van egy gazdaságos lehetőség is - az úgynevezett "szendvics". Ez egy olcsó ABC műanyagon alapul, és egy vékony akril réteggel van bevonva.

Kérdezd meg, melyik fürdő jobb ebben az esetben nincs értelme. Az akril bevonat bármely sérülése a szendvics tálban a víz közvetlen érintkezését eredményezi műanyaggal, ami nem nedvességálló. Ennek eredményeképpen a fürdőt elpusztítják, és egy új helyére kell cserélni. Ezenkívül a törékeny vízvezeték repedést okozhat egy csapás vagy pontterhelés és a fürdés során.

Nem meglepő, hogy az akril betűkészletek költségvetési lehetőségei 3-4 év szolgálati idejűek. Vásárlásuk csak egy esetben érdemes: ha rendszeresen frissíteni szeretné a vízvezeték tervezését, a divatot és a pénztárca sérelme nélkül.

Az akril fürdők előnyei

 • A képesség, hogy hosszú ideig melegen tartson, kellemes a test számára, nem hűtési felület.
 • A víz beírásakor nincs zaj.
 • A bevonat nem veszít színt, és nem sötétedik.
 • Mérgező összetevők hiánya (csak jó minőségű termékek esetén).
 • Alacsony tömeg - legfeljebb 30 kg.

Fontos: túl világos a tál, amikor vásárolni kell riasztó. Vékonyfalú vagy műanyagból készült, akril "álcázott". A PMMA fürdő optimális falvastagsága 5-6 mm legyen.

 • Kreatív design, képes összetett alakú műanyag termékek előállítására. A tálakat elsősorban a modern stílusban berendezett fürdőszobában tervezték. Bár klasszikus modellt is felvehetsz.

A fürdők különböző típusainak összehasonlításával a vásárlók gyakran habozzanak: ami jobb - akril vagy acél. Mindkettő mérsékelt, különösen az öntöttvas tálakhoz képest, elegáns, modern megjelenést kölcsönöz és minden szükséges biztonsági funkcióval felszerelt.

Igaz, a magas színvonalú akril betűk költsége sokkal magasabb. De nem rozsdásodnak, nem igényelnek olyan zománcburkolatot, amely idővel repedt és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Az akril fürdők hátrányai

 • Akril fürdőszobához szükség van egy tartószerkezetre, amely segít a terhelés elosztásában és az alak megőrzésében. Nem ajánlatos külön megvásárolni, hanem a csészével együtt kiválasztani azokat a gyártókat, amelyek mindkét pozíciót kínálnak.
 • Különleges ápoló termékekre van szükség, mivel az akril könnyen karcolható normál porral vagy túlságosan merev ecsettel. A mechanikai ütközést megelőző instabilitás miatt nem ajánlott az akril fürdőszobában fürdeni a háziállatokat, ami karmok nyomát hagyhatja.
 • A forró víz deformálódásának veszélye.

Az akrilfürdő kiválasztása. Mit keres

A PMMA kupák nem olcsóak, ezért nagyon fontos, hogy egy nagyon jó minőségű verziót kapjunk, ami igazolja a benne fektetett pénzt. Mit kell keresni a vásárláskor?

 1. A betűtípus nem érhet kellemetlen "vegyi" szagot. Ha van, vagy egy műanyag analóg vagy egy alacsony minőségű termék.
 2. Megfelelő réteg megerősítés. Ellenőrizheti az epoxi kezelt üvegszálak jelenlétét a fürdő oldalának ellenőrzésével.
 3. Ha egy zseblámpát irányít a tálba, a fény nem látható a vastag falakon keresztül.
 4. Egy fontos jel túlságosan összetett tál. A tartós, fröccsöntött műanyag nem igényel díszes hajlatokat, amelyek valószínűleg kiegészítő keményedőként szolgálnak egy vékony falú és törékeny modell számára.

Figyelmeztetés: az akrilfürdő ára nem szolgálhat a jó teljesítményt nyújtó tulajdonságok egyetlen garanciájaként. Előfordul, hogy egy márkát vagy egy eredeti vízvezeték-formát kell fizetnünk, de ugyanakkor nincs elég ereje hosszú ideig tartani. Csak a 6 mm-nél vastagabb akril akril, a megfelelő megerősítéssel valóban megbízható.

Összefoglalva, melyik fürdő még jobb?

Milyen fürdőt nem választanánk, amíg jó minőségű anyagból készült, a gyártási technológiának megfelelően. Ezután minden modell: öntöttvas, acél vagy akril hosszú ideig tart, anélkül, hogy nagyobb figyelmet igényelne.

És ami jobb, személyes preferencia kérdése. Megbízhatóságot és egyszerűséget igényelünk, öntöttvas tálakat választunk, valami eredetiet és lenyűgözőt akarok, akrilra helyezzük a hangsúlyt, és meg kell mentenünk acél betűkészleteken.

Tudja meg, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Kellemes és kényelmes egy jó fürdőben, nem is akarok kiszállni a meleg vízből. Azonban a kényelem mellett sokan figyelnek a gyönyörű formatervezésre. Végtére is, ma már rengeteg közül választhatunk - nem olyan, mint korábban, amikor csak szabványos öntöttvas termékek álltak rendelkezésre. Ez csak néha nehéz megérteni, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél fürdőkád. Ez a három anyag a legnépszerűbb, és ma összevessük, és meghatározzuk a vezetőket.

Milyen vas-, acél- és akril fürdők

Öntöttvas

Erős és megbízható, jól megőrző hőtermékek készültek öntöttvasból (amely ötvözött vas és szén) megjelent az első. És ez történt 1925-ben, Spanyolországban, Barcelona közelében. A Roca testvérek úgy döntöttek, hogy kibővítik az öntöttvas radiátorok gyártásával foglalkozó gyárukat, kezdve az öntöttvas fürdő termelését. A mai napig a ROCA az egyik elismert világvezető ebben az irányban. A márka termékei kiváló minőségűek, tartósak és sokszínűek.

Európában észrevehetően csökken az öntöttvas termékek összlétszáma, fokozatosan felváltják azokat az acél fürdőket, amelyek könnyebben szállíthatók, olcsóbbak és környezetkímélőbbek a termelésben. Az öntöttvas fürdőket csak néhány cég gyártja. A legismertebbek Jacob Delafon, PORCHER és ROCA. Oroszországban és más FÁK országokban még mindig nagy mennyiségben állítják elő őket, de csak néhány szabványos méretben, valamint kis árnyalatokkal.

Ne feledje, hogy az európai öntöttvas termékek gyönyörűbb és változatosabbak. Például, lehetnek fogantyúk az oldalán vagy a kartámaszokon, az alsó rész nő az egyik háttámla dőlésszögének megváltozása miatt. Néha az egyik hátlapot eltávolítják a kényelemért. És az importált termékek tervezése bármilyen lehet: a klasszikusoktól, ahol beágyazható a luxus angol stílusba.

Az öntöttvas fürdő megfelelő formája legalább 0,5 centiméteres és erős zománcfal legyen, amelyet két lépésben alkalmaznak a gyárban. Az öntöttvas ötvözet összetételében bizonyos mennyiségű mangánt, szilíciumot vagy ként tartalmaz, ami további erőt biztosít. A zománcozás 10-30 évig tarthat, esetleg hosszabb (a terheléstől függően).

+ Plusz öntöttvas fürdő

 1. Hatalmas élettartam (akár fél évszázad);
 2. Az agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 3. Hőmegőrző;
 4. Nincs pórus a felületen;
 5. csendes;
 6. Színmélység;
 7. Könnyen tisztítható.

- Hátrányok öntöttvas fürdők

 1. Nagy súly;
 2. Nehéz a szállításhoz, szállításhoz és telepítéshez;
 3. A konfiguráció hiányossága. Csak téglalap alakúak vagy oválisak.

acél

Költségénél az acélból készült fürdő vonzóbb, mint egy öntöttvas. És az ár két-háromszor változhat. Ez néha súlyos érv akkor, amikor eldönti, melyik fürdő a legjobb öntöttvas vagy acél. Ezenkívül sok fogyasztó kedveli azt a tényt, hogy az acélból készült termékek gyakorlatilag bármilyen formát ölthetnek. A hagyományos négyszögletes és ovális (mint öntöttvas) mellett ezek nagyon kényelmes és kompakt sarokszerkezetek, valamint sokszög, kerek, aszimmetrikusak.

Hasonló termékek 0,23 centiméter vastagságú (vékonyfalú fürdők) és 0,35 centiméteres (standard fürdők) acéllemezekből készülnek. A zománc akril alapú, az acél felületét lefedi, kevésbé vastag, mint az öntöttvas. De a modern alkalmazási technológiák lehetővé teszik, hogy meglehetősen megbízható és tartós bevonatot hozzon létre.

A kiváló minőségű acéltermékeket gyártó külföldi vállalatok közül megemlíthetjük a finn Ido céget, a francia - Porcher és Jacob Delafon, a német - Bamberger és Kaldewei, az olasz - Ariston, a spanyol - ROCA céget. 25-30 kg súlyúak, elegáns design és jó zománc bevonat. Különösen sok innovatív technológia használja a Bamberger céget. Például csúszásgátló bevonat, csúszásgátló, Enamel plus, piszoktól mentes. A fürdőre vonatkozó garancia - 30 év.

+ Az acél fürdők előnyei

 1. Nem túl magas ár;
 2. Különféle formák és méretek;
 3. Kopásálló bevonat;
 4. Alacsony tömeg.

- Hátrányok acél fürdők

 1. Nem hőt, hanem öntöttvas is;
 2. Túl hangos (az öntözött víz csengőhangja egyértelműen hallható);
 3. Képes lerázni egy nehéz ember teste alatt.

akril

Ezt az anyagot később fürdésre használták fel. Teljes neve metil-akrilát. Ez egy szintetikus polimer és akrilsavból készül. Kiderül, hogy az anyag ellenáll a kopásnak, az ultraibolya és az oxigénnek. A felület kellemes, sima és meleg tapintású.

Ahhoz, hogy az akrilbevonatot használjon, használjon kétféle módon:

 • Vegyünk egy megfelelő méretű akril lapot, majd vákuumkamrában hajlítsuk meg, amire szükség van. A keletkező tartály nem túl erős: a falai könnyedén kanyarodnak, és víz öntés közben megduzzadhatnak. Ezért meg kell erősíteni a fürdőt: felülete epoxi gyantával van bevonva több rétegben, üvegszállal. Minél több réteg, a fürdő erősebb.
 • Az öntési technológia magában foglalja az üveggyapot keret használatát, amelyet akrilra alkalmaznak. Ennek eredményeként azonnal megmarad a tartósabb termék, mint a fent leírt módszerrel.

Mindenesetre a "helyes" akril fürdőnek legalább 4-6 mm vastagságúnak kell lennie. Ha oldalra csap, nem lehet túlságosan szonikus hang. Ez azt jelentheti, hogy a gyártó becsapott azzal, hogy elmenti a megerősítési folyamatot. Ezután megemlítjük azokat a gyártókat, akik kiváló minőségű akril termékeket gyártanak. Ez a cseh cég Ravak, lengyel - Cersanit és Kolo, spanyol - Pool Spa, holland - Riho, német - Duravit, orosz - Aquanet.

Amikor a lakástulajdonos dönt arról, hogy mely fürdõ, akril vagy öntöttvas, mielőtt felállítja a fürdőszobáját, gyakran meghaladja az akrilt. Fényessége, gyönyörű és változatos alakja miatt.

A készülék egy akril fürdő és a váz.

+ Az akril fürdők előnyei

 1. Az akril tökéletesen megtartja a hőt;
 2. Különböző modern eszközök (pl. Hidromasszázs) sokasága teszi az akril fürdőket az egyik leginkább funkcionális;
 3. Alacsony súly;
 4. Hatalmas kivitele formák és méretek.

- Hátrányok akril fürdők

 1. Az ellátás nehézségei;
 2. Használat közben megrekedhet;
 3. Akril félelem a túl magas hőmérsékletektől;
 4. Rövid élettartam az öntöttvas és acélmodellekhez képest.

Egyszerű telepítés

Nem könnyű rávenni a nehéz öntöttvas fürdőt a házba - lehetetlen, hogy egy ember kezelje. Ez az oka annak, hogy ilyen termékeket telepítenek. Továbbá szilárd síkra kell rögzíteni. Általában négy öntött lábra helyezik őket.

Az akril fürdő felszereléséhez fémkeretet kell összeállítani, és csak miután a kádat a vázra szerelte, csatlakoztatható a szennyvízcsatornához. Ez kissé bonyolítja a telepítés folyamatát, de mivel minden részlet könnyű, egy személy megbirkózik ezzel.

Acél fürdők is rögzítettek a lábakon, de egy ember képes megbirkózni a telepítéssel. A zajszigetelés jelentős növelése érdekében gyakran előfordul, hogy a termék felületére habréteg kerül be, vagy az aljzat Penofollal van ragasztva. Általánosságban az acélfürdő felszerelése a legegyszerűbb.


Zajvédő acélfürdő: bal Penofolom, jobb hab.

Az eredményeket. A legegyszerűbb telepíteni lehet acél fürdők (habár hab alkalmazása esetén a folyamat némileg bonyolult). A második hely az akril fürdőkhöz tartozik, ahol a keret gyártásánál be kell kötni. És az öntöttvas termékek, nehéz és terjedelmes, zárja be a minősítést.

Könnyű gondozás

Ha az öntöttvas zománcot minőségi szempontból alkalmazzák és elég vastag réteggel rendelkezik, akkor a bevonat nagyon tartós. És még ha a folt mélyen behatolt a zománcba, akkor szinte bármilyen módon eltávolítható, beleértve a kémiai reagenseket és a mechanikai hatásokat is. És a hostessek nagy sikert aratnak.

Az acéltermékeket vékonyabb zománnyal borítják, amelyeket az előző esetnél sokkal gondosan meg kell tisztítani. Különösen csiszolóanyagok használata esetén. Ellenkező esetben károsíthatja a felületet, ami később problémát jelent a helyreállításhoz.

Az akril kádakat óvatosan tisztítják puha ápolószerekkel, és nem használnak erős csiszolóanyagokat és agresszív "kémiai" anyagokat. Ez megakadályozza a repedések keletkezését és a termék idő előtti meghibásodását.

Az eredményeket. Ezen a ponton, a legelterjedtebb, találtunk öntöttvas termékeket, és az akril szerényen átkerült az utolsó helyre, a harmadik helyre. Az acél fürdők középen álltak. Azonban a fent említett, "Enamel Plus" innovatív kompozícióval lefedett acélmodellek azt is állíthatják, hogy az az egyszerű gondozás vezetőjévé válik.

Élettartam

Az öntöttvas termékek nem olyanok számára, amelyek még mindig népszerűek - elvégre legalább 50 éven át szeretik a mestereiket, és ez egy nagyon tisztességes idő. Az acél fürdők 20-30 évig biztonságosan szolgálhatnak. Az öntött akril termékek elviselhetők legalább 15 évig. De feltéve, hogy faluk legalább 4-5 milliméter vastag.

Az eredményeket. Az öntöttvas szilárd vezetője a vezető pozícióban van - hosszú élettartama kétségtelen (de az anyag gyártásánál a technológiát tiszteletben kell tartani). Az acél fürdők ismét a minősítés közepén vannak, és az akril termékek záró pozícióban vannak.

A bevonatok védettségi szintje

Ez a tétel szorosan kapcsolódik a termékek ápolásához, ezért kicsit megismételjük. Mint már említettük, az öntöttvasból bevont zománc sima felületű, ellenáll a különböző reagenseknek és mechanikai igénybevételnek. A kiváló minőségű öntöttvas fürdők gyártásában a szakemberek minden fokozatban gondosan ellenőrzik a zománc minőségét, 0,8 - 1,2 milliméteres réteggel. A tüzelés 110 fokos hőmérsékleten történik. Tehát egy ilyen fürdő védelme "száz százalék".

Az acél fürdők zománcja szintén jó minőségű, de a vékonyabb réteg miatt a védőbevonat valamivel kevésbé megbízható, mint az öntöttvas termékeknél.

Az akril meglehetősen törékeny, nem tetszik, ha valami nehézséget dobnak rá. Emiatt elég repedések jelennek meg. Ami természetesen nagyon helyénvaló a helyreállításhoz, de mindez gondot okoz. Ezenkívül az akril felületén nagyon könnyen elszíneződhet a különböző színezékek és karcolások. Az összes akril bevonatnak leginkább óvatosan kell kezelni.