Legfontosabb > Tartozékok

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

Az akril fürdők sokfélesége ellenére az öntöttvas modellek nem adják fel pozícióikat és a kereslet továbbra is a vízvezeték-piacon maradnak. Ez a szerkezet megbízhatóságának és tartósságának, vonzó műszaki jellemzőinek köszönhető. Az öntöttvas fürdő megkülönböztető jellemzője a nagy tömeg, az ötvözet nagy sűrűsége miatt. Miért fontos figyelembe venni nemcsak a méretek, hanem a szerkezet súlyát is, hogyan lehet meghatározni egy szabványos vagy általános font közelítő súlytartományát? Értsük meg.

Anyag jellemzői és súlya

Az öntöttvas fürdőket a termék jellemzői miatt nagy biztonsági ráta jellemzi. Alapja a grafit vagy cement által képviselt szénhidrogén vegyület. A megbízhatóság és a mechanikai károsodással szembeni ellenállás közvetlen hatással van az öntöttvas termékek élettartamára. A legtöbb gyártó a 30 éves üzemidőt hívja. A gyakorlatban azonban ez az időszak gyakran 2-3-szor hosszabb.

Az öntöttvas edény ellenáll a terheléseknek és rezgéseknek. Ez lehetővé teszi a hidromasszázs berendezésekkel történő kombinálását. Érdemes megemlíteni az anyag magas hőszigetelési tulajdonságait. A víz ebben a fürdőben nagyon lassan lehűl. Az öntöttvas betét zománcozott bevonata sima és pórusokat nem tartalmaz. Ez biztosítja a termék magas antibakteriális tulajdonságait, valamint a felület öntisztító képességét. A fürdő kellemes tapintású, gyorsan felmelegszik.

A készítmény jellemzői nagy mennyiségű öntöttvas fürdőt okoznak, amely ritka esetekben kevesebb, mint 100 kg. Ha a vízzel töltött méretű betűkészletről beszélünk, súlyuk elérheti az 500 kg-ot.

A termék súlyát nemcsak a vásárolt fürdő költségének és jellemzőinek kiszámításánál kell figyelembe venni. Sokkal fontosabb a padlók teherbírásának kiszámítása. A nehéz öntöttvas fürdőt nem lehet olyan épületekbe építeni, ahol rongyos és fapadlós padlók vannak.

A kis fürdő komoly kihívást jelenthet a fapadlók számára. Egy standard kád súlya 110 kg. Ha vízzel tölti fel, akkor a tömeg 160 kg. Hozzáadásához egy felnőtt ember súlyát, aki egy tálat kíván használni, további 80 kg. Kiderül, hogy a padlón lévő terhelés ebben az esetben 240 kg. Az olyan padlóburkolatok, amelyeknek nincs külön padlójuk, képesek 16-240 kg-ot ellenállni. Más szavakkal, a szabványos fürdő megvásárlása és felhasználása kritikus terhelést okozhat a padlón.

Ne tekintsen sok súlyt csak hátrányként. A lenyűgöző tömegű öntöttvas tálak tartósak, tartósak és ellenállóak. Nem fordulnak fel, és nem repednek fel a falakkal való összeköttetésben a rezgések hatása alatt.

Az öntöttvas fürdő nagy tömege az ötvözet magas sűrűsége (7200 kg / m3) következménye. Azonban a szén jelenléte az ötvözetet törékennyé teszi, így az öntöttvas fürdők vastag falak (legfeljebb 8-10 mm).

Szabványos paraméterek

A fürdő súlya a mérettől és a tálatól függ. A méreteknek megfelelően három típusú öntöttvas tálat különböztetünk meg.

Kicsiek

A 120x70 cm-es méret az ilyen termékekre jellemző, ezek a kompakt modellek optimálisak a kis helyiségek számára, különösen akkor, ha saroktálakat használnak. Súlyuk 77-87 kg, tálak térfogata 145-155 liter.

standard

A hossza ilyen fürdő jellemzően 150 cm, vannak olyan termékek, amelyek hossza 160 cm. Standard méretek kell tekinteni indikátorok vagy 150h70 160h70 cm. Az ilyen szerkezetek alkalmasak fürdőszobák standard lakások, teszik fürdés egy sokkal kényelmesebb eljárást. Ha a felhasználó kénytelen ültetni egy kis betűtípussal, a standard fürdőkben egy fekvő helyzetben lehet. Az ilyen készülékek tömege 92-120 kg, 160-182 l-es tálkamérettel.

nagy

Ezeknek a betűknek a mérete általában 170x70 (170x75 cm) és 180x80 cm, hossza 170 cm-től kezdődik, és eléri a 200 cm-t, egy ilyen tál 120 kg súlyú. A csökkentett tömeg a "csupasz" öntöttvas tömege. Szereléskor adja hozzá a vízvezeték súlyát (ha a csaptelep fel van szerelve a fürdőszobában), további felszerelés (pl. Hidromasszázs rendszer), víz és egy személy. A szabvány egy 1,5 literes fürdő, amelynek térfogata 162-169 liter. A súlya 90-97 kg között van.

A betű hosszának és szélességének növelésével, annak mennyiségével és súlyával. Az azonos méretű öntöttvas fürdők általában eltérnek a modelltől. A legkisebb súly a falak téglalap alakú szerkezete. A sarokbetűk, az önálló ovális és kerek betűkészletek nagy tömeggel rendelkeznek.

A régi modellek súlya

Az importméretek többnyire 15-20 kg-nak könnyebbek, mint a hazai társaik. Ez általában nem a fürdők méretének csökkenése miatt következik be. Például, a mélység fürdő európai márkák ritkán éri el a 40 cm-es (általában a hosszát az alsó a túlfolyó 35-38 cm), míg a mélysége az orosz analóg a 45-60 cm-t. A falvastagság import analógok néha 2-szer vékonyabb falvastagságú fürdők Orosz termelés. Átlagosan 6-7 mm. Ha olcsó kínai modellekről beszélünk, akkor 5 mm-t érhet el.

A súlyt a falvastagság is befolyásolja. A Szovjetunió idejének régi modelleit a vastagabb falak különböztetik meg. A modern minőségi modellek azonban elegendő 1 cm-es falvastagsággal rendelkeznek, a régi szovjet fürdők súlyát a GOST szabályozta. 150 x 70 cm méretű fürdőhöz 102 kg tömegű anyagot terveztek. A 98 kg súlyú modellek könnyű verziói is voltak.

Így a szovjet és a modern hazai társaik közötti különbség a különböző falvastagságok miatt alakul ki (modern modellek, a falak vékonyabbak) és a zománcozott bevonat (jelenleg kevésbé alkalmazható). Ebben a tekintetben a modern edények súlya 6-8 kg-mal csökkent. Az azonos méretű termék súlya különböző gyártóként változhat. Például a "Laguna - Lux" (Oroszország) cég által gyártott 150 × 70 cm méretű fürdő súlya 104 kg. Ugyanez a termék a "Roca" márkája 73 kg súlyú.

Ma kapható könnyű öntöttvas fürdő eladó. 10-50 kg-os könnyebbek lehetnek a hagyományos öntöttvas tálaknál. Ennek oka a falak és az aljzat vastagságának csökkenése.

Ha ilyen modellt vásárol, meg kell érteni, hogy rövidebb élettartama 10-15 év, és mechanikai károsodásnak van kitéve. A különbség ismerete azonban lehetővé teszi a vevő számára, hogy jobban megközelítse a minőségi termék kiválasztásának kérdését.

Mit válasszon?

Öntöttvas fürdő modell kiválasztásánál ügyelni kell a fürdőszoba területére és a padlóburkolat sajátosságaira otthon. Amikor egy kis fürdőt vásárolsz, nem aggódhatsz. Súlya faházakra érvényes. Fontos figyelni a termék mélységére.

Túl mély lesz kényelmetlen az idősek, a gyermekek és a fogyatékkal élők számára. Az optimális mélysége e személyek tartják, hogy indikátora a termék 35-37 cm. Egy felnőtt kényelmes mélysége 50-60 cm. Úgy véljük, hogy a fürdő nem tart tovább, mint 1/3 a szoba, és nem tagadhatja meg a falakat, vagy más vízvezeték.

Vásárlásakor vegye figyelembe a termék felületét. Sima, sima, egyenletes legyen a fürdő teljes felületén. A leeresztő cső nyílásának összhangban kell lennie a tálca kommunikációival. Ügyeljen a súlyra, a tál méreteire és az ilyen méretű fürdetésre vonatkozó hozzávetőleges követelményekre.

Egyes gyártók megtévesztik a vevőt, jelezve a fürdő teljes súlyát a lábakkal és a tartozékokkal együtt. Ez lehetővé teszi, hogy a tömegarány növekedését elérje, sőt még a szovjet fürdők teljesítményét is meghaladja. Ez azonban nem helyes. A potenciális vevő méretének és súlyának ismeretében hasznos tudni a csésze falainak vastagságát. Ha 5-6 mm-esek, és a gyártó jelzi a 95 kg-os, egy és fél méteres standard fürdő súlyát, ez a termék alaposabb kutatása lehet.

Próbálja megtalálni a kísérő dokumentumokban az alkatrészek és a vízvezeték súlyát (ha van benne). Ha ez az információ nem áll rendelkezésre, akkor a vevőnek tudnia kell, hogy miért nem hallgatott a gyártók ezekről a mutatókról. Ez azt jelenti, hogy már tartalmazta a tartozékok és alkatrészek súlyát a fürdő teljes tömegében.

gyártók

Az alacsony minőségű fürdő vásárlási kockázatának megszüntetése lehetővé teszi egy jól ismert, megbízható fogyasztói márka táljának megszerzését. Ezek közül a gyártók közül néhányat meg lehet jegyezni.

 • Roca (Spanyolország). A gyártó edényei vastag falak, egy zománc bevonat titán hozzáadásával, amely további szilárdságot és csúszást nem eredményez. A standard 150 x 70 medence átlagosan 73 kg súlyú.
 • Jacob Delafon (Franciaország). A márkát különböző modellek képviselik, amelyek többségének ismerős mélysége van az orosz fogyasztók számára, 40 cm vagy annál több. A tál súlya 90-145 kg.

A modern és a régi szovjet öntöttvas fürdő súlya

Az öntöttvas fürdő súlya egyik fő hátránya. Ez a hátrány a legnagyobb megnehezülést jelenti, amikor lebontják és telepítik. Minél nehezebb és nagyobb a fürdő, annál nehezebb elvégezni, vagy a lakásba vinni, annál többet kell fizetnie a szállításért.

Annak tudatában, hogy a régi vagy az új öntöttvas fürdő mennyire súlyos, akkor ésszerűen vitatkozni a mozgókkal és megmenteni a pénzét. Lehetséges, hogy miután megtudtuk az öntöttvas fürdő összes előnyét és a helyreállításuk módjait, teljesen megtagadja a helyüket.

Mennyire súlyozott az öntöttvas, vagy miért olyan nehéz

Az öntöttvas fürdőt több mint egy tucat éven keresztül méltán használják. Még a szovjet időkben is felhasználása bizonyította az öntöttvas megbízhatóságát és tartósságát.

Az ilyen fürdők egyik hátránya sok súly. Az öntöttvas nem könnyű ötvözetekhez tartozik. Sűrűsége 7200 kg / m3. Az acélhoz képest ez az ötvözet több szenet tartalmaz, ami törékennyé teszi.

Ezért annak érdekében, hogy a fürdőszoba valóban ellenálljon a deformációnak, vastag falakkal készül. A hazai gyártók fürdőinek falvastagsága 7-10 mm. Ez nagy súlyt (80 kg-tól) okoz.

Talán úgy tűnik, hogy nem igaz vagy hihetetlen tény, de az öntöttvas könnyebbé vált. Az acél sűrűsége nagyobb, mint a vasatartalom - átlagosan 7800 kg / m3.

Miért könnyebb acélkádak, mint az öntöttvas fürdők?

Az acél fürdők falvastagsága kétszer olyan kicsi (3-4 mm), mint az öntöttvas - ennek következtében a termék összsúlya kisebb.

Megváltoztatja a fürdőt, és nem választhat modellt? A felülvizsgálat kiterjed az orosz és külföldi gyártású öntöttvas fürdőkád méreteire, áraira és képeire.

Mi az üvegfüggöny a fürdõszobához?

Modern fürdők, amelyek a fürdő és a zuhany minden előnyét ötvözik. Gondolod, hogy ilyen dolgok történnek? Igen, és példák a mi cikkünkben.

Szovjet fürdők

A szovjet időkben a termékek előállítása a GOST-ok kötelező érvényű betartásától függött. A termékekre vonatkozó követelmények egyértelműen szabályozottak voltak, és a hibák tűrései kevéssé fontosak. Azonban a gyártók nem engedték be a különféle fürdők abban az időben. És maga a GOST 1154-80 maga is csak néhány módosítást tartalmazott a fürdőről:

HF (vas zománcozott);

VCM (zománcozott öntöttvas modernizált);

VCMO (frissített könnyű súly);

VChM1 (beépített keverővel bővítve);

VCHMO1 (bővített könnyűsúlyú fedélzeti keverővel).

Mindegyik típus 150 és 170 cm hosszú lehet, a 180 cm hosszú fürdők különlegesek voltak, akkoriban egy változatban készültek - HF.

Volt ott az istállófürdő, amelynek hossza csak 120 cm volt.

A GOST 1154-80 rajzokat tartalmaz, amelyekben minden típusnál minden dimenzió meghatározásra került (a lefolyókhoz, a túlfolyáshoz és a keverőhöz tartozó lyukak méretétől és távolságától függően).

Ez a GOST a figyelmeztető szavakkal kezdődött: "Az előírások be nem tartása vádat emel." Úgy tűnik, ezek a szavak hatást gyakoroltak...

Vagy a termelésirányítási rendszer sokkal magasabb volt. De most, a régi szovjet fürdő az apartmanokban messze nem gyakori.

Felújításra kerülnek, zománc borítják, akrilbélés és "hosszú máj" készítik újra a tulajdonosukat.

Szovjet - 150 cm hosszú

Ezeknek a fürdőknek a hossza függvényében különböző súlyúak voltak. A 150 cm hosszúságú szélesség 70 cm-es, az alábbiakban 1,5 m hosszúságú öntöttvas fürdő (HF) és tömege:

HF VCHM (frissített) és VCHM1 (frissített keverőszeleppel) tömeg vasfürdő 150h70 cm volt a 102 kg, rendellenességet nem volt több, mint 4 kg.

VCHMO (korszerűsített könnyűsúly) és VCHMO1 (korszerűsített könnyűsúly keverővel) kevesebbet - 98 kg-ot ugyanazzal a 150x70-es mérettel.

A könnyű, öntöttvas fürdő nem hívható meg, és ez az egyetlen negatív. Amikor lebontják, leereszkednek vagy emelkednek a padlóra, és általában szállítás közben, sok bajt okoznak.

De ez a mínusz pozitív oldala a stabilitás szempontjából - az ilyen hajó feltörése és még vízzel való feltöltése rendkívül nehéz.

Szovjet - 170 cm hosszú

Természetesen az öntöttvas fürdő hossza is befolyásolta súlyát. Az ilyen fürdők nehezebbek voltak, mint másfél méter. A 170 cm hosszú szovjet készítésű vasöntvények tömegére a következő követelmények érvényesek:

HF, HFM (korszerűsített) és HFM1 (keverővel javítva) 170x75 méretű, 118 kg súlyúak voltak. A normától való eltérés már 5 kg-ig terjedhet.

VCHMO (módosított lite) és VCHMO1 (módosított könnyű fedélzeti keverő) annak ellenére, hogy a „lite” verzió súlya mindössze 1 kg-mal kevesebb, mint a hagyományos öntöttvas kád hossza 170 cm - 117 kg. Ezen csoportban az eltérések is 5 kg.

A szabvány szélesség e hosszúság 75 cm volt.

180 cm-es kádhosszúsággal a súlynak 125 kg körülinek kellett lennie. A hiba tűrése 5 kg volt. A szélesség 1,7 m és 75 cm közötti volt.

A 120 cm-es és 70 cm-es szélességű szendvics fürdők 90 kg-ot tettek ki (a tűréshatár nem haladja meg a 3,5 kg-ot).

A modern öntöttvas fürdő súlya

Az öntöttvas fürdők megbízhatósága és tartóssága meghatározza jelentőségét és relevanciáját napjainkban.

A fürdőgyártók jelentősen bővítették a hatótávolságot a szovjet GOST-hoz képest. Standard hosszúságok maradtak: 120 cm; 150 cm; 170 cm; 180 cm és több. De itt minden faj szélessége 70-85 cm.

Ami a hazai gyártókat illeti, termékeik súlya enyhén csökkent. Ha például egy 150 cm hosszú és 70 cm széles kád tömegét vesszük figyelembe, akkor a modern fürdők mérete 8 kg-nál kisebb (kb.

A súlyt csökkentik a fürdő falvastagságának csökkentésével és a zománcréteg csökkentésével (a szovjetben túlzott vastagságban).

Mint már említettük, az öntöttvas egy törékeny ötvözet, és a vízvezetékben való használatának megbízhatósága meghatározza a falak vastagságát. A súlycsökkentés a vastagság csökkenésével magyarázható, ami a minőség csökkenéséhez vezet.

A táblázat a tömeg és méret hozzávetőleges számítását mutatja a hazai és a szovjet gyártók modern fürdõinek összehasonlítására.

A fürdő súlya a Szovjetunióban, kg

A modern fürdő súlya, kg

Orosz - 150 cm hosszú

Érdemes megjegyezni, hogy az 1989 előtt ismert "Univerzális" Novokuznetsk-üzem, mint a "Santehlit" üzem hazánkban az öntöttvas szaniteráru legnagyobb gyártója.

Termékeinek súlya alacsonyabb a szovjet fürdőkhöz képest, de mégis nem sok. Például egy 150 cm hosszú, 94 kg-os klasszikus verziójú fürdő, amely figyelembe veszi a hibákat és a Gostovski szovjet fürdőket, normának tekintette.

De a 120 cm hosszú fürdő lényegesen rosszabb, mint őse, súlya mindössze 74 kg.

De ha az orosz gyártók súlymérleg-indexe néhány évtized alatt kisebb változásokon ment keresztül, akkor a külföldi beszállítókkal való helyzet sokkal rosszabb. A tálak súlya kisebb, mint a miénk, egyenlő hosszúságú, közel 20-25 kg-mal. Ez annak köszönhető, hogy az átlagos falvastagság körülbelül 5 mm. És a zománc nagyon vékony réteggel van bevonva, és nem mindig minőségi (ha kínai termékekről beszélünk).

Orosz - hossza 170-180 cm

A modern házi fürdők gyártását a GOST 18297-96 szabályozza. Az új GOST nem ír elő követelményeket a vasöntvények tömegére vonatkozóan.

A főbb osztályzatok mérete (hosszúság, mélység, szélesség). A zománcra vonatkozó részletes követelmények.

Ezért nem érdemes beszélni az öntöttvas fürdő vastagságának megadásával, ha ez a dokumentumnak megfelel. Ez több lesz a zománc minőségének mutatója.

De még ezeket a követelményeket sem teljesíti az összes gyártó, és inkább a vízvezetékeket a műszaki előírásoknak megfelelően gyártja.

Az egyik legnépszerűbb méretet 170x70 cm-es fürdőnek tekintik - 99 kg a Kirov fürdők számára és 108 kg a Novokuznetsk-ben készült modelleknél. Az ilyen méretű importált öntöttvas fürdők súlya a gyártóktól függ - vannak olyan modellek is, amelyek könnyebbek és nehezebbek, mint az oroszok.

Hosszúsága kevesebb mint 150 cm - sessilis

A kicsi apartmanok nem mentek el, és rövidebb ültetési kádak készülnek a mai napig. Szabványos hossza 120 cm, szélessége 70 cm és mélység 38.

Azonban a piacon is rövidebb fürdőkádak vannak, amelyek mindössze 105 cm hosszúak, és az ilyen edények egyre népszerűbbek a szanatóriumok és az orvosi rendelők (pihenés, gyógytorna stb.

Egy régi fürdőt nem kell eldobni. Akril burkolat a fürdőszobában - egyszerű módja annak, hogy megmentse.

Mi a jobb? Mit válasszon? Fürdőkád vagy zuhanyzó? Tanácsunk megtalálható a linkre kattintva.

A különböző gyártók tömegének összehasonlítása (táblázat)

Az orosz piacon a különböző országok gyártói szanitereket kínálnak a gazdaságból a prémium osztályba. Sajnálatos módon csak 3 hazai gyártó van, ezek közül kettő Kirovban és egy Novokuznetskben található.

A külföldi gyártók többet fizetnek a modern ügyfelek igényeinek kielégítésére, akiknek a kínálatát 1,2-2,0 m hosszú kádak széles választékában mutatják be, és egyéni szélességük 90 cm.

Vizuálisan ismerkedhet meg az orosz és az importált modern fürdők tömegével, az alábbi táblázatban hossz és szélesség szerinti szétválasztással. Itt vannak Novokuznetsk és Kirov gyárak, a spanyol Roca Continental, a francia Jacob Delafon, a finn timo, stb.

A szovjet fürdõkkel ellentétben, a mi idõben megjelent és szabadon álló (a prémium osztályhoz tartoznak). Súlyuk és költségeik jóval magasabbak, mint a hagyományosak. Az olyan vállalatok, mint a Recor, a Novial és a KALDEWEI termelik őket.

Importált tálak vásárlásakor figyelni kell a súlyra. A gyártók egy kis trükkre mennek, jelezve a fürdő teljes súlyát, figyelembe véve a lábakat és a fogantyúkat.

A táblázatban láthatjuk, hogy az Artex gyártója, 170 cm hosszúságú, 120 kg súlyú, ami még magasabb, mint a szovjet szabvány. De ez egy összsúly, további szerelvényekkel, amelyek súlya különálló, természetesen nincs meghatározva bárhol.

Nem szabad az öntöttvas fürdőt úgy kezelni, mint az elmúlt stagnáló idők ajándékát. A mesterséges, öntöttvas öntvényekből készült vízvezeték-szerelvények megérdemelt helyet kapnak a standard méretű fürdőszobában.

Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a régi öntöttvas fürdőt, akkor előre mérje meg az előnyöket és hátrányokat. Ugyanazok a minőségi termékek megtalálása a modern piacon már nagyon nehéz lesz, és az ilyen beszerzés költsége jelentős hulladékot eredményez.

Ezért, mielőtt a fürdőt az országba vinné, vagy csak eldobja, próbálja meg egy másik életet adni neki. Érdemes csak meghívni a mesterséges zománc bevonatot, és fürdésed több mint egy tucat évig tart.

Mennyibe kerül egy öntöttvas kád: szovjet, orosz és külföldi?

Ismeretes, hogy az öntöttvas fürdők egyik legfontosabb hátránya a súlyuk, gyakran két férfi számára is nagyon nehéz. A probléma súlyosbodik, ha szükség van egy ilyen fülke bejuttatására vagy kivételére magasépületben, teherfelvonó nélkül. A probléma megoldásához az öntöttvas fürdetés áthelyezésével és más elrendezésével kapcsolatban ismernie kell annak méretét és súlyát.

Mennyibe kerül egy szabványos öntöttvas fürdő

A standard fürdőképesség alatt négyszögletes tartályt értünk. Gyakran van kilátás a szokásos szovjet öntöttvas fürdőre.

 • A szovjet öntöttvas fürdő súlya / tömege 150 cm x 70 cm

Az ilyen fürdő tömege 80-90 kg.

 • Mérete 150x75 cm

Egy ilyen fürdő súlya 90-100 kg.

Az öntöttvas fürdő súlya és mérete 150 cm hosszú (1,5 m)

A hosszabb fürdők biztosan nehezebbek lesznek. És minél hosszabb a kád, annál nehezebb lesz a szobába helyezni, mozgatni, szétszerelni. Azonban ha fürdőt vásárolt és telepített, akkor a kényelme annak mérete, hogy visszanyerje az erőfeszítéseit és az idegeit.

Mennyibe kerül egy öntöttvas kád mérete 160, 170 és 180 cm, szélessége 70, 75, 80 és 85 cm

Adottunk tömegeket a szabványos, szovjet és orosz fürdőkből készült öntöttvasból, de ez az arány közel áll a külföldi gyártás súlyához és termékeihez.

Amint az a fenti táblázatokból látható, a fürdő hossza alapul (1,5 m, 1,6 m, 1,7 m és 1,8 m) - a leggyakoribb méretek és szélesség. A fürdők mélysége standardnak tekinthető. Ha azonban szeretne öntöttvas kádat vásárolni eredeti formájával és formájával, azt ajánlja, hogy a termék műszaki útlevelében és / vagy az eladónál adja meg a közelgő vásárlás méretét és súlyát.

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

Mi a súlya a rendszeres öntöttvas fürdőnek?

Véleményem szerint az öntöttvas fürdő 1,7 m súlya körülbelül 125 kg. Vannak más szabványok is: egy 1,5 méteres fürdő súlya körülbelül 100 kg (vagy 95 kg, nem emlékszem pontosan). Más méreteket elfelejtenek. De ezek - a leginkább futó. Véleményem szerint 2,0 méter volt. De azok, amiket nem emlékszem a tömegre, a logika szerint körülbelül 150 kg. De nem pontos.

Különböző módokon mérik, mindez a gyártótól, a térfogattól és más dimenziótól függ, mondhatok róla egy öntöttvas vasaló:

88 liter (Spanyolország) súlya körülbelül 40 kilogramm,

105 liter (Kína) - 85 kilogramm,

148 liter (Oroszország) - 77 kilogramm,

115 liter (Kína) - 90 kilogramm,

149 liter (Kína) - 90 kilogramm is,

144 liter (Spanyolország) - 71 kilogramm,

160 liter (Kína) - 105 kilogramm,

195 liter (Kína) - 94 kilogramm.

Röviden, ismerni kell a modellt és a gyártót, mivel a térfogat teljesen független a tömegtől, durván, 400 grammról 1 kilogrammonként 1 liter fürdővíz mennyiségre.

Azt mondják, hogy a Szovjetunió öntöttvas fürdõk idõtartama alatt 100 kg-ot mértek, és most könnyûnek látszanak. Igen, és még könnyű is, még mindig nagyon nehéz. Íme néhány példa a modern öntöttvas fürdők méretére és tömegére:

öntöttvas fürdő "Caprice" - 120x70 -148 l -77 kg

öntöttvas kád "Classic" - 150x70 -169 l -92 kg

öntöttvas fürdő "Nostalgie" - 150x70 -196 l -91 kg

öntöttvas fürdő "Grace" - 170х70 -196 l -102 kg

"Szibériai" öntöttvas fürdő - 170x75 -195 l-115 kg

Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a modern öntöttvas fürdő súlya 75-120 kg.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

A közeledő javítás egyik fő kérdése az, hogy mennyire súlya van az öntöttvas kádnak, és hogy a meglévő burkolata ellenáll-e. A kérdést másképp lehet feltenni - tetszik a forró vízben való fürdés? Ha igen, a válasz nyilvánvaló.

Az építőipari szupermarketek és a vízvezeték üzletek egyaránt kínálnak szabványos és újszerű termékekhez. De a fő paraméterük a vasnak a hőség megőrzése volt és marad.

Az öntöttvas fürdők előnyei és hátrányai

Különös jelentőséggel bír az öntöttvas fürdő 150 * 70-es szovjet időszaka, a régi épületek faházaként, ahol nincsenek betonpadlók. A legtöbb ilyen esetben a fürdet könnyebb akril vagy acél, különösen akkor, ha nincs lehetőség a hordozó elmaradása vagy a padló rendezésére.

Az öntöttvas fürdők fő előnyei a következők:

 • Nagy hőteljesítmény - az ötvözet hosszú ideig tartja a hőt. A tartály vízzel lassan, kb. 30-40 perc alatt lehűl. Ez idő alatt kényelmesen pihenhet és lazíthat a forró vízben.
 • Jó zajelnyelés. Az anyag elnyeli a folyó víz hangját.
 • Stabilitását. A terméket nehezen lehet megmozdulni vagy megfordítani.

Öntöttvas vasaló telepítéséhez nem szükséges külön pódiumot kialakítani, amely kizárja az alsó süllyedést.

Ha a házban élő embernek több mint 130 kg tömege van, akkor azt a kérdést, hogy mennyire súlyos az öntöttvas fürdő súlya, mindenképpen meg fog tartani. De ebben az esetben az acélfürdő alja deformálódik. Ráadásul a falhoz való csatlakozás hiányában könnyen átfordítható.

Jó megvilágítással a fürdőszobában, figyeljen a termék zománcozására - tökéletesen sima és sima, süllyedés és érdesség nélkül. Ennek a hatásnak a megszerzéséhez a zománcot a forró felületre közvetlenül az öntés után kell felhordani.

Az öntöttvas fürdők mérete és súlya

A modern öntöttvas fürdők 120 és 200 cm-es hosszban, 10 cm-es lépésekben, 70 cm-es és 85 cm-es szélességben, 5 cm-es szélességben kaphatók.

A legnépszerűbb termékek 150-170 cm hosszúak. Komfortosan és kényelmesen ültethetik a forró vizet. A standard szélesség 70 centiméter, elég ahhoz, hogy egy személy kényelmes legyen még nagy tömeggel is.

Az ültetőfürdők nem olyan kényelmesek, de saját vevőkkel rendelkeznek. Nagyon kicsi helyeken az ilyen termékek istenek. A 40-50 centiméteres térbeli nyereség miatt mosogatógépet vagy éjjeliszekrényt lehet elhelyezni a szobában. Az ülésfürdő hossza 120-130 cm.

Emlékezzünk arra, hogy a szovjet öntöttvas fürdő mennyire súlya 150 * 70 - körülbelül 110 kilogramm. A modern orosz gyártmányú termékeknek valamivel kisebb tömegük van, ami nem befolyásolja a tulajdonságait. Az öntvény vastagsága legalább egy centiméter, jól hőt takar, és elnyeli a hangot. Mindegyik hozzáadott öt centiméter bármely paraméterben 10 kilogramm súlyt ad.

Az importált öntöttvas fürdõk ambiciózusabb formákkal rendelkeznek, és kisebb a falvastagság csökkenése miatt. Ezenkívül a termék mélysége mindössze 30-35 centiméter. A honfitársaink számára, akik bizonyos kényelemre szoktak, ilyen kád túl kicsi lenne. Az orosz termék standard mélysége 45 centiméter. A 10 cm-es különbség a kisebb oldalon jelentős kellemetlenséget okoz egy személy számára.

A fő probléma, amikor vásárol egy fürdő öntöttvas - szállítás a padlóra. Fuvarozó lift hiányában több ember - általában legalább négy - segítségével kell beavatkozni. Különös nehézséget jelent az a tény, hogy a rakodóknak a fürdőt a levegőbe kell helyezniük, és szűk területeken kell áthúzniuk a korlátokon vagy fiókokon.

Öntöttvas kád vásárlása - választási szabályok


Az első és legfontosabb feltétel az, hogy a fürdőkádnak illeszkednie kell a helyiség méretéhez. Túl sok a rendetlenség a térben, és túl kicsi lesz kényelmetlen használni.

Vásárlás esetén minden oldalon ellenőrizze a terméket. A zománcnak egyenletesnek és egy színnek kell lennie. Ha az érdességet és az elkenődő területeket észleli, át kell vinnie a választást egy másik tárgyra. Az ilyen hibák a nedvesség behatolásához vezetnek az alapanyaghoz, az öntöttvas rozsdásodik, és jellegzetes foltok jelennek meg a zománcon. A külső oldalnak is szabadnak kell lennie a forgácsoktól, repedésektől és karcolásoktól. Ez különösen fontos olyan esetekben, amikor nem tervezi használni a dekoratív képernyőt.

A kiskereskedelmi fürdőben található javaslatok többsége számunkra négyszög alakú. Az elmúlt néhány évben az iparág kezdte a göndör termékek előállítását, a kezeléseket a könnyű használhatóság érdekében, és az alsó részeken a nagyobb biztonság érdekében.

Ha két abszolút azonos öntöttvas fürdőt láttál az ablakon, de más áron, ez azt jelenti, hogy az egyiket jobb és drágább zománc borítja. Ahogy kihasználja, a lefedettséget időről-időre frissíteni kell, de maga a termék nagyon hosszú ideig tart. Az élettartamot a gyártók határozzák meg 200 év alatt - ha nem véletlenül dobja le a kalapácsot vagy más nehéz tárgyat, amely elősegíti a repedések kialakulását.

Ne felejtse el vásárolni fürdő lábát. Ha a padló a helyiségben tökéletesen egyenletes, akkor választhat szabályozatlan lábakat, de ha nem, akkor szükséged lesz egy csavarásra, hogy a legnagyobb stabilitást elérje.

Az egész struktúrához az esztétika hozzáadásához díszítő burkolatokat lehet vásárolni a lábakon.

Öntöttvas fürdő felszerelése saját kezével - videó

1. rész

2. rész

Ha azonban először meg kell hagyják el a helyiséget, és teljesen pontosan tudja, hogy mennyi súlyt a szovjet vas kád, hívja a barátait, bérelt Győztesek és tárgyalni export - ez egy külön kiadási tételek miatt.

Kezdetben a kádat a lábakra csavarták speciális csavarokkal a konzolhoz. A terméket fejjel lefelé kell fordítani, és puha hordozóra - kartonra, régi szövetre, bármely polimer alapra kell helyezni.

A kipufogórendszerek összegyűjtése külön történik, és először a kádba helyezik a lefolyóba és a felső túlfolyóba. Ezután az alsó meredekség beállítása vízszintesen történik. Csak ezután csatlakozik a szennyvízcsatorna berendezéshez.

Kötelező lépés az egész rendszer tömítettségének ellenőrzése, beleértve a felső leeresztő túlfolyást is. A tartályt teljesen fel kell tölteni vízzel, vegye le a leeresztő dugót, és ellenőrizze az összes csatlakozást és csatlakozást.

A fürdőnek teljesen szabadon kell lennie a fal mellett, szabad hely jelenlétében, tömítőanyaggal kell elkenni.

Mennyit az öntöttvas fürdő 150-70-es méretben

A 150x70-es méretű öntöttvas vasalót (amelyet Oroszországban gyártanak) számos szempontból határozzák meg:

 • a zománcréteg minősége 1 mm-től és fémvastagság legfeljebb 1 cm-ig;
 • mélység 32-47 cm;
 • további alkatrészek - fogantyúk, pólusok, hidromasszázs fúvókák, hőérzékelők;
 • telepítés típusa: fal, önálló, beépített.

Orosz gyártók

Kirov gyár

Kirovsky üzem középpontjában a GOST 18297-96. Az ezüstionokat tartalmazó háromrétegű zománc bevonattal ellátott betűk azt jelentik, hogy számos előnnyel nyerhetnek:

 • bakteriális beavatkozás megelőzése;
 • felületi fertőtlenítés;
 • kedvező hatással van az emberek jólétére.

"Univerzális" (Novokuznetsk)

Négyszög alakú dizájn készül a japán technológián a korszerűsített német berendezéseken. A termékeket elegáns sima vonalak és térfogatmérő tálak különböztetik meg, hogy növeljék a kényelem szintjét az eljárások során.

A termékek gyártásához kiváló minőségű öntöttvas, nagy ütésállósággal és megbízhatósággal. A tartós 3-rétegű zománc bevonat titán adalékokkal hozzájárul a hosszú élettartamhoz és a könnyű karbantartáshoz. A termék tömege 20 kg-mal csökken.

Mi határozza meg az öntöttvas betűkészlet értékét?

Öntöttvas kádak megvásárlásakor a gyártók a választás fő szempontjaira összpontosítanak, anélkül, hogy figyelembe veszik a paramétereket:

A zománc minősége. Mielőtt felveszne egy öntöttvas fürdőt, a szakértők javasolják, hogy vizsgálják meg a belső felületet forgácsokra, repedésekre, delaminációkra és egyenetlen színre: az ideális bevonatnak meg kell felelnie az ütésállósági kritériumoknak és 1,2-2,2 mm vastagságúnak. A házasság felismerése paramétereinek növekedéséhez és a fürdő gyors kopásához vezet. Még a fényes bevonatok is jelzik a termék magas minőségét. Az öntöttvas folyamat összetettsége miatt a GOST kis felületi hullámosságot tesz lehetővé. A standard szín fehér és bézs, hó kék árnyalatú.

Az öntöttvas minőségi mutatói. A fürdő minimális falvastagsága 5 mm. Az öntvény minőségének felmérése érdekében meg kell vizsgálni a fal külső burkolatát, a megnövelt érdesség, a forgács és a gombok kivételével. A legjobb megoldás egy külső bevonat porfestékkel. Ez további védelmet, könnyű gondosságot és esztétikai tulajdonságokat biztosít.

A fürdő mélysége A mérést az aljától a túlfolyó lyukig végezzük. A külföldi produkciók konstrukcióit 32 cm távolság jellemzi, ami kellemetlenségeket okoz az eljárások során, mivel sok felhasználó egyszerűen nem illeszkedik bele. A 40-46 cm-es designokat gyakrabban gyártják a hazai gyártók. Figyelemre méltó példa a Nosztalgie sorozat, mely Novokuznetsk-ben készült (mélysége 45 cm).

Az alkatrészek kiválasztása. Öntöttvas konstrukció telepítésekor kizárható az alsó támaszok vagy vízelvezető rendszerek használata. A biztonsági szint növelése érdekében a csúszásgátló bevonattal ellátott alját kell kiválasztani. A fürdőfogantyúk kényelmes eljárásokat biztosítanak.

További lehetőségek. Az üzletek széles körben képviseltetik magukat hidromasszázs, termosztát, háttérvilágítással ellátott víz stb.

Pozitív és negatív jellemzők

A legfontosabb előnyök a következők:

 • A nagy tömeg miatt fellépő rezgések eltávolítása, ami kiküszöböli a tál és a falak ízületek szivárgásának valószínűségét, ami a nedves környezet, a penész és a gomba behatolásához vezet.
 • A zaj kialakulásának megakadályozása, amikor a tartály feltöltése során vízsugár esik, ami jellemző az acélszerkezetekre;
 • Könnyen törődhet. Az öntöttvas kádakat kiváló minőségű zománccal kezelik, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletű rendszereknek és a háztartási tisztítószereknek.
 • Az öntöttvas termékek működésének időtartama 3 évtől 25 évig változik. A fürdők működését a gyakorlatban 25 évig vagy annál hosszabb ideig végzik.
 • A víz hőmérsékletének tartós karbantartása az akril termékekhez képest. Az öntöttvas, mint anyag, alacsony hővezető képességgel rendelkezik, amely meghatározza a forró víz megtakarítását és a kényelmes eljárásokat.
 • Az öntöttvas szerkezetek könnyen tisztíthatók. Nem vonatkozik a tisztítószerek csiszoló hatása, és nem csökken a hőmérséklet csökkenése. A bevonat nem sötétedik túl meleg vízzel történő kölcsönhatás esetén.

A hátrányok a következők:

 1. A szerkezet nagy tömege (120 kg), meghatározva annak szükségességét, hogy a mozgószemélyzetnek a szállítás során fizetnie kell Az akril fürdő súlya 30 kg.
 2. A zománc bevonat nem biztosít maximális tartósságot és ütésállóságot.
 3. Az öntvényvas egy bonyolult eljárás, amely kizárja annak lehetőségét, hogy az emberi test összetett kontúrjait adja és eredeti formát adjon.
 4. A csúszós bevonat csökkenti a biztonságot az eljárások során. A sérülés kockázatának csökkentése érdekében szükség van gumírozott matrac használatára.

Fürdő telepítési lehetőségek

Fal modellek

Szerkezet felépítéséhez egy lapos falat kell biztosítani, ahol a fürdőszoba behelyezése történik. A saját alapon előállított termékek vagy fémtartók. A homlokzati burkolat lehet kerámia.

Külön telepítés

A modellek felszabadítása tágas szobákba történő beépítésre szolgál. A szoba közepén helyezkednek el, minden oldalról megközelítéssel. A dizájnokat gyakran a klasszikus változatban állítják elő, és a "lábra" teszik.

Beágyazott opció

A kiváló döntés a vidéki házak és nyaralók. Az apartmanok telepítése nem megengedett, ami azzal magyarázható, hogy megfelelő magasságú mélyedést vagy dobogót kell készíteni. A fürdőt a padlófelülettel vagy a talapzaton vízszintesen helyezzük el, a felület felett néhány cm-rel meghaladhatja az oldalát, ezáltal meghatározva a padlólapok terhelésének növekedését. A városi lakások engedélyt szerezni a telepítéséhez egy beépített tál lehetetlen.

Fürdő lábak

A lábak a fürdőszobában vannak és külön kaphatók. A funkcionális jellemzők szerint a fürdőkarok három típusra oszthatók:

 • díszítőelemek;
 • támogatja a szerkezet fenntartását;
 • közbenső elemek, kiegészítő segédeszközök formájában, más támasztószerkezetekkel együtt.

A lábak osztoznak a lábak lábfürdőnek a fürdő aljára történő rögzítésének módszerével kapcsolatban:

 • ragasztószalag használata egyszerű telepítés és alacsony megbízhatóság érdekében;
 • speciális rögzítőkön keresztül (ezek közé tartoznak a konzolok, lemezek vagy csavarok).

Hogyan döntenek a tervezésről?

Fürdő "a lábán" - klasszikus eredetű a királynő királynője idején. A stílus a kifinomultság és az elegancia kedvelői számára fontos. Különösen a barokk stílusban, az "oroszlán lábak alatt" támogatott sorokat tervezték, díszített aranyozással és fényűző díszekkel díszítették.

Bowl, a hi-tech stílusban készült, a vonalak különböző súlyossága és tömör. A retro stílusban nehéz öntött vas-tartályok válogatottak, ívelt lábakkal.

A kortárs kollekciókat háromszög vagy négyszögletes króm lábak választják ki. Az innovatív fejlesztések (hidromasszázs fúvókák, krómterápia, szenzorok a folyadék hőmérsékletének automatikus fenntartásához) gondos díszítése lehetővé teszi a kényelem fokozását az eljárások során, a betűstílustól függetlenül.

Mennyire függ a struktúrák súlya?

A 150x70-es négyszögletes modell átlagos súlya 120 kg. Az importált termékek 20 kg-nál kisebb súlyt tesznek ki a hazaiaknál. Ennek oka a külföldi modellek minimális mélysége (akár 37 cm). Sok gyártó megmenti az anyagot, ami negatívan befolyásolja az erőt és a hővezetést. A spanyol Roca modelleket 42 cm-es mélységben nagy teljesítményű tulajdonságok jellemzik.

Hogyan lehet meghatározni a terhelést?

Az öntöttvas szerkezetek kiválasztásánál fontos szempont a padlón belüli terhelés mértéke, amelyet saját súlya, a felvett víz és a meglévő felhasználó határoz meg.

Például: hagyja, hogy a tál tömege 100 kg legyen, a felhalmozott vízmennyiség 50 kg, egy személy súlya 100 kg - az általános terhelésjelzők 700 kg.

Figyelembe véve, hogy a fürdõterület 1,1 m2, támogatási területe 2,2 m2, a betût 1 m2 vastagságban gyakorolják. 320 kg, ami megengedett a betonpadlók számára. A fapadlók 150-250 kg-ot képesek ellenállni, ami meghatározza a további erősítések beszerelésének szükségességét.

Öntöttvas vagy akril - ami jobb?

A felhasználó kényelmét szolgálja az alábbiakban egy jellemzői összehasonlító táblázata:

Kiválasztási kritériumok

Amikor egy fürdőt választanak a boltban, számos szempontot kell figyelembe vennie:

 • A szoba paraméterei. A kiválasztott konstrukció könnyen áthaladhat az ajtón. Ha nehézségek merülnek fel, akkor a fürdőt egy oldalra kell billenteni, ami szélessége kevesebb, mint 50 cm.
 • A fogyatékkal élők és az idősebb felhasználók számára a csúszásgátló fogásokkal, fogantyúkkal és karfákkal ellátott tervek ideális megoldást jelentenek.
 • A padlón fellépő szabálytalanságok előfordulása esetén jobb figyelmet kell fordítani a modellre, állítható támasztékkal.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a vásárlás egy kínai hamis, a szakértők azt javasolják, kérje az eladó-tanácsadó a minőségi tanúsítvány és garancia kártya.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

Annak ellenére, hogy számos innovatív anyag jelent meg a vízvezetékiparban, az öntöttvas még mindig igen népszerű. Igaz, sok fogyasztó zavart az a tény, hogy az öntöttvas termékek sokat mérnek, és ez okozhat bizonyos kellemetlenségeket a fürdőkádak telepítésekor.

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

Nagy súlyt jelent komoly hátrány, és miért kell ezt a jellemzőt figyelembe venni a formatervezés kiválasztásakor?

Nagy súly: előny vagy hátrány?

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

Az öntöttvasból készült termékek lenyűgöző súlyát alig lehet plusz vagy mínusznak mondani, mivel pozitív és negatív pontjai vannak. Az öntöttvas fürdő hátrányai a következők:

 • időigényes szállítást és szerkezeti felépítést - nagyon nehéz felemelni őket az utolsó emeletre, szerelni vagy szétszerelni őket;

Egyedül, hogy egy ilyen fürdet még a második emeletre is hozni, nem valószínű

Rajzolás - fürdő szállítás

Az átfedést az öntöttvas fürdő tömegére kell kiszámítani.

Öntöttvas fürdő - fotó

Ha az öntöttvas előnyeiről beszélünk, többek között megjegyezhető:

 • nagy tömeg garantálja a tartósságot és az anyag szilárdságát;

Az öntöttvas fürdő nagyon tartós

Az öntöttvas kádak ellenállnak és ellenállnak a legerőteljesebb úszásnak

Öntöttvas fali fürdő - fotó

Vízvezeték felvásárlásakor fontos figyelembe venni, hogy a fürdők különböző modelljei jelentősen eltérhetnek a gyártótól, méretétől és egyéb jellemzőitől függően. Emellett vannak különbségek a modern dizájn és a több évtizede elkövetettek között.

Mennyire súlya van egy öntöttvas fürdőnek?

A design kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy vízzel és emberrel sokkal többet fog mérni, mint "tisztán". Az épületek betonpadlói általában ilyen súlyos ellenállást mutatnak, de a fából készülteket tovább kell erősíteni.

Az öntöttvas fürdők méretei és súlya

Mennyibe kerül egy öntöttvas fürdő

Sokan azt kérdezik, hogy mennyire súlyosak az öntöttvasból készült fürdők. És mennyibe kerül ez a szám normális körülmények között a működésre?

A Szovjetunióban sem a szokásos vevő sem volt elérhető, kivéve vastermékeket a vízvezetékszerelésben. És időnkben ez az anyag nem veszíti el relevanciáját, de továbbra is keresletet igényel olyan ügyfelek körében, akiknek különleges követelményei vannak a körülöttük lévő tárgyak számára. Az anyag tartóssága és ereje már régóta ismert mindenki számára. Továbbra is válaszolni kell arra a kérdésre: mennyi a vasöntvény 150 × 70-es súlya?

Milyen árnyalatokat kell figyelembe venni

Sok ügyfél úgy gondolja, hogy az öntöttvas fürdők nehézek. És sokak számára komoly hiányosságsá válik, oka gondolkodni. Vízvezeték kiválasztásakor számos tényező fontos, a kivétel nem jelent súlyt. A vasöntvény bármilyen formát adhat, de annyira nehéz lehet, hogy a szállítás nagyon nehéz folyamatgá válik.

A szovjet időkben 150 × 70-es formájú minták 100-120 kilogrammot tettek ki. Jelenleg az ilyen termékeket nemcsak itt, hanem külföldön is előállították. Az ilyen analógok sokkal kevesebbet tesznek. Mennyibe kerül 170 × 70 öntöttvas kád? A hazai és az importált termékek közötti különbség akár 20 kilogrammot is elérheti.

De a külföldi gyártók gyakran próbálják megtakarítani az anyagot. Beleértve olyan jellemzőkkel, mint a hővezetőképesség és az erősség, az általános minőség.

A külföldön készített fürdők mérete gyakran kisebb, mint szeretnénk. Például a mélységet gyakran 35-37 cm-es szinten találjuk. Az átlagemberek számára ez a hely egyértelműen nem elegendő.

A Novokuznetsk olyan modelleket gyárt, amelyek ugyanolyan súlyúak, mint a szovjet időkben. És a mélység eléri a 45 cm-t.

Minden gyártó kifejlesztette a modellt. Vegyük például a Jacob céget.

 • REPOSE2915-00: 119 liter folyadékot tart, súlya 139 kg, mérete 170 × 80;
 • PARALLELE2948-00: 82 liter folyadékot tart, 18 kg-mal kevesebb, mérete: 170 × 70;
 • MELANIEE: ugyanazt a 82 literes tervezték. Mérete 90 kilogramm, mérete: 170 × 70.

Továbbá minden modellnek csökkentenie kell a térfogatot: 88, 82, 85, 80 liter. A legkisebb súly 80 kg. A méretek közel azonosak.

Vannak más fontos mutatók is

A fürdő mindig hatással van az anyagokra, amelyekkel kapcsolatba kerül. A túlterhelés nemcsak a szerkezet saját súlyával van kapcsolatban. Figyelembe kell vennünk azt a személyt is, aki bent van a vízzel.

Az öntöttvasfürdő átfedését az alábbiak szerint lehet kiszámítani.

Például 100 kilogramm súlyú fürdetést vállalunk. A víz ebben a számban a felét veszi fel. Bent van egy 100 kilogramm súlyú személy. Az öntöttvas fürdő súlya ebben az esetben elérheti a 700 kilogrammot.

Figyelembe vesszük az 1,1 méter négyzet alakú területet. A támogatási terület kissé nagyobb - közel 2 méter. Kiderül, hogy kb. 320 kilogramm nyomást alkalmaznak egy négyzetméterre. Ha beton átlapol, akkor ezt az értéket elfogadhatónak lehet tekinteni.

150-200 kilogramm az a súly, amelyet a faalapon kialakított szerkezetek képesek ellenállni. Öntöttvas fürdőt lehet elhelyezni egy fán, de további megerősítésre lesz szükség. Sok gyártó megtanulta, hogy sokkal könnyebb fürdőkészülékeket készítsen, ugyanakkor megfelelő erővel bírjon. A falvastagság 1 centiméter, de a hőteljesítmény normál szinten marad.

A leggyakoribb forma egy téglalap. Nyilvánvaló, hogy ebben a tekintetben az öntöttvas nem nagyon széles lehetőséget biztosít fantáziákra és a tervezői ötletek megvalósítására. De bármilyen színes megoldást, kiegészítőkészletet választhat.

A frissítés időről időre megköveteli a zománcból készült fürdők bevonását. Működés közben elkerülhetetlenül a forgács és a repedés látható a munkaterületen. Amikor egy fürdõt vásárol egy boltban, akkor külön kell követnie a forgács és az elmosódottság hiányát az anyagon, olyan helyeken, ahol túl sok a szín, vagy túl világos.

Öntöttvas - a hátrányokról és az érdemeiről

Milyen előnyökkel jár az ilyen termékek? Csak néhány közülük van.

 1. Könnyű és egyszerű gondozás. A zománcozás kezdetben magas szintű minőséget biztosít. Ezért még háztartási vegyi anyagok esetében a hőmérséklet ingadozása nem okoz kárt a bevonatnak.
 2. A gyártók minden termékre garanciát vállalnak. 3-25 évig terjedhet.
 3. A készletben a víz nem zajt, ami gyakran befolyásolja az acéltermékeket.
 4. Öntöttvas esetében a vizet melegen tartják, mint az acél belseje. De az akril ebben az esetben az egyértelmű vezető.
 5. A komoly súly miatt a működés során fellépő rezgések nagy része megszűnik. Az embereknek szinte láthatatlanok, de gyakran ez az oka annak, hogy az ízületek szorongása megszakad.

Az öntöttvas fürdők valóban képesek legfeljebb 25 évig szolgálni.

Mégis, ez a súlymutató nemcsak előny, hanem hátrány is lehet. A design súlya több mint 100 kilogramm. Emiatt a szállítás sokkal nehezebbé válik, és a rakodóknak többet kell fizetniük.

Az akril fürdõk legfeljebb 30 kg tömegûek és öntöttvasak - 80 és 150 közé esnek. Ezen kívül a szaküzletek nem kínálnak annyi formát és színt, amilyet szeretnénk.

Tudjon meg többet a méretekről

 • 170, 150, 120 cm - a leggyakoribb hosszúságmutatók;
 • mint a szélesség, a tartomány 70-75 cm;

A öntöttvas fürdőkád számos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a méretétől függenek. Különösen a falvastagságról, a súlyról stb. Beszélünk.

Vannak normák Európában a magasságért. A mélyebb modelleknek 40-46 cm magasságúnak kell lenniük, standard lábak nélkül - 40-42.

További információ néhány funkcióról

Nincs klasszikus változat. Megvásárolhat olyan modelleket, amelyeknél a design további fogantyúkkal érhető el a nagyobb kényelem érdekében. Emellett vannak olyan modellek, amelyekben speciális matracok vannak alul, így a vásárlók nem csúsznak el.

Az öntöttvas fürdőkádak különböző típusai mind az osztály, mind a költség szempontjából. Ugyanakkor az anyagok ugyanazok maradnak, a megjelenés ugyanaz lehet. De például egy magasabb osztályú konstrukciónál minőségi zománcozott bevonatot használnak. Képes fenntartani a megjelenést az évek során.

Kína elindította a hamisítványok gyártását Európában. Az alacsonyabb árak különböznek.

Mit kell tudni, ha öntöttvas fürdőt vásárol

Számos árnyalatot kell figyelembe venni ahhoz, hogy a megfelelő választás legyen.

 1. Milyen méretű legyen a fürdő? Fontos figyelembe venni nem csak a szoba méreteit, hanem az ügyfelek személyes kívánságait is.
 2. Ha egy új fürdőt vásárolnak a régiek alternatívájaként, akkor emlékezni kell arra, hogy mennyi volt a régi modell súlya.
 3. Milyen formában van szükség ebben az esetben?
 4. Mik a pénzügyi lehetőségek.

Nem szabad elfelejteni, hogy az online áruházakban a választás sokkal nagyobb lehet, mint a hagyományos polcokon. Az online áruházak is kényelmesek, mert nem kell sok időt töltenie a valódi értékesítési irodákban, hogy megrendelhessék - telefonon csak vegye fel a kapcsolatot a menedzserekkel.

Csak a választásnál ajánlott tisztázni a lehető legtöbb jellemzőt. Arra is fel kell kérdeznünk, hogy a szállítás milyen feltételek mellett zajlik. Ha van egy régi fürdőszoba, akkor meg kell kérdezned, hogy a boltban dolgozó alkalmazott ki tudja venni a régi modellt.

A telepítés módja

Ez a folyamat több alapvető lépésből áll:

 1. A fűtést a telepítés megkezdése előtt be kell vinni a helyiségbe.
 2. Segítségével záróelemek rögzítik a lábrészeket, szükség lesz egy készlet csavarokkal. A legfontosabb dolog - a fürdőt előbb bekapcsolni, hogy az alsó rész a csúcson legyen.
 3. A szifon és a csatorna-túlfolyó szerkezetek - szerelvények a következő szakaszba kerülnek. Az alsó lyukban egy bemeneti nyílásnak kell lennie. A póló alsó végén csavarozni kell a szétkapcsolt fúvókát. Ezt követően a szifonra helyezi a harangot.
 4. Nem szükséges a kádat maga lehajtani a lefolyó lyukba. De a szintet kell használni ahhoz, hogy helyesen kiszámolja a lejtés szintjét. A leghatékonyabb vízelvezetéshez beállíthatja azt a részt, ahol a tartó található. Ezenkívül segít a fürdő stabilitásának növelésében.
 5. Különleges tömítőanyagokkal kell kezelni azokat a helyeket, ahol a fürdő a fal mellett helyezkedik el. A legfontosabb dolog az, hogy a lehető legközelebb fekszik a falhoz.
 6. Ezután a szennyvíz és a csatorna típusú szerelvények egy része össze van kötve. A kipufogószelepre vízzáró mechanizmust szerelnek fel. Ebbe az alkatrészhez csatoljuk a kisülő csövet.

Fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk a földelésre. Ehhez a huzal egyik végét egy, a ház felületén található speciális túlfeszültséggel kell összekötni, a másik vég pedig a PE buszra vagy a potenciálkiegyenlítő rendszerre van csatlakoztatva. Az utolsó szakaszban a fürdőt vízzel kell tölteni. Ez ellenőrizni fogja, milyen erősek a kapcsolatok. Ezután eltávolíthatja a leeresztő dugót, és ellenőrizheti az egyes csatlakozásokat.

Mielőtt elkezdené a működést, javasoljuk, hogy töltse fel a szerkezetet 5-7 liter hideg vízzel, majd engedje le őket. Csak ezt követően normál üzemmódban a forró vízhez juthat.

A fürdő felületét javasoljuk figyelmesen tanulmányozni nem csak a vásárláskor, hanem a szállítás után is. Valójában ebben a pillanatban még mindig elhagyhatja a sérült terméket, és szükség esetén cserét kérhet.

A zománc zseléi és a repedések a felületen elfogadhatatlanok. A kötőelemek, a lábak és a fürdés elemei minden elem nélkülözhetetlen elemei. A kifizetés előtt mindig meg kell nézni, hogy a csomag elküldése megtörtént-e. Valaki számára előnyös lehet az öntöttvas kádak nagy tömege, de valaki számára komoly hátrány. Mindez az ügyfelek sajátos kívánságaitól, preferenciáitól és követelményeitől függ. Ha nem veszi előre őket, akkor komoly bajokkal szembesülhet. Végtére is nagyon nehéz kicserélni a fürdőt, legalább egy pár évig megvásárolható.

Természetesen ez a probléma megoldható, de a további költségek nem kerülhetők el. Jobb, ha figyelembe vesszük az összes tényezőt előre, akkor semmilyen kérdés vagy probléma sem fog feltétlenül felmerülni. A fürdő nagyon sokáig elégíti ki az ügyfeleket. Az eladók mindig örömmel folytatnak egy konzultációt, és beszélnek egy termék jellemzőiről, hogy megkönnyítsék ügyfeleik kiválasztását. Készen állnak további karbantartásra, ha szükséges.