Legfontosabb > Tartozékok

Nagy fürdő - az abszolút kényelemért

Kik közülünk nem álmodik egy nagy és mély fürdőről, és ha korábban túl drága volt, most a gyártók széles skálájú modellt kínálnak különböző árkategóriákhoz.

Előnyök és hátrányok

A nagy fürdő előnyei annak tulajdoníthatóak, hogy ha egy kemény munkanap után szeretne hazudni a habban, sokszor kellemesebb és kényelmesebb, mint egy standard méretű fürdőben.

Ezenkívül a nagy fürdőkád választékának köszönhetően bármilyen formát kiválaszthat, ami díszíti a szobát. Például a pódiumon a szoba közepén helyezhető el, és ezáltal hangsúlyt helyez. A szépség mellett nagyon kényelmes, hiszen a fürdőhöz való hozzáférés bármelyik oldalról nyitva áll.

Mivel egyes modellek kiegészítõ tulajdonságokkal rendelkeznek, például az aromaterápia vagy a hidromasszázs használatával, gondoskodhat a szervezetrõl és javíthatja egészségét otthonuk nélkül.

A fürdőt jacuzziknak hívják. Gyakran a házon kívül vannak telepítve. A sarokkád és egyéb formák mérete megtalálható a mi másik cikkünkben.

A hátrányok magukban foglalják az ilyen fürdő költségeit, hiszen az ár többszöröse lesz, mint a kis méretű szabványos változat. Továbbá, hogy minden alkalommal kitöltse, akkor nagy mennyiségű vízre van szüksége, ami szintén pénzt költ, így ez a lehetőség nem alkalmas azok számára, akik kedvelik a mentést.

Először is, a megfelelő fürdő modell kiválasztásakor el kell dönteni, hogy a helyiség melyik részén kíván telepíteni. Ennek alapján válasszon a sarokbeállítás közül, amely alkalmasabb korlátozott méretű elhelyezésre, önálló kádra, amely tökéletesen illeszkedik minden belső térbe, vagy kiválaszthat egy exkluzív modellt, amely szokatlan alakú és paraméterekkel rendelkezik.

Tudjon meg többet a sarokmodellekről, amit az aszimmetrikus fürdőkről szóló cikkünkben olvashat.

Ha a nagy fürdő előtt ritkaság lenne, és nem mindenki engedheti meg magának, akkor a nagyméretű modellek sokasága egyszerűen elképesztő. Téglalap alakú vagy kör alakú fürdők, ovális, hatszögletű, szögletes vagy klasszikus változatok, sőt poligonális - általában szinte minden lehetőség közül, amit el tud képzelni.

A hidromasszázs modell már régóta nem luxus, és szükségessé vált. Olvasson többet a típusokról és a kiválasztási kritériumokról a hidromasszázs fürdőkről szóló cikkünkben.

Kétért

A nagy fürdőkádak széles választékának körében érdemes kiemelni azokat a modelleket, amelyeket két, a párok, nászutasok vagy házastársak számára hosszú ideig házasok számára készítettek.

A formátumú fürdők sok helyet foglalnak el, és telepítésük csak egy nagy helyiségben vagy a medence melletti dedikált területen lehetséges.

Az egyik legnépszerűbb alternatíva kettőnek tekinthető akril sarok típusú fürdőszoba, mivel ez a lehetőség sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy hagyományos elrendezésű modell. Ezenkívül a szokatlan alakú párok számára a fürdők igénylik például egy nyolcas vagy akár egy szív formájában.

A fürdő két részre oszlik, melyek mindegyike egy személy számára készült.

Méret kiválasztása

A fürdő kiválasztásakor az egyik legfontosabb paraméter, amelyre figyelni kell, a méret. Fontos azonban emlékezni arra, hogy a belső térfogat általában a külső dimenzióktól eltér. Leggyakrabban a fürdők oválisak, mivel ez csökkenti a víz teljesen vízbe merítéséhez szükséges mennyiséget.

Természetesen a helyiség méretétől függően kell választania, nem szabad nagy fürdőt kapnia, ha szobád mérete valamivel több, mint 3 vagy 4 négyzetméter. Egy nagy helyiségben a választék nagyon széles, a hossza 150-től kezdődik és elérheti a 300 cm-es hosszúságot, de ebben az esetben már mini-pool.

A normál méretű fürdőszobák esetében célszerű olyan modelleket választani, amelyek lehetővé teszik a felnőttek számára, hogy teljes magasságukra nyúljanak. Ők gyakoribbak a paramétereikben, de nem fognak sok helyet foglalni.

De a magánházakban vagy nyaralókban, ahol a fürdőszoba hatalmas méreteket ér el, nyílt telepítésű modelleket használhat, amelyek magukban foglalják az öntöttvas vagy akril önálló méretű modelleket, valamint a márványt vagy akár az üvegeket.

Márvány modellek szokatlan és elegáns. Róluk részletesebben írtunk a márványfürdőről szóló cikkben.

Referenciaként: a világ legnagyobb fürdőszobája a szilárd gránit modellje, amely Oroszországban található. Formája 7 m átmérőjű, a magassága kb. 2 m. A mélység 1,5 m.

Ha lehetséges egy külön területet elosztani a medencéhez, akkor a legmegfelelőbb, hogy több ember számára egy nagy fürdőt hozzanak létre, amely kiegészítésképpen hidromasszázs funkcióval is ellátható.

Nagy fürdő

Ki nem álmodik egy nagy és tágas betűtípussal, amelyben kényelmesen végezhet vízkezeléseket. A modern gyártók kínálják a legnagyobb fürdőket különböző modellek, konfigurációk és színek. Ez a típusú vízvezeték lehet a leginkább bármilyen tárgy a fürdőszobában.

De mielőtt vásárolna egy terméket, előre döntenie kell a modell megfelelő méretéről, formájáról és formájáról. Ezt fogják megvitatni.

Típusú tágas vízvezeték

Kezdetben érdemes eldönteni, hogy pontosan hol lesz a készülék a szobában. Végtére is, egy nagy fürdő nem veszi túl sok hasznos területet a fürdőszobában. Ha tágas fürdőszoba van, de van benne sok kiegészítő berendezés, a termék szögletes változata egy ilyen helyzetben tökéletesen megfelel.

Korábban nagy fürdők voltak ritkák, de most már a betűkészletek sorát nem lehet meglepni. Most már ilyen méretű méretű modelleket vásárolhat:

 • kerek;
 • hexagonális;
 • aszimmetrikus;
 • ovális;
 • téglalap alakú;
 • téren.

Betűtípus kettőhöz

Egy nagy fürdőszoba két állványra egyedül a nagyméretű vízvezeték kategóriában. Ezt két ember egyszerre használja. Az ilyen termékek tökéletesek a szerelmes párok, valamint az újoncok és a házastársak számára.

A fotó az ilyen típusú berendezések különböző verzióit mutatja. Előnyei:

 • tágasság;
 • egyszerű használat;
 • stabilitás;
 • a hidromasszázs rendszerek felszerelésének lehetősége.

De ugyanakkor vannak hátrányai az ilyen eszközöknek:

 • A formatervezés nagy területet igényel, így csak nagyméretű fürdőszobákban lehet telepíteni.
 • A berendezések sokkal nagyobbak, mint a szabványos méretek.

Az Ön információiért: A kettős vízvezeték szögben és / vagy két részre osztható. Jelentős igény van a szív alakú vagy a nyolc formában. Ezek a modellek rendkívül szokatlanok, ezért a szoba belsejében lévő betűtípus nagyon vonzónak tűnik.

Előnyök és hátrányok

A nagyméretű vízvezetéknek számos előnye van a kompaktabb modellekhez képest:

 • különböző formák és méretek;
 • a vízkezelés kényelmesen vízszintes helyzetben való elvégzésének képessége;
 • a tágas fürdőszoba közepén telepített nagyméretű betűtípus eredeti hangsúlyt kap a szobatervezésben;
 • hozzáférést biztosít a termékhez minden oldalról.

Az ilyen berendezéseket nem hátrálták számos hátrány:

 • a vízvezeték szerelésének képtelensége kis terekben;
 • a termékek magas költsége;
 • nagyon magas vízfogyasztás;
 • a nagy vízmennyiség miatt a víz túl hosszú.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méreteket?

A vízvezeték egyik fő paramétere a méret. A termék paramétereinek értékelése során mindig emlékezni kell arra, hogy a külső és a belső térfogat mindig nagyon különbözik egymástól. Ebben az esetben ne felejtsd el ezt a koncepciót, mivel a telepítés mérete. Ezzel a paraméterrel becsülheti meg a modell méreteit, és nézze meg, hogy a fürdőszobába illeszkedik-e, vagy sem.

Összehasonlításképpen, a szabványos betűméret körülbelül 150 × 70 cm, míg a nagy betűméretek megközelítőleg a következő paraméterekkel rendelkeznek: 200 × 90. De most már vannak akril modellek is nagyobbak. A fürdő maximális hossza eléri a 3 métert. Az ilyen termékek biztonságosan nevezhetők medencéknek és nem betűtípusoknak.

Ez érdekes: a legnagyobb szilárd gránit fürdő mérete elképesztő. Magassága 2 m, a legmélyebb fürdő a világon - 1, 5 m. Ez a termék lekerekített alakú, amelynek átmérője 7 m. Természetesen egy ilyen modell a lakásban nem lehet pontosan telepíteni, hanem kívülről a magánszektorban akkor helyezze a helyére a medence.

A termékválasztás elvei

Mielőtt vásárolna egy betűtípust, egyértelműen meg kell határoznia a méretét:

 • A betűméretnek pontosan meg kell felelnie a belső térben tárolt területnek. Ha egy túl hosszú és mély betűtípus nem illeszkedik a fürdőszobába, akkor nem kell beszélni a használatának kényelméről;
 • Ha azt szeretné, hogy a helyiség a fürdőszobában ne tűnjön túlságosan zavarosnak, inkább a sarokmodellt részesíti előnyben. Ha éppen ellenkezőleg, a betűtípust "figyelem középpontjává" szeretné tenni, forduljon körbe és ovális termékekbe;
 • A kis fürdőszobák tulajdonosai is nagy kádat engedhetnek meg maguknak. Ebben az esetben egy nagyon mély, magas oldalú fürdő jó választás lehet;
 • Annak érdekében, hogy egy személy kényelmesen lehessen ülni a betűtípussal, kívánatos, hogy annak hossza megfeleljen a fogyasztó növekedésének és a test szélességének - testének volumenének;
 • Az elfogadható vízvezeték mélysége 60 cm, ilyen betűkkel biztonságosan benyúlik a fejébe. Ebben az esetben nem lesz különösebb probléma a modell oldalán lévő lépések során.

Telepítési jellemzők

következtetés

Mielőtt kiválasztaná a nagy vízvezetéket, mindig értékeljen néhány paramétert:

 • az ilyen berendezések felszerelésének valódi szükségessége;
 • a betűtípus könnyű használata a fürdőszobában;
 • a nagy modellek hatékonyságának hiánya;
 • a nagyméretű eszközök telepítésének árnyalatai.

Ha még mindig úgy döntesz, hogy hatalmas betűtípust kapsz, akkor a legfontosabb az, hogy örömet okoz Önnek és szeretteinek.

Nagy fürdő

A nagyméretű fürdőszobák bőséges tulajdonosai bármilyen méretű fürdőt tudnak magukkal vinni, beleértve egy nagyon nagy fürdőszobát.

A nagyméretű fürdőkádok a raktárakban szerepelnek, ahol számos különböző modell, anyag és berendezés található.

A legnépszerűbbek az öntöttvas, acél és akril fürdők. Mindegyik rendkívül megbízható és tartós, mivel nagy mennyiségben szükségszerűen nagyobb terhelést jelentenek, így a gyártók különös figyelmet fordítanak az anyagok és a szerelvények minőségére.

Egy nagy, vízzel töltött kád nagy tömeggel rendelkezik, ezért a modell kiválasztása előtt meg kell vizsgálnia, hogy a meglévő padló ellenáll-e. A terület kiszámítását nagyon óvatosan kell elvégezni, mivel a fürdőszobán kívül egyéb vízvezeték-felszerelést és a szükséges bútorokat is kell elhelyezni a szobában.

Meg kell jegyezni, hogy a nagy fürdők számára a további lehetőségek megválasztása különösen nagy. Kívánságra választhat hidromasszázs, aero masszázzsal és krómterápiával felszerelt fürdőt.

A nagy fürdők számára kínált formák gazdagsága egyszerűen elképesztő: a hagyományos négyszögletes, négyzet alakú, kerek, ovális, praktikus szögletes, sokszögű, végül fürdők, amelyek komplex, szinte skulptural alakúak.

Ha a szoba lehetővé teszi, akkor egy nagy fürdőt lehet elhelyezni a fürdő közepén egy lépcsőn álló kis dobogóra. Ez a belső megoldás különösen érdekes és fényűző. Továbbá, ebben az esetben a szabad hozzáférés minden oldalról nyitva áll a fürdõhöz, ami nagyon kényelmes. A legjobb, ha egy fürdetés közepén egy négyzet alakú szobában.

Ha úgy dönt, hogy egy nagy fürdőt vásárol, gondoskodnia kell a megfelelő kiegészítőkről. Egy ilyen fürdetéséhez speciális keverőre van szüksége, amely gyors vízzel való töltést biztosít (lehetőleg nagy vízáramot biztosító kaszkádvizet), egy matracot, amely csökkenti az alsó végtagok csúszását, a fejtámlákat és a korlátokat, így a fürdő működése nagyon kényelmes és teljesen biztonságos. Ha mindezeket a részleteket ugyanabban a stílusban veszi át, akkor nagyon nemes szettet kap.

Nem lenne felesleges emlékeztetni arra, hogy egy nagy fürdő jelenléte magában foglalja a biztonsági szabályok szigorú betartásának szükségességét, különösen ha kisgyermekek és fogyatékkal élők vannak a házban. Ebben az esetben szinte kötelező a speciális ülőhelyek, korlátok, gyermekülések úszáshoz, létrák a fürdőbe való belépéshez és kilépéshez.

A megfelelően felszerelt fürdő biztosan kivételes kényelmet és egészségügyi előnyöket biztosít.

A fürdő tipikus méretei: mérettartalom, mérés és választás

A fürdő kiválasztásánál sok dolgot figyelembe kell venni: anyag, szín, formatervezés stb. Az ilyen fontos tényezők egyik legfontosabb paramétere a fürdő mérete. Minden lakónak kényelmesnek kell lennie, és be kell illesztenie a fürdőszobát. Az ilyen típusú szaniterek választéka ma igen széles.

Standard fürdőkád méretek

A fürdő mérete több mutató. Néhányan tükrözik a tál vagy a kád hossza, szélessége és mélysége, azaz annak belső mennyisége, mások a termék külső dimenzióit jelzik. Az elsőek hasznosak lesznek, amikor a fürdőkádat bizonyos emberek igényei szerint választják ki, a második pedig - egy fürdőszobai belső töltési terv elkészítésekor.

Ez utóbbi esetben figyelembe kell venni a lábak hosszát, amelyen fürdőkád van. Általában állítható méretűek, amelyek lehetővé teszik a termék vízszintes beállítását.

Az ábrán a tipikus konfiguráció standard fürdõparamétereinek különbözõ lehetõségei láthatók. Minél rövidebb a termék, annál nagyobb a mélysége, kényelmes fürdőzést biztosít. A hagyományos fürdő medencéjének legelterjedtebb mérete 150x70 cm, mélysége pedig 60 cm A legtöbb vásárló számára ezek a méretek megfelelőnek tekinthetők, de a modern fürdőkádak modellje változatosabb. Választhat kád szélesebb vagy szűkebb, hosszabb vagy rövidebb és még mélyebb is lehet.

A megfelelő fürdő kiválasztása során figyelembe kell venni a ház minden lakójának építését és növekedését, valamint a fürdőszoba méretét. Nem titok, hogy a régi épületek házaiban a fürdőszobák több mint szerény méretűek. Itt gyakran használnak kis méretű fürdőket, amelyek mérete 130x70 vagy akár 120x70 cm. Ahhoz, hogy a víz ilyen fürdőben térjen el, annak mélysége kb. 70 cm legyen.

A nem szabványos méretű termékek, a szokatlan konfigurációk vagy az egyedi gyártású termékek költségesek lehetnek. Szerencsére a standard méretű modellek közül választhat a megfelelő opció.

A nem szabványos méretű termékek, a szokatlan konfigurációk vagy az egyedi gyártású termékek költségesek lehetnek. Szerencsére a standard méretű modellek közül választhat a megfelelő opció.

A kis méretű termékeket nem ritkán találják az értékesítésben, néha a termelésüket speciálisan megrendelni kell. A közepes méretű modellek 150x70 és 140x70cm paraméterekkel rendelkeznek. Mint már említettük, ezek a leggyakrabban használt lehetőségek.

A tágas fürdőszobában kényelmesen 170x70 és 180x80 cm méretű tálat helyezhet el, ez a legjobb választás a magas termetű emberek számára, akiknek átlagos paraméterei nehézkesen működnek. De emlékeztetni kell arra, hogy minél nagyobb a tál térfogata, annál hosszabb lesz a fürdõ és annál nagyobb a víz költsége.

Ezenkívül a standard fürdõk mérete nagymértékben függ attól, hogy milyen anyagból készül, mivel a gyártókat általában nemcsak a piaci igények, hanem a berendezések képességei is korlátozzák. Leggyakrabban fürdők a következő anyagokból készülnek:

A széles választékú választék öntöttvas termékekkel büszkélkedhet. Hosszuk 120x185 cm-es, a szélessége 70-85 cm. A speciális paraméterekkel rendelkező modell kiválasztásához speciális táblázatot használhat.

Ez az ábra jól mutatja az öntöttvas kádak tipikus modelljeinek külső és belső méreteit. Az ilyen termékek széles skálája meglehetősen széles.

Az öntöttvas fürdők nagy igénybevételnek örvendenek, mert rendkívüli megbízhatósággal rendelkeznek. De ezeknek a termékeknek jelentős fizikai súlyuk van. Az öntöttvasból készült fürdő nem lesz olyan könnyű felemelni a felsőbb szintekhez. Ezenkívül egy nagy vízzel töltött termék jelentős terhelést jelenthet az épület számára. A nagy öntöttvasfürdő megszerzéséhez tömegét az épület padlójának teherbírásához kell igazítani.

Az acél fürdők mérete lényegesen kisebb, mint az öntöttvas társaik, és sokkal olcsóbbak. És ezek a két fő előnye az ilyen termékeknek. Ellenkező esetben nem mutatják a legjobb teljesítményt: gyengén tartják a meleget, kevésbé tolerálják a kopást, instabilak, amikor jelentős súlyterhelésnek vannak kitéve, zajt keltenek a vizetől stb.

Mégis, az acél fürdők eléggé igényesek, bár nem olyan népszerűek, mint az öntöttvas típusok, mert nagyon kedvező áron. A túlzott zaj és a megnövekedett hővezető képesség problémáját néha sikeresen megoldják egy habréteg felhasználásával, amelyet a fürdő külső felületének kezelésére használnak.

Az acélkád standard méretei 150-180 cm hosszúak és 70-85 cm szélesek. A termék magassága általában 65 cm, részletesebb adatokat tartalmaz az összefoglaló táblázatokban.

Ennek a táblázatnak és kísérő rendszereinek segítségével lehetővé válik, hogy egy megfelelő méretű, közvetlen konfigurációjú acélfürdőt válasszanak.

Az akril kádak az erősséget és az öntöttvas jellegzetes hőtároló képességét ötvözik, miközben nagyon könnyűek. Az akril különböző árnyalatokkal festett, ami jelentősen bővíti a fürdőszoba kialakításának lehetőségeit. Az akril fürdők nagyon változatosak a konfigurációban és a méretben. A tipikus akrilfürdő hossza általában 160-180 cm, a szélessége pedig 70-120 cm.

Ez az ábra egy szabványos akril fürdő méreteit mutatja, amelyek csésze kényelmes anatómiai alakot kapott. Akril - tartós anyag, alacsony hővezető képességgel

Ezek az adatok nagyon feltételesek, mert az akril nagyon műanyag. A nem szabványos méretű fürdők többsége abból készült. A normál méretű modellek gyakran anatómiai alakúak, hogy a fürdő kényelmesebbé váljanak, és csökkentse belső térfogatát.

Az akrilból készült modern fürdők nagyon különbözőek lehetnek a méret, a konfiguráció és a színpaletta terén. A termék mérsékelt súlya megkönnyíti a szerelést.

A különféle akril fürdők egy hasonló polimerekből származó termékek. Ez az anyag egy új generáció, amelyet sokkal jobban tolerálnak a mechanikai terhelések. Ezenkívül felülete szennyeződést gátló tulajdonságokkal bír, ami nagymértékben leegyszerűsíti az ilyen rögzítők gondozását. A Quarilla fürdők drágábbak, mint az akrilból készült hasonló termékek.

Érdekes információ a megfelelő fürdő kiválasztásának problémáiról megtekinthető ezen a videón:

Bowl paraméterek követelményei

A fürdőben kényelmesnek kell lennie, elég tágasnak kell lennie. Az optimális hossz kiszámítása a ház legmagasabb bérlőjének magassága. A termék hossza nem feltétlenül azonos, fürödhet, ami kissé rövidebb, mivel a benne fekvő személy fejét oldalra pihenteti, és a térde kissé meghajlítható.

Az ábrán egy személy elhelyezése egy kádcsészében standard méretekben történik. A térdnek mindig a víz felszínén kell lennie.

Ha a magas házban senki sem más, akkor ne vegyen olyan modellt, amely túl hosszú. Amikor a csésze tele van vízzel, és a személy magassága nem elegendő ahhoz, hogy a peremhez illeszkedjen, a fürdés során kellemetlen érzés lehet. A fürdő szélességét - ahogy nem nehéz kitalálni - a legjobban táplált családtag paraméterei határozzák meg. Ebben az esetben hozzá kell adni körülbelül 10 cm-t a kapott adatokhoz, hogy kb. 5 cm-es rés legyen a fürdő oldalai és falai között.

A szabványos fürdők szélessége a leginkább nagyon eltérő építményekhez alkalmazkodik, csak olyan esetekben, amikor egy nagyon teljes személy használja a terméket, érdemel figyelmet. A fürdő mélységének olyannak kell lennie, hogy a látogató térde ne tapadjon a víz felszínére. Ha ez a feltétel nem teljesül, a vízkezelést végző személy nagyon nehéz kellemetlenségeket tapasztalhat. Amint már említettük, minél rövidebb a fürdő, annál mélyebbnek kell lennie.

Ha a kád mélysége meghaladja a 65 cm-t, szükség lehet speciális pódiumra, lépésre vagy székletre, ami segít a lépcsőn túlmenni a fürdő túl magas oldalán. Különösen nehéz ebben a tekintetben lehet gyermek vagy idős családtag. Mondanom sem kell, hogy a kisgyermekeket nem szabad a fürdőszobában hagyni felügyelet nélkül, különösen akkor, ha a modell egy mély tálat választ.

Fürdő a belső térben

Ha a tál mérete, az összes azonosított családtag számára megfelelő, akkor meg kell oldania a problémát, ha a terméket egy adott beltérbe helyezi. Ebben az esetben a szaniteráruk külső méreteivel kell működni. Kezdje el egy tervet egy fürdőszobával vagy fürdőszobával, ha egy kombinált szobáról beszélünk.

A tágas fürdőszobák boldog tulajdonosai nem fognak nagy problémát okozni ebben a kérdésben. Elég, hogy meghatározzák a vízvezeték, a rögzített bútorok, háztartási készülékek és egyéb tárgyak elhelyezkedését oly módon, hogy szép és kényelmes legyen a használat során.

Ha a fürdőkád méretét megfelelően választják ki, még egy kis helyiségben is elhelyezheti a szükséges vízvezetékeket. Nem szabványos fürdő vagy szimmetrikus sarokmodell lehet.

Érdemes olyan fontos szempontra gondolni, mint a fürdőszoba tisztítása. Ha a fürdőszoba és a fal, vagy más tárgyak között szűk hely van, ez nem akadályozza a vízkezelést, de ez komolyan megnehezíti a tisztítást. Nagyon gyakran a fürdőt egy díszítő képernyő mögé rejtett keretre helyezzük.

Ebben az esetben külön nyílást kell biztosítani a ház vízvezeték- és csatornarendszerének vízvezeték-csatlakozásához. Ha ezt a pillanatot kimaradtuk, egy kis javítás, például egy szivárgás miatt, nagyon kellemetlen lehet.

A csatlakozási pontokat is elővigyázatosnak kell lenni. A keverő a fürdő oldalára, a falra, és akár egy külön konzolon is elhelyezhető. Az elhelyezés különböző lehet: a fejben, a fürdő lábánál, a sarkon, a hosszú oldal közepén stb. Bizonyos modellekben már vannak kész furatok a keverő számára. Győződjön meg arról, hogy elhelyezése megfelel a tervnek, és a méret lehetővé teszi a kiválasztott keverő telepítését.

A legnehezebb a kis fürdőszoba tulajdonosai számára. Szó szerint számolniuk kell helyiségeik minden négyzetcentiméterével.

A szűk helyiségben lévő fürdőkádon kívül szükség lehet a fürdőszobai mosdókagyló, polcok vagy szekrények elhelyezésére, valamint tükör és lámpatestek, valamint kombinált fürdőszobák esetén WC is. Ha helyet biztosít vagy szükség van, automata mosógépet, szárítót stb.

Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a fürdőkád méretének megválasztásában, részletes tervet kell készítenie, jelezve rajta az összes tárgy helyét és méretét. Figyelembe kell venni a vízvezeték minden egyes elemének működésének sajátosságait Például nem kell gond nélkül belépni a fürdõbe, fürödni, fürödni, felszállni a vízben, zuhanyozni stb.

Ha a fürdőszoba közelében van más vízvezeték szerelvény, például egy mosdó, akkor fontolja meg, hogyan kell használni ezeket az objektumokat.

Nem szabványos méretű termékek

Az ilyen fürdők különleges figyelmet érdemelnek. Hasznosak lesznek azok számára, akik exkluzív designt kívánnak kialakítani a fürdőszobában, valamint a kis fürdőszobák tulajdonosai számára, sőt a különleges igényűeknek is. A leggyakoribb változat a fürdő nem szabványos konfiguráció - sarok modellek. Ez a konfiguráció lehetővé teszi, hogy a tágas fürdőt egy nagyon kompakt helyre tegye, így sok hely marad a fürdőszobában.

A sarokfürdők általában két azonos egyenes oldalával rendelkeznek, amelyek hossza 150-180 cm lehet, oldalra kapcsolva, a megfelelő átmérő kerületén hajlítva. A kompakt méretű, 90 cm-es oldalú szögletes fürdőkádak is alig találhatók, de az ilyen fürdőkádban egy magas ember számára aligha lesz kényelmes. Az ilyen modellek mélysége általában meglehetősen változó: 48-65 cm, ezek nagyjából 400 literes fürdőkádak. A 140-200 cm átmérőjű kör alakú modellek kizárólagosnak számítanak. Ezek a fürdők nagyon hatékonyak, ha teljesen vagy részben beépülnek a padlóba.

A kis fürdőszobák tulajdonosainak figyelniük kell az ergonómikus formákra. Az ilyen fürdőket úgy kell végrehajtani, hogy egy normál méretű vége van, és a második szűkült. A fürdő szögletes modelljének kompakt változata kiderül. Szűk helyiségben ez a szegélyezett szélszélesség felszabadítja a helyet más vízvezeték szerelvényekhez, például mosdókagylóhoz.

Az aszimmetrikus fürdő és a hasonló kialakítású és kialakított mosdókagyló még egy kis fürdőszobában is lenyűgözőnek tűnik.

Vannak olyan fürdő- és mosdókészletek, amelyek szabálytalan, hosszúkás alakúak is. Egy kis helyiségben az ilyen vízvezetékeket a közelben telepítik a helytakarékosság érdekében. Ilyen esetekben a falon elhelyezett hosszúkás kiöntő kagyló kényelmes lehet.

A kifolyócsapot egyetlen keverővel és mosdókagylóval lehet forgatni, és a fürdő feltöltéséhez. Az ilyen készletek nagyon elegánsnak tűnnek, különösen, ha az általános színsémában készültek, és az aszimmetrikus sarokkád szerény mérete nem zavarja a vízkezelés kényelmét.

Függőleges és ülő modellek - a fürdők másik változata, amelyek minimális helyet foglalnak el. Az elsőben állhatsz, az utóbbiaknak van helye. Ezek keskeny és mély tálak, sokkal kisebb területet foglalnak el, mint a hagyományos modellek. Egy speciális, zárt ajtót terveztek a bejárathoz, ami megkönnyíti a belépést a fürdőkádba.

Ez a szám tükrözi a szabványos méretű hip-fürdő eszközét és paramétereit. Az ilyen modelleket elsősorban a különleges igényű emberek számára tervezték.

A tömörség ellenére a kemény és függőleges modellek nem túl nagyok a keresletben, mert nem mindig adnak lehetőséget arra, hogy teljesen vízbe merüljenek. Leggyakrabban a hagyományos fürdőkád alternatívájaként használják, mivel a fogyatékkal élők, az idősek, a betegek számára sokkal kényelmesebbek. azok számára, akik valamilyen oknál fogva nehezen használják a rendszeres vízszintes modellt.

Az ülőfürdők mérete meglehetősen széles tartományban változik. A 120x110 cm méretű nagyméretű modellek a legkényelmesebbnek tekinthetők, a 120 vagy 150x70 cm-es modellek szabványosnak tekinthetők, és néhány ember kisebb méretű modellt szeretne: 100x70 cm.

A hidromasszázs berendezés érdekes és hasznos lehet mind a leengedő fürdő, mind a szokásos modell számára.

Ezeknek az eljárásoknak kimondottan egészségre gyakorolt ​​hatása van, hasznosak mind a különböző betegségek kezelésében, mind a forgalmas nap után történő gyógyuláshoz.

Természetesen a vevőnek mindig lehetősége van arra, hogy egy egyedi projekten létrehozott fürdőt rendeljen, amelynek mérete tökéletesen illeszkedik egy adott fürdőszobába. Leggyakrabban az ilyen termékek akrilból készülnek, mert jó teljesítményi jellemzőkkel bírnak.

A méretre szabott fürdőkád méretei, kialakítása és anyagai gyakorlatilag bármi lehetnek, és az ilyen termékek költsége szinte mindig nagyon magas.

De az akril nem az egyetlen lehetőség. A már említett vas és acél mellett a nem hagyományos anyagok fürdőjét is rendelheti. Például néhány ember inkább üveg, márvány, több anyag kombinációját veszi igénybe egy termékben. Teljesen nem triviális, hogy a fürdőkád belsejét egy nedvességtől ellenálló darabból vizsgálja. Ha úgy dönt, hogy fürdőt szeretne "megrendelni", akkor emlékezni kell arra, hogy egy ilyen projekt költsége nem olcsó.

Nagy fürdő (41 fotó): beépítési funkciók

Ebben a cikkben nagy fürdőszobának egy példát mutatunk be egy nagy fürdőszobának: a helyes méret kiválasztás, a fürdőkád szoba méretének és a nagy fürdőkhöz kapcsolódó egyéb finomságoknak a kiválasztása.

A fürdőkád leginkább tájékoztató jellegzetessége, hogy elősegíti a kezdeti benyomást, és meghatározza, hogy illik-e a fürdőszobába, vagy sem.

Példa egy nagy fürdőre

Fontos megjegyezni, hogy a belső tér mérete általában eltér a külső dimenzióktól, és van olyan dolog is, mint a szerelési méretek, amellyel megmérhetjük, hogy egy fürdőkád mennyire illeszkedik a fürdőszobába. Ezt a különbséget kompenzálják olyan szerkezeti elemek, mint a kettős falak, oldalak, elülső díszítőelemek és a modern fürdők alapvető jellemzői.

Válassza ki a fürdõ méretét

Példa egy nem szabványos fürdőre

Jelenleg az apartmanok a legismertebb klasszikus téglalap alakú kádak. Az ilyen fürdők hossza általában 150-170 cm, mélysége - 45-50 cm, szélessége 70-75 cm.

Az ilyen fürdők közepes magasságú emberek számára alkalmasak, és a nagy súllyal rendelkező sertés-vasfürdők fő hátránya ellenére azok alacsony költsége meglehetősen vonzó lehet azok számára, akik alacsony jövedelemszintűek.

Súlyosabb anyagi jólét esetén az embernek szélesebb választéka van, amely lehetővé teszi, hogy figyeljen a nagy fürdőkre - akril, acél, kerek vagy négyzetes, sokszögű és szögletes, vagyis különböző formájú és formájú fürdők.

Az ilyen fürdők méretei is változhatnak, három méter hosszúak lehetnek, ami azt eredményezi, hogy a fürdőt minél hamarabb mini-medencének nevezik.

A fürdőkád kiválasztásánál - függetlenül attól, hogy milyen fürdőt vásárol - nagy, felnőtt, nagy vagy standard, vagy bármilyen más fürdőkád, először is figyelembe kell venni a helyiség méretét, amelyben települ:

 • Nyilvánvaló, hogy nagy akril fürdő (vagy acél, öntöttvas) kell elhelyezni egy nagy fürdőszobában, és egy kis egy korlátozott helyiségű fürdőszobában.
  Az is fontos, hogy miként lehet felszerelni: akár egy nagy fürdő esetén is, a fürdőt akár a falhoz, akár a sarokba lehet felszerelni, így a szoba közepén szabad és a szoba közepén hagyva a kompozíció központi elemét képezve, pl.
  Kicsi fürdő esetén meglehetősen magas oldalak készülnek, amelyek növelik a térfogatát és kényelmét a fürdőben tartózkodó személy számára.
 • A fürdő kényelmét olyan paraméterek befolyásolják, mint a hossza és szélessége. Egy fürdésre tervezett fürdő esetében kívánatos, hogy a fürdő hossza megegyezzen annak növekedésével, és a test szélességével. Annak érdekében, hogy egy személy ne érezze magát kényelmetlenül a fürdőben, ha a fal és a fal között merülnek fel, legalább 5-6 centiméternyi helyet kell hagyni.
 • Az acél, öntöttvas vagy akril fürdõknek nagy mélysége legyen kb. 50-60 cm-re, így akár félig hajlított térdekkel is teljes vízbe merülhet. Ez a mélység azt is biztosítja, hogy kényelmesen haladjon az oldalra, még egy idős ember számára is.

Érdekes: a külföldi gyártók is kínálnak egy álló sarokkád, amelyhez légmentes ajtó tartozik.

Belépve a fürdőbe, a személy becsukja az ajtót, és a fürdőt vízzel kitölti a szükséges szintre. Hazánkban az ilyen fürdők széles körben elterjedtek, elsősorban a magas költségek miatt.

A fürdő optimális hosszúsága 10-15 cm-rel kisebb, mint egy személy magassága, és az optimális szélesség olyan érték, amely 10-15 cm-rel magasabb, mint a csípőjének féltengelye.

Emlékeztetni kell arra is, hogy mind a felnőttek, mind a babakádok egy időben növelik az elfogyasztott vízmennyiséget: a fürdő térfogatának növekedése a működtetés során a költségek növekedéséhez vezet. Figyelembe véve a felsorolt ​​körülményeket, pontosan kiválaszthatja a megfelelő méretű fürdőt.

Nagy fürdőméretek

Az acél, az öntöttvas vagy az akril nagy fürdők nélkülözhetetlen tulajdonsága egy nagy fürdőszobának. A vízvezeték-elemek kialakításának számos lehetősége áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a fürdő különböző helyszíneken történő felszerelését.

A következő fürdőtípusok megkülönböztethetők:

 • téglalap alakú;
 • Nagy sarokfürdők;
 • Nagy kerek kádak;
 • hex;
 • ovális;
 • különleges;
 • Klasszikus nagy fürdő.

Nem csoda, hogy a nagy fürdőszobák boldog tulajdonosai, javításokat végeznek, úgy döntenek, hogy egy nagy fürdőt telepítenek. Logikus, hogy másoknál gyakrabban, akril nagy fürdőt szerzettek a meglehetősen magas emberek, akik állandó kényelmetlenséget éreznek a 150-170 cm hosszú, standard fürdőkben, amelyek nem engedik teljesen lazítani, teljesen vízbe merülve.

Nagyméretű fürdők nem ritkák a modern vízvezeték-tartományban. A standard 120, 150 vagy 170 cm hosszú fürdők mellett a 180, 190, 200 cm-es és még nagyobb fürdők szintén kereskedelmi forgalomban kaphatók.

A fürdő szélességének és hosszának megválasztásához először is figyelembe kell venni tulajdonosának fiziológiáját és szokásait, valamint magának a fürdőszobának a lehetséges korlátozásait. Ezenkívül a kis létszámú személy kényelmetlenül érezheti magát egy 180-190 cm hosszú fürdőben, mivel nincs megállás, ami lehetetlenné teszi a pihenést. A fürdő kiválasztása során értékelni kell ergonómiáját, és csak akkor - a tervezést.

A nagy fürdőkapacitás általában növeli a csúszásgátló alját, ami nem csak a biztonság szintjének növelését teszi lehetővé, hanem egy kemény nap után is könnyebb pihenni.

Nagy fürdő választása

Nagyméretű fürdő

Jelenleg mind a nagyméretű öntöttvas fürdők, mind az acél vagy akril fürdők számos üzletben kerülnek értékesítésre, és ha nem állnak rendelkezésre a közelben, akkor a szállítást megrendelheti egy katalógusból kiválasztott modell kiválasztásával vagy egy online áruház szolgáltatásával.

De mielőtt kiválasztaná egy adott modellt, alaposan fontolja meg a különböző árnyalatokat, hogy elkerülje a különböző problémák megoldását a tervezett javítás folyamatában:

 • Először is meg kell határozni a fürdő paramétereit, például méretét, alakját és anyagát, és el kell dönteni, hogy a fürdőkád melyik helyet foglalja el a fürdőszobában.
  Például egy nagy baba fürdő vagy felnőtt meglehetősen lenyűgözőnek tűnik, ha a szoba közepén van elhelyezve, így bármely oldalról megközelíthető.
  Ugyanakkor az ilyen fürdők köré egy kis pódiumot építhetünk lépcsővel vagy dekoratív válaszfallal, amely a fürdő alját egy vagy több oldalra fedi le.
  Az ilyen árnyalatok előre megfontolása lehetővé teszi, hogy elkerülje a problémát a fürdő telepítésének folyamata és a design kiválasztása során;
 • Mindkét nagy akril fürdők és fémek a piacon különböző formák és alakzatok széles választékát képviselik, kezdve a klasszikus ovális vagy hosszúkás, díszítő lábakra szerelve, végigsimított díszes akril kádakkal, különböző vetítésekkel, polcokkal és hornyokkal, valamint dupla fürdővel szív alakú vagy szakadt, sokszögű, kerek stb.
  Egy adott forma kiválasztása teljes mértékben az Ön preferenciáitól és a fürdőszoba teljes belső kialakításától függ.

Fontos: lakást választani a fürdõszobában, kérdezze meg az építõt, hogy megállapítsa, hogy a padló képes-e a víz súlyát egy teljes fürdőben elviselni, ami elérheti a 300-400 kg-ot, és figyelembe veszi a fürdõ súlyát, különösen az öntöttvas, valamint a dobogó súlyát.

Az ilyen dolgokat előre kell kiszámítani a súlyos problémák elkerülése érdekében.

Példa egy nagy fürdőre

 • Nagyméretű fürdő megrendelésénél vagy vásárlásánál különféle tartozékokat kell előirányozni, például keverőt, a fürdő vízzel való töltését, a fenék alatti csúszást csökkentő betétet, valamint különböző kézidarabokat, fejtámlát stb. Annak érdekében, hogy ezeknek a részeknek a legvonzóbb megjelenését biztosítsa, kívánatos, hogy egyetlen színben és stílusban válasszák őket, a legjobb a vásárlás a fürdőszobával együtt.

Hasznos: egy nagy fürdő feltöltésének felgyorsítása érdekében kaszkádos keverőt vásárolhat, amely nem kör alakú sugár formájában szolgáltat vizet, hanem széles áramlású formában.

Nagy mennyiségű fürdőkád töltésének felgyorsítása érdekében nagy kapacitású keverőkészülékkel vannak ellátva, és számos modell esetében kaszkád töltést alkalmaznak, amely a funkcionálisan kívül esztétikai célt is szolgál.

Az ilyen töltés nagyon kényelmes a komfort hőmérséklet folyamatos ellenőrzéséhez fürdéskor.

A felsorolt ​​klasszikus és standard fürdőkből visszavonulva választhat még egy eredeti fürdőt is - például több embernek (kettő vagy többnek), a fogyatékkal élők számára kialakított fürdőknek és egy jacuzzinak, amelyet részletesebben meg lehet tekinteni.

Pezsgőfürdő

A pezsgőfürdőben (jacuzzi) beépített hidromasszázs nemcsak hozzájárul a pihenéshez és a relaxációhoz, hanem erős gyógyító hatással is jár az emberi test telítettségének köszönhetően oxigénnel. A hidromasszázs fúvókák szinte minden fürdőkádra telepíthetők, de a pezsgőfürdőben anatómiailag elhelyezkedő fúvókák találhatók, amelyek hatása akupresszúrához hasonlít.

Az ilyen fürdők egy vagy több ember számára kialakíthatók, alakjuk lehet ovális, kerek, négyzet vagy téglalap alakú. Az ilyen fürdő választása azt jelenti, hogy az ifjúság és az egészség sok évig tart.

Tippek a nagy fürdő kiválasztásához

A nagy fürdő kiválasztásához segítséget nyújt néhány fontos tipp:

 1. Mindenekelőtt a költségvetést kell kezelnünk, mivel a nagy fürdők nemcsak egyszerűek lehetnek, de számos fejlett lehetőséggel is rendelkeznek, mint például aroma és krómterápia, hidromasszázs stb.
  Válassza ki a méretet és a modellt a pénzügyi lehetőségekre alapozva. Ezenkívül meg kell fontolnunk, hogy a fürdőkádon kívül különféle vízvezetékeket és bútorokat kell telepíteni a fürdőszobában.
 2. Szükséges a nagyméretű fürdőkád telepítéséhez szükséges terület nagyságának helyes becslése, figyelembe véve, hogy mi kerül itt telepítésre a fürdő mellett - kiderül, hogy a terület túl kicsi, és jobb, ha kisebb, szélesebb szélességű és mélyebb fürdőt választanak.
  Ezen kívül, figyeljen a fürdőszoba alakjára:
  • A nagyméretű fürdőszobákban az elrendezés nem a legeredményesebb, ezért nagy mennyiségű szabad helyiséggel kívánatos egy szabadon álló kádat elhelyezni, körülbelül a szoba közepén, így szabadon hozzáférhet a mosogatóhoz, a WC-hez és a bútorokhoz;
  • Gyakran a legjobb megoldás egy nagy kerek vagy ovális fürdő telepítése. A kerek fürdő körül szabadon mozoghat, és az ovális lehetővé teszi, hogy jobban megszervezze a helyet;
  • Az aszimmetrikus vagy szögletes fürdő is érdekes lehet, így optimálisabban rendezheti a helyet, mint egy téglalap alakú vagy négyzet alakú 11111.
 1. Előzetesen meg kell fontolnia, hogy hány ember fog használni a fürdőszobát. Újabban az összes fürdőket csak egy ember számára tervezték, de most olyan fürdőket kínál, amelyek lehetővé teszik két ember számára, hogy teljesen vízbe merüljenek, és számos modell 4-6 fő befogadására alkalmas.
 2. A legjobb megoldás, ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre, a kád és a zuhany külön telepítése, de néha szükségessé válik ezeknek a funkcióknak egy eszközbe történő egyesítése.
 3. Figyelembe kell venni a fürdő bejáratának és kilépésének biztonságát is, különösen mivel a nagy fürdő magassága nagyobb lehet, mint a standard modellek magassága. Ezért gyakran szükséges a küszöb és a padlócsaptelep felszerelése.
 4. Szükséges továbbá figyelembe venni a fürdő saját súlyát is, amely függ a fürdő méretétől és az anyagtól, ahonnan készült, valamint a vizet (általában 300-350 l). A fürdés előtt meg kell tisztázni, hogy a padlók ellenállnak-e a fürdő súlyának.


Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az akril, öntöttvas és acél fürdők gyártói a standard fürdők mellett nagy fürdőket is kínálnak, jelentősen bővítve ügyfeleik számára a választék széles választékát. Függetlenül attól, hogy melyik fürdőbe van beépítve a fürdőszoba - normál vagy nagy - a legfontosabb az, hogy megfelel minden igénynek és maximális kényelmet biztosít.

Hogyan válasszunk egy nagy fürdőt az anyaggal és az alakzattal

A fürdőszoba a szoba, ahonnan kezdődik az új nap minden ember, és a nagy fürdők, mint a figyelem középpontjába, hozzájárulnak a teljes koncepció a belső. Ezen a teremben alvásunkra is felkészítjük a testünket, ezért a fürdőszobának meg kell felelnie az esztétikai okokból, a kényelem és a funkcionalitás szintjének minden szükséges követelményének. A fürdő kiválasztásánál a tervezés mellett figyelembe kell venni az ergonómiát is. A normál betűtípusokat nem lehet a magas embereknek kényelmesnek találni, a közepes méretű emberek számára pedig a 190 cm hosszú fürdő nem teszi lehetővé, hogy a nyugalom hiánya miatt teljesen lazuljon.

Leggyakrabban rendes téglalap alakú tálak vannak felszerelve a lakásokban, amelyek hossza nem haladja meg a 170 cm-t, szélességük 70-75 cm, mélysége 50 cm, azonban ezek a specifikációk nem mindenki számára alkalmasak. A nagy fürdők méretei 180 cm hosszúságúak és 80 cm szélesek, és a vevő képzeletére korlátozódnak. Azok számára, akik kényelmesen pihenni kívánnak, az optimális hossznak 10-15 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint egy személy magassága, és a szélességnek legalább 10 cm-rel nagyobbnak kell lennie a csípő mélységének felénél.

Különféle fürdők anyagonként

A gyártási anyagokban a leggyakoribbak a betűk, az akril, az öntöttvas és az acél, valamint az olyan luxusanyagok, mint a márvány és a gránit.

Akril fürdők

Az akril fürdők nagyon népszerűek a vásárlók körében. Az ilyen tálak versenyképes jellemzői a következők:

 • enyhíteni. A legtöbb esetben az akrilból készült tálca tömege nem haladja meg a 30-40 kg-ot;
 • hőkibocsátás Az akril nagyon meleg anyag, és egy öntöttvas edényhez képest az akril tál vizét 2-2,5-ször kisebb mértékben hűtik le;
 • különféle formák. Az akril a fürdő legelterjedtebb műanyaga. A nagy fürdők mérete semmilyen eszközzel nem korlátozódik, mivel a vákuumkamrában, fűtött állapotban bármilyen forma létrehozható;
 • zajelnyelés. A víz feltöltésekor nincs olyan zaj, amely az öntöttvasból vagy acélból készült fürdőkben van jelen;
 • helyreállítása. Az akrilból készült tálakat nagyon egyszerű frissíteni az akril használatával folyékony állapotban.

Vannak azonban adattermékek és hátrányok. A hőmérséklet, amelyen az akril megolvad, 160 Celsius fok, ezért amikor nagyon forró vízzel tölti fel, van esély arra, hogy a fürdő kissé deformálódjon. Az akril fürdők nagyon törékeny termékek, amelyek a tisztítószerekben jelen lévő rágcsálókkal károsodhatnak.

Nagy öntöttvas fürdők

Az öntöttvas fürdők a legtartósabbak és tartósabbak, szinte lehetetlen megszakítani őket. A tál leggyengébb része zománc, amely hajlamos a forgácsolásra és végül törölni. Ha kívánja, akkor új zománcot is behelyezhet. Az öntöttvas kád súlya nagy, átlagosan 140 kg, hossza 170 cm és szélessége 80 cm, ami megnehezíti a szállítási és átadási folyamatot lakáshoz vagy házhoz. A jól megtervezett edényt a zománc egyenletes eloszlása ​​és a gondos felületkezelés jellemzi. Jelenleg az öntöttvas fürdők különböző formákban és színekben találhatók meg, de drágábbak, mint az akrilalkatrészek.

Acél fürdők

Az acél tálak legértékesebb tulajdonságai alacsony ár és könnyű súly. Ezek az adatok sokszor kevesebbek, mint az öntöttvas betűk. A zománc bevonat gyakorlatilag nem tartalmaz pórust, ezért a szennyezés nem felhalmozódik a felületen. Ezenkívül az acéltartály felszerelését önállóan lehet kezelni. A hátrányok között a víz nagyon gyors hűtése és a töltés során magas zajszint következik be. Vékony falak esetén az ilyen termékek deformálódhatnak.

Különböző formák

A nagy fürdők a következő formákban vannak:

 • szög;
 • kerek;
 • ovális;
 • hexagonális;
 • fürdőkádak;
 • téglalap alakú.

Sarokfürdők

A sarokfürdőket az a tény jellemzi, hogy az egyik sarka egyenes, ami a szoba sarkához közel helyezkedik el. A modellek meglehetősen gyakoriak, ahol a széle a derékszöggel szemben lekerekített. A saroktálak felszerelése egy kicsit bonyolultabb, mint a téglalap alakú szerelés. A megbízható rögzítéshez és nagyobb stabilitás eléréséhez további keretet biztosít.

Kerek tál

A kerek tál nem lehet szűkös és kényelmetlen, és tökéletes nem csak a nagy emberek, hanem a szerelmesek a romantika, akik könnyen őrült össze. A kerek fürdõ nagyon tágas, ami biztosan örömet okoz a gyerekeknek. Ahol nem egy kerek tálban, akkor képesek lesznek ragyogni bővelkedni, szinte ugyanúgy, mint egy teljes körű medencében. A legtöbb modell figyelembe veszi a testszerkezet jellemzőit, ami növeli a kényelem szintjét. Azonban a legtöbb vásárló nagyra értékeli a kör alakú fürdőszobát, amely egy nagy fürdőszobának közepén helyezkedik el, ami drasztikusan megváltoztatja a belső teret. A design mínuszaiból ki lehet választani az árat, mivel ez még mindig elit vízvezeték és nem triviális technikai kérdések, amelyek a tál közepén történő felszereléskor merülnek fel.

Ovális és félig ovális fürdők

Az ovális vagy félig ovális tálak tökéletesen illeszkednek a belső terekhez, és sima és szokatlan átmenetek jellemzik őket. A klasszikus stílusú szobákban és a modern designban ugyanolyan hűvösek lesznek.

Hex Bowls

A hatszögletű betűkészletek vonzó alakjának köszönhetően a fürdőszobát különleges személyiségnek adják, sőt, szögletes fürdőként is kiválóak. A sarokbeállításnak köszönhetően ezek a tálak nagyon praktikusak és a modern belső térben jól néz ki.

Kádfürdő

Azok a fürdők, amelyek egyszerre két embert képesek elszállásolni, nagyon népszerűek mind az újoncok, mind a tapasztalt házastársak számára. Szélességben az ilyen termékek legalább 150 cm-t foglalnak el, így a telepítéshez szabad hely szükséges. A legnépszerűbbek a két akril fürdők. A súlyos méret ellenére ezek a modellek kevesebb helyet foglalnak el, mint a klasszikusok. Szintén a sarok fontok kényelmesebb illeszkedés. A vevők között nagy érdeklődés mutatkozik az aszimmetrikus fürdők formájában is, amelyek nyolc vagy trapéz alakúak. Egyes modellekben a fürdés egymással szemben áll.

Ha szeretné, kúrát rendelhet teljesen alakban, például szív formájában. Az ilyen termékek költsége azonban igen magas. A különféle formájú fürdők rendszeres használatához nem mindig kényelmesek, főleg a szállodai tulajdonosok rendelik, hogy "wow-effektust" idézzenek elő vendégeiktől.

Négyszögletes fürdők

Négyszögletes tálak a legkeresettebbek a piacon. A modern termékek különböző színekben és további funkciókban, például hidromasszázsban készülnek. Négyszögletes fürdõ - klasszikus, ami nem okoz csalódást.

Ajánlások nagy fürdők kiválasztására

Az adott modell előnyben részesítésének pénzügyi képességeit kell alapulnia, hiszen magában a fürdőben különféle bútorok és vízvezetékek is szükségesek.

Ezenkívül a gyártók mindenfajta kiegészítő funkcionalitást kínálnak: további karfák és fogantyúk, hidromasszázs, aromaterápia. A fürdőkádba beépített hidromasszázs a pihentető funkciói mellett hozzájárul az emberi test gyógyulásához oxigén telítődésével is. A hidromasszázs-fúvókák számos modellben megtalálhatók, azonban csak a pezsgőfürdőben lehet teljes körű akupresszúrát előállítani.

Figyelembe kell venni az ilyen műszaki jellemzőket, mint a töltött kád súlyát és a telepítési terület nagyságát. Gondolj előre, hogy hány embert fognak kialakítani. Most sok gyártó kínál fontokat tervezett két, és egyes modellek kényelmesen elhelyezésére 4-5 embert egyszerre.

Biztonságos bejárat és kilépés szükséges. További lépések nagy modellekhez kapcsolódnak. Bizonyos modellekben beépített zuhanyt biztosítanak, azonban a szabad helyek jelenlétében jobb, ha a zuhanyt külön kell elhelyezni a fürdőtől. A fürdéskor bizonyos mértékű kényelmet biztosít a csúszásgátló alja.

A nagy fürdőkben a kerámia burkolatok kombinációja más típusú bevonatokkal jól néz ki. Például fa vagy fém panelek. Különböző meleg színekkel a szoba nem kapcsolódik a kórházhoz, és a természetes bőrlapok lakkozott bútorokkal vannak kombinálva.

A fürdő belsejének hangsúlyozásához használhatja a pódiumot, ahol elhelyezheti a csatornahálózatokat, vagy különféle háztartási cikkeket tárolhat.

Még nagy teret is biztosítva, ne terhelje túl a helyiség belsejét mindenféle szekrénnyel. Hagyjon több helyet a könnyedség és a szabadság érzésére.