Legfontosabb > Bútor

Fa kád

Az emberek hozzászoktak vashoz, acélhoz, akril fürdőhöz és márvány kádhoz. Azonban, miután először hallották egy fa kád nevét, van egy bizonyos kétértelmű benyomás. De ha egy kicsit mélyebbre nézünk, akkor egy fafürdõben nincs semmi természetfeletti, hiszen minden újdonság egyszeres lesz. A több évezredekig a legkülönfélébb fürdőkádakban, hordókban és medencékben előállított alapanyagok voltak fa. Mindezek a tárgyak a meglévő fürdők elődjének szolgálták.

Hatalmas érdeklődés a fa fürdőjében, teljesen tisztázott. A fa felhasználása a háztartási tárgyak gyártásában korunkban egyedülálló és nagyon drága. A fadobozok jó versenyben vannak a műanyag termékekkel, amelyek mindennapi életünkben szilárdan megalapozottak.

Ha megnézed, a szaniterek gyártásában használt fa nem a legalkalmasabb anyag, bár az egyedüli természeti anyag és a termék szokatlan megjelenése újra megismétli az ellátás minden nehézségét, valamint az ilyen negatív szempontokat.

Hogyan fából készült fürdők

A fából készült fürdők ilyen kőzetekből állnak, amelyek víztaszító tulajdonságúak. Jó a vörösfenyőből, tölgyből, mahagóniából, cédrusból, wenge-ből, teakből készült, vagyis olyan sziklákból, amelyeknek használatát évszázadokig hajók építéséhez használták. Ezenkívül a jelenlegi technológiák lehetővé teszik a fából készült fürdők védelmét, a nedvességtől, és felhasználásuk is a felhasznált fa természetes szépsége.

A fafürdõk gyártása olyan részekben történik, amelyek késõbb össze vannak kötve. Kvalitatívan finomított és speciális lakkokkal kezelt alkatrészek egyetlen termékből állnak, az elemek sima átmenetek között. A híres tervezők szeretnek fából készült fürdőt alakítani emberek vagy hajók formájában. A fából készült fürdők jól illik a Zenhez, a környezethez és a minimalizmushoz. Amikor fürdőként használják ezeket a stílusokat, olyan tárgyakká válnak, amelyekből a jövőben taszítják őket. Gyakran a fürdõ a kád közepén helyezkedik el. Így a fából készült fürdők vonzzák a figyelmet az emberek meglátogatta ezt a szobát, és még inkább ad egy benyomást egy fényűző szoba.

Kevésbé gyakori, de a legegyszerűbb gyártás is a téglalap alakú, tömör fából készült fürdők. Annak érdekében, hogy a fürdő még kényelmesebb legyen, a fejtámla a fejtámlájába kerül. Ez a fürdő nagyon szép és lenyűgöző.

Hordók és kádak

Barrel fa kád

De mégis, a fürdők továbbra is keresletet igényelnek, ami fából készült kádakból és hordókból áll. A gyártás egyszerűnek tűnik, azonban ezeknek a termékeknek az alja és oldala különálló táblákból áll, amelyek sárgaréz vagy réz gyűrűvel vannak összekapcsolva. Ezeknek a termékeknek a megbízhatósága és tartóssága csak az alkatrész pontos felkészítésével érhető el, és a termékek egy tömítőanyag segítségével is kapcsolódnak. Az ilyen fa fürdők oválisak vagy kerekek.

Fürdőkádasok

Mivel a beszélgetés a fából készült fürdők előnyeire fordult, azt mondhatjuk, hogy gyógyító tulajdonságokkal, fényűző megjelenéssel és természetesen az eredeti természetes megjelenéssel rendelkeznek. Az ilyen fürdők felvétele után megszabadulhat az álmatlanságtól, a fájdalom szindrómáitól, az idegességtől és a test letargiájától, valamint leírhatatlan élvezetet kaphat. Gyakran úgy gondolják, hogy egy ilyen fürdõben a sebek gyógyítása a lehetõ leghamarabb segít. Amikor a víz hőmérséklete elérte a 40 ° C-ot, a test munkafolyamatai fokozatosan javulni fognak.

Fa kád - exkluzív a fürdőszobában

A higiéniai kérdés már régóta zavarja az őseinket. Fahordókban, főként tölgyekben víztelenítettek, mivel a természetes összetétel egészséges hatással volt az emberi testre.

A technikai fejlõdés fejlõdésével az emberek egyre inkább tartósabb és funkcionálisabb ilyen jellegû egészségügyi berendezésekre, például acélra, öntöttvasra, akrilra és még márványra is váltottak. De a fából készült fürdők továbbra is népszerűek, és nemcsak funkcionális terhelést hordoznak magukban, hanem a díszítés önálló tárgyaként is használják.

A fa felhasználása korunkban a dekoráció különböző területein az emberek természetes és ártalmatlan nyersanyagok iránti növekvő vágya.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy a fából készült építőanyagokat csak a padló elkészítésére lehet használni, de ez a meggyőződés nem megfelelő. A fából készült fürdő mindig exkluzív és meglehetősen gazdag.

előnyök

Úgy vélik, hogy a víz és a fa összeegyeztethetetlen egymással. De a valóságban ez nem így van, mert víz nélkül nem lenne fák a természetben, hanem minden élőlény. Ezenkívül létezik olyan módszer, amellyel a faanyag feldolgozását hosszú ideig áztatják, majd a faanyag igen erős lesz. Az anyag ilyen feldolgozás után felmerülő költsége elég nagy.

Azok a személyek, akik vízfürdõkkel kezelik a vízkezelést, nagy ötletük van arra, hogy mennyire jól pihenhetnek.

Ez annak köszönhető, hogy a fa a természetes összetevők speciális elpárolgását bocsátja ki, ami pozitív hatással van a betegre és gyógyítja. Más anyagok fürdőzése nem hozhat létre ilyen pozitív hatást.

A fából készült fa környezetbarát és tartós. A legfontosabb dolog - elvégezni a helyes eljárást az ellátás, és ez szolgál majd sok éven át. Például egy fafürdõ hosszú ideig nem maradhat víz nélkül, mivel megrepedhet.

Fontos tényező a fafajok vizuális vonzereje is, ami nem csak a szemet gyönyörködtető, hanem elősegíti a pihenést.

hiányosságokat

Az ilyen anyag hátránya, hogy egy ilyen fa költsége meglehetősen rendes.

A mínusz az is, hogy gondosan törődned kell velük a fával, nem szabad fürödni az állatokat és mosni egy ruhát ilyen fürdőben, mivel a fa a legkisebb részecskék miatt tovább romlik, és káros anyagokkal átitatja őket, ami hátrányosan befolyásolhatja az emberi egészséget.

Ezenkívül a fafürdõben történõ tõkemosás nem örvendetes, mivel a faanyagok úgy gondolják, hogy tökéletesen felszívják a test zsíroit, ami elrontja a felületét. Ezért egy jó kiegészítő ez a készülék egy zuhanyzó.

A teremtés technológiai folyamata

A fából készült fürdők különböző formájúak és méretűek, és minőségükben is változhatnak. Termelésük során bizonyos vízálló fajtákat használnak, amelyeket most is megvitatnak.

A hazai gyártók nyersanyagként faanyagot, például tölgyet, cédrust és diót használnak.

A külföldi minőségi fa nem elmarad a miénktől. A kullancs, a wenge és a zebrano nagy kopásállósággal és nedvességállósággal rendelkezik, ami hozzájárul a hosszú távú működéshez. E tekintetben nem ritka, hogy a fa felhasználható különböző úszó edények kialakításához.

Napjainkban a fa alapanyagokat gondosan feldolgozzák különböző gombaellenes szerek, aminek következtében a vízkezelés elfogadása ártalmatlanná vált az emberi szervezet számára. Ennek köszönhetően a védő tulajdonságok is megnövekedtek, ami megóvja a fürdőt a törésektöl és a szivárgásoktól, és hosszú ideig tartja a fürdő eredeti formáját.

A készítés azzal kezdődik, hogy a kis méretű fa táblák szorosan egymáshoz vannak kötve. Ez lehetővé teszi, hogy különböző formákat hozzon létre a fürdők számára. Később a felületet polírozzák, és védő lakkot alkalmaznak, amely nem tartalmaz veszélyes anyagokat.

Idővel a fafeldolgozási folyamatok egyre jobban javulnak, ami nemcsak a pusztítás megóvása érdekében, hanem az eredeti megjelenés megőrzésében is segít.

Az árkategória az alkalmazott nyersanyagoktól függ. A jó fafürdő sokkal többet jelent, mint az öntöttvas vagy az akril. Ez annak köszönhető, hogy ez a típusú vízvezeték elit és egyedülálló, mert szinte kézzel készül. A tömeggyár termeléséről, és nincs semmi kérdése.

A fafürdõ kiválasztásakor figyelembe kell venni annak nedvességállóságát.

A legjobb anyag a wenge, teak, mahagóni és vörösfenyő fás fák. Nem csoda ezekből az anyagokból idők óta teremt hajókat és hajókat. Az ilyen fürdők ára több mint 10 000 dollár lehet, míg a demokratikusabb fajok, például a dió és a nyírfa fürdője sokkal kisebb költséggel jár.

Például egy vörösfenyő fürdõt találunk körülbelül 50 000 rubelre és teakfa - 100 000 rubelre.

Fürdőszobák a dekoráció tárgyaként

Számos érdekes tervező modell létezik a fa kádakból, négyszögletes, ovális és kerek, hajó alakú változatokig.

Ez a típusú vízvezeték kedvezően illeszkedik szinte bármilyen stílusban. Leggyakrabban a fürdő még a teljes belső tér összetett központjaként is szolgál. Ez a technológia jellemzője mindig elegáns és harmonikus.

Kiválóan fából készült fürdő minimalista vagy keleti stílusban fog kinézni a belső térben.

A szobát természetes motívumokban kell tartani, közel a természeteshez. A fából készült betű kombinációja ugyanolyan mosogatóval vagy faburkolattal lenne ideális.

Érdekes megoldás az, hogy a fürdőt egy külön pódiumra helyezzük, ami egyedülálló varázsa.

A drága fából készült vízvezetékek használata nagyon jól követeli a tervezők, mivel ez hozzájárul a belső tér kialakításához.

alak

A fürdők különféle alakúak lehetnek, a négyszögletes beépített ágyak nagyon népszerűek, mivel meglehetősen eredeti megjelenésűek. Egy ilyen látszólag durva fürdőben, egy sima vonalú ágy lehetővé teszi a pihenést és a lazítást.

A fából készült különböző minták hatalmas mennyiségűek az egyszerű raklapoktól, a zuhanykabinoktól a dekoratív faldíszekig. A fa színekkel ellátott fürdőszoba emlékeztet a természet emberére, ami örömmel jelentkezik.

A hordó fürdők nagyon gyakoriak és különböző változatokkal rendelkeznek, például ovális vagy kerek, stb.

A kastélyban lévő házak nagyon arisztokrata fából készült kádak, hordók formájában, mint az ősi időkben.

A hordó fürdők szorosan illeszkedő fából készülnek, rézkarimával megerősítve, réz helyett sárgaréz is használható.

Ez a forma elsősorban a víz alatti masszázs funkciójú jakuzzival rendelkezik.

Vannak hajók formájában is fürdők. Van egy bizonyos összefüggés a fa és a hajó között, esett még akkor is, amikor az olasz fürdőszobai építőművészek megváltoztatták termelésüket fafürdők gyártására. Ezek a fürdők nagyon szépek és a fürdő fő dekorációja.

Fából készült fürdőkád

Ha egy embernek van egy építõi képessége, és tudja, hogyan kezelje az eszközöket, akkor minden megtörténhet, ha szükséges.

A fürdőszoba kialakítása meglehetősen nehéz feladat, de meglehetősen megvalósítható. Jobb téglalap alakot használni, mivel könnyebb gyártani és jó feszességet biztosítani. Egy ilyen fürdő, ha keményen kipróbálod, kivághatod a tömör fából. Természetesen ebben az esetben nem lehet speciális technikai eszközök nélkül.

A képen látható egy vörösfenyő fürdő rajza, annak magassága, hossza, mennyisége és súlya.

Tekintsünk egy téglalap alakú fürdőt. A legfontosabb dolog az, hogy amikor elkészül, pontosan be kell állítani az alkatrészeket egymáshoz úgy, hogy ne legyenek hiányok vagy rések. Ellenkező esetben a tömörség megszűnik, amely állandó szivárgással teli.

Nagyon fontos, hogy alaposan polírozzuk a fát, hogy a vízkezelés elfogadása biztonságos és kellemes legyen.

A fürdő belső része nem lakkozott, csak polírozott. A külső oldal megfelelő védőbevonattal ellátva hosszú távú működtetésre.

A vízkezelés sok ember számára rutinszerű és rendszeres gyakorlat, de néhánynak kellemes szórakozássá válik. Az ilyen személyek számára a fából készült fürdő nélkülözhetetlen tulajdonsága a belső tér.

Fürdőkád egy fáról: eszköz, típusok, paraméterek, utasítások független gyártásban

Érdekes megoldás - fürdőkád. Az ilyen eredeti mozdulat meglepni fogja a vendégeket és ismerősöket, és különleges légkört teremt. Az egyik probléma - a faáruk költsége meglehetősen magas. A vízvezeték elhelyezéséhez 5000 és 25 000 euró nem mindenki képes.

De ha igazán akarsz, akkor a lehető legjobb megoldást találod ki a helyzetből - készítsd el a terméket a saját kezedben.

Egy fafürdő eszköz és paraméterei

Miután meghozta a döntést egy eredeti, színes fából készült higiéniai eszköz létrehozásáról, többet szeretne megtudni eszközéről és paramétereiről. Ez nem egyszerű feladat - egy ilyen termék nem fog megjelenni a piacon. Büszkék vagyunk a jól ismert szaniteráruk gyártóinak több évtizede.

Hogyan működik ez a típusú vízvezeték?

A fából készült fürdő funkcionális tartály, amelyet úszásra terveztek, valamint acél, akril, öntöttvas munkatársait. Ezért rendelkezik az ilyen jellegű termékekkel jellemezhető elemekkel - egy lyuk a leeresztéshez, túlcsorduláshoz, lábakhoz.

Ezenkívül a modelltől függően kiegészítő eszközökkel is felszerelhetők - fúvókák hidraulikus eljárásokhoz vagy aero masszázshoz, fénykromatográfiához, zenéhez, távirányítóhoz és egyéb funkciókhoz.

A fürdő modell különböző telepítési lehetőségeket javasolhat. Néha talapzat vagy fa lábak szükségesek. Az első esetben nagy helyiségnek kell lennie, ahol a csésze elfoglalja a központi helyet. És a másodikban - egy szerényebb szobában lehet.

Fa fürdő paraméterek

A fából készült fürdőtartály különböző méretű, súlyú, alakú, falvastagságú lehet. A jellemzők a modell minőségi jellemzőitől függenek.

Ha ez a termék hordó formájában van, akkor az oldalak és az átmérő magasságáról beszélünk, amelyet a kapacitás - egy, kettő, négy, hat vagy több ember befolyásol.

A fából készült vízvezeték-modelleket kínáló olasz társaságok a fejlesztésre és a különleges technológiára összpontosítanak, amellyel egy tálat hoznak létre, amelynek falvastagsága a szélén áll - ez egy remek vékony falú fürdő.

Alapvetően eltérő megközelítés a gyártók számára, akik hangsúlyt fektettek a durva struktúrákra, amelyek a rusztikus vagy primitivizmus stílusában igényt tartanak a vidéki házak belsejének kialakítására.

Az ilyen anyagok fürdőjének hossza 1,8-2 m vagy annál nagyobb lehet, a szélessége pedig 70-76, 78, 90, és ez nem a határ. A fő jellemző, hogy a legtöbb tálak rendelésre készültek. Ezért a gyártási folyamat során figyelembe veszi az ügyfél kívánságait.

A termék súlya teljes mértékben a méretétől függ, és 60 kg-ról 300-ra és annál is több lehet. Ha a kívánt változat súlya kevesebb, mint 30 kg, akkor fontolja meg a fás eredetű - valószínűleg a ravasz eladó próbál eladni egy polimer fürdő egy fa áron.

Ami a térfogatot illeti, a méretek is befolyásolják - akár 280, akár 500-700 liter lehet, például ha a kapacitást 3-4 személyre szánják.

Meglévő típusok és formák

Annak érdekében, hogy a saját kezű fából készült kád, a szemet gyönyörködtető és az eljárások fogadására örömet szerezzen, nagyon ismerősnek kell lennie a termékek jelenlegi formáival és tulajdonságaival.

Az Ön által választott változat megvalósítható - ezek közül néhány a famegmunkáló gépek segítségével csak az asztalosmunka keretében reprodukálható.

Az egészségügyi tartályok formái az ablúziók számára nagyon eltérőek.

Az ovális téma egyik változata a termék formájának tekinthető, és megismétli az úttörvény körvonalait - itt a rugalmas vonalak és az úszás kecsessége kombinálódik az anyag természetes szerkezetével, ami leírhatatlanul könnyedséget és természetességet ad.

A szokatlan formák mellett a gyártók különböző anyagok kombinációját kínálják fából - polimerekből, üvegből, fémből.

Néha egy polimer terméket helyeznek a fa keretére, és kiegészítik azt egy díszlécekkel, amelyek megkönnyítik a belsejében lévő tál belépését.

Az űrlapon kívül a termékek az anyagtípusonként különböznek egymástól - az eredeti tartály gyártásánál nem mindig, hogy szilárd fát hoznak.

Megjelenésként ezekből az elemekből származnak a fa fürdők:

 • tömör fa törzs;
 • nagy darabok;
 • brusochkov;
 • kis lemezeket, vagy más néven szegecseltek;
 • furnérből.

Az utóbbi lehetőség olcsóbb termékekre vonatkozik. Természetes és mesterséges furnér hozzárendelése. Az első esetben a termék természetes anyagokkal van összefüggésben. Sőt, a dekoráció a luxus jachtok is használják furnér értékes fa.

De a második olyan modern technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy létrehozzon egy fa szerkezetet. Ez a fürdőnek előnyei vannak, de semmi köze a fahoz, kivéve a polimer bevonat mintáját, ami utánozza a fa szerkezetet.

Ahhoz, hogy felismerjük az utolsó lehetőséget, meg kell vizsgálnunk a cég javaslatát - ha ugyanazt a modellt kínáljuk különböző színekben - kőris, tölgy, cseresznye, dió és más változatok, és az ár majdnem ugyanazon a szinten van, akkor a jövőbeni terméknek semmi köze a fahoz.

Az egészségügyi termékek költségeiről

Gyakran a természeti fából készült fürdő kipróbálása hihetetlen értékű. Nem minden felhasználó könnyen kaphat $ 25,000 / eurót egy pénztárcából, és fizet egy fürdőtartályért. Hagyja az eredeti, kézi munkával készült.

A megmentés vágya hamis vásárláshoz vezethet. Egy dolog, ha valaki tudatosan megy erre a lépésre, de egészen más, amikor szilárdan meg van győződve arról, hogy természetes fából készült álló tárgyat vett.

A következő jelek megtévesztik a következőt:

 • egységes ismétlődő minta;
 • meglehetősen könnyű;
 • gyanúsan alacsony költségek;
 • különböző színű modelleket kínálunk - dió, cseresznye, arany tölgy vagy vasfém utánzás.

Egy ilyen javaslat riasztó lesz - a tál gyártásához a szokásos és egzotikusabb fák kőzetét használják. Ráadásul a legjobb megoldás egzotikusnak számít, szokott magas páratartalmú körülmények között élni.

A kezelés fő célja az anyag vízzel szembeni ellenálló képességének biztosítása. Ideális esetben olyan értékes kőzetet használjon, amelyet sok évig tartó árvíz elszenvedett. Bár e drága anyag hiányában mesterséges módszereket alkalmaznak.

A fürdés előtt végzett minden eljárás drága és sok időt vesz igénybe. Ráadásul az anyagköltség - egyes fajták elárasztják a képzelet árát 1 méterre.

Nem meglepő, hogy a kullancs sárgás-narancssárga fája, sötét csíkok, a vörösesbarna mahagóni masszív, vagy a fekete-barna eben hang csak arra szólít fel, hogy a termelés megőrizze az anyag természetes színét és textúráját.

Olcsóbb anyagok - vörösfenyő, tölgy, cédrus, hárs, fenyő. Mindegyik kiválóan alkalmas úszómedencék építésére. Sikeresen alkalmazzák őket, mert képesek rosszul felszívni a vizet.

Útmutató az öntermeléshez

Ha úgy döntenek, hogy díszítik a fürdőszobát az eredeti betűtípussal, és nincs elég pénzük ahhoz, hogy megvásárolhassák az Önnek tetsző opciót, akkor meg kell kapnia az utasításokat arra vonatkozóan, hogyan készítsünk fafürdõt olcsó fából a saját kezünkkel. Különösen azért, mert ez tényleg otthon történik.

Fürdhetnék a saját kezemmel?

A famegmunkáláshoz asztalosipari szerszámokat, többek között darálót, többfunkciós famegmunkáló gépet igényel. Szükséges lesz olyan eszközök megvásárlása, amelyek lehetővé teszik a jövőbeli kapacitáshoz szükséges jellemzőket - impregnálás, alapozó, tömítőanyag, ragasztó, fa lakk.

Fontos, hogy az előállítás során felhasznált keverékek ne tartalmazzanak mérgező szennyeződéseket, és könnyen érintkezhetnek egy körülbelül 70 fokos folyadékkal. Valóban, a jövőben, hogy töltse a fürdő meleg vízzel.

A fürdőtartály legegyszerűbb módja egy fa hordó összeállítása. Itt nincs szükség további vegyületek feldolgozására - elegendő a szegecsek rögzítése és a fém heveder rögzítése.

telefonkönyv

Más üzletből származó termékek

Nyomtatáshoz

hírek

hasznos

Medencék, fürdők, zuhanyzók> Fürdők

A fából készült kádak a divatban vannak. Sőt, ez nem a divat, ami jön és megy. Most csak az emberek igyekeznek magukkal körülvették azokat a dolgokat, amelyek nemcsak szépek, hanem biztonságosak is. És egy ideális - egészséges.

Sok természetes anyag rendelkezik ilyen tulajdonságokkal. Régóta használják őket, azaz hasznosnak tekinthetők bizonyítottnak.

Az egyik ilyen anyag természetes fa. A modern szintetikus anyagok cseréje azonban nem mindig indokolt. A fa szépsége, a meleg, amit ad, a gyógyító tulajdonságait nem helyettesítheti semmi. És a fa fürdők bizonyítják a legjobban.

Fürdő cédrus. Végrehajtás 1

 • Anyag: Szibériai cédrus
 • Súly: 100 kg
 • Hossz: 170 cm
 • Szélesség: 78 cm
 • Magasság: 65-80 cm
 • Falvastagság: 4,5 cm
 • Megjegyzés: Az összetevők megjelenése eltérhet a fényképeken feltüntetettektől, ami nem rontja az áru műszaki jellemzőit, funkcióit és megjelenését.

A fürdőre nem csak a higiénia és az ablúció szükséges. Lehetőség van kontrasztos eljárások kidolgozására a gyógyulás és az immunitás növelése érdekében. A szokatlan design stílusos fürdője a belső tér eredeti eleme. A fürdők és a szaunák számára nem elég szabványos megoldásokat használhat. Örülök, hogy nagy örömet szerezzenek a gőzfürdőben.

Az együttműködő technológiák lehetővé teszik az olyan értékes fafajok fürdését, amelyek idővel nem fognak áramlani vagy repedezni. Cédrusfürdőnk nem egy szokványos változata a fürdőkomplexum praktikus készletének. Nem csak díszíti a megjelenést, hanem minden eljáráshoz is gyógyító előnyöket nyújt.

Fürdő cédrus. Végrehajtás 2

 • Anyag: Szibériai cédrus
 • Hosszúság: 140 cm
 • Szélesség: 78 cm
 • Magasság: 70 cm
 • Falvastagság: 4,5 cm
 • Megjegyzés: Az összetevők megjelenése eltérhet a fényképeken feltüntetettektől, ami nem rontja az áru műszaki jellemzőit, funkcióit és megjelenését.

Szereted a szokatlan részleteket a lakásod tervezésében? Ezután határozzon meg egy merész lépést - helyezze be a WC-szobába cédrusfa kádat, amely kényelmes széken helyezkedik el hátul. Az ilyen merész tervezési döntés nem okoz csalódást. A cédrus nemes színe, a textúrájának érdekes mintája átalakítja a fürdőszobát. Az eredeti szobába fordult. Vezesse a kezét az új fürdő falán - nem az, mennyire kellemes a természetes fát érezni? És a szag! Mindig emelkedik ebben a teremben, védi háztartását a vírusos betegségektől, és hasznos anyagokat használ fel.

Vörösfenyőfürdő

 • Anyag: vörösfenyő
 • Súly: 126 kg
 • Hossz: 170 cm
 • Szélesség: 78 cm
 • Magasság: 65-80 cm
 • Falvastagság: 4,5 cm
 • Megjegyzés: Az összetevők megjelenése eltérhet a fényképeken feltüntetettektől, ami nem rontja az áru műszaki jellemzőit, funkcióit és megjelenését.

Az eredeti textúrával és színnel rendelkező luxus vörösfenyőfürdő a személyes orvosod lesz. Az immunitás növelésére, hideg vagy súlyosabb gyulladás gyógyítására - mindez azért lehetséges, mert a víz hatása telített a fából származó hatóanyagokkal. A vörösfenyő aromája nem csak kellemes, képes javítani a hangulatot és enyhíteni a depressziót. A jó közérzet, az életerő és a kiváló hangulat a boldogság alapvető elemei, így a vörösfenyők viszonylag magas költsége sem csökkenti az ilyen termékek népszerűségét. A vörösfenyők nedvesség hatására nem romlanak és hosszú ideig tartanak.

A fából készült fürdő olyan emberek választéka, akik valóban törődnek az egészségükkel. Végül is a fa sok hasznos anyagot tartalmaz. Különösen akkor, ha olyan fafajokról van szó, mint a cédrus, a vörösfenyő és a tölgy.

Ráadásul a faanyag termékei természetesen a feldolgozás és gyártás technológiájával összhangban megtartják ezeket a hasznos tulajdonságokat.

A fürdéskor ez különösen fontos. A fából készült fürdőben lévő víz különleges tulajdonságokkal rendelkezik. És ezért előnyös az egészségre. Nap mint nap gondoskodik az egészségi állapotáról, és anélkül, hogy valami különlegeset tenne, csak fürödni - nem csodálatos?

Természetesen sok embernek van egy kérdése: "A fafürdő hosszú ideig tart?" Valójában semmit sem szabad várni a víz és a fa gyakori érintkezésétől. Valójában mindez a fából való helyes megválasztástól és a gyártási technológiától függ. A fából készült fürdők kialakításához nedvességálló faanyagokat választottunk: tölgy, vörösfenyő, cédrus.

Fürdők és fürdők

Fürdőkádak és fa kádak - környezetbarát és kényelmes

Az eredeti betűtípusok és a fából készült fürdők nagyszerűen kínálják a nyilvános fürdőszobát és a vidéki házat. Az online áruházunkban tetszőleges formájú termékeket választhatunk ki természetes fából, a betűkészletet a javasolt opciók nagy számából választva.

Az előnyök a vásárlás az üzletben "Ajándékok Cedar"

A természetes fából készült összes terméket egy kényelmes könyvtárban gyűjtik össze, ahol egyszerűen megtalálhatja az ön által vagy szakértőink segítségét igénybe vevők által igénybe vehető online beszélgetés vagy telefonos konzultáció során.

Könnyű fürdőkádat rendelni a legkedvezőbb áron a tölgy vagy az Altai cédrus betűkészletek kiválasztásával. Mindkét anyag ideális hosszú távú felhasználásra, megakadályozza a baktériumok növekedését, garantálja a kényelmet és az emberi egészség teljes biztonságát.

  Bemutattuk:
 • Cedar betűkészletek, amelyek jó kiegészítőek lehetnek a fürdő eljárásokhoz. Az Ön szolgálatában négyszögletes, ovális vagy kerek betűk találhatók, kényelmes lépcsőkkel, amelyeken mindenki könnyen felmászhat és lemegy.
 • A tölgyfából is vásárolhat fontokat Moszkvában. A fa csodás tulajdonságai jól ismertek az emberiség számára. Könnyedén ellenőrizheti őket példaként, ha árut rendel a honlapunkon.
 • Cedar betűk, kiegészítve egy műanyag betét. Ez a lehetőség növeli a betűtípus élettartamát, és egyszerűbbé és egyszerűbbé teszi a használatát.
 • Minden formájú cédrusfürdő áll rendelkezésre, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba otthoni belsejébe, és új felejthetetlen élményt nyújt.

Minden cédrus betűtípusa a gyártó "Ajándékok Cedar" garancia a minőség és az ergonómia ügyfeleink számára!

ONLINE ALKALMAZÁS

LLC "Barel" vezető szerepet tölt be a fürdő, SPA, fafürdős termékek gyártásában. Az egyik terület a fából készült fürdők gyártása és értékesítése kész vagy speciális projektek megrendelésére. Minden termék megfelel az orosz és a nemzetközi szabványok követelményeinek. Ezért Oroszországba, valamint a világ más országaiba (Olaszország, Lengyelország, Franciaország stb.) Minden régió számára biztosítják. Ha egy tömör fából készült fürdőt szeretne vásárolni otthon, házikóban, fürdöben vagy szaunában, Moszkvában és más orosz városokban kedvező áron - vegye fel a kapcsolatot cégünkkel. A termékek hatalmas választéka nem hagy el közömböset.

A "Barel" cég fafürdők katalógusa

A termelési anyagból

Formában

Kor szerint

Fa kád termelés:
technológiák és jellemzők

A Barel cég fából készült kádak gyártása és értékesítése mind a szabványos felszereléssel ellátott kivitelezés, mind a speciálisan kialakított egyedi paraméterek és formák alapján lehetséges. Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan modellt, amely legjobban illeszkedik a meglévő belső vagy külső kialakításhoz. A gyártási folyamat során a legmodernebb technológiát alkalmazzuk. Termékeink az elit szegmenshez tartoznak.

Több mint 17 éves tapasztalat

Saját gyártási technológia

Kiváló minőségű
gyártási anyagok

Fa kádak

63 termék van összesen.

Vegyél egy fából készült fürdőt az "Élőhely"

Különös szerepet játszik egy ember életében. Ez nem csak egy környezetbarát, gyönyörű anyag, az emberek fája különös energiát, észlelést, szuper egységérzetet köt a bolygó természetével. A fából készült kádak példát mutatnak a természeti anyagok csodálatos használatára. Az elit fajok lenyűgöző mintái és szerkezete: wenge, tölgy, vörösfenyő, sapele, cseresznye hangsúlyozza nemcsak a természet szeretetét, hanem a tulajdonos státusát és ízét is.

Ez a személyes harmóniája az élő anyag világának, a természetnek, a természeti szépségnek. Lehetetlen lehet levenni a szemét egy fából készült kád kijönésétől, hogy teljes mértékben csak a dekor elemeként szolgálhasson. De ne tévesszen meg az eleganciával; A fából készült fürdőkádak vízálló lakkokkal vannak bevonva, valamint különleges összetételűek, amelyek visszataszítják a szennyeződéseket és megelőzik a baktériumok megjelenését. Ők megbízhatóak és sok-sok évig tartanak Önnek megfelelő gondossággal.

A fa a tervezőknek nagyobb formai szabadságot biztosít: a téglalap alakú, ovális, sarokfürdők díszítik a belső tereket eko, eklektikus, országos vagy skandináv stílusban.

Ismét hangsúlyozza a fából készült fürdőszobák textúráinak festői gazdagságát. Például egy vastag, mély színű anya egyenesen kiegyensúlyozott állapotba kerül, hasonlóan a samadhihoz (abszolút nyugalom és introspekció). Csodálatos tény: aludni egy madár ligetben, akkor akár 5 kilogramm felesleges súlyt is elveszíthet. A hamutartó frissítő, "könnyű szellője" csökkenti a fáradtságot, és pozitív hozzáállást kölcsönöz a viselő nyugalmának és önelégültségének.

Az "Élő környezet" katalógusban több elit fafaj egyedülálló kombinációjából álló fürdőkád is található, ami az Ön előtt álló érzést keltve - a mesterek márványmunkája.

Fa fürdők jellemzői:
• A fafürdő gondos kezelést igényel.
• Ne engedje a forgácsolást és a karcolást, ami rothadó fahoz vezethet.
• Ne használjon fürdőkádakat fürdésre.

Fürdőkádak

A gyártó fából készült betűtípusai: örömteli és egészségügyi előnyöket úszni!

A FITOWOOD természetes tölgy, vörösfenyő és cédrusfa betűkészleteket gyárt és értékesít. A fürdők és a szaunák, valamint a nyitott égbolttal való felszerelésre alkalmas modellek állnak rendelkezésre.

Kosárba vásárolhatsz egy fürdőtípust. Különböző méretű és alakú fontok - szögletes, kerek, ovális, téglalap alakú, dupla, és még gyermekek számára is használható.

Cégünk fából készült betűtípusainak előnyei:

 • A termelés kiváló minőségű anyagokat használ. A fa gondosan válogatott, így garantálhatjuk, hogy az ügyfél nagy teljesítményű termékeket kap.
 • A hagyomány és az innovatív megoldások kombinációja szinte bármilyen ötletet hajthat végre. Nemcsak kerek vagy ovális hordókat kaphatunk tőlünk, hanem egyedi méretű, szabálytalan alakú termékek megrendelését is.
 • A kiegészítő berendezések széles választékát kínáljuk: világítás, hidromasszázs stb. A standard vízkezelést igazi fürdőhelyévé alakítja.
 • A font ára a 6000r.

Hogyan válasszunk betűtípust? A fa jellemzői:

Minden fa illata és gyógyító tulajdonsága kedvező hatást gyakorol a szervezetre. Eközben a különböző fajtáknak különböző hatásai vannak:

 • A tölgyfa kád kedvére teheti, ha egy sport edzés után vissza szeretné állítani testét, visszanyerje lelki és fizikai erejét, javítja az alvást és az anyagcserét.
 • A vörösfenyő növeli a test általános hangszínét, segít valódi lazításban és menekülni a mindennapi gondokból.
 • A cédrus jó hatással van a kardiovaszkuláris és az idegrendszerre, ráadásul erősen megújító hatást fejt ki.

Garancia és élettartam:

Cégünknél egy fontot vásárolhat egy 1 éves garanciával. Azonban megfelelő gondossággal, néhány év elteltével a termék megőrzi eredeti megjelenését és teljesítményét. A legfontosabb, hogy kövesse néhány egyszerű szabály:

 • Ne hagyja víz nélkül több mint egy hetet. És ha ez megtörténik, akkor mielőtt egy napig használná, hideg vizet kell kapnia.
 • Helyezze a terméket távol a fűtőberendezésektől és a közvetlen napfénytől.
 • Évente egyszer a beton felületét növényi olajjal kell kezelni.

Do-it-yourself fa kád: szakmai tanácsadás

A rendszeres fürdő az öntöttvas jól ismert terméke, vagyis egy meglehetősen erős tartály, amely hűen szolgálta szüleinket. A modern iparág acél és akril modelleket kínál. Előnyeik és hátrányaik mindenki számára ismertek. Nos, mit mostak az emberek azelőtt? A gyermekkortól ismerős irodalom szerint "a kádban, a vályúban, a kádban".

De a felsorolt ​​konténerek fából készültek! Kiderül, hogy egy lakást épített és beépített, saját kezű fából készült fürdő nem mítosz. Sőt, ez egy nagy alternatíva az összes ipari modell. Végtére is, úgy lehet, hogy megfeleljen a saját igényeinek.

A fa fél a víztől?

Tudjuk, hogy a víz jelenléte a legfontosabb feltétele a földi élet létezésének. A fa növekedésének és fejlődésének időszakában is rendszeres öntözésre van szükség, és nagy mennyiségű folyadékot elnyel.

A tudósok szerint mintegy 200 millió fák nőnek még a mesterséges tározók alján is. És ez a világ erdőforrásának egy százaléka.

De még a fa levágása után is folytatódhat vízzel való kapcsolatai. Frissek és rönkök a folyók mentén rakódeszkán szállítják a további felhasználásra. Még az áradások is kezelik őket.

Például, tölgy, több év elteltével, amelyet tengeralattjáróban tölti, különleges erőt éri el. Még a feldolgozási szakasz előtt is nagyon magas az ilyen anyagok költsége.

Kiderült, hogy a fa teljesen összeegyeztethető a vízzel. De amit nem szeret, a gyakori változások a hőmérséklet és a páratartalom terén. Mindannyian tudjuk, hogy vízzel teli tölgyfa hordó van. Ha hosszabb ideig folyadék nélkül hagyja, akkor feltörhet és használhatatlanná válhat.

A fa modellek előnyei és hátrányai

Természetesen a fából készült kádnak bizonyos előnyökkel kell rendelkeznie. Ellenkező esetben a termelésre fordított összes erőfeszítés egyszerűen nem lenne értelme.

Így felsoroljuk főbb előnyeit:

 • Környezetbarát. A fa része a Föld természeti erőforrásainak. Természetes, mint maga a természet, és nem okoz negatív reakciókat az emberi testből. Az egyetlen dolog, amit figyelmet kell fordítanod a faszerkezet összeszerelésére, kiváló minőségű ragasztót használsz. Hogy elrontja a környezettervezést.
 • Tartósság. A fafürdõ sokkal hosszabb ideig tarthat, mint egy öntöttvas modell, ha megfelelõen gondoskodik. Ne feledje, hogy nedvesség hiányában az ilyen kapacitás megtörhet. Ezért ha hosszabb ideig nem fogja használni, töltse fel vízzel.
 • Gyógyító tulajdonságok. A faágazat megfelelően feldolgozott felülete olyan anyagokat bocsát ki, amelyek az ember számára hasznosak lehetnek a fűtött vízbe. Úgy gondolják, hogy a cédrusból vagy vörösfenyőből készült termékek kedvező hatással vannak az idegrendszerre, növelik az ember vitalitását.
 • Esztétikai öröm. Az ilyen fürdőkád jól kezelt felületén minden vonzódik: csodálatos tapintási érzés, kellemes szín és természetes szerkezet. Természetesen, a szokásos modellekhez képest, amit a fürdőszobában láttunk, a faanyagok nagyszerűek.

Ahhoz, hogy tájékozott döntést hozzunk, nemcsak a jövőbeli akvizíció elülső oldalát kell látnunk, hanem a rossz oldalon is. Ezért beszéljünk a hiányosságokról. Nem sokan vannak, de léteznek is.

 • Ár. Természetesen senki nem termel ilyen termékeket nagy mennyiségben, ezért minden ilyen modell kézzel készített. És ez azt jelenti, hogy az ár meglehetősen nagy lesz. Ha a saját kezével nem fürdik a fa, akkor a késztermék a jövőbeni tulajdonosnak nem olcsó.
 • Érdekel. Nem elég csak figyelni a szobahőmérsékletet, és tölteni a fürdőt vízzel, nem engedve, hogy összeomoljon. Annak érdekében, hogy különleges szerszámokat használjon a fa számára. Nem használhatja a szokásos kémiát a vízvezeték-tisztításhoz!
 • Cél. Ez az egészségügyi eszköz kizárólag fürdésre készült. És azok lesznek, akik fürödni fognak a fürdőben. A háziállatok károsíthatják a drága tételeket. A ruhákat egy ilyen edényben áztassa, és mosáshoz is felhasználható.

Semmi sem említette a "úszni" szót. Az a tény, hogy ennélfogva nem ajánlott alaposan mosni egy fürdőben, mivel ez paradox módon nem hangzik.

A piszkos emberi test elkülöníti a zsírokat, amelyek a fa belsejében elszivárgatják. Tehát a zuhanyzó a fürdőszobában egy fából készült betűtípus szükséges.

Válassza ki a forrásanyagot

Egyrészt a fürdõnek tartósnak kell lennie, másrészt fontos, hogy megjelenése a tulajdonosok számára esztétikai élvezetet nyújtson. Csak kellemes érzelmeket kell biztosítania. A következő fajták garantálhatják ezt a tulajdonságok kombinációját:

Ezeknek a fajoknak a faja a kívánt formát viseli, nem hajlamos a rothadásra, nagy nedvességtartalmú. Nagyon fontos, hogy az egészségre ártalmas gomba vagy penész ne kezdjen a fürdőszobában.

A tálnak simanak, tisztának és tisztanak és teljesen tisztának kell lennie. Ebben az esetben az úszás örömet nyújt, és növeli az életerőt és a jó hangulatot.

Egyes gyártók innovatív technológiákat alkalmaznak az anyagok egyesítéséhez, meglepően látványos kombinációkhoz. Például egy pohárból és fából készült tál úgy néz ki, mint egy nagy akvárium, amelyben napozóágy található.

A betűtípus ilyen modellje lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a fa kiszáradása miatt. Szélsőséges esetekben egyszerűen cserélheti le a napágyat.

A fürdő fürdő alakja

A fürdő alakja általában a tulajdonos természetének felel meg. De mindenesetre ez a betűtípus egyfajta belsőépítészet, és ezért nem szabad a sarokban, hanem a központi részen, egy különleges talapzaton vagy állványon elhelyezni.

Leggyakrabban a következő formákat használják:

 • Rook vagy hajó. Ezek az úszókészülékek az emberi elmeben személyesítik a víz és a fa kapcsolatát. By the way, a kézművesek a hajó a szerzők az első betűtípusok fa. A modern Olaszországban a legnépszerűbb fafürdőket olyan cég készítette, amely korábban épített hajókat. A formanyomtatványokat nehezen gyártják és drágák.
 • Egy hordó Vannak olyan közös jellemzők, amelyek egyesítik a "hordó" típus valamennyi modelljét: a rúd és a rézfúvók együtt húzzák oldalukat és alját. A termék mindegyik elemét gondosan beállítjuk, és speciális összetevőkkel impregnáljuk: így a tartály szorosságát elérjük. A hordó alakú forma formája nemcsak kerek, hanem ovális vagy hasonló lehet a káddal ellátott fogantyúval. Röviden, a hordó különböző változatai lehetségesek. Ez a típus a leggyakoribb.
 • Szögletes. Az ilyen tál kevésbé gyakori, de nem azért, mert kevésbé kényelmes. Éppen ellenkezőleg, egy téglalap alakú kád a rendes öntöttvas vagy acél modellhez hasonlít. Különösen, ha a szerkezet szerkezete bevezetni egy belső ívelt betét, amely támogatja a hátsó a köret. Emiatt a téglalap alakú tál alacsony a kereslet. Ha valaki úgy döntött, hogy az eredeti, kiválaszt egy vízvezeték elem fából, ő szeretné, hogy a termék formája nem szabványos. Bár egy kis helyiségben a betűtípus téglalap alakja jobban néz ki, mint bármely más.
 • Ofuro. Ez a név a hagyományos japán betűtípus, amely leggyakrabban tölgy, cédrus vagy vörösfenyő. Azuro formája egy hordó és egy négyszögletes doboz között van. A régi hagyományok szerint 1,4 m hosszú, 1 méter széles és 81 cm mély. A tervezésen belül van egy speciális vetítés, amellyel kényelmesen elhelyezkedhet a szervezetben. A vízkezelés befejezése után a japánok gyakran használnak száraz hordót, amely fűrészport, fűszernövényeket és elpárologtató gyógyászati ​​olajokat tartalmaz. De ebben az esetben nem annyira a higiénikus, mint az egészségügyi eljárásokról beszélünk.

Az eredeti tányér mellett a fürdőszobát ugyanazon fafajból készült különféle kiegészítőkkel díszítheti. Az ilyen egyszerű vétel segítségével biztosítja a helyiség belső kialakításának integritását.

Általában a fából készült fürdő jól néz ki a belső térben. Ezt ellenőrizze a videó megtekintésével:

Készítsen egy betűtípust a fából a saját kezével

Ha már megfontolja, hogy hogyan készítsünk egy egyszerű fából készült fürdőt a saját kezünkkel, elmondjuk neked néhány árnyalatot és ennek a nehéz munkának a sorrendjét.

A feladat valóban nehéz, de a kézművesek számára, akik speciális fafeldolgozó eszközökkel folyik és hajlandóak vállalni a kockázatokat, semmi sem lehetetlen.

Mint az anyag, amelyből a tálat készítik, válasszon bükköt. Munkánkhoz nincs szükség fémre, csak dekoratív kivitelben, amelyről egy kicsit később beszélünk. A termék szegecselő elemei sikeresen kicserélik a fából készült tüskéket.

Ezenkívül vízálló és vízálló ragasztóanyagot és megbízható tömítőanyagot kell biztosítanunk a varratokhoz. És a teljes munka végeztével a terméket különleges vízálló lakkokkal kell bevonni. De a fürdőszoba legfontosabb eleme mindig minőségi fa volt.

A munka során szükséges eszközök

Minden eszköz, amire szükségünk van a munkánkban, kéznél kell. Ezért előzetesen fel kell készülniük.

 • marógép;
 • mérőszalag és jelölő;
 • szúrófűrészhez;
 • csiszolóeszközök;
 • fúró és egy sor fúró hozzá;
 • kalapács;
 • ragasztót, tömítőanyagot, ecseteket és lakkokat.

Ha a teljes hangszer össze van szerelve, és az anyag készen áll a működésre, akkor maga a folyamat is megy végbe. Először meg kell mérni azt a helyet, ahol a jövő fürdőjét tervezi telepíteni, és készítsen egy rajzot a szerkezetről.

Fa fürdő gyártása fokozatosan

A kész rajz szerint a lemezeket öt centiméter vastagsággal kell vágni. Minden elemet alaposan csiszolni és csiszolni kell. Ez úgy történik, hogy az elemek a lehető legközelebb egymás mellett legyenek.

Az illeszkedő és minőségi ragasztó biztosítja a tégely tömítésének szükséges mértékét. Ne támaszkodjunk csak a fa tulajdonságaira, hogy megduzzadjon a víz hatása alatt.

A jövőbeni betűtípus a megfelelő időben kerül összeállításra. A termék összeszerelése az aljától induljon. Ne felejtsd el, hogy vízelvezetőt hagysz. Minden szintet gondosan kell kiválasztani és biztonságosan ragasztani. A termék szélén fúrólyukakat kell fúrni.

Fúrjon őket szögben. A mi modellünkben körülbelül 20 lesz. Mindegyik lyukba behelyezzük a tüskébe, előzetesen megkenve vízálló ragasztóval, majd a tüskét szorosabban kalapáccsal toljuk be.

A fürdőszoba oldalait előzetesen össze kell kötni és ragasztóval ragasztani. Annak érdekében, hogy a csatlakozó részek közelebb kerüljenek egymáshoz, a vágásokat kissé szögben kell elvégezni.

Ez növeli az építési részletek érintkezési felületét. A varratokat tömítőanyaggal kell elkenni, nem szabad megfeledkezni arról, hogy feleslegessé váljon a folyamat során.

Különös figyelmet kell fordítani az őrlési szakaszra. A munka ezen szakaszában meg kell szüntetni a szerkezet kinyúló éleit és a ragasztókon maradt ragasztócseppeket. Ez a folyamat több őrlőgépet is magában foglal.

Végezzen durva csiszolást egy sarokcsiszolóval, speciális rongyokkal és tárcsákkal. A köszörülés folyamatában több lemezt fognak eltölteni.

A befejező csiszolás jobb kézzel. Kezdjük azzal, hogy a felületet csiszolópapírral kezeljük, a kavics hatvan. A végső szakaszban kétszáz negyven lesz.

Annak érdekében, hogy az összeszerelt betű ne veszítse el alakját a ragasztószárítás időszakában, az asztalosipari rögzítőkkel meg kell húzni az építkezést. Most a termék önmagában hagyható, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és az alkatrészeket előre meghatározott helyzetben rögzíti.

Különös figyelmet fordítanak a tapasztalt kézművesek a termék díszítésére. Ehhez használhatja a kontrasztos színű fából készült betéteket, amint az a cikkben megadott példában történt. Ha ez nem lehetséges, egy másik eredeti dekorációra gondolhat.

Például használjon fémes figurákat rozsdamentes acél bevonattal vagy kerámia részekkel. Megújítják a kész modellt, megadják neki a szükséges személyiséget.

További javításokat kell rögzíteni a szerkezetre, miután a terméket feldolgoztuk lakkokkal. A vízálló lakknak több rétegben kell fednie a felületet.

Minden további réteg csak akkor alkalmazható, ha az előző teljesen száraz. Ebben a szakaszban fontos, hogy ne kényszerítsük a munka befejezését, hanem a korlátozottságot.

Ha újra megfontolja a munka minden szakaszát, nézze meg a videót:

Fából készült kád

Napjaink környezetbarátek, mint valaha a divatban - sokan hajlamosak egészséges élelmiszerekre, természetes ruházatra, kozmetikumokra, vegyszerek nélkül. Természetesen a belső tér nem hagyta figyelmen kívül ezt a tendenciát.

Nem egészen új, de nagyon érdekes trend - fa kád. Vessünk közelebbről, mi ez a dolog, és milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik.

Mi az a fa kád

Ha beleveti a történelmet, akkor emlékezzen arra, hogy még az ősi időkben, a nagy hordókban mosott embereket is. A tűzifa magas költsége miatt az egész család fürdött - a hordót forró vízzel töltötték be, először a család feje mosott, majd a többi.

De ez már régen volt, de ma, az ipari korszakban, a fából készült fürdőkád inkább luxus, mint szükség. A termékcsalád árai az 50.000 rubelből - egy egyszerű hordó alakú fürdőhöz képest - több mint 300.000, a márkás olasz fürdő finom fából készült.

Mi és hogyan készítsünk egy fából készült fürdőt

A szaniterek sok formája és mérete létezik. Egy dolog összeköti őket - a fürdőben lévő fa nedvességálló. A fürdők orosz gyártói általában cédrus, tölgy vagy dió.

A fürdők külföldi gyártói inkább a wenge-t vagy a zebraust kedvelik, semmiképpen sem minõsítik a minket. Magas nedvességállósága lehetővé teszi, hogy a fa fürdő sikeresen szolgáljon sok éven át. Milyen előnyökkel jár bizonyos anyagok:

 • A teak a maximális biológiai ellenállás, melynek következtében a rovarok vagy gombák nem indulnak el, és ez a fürdõfa nagyon kellemes színû, mézhez hasonlító;
 • A wenge-t értékesnek tartják a gyönyörű sötét szín és a szokatlan struktúra miatt;
 • a mahagóni nem ad a rothadó és a szemét sötét vörös árnyalatával;
 • A vörösfenyő nagyon tartós és megbízható, és tökéletesen elnyeli a nedvességet, ami különösen fontos a fafürdőben;
 • a cédrus nem rothad, és nem reped, finom árnyalatú, híres baktericid tulajdonságairól.

A fürdőkád alapanyagait speciális gombaellenes készítménnyel kezelik, melynek következtében a "élőlények" nem indulnak fában, és minden egyes rés erőteljes tömítőanyaggal van feltöltve. És az ember biztonságosan használhatja a fából készült fürdőt, félelem nélkül az egészségükre. A minőségi fürdő nem enged szivárgást vagy rothadásnak.

A fürdés folyamatában a kiválasztott fajtájú kisméretű deszkákat veszik fel, és szorosan illeszkednek egymáshoz. Ehhez óvatosan mérni és földelni kell. Először a fafürdő alját készítik, amelyhez a lökhárítót nigel segítségével rögzítik. Így különböző alakú és méretű fürdők jönnek létre. A végső szakasz a lakkok bevonata, amelyekben nincsenek egészségre ártalmas anyagok.

Milyen formák a fürdők

A fából készült fürdőnek lehetnek szabványos vagy eredeti formája. Itt vannak a leggyakoribb fajták:

 1. Boat / Rook. Ideális, ha hangsúlyozni szeretné a fa és a víz egységét. Az emberek régóta észrevették az embereket - az ősi időkben a mester hajóépítők fürdőt készítettek ennek a formának, és ma Olaszországban ez a cég foglalkozik korábban yachtok gyártásával.
 2. Egy hordó Ez a fajta fafürdő alkalmas azoknak, akik a legjobban ki akarják vonni a történelmet. A tökéletesen illesztett lemezek hordóját sárgaréz vagy rézkarimák húzza meg. By the way, a hordó nem kell kerek - ovális fajták nagyon gyakori, vagy formájában hordó és fogantyúk.
 3. Téglalap. Annak ellenére, hogy egy ilyen fából készült fürdő nagyon kényelmes, és hasonlít a formája öntöttvas vagy akril modell, a kereslet nem túl nagy. A lényeg az, hogy a fogyasztó pszichológiája - ha egy személy fából készült egyéni vízvezeték elemet akart vásárolni, akkor a fakeretes kád alakját a lehető legszokatlanabbnak választaná.
 4. Ofuro. A termék nagyon érdekes változata. Európában és a FÁK-ban még nem ismert, de Japánban nagyon népszerű. Az ofuro fürdõ kialakítása hasonló a hordóhoz képest, de téglalap alakú és szigorúan meghatározott méretekkel rendelkezik. Egy belső párkány segítségével lehetőség nyílik arra, hogy betűkkel kényelmesen leülepedjen. Miután fürödtünk, a japánok gyakran száraz eljárással fejezték be az ablúziót - fűrészporral, gyógyszeres aromaolajjal vagy szárított fűszernövényekkel leeresztették. Természetesen ezek a fürdőképző eljárások nem annyira a higiéniára, hanem az egészségjavításra vonatkoznak.

Fürdés a saját kézzel

Ezt a folyamatot nem lehet egyszerűnek nevezni. De bizonyos készségekkel a fafeldolgozással és az utasítások pontosan követésével a feladat nagyon megtehető.

Tehát, kezdjünk el egy fafürdõ anyagának megválasztásával. Javasoljuk, hogy bükk, mert a legkönnyebb vele dolgozni. Fém nem szükséges (csak akkor, ha fémfából készült fából készült fürdőt szeretne díszíteni). A körmök helyett mindent rögzítsenek a tűzőkhöz. Szintén vízálló ragasztót, ugyanazt a lakkot és kiváló minőségű tömítőanyagot kell készíteni a fafürdő varratainak kezelésére.

A szükséges eszközökről:

 • marógép;
 • kalapács;
 • jelző, mérőszalag;
 • fúrni egy sor fúrókkal;
 • csiszolóeszközök;
 • elektromos kirakós játék;
 • ecsettel.

Először is, a jövőbeli fürdőépítés rajza készült. Ehhez alaposan meg kell mérni azt a helyet, ahol a fa kádat helyezni fogják, mert akár egy milliméteres hiba is vezethet ahhoz a tényhez, hogy például a termék nem illeszkedik a rést.

A rajzra vágva vágja le az 5 cm vastagságú lapokat, és óvatosan csiszolja azokat úgy, hogy a fafürdő darabjainak egymáshoz illeszkedése maximális legyen. További tömítést végeznek már a ragasztó és a tömítőanyag segítségével. Ráadásul a víz fából készült fa egy kicsit megduzzad, ami szintén a kezébe kerül.

Olyan darabok összeállítása, mint egy kirakós játék, de itt sokkal több kitartásra van szükség. Kezdve összegyűjteni a fürdőt az aljára, fokozatosan felfelé haladva, mintha házat építene. Ne felejts el elhagyni egy lyukat, hogy a fa kádból vizet engedjen.

Körülbelül 20 lyukat fúrtunk a fürdő peremén, a tetejétől függően (a pontos méret a termék méretétől függ), beillesztett, ragasztóval megkenve fából készült tüskéket helyezünk be szögbe. Erőssége mellett kalapáccsal is kalapálnak.

Minden varrat zsír tömítőanyaggal párhuzamosan eltávolítja a felesleget, ha igen. Végezze el a fürdő további polírozását, ami segít a maradék ragasztó és tömítőanyag eltávolításában. A daráló segít ebben. De egy fából készült fürdő befejező polírozását kézi úton kell elvégezni - zománcpapírral.

Az összeszerelt fából készült fürdőt le kell húzni az asztalosfogókkal, és teljesen megszáradni, különben a termék elveszítheti alakját és csak összeomlik.

Ami a kész fa kád díszítését illeti, akkor rengeteg képzelőerődet adhat. Sokan használják két vagy három különböző árnyalatú fa összeszerelésében, előnyösen kontrasztos. Valaki hozzáadott fém vagy kerámia részeket. De lehetséges, hogy csak néhány réteg vízálló lakk alkalmazása után rögzítse a díszítést a fa felületére.

Összefoglalva

Milyen előnyei és hátrányai vannak a természetes fafürdőknek?

 • a vízzel való gyakori érintkezésben lévő kezelt fa egyre napról napra erősebbé válik, ezért a termék megfelelő gondossággal tartós;
 • az emberek, akik fürödnek egy fából készült betűtípussal, biztosítják, hogy a relaxáció nem hasonlítható az akril vagy öntöttvas környezetben való fekvéshez;
 • Egyes faanyagok gyógyító hatása a hagyományos orvoslás megfigyelése szerint;
 • nagyon szép és szokatlan megjelenés.
 • magas költségek, mint a kész fa kád vásárlásával és saját gyártásával;
 • Óvatosságra van szükség: ne mosd le a ruhákat, vagy mosd le a háziállatokat egy fából készült fürdőben;
 • egy fából készült kádban lefeküdhetsz és lazíthatsz, de alaposan lemosod magad a zuhany alatt - a fa végül romlik a zsírból és izzadságból az emberi testből.

Vegyen egy fa kádat vagy sem - ez rajtad áll. Ahogy láthatja, sok pozitív és negatív oldala van ebben az akvizícióban, így minden attól függ, hogy ezek vagy más pillanatok milyen fontosak számodra személyesen. Nem kétséges, hogy egy fából készült fürdő rendkívül szokatlan és eredeti bútor lesz.