Legfontosabb > Fürdő

Luxus art deco fürdőszobai belső tér: belső alapismeretek és design tippek

Annak ellenére, hogy az Art Deco már több mint 100 éve létezik, ma hihetetlenül népszerű, és gyakran nem csak a nappaliban, hálószobákban, hanem a fürdőszobákban is előfordul. Ez a stílus hiányzik a minimalizmus, az egyszerűség, a szabad terek, az aszketizmus árnyékától is. Ez a stílus a luxus, a "dal" a viharos, élénk művészet egy kis rampant színházi. Mindent a klasszikusok törvényei szerint építettek be, de a régimódi régiség nyomában nincs. Egy art deco fürdőszoba, mint bármelyik másik szoba, római, japán, görög, kínai motívumokkal rendelkezik, és úgy néz ki, mint a különböző művészeti tárgyak lelkes gyűjtője. A Art Deco-ban egy csomó dolgot a kubizmus, a helyes geometriai összekötő síkok ihletettek, így nem csak dekoráció, hanem műalkotás is. Nem csoda, hogy a "művészet" szó jelen van a címben.

Art Deco Fürdőszoba tervezés: Canonical Features

Az art deco stílusban a teljes összetétel vizuálisan hiányzik. A tér felépítésének eredményeképpen több "kandallóra" oszlik, ahol különböző művészeti tárgyak koncentrálódnak, a szobát színházi sminkekké vagy magánmúzeum előszobájává változtatják. Annak ellenére, hogy a rendszer láthatóan hiányzik, a stílus többféle kanonikus jellemzővel vagy törvényekkel rendelkezik:

 • akcent geometria;
 • szimmetria mindent;
 • monokróm paletta;
 • kontrasztarány;
 • hangulat "a retro alatt."

Geometria - az art deco alapja. Szögek, síkok, téglalapok és négyzetek, egyenes vonalak - mindez a fürdőszobában bőségesen jelenjen meg. Segítségének végrehajtása e törvény lesz csempe, a kompozíció helye, a különböző panelek, tükör síkok, élek, küszöbök és így tovább. Ugyanez vonatkozik a bútorokra, amelyekben a sima kerekség tökéletesen kombinálható a derékszögekkel.

A törvény 1. cikkéből következik 2 - teljes szimmetria mindenben, minden tárgy és dekorációs elem tükörbeállítása. Mindent arányosan kell elhelyezni, egyértelműen, egymással párhuzamosan, mintha minden sík tükrözné egymást a legapróbb részletekig.

Annak ellenére, hogy rengeteg különböző tétel, art deco monokróm. Fő palettája fekete-fehér, szürke foltokkal. Ha más színek is jelen vannak, akkor sápadtnak, szembeszökőnek, pasztellnek, egyértelműen unalmasnak kell lenniük. A színek megismétlik a kontraszt kijelzőn alapuló szimmetria-törvényt. A fekete színek szükségszerűen ellentétben állnak a fehér, sötét szürke fényviszonyokkal. A fennmaradó színek annyira fehérítettek, hogy nem érzékelik eredeti fényes természeteiket.

A művészi tárgyak retro art funkcióit egy art deco fürdőszobában találják. Ez kötelező elkötelezettséget jelent annak a ténynek, hogy a stílusnak nagyrészt Görögország és Róma történetét tükröznie kell. Ha a szobor "rejtve" van a fürdőszoba egyik sarkában, és egy ló mellszobra van az asztalon, az lesz az.

Az Art Deco fürdőszobája általában csempézett. A kedvenc trükk a fekete-fehér csempe sakk-elrendezése a padlón. A falakon gyakran találhatók háromszög alakú, hatszögletű, gyémánt alakú lapok, panelek. Ez a stílus a huszadik század húszas éveiből származik. Ezután a csempe ritkaság, hiány volt, így csak a központi területeket lehetett befejezni. És ma a csempe nagyon észrevehető, szimmetrikus elrendezése szembetűnő. Nagyon gyakran a csempe kissé ellentétes éle. Ezeket festék pasztell árnyalatokkal kombinálják. Néha fényes festett felületeket talál.

Vízvezeték felvásárlásakor előnyben részesítheti a régi modelleket, és szuper modern, de néhány vintage elemet: vintage fogantyúkat, kovácsolt hajlított lábakat, olyan keverőt, amely 30 évig nem változik meg. A modernitás és a retro ötvözésének ugyanezen elve vonatkozik a bútorokra.

Tipp A legfrissebb fülhallgatót helyezzük el a szobában, de stílusos vintage kivitelben.

De a mesterséges dekorációnak a fürdõszobában rengetegnek kell lennie. Fényes felületek, tükrözött vászon, üveg, fém, lakkozott alkatrészek - mindaz, ami fényt tükrözhet. Ezért egy ilyen fürdőszobában gyakran óriási tükrök, tükröződő bútorok, mennyezetek és bőséges fémrészek vannak. Minél fényesebb, annál jobb. És túlzás, nem valószínű, hogy sikerül.

Art Deco Fürdőszoba kiegészítők

Annak ellenére, hogy az art deco fürdőszoba egy lépcsős geometria kántálása, számos kecses ovális van a bútorok soraiban, sima cikcakk, négyszögek, négyzetek, körök, lépcsős átmenet kombinációi. A bútorokat egyszerűen fényvisszaverő tükör homlokzatok, fekete, fehér, piros színű üvegelemek, díszítés és félig antik részletek színkombinációi kötelezik. Nagyon gyakran ilyen fürdőszobákban vannak olyan tárgyak, amelyeket általában nem helyeztek el a helyiségben a vízkezeléshez, nevezetesen a karosszékek, a kárpitozott kárpitozott kanapék, a mintázott dombornyomás, az ívelt háttámlák és a lábak.

Minden elemnek monumentálisnak kell lennie. Különösen a fő szekrény. Sötét színűnek kell lennie, tükrözött homlokzat és számos különböző rekesz, fiók.

Figyelem! Ne feledkezzünk meg egy ilyen kötelező elemről, mint egy nagy tükörről és nyitott polcokról, amelyeket egyértelmű geometriai sorrendben kell elhelyezni.

A bútorok főbb anyagai:

 • acél, fém;
 • üveg, műanyag;
 • bőr, természetes fa;
 • alumínium, műanyag;
 • bambusz, elefántcsont, rattan.

Ha olyan kombinációkat találunk, mint a fém és a bambusz, akkor ez teljesen normális az art deco esetében. Ha vannak fafelületek, azokat faragásokkal kell díszíteni, amelyek emlékeztetnek a birodalmi stílusra, a keleti díszekre és növényi motívumokra. A bútorok nagyon gyakran kovácsolt tárgyak. Ez lehet mind a határok, mind a lábak, fogantyúk, díszítésre fektetve. Néha a kovácsolt tárgyakat króm helyettesítik. Ha art deco stílusú fürdőszobát hoz létre, gondosan tanulmányozza meg a javasolt fényképeket, és meg fogja érteni, hogy a bútorok, amelyekből készült acél csillámcsövek készültek, kevésbé elegánsnak tűnnek, mint a római klasszicista korszak foteljei. Ez az art deco paradoxon.

Ez a stílus egy igazi lázadás a tartozékok. Itt megtalálhatja gyakran:

 • porcelán, kerámia vázák (padló és asztal);
 • szobrok és szobrok;
 • bohém kristály;
 • gyertyatartó
 • hatalmas keretben készült festmények;
 • szökőkutak;
 • többszintű járdák, hasonlóan a kis jelenetekhez;
 • bársonyáruk, faliszőnyegek;
 • szőnyegek és párnák;
 • készlet művészeti tárgyak.

Tipp Ha art deco fürdőszobája van, akkor a falakra antik paneleket, mozaikokat, természetes kőfoltokat és stukkó díszléceket helyezhet el.

Az ilyen számos kiegészítő elem ellenére kaotikus, nevetséges, nem megfelelő díszítőelemek nem hasonlítanak. Mindig egy meglehetősen tiszta összetételű, elegáns és ízléses. És a számuk egyáltalán nem túlterheli a helyet, de éppen ellenkezőleg, kitölti, életben tartja.

Tervezési lehetőségek: az elméletektől a gyakorlatig

A fürdőszobában a falfelületek fényesek lehetnek, elefántcsont, leopárd, kígyó vagy etnikai nyomtatás. Itt mozaik vagy kerámia van. A nemnek másnak kell lennie a monumentalitásnak, az elegáns eredetiségnek. Márvány téglalap alakú csempe, bonyolult geometrikus mintázattal vagy pecsétlemez mintával - a művészet deko jogával.

De a mennyezet ilyen fürdőszobában nem szokásos. Világos geometriai csempe vagy bármilyen fényes felület ideális. Fel lehet festeni, és csatolni egy keret keretbe, amelyben a fal mintát ismételni fogják. A mennyezet közepén általában egy masszív csillár található, amely kovácsolt vagy acél elemekből készül. De itt is alkalmasak a polgári kispolgárságúak számára a kristályt nem szeretett kristályok.

A fürdőszobai art deco, és ez a fotók túlnyomó többségét illeti, csak egy különleges vízvezetékkel kell rendelkeznie. Kényelem, a modernitás és a szüreti kombináció - tehát legyen. A fő, alap objektum egy nagyméretű akril vagy acél fürdõ, mely gyakran a központban helyezkedik el, kovácsolt, ívelt, hatalmas lábakkal retro stílusban. A mosogatónak meg kell egyeznie - nagy, masszív, látható, kovácsolt acél kivitelben. Az art deco oktális WC-je nem ritka, hanem inkább a szabály. És nem fog disszonáns, pusztító elemként működni.

Art Deco fürdőszoba

Az Art Deco belső stílusa egyszerűen csak azok számára készült, akik szeretik örömüket és csodálkozni. Ennek a belső iránynak szinonimája a "luxus", az "elitizmus" és a "kizárólagosság". A Art Deco nem csak nappali és hálószobákat, hanem fürdőszobákat is. Ezt nehéz elhinni, de akár négy négyzetméter is lehet fényes szoba.

Art Deco stílusjegyek

A tervezők egy art deco létrehozásához inspirálták a kubizmust és a birodalmat. De ez messze van mindentől - hozzá egy kicsit az ókori Egyiptomból és az ókori Görögországból. E korszak díszei és motívumai is jelen vannak. Az art deco esetében szögletes és szigorú geometria különös - nem sima vonalak és ívelt formák. Zigzagok, háromszög alakú dísz, trapéz, fekete és könnyű csíkok váltakozása - mindez art deco-ban található. És mi lesz a fürdőszobája ebben a stílusban?

Art Deco fürdőszoba padló és falak

A fürdőszoba díszítéséhez kiválaszthatja a fényes, fekete, piros, bézs, bordó, kék, zöld, arany és ezüst kerámia burkolólapokat. A színpaletta változatos. Fontos, hogy minden hang nyugodt és elfojtott legyen. A falak és a padló a háttér, amely hangsúlyozni fogja az összes többi belső tér luxusját.

A falak egy színben készülhetnek. Képzeld el, mennyire monumentális a fekete fürdőszoba! És ha a monofonikus falak túlságosan unalmasak neked, afrikai vagy antik mintákkal lehet őket festeni, állati bőr vagy hüllő bőr alatt. A márványos falak aszimmetrikus mozaikja jól néz ki.

A padló ilyen fürdőszobában még ambiciózusabbnak kell lennie, mint a falaknak. Valódi márványlapot helyezhetsz rajta. Gránit a belsőépítészet nem ajánlott - ez a természetes kő nem taszítják, hanem felhalmozódik a sugárzás. A padló geometrikus mintázattal és aszimmetrikus alakzatokkal is díszíthető, amelyek ellentétesek a sima háttérrel.

Vízvezeték a fürdőszobában

Nincsenek szigorú korlátozások a vízvezeték megválasztására. Az art deco stílusban díszített fürdőszobában jobb, ha króm acélból készült csapokat szerelnek be. Az afrikai mintákkal és az elefántcsont falakkal ellátott szobában azonban tökéletesen illeszkednek a rézbe.

A fürdõ és a mosogató masszív és áramvonalas legyen. A falakon lévő díszítésekkel ellentétben nem lehet éles sarkok. Rossz és veszélyes.

Bútorok és kiegészítők

Ideális esetben egy fényűző és monumentális belsőben ugyanaz a bútor kell legyen. Ha nagy fürdőszobája van, akkor ott egy elefántcsontszekrényt helyezhet el. Ha nem, akkor korlátozhatja az üvegpolcokat. Ilyen belsőben kell lennie az üveg és a fém ragyogásának!

A belső részlet legfontosabb részlete egy négyzet vagy téglalap alakú tükör egy komplex kovácsolt keretben az egész falon. Gyakran a falakban régiségek vannak az antik vázák és az afrikai lemezek számára.

Egy ilyen fürdőszobában egy kis szökőkútnak kell lennie. Ez lehet egy modern installáció, vagy egy ősi szobor másolata. Persze ez csak egy nagy fürdőszobában lehetséges.

Az art deco belső terekben sok fény van! Ezért lehetnek a reflektorok, a lámpák a kád és a mosdó felett, valamint a mennyezet alatt egy nehéz kristály csillár. Természetesen az ilyen belsőséget fényes részletekkel kell díszíteni - összetett formájú vázák, felhőkarcolók fényképei, absztrakt figurák és más, különböző országokban és korszakokban lévő fényűző tárgyak.

Mielőtt egy art deco fürdőszobát terveznél, fontolja meg, hogy pihenhet-e, és lazítson egy ilyen szobában.

Világos színek, összetett geometria, minták és díszek, kontrasztos csíkok és terjedelmes bútorok - nem mindenki fog kényelmesen érezni egy ilyen belső térben. De ha továbbra is választani tudsz a művészeti dekódhoz, ne feledje, hogy a design nem menthető meg.

Art Deco fürdőszoba

2015. április 9-től

Art Deco stílus (Art Deco) - a fürdőszobák kialakításának jelenlegi trendje. Már száz éve a kezdete óta, de az Art Deco még mindig modern. Tökéletesen illeszkedik az új valóságokhoz. Végül is ez a stílus az úgynevezett high-tech elődje. Art Deco egyszerű, elegáns, minimalista színű. Mivel a modern stílusokhoz kapcsolódik, egyáltalán nincs szükség arra, hogy elegáns házban vagy lakásban minden szobát díszítsen. Az Art Deco koncepciójának megfelelően elkészített fürdőszobából nem kerülhetünk ki a közös helyről.

Az art deco stílus főbb jellemzői és megjelenése a fürdőszobában

1. Aláhajtott geometria. Szögviszonyok, szaggatottság, különböző geometriai formák használata - mindez az Art Deco esztétika alapja. A fürdőszobában ez megjelenik a cserép geometriájában, elrendezésében, kontrasztos élek és határok alkalmazásában, bútorok és dekorációk formájában.

2. Szimmetria. Az Art Deco-t a szimmetria törekvése különbözteti meg. Ez a tulajdonság az objektumok egyenletes és arányos helyzetben, a dekor párhuzamos elrendezésében, az elemek "tükrözésében" fejeződik ki.

3. Akromatikus monokróm. Az elsődleges színek feketeek, fehérek és különböző szürke árnyalatok. Ha más színeket vezet be, akkor csak "füstös" tonalitás. Nem lila, hanem füstös lila; nem kék, hanem szürkék, stb.

4. Kontraszt. Alternatív fekete-fehér, sötétszürke, világosszürke. A kontrasztos elemek a geometriai és a szimmetrikus belsőséget hangsúlyozzák.

5. Vintage motívumok. Ezeket anélkül is megteheti, de a könnyű retro elemek különleges báját adnak az art deco fürdőszobának. Mégis, a stílus történelmi, és nem feltétlenül hangsúlyozni kell.

Art deco stílus a fürdőszobában

Az Art Deco geometria jellemzője a burkolólapok kiválasztásában nyilvánul meg. Ritmusa és formája különleges jelentéssel bír. Tipikus a fürdőszobában ebben a stílusban a használata sertés csempe, valamint négyzetek, nyolcszögek, hatszögek, ötszög (azaz sokszögek). A cserép kiegészíti a kontrasztos határokat.

A fekete-fehér csempe kombinációja jellemző. A padlón gyakran egy kockarendszer-mintázatban van elhelyezve. A falakon - kombinálva a panelek vagy csíkok típusával.

Az Art Deco akromatikus, de ez nem jelenti azt, hogy csak fekete-fehéret használhat. Helyénvaló itt a csempe "kő" színek (márvány, gránit, onyx), nem csak szürke, hanem bézs tónusúak is.

A csempe gyakran kombinálható a színnel - ez nyilvánvalóan retro-komponens stílus. Az Art Deco fénykorában (a 20. század első felében) a csempe nem volt olyan könnyen megközelíthető, mint most. Rendszerint csak nedves zónák szembesültek vele, a többi helyszín pedig festett. Ma ez a befejezés visszaesik a divatba.

A festék nedvességálló, átlátszatlan vagy fényes. Előnyben részesítik a nemes füstös árnyalatokat.

Az új fürdőszobában szanitereket vásárolhat mind vintage, mind modern stílusban. Persze, a klasszikus mosogató a talapzaton, a fürdőkád a "lábak" és a retro csapok fog kinézni előnyösebb itt. A modern formatervezés azonban nem rosszabb. Mindez a tulajdonosok ízlésétől függ. Ugyanez vonatkozik a fürdőszobai bútorokra is.

Art Deco - "fényes" stílus. Minél fényesebb felületek, annál jobb. Mázolt és csiszolt csempe, tükrök, üveg, fémfelületek, lakkozott részletek - mindez nagyon vizuális luxust hoz létre, amely nélkül az Art Deco elképzelhetetlen.

Fekete-fehér képeket és fényképeket, fényes vázákat, krómozott kiegészítőket, kristálycsillárokat, díszítményekkel díszítenek.

Egyébként szokásos, hogy a tükör mindkét oldalán felfüggesztjük a fali lámpákat - a szimmetriára.

Art Deco fürdőszobák - Belsőépítészet Fotók

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 6

Art Deco Fürdőszoba - foto 9

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 9

Art Deco fürdőszoba - fénykép 8

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 5

Art Deco fürdőszoba - fénykép 4

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 6

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 5

Art Deco stílusú fürdő design - fénykép 5

Art-deco fürdőszoba javítása - fénykép 3

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 3

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 3

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 4

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 8

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 3

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 9

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 5

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 4

Art Deco fürdőszoba - fénykép 1

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 10

Art Deco fürdőszoba belső tér - fénykép 3

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 2

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 4

Art Deco fürdőszoba - fénykép 2

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 4

Art-deco fürdőszoba javítása - fénykép 6

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 5

Art Deco Fürdőszoba - foto 7

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 4

Art Deco Fürdőszoba - fénykép 6

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 7

Art Deco Fürdőszoba - foto 7

Art Deco stílusú fürdőszoba design - fénykép 6

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 11

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 12

Art Deco fürdőszobai belsőépítészet - fénykép 6

Art-deco fürdőszoba felújítása - fénykép 5

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 10

Art Deco stílusú fürdőszoba design - fénykép 7

Art Deco fürdőszoba - fénykép 5

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 7

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 11

Art Deco fürdőszoba - fénykép 8

Art deco fürdőszoba felújítása - fénykép 8

Art Deco fürdőszoba design - fénykép 9

Az Art Deco fürdőszobák igazi luxus. Csak exkluzív anyagok, csak luxusszivattyúk és bútorok, valódi arany és ezüst, féldrágakövek és értékes fa a díszítésben. Egy ilyen fürdőben kézzel festett, francia függöny, márvány, antik vázák, acél, öntött keretek tükrökhöz.... Ugyanakkor egy art deco fürdőszobát tömören, ha nem aszketikus formában lehet megfogalmazni. De ez csak első pillantásra, mert az art deco aszkézise is gyönyörű. Az Art Deco-nak nincsenek bizonyos kánonjai, az egyetlen követelmény az, hogy mindegyik elemnek ugyanolyan elitnek, szilárdnak, kifinomultnak és kifinomultnak kell lennie.

Art Deco fürdőszoba

Az Art Deco stílus Franciaországban született, a 20. század második évtizedében. A művészek, szobrászok és építészek ihlette azokat a jelenségeket, amelyek meghatározzák e kor kulturális és társadalmi életét. Ez a jazz megjelenése és az orosz balett népszerűségének példátlan emelkedése, a sport fejlődésének és az egzotikus országok barátságos utazásának.

Az art deco stílusban a múlt század kezdetének népszerű művészi trendjei egyesültek: a neoklasszicizmus, a futurizmus, a kubizmus és a konstruktivizmus. A művészettörténetben kialakított művészek munkái a rendszert és a szigorú geometriát kombinálják a dekoráció, a bonyolult minták és dísztárgyak luxusjával. Az első világháború elején és végén az Art Deco ellentmondást jelentett a katonai szükségszerűség által megszabott korlátozásokkal és mérsékeltséggel. Idővel az art deco szükségtelenül fényűző, csillogó stílusnak tűnt, és a 20. század közepén fokozatosan feledésbe merült.

Több évtized után az Art Deco visszanyerte korábbi népszerűségét. Ma a belsőépítészet egyik legszebb és szokatlan trendje. A XX. Század művészetének eredményei, a modern anyagok és a gyártási technológiák kombinációja lehetővé teszi számodra, hogy valóban kifinomult és fényűző belső tereket hozzon létre.

Stílus jellemzői

Az Art Deco többek között számos jellemzővel könnyen megkülönböztethető:

 • modern, drága anyagok - ezüst, elefántcsont, ritka fák, acél, zománc, valódi bőr;
 • éles sarkok, ívelt vonalak, lépcsők és cikcakk;
 • a zongora billentyűk motívuma ismétlődő;
 • diszkrét színek - főként fekete, fehér, szürke, bézs, lila;
 • növényi és állati díszek;
 • a nap szimbolizmusa - egy ismétlődő kép a napról és a napsugarakról;
 • függőleges sáv, mint az egyik leggyakoribb mintázat;
 • ősi görög gondolatok a szépségről, mint az űrlap és a tartalom harmóniája;
 • díszek és dekoratív elemek, amelyek az afrikai és dél-amerikai népek primitív kreativitására utalnak;
 • keretek, keretezett festmények tükrök, bútorok és egyéb belső tárgyak keretezése.

Színes oldat

A luxus iránti vágy ellenére a művészet-deco-t a meglehetősen nyugodt színtartomány jellemzi, ahol az élénk színeket nagyon óvatosan használják. A klasszikus kombináció ez a stílus fekete + fehér. A legélénkebben az art deco egyik kedvenc motívuma - a hangszerek fekete-fehér gombjainak váltakozása. A fekete-fehér függőleges sávok vagy ugyanolyan kárpitozott háttérképek zongora billentyűkkel társulnak, és emlékeztetnek a jazz dallamokra.

A fekete-fehér színek klasszikus kombinációján túl a következő színpárok találhatók art deco belső terekben: fekete + szürke, szürke + lila, szürke + rózsaszín, fehér + lila, bézs + szürke, bézs + barna. A falak, a padló és a mennyezet díszítése során ritkábban több mint két színt használnak, de a domináns lehet sötét színű. Mivel a fényes színes ékezetek gazdag vörös, sárga, zöld, narancs árnyalatok jelenhetnek meg.

dekoráció

Az art deco stílus befejező felületei különös jelentőséggel bírnak.

Előnyben kell részesíteni a drága és látványos anyagokat - természetes kő, fényes kerámia burkolólapok, selyemnyomással készült tapéta stb. Geometrikus minták - gyémántok, négyzetek, cikcakk - ez a dekoráció kötelező eleme. A padlón lévő kőlapok, amelyek bonyolult díszítéssel rendelkeznek, azonnal beállítanak egy bizonyos hangot az egész belső tér számára.

A geometriát meg lehet ismételni a falakon, de kisebb mennyiségekben, úgyhogy a fürdőszoba nem néz túlságosan szigorú vonalakkal. Ami a mennyezetet illeti, díszítéssel is használható csempe, de csak nagyon jó minőségű. Az Art Deco stílusban gyakran használják a mennyezet kialakítását egy kontrasztos színű keretben. Az egész mennyezetet azonban nem lehet keretezni, csak egy helyet a csillár alá - de ebben az esetben elég nagynak kell lennie.

Csempék vagy tapéta?

Ha az Art Deco belső teréről van szó, akkor a tapétát a falak díszítésének legoptimálisabb megoldásaként nevezhetjük. A befejező anyagok modern gyártói teljes háttérkép gyűjteményeket gyártanak az art deco stílusban. Lágy és nemes színekkel, szokatlanul gyönyörű, díszes mintákkal különböztetik meg őket. Feladatunk azonban a fürdőszoba kialakítása, ahol a tapéta nem mindig megfelelő. Végül is a vízzel és a gőzzel való állandó érintkezés nem állja meg a legdrágább mosható tapétát sem.

Tehát a kerámia csempe ideálisnak tekinthető, de csak akkor, ha Ön egy nagyon kis fürdőszoba tulajdonosa, ahol nincs hely, ahol a vízpermet nem éri el.

Ha az otthoni fürdőszoba elég tágas, akkor egy fal (a fürdőtől, a zuhanyzótól és a mosdótól távol) könnyen azonosítható háttérképként. Csak igyekezzen találni igazán megfelelő stílusú tapéta - mély színű, nagy díszítéssel, lehetőleg arany vagy ezüst szálakból.

bútor

Az art deco stílusban díszített fürdőszobának klasszikusnak kell lennie - masszívnak, ugyanakkor elegánsnak. A műanyag és forgácslemezből készült szabványos szekrényeket és polcokat helyénvaló minőségű fésülközők, szekrények, faasztalok vagy más drága anyagok (vagy jó minőségű utánzatuk) helyettesíteni kell. A bútoroknak egyszerűnek kell lenniük, de a fémek, üvegek, inlayek stb.

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, helyezze el a helyiség jellegzetességeit, például puha karosszék vagy dohányzóasztal.

Ami a vízvezetéket illeti, nagynak is lennie kellene. Mivel modern belső téren dolgozunk, nincs szükség a múlt század elején stilizált, szaniter felszerelések beszerzésére. Éppen ellenkezőleg, próbáljon megkeresést találni a vízvezetékgyártók legújabb eredményeihez. Fürdőkád, mosogató, WC és bidé lehet a legcsodálatosabb formában. Kerek formák, sima, ívelt vonalak üdvözlik. Az egyszerű szaniterek és akrilok megfelelnek az anyagok minőségének, a legfontosabb az, hogy jó minőségűek, különben megszűnik a luxus iránti érzés, amely egy art deco stílus belsejét hozza létre.

tartozékok

Az art deco belseje kis mennyiségben jelenik meg, de a luxus és a csillogás vonzza a figyelmet. Rendszerint dekoratív és iparművészeti tárgyak, tükrök, lámpák stb. Vannak.

Festmények és szobrok gyakoriak a nappaliban, de a fürdőszobában még mindig nagyon szokatlanok. Természetesen az autentikus festmények vásznon vagy papíralapokon magas páratartalom mellett nem tartanak sokáig. Ezért a mi választásunk a speciális, vízálló anyagokon nyomtatott reprodukciók. Mivel a art deco nagyrészt a huszadik század művészetén alapul, a fürdőszobánk legmegfelelőbb festményei a futurisztikus művészek, kubisták és a korszak divatirányainak más képviselői. Ezt a képet a klasszikus keretbe kell beilleszteni.

A szobrok az absztrakció szellemében vagy az ősi mesterek munkáinak kisebb példányaiból készülhetnek. Ha ez a fajta művészet nem tetszik neked, de még mindig hozzá akarsz adni a szobát, vegye közelebbről a miniatűr kőszökőkutat.

Art Deco Bath: A Himnusz a luxus és a színház

Annak ellenére, hogy az Art Deco már több mint 100 éve létezik, ma hihetetlenül népszerű, és gyakran nem csak a nappaliban, hálószobákban, hanem a fürdőszobákban is előfordul. Ez a stílus hiányzik a minimalizmus, az egyszerűség, a szabad terek, az aszketizmus árnyékától is. Ez a stílus a luxus, a "dal" a viharos, élénk művészet egy kis rampant színházi. Mindent a klasszikusok törvényei szerint építettek be, de a régimódi régiség nyomában nincs. Egy art deco fürdőszoba, mint bármelyik másik szoba, római, japán, görög, kínai motívumokkal rendelkezik, és úgy néz ki, mint a különböző művészeti tárgyak lelkes gyűjtője. A Art Deco-ban egy csomó dolgot a kubizmus, a helyes geometriai összekötő síkok ihletettek, így nem csak dekoráció, hanem műalkotás is. Nem csoda, hogy a "művészet" szó jelen van a címben.

Annak ellenére, hogy az Art Deco már több mint 100 éve létezik, ma hihetetlenül népszerű, és gyakran nem csak nappaliban, hálószobákban, hanem fürdőszobákban is előfordul

Art Deco Fürdőszoba tervezés: Canonical Features

Az art deco stílusban a teljes összetétel vizuálisan hiányzik. A tér felépítésének eredményeképpen több "kandallóra" oszlik, ahol különböző művészeti tárgyak koncentrálódnak, a szobát színházi sminkekké vagy magánmúzeum előszobájává változtatják. Annak ellenére, hogy a rendszer láthatóan hiányzik, a stílus többféle kanonikus jellemzővel vagy törvényekkel rendelkezik:

 • akcent geometria;
 • szimmetria mindent;
 • monokróm paletta;
 • kontrasztarány;
 • hangulat "a retro alatt."

Az art deco stílusban a teljes összetétel vizuálisan hiányzik.

Geometria - az art deco alapja. Szögek, síkok, téglalapok és négyzetek, egyenes vonalak - mindez a fürdőszobában bőségesen jelenjen meg. Segítségének végrehajtása e törvény lesz csempe, a kompozíció helye, a különböző panelek, tükör síkok, élek, küszöbök és így tovább. Ugyanez vonatkozik a bútorokra, amelyekben a sima kerekség tökéletesen kombinálható a derékszögekkel. A törvény 1. cikkéből következik 2 - teljes szimmetria mindenben, minden tárgy és dekorációs elem tükörbeállítása. Mindent arányosan kell elhelyezni, egyértelműen, egymással párhuzamosan, mintha minden sík tükrözné egymást a legapróbb részletekig.

Annak ellenére, hogy rengeteg különböző tétel, art deco monokróm. Fő palettája fekete-fehér, szürke foltokkal. Ha más színek is jelen vannak, akkor sápadtnak, szembeszökőnek, pasztellnek, egyértelműen unalmasnak kell lenniük. A színek megismétlik a kontraszt kijelzőn alapuló szimmetria-törvényt. A fekete színek szükségszerűen ellentétben állnak a fehér, sötét szürke fényviszonyokkal. A fennmaradó színek annyira fehérítettek, hogy nem érzékelik eredeti fényes természeteiket.

A művészi tárgyak retro art funkcióit egy art deco fürdőszobában találják. Ez kötelező elkötelezettséget jelent annak a ténynek, hogy a stílusnak nagyrészt Görögország és Róma történetét tükröznie kell. Ha a szobor "rejtve" van a fürdőszoba egyik sarkában, és egy ló mellszobra van az asztalon, az lesz az.

Annak ellenére, hogy rengeteg különböző tétel, art deco monokróm. Fő palettája fekete-fehér, szürke foltokkal.

Az Art Deco fürdőszobája általában csempézett. A kedvenc trükk a fekete-fehér csempe sakk-elrendezése a padlón. A falakon gyakran találhatók háromszög alakú, hatszögletű, gyémánt alakú lapok, panelek. Ez a stílus a huszadik század húszas éveiből származik. Ezután a csempe ritkaság, hiány volt, így csak a központi területeket lehetett befejezni. És ma a csempe nagyon észrevehető, szimmetrikus elrendezése szembetűnő. Nagyon gyakran a csempe kissé ellentétes éle. Ezeket festék pasztell árnyalatokkal kombinálják. Néha fényes festett felületeket talál.

A falakon gyakran háromszög alakú, hatszögletű, gyémánt alakú lapok, panelek találhatók

Vízvezeték felvásárlásakor előnyben részesítheti a régi modelleket, és szuper modern, de néhány vintage elemet: vintage fogantyúkat, kovácsolt hajlított lábakat, olyan keverőt, amely 30 évig nem változik meg. A modernitás és a retro ötvözésének ugyanezen elve vonatkozik a bútorokra.

Tipp A legfrissebb fülhallgatót helyezzük el a szobában, de stílusos vintage kivitelben.

De a mesterséges dekorációnak a fürdõszobában rengetegnek kell lennie. Fényes felületek, tükrözött vászon, üveg, fém, lakkozott alkatrészek - mindaz, ami fényt tükrözhet. Ezért egy ilyen fürdőszobában gyakran óriási tükrök, tükröződő bútorok, mennyezetek és bőséges fémrészek vannak. Minél fényesebb, annál jobb. És túlzás, nem valószínű, hogy sikerül.

De milyen art deco kell a fürdőszobában bőségesen ragyog

Art Deco Fürdőszoba kiegészítők

Annak ellenére, hogy az art deco fürdőszoba egy lépcsős geometria kántálása, számos kecses ovális van a bútorok soraiban, sima cikcakk, négyszögek, négyzetek, körök, lépcsős átmenet kombinációi. A bútorokat egyszerűen fényvisszaverő tükör homlokzatok, fekete, fehér, piros színű üvegelemek, díszítés és félig antik részletek színkombinációi kötelezik. Nagyon gyakran ilyen fürdőszobákban vannak olyan tárgyak, amelyeket általában nem helyeztek el a helyiségben a vízkezeléshez, nevezetesen a karosszékek, a kárpitozott kárpitozott kanapék, a mintázott dombornyomás, az ívelt háttámlák és a lábak.

Minden elemnek monumentálisnak kell lennie. Különösen a fő szekrény

Minden elemnek monumentálisnak kell lennie. Különösen a fő szekrény. Sötét színűnek kell lennie, tükrözött homlokzat és számos különböző rekesz, fiók.

Figyelem! Ne feledkezzünk meg egy ilyen kötelező elemről, mint egy nagy tükörről és nyitott polcokról, amelyeket egyértelmű geometriai sorrendben kell elhelyezni.

A bútorok főbb anyagai:

 • acél, fém;
 • üveg, műanyag;
 • bőr, természetes fa;
 • alumínium, műanyag;
 • bambusz, elefántcsont, rattan.

A bútorok nagyon gyakran kovácsolt tárgyak. Ez lehet mind a határok, mind a lábak, fogantyúk, szállítmány dekoráció

Ha olyan kombinációkat találunk, mint a fém és a bambusz, akkor ez teljesen normális az art deco esetében. Ha vannak fafelületek, azokat faragásokkal kell díszíteni, amelyek emlékeztetnek a birodalmi stílusra, a keleti díszekre és növényi motívumokra. A bútorok nagyon gyakran kovácsolt tárgyak. Ez lehet mind a határok, mind a lábak, fogantyúk, díszítésre fektetve. Néha a kovácsolt tárgyakat króm helyettesítik. Ha art deco stílusú fürdőszobát hoz létre, gondosan tanulmányozza meg a javasolt fényképeket, és meg fogja érteni, hogy a bútorok, amelyekből készült acél csillámcsövek készültek, kevésbé elegánsnak tűnnek, mint a római klasszicista korszak foteljei. Ez az art deco paradoxon.

Ha art deco stílusú fürdőszobát hoz létre, gondosan tanulmányozza meg a javasolt fényképeket, és meg fogod érteni: a bútorok, amelyek esetei acélból készült csillámcsövekből készülnek, kevésbé elegánsnak tűnnek, mint a római klasszicista korszak foteljei

Ez a stílus egy igazi lázadás a tartozékok. Itt megtalálhatja gyakran:

 • porcelán, kerámia vázák (padló és asztal);
 • szobrok és szobrok;
 • bohém kristály;
 • gyertyatartó
 • hatalmas keretben készült festmények;
 • szökőkutak;
 • többszintű járdák, hasonlóan a kis jelenetekhez;
 • bársonyáruk, faliszőnyegek;
 • szőnyegek és párnák;
 • készlet művészeti tárgyak.

Tipp Ha art deco fürdőszobája van, akkor a falakra antik paneleket, mozaikokat, természetes kőfoltokat és stukkó díszléceket helyezhet el.

Az ilyen számos kiegészítő elem ellenére kaotikus, nevetséges, nem megfelelő díszítőelemek nem hasonlítanak. Mindig egy meglehetősen tiszta összetételű, elegáns és ízléses. És a számuk egyáltalán nem túlterheli a helyet, de éppen ellenkezőleg, kitölti, életben tartja.

Annak ellenére, hogy ilyen sokféle tartozék van, kaotikusan, nevetségesen, a nem megfelelő dísztárgyak nem néznek ki

Tervezési lehetőségek: az elméletektől a gyakorlatig

A fürdőszobában a falfelületek fényesek lehetnek, elefántcsont, leopárd, kígyó vagy etnikai nyomtatás. Itt mozaik vagy kerámia van. A nemnek másnak kell lennie a monumentalitásnak, az elegáns eredetiségnek. Márvány téglalap alakú csempe, bonyolult geometrikus mintázattal vagy pecsétlemez mintával - a művészet deko jogával.

A fürdőszobában a falfelületek fényesek lehetnek, elefántcsont, leopárd, kígyó vagy etnikai nyomtatás

De a mennyezet ilyen fürdőszobában nem szokásos. Világos geometriai csempe vagy bármilyen fényes felület ideális. Fel lehet festeni, és csatolni egy keret keretbe, amelyben a fal mintát ismételni fogják. A mennyezet közepén általában egy masszív csillár található, amely kovácsolt vagy acél elemekből készül. De itt is alkalmasak a polgári kispolgárságúak számára a kristályt nem szeretett kristályok.

A fürdőszobai art deco, és ez a fotók túlnyomó többségét illeti, csak egy különleges vízvezetékkel kell rendelkeznie

A fürdőszobai art deco, és ez a fotók túlnyomó többségét illeti, csak egy különleges vízvezetékkel kell rendelkeznie. Kényelem, a modernitás és a szüreti kombináció - tehát legyen. A fő, alap objektum egy nagyméretű akril vagy acél fürdõ, mely gyakran a központban helyezkedik el, kovácsolt, ívelt, hatalmas lábakkal retro stílusban. A mosogatónak meg kell egyeznie - nagy, masszív, látható, kovácsolt acél kivitelben. Az art deco oktális WC-je nem ritka, hanem inkább a szabály. És nem fog disszonáns, pusztító elemként működni.

Art-deco vízvezeték

A huszadik század 30-as években Nyugat-Európában és Amerikában megjelent a most népszerű Art Deco stílus (vagy a francia stílus, az Art Deco), és tükrözi a jazz korszakában rejlő rendkívüli kreatív felemelkedést. Az Art Deco belső terek kontrasztos színek, összetett geometriai formák, kontúr, absztrakció és eklektika. Ez a stílus nem a kényelem megteremtésére törekszik, hanem arra törekszik, hogy észrevehető legyen.

Az Art Deco a fürdőszoba belsejében olyan anyagokat használ, mint az üveg, acél, alumínium, kerámia, természetes fa és természetes bőr (ez utóbbi különösen lenyűgöző módon kombinálható a Bianchini Deco bútorgyűjteményében Capponi, a Milldue-i Four Seasons, a Gruppo Treesse Milo fürdő kollekciójában a bőrt csodálatosan ötvözik az üveggel, valamint a padlók mosogatói és a szabadon álló George Falper fürdőkkel - kerámiával és acéllemezzel). A belső tárgyak felülete általában fényes vagy lakkozott, ez nem csak a bútorok homlokzatára vonatkozik, hanem a fürdőkádakra is (pl. Akadémia, Rivoli, Lutetia az Oasis, Hilton és a Milldue-i Four Seasons).

Az Art Deco fürdőszobája fényűző és látványos. A színes alap fehér és fekete, gyakran vörös, kék vagy sárga színnel kombinálva (különösen élénk példa a Teuco Accademia Decori fürdőkád, itt a trapéz alakú, kontrasztos színek és a stílus jellegzetes csíkok). Világos és sötét színek art deco kontrasztban arany, ezüst / krómokkal (fényes példák az antik Georgian kiegészítők és a DevonDevon jubileumai, a Globo Charme mosdók, az Eurolegno Glamour bútorok és az Antonio Lupi Il Bagno, a Milldue és a Rivoli Majestic fürdőkád Oasis). Gyakran a falakon fekete-fehér festmények mutatják be a világhírű városokat. Érdekes megoldás a fürdőszobában a Cinier design radiátorok (különösen a Manhattan, a Paris My Love modelljei), amelyek nemcsak a fűtési funkciót látják el, hanem a dekoráció stílusos elemét is.

A világítás széles körben használt lámpák és csillárok üvegből és fémből, gyakran geometriai formákból, például az Oasis Vichy kollekciójából, a DevonDevon időből, a Vela az Ebanből. Hasonló formák jellemzők a keverőkre (Eleganza from Gessi, Profil Lalique a THG-től). Az art deco fürdőkben különféle állati és madárfajok használata nagyon népszerű (a THG-től származó Lalique keverők gyűjteménye, az Excelsior Swan a DevonDevon-tól).

Így az Art Deco stílus nagyon változatos, két vagy három kifejezéssel való leírása aligha lehetséges. Az art deco azonban a tengeralattjárók bohém luxusjához kapcsolódik, mint például a Titanic és a hollywoodi filmek a 30-as évek milliói számára. Ez a stílus a gyönyörű élet igazi ismerőseire összpontosul, gyönyörű és kifinomult ízekkel.

Art Deco Shells

Mosogatószállító jegyzet AeT Сlass L608 250

Villeroy & Boch

A mosogató Villeroy Boch Memento 50 fekete fényes

Art Deco mosogató kialakítás

A művészet-deco kagyló megkülönböztető jellemzői az elegáns egyszerűség és az egzotikus eredetiség kombinációja. Ilyen keverék például egy barokk stílusú, aranyszínű díszítéssel fejezhető ki, egy tökéletes téglalap alakú, lakonikus fehér kerámia héj hátterében.

Rendszerint az ilyen héjak bevonata fényes, gyakran etnikai minták, antik díszítés és állati színek. A kerámiák dombornyomásosak, absztrakt képek és ismétlődő minták.

Duravit

120 cm mosdókagyló 0491120027 2. emelet Duravit

Linkasink

B035 Gyűjtemény BRONZE Nagy Kerek Pantheon Linkasink Mosogató

Fürdőszoba mosogató anyagok

Az anyagok kiválasztása, amelyekből a kagylók készülnek, óriási. A hagyományos és legnépszerűbb kerámiák mellett üvegből, bronzból, kovácsolt fémből, természetes (többnyire értékes) fából, bőrből, márványból és krómozásból készülhetnek.

Gyakran az emeletek tartóállványa fából készült alaplapokként szolgál, különböző színekben festve, például fényes fekete.

Üveg design

ONDA 40 kristály mosogató, fehér arany üveg design ONDA

Shell bill AeT Ovális L280.100

Art Deco Fürdőszoba belső tér

Az art deco helyiségekben nagy szerepet játszanak a mosdókagyló és más vízvezeték-tükrök, a fürdőkódok, az elegáns kiegészítők elegáns és egyenletes szökőkútjaival kiegészítõ részletek.

Az Art Deco a gazdagság és jólét stílusa, ezért a fürdőszoba minden egyes elemét gondosan ki kell választani. Nincs helye a minimalizmus jellegzetes megoldásainak. Nagyon fontos, hogy a színpalettát - gazdag hangokat gyakran kiválasztják a sötét színtérből, hogy a háttérvilágítás légkörét a megfelelő megvilágítással kombinálva hozzák létre.

Az Art Deco modern olvasata azt sugallja, hogy a designban rejlő luxus a finomabbá vált, anélkül, hogy túlságosan nagyszerűen aranyozott volna. A kompozíció minden eredetisége könnyen megragadhatja a textúrát, az anyagok kombinációját és a formatervezést.

Az art deco stílust néhány provokáció jellemzi. Tehát az ilyen irányú fürdőszobákban egy szarvas fej vagy egy ló fején lévő zuhany található a táblán.

Ha a vendég ezt a fénysugarat okozza, akkor úgy ítéli meg, hogy a zóna szervezésével "kiváló" volt. A történtek szürrealizmusának érzése bizonyosan kíséri a szobának a művészettörténet stílusát.

Az "Living Environment" online áruházunkban a fürdőszobák széles választékát kínálják, teljesen különböző stílusokban, beleértve a művészeti dekót is. Válassza ki a kedvenc modelljét, még akkor is, ha először úgy tűnik, hogy nem illeszkedik a belső téredbe - a tökéletes mosdót körülölelheti az áruházkatalógusban elérhető minden tartozékkal és bútorral.

Art Deco fürdőszoba: fotó

Az Art Deco fürdőszoba ma is trendi trend a szoba kialakításában. Annak ellenére, hogy már majdnem száz éves, tökéletes a modern belső terekhez, sikeresen alkalmazva az új anyagokat. Ma egy art deco fürdőszoba a legjobb bizonyíték arra, hogy a luxus tökéletesíthető még aranyozás és túlzott pompa használata nélkül is. A monumentalitás és a látványosság ebben az esetben kizárólag a textúra, a megfelelő anyagok és a színek kombinációja (korlátozott, diszkrét és elegáns). Az ilyen belső kialakítása nehéz, minden kis dolgot szét kell szedni, és figyelembe kell venni az irányítás minden részletét.

Különös figyelmet kell fordítani a tartozékokra.

A népszerű irány fő jellemzői

Figyelembe véve a fürdőszobai fotókat az Art Deco stílusban, azonnal felidézheti a főbb jellemzőket - monumentalitást, luxusosságot, látványosságot. Kötelező a merész kombinációk, drága kompozíciók, világos geometriai minták. Ideális esetben ez a belső tér exkluzív díszítéssel vagy egyedülálló tartozékkal rendelkezik, ami egy igazi mestermű.

Az Art Deco fürdőszobában rengeteg márvány, üveg, kristály, krómozott és tükörfelület és bronz található. Ha a fa belsejében használják, akkor ez csak a legritkább és legdrágább faj.

Ha elegendő hely áll rendelkezésre (és a művészettörténeti fürdőszobának helyet kell adnia a stílus teljes szépségében való megjelenítéséhez), itt egy dobogóra, kovácsolt ékszerekre, szökőkútra vagy annak utánzatára számítanak. Egy erős ruhásszekrény és egy bőrrel borított karosszék is felszerelhető. Az art deco fürdőszobai bútoroknak hangsúlyt kell fektetniük az elitizmusra.

Tehát, mivel a főbb jellemzők azonosíthatók:

 • aláhúzott geometria;
 • teljes szimmetria (ez tükröződik a dekoratív elemek szigorúan párhuzamos elrendezésében és a tükörkép kialakításában);
 • színárnyalat;
 • a színek fényes kontrasztja;
 • évjárat (az irány közel száz év, ne felejtsd el).

A használt színkombinációk jellemzői

A szoba díszítéséhez és a fürdőszobában az Art Deco stílusban látható képek tökéletesen láthatók, kisszámú színeket alkalmaznak, előnyben részesítik a fekete, a fehér színt (az elefántcsont árnyalat különösen népszerű), a szürke és az összes palettája.

Lehetséges egyéb színek használata is, de nem "tiszta" színekben, hanem füstös fényű, például kőris-kék, füstös lila, szürke olajbogyó. Puha tónusú, barna alkalmazható.

A mintáknak vannak bizonyos korlátai. Népszerű márványos, kígyó bőr, etnikai cikcakk, leopárd szín. A padlón gyakran válassza ki a helyét a világos és sötét lemezek a fajta sakktáblán.

Engedélyezhetőek az art deco stílusú fürdődekorációk. De minden mintának szimmetrikusnak és szükségszerűen ismétlődőnek kell lennie.

A befejező helyiség főbb jellemzői

Különös jelentőséggel bír a kerámia kiválasztása. Az art deco fürdőszobai csempe a megfelelő színárnyalatnak kell lennie, és a faldíszítésre kiválasztottnak fényesnek vagy csiszoltnak kell lennie. Ez az egyik legfontosabb lépés az irányba. A fő csempe mindig ellentétes határokkal egészül ki. Gyakran csak a nedves zónában, a festék többi részében kerámia felületet választanak (ez több, mint a stílus megszületésének ideje). Ugyanakkor, ennek az iránynak a modern értelmezésében műanyagot is használhatunk kerámia helyett, a megfelelő hangszínnel és fényességgel is.

A fényes csillár és a nemesfémek színezése - mindez hangsúlyozza a szoba stílusát és díszítését

A padlózat befejezéséhez gyakrabban választhatunk masszív lemezeket, amelyek márványt utánoznak. Először meg kell érnie monumentalitását. Lehetőség van arra is, hogy a lemezeket különböző geometriai mintákkal (poligonok, négyzetek formájában) helyezzük el.

Mivel a mennyezet befejezésével foglalkozik, nem szabad "nehéz "vé válnia, ami minden bizonnyal fekete mintázatot eredményez. Érdemes különböző érdekes változatokat választani élénk színekben, például:

 1. geometrikus mintákkal díszített domborminták;
 2. festeni a mennyezetet világos árnyékban, és a falaknak megfelelő mintázat formájában rendezni egy keretet;
 3. festeni a mennyezet fehér és lógni fényűző csillár (amely megfelel a követelményeknek a stílus).

Hogyan válasszuk ki a vízvezetékeket és a bútorokat

A megfelelő kép létrehozása során különös figyelmet kell fordítani a vízvezeték, a bútorok és a tartozékok kiválasztására. A fürdő art deco stílusú fényképei azt mutatják, hogy masszív, érdekes, sima és ívelt vonalakkal kell rendelkezniük, amelyek szükségszerűen szimmetrikusak. Ma a megfelelő modellek akrilból készülnek. A legjobb megoldás a fürdőkád a lábakon (ahogy egy évszázaddal ezelőtt divatos volt - a "lábakon"). A mosdót szigorúan a fürdő alatt választják, nagyon harmonikusnak kell lenniük. Gyakran krómozott csaptelepek és csapok, rozsdamentes acélt is használhat.

A kontraszt hangsúlyozása

Az art deco-ban alkalmazott fürdőszobai bútoroknak hangsúlyt kell fektetni a monumentalitásra, ugyanakkor elegánsnak kell lenniük (ez könnyen elérhető az üvegen keresztül).

A fürdőkád a művészettörténeti stílusban, vagy utánzatokban, fényes szerelvényekkel (érdekes fogantyúkkal, zárakkal) kell rendelkezniük. A polcok mindig elegánsak, többnyire acélból vagy üvegből krómozott kivitelben.

Fekete-fehér festményeket, fényképeket, luxus kristálycsillárokat és fényes vázákat használnak. A hatékony tükörfelületek megléte kötelező. Kiváló megoldás lehet a belső tükör a Art Deco Aqwella 65-ben, amelynek mindkét oldalán egy lámpa található. Alkalmazható krómozott tartozékok, kovácsolt elemek.

Art Deco Fürdőszoba (38 fotó) - Keverés Birodalom, indiai exotikusok és egyiptomi művészet

A XX. Század kezdetének jazz modernista stílusát egy optimista art deco stílusban testesítették meg, amely elegánsan ötvözi a monumentalitást és a könnyedséget, a megalopolises és az afrikai egzotizmust.

Folyamatosan kísérő kényelem és tartósság teszi ünnepélyes, modern és otthonos szobákat. Az Art Deco fürdőszobában rengeteg acél, márvány és üveg található.

Szoba dekoráció

 • A falak előnyösen fényesek, elefántcsontszínűek etnikai fekete vagy barna csibékkel, leopárd mintákkal vagy kígyó bőr kerámiával a legalkalmasabb anyag. Ez lehet dombornyomott és ábrázolja az absztrakt, de ismétlődő mintákat.
  A színes műanyag a kerámia burkolólapok elfogadható költséghatékony cseréje. Márvány falak is látványosak. A mozaik aszimmetrikus, titokzatos, tökéletesen illik ehhez a stílushoz.

A fürdőszobát Art Deco stílusban díszítik

Art Deco fürdõ látványos kifutópályával

Fürdőszoba felszerelés

Art Deco vízvezeték

Természetesen az Art Deco fürdőszobát speciális szaniterárukkal kell felszerelni, és ennek fő követelménye a kényelem és a fejlődés korszerű újítása.

 • Egy masszív, áramvonalas, acélból vagy akrilból készült hajlított vonalakkal - a legjobb megoldás.
 • Hogy illeszkedjen a fürdőszobai mosogatóhoz kényelmes lekerekített sarkokkal.
 • A bidé vagy WC-tál oktaéderes alakja jelentős különbség a stílusban.
 • A csaptelepek, csaptelepek, zuhanycsövek ideális esetben rozsdamentes vagy krómozott acélok.

A keverők hatékonyan hangsúlyozzák a stílust

Fürdőszoba bútorok

Egy igazi Art Deco fürdőszoba feltételezi a monumentális bútorok jelenlétét, de elegáns az üveg és a fém rengetegsége miatt.

 • Csillogó acélpolcok - kifinomult fürdőszobai dekoráció
 • Egy jó szekrény, szélessége vagy magassága - ez a méret a szobában lehetővé teszi. De minimalizmus és luxus acél kivitel szükséges. A színe sötét vagy ugyanaz az elefántcsont: mindez a tulajdonos kívánságaitól függ.

Hatalmas tükrök elegáns króm keretben - a stílus egyik fontos mutatója

tartozékok

Néhány, de lenyűgöző kiegészítők jól árnyékolnak.

 • A szökőkút vagy annak utánzata a fürdőszoba belsejének exkluzív és feltűnő részlete.
 • Egy kis absztrakt szobor látványosnak tűnik egy ilyen fürdőszobában.
 • A felhőkarcoló fényes fotója frissíti a dekorációt.

A fogkeféket, a fésűket, a krémeket nem kell szem előtt tartani, csak két vagy három fényes üvegpalack állhat a nyitott polcon.

világítás

A fürdőszoba lámpája ebben a stílusban

Ez döntő löket az Art Deco létrehozásában, a fénynek nagyon soknak kell lennie a metropolisz fényeihez.

 • A fényes, de a szoba megfelelője, a csillogó csillár a fémben díszíti a mennyezetet.
 • A geometriai formájú falak csak fantasztikus fényességet érnek el az anyagok és textúráknak köszönhetően.
 • A díszítés tükrözi az ősi civilizációkkal való kapcsolatot.

Figyelj! A trópusi növények geometrikus formáihoz, piramisaihoz, trópusi növényekhez tartozó díszek, mitológiai lények nagyon - ez a stílus fő különbsége.

Az Art Deco stílus minden fürdőszobája a szellem felemelkedéséhez és az optimizmus és a hit sikere érdekében. És maga a stílus tökéletesen testesíti meg az amerikai álmát egy jobb jövőről.