Legfontosabb > Tartozékok

A padlófülke magassága - standard és a telepítés tűrése

A fürdő minden fürdőszobának központi eleme, amely nélkül lehetetlen elképzelni, hogy modern, kényelmes házban él. Szerencsére az építőipari üzletek széles skáláját kínálják szaniterek minden ízét vagy gazdagságát a vas, acél és akril.

Annak érdekében, hogy a tartály könnyű legyen a mosáshoz, fontos, hogy ne csak minőségi tartályt válasszunk, hanem helyesen telepítsük. Ebben a cikkben megemlítjük, hogy mi legyen a fürdő magassága a padlóról az általánosan elfogadott építési szabályoknak megfelelően.

Szabványok, normák

A fürdőszobából a padlóról kialakított magassága fontos tényező, amely felelős ennek az egészségügyi berendezésnek a biztonságáért és könnyű használatáért, amelyet a mérete és alakja nem befolyásol. Ez a jelző a tál mélységéből áll, amely különböző modellekben 50-65 cm és a beépítéshez használt támaszok magassága. A tartály beépítési magasságát szigorúan az építési kódok szabályozzák:

 • A padló alatti, a jelenlegi szabvány szerint ajánlott magassága 60 cm, a tálak felszerelése ezen a szinten optimálisnak tekinthető, mivel biztonságos a fürdéshez vagy kilépéskor.

Figyelj! Javasoljuk, hogy az építési kódhoz tartozó mosószer tartály szabványos beépítési magassága tanácsos legyen. Gyermek- vagy szabadidős létesítményekben ez a szám 50 cm-re csökken a higiéniai eljárások kényelmének növelése érdekében.

tűrések

A fürdő ajánlott beépítési magassága, 60 cm-rel egyenlő, a személy átlagos magasságának és a normál tál mélységének figyelembe vételével számítják ki. Azonban a vízvezeték-berendezések telepítésekor a mutatókat egyenként kell megközelíteni, figyelembe véve a lakástulajdonosok kívánságait, valamint a termék méretét. A megengedett magassági tartomány, amely a padló fölé emeli a fürdőt, 50-70 cm.

A tálca szélétől a padlóig tartó optimális távolság a következő tényezők függvénye:

 1. Egy személy átlagos magassága. Minél kisebb az a személy, aki a fürdőszobát használja, annál alacsonyabbra kell felszerelni. Magától értetődik, hogy 150 cm magasságban problémát jelent a 70 cm feletti láb emelése, ráadásul nem biztonságos. Könnyebb a magas személy számára, hogy egy 65-70 cm-es szinten lévő fürdőszobát használjon, mivel nem kell kanyarodni.
 2. Szállás gyermekek és idősebb családtagok apartmanaiban. Ha a fürdőszobát gyermekek, idős rokonok vagy mozgáskorlátozott személyek használják, akkor ajánlatos legfeljebb 50 cm-es fürdőt telepíteni a higiéniai eljárások egyszerűsítése és biztosítása érdekében.
 3. Az egészségügyi berendezések mélysége. Ha a tál mélysége 50 cm, akkor a fürdő minimális szintje 65 cm, mivel a szifon csatlakoztatásához 15 cm szükséges.
 4. A tál mérete és súlya. A szerelvények mérete és súlya befolyásolja a beépítési magasságot. Az öntöttvas modellek jelentős súlya 100-150 kg, így nincsenek közelebb a padlóhoz.

Fontos! Annak meghatározásához, milyen magasra emeli a tartályt mosás közben a telepítés során, fel kell tenned a lábakat, és próbálj meg mászni rajta. Jobb figyelembe venni a legalacsonyabb családtag növekedését, vagy kiszámítani az átlagot.

Telepítési módszerek

A kád maximális magasságának megállapításánál figyelembe kell venni, hogy a szifon felszerelésének minimális távolsága 15 cm. Az egészségügyi berendezés használata nem volt traumás és kényelmetlen, ezért ezt a számot a beszereléskor állíthatja be. Az egészségügyi berendezések telepítését a következő módszerek végzik:

 • A keret segítségével. Egy fém tartószerkezet segítségével gyakran beszúrják az acél és akril modelleket, amelyek vékony falakkal rendelkeznek és deformálódhatnak. Bármi legyen is a tál alakja és mérete, ezzel a kialakítással bármilyen magasságra emelhető, biztonságosan rögzíthető.

A tapasztalt mesterek azt mondják, hogy a legalkalmasabb az, hogy meghatározzák az optimális távolságot a padlóról a kád aljához a csavarok csúszó lábával. Ezek a tartók a fürdő alján vannak rögzítve, majd magasságban állíthatók úgy, hogy a fürdő bejárata és kijutása ne okozzon nehézségeket. A fürdő magasságának pontos meghatározása csökkenti a sérülések kockázatát a higiéniai eljárások elvégzése, valamint a maximális kényelem biztosítása érdekében.

A padlófülke magassága: szabványok, normák és tűrések a beépítés során

Egy ilyen meghatározás szerint, mint a padló alatti fürdő magassága, a szabvány a padlóról a másik oldalra eső távolság értékét jelenti. Ez a paraméter szabályozza az SNiP-t, és ez a kulcs a telepítéshez.

A szabványoknak való megfelelés a biztonság és a kényelem garanciája.

Milyen fürdők léteznek

A piacon a vízvezeték fürdők széles választékban vannak jelen. Ön megvásárolhatja a modell öntöttvas, acél, akril, vagy újdonság, mint a quarian termék. A választás a fürdőszoba méretét és a vásárláskor hajlandó összeget határozza meg.

A leginkább nyereséges, gazdasági szempontból acélfürdő. Ez könnyű, nem okoz problémát a szállítás során, és ára igen demokratikus. Ennek az anyagnak a használata lehetővé teszi, hogy bármilyen geometriát adjon a terméknek.

De az acélfürdő nem tart sokáig, mivel gyengén ellenáll a mechanikai sérülésnek. Ezenkívül rosszul tartja meleg és nagyon zajos.

Az öntöttvas fürdő klasszikus. Ez a megbízható és megbízható termék híres a tartósságáról. A nehéz öntöttvas fürdő sokféle formája nem különbözik, bár vannak eredeti design megoldások. A víz hosszú ideig melegen tartja. Van egy öntöttvas fürdő 2, és akár háromszor drágább, mint az acél.

Ez a két hagyományos típusú egészségügyi termék elindította az akril fürdőket, sokkal később jelent meg a piacon, de nagy népszerűségnek örvendett. Kevesebbek, mint elődeik, de jól melegítenek. Minőségi termékek az anyagból, amely képes 10, 20 éves vagy annál többet kiszolgálni.

Az akril modellek előnye számos színben és formában, de számos bonyolult vonal csökkenti az erő tulajdonságait. Az akril felületén nincsenek pórusok, ezért a kórokozó mikroorganizmusok soha nem szaporodnak a fürdőszobában.

A szaniterek világa újdonsága a véletlen összetett anyagból készült kád, amely akril, kvarc és polimer adalékanyagokat tartalmaz. Ezek a fürdők sokáig szolgálnak, és teljes mértékben igazolják magas árukat.

Ez az anyag UV-álló, higiénikus, kemény felületű. Az akrilnél nehezebb modellek tömege körülbelül 50 kg. A termékek költsége azért magas, mert csak Európában készülnek.

Mi az SNiP ajánlása

A fürdő telepítésének folyamata nehéz és igényes munka, amely előírja a műszaki szabványoknak való megfelelést. Először is meg kell felelni egy ilyen paraméternek, mint magassága a padlófelülettől. Az SNiP minden fürdőméret esetében 0,6 m-t ajánl.

Ez az érték nem függ a tálca telepítésének helyétől. A falhoz illeszthető, ha a szoba kicsi vagy a közepén van, amikor a kád tágas. A legfontosabb dolog az, hogy szabad tér van - legalább 1 m. Az SNiP szintén korlátozza a küszöb magasságát a fürdőszobában - nem lehet magasabb 3 cm-nél.

A megállapított szabványban vannak kivételek - a kórházak és a gyermekgondozási létesítmények fürdői 10 cm-nél kisebb magasságig emelkednek a szabványok által meghatározott paraméterektől.

A 60 cm-es szabvány nem szigorú és megingathatatlan az otthoni körülmények között. A növekedés nem minden családtag esetében azonos lehet, így 100 mm eltérés megengedett mind a kisebb, mind a nagyobb irányba. Fontos, hogy bejusson a fürdőbe és kijusson a fürdőből.

Különböző anyagokból készült fürdők felszerelése

A tál magasságával előre meg kell határozni. Ehhez olyan információkra kell összpontosítania, mint például a család legkisebb tagjának növekedése.

Általános telepítési szabályok

Ez a paraméter befolyásolja a falburkolat típusát. Ha a csempe van kiválasztva, tanácsos tudni a csempe méretét. Az SNiP által szabályozott magasságban 2-3 sorból 0,6 m-es teleptestet lehet elhelyezni maradék nélkül.

A megfelelő telepítési betű feltételezi:

 1. Szigorúan vízszintes pozíciója. A kád oldalán levő, a falhoz érintkező szint szabályozza.
 2. Az oldal és fal által létrehozott szög 90 °. Ezért egy nagy háromszögre van szükség ahhoz, hogy folyamatosan ellenőrizni lehessen ennek az állapotnak a betartását.

Az oldalak vízszintes elemét könnyebb elérni 100x100x5 mm-es paraméterekkel ellátott fémlemezek formájában.

A tartók alatt való tartózkodásuk kötelező, ha a fürdőt egy olyan alapra szerelik fel, amelynek keménysége alacsonyabb, mint az esztriché. Lehet fapadló vagy parketta, laminált. Ebben az esetben, további merevítő elemek nélkül a kapacitás a működés közben kerül alkalmazásra.

A fürdő magasságának megválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy az alja alatt egy szifont helyeznek el. Rendes működéséhez kb. 150 mm szabad területet kell biztosítani.

Az árnyalatok az öntöttvas betét felszereléséhez

Különösen fontos, hogy az öntöttvas vasaló telepítése előtt válasszon magasságot a padlóról. Mivel súlya meglehetősen lenyűgöző, nehéz ezt a paramétert beállítani a telepítés után. Az ilyen tálak lábai általában szilárdak, gyakran egy kifinomult kialakítással jellemezhetők.

A klasszikus változat egy öntöttvas kád a díszes formájú lábakkal, metszetekkel vagy díszítésekkel. Állhat az oroszláncsákon vagy a szirmok formájában, szőlőtőként. A tartók mereven rögzítve vannak a testhez. Rögzítse őket fém vagy csavarkötésekkel.

Ha a fürdőszobai készlet nem állítható állványokkal rendelkezik, akkor a magasságot vágáskor állítják be, majd csiszolással.

A termék felületének erősnek és laposnak kell lennie. Ha a padló nem elég kemény, a lábak alatt 5 cm átmérőjű és legalább 5 mm vastag fémlemezeket helyeznek el.

Amikor a tartályt csúszós padlóra helyezi, a tartóit vízálló polimer ragasztóval rögzítik. Ha a lábak kialakítása lehetővé teszi a magasság beállítását, a paramétert beállító csavarokkal lehet beállítani, majd a reteszelőanyákkal meghúzni. A tálat egy kézzel és egy véggel igazítsa helyesen.

Az egyik lábról vagy az alján lévő öntöttvasból készült modern fürdőkád speciális fűzőlyukkal rendelkezik a földelővezeték csatlakoztatásának lehetőségére. Ha ez az elem rendelkezésre áll, akkor el kell távolítani a szigetelést úgy, hogy a csatlakozó ponton lévő kábel jól illeszkedjen. Ezután csak a csavarral kell a karmantyút rögzíteni.

A régimódi modelleket nem lehet ilyen egyszerűsített rendszer szerint földelni - nincs külön fülük. A felszabadítás idején a földelés természetes volt - a kádat egy öntöttvas vasaláshoz kapcsolták a földre.

Mivel sokan megváltoztatták az öntöttvas műanyagot, a természetes földelés megszűnt. Ezért a földeléshez a lyukak egymástól függetlenül történjenek a tartály alsó részéhez való rögzítés területén.

A beépítés során az építési szintet a padlólap oldalainak párhuzamosságának fenntartása érdekében kell használni.

Ha a végleges beállítás után a terméket át kell tolni, akkor finoman megérintheti. Csak olyan mozdulatokkal végezzen manipulációkat, amelyek a mozgáspontokhoz képest sokkal közelebb vannak a többihez képest.

Acélfürdő magasságállítás

Bár az öntöttvas fürdő még a szoba közepén is elhelyezhető, az acéltartálynak feltétlenül hozzá kell járulnia a falakhoz. Beépítés és kiegyenlítés előtt szükséges a falak csempézése.

Az acél fürdők rögzítésének jelenlegi módszereitől az öntapadó bélésű tartók a legbiztonságosabbak és legbiztonságosabbak.

Amikor a lábakat rögzítő csavarokkal rögzíti, a zománc eltávolítása mind a rögzítőelemek alatt, mind a működés közben előfordulhat.

Öntapadó, állítható, a tálca lábának alsó részének kontúrja mindig párosítva. A csatorna formája és a bázisban egy kis eltérés van. Itt van egy rögzítő csavarral ellátott rögzítőcsavar, amely műanyag hegyekkel van felszerelve.

Különösen megbízható lábak egy acéltartályhoz - rövid, de hosszú csavarokkal állítható. Maga a fürdő az egyenesen álló falakra van felszerelve, amelyeken még nincs dekoráció, korábban áztatott nedvességgáttal.

Az új acélkád behelyezése előtt az öntapadós lábak felszerelése a tálhoz való csatlakozás helyével történik. Az elsőt kb. 30 mm távolságra állítja le a leeresztő nyílástól. A második - egy sík felületen az ellenkező oldalon. Ezt megelőzően az érintkezési pontokat egy alkohol vagy aceton tartalmú oldószerrel törölni kell a zsírtalanítás céljából.

Fedje le egy kevés meleg építési szárítót. Ezután távolítsa el a védőfóliát, majd helyezze a tartóelemeket pontosan a jelölőanyagra és szorosan nyomja meg. Tegye a beállító anyákat a karperecek beállítására, és óvatosan hajtsa őket a műanyagból a stop ütközésig. A csavaranyák közel vannak a tippekhez. Az összeszerelt csomópont a tartóhoz csatlakozik.

Miután a fürdőt állandó helyen helyezték el, végezze el a szint és a magasság előzetes beállítását. Ezután folytassa a pontos beállításokat. Ehhez 4 fa ékszer szükséges. A falak és a kád oldalán vannak meghajtva úgy, hogy a szélek kissé kinyúlnak.

Határoló paszta a papírszalagon. Ezután a képződött rést egy keskeny fúvókával ellátott palack segítségével habozzák fel. Miután a rögzítőhab megkötődött, a fából készült ékeket leszorítják fogók segítségével. Továbbra is meg kell szüntetni a habot, és kiküszöbölni a holtjátékot a csapok kicsavarásával.

Folytassa a következő lépcsőhöz - befejező munkát. A tálat védőfóliával borították, a falakra és a padlóra csempézett. Ezután kézzel húzza meg a lábakat úgy, hogy a fürdő nagyon szorosan illeszkedjen a falhoz.

Húzza meg az anyákat, csavarja őket szorosan a tartóelemekhez. A fürdőszoba magasságállításának helyességének ellenőrzéséhez a méréseket négy oldalról a padlóról végezzük. A mérési különbség nem haladhatja meg a 4 mm-t. Ha ez a feltétel megsérti, a beállítás ismételten végrehajtódik.

Az akril modell felépítése

Az akril fürdők gyakran fémvázzal vannak ellátva. Állítható lábak vannak, amellyel könnyen felveheti a polimer tálca magasságát.

A mellékelt készlet tartalmaz raznomernye fémprofilok, amely már rögzítő furatok, 4 láb, 4 állvány formájában csapok, támcsapágy 4, 16 csavarok, önmetsző csavarok.

A telepítés kezdetén az összeszerelt keretet a tálca aljának közepén helyezik el, a padlón fordított állapotban. A lábak a kerethez vannak rögzítve. Két alátámasztás van alul, három - az elülső él mentén, a fal mentén - még kettő. Végezze el a beállító lábakat a kívánt magasságig.

A fürdõ átfordul, ellenõrizze a vízszintes szintet. Ha nincs eltérés, csatlakoztassa a szifont. A következő lépés a fürdő szélének a falhoz való rögzítése. Ehhez speciális kampókat vagy sarkokat kell tenni. Összefoglalva, szerelt díszítő képernyő.

Amikor a fémprofil vázlata hiányzik, a tálat olyan téglákon helyezzük el, amelyekből az építmény pódiumszerű. Néha, annak érdekében, hogy ne túljussanak a mennyezeten, ahelyett, hogy ez a nagy téglaépítés, oszlopok készülnek. Két vagy három lehet - ez a modell hossza függvénye.

Hasznos videó a témában

A fürdés megfelelő beépítése a videóba:

A fürdőben történő telepítés során felmerülő árnyalatokról:

Nem léteznek olyan követelmények, amelyek szigorú betartásra szorulnak, mint a padló alatti fürdő magassága. A meglévő normák természeténél fogva inkább ajánló jellegűek. A megfelelő választás érdekében nemcsak ezekből a paraméterekből kell kiindulni, hanem az egyes körülményektől is.

A fürdő magassága a padlóról

A fürdőszoba kényelmes és kényelmes használata érdekében fontos, hogy betartsák a termék telepítéséhez szükséges követelményeket. Nem csak az anyagválasztásról van szó, hanem a padlóhoz viszonyított helyes magasságról is. Ugyanakkor nem csak kódok és szabályok építésével, hanem egyéb jellemzőkkel is vezérelnek.

Előírt szabványok

Ebben az esetben van egy különleges rendelkezés az SNiP-ben, ami a fürdő pontos magasságát jelzi a padlóról. Végtére is, a könnyű használat és még fontosabb a biztonság, közvetlenül függ az egészségügyi berendezés optimális magasságának megválasztásától. A magasság a tál mélységétől és a lábak vagy támasztékok magasságától függ. A modelltől függően a tál mélysége 50 és 60 cm közötti lehet.

Ha az SNiP-ben előírt normákról beszélünk, ezek a következők:

 1. A fürdő magassága a padló felületéről pontosan 60 cm legyen, ez a legjobb lehetőség egy felnőtt számára. Ez a távolság biztosítja a biztonságot a búvárkodás és a kád elhagyásakor, valamint az egyszerű használat.
 2. Ha a fürdő nem a falhoz közel helyezkedik el, akkor a vízvezeték-szerelvénytől a falig terjedő távolságnak legalább 70 cm-nek kell lennie, ily módon egy személy szabadon áthaladhat a berendezésen.
 3. A tál mérettől függetlenül a rendszeres fürdő alját fel kell emelni legalább 15 cm-rel a padló felett, amikor fel van szerelve. Ez a termék alján található szifon telepítésére és csatlakoztatására szolgál.
 4. Ami magát a fürdőszobát illeti, nem kell szögben felszerelni. Elég, hogy szigorúan vízszintesen telepítse. A benne lévő leeresztő lyuk szükséges előfeszítése már előre elkészült a gyártásban.

Kiderül, hogy a szabványok 60 cm-es optimális magasságról beszélnek, de szeretném megjegyezni, hogy ez nem törvény, hanem ajánlás. Például, ha gyermekgondozási vagy egészségügyi létesítményekről beszélünk, akkor a fürdő magassága 50 cm-re csökkenthető.

Igaz, vannak más toleranciák is, amelyeket fontolóra kell venni.

Lehetséges eltérések

Tegyük fel most, hogy a 60 cm-es fürdő magasságát véletlenül vették. A legjobb átlagértéket a személy átlagos magasságához és a tál normál mélységéhez számították. Mindazonáltal a berendezés telepítésének elvégzésével a probléma egyedileg megoldható, a tulajdonosok kívánságaitól és a fürdőszoba méretétől függően. Az SNiP-ben előírt előírások mellett adja meg a megengedett magassági tartományt. 50-70 cm-es tartományban van, amelyen a kád felemelhető a padló felett.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a tényezőket, amelyek a padló feletti optimális magasságot befolyásolják:

 1. A családtagok átlagos magassága. Van itt egy minta, hogy minél kisebb a fürdőszoba felhasználójának növekedése, annál alacsonyabb kell telepíteni. Logikus, hogy 150 cm-es növekedés esetén nagyon nehéz lesz legfeljebb 70 cm-es lábat dobni. De ha egy személy magas, akkor kényelmesebb lesz rá, hogy egy 65-70 cm-es vízszintes fürdőt használjon, nehogy túl alacsony legyen.
 2. Akár gyermekek vagy idős családtagok élnek a szobában. Logikus, hogy az idősek és a gyerekek nem tudnak kényelmesen belépni a fürdőbe, amelynek magassága a padlóról 65-70 cm, mozgásuk korlátozott. Ezért jobb, ha a vízvezeték felszerelést 50 cm magasra telepítené, a nagy családtagok elviselni fogják, és a vizek a gyermekek és az idősebbek számára ideális választás lehet.
 3. A tál mélysége szintén befolyásolja a magasság kiválasztását. Ha például 50 cm-re van, akkor figyelembe véve a szifon felszereléséhez szükséges 15 cm-t, akkor a minimális méret, amelyre a fürdőt fel lehet emelni, 65 cm, ezért kisebb távolságot kell választani, majd a tál mélységét kisebbre választják.

Ezeket a tippeket kell követni annak biztosítása érdekében, hogy minden családtag elégedett legyen a fürdő működésével. Mielőtt egy fürdőszobát telepítene, kérdezze meg magától, ki fogja használni, és mi a családtagok átlagos magassága. Ezenkívül fontos, hogy az idősekre és a gyermekekre gondoljon. Egy másik árnyalat a befejeződések választéka. De mi a célja? Az a tény, hogy ugyanaz a csempe, amelyet a fürdőszobában használnak, saját méretű. Ahhoz, hogy befejezze a gyönyörű megjelenést, azonnal el kell kezdenie, hogy a fürdő szélén álljon.

A fürdőanyag szerepet játszik?

A modern piac tele van különböző fürdőszobai modellekkel, amelyek a fürdőszobába telepíthetők. A tartomány nagyon széles. De leggyakrabban a felhasználók a következő típusú termékeket preferálják:

 • acél fürdők, zománc által védve;
 • öntöttvas fürdők;
 • akril termékek.

Mindegyik a gyártás anyagában különbözik. Van-e különbség, hogy milyen magasságban kell telepíteni az egyik vagy másik lehetőséget? Kezdjük, fontolja meg az egyes típusok jellemzőit.

A legnehezebb és összességében öntöttvas fürdőnek nevezhető. Maga az anyag tartós és tartós, de nagyon nehéz. Az ilyen fürdőket széles körben használják a Szovjetunióban, és még mindig népszerűek. Az öntöttvas lábak a testhez kapcsolódnak. Tulajdonságai miatt bárhol, a fürdőszoba közepén, sarokba vagy fal közelében helyezhető el. A fürdő fő jellemzője nem a súlya, hanem a bennük lévő víz hőjének hosszú ideig tartó megőrzése. Ez egy ideális lehetőség azoknak, akik hosszú ideig meleg fürdőben szeretnek feküdni. Az egyetlen caveat, akkor pontosan válassza ki a távolságot a padlóról a szélére, mivel a telepítés után nagyon nehéz lesz kijavítani valamit. Öntöttvas fürdő telepítési lehetőség:

Az akril termékek korszerűbbek. Előnye az alacsony súly, a könnyű telepítés és a modern, gyönyörű kialakítás. Különféle méretű és alakú berendezések vannak. Ha a mínuszokról beszélünk, alacsony erõvel rendelkeznek. Ha a családban nagyobb a tömeg, akkor a kád deformálódhat vagy megrepedhet. Ezenkívül fontos, hogy gondosan törődj vele, a működési élet meghosszabbítása érdekében. A termék javítása és helyreállítása problémás lesz. Azonban a fürdőszoba maga meleg és tökéletesen megőrzi a hőt. A lábak alul vannak rögzítve. Jobb telepíteni a szerkezetet a falak közelében, mivel nem lesz olyan stabil a közepén. Íme egy példa egy akrilfürdő beszerelésére:

Az acéltermékek valamilyen átlagos súlyúak az öntöttvas és az akril kivitelek között. Jól néz ki, azonban a fém nagyon zajos a működés közben. A hőt enyhén tartja, de gyorsan felmelegszik és lehűl. Ideális elfoglalt emberek számára, akiknek hosszú ideje nem kell a fürdőszobában feküdniük. Javasoljuk, hogy telepítse a sarokban. Acélfürdő telepítés példája:

Amikor a magasságról döntöttünk, a fürdő típusát választottuk, a telepítés folytatható.

Telepítési lehetőségek

Háromféle fürdőkészülék közül választhat az Ön számára. Ugyanakkor el kell felejteni, hogy a padlóról a fürdő tálába 15 cm távolságot kell hagyni a szifonhoz. Hogyan telepítheti a terméket a helyén, figyelembe véve a kiválasztott magasságot?

 1. A kereten keresztül. A fémrudakból egy tartószerkezet jön létre, amelyen könnyű kádak telepíthetők. Ezek közé tartoznak az acélból és akrilból készült termékek. Vékony falak vannak, amelyek könnyen deformálódhatnak. Ennek a módszernek az az előnye, hogy függetlenül a tál alakjától és méretétől, egy fém keret segít felemelni a fürdőt egy bizonyos magasságra és rögzíteni a helyére.
 2. Szerelés lábak segítségével. Egyes modellek, különösen az acélból vagy öntöttvasból készült alaptermékek, a lábukon vannak. Ezzel a lábak szabványosak lehetnek, vagy állítható mechanizmussal. Ezeknek a lábaknak köszönhetően a tálca és a padló közötti távolság 15-20 cm, nem több. Az alábbi képen látható egy példa erre a konstrukcióra:
 3. A dobogón keresztül. Ez a kialakítás szükséges a deformáció megelőzéséhez és a tálca stabilitásának növeléséhez. A dobogó blokkokból vagy téglákból készül. Ideális akril vagy acélszerkezetek beépítéséhez. A dobogó rovására megbízható támogatást biztosít, és a fürdőt a tégla méretétől függően különböző magasságokra lehet felemelni.

Amint azt a tapasztalt kézművesek elmondják, a padlószintről a fürdőszoba magasságát úgy érik el, hogy a lábakat a csavarokra csúsztatják. Ennek a kialakításnak köszönhetően könnyedén beállíthatja a fürdő magasságát, és ha nem illeszkedik, akkor csökkentheti, vagy fordítva növelheti. A tartók alul vannak szerelve, majd a fürdőt a helyére szerelik. A lábak magasságának beállításával elérheti az ideális magasságot.

következtetés

A fürdőszoba használata nem okoz nehézségeket, fontos, hogy kövesse az építési szabályzatokban és rendelkezésekben előírt tippeket és rendelkezéseket. Ezután az eljárás biztonságos és kényelmes lesz. Ezenkívül figyelembe kell vennie saját sajátosságait annak érdekében, hogy ez a méret az ideális legyen.

Melyik magasságban a padló és hogyan kell telepíteni a fürdő?

A kényelem a fürdőszobában fontos összetevője a kényelmes tartózkodás egy adott szobában. Ahhoz, hogy zuhanyozni, mosni vagy más eljárást lehessen tenni a zuhanyzóban vagy a WC-ben, fontos, hogy szabadon hozzáférhessen mindent, amire szüksége van. Ha a zuhanyzó helyisége megfelelő méretű, akkor sokkal kényelmesebb a fürdő telepítése, hogy különböző lehetőségeket kínáljon a vízkezelésre. A termék megvásárlásakor világosan meg kell tudni, hogyan kell felszerelni, és milyen magasságban kell a padlótól a telepítés megkönnyítése, a csatorna tisztítása és természetesen a használat során.

Jellemzők és normák

A fürdőhely javítása vagy a fürdő önmagában történő cseréje során nemcsak a megfelelő vízkezelési tartályt kell kiválasztani, hanem a szabványoknak megfelelően is telepíteni. A fürdőszoba méretétől függ a használat kényelmétől. Ennek elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy magában tartsa a vizet, és ne engedje, hogy átjusson a helyiségbe, de ugyanakkor kényelmes egy felnőtt gyermek vagy egy idős ember számára, hogy belépjen rajta.

Nem számít, milyen fürdő lesz a helyiségben, fontos, hogy azt a megfelelő magasságba helyezzük, amelyet a szabályok szabályozzanak:

 • A padlószint magassága 60 cm, így a padlóról a fürdő felső széléig ilyen távolság könnyedén bejuthat és elhagyhatja a fürdőt.
 • A fürdőnek a helyiség falától való távolságának legalább 70 cm-nek kell lennie ahhoz, hogy szabadon megközelíthesse a fürdőt és használhassa bizonyos igények kielégítésére.
 • A padló alján lévő kád minimális magasságának legalább 15 cm-nek kell lennie, ennek a mutatónak a különböző típusú szerkezetek ellenére stabilnak kell lennie.
 • Szükséges a termék telepítése, zökkenőmentesen, elővigyázatosság nélkül, mivel azt a gyártó biztosítja és a mosogatóhoz irányítja.

A fürdő magassága megváltoztatható, ha gyermekgondozó központ, ahol a berendezést eredetileg a felnőtteknél kisebb magasságú gyermekek használják.

A fürdőszoba optimális magasságának kiszámításához olyan mutatókra kell összpontosítania, mint:

 • A szobában élők átlagos magassága. Így a magasság 50 cm lehet, ha a család nem magas, és sok gyermek van, vagy 70 cm-re emelkedik, ha több magas felnőtt él a lakásban.
 • A lakásban élők kategóriájának elszámolása: nyugdíjasok, fogyatékos emberek, gyerekek, amelyek szintén jelentősen befolyásolhatják a telepítési magassági mutatókat.
 • A fürdőszoba kiválasztása mélyen. Ha viszonylag mély, és 50 cm-rel egyenlő, akkor figyelembe véve a szifon felszereléséhez szükséges 15 cm-es emelkedést, a szint 65 cm-re emelkedik.
 • A fürdőszoba mérete és súlya. Ha az anyag öntöttvas, a szerelésnek legalább 15 cm-re kell lennie a padlóról, a könnyebb anyagoknak kis ingadozásaik lehetnek.

Így a családtagok sajátossága és a beépített fürdő sajátossága alapján kiszámíthatja az összes szükséges mutatót a berendezések megfelelő felszereléséhez és kényelmes használatához

A padlófülke magassága - szabványok és normák, amennyire le lehet őket utasítani, szerelési utasítások

A fürdőszoba kialakításának tervezésekor minden tulajdonosnak figyelembe kell vennie a lehető legtöbb tényezőt az egészségügyi berendezések színének, alakjának és méretének tekintetében. A paraméterek kombinációjakor különös figyelmet fordítunk a padlóra jutó fürdő standard magasságára.

A fürdőszoba teljes választékának megválasztásánál figyelembe kell venni saját méreteit, és azt, hogy a használatra tervezett berendezések miként illeszthetők bele a benne elhelyezhető háztartási készülékekbe.

A fürdőszobába helyezett fő egészségügyi eszköz maga a betűtípus. Biztonságosnak és kényelmesen használhatónak kell lennie.

A padlószinttől függően a padlószinthez viszonyított standard fürdőmagasság a padlószinttől 70 cm, de bizonyos tűréshatárok vannak. Tehát, ha kisgyerekek élnek a házban, akkor a fürdőkád megengedett 60 centiméter magasságban. Ugyanez a szabály vonatkozik az idősebbekre is.

Ennek a paraméternek a fő kritériuma a biztonságos felhasználási környezet biztosítása.

A cikk összefoglalása

Normák és szabványméretek

A legfontosabb dimenzió a fürdő magassága. Függetlenül attól, hogy milyen alakúak és más méretűek, de az előfeltétel a helyiség alja és padlója közötti rés.

A padlófülke magasságának optimális 12-15 cm-es rést kell biztosítania a szifon felszereléséhez és további karbantartásához. És ha a házban élők egyedi adatai szerint a felső szélnek legalább 60 cm-es magasságnak kell lennie, a problémát csökkentett mélységű font megvásárlásával oldják meg.

Néhány helybeállítási lehetőség:

 • a betűtípustól a falig terjedő távolságnak, ha nem tapad, legalább 70 cm szélességűnek kell lennie a személy szabad mozgásának biztosítása érdekében;
 • a szabványos fürdő alja közötti távolság kb. 15 cm legyen a kimeneti szifon befogadására;
 • A betűtípust szigorúan a horizonton kell beállítani a felső élhez képest, mivel a lejtés a fürdőszerkezet által biztosított.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a szabványos szabályok ajánlás jellegűek. Bizonyos esetekben eltérések vannak például a gyermekek és az orvosi intézményekben, a padló alatti fürdő standard magassága biztonsági okokból fél méterre csökkenthető.

A fürdő magasságára vonatkozó ajánlásokat, amikor elhelyezik, a SNiP 3.05.01.85.

A font kiválasztásakor figyelembe veszik a különböző mutatókat. A házban élő emberek dimenziói befolyásolják a belső dimenziók meghatározását.

Ugyanakkor a modern körülmények között a telepítés helyének nagysága gyakrabban befolyásolja a betűk méretét. Sajnos a modern szabványok nem teszik lehetővé a nagyméretű városi lakások használatát.

Az átfogó méretek mellett figyelembe kell venni a lábak magasságát is, amelyek meghatározzák a padló és az alj közötti rés méretét. A mutató fontos, mert szifont tartalmaz.

A fürdő lábai mindig magasság-beállító eszközzel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy minőségi szempontból magasságban állítsa szigorúan vízszintes helyzetben.

A jelenlegi szabványoknak megfelelően a fürdőméretek a következők lehetnek:

 1. Szabvány - 170 (1700 cm - 700 cm - 560 cm).
 2. A szabvány 160 (1600 cm - 700 cm - 560 cm).
 3. Szabvány - 150 (1500 cm - 700 cm - 560 cm).
 4. Standard - 130 (1300 cm - 700 cm - 575 cm).
 5. A szabvány 120 (1200 cm-700 cm - 610 cm).

Tekintettel arra, hogy a padló alján lévő lábak teljes magasságának legfeljebb 70 centiméteresnek kell lennie, ezt a szabályt ajánlott használni a használat biztonsága érdekében.

Néha a méret választása annyira korlátozott, hogy be kell szerezni egy sitz fürdőt, ebben az esetben a betűk mélysége elérheti a 70 cm-t, a magasság a felső élhez növekszik. Ebben az esetben egy fogantyút szerelnek a falra a biztonság érdekében.

Telepítés, telepítés és csatlakoztatás - utasítás

A fürdőszobában végzett javítás a vízvezetékcsere helyett mindig választ kell adnia a kérdésre - hogy mit, hol és hogyan csatolhat. Először is, meg kell oldani a racionális vízellátás és szennyvízelvezetés problémáit.

Ezenkívül szükséges a függőleges és vízszintes felületek szintre állítása az ezt követő kikészítéshez. Ebben az esetben nem szabad elfelejtenünk, hogy a lejtőket a lefolyóháló irányába rendezzük.

A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez nagy tömegének köszönhetően a legtöbb hőálló és csendes vízzel töltött. Ezt a padlóval párhuzamosan kell felszerelni, a fent leírt szerelési magassági követelményeknek megfelelően.

Jelentős súlya kétségtelen előnyt jelenthet, mivel biztosítja, hogy a fürdőkád használat közben stabil maradjon, és nem igényel további intézkedéseket a terület megerősítésére.

A legelterjedtebb az árminőség szempontjából az acél fürdők zománcozott belső felülettel. Sokkal könnyebb öntöttvas, ezért könnyebb telepíteni.

A zajszigetelés és a zománcozott belső felület hőtermelésének csökkentése

De a jelentős hiányosságok két jellemző. Az első a vízzel töltött zaj, a második pedig az anyag nagy hővezetőképessége miatt gyors hűtés. Az ilyen problémák elkerülése érdekében az alábbiak szerint járjon el:

 1. Fürdő közvetlenül a helyén a helyét dőlve alulról felfelé.
 2. Az alsó és az oldalfelületet alaposan megtisztítják a szennyeződésekből, acetonnal zsírtalanítják.
 3. Az oldalak és a fenék felületén felhordó habot helyezünk és gondosan kiegyenlítjük.
 4. Az alkalmazott réteg polimerizációja 24 órán belül megtörténik.

Továbbá, ha szükséges, az erősen kiemelkedő töredékek éles késsel kiegyenlíthetők.

A betűtípustól származó külső felület ilyen kezelése jelentősen megnöveli hőállóságát, és csökkenti a zajszintet a töltés során.

Az ilyen hajó testének gyengesége a deformálás során a töltés és a használat során szintén figyelmet és további finomítást igényel. Az ilyen tartályokat egy további téglaalapra szerelik fel, amely kompenzálja az alsó terhelést.

Ebben az esetben a 170 x 70-es fürdő magassága a padlóról normál és 70 centiméter.

Telepítési utasítások

A fürdő telepítése olyan felelős művelet, amely a szakemberek számára leginkább megfelelő, vagy felügyelete alatt függetlenül végezhető. A következő szabályokat kell betartani:

 1. Az SNiP követelményeinek megfelelően a fürdőt tökéletesen sík, vízszintes felületre kell felszerelni. A padló felületének simító tulajdonságainak meg kell felelniük a betűk tömegének és az öntözött víz tömegének. Különösen az öntöttvas edények esetében jobb használni a porcelán kőlap burkolólapokat.
 2. A fürdő telepítéskor történő megőrzéséhez utolsó telepítésre kerül sor, amikor a fő befejező munkálatok befejeződtek.
 3. Előzetesen meg kell határozni a helyét, beleértve a tartóeszköz kialakítását. Vegye figyelembe a telepítés módját - az alapra, a fém keretre vagy közvetlenül a rendszeres lábakra.
 4. Bizonyos esetekben, ha fémfürdőt használnak, a szabványos lábak nem nyújtanak működési jellemzőket. Idővel a zománc feltörhet és lehúzhatja az alján lévő lábtartó alját. Ezért a vékony fémlemez héjait speciális bölcsőre kell felszerelni, ami növeli a tartófelületet.
 5. A padló alatti kád normál magasságát feltétel nélkül fenntartják.

A szerelési akril termékek jellemzői

Az akrilfürdő használata saját tulajdonságokkal bír. Ennek az anyagnak a teste jelentősen deformálódhat, amikor vízzel tölti és az eljárások elfogadása.

Ezért az ilyen termékeket egy speciálisan elkészített fémkerettel rendelkező hordozóval szerelik fel. A terhelések észlelési pontjai oly módon vannak elrendezve, hogy a betűt nem csak az alján, hanem a felső karimán is megőrzik.

A fürdő telepítésének legnépszerűbb módja azonban egy téglaalapra telepítése. A fektetés oly módon történik, hogy az akril fürdő magassága a padlóról megfeleljen a szabványnak, és legfeljebb 70 centiméter. Az eltérés elfogadható, de csak a mutató csökkenésének irányában.

Az akrilfürdő alatt lévő tartóalapot a dekoratív bevonatok utólagos megfontolásával alakítják ki.

Beszéljünk egy kicsit a készülékről és a jakuzzi működési elvéről

Az idők nem olyan távoliak, hogy a tulajdonos vagyonának jele a házban lévő jakuzzi. Ma egy ilyen pezsgőfürdő számos otthonban kapható, és szükségszerűen szolgál, lehetővé téve, hogy pihenjen és megfiatalodjon egy kemény napi munka után.

Nézze meg a videót

De egy ilyen eszköz beszerzése csak az első és nem a legnehezebb lépés. A legfontosabb az, hogy helyesen telepítsük. Természetesen meghívhat egy tapasztalt szakembert, de részletesen tanulmányozta az eljárást, magad is megbirkózhat ezzel a feladattal.

A hidraulikus masszázs kádja a következő alapelemekből áll:

 • egy tál alakú edényt, amelyet betűkészletnek is neveznek;
 • lyuk vízbevitelhez;
 • fúvókák a vízsugarak és a levegő kiömléséhez;
 • a pezsgőfürdő és a levegőztető hálózat csővezetéke;
 • szivattyúállomás, amely folyadékot pumpál a hidromasszázs rendszeren keresztül;
 • kompresszor levegőbevitelhez és szivattyúzáshoz a levegőztető rendszerben;
 • vízelvezető nyílások a csatorna víztelenítéséhez;
 • szabályozó és szabályozó egység;
 • támogató rendszer pozícionálóval a telepítés során;
 • keverőberendezés a víz hőmérsékletének a betöltés közben történő beállításához;
 • vezérlőpanel.

A hidromasszázs készülék működési elve egyszerű - a kádat a kívánt hőmérsékletű vízzel tölti keverővel, míg a folyadék egy része a hidromasszázs rendszer csöveibe kerül.

A szivattyú nyomást fejt ki, és a folyadék nagy sebességgel távozik a fúvókákból, és masszírozó hatást fejt ki az emberi testre.

Ezen hatás mellett egy aerátor is bekapcsolható, és a levegő további hatása nyerhető tiszta vízsugár formájában vagy vízzel keverve. Az egész folyamatot pneumatikus vagy elektronikus rendszer vezérli.

A modern hidromasszázs készülékek különféle célokra tervezett funkciói - zenét, rádiót, televíziót, valamint színhatásokat hoznak létre. Lehetséges aromatizáció a levegőben, ozonációban és egyéb lehetőségekben.

A fürdők felszerelésének minden formája

A gyártás anyagától, a betű alakjától és méretétől függetlenül a telepítésnek számos általános szabályt kell betartania:

 1. A lábak a fürdőbe olyan helyzetben vannak elhelyezve, hogy a szifon szabadon, torzulások nélkül belépjen a vízelvezető csőbe. A behelyezés előtt szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni a csőre.
 2. A telepítés során ellenőrizni kell, hogy a fenék megfelelő lejtése jelen van-e a lefolyó lyuk felé. Ebben az esetben a felső élnek párhuzamosnak kell lennie a padlóval. Az elhajlást hajótervezés biztosítja.
 3. Ha a betűtípust a fal közelében helyezi el, az ízületek megbízható tömítése szükséges. Ez biztosítja a cementhabarcs repedéseinek beágyazását és a kerámia sarkokból való megfékezést. A külső varratot olyan festékkel kell festeni, amely ellenáll a nedvességnek.
 4. A nagy rések téglával vannak lezárva, vagy bármilyen alkalmas lemezanyaggal vannak bevonva, majd díszítőanyagokkal készültek.
 5. A fürdőt földeléssel kell felszerelni. Vastag rézhuzalból vagy aprítóból készül. Az acélszalag alkalmazása elfogadható.
 6. Ha hidromasszázsos fürdőt használ, további kommunikációt kell létesíteni a villamos energia és a víz rendszeréből. Még egy ilyen eszköz megválasztásakor is meg kell jegyezni, hogy a normál működéshez a víz nyomása szükséges 4,5-6 atmoszférában. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a szivattyú formájában további berendezések beszerzésére és használatára kell figyelni, ami növeli a nyomást a vízvezeték-rendszerben.

Tippek és trükkök

 1. Még akkor is, ha bizonyos képességei vannak az építőiparban és a vízvezetékben, ne hagyja figyelmen kívül a tapasztalt szakemberek tanácsát.
 2. A fürdő hidromasszázzsal történő felszerelése során feltétlenül szükség van egy szakember részvételére, maga a munka nem minősül minőségi szempontból.
 3. A kombinált fürdőszobában végzett vízvezetékszerelés során biztosítani kell az eszközök mindegyikéhez való ingyenes megközelítést.
 4. A vízvezeték-berendezések kiválasztásánál figyelembe kell venni az Ideal Standard termékcsaládot. Ez egy minőségi európai fürdőszobai berendezés, amely megfelel bármilyen követelménynek. Európában gyártott és az egész világon elosztva. A hamisítványok a piacon szinte soha nem fordulnak elő.

Gondoskodni kell a padló és a csatorna csomópontjainak lezárásáról.

Milyen magas a fürdő beállítása: a standard és a magasságállítás

A vízvezeték szerelése rossz számításoknál vezethet ahhoz, hogy a mechanizmus nem illeszkedik a kijelölt helyen. Ugyanez megtörténhet a fürdő telepítésével.

A szabványos beépítési magasságot és más paramétereket szigorúan be kell tartani.

A vízvezeték-szerelés telepítésének sikeres elvégzése érdekében először megismerkedjen az utasításokkal és az építési előírásokkal.

Magasságállítás

Ha a ház tulajdonosai úgy döntenek, hogy nagyobb vagy kisebb tálra van szükségük, akkor könnyen megkaphatják. Ebben az esetben a fürdő padlóról történő felszerelésének magassága a szabványoktól függetlenül határozható meg.

Annak megállapítása, hogy a padlóról milyen magasságban áll a fürdő, figyelembe veszi a személyes igényeket és egyéb árnyalatokat. Ez akkor igaz, ha a telepítést függetlenül hajtják végre a mesterek beavatkozása nélkül.

Telepítési szabályok és szabványok

Az egészségügyi termékeket gyártó vállalatok fejlesztik a fürdők kialakítását a kutatóközpontokat biztosító szabványokkal és követelményekkel. A fürdő magasságát a padlóról az SNiP szabványai szabják meg. Az építési szabályzat szerint a padlóról 60 cm távolságra helyezkedik el. Ezzel a berendezéssel a kerékpánt kényelmesen elhelyezett annak érdekében, hogy lábát átölje.

Maga a tál mérete is van a kutatásnak megfelelően. Például az Oroszországban gyártott szabványos fürdő paraméterei 150 × 70 cm.

A külföldi gyártók 180 × 80 cm méretű szanitereket gyártanak, de érdemes megjegyezni, hogy szinte minden modell lábakkal van ellátva, mivel lehetővé teszik, hogy a tálakat a megfelelő szintre helyezze.

A tálca helye a szobában:

 • a szoba közepén;
 • közel a falhoz.

Gyakran a fürdőszoba kis méretű, így a fürdő a fal mentén helyezkedik el. Ezzel helyet takarít meg, és lehetővé teszi a folyamat működésének biztosítását. Ha egy személy csúszik, akkor képes lesz fenntartani az egyensúlyt, támaszkodva a falra.

A magánházakban, ahol több hely van elosztva a fürdőszoba alatt, vannak olyan szerkezetek, amelyek a szoba közepén helyezkednek el. De még ilyen helyzetben is, a tálca magassága a lábakon 60 cm távolságra legyen a padlótól. A legközelebbi falaktól való távolság nem lehet kevesebb, mint egy méter, mivel e távolság csökkentése nehezíti a helyiség mozgását.

A padló alapszínének magasságát az átlagos emberi magasság elvárásai alapján számítják ki. Vegye figyelembe a tartály mélységét.

A telepítés során a kívánságok vezérlik őket, ugyanakkor figyelembe veszik a megengedett távolságtartományt. A fürdő magassága a padlóról 50-70 cm lehet.

Fürdőválaszték

A fürdőnek hőnek, tartósnak és kopásállónak kell lennie. A legjobb megoldás egy öntöttvas tartály, zománc bevonat. De a telepítésüket a szerkezet nagy súlya bonyolítja.

Az akril fürdő nagyon jól néz ki. Súlyuk kicsi, ami megkönnyíti a telepítést.

Fontos megjegyezni, hogy ha egy ilyen tálat állítható támaszokra helyeznek, az öntöttvas öntött öntvényeket rögzíti. Az öntöttvas fürdő vázának vastagsága 5 mm, a lábak pedig a csavarmeneten. Ezért a padlóról az oldalra történő távolság tetszés szerint megváltoztatható abban az esetben, ha úgy tűnik, hogy a hosszú lábakat csavarozni lehet.

Az akrilfürdő magassága attól függ, hogy mely alátétek vannak az aljához rögzítve. A hosszú menetemelkedés szabadon beállítható. Azonban a padlón lévő lábakkal ellátott tálakat rögzíteni kell, függetlenül attól, hogy az anyag melyik anyagból készült.

Fürdőmagasság a padlóról: normák és jellemzők

Döntés, hogy javításokat végezzen a fürdőszobában, az első dolog, amit figyelembe kell vennie a fürdő magasságának a padlóról. Ez elsősorban a funkcionalitásnak köszönhető, és ha a telepítést a szabványok betartása nélkül végzi el, ez kényelmetlenséget és kényelmetlenséget okoz Önnek.

Tekintettel arra, hogy a standard lakások nem különböznek a lakóterület nagy területétől, a fürdőkád telepítése nehéz. Természetesen egy WC-vel kombinálható, így helyet takaríthat meg a szobában, de a legkényelmesebb, hogy külön-külön is elférjen.

Például egy öntöttvas fürdőszoba lábával, lehetővé teszi nagyobb számú tervezési megoldás használatát a szoba egy standard szobájában. Ez is segít a széles választékban a befejező és építőanyagok, különböző vízvezeték, valamint egy széles színpalettát.

Típusok és jellemzők

A javítás megkezdése előtt megvásárolja a szükséges vízvezetékberendezést, amely lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy a csatorna- és vízvezetékekről határozzanak. Választhat az ízlése szerint, de ugyanakkor figyelembe kell vennie a méreteit a szoba területe alapján. Ez magában foglalja nemcsak a helyiség területét, hanem a szoba magasságát is.

Jelenleg három fürdők jellemzik:

 • acél zománcozott;
 • öntöttvas;
 • akril.

A szabványos medencék fürdője 440-560 centiméter, 1200 centiméter hosszú és 700 centiméter széles. Ön a szoba méretének megfelelően kisebb fürdőszobát rendelhet, és így tovább. Bár ha tényleg van egy kis fürdőszobája, akkor jobb kihasználni a zuhanyzót.

Az acél zománcfürdõk esztétikailag kellemesebbek, mint az öntöttvasak, de hátrányuk, hogy a benne lévõ víz gyorsan lehûlõdik. Kis súlyú acél fürdők kevésbé ellenállnak, és magassága lábak segítségével állítható. A saját biztonsága érdekében optimális az acélfürdő felszerelése a falhoz, lehetőleg három oldalról.

Az öntöttvas fürdők elsősorban azért értékelik, mert hosszú ideig tartják a vizet. Igaz, hogy telepíteni nem könnyű, ráadásul az öntöttvas fürdő mérete megköveteli, hogy az átlagosnál nagyobb helyiség legyen. A szakértők azt javasolják, hogy azokat öntött tartókra helyezzük, amelyek mereven rögzítve vannak a fürdő testén.

Az öntöttvas fürdő magasságát a lábak is szabályozzák. Meg kell jegyezni a külföldi gyártású öntöttvas fürdőket: a vékonyabb falak, a zománcburkolat és a csavaros lábak miatt kisebb súlyuk van, ami egyszerűsíti a telepítést.

Az akrilfürdők tökéletesen megtartják a víz magas hőmérsékletét a vastag falak (9 mm) miatt, és gyönyörűek. A magasságot a lábak közvetlenül szabályozzák.

Sajnos azonban különös gonddal kell őket ellátni:

 • puha törlőkendővel és folyékony mosószerekkel mosnak;
 • a karcolásokat és a forgácsokat speciális megoldásokkal távolítják el.

Ha élvezni fogja az akrilfürdő használatát, ügyeljen arra, hogy megfeleljen a telepítés szabványainak.

Méretek és telepítés

Fürdő - az első vízvezeték, amelyet be kell szerelni. Attól függően, hogy hogyan rendezi, a többi eszköz további telepítése függ. De ha fürdet vesznek fel, ahol hidromasszázs eszközök vannak, akkor az összes munkát fordított sorrendben végezzük.

Ha van egy kis szoba, akkor használja a szabványos méretet - 70-150 centiméter. Ha a szoba lehetővé teszi, akkor 80 cm-es fürdőt helyezhet el 180 cm-es méretben. A fürdő magassága 50-70 cm legyen.

Rendszerint a fürdők a fal mentén helyezkednek el. De ha a szoba nagy, vagy meg akarsz mutatni egy nem szabványos kialakítást, akkor helyezze a szoba közepére. Ne feledje, hogy ebben az esetben legalább egy méter szabad hely kell hozzá.

Ha a küszöbről beszélünk, akkor az SNiP (építési szabályok és szabályozások) normái szerint legfeljebb 3 centiméter magasságban lehet.

magasság

Az SNiP normái szerint a padlóról a fürdő tetejére a magasság 60 cm. És a beépítési hely nem befolyásolja a magasságát.

Bármi legyen is a fürdő, az a magasság, amellyel helyezi el, kényelmesen használhatja. Természetesen figyelembe kell vennie a fürdőszoba felszerelését, attól függően, hogy melyik modellt választja, de a fent említettek szerint ez a standard.

De ennek eléréséhez különböző módon:

 • változó magasságú öntvénylábakkal;
 • csavaros lábak;
 • további anyagok felhasználásával.

És az SNiP szabványainak ellenére bizonyos eltéréseket engedélyezhet a fürdő beállításakor.

Például orvosi és gyermekgondozási létesítményekben a padló alatti fürdő magassága 50 centiméter. Ez főként annak köszönhető, hogy azok, akik használni fogják, kényelmesen felmászhatnak és kiszállhatnak belőle.

A 60 centiméteres mutató a szakértők által leginkább kényelmes és kényelmes. A kutatás eredményeképpen kiderült, hogy nem olyan nehéz, hogy egy személy ilyen magasságban emelje fel a lábát. Ha olyan fizikai jellemzőkkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák Önt, hogy ezt tegye meg, akkor először mindenképpen vezesse őket.

Ha kényelmesebb a magassága 50 centiméter, akkor telepítse ezt a szintet. Tekintettel arra, hogy a padló és a falak a teremben csúszósodnak a fürdés után, kényelmesen és biztonságosan kijutni a fürdőből.

Szélsőséges esetekben a fürdőkád telepítésekor több lehetőség közül választhat a fürdő telepítéséhez. Végtére is könnyebb ezt tenni, mint később, miután összefoglalta az összes kommunikációt. Miután telepítette a fürdőt, elkezdheti telepíteni a mosdót és a csapot.

következtetés

A fentiekből arra lehet következtetni, hogy érdemes betartani az SNiP szabványokat, ha ez nem okoz kellemetlenséget. Ellenkező esetben az érzéseidnek kell vezérelnie, és nem szabad megfeledkezni a biztonsági intézkedésekről.