Legfontosabb > Csapok

Akrilfürdő tömege

Az üzletben lévõ tanácsadók egy hangon kiemelik az akril fürdõket. Az egyik előny az akril termékek alacsony tömege. Ez minden bizonnyal kényelmes, ha a fürdő emelését és felszerelését az otthonban végezzük. Ezek a tartályok elég erősek? Ez azért fontos, mert a fürdőszobában végzett javítások sokáig és alapvetően elvégezhetők. Ezenkívül a gazdaszervezet súlyán kívül egy ilyen fürdőnek is meg kell tartania a vizet. Akril betölthet-e ilyen terheket?

Milyen mértékben függ a súly?

A fizikából ismert, hogy a tárgyak tömege az alapanyag sűrűségétől és fajsúlyától függ. Akril fürdő esetén helyénvaló azt mondani, hogy tömege a felület nagyságától, a termék vastagságától, méretétől, alakjától, kiegészítő felszereléstől és opcióktól függ.

Mennyire súlyos a hidromasszázs vízzel és anélkül?

A standard paraméterek legegyszerűbb akril fürdője legfeljebb 25-30 kg. Normál a 1,5 m hosszú tartály esetében 15-20 kg tömegű, 1,7 m hosszúságú, a standard súly 20-25 kg.

Ha korszerű modellt választott, amely további lehetőségeket kínál hidro és aero masszázs formájában, akkor figyelembe kell vennie, hogy súlya körülbelül 2-szer nő. A kiegészítő berendezések, csövek, vízvezetékek és elektromos rendszerek 30 kg-ig nehezebbé teszik a szerkezetet.

Mi befolyásolja?

A könnyű akril - méltósága. Azonban az alacsony súlyú kialakítás a súlypont kis elmozdulása révén könnyen beborulhat. Ez a perspektíva megrémíti honfitársainkat, arra kényszerítve őket, hogy nagyon nehéz mintákat válasszanak az acélból és az öntöttvasból.

Ezenkívül a standard akrilfürdő tömege minőségi mutató. Túl könnyű tartályok ugyanolyan súlytalan áron egy trükkös marketing trükk. Valószínűleg az anyag vastagsága kicsi, ezért nagy és egyenletes szabvány terhelés valószínűleg nem képes ellenállni.

Ha nem szabványos akril fürdőt szeretne vásárolni, vagy rendelésre rendezi, kérdezze meg a versenyképes analógok súlyát. A hasonló minták tömege ugyanazokkal a funkciókkal vagy térfogatparaméterekkel nem térhet el nagymértékben.

Az akrilfürdő súlya befolyásolhatja a szállítás összetettségét, a lakáshoz való feljutást és annak telepítését. Logikus, hogy egy személy egyszerű modelleket mozgathat, és hogy fürdeni tudjon a szobába, legfeljebb 1 asszisztens szükséges. A helyzet bonyolult lehet a nem szabványos paraméterekkel. Bár egy ilyen kérdésre a vevő valószínűleg nem fog aggódni: valószínűleg megrendelés lesz, ami azt jelenti, hogy a költségkeretet már felosztották a költség- és felszerelési szolgáltatások számára.

Az akril stabilitását kiszámítják és igazolják. A standard minták nem nagyon különböznek egymástól, ráadásul sok lehetőség áll rendelkezésre, hogy további támogatást nyújtson támogatók és podiumok formájában. Ebben az esetben az akrilfürdőben való átfordulás esélye nem sokkal magasabb, mint egy nehéz öntöttvas edényben. Nehéz még az erős embereket is áthelyezni helyről a helyre (kb. 150 kg súlyú), és egyszerűen kényelmetlen, hogy egy nagy vegyülettel.

Mi a terhelés?

Minőségi teljesítmény mellett egy 170 cm hosszú akril kád könnyen megtartja a fél tonna súlyt. Ezért ha 100 liter vizet akarsz összegyűjteni (ez 100 kg), majd 150 kg-os súlyt (ez mind hipotetikus), még mindig 250 kg-os tisztességes biztonsági résszel rendelkezik.

Ez a komoly előkészítés a gyártási technológiának köszönhetően lehetséges: az akril alapanyagot (erre a célra üvegszálas és ellenálló műanyagokat használnak), amelyeken az akril rétegben van elhelyezve. Mivel a fürdőben lévő fő terhelés az alsó részre esik, megerősítésre kerül az alapanyag, az akrillák és a speciális alap.

Az alacsony súly előnyei

Ahogy korábban említettük, nincs szükség bérmunkagép bérletére, mivel egy pár ember elég ahhoz, hogy egy hagyományos akril modellt, és nem sportolókat mozgasson.

A kád kis mennyisége előnyös lesz a padló és a padlózat működésében, a rakomány kevésbé lesz rajtuk, ezért ezeket a termékeket biztonságosan el lehet helyezni a ház második és harmadik emeletén lévő házakban és házakban. A higiénikus helyiségek elhelyezése a ház alján nem divatos trendnek számított, amelyet jól bevált európai magánházakból kölcsönöztek.

ellenérvek

A fürdőszobai termékek vastagsága nagyon fontos paraméter. A telepítés után kezdődik a mindennapi életben való használati folyamat, és itt a gazdagság súlyán kívül az idő kegyetlen lesz. Az akril fürdőszobák nem büszkék lehetnek az "örök" szolgálati életre, évtizedekig tartanak.

De korrigálhatja a bevonatot, és továbbra is használhat akril termékekből. De az idő múlásával kialakuló lehetséges deformáció valóságos veszély. Hamarosan nem fog megjelenni, így a következő 10 évben élvezheti a fürdőszobát.

Ez a fürdő jelentős hátránnyal rendelkezik a gyenge hőszűrés formájában. Csaknem forró víz nem éri meg. Ismét az akril egyszerűen "vezet" egy ilyen elutasító hozzáállásból.

A kicsi vastagság miatt a víz gyorsan lehűl, de a hosszú távú vízelvezetés amatőr.

Az akrilfürdő súlya: előny vagy hátrány?

Ez a cikk az akril fürdő súlyát, valamint az ilyen fürdőkád kiválasztását és felszerelését és szállítását illető különféle szempontjait fogja tárgyalni.

Kezdetben általános információk: az akrilfürdő átlagos súlya mindössze 30 kg, az öntöttvas fürdő tömege 80-150 kg lehet,

Az akrilfürdők elsősorban a szokatlan formák és különféle lehetőségek figyelmét vonzzák, beleértve a beépített plazma panelet is. Az akril fürdők meglehetősen élénkebbek a monoton öntöttvas fürdőkhöz képest, de az árkülönbség megrémítheti az ügyfelet, ezért ki kell találnia, hogy mi az akrilfürdő, mennyibe kerül egy akrilfürdő és milyen eltér a fémektől.

Akril fürdőkád választás

Akrilkád

Az akril fürdők fő előnyei a következők:

 • A belső réteg tartós szintetikus polimerből készül, amely nem fakul és erősebb ütéseket képes ellenállni, mint az öntöttvasból vagy acélból készült fürdők;
 • Jó hővisszatartás;
 • Bármely szín opció, és a festék nem hámlik le az idő múlásával - egyszerűen nem létezik, az akril lapokat egyenletesen festik közvetlenül a gyártás során;
 • A fém hiánya biztosítja a rozsda és elszíneződés hiányát a működés során;
 • Az akril felülete nagyon sima, a mikrobák és a baktériumok rendszeresen folyó vízfolyással könnyen lemoshatók;
 • És végül, a súly - az akrilfürdőt kis súlya különbözteti meg, de a fürdők széles skáláját és formáit is kínálja.

A legfontosabb hátrányok a következők:

 • Viszonylag alacsony élettartam az öntöttvas fürdőhöz képest;
 • A belső felület könnyen károsodik - ezért az akril fürdőkben használt legtöbb szalonban a javító készleteket akril tartályok formájában is értékesítik, amelyek megfelelnek a fürdő színének;
 • Az idők folyamán fellépő deformáció - az akrillák szélei fokozatosan eltolódnak egymás felé használat közben;
 • Erős és merev vázszerkezetekre van szükség.

Szükséges egy igen fontos tényezőt is figyelembe venni a vízvezeték, mint például az akrilfürdő esetében: melyik képes ellenállni ennek az anyagnak a fürdőtömegének? A viszonylag alacsony tömeg ellenére ezek a fürdők viszonylag nagy szilárdságúak és képesek ellenállni az 500 kg-ot elérő terhelésnek.

Annak ellenére, hogy az akril maga nem különbözik a forma stabilitásától és a nagy merevségétől, maga a fürdő merevsége a megerősítés folyamatában van megadva. Az erősítő réteget epoxigyanta és üvegszál keverék formájában alkalmazzák, és a fürdő alját speciálisan beágyazott lapokkal megerősítik.

Fontos: a gyártás során tanúsítási és képesítési teszteket végeznek, különösen azt, hogy az akril fürdő mennyire képes ellenállni a súlynak, 10 kg-os 500 kg terhelés mellett.

Az akril fürdők leggyakrabban a következő méretekkel rendelkeznek: a szabványos fürdő hossza 150-180 cm, szélessége 70-85 cm, magassága 65 cm.

Az ilyen fürdők különféle formái különböző körülmények között alkalmazhatók:

 • A sarok akrilfürdő lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg a fürdőszobában;
 • A négyszögletes vagy ovális klasszikus sokkal ismertebb;
 • A félig ovális, kerek, háromszög vagy sokszögű kád eredetinek tűnik, de sok helyet foglal el.

A belső szélességet a viselőjének méretétől függően úgy kell megválasztani, hogy testének és oldala közötti távolság legalább 5 cm legyen, az optimális mélység pedig 50-60 centiméter, ami lehetővé teszi, hogy a vízfürdő feletti víz vezetője mindig legyen a víz fölött, és ne legyen nehézsége ki a fürdőből.

Fontos: ne feledjük, hogy a nagyobb térfogatú fürdők töltik / olvadnak tovább.

Akrilkád installáció

Az akrilfürdő beszerelésének legegyszerűbb módja a gyári (standard) keretkereten történik, a mellékelt utasításoknak megfelelően. A szabvány keretet továbbá a falhoz rögzítik vagy önállóan szerelik fel, és az egész teret ráhelyezik rá, ha a fürdő a helyiség közepén van elhelyezve.

Miután a keret fel van szerelve, és a fürdőkád van rögzítve, zárva van egy dekoratív panelrel vagy egy nedvességálló gipszkarton lapkal, majd kerámia burkolattal ragasztva.

Fontos: ne csavarja be a fürdőkád oldalát a falakkal, helyénvaló speciális lábazatot elhelyezni a falhoz való érintkezési felület körül.

A gyár telepítésének hiányában a kád általában rétegelt lemezből készül.

Ez megköveteli:

 • Fűrészáru (100x50 mm-es szakasz);
 • 20 mm-es lap nedvességálló rétegelt lemez márkák FGC vagy FC;
 • Csavarok galvanizált fa (70-80 mm);
 • Önmetsző csavarok horganyzott betonnal (80-100 mm);
 • Szárítóolaj (1,5-2 liter).

A keret a következők szerint készül:

 • Az alapot a padlón lévő fürdő peremén helyezzük el, és önfúró csavarokkal rögzítjük a padlóra;
 • A függőleges oszlopok beszerelési pontjaiban a rúd aljához 100 mm-es hosszt rögzítenek;
 • A felső állványhoz rögzített rudakhoz;
 • Az építmény tetejére rétegelt lemez készült;
 • Függőleges állványokat a fürdőkád sarkaiban, valamint az oldalai mentén helyeznek el, és az emelkedésük nem haladhatja meg az 50 cm-t;
 • A fürdő aljainak alátámasztásához egy speciális párnát kell elhelyezni, amelynek magassága kétszerese a szabványos téglának. A tégla tartószerkezetet a padló beton alapjára kell helyezni, és nem a burkolólapon, azon a helyen, ahol a beépített kád aljába kerül.

Fontos: ennek során óvatosan gondoskodni kell arról, hogy a lefolyó és a túlfolyó rendszer lyukát és útjait ne akadályozzák a téglák, ami lehetetlenné teszi a fürdõknek a szennyvízcsatornához való csatlakoztatását.

Az akrilkád tálat fel kell emelni a padló felett a fürdőszobában, hogy elegendő helyet biztosítson egy szabványos leeresztő cső számára.

Akril fürdõszállítás

Sokan szembesültek öntöttvas fürdőzéssel, azzal a ténnyel, hogy súlyuk alatt a lépcsők a tornácok ellen harcoltak, és miután felmászott a szükséges padlóra, a ló féltette, és hihetetlenül súlyos volt a kezében. Az acél, majd az akril kád modell megjelenése lehetővé tette az ilyen terhelések fokozatos visszaszorulását a múltba.

Már korábban említettük, hogy az akrilfürdő különbözik - súlya mindössze 30 kg, míg az öntöttvas fürdő 80 és 150 kilogramm súlyú, ami különösen akkor érzékelhető, ha a fürdőt elég magas szinten emeli, ha a teherlift hiányzik vagy hibás. Kívánt esetben egy személy képes felvenni az akril fürdőt, ami azt jelenti, hogy könnyen telepíthető vagy szétszerelhető egy ilyen fürdő, és időt és energiát takaríthat meg.

Az akril fürdők alacsony súlya, szilárdsága és tartóssága ellenére sem rosszabb, mint az acél és az öntöttvas, és a szállítás és az emelés nem okoz nehézséget. Ezért, ha akril fürdőt vásárolnak - annak súlya, vagy inkább "súlytalansága" lesz az egyik legfontosabb előny.

Meg kell jegyezni, hogy az akril fürdővel általában különféle hidromasszázs berendezések vannak, jelentősen növelve a tartály teljes súlyát. Az akrilfürdõ, amely ilyen felszereléssel van felszerelve, egy személy felemelésére lehetetlen, ezért külsõ segítségre van szüksége.


Ezenkívül a modern piacon nemcsak a szabványos téglalap alakú fürdőket kínálják, hanem különféle más alakzatokat, valamint nagy fürdőt is kínálnak, ami szintén nehezen emelhető. Ezért elővigyázatossággal kell aggódnia a szállítással kapcsolatban, a legjobb dolog átadni azokat a szakembereknek, akik a szállítás biztonságát garantálják a szállítás során.

A fürdőkád kiválasztásakor gondosan meg kell találni a különböző árnyalatokat, amelyekben ez az akrilfürdő különbözik - mennyi súlyt tart, hogyan van beépítve stb., Ami lehetővé teszi, hogy hosszú ideig és megbízhatóan szolgáljon.

A maximális súly, amely képes akrilsavfürdőt tartani

A mai napig az akrilból készült egészségügyi berendezések nagyon népszerűek az orosz piacon. Kivétel és akrilfürdõ, melynek jellemzõje, hogy hosszabb ideig hõt tart (így a folyadék a fürdőszobában nagyon lassan hûsödik) és ellenáll a nehéz tárgyaknak a felület felesleges károsodása nélkül, ez az akril fürdõk tartóssága, megbízhatósága és könnyû használata. Bár az akril fürdők nagyon népszerűek az orosz állampolgárok körében, kevesen tudják, hogy mekkora súlya van a fürdőkádnak. A szakértők szerint ez a tényező hatással van minden vízvezetékberendezés életére bármilyen anyagból.

Van egy régi mítosz, hogy az akril fürdők túl törékenyek, és csak időt és pénzt pazarolnak vásárolni. Ezért sokan nem vásárolnak vízvezetékeket polimer anyagokból. A gyakorlatban nyilvánvaló, hogy az akril fürdőket a nagy szilárdság és a tartósság jellemzi. Annak megítélése, hogy mekkora maximális súlya áll fenn egy akril fürdőben, meg kell vizsgálni ennek a szaniterberendezésnek a megkülönböztető képességét.

Akrilfürdõ gyártási módszer

Az akril fürdők létrehozásához használt technológia a termékek műszaki jellemzőitől függ. Az ilyen betűkészletek gyártásához két polimer anyagot használnak:

 1. Polimetil-metakrilát és akril-tri-butadién-sztirol kombinációja;
 2. Tiszta öntött akril.

Technológiai felhasználás

 • Az első lehetőség kevésbé tartós és kopásálló, az ABC fürdési élettartama 3-4 év. A polimer anyagból készült betűk vastagsága nem haladja meg a 3 millimétert. Az ilyen törékeny kialakítás bőséges károkat okoz a termék felső bevonásával (akár 2 kilogramm súlyú tárgy ütközés esetén is, a termék nem működik).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az akril fürdők készítéséhez használt polimerek lapjait izotrop anyagokból kell készíteni. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a polimer izotróp lemezek használata extrúziós gyártási módszerek alkalmazása esetén lehetetlen.

 • Az extrudálással előállított akril fürdők olcsóak és alacsony megbízhatóságúak.
 • Tiszta öntött akril vagy öntött termelés alapjai. Az előző típusú akril fürdőkhöz képest a fröccsöntési technológia által nyújtott betűk megbízhatóbbak, tartósabbak, kopásállóak és kényelmesebbek. Az akril fürdők gyártásának öntési elve a polimerlemezek fokozatos melegítésén alapul, a lehető legmagasabb hőmérsékleten és a kívánt formában. Az ilyen akril fürdők akár 700 kg-ot is képesek ellenállni anélkül, hogy a termék felületét deformálnák.
 • Különböző vastagságú akrillapokat (2-5 mm) használnak. Lehetetlen elhanyagolni a merev polimer lemezekből készült akril betűkészletet - vastagságuk elérheti a 25 mm-t. Nem lehet pontosan megmondani, hogy mekkora súlya van egy ilyen akril fürdőnek, de a tesztek azt mutatják, hogy a betűtípus képes elviselni az 5-6 ember súlyát.

Mennyit tarthat egy akril fürdő?

A legtöbb akril fürdő az orosz piacon rendkívül tartós. Számos teszt eredményei azt mutatják, hogy a modern akrilfürdő átlagos súlya 400-500 kg.
Azonban a fürdőszoba erejét nem csak a maximális súlya határozza meg, hanem a folyamat ideje is (a termék élettartama attól függ). Ezért a kérdést az alábbiak szerint kell megkérdezni: "Mekkora súlyt jelenthet egy modern akrilfürdő, ha sokáig kitéve nehéz tárgynak?".

Példaként szolgálunk, akrilból készült egészségügyi felszerelés, amelynek falvastagsága 4-5 milliméter, 500 kg súlyt képes ellenállni 30 percig (deformáció nélkül).

Figyelem: Ha akril fürdőt szeretne vásárolni, kérje szakemberétől, hogy milyen technológiával készül. A drágább modellek előnyben részesítését - ahogyan a gyakorlat azt mutatja, megbízhatóbbak és jóval hosszabb ideig szolgálnak Önnek, mint az olcsó partnereik.

Az akrilfürdő élettartamát olyan paraméterek befolyásolják, mint:

 1. A termék hordozóinak száma;
 2. Az egészségügyi berendezések átalakítása (az akril fürdők szögletes modelljei a legnagyobb megbízhatósággal rendelkeznek);
 3. A maximális hőmérséklet, amelyen a felületi réteg megsemmisült.
Az akrilfürdő erősségét a lábak (pólusok) is befolyásolja, mert a maximális terhelés a pólusokra esik. Minél több támogatja a fürdőt, annál erősebb. A legtöbb esetben 6-12 hordozót tartalmaz a fürdőszobai készlet.

Az akrilfürdő hőállósága szintén befolyásolja a szerkezet szilárdságát és a termék élettartamát. Az akrilból készült egészségügyi berendezések átlagos hőmérséklet-ellenállása körülbelül 70-80 fok. Ha egy kis csésze forralt vizet töltött a betűtípusra, a termék felülete nem reped. Ha azonban nagy mennyiségű forró vizet öntünk a fürdőbe, kis buborékok jelennek meg a felületen, és nagyon nehéz lesz megszabadulni tőlük. A szakértők olyan vizet használnak, amelynek hőmérséklete nem haladja meg a 60 fokot.

Ha akril fürdőt vásárol, fontolja meg a termelés technológiáját, valamint a fenti árnyalatokat. A modern akril fürdőszoba 5-7 évig tart. Ne keressen olcsó árajánlatokat, csak a kiváló minőségű vízvezetékeket vásárolja akrilból a bevált gyártókból, és ne felejtse el a fürdő működési szabályait. Végül is a szolgáltatás időtartama közvetlenül függ a vízvezeték helyes használatától (ne használjon savas mosószereket, és ne légy buta a forró vízzel).

Mi az akrilfürdő súlya, és miért kell ezt tudnod?

A fürdők különbözőek, különböző hosszúságúak és alakúak lehetnek. Ezenkívül különböző anyagokból készülhetnek. És ez viszont befolyásolja a fürdő súlyát. Úgy tűnik, hogy a fürdő tömege nem a legfontosabb mutató, azonban nem. Ha a vevő egy nagyon jó minőségű modellt szeretne szerezni, amely hosszú évekig szolgálhat, akkor figyeljen a kedvelt modell súlyára.

Az akril fürdők széles választékával vonzza a sokszínűséget. A fürdők különböző formákban és méretekben kaphatók. Szabványos téglalap alakú kádak 150 vagy 170 cm hosszúak lehetnek, az eredeti modellek kerek, sokszögűek, aszimmetrikusak.

Vegyük figyelembe, mennyire súlyos a kád akrilból, valamint az akrilkád modelljének, szállításának és telepítésének szempontjait. Azt is megpróbáljuk kitalálni, hogy az ilyen szerelvények alacsony súlya az előnye, vagy inkább hátránya?

Mit érinti a fürdő súlya?

Először nézzük meg, mi befolyásolja a fürdő súlyát. Először is ez az akrilfürdő minőségének mutatója. Nyilvánvaló, hogy egy 170 cm hosszú akril akril mérete kisebb, mint egy ugyanolyan hosszúságú öntöttvas vagy akár acél. A kiválasztott modell túl kevés súlya azonban nem jelzi annak minőségét.

Tipp A túl fényes akril fürdõ olyan modell, amely túlságosan vékony falakkal van ellátva, ami instabil, és nem tart sokáig.

Tehát mennyibe kerül egy minőségi akrilfürdő súlya? A kérdésre adott válasz a kiválasztott modell méretétől függ. Ha egy hagyományos formájú fürdőről beszélünk, akkor:

 • A 150 cm hosszúságú modell súlya 15-20 kg legyen.
 • A modell súlya 170 cm hosszú, 20-25 kg.

Tipp Ha az akrilfürdő tömege 170 cm hosszú, lényegesen kevesebb, mint 20 kg, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást.

Természetesen a fenti fürdőtömegek indikatívak. A végső tömeg nem csak a fürdő minőségétől, hanem a tervezéstől és a tervezéstől is függ. Tehát nyilvánvaló, hogy egy 170 cm hosszú és 27 kg súlyú akrilfürdő sokkal jobb, mint egy hasonló hosszúságú és 20 kg súlyú modell. A kis ingadozások, mind felfelé, mind lefelé, meglehetősen elfogadhatóak.

Ha azonban egy 170 cm hosszú akrilfürdő kedvenc modellje jelentősen kisebb, mint a jelzett értékek (például 13-15 kg), akkor kérdezze meg az eladótól, hogy miért olyan könnyű a modell. Az a tény, hogy néha gátlástalan eladók próbálnak értékesíteni műanyag társaik akciófesték alá. Ezek a fürdők kevésbé tartósak és tartósak, és sokkal olcsóbbak.

Tipp Az akril kád választásakor a gondos döntés a vásárló helyes döntése. Az akril fürdők nem olcsó élvezetek, ezért érthető, hogy a vevő minőségi terméket szeretne kapni pénzéért.

Milyen pillanatok függhetnek a fürdő súlyától?

Fontolja meg, hogy a minőségi mutató mellett milyen pillanatok befolyásolhatják a fürdő súlyát:

 • Transportation. Ezen a ponton az akril fürdők könnyű súlya pozitív dolog. Még akkor is, ha a lakás felújításra kerül, az épület legfelső emeletén található, akkor nem lesz nehéz kézzel felemelni az akril fürdőt.
 • Telepítés. Van egy könnyű fürdő egy nagy plusz, különösen, ha a telepítés egy embert érintett.
 • Stabilitását. De ebben a pillanatban a kis súly inkább nagy mínusz. Minél nagyobb a fürdő súlya, annál jobb a stabilitása. Ezért akril fürdő telepítésekor speciális keretek, dobozok stb. Használatosak.

A pezsgőfürdő súlya

Ma sok vásárló előnyben részesíti a hidromasszázs modellt. Vegyük fontolóra, mennyit mérünk akril fürdõbe, kiegészítve a hidro és aero masszázs felszerelésével. Természetesen a modell végső tömege a fürdő saját méreteitől, valamint a kiegészítő berendezés (kompresszorok, pántok, fúvókák stb.) Kiválasztott típusától függ.

A hidromasszázs funkció általában 20-30 kg-mal növeli a fürdő súlyát. Vagyis, ha egy 170 cm-es szabványos modell súlya 25 kg, akkor ugyanaz a fürdõ és a kiegészítõ berendezés súlya 45-55 kg. Egy ilyen modellt sokkal nehezebb szállítani, és a legfelső emeletre hozni.

Tipp Azonban az a képesség, hogy otthoni ültetési vagy pihentető hidromasszázs-üléssel rendelkezzen, rendszerint meghaladja a kényelmetlenséget a növekvő fürdőtömeg formájában.

Milyen súlya ellenáll az akrilfürdőnek?

A külső törékenység és elegancia ellenére az akrilfürdő 500 kilogramm súlyig képes ellenállni (ez a szám a 170 cm hosszúságú szabványos modellek esetében érvényes, a nagyobb fürdők pedig még nagyobb súlyt érnek el).

Természetesen az említett tömeg nemcsak a fürdőző tömegét, hanem a fürdőben összegyűjtött víz súlyát is magában foglalja. Azonban meglepő az a képesség, hogy az első pillantásra meglehetősen törékeny a nehéz terhelésekkel szemben.

Ennek az erőnek a titka egyszerű - a fürdők többrétegűek, és 4-8 mm vastag akril lapok mellett különleges kialakítása polimer gyantákból és üvegszálakból áll. Ezenkívül a fürdők alján általában a megerősítést rögzített lap formájában végzik.

Az akril fürdők választékának jellemzői

Az akril fürdők széles választékban szerepelnek, így a legjobb modell kiválasztása nem könnyű.

Méret és alak kiválasztása

Először is el kell döntenie a fürdő méretét és formáját. A mutatók kiválasztása nemcsak a személyes preferenciák, hanem a fürdőszoba területétől is függ. A standard lakásokban általában 150 vagy 170 cm hosszúságú téglalap alakú kádak vannak felszerelve, de ha meg szeretné változtatni az ismerős belső téreket, kiválaszthatja az eredeti formájú fürdőmodellt:

 • A sarokfürdők nem csak vonzóak, hanem helytakarékosak a fürdőszobában, így további vízvezetékeket vagy például mosógépet lehet felszerelni.

Tipp A sarokfürdők akár 130-140 cm hosszú oldalúak is lehetnek, vagy tágasak, oldalhosszuk legalább 170 cm.

 • Az aszimmetrikus fürdő komplex alakja. Ha helyet kell megtakarítani, akkor válasszon egy olyan modellt, amely az egyik végére szűkült. Egy ilyen kád, akár 170 cm hosszúsággal, sokkal kevesebb helyet foglal el, mint egy szabványos modell.
 • Ha nem a fal melletti fürdőszobát, hanem a szoba közepén kíván fürdőszobát választani, szabadon álló modellt kell választania. Téglalap alakú és más formájú lehet, például kerek.

A fürdő választása, a minőségi mutatóktól függően

 • A legjobb választás, amikor a fürdőt választják, hogy előnyben részesítsék a jól ismert fürdõgyártókat, ami hiteles a piacon. Ebben az esetben fel kell kérnie az eladót, hogy mutassa be a termék hitelességét igazoló dokumentumokat.
 • A fürdőkád modell kiválasztásakor előnyben kell részesíteni az öntött akril termékeket, sokkal tartósabbak.
 • Az akril fürdők több rétegből készülnek. A fürdő kiválasztásakor alaposan meg kell vizsgálni az oldalát, minőségi termékek esetén az akril legfelső réteg vastagsága 4-8 mm.
 • A kiválasztott fürdőnek nem szabad erős hangulata, erős illata jelenléte - kifogás a vásárlás elhagyására.

Tipp A fürdés megkezdése előtt érdemes egy egyszerű zseblámpát tesztelni. Ha a mellékelt zseblámpát a fürdő külső oldalára helyezi, akkor a belső oldalról nem lehet látható fénypont. Ha az oldal átlapol, akkor a gyártó anyagokat takarít meg, és a vízvezeték nem tart sokáig.

A fürdő szállítása és felszerelése - fontos pontok

Miután a fürdőt választották, meg kell szervezni a szállítását és be kell állítani.

A szállítás jellemzői

Ha a fürdő bejáratát nem lehet a lakás ajtajához rendelni, magának kell gondoskodnia a szállításról Azonban, ha akril fürdőkről beszélünk, nincs különösebb nehézség. Végül is egy 170 cm-es szabványos modell legfeljebb 30 kilogramm súlyú, míg egy ugyanolyan méretű öntöttvas fürdő súlya 150 kilogramm.

Tehát a kád szállítása, még akkor is, ha nincs teherlift, nem okoz sok nehézséget. Ha a fürdõk összetett alakúak, akkor nehezebb gondoskodni a szállításról, ebben az esetben kívánatos a vízvezeték átadása olyan szakembereknek, akik garantálják a fürdés biztonságát.

telepítés

Az akril fürdõk kis súlya megkönnyíti a szerelést is. Ha nehéz önmagában az öntöttvas kádat felhelyezni, akkor teljesen meg tudunk birkózni az akrilfürdő felszerelésével. Könnyebb és könnyebb telepíteni egy akril fürdőt egy rendszeres vázkeretre. Ebben az esetben a telepítést az utasításokban leírt rendszer szerint végezzük. A standard keret önállóan van felszerelve (amikor a kádat a helyiség középpontjába helyezi) vagy a falhoz rögzítve.

Ezután a felhúzott keretes keretben a fürdő tálat állítja be. Ezután csak dekoratív panelek beszerelésére lesz szükség, az elülső és, ha szükséges, oldalpaneleket eltakarva. Nem szükséges rögzíteni a fürdő oldalát a falhoz, a csomópontokat speciális lábazat zárja le.

Ha nem létezik szabvány keret a telepítéshez, akkor ez egy fadarabtól függetlenül történik. Néha egy speciális tégla dobogót építenek. Fontos, hogy az akril tál fenekét a helyiség padlója fölé emeljük, biztosítani kell a leeresztő szerelvények normál beszerelését.

Tehát az akril fürdők kis súlya egyrészt az előnye. A könnyű fürdő könnyebben szállítható és telepíthető, ami egyértelműen plusz. Azonban a fürdő kicsi súlya negatívan befolyásolja stabilitását, ezért a fürdőt egy speciális keretkeretre vagy pódiumra helyezték.

Akrilfürdő súlya: plusz vagy mínusz?

Ebben a cikkben egy olyan fontos kérdést fogunk megfontolni, mint az akrilfürdő súlya, valamint a telepítés és kiválasztás módja.

Általában véve az ilyen akrilsav súlya átlagosan 30 kg, míg az öntöttvas változat legfeljebb 150 kg.

Az akrilfürdők elsősorban a formák és a funkcionális lehetőségek széles választékával vonzzák a figyelmet, a beépített plazma panelig. Ezek a fürdőszobák sokkal szebbek, mint az öntöttvas verzió, de a költségek magasabbak lehetnek, ezért jobban figyelembe kell venni ezt a szempontot, és összehasonlítani.

Akrilfürdő kiválasztása

Az ilyen fürdők fő előnyei:

 • az ilyen fürdőkád belső rétege nagy szilárdságú szintetikus polimerből készül, ami azt jelenti, hogy a fürdő nem fog elhalványulni, és nagyobb terhelést képes elviselni, mint a fém és öntöttvas változatok;
 • akril fürdõ csodálatosan megtartja a meleget;
 • különböző színek, amelyek nem halványulnak fel idővel, mint akrilfesték lemezek a gyártás során;
 • ilyen fürdők nem félnek a rozsdától, mert a design nem rendelkezik fém elemekkel;
 • kellően sima felület, amely lehetővé teszi a piszok és baktériumok közönséges vízzel történő lemosását;
 • kis súly, ellentétben az öntöttvas fürdővel, valamint széles választékkal.

Az akrilfürdő hátrányai

 • az öntöttvas fürdőhöz képest az akril kivitel kevésbé szolgál;
 • a fürdő belső felülete könnyen károsodhat, ezért a fürdőkádban lévő szalonokban egyidejűleg olyan speciális javító készleteket is forgalmaznak, amelyek a káddal azonos színű akrilokat tartalmaznak;
 • idővel az akrilfürdő szélei deformálódnak és egymás felé tolódnak;
 • egy ilyen kádra kemény és erős keretre lesz szükség.

Annak ellenére, hogy a kád kis súlya önmagában is képes, meglehetősen nagy terhelésnek ellenáll - az akril fürdők 500 kg-os súlyt tartanak.

Az akril maga nem nagyon tartós anyag, de az akril fürdők megerősödtek, ami nagyon erősvé teszi őket. Erõsítõrétegként üvegszálas és epoxigyantát tartalmazó keveréket alkalmaznak, és a fürdõ fenekét különleges inzertlemezzel megerõsítik.

Az akril fürdők gyártásakor az eljárás során a maximális súlyú betöltés és a várakozás 10 perc.

Az akril kád standard méretei: hossza - 150-180 cm, szélesség: 70-85 cm, magasság: 65 cm.

A fürdők különféle formáinak köszönhetően bármilyen körülmények között telepíthetők:

 • sarokkád fürdőt takarít meg a fürdőszobában;
 • négyszögletes vagy ovális klasszikus változat, amelyet sokak számára használnak;
 • vannak félig ovális, kör alakú, háromszög vagy sokszög alakú fürdők, amelyek szokatlanok és eredetiek, de sok helyet igényelnek.

A fürdő belsejében lévő szélességet minden tulajdonos számára kiválasztják, figyelembe véve, hogy a test és a fürdő oldalának távolsága legalább 5 cm. Az akrilfürdõ optimális mélysége 50-60 centiméter, vagyis az ember feje mindig a felszínen helyezkedik el, és könnyû kijutni belőle.

Állítsunk be egy akril fürdőt

Az akrilfürdővel együtt a készlet tartalmaz egy megerősített keretet és utasításokat, aminek köszönhetően a fürdőt bármilyen nehézség nélkül felszerelheti. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a teljes keret az egész terhelés lesz, tehát a telepítés fontos pont.

A keret felhelyezése és a fürdőszoba tálca rögzítése után díszítő panel vagy gipszkarton lap, mely nedvességnek ellenáll, majd kerámia burkolattal ragasztva.

A fürdőkád oldalai nem közvetlenül a falhoz vannak rögzítve, hanem egy alaplapot kell felszerelni a kontaktus peremén.

Ha a gyári keret hiányzik, szükség van egy fa keretre, amire szüksége lesz:

 • 100 x 50 mm-es részből álló faanyag;
 • Nedvességálló rétegelt lemez (20 mm);
 • horganyzott csavar fa (70-80mm);
 • horganyzott csavar a betonhoz (80-100 mm);
 • lenmagolaj (legfeljebb 2n).

A szükséges keret létrehozásához:

 • helyezze a talpát a padlón lévő fürdő peremén és rögzítse csavarokkal;
 • olyan helyeken, ahol függőleges állványt szerelnek fel, a rudat csavarozzák;
 • rudakat kell felhelyezni az aljzat alján lévő állványokhoz;
 • rétegelt lemez lapot helyeznek és csavarozzanak a kapott szerkezethez;
 • a fürdőkád sarkaiban és oldalai mentén függőleges oszlopok vannak, legfeljebb 50 cm-es pályán;
 • a fürdő alapja alatt külön téglából készült párnát kell elhelyezni. Kirakott a betonpadlón. Óvatosan gondoskodni kell arról, hogy a "párna" ne legyen lezárva a lefolyó helyén.

A padló felett emelje fel a fürdőszoba tálat, ami lehetővé teszi, hogy megfelelően csatlakoztassa a leeresztő csövet.

Az akril fürdőt szállítjuk

Majdnem mindenkinek az öntöttvas fürdő emelkedésével kellett foglalkoznia a szükséges padlóval, ami nem volt túl könnyű, mert egy ilyen szerkezet sokat jelent. Az akril fürdők megjelenésével az ilyen problémák visszahúzódtak a háttérbe.

Mint fentebb megemlítettük, az akrilfürdő nem több, mint 30 kg, míg öntöttvas 150 kg-ig, így az első lehetőség egy embert szállít a szükséges padlóra.

Akrilkád - választás, telepítés, használat (videó)

A funkcionalitás és a minőség tekintetében az akrilfürdő nem rosszabb, mint az öntöttvas vagy fém kivitel, súlya és ereje jelentős előnyt jelent a szállítás során.

Ha a fürdőnek hidromasszázs funkciója van, akkor a súlya meghaladja a 30 kg-ot, így egy személy ereje nem elegendő ahhoz, hogy felemelje.

Az akrilfürdõ kiválasztásakor tisztázni kell a legkisebb részleteket, amelyek segítenek megnövelni az élettartamát.

Milyen súlya ellenáll az akrilfürdőnek és mennyi súlya / Zonavannoi.Ru

A vásárlók többsége a fürdőszobai fürdőszobai berendezéseket választja, főként megjelenésük és áraik vezérlik, és nem vesznek más részleteket, bár fontosak lehetnek. Mit kell tudni, ha akril fürdőt vásárol?

 • Egy kicsit az akril vízvezetékről
 • Mennyibe kerül az akrilfürdő
 • Mi befolyásolja a súlyt
 • Milyen súlya ellenáll az akril fürdőnek
 • Hogyan keressünk egy jó fürdőt
 • Összefoglalva

Egy kicsit az akril vízvezetékről

Az ilyen fürdők olcsóbbak az öntöttvas számára. Fő különbségük többszörös kisebb súly és nagyobb formájú és méretű. Nehéz megmondani, hogy a könnyűsúly plusz vagy mínusz.

Egyfelől az ilyen vízvezeték könnyebben szállítható és szerelhető, kisebb teret hoznak létre a padlón, és faházakban, nyaralókban stb. Használhatók. Másrészt az alacsony tömeg súlyosabb stabilitást eredményez, ezért az ilyen fürdőket megbízhatóan rögzíteni kell a tartószerkezetekre és a falakhoz viszonyítva a kereteken, támaszokon vagy podiumokon.

Bár az akril sokkal kevésbé tartós, mint az öntöttvas vagy acél, a jó minőségű akril fürdõ képes ellenállni a személy súlyának sokéves üzemben.

Az ilyen fürdők további előnyei:

 • gazdag színtartomány;
 • hosszú hővisszatartás;
 • rozsdaállóság (a készítményben nincs fém);
 • sima és egyenletes felület, amely lassan piszkos és könnyen tisztítható.

Mennyibe kerül az akrilfürdő

Különböző, néha meglehetősen bizarr formák és méretű fürdők vannak, és elvben nem lehet őket leírni.

Az akril fürdők különböző formájúak.

Mindazonáltal vannak olyan szabványos modellek, amelyek jellemző méretei és jellemzői nem különösebben különbözőek a különböző gyártók számára.

Meghatározott méretű szerkezetek (jelzett hossz és szélesség) hozzávetőleges tömege:

 • 1,2 mx 0,7 m - körülbelül 14-15 kg;
 • 1,5 mx 0,7 m - 17-18 kg;
 • 1,6 x 0,7 - 19-20 kg;
 • 1,7 x 0,7 m - 20-21 kg;
 • 1,8 x 0,7 -0,8 m - közelebb a 30 kg-ig stb.

A különösen összetett konfiguráció és a nagyméretű tömeges modellek elérhetik a 40-50 kg-ot. Ha a hidromasszázs berendezés is belsejében van elhelyezve, akkor a szerkezet nehezebb lesz 20-30 kg-os átlagnál, azaz Például egy akril fürdő 150 cm tömege körülbelül 37-50 kg.

A vásárlással együtt szállított kísérő dokumentációban fel kell tüntetni a fürdő saját súlyával és a felszívódó súlyával kapcsolatos adatokat.

Mi befolyásolja a súlyt

A fürdő tömege a következőktől függ:

 • felszíne;
 • falvastagság;
 • méretek (hossz, szélesség, magasság);
 • formában;
 • a kiegészítő berendezések elérhetősége és tömege.

Nyilvánvaló, hogy az akrilfürdő alakjától és jellemzőitől függően a súly kissé eltérő lehet, még akkor is, ha azonos méretű. De ha egy bizonyos modell esetében túl kicsi a piacon lévő piacon, akkor általában egy alacsony minőségű termékről beszél, vékony falakkal, amelyek bármikor elhajolhatnak és szétszakadhatnak. A gördülékeny eladók megpróbálhatják eladni egy műanyag modellt, sokkal kevésbé szilárd és tartós, akril bevonatával.

Milyen súlya ellenáll az akril fürdőnek

Az akril fürdőt a terhelésen számolják ki, többszörösen nagyobb, mint a saját súlya. Így az akrilfürdő tömege 170 cm, mindössze 20 kg, míg képes 500 kg-ig tartani. Ez nem csak a használó tömegét veszi figyelembe, hanem a felhasznált vizet is (100-200 kg vagy több, a fürdő térfogatától függően), különböző felszerelt berendezések stb.

Az akril fürdő sokkal nagyobb súlyt nyújt

Még egy olyan modell is, amely két ember általi felhasználása egyszerre kellemetlen, továbbra is képes lesz biztonságosan ellenállni a súlyuknak, hacsak nem éri túlzottan az elhízás fokát.

Mindez azért lehetséges, mert az akril vízvezeték szerelvények gyártásának sajátosságai köszönhetőek. Többrétegűek, és az akril rétegek mellett polimer anyagok és üvegszálak megerősítő rétegei is vannak. A fenék, amely a működés alatt van, a legnagyobb stressz, tovább erősödik.

Hogyan keressünk egy jó fürdőt

Az akril fürdõ számára, amely kellemes a szem számára, és sok éven át nem okoz problémát a mûtét során, a választást megfelelõen kell megközelíteni. A tömeg mellett történő vásárláskor, amely nem különbözik nagymértékben az azonos méretű és alakú modellek tömegétől, más tényezőkre is figyelni kell.

 1. Előnyben kell részesíteni a már meglévő gyártókat a piacon. Hasznos lehet olvasni mind az adott kiválasztott modellt / modelleket, mind a vállalat egészét.
 2. Ha bármilyen kételye merül fel, az alkalmazottak tárolását javasoljuk, hogy kérjenek tanúsítványokat, amelyek igazolják a termék minőségét.
 3. A fürdőnek nem szabad láthatóan károsodnia a szabad szemmel, és kifejezett kellemetlen szagot.
 4. A legjobb megoldás egy öntött akril fürdő, átlagosan erősebb és tartósabb.
 5. Egy nagyon egyszerű teszt a termék minőségére, hogy megvilágítsa őt egy sötét szobában egy hagyományos zseblámpa segítségével. A kád kívül helyezkedik el, belülről nem látható a fényponton.

Az elv formája nem számít, és kizárólag a tulajdonosok ízére és a fürdőszoba szabad területére épül. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gömbölyű és aszimmetrikus szerkezetek általában kevésbé stabilak, mint az ovális vagy a téglalap alakúak, és ezeket különösen jól kell rögzíteni.

Összefoglalva

Kis súlyával (átlagosan 15-30 kg) az akrilfürdő nagyon erős, és a működés során nagy terhelést is képes ellenállni. Ezek és más előnyei jó nyereséges alternatívát jelentenek az öntöttvas vagy acél vízvezetékszereléséhez, költséghatékonyabbak, kényelmesen telepíthetők és használhatók.

Milyen súlya ellenáll az akril fürdőnek

Az akril termékek hatalmas sikereket élveznek a fogyasztók számára, nagyon kevesen tudják, mennyi az akrilfürdő mennyire képes ellenállni. De ez a paraméter befolyásolja a vízvezetékek életét.

Vannak, akik úgy vélik, hogy az akril túlságosan törékeny, ezért jobb, ha nem vásárolnak polimer anyagokból. Mások viszont éppen azt hiszik, hogy az akril fürdők nagyon erősek és tartósak. Ahhoz, hogy kiderüljön, mekkora az akrilfürdő mennyire képes ellenállni, meg kell fontolnia néhány vízvezeték-gyártási árnyalatot.

Gyártási technológia

Az akril betűk gyártási technológiája befolyásolja a termékek műszaki jellemzőit. Ma a vízvezeték a polimer anyagok két fő típusából áll:

 • Öntött akril;
 • Acrylo-non-tributadién-sztirol és polimetil-metakrilát (ABC) szintézise.

Extrúziós módszer

Az ABC polimerek akril fürdőjének élettartama körülbelül 4 év. Az ilyen vízvezeték nem túl tartós és kopásálló. Az akrilfürdő vastagsága mindössze 2-3 mm, így akár egy pár kilogramm súlyú tárgy leesése is jelentős károkat okozhat a bevonaton.

Fontos! A vízvezeték-iparban alkalmazott polimer lapoknak izotropnak kell lenniük. De ennek elérése szinte lehetetlen, ha az extrudálási módszert használja.

Az ilyen termékeket nem különösebben megkülönböztetik a magas költségek, mert az így elkészített akril fürdők megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után.

Fröccsöntés

A fröccsöntéssel előállított akril fürdők tulajdonságai kellemesebbek. A vízvezeték kiváló kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik. A gyártás során az akril lapokat magas hőmérsékletre hevítik, majd megkapják a kívánt konfigurációt.

A termékek tesztelése során a terhelés 600-700 kg-ig tart! Nem észlelhető deformáció. De itt az akrilkádak vastagsága befolyásolja az egészségügyi berendezések erejét.

A lemezvastagság 2-5 mm lehet. Meg kell jegyeznünk a kemény akril betűkészleteket is, a falak vastagsága és az alsó rész 25 mm. Hány kilogramm egy olyan akril fürdő, amely ilyen jellemzőkkel képes ellenállni, nehéz megmondani. De a gyártók azt állítják, hogy a berendezések könnyen képesek ellenállni a vízből négy-öt ember súlyával.

Hány kg fog tartani a terméken?

Az akril fürdők ereje, amely modern piacot kínál, meglehetősen magas. A szakemberek által végzett nagyszámú teszt eredményeként kiderült, hogy az átlagos fürdő könnyen képes elviselni a 400-500 kg-os terhelést.

De ebben a kérdésben az ilyen tényező, mint az idő fontos, hiszen senki nem tud zuhanyozni vagy fürdeni egy-két percen belül. Mennyi ideig tart az akrilfürdő, ha hosszabb ideig terhelik?

A kutatások alapján kiderült, hogy a 4 mm-es falvastagságú, fél órán át tartó fröccsöntéssel gyártott vízvezeték képes ellenállni az 500 kg-os terhelésnek visszafordíthatatlan deformáció nélkül.

Fontos! Mielőtt vízvezetékeket vásárolna, érdemes megtudni, milyen anyagból és milyen technológiával készült a berendezés. Ha kiderül, hogy a fürdő gyanúsan olcsó, akkor valószínűleg egy jelentős terhelés hamarosan letiltja a terméket. Végtére is, egy jó öntött akril egyszerűen nem fizet egy fillért sem.

Az életet befolyásoló jellemzők

A vízvezetékvastagság és az anyag szilárdsága mellett fontos paraméterek:

 • hőmérséklet-ellenállás;
 • berendezés konfiguráció;
 • támogatások száma.

A terhelés szempontjából a sarokmodellek képesek nagyobb súlyt alátámasztani, mint a formanyomtatványok.

Tartós, hogy az akrilfürdő függ a lábak számától, amelyen fel van szerelve. Az oroszlán részaránya a terhelés alján található támaszokra esik. Vagyis annál több támogatási pont - annál stabilabb az egész szerkezet.

Rendszerint a vízvezetékkel együtt 6 és 12 láb között lehet. Ha lehetősége nyílik rá, akkor döntse el a számos támogatást igénylő berendezést. Ezután a lábakon létrehozott terhelés elhanyagolható lesz.

Azt is meg kell fontolnod, hogy melyik hőmérséklet képes ellenállni az akril fürdőnek. A szabványos vízvezeték csendben átadja a vízhőmérsékletet 80 fokosra. Persze, ha a forró vízfürdőt a fürdőbe dobja, akkor semmi sem fog történni a bevonattal. De ha önt egy vödör vizet, buborékok jelenik meg a felszínen, ahonnan lehetetlen megszabadulni.

Nem javasoljuk a 65 fokosnál magasabb hőmérsékletű vizet.

következtetés

Az akrilból készült szaniteráruk kiválasztásánál figyelembe kell venni a cikkben tárgyalt valamennyi árnyalatot, ha azt szeretné, hogy az eszköz hűségesen szolgáljon több mint 5-7 évig. Ne vásároljon olcsó termékeket, valószínűleg nem rendelkeznek jó műszaki jellemzőkkel, és néhány év múlva át kell gondolnia a berendezés cseréjét.

Az akrilfürdő megfelelő működése befolyásolja annak élettartamát. Amikor elhagyja, nem ajánlott savas tartalmú mosószereket használni, és ne öntsön forró vizet a fürdő fölé. Ha követed ezeket az egyszerű szabályokat, a berendezés legalább tíz éven át szolgál.

Hány kiló lehet egy akrilfürdő?

Mi a terhelés az akril fürdőben?

A legjobb dolog az útlevélben való olvasás, amit a gyártó mond róla. Még ha idegen nyelven is, a számok magukért beszélnek. És tisztázhatja az eladóval. Ha a fürdő Kínából származik, akkor ne számoljon magas színvonalon, és biztonságosabb legyen. Különösen a teljes ember számára javasolt, hogy ne erőltesse a sarkot, hanem terjessze a súlyt az egész lábra. Általában a gyártó azt mondja, hogy az 500 kg-os fürdő súlyának vizsgálatakor nem okozott kárt. De a súly nem ugrott, úgyhogy azt hiszem.

A kiváló minőségű fürdők nem csak a súlyt, hanem akár 160 ° C-os hőmérsékletet is képesek ellenállni, a súly pedig magas. De a kézművesek kedvéért néha extra lábakat telepítenek, vagy az alját fóliázzák. A leszerelés során problémák adódnak, de ez hab - nem konkrét. Vágj ki.

Előnyei és hátrányai az akril fürdő: mely akril fürdő jobb?

Bath - az egyik legdrágább vízvezeték szerelvény. Az emberek hajlandók tisztességes pénzt fizetni, mert nem csak úszásra, hanem egy kemény nap után is kikapcsolódásra szolgálnak. Az egész kérdés az, hogy pontosan mit kell fizetnie: kiváló minőségű, tartós termékek vagy termékek, amelyek problémákat okoznak, és gyorsan cserére szorulnak.

Általában a fürdőt a következő kritériumok szerint választják: anyag, méret, formatervezés, márka. Ami az anyagokat illeti, a legnépszerűbbek közé tartozik az öntöttvas, acél, akril. Vannak azonban üvegek, fajansz, márvány és még fa modellek is. Az utóbbi évek trendje - akril fürdők. Véleményük nagyon különböző. Milyen előnyei és hátrányai vannak az akril fürdőknek a többi típushoz képest?

Akril fürdőtechnológia

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból készülnek. Ez egy speciális polimer kompozíció, amelyet a mindennapi életben higiénés akrilnak neveznek, mivel az anyagot széles körben használják modern zuhanyozók és fürdőkádak gyártásában. A polimetil-metakrilát termékek tartósak és könnyűek, ami nagyban megkönnyíti azok telepítését.

Az akril jól megtartja a hőmérsékletet, nem járul hozzá a mikroorganizmusok reprodukciójához. Az anyag plaszticitását a tervezők sikeresen használják: akril fürdőket talál minden formában és méretben.

Azonban a termékek nem különböznek különleges tartóssági vagy magas technikai és működési jellemzőktől egy 1 mm-es akrilfólia csak kívülről fedezi a fürdőt. Akrilnitrilbutadénből készültek, ami egyfajta műanyag.

Néha az extrudált modelleket hamis akril fürdőnek nevezik. Ez a név nem teljesen helyes, de teljes mértékben tükrözi a fogyasztók becsült magatartását az áruk minőségéhez.

Az öntött fürdõk akrilból készülnek, üvegszálas és poliésztergyantával megerõsítve, az alsó rész pedig speciális jelzáloglapokkal megerõsödik. A termékeket korrózióálló bevonattal ellátott fémkeretekre szerelik fel. Megfelelőségi igazolásokat csatolnak a termékekhez, és az eladónak meg kell adnia azokat a vevőnek.

A kiváló minőségű akrilfürdő, öntéssel készült, kb. 20 évig tarthat. Az öntött termékeket állandó használatra telepítik, és extrudált is vásárolhatók nyári házakhoz, ahol alkalmanként használják őket.

Az akrilfürdő egyik jellemzője a "szeszélyesség" az ellátás szempontjából. Annak érdekében, hogy jó évekig jó állapotban maradjon, szigorúan be kell tartania a fürdőszobai törődés szabályait. A terméket csak speciális, nem abrazív háztartási vegyszerekkel kell tisztítani.

A tisztítószerek bármelyik boltban megvásárolhatók. A címkét fel kell tüntetni, hogy a készítmény felhasználható az akril vízvezeték szerelvények gondozására. Ha repedések, zsetonok vagy más hibák jelentkeznek, a felületet folyékony akrilnal javítják. Ez az eljárás a szakértők számára legmegfelelőbb.

Az akrilból készült vízvezeték előnyei és hátrányai

Mint minden más termékhez, az akril fürdőknek is vannak előnyeik és hátukuk. Az előnyök között a legértékesebb:

 • Alacsony tömeg. A standard méretű akril kád átlagosan 30 kg. Szállítható, emelhető, hordozható, akár egyedül is telepíthető.
 • Egyszerű telepítés. Más anyagok fürdõit általában a lábakra helyezik. Az akril termékek telepítéséhez speciális állítható keret található. Teljesen hiányzik, nem kell újra megvásárolni a részleteket.
 • A modellek széles választéka. A fürdők gyártásához használt összes anyag közül az akril a legtöbb műanyag. Bármely formát kaphat, még a legösszetettebb is. Ezt a tulajdonságot sikeresen használják az elegáns modelleket létrehozó tervezők. Az egyedülálló és esztétikus belső tér lenyűgözőinek egy igazi felfedezés.
 • Könnyű gondozás és javítás. A fürdéshez használhat mosogatószereket edényekhez, folyékony szappanokhoz, de még mindig jobb, ha még speciális készítményeket vásárolnak. Ha enyhe karcolás van, csiszolópapírral tisztítják. Nagy repedések esetén a bevonatot folyékony akrilnal kell helyreállítani, és ezt a munkát szakosodott cégek végzik.
 • A hőmérséklet megőrzésének képessége. A pihentető kezelések kedvelői számára ez a minőség megfizethetetlen. A víz lassan hűl, és maga a felület sem olyan hideg, mint egy fémfürdő.
 • Csúszásgátló bevonat. Az akril fürdők felülete sima, de nem csúszik, így a sérülés kockázata jelentősen csökken.
 • Hygiene. Az akril nem rothad, nem támadja meg a gombát, nem járul hozzá a baktériumok elterjedéséhez.
 • Extrák. Kívánt esetben az akril fürdő tulajdonosai megvásárolhatnak fúvókákat és masszírozó eszközöket, amelyek még kellemesebbé teszik a vízkezelést.

Az akril fürdők fő hátrányai közé tartozik a kis statikus szilárdság, az elégtelen karcállóság és a magas költségek. Ami a termékek árát illeti, meglehetősen indokolt, mert a kiváló minőségű akril fürdők kifinomult technológiával készülnek.

A választást azonban mérlegelni kell és összehasonlítani: talán olcsóbb öntöttvas analóg.

A statikus szilárdságot a fém keret biztosítja, anélkül, hogy a kád feltöltődne, megváltozik a forma. Védje a terméket a karcolásoktól, segít speciális szőnyegek úszni. Ezek házi kedvencek mosására szolgálnak stb.

A fürdés során óvatosnak kell lenni: könnyű elrontani az anyagot éles, kemény vagy nehéz tárgyakkal.

Mi az akril modellek?

Ha a fémfürdőknek többnyire egyszerű alakjuk van, akkor az akril lehetővé teszi, hogy bármilyen méretű szokatlan fürdőmodellt hozzon létre. és nem szabványos. Ez kibővíti a fürdőszoba kialakításának lehetőségeit.

Minden tulajdonos megtalálhatja a legmegfelelőbb formát, amely illeszkedik a belső tér stílusába és teljes mértékben kielégíti a házban élő család igényeit. Egy másik plusz az a képesség, hogy kombinálják az akril különböző anyagokkal. Ez egy további "bónusz" az eredeti termékek létrehozásakor. Lássuk, milyenek az akril fürdők.

1. opció - négyszögletes

Ezek olyan univerzális modellek, amelyek bármely helyiségben telepíthetők, kivéve a nagyon kicsieket. Úgy néz ki, szép, kényelmes, de gyakrabban, mint nem eredetiek és néha túlságosan tágnak tűnnek.

2. opció - ovális

Az ovális fürdőkád sima kanyarai minden belső térre alkalmasak, jól kombinálhatók más formákkal. Sokan azonban egyszerűen téglalapokkal és oválisokkal voltak ellátva, amelyek nagyon népszerűek voltak a szovjet korszakban.

3. opció - aszimmetrikus

A fürdőszoba aszimmetrikus modellje teljesen átalakul. A szoba ultramodern és stílusos. Az aszimmetrikus termékek jobbra és balra készülnek. Attól függően, hogy a forma, akkor lehet telepíteni egy sarokban.

Az egyetlen caveat: vásárláskor különleges panelet kell vásárolni a dekorációhoz, mivel nehéz lehet a burkolólapok felülbírálása.

4. opció - Sarok

A népszerűségben aszimmetrikusak. Sarokmodelleket telepítenek a belső terek személyre szabásához, vizuálisan finomítanak és egyidejűleg gondoskodnak arról, hogy a vízvezeték a lehető legkisebb legyen.

Ezek a fürdők nagyon jól használhatók, de mosás közben enyhe nehézség: a termék nagy szélességének köszönhetően fel kell mászni benne, hogy elérje az összes felületet.

5. opció - kerek

Ezek a fürdők általában nagy átmérőjűek és csak nagy szobákhoz alkalmasak. Egy szerény szobában, elfoglalják az egész területet. A kerek modellek mosása olyan kellemetlen, mint a sarok.

Hasonlítsa össze az anyagokat és vonjon le következtetéseket

Ahhoz, hogy megértsük, melyik akril fürdő jobban megfelel az adott működési feltételeknek, össze kell hasonlítani előnyeiket és hátrányait. A leggyakoribb anyagok az acél és az öntöttvas, ezek közül a fürdők gyakoribbak voltak a közelmúltban a szovjet múltban.

Sokak számára egyszerűen elfogyasztják, és ez az egyik oka az akril modellek növekvő népszerűségének. A lakások és házak tulajdonosai sokszínűséget keresnek. De vajon mennyire indokolt az acrís öntöttvas vagy acél cseréje?

Az öntöttvas tartós, évtizedek óta megfelelő gondozással nem veszíti el megjelenését, rendkívül tartós. Az öntöttvas hátrányai - nagy tömeg (120 kg-ig), különféle modellek hiánya. Ebből az anyagból lehetetlen egy bonyolult formájú termék. Az akril lényegesen rosszabb, mint az öntöttvas szilárdsága, tartóssága és mechanikai igénybevételének ellenállása.

De sokszor könnyebb, könnyebben telepíthető, és a különféle design csodálatos. Az akrilfürdőben lévő víz kétszer olyan gyorsan lehűl. Ha összehasonlítja a költségeket, az öntöttvas fürdő megvásárlása 20% -kal olcsóbb lesz.

Az acél szinte minden mutatóban gyengébb az öntöttvas és az akril esetében. Az anyag rosszul tartja a hőmérsékletet, a víz ilyen fürdőkádban gyorsan lehűl, és a zaj, amely akkor következik be, amikor egy vízsugár benyomódik a lakásban.

A duktilitás magasabb volt, mint az öntöttvas, de alacsonyabb, mint az akril. Lehetőség van különböző modellek kialakítására is, de az akril fürdők gyártói nem kínálnak ilyen sokféle választékot.

Amikor acél modellt vásárolsz, emlékezned kell az instabilitására. Szerelje fel a terméket jobbra a keretre, mert a lábakon táncolhat. Az akril fürdők előnye ebben az esetben a személyzet. A modellek azonnal keretekkel vannak ellátva. Plus acél - olcsó.

Érdemes megemlíteni a quarian fürdők létezését. Olyan anyagból készülnek, amely akril és kvarc keveréke. Ezek a fürdők, mint például az akril, bármilyen alakúak és méretűek lehetnek, nagyon vonzónak tűnnek. Az akril feletti kvarár előnye, hogy kevésbé érzékeny a repedésre. A többi anyag nagyon hasonló.

Azonban a kvarc termékek árai sok vevőt megállítanak.

Az akril-acél modellek kifinomult technológiával készülnek. A fürdők több rétegből állnak - acélból és akrilból álló lemezek, amelyek között egy speciális kötőréteg van 1 cm vastagságban.

Ezek a termékek könnyűek, tökéletesen megtartják alakjukat, világos kontúrokkal különböztethetők meg, könnyebb őket csempére helyezni. De lényegesen drágábbak, mint a hagyományos akril modellek, és nem minden vevő engedheti meg magának.

Fürdők gyártásához és több egzotikus anyag felhasználásához - fajansz, fa, márvány, üveg. A remek tervezői fajansz és az üvegfürdők rendkívül drágák és kivitelezhetetlenek, de hihetetlenül szépek és megjelenésüknek köszönhetően. A fa modelleknek több esztétikai funkciójuk van, mint a gyakorlatiasak, és csak egy nagyon gazdag ember engedheti meg magának a márványt.

Ezeknek az anyagoknak a modelljei inkább megjeleníthetők, mint az akril, de az ár túl magas.

Hasonlítsa össze a különféle fürdők előnyeit és hátrányait, és döntse el, melyik termék megfelel Önnek. Ha megállítja a választást az akril modellen, akkor érdemes megtudni, melyik márkát keresik honfitársaink között. A legjobb márka Ravak (Cseh Köztársaság). A cseh fürdők előnye 5-6 mm falvastagság. Ezek a modellek nehéz problémákat okoznak.

Általában, a fürdő aljára lépve, egy személy bizonyos "törékenységet" érez. Ravak termékei kellemesen különböznek más cégek termékeitől. A fürdők falai erősebbek, de ez nem befolyásolja az anyag plaszticitását és a formák sokféleségét.

Szintén figyeljen a márkanevek (Сersanit (Lengyelország), Kolo (Lengyelország), Pool Spa (Spanyolország) termékeire. Egy adott modell kiválasztásánál próbáljon minél több információt gyűjteni, amennyire csak lehetséges, olvasd el a fogyasztói véleményeket.