Legfontosabb > Tartozékok

A szennyezés eltávolítása: hogyan kell törődni az akrilfürdővel?

Akrilkád - sok olyan lakástulajdonos álma, akik nem ismerik el ezt a tulajdonságot a tudatlanság és téveszmék miatt a működés nehézségei miatt. Sokan tévesen úgy vélik, hogy az akril olyan szeszélyes anyag, amely különös gonddal és magas költségekkel jár.

De minden olyan nehéz és elérhetetlen? Döntsd el magad.

Hogyan vigyázzunk az akril fürdőre otthon?

Az akril anyag szinte ugyanolyan gondosságot igényel, mint a zománcozott vízvezeték-termékek. Tehát mit kell tudni az akril fürdőszobájának ápolásáról?

 1. A csillogás eltűnt. A fényesség hatásának visszaállításához a felületet egy puha ruhával (szalvétával) ellátott termékkel kell polírozni.
 2. Vannak foltok / foltok. A szennyező anyagokat sima anyagokhoz és felületekhez használt termékekkel kell tisztítani.
 3. Formált vízkő. Ezzel a problémával megoldhatod a rögtönzött eszközöket - citromsav vagy ecetsav (7%). A mészárlás tisztításához egy 15 grammos savas vagy egy és fél liter ecetet kell bevinni.
 4. Vannak karcolások. Mi az általános probléma az akril számára, ebben az esetben az acélfürdőben gyengébb. A fürdő simaságának visszaállításához szükség van: minden karcolás finom szemcsézett csiszolópapírral történő tisztításához, öblítéshez és polírozáshoz (mély karcolásokkal, folyékony akril bevonattal kell lennie).
 5. Rust alakult ki: Vegye ki a "vörös foltok" használatát speciális akril (pl. Rozsdás betétek) segítségével (lásd az utasításokat).

A fürdő ecettel történő tisztításához kövesse az alábbi lépéseket:

 • töltse fel a fürdőt meleg vízzel;
 • adjunk hozzá ecetet / savat;
 • mix;
 • hagyja az éjszakát, jobb 12-14 óra;
 • mindent kifújjon, és alaposan öblítse le a zuhanyzóval;
 • Puha törlőruhával törölje szárazra.

A fenti okok mellett az akrilfürdő gondozását is meg kell tenni a megelőző intézkedéseket: öblítse le meleg vízzel, törölje száraz, fertőtlenítse (legalább évente egyszer), és kövesse az alábbiakban felsorolt ​​tippeket.

Tippek az akril felületű fürdőszobák gondozásához:

 1. Ha bármilyen eszközt használ a fürdő felületének tisztításához, mindenképpen használjon gumi kesztyűt, szellőztesse a helyiséget, és ne felejtse el a gondoskodást - a nyálkahártyák megszerzése veszélyes lehet.
 2. Ne használjon ápolószereket más célokra. Ne vegyen ki minden klórt, ammóniát, port, acetont és más agresszív összetevőket tartalmazó tisztítószereket.
 3. Csak puha ruhát vagy szivacsot használjon, és ne használjon olyan súrolószereket, amelyek megkarcolhatják a felületet.
 4. Miután a fürdőt bármilyen anyaggal tisztította, alaposan öblítse le a felületet.
 5. Győződjön meg arról, hogy a csapvíz nem csöpög, ami rozsdásodáshoz vezethet. Mielőtt egy csaptelepet vásárolna, tudnia kell, melyik fürdő csaptelep jobb.
 6. Ha kisállat fürdésre vagy fürdésre van szüksége, fedezze le az alját valamivel. Próbáld meg, nehogy fém tárgyakat helyezzen a fürdõbe.
 7. Ne használjon forró vizet.

Megkínált kondenzátum a WC-tálon? Olvassa el itt.

Hogyan csatlakoztathat egy írógépet, ha a ház nincs vízvezetékkel?

Mit kell keresni a konyhai csaptelep kiválasztásakor?

Milyen gyakran és mit kell tenni az akril fürdők tisztítása során?

Az akril fürdőkádat gondoskodni kell, kivéve azokat a kötelező eseteket, amikor a körülmények ezt megkövetelik (plakk, karcolás, rozsda vagy fénycsökkenés), amint használják. Minden használat után a bevonatot mossuk szappanos vízzel, öblítsük le és szárítsuk meg. Csak puha szöveteket vagy szivacsokat és speciális mosószereket kell mosni.

A fent említett problémák közül leggyakrabban azok tartoznak, amelyek a felhasználók hibájából, az akril anyag idő előtti vagy nem megfelelő gondozásából eredtek.

Akril fürdőápolási termékek, mit válasszunk?

A fürdõ, mint bármely más, akrilból készült termék, speciális gyógyászati ​​termékek használatát igényli. Az anyag tisztítása megakadályozza a legtöbb mûködõ termék használatát. Az akril tisztítása legyen puha az érintésre, csomók és porszerű szennyeződések nélkül.

Mielőtt bármilyen mosószert használna (még akkor is, ha a csomagolás azt jelzi, hogy alkalmas akrilra), ellenőrizze annak használatának lehetőségét. Ehhez érdemes megpróbálni orvosolni a fürdő egy kis részét.

Ha felhasználása után a felület nem veszítette el a ragyogását, akkor megfelelő és nem hamis.

A legalkalmasabb az akril krémes készítmények mosásához, amelyet az utasításoknak megfelelően kell használni. A legnépszerűbb akril felületkezelő termékek a következők:

 • Akril lengyel;
 • Akrilan;
 • SANELIT - "Gólya";
 • Bass;
 • Mr Chister;
 • Cif;
 • Tim Pro;
 • RAVAK Clener;
 • Mr. Chister.

Mindezek a szerszámok széles körű elfogadottságot mutattak a modern vízvezeték-használók körében. A statisztikák szerint ezek a formulációk leggyakrabban vásároltak.

A rájuk vonatkozó megjegyzésekben hallja és olvassa el, hogy a termékek eltávolítják a rozsdát / foltokat / foltokat és a szennyeződéseket, nem karcolják meg a felületet, eltűnnek, ne hagyjanak kellemetlen szagot a fürdőszobában hosszú ideig, és könnyen lemoshatók. Ha nem volt ideje megvásárolni egy speciális terméket, hogy gondoskodhasson a vízvezetékről, akkor csináld magad. Ez csak néhány rendelkezésre álló eszközzel lehetséges.

Az akril ápolására szolgáló készítmény elkészítéséhez a következő összetevőkre van szüksége: 15-20 gramm baba vagy más szappan (adalékanyagok nélkül), fél liter forró víz, 100 gramm szóda, 10-15 csepp aromás olaj (opcionális).

Hogyan kell főzni:

 1. Dörzsölje meg a szappant egy nagy méretben.
 2. Töltsük fel forró vízzel, és hagyjuk teljesen feloldódni.
 3. Adjunk hozzá szódát (kis adagokban), és keverjük úgy, hogy ne maradjon "fehér por".
 4. Öntsük az aromás olajok tartalmába.

Lehetőség van arra, hogy a kapott struktúrát közvetlenül az összes feltétel teljesítése után alkalmazzák.

A kád mosásához vegyen nagy mennyiségű krémes masszát, helyezze fel vastag rétegben a felületen, és hagyja fél órát (talán még).

Az idő letelte után mindent törölje szivacsjal vagy puha ruhával, jól öblítse le és törölje szárazra.

Javasoljuk, hogy nézze meg a videót, amelyet otthon mutat:

Ahogy láthatja, az akril felülete állandó karbantartást igényel, mint más vízvezeték-termékek, a különbség csak az ehhez szükséges eszközökkel lehetséges.

Tartsa be az akril rögzítőinek gondozására vonatkozó követelményeket, és régóta szolgálja fel Önt, élvezve fényerejét, tisztaságát és sima felületét. Olvassa el az öntöttvas fürdő helyreállításának és a marószóda felhasználásának minden módját is.

Akrilfürdő ellátás

Az akrilfürdők széles körben elterjedt népszerűségüknek köszönhetően kitűnő megjelenésük, változatos modellek és funkcionalitásuk miatt. Az akril előnyei kis súlyúak - a fürdő hordozásával és felszerelésével egyedül lehet kezelni. Alacsony hõvezetõképessége miatt a fürdõtartály hosszabb ideig hût, míg a vizet ráöntik.

Az akril lágysága lehetővé teszi bármilyen formájú fürdők gyártását - a szabványos egyenes és szögletes termékektől a szabad konfigurációjú tartályokig. Könnyen beágyazható hidromasszázs fúvókákba, vagy víz alatti világításhoz. A fogyasztók a felület kellemes fénye és a tapintható érzetek által is vonzódnak, amikor megérinti az akrilfürdőt.

Minden előnye, hogy ez a fajta fürdő nem hátrányos. Ezek közé tartozik a mechanikai sérülések és az agresszív közegek nem megfelelő anyagállósága. Tudnia kell, hogyan kell törődni az akrilfürdővel, milyen eszközöket kell használni a tisztításhoz.

Mi a teendő?

Annak érdekében, hogy ne okozzon ártalmat, fontos tudni, hogy milyen eszközök és berendezések ellenjavallt használatra az akrilfürdõ tisztítása során. Először is csiszolóanyagokról (súrolóporok, kemény szemcsékből álló paszták és gélek), kemény szivacsok, kaparók.

Az ilyen szerszámok és anyagok károsítják a polimer felületét, kis karcolásokkal borítják és elveszik a ragyogást. A polírozás segít megoldani ezt, de a csiszoló tisztítás hatásainak kiküszöbölése sok időt és energiát igényel.

A csiszolóanyagok használata csak akkor indokolt, ha egy kis területen összetett szennyeződést tisztítanak. Ebben az esetben a karcolódott felületet eredeti fényre kell helyezni.

Szintén tiltott detergenseket és klór tartalmú tisztítószereket. Ez az anyag agresszív és negatív hatással van az akrilra. Az anyag elveszti eredeti fehér színét, porózusá válik, és elnyeli a szennyeződést - még a mosás után is szürkésnek és vonzónak marad.

Ugyanez a hatás figyelhető meg ammónia, aceton, formaldehid alapú detergens készítmények használata után. Ezért ajánlott alaposan tanulmányozni a tisztítószerek összetételét használat előtt, hogy gondoskodjon az akrilfürdőről.

Mosószerek

Az otthoni akrilfürdő gondozása a legalkalmasabb speciális berendezésekkel, amelyek csomagolásán azt jelzik, hogy az összetétel biztonságos az akril számára. A legnépszerűbb gyártók a megfelelő tisztítógéleket tartalmazták termékkínálatukban.

Ha nincsenek különleges felszerelés a kéznél a nehéz foltok eltávolításához, használjon háztartási vegyi anyagokat. A rozsda nyomai eltávolítják a savakat - használják a citromlé, citromsav vagy ecet oldatát. Ez a készítmény a foltra kerül, és 20-25 perc elteltével nedves ruhával törölje le. A műveletet többször is elvégzik, amíg a felület teljesen megtisztul.

Alkohol használható a háztartási savak helyett. De ne tartsa azt akril hosszú ideig, hogy ne károsítsa a polimer anyagot. Alkohollal távolítsa el a tapadókorongok nyomát, festéket.

akció eljárás

Az akril felületet meleg vízzel öblítik le, és alkalmi mechanikai szennyeződéseket távolítanak el. Több helyen tisztítógélt vagy folyékony szappant alkalmazzon, majd adjunk hozzá egy kicsit a kompozíciót egy puha ruhával, amelyhez a fürdőt mosni kell.

A kefék és a szivacsok károsítják az akril hatását, ezért csak puha szalvétát vagy ruhadarabot használnak mosáshoz. Nedves ruhával tisztítószerrel óvatosan öblítse le a fürdő teljes belső felületét és oldalát. Öblítse le a tisztítószert meleg vízzel, öblítse le a ruhát és törölje újra, a vízsugárral együtt, a tál minden felületén.

Ha feltétlenül foltokat talál, tisztítsa meg a fent említett folteltávolítót akril felülettel. A vegyszer felhordása után a fürdő kezelt részét vízzel, majd szappanos vagy speciális mosószerrel, majd tiszta meleg vízzel alaposan öblítse le.

Abban az esetben, amikor a mosdó után mosás után a fürdők nem kapják meg az eredeti friss megjelenést, az alábbiak szerint járnak el: egy szappankészítmény vagy az akril fürdők kezelésére szakosodott szer kerül alkalmazásra az egész felületre egy szalvétával és egy órán át marad. Ezután mindenki lemossá válik.

Ilyen eljárásra van szükség, ha idővel vagy agresszív anyagok hatása alatt az akril porózusá válik és megőrzi a szennyeződést. A felületre hagyott szappanoldat egy ideig eltávolítja a szennyeződéseket a pórusoktól és kisebb karcolásoktól.

A tisztított fürdőt száraz nedvszívó ruhával töröljük le és alaposan megvizsgáljuk. Ha karcolódnak vagy más módon megsérülnek, azokat el kell távolítani.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőkád gondozása összefüggésben áll a fúvókák fémelemeinek tisztításával. Gondosan járjon el, ha a fémeket olyan erős vegyszerekkel tisztítja, amelyek feloldják a vízkőt.

Az ilyen vegyületek károsíthatják az akrilt. Ajánlott a fúvókák gondozásához az akrilsav - citromsav és az ecetsav vízzel hígítva - biztonságos kezelésére.

Felület helyreállítása

A kisméretű karcolások (legfeljebb 1 mm mélységig) könnyen elrejthetők a fürdőkád csiszolásával vagy egyszerűen egy darab feltűnéssel történő dörzsölésével. Ez nem igényel súlyos erőfeszítést.

A mélyebb károk helyreállítására van szükség a folyékony akril használatával, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni. A kompozíciónak egy kis részét a sérült területre helyezzük és a kikeményedés után őröljük.

Zatirochny folyékony akril pépes konzisztenciájú, és nem csak fehér, hanem színezett is. Ez lehetővé teszi, hogy válasszon egy javítási kompozíciót a fürdő minden színárnyalat.

A folyékony akril lehetővé teszi a súlyos repedések és lyukak kiküszöbölését. Ehhez ragasszon fel egy scotch-szalagot a tálca külső oldalán (a javítószerkezet szivárgása elleni védelmet), és folyadékkal tölti a sérült területet.

A sérült terület szennyezett és zsírtalanított. A folyékony akril megkötése után a felületet csiszolópapírral kezelik a szabálytalanságok eltávolítására, és fényesre csiszolják.

Kérjük, vegye figyelembe: a lyukak helyreállításának módja csak tiszta akril tálakhoz használható. Nem alkalmazható műanyag modellekhez, amelyek tetején akril réteget alkalmaznak.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy az akril fürdés új és sugárzó legyen az egész életciklus során, fontos, hogy ne csak tisztítsa meg a felület tisztítását, hanem számos szabályt is:

 • A tálat rendszeresen mossa le anélkül, hogy erős szennyező anyagok megjelenését várná, amelyeket erős hatóanyagokkal kell eltávolítani;
 • Nézze meg a daruk működőképességét és szorosan zárja le őket minden használat után - ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a rozsdásodást és a vízfelszín képződését a felületeken;
 • öblítse le a tálat forró vízzel - ez hozzájárul az akrilfény fényességéhez;
 • Új mosószer használata előtt alaposan tanulmányozza a készítményt, és vizsgálatot végezzen a felület egy kis felületén egy feltűnetlen helyen;
 • tedd egy tömör gumi matracot az aljára, amikor fürödni kedvtelésből tartott állatokat, különben a kádfelületen karmok nyomai lesznek eltávolítva;
 • ne helyezzen fémtárgyakat a fürdő fenekébe, beleértve a vödröket és medencéket, használjon műanyag edényeket;
 • Ne tegyen székletet a kádba, mint a medence állványa, amikor a finom tárgyak kézzel történő nyomása a lábak által okozott kézi nyomást károsíthatja.

Az akril modern anyag, amely kényelmes feldolgozással és nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik. Az akrilfürdõ gondozása nem okoz felesleges bajokat, ha azt használja, az alapszabályokat betartva.

Hogyan kell törődni a fürdőszobával a restaurálás után

Úgy gondolják, hogy a fürdőhely helyreállítása után nagyon óvatosan kell eljárni, csak szappannal mosson, és általában féljen lélegezni rajta. Valójában nem az.

Az akril bevonat és az "öntött fürdő" (folyékony akril bevonat) nem különbözik az új fürdő kikerülésétől, és ezzel szemben több előnye van a gyári zománcnak.

De a fürdők, helyreállítása zománcozás (festés ecsettel vagy hengerrel), és az igazság, nagyon szép gondot kell. A zománc vastagsága mindössze 50 mikron (0,5 mm) érzékeny a hatásokra, a csapvíz minőségére és az agresszív mosószerekre.

Összegyűjtöttük az ajánlások részletes listáját a fürdőszobai törődésről, attól függően, hogy helyreállították-e. Megtanulja, hogyan kell tisztítani a töltőfürdőt, milyen termékeket lehet és nem használható, mit kell tennie a helyreállítás után az első héten, és mi a jobb, ha nem teszi meg, hogy a fürdő hosszú ideig tartson.

A folyadék akril bevonattal ellátott fürdő gondozása

Az alábbi tanácsok egyaránt vonatkoznak az akril bevonatokra, új akril, öntöttvas és acél fürdőkre.

Hogyan lehet megtisztítani és hogyan kell mosni a fürdőt restaurálás után?

 • Használja a fürdőszobába a megfelelő célra alkalmas folyékony eszközöket: Sanoks, Adrilan, Domestos, Comet, Cillit, Sarma, Pemolux. Használhat mosóporokat - könnyen oldódnak, nem tartalmaznak csiszolószemcséket és nem karcolják meg a felületet. A Sanoks, a Domestos vagy az Adrilan figyelmen kívül hagyja.
 • A kádat nem vegyi anyagokkal, például súrolóporokkal, ipari savakkal és lúgokkal kell mosni. Ne öntsön kémiai reagenseket, fotoreaktív anyagokat és más potenciálisan veszélyes vegyi anyagokat a fürdőbe.
 • A szokásos puha szivacsok a legalkalmasabbak az alkalmazásra, jól habozzanak és ne hagyják a karcolásokat. Távolítsa el a kemény pofákat és a fém keféket.
 • Elég, ha egyszer 3-5 nap mossa le a fürdőt. Minden használat után öblítés szükséges.

Tipp: Ha a zománc ammónia hajfestéket kapott, és egy folt maradt, próbáljon meg fluoridos fogkrémmel eltávolítani. Liberálisan alkalmazza a fogkrétát a foltra és 10-15 perc elteltével öblítse le.

 • Kövesse a tisztítószer csomagolásán található utasításokat. Átlagosan a mosószernek legfeljebb 5 percig kell a fürdőben lennie.
 • Ne használjon kemény, csiszolószemcséket tartalmazó porokat - megkarcolják a felületet.

Tömeges akril, sztearil és akril betét ellenáll az agresszív tisztítószereknek (ésszerű használat mellett). Éppen ellenkezőleg, a "natív" (gyári) zománc végül erõsödik mosószer vegyszerekkel, durva lesz, és nem tisztítható.

Kezelési szolgáltatások és egyéb tippek

 • Amíg az akril bevonat kiszárad, védje a fürdőt a nedvességtől, portól, érintéstől, háziállatoktól és egyéb olyan helyzetekről, amelyekben a szárító akril feddhetetlensége vagy megjelenése szenvedhet.
 • A működés első hetében ne hozzon létre éles hőmérsékleti kontrasztot, és ne töltse be a fürdőt forró vízzel (forrásban lévő vízzel) vagy jeges vízzel. További 7 nappal az új akril bevonat helyreállítása után végső polimerizáció történik. A kritikus hőmérséklet hatása sárga foltok kialakulásához és súlyos esetekben duzzanat zománcokhoz vezethet. Az első héten jobb, ha tartózkodik a forró víz és a jég vizet. Használjon vizet kényelmes hőmérsékleten a zuhanyozáshoz.
 • Nem ajánlott a kedvtelésből tartott állatoknak éles karmokkal fürödni ágynemű vagy coxae nélkül. A karmok karcolásokat hagynak a felületen. És bár egy ilyen karcolás valószínűleg nem vezet a bevonat további megsemmisítéséhez, sötétedik a vízben lévő rozsda és skála miatt, és nehéz lesz lemosni.
 • Legyen óvatos a mosógép felszerelésénél vagy eltávolításakor - ne tegye le a mosógépet és más nehézfém tárgyakat a fürdő oldalára. Szükség esetén helyezze fel a gumibetétet.
 • Hosszú expozíció esetén magas hőmérsékletű víz esetén az emberi test súlya alatt lévő szopós szőnyeg (alsó mélyedések) a mélyedéses tapadókorongoktól (sekély csövei) maradhat.
 • A fém edények, vödrök és egyéb fém tárgyak behelyezése rongyot vagy gumi matracot takarja.
 • Ha megkezdte javításait, vigyázzon a fürdő biztonságára. Töltsön be műanyag zacskókba, rongyokba, gumiból vagy más anyagokból, amelyek a lengéscsillapítóként játszanak szerepet, amikor az építési hulladék és a szerszámok leesnek, vagy fedjük le rétegelt lemezzel.
 • Kerülje az állandó csöpögõ vizet. Ha a keverő szivárog, javítsa ki ezt a problémát időben, vagy ha a keverő kialakítása megengedi, csavarja ki az öntöző dobozt a mosogatóba. A folyamatos cseppek ugyanazon a helyen okoznak nehéz foltokat, különösen akkor, ha a csapvíz nincs szűrt.
 • Kerülje a festés és a forralás a fürdőben.

Ha a mester restaurátor elmondja, hogy az akril vagy bélés helyreállítása után a kádban, mint a kristály váza, gondoskodnia kell róla, hogy nem biztos abban, hogy munkája és anyaga minõsül. Ez a visszavonulási módok előkészítése, így ha problémák vannak, írja le őket a nem megfelelő gondozásra.

Ha meg akarjuk különböztetni a nem megfelelő fürdőszobai ellátás következményeit a technológia mesterséges mesterségének hatásairól, olvassa el a cikket Az olcsó fürdőkúra helyreállításának következményei.

Gyakran hallja, hogy a folyékony akril bevonattal ellátott fürdő mosása csak drága akril fürdőt vásárolhat (pl. Acrylan) - ez téveszme. Valójában bármilyen "tisztító" folyadék tisztítószert használhat.

A fürdőzés zománcozás után

A zománcozással helyreállított fürdők gondos gondosságot igényelnek.

Hogyan mosható mosdóval festett fürdő?

 • Távolítsuk el a korrozív és karcos anyagokat - kemény porokat, ipari savakat és lúgokat stb.
 • Erős mosószereket ne használjon havonta egyszer - Sanoks, Sarma, Domestos és Adrilan.
 • Válasszon megtakarító géleket vagy folyadékokat - folyékony Pemolux, Fairy, Echo, stb. Lehetőség van mosáshoz szappannal, mosószerrel vagy hígított szódabikarbónával.
 • Csak puha szivacsot vagy rongyot használjon.

Hogyan tartsuk hosszú ideig a bevonatot?

 1. Ne használjon gyakran nagyon forró és nagyon hideg vizet. A kritikus hőmérsékletek kontrasztjai végül sárgulást, deformációt és zománchegesztést okoznak.
 2. Amikor fürdésre házi kedvenceket használ, győződjön meg róla, hogy feszes szőnyeget vagy medencet használ. A karmok mély karcolása a zománc réteg megsemmisüléséhez vezet.
 3. Ne fektesse nehéz tárgyakat a kádra. Ne tegyen zuhanyzó spray-t, dezodorokat, sampont és más súlyos tételeket.
 4. Ha színes sóval (vagy más színű adalékokkal) kelnek fürdőszobát, készítsük el azt a tényt, hogy a zománc képes megváltoztatni a színét, ha a festék nagyon aktív marad.
 5. Ha a csaptelep érintkezik, javítsa meg, vagy fordítsa az öntöző dobozt a mosogatóba. A víz folyamatos beáramlása egy ponton rosszul mosott sárgás narancssárga foltot okoz.
 6. Mielőtt egy poharat vagy vödröt helyezne az aljára, tegyen egy vastag ruhát - ez segít elkerülni a karcolásokat.

Ezeknek az egyszerű irányvonalaknak megfelelően jelentősen megnövelik a fürdők élettartamát.

A fenti szabályok megsértése nem okozhat nemkívánatos következményeket, de a fürdőt nem szabad ésszerűtlen kockázatot jelentenie. Ha a bevonat megsérült vagy megsérült az üzemeltetési szabályok nyilvánvaló figyelmen kívül hagyása miatt, az ügyféltől megfosztják a jótállási szolgáltatás igénybevételének jogát.

 1. Az ömlesztett akril helyreállítása után a fürdőkészülék gondozása és a bélés telepítése után meg kell egyeznie a rendszeres fürdővel.
 2. A zománccal festett fürdõk körültekintõbb gondozásra szorulnak, és megfelelnek az üzemeltetési szabályoknak.
 3. A frissítés után a fürdő nem válik kristályvázakká - nincs szükség drága tisztítószerekre és állandó figyelemre. Rendszeres tisztítás 3-5 nap alatt és standard mosószerek, amelyek bármelyik tárolóban találhatók.

És végül: a fürdés hosszú ideig szolgálni, használja azt a rendeltetés céljából!

Megfelelő akrilfürdő gondoskodás

Az akril fürdők népszerűek a higiénikus, egyszerű telepítés és a korrózió hiánya miatt. Ezek a fürdők gondos karbantartást igényelnek, mivel az anyag, amelyből készült, hátrányai vannak. De az előnyök is. Az akril fürdő ellátás a tisztaság tudománya. Próbáljunk meg tanulni. Az akril tartályokat egy jó "élettartamra" helyezzük el. Ők még a gyermekeket is szolgálják, ha megfelelő gondoskodásuk van a felszínükre. Ahhoz, hogy egy új vásárlás "gyökerezik" az otthonában, tudnia kell, hogyan kell mosni az akril fürdőt.

Akril fürdõápolási funkciók

Figyelj! Ennek az anyagnak a fürdõi gondos kezelést igényelnek! A tisztítószerekkel havonta kétszer nem moshatók. Minden használat után öblítse le a tartály falát hűvös vízzel és törölje át tiszta szivaccsal. Szappannal és szappannal hetente kétszer törölje le a felületet, majd törölje le teljesen száraz ruhával. Vedd fel az anyagot puha és tiszta.

A fürdőt szárazra kell törölni, így nem maradt egyetlen csepp víz éjszaka. És minden nap dörzsölje a tartályt egy szivacsral, garantálja, hogy a vásárlás nem lesz raid. Ez az anyag visszaszorítja a szennyeződéseket, és nem rozsdásodik, mint az öntöttvas.

De ha egy raid megjelenik, akkor a tartályt már tiszta vízzel, nem pedig szappannal és vízzel mossák. Mivel a fürdő higiénikus hely. Ha raid - piszkos.

Hogyan válasszuk ki a tisztítást?

Mivel kényelmes akril fürdõket szereltek be az országunk apartmanaiba, a hostessek új problémákat kaptak: hogyan lehet az akril fürdõt tisztítani? Ebben az esetben a régi öntöttvas tartályok öblítésére használt mosószerek nem működnek. Az akril termékek nem alkalmas mosószer készítmények, amelyekben:

 • klóratom;
 • aceton;
 • ammónia;
 • hangyasav (vagy más savak).

Az akril tartályt nem lehet forró vízzel mosni. Tilos a plakk elleni szereket formaldehiddel, ammóniával és más korrozív elemekkel használni. Ez károsodást okoz, és a fürdőt el kell távolítani vagy újjá kell építeni, ami drága.

Az akrilfürdő gondozása magában foglalja a speciális detergens készítmények használatát. De melyik lesz jobb, és mit gyártanak ezek a termékek a vásárlóknak? A "vagy" használata nem biztonságos az új fürdőben. Szóval mit szeretne? Az alábbiakban felsoroljuk a mosó- és tisztítószerek listáját, amelyek mindegyike teljes mértékben megfelel a célnak.

Kényelmes permet, friss szőlő finom illata, könnyű tisztítás - csak az akril fürdő gyorsan tisztítható

A fürdőszobai tisztítószerek minősítését ajánljuk:

 • # 1 az akril fürdőtisztító minősítésben

Akril. Ez egy hab, amely mossa a foltokat és a szappanfoltokat. Az eszköz kiváló minőségű és különféle lelkes visszajelzések. De egyes családok számára az Acrilan drága.

 • Cillit Bang. Közös tisztítószer akril fürdő fürdéséhez. Univerzálisan. De egy kis oxálsavat tartalmaz, ezért ritkán óvatosan használják. Csípős illata van.
 • Domestos klór nélkül fürdők számára. Ez a tisztító tökéletesen szembeszáll a szennyezéssel. Az ár alkalmas az országban rezidensnek, átlagos jövedelemmel. De erős kellemetlen szag van.
 • Frosch "zöld szőlő". Környezetbarát, népszerű fürdőmosó. A "zöldszőlő" mosásához használt rozsda és vízkőtelenítés nem érvényes. Nem tartalmaz agresszív vegyi anyagokat.
 • A fehérítő és tisztító anyagok mikrogranulák formájában a krémes tömeg részét képezik.

  Cif Cream Ultra White - népszerű mosószer, nem drága, de sok jó hoz. Mosakodnak és elsüllyednek, fürödnek és cserépednek. De a régi foltok és a plakk nem mossa.

 • Pemolyuks. Soda 5. Ez a termék szódát tartalmaz, és a háziasszonyok félnek a karcolásoktól az ilyen mosás után. Azonban a Pemolux fehéríti az akril felületet. És ha gyengéden mossa le a fürdőt minden héten, akkor az eszköz meg fog tenni. Nem taszítja a csípős szagot, mint más vegyi vegyületek.
 • Mr. Chister egy különleges tisztítószer az egész fürdőszobában. A szappanfestékek gyors tisztítására tervezték. Ajánlott egy olyan formula szerint, amely garantálja a gyors tisztítást.
 • Sanoks "tiszta fürdő". Gélgyártó orosz cég "Stork". Csak az elkezdett esetekben alkalmazható, amikor rozsdát vagy vízkő eltávolítására van szükség. Eltávolítja az összes szennyeződést. Ez olcsó. De a hátránya, hogy gyorsan elfogy, és nem illik sok akrilhoz.
 • Tim Profi. Eltávolítja a nehéz szennyeződéseket és szagokat a fürdőszobából. Környezetbarát megoldás. Héjat hoz létre a piszok visszaszorítására, antibakteriális hatást fejt ki. A költség 500 rubel. 500 ml-re. Tisztít mosdókat és zuhanyzókat.
 • Narancsvidék kádak a cég Amway. A cég drága termékeket kínál, de garantálja a praktikus és biztonságos összetételét. Az L.O.C-t hosszan elfogyasztják, elegendő mosószer készítmény hosszú hónapokig.
 • A mosószer készítmények segítenek az új fürdő tisztításában. Válasszon az árkategóriásnak megfelelő minősítésből és tűrhető illatú.

  Hatékony akril fürdőtisztítók

  A tisztítószerek használata

  A tisztítószereket csak a használati feltételeknek megfelelően használják. Ezek nem csiszoló termékek, amelyek tisztítják a felületet "a győzelemig". Ezeket a mosó- és tisztítószereket másképp használják.

  1. Ez a gél a tartály felszínére kerül (ha permetez, a felület mentén permetezik).
  2. A szerszámhoz 10 perccel behúzódott.
  3. Óvatosan mossa le a szennyeződést egy szivaccsal és meleg vízzel.
  4. Ismét tiszta vízzel leöblítették és leöblítették.

  Néha minden kísérlet a kőfürdő kiengedésére továbbra is hiábavaló. Lehetetlen tisztítani a régi fürdőt. Próbálja frissíteni a vízvezetéket. Ezeket a tartályokat az új akrilréteg alkalmazása technológiájával helyreállítják. Az akril felület helyreállítása olcsóbb lesz, mint egy új vízvezeték beszerzése.

  Nehéz lesz megtakarítani a régi fürdőt, csak a helyreállítás mentheti

  Népi tisztítószerek

  Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor a takarítás "otthoni technológiái" fognak működni. A nyugati gyógyszerek hatékonyabbak, de agresszíven hatnak az akrilra. A népi tisztítási módszerek olcsóbbak. Adunk néhány lehetőséget.

  Hogyan tisztítsuk meg az akril fürdőt minden otthonában? A szappanos válások könnyebbé válnak. Nem olyan lehangoló, mint a vízkő. Az akril egy pár csepp ecettel hígított vízzel mossa le. Ez a keverék biztonságos, de nem rosszabb, mint más drága akril felületkezelő termékek.

  Hogyan tisztítsam meg a mész akril fürdőjét? A mészet még a tisztítószerekkel is nehéz eltávolítani. De lehet visszavonni.

  A következő műveleteket kell végrehajtania:

  • gyűjtsön fel meleg (nem forró) vizet a tetejére;
  • öntsön 1 -1, 5 liter ecetet;
  • 10 óra múlva engedje le a vizet és öblítse le a fürdő szivacsot.

  Egy másik kellemetlenség, ami történik, rozsdás foltok a fürdő oldalán a csapból áramló vízből. Könnyebb követni a keverőket, és időben változni, mint eltávolítani a rozsdát. Az akrilfürdő nem rozsdás. És nincs más oka a rozsda, kivéve az aktuális csapokat. De ha ez történt, hogyan kell megbirkózni a szennyezéssel? Hogyan kell tisztítani a fürdőt a rozsdától?

  A rozsda eltávolítása érdekében speciális vegyszereket vagy hagyományos módszereket alkalmaznak, amelyek nem rosszabbak, mint nyugati versenytársai. Segíti a vízben hígított citromsavat 1: 2 arányban. A keverék elkészítésének titka egyszerű:

  1. Egy pohár vizet hígított citromsavval vízfürdőbe dobják.
  2. 10 perccel később a fürdőt vízzel lemossák.
  3. Törlõdik.

  Idővel a fürdőszoba sárga. Hogyan tisztítsuk meg a sárgaság fürdőjét? Sárga szín jelenik meg a felszínen a rozsda és a só miatt, ami a csapvíz városait hordozza. Ez a bevonat nem lehet lemosni csiszolóanyagokkal vagy savas keverékekkel. A mosás ugyanazzal az ecettel (9%) vagy hígított oxálsavval sárgul. Ajánlatos felmelegíteni a vizet, amelyben az ecetet vagy savat hígítjuk, de nem túl sok. Mivel az olcsó akril nem tolerálja a magas hőmérsékletet.

  A leggyakrabban használt népi jogorvoslatok az akril fürdők tisztítására

  Szennyezés megelőzése és fertőtlenítése

  Akril magas színvonalú garantáltan 25-30 évig szolgál és újszerűnek tűnik. Csak akrilfürdőre és gondos kezelésre van szükség. Ismét megemlítjük működésük szabályait. Egy akrilfürdőben semmiképpen sem lehetetlen:

  1. Áztasson és mosson ruhát.
  2. Hagyja, hogy a sav vagy lúg bemegy a felületre. Súrolószereket nem tartalmaz.
  3. Üldd meg a kedvenceidet. Karmokkal karcolják a fürdő felületét. Az akril fürdő felületének hiánya lágy és alacsony erõsségû.
  4. Helyezzen minden medencét a tartályba, akár műanyagból, akár acélból, és mossa fel a ruhákat. Tehát egy tartályt veszélyeztetett. Karcolások jelennek meg.

  Ha ragaszkodik ahhoz a heti ütemtervhez, hogy kimossák a fürdőt, és ne károsítsák, akkor semmi sem szörnyű.

  Mielőtt új fürdőt hozna, a szakemberek alaposabb javítást javasolnak, és a vízvezetékeket újakra cserélik. Ezután sárga patina nem jelenik meg a fürdőben. A sima felület nem vonatkozik a gombás megbetegedések vagy a korrózió "támadásaira". De célszerű évente egyszer fertőtleníteni.

  Nem ajánlott fürdeni háziállatokat az akrilfürdőben

  Hogyan történik a fertőtlenítés?

  Hogyan kell lemosni az akril fürdőt, hogy kétségtelen, hogy fertőtlenítették és nem veszélyeztette a kisgyermekek fürdését? A fertőtlenítéshez egy másik eszközre van szükség - Ravak Desinfectant. Elhárítás a cseh Ravak cégtől. A vállalat folyamatosan ellenőrzi termékeit a minőséget illetően, és biztosítja, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

  1. A tartály tetejére kerül.
  2. Hígított szerszám 1:10 arányban és öntés.
  3. Keverjük össze és hagyjuk szó szerint 10 percig.
  4. Ezután tiszta vizet és szivacsot öblítsen.

  Ritkán használják, ezért előnyös 1 palackot vásárolni. Nem csak a tartályt fertőtleníti, hanem az egész fürdőszobát is. Worth Ravak Desinfectant 600-800 rubel. 500 ml-re. De ne felejtsük el, hogy a terméket erősen vízzel hígítjuk. A fertőtlenítés után biztosíthatja a fürdő tisztaságát és a baktériumok biztonságát akrilen.

  A rozsda és a raid fürdéséhez meg kell vásárolnia egy csomó különböző eszközt, és megtalálni a megfelelőt. Végül is minden a gyakorlatban ismert. Hatékony és népszerű akril-mosási módszerek, ha nincs pénzük a vízvezeték szerelvényekhez.

  A minősítésben felsorolt ​​valamennyi pénzeszköz mind az anyag összetételéhez kapcsolódó előnyökkel és hátrányokkal jár. Nincs optimális detergens készítmény. Ha nem találja a legközelebbi boltban, akkor az akril fürdők mosásának másik módja nagyon alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy olvassa el a kompozíciót, és győződjön meg arról, hogy nincs benne vegyi anyag: klór, ammónia vagy savak.

  De jobb, ha nem engedélyezi a rozsda vagy plakk kialakulását, és havonta kétszer mossa meg a vízvezetéket nem abrazív mosószerekkel. Az orosz gyártmányú mosószerek alkalmasak, "akril fürdők" megjelöléssel, amelyek nem drágák. Ez folyamatosan megőrzi a fürdőszoba tisztaságát és kényelmét. És kellemes fürödni egy tiszta és fehér tartályban, és nem úgy, hogy sárga színűvé vált és "megszerzett" mész, mint a sors "ajándéka". Ha egy lefolyó vagy cső eltömődött, részletesen megtanulják megtisztítani.

  Az akrilfürdőt gondosan törődünk

  Az akril kád jelentősen különbözik az acél vagy öntöttvas elemeitől, mivel különösen óvatos hozzáállást igényel. A polimer fürdőkonténer fél a magas hőmérsékletektől, az agresszív vegyszerektől és a szilárd tárgyaktól való kitettségtől. Az akril fürdő gondozásához szigorúan be kell tartani a szabályokat és ajánlásokat, amelyek hosszú évekig megőrzik hibátlan megjelenését.

  A fürdő tisztítása

  Az akril rögzítők gondozása napi mosásból és általános tisztításból áll. Mindegyik eseménynek saját tulajdonságai vannak.

  Rendszeres tisztítás

  A felület napi folyóvíz általi öblítése segít a tisztaság tisztaságának megőrzésében. Az ilyen mosás nem igényel agresszív tisztítószereket. Használat után elegendő a folyadékot mosogatószerrel vagy szappannal mártott szivacsral átjárni, majd meleg vízzel öblíteni.

  Ha a tisztítási eljárást rendszeresen végezzük, elég, ha egyszerűen öblítjük a felületet vízzel, majd töröljük le. Ezzel a rendszeres ápolás az akril nem fog megjelenni rozsda vagy plakett.

  Általános tisztítás

  Az általános tisztítást 1-2 hétente kell elvégezni, a felhasználás intenzitásától függően. Alapos tisztításra van szükség akkor is, ha plakk vagy foltok találhatók.

  1. Alkalmazzunk egy speciális kémiai anyagot a felületre, és hagyjuk egy órán át.
  2. A tisztítószer apró karcolásokra és pórusokra hatol be, eltávolítja a szennyeződéseket.

  Az öregítéssel az akril porózusvá válik, így az intenzív tisztítási eljárást gyakrabban kell alkalmazni. A bútorok különleges polírozása segít az eredeti akusztikus káprázás visszaállításában. Kisebb hibákat rejt, és átalakítja a megjelenést. A polírozó aeroszolt felszórjuk a felületre, majd puha nemez.

  Hogyan tisztítsuk meg a rozsdát, tapaszokat és foltokat

  A napi öblítés és a rendszeres általános tisztítás megakadályozza a termék rozsdásodását, csapódását vagy foltjait. De ha a folyamat elkezdődött és ilyen kellemetlenség történt, javasoljuk a következő módszereket:

  • A mészet levesszük citromlével vagy citromsavval. A tartályt forró (legfeljebb 60 fokos) vízzel töltötték ki, és egy zsák citromsavat (50-100 g) öntünk. 2-3 óra elteltével az oldatot leöblítjük és tiszta vízzel öblítjük.
  • A szódavíz és az ecetsav sorozatos kezelésével egy vastag rétegvastagságot eltávolítunk. A szódaoldatot először a felszínre permetezzük (100 g / liter víz), és ecet oldatot (9% ecetsav 1: 1 arányú vízzel hígítva). 5-10 perc elteltével, amikor a kémiai reakció véget ért, a felületet meleg vízzel mossuk.
  • A foltok elégek ahhoz, hogy dörzsölje fogkrémmel, majd öblítsük le vízzel.
  • A festék vagy a ragasztó nyomát alkoholos oldattal távolítjuk el. Néhány percig lágy szivaccsal alkalmazzuk és azonnal lemosjuk. Az alkoholt sokáig tartani a felületen lehetetlen.
  • A sárgaság és a rozsda szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, ammónia oldatot tisztít. Ezeknek az anyagoknak a vizes oldatát 15 perc elteltével permetezzük a permetről, majd lemossuk.

  Hogyan távolítsuk el a karcolásokat

  Az akril megfelelő kezelése segít elkerülni a károkat. De a helyzetek eltérőek, így a különböző mélységek felületének károsodása megjelenhet a felületen.

  A karcolásokat az akrilfürdőben az alábbi módokon távolíthatja el:

  • A kis karcolások (legfeljebb 0,5 mm-es mélységig) könnyen eltávolíthatók egy nemezes csiszolással. A sérülést intenzíven dörzsölni kell a körkörös mozdulatokkal, amíg teljesen nem simulnak.
  • A mély károsodás kiküszöbölése érdekében ajánlott speciális javító készletet vásárolni. A szakértők azt javasolják, hogy egyszerre vásárolják meg a fürdőszobából annak érdekében, hogy kiválasszon egy árnyékot, amely tökéletesen illeszkedik a termék színéhez. A készlet tartalmaz folyékony akril, kikeményedés a levegővel történő érintkezéskor. Az anyag tele van karcolással, majd egy nemezzel polírozva.
  • A folyékony akril eltávolíthatja a lyukakat a fürdőben. A hátoldalon ragasszon több réteg ragasztószalagot, ami akadályként szolgálhat az anyag számára. A sérült helyet akrillal töltjük, a bevonatot egy spatulával szintre állítjuk, és 2-3 órán át hagyjuk. Szárítás után a fagyasztott akril finom szemcsézett bõrrel csiszolódik, majd egy nemezdarabokkal polírozva.

  A fehér fürdőhöz való javító készlet nem nehéz. Ha a termék színes, az ügynököt az árnyalatok jelölése szerint választják ki.

  Tisztítószerek

  Az akrilból készült termékek különleges termékeket igényelnek. Különböző lágy hatásúnak kell lenniük a felületen, hogy ne károsíthassák.

  népszerű

  Az akril kádat olyan anyagokkal tisztíthatja meg, amelyek mindig állnak a házigazda előtt:

  • Citromsav. Egy táska anyagot feloldunk egy pohár vízben, és szivacsjal felvisszük a felületre. 10-15 perc elteltével vízárammal öblítsük le.
  • Soda szóda. 2-3 evőkanál szódát hígítunk egy liter meleg vízben. Miután a szemcse teljesen feloldódott, az oldatot a felszínre helyezzük, és 10 perc elteltével vízzel mossuk.
  • WC vagy baba szappan. 15 gramm szappant dörzsölnek egy rácsra, hígítva 500 ml forró vízben, amíg oldódik. Adjunk hozzá egy evőkanál szódát a megoldáshoz. A kapott elegyet 30 perc múlva kezeljük, majd öblítjük vízzel.

  vegyi

  Az akril otthoni tisztításához a modern vegyipar folyékony és krémes termékeket termel. Különleges termékek finoman tisztítják a felületet, és fedik le azokat egy vékony film, amely fényt és piszoktól mentes tulajdonságokat.

  A speciális tisztítószerek használatához helyesen, azaz szigorúan kövesse a gyártó utasításait az adagolásra és a tisztítási módszerekre vonatkozóan.

  • Bass. Folyékony szer akril kezelésére. Kis mennyiségű alap került a szivacsra és törölte a kapacitást. 5-7 perc múlva öblítse le meleg vízzel.
  • Seth. Univerzális tisztító krém kerámia, zománc, műanyag, akril, kő. A termék nem tartalmaz csiszolóanyagokat, ezért minden anyag számára biztonságos.
  • Acrylan - habosító szer akril fürdőkhöz és zuhanyozókhoz. Hatékonyan eltávolítja a vízkőzetet, a szappanfestéket, a rozsda nyomát.
  • Az akril polírozó speciális eszköz az akril tisztításához és polírozásához.
  • Mr. Chister egy költségvetési eszköz a makacs szennyeződések eltávolítására. Segíti a gombák és baktériumok fejlődését.
  • L.O.S. - az Amway költséges, de hatékony orvoslása. Összetétele ideális az akril gondozásához.

  Mi a teendő?

  A polimer bevonattal ellátott fürdőszoba gondozása nem különösebben nehéz. De amikor ezt használja, fontos tudni, mit ne tegyünk:

  • Használjon por alakú anyagokat vagy ecseteket merev sörtékkel a tisztításhoz. Az éles sörték és a porrészecskék kis karcolásokat hagynak a felületen, és elrontják.
  • Tiszta akril acetonnal, egyéb oldószerekkel, oxálsavval, alkohollal. Ezekkel az anyagokkal való érintkezés nem csak "megeszi" a fényt, hanem műanyag deformációhoz vezet.
  • Ágyasszon a fürdőruhában. A mosószerben lévő aktív vagy fehérítő anyagokra való hosszan tartó expozíció fokozatosan elpusztítja a bevonatot.
  • Mossa meg kedvence a kádban. Az állatok éles karmai mély karcolásokat hagynak az akrilon. Ha macskát vagy kutyát kell mosni, ajánlott speciális gumi matracot felhelyezni az aljára.
  • Helyezze a fémtartályokat belsejébe. Ne helyezzen idegen tárgyakat az akrilfürdőbe. De ha ilyen igény merül fel, akkor ajánlatos műanyag edényeket használni, és gumitömítésre telepíteni.
  • Öntsünk forró vizet a tartályba. A 65 fok fölötti vízhőmérséklet elpusztítja a fényes bevonatot, és a forró víz deformálja.
  • Használjon fehérítőt és klór alapú tisztítószereket. A klórral való érintkezés után az akril megtörik.

  Akrilfülke tulajdonságai

  Az akril fürdők gyártásához használt műanyag nagy kopásállóságot és keménységet.

  • Az akril termékeket piszoktól mentes hatás jellemzi, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését a pórusokban, annak ellenére, hogy megnövekedett a nedvesség és a helyiség hőmérséklete.
  • Az akrilfürdő könnyen tisztítható szennyeződésektől és nem rozsdásodik, de instabil a karcolások és a magas hőmérsékletek miatt.
  • Ha forrásban lévő vizet öntünk a kádba, kemény kefével megtisztítjuk, vagy a ruhát hosszú ideig áztatjuk, a felület elveszti a "megjelenését".

  Általános gondozási szabályok

  Vannak szabályok az akril vízvezeték működtetésére, amelynek betartása lehetővé teszi a bevonattal kapcsolatos problémák elkerülését.

  A következő szabályokat figyelembe kell venni:

  • A tisztaságot nem szabad időnként indokolni. Az akril napi gondozása segít megelőzni a piszok vagy a plakk kialakulását.
  • A tisztításhoz speciális folyékony vagy krémes termékeket válasszon. Nem tartalmazhatnak savakat vagy oldószereket.
  • Az akrilfestékeket azonnal meg kell tisztítani, megakadályozva a műanyag belépését. Az evett festékeket nehéz eltávolítani, és néha lehetetlen.
  • Ajánlatos a felületet szárazon tartani, ezért használat után puha ruhával törölje le.
  • Javasoljuk, hogy gondosan ellenőrizzék a csapok állapotát a fürdőszobában. Így elkerülheti a tálban levő rozsdás csepegtető vagy mészkőképződést.
  • Öblítse le a fürdőt forró (40-50 fokos) víz használata után. Ez a technika segít megőrizni a termék ragyogását.

  Az akrilfürdő a tisztaság rendszeres karbantartását igényli. Az árucikkben felsorolt ​​összes ellátással kapcsolatos feltételnek és ajánlásnak való megfelelés lehetővé teszi a termék szépségének és ragyogásának megőrzését évek óta.

  Az otthoni akril fürdőkád gondozása: tippek

  Az akril kád finom formái örömet okoznak a szemmel a tervező ötletének eredetével. Az élettartama meghosszabbítása segít a megfelelő működésben, figyelembe véve a vízvezeték anyagának jellemzőit.

  És hogy a fényes felület még 5 év használat után is újszerűnek tűnjön, óvatos gondoskodni kell az akril fürdőről.

  Az akril termékek jellemzői

  A szivattyúk bonyolult konfigurációja lehetővé teszi, hogy egyedi és nagyméretű belső téreket hozzon létre a nagy és a kis fürdőszobában. Lehetővé teszi a tulajdonosok egyéniségének hangsúlyozását, a kényelem növelését és különleges jelenlétét.

  Mi a fürdő?

  Az akril kád az eredeti körvonalakon felül pozitív és negatív oldalaival rendelkezik, amelyeket figyelembe kell venni működésének és karbantartásának idején.

  Tehát azonnal meg kell győződnie arról, hogy melyik termékkel fog élni egymás mellett - legalább 5 mm vastagságú öntött akril vagy 1 vagy 3 rétegű műanyag változatban, 2-3 mm-es akrilfóliával borítva.

  Ha az első lehetőségről beszélünk, akkor nem lesz kétséges a termék kifogástalan minősége. Ezt megerősíti a gyártó, akusztikus garancia 10-25 év alatt.

  A második esetben 3-5 évig, és talán mindegyikhez elegendő vékony bevonatot kell megcsinálni. Ez a felhasználás jellemzőitől és a cég által ígért ígéretektől függ.

  A változatot paródiával nem vesszük figyelembe 0,5 mm-es felső rétegű akriltermékkel - a rossz hamisítvány nem nevezhető akril fürdőnek. A bevonat 6-8 hónapos használat után törlődik.

  Az akril réteg vastagsága mellett a méret és a funkcionalitás befolyásolja az ellátás bonyolultságát - minél nagyobb a tál és minél több örömet tud nyújtani, annál nehezebb mossa meg.

  Ami a további funkciókat illeti, az akril modellek hidromasszázs berendezésekkel, világítással, hanghatásokkal és más érdekes eszközökkel rendelkeznek.

  Kiderül, hogy a tál nem eredeti formája, sok fúvóka eredeti formája befolyásolja a gondozáshoz szükséges eljárások összetettségét. És minél több kiegészítő berendezés, annál több időt vesz igénybe a termék mosásához és fertőtlenítéséhez.

  Mi félek az akril felülettől

  A fürdés után fontos, hogy figyelmesen olvassa el a gyártó ajánlásait. Az a tény, hogy sok vállalat garanciát vállal az akril bevonat és mindenféle felszerelés számára, csak bizonyos szabályok hatálya alá tartozik.

  Így néha az utasítások azt mutatják, hogy a jótállás csak akkor működik, ha a terméket a megvásárolt vállalat felelős alkalmazottja telepíti. Kiderül, hogy öntelepítéssel elveszítheti a 10 éves garanciát.

  Egy másik jellemző, hogy feltétlenül figyelni kell a fürdés előtt, a gyártó ajánlásai a működéséhez. Ez a szakasz alaposan tanulmányozni kell annak érdekében, hogy a jövőben ne veszítse el a terméket, és a garanciát a probléma megszüntetésére az eladó költségén.

  A fürdéshez használt polimer tartály jelentősen különbözik az acél és az öntöttvas elemekétől - ezért gondosabban kell hozzáállnia. Különösen, ha az akril réteg nagyon vékony.

  Az akril bozót fél tüzet, meleg vizet, agresszív vegyi anyagokat, szúrós és éles dolgokat és más gondokat. Élettartamának meghosszabbítása érdekében alaposan figyelemmel kell kísérni az akrilfürdővel kapcsolatos akcióikat.

  Ezenkívül a gyártók határozottan ellenzi a fürdősállatokat a tálban - csak személyi higiéniai célra használható. Ezért a karmok karmolása, a termék megjelenésének megrongálódása, nem garancia.

  A helyzetből ki kell térni a kedvtelésből tartott vizek kezelésére szolgáló különleges alom. Mint puha vastag törölköző vagy szilikon pad. A fürdés előtt a fürdő aljára kell önteni. Az ilyen eszköz azonban nem védi a karcolásokat az oldalakon.

  Otthoni ápolás

  Annak érdekében, hogy a fürdő ne veszítse el tökéletes fényes ragyogását, rendszeres mossuk és tisztítsuk meg speciális módon. Néhány lehetőség a piac által kínált meglehetősen drága. Ezért a gazdaságos háziasszonyok inkább otthoni termékeket használnak a különféle szennyezések tisztítására.

  Mosogatás folk jogorvoslatokkal

  Annak érdekében, hogy pénzt takarítsanak meg, amikor speciális eszközöket vásárolnak, hogy otthoni vízvezetékeket vegyenek igénybe, különböző trükköket, sőt termékeket is használnak. Ha úgy dönt, hogy kölcsönzi ezt a módszert, hogy megszabaduljon a piszoktól a fürdőszobában, akkor figyeljen az akril tulajdonságaira és jellemzőire.

  A következő lehetőségeket szigorúan nem kell használni a foltok, kő, rozsda és más szennyeződések eltávolítására a polimer fürdőben:

  • forró víz vagy gőz;
  • mosópor;
  • fém lehúzó;
  • klór, formaldehidek;
  • alkohol, oxálsav;
  • különböző oldószereket.

  Mindez segít megszabadulni nemcsak a piszoktól, hanem az akril rétegtől is. A forró vízből 6 mm-re a fürdőfelület deformálódott. Ezenkívül gondosan ellenőrizni kell a forró víz hőmérsékletét - ez nem haladhatja meg a 60-70 fokot.

  A háztartási módszerek és a vízvezeték-tisztító eszközök között az akril felületek biztonsága igen biztonságos. Ezek közé tartozik a citromsav gyenge oldata, szóda, fogkrém, ecetsav oldat.

  Számos háziasszony véleménye szerint, akik próbálták az akril fürdő felszínén lévő szennyeződés népi módszereit, nem mindig felelnek meg a várakozásoknak.

  Az öntött akrilból készült termékek tulajdonosaként a kemény felületű szivacsok használata nem hagy nyomot az ilyen termékek felületén. De a 2 mm-es akril-réteggel olcsóbb modellek mosásához nem érdemes a kockázatot.

  Bath tisztító technológia

  Az akril bevonat külső fényének megőrzése érdekében elégséges a termék rendszeres ellátása. A vízkezelés befejezése után szappanos vízzel, Fae-vel vagy más mosogatószerrel törölje le a fürdő felületét.

  2-5 perc múlva öblítse le vízzel és törölje szárazra. De nem mindig van ilyen lehetőség - reggel a zuhanyzás után be kell futni a munkába, és nincs idő rá, hogy gondoskodjon a fürdőről.

  A gyakorlatban minden eljárást általában hétvégén végzik el. És elég nehéz kezelni a heti patinát - minden erőfeszítést meg kell tennie minden mossa, különösen akkor, ha sok a só és más szennyeződések a vízben.

  A fürdéshez tiszta mosdóba rendszeresen végre kell hajtania a következő eljárásokat:

  • mossa minden este szappanos vízzel, öblítse le és szárítsa meg a felületet;
  • használjon speciális ügynököt a polimerek kezelésére hetente egyszer;
  • dörzsölje fel a felületet akril bevonattal, egyszer 2 héten belül;
  • a Jacuzzi számára - a hidromasszázs berendezés havonta vagy kétszer történő fertőtlenítésére és mosására;
  • a foltokat közvetlenül a kialakulást követően távolítsa el;
  • dörzsölje a karcolásokat, amint azok előfordulnak, javító készlet használatával.

  A hidromasszázs berendezések tisztítására speciális fertőtlenítőszereket kell használni. Veszélyes a klóroldat használata - egy speciális fürdő akril bevonat rosszul reagálhat. Ennek eredményeképpen új fürdőt kell vásárolnia.

  Nem szükséges speciálisan fertőtleníteni a fürdőszobai edényt további eszközök nélkül - használjon tisztító emulziót / krémet vagy gélt rendszeresen az akril számára.

  Az akril fürdő minőségi szolgáltatási technikája sorozatos folyamatból áll.