Legfontosabb > Csapok

Rövidítse le az akril fürdőt

Szembesült a problémával -
Az akrilfürdő hidromasszázs hossza 170 cm.

A falak közötti távolság 169,2 cm.

Az eredmény - a fürdő már 5 éves, de kissé kanyarodik
terhelés alatt, és ennek köszönhetően a szilikon a falhoz csatlakozik.

Kérést kérek - annál könnyebb lecsökkenteni kb. 10 mm-rel. (figyelembe véve
csiszoló, vagy szalagos csiszológép)?

Is, érdekli a tapasztalat - lehetséges akril fürdő
a falra (csempe) lévő csomópontra ragasztva a csemperagasztó - kerámia oldal (profil-háromszög)?

vágja ki nulla.ereyaetsya merevségét, a vályú lesz, mint a fésű, csak vedd fel a falat, tapadj ragasztót a szilikonra, a ragasztó nem lesz.

Kedves Ruslan! És ha nem is teljesen vágott perem egy akril kád, és 8 négyzet vágja 3 cm annak érdekében, hogy a feljebb szorosan a fal is veszélyezteti elvesztése integritás fürdő (fűtési cső és tesztelt szögletes fürdő nem tartalmazza, és nagyon hasonlít a székhelye)

ruslan1111 írta:
vágja ki nulla.ereyaetsya merevségét, a vályú lesz, mint a fésű, csak vedd fel a falat, tapadj ragasztót a szilikonra, a ragasztó nem lesz.

Vettem akril fürdőszoba 1,7 (AESZ termelés) azzal az elvárással, körülmetélés 5 sm.Risknul - cut - keménysége nem vész el, „Gram” csavarni lábak - set - áll, mint vkopanaya nem várta, hogy ez történt. A fürdő falának vastagsága 3-5 mm. Lásd a fotót itt ">

A megfontolt szerszámokban vegyen fel egy bimetálfűrészlapátot, talán segít megoldani a problémát szétszerelés nélkül, és a sarkok rögzítése előtt töltse fel a fürdőt vízzel.

YAN KOLESNIK, vágja el a fürdőszoba szélét? Valami nem látható a képen. És aztán három oldalról azonnal le kell vágnom. Attól tartok, hogy a merevség eltűnik

bestnv írta:
vágja el a fürdőszoba szélét?

Nem Yang, de én vágtam (Yang képében, ahogy látszik - a tábla padlódása le volt tiltva!). Maza ilyen - attól függően, hogy mennyit vágni és attól függően, hogy hogyan kell kijavítani. Ha 0,5-1 cm-rel kell lerövidíteni, akkor elvileg jól le van vágva, például egy elektronikus bank. Általában a külső hüvely oldala hajlik, és ez a lejtés egy kicsit elviselhető. Jobb - mindkét oldalon, ha a hossza nem illeszkedik egy kicsit. Ha egy csomó (mint Jan) - akkor, kmk a saját fasz és kockázatot. De minden esetben (és különösen - különösen), az akrilát a falakhoz kell rögzíteni. Ie lean a szervezett falon a oldalán hangsúlyt fektetnek az összes lehetséges falra - ahogy itt a fórumon. Ha téglalap alakú, akkor három falon. Az alsó élszintet méri és méri, és ezen a szinten egy tartólemezt helyez a falra. És profilos alumínium csőből készült, 20 * 40, folyadékfejek + fahasáb. Azt is csinálják Alminus szabályából.
Ezután szilikonnal bevonták a rúd és csempe zsíros szögében, és a kád szélét lefelé (a kádat magasabbra emeljük, hogy ne keneteljük a szilikont). A fürdőt megtöltik vízzel annak érdekében, hogy megmunkálják, és ebben a állapotban a szilikon ragasztja a fürdőt a tartóba.
Gondolom, ha sokat vágsz, akkor ha a megfelelő szintre támogatod a vágott él mentén, akkor minden rendben lesz, még akkor is, ha a teljes hüvely tüskés, mint Jan.
Tovább a tömítés lezárva. Hogyan - szinte holiváris téma

Ez egy személyes élmény a 3 fürdőben (egy kicsit). Nem sokat vágtam, de leírtam a gondolataimat.

Hogyan szereljük fel a fürdőszobát, ha 2 cm-rel hosszabb a falak közötti távolságnál?

Az új épületben a fürdőszoba szélessége 148 cm, a fürdőszobának 150 cm-es megvásárlása van, hogy beilleszkedjen ezekbe a méretekbe anélkül, hogy károsíthatja a fürdőszobát. Nem akarom látni.

Két centiméter fölösleges, ez nem kritikus, gyakorlatomban 1.60-as fürdőszobát kellett mosnom az 1.50-es fürdőszobába.

A te esetedben döntést kell hoznia. Vagy a két oldalról, ez a helyzet, ha a keverőcsövek helyesen lettek vezetve, ha külsőleg csinálják, akkor vagy visszaveszik a csöveket, vagy csak az egyik oldalán a sztrájkokat készítjük.

Nos, akkor minden nagyon egyszerű.

Állítsa be a fürdőt a lábakon (bármilyen kényelmes helyen, például a szobában).

Ezután állítsa be a lábakat a magasságban és a fogási nulla értéket.

Most mérjük meg a távolságot a padlóról a fürdő oldalára.

Bementünk a fürdőszobába és megnevezzük a helyet a shtrob alatt (a magasság, amit már tudunk).

A sztrájkot egy centiméterrel felfelé és egy centiméterrel lefelé teszik, így kényelmesen állíthatja be a fürdőt, mert máshol nullát értünk el, előfordulhat, hogy a fürdőszobában újra el kell fogni.

A fürdőt a fürdőbe tesszük, függőlegesen állítjuk, majd beilleszti az asztalra, amely a megvilágításba kerül az előkészített helyre.

Valószínűleg el kell távolítania a keverőt, talán beavatkozik. A keverővel le kell csavarni és excentereket kell készíteni.

Ha a falak már a cserépben vannak, akkor szinte mindegyik ugyanaz, csak kivágjuk a varratokat "darálóval".

A jelölésnek pontosabbnak kell lennie, a horony szélességének toleranciájára, úgy, hogy a fürdőszobában legyen.

Lehet vágni (fűrészelni) egy darab a fürdő, de én nem javasoljuk, sokkal könnyebb és helyesebb a falakkal dolgozni.

Előfordulhat, hogy át kell alakítani a csöveket a keverő alatt, ha nincsenek a falba süllyesztve.

Problémával szembesülve a csövek nem engedték meg a fürdőkádat a helyén.

Olyan problémát tapasztaltál az após lakásában, amikor egy új / régi lakásban végeztek javításokat.

A fürdőt korábban vásárolták meg, mint a lakásban, így a pótlást nem lehetett elvégezni, ezért ki kellett kijutnom a fürdőszobába, ami 10 centiméterrel kisebb, mint a fürdő.

A burkolólapokat még nem helyezték el, így a javítás a vártnál könnyebb volt. Tehát itt van, amit tennem kellett:

 1. Szétszerelt vízvezetékek.
 2. A csövek oldaláról a falat a csövek alatt csavarták, és 3 centiméterrel kavargották a fal alatt.
 3. A hátoldalon egy átmenő lyukat kellett készítenie a falban. a jó dolog az, hogy kijön a folyosóra, és a nyílást 20 cm-re kell a szükségesnél nagyobbnak lennie, mert a fürdőt semmilyen módon nem helyezték be, és nem akartam levágni.
 4. Ebben a szakaszban a csöveket a fenti csatornákhoz csatlakoztatták és szivárgásokat ellenőriztek, mert a fürdő felhelyezése után nem tudtak hozzájutni hozzájuk.
 5. Ezután ültetették a fürdőt, öntöttvas volt, ezért egyszerre három dolgot kellett dolgoznom.
 6. Állítsa be a lábakat egyenesen állni.
 7. Töltött lyukak a falon egy tégla és cementhabarcs.
 8. A csempe már átfedve volt a fürdőben, talán ez jó, biztosan nem lesz szivárgás.

Most a fürdő a fürdőszobában a falakba épül örökre!

Ha a fürdő nem illik?

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Anyagok és szerkezetek
 • Ha a fürdő nem illik?

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

Kaluga fórum

Trim akril fürdõ

Olga-83 2013. december 07

Vettünk egy akril fürdőt 180 cm-re, fertőzés, nem lép be a fürdőszobába 2 cm-re.. a falat nem lehet vágni, a csempe már le van fektetve, és ez nem segít. Gondolkodni a férjével, de ha a szélein vágta? Ki tette ezt? az interneten olvastam egymásnak ellentmondó véleményeket, akik azt mondják, ami lehetséges, ki azt mondja, ami lehetetlen. Tisztelt fórum-felhasználók, bárki találkozhat velem, mondja meg nekem - tudná ezt csinálni?

rajongó: 07 dec. 2013

mb nem szerepel a hosszban?

ne próbálj meg vágni a széleket. a kerület mentén merevítők, akkor levágja a végét. megtörni a csúcs merevségét. mindent, ami azt jelenti.

egy fal falvastagsága 2 cm mélységig, a fürdőszoba végének hossza és a bordák magassága (amelyhez a fürdőszoba szélessége a perem legnagyobb szélességével szomszédos). ha kanesh nem rendelkezik beton válaszfalakkal)

különben gondolkodni kell a helyszínen. áramlik


A bejegyzést editedFan: 2013. december 07. - 15:45

Olga-83 2013. december 07

Az ólomfal nem egy lehetőség, ismétlem. Ne tegye be magának a fürdőszobába, hanem átugorjon, és ne ott, és ne itt. van szükség, hogy a fürdő legalább 178.. mi ez válogatni kezdett, és tolta fogaskerekű)) olvassuk a különböző fórumokon, hogy az emberek levágják, és úgy tűnt, minden rendben van.. annál álmodunk csak az egyik oldalon az ő rövidített


A hozzászólást szerkesztették Olga-83: 2013. december 07. - 17:10

rajongó: 07 dec. 2013

Miért gondolja azt, hogy nem tud többé-kevésbé szépen faragni egy cserépet a csempe? még mindig oldalra van festve, mert nem falasztottad el.

Ha azt szeretné, hogy egy kasza vágott, ez egy mester üzlet. ha szimmetriával rendelkezik, akkor 2 cm-t vághat egyik oldalról, és 1-et egymástól.

a fürdő, egyébként, a beszerelés alatt, nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is csavart. ötvözni, mondjuk.

Személy szerint én magam (ha hallgatom, amikor az én irányításom alatt állok) kivágná a fülkéket a falon, felkapja a fürdőt, és bezárja az összes oldalt.

Olga-83 2013. december 07

Fan, nem tudom elmagyarázni neked. Megérted, a fürdőszoba szélessége (a csempe lefektetése után) - 179 cm, és a fürdőszoba nem szabványos, még mindig van egy doboz zavaró. Hogyan dobhatunk be egy 180 fürdőt? NEM belép a szobába egyenes vonalban, átlósan kell húzni, és végül el kell ragadnia, és ez az.. legalább érintse meg - nem fog belépni. ha csak egy fal szakad, de nem a tervünkben van.

PLIK 07 Dec 2013

bmv-25 07 dec 2013

Fan, nem tudom elmagyarázni neked. Megérted, a fürdőszoba szélessége (a csempe lefektetése után) - 179 cm, és a fürdőszoba nem szabványos, még mindig van egy doboz zavaró. Hogyan dobhatunk be egy 180 fürdőt? NEM belép a szobába egyenes vonalban, átlósan kell húzni, és végül el kell ragadnia, és ez az.. legalább érintse meg - nem fog belépni. ha csak egy fal szakad, de nem a tervünkben van.

A zuhanytálca oldalának levágása sem volt semmi szörnyű (volt egy vastag üvegszálas réteg), a merevség maradt.

Ha magam állítok, akkor vágnám le magam anélkül, hogy a négyzet alakú szakasz metszetét a vágott éllel szilárdan a falra gondoltam volna.

muzruk 07 dec 2013

mivel azt mondják, hogy a kollektív gazdaság ügye önkéntes.

Kisebbre cserélném a fürdőt.

rajongó: 07 dec. 2013

A Kstatte négyszögletes profilt adott egyszerre a raklap alatt (a négyzet nem igényel további fémfelhasználást). Tozh opció: vágja le a nadrágot, rögzítse a profilot a falhoz, hogy az oldala támasszon és fürödjen rá. Csak nem értem meg, csak Olga, akit nagyon tisztelünk... Hiányolsz 2 cm-re, aztán egy.. és azt hiszed, hogy ha 1-2 cm-t vágsz ki, akkor a fürdőszobában ki fogsz nyitni? Kétlem, de mindazonáltal jó szerencsét neked.

és nem változtatom meg a fürdőt. faragni az oldalakat, mindenféle polcokat. Schaz maga változtatta a fürdő 150-170 mert az azonos. épp ellenkezőleg.

bmv-25 07 dec 2013

mivel azt mondják, hogy a kollektív gazdaság ügye önkéntes.

Kisebbre cserélném a fürdőt.

Egy férfi vesz egy 170 fürdőt, és megkérdezi, mit kell tennie egy 8 cm-es lyukkal.

Olga-83 2013. december 07

egy rajongó, hosszú és fájdalmas manipulációk kísérleti eszközökkel, arra a következtetésre jutottunk, hogy a boldogságnak legalább 2 cm-e nincs.

Köszönöm a megerősítésre vonatkozó ötleteket.. nem gondoltam rá

muzruk, a változás a kevésbé az első dolog, ami eszembe jut. sajnos, a bolt nem volt hajlandó kicserélni..

általában a metszés tisztán a kétségbeesésből származik.. ha nem tudja eladni, akkor megpróbáljuk lecserélni... hol máshol?

Olga-83 2013. december 07

bmv-25 - kérlek, mondja meg, nem vágta le a széleket vágás után? Az interneten találtam tanácsot valamilyen gépjármű dolog kezelésére. Nem emlékszem pontosan, hogy mit kell tisztázni.. és egy másik kérdés, mi volt a vágás?

muzruk 07 dec 2013

bmv-25, élni akarok. szó szerint hiányzott egy centiméter. közelebb került a falhoz, ahol a fej. És a lábak között van egy gyönyörű polc a keverő alatt, ahol ez a 8 centiméter. Minden rendben van.


A bejegyzést szerkesztettékMuzruk: 2013. december 07. - 19:14

bmv-25 07 dec 2013

bmv-25 - kérlek, mondja meg, nem vágta le a széleket vágás után? Az interneten találtam tanácsot valamilyen gépjármű dolog kezelésére. Nem emlékszem pontosan, hogy mit kell tisztázni.. és egy másik kérdés, mi volt a vágás?

A kirakós játék egy finom fog (nagyon maró por és egy bűz, amely alig hasznos az egészségre), vágás előtt, maszkoló szalaggal ragasztva - hogy ne karcolja meg. majd tisztítsa meg a szélét csiszolópapírral a sávon - távolítsa el a kisméretű csapdákat a vágás után.

bmv-25 07 dec 2013

bmv-25, élni akarok. szó szerint hiányzott egy centiméter. közelebb került a falhoz, ahol a fej. És a lábak között van egy gyönyörű polc a keverő alatt, ahol ez a 8 centiméter. Minden rendben van.

A járműnek van egy fürdőképernyője is. Van egy polc is?

muzruk 07 dec 2013

az oldalamon az alátét bezárul és nem látható.

Talán ugyanaz velük.

Syrozha 07 Dec 2013

a változás a kevésbé az első dolog, ami eszembe jut. sajnos, a bolt nem volt hajlandó kicserélni..

Kíváncsi vagyok, milyen boltos motiváció?

Miért gondolja azt, hogy nem tud többé-kevésbé szépen faragni egy cserépet a csempe?

az emberek nem tudják, hogyan kell megfelelően kijavítani a fürdőkád szélét, és felajánlja neki, hogy csempéket készítsen a csempebe. vicces!

Megérted, a fürdőszoba szélessége (a csempe lefektetése után) - 179 cm, és a fürdőszoba nem szabványos, még mindig van egy doboz zavaró.

Szeretném megérteni, mit gondolsz, mikor elvégezte a munkát a fürdőszobában? Általában a kezdeti szakaszban mindent meg kell számolni. Most van gimor.

Ha a doboz megakadályozza a "start" -ot és nem lehet semmilyen módon bekötni, akkor két lehetőség közül választhatsz. Ha a csere nem lehetséges, akkor látta. látta Shura - arany (k). A tippek mindenképpen használhatatlanok lesznek, mert a kirakósok fogják tartani a kezéteket, és mennyire remegnek - így lesz a vágás is. Bár a Tanács Fan

Opció: vágja le a nadrágot, rögzítse a profilot a falhoz, hogy az oldala támasszon és fürödjen rá

Tévesztettem volna a kereskedelem szabályait a bolt árujogának megtagadása érdekében cserébe és megváltoztathatnám a fürdőt.

rajongó: 07 dec. 2013

bmv-25, élni akarok. szó szerint hiányzott egy centiméter.

sajnálom. nem tudott ellenállni. nincs bűncselekmény

Olga-83 2013. december 07

Syrozha, uv)) annyira írt.. Válaszolok:

1) az áruház helyesen van, elvben, amely megtagadta. A feltételek mind hosszú ideig lejárt.

2) Tudja-e, hogyan kell megfelelően vágni a fürdőkád szélét? Csak érdekel ez) ossza meg a tudását!

3) amikor megterveztük a fürdőszobát, minden mértünk. De nem vették figyelembe a falak egyenetlenségét, és őszinték, teljesen elfelejtették a dobozt, ami beavatkozik. Rögtön át fogjuk húzni a fürdőt. oh jól)

Itt vagy, Serge, mit gondolsz, hogyan vághatod meg?

rajongó: 07 dec. 2013

Nuno. mint látom - az idézőjelek száma tükrözi a hajlásszöget sok szerencsét Olga.

Olga-83 2013. december 07

rajongó mit értettél?

rajongó: 07 dec. 2013

Olga. Találtad azt, aki rábeszélt téged, amit mondtam. Nem merem zavarni a tanácsomat. annyira, hogy a fele hiányzik. sok szerencsét ne feledd: a tanácsadás ingyenes - és végrehajtásuk a bizalomtól függ. ismét - jó szerencsét.

Olga-83 2013. december 07

rajongó, nos, a jogot, hogy megsértődj.. Elolvastam minden tippet, a tiédet, a Bmv-et, a nyersanyagokat és más felhasználókat. Senki sem tudott még meggyőzni semmit, mert még nem ismerjük meg magunkat, hogy valamit vágunk-e vagy sem. Mindazonáltal nem érdemes egy fillért sem, és nem akarjuk megrontani a fürdőt. Most a vágy az, hogy megtudja az összes előny és hátrány. Nos, jó szerencsét kívánok - köszönöm! És nem beteged meg)))

Syrozha 08 Dec 2013

Olga már elmondta, hogyan kell csinálni. De mindenesetre nem lesz jó. Nos, legalábbis úgy tűnik számomra.
És kiderült, hogy sok szakértő van az akril fürdőben mosni.
Soha nem láttam a fürdők széleit - soha nem hibáztam a méretben. Hála Istennek.

Kutyák: Vegyél egy új fürdőt, különben megtörténhet, hogy minden manipuláció a kegyetlenséggel és a sztrájklással együtt azt eredményezi, hogy nagyon rosszul jön ki. Értékesítsen olyan régi, mint az idő.


A bejegyzés szerkesztéseSyrozha: 2013. december 08. - 10:43

fan 08 dec 2013

nyers, valami abban a hangban, amit elfelejtettél, amit személyesen írt)

van valami gyanús a képen? ha érdekel, akkor meg tudom adni az eredeti méretét

bmv-25 08 dec 2013

Fan, nem tudom elmagyarázni neked. Megérted, a fürdőszoba szélessége (a csempe lefektetése után) - 179 cm, és a fürdőszoba nem szabványos, még mindig van egy doboz zavaró. Hogyan dobhatunk be egy 180 fürdőt? NEM belép a szobába egyenes vonalban, átlósan kell húzni, és végül el kell ragadnia, és ez az.. legalább érintse meg - nem fog belépni. ha csak egy fal szakad, de nem a tervünkben van.

Ha állást hozsz? Helyezze be a kád egyik szélét az ütközőbe, és engedje le a másikat.

Olga-83 08 dec 2013

bmv-25, a fürdő csak a vázból való kicsavarásával nyitható be. Ez azt jelenti, hogy először állítsa be a keretet, majd készítsen külön fürdőt. De: ha behelyezi a fürdõt a strobe-be, akkor már nem lehetetlen a vázra csúsztatni és csavarni. A választása jó az öntöttvas fürdők számára, amelyeknek nincs keretük.

Orb 08 Dec 2013

Egy balgarka fűrészelte le, és nem tudta a fájdalmat. mindössze 2 cm-re fűrészelt, a falak pedig egyenletesen kiegyenlítettek a fürdés után. Nifiga szörnyű ebben. Műanyag szett és szépség. mi a probléma - nem értem

Syrozha 08 Dec 2013

Hogyan döntötte el, hogy ragaszkodom a szavakhoz? Hiába! Éppen ellenkezőleg, azt írta, hogy a tanácsod releváns.

Egy másik dolog nevetséges, hogy sok embernek hasonló probléma merült fel.

Kutyák: és egyébként strobe-t is csinálnék. Csak az, hogy nincs tapasztalata az embereknek. Nem ért egyet?

Kutya kutyák: Megpróbálok egy szót tartani - ez egy személyes kérdésről szól.

Kutya kutya kutya: a fotó csak egy furcsaságot mutat - hatalmas fehér téglalapot érted, amikor megkérdezte?

Olga-83 08 dec 2013

Orb, oh! Orb, de mi van a merevítőkkel? semmi sem vezetett? semmi sem változott a fürdőben? elszakadsz egyik oldalról vagy mindkettőről? valahogy erősödött? És egy másik kérdés - a darálótól, nem fűtött? A fentiek alapján a Bmv segített fretsaw-ot


A bejegyzés szerkesztése Olga-83: 2013. december 08. - 21:56

Syrozha 08 Dec 2013

A bolgár elméletileg megolvasztja a vágást, de csak elméletileg. Egyszerűen csak porosabb felhők lesznek - úgymond. Gyakran vágok műanyag paneleket egy darálóval.


A bejegyzés szerkesztéseSyrozha: 2013. december 08. - 22:06

Syrozha 08 Dec 2013

És a feltöltött kézzel a vágás simább lesz. Jigsaw vezetősín nélkül is így vezet.

Syrozha 08 Dec 2013

Eltávolítja a fürdőkádat a doboz miatt?

Olga-83 08 dec 2013

Syrozha, kiderül, hogy ő miatt

Orb 08 Dec 2013


mi van a merevítőkkel? semmi sem vezetett? semmi sem változott a fürdőben? elszakadsz egyik oldalról vagy mindkettőről? valahogy erősödött? És egy másik kérdés - a darálótól, nem fűtött? A fentiek alapján a Bmv segített fretsaw-ot

semmi sem vezetett.

és mi változhat?

vágja le az egyik oldalra, ahol a fej van.

nem rendelt semmit. tömítőanyag fehér töltött, felső sarok és újra tömítőanyag.

a bolgár por pedig tónusú és büdös volt. kirakós csalit vágni. a fűtés neskazhu. Nem öleltem fel a vágás idején.

kétszer vágott le, mert kéz fáradt. fél órára maradt a szobában, és elhozta a fürdőszobába.

Ismét megismétlem a kérdést. mi a nehézség? mi a félelem?

a fürdő nem olcsó. akril vastag. Kár, de kellett

Olga-83 08 dec 2013

Orb, nagyon köszönöm a választ. Csak annyit akartam elsajátítani az első kézből származó információkat. Nincs félelem, kétséges, hogy mi történik. És természetesen kár, a fürdõ nem is olcsó, viszont hol és mit tegyünk vele. a szekrényben nem távolítja el))

Dimka89 09 dec 2013

Saura, Shura, sajnálom, nem tudott ellenállni


A bejegyzés szerkesztéseDimka89: 2013. december 09. - 11:34

öröm 10 dec 2013

A bolgár elméletileg megolvasztja a vágást, de csak elméletileg. Egyszerűen csak porosabb felhők lesznek - úgymond. Gyakran vágok műanyag paneleket egy darálóval.

A bolgár epoxi nem olvad,

A por nagyon sok lesz - akár az utcán, akár az erkélyen lushe.

Syrozha 11 dec. 2013

fan 11 dec 2013

Nem, a téglalap meg van semmisítve az irreleváns az ügyben, ő semmi köze ehhez. tükörkeret bevésve. két oldalról. rendes daráló.

és a keret a csavarokon található. be lehet csavarni (a legközelebb a kapuhoz - találgassuk meg, miért). majd csavarja ki a kívánt magasságot.

nyers, itt azt jelentette, hogy a tapasztalatlanság miatt jobb, ha egyáltalán nem vágjuk, varrunk és így tovább.

Mi az első: cserép vagy fürdés? Határozza meg a sorozatot

2015. október 17-től

Amikor meg kívánja javítani a fürdőszobát, el kell döntenie a munka sorrendjét. Mi az első: feküdt csempe vagy telepíteni a fürdő? Melyik algoritmus a leginkább helyes és ésszerű? A kérdésre adott válasz számos tényezőtől függ. Fontos a helyiség mérete, a fürdõ anyaga, és azoknak a készségeinek a szintje, akik elvégzik a befejező és vízvezeték munkát. Vannak más árnyalatok is.

Sorozat opciók

1. lehetőség: csempe először, majd fürdő

A fürdő a bélelt fürdőszobába kerül. Csak telepíteni kell. Leggyakrabban tömítőanyagot használnak a fürdő és a fal közötti rés kitöltésére. Megvédi a vizet és megtartja a tálat.

Ha a fürdőszoba nagy, és a kád a lábakon van, egyáltalán nem lehet falra helyezni.

2. lehetőség: a fürdés előtt, majd a cserép

A fürdőt a falak elkezdése előtt kell bevinni. Telepítve, rögzítve. Csak a csempe lefektetése után kezdődik.

Valójában a fürdőt kerámiával borítják, vagy más szavakkal beágyazják. A csempe a fürdő oldalához érkezik, de nem pihent, hanem több milliméteres résszel. A rést ezután tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal (előnyösen epoxiddal) töltjük. Ezenkívül a csomópont külön kerámia szegély vagy műanyag sarok segítségével is elrendezhető.

3. lehetőség: Először meg kell mérni a fürdőt, majd le kell rakni.

A fürdő be van kapcsolva a befejezetlen helyiségbe. Méréseket végeztek, a jelölés a csempe számára készült. Ezután a fürdőt eltávolítják vagy visszahúzzák. A csempe nem a padlóról, hanem a fürdő oldalán található, figyelembe véve a szükséges távolságot. Amikor befejezte a befejezést, a fürdőt a már lefektetett burkolat alá helyezi.

A hibák itt elfogadhatatlanok: egy kicsit felülmúltak a mérésekkel - és a fürdő nem léphet be.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő opciót?

A szoba méretétől függően

Ha a fürdőt pontosan falról falra helyezi, az első lehetőség kiválasztása kockázatos. Előfordulhat, hogy a falak simítása és a csempe lefektetése után a távolság csökken, és a fürdő egyszerűen nem illeszkedik be. Ezért, ha a fürdőszoba nagyon kicsi, akkor először telepítenie kell a fürdőszobát és fel kell tüntetnie a cserépet. Tehát biztonságosabb.

Ha a fürdőszoba ellenkezőleg nagy, akkor választhatod a harmadik opciót: hozzáadhatsz, installálhatsz, méretezheted, markolhatod, elmozdolhatsz, és nem lapozhatod a padlót, hanem a fürdő oldalán.

A fürdő típusától függően

Olvassa el az új fürdőre vonatkozó utasításokat. Az akril fürdők gyártói általában azt javasolják, hogy először csempét készítsenek, majd egy fürdőt építsenek be, a falat tömítőanyaggal tömítve.

Az acél fürdők gyártói nem annyira kategorikusak, de nem javasolják, hogy a csempe szélét közvetlenül az oldalra helyezze. Az acélfürdő képes "sétálni". Ennek eredményeképpen az egyik oldalán fekvő csempecsomót ki lehet húzni. Lehetőség van acélkád csempézésére, de el kell hagyni a rést.

Az öntöttvas kádat leggyakrabban "beágyazották" egy csempe, és nem csatoltak egy olyan falhoz, amely már csempézett. Ezek a fürdők a legmegbízhatóbbak, legsúlyosabbak, stabilabbak. És általában hosszú ideig szolgálnak. Ezért ezek beágyazása nem jelent különleges kockázatot.

Van még egy fontos szempont az öntöttvas fürdőhöz. Ha a csempe a fürdőszobába kerül, és csak akkor hozza be a fürdőt, akkor a befejezés szenvedhet. Az öntöttvas kemény és nehéz, így még egy nagyon erős csapást sem okozhat a forgács és a repedés.

Az öntöttvaszal ellentétben az akril fürdő, különösen olcsó, csak néhány éven belül pótlást igényelhet. Ha be van ágyazva a cserépbe, meg kell szakítani a szerkezetet. Mielőtt eldöntené a sorozati opciót, el kell döntenie - készen áll a nem tervezett javításokra? Ha a fürdőt a bélelt fürdőszobában szerelik fel, és a falhoz való csatlakozás csak tömítőanyaggal van feltöltve, akkor nem lesz különösebb nehézség a cserével.

A fürdő mérete is fontos. Ha nagyon nagy (például szögletes modellek ilyen méretekben különböznek), akkor kényelmetlen lesz a burkolólapok elhelyezése, enyhén szólva. Hogyan befolyásolja ez a stílusminőség? A befejező munka során megsérül az új fürdő? Lehet, hogy ezt a fürdőt csak a bélelt fürdőszobában kell elhelyezni?

Itt persze nagymértékben függ a kerámia készségétől és tapasztalatától. Ha készen áll arra, hogy ilyen körülmények között dolgozzon, és ugyanakkor biztosítja, hogy a fürdő károsodása nélkül legyen, a "beépített" opciót előnyben részesítheti.

Ha a fürdő további funkciókkal (hidromasszázs) van felszerelve, akkor a "varrni" a csempe tele van. Ha bármilyen sérülés történt, akkor fel kell vennie, vagy meg kell rombolnia a szerkezetet.

Összefoglalva a fürdő típusát.

Ajánlott a csempékkel bélelt fürdőszobába telepíteni:

 • akril fürdők, különösen olcsóak
 • atipikusan nagy fürdők
 • kádak további jellemzőkkel

Javasoljuk, hogy csempe:

A kivétel természetesen öntött öntöttvas fürdők, beleértve a lábakat is. Soha nem épülnek be, és gyakran nem csatlakoznak a falhoz.

A költségvetéstől függően

A kád oldalán csak a burkolólapok elhelyezése teszi lehetővé az anyag megtakarítását. Végtére is, a falak alatt a fürdőszobában nem furnérozott.

Ha a javítás a bérelt lakásban történik, ajánlatos a fürdőt a már bélelt fürdőszobába juttatni. Itt jobb megmenteni a fürdőt. Ennek a telepítési lehetőségnek a megváltoztatásának előnye nem sok erőfeszítést igényel.

Attól függően, hogy a felújítás során használja-e a fürdőszobát

Ha a tulajdonosok olyan lakásban élnek, ahol javítások zajlanak, azt akarják minimalizálni, hogy a fürdőszobák ne működjenek. Ebben a helyzetben kényelmesebb lesz a fürdő bevezetése és felszerelése egy előkészített, de még nem bélelt fürdőszobában, majd csempével. A javítás ideje alatt a fürdőszobát használhatja.

A mesterek véleményétől függően

Ha a feltételek lehetővé teszik a lehetőségek bármelyikének kiválasztását, bízhat a javításokat végző mesterekkel. A széles körű tapasztalattal rendelkező szakértők maguk határozzák meg az optimális szekvenciát, és elmondják az összes lehetséges előnyről és hátrányról.

tippek

1. Ha a fürdő oldaláról egy egész csempe van, és nem törmelék, akkor a kép vonzóbb. Amikor a fürdőt a bélelt fürdőszobába kívánja hozni, célszerű meghatároznia, hogy az oldal mennyi magasságban van a csempe behelyezése előtt.

2. Mielőtt a fal és a fürdőszoba közötti "varrat" elkenődne szilikon tömítőanyaggal, javasoljuk, hogy a tálat vízzel ütögesse le. A víz csak a tömítőanyag száradása után üríthető. Azt állítják, hogy ha "lezárja" az üres fürdőt, akkor a töltés után a fal lecsaphat. A fürdõ és a falak védelme érdekében a tömítõanyag nyomait meg kell elõzõleg ragasztani.

3. Ha a fürdőt "megfulladni" kell egy régen kialakított csempebe, akkor egy sekély büntetést hozhat a cserépben. A horony szélessége - a fürdő mérete szerint. A fürdő jól mozog, a kötést tömítőanyaggal és / vagy nedvességálló habarccsal kezelik.

Ki rendelkezik akril fürdővel?

ohhh :))))
akril tartály és 200 :)) számolod, mennyi vizet adsz benne.
Kedvezőek és drágák is.

A férjem és én egy öntöttvas - óriási - 190x90 cm-t vásároltunk, akril volt ez és egy jó gyártó - de egy év után már karcolódott. A karcolások nem voltak mélyek, de egy kicsit szomorú volt, hogy rájuk nézzenek. De ezek a fürdőszobák melegebbek...

Azt is akartuk, hogy hidromasszázzunk... de megváltoztattuk magunkat, miért?
Mivel nagyon vékony csövek vannak... egy ilyen fürdőszobában az alj megmosható, fröccsenő, hámozik a lábán, vagy a lábát borotva - a mosott mosógépet fel kell mászni egy ilyen fürdőszobába, különben a csövek eldugódnak, és nagyon nehéz lesz tisztítani őket.

Válassza ki a fürdőszoba méretét.

Jó napot, kérlek, kérlek, milyen méretű fürdőszobát kell választanom (160, 165, 170), ha a fürdőszoba szélessége 170? Ie "púpnak" kell lennie, vagy szabad helynek kell lennie (csempék stb.) Köszönöm.

Helló, Ruslan Szabály szerint a csempe behelyezése előtt öntöttvas és acél fürdők vannak felszerelve, így a fürdőszoba mérete mellett kerülnek kiválasztásra, és a cserép és méret után az akril után elveszik a csempe.

a csempe a fürdőszoba tetejére van helyezve, ezért ajánlatos fürdeni a falak közötti rés nélkül

a csempe a fürdőszoba tetejére van helyezve, ezért ajánlatos fürdeni a falak közötti rés nélkül

1,5-2 cm-re a csempefürdő végeitől, ha lehet megtalálni a 165 fürdőt a legjobb megoldás.

Hol látta ilyen fürdőt 165. Miért kell hülye tanácsot adni?

A fürdőszoba nagysága egyedülállóan 170, és nem szenvednek kétségektől Ruslan Igorevich, a technika a csempék a mesterek különbözik, hogy valaki fürdik azonnal én például a fő eredményt a tojás után és a mennyezet.

Nos, akkor hogyan csatlakozol a falhoz, hogy ne legyen szivárgás a fürdő és a fal között. Szilikonnal kenetel, ami, miközben időnként savanyítjuk, a penészgomba lesz. És hány ilyen UMNIKI tett ilyen HALTURA-t.

Valahogy nincs egységes, egyértelmű vélemény (.

Ha öntöttvas fürdőkről beszélünk, akkor a 165-es nem a természetben van, legalábbis a piacon. Vegyünk egy 170-et, ha nem illik, kissé üreges a fal és süllyedni bele. Ha 160-nál van, akkor egy extra polcot kell tennie, amelyet személyesen nem szeretem sem vizuálisan, sem gyakorlati értékre. És ha maga a kád kisebb, a recepció nem annyira kényelmes.

Vásárlás: 170 cm hosszú, minden be fog menni. Mielőtt a falakat vakolni kívánja (szigorúan), szerelje be a kádat és zárja be úgy, hogy ne foltolja a megoldást. A 3 oldalról 2 cm-es széleken új gipsz áll. Mater: Örmény

Nem határoztam meg az anyagot és az űrlapot, amit korrigálok: akril sarokszimmetrikus fürdő

Kedves Reslan Igorevech! Valójában minden mester saját megközelítéssel rendelkezik a csempék kialakításában a fürdőszobában, aki a fürdőszobába helyezi, és a csempe behelyezése előtt a fürdőszobát behelyezi, javasolnám, hogy vegye be a 165-es méretet, amely alkalmas mindkettőnek és más mestereknek. a fürdőszoba falában levő falak egyenessége.

azon a helyen, ahol a fürdőt nem kell elhelyezni, a kád felső szintjét és az alsó szintet jelenti, és 170

Jó napot vesz 165

Ez az. Minden rakétavédelmi tölgy. Hol látja ilyen fürdőket 165-re?

jobb a fenékben, hogy a víz ne essen a padlóra, egy jó mester megteszi, amire szüksége van. Például: volt egy 148-as fürdőszoba, és 150-es fürdőt hoztunk és nagyszerűnek bizonyult, de ha egyszer ki kell húznunk, akkor a cserépet át kell tolni.

Üdvözlünk! Ha a kád közvetlenül mellette van, jobb így, és a csempe a tetején van.

Eddig 7 ellen 4 a 170. 165 mellett vesztett. Mégis valószínűleg 170.

Ma új anyagokkal teljesen fürdőszobát vehetsz igénybe. Akrilöntvény vagy acél. Az illetékes varázslók mindig megtalálják a megfelelő megoldást a 170, 165 vagy 160 cm-es fürdőszoba felszereléséhez. Mindkét lehetőség hosszú ideig él. Mindig használtam az utolsó pillanatban a fürdőszobát. Igen, és elrontja a bevonatot a fürdőszobában, csökken. Csak egy válasz van - vegye be a 165-öt és minden lesz szuper.

Jurij, mi a probléma? Feltett egy kérdést. A férfi vár választ. Az ilyen M. PRO számára pedig lehetőség van fürdésre. Csak azt mondja, hogy egy öreg varázsa vagy, aki 150, illetve 170 cm-es fürdők kivételével még soha nem látott. Itt van egy példa a fürdőről: Europa, 165x105. még mindig vannak kérdései vagy javaslataid az érdemiekben? Vagy igen, üres beszélgetés a homokozóban?

és mit mond a mester? 170-et vásárolnék, nem kell apró darabokra vágnia a csempe, de általában minden fürdés lehet

Ruslan Igorevich, ha nem tervez polcot samponokra, és nem rakja le a csempeit a fürdőszoba mögött, akkor biztosan 170 cm-re, akkor is felfedezem, miért kell ez megtenni.))) A bent lévő anyagokból készült modern fürdők kevesebbek, mint régi társaik. Most a fürdők meglehetősen széles oldalúak, előre és hátul, természetesen a "medence" csökkentése miatt. Szóval figyeljen erre a fontos szempontra, különösen, ha a családban szerettek egy habkönyvet tartalmazó fürdőben feküdni. Jó választás.

A rakétavédelemtől eltérően. férfiak, egyetértek a hitrel. Jól van! Minden helyesen írt.

be lehet szerelni a fürdőt, akkor a csempe nem lesz sarkok és minden, hogy a mount

Köszönöm szépen! 170-et fogok venni.

A csikkben kell feküdnie, hogy az ágyból lehessen feküdni az első sor a fürdőszobából.

Teljes mértékben egyetértek. Ez azt a benyomást keltette, hogy a lányok jobban megértik az egész munkamódszert, mint valami rakétavédelem.

175 cm-t, majd 5 cm-en átvágjuk a vizsgálatot

Az, aki hívja M lesz. Vedd fel a fürdőt 2 méterre. Vágjon egy lyukat a falon, a fürdő magasságát a folyosóról. Egy ilyen fürdő nagyon kényelmes feküdni és pihenni. A folyosóba menő lábak, a háztartások időnként csiklandoznak, ami szintén hozzáfűzi a KYIFU-t.

Attól függ, hogyan rakja le a csempe. Ha a fürdő és a fenti, akkor vegyél egy fürdő 170, és ha teljesen minden falon, akkor 165!

160! már nem! Hosszúsággal először nem tolja be a helyére, mivel függőleges szögben van felszerelve. Nos, ennek megfelelően a csempe!

A fürdő a csempe előtt vagy után?

Ez a kérdés minden bizonnyal zavaros, mert minden tekintetben elég rajongó. De kevés tény és bizonyíték. Általában érzelmek és egyoldalú kitágult érdemek.

A döntéshozatalhoz ki kell térni az összes lehetőség előnyeiről és hátrányairól. A helyes választás, sok tekintetben, függ egy adott fürdőszoba jellemzőiről.

Fürdő a csempe után.

A fürdő telepítése után a szaniter blokk összes befejező munkája befejeződik, a RAVAC cég által ajánlott klasszikus változat.

A technológia leegyszerűsíti a munkát. A fő előnye - a fürdőt a bélés idején nem fogják eldobni.

Rengeteg ilyen pillanat létezik:

 • Csepplemezek (különösen akril felületen).
 • Ragasztás és fugázás (különösen epoxi) nyomai a felületen a film törött védőrétegével.
 • A burkolólapok akrilfürdőben történő lefolyásának következményei szintén kiszámíthatatlanok.

A második előny, ha más kézművesek vesznek részt a vízvezeték szerelésében, nem kell többször eljutni a berendezéshez.

A legfontosabb érv az ellenfelek más telepítési módok: "Hogyan lehet helyettesíteni a fürdőszobát, ha valami történik?"

 • A fal és a fal közötti varrás a süllyesztett szélek miatt jelentős lesz. Általában a fürdő oldalán középen egy dudor van, és kerekítés a sarkokban:

Ezenkívül bizonyos típusú akril fürdők esetében a véglapnak az alja felé húzódó vége van.

Ilyen esetekben a varrat szélessége még nagyobb lesz:

A kád felső széle sem egyenletes. Ráadásul a csempe és a fürdőszoba közötti szilikonragasztás homorúvá válik. A víz felhalmozódik ott. Idővel a szilikon formája és aláásása:

Kinek kellett eltávolítania a régi szilikont, akkor ismert, hogy milyen feltételekhez kötött a szilikon kötőereje és szilárdsága. Ha kihúzza a tömítőanyagot az élről, akkor az összes szilikont egy kolbásszal húzza ki.

Az ilyen helyzetekben opcióként a sarok további ragasztása lehetséges.

Egy jó hírű forrásból származó ilyen nyilatkozat leállhat más megközelítések keresésére.

A rajz egyik érdekes részlete a zuhanásgátló szalag a fürdőszoba és a fal között. Ezek a részletek ritkán figyelnek:

Szerelje be a kádat a csempe előtt.

Ez a módszer nagymértékben függ az előadóművésztől.

A videóban a szembenézési folyamat komornak tűnik. De a végén egy tisztességes eredményt kaptak (semmilyen részlet nem látható). Ez nem mindig így van.

Ez a módszer gyakran megtalálható az Egyesült Államok mesterének hengerén. Érdekes részlet - a fürdő telepítése után vízszigetelés történik. A szigetelő masszázs körülbelül egy centiméterre jut a fürdőbe. A peremén, a fürdő és a fal találkozásánál ragasztott üvegszál. A fürdő teljes felületét, kivéve a centiméteres szalagot a kerület körül, papírra és elektromos szalagra van burkolva.

Talán ez a technológia a megbízható vízszigetelés miatt elfogadott.

A fürdőszobában és a padló alatt - farostlemezből készült fa keret. Láthatatlan szivárgás az épület kereteinek romlását és összeomlását okozhatja.

Talán további érvek szólnak ehhez.

Ezzel ellentétben - egy másik, teljesen ellentétes vélemény:

A harmadik megoldás a fürdõ beépítése a bélés folyamatába.

Ezt a lehetőséget már korábban javasolták. Ez a legoptimálisabb (véleményem).

Ez a módszer magában foglalja a fürdő kiválasztását és megvásárlását a vakolat és a vízszigetelés kezdetekor.

Előfordulhat, hogy a szoba mérete egyáltalán nem egyezik meg a fürdőkád méretével, 1-2 cm-rel. A gipsz növelése 1 cm-rel, vagy a falon belüli hornyolás, majd a vízszigetelés a munka ezen szakaszában nem okoz nehézségeket.

A munka sorrendje a következő:

A fürdő behelyezése a csempeburkolás folyamatába.

Ez a technológia nem rendelkezik a fent tárgyalt hátrányok közül.

 • Esélye van a fürdőben biztonságban maradni.
 • A tömörséget a szilikon kettős alkalmazásával érik el - először a falnak a falhoz való csatlakozásával, majd a szilikon és a csempe összekapcsolásával.
 • A szilikon varrat minimális, 2-3 mm lehet. Tömítőanyag jön a csempe, és megnehezíti.
 • A fal melletti szilikonvarral szemben nincs víz felhalmozódása, mivel a kád kék oldalának csíkja csempével van burkolva.

Egy másik vélemény a következő témában:

Egy egész csempe maradványa, amelyet a fürdőszoba alá szereltek, többször is segíthet:

Egy megjegyzés

Ő maga készítette a fürdőszobát. Ez a változatom: először megkötözte a fürdőt (öntöttvas), állítsa be. Aztán elkezdett burkolni a padlóra, majd a falakon.

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Hogyan lehet emelni a kádat a lefolyó jól működött - minden rendelkezésre álló módszer

A fürdőszobát általában lábakkal vagy kerettel ellátva szállítják, amelyen ezen szaniterek beszerelésére kerül sor. A betűk gyártása során a gyártók taszítják azt a tényt, hogy a padlóról a másik oldalra való távolságnak körülbelül 60-65 cm-nek kell lennie.

Néha azonban vannak olyan helyzetek, amikor a szokásos fürdőmagasság kényelmetlen, vagy a víz nem folyik ki jól. Ebben az esetben csak egy út van - felemelni. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan lehet a padlótól felfelé emelni a fürdőt a 3 legnépszerűbb módon, valamint mindegyikük előnyeit.

Miért kell felemelnem a fürdőt?

Általánosságban elmondható, hogy a padlószint feletti magasságnak 60-65 cm-rel az építési szabályok szerint kell lennie, ezt a standardot egy személy átlagos magasságának megfelelően számították ki, és több generációval tesztelték.

Ha a betűtípus ezen a magasságon van telepítve, akkor kényelmesen és biztonságosan használható. A kéregben azonban vannak olyan helyzetek, amikor fel kell emelni a kádat a padló felett. Ez az eljárás leggyakrabban az alábbi problémák megoldására szolgál:

 1. A víz rosszul jár a csatornába. A hazánkban elfogadott minőségi előírásoknak megfelelően a tál természetes előfeszítéssel rendelkezik a lefolyó lyuk felé, így a víz gravitációval beáramlik, és nem stagnál a tál alján. Ezért a fürdőt a padlóval szigorúan párhuzamosan kell felszerelni. Bizonyos esetekben, a gyártási hibák vagy a sikertelen vízmódok miatt nem áramlik a lefolyóba. Ezután fel kell emelni a fürdő lábát, hogy mesterséges előítéletet biztosítson.
 2. További felszerelést kell felszerelni. Általában a padló és a tálca alja között csak 15 cm van, elegendő hely a kompakt lapos szifonhoz, de nem elég ahhoz, hogy bármilyen más felszerelést felszereljen. Ha hidromasszázs berendezésre van szüksége hulladékeltávolító vagy naos felszereléséhez, akkor legalább 10-15 cm-re kell felemelni a fürdőt.
 3. Kényelmetlen a fürdőszoba használatára. Ha a lakásban élnek, akiknek a magassága jóval magasabb az átlagnál, akkor kényelmetlen lehet a standard magasságú betűtípust használni. A legnagyobb kellemetlenség a mosdóban mosolyog, mivel alacsonyan kell hajlítani.

Ne feledje, hogy a fürdő standard beépítési magasságát SNiP-kben és GOStah-ban kell kiszámítani és rögzíteni, mivel a legtöbb ember számára alkalmas. Azonban, ha szükség van a padló betűtípusának emelésére, akkor ezt úgy lehet megtenni, hogy a lábakat meghosszabbítjuk, habos blokkokat vagy téglákat állítunk fel, vagy keretet használunk.

Nehézségek a padló fölé emelésével

Mielőtt felemeli a kádat a lefolyóba jól működik, mindent jól kell kiszámítania. A telepítés hibája a mosás során a mosás bizonytalanságához, a falak deformációjához vagy a tál aljához, a zománcozáshoz vezethet.

Amikor kiválasztja a fürdő padló felemelésének módját, vegye figyelembe a következő árnyalatokat:

 • Nagy súly. Természetesen a betűk tömege attól függ, hogy milyen anyagból készül, valamint a modell méretét. Az öntöttvas fürdő a legnehezebb, az akril pedig a legkönnyebb. A betű használatakor azonban a víz súlyát a tál közvetlen súlyához, valamint a fürdőző súlyához kell hozzáadni. Ilyen körülmények között az egészségügyi berendezés teljes tömege eléri az 500 kg-ot, ami miatt a lábak terhelése nagyon nagy.
 • Kis lábazati terület. Általában 4-6 lábbal használják a fürdőt, a teljes felület legfeljebb 10 négyzetméter. Ha úgy gondoljuk, hogy a betűk tömege, a víz és a benne lévő személy eléri az 500 kg-ot, akkor a tartók mindegyik négyzetcentiméterében a terhelés eléri az 50 kg-ot. Ilyen terhelés miatt a támaszték egyszerűen deformálódhat, és nem tud megbirkózni az egészségügyi termék súlyával.
 • A falak mechanikai szilárdsága és kegyetlensége. Ha a pad fenékszintje felett emeljük fel a fürdő alját, akkor figyelembe kell venni, hogy a különböző anyagok különböző merevségűek. Ha az öntöttvas modellek olyan vastag falúak és ellenállnak a deformációnak, hogy mindössze 4 lábra szerelhetők, akkor az akril modellek kevésbé merevek, ezért emeléskor olyan szerkezetet kell kialakítani, amely egyenletesen osztja a tál súlyát a tartók között.

Figyelj! Amikor kiválasztja a fürdőkád felemelésének módját, figyelembe kell vennie a 3 legfontosabb tényezőt: az anyagot, amelyből a betűtípust készíti, a felemelhető magasságot és a modell súlyát.

Láb hosszabbítás

A fürdők felszerelésének legáltalánosabb módja a támaszok vagy egyszerű lábak használata. Ezzel a telepítési lehetőséggel öntöttvas, acél, sőt akril modelleket is felszerelhet. A csomagban szereplő lábak általában normál magasságúak.

Ha a lábak csavarként készülnek, beállíthatók. Ha a szabványos lábak magassága nem elegendő, vagy azok segítségével, akkor jobb vízelvezetéshez a lefolyó irányába meredjen a fürdőhöz, majd meghosszabbítható.

Ehhez tegye a következőket:

 1. Először le kell választanod a lefolyócsúcsot a fürdőből, és az oldalára kell helyezni, hogy egyszerűbbé tegye a szabványos lábak lebontását.
 2. Ezután el kell távolítania a régi lábakat, mint egy mintát a boltba, majd vásárolni egy ugyanolyan átmérőjű, de nagyobb hosszúságú fémcsapot.
 3. Ezután meg kell erősíteni az új csavarokat, ha szükséges, a kés magassága beállítható úgy, hogy a leeresztő nyílás irányába meredjen.
 4. Ezután csatlakoztassa a leeresztőcsövet, és állítsa be a kád eredeti helyzetét.

Fontos! A lábak meghosszabbításának ez a módja számos hátránnyal jár. Először is, ez a módszer nem növelheti a padló és a betűfelület közötti távolságot 5-7 cm-nél nagyobb mértékben, másrészt a lábak terhelése jelentősen megnő, ami miatt deformálódhat. Ezért, ha csavarokat vásárol a lábak hosszabbítására, ügyelni kell arra, hogy milyen anyagból készültek, és a keresztmetszet átmérőjét.

Szilárd anyagból készült alátétek használata

Mint már rájöttünk, a lábak hosszabbítása a fürdő magasságának növelése érdekében nem a legjobb. Fő hátránya a támaszok kis területe, ami a lábak terhelésének növekedéséhez, valamint a falak és a forgácsok deformációjához vezet a tál zománcán.

Annak érdekében, hogy megnöveljék azt a területet, amelyen elegendően masszív egészségügyi felszerelés található, téglák, habblokk blokkok vagy padlóburkoló lapok használata a lábak helyett. Ennek a módszernek az előnyei:

 • Jelentős növekedés a lábnyomban. Mind a négy csavarral ellátott láb legfeljebb 10 cm-es, és egy tégla tartó legalább 0,3 négyzetméter területtel rendelkezik, ami stabilabbá teszi a fürdőt.

Fontos! A könnyen deformálható akril fürdőkből és nehéz öntöttvas modellekből készült nehéz fürdővel csak annyit kell tennie - helyezze őket az oszlopokra. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy betűtípusokat helyezzenek el szabálytalan magasságban. Amikor a tálat felemelik a téglákon, folyamatosan áll, nem tapad, nem terhelődik deformálódni.

Keretszerelés

Ha felemeli az akril akváriumát a lábakon, terhelés alatt deformálódhat, vagy akár felrobbanhat. A terhelés egyenletes terjesztése és a támasztékok területének növelése érdekében vékonyfalú betűtípusokat helyeznek a keretre.

A keret fémrudakból készülhet rozsdamentes acélból. Előregyártott vagy hegesztett, a második lehetőség nagy szilárdságú.

A keret telepítése előtt meg kell győződnie arról, hogy mindent megtalál, amire szüksége van:

 • Rozsdamentes acél sarok, amelynek keresztmetszete elegendő a fürdő súlyának megtartásához.
 • Bolgár fémlemezzel.
 • Hegesztőgép.
 • Önmetsző csavarok és horgonyok a keret rögzítéséhez a falakhoz és a padlóhoz.
 • Perforátor a falon és a padlón lévő szerelőfuratok gyártásához.
 • Csavarhúzóval.
 • Gumik a korrózió elleni védelem érdekében.

Ne feledje, hogy amikor a padló felett a keretet egy keret segítségével emeljük fel, nehezen tudunk lejteni. Ezért ez a módszer alkalmas olyan esetekben, amikor a tartály fenekének természetes lejtése van a leeresztő nyílás irányába, és a víz jól áramlik.

Lehetséges egy akril fürdő kivágása?

A fürdő végén, lehetséges, hogy a fürdő nem illeszkedik egy kicsit. Mit tanácsolsz? Vágja le a kádat, és kigombolja a lyukakat a fal alatt.

Igen, nyugodtan látta magát (és szükség esetén fúrt is), ne érintse meg a fő merevítőket, különben nem fog állni - ez akkor tört meg, ha elkezdi gyűjteni a vizet. Fűrész elektromos szerszám, például - daráló vagy fűrész (lemez). Használhat egy elektromos gyalugépet, ha kicsit 1 cm-re kell eltávolítania, általában az oldalhüvelyek rövidülnek, leginkább egy kicsit mindkét oldalon. Ez így történik:

Mindazonáltal a fűrészelt akril fürdőt erősíteni kell, vagy rögzíteni kell a falhoz, rögtönzött hangsúlyt kell fektetni, vagy akár egyáltalán is - a falakon lévő támasztól három oldalról (ez akkor, ha a fürdő négyszögletes).