Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba kialakítása és elrendezése 5 m2-en: a legjobb tervezési ötletek és gyakorlati megoldások

A legtöbben sok követelménynek tartják a modern fürdőszobákat: egy teljes méretű fürdőszobát, háztartási készülékeket és tágas bútorokat kell elhelyezni egy korlátozott helyiségben.

Egy kis térre helyezés nem könnyű feladat, de nagyon megvalósítható. Csak a tervezési megoldáshoz kell a legjobb választást választani, és helyesen megtervezni az 5 négyzetméteres fürdőszobát. m.

A helyiségtervezés szakaszai

Mielőtt elkezdené gondolkodni az 5 m²-es fürdőszoba tervezésének lehetőségéről, magának kell eldöntenie, hogy kombinált vagy külön fürdőszobát kíván-e létrehozni.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

Ami a két szobát összekapcsolja, nincs határozott válasz. Minden lehetőség előnye és hátránya.

Egy közös fürdőszoba felszerelésének tervezése során egyszerre több problémát is megoldhat:

 • növelje a helyiség hasznos területét;
 • csökkenti a lebontott belső válaszfal anyagainak árát;
 • lehetősége van a WC használatát követően, anélkül, hogy elhagyná a szobát, használja a fürdőszobát;
 • nyitott helyet magadnak a legmerészebb tervezési ötletek megtestesülése során.

Ha figyelembe vesszük a kombináció hiányosságait, akkor ezek közé tartozik:

 • lehetőség van várakozási idő létrehozására a délutáni edzés idején;
 • a fürdés kellemetlensége, néhány méterre a WC-től;
 • hogy szükség van hivatalos engedély beszerzésére a belső válaszfal lebontására.

Az apartmanok kombinált fürdőszobájának felszerelése, szem előtt kell tartani, hogy a helyiség elégtelen szellőzésével nagy a valószínűsége a kellemetlen szagoknak. A helyzet orvoslása érdekében szükséges egy elektromos ventilátor beépítése a kipufogócsatorna nyílásába.

A lakásokban, ahol több mint három ember él, kis falra vagy partícióra van felszerelve, hogy növelje a közös fürdőszoba használatának kényelmét.

A fürdőszoba és a WC közötti móló vastagsága kb. 20 cm, így megszabadulhat tőle, extra centimétereket ad hozzá a teljes felhasználható területhez

Gondoljon rá, hogy mennyi helyet szabadít fel, ha áthelyezi az ajtót, vagy csak mozgatja az ajtót? A szoba helyzete már nem fogja megtenni, de a fal mentén mozgó nyílás lehetővé teszi, hogy extra centiméteres "nyerjen" az ugyanazon fürdő telepítéséhez. Szükség esetén javítsa ki az ajtót úgy, hogy kifelé nyúlik, vagy oldalra mozog.

Térbeosztás

A helyiségnek a helyiségtől függő zónák szerinti megosztása lehetővé teszi a helyiség funkcionalitásának növelését. Ezzel az elvvel a tervezők javasolják, hogy a fürdőszobát három zónára osztják:

 • Víztisztítási eljárások elfogadásához (mosdó, kád vagy zuhany).
 • A személyes higiénia és a természetes szükségletek (WC-tál, bidé és vizelde elhelyezése céljából).
 • Háztartás (helyiség szekrények és mosógép felszereléséhez).

A helyiség szétválasztásának hatása többféleképpen: egy helyen az általános célú vízvezeték vagy a tervezési trükkök alkalmazása.

A legkönnyebben egy szobát egy üvegszobor díszítő csúszó válaszfalának elrendezésével lehet elkülöníteni. A színtervezés és a világítás elhelyezése által létrehozott vizuális területrendezés.

A kívánt hatást többszintű mennyezetek létrehozásával és kontrasztos árnyalatok finomanyagainak felhasználásával érhetjük el.

A tervezők nem javasolják, hogy ugyanazt a helyiségben használják az összes területezési módszert, mivel a színes és építészeti túlterhelés csak a helyiség diszharmóniájához vezethet.

Tervezési projekt létrehozása

A tervezési projekt egy műszaki dokumentáció, amely magában foglalja a kommunikációs rajzokkal ellátott alaprajzot, valamint a szükséges anyagszámításokat.

Létrehozása a helyiség előzetes vázlatával kezdődik, amelyet a következő sorrendben kell végrehajtani:

 • Határozza meg a szükséges szerelési és gazdasági berendezéseket.
 • Tisztázza a szellőzőcsatornák és a csővezetékek összekötőinek helyét.
 • Számolja ki a helyiség területét és a falak méretét, valamint adja meg a bútorok és a vízvezeték méreteit.
 • Vázlat készítése skála szerint, jelezve a helyeket, ahol mindenre szükség van.

Ebben a szakaszban szükség van egy kád vagy egy zuhanykabin kiválasztására annak eldöntése érdekében, hogy egy bidét telepítésre kerül-e a szobában, hogy megoldja a problémát a mosógép telepítésének helyével.

A rajz kidolgozásakor szem előtt kell tartani, hogy az egészségügyi berendezések tervezett elhelyezéséhez szükség lehet a központi kommunikációhoz való csatlakozás rendszerének átdolgozására.

A modern gyártók, hogy egyszerűsítsék ezt a feladatot, számos lehetőséget kínálnak: hullámcsövek, rugalmas vízcsövek... És a tervezési szakaszban érdemes megoldást találni a padló rendezésére.

Ez különösen igaz a "meleg padló" rendszer telepítésekor, amikor a fűtőelemeket csak a helyiség munkaterületére tervezik elhelyezni.

Annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalú tervezési projektet hozzanak létre, amelynek tervezésében figyelembe veszik az elrendezés összes kulcsfontosságú aspektusait, professzionális tervezőket vonhat be, vagy magadat készíthet, alapul szolgálva az alábbi lehetőségek közül.

Tervek tervezése egy fürdőszoba 5 négyzet négyzet

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása a standard lakásokban megengedett néhány eljárás egyike. Számos megoldást kínálunk egy 5 négyzetméteres fürdőszoba tervezéséhez.

1. tervezési lehetőség

A kezdeti elrendezés a kombinált szaniter létesítmények tipikus kialakítása, amelyek gyakran a lakóházakban találhatók.

A tervezési megoldás sikeres, mivel lehetővé teszi, hogy vizuálisan kettéosztja a helyet: az ajtó bal oldalán egy WC, a jobb oldalon - a fürdő a vízügyi eljárások

Amikor belép a szobába, az első dolog, ami a szemhez kinyílik, egy asztallap, egy beépített mosdó és egy fal tükör összetétele a fal közepére szerelve. Az elrendezés sikeres megvalósításának egyik példája a fotó.

Annak érdekében, hogy a szoba ne legyen egyszínű kocka, a falak díszítésekor két befejező anyagot használtak: csempe és mozaik

A kontrasztos vízszintes bélés létrehozza a tér vizuális terjeszkedésének hatását, és bizonyos fokú ritmust ad a függőleges síkhoz.

A szürke betétek az ellenkező falakra világosabbá teszik a szobát.

A mesterséges kőből készült, a beépített felső mosogatóval ellátott asztallap központi összetétele konzolkonstrukció

A megfelelő telepítéssel a konzol kialakítása könnyen ellenáll a tisztességes terhelésnek.

Az asztal teteje és a fürdőszobai tábla közötti távolság lehetővé teszi, hogy ne tartsák lenyomva a mozgást, így a vízkezelés lehetősége a lehető legkényelmesebb legyen.

A felfüggesztett WC felállítását a tervezés és a helytakarékosság helyénvaló indokolja; a szerelőrendszer kerete és a WC-tartály a gipszkarton falai alatt van elrejtve

A tér hatékonyabb kihasználása érdekében egy fülkét helyeztek el a doboz fölött, amelyben a fűtött törülközőtartót felhelyezték. A dekorációval díszített világítással díszítették a szerkezet bemutatását.

2. tervezési opció

Az elrendezés második változata eltér az elsőtől, mivel lehetővé teszi a nagy csatornák problémájának sikeres megoldását, amelynek falai alatt a kommunikációs csövek és a szellőzőrendszer el vannak rejtve.

A tervezési megoldás azért érdekes, mert a falat, amely mögött a kommunikációs vezeték el van rejtve, magának a fürdőszobának a kiterjesztését javasolja.

Kényelmes a mellékelt falon lévő szabad helyet használni a fürdőkádban a sampon palackok és egyéb fürdõeszközök tárolásához.

Példa az elrendezés elrendezésére vonatkozó elképzelések megvalósítására egy hosszúkás fal elrendezésével a kommunikáció összegzéséhez

A fürdőkád küszöbén áthaladva találja magát egy hosszú asztallappal, mesterséges kőből.

A 40 cm-es munkalap mélységével a mosógép méretei 60x40 cm-en belül legyenek, átlagosan 4,5 kg mosnivaló.

Az asztal alján egy tágas függesztett szekrény két mély fiókkal és egy teljes méretű mosógép jól illeszkedik.

Az elrendezés egyetlen hátránya abban a pillanatban tekinthető, amikor a WC-vel és az asztali felszerelés után eltelt távolság egy méterenként egy méteres "patch".

Az elrendezés egyetlen hátránya abban a pillanatban tekinthető, amikor a WC-vel és az asztali felszerelés után eltelt távolság egy méterenként egy méteres "patch".

Egy négyzetméter elegendő lesz a mosott ruhanemű kirakásához, de háztartási gépek javításakor a felfüggesztett "fehér trónt" le kell szedni

Mivel a fürdőszoba külső része részben el van rejtve egy résen, annak érdekében, hogy egyszerűbbé váljon a nyomás és a vízhőmérséklet szabályozása a fürdés közben, a keverő a tál széles oldalán helyezkedik el.

A falra falazott egy zuhanyzó öntöződobot, részben egy résszel, amelynek üregében samponok és a vízkezeléshez szükséges kiegészítők vannak felszerelve.

3. tervezési lehetőség

A szobának van egy hosszúkás négyszögletes alakja, és három zónára oszlik: a természetes igényekhez, a vízkezeléshez és az üzleti igényekhez.

A 1,5x3,2 méteres fürdőszobában, amelynek keskeny és hosszúkás alakja van, nincs ok arra, hogy egy teljes méretű,

A teljes méretű fürdő egy keskeny fal mentén nyilvánvalóan nem fog felállni, és az ülő modellek nem mindenki számára alkalmasak.

A zuhanykabin tökéletesen illeszkedik egy ilyen elrendezés helyiségébe.

A tágas zuhanykabin a niche-ben helyezkedik el.

A helyiség kialakításakor fontos, hogy ne csak az ergonómia egyszerű szabályaira összpontosítsunk, hanem figyelembe vesszük azokat a feltételeket is, amelyek az egészségügyi berendezéseknek a műszaki kommunikációhoz való elhelyezését szabályozzák.

A zuhanykabin közvetlen beágyazása a fülkebe, fontos fontolóra venni a szennyvíz megszervezésének pillanatát, kényelmes raklap készítését és a falak vízállóságát.

A széles asztallapot fémrácsra rögzített nedvességálló gipszrost lemezekből lehet készíteni, vagy vasbeton szerkezetekbe önthető.

A tágas beépített szekrény, amely a WC-hez közel található, kényelmesen használható törülközők és mosószerek tárolására

A WC hátsó falán található beépített szekrény és a közelben felfüggesztett fűtött törölközőtartó megtartja a szabad helyet, ugyanakkor a helyiséget még funkcionálisabbá teszi.

A fekete rózsákkal díszített, barna csempe és fehér csempe utánzó kő kontrasztos kombinációja lágyítja a laconic design kemény stílusát.

Szoba Tippek

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása az osztalék mellett a padlófelület emelkedésének formájában széles választékot kínál a dekoratív megoldásokhoz.

A befejező anyagok

A padló, a falak és a mennyezet megfelelő megválasztása az elegáns és harmonikus kialakítás kulcsa.

Stretch vagy false ceiling, műanyag panelek vagy gipszkarton, festés vagy fa bélés - úgy dönt.

A modern építési piacon a falburkolatok, a műanyag panelek és a texturált vakolatok köre nagyszerű. A bevonatok textúrája és palettája csak az ízlési preferenciáktól függ: egyesek inkább könnyű, nyugodt színeket kedvelnek, mások - élénk színekben.

A fürdőszoba színének kiválasztásakor érdemes megemlíteni, hogy a világos árnyalatok vizuálisan bővítik a helyet, míg a sötét árnyalatok nem

A szoba érzékelésének vizuális növeléséhez válasszon egy kis kerámiacserépet. Ha egy cserépet cserél egy tükör analógra az egyik falon, akkor érdekes hatást hoz a mennyezetek vizuális felemelésére és a válaszfalak elválasztására.

Pontosan kiszámítja és meghatározza a szükséges anyagmennyiséget speciális programok és online szolgáltatások, például online számológépünk segítségével.

A vízvezeték megválasztása

Először is meg kell határoznia a vízvezeték megjelenését. Ő diktálja a stílust.

Ha úgy dönt, hogy drasztikusan megváltoztatja a belső térséget, megszabadulni a nagyméretű, régi vízvezetékektől, kiváló lehetőségeket kaphat az értékes centiméterek megőrzésére modern berendezések felszerelésével.

Amikor létrehoz egy fürdőszoba design 5 négyzetméter. m., olyan modelleket kell választani, amelyek lehetővé teszik, hogy a helyet a legnagyobb haszonnal használhassa.

Nézzétek meg közelebbről a kádak és zuhanykabinok sarokmodelljeit - nem vesznek olyan sok helyet, és a funkciók nem szenvednek ettől

A gyártók jobb- és balkezes modelleket állítanak elő, így ha egy nem szabványos helyiséget rendeznek, a sarokmodellek elhelyezésének nehézségei nem merülnek fel.

A helytakarékos kis helyiségben segíti a telepítési rendszert. Ezeknek a szerkezeteknek köszönhetően helyezzük el a mosdókat és a WC-tálakat. Ebben az esetben a csövek és az elzárószelepek a bélés mögött vannak elrejtve.

A felsővezeték fürdőszobája modern és tágasabbnak tűnik: a beépítési rendszer lehetővé teszi, hogy minden centiméternyi helyet használjon

A kis fürdőszobákban a gyártók felkínált vattacseppeket kínálnak beépített lapos tartállyal és egy kisebb tálcával.

Bútor fürdőszobához

A vízvezeték és mosógép felszerelése után a szabad hely továbbra is nagyon kevés. Azonban szükséges a helyiség elosztása a fürdő kiegészítők elhelyezéséhez.

A fal bútorok segítenek megoldani a problémát. Az üvegpolcok és a tükrözött ajtókkal ellátott függesztett szekrények nem tűnnek nehézkesnek egy kis helyiség belsejében.

A függő szekrények nem rontják a helyiség funkcionalitását, de a szoba látványosan tágasabb lesz.

A beépített szaniterárral ellátott darázsbútorok segítenek a helytakarékosításban: tükörszekrények a mosogató felett, szekrények mosógéppel.

Szüksége lesz egy helyre a háztartásban szükséges törülközők és egyéb apróságok tárolására. Ebből a célból a legjobb, ha egy nagy ceruza tokot használ, amely még egy kis helyre is illeszkedik.

A fő feladat mellett egy többszintű szűkület is partícióként működik, és elválasztja a vizet a víztől a kezelésig.

Alternatívaként - rendelni a bútorok gyártását. A bútorok szigorúan a beépített berendezés méretétől függően és a szoba kialakításával díszített bútorok segítenek a kényelmes és funkcionális belső kialakításnak.

Világítás tervezés

A világítótestek megválasztása egy 5 négyzet alakú fürdőszobának kialakítására kétféleképpen csökkenthető:

 • A főbbek. Lehet felfüggesztett mennyezeti lámpák, elegáns csillárok vagy helyszíni mennyezeti lámpák.
 • További. A helyiség környékén a környezeti fény szerepe fal- és padlóvilágítással történik.

A tükrök tulajdonságairól, hogy a tükröződés sokszorozza a tér térfogatát sokak számára ismert. Ha ezeket világító eszközökkel egészítik ki, a hatás kifejezőbbé válik.

A fényvisszaverődést gyakran a tervezők használják úgy, hogy lámpákat helyeznek el a tükör egyik oldalára.

Érdemes figyelni a verzióra egy olyan tükör használatával, melyet a körkörös háttérvilágítással láttak el: biztosítja a szükséges fényerőt és az árnyékok hiányát az arcon

A lámpatestek méretét és konfigurációját a szoba méretei és kialakítása határozza meg. A kis helyiségű fürdőszobák fő fényforrásaként olyan lámpák használata ajánlott, amelyek szabályozható elfordulási szöggel rendelkeznek.

A LED csíkok megvilágíthatják a fülkéket, a rack polcát vagy a mély szekrények fiókjait.

A kinti szellőzőnyílások és a zárt lámpák a lezárt szellőzőkben békés hangulatot kölcsönöznek a fürdőszobában.

A világítási rendszer kialakításakor fontos fontolóra venni a biztonságot, oly módon, hogy a világítóberendezéseket oly módon helyezzék el, hogy megszüntessék a vízzel való érintkezésüket.

Az eszközházakat le kell zárni. Minden villamos hálózatot földelni kell.

Miután átgondolta a fő vízvezeték elhelyezési lehetőségeit, és megfelelő figyelmet fordított a helyiség elrendezésére, olyan belső teret hoz létre, amelyben kellemes és kényelmes lesz, élvezve a vízelemet.

Sikeres megoldások a funkcionális belső kialakításában!

Fürdőszoba kialakítása 5 négyzetméter - elrendezés és belső tér

Néhány fürdőszoba design 5 négyzet. m Hruscsovban lehetetlen feladatnak tűnhet. Ezt az állandó tárgyak helyének hiánya magyarázza. Mások többet fognak találni, mint elegendő. A megfelelő szervezet segíteni fog abban, hogy minden szükséges sikeres megoldást elérjen. És a szabad mozgás helyzete több mint elegendő marad. Ami a színpalettát illeti - nincs korlátja, mivel a lehető legrészletesebb, és élénk színű árnyalatokat használhatja. Megfelelőnek tűnnek, ha ékezetekként mérik. Természetesen öt négyzetméter nem teszi lehetővé, hogy a fürdõk központi tárgyat képezzenek, de a vízvezeték és a bútorok ergonómikus elrendezése nagyon megvalósítható.

A tervezés szakaszai

Ha a mosókonyha mérete közel van az átlaghoz, akkor a helytakarékosság témája továbbra is sürgős. Az elrendezés itt nem különösebben nehéz, de valószínűtlen, hogy a fürdőkád és a zuhanyzó felszerelésének kombinációjaként dolgozik, ezért figyeljen a 2-es opcióra. Javasoljuk, hogy elkezdjük megtervezni a jövőbeli felszerelés, vízvezeték-lista összeállítását. A prioritásnak nem csak a minőség, a funkcionalitás, hanem az egyszerű használat is lehet. Egy drága mixer például nem lesz olyan lenyűgöző, mint egy kreatív megoldás egy kis helyen. Egy másik fontos kezdeti lépés a szoba térfogatának pontos mérése. Előzetesen azt gondolják, hogy célszerű kombinálni a fürdőszobát. Szükség van a kommunikációhoz szükséges munkák elvégzésére annak érdekében, hogy bízzanak a vízvezetékcsövek, a radiátor és a fűtött törölközőtartó átvitelének lehetőségével, valamint a kibocsátási konfiguráció átdolgozását a csatornarendszerbe.

Fontos! A számítógépes tervezési programok használata segít egy egyedi változat elkészítésében olyan fénykép formájában, amely teljes mértékben kielégíti a tulajdonos igényeit.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

Kombinált fürdőszoba mérete 5 négyzetméter. m kiválasztott design, amely a tér növelésére összpontosított. Bútor, vízvezeték, célszerű a rejtett rendszerekkel lógni. Ez nemcsak kompetensen szervezi meg a teret, hanem különleges esztétikát is tartalmaz. Ha a mosdó külön helyiségben van, ajánlott egy másik mosogatót elhelyezni, ami jelentősen megrövidíti a családtagokat. A kombinált tér alacsonyabb költségeket igényel a bélés anyagaihoz, mivel nincs köztük egy szoba-válaszfal. Normál vastagsága 20 cm, így megszabadulni ettől több hasznos helyet adhat. A javítási folyamat ebben az esetben lehetővé teszi a kreatív ötletek megtestesítését. A WC után zuhanyozhat a szoba elhagyása nélkül. A kombinált tér hiányosságai:

 • a reggeli és az esti vonalak kialakulása;
 • kényelmetlen a természetes igények kielégítésére szolgáló hely közelében mosni;
 • hivatalos engedéllyel, hogy megszabaduljon a belső válaszfalról.

Fontos! Mielőtt a területet össze kívánja illeszteni, gondoskodnia kell a szellőztetés minőségéről, hogy elkerülhető legyen a kellemetlen szagok: az elektromos ventilátor kipufogócsatornájának lyukába telepíthető.

Térbeosztás

Az övezetnek az övezetekhez való kompetens megosztottságának köszönhetően, figyelembe véve a sajátosságukat, kiderül, hogy a szobát még funkcionálisabbá teszi. Ezt úgy érhetjük el, hogy egy helyet szerelünk a hasonló üzemeltetési elvekkel vagy speciális technikákkal. Között az utóbbi - csúszó dekoratív válaszfalak üvegből. A falakon átmenő színátmenetek (lila, stb.), A kontrasztos többszintű mennyezetek és a világító eszközök segítenek a vizuális zónák megjelenítésében. Azonban a bemutatott módszerek egyidejű használata a tér elosztására zónákra nem kívánatos. Így lehetséges az építészeti vagy a színes torlódás elérése, ami a tér teljes diszharmóniáját okozhatja. Ezt szem előtt tartva javasoljuk, hogy a haszonelvű helyiségeket legfeljebb 3 funkcionális területre oszthassuk:

 • vízkezelésre (mosogató, zuhany);
 • személyes higiénia, természetes szükségletek (bidé, piszoár);
 • háztartás (szekrények, mosóeszközök).

Mosógéppel vagy anélkül

Számos érv támogatja a mosógép egy személyes higiéniás helyiségbe történő beszerelését: a mosdót kísérő elemek (kondicionáló, mosdókagylók, por) közelében lévő helyiségek közelsége; az előmosás vagy kézmosás kényelmessége; kevesebb vízszivárgás miatt a szomszédok elárasztásának veszélye; a kipufogógáz jelenléte, a felesleges nedvesség eltávolítása; a közeli piszkos ruhák tárolásának lehetősége; a felső síkon. Az egység felszerelése a konyhában megtakarít a helyiségben a fürdőszobában.

gejzír

A modern vízmelegítő rendszerek kompakt és könnyen kezelhető. De még pontosságuk esetén is fennáll a sikertelen helyszín veszélye, ami bonyolítja a térhasználatot. A gázegység be- és kikapcsolásához ingyenes hozzáférésre van szükség, kényelmes távolságban, hogy ne nyúljon hozzá, és ne lépjen fel a létrán. Sok ember el akarja rejteni az ilyen háztartási készülékeket, de a biztonsági óvintézkedések ezt nem teszik lehetővé.

De van megoldás - a mosdó fölötti gipszkartonban lévő (nem túl közel) oszlop szép elhelyezése például segít megtakarítani a helyet. A rést kerámiával vagy mesterséges kővel készítjük el, oszlop vagy panel formájában lehet. A modellek választéka nagy léptékű: a formák, a méretek és a színek sokféleséget mutatnak, ezért nem szabad az általános stílus (high-tech stb.) Illeszkedése. A niche finishing anyagok nem fogyaszthatóak és nem gyúlékonyak, mert Az eszköz hajlamos a hőre.

Tervezési projekt létrehozása

A projekt szakmai ajánlásokon alapul. A szabad területcsökkenés elkerülése érdekében a fali dekorációhoz világos színeket választanak, de ha nem zsúfoltak, akkor van egy ablak, akkor sötétebb verzió lehetséges. A padlóburkolatok elhelyezése átlósan történik, ami vizuálisan megnöveli a tér határait. Ha ez minimális, érdemes a mosógépet a mosogató alá helyezni, sarokpolcokat, szekrényeket használni, figyeljen a mennyezetre. A tervezési projekt magában foglalja a helyes tervet, a kommunikációs rajzokat és a felhasznált anyagok számítását. A kezdeti vázlat tartalmaz háztartási felszerelést, szaniterberendezést, szellőzőcsatornákat és csatlakozási pontokat a csövekhez. Fontos szempont egy fűtött padló elrendezése, mivel a fűtőelemek a munkaterületen jelen lehetnek.

Belső stílusok

Szoba Tippek

A helyhasználat minimalizálása a fürdőszoba alá helyezett helyen történik, ahol egyes háztartási tárgyakat tárolhat. Szakosodott üzletekben párhuzamos ajtókkal rendelkeznek, amelyeken csuklós polcok vannak. Ez a funkció kézzel szervezhető, egyfajta polcok felállításával. A mosdó közelében, a helytakarékosság érdekében a zsebekkel ellátott "kötény" jól illeszkedik a textíliákhoz megfelelő árnyékolással. Ha a cserépet tükörrel helyettesítik, a mennyezetek vizuális felemelkedését és a méretek kiterjedését eredményezi. Jó, hogy megtagadják a fűtött törülközőt a "meleg padló" javára, jelentősen felszabadítva a falakat. Az ajtó mérőátadása segít az 5 négyzetméteres átlagos fürdőszoba tervezésének megszervezésében. m mosógéppel és WC-vel a preferenciák szerint. Az ajtót is félre lehet tenni.

A befejező anyagok

Ebben az esetben a legnépszerűbb anyagok közé tartoznak a kerámiák a nedvesség ellenállóképességének, a tartósságnak és az elhízásnak köszönhetően. A gazdag színtérkép mérettartománya ezt a lehetőséget minden belső megoldáshoz megfelelővé teszi. A mozaik ugyanolyan tulajdonságokkal bír, mint egy másik előnnyel: kis mérete lehetővé teszi a félköríves felületek bélését. Az előző anyaggal kombinálva lehetőség nyílik az eredeti ötletek megvalósítására. A legdemokratikusabb költség a műanyag panelek, de ezzel a csökkentett környezetvédelmi és működési idővel. De a széles színpaletta, a költségvetés és az egyszerű gondozás miatt figyelemre méltóak. Gyakran használt kavicsok, kő, fa készítésére. A fa különleges melegséget és kényelmet biztosít a szoba kialakításában. További anyagként kiválaszthatja a speciális festéket, valamint a nedvességálló gipszet.

épületgépészeti

Gyakran a belső tér az átlagos fürdőszoba mérete 5 négyzetméter. m nem magában foglalja a zuhanykabin és a fürdő egyidejű beszerelését, de ezeknek a funkcióknak a kombinációja is lehetséges: a fürdőt egy hajlékony csővel vagy egy trópusi zuhanyzással utánzuk. Annak érdekében, hogy a fröccsenés ne szivárogjon száraz felületekre, a fő egészségügyi tárgy hosszúságának egyharmada üvegfal. Amikor a fürdõ a fal mentén helyezkedik el, és egy zuhanypallet szerepét játssza, akkor az "ülõ" rövidített modellek relevánsak. A konzolos WC-tálca mentén kb. 30 cm-t takarít meg, a tartály a falba van szerelve. Ha egy külön helyiségben található, akkor a szabad helyet a második mosogatóhoz adják, amely sok reggelet takarít meg a családnak. Ugyanez a hatás érhető el a párosított modellek telepítésekor, amikor a leeresztő nyílás közös, egymás között helyezkedik el, és mindkét oldalon megfelelő alsó lejtés van. Az installációs rendszerek lehetővé teszik a felsővezeték, a zárószelepek, csövek, rejtett felületek felakasztását.

bútor

Az egészségügyi berendezések és eszközök telepítése után a szabadmérők jelentősen csökkenthetők. Azonban a fürdõszobai kiegészítõk elhelyezkedéséhez is szükség van egy olyan helyre, amellyel a falbútor tökéletesen felborul. Üveg polcok és lógó szekrények nem zavarja a szobát. Az utóbbi a tükrözött ajtók jelenlétében tágasabb megjelenésűvé teszi a szobát. Különböző háztartási cikkek és törülközők tárolásához külön hely szükséges. A legalkalmasabb ez egy nagy, többszintű ceruza, amely még egy keskeny helyre is illeszkedik. Az egyéni gyártásnak köszönhetően bármilyen méretű lehet, az egyes paraméterek szerint. Ezenkívül egy ilyen funkcionális partíció használatával a zuhanytálca elválasztható a mosdóból. Jó, ha a bútorok megismétlik a beépített berendezés méretét, és külső kialakítása megfelel az általános stilisztikai orientációnak. A gyártás anyagaként jobb, ha a védő akril lakkal bevont MDF-et a víz helyett vízálló hatású bevonattal látják el.

világítás

A 5 m2-es méretű helyiség elég nagy - elegendő számú világítótestet igényel. Ellenkező esetben a szoba elveszti a kényelmet és hidegen néz. A világítás legfőbb forrását a mennyezetre kell helyezni, a mosdó felett kiegészítőt kell elhelyezni. Az utóbbi feladatát gyakran beépített világítással ellátott tükör végzi. A belső térben lendületes fali lámpákat és fényűző csillárokat is felvehetnek a hálószobában - az üvegszerkezetek levegője hozza létre a repülés érzését. A funkcionalitás és a relevancia észrevehetően hangsúlyosabbá válik, ha a beépített háttérvilágítást a tervezési szakaszban tervezett, elforgatható szögű elforgatással használják. Ez biztosítja a szobába beérkező szegmensek megvilágításának szükséges szintjét, és vizuálisan nagyobb térfogatot biztosít a térnek. A kültéri ajtónyílások elszórják a fényt a kerület mentén, és a LED-szalagokkal képesek lesznek megvilágítani a polcokat, fiókokat, mély szekrényeket, fülkéket. A lámpatestek konfigurációja és méretei közvetlenül függenek a helyiség méretétől és kialakításától.

A világítási rendszer kialakításánál figyelembe kell venni a biztonsági előírásokat: a világítóberendezések a víz maximális távolságában vannak elhelyezve, azok burkolatai tömítettek és földelésre van szükség.

Fürdőszoba kialakítása 5 négyzet. m. - az illetékes területrendezési és formatervezési lehetőségek (57 fotó)

A fürdőszoba méretének és lehetőségeinek felmérése során a javítások megkezdése előtt néhány bérlőnek pozitív érzete van.

Azonban ellentétben a közhiedelemmel, fürdő design 5kV. m. nagyon érdekes lehet számos érdekes ötlet megvalósításában.

Csak néhány hasznos tippet kell használni, hogy szabadon engedjék a tervezők képzeletét, és nézzenek meg különböző katalógusokat elkészített tervezési projektekkel.

A javítás kezdetén gondolkodnia kell arról, hogy mi lesz a jövő fürdőszobája belseje.

Először is, figyelmet kell fordítani a szoba legkényelmesebb elrendezésére, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szoba minél esztétikusabbnak tűnt.

Természetesen 5 négyzetméter. - ez nem a fürdőszoba legnagyobb területe, de távolról sem.

Ez egy olyan terület, amely lehetővé teszi az érdekes megoldások megvalósítását, ha a javítási kérdések megoldását kompetensen és teljes felelősséggel közelítjük meg.

Az ilyen javítások fő feladata egyáltalán nem a helyiségbe helyezni a különféle vízvezeték szerelvények és ennek megfelelően háztartási készülékek maximális mennyiségét, hanem a lehető legkényelmesebbé és kényelmesebbé tenni azokat.

Mi kezdődik a javítás

A helyiségek legmegfelelőbb és mindenekelőtt a javítás kezdeti szakasza a jövő szobájának tervezési projektje.

Az előzetes készítés érdekében fontos előzetesen meghatározni:

 • Milyen vízvezetékeket és bútorokat kell beépíteni a házban;
 • Végezze el a falak mérését. Ebben a szakaszban fontos figyelembe venni a nyílások teljes mértékét, valamint mérni a mennyezet magasságát a helyiségben és a vízvezeték szerelvény méretét, amelyet a jövőben a fürdőszobába építenek be;
 • Vázlat készítése, ugyanakkor meghatározza magának a szobaterv optimális változatát.

A design választásának nyomait

A szoba stílusának megválasztásánál fontos szempontokat kell figyelembe venni.

Először is, a legjobb, ha olyan fénykészletet használsz, amely lehetővé teszi, hogy igazi békét kapsz fürdés közben;

Másodszor, a burkolólapok szigorúan átlósan, és nem függőlegesen vagy vízszintesen, ahogy gyakran van, vizuálisan megváltoztathatják a terem határait, és így tágasabbá tehetik a teret.

Harmadszor, a mosogató helyének meghatározásakor figyelembe kell venni a következő kulcsfontosságú pontot: semmiképpen sem lehet az ajtó vagy a fal közelében elhelyezni;

Negyedszer, a helytakarékosság érdekében elrejtheti a mosógépet egy speciális résszel vagy egy beépített mosdó alá.

Ötödször, a kis tér érzése elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a szoba padlója túlságosan zsúfolt különböző tárgyakkal, beleértve a teljesen szükségteleneket.

Célszerű, ha kialakítanunk egy tervet, figyelni kell arra, hogy még mindig a lehető legnyitottabb.

Éppen ezért egyre gyakrabban választanak fürdőket lábbal, valamint falburkolatokkal és különböző felfüggesztett szaniterárukkal.

Ez nem befolyásolja a fürdőszoba funkcionalitását, de vizuálisan sokkal több lesz.

Fürdőszoba 5 négyzet. m.: a tervezés és a befejezett belső terek legjobb ötlete. 145 fotó modern stílusú opciókból

A kis fürdőszobák meglehetősen gyakoriak a modern új épületekben. Az 5 négyzetméteres fürdőszoba kialakításának elrendezésével. Legtöbbjüknek problémái vannak: az irracionális helyhasználat és a helytelenül kiválasztott színtartomány.

Tapasztalt tervezők azt állítják, hogy a legkényelmesebb környezet kialakítása egy kis helyiségben meglehetősen megvalósítható feladat. Itt fontos figyelembe venni az ügyfél preferenciáját. Megfelelően kiválasztott színtónus a belső tér számára lehetővé teszi a harmonikus kialakítást a relax zónában.

A cikk összefoglalása:

Milyen színes megoldást választani egy kis helyre

Hozzon létre egy gyönyörű fürdőszobát 5 négyzet. elég egyszerű. A terület elrendezésének megkezdése előtt részletes tervezést kell készíteni. Köszönetünknek köszönhetően sikerült világos képet alkotnunk a kívánt eredményről.

A relaxációs zóna területének növelése segít abban, hogy a fürdőszobát és a WC-t ugyanabban a helyiségben egyesítsék. Ennek eredményeként a szoba tágabb és szabadabbnak tűnik. Itt kell helyesen elhelyezni a vízvezetékberendezést. Gyakran van egy fürdőszoba tál az oldalfal mentén. A fürdőszoba a belső tér egyik sarokrészében van felszerelve.

Megfelelően kiválasztott alapanyagok öt négyzetméteres kombinált fürdőszobához. m vizuális illúziót hoz létre. Ami a színpalettát illeti, itt ajánlatos világosabb árnyalatokat választani. Nagyon gyakran monokróm kombináció érvényesül a belső térben. A telített színek primer hangsúlyként működnek.

Nem szabad vörös vagy barna színt választani a relaxációs zóna megszervezéséhez. Többször csökkentik a belső teret. A legjobb megoldás: fehér, puha kék vagy bézs.

A kis méretű design főbb jellemzői

Amikor egy 5 négyzetméteres fürdőszobát tervez. m, figyelembe kell vennie az ajtók és a szellőző tengely helyes elhelyezkedését. A fürdő és a fürdő kombinációja különös figyelmet igényel. A szellőztető hálózat helytelen tervezése, a falak felületén megjelenő penészgomba megjelenésével.

A tapasztalt tervezők javasolják, hogy a központi vagy az oldalfal mentén vízvezeték legyen. Ennek eredményeként a tér nagy része tágas marad. A modern technológiák lehetővé teszik a jövő belsejének háromdimenziós modelljének kialakítását. Itt kipróbálhatja a bútorkellékek és a különféle apróságok elrendezését.

A tervezési folyamat megkezdése előtt teljesen új, fejlettebb modellekkel teljesen ki kell cserélni a vízvezetéket.

A padlóburkolathoz ismételt csatlakozót kell készíteni. A szárítás után elkezdheti a befejező munkát. Gyönyörű kerámia burkolólapok a belső tér igazi díszítésévé válnak.

A mennyezet egy kis helyiségben feszítő szerkezetet mutat. A helyiség területének növelése lehetővé teszi a fényes felületek engedélyezését. A javítás megkezdése előtt gondosan meg kell tervezni a világítási rendszert. A legtöbb esetben a pontozott változatban kerül végrehajtásra.

Kis tér szórás

Érdekes ötletek a fürdőszoba 5 négyzetméteres M. m. számos lehetőséget kínál a zóna belső térre. Alapvetően két zóna van. A fürdõteret és a fürdőszobát kombinálva egy másik jelenik meg.

A következő területeken lehet zónát kijelölni:

 • csempe díszítő mintával;
 • gyönyörű csempehatár használata;
 • képernyőn;
 • tárolórendszert szolgáló végponttól végpontig terjedő struktúrák;

Tegyen elegendő helyet, segítsen a modern bútoroknak. Alapvetően ez:

 • fali szekrények;
 • fejtámlák;
 • nagy tükör vászon, amely a fal teljes hosszában található;
 • üveg polcok.

Tegyen egy tágas, 5 négyzetméteres fürdőszobát. egyszerűen elég egyszerű. A legfontosabb dolog ebben az üzletágban az, hogy világos képet kapjon a kívánt eredményről és a jó képzelőerőről.

A kompetensen kiválasztott alapanyagok segítenek a leginkább kényelmes és tömör belső kialakításban a fürdő területén. A fotóban fürdőszoba 5 négyzetméter. m. bemutatja azokat a legjobb design megoldásokat, amelyek nem hagynak senkit közömbösek.

5 négyzetméteres fürdő design

Öt négyzetméteren könnyen elhelyezheti az összes szükséges vízvezeték- és tárolórendszert. Itt nem kell aggódnod, hogy az egyes centiméterek használata előnyös. Az 5 négyzetméteres fürdőszoba kialakítása számos lehetőséget és eredeti megoldást kínál. Nem szükséges elkerülni a sötét színeket, és az elrendezés kényelmes és nem triviális lehet.

Az első lépések a javításhoz - Hol kezdjem?

Minden 5 négyzetméteres fürdőszoba felújítása a projekt létrehozásával kezdődik. Ezen a ponton meg kell határoznia:

 • Milyen bútorokat és egészségügyi berendezéseket fognak használni ebben a teremben;
 • Az összes felület pontos mérete, a mennyezet magassága, a falak szélessége, ajtók és ablakok, ha vannak ilyenek;
 • A fürdőszoba kialakítása több vázlatot tartalmaz, lehetséges elrendezéssel;
 • Gondold át a belső stílus stílusát.

Fürdőszoba elrendezés

Egy közepes méretű fürdőszobában a helytakarékosság kérdése továbbra is releváns. És bár az 5 négyzetméteres fürdőszoba tervezése sokkal egyszerűbb, mint 3-4 m2, még mindig problémamentes itt egy teljes fürdő és egy zuhanykabin elhelyezése. De ahhoz, hogy ezeket a két eszközt egyben könnyedén összekapcsolhassuk!

Ha ön külön fürdőszobája boldog tulajdonosaként van, akkor a szoba területe lehetővé teszi, hogy két eredeti, modern ötletből - egy dupla mosdót vagy egy gőzfürdőt használjon. A fotó - a design egy ilyen fürdőszoba 5 négyzetméter.

Kombinált fürdőszoba

Fürdőszoba 5 négyzetméter kombinált WC-vel egy jó módja annak, hogy növelje a padlót. Ha azonban a család több mint 2-3 emberből áll, rendkívül nehéz lesz ilyen fürdőszobát használni.

5 négyzetméteren minden szükséges vízvezeték szerelést kényelmes életfürdõ, mosdókagyló, mosogató és még egy bidé között is el lehet látni. Értékes centimétereket takaríthat meg a beépített ciszterna, a lógó WC és más hasznos tervezői leletek segítségével.

Modern kialakítású fürdőszoba 5 négyzetméter

A befejező anyagok

Kerámia burkolólapok

Csempe a fürdőszobában - ez a legkedveltebb megoldás a falburkolat minden fürdőszobában, és nem csupán 5 négyzetméter terület. Ez az anyag a leginkább nedvességálló, tartós és praktikus. A kiváló minőségű csempék több mint egy tucat évig szolgálnak panasz nélkül. Könnyen tisztítható és mossa, és a szín és méret tartomány ma olyan hatalmas, hogy lehetővé teszi, hogy megtalálja a tökéletes megoldás minden fürdőszobában belső 5 négyzetméter vagy több.

Szakértői vélemény: A cserép kiváló választás, különösen azért, mert ez a befejező anyag talán a leginkább környezetbarát és biztonságos az emberre és a környezetre.

mozaik

A mozaiknak minden olyan vitathatatlan előnye, mint a csempe, de kis mérete miatt félig kör alakú felületek és összetett formák végzésére használható.

Az 5 négyzetméteres fürdőszobai tervezés magában foglalja a csempék és a mozaikok kombinációját - így érdekes belső teret hozhat létre és vizuálisan kinyitja a falakat.

Példa az anyagok sikeres kombinációjára

Műanyag panelek

Ez az opció befejeződik - a legtöbb költségvetés. Ez nem olyan tartós, és nem rendelkezik magas fokú környezetbarát és biztonsággal. Azonban a színválaszték, az alacsony költség és az egyszerű gondozás miatt ez az anyag érdemes megfontolni.

Relief falpanelek

Kombináció és szokatlan anyagok

5 négyzetméteres, kerámia burkolattal borított fürdőszoba - ez kiváló, de nem a legolcsóbb választás. Ebben a tekintetben megfontolhatja a különböző befejező anyagok ötvözését ugyanabban a helyiségben.

Az 5 m2-es kádas kialakítás a WC-vel kombinálva nedvességálló gipszel vagy különleges festékkel kiegészíthető.

A szokatlan anyagokat a fürdőszoba befejezéséhez meg lehet különböztetni kőből, kavicsokból és fából.

Fa a fürdőszobában teszi a belső hangulatos és meleg.

dekoráció

A fő javítás befejezése után gondolkodhat a dekorációról. Egy gyönyörű csillár és egy pár fali lámpa fényűző, elegáns és drágává teszi a fürdőkádat.

A beépített világítás (melyet a projekt szakaszában kell megtervezni) a modern és funkcionális designt fogja megvalósítani.

A tükrök egy másik nagy lehetőség, hogy vizuálisan bővítsék a helyet és megváltoztassák a belső tér stílusát.

A tükör kör alakja teszi a futurisztikus belsőséget

Fotógaléria

A kép a 2017-es modern ötleteket mutatja, itt az 5 négyzetméteres fürdőszoba kialakítása minden dicsőségében kiderült!

Fürdőszoba 5 és 6 négyzetméter M - kényelmes beállítást és esztétikai fellebbezést

A 5-6 négyzetméteres fürdőszobában nem szabad aggódnia minden centiméterrel, kényelmesen helyezze el az összes szükséges vízvezeték- és tárolórendszert, és végül szabad helyet kapjon. A meglehetősen tágas szoba színpalettájának megválasztása (közepes méretű helyiségekben) sok lehetőséget kínál - a fényes és egyenletes sötét árnyalatok használata a mérett változatban is megfelelő. És mégis 5-6 négyzetméter. m - ez nem a fürdőszoba területe, ahol meg lehet tervezni egy fürdőkádat a központban vagy egy hatalmas tükörrel ellátott öltözőasztalt. Ilyen négyzet, sokat engedheti meg magának, de anélkül, hogy meghaladná a vízvezeték ergonomikus elrendezését és a lehetséges berendezéseket. Nézzünk meg konkrét tervezési projekteket, hogyan készítsünk közepes méretű fürdőszobát kényelmesen, racionálisan és kívülről vonzóvá.

Szaniterek elhelyezése közepes méretű fürdőszobában

A vízvezeték helyének szempontjából az 5-6 négyzetméteres terület nem elegendő a kád és zuhany felszereléséhez. De két funkció egy egyszerűen kombinálható. Ehhez elegendő a fürdõbe beépíteni a hajlékony tûzzel ellátott zuhany mellett, egy további zuhanyzóval is, amelyet gyakran trópusi zuhany utánzatnak neveznek. Általános szabály, hogy a fürdőkád közelében lévő űrtartalmakkal szembeni védelmet megvédje, tegyen üvegfalat, amely a fő vízvezeték-objektum hosszának körülbelül egyharmadát teszi ki.

Ha egy hosszú fal mellett egy fürdőkádat építesz be, amelyet zuhanytálcának is használhatsz, használhatod a vízvezeték rövidített változatát, az úgynevezett "sit-down" modellt. Ebben az esetben a használható hely egy része felszabadul a nagy kapacitású tárolórendszerek beágyazására.

Egy közepes méretű fürdőszobában a térmegtakarítás kérdése nem szűnt meg. A konzol WC-tálba helyezése, amely a falban rejtve van, 25-30 cm hasznos helyet takarít meg, nem is beszélve a hasonló formatervezés esztétikailag vonzó megjelenésének.

Ha külön fürdőszobája van, és nincs szükség WC-re a fürdőszobába, használhatja a hosszú falfelületet (ha a szoba téglalap alakú), hogy egy pár mosdót telepítsen. Ez a kicsi befektetés a pénzügyek tekintetében lehetővé teszi, hogy időt takarít meg reggel, amikor az egész család foglalkozik üzletével. Még a gyermek nélküli párok is, kettős héj jelenlétében, rengeteg időt takarítanak meg a csúcsforgalomban.

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy időt takarítsunk meg a csúcsidőben, két fürdőhely helyett egy fürdőhelyet kell telepíteni. Ebben az esetben jobb lenne a dupla zuhanás középpontjában egy vízleeresztő nyílás telepítése, amely biztosítja a szükséges padlólejtést mindkét oldalon.

A fürdőszobai felületek felületének kiválasztása

Ha egy szabványos fürdőszobában, amelynek területe nem haladja meg a négy négyzetmétert, szinte minden felületet megnövekedett nedvesség és hőmérsékletváltozásnak van kitéve, a nagyobb helyiségekben, a vízhatlan anyagok, például a kerámia és a kőlapok, illetve a kevésbé kevésbé felületképző kombinációk révén. vízálló - vakolat és festék, vízálló vinil tapéta.

Kerámia és kőlapok felületekhez

Nem csoda, hogy kerámia csempe - a legnépszerűbb néző anyag a felületek a fürdőszoba. Végtére is a csempe a legmagasabb nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik, praktikus az ellátás szempontjából, tartós és mechanikai igénybevételnek ellenálló. Különböző színes megoldások, textúra lehetőségek, bármilyen típusú felületek utánzatai - kőből fából, lehetővé tették, hogy kerámia burkolólapok váljanak a leggyakoribb alapanyagok közé hazánkban. Ezenkívül nem kell kétségbe vonnunk az emberekkel és a környezetvédelemmel foglalkozó anyag környezetbiztonságát.

Mozaik a fő díszítéshez és dekorációhoz

A mozaik csempe minden technológiai előnye a kerámia befejező anyagnak köszönhető, de kis méretének köszönhetően komplex felületek - félköríves és hullámzó formák, fülkék, boltívek - használhatják a fürdőkád vagy a mosdó alapjainak dekorációját.

A mozaik és kerámia csempe vagy porcelán csempe kombinációjának köszönhetően érdekes helyiségtermet hozhat létre. Ne felejtsd el a vizuális terjeszkedés egyszerű szabályait - vízszintes csíkok kibővítik a szobát, függőlegesen - "növelik" a mennyezet magasságát.

Műanyag falpanelek

Az olcsó anyagok, amelyek nagy színpalettával és mintázattal rendelkeznek, a szoba belső terének kiemelkedő hatása lehet a vízkezelésre. Könnyen önállóan szerelhető a műanyag, magas nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik és egyszerűen elhagyható. De a környezetbarátság szempontjából - ez az anyag kellemetlen része a mérgező anyagoknak (speciális ragasztó) a gyártási folyamatban.

A falak falburkolását segítő falpanelek nem használatosak gyakran. És ennek nagyon nyilvánvaló okai vannak - a távozás nehézségei. A sima, fényes felületek sokkal könnyebb tisztítani, mint kiöblíteni az összes ütést és dombormintást. De az ilyen belső tér eredetiségének megtagadása lehetetlen. Még a legsötétebb minden szín - szürke, érdekesnek és nem triviálisnak tűnik.

Kombinált módszerek a gépek simítására a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok - nem a legolcsóbb megoldás, ha anyagot készítenek a fürdőszobában. Ezen túlmenően, hogy önállóan rakja le a burkolólapot csak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy a költségvetés a javítás növeli a beszerzési költségeit. Pénzt takaríthat meg, kerámia burkolatot használhat a fürdőkád körül, kötényt formázva, és befejezheti a fennmaradó felületeket pl. Nedvességálló vakolattal.

Ha a fürdőszobában a zuhanyzással történő megtakarításokról beszélünk, akkor a csempe vagy a mozaik a zuhanyzó teljes területét el fogja látni, és egy kötényt helyez el a mosdó közelében. A padló ideális - porcelán. Tartós és tartós. De a felület többi része biztonságosan "adható" a festéshez és akár a vinil vízálló tapéta beillesztéséhez is.

A falazatban a falazatban vagy a kavics kőzet laza rétegében merész dizájn mozog. Nem felejtünk el egy ilyen belsőséget, egyedülálló és hihetetlenül személyre szabott. Egy vidéki házban található fürdőszobában ez a design különösen fontos lesz.

A színpaletta választása - sok lehetőség minden ízlésre

Világos gamma - nyugodt légkör a fürdőszobában

Bármi legyen is a fürdőszoba mérete, és a fényes paletta mindig a kedvencek közül válogathat. És nem csak azért, mert a fehér árnyalatok vizuálisan bővítik a helyet, és összekapcsolják a vízvezeték és a bútorok árnyalatával, hanem azért is, mert a fényes gamma megbénítja az érzelmeinket, lehetővé teszi számunkra, hogy pihenjen egy fárasztó nap után, hogy elmagyarázza gondolatait és lazítson.

Sokan attól tartanak, hogy fehér kerámia burkolatokat használnak a fürdőszoba díszítésére, hogy ne kerüljön sor egy steril műtőterem képére. Bármilyen pasztell árnyalat alternatív lehet a fehér színben - ennek eredményeképpen megtartja a szoba világos színsémáját, de elkerülheti a kórházi társulást, és kényelmes és pihentető légkört teremthet a helyiségben.

Színes rajzok és élénk színek - növeli a vízkezelés helyét

A színes minták használata a kerámia burkolatokon lehetővé teszi, hogy egy nem triviális fürdőszobai belső teret hozzon létre. A fényes nyomatok hátterében a szaniterek szokatlan modelljei különösen látványosak. Az aranyozott felületekkel ellátott fürdőszobai kiegészítők azonban nem könnyű átalakítani a fürdőszobai tervezést, hanem egyedülállóvá és emlékezetessé teszik.

A mozaik csempe világos kék színe, amely a fürdőszobai felületek felé fordult, hűvös légkört teremt, ami szó szerint fújja a tengeri szellőt. A hófehér fülkékkel és bútorokkal kombinálva a mozaik színe fényűző.

A "márvány" minta utánzása a kerámia burkolatokon a fürdőszoba burkolatának nagyon változatos színét hozhatja létre. A különböző méretű és változatos csempék használatával egyedülálló megoldást hozhat létre minden egyes esetben.

Kontraszt belső, vagy hogyan kell használni a klasszikus kombinációja fekete-fehér

A kerámia burkolólapok fekete-fehér nyomtatása önmagában képes bármely belső tér csúcspontjává válni. A színes dísz úgy tűnik, hogy dörzsölje a határokat a fürdőszobafelületek között. Miután hozzáadta a színes kivitelezést a vízvezeték fehérségéhez és az ajtók és bútorok fekete színéhez, a vízkezelés helyiségének valóban egyedülálló kialakítását kaphatja.

A sötét kőlapok használata padlóburkolatoként és fehér - falburkolatokhoz - klasszikus kombináció a vizuális térbeli növekedéshez. A tükrök és üvegfelületek bõsége csak fokozza a cél által létrehozott hatást.

Érdekes kontrasztot jelent a sötét habarcs kombinációja a hófehér csempe "metró" -nak, mint a falburkoló zuhanásnak és a mozaiklapok fordított kombinatorikájának a padlóburkolat kialakításához. A hófehér vízvezeték és a fekete fürdőszobai kiegészítők kiegészítik az eredeti, de ugyanakkor nagyon praktikus képet.

Mielőtt a szokványos változata a fekete-fehér kombinációk a fürdőszoba belsejében. A padlóburkolat színes dísze simán az úgynevezett kötény hófehér színű, kerámia burkolatú díszítéssel válik be, ami viszont kontrasztot képez a fekete festett falakkal, és kiegészíti a hófehér mennyezet képét ugyanazon fehér mennyezeti talppal. A kapott kép univerzális. A szoba világosabbá tétele érdekében mindössze egy törülközőt vagy szőnyeget színes színeket kell vásárolnia, hogy egy élő növényt tegyen.

És a legsötétebb a sötét színű fürdőszobák véglegesítésének lehetőségeit a következő fénykép mutatja be. A sötét kerámia gránit burkolólapok hófehérre szerelt lámpatestekkel együtt többre emlékeztetnek. Ilyen kivitelezéssel a fürdőszoba kialakítása rendkívüli, emlékezetes.

A fehér csokoládéfestékek kombinációja nem olyan kontrasztos, mint a fekete vagy sötétszürke, de nagyon meleg. A csendes hangok belsejéből szó szerint lélegzik a nemesség, a melegség és a nyugalom. Természetes árnyalatok mindig előnyösek olyan helyiségekben, ahol a pihentető légkör fontos.

Szokatlan dekor és fürdőszoba világítás - a befejező érinti a belső térben

Amikor a helyiség befejeződik, a vízvezeték-szerelvények és a bútorok beszerelése befejeződik, gondolkozhatsz rajta, hogyan kell díszíteni a kapott képet, és ne felejtsd el a probléma gyakorlati oldalát. A gyönyörű csillárok és a két tépőzár mindkét oldalán található két falas lámpatest segítségével akár a legközönségesebb belső tér is díszelhet fényes eleganciával, üveg vagy átlátszó műanyag rajzok könnyűek és szellősek, így a szoba egyfajta repülésérzetet biztosít.

A beépített világítás segítségével nemcsak a fürdő összes funkcionális szegmensét biztosítja elegendő megvilágítással, hanem egy teljesen világos kivitelezést is lehetővé téve, vizuálisan bővíteni a helyet.

A szokatlan kerettel rendelkező tükör nagyszerű lehetőség egy praktikus belső tér használatára, amely nagyobb egyéni és kizárólagosságot biztosít a szobában. És ha ilyen tükrök - az egész kompozíció, a fürdőszoba kialakítása csak felejthetetlen és nem triviális.

A legkönnyebb a fényerő növelése egy monokromatikus és fényes felületű helyiségben, könnyen cserélhető, de praktikus dekorációval - zuhanyfüggönyök, szőnyeg, törölközők, ablakfüggönyök (ha van a fürdőszobában).

Néha a leginkább funkcionális tárgyak - a vízvezeték működhet, mint a fürdőszoba dekoráció. A kádak, WC-k és mosdók eredeti modelljei az alapvető funkcionalitásuk elvégzésén túl az eredetiséget a belső térbe hozhatják, egyedivé és érdekessé tehetik.

A fürdőszobai dekoráció a fürdőszobában és a mosdók alatt lévő terek díszítésével szolgálhat. A festetlen (de antiszeptikus) faanyag használata lehetővé teszi, hogy belterüljön a vidéki stílus szellemébe, és még hűvösebb vízvezetéket adjon.