Legfontosabb > Dekoráció

Tervezzen egy kis fürdőszobát, 3 m²-t. (60 fotó)

Ha van egy kis fürdőszobája 3 négyzetméter. - ez nem feltétlenül indokolható. Még egy ilyen térben is, mindent, amire szüksége van, csodálatosan illeszkedik, a legfontosabb dolog az, hogy gondosan átgondolják a dizájnt. És ez a cikk segít érdekes ötleteket találni az inspirációnak!

Hol kezdjem?

Mielőtt megkezdi a fürdőszoba javítását, el kell engednie az összes régi dolgot és befejezi. Ezután a leginkább kellemetlen munka lesz, amely nélkül nem tudsz a 2010-es években épített házakban - a rozsdás vízcsöveket és csapokat helyettesíteni a modernekkel. Ha nem veszi kellőképpen a figyelmet erre a fázisra, akkor minden tervezési munkát és drága anyagokat egy "véletlen" árvízből néhány héten vagy hónapon belül használhatatlanná válhat.

Tehát a kommunikáció lefektetett. Ez a készülék padlójának fordulata. Vízzárónak és lehetőleg melegnek kell lennie. Az első feladat megoldása érdekében a betonalapot zökkenőmentes vízszigetelő fóliával borítják (bitumenes alapozóra ragasztva), és a széleit 15-20 cm-re felemelik a falak mentén, a tetejére finom szemcsézett homok, amelyre fűtőtesteket lehet elhelyezni. Így a fürdőszobában mindig lesz egy kényelmes hőmérséklet!

Ha szükséges, még a padló lefektetése előtt be kell illeszteni a falakat és a mennyezetet. Annak érdekében, hogy a repedések ne jelenjenek meg a gipszen, be lehet ragasztani üvegtapéta segítségével. Ez a környezetbarát anyag a felületet tartósabbá és gyönyörűvé teszi. A gipszkarton helyett jobb az aquapanel használata - speciális technológiával fejlesztették ki őket, és nem nedvesek.

Színes megoldások a fürdőszobához 3 nm.

Válasszon árnyalatokat egy 3 nm-es fürdőszobához. nagyon ügyesnek kell lennie. Javasoljuk, hogy legfeljebb három, és jobb - két színt használjon. A legegyszerűbb kombinációkat a pasztell háttérből és szerény akcentustól néhány tónusú sötétebb formában kapják.

Teljesen elfogadhatatlan egy kis fürdőszoba kialakítása egy komor és gazdag kontrasztos palettán. Éppen ellenkezőleg, könnyebb vizuálisan bővíteni a teret egy tágas, világos lépték segítségével.

fehér

Ez talán a legelterjedtebb és legsikeresebb szín a fürdőszobában. Ideális mind önmagában, mind más árnyalatokkal való szövetségben. A dekorációban kissé hígított hangokat használhat: tejszerű, krém vagy gyöngy.

szürke

A monokróm fém egyszerűség a legjobb választás a karcsú dizájn számára. A fehér kerámiák, a tükrök, az átlátszó válaszfalak mellett a szürke szín szokatlan és nagyon modern lesz. Ebbe a nyugodt tartományba még egy különféle mintákkal ellátott patchwork csempe is megfelelő. A krómozott szerelvények a szürke szépségét is hangsúlyozzák: daruk, bútorok fogantyúi, keretek és mennyezeti lámpák.

kék

A fürdőszoba a víz eleméhez tartozik, a kék és a kék pedig a natív színek. A kék színű fürdőszoba belseje a hegyi tó frissessége, a tenger rejtélyes mélysége vagy a tavasz forró napja. Ez a szín egy kis helyiséget könnyebbé és kiterjedtvé fogja tenni. Ezenkívül nyugtatja az idegeket, és enyhíti a fáradtságot.

zöld

A természet frissítő színe tökéletes a 3 nm-es fürdőszobák díszítésére. Kívánatos hangsúlyozni a zöld sápadt árnyalatokat telített növényi mintákkal, barna vagy szürke árnyalattal. Zöld, márvány, kezeletlen kővel, rézzel, agyaggal kombinálva a fa jobban néz ki, mint a fehér fényes kerámiák.

bézs

A kis fürdőszoba belsejében egy semleges, enyhén meleg cappuccino árnyalat vonzza mindazokat, akik otthonos kényelmet és hagyományt szeretnek. Arany részletek tökéletesen kiemelkednek a háttérben. Gyönyörűen bézs színű lehet sötétbarna, karamell és krémszínű színekkel kiegészítve.

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a javítás hosszabb ideig új és esztétikailag kellemes maradjon, nagyon fontos, hogy kiváló minőségű finomanyagokat válasszunk. A fürdőszobában olyan bevonatoknak kell lenniük, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak, valamint a gyakori hőmérsékletváltozásoknak.

A fürdőben történő gyors nedvesítésnek köszönhetően teljesen ellenjavallt laminált, fapadló és textilszőnyegek használata. Kerámia burkolólapok (monokróm, patchwork, sakk, 10x10, 15x15 cm, négyzet vagy hatszög), kerámia gránit, mesterséges kő alkalmas erre a szobára.

Az avantgárd fog kinézni és az önterülő padló - átlátszó, apró figurákkal, halakkal, kicsi kavicsokkal; a tengeri hab vagy a víz hullámzás hatására.

falak

A legegyszerűbb megoldás a falak befejezéséhez a fürdőszobában 3 négyzetméter. festés. Ez vízhatlan kompozíciókkal (akril, latex, szilikon festékek) végezhető az alapozott akapánszokon, üvegszálakon és a tetőtéri stílusban - közvetlenül a téglafalon. Gyakran használt mosható vinil háttérkép, de mindig sima felületen.

A falakat műanyag panelekkel is átfúrhatja, mesterséges kővel vagy csempével. A befejező kerámiának alacsony színű, közepes méretű vagy kis mozaiknak kell lennie ugyanabban a színsémában. A varratokat láthatatlanná kell tenni. Világos kontraszt minták, szegélyek, vízszintes és függőleges vonalak megfelelőek lesznek. Jobb, ha megtagadja a sötét színek faldíszek javára könnyű, ragyogó, pasztell vagy természetes is.

mennyezet

A legsikeresebb mennyezeti lehetőség egy kis fürdőszoba 3 négyzetméter. - tükörfólia könnyű (fehér) színű. Azonban ez is alkalmas festés, ragasztás üvegszálas vagy vinil iparvágány.

Hihetetlenül gyönyörű lesz az áttetsző üvegtető fényes festett üveg rajzokkal.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Az illatos gyertyákkal és habokkal pihentető gyógykezelések csodálói soha nem adják fel a tágas fürdőt. De ez nem feltétlenül szükséges - ha egy szögletes, tiszta négyszögletes alakot vagy egy csepp alakú konnektort vesz fel, könnyen beilleszthető egy 3 nm-es helyiségbe.

A zuhanytálca elengedhetetlen az aktív, aktív emberek számára. Csekély helyet foglal el, vizet takarít meg, és a partíciók megbízhatóan védik a külső teret a fröcsköléstől.

De van egy harmadik kompromisszumos lehetőség - egy tágas, tágas tálca zuhanyzója, amelyben gyerekeket fürödhet, és akár sit-down jacuzzit is használhat.

Bútorok, felszerelések és kiegészítők elhelyezése

Mosogató és WC

Ideális megoldás a helytakarékos megtakarítás érdekében - az éjjeliszekrény felső részében vagy a lámpafedélzeten szerelhető felső szintek. Az alakzatnak téglalap alakúnak, ovalnak (klasszikus szappancsészében) vagy enyhén lekerekített sarkon kell lennie. A felfüggesztett mosogató könnyen illeszkedik a fürdő keskeny része fölé.

Maga a WC nem fog sok helyet foglalni, ha minimálisra csökkenti vagy eltakarja a falon lévő WC-tartályt. Ehhez tökéletes gipszkarton rés vagy a szekrény alja. Vannak még sarokkompaktok is.

Mosógép

A mosógép kompakt, modern modellje a pult mosogató alatti szabad rést foglalhat magában; a rejtett tartály fölötti szekrényben; töltse ki a fürdő / zuhanyzó és a fal közötti helyet.

Ezen felül, az eladás megtalálható lógó mosógépek. Az ilyen berendezések nem csak a közvetlen feladatokat látják el, hanem díszítik a belső teret is.

Szekrények és polcok

A kozmetikumok és tisztítószerek befogadására a fürdőszobában 3 négyzetméter. nagyon kívánatos a fürdő oldalsó terét használni. A különféle oldalakon lévő tartályokat bevonó dekoratív panelek rejtett összecsukható polcokká alakíthatók. Így minden edény biztonságosan el lesz rejtve, és úszás közben mindig hozzá fog férni.

A törülközők és egyéb kiegészítők alatt lévő polcokra a falak, valamint a sarkok függőleges helyét maximálisan ki kell igazítani. Ugyanakkor a szekrények kapacitásának nem szabad láthatónak lennie, hogy ne zavarja a kialakítás harmóniáját. Az ajtókat áttetszővé kell tenni, de fényes, fényes vagy tükrös homlokzatokkal.

Világítás a fürdőszobában 3 nm.

Vigyázzon a villamos energiára olyan nedves helyiségben, mint a fürdőszoba. A fényforrásoknak legfeljebb 12 W teljesítményűnek kell lenniük, és a lehető legnagyobb mértékben a zuhany és a csaptelepek között kell lenniük.

Nem kívánatos különböző felfüggesztett csillárokat használni a belső térben, de a mennyezetre szerelt spotlámpák nagyon megfelelőek lesznek itt. A LED-szalagok gyönyörű gradiens színnel ötvözik a romantikus hangulatot.

Fotógaléria

Az alábbiakban olyan fotók válogatott, ahol láthatjuk a 3 fős M. területű kis fürdőszobák belsőterét. a különböző tervezési irányokban. Ez segít gyorsan navigálni a színpaletta, az anyagok, a vízvezeték, a bútorok, a dekoráció kiválasztásában, valamint világosan látja, hogyan valósulnak meg ezek vagy más döntések.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. - A kényelem megőrzésének módja 83 képen

Sokan álmodnak egy tágas fürdőszobáról, ahol a modern dizájn minden módját felhasználhatja, de a régi házak legtöbb házának valódi mérete sajnos nem több, mint 3 négyzetméter. m. Érdemes kétségbe esni ebben a helyzetben?

Ebben a cikkben, akkor meghívták az anyag, megismerve, hogy képes lesz átalakítani a meglévő fürdőszoba 3 négyzetméter. m. egy stílusos és funkcionális szobában, amely megfelel a modern ember minden igényének.

A vizuális felfogáshoz ez az anyag a fürdőszoba kialakításának három négyzetméteres képét mutatja be. m, melynek köszönhetően képes lesz látni a design-művészet vezető mestereinek a népszerű design ötleteket.

Az alapvető szabályok a tervezés a fürdőszoba 3 négyzet. m

A hangulatos légkör kialakítása a fürdőszobában 3 négyzetméter. m, ahol mindent a legkisebb részletességgel átgondolnak, a fürdőszobának minden centiméterét a lehető legnagyobb mértékben használják, miközben mindenképpen modern megjelenést és funkcionalitást igényel, az alábbi alapvető szabályokat kell betartani.

Bármelyik terület megszervezésének el kell kezdődnie egy projektvel, vagy legalábbis egy papírra rajzolt vázlattal, amely lehetővé teszi a fürdőszoba tervezésének és elrendezésének hibáinak elkerülését.

A projekt lehetővé teszi, hogy meghatározza a szükséges anyagok mennyiségét, valamint készen álljon a szoba jövőbeli belsejére.

A vázlat lehetővé teszi, hogy átgondolja gondolatait egy szakember számára, aki papíron készült vázlat alapján valódi tervezési projektet fejleszt ki. Vagy ha vázlatot mutat be egy boltban, az értékesítési asszisztens kiválasztja a megfelelő anyagokat.

A kis helyiségekben a fény nagyon fontos paraméter, így a fény megszervezésének kérdését minden felelősséggel kell megközelíteni.

A megvilágítás befolyásolja a térfogat érzékelését, így a világosabb a 3 négyzetméteres fürdőszoba. m. világít, annál tágasabb lesz.

Gyakran a kis méretű helyiségekben a tervezők a "tükör" módszerét használják, ez a módszer lehetővé teszi, hogy tükrözze a fényt a tükörfelületeken.

Telepítse a tükör több lámpa a fürdőszobában lesz a legjobb lehetőség, ráadásul lehet szabályozni a megvilágítás a szobában.

A 3 négyzetméteres fürdőszobában. javasoljuk világos színt használni, de nem tiszta fehéret, mert a kórházhoz kapcsolódni fog.

Szintén nem ajánlott telített színekkel kísérletezni, mivel a színek harmonikus kombinációjával kapcsolatos készségekre van szükség, amelyeket a professzionális tervezők egy vagy másik bútor aláhúzására vagy kifejtésére használnak.

Annak érdekében, hogy optimalizálni lehessen a helyet, jobb, ha teljesen lemond a bútorokról ebben a teremben, korlátozva a kis nyitott polcokat a piperecikkekre.

Minden berendezést kompakt kivitelben kell kiválasztani, ez nemcsak a már kis helyet takarja meg, hanem a szükséges funkcionalitást is biztosítja a fürdőszobának 3 négyzetméter. m.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

A fürdőszoba elkülönített elhelyezése esetén egy klasszikus téglalap alakú fürdőt használhat, amelyben az átlagos magasságú személy kényelmesen érezheti magát. Ugyanakkor egy kompakt mosógépet és egy kis mosogatót is elhelyezhet a fürdőszobában.

Kombinált lehetőség esetén tanácsos a négyszögletes fürdőt sarokkáddal lecserélni, vagy zuhanycsészét felszerelni, ezáltal némi helyet takarít meg.

De egy zuhanyzó vagy kád előnyeiről beszélve elmondhatjuk, hogy ebben a kérdésben a személyes preferenciákra kell támaszkodnia. Valaki kedveli a vízkezelést, illatos fürdőben fekszik, és valaki elég kontrasztos zuhanyzóval vagy masszázzsal rendelkezik vízsugarak alatt.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. - 42 fotó ötlet

Még egy kis helyiséggel rendelkező szoba is egyedülálló és eredeti belsőséget érdemel. De egy 3 négyzetméteres fürdőszoba kialakítása sok erőfeszítést igényel a szükséges funkcionalitás és az esztétika kombinálásához. Nem rossz, hogy navigáljon a különböző stilisztikai megoldások, anyagok, dekoráció és vízvezeték között. Válassza ki a legkedveltebb és legfontosabbakat. Ötleteket találhat a képen, és megtanuljon elegendő számú technikát, hogy felhívja a figyelmet a célra, és ne vegye észre a fő hátrány - a méret.

Tökéletes szín

Egyszínű megoldás, és egy világos, logikus tanács minden kis fürdőszoba és WC számára. De nem minden annyira szomorú: akár egy monokróm belső is képes meglepni, ha használja:

 • panelek;
 • frízek, háromdimenziós rajz;
 • szokatlan csempeforma - méhsejt;
 • festmény és csempe kombinációja;
 • kontraszt habarcs;
 • méret játék: ugyanazon monokromatikus csempe különböző négyzetei;
 • egy kis fából készült, világos sárga díszítés pozitív lesz.

Színes menekülés a rutinból és monotónia a fürdőszobában lehetséges. Közös kétszínű megoldások:

 • sárga + narancs: pozitív, jó hangulat;
 • fehér + kék: természetes, kifejező, romantikus;
 • fehér + világos zöld: friss, divatos;
 • szürke + citrom: a dobozon kívül;
 • Pearl + Pénzverde: az elmúlt év egyik színes trendje.

Nem kevésbé népszerű árnyalatú bézs, harmonikus kombinációik. Cappuccino, vanília, karamell, csokoládé, arany - az előnyben részesített kombinációk nem teszik lehetővé, hogy unalmasnak tűnjön.

Stílus: van választás

A nem elegendő méret korlátozza a 3 négyzetméteres fürdőszoba tervezését, nem minden stílus teljesen megvalósítható, minden jellemzője, kifejezõ dísze, a szükséges elegancia a belső térhez, például art deco.

Érdekes, felismerhető fotó:

 • High tech Krómozott elemek, fényes felületek, szürke árnyalatok, innovatív eszközök.
 • Skandináv. Fehér falak, megfelelő és indokolt fa utánzása.
 • Öko stílus. Stilizálás természetes kő alatt, réz fém elemeként, fehér természetes kerámiák és növényi fényes ékezetek.
 • Ethno. Nem valószínű, hogy helyet ad, de kényelmesen garantált. A patchwork stílusban díszített burkolólapokat a dekoráció és a kiegészítők fából készült, juta részletekkel egészítik ki.

A hangsúly fala

Még egy kis fürdőszobában is megfelelő a recepció, különösen, ha az egész szoba fehér vagy közelről készül. Különböző helyeken lehet elhelyezni, attól függően, hogy milyen zónát szeretne kiemelni.

Sok esetben nem szükséges az egészet elvégezni, mint alapfelszereltség, hanem egy falszakasz is lehet:

 • a fürdőszoba közelében;
 • a tükör közelében;
 • zuhanyzóval.

Engedélyezheti drága, eredeti csempék használatát a fürdő környékén - egy kis mólón a tükörben és mosogatóban. Az oldalsó felület kis részéhez a fotónyomtatásra alkalmas porcelán kőzet alkalmas - különösen, ha a kép perspektívával, panorámával, a megjelenés más megtévesztésével illusztrálja.

Egy másik tervezési technika egy speciális skála - a tükör a falon. Csak a felső felét foglalhatja el. Például az ajtóval szemben lévő fal csempével készül 1 m-re a padlótól és a mennyezetig - teljes méretű tükör a felület maximális szélességéhez. Ez a technika vizuálisan növeli a helyet, csak a lámpák kimeneteit kell biztosítani.

Nedves zóna

Jó, sikeres használat, tervezés, a saját preferenciáitól a fürdő legfontosabb tárgyát kell választania. A modern, néha nagyon innovatív ötletek zavaróak lehetnek, de ha időt szeretne lefeküdni, akkor több értelme van a klasszikus változatban:

 • Bath. Normál mérete valószínűleg legfeljebb 1,5 m hosszú. De vannak elegánsabb modellek - magas, ovális, csepp formájában. A színmodellek a hófehér helyiségben szükségessé válhatnak.
 • Üléses módosítások statikus üveg válaszfalakkal - kompromisszumos megoldás, amely helyet takarít meg, például mosógéphez, WC-hez.
 • Zuhany - lehetővé teszi, hogy felszabadítsa a helyet, de illik, mert a megjelenés nem minden stílus.
 • Beépített zuhanyzó mögött áttetsző válaszfalak mögött - az aktív emberek számára, akik a maximális szabadságot értékelik. A vízvezeték-ipar legújabb fejleményei lehetővé teszik, hogy egy zuhanyzóállomást kapjanak, amely egy külön kabin funkcionalitását helyettesíti.

Miután megtagadta a központi egység szabványos típusát a beépített zuhanyozás kedvéért, teljesen precízen adja hozzá a helyet és a mosógép elhelyezésének problémáját, a mosodai kosarat komoly következmények nélkül oldják meg. A vécécsészék fejlett verziói annyira ergonomikusak, hogy könnyen beilleszthetők a miniatűr helyiségbe. Mesterművek a higiénia továbbá megfelelő dekoráció a belső tér a fürdőszoba, támogatja a döntéseket a modern stílusokat.

Falak, mennyezet: színes megoldás

A kerámia nem az egyetlen módja annak, hogy befejezze az oldalsó hátteret. A festés lehetővé teszi, hogy egy sima, lapos felületet kapjunk, ami határozottan lehetővé teszi, hogy a szoba vizuálisan növekedjen a térfogatban. Egy monokróm felületen érdemi töltése különösen látványos, kifejezőbb: egy mosdó, lámpák, szokatlanok és nagyon alkalmasak a fűtött törülközőtartók díszítő funkciójának hordozására.

Valójában. A színezés praktikus, alacsony költségű, de csak akkor, ha az előkészített felület közel van az ideális - igazított, vakolt.

A vízálló festékek számos minőségi tulajdonsággal rendelkeznek: penészgomba, gomba, páraálló, tökéletesen ellenáll a tisztítószerek aktív használatának. És a szépség a falak a fürdőszoba egy ilyen egyszerű anyagot ad:

 • a színezés korlátlan lehetőségei;
 • a matt, fényes, szatén eredetű készítmények;
 • strukturálisan - hatékonyan.

A kis kombinált fürdőszobai tervezők egyszerű, sima mennyezeteket kínálnak, amelyek szintén festhetők. Opció: a mennyezeti dekoráció kombinálása a falfestéshez hasonló festékkel, kombinálva más befejező technikákkal (panelek, téglák utánzata).

Cserép: válasszon és ne sajnálja

Az ilyen technikai kérdések, mint a kiválasztás, elrendezés elrontani minden erőfeszítést választani a színét és stílusát a fürdőszoba. A veszélyek fennállása és az ésszerű óvintézkedések nem akadályozzák meg:

 • Különböző gyűjteményekből. Nem könnyű választani társait: a formátum, az áhított négyzetek vastagsága minden gyártónál eltérő.
 • Egy népszerű trükk - egy kis, fehér csillogó csempe, melynek látványos, sötét színű habarcsja hihetetlen képességet igényel, amikor lefektet.
 • Ha csak színváltozatokkal elégednek meg, akkor a teret növelő fő terhelés valami másra esik - alternatív módszerek az expresszív geometriai ábrák bemutatására, ami tükrözi az anyagok képességeit.

Ha a mennyezetet vizuálisan szeretné felemelni - változtassa meg a csempe helyét. Ez lehet "sertés" formájában, vagy szélesebb téglalap. Függőlegesen felemelve vizuálisan felemeli a mennyezetet. Egy másik megoldás az átlós felszerelés, és a szűk négyszögletes kerámiák lehetővé teszik, hogy a parkettát karsztfával szimulálja, nem csak a padlón, hanem a falon is.

A téglalap alakú lapok elhelyezése a legújabb trend. Ez lehet egy bizonyos szegmens élénk színű: azúr, akvamarin, fehér alapon. Vannak olyan gyűjtemények, amelyek hűségesebbek a fogyasztó számára: nagy (20 * 60 cm), de jellemző kicsi téglák utánzata, ami egyszerre 4 vagy 6.

A mozaik utánzás nemcsak pénzt takarít meg, mert a színek gondos kiválasztásával az eredmény lenyűgöző lesz. 40-50 mátrix típusú mozaik négyzetek egy szilárd lapra helyezhetők. Az anyagok keveréke divatosnak tekinthető, de különösen a költségvetés és a drága tervezőgyűjtemények kombinációjával nehéz a méretek kombinálását. A rossz, sok metszés ellopja az értékes négyzetet. Ezért a méreteket és arányokat alaposan ellenőrizni kell, mivel nem mindegyik 10-es és egymásba épített többszöröse, amint az a táblázatból látható.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. 80 fénykép, kis és funkcionális elrendezés

Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. m, ez nem ok a frusztrációnak, végül is ez egy szoba, bár kicsi.

Természetesen nem lehet olyan eredményt elérni, amely drasztikusan megváltoztatja a méretét, de még mindig lehetséges a szabad tér növekedése.

A hivatásos belsőépítészettel foglalkozó vállalatok hosszú ideje sikeresen megoldják ezeket a problémákat a fürdőszoba 3 négyzetméteres elrendezésében. m.

Ebben a cikkben meghívják az anyagot, miután megismerkedtünk azzal, amellyel könnyedén létrehozhatunk ebben a teremben, egy olyan kis gyönyörű sarok, amely megfelel egy modern személyiségnek.

Kétségtelenül hatalmas fürdőkádat és jacuzzit kell elhagyni, és ezeknek a tartozékoknak a kompaktabb lehetőségeit figyelik.

A fényképek kiválasztásánál egy 3 négyzetméteres kis fürdőszoba kialakítása látható. m, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbb opciót, különösen az Ön esetében. Érdemes megjegyezni, hogy a bemutatott példák némelyike ​​személyesen is megvalósítható, a szakemberek bevonása és hatalmas költségek nélkül.

A kis szobák tervezésének alapjai

A kívánt eredmény maximalizálása érdekében a fürdőszobában szükséges az összes berendezés, bútor, dekoráció, elektromos berendezés és hasonlók szétszerelése.

Annak érdekében, hogy valamit hozzon létre, a karcolásoktól kezdve kell kezdeni, hiszen ismeretes, hogy egy meglévő változás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, további költségek jelentkezhetnek, és az összes szenvedésed után az eredmény eltérhet a várttól.

Ugyanakkor figyelembe kell venni a felhasznált anyagok állapotát, amelyek ötvözik őket újakkal, mivel a belső téred tartóssága az állapotától függ.

Először is figyelmet kell fordítani a technológiai kommunikáció állapotára (szennyvíz és vízelosztás), ha cserére van szükség.

Mivel általában az elhelyezésük rejtett módszerrel történik, a padló és a falak esetében 100% -ban biztosnak kell lennie állapotukban.

Miután befejeztük a technológiai kommunikációt, a padlóburkolat állapotára figyelni kell, tekintettel arra, hogy ebben a teremben a padlóburkolatra megnövekedett követelmények érvényesülnek.

Annak érdekében, hogy megszüntesse az alatta élő szomszédokkal való esetleges konfliktusokat, a padlónak jó vízszigetelési tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Miután befejezte a durva munkát a padlóval, megkezdheti az elektromos vezetékezést.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a 3 négyzetméteres fürdőszobát. A páratartalom sokkal nagyobb lesz, mint a nagy helyiségekben, így minden, a villamossággal kapcsolatos ebben a szobában 100% -os biztonságot kell biztosítani.

A befejező munkák befejezése után befejeződhet a tervezett karakterek.

A fürdõszobában a nedvesség ellenállóképességû anyagként ajánlott. A fürdőszobák legnépszerűbb anyagai:

 • Kerámia burkolólapok;
 • PVC panelek;
 • Porcelán kőagyag;
 • Mosaic.

Miután eldöntötte a befejeződött anyagok típusát, figyelembe kell vennie a stilisztikai komponenst, mivel 3 négyzetméteren. m, egy színpalettára és egy összetételre van szüksége, amely képessé teszi a növekvő tér vizuális illúzióját.

Számos lehetőség arra, hogy megteremtse a növekvő tér illúzióját

A vezető formatervező szakemberek szerint a térkiemelés lehető legjobb módja a tükörfelületek kialakítása.

Ez különösen igaz a 3 négyzetméteres fürdőszobára. m. A világos színek tükörfelületekkel való kombinációja az illusztrációt legalább 1,5-szer növeli, és ez az eredmény nem kicsi az ilyen helyiségben.

A tükör fürdőszobába történő beszerelésekor figyelembe kell venni, hogy működés közben a megnövekedett páratartalom negatívan befolyásolja a tükör amalgámot, fokozatosan megsemmisítve azt.

Ezért a tükör élettartamának növelése érdekében ajánlott törölni a tükör felületét.

Végül, a kibővített tér érzetének kiegyensúlyozásához segít a világítás megfelelő megszervezésében.

A tükörfelületeken tükröződik, a fényt megtörik, puha, csillogó, mindenfelől ragyogó szobát tölt fel, ami meleg és kényelmes légkört teremt.

ABC javítás

Építsen házat függetlenül az alapítványtól a tetőig

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. A legjobb fotók a projektek, hogy szereted

Fürdőszoba tervezés 3 nm. Természetes tisztaság

A fürdőszoba főbb tulajdonságai az egyszerűség, mindenki számára hozzáférhetőek. Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. csak természetes anyagokból áll, vagy inkább kiváló minőségű utánzásból áll. A falak és a padló egy részét fából faragták, ami nagyon pontosan átadja a fa vágásának legkisebb átmeneteit - sok barna árnyalat. A többi falhoz könnyű márványozott csempe került megválasztásra.

A bútorok és a tárgyak minden formája nagyon egyszerű, mert nem szabad elvonniuk az embert a szépség szemléltetésétől. A zuhanytálca üvegburkolatának köszönhetően a fürdőszoba-to-toalett design stílusában skandináv stílusban állítható.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter WC-vel. Elegáns és szigorú

A 3 négyzetméteres fürdőszobában ez a belsőépítészet nehéz elhízni a kis területen, hiszen mindenre szüksége van az embernek higiéniai eljárások elvégzésére: egy tágas zuhanytálca kézi zuhanyzóval, WC-vel, mosdókagylóval és még egy teljes magasságú szekrénnyel. By the way, a mosogató nagyon szokatlannak tűnik - az asztalon álló pot alakjában, ami egyszerre meglepő és lenyűgöző. A több rekeszes fűtött törölközőtartó nagyszámú háztartás vagy vendég lehetőségéről beszél.

Design projekt fürdőszoba 3 méter. fénykép

A színséma két színből áll - fehér és barna, és az első domináns. Készek és a padló, és az összes fal. A tervezők barna színnel csak a zuhanyzónát, valamint a szekrény és az asztallap homlokzatát hangsúlyozták.

Fürdőszoba 3 m2 mosógéppel és vízmelegítővel. Florisztikai városformátum

Készítsen egy kiváló minőségű fürdőszobai tervet 3 négyzetméterre. nagyon nehéz a mosógép, mivel egy kis terület lefaragja a dekorátor néhány képességeit. Ebben az esetben a tervezők minden lehetőséget felhasználtak arra, hogy vizuálisan enyhítsék a helyiséget a talapzat és a WC alapzatának felfüggesztett szerkezetében. Még a fülke a falon is tökéletesen használt volt, egy mosógépet és egy kazánt helyezett be felülről.

Fotó egy mosogatós fürdőszobával

Komplikálja a teljes design a fürdőszobában volt köszönhetően befejező anyagok. A klasszikus, meleg, tejszerű és összetett, fehérített, olajbogyó színt használták, amely a fal mentén két szalag formájában fut. A fürdőkád virágcsíkjaival és dekoratív csempeivel tökéletesen élénkíti az egész szobát.

Modern fürdőszoba 3 négyzet. m. A megszorítás az egyszerűség szerelmeseinek

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. a WC-vel, a modern emberek, akik nem találnak időt pihenni a vízzel kapcsolatos eljárások értékelni fogják a menetrend. Minden tökéletes és szigorú. Klasszikus zuhanytálca üvegkerettel, lógó WC, mosdó, kerek tükör, fűtött törölközőtartó. Elmondható, hogy az általános stílus kissé olyan, mint egy hotel, ahol az üzleti vezetők maradnak, de kétségtelen, hogy egy ilyen kis és aszketikus fürdőszoba időt takarít meg a tulajdonosának.

Fotók a fürdőszoba WC-vel. fénykép

Az alapanyagok színsémáját egyszerűen - fehér és wenge - választották ki. Annak érdekében, hogy a szobát a dinamikának adják, a tervezők egy hullám formájú textíliát választottak.

Stílus - a formában. Belsőépítészet fürdőszoba 3 négyzet. méter

Már az első pillantásra ez a belső tér meglepődik a felhasznált tárgyak formájával. A mosogató úgy néz ki, mint egy nagy padló. Kézi zuhanyzó és futurisztikus. A falra szerelt WC is nagyon funkcionális és hasznos, mert mellette higiénikus zuhanó van.

Az egyszerű és ilyen elegáns szürke szín a padlón itt hígítva a "fa alatt" anyaggal. A fényerőt az egyik falon használt, gazdag fekete csempe hozza létre. Fényes felülete lehetőséget teremt természetes fénypontok létrehozására. Végül egy fekete-fehér mozaik egy kis eklektikusságot hoz, és élénkíti a teljes fürdőszoba kialakítását.

A belső tér rózsaszín fürdőszobával rendelkezik a romantikus természet számára. fénykép

Talán ez a fürdőszoba design 3 négyzetméter. WC nélkül, mint bármelyik hölgy. A tea színe kerámia burkolólapon emelkedett, a palack elülső része és az itt használt szekrény egy része a románcról szól, melynek minden ember életében kell lennie. A műszaki felszerelés, a vízvezeték és a fürdőszobai bútorok szabványosak: téglalap alakú fürdőkádas üvegházzal, a mosogató alá süllyesztett szegélyléc, közepes méretű téglalap alakú tükör, nagyméretű fürdő kiegészítők tárolására szolgáló szekrény. Gyönyörű virágos nyomatokat használnak itt nagyon ritkán és finoman, hogy a belső tér ne legyen túl motley és ízléstelen.

Fürdőszoba 3 nm WC nélkül. fénykép

Modern design 3 méteres fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel. Fehér - nem jelenti azt, hogy unalmas

A fürdő fehér ragyogása sztrájkolhat a szívében. Ez a design egy kisméretű fürdő 3 nm-es. legalább egy objektumból és egy színes - fehérből áll. A statikus trópusi öntözéssel ellátott zuhanytálcák tisztító és álmodozó helyekké válhatnak. A WC-vel történő felfüggesztés nagyon egyszerű és stílusos.

A tervezők sok helyet különítettek el a mosdószekrényhez - egy egész falhoz. A nagy teljes tükör tükrözi a szín tisztaságát és tömörségét. A szerencsétlen csokor a tabletta sarkában enyhén hígítja ezt a tisztaságot. A emeletes mennyezetnek köszönhetően sikerült egyesíteni a világítást.

Modern fürdőszoba tégla burkolattal. A szépség a tégla textúra

Az itt használt kerámia cserép téglaformája nagyon elegánsnak tűnik. A tervezők klasszikus, fehér matt cserépet választottak, és a zuhanytálcában a gazdag kék mintákkal hígították. Ez a technika hozzájárul az ébredéshez, mintha láthatatlan pontokat aktiválna az emberi agyban.

A palettával ellentétes zónában van egy lógó WC és egy mosogató. Meglepő módon a tervezők teljesen elhagyták a szekrényt vagy legalábbis a munkalapokat, amelyeknek köszönhetően a tér szilárd és szabad volt, és a 3 nm-es fürdőszoba. miközben nem veszítette el a funkcionalitását. A falakon lévő kis polcok csak a leginkább szükségesek.

Európai stílust a legjobb teljesítményben. Fürdőszoba 3 nm. fénykép

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. a WC-vel testesíti meg az európai fogyasztó alapvető kívánságait. Minden a lehető legegyszerűbb, a felhasznált formák tömörek, nincsenek rajta. A fülke a falban tökéletes volt ahhoz, hogy ott helyezze el a zuhanytálcát. A modern trópusi öntözés emlékeztet a forró üdülőhelyekre, és az üveg kerítés nem zavarja a fény behatolását.

A fürdőszoba másik részét WC-vel és egy mosdóval ellátott szekrény foglalja el. A WC kialakítása - egy modern felfüggesztés. A szekrény szilárd, padló, polcok, amelyek közül az egyik nyitva van. A tükör nagy, a fal teljes szélessége. A klasszikus fehér és kék színséma a biztonságos használat a fürdőszobában.

A 3 nm-es fürdőszoba mosogatógép kialakítása. Eklektikus modern formában

A fürdőszobai tervezők fő hangsúlyt fektetnek a falakra. Az eklektikus színek emlékeztetnek különböző nemzetek díszítő díszítésére, és ez az ő különleges bája. Ezt a cserépet a fürdő teljes falán használták.

Fotó fürdőszoba mosógéppel és WC-vel

Sajnos, ez a fürdőszoba design 3 négyzetméter. egy mosógép nem tudott elkülönített mosdót elhelyezni, ezért szükség esetén a fürdőszobai felszerelést kell használni a fürdőben. A mosógép fölé helyezett polcokat lógtak. A homlokzat színsémája pontosan megismétli a csempe árnyalatait a falon. A világos-dió háttér itt teremtette a fény porlasztását, mint eső után, de a tervezők úgy döntöttek, hogy tejfehér csempével hígítják.

Luxus design megoldás kis fürdőszobához. fénykép

Még a kis fürdő kialakítása is 3 m². meg kell viselnie a biztonsági üzenetet. Itt a luxus a fő belső motívum kialakításává vált. A fürdő egyszerű, tömör formáit, a szekrényt, a szekrényt és a WC-tálat a homlokzatok bonyolítják. A fiókban és a szekrényben lévő fiókajtók a klasszikus angol stílusban készülnek, és ezt megkönnyítette a panelek és a marókeret bevonása. Még az ajtó is ugyanabban a stílusban készül.

Arany mozaik egy másik technika, amely lehetővé teszi, hogy egy luxus belső tér. Itt használják a falakon, a felső részen, és a fal alján is egy határt rajzol. A spotlámpák fénye egyre hangsúlyosabbá válik, és számos modulációval gazdagabb.

Keleti vagy etnikai? A fürdőszoba belseje, amit szeret

E szerint a képen fürdőszoba 3 nm. Nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen hangulatot terveztek a belső tér létrehozásakor. A falra és a padlólapra nyomtatható a keleti és afrikai, vagy akár arab kultúrával azonosítható. A hatás fokozása érdekében a díszítő burkolólapokat egy panel vagy szőnyeg formájára helyezzük, vagyis egy semleges csemegekukorica csokoládéval vannak keretezve.

A fürdő két hosszú falával az éjjeliszekrény a mosdóval és a fürdővel volt elfoglalva. A WC a szoba legtávolabbi részén található. Kiemeltük a tervezõket és a világítást. Itt van kombinálva. A fő világítás - reflektorok a mennyezeten. További mozgatható lámpák vannak felszerelve a fal mentén egy mosdóval és egy nagy tükörrel. A tervezésüknek köszönhetően önállóan telepítheti és szabályozhatja a világosság fényességi fokát egy bizonyos területen.

Homokdűnék és vízelem. Fürdőszoba kép

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. mint a homok, a sivatag és a forró nap szerelmesei. Homokszínek itt mindenben - a befejező anyagokban, a ház homlokzatán és még a mosógép esetében is khaki színű fémből készülnek. Egy kis szobában sikerült mindent elhelyezni, amire szükségünk volt - fürdő, mosdó és mosógép talapzat. A mosógép felett kényelmesen nyitott polcok találhatók.

A térfogat csempe a fürdőszobában 3 négyzetméter. fénykép

Az összes vízvezeték stílusa - a lehető legegyszerűbb, nem csillogó. A beltéri dinamikát kerámia burkolólapok határozzák meg, hullámformában. Fényes felületük tükrözi a fény visszaverődését, és segít a kényelem és a melegség kellemes légkörének kialakításában.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter zuhanyzóval és mosógéppel. A funkcionalitás csúcsminőségű

A 3 méteres fürdőszoba befogadhatja a teljes körű vízvezeték-szerelvényt és a higiéniai eljárások elvégzéséhez szükséges bútorokat. Itt a tervezők nemcsak zuhanytálcát, mosogatóval és WC-vel ellátott szekrényt, hanem mosógépet, valamint fali szekrényt is beültethettek. Az összes elem kényelmes elhelyezkedése nem csökkentette a vizuális területet.

A helyes döntés a könnyű árnyalatú kerámia burkolólapok - homokos, könnyű dió. Úgy tűnik, hogy a fal alján lévő átlós elrendezés szétnyomja a helyet. A falak felső részére egy mozaikot választottak. Kombinált világítás - fényszórók a mennyezeten és hosszúkás LED lámpa a tükör felett.

Belsőépítészet fürdőszoba 3 négyzet. m. Nosztalgia a mediterrán országok számára

A patchwork csempézett mintázat nagyon népszerű Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és még Franciaország déli részén is, és a tervezők úgy döntöttek, hogy megismétlik itt, a padlón és az egyik falon. A fennmaradó falak díszítetlen, csillogó, világos barack színű csempe. Ez a fürdőszobai belsőépítészet 3 négyzetméter. nem telített tételekkel. Első pillantásra csak egy mosdóval és egy nagy zuhanytálcával rendelkező talapzat látható, amely méretének nevezhető fürdőszobának.

A tál alakjában lévő mosdó eco-stílusban rejlik. Így a tervezők hangsúlyozni szeretnék a maximális természetesség, a természet iránti vágyat. A nagy kézi trópusi öntözés nagyon kényelmes, és egzotikusnak tűnik.

Record Navigáció

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

Fürdőszoba kialakítása 3-4 m² (75 fotó) - kombinálni vagy sem?

A 3-4 négyzetméteres fürdőszoba a 80-90 években épült városi lakásokra jellemző. XX század. Abban az időben a fürdőszobában nem volt sok hely, és csak a fürdőszoba és a mosdó volt itt. De most, a modern tulajdonosok ilyen lakások, javítások a fürdőszobában, hajlamosak helyet fürdőszoba, zuhanyzó, mosógép, mosdó, bidé, stb ezen a területen. Is, gyakran, hogy növelje a terület lakástulajdonosok kombinálják a fürdőszoba és WC. Érdemes, és hogyan lehet leginkább projektet készíteni egy 4 négyzetméteres és 3 négyzetméteres fürdőszobába, amelyet ebben a cikkben megvizsgálunk.

Kezdéshez érdemes néhány kérdést megválaszolni:

 • Egyesítése vagy sem;
 • Fürdőkád vagy zuhanyzó;
 • A szoba általános stílusa.

Kombináljuk vagy sem?

Nem egyértelmű a kérdés, hogy a fürdőszobát és a WC-t összekapcsolják-e vagy sem. Mindez az Ön preferenciáitól függ. Vannak, akik azt hiszik, hogy ha eltávolítja a falat a fürdőszoba és a WC között, akkor a további 20 cm-es szabadság sok lehetőséget kínál további tételek és kiegészítők elhelyezésére, és a fürdőszobai belső tér tágasabbá és érdekesebbé válik. Mások nem tartják helyénvalónak és lehetetlen kombinálni a két szobát különböző célokra. Mint mindig, mindkettőnek igaza van.

Ha még mindig úgy dönt, hogy összekapcsolja a fürdőszobát és a WC-t, akkor gondolja át minden részletet. Előfordulhat, hogy a WC-t közelebb kell helyezni az egyik oldalfalhoz vagy az mosdóhoz, hogy több helyet szabadítson fel. Akkor még több helyre lesz szüksége további berendezésekhez: mosógéphez, bidéhez stb.

Ha úgy döntesz, hogy mindent elhagy, akár falak lebontása stb., Akkor simán léphet a következő kérdésre egy zuhanyzóval vagy egy fürdővel kapcsolatban.

Zuhany vagy kád

Mint mindannyian tudjuk, a zuhanycsarnok sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a fürdőszoba. Ezért, ha nem ébreszti fel a fürdőszobát és a WC-t, jobb, ha megállítja a választását a zuhanyzóban. Általában egy kis helyet vesz igénybe és jól illeszkedik a fürdő egyik sarkába. Ha szeretsz lefeküdni és áztatni a fürdőszobában, akkor jobb, ha a fürdőszoba és a WC összekapcsolására gondolsz. Így elhagyhatja a fürdőszobát, és további szükséges dolgokat helyezhet el a fal helyett a szabad térbe.

A szoba stílusa

A stílusválasztás csak az Ön preferenciáitól függ. Ez lehet tengeri, diszkrét klasszikus vagy modern. A legfontosabb itt az, hogy ne zavarja a teret. Ehhez a lehető legkevesebb bútorokat és könnyebb és élénk színeket kell biztosítani a szobában.

Tipp Felhívjuk figyelmét, hogy a törülközők és különböző piperecikkek tárolására szolgáló szekrények a legjobbak a falba. Így megmenteni a fürdőszobát!

3 négyzetméteres fürdőszobás fürdőszoba. m: opciók WC nélkül és vele

Egy kis fürdőszoba - a sok az egyszobás apartmanok és a "Hruscsov". Ilyen otthonokban a fürdõ és a WC gyakran kombinálva vagy nagyon apró - 3 négyzetméter. m. Ahhoz, hogy egy kis fürdőszoba helyiség kényelmes, kényelmes, a szükséges számú belső tételek gondosan mérlegelje a projektet. Csak a jövőbeli tervezés részletes bemutatása után elkezdheti megjavítani és gondoskodni. Ilyen előkészítő munkával kiderül, hogy a fürdőszobát a lehető legkényelmesebbé teszi az élethez.

Ha minden hüvelyk kedves

Pontosan ez egy 3 négyzetméteres fürdőszobából áll. De ne kétségbe esj. Még egy kis tér keretén belül valóban lehetőség nyílik arra, hogy a szoba vizuális terjeszkedésével érdekes belső teret alakítson ki.

A tervezők figyelmébe ajánlják, hogy betartsanak néhány fontos szabályt a fürdőszoba tervezésénél.

 • Finom anyagok finomanyagainak felhasználása. A bézs, a homok, a tejszín, a szürke, a fehér, az elefántcsont az űrt, a világosságot és a könnyedséget illusztrálja.
 • Az ergonomikus bútorok és a vízvezeték választéka. A legjobb megoldás egy szekrény fiókokkal vagy ajtókkal, miniatűr, de tágas szekrény vagy polcok a higiéniai készletekhez, más bútorok, amelyek egyszerűsített formában vannak, hogy megszüntessék a sérüléseket egy szűk helyiségben, egy kompakt formájú folthéjat.
 • Fényes, tükörfelületek használata a szoba vizuális terjeszkedéséhez.
 • Ajtó mechanizmusa - csúsztatva, helyet takarít meg.

A tervezés típusai

A még kicsi fürdőszobája mindössze 3 négyzetméter. m, lehet több lehetőség a tervezéshez.

 • WC nélkül. Egy közös lehetőség egy külön fürdőszoba, külön WC. Az elrendezés kényelmes egy nagy család számára. Számos tervezési projektre van szükség a megvalósításhoz.
 • Kombinált fürdőszoba. A szoba közös fürdőszobával és WC-vel rendelkezik. A szoba nagyon kicsi lesz, ezért óvatosan be kell zónni, és nem szabad felborítani.
 • Zuhanyzóval. A fülke megtakarítható helyet foglal el, kompakt és számos módosítással jár - rendes fülke vagy raklap műanyag ajtókkal.

Amikor egy fürdőszobát vagy egy fülke felszerelését elhatározzák, fontos megjegyezni néhány pontot.

Újjáépítés - műszaki hálózatok, egészségügyi, elektromos vagy egyéb berendezések felszerelése, cseréje vagy áthelyezése, amelyek megváltoztatják a lakás műszaki útlevelét. Az átalakítás magában foglalja a kabin felállítását. Felújítás - a lakás konfigurációjának megváltoztatása, ami a műszaki útlevél megváltoztatását igényli. Ez magában foglalja a fürdőszoba kombinációját.

Az ilyen típusú munkák végrehajtása előtt számos eljárásra van szükség.

 • Rendelje meg a projekt dokumentációját. A házkonfiguráció bármilyen változása visszafordíthatatlan következményekhez vezethet. Összefoglalva, a szakember jelezni fogja a tervezett munka biztonságát, vagy megtagadja az átszervezés (átépítés) végrehajtását.
 • Küldjön szakvéleményt és címmel kapcsolatos dokumentumokat a lakásnak a helyi közigazgatásba. A jutalék egy bizonyos időtartam alatt engedélyezi vagy megtagadja a munkát.

Csak a jóváhagyási dokumentum beérkezését követően indíthatja el a javítási munkákat.

Az ergonómia titkai

A kompakt és a leghasznosabb belsőépítészeti elhelyezés egy egész tudomány. Az ergonómia sok mindent megtesz: a megfelelő világítás, a megfelelő bútorok, a területrendezés. A helyiségek nyilvántartása során a szakértők számos tényezőt vesznek figyelembe: életmód, szokások, karakter, fiziológia. A fenti kombináció az ergonómia fő elve.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter, mosdó nélküli WC-vel

Kisebb fürdőszobát gyakran talál kis apartmanokban - egy szobában vagy szovjet Hruscsovban. Azonban még egy 3 négyzetméteres kis fürdőszobában is lehetõség nyílik egy kényelmes és kényelmes kialakításra, amelyet az alábbi fotók mutatnak be. Az embernek csak a szakemberek számos szabályára és ajánlására van szüksége.

A tér vizuális terjeszkedésének fő módjai

A kis fürdőszoba kialakításakor követendő főszabály a kis terület vizuális kinagyítása, hiszen fizikai mérete szinte lehetetlen megváltoztatni (az egyetlen kivétel a fürdőszoba és a WC összekapcsolása). Ez akkor érhető el, ha például:

 • A pasztell árnyalatok befejező anyagainak felhasználása, lehetővé téve a hely és a könnyedség illúzióját kis térben;
 • Válasszon számlázó mosdót és funkcionális szekrényt fiókokkal vagy ajtókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy egy 3-5 négyzetméteres fürdőszobai designt hozzanak létre mosógéppel;
 • Vásároljon bútorokat vagy vízvezetékeket az áramvonalas formában, hogy minimálisra csökkentsék a sérüléseket a közelben;
 • Rögzítsen egy kis, de tágas szekrényt vagy kis polcokat a falon lévő higiéniai kellékekhez;
 • Használjon tükörfelületeket.

Előkészítés

Mielőtt egy 3 négyzetméteres fürdőszobát tervezne, beleértve a mosógépet is, gondosan fontolja meg jövőbeli elemeinek helyét: szaniteráruk, törölközőmelegítő és különféle tartozékok, amelyek itt jelen lesznek. Erre azért van szükség, hogy előzetesen (víz- és szennyvízcsatornák) eljusson a szükséges kommunikációhoz és ingyenes hozzáférést biztosítson számukra, ha javítania kell vagy mérőórákat kell készítenie. Azt is érdemes eldönteni, hogy létrehoz egy 3 négyzetméteres fürdőszobai designt, amit a WC-vel kombinált fotó mutatja be, vagy egy WC-vel ellátott fürdőszoba lesz, amint az a következő képen látható.

A sarokszoba elegendő helyet hagy a WC és a mosogató felszereléséhez

A hígított fehér monokróm friss virág lehet

Abban az esetben, ha azt tervezi, hogy megjavítja a fürdőszoba egy házban, amely már látta a nézeteket, például, hogy egy eredeti kád Hruscsov 3 négyzetméteres zuhanyzóval, nagyon kívánatos leszerelni a régi csövek, csapok és berendezések és cserélje ki őket újakkal. Mivel a javítás meglehetősen költséges intézkedés, ezek az intézkedések segítenek elkerülni a kellemetlen "meglepetéseket" a jövőben, például egy váratlan árvíz, amely kegyetlenül megsemmisítheti munkájának eredményét. Szükség esetén előzetesen beállíthatja a falak és mennyezet felületét.

A lakás fürdőszoba Hruscsovban lesz elég hely a sarok zuhany.

Belső kivitel

Annak érdekében, hogy a 3-5 négyzetméteres fürdőszobát a tulajdonosai számára hosszabb ideig használhassák, célszerű minőségi anyagokat használni a dekorációhoz: ellenállniuk kell a magas páratartalomnak, és ellenállnak a gyakori hőmérsékletváltozásoknak.

Különös figyelmet kell fordítani a padló megválasztására, mivel a fürdőszobában különleges igények vannak, különösen a vízszigetelő tulajdonságai miatt. A vízszigetelésen túl tanácsos a padló melegítése annak érdekében, hogy a fürdőszobában kényelmes mikroklímát tartsanak fenn.

Melegítse a padlót a fürdőszobában

A leggyakrabban használt anyagok a 3 négyzetméteres fürdőszoba befejezéséhez:

 • Különböző színű kerámia csempék (monokróm, patchwork, sakktábla formájában), méretek és alakzatok (négyzet, hatszög) - lásd az alábbi tervrajzot;
 • Mesterséges kő;
 • Porcelán csempe.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a falak és a padlóburkoló lapok eltérőek.

Figyelem! A padlóburkolatok, a laminált és a fa parketták szerepe teljesen elfogadhatatlan, mivel ezek az anyagok gyorsan feleslegessé válnak a víz gyakori hatása alatt.

De az önterülő padló, amely magában foglalja a tengeri téma elemeit (kagylók, halak, vízfoltok utánzata), nagyon eredetinek fog tűnni, különösen, ha 3-as és 2-es fürdőszobai designt alkot.

Az ömlesztett padlók 3D-ben nagyon meggyőzőek a fürdőszobában

falak

A legegyszerűbb módja a falak falának befejezése, hogy vízálló festéket alkalmazzon rájuk - akril, szilikon vagy latex. Sima vinyl tapétákat is gyakran használnak.

A modern háttérképek nagyon könnyen karbantarthatók és eleganciát kölcsönöznek a szobának.

Opcionálisan műanyag paneleket is használhat, vagy a falakat mesterséges kővel vagy csempével lehet befejezni. Ugyanakkor különös figyelmet kell fordítani a varratokra, amelyeket a lehető legszembetűnőbbé kell tenni.

A dekoráció a fürdőszoba leggyakrabban használt kerámia burkolólapok.

mennyezet

Ami a 3 négyzetméteres fürdőszoba felső részének kialakítását illeti, akkor a legoptimálisabb megoldás fényes (lehetőleg fehér) színű fényes feszített mennyezet. Egy példa a következő képen. Azonban ez nem kizárt, és festés, ragasztás üvegszálas, valamint vinil iparvágány.

Tipp Az áttetsző üvegfödém festett üveg rajzokkal festett rajta néz csodálatos.

A színek kiválasztása

2-3 méteres fürdőtermi kialakításnál javasolt minimális számú árnyalatot használni, elkerülve ezzel a helyszín torlódását színes és nyomasztó hatásokkal. Javasoljuk két vagy három elsődleges szín kiválasztását, például a következő fényképen.

Jobb, ha ezek a pasztell színek, amelyek háttérként szolgálnak, és amelyeknél kissé telített árnyalatok némi figyelmen kívül hagyó akcentust adhatnak. A sötét és telített színek használatát szigorúan kerülni kell. Éppen ellenkezőleg, érdemes megpróbálni vizuálisan kibővíteni a már kis szobát. És könnyebbé tegyük könnyű, világos tónusok segítségével. Tekintsünk néhányat a legsikeresebb színes megoldásokról.

fehér

Fehér - a legjobb megoldás a 3 négyzetméteres fürdőszoba felújítására és a hagyományos formatervezés megtestesítője, amely a következő képet mutatja. Jó tiszta formában és az együttesben más árnyalatokkal is. Különböző színátmeneteket használnak: tejszerű, krémes.

bézs

Beige - a cappuccino könnyű árnyékának köszönhetően egyedülálló kényelmet és melegséget biztosít a fürdő korlátozott térben. Az arany szerelvények kiváló háttere lesz. Ezenkívül sötétbarna vagy karamell hangokat is használhat.

szürke

A fém színének utánzása szürke, nélkülözhetetlen a 3 négyzetméteres fürdőszobai kialakítás és a 2017-es modern ötletek megtestesítőjeként. A képen látható fehér kerámia, tükrök és krómozott szerelvények vesznek körül.

zöld

A vadon élő állatokra emlékeztető zöld árnyalatok nagyon szervesek lesznek egy kis fürdőszobában. Ugyanakkor zöld színnel kombinálva természetesebb lesz a fehér fényes szaniterekhez képest, olyan anyagok, mint a márvány, a nyers kő és a rézből készült alkatrészek.

kék

És végül, a kék szín minden változata a leginkább "natív", amikor tervezi egy fürdőszoba 3 négyzetméter, beleértve egy kombinált WC-vel. A hasonló színekben tervezett, a fotóban bemutatott belső tér a víztest elemeit imitálja: a tó, a tenger, a tavasz. Ezenkívül ez a szín egy kisebb helyet tesz lehetővé, és pozitív hatással van az idegrendszerre, megnyugtatja és eltávolítja a felhalmozódott fáradtságot.

A vízvezeték megválasztása

Mielőtt megvásárolná a szükséges egészségügyi felszerelést, nemcsak a fürdő teljes terét kell részletesen megmérnie, hanem figyelembe kell vennie a geometriai jellemzőit is: mindenféle vetület és rés.

fürdő

Egy nagy fürdő egy kis fürdőszobában történő elhelyezése nem könnyű feladat. A legegyszerűbb módja egy kis térbe jutni egy szögletes tartály, akár téglalap alakú, akár csepp alakban.

Zuhanykabin

A legfeljebb 3 négyzetméteres méretű fürdőszoba tervezésénél a legsikeresebb megoldás egy zuhanykabin beépítése. Az alábbi képen látható példa. A zuhanyzós kivitelezés nem igényel sok helyet az elhelyezéshez, segít a víz megtakarításában, és a szerkezeti válaszfalak nem teszik lehetővé a fröcskölések bejutását a helyiségbe. Kívánság szerint a gyári raklap helyett egyfajta kerámia lapkát építhetünk, miközben a lejtőn lecsapunk.

Az első két lehetőség mellett a harmadik is lehetséges, közbenső - egy tusolóval ellátott zuhanykabin, egy teljes káddal. Mint a többiekhez hasonlóan gyakran használják a 2017-es modern ötletek megvalósításában és a 3 négyzetméteres egyedi fürdőszoba kialakításban, amint az a következő képen látható.

héj

A mosogató helyének legegyszerűbb módja a fiók tetején lévő mosdókagylók használata. Azt is rögzítheti egy könnyű lógó mosogató, amely alatt kényelmes helyet, például egy mosógép vagy mosoda kosár. A mosogatók alakja téglalap alakú vagy oválistól kissé lekerekített sarokig változhat.

WC-tál

A modern design lehetőségei lehetővé teszik a WC-tál elrejtését egy gipszkartonból vagy egy kis szekrény alsó részén, amely a tartály felett helyezkedik el. Még a 3 négyzetméteres, WC-vel kombinált fürdőszoba javításakor is lehetőség van a vécécsésze szögbe helyezésére, amint azt a kép is mutatja.

A berendezések és a bútorok elhelyezkedése

Figyelembe véve a 3 négyzetméteres fürdőszobás kis méreteket, a leginkább szükséges háztartási készülékek, amelyek itt helyezhetők el, kompakt mosógép. Ezen kívül itt nem lehet szekrények és polcok nélkül kialakítani a higiéniai termékek.

Mosógép

A "mosó" modern és legfunkcionálisabb modellje egyszerűen beléphet a 3 nm-es fürdőszobába, és egy WC-vel kombinálható: a mosogató alá helyezett, a mosdó alatti szekrénybe helyezett szabad helyre épül, vagy a fürdőszoba vagy a zuhanyzópálya között található a fal mellett. A tökéletes példa az alábbi fotó. Van egy 3 négyzetméteres fürdőszoba elrendezése lógó mosógéppel.

Szekrények és polcok

Egy 3 négyzetméteres kis fürdőszobában fontos, hogy a terület minden hüvelykujját használjuk, beleértve magának a fürdőnek az oldalrészeit is. A panelek lezárása után összecsukható polcokat készíthetünk, amelyeken kozmetikumokkal és tisztítószerekkel ellátott edényeket és palackokat helyeznek el.

A törülközők számára tervezett polcok és a szükséges különlegességek érdekében maximálisan ki kell használni a fürdőszoba függőleges területét, valamint a sarkokat. Ebben az esetben a szekrények ajtaját lehetőleg átlátszatlanná kell tenni, fényes vagy tükrös homlokzatok kiválasztásával.

Az ebben a cikkben ismertetett tanácsot követve, nem csak a 3 négyzetméter méretű fürdőszobában mindent megadhatsz, amint az a következő képen látható, de a fényképezőgép nem csak a fénykép javításával élvezi a nagyszerű kialakítását.