Legfontosabb > Tervezés

Tervezzen egy kis fürdőszobát, 3 m²-t. (60 fotó)

Ha van egy kis fürdőszobája 3 négyzetméter. - ez nem feltétlenül indokolható. Még egy ilyen térben is, mindent, amire szüksége van, csodálatosan illeszkedik, a legfontosabb dolog az, hogy gondosan átgondolják a dizájnt. És ez a cikk segít érdekes ötleteket találni az inspirációnak!

Hol kezdjem?

Mielőtt megkezdi a fürdőszoba javítását, el kell engednie az összes régi dolgot és befejezi. Ezután a leginkább kellemetlen munka lesz, amely nélkül nem tudsz a 2010-es években épített házakban - a rozsdás vízcsöveket és csapokat helyettesíteni a modernekkel. Ha nem veszi kellőképpen a figyelmet erre a fázisra, akkor minden tervezési munkát és drága anyagokat egy "véletlen" árvízből néhány héten vagy hónapon belül használhatatlanná válhat.

Tehát a kommunikáció lefektetett. Ez a készülék padlójának fordulata. Vízzárónak és lehetőleg melegnek kell lennie. Az első feladat megoldása érdekében a betonalapot zökkenőmentes vízszigetelő fóliával borítják (bitumenes alapozóra ragasztva), és a széleit 15-20 cm-re felemelik a falak mentén, a tetejére finom szemcsézett homok, amelyre fűtőtesteket lehet elhelyezni. Így a fürdőszobában mindig lesz egy kényelmes hőmérséklet!

Ha szükséges, még a padló lefektetése előtt be kell illeszteni a falakat és a mennyezetet. Annak érdekében, hogy a repedések ne jelenjenek meg a gipszen, be lehet ragasztani üvegtapéta segítségével. Ez a környezetbarát anyag a felületet tartósabbá és gyönyörűvé teszi. A gipszkarton helyett jobb az aquapanel használata - speciális technológiával fejlesztették ki őket, és nem nedvesek.

Színes megoldások a fürdőszobához 3 nm.

Válasszon árnyalatokat egy 3 nm-es fürdőszobához. nagyon ügyesnek kell lennie. Javasoljuk, hogy legfeljebb három, és jobb - két színt használjon. A legegyszerűbb kombinációkat a pasztell háttérből és szerény akcentustól néhány tónusú sötétebb formában kapják.

Teljesen elfogadhatatlan egy kis fürdőszoba kialakítása egy komor és gazdag kontrasztos palettán. Éppen ellenkezőleg, könnyebb vizuálisan bővíteni a teret egy tágas, világos lépték segítségével.

fehér

Ez talán a legelterjedtebb és legsikeresebb szín a fürdőszobában. Ideális mind önmagában, mind más árnyalatokkal való szövetségben. A dekorációban kissé hígított hangokat használhat: tejszerű, krém vagy gyöngy.

szürke

A monokróm fém egyszerűség a legjobb választás a karcsú dizájn számára. A fehér kerámiák, a tükrök, az átlátszó válaszfalak mellett a szürke szín szokatlan és nagyon modern lesz. Ebbe a nyugodt tartományba még egy különféle mintákkal ellátott patchwork csempe is megfelelő. A krómozott szerelvények a szürke szépségét is hangsúlyozzák: daruk, bútorok fogantyúi, keretek és mennyezeti lámpák.

kék

A fürdőszoba a víz eleméhez tartozik, a kék és a kék pedig a natív színek. A kék színű fürdőszoba belseje a hegyi tó frissessége, a tenger rejtélyes mélysége vagy a tavasz forró napja. Ez a szín egy kis helyiséget könnyebbé és kiterjedtvé fogja tenni. Ezenkívül nyugtatja az idegeket, és enyhíti a fáradtságot.

zöld

A természet frissítő színe tökéletes a 3 nm-es fürdőszobák díszítésére. Kívánatos hangsúlyozni a zöld sápadt árnyalatokat telített növényi mintákkal, barna vagy szürke árnyalattal. Zöld, márvány, kezeletlen kővel, rézzel, agyaggal kombinálva a fa jobban néz ki, mint a fehér fényes kerámiák.

bézs

A kis fürdőszoba belsejében egy semleges, enyhén meleg cappuccino árnyalat vonzza mindazokat, akik otthonos kényelmet és hagyományt szeretnek. Arany részletek tökéletesen kiemelkednek a háttérben. Gyönyörűen bézs színű lehet sötétbarna, karamell és krémszínű színekkel kiegészítve.

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a javítás hosszabb ideig új és esztétikailag kellemes maradjon, nagyon fontos, hogy kiváló minőségű finomanyagokat válasszunk. A fürdőszobában olyan bevonatoknak kell lenniük, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak, valamint a gyakori hőmérsékletváltozásoknak.

A fürdőben történő gyors nedvesítésnek köszönhetően teljesen ellenjavallt laminált, fapadló és textilszőnyegek használata. Kerámia burkolólapok (monokróm, patchwork, sakk, 10x10, 15x15 cm, négyzet vagy hatszög), kerámia gránit, mesterséges kő alkalmas erre a szobára.

Az avantgárd fog kinézni és az önterülő padló - átlátszó, apró figurákkal, halakkal, kicsi kavicsokkal; a tengeri hab vagy a víz hullámzás hatására.

falak

A legegyszerűbb megoldás a falak befejezéséhez a fürdőszobában 3 négyzetméter. festés. Ez vízhatlan kompozíciókkal (akril, latex, szilikon festékek) végezhető az alapozott akapánszokon, üvegszálakon és a tetőtéri stílusban - közvetlenül a téglafalon. Gyakran használt mosható vinil háttérkép, de mindig sima felületen.

A falakat műanyag panelekkel is átfúrhatja, mesterséges kővel vagy csempével. A befejező kerámiának alacsony színű, közepes méretű vagy kis mozaiknak kell lennie ugyanabban a színsémában. A varratokat láthatatlanná kell tenni. Világos kontraszt minták, szegélyek, vízszintes és függőleges vonalak megfelelőek lesznek. Jobb, ha megtagadja a sötét színek faldíszek javára könnyű, ragyogó, pasztell vagy természetes is.

mennyezet

A legsikeresebb mennyezeti lehetőség egy kis fürdőszoba 3 négyzetméter. - tükörfólia könnyű (fehér) színű. Azonban ez is alkalmas festés, ragasztás üvegszálas vagy vinil iparvágány.

Hihetetlenül gyönyörű lesz az áttetsző üvegtető fényes festett üveg rajzokkal.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Az illatos gyertyákkal és habokkal pihentető gyógykezelések csodálói soha nem adják fel a tágas fürdőt. De ez nem feltétlenül szükséges - ha egy szögletes, tiszta négyszögletes alakot vagy egy csepp alakú konnektort vesz fel, könnyen beilleszthető egy 3 nm-es helyiségbe.

A zuhanytálca elengedhetetlen az aktív, aktív emberek számára. Csekély helyet foglal el, vizet takarít meg, és a partíciók megbízhatóan védik a külső teret a fröcsköléstől.

De van egy harmadik kompromisszumos lehetőség - egy tágas, tágas tálca zuhanyzója, amelyben gyerekeket fürödhet, és akár sit-down jacuzzit is használhat.

Bútorok, felszerelések és kiegészítők elhelyezése

Mosogató és WC

Ideális megoldás a helytakarékos megtakarítás érdekében - az éjjeliszekrény felső részében vagy a lámpafedélzeten szerelhető felső szintek. Az alakzatnak téglalap alakúnak, ovalnak (klasszikus szappancsészében) vagy enyhén lekerekített sarkon kell lennie. A felfüggesztett mosogató könnyen illeszkedik a fürdő keskeny része fölé.

Maga a WC nem fog sok helyet foglalni, ha minimálisra csökkenti vagy eltakarja a falon lévő WC-tartályt. Ehhez tökéletes gipszkarton rés vagy a szekrény alja. Vannak még sarokkompaktok is.

Mosógép

A mosógép kompakt, modern modellje a pult mosogató alatti szabad rést foglalhat magában; a rejtett tartály fölötti szekrényben; töltse ki a fürdő / zuhanyzó és a fal közötti helyet.

Ezen felül, az eladás megtalálható lógó mosógépek. Az ilyen berendezések nem csak a közvetlen feladatokat látják el, hanem díszítik a belső teret is.

Szekrények és polcok

A kozmetikumok és tisztítószerek befogadására a fürdőszobában 3 négyzetméter. nagyon kívánatos a fürdő oldalsó terét használni. A különféle oldalakon lévő tartályokat bevonó dekoratív panelek rejtett összecsukható polcokká alakíthatók. Így minden edény biztonságosan el lesz rejtve, és úszás közben mindig hozzá fog férni.

A törülközők és egyéb kiegészítők alatt lévő polcokra a falak, valamint a sarkok függőleges helyét maximálisan ki kell igazítani. Ugyanakkor a szekrények kapacitásának nem szabad láthatónak lennie, hogy ne zavarja a kialakítás harmóniáját. Az ajtókat áttetszővé kell tenni, de fényes, fényes vagy tükrös homlokzatokkal.

Világítás a fürdőszobában 3 nm.

Vigyázzon a villamos energiára olyan nedves helyiségben, mint a fürdőszoba. A fényforrásoknak legfeljebb 12 W teljesítményűnek kell lenniük, és a lehető legnagyobb mértékben a zuhany és a csaptelepek között kell lenniük.

Nem kívánatos különböző felfüggesztett csillárokat használni a belső térben, de a mennyezetre szerelt spotlámpák nagyon megfelelőek lesznek itt. A LED-szalagok gyönyörű gradiens színnel ötvözik a romantikus hangulatot.

Fotógaléria

Az alábbiakban olyan fotók válogatott, ahol láthatjuk a 3 fős M. területű kis fürdőszobák belsőterét. a különböző tervezési irányokban. Ez segít gyorsan navigálni a színpaletta, az anyagok, a vízvezeték, a bútorok, a dekoráció kiválasztásában, valamint világosan látja, hogyan valósulnak meg ezek vagy más döntések.

Design kombinált fürdőszoba 3 négyzet. m: 53 fotó fürdőszoba WC-vel és mosógéppel

Megpróbálja felszerelni a fürdőszobát és minden szükséges tulajdonságot beilleszteni a három négyzetbe, sokan egyesítik a fürdőszobát a WC-vel. Ez az opció tökéletesen megoldja a problémát a négyzetméter hiányával. A kombinált fürdőszoba pedig a javítás költségvetéses változata.

És minden jó lenne, ha nem lenne az a tény, hogy a partíció lebontásával történő átépítés számos más pontot hordoz magában, beleértve a koordinációt, a fal lebontását, ami eléggé fáradságos. Nem is beszélve arról, hogy az eredetileg kombinált fürdőszobák tulajdonosai figyelemre méltó találékonyságra kényszerülnek, hogy a szobatest minősége ne szenvedjen, és a fürdőszobában minden szükséges tárgyat és tulajdonságot biztonságosan elhelyezhettek.

Ezért próbáljuk kitalálni, mennyire praktikus a kombinált fürdőszoba. Kell kombinálnom a fürdőszobát és a WC-t?

A kombinált csomópontok megjelenésének fő célja már hangzott - a helytakarékosság. A szovjet idők óta ilyen egészségügyi létesítmények léteznek. A "Hruscsov" és egy hálószobás apartmanok - ez a jelenség természetes, és a terület 3 négyzetméter. méter egy fürdőszoba WC-vel - ez a norma. De a luxuslakásokban és apartmanokban szinte nincs szükség a fürdőszoba és a WC összekapcsolására. Csak ritka esetekben - ha jó tervezési ötlet van.

Hogy legyenek? Mégis, kombinálják a fürdőszobát és a WC-t, vagy sem? Nincs egyértelmű válasz, de kiemelve a fő előnyöket és hátrányokat segít megtalálni, és kiválasztani magának a legmegfelelőbb elrendezést.

Kombinált fürdőszoba: az előnyök és hátrányok tanulmányozása

A kombinált fürdőszobai szakértők pozitív aspektusai közül a következőket azonosítják:

 • költségmegtakarítás a javítások és a helyiségek között. Mivel a fürdőszoba és a WC elválasztó falát szétszerelik, a költségvetés jelentősen csökken, mivel a burkolólapok sokkal kevesebbre lesz szükségük. Két ajtó helyett egy;
 • további tér kialakulását, amelyet a szobák egyesítésével kapunk. A megjelent négyzetméterek használhatók például egy zuhanykabin vagy egy mosógép számára;
 • a kommunikáció újratárcsázására és átadására való képesség, amely megkönnyíti a karbantartást, a különleges szolgáltatások bizonyságtételét és a javítást;
 • a tisztítás egyszerűsége, mivel az egyik helyiség sokkal könnyebb a rendezéshez;
 • az a lehetőség, hogy a fürdőszobát tetszés szerint alakítsuk ki, amelyet a szabad hely rovására kapunk, ami a leleményességet és a képzelet elhagyását gátolja.

A varázsló negatív pontjain a következők:

 • a fürdő szerkezetátalakítására vonatkozó hivatalos dokumentumok végrehajtása, amely további költségeket hordoz;
 • a fürdőszoba és a WC korlátozott használata ugyanabban az időben, ha a szobát már az egyik családtag elfoglalta.

Ezért, figyelembe véve a fentieket, megértjük, hogy egy kombinált fürdőszoba nem lesz megfelelő minden házban vagy apartmanban. A WC-k és a fürdőszoba összekapcsolása a legmegfelelőbb a következő helyzetekben:

 • ha Ön egy stúdió apartman tulajdonosa;
 • ha nincs gyermeke, vagy csak egy gyermek;
 • ha a lakás korlátozott;
 • ha a WC kisebb, mint 1,5 m²;
 • ha úgy dönt, hogy hatékonyabban használja a lakóterületet, és érdekes tervezési lehetőségeket kínál a kombinált fürdőszobában.

Van kettő vagy több gyermeked? A fürdőszoba és a WC összevonása megszünteti a ház általános stílusát? A fal elválasztja a két helyiséget? Akkor ne gondoljon a fürdőre. Gondold végig, hogyan kell a WC-t és a fürdőszobát külön felszerelni.

Tudja meg, milyen nehéz a lakberendezés díszítésére 3 nm-es. m: a kis méretű fürdőszobák tervezésével kapcsolatos fotók lehetővé teszik a befejező, a berendezési tárgyak és a színtervező fürdőszobák meghatározását.

Ebben a cikkben feltárhatunk ötleteket egy kisméretű kád kialakítására, amely a Hruscsovban található WC-vel van kombinálva.

Fürdőszoba és toalett design

Tervezési lehetőségek kombinált fürdőszoba területe 3 négyzetméter. m elég. Válassza ki magának a legmegfelelőbbet, ami nem okoz sok nehézséget. Ez mind elrendezésre, elrendezésre és befejező anyagokra vonatkozik.

A legnépszerűbb lehetőség - kombinált zuhanyzós fürdőszoba. Miért éppen ő? Először is ez a lehetőség helyet takarít meg. Másodszor, a funkcionalitás szempontjából a zuhanyzat szinte nem veszíti el a normál fürdőket, mert van egy mélyedése az alapon, ahol könnyedén elfér egy ülő helyzetben. A sarokkád választása a legoptimálisabb: több helyet takarít meg, mint bármely más lehetőség, és lehetővé teszi például egy mosógép elhelyezését.

Töltsön fel ingyenes négyzetmétert a 3 négyzetméteres fürdőszobában. m segít és WC. A vécécsészék jelenlegi modelljeinek nagy része a szoba falához közel helyezkedik el, amely különböző egészségügyi berendezéseket kínál.

A lakkozás az egyik legfontosabb eleme a WC-vel ellátott fürdőszoba felújításának. Leggyakrabban csempe befejezéséhez. Ez az anyag vízálló és viszonylag megfizethető az átlagos lakos számára. A választás megállítható egy kő, fa vagy akár márvány.

Ami a fát illeti, a kombinált fürdőszobában egy speciálisan elkészített anyagot használjon, amely nem fél a magas páratartalmától és a hőmérséklettől. Több réteg lakk és előzetesen impregnált fa egy vízálló kompozíció teszi a fa egy teljesen értékes anyag használható ilyen helyiségben.

A fal világos háttérére alkalmazott színes blotting segít a terem bővítésében is. További térfogat kombinált fürdőszoba ad egy nagy tükör. Jön a segítség és a világítás. Ha minden rendben van, az eredmények egyszerűen kitűnőek lesznek. A legfontosabb dolog - ne felejtsd el a stílus egységét!

Elrendezési beállítások

Nézzünk 4 különböző elrendezést. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, megkülönböztető tulajdonsága és kis árnyalata.

Kombinált fürdőszoba száma 1

Előnyök: a fürdőszobában minden szükséges egészségügyi berendezés és tárgy található egy személy számára; A zuhany igen nagy.

Hátrányok: nem túl mély zuhany (a legjobb megoldás - 900 mm vagy több); a WC bal és jobb oldalán nagyon kevés hely van.

2. módszer

Előnyök: jó hely a fűtött törülközőtartón; a szobába való belépéskor a WC nem azonnal látható.

Mínuszok: a mosogató és a zuhany közelsége nem hagy sok helyet (különösen a bal oldalon).

3. opció

Előnyök: a mosdó, amely az egyik legszebb a kombinált fürdőszobában, mindig látható. Ez pozitív hatással van a szobába lépő emberek benyomásaira.

Hátrányok: nem túl kényelmes elrendezése törölköző - az egyetlen elfogadható hely. Valószínű, hogy a törölköző gyakran érintkezik és dobja a padlót.

A módszer száma 4

Előnyök: a szoba tágas, különösen a szoba bejáratánál, a fűtött törölközőt kényelmesen elhelyezni. A wc-nál és a mosdókagyló közelében lévő zuhanyfülke falán további polcokat helyezhet el különböző higiéniai cikkekhez. Ha zuhanyozni készül, akkor feltétlenül vegye fel az ilyen polcok jelenlétét.

Hátrányok: a zuhanyajtók nem nyithatók meg kényelmesen, mivel blokkolva vannak. Valószínűleg a zuhany középső részét fogja használni.

Kínálunk egy videót, amellyel számos további elrendezést lehet választani. 34 ötlet a kombinált fürdőszoba regisztrálására a figyelmedbe:

Ma bemutattuk Önt a 3 négyzetméteres, kombinált fürdőszobának számos érdekes elrendezésére. méter, mérlegelte az összes előnyét és hátrányait a design és a megállapodás egy mosógép, fotókat és videókat nézett a témában.

Reméljük, hogy ezek az ötletek nem csak Ön számára érdekesek, hanem nagyon hasznosak otthonuk javítása során is.

Olvassa el, hogyan és hogyan lehet választani egy tükrös szekrényt a fürdőszobában: áttekintést a fő típusokról és lehetőségekről a jellemzőkkel és példákkal.

Itt láthatja a félköríves fürdők fotóját.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. - A kényelem megőrzésének módja 83 képen

Sokan álmodnak egy tágas fürdőszobáról, ahol a modern dizájn minden módját felhasználhatja, de a régi házak legtöbb házának valódi mérete sajnos nem több, mint 3 négyzetméter. m. Érdemes kétségbe esni ebben a helyzetben?

Ebben a cikkben, akkor meghívták az anyag, megismerve, hogy képes lesz átalakítani a meglévő fürdőszoba 3 négyzetméter. m. egy stílusos és funkcionális szobában, amely megfelel a modern ember minden igényének.

A vizuális felfogáshoz ez az anyag a fürdőszoba kialakításának három négyzetméteres képét mutatja be. m, melynek köszönhetően képes lesz látni a design-művészet vezető mestereinek a népszerű design ötleteket.

Az alapvető szabályok a tervezés a fürdőszoba 3 négyzet. m

A hangulatos légkör kialakítása a fürdőszobában 3 négyzetméter. m, ahol mindent a legkisebb részletességgel átgondolnak, a fürdőszobának minden centiméterét a lehető legnagyobb mértékben használják, miközben mindenképpen modern megjelenést és funkcionalitást igényel, az alábbi alapvető szabályokat kell betartani.

Bármelyik terület megszervezésének el kell kezdődnie egy projektvel, vagy legalábbis egy papírra rajzolt vázlattal, amely lehetővé teszi a fürdőszoba tervezésének és elrendezésének hibáinak elkerülését.

A projekt lehetővé teszi, hogy meghatározza a szükséges anyagok mennyiségét, valamint készen álljon a szoba jövőbeli belsejére.

A vázlat lehetővé teszi, hogy átgondolja gondolatait egy szakember számára, aki papíron készült vázlat alapján valódi tervezési projektet fejleszt ki. Vagy ha vázlatot mutat be egy boltban, az értékesítési asszisztens kiválasztja a megfelelő anyagokat.

A kis helyiségekben a fény nagyon fontos paraméter, így a fény megszervezésének kérdését minden felelősséggel kell megközelíteni.

A megvilágítás befolyásolja a térfogat érzékelését, így a világosabb a 3 négyzetméteres fürdőszoba. m. világít, annál tágasabb lesz.

Gyakran a kis méretű helyiségekben a tervezők a "tükör" módszerét használják, ez a módszer lehetővé teszi, hogy tükrözze a fényt a tükörfelületeken.

Telepítse a tükör több lámpa a fürdőszobában lesz a legjobb lehetőség, ráadásul lehet szabályozni a megvilágítás a szobában.

A 3 négyzetméteres fürdőszobában. javasoljuk világos színt használni, de nem tiszta fehéret, mert a kórházhoz kapcsolódni fog.

Szintén nem ajánlott telített színekkel kísérletezni, mivel a színek harmonikus kombinációjával kapcsolatos készségekre van szükség, amelyeket a professzionális tervezők egy vagy másik bútor aláhúzására vagy kifejtésére használnak.

Annak érdekében, hogy optimalizálni lehessen a helyet, jobb, ha teljesen lemond a bútorokról ebben a teremben, korlátozva a kis nyitott polcokat a piperecikkekre.

Minden berendezést kompakt kivitelben kell kiválasztani, ez nemcsak a már kis helyet takarja meg, hanem a szükséges funkcionalitást is biztosítja a fürdőszobának 3 négyzetméter. m.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

A fürdőszoba elkülönített elhelyezése esetén egy klasszikus téglalap alakú fürdőt használhat, amelyben az átlagos magasságú személy kényelmesen érezheti magát. Ugyanakkor egy kompakt mosógépet és egy kis mosogatót is elhelyezhet a fürdőszobában.

Kombinált lehetőség esetén tanácsos a négyszögletes fürdőt sarokkáddal lecserélni, vagy zuhanycsészét felszerelni, ezáltal némi helyet takarít meg.

De egy zuhanyzó vagy kád előnyeiről beszélve elmondhatjuk, hogy ebben a kérdésben a személyes preferenciákra kell támaszkodnia. Valaki kedveli a vízkezelést, illatos fürdőben fekszik, és valaki elég kontrasztos zuhanyzóval vagy masszázzsal rendelkezik vízsugarak alatt.

A lakberendezési útmutató

Egyszobás, kis méretű apartmanok, Hruscsov házak - az elsődleges és a másodlagos piacon minden ilyen lakóépület igénye miatt hozzáférhetőségük miatt, de a lakóknak nem tudnak magasabb szintű kényelmet kínálni. Tehát a fürdőszobák körülbelül három négyzetméternyi területet foglalnak el - és ez egy ilyen helyiségnek meglehetősen nehéz, ugyanakkor az esztétika és a kényelem megőrzése.

3 négyzetméteres fürdőszoba tervezése. m.

A kis méretű fürdőszobában lévő bútorok és készülékek elhelyezésének megtervezéséhez használnia kell a program-megjelenítőt vagy rajzoljon egy elrendezést papírra méretezésre. A tervezés során vegye figyelembe az összes geometriai méretet, résszel és kidudorodással a falakon és a padlón. Ne felejtsük el az ajtó megfelelő helyét - az ajtólapot nem szabad kinyitni, és szükség esetén cserélhető szerkezettel.

Szabályok a kis fürdőszoba javítására

Vízvezeték kiválasztása

Talán álmodott, hogy a saját lakásában biztosan egy tágas hidromasszázs kád van? Egy kis fürdőszoba nem ok arra, hogy megtagadja a kényelmes jacuzzit, de ne feledje, hogy el kell hagynia egy mosogatót és egy mosógépet, padlószekrényt. Talán egy tágas fürdő a sarkon van egy hely egy mosodai kosár számára, és a falon egy tükrözött homlokzatú szekrényhez, de ez a lehetőség vége.

Ezért leggyakrabban a másik irányba megy - a fürdőt, mint a legkényesebb vízvezeték-szerelvényt, egy tusolófülké váltja fel. Sőt, jobb, ha nem vesz egy kész palettát, mivel ez is nehézkes lesz, de kissé felemeli a padlót, a padlót a padló alá helyezi, hogy leeresztse a vizet, helyesen szerelje fel a lefolyót és zárja be ezt a helyet áttetsző üvegből vagy műanyagból készült könnyű ajtókkal. Az ilyen zuhany szinte nem megy végbe, de nem fosztja meg napi higiéniai eljárásait a kényelemtől. A zuhanyméret szabványos mérete 800x800 vagy 800x1000 mm.

Van egy változata egy 1,2 méter hosszú ülőgarnitúrával is, ami szintén választható válaszfalakkal.

A fürdőszobában mosdó is szükséges. Az optimális forma egy tulipán vagy egy éjjeliszekrény, amelyben egy mosogató van beágyazva. Jobb, ha azt közvetlenül a fürdőszobába helyezzük, úgyhogy egy keverő két készülékhez működik, vagy a WC közelében, ha a zuhanyzó a szobában van.

Helyezze a technikát

A modern gyártók gondoskodnak a kis lakások tulajdonosairól, keskeny mosógépekkel vagy függőleges terhelésű modellekkel, valamint vízszintes elrendezésű vízmelegítőkkel. De elutasíthatja a helyet a háztartási gépek kis fürdőszobájában, ha ki lehet venni a folyosóra vagy a konyhába.

Ha zuhanyozót építesz, akkor a szomszédjával mosogatógépet is behelyezhetsz. A függőleges terhelésű modellek kompaktabbnak tűnnek, és vízszintesen egy asztallapra fedhetik le a tetejét, és egy többfunkciós polcra fordítják. Az adott opció kiválasztása attól függ, hogy van-e helye a fürdőszobában az ajtó kinyitásához.

Ami a fűtőkészülékeket illeti, a mérsékelt méretű fürdőszobában megtagadják a fűtőtestek fűtését, és kényelmes és kompakt törölközőmelegítőkkel helyettesítik őket. Ezek sík vagy csövesek lehetnek, és gyakran rozsdamentes acélból vagy krómozott fémből készülnek.

Tanács. Nem szabad választani egy fűtött törölközőtartót összetett kialakítással - minden olyan kiemelkedés, amely túlzottan felhívja a figyelmet a falakra, vizuálisan kisebbre teszi a szobát, mint valójában.

Bútorokat telepítünk

A kis méretű fürdőszobában gyakorlatilag nincs hely a bútorok számára. De itt polcokra és szekrényekre van szükség, mert különböző háztartási vegyi anyagokat, kozmetikumokat és egyéb apró tárgyakat tárolnak. Számos lehetőség van:

 • az egyik sarkon egy keskeny ceruza tok létrehozására, amely az egész területet padlóról mennyezetre helyezi;
 • használjon moduláris bútorokat - egy éjjeliszekrényt a mosogató alá és egy tükörrel ellátott fali szekrényt;
 • sarokszekrények;
 • magas nyitott polc;
 • nyitott üvegpolcok, amelyek vizuálisan nem zavarják a helyet.

Világítási árnyalatok

A megfelelően megválasztott világítás egy kis fürdőszobában nagyszerű módja a tágasság érzésének, legalábbis vizuálisan. Ehhez el kell hagynia a központi lógó csillárokat és a csatolópont fényeit, amelyek diffúz fényt bocsátanak ki a fej szintjén

Egyetlen lámpát is elhelyezhet az oldalán, ha egy olyan típust választ ki, amely egy lemez alakjában van. Azonban nem szabad elfelejteni a spotlámpákat - azokat a tükör felett kell elhelyezni, vagy körülötte, ami biztosítja a higiéniai eljárások kényelmét és vizuálisan növeli a helyiség területét.

A befejező anyagok és formatervezés

A kis fürdőszobába tartozó hagyományos anyagok csempék vagy műanyag panelek, és a legkülönfélébb világos színeket választják. Kiválaszthatja a fehér csempe vagy bármely pasztell árnyalat fényes felületét - jól tükrözik a fényt, és így hozzájárulnak a tér terjeszkedéséhez.

Tanács. Fehér, világosszürke, bézs árnyalatok, fényes felületek nehezen tisztíthatóak, mivel minden szennyeződés és vízfolt látható rájuk.

A lila, a rózsaszín és az olajbogyó gyakorlatiasabbnak tűnik, de el kell kerülni a túl világos vagy sötét árnyalatokat. Mint a minta, a fürdőszoba területe három négyzetméter. méter, kis méretű alak vagy függőleges csíkok megengedettek, de célszerű a nagy ékezeteket elutasítani. De a díszítőelemek világosak lehetnek, de közepes méretűek - ezek mindenféle szőnyegek, alátétek, szappanadagolók, folyékony szappanadagolók és így tovább.

Érdekes módja annak, hogy díszítse a fürdőszobát nevezhető a tükör homlokzatok csempék vagy tükrök a homlokzatok szekrények (és mind felfüggesztett és a szabadtéri).

A fejlesztés, mint a fürdőszoba méretének növelése

Ha az a lehetőség, hogy az összes szükséges felszerelést, bútorokat és még egy kádat egy 3 négyzetméteres szobában. Ön nem elégedett a mérővel, akkor egy radikálisabb és hatékonyabb (szemben a vizuális térbeli növekedéssel) módszerhez - átépítéshez.

Jó, ha a fürdőszobát eredetileg külön tervezték. Így felveheti a terület a fürdőszoba 1,5-2,0 négyzetméter. méter, de teljesen ki kell venni egy partíciót, majd egy másikat, és meg kell határoznia a WC-helyet a felszabadított területen. Végül is, nem lehet eltávolítani egy másik helyre, mint egy mosógép.

Tanács. Rendszerint a csatorna a bejáratnál helyezkedik el, ezért a WC-tálat a lehető legközelebb kell a falhoz tolni, hogy legyen hely a folyosóra. A legelmaradottabb megtakarítás a térmegtakarítás szempontjából egy lógó WC. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy a falhoz csatlakozik, és ezen a helyen sűrűnek kell lennie.

Ha eltávolítja a falat a fürdőszoba és a WC között, egy meglehetősen tágas szobát kap, amelyben mosógép, szekrény, kád és mosdó, WC és kazán található. De kényelmesebb elrendezést hozhat létre a falak lebontása nélkül, de csökkenti az ajtót vagy a belső ajtót egy másik helyre mozgatja. Az ajtólap "manipulálásának" köszönhetően a felhasználható terület akár 15% -át is felveheti.

Mindezek az egyszerű ajánlások segítenek még egy ilyen szerény méretű fürdőszobának felszerelésében is.
A következő cikkben megvizsgáljuk a 4 négyzetméteres fürdőszoba tervezésének lehetőségeit.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. A legjobb fotók a projektek, hogy szereted

Fürdőszoba tervezés 3 nm. Természetes tisztaság

A fürdőszoba főbb tulajdonságai az egyszerűség, mindenki számára hozzáférhetőek. Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. csak természetes anyagokból áll, vagy inkább kiváló minőségű utánzásból áll. A falak és a padló egy részét fából faragták, ami nagyon pontosan átadja a fa vágásának legkisebb átmeneteit - sok barna árnyalat. A többi falhoz könnyű márványozott csempe került megválasztásra.

A bútorok és a tárgyak minden formája nagyon egyszerű, mert nem szabad elvonniuk az embert a szépség szemléltetésétől. A zuhanytálca üvegburkolatának köszönhetően a fürdőszoba-to-toalett design stílusában skandináv stílusban állítható.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter WC-vel. Elegáns és szigorú

A 3 négyzetméteres fürdőszobában ez a belsőépítészet nehéz elhízni a kis területen, hiszen mindenre szüksége van az embernek higiéniai eljárások elvégzésére: egy tágas zuhanytálca kézi zuhanyzóval, WC-vel, mosdókagylóval és még egy teljes magasságú szekrénnyel. By the way, a mosogató nagyon szokatlannak tűnik - az asztalon álló pot alakjában, ami egyszerre meglepő és lenyűgöző. A több rekeszes fűtött törölközőtartó nagyszámú háztartás vagy vendég lehetőségéről beszél.

Design projekt fürdőszoba 3 méter. fénykép

A színséma két színből áll - fehér és barna, és az első domináns. Készek és a padló, és az összes fal. A tervezők barna színnel csak a zuhanyzónát, valamint a szekrény és az asztallap homlokzatát hangsúlyozták.

Fürdőszoba 3 m2 mosógéppel és vízmelegítővel. Florisztikai városformátum

Készítsen egy kiváló minőségű fürdőszobai tervet 3 négyzetméterre. nagyon nehéz a mosógép, mivel egy kis terület lefaragja a dekorátor néhány képességeit. Ebben az esetben a tervezők minden lehetőséget felhasználtak arra, hogy vizuálisan enyhítsék a helyiséget a talapzat és a WC alapzatának felfüggesztett szerkezetében. Még a fülke a falon is tökéletesen használt volt, egy mosógépet és egy kazánt helyezett be felülről.

Fotó egy mosogatós fürdőszobával

Komplikálja a teljes design a fürdőszobában volt köszönhetően befejező anyagok. A klasszikus, meleg, tejszerű és összetett, fehérített, olajbogyó színt használták, amely a fal mentén két szalag formájában fut. A fürdőkád virágcsíkjaival és dekoratív csempeivel tökéletesen élénkíti az egész szobát.

Modern fürdőszoba 3 négyzet. m. A megszorítás az egyszerűség szerelmeseinek

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. a WC-vel, a modern emberek, akik nem találnak időt pihenni a vízzel kapcsolatos eljárások értékelni fogják a menetrend. Minden tökéletes és szigorú. Klasszikus zuhanytálca üvegkerettel, lógó WC, mosdó, kerek tükör, fűtött törölközőtartó. Elmondható, hogy az általános stílus kissé olyan, mint egy hotel, ahol az üzleti vezetők maradnak, de kétségtelen, hogy egy ilyen kis és aszketikus fürdőszoba időt takarít meg a tulajdonosának.

Fotók a fürdőszoba WC-vel. fénykép

Az alapanyagok színsémáját egyszerűen - fehér és wenge - választották ki. Annak érdekében, hogy a szobát a dinamikának adják, a tervezők egy hullám formájú textíliát választottak.

Stílus - a formában. Belsőépítészet fürdőszoba 3 négyzet. méter

Már az első pillantásra ez a belső tér meglepődik a felhasznált tárgyak formájával. A mosogató úgy néz ki, mint egy nagy padló. Kézi zuhanyzó és futurisztikus. A falra szerelt WC is nagyon funkcionális és hasznos, mert mellette higiénikus zuhanó van.

Az egyszerű és ilyen elegáns szürke szín a padlón itt hígítva a "fa alatt" anyaggal. A fényerőt az egyik falon használt, gazdag fekete csempe hozza létre. Fényes felülete lehetőséget teremt természetes fénypontok létrehozására. Végül egy fekete-fehér mozaik egy kis eklektikusságot hoz, és élénkíti a teljes fürdőszoba kialakítását.

A belső tér rózsaszín fürdőszobával rendelkezik a romantikus természet számára. fénykép

Talán ez a fürdőszoba design 3 négyzetméter. WC nélkül, mint bármelyik hölgy. A tea színe kerámia burkolólapon emelkedett, a palack elülső része és az itt használt szekrény egy része a románcról szól, melynek minden ember életében kell lennie. A műszaki felszerelés, a vízvezeték és a fürdőszobai bútorok szabványosak: téglalap alakú fürdőkádas üvegházzal, a mosogató alá süllyesztett szegélyléc, közepes méretű téglalap alakú tükör, nagyméretű fürdő kiegészítők tárolására szolgáló szekrény. Gyönyörű virágos nyomatokat használnak itt nagyon ritkán és finoman, hogy a belső tér ne legyen túl motley és ízléstelen.

Fürdőszoba 3 nm WC nélkül. fénykép

Modern design 3 méteres fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel. Fehér - nem jelenti azt, hogy unalmas

A fürdő fehér ragyogása sztrájkolhat a szívében. Ez a design egy kisméretű fürdő 3 nm-es. legalább egy objektumból és egy színes - fehérből áll. A statikus trópusi öntözéssel ellátott zuhanytálcák tisztító és álmodozó helyekké válhatnak. A WC-vel történő felfüggesztés nagyon egyszerű és stílusos.

A tervezők sok helyet különítettek el a mosdószekrényhez - egy egész falhoz. A nagy teljes tükör tükrözi a szín tisztaságát és tömörségét. A szerencsétlen csokor a tabletta sarkában enyhén hígítja ezt a tisztaságot. A emeletes mennyezetnek köszönhetően sikerült egyesíteni a világítást.

Modern fürdőszoba tégla burkolattal. A szépség a tégla textúra

Az itt használt kerámia cserép téglaformája nagyon elegánsnak tűnik. A tervezők klasszikus, fehér matt cserépet választottak, és a zuhanytálcában a gazdag kék mintákkal hígították. Ez a technika hozzájárul az ébredéshez, mintha láthatatlan pontokat aktiválna az emberi agyban.

A palettával ellentétes zónában van egy lógó WC és egy mosogató. Meglepő módon a tervezők teljesen elhagyták a szekrényt vagy legalábbis a munkalapokat, amelyeknek köszönhetően a tér szilárd és szabad volt, és a 3 nm-es fürdőszoba. miközben nem veszítette el a funkcionalitását. A falakon lévő kis polcok csak a leginkább szükségesek.

Európai stílust a legjobb teljesítményben. Fürdőszoba 3 nm. fénykép

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. a WC-vel testesíti meg az európai fogyasztó alapvető kívánságait. Minden a lehető legegyszerűbb, a felhasznált formák tömörek, nincsenek rajta. A fülke a falban tökéletes volt ahhoz, hogy ott helyezze el a zuhanytálcát. A modern trópusi öntözés emlékeztet a forró üdülőhelyekre, és az üveg kerítés nem zavarja a fény behatolását.

A fürdőszoba másik részét WC-vel és egy mosdóval ellátott szekrény foglalja el. A WC kialakítása - egy modern felfüggesztés. A szekrény szilárd, padló, polcok, amelyek közül az egyik nyitva van. A tükör nagy, a fal teljes szélessége. A klasszikus fehér és kék színséma a biztonságos használat a fürdőszobában.

A 3 nm-es fürdőszoba mosogatógép kialakítása. Eklektikus modern formában

A fürdőszobai tervezők fő hangsúlyt fektetnek a falakra. Az eklektikus színek emlékeztetnek különböző nemzetek díszítő díszítésére, és ez az ő különleges bája. Ezt a cserépet a fürdő teljes falán használták.

Fotó fürdőszoba mosógéppel és WC-vel

Sajnos, ez a fürdőszoba design 3 négyzetméter. egy mosógép nem tudott elkülönített mosdót elhelyezni, ezért szükség esetén a fürdőszobai felszerelést kell használni a fürdőben. A mosógép fölé helyezett polcokat lógtak. A homlokzat színsémája pontosan megismétli a csempe árnyalatait a falon. A világos-dió háttér itt teremtette a fény porlasztását, mint eső után, de a tervezők úgy döntöttek, hogy tejfehér csempével hígítják.

Luxus design megoldás kis fürdőszobához. fénykép

Még a kis fürdő kialakítása is 3 m². meg kell viselnie a biztonsági üzenetet. Itt a luxus a fő belső motívum kialakításává vált. A fürdő egyszerű, tömör formáit, a szekrényt, a szekrényt és a WC-tálat a homlokzatok bonyolítják. A fiókban és a szekrényben lévő fiókajtók a klasszikus angol stílusban készülnek, és ezt megkönnyítette a panelek és a marókeret bevonása. Még az ajtó is ugyanabban a stílusban készül.

Arany mozaik egy másik technika, amely lehetővé teszi, hogy egy luxus belső tér. Itt használják a falakon, a felső részen, és a fal alján is egy határt rajzol. A spotlámpák fénye egyre hangsúlyosabbá válik, és számos modulációval gazdagabb.

Keleti vagy etnikai? A fürdőszoba belseje, amit szeret

E szerint a képen fürdőszoba 3 nm. Nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen hangulatot terveztek a belső tér létrehozásakor. A falra és a padlólapra nyomtatható a keleti és afrikai, vagy akár arab kultúrával azonosítható. A hatás fokozása érdekében a díszítő burkolólapokat egy panel vagy szőnyeg formájára helyezzük, vagyis egy semleges csemegekukorica csokoládéval vannak keretezve.

A fürdő két hosszú falával az éjjeliszekrény a mosdóval és a fürdővel volt elfoglalva. A WC a szoba legtávolabbi részén található. Kiemeltük a tervezõket és a világítást. Itt van kombinálva. A fő világítás - reflektorok a mennyezeten. További mozgatható lámpák vannak felszerelve a fal mentén egy mosdóval és egy nagy tükörrel. A tervezésüknek köszönhetően önállóan telepítheti és szabályozhatja a világosság fényességi fokát egy bizonyos területen.

Homokdűnék és vízelem. Fürdőszoba kép

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. mint a homok, a sivatag és a forró nap szerelmesei. Homokszínek itt mindenben - a befejező anyagokban, a ház homlokzatán és még a mosógép esetében is khaki színű fémből készülnek. Egy kis szobában sikerült mindent elhelyezni, amire szükségünk volt - fürdő, mosdó és mosógép talapzat. A mosógép felett kényelmesen nyitott polcok találhatók.

A térfogat csempe a fürdőszobában 3 négyzetméter. fénykép

Az összes vízvezeték stílusa - a lehető legegyszerűbb, nem csillogó. A beltéri dinamikát kerámia burkolólapok határozzák meg, hullámformában. Fényes felületük tükrözi a fény visszaverődését, és segít a kényelem és a melegség kellemes légkörének kialakításában.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter zuhanyzóval és mosógéppel. A funkcionalitás csúcsminőségű

A 3 méteres fürdőszoba befogadhatja a teljes körű vízvezeték-szerelvényt és a higiéniai eljárások elvégzéséhez szükséges bútorokat. Itt a tervezők nemcsak zuhanytálcát, mosogatóval és WC-vel ellátott szekrényt, hanem mosógépet, valamint fali szekrényt is beültethettek. Az összes elem kényelmes elhelyezkedése nem csökkentette a vizuális területet.

A helyes döntés a könnyű árnyalatú kerámia burkolólapok - homokos, könnyű dió. Úgy tűnik, hogy a fal alján lévő átlós elrendezés szétnyomja a helyet. A falak felső részére egy mozaikot választottak. Kombinált világítás - fényszórók a mennyezeten és hosszúkás LED lámpa a tükör felett.

Belsőépítészet fürdőszoba 3 négyzet. m. Nosztalgia a mediterrán országok számára

A patchwork csempézett mintázat nagyon népszerű Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és még Franciaország déli részén is, és a tervezők úgy döntöttek, hogy megismétlik itt, a padlón és az egyik falon. A fennmaradó falak díszítetlen, csillogó, világos barack színű csempe. Ez a fürdőszobai belsőépítészet 3 négyzetméter. nem telített tételekkel. Első pillantásra csak egy mosdóval és egy nagy zuhanytálcával rendelkező talapzat látható, amely méretének nevezhető fürdőszobának.

A tál alakjában lévő mosdó eco-stílusban rejlik. Így a tervezők hangsúlyozni szeretnék a maximális természetesség, a természet iránti vágyat. A nagy kézi trópusi öntözés nagyon kényelmes, és egzotikusnak tűnik.

Fürdőszoba kialakítása 3 m2 - hogyan lehet funkcionális és esztétikus belső tér kialakítása

Nagyon nehéz egy funkcionális, modern és eredeti fürdőszobai belső tér kialakítása professzionális tervező segítségével. Ez a feladat szinte lehetetlen, ha a terület, amelyre szükség van egy zuhanyzó vagy kád, WC, mosogató és mosógép számára, nem haladja meg a 3 négyzetmétert.

Azonban egy ilyen szerény méretű szoba tágasnak és világosnak tűnhet, ha követni fogja az egyszerű befejezési szabályokat, így vizuálisan bővítheti a teret. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megtervezni a 3 négyzetméteres kombinált fürdőszoba kialakítását. m.

A szoba geometriájának jellemzői

Ha felsorolja a 3 négyzetméteres fürdőszobával felszerelt felszerelést. méter nem tűnik elég nagy terület erre a vállalkozásra. Egy ilyen kis méretű fürdőszobát jól ki kell gondolni, hogy a szabad terület minden centitétét racionálisan használják. A kialakítás során figyelembe kell venni a helyiség geometriájának sajátosságait:

 • A fürdőszobában kialakított helyiségnek négyzet alakra kell törekednie, mivel ez a geometria lehetővé teszi háztartási készülékek, szaniterek és bútorok legegyszerűbb módon történő elrendezését anélkül, hogy a zsúfoltság hatása lenne.

Figyelj! A standard lakások fürdőszobájában történő tervezés általában normál, mivel a csatornahálózat és a vízvezetékek elhelyezkedése miatt nagyon nehéz megváltoztatni. Ezen túlmenően, a szerkezeti változtatások elvégzéséhez a fürdőszobában szükség van az ellenőrző hatóság engedélyére.

Színes megoldások

A fürdőszoba legnagyobb területe a falak, a mennyezet és a padló díszítése, így a szoba vizuális érzékelése a színük megválasztásától függ. Leggyakrabban nedvességálló anyagokat, például kerámia burkolólapokat vagy műanyag paneleket használnak a burkolat felületekhez a fürdőszobában. 3 négyzetméteres tervezésű fürdőszoba kialakítása. m, fontos a megfelelő színek kiválasztása:

 1. A fürdőszobában lévő falakkal szemben a legjobb megoldás egy klasszikus fehér és bézs színű, valamint minden meleg, pasztell árnyalat, amely vizuálisan tágasabb és könnyebbé teszi a szobát.
 2. A fürdőszobai burkolólapoknak két vagy három árnyalatú sötétebbnek kell lenniük, mint a falburkolat, ez a színséma mélységet és térfogatot hoz a szobába.

Ne feledje, hogy a felület matt vagy domborított felület - nem a legjobb lehetőség a sötét vagy kis terek. De a fényes, monokróm felület egy kerámia csempe vagy műanyag, jól fényvisszaverő fény, hogy az ellenkező hatást, teszi a tér nyitott, világos, tágas.

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Döntse el, mi lesz a tervezése a fürdőszobában, amelynek területe 3 négyzetméter. m, a háztulajdonosok gyakran azt gondolják, mi a legjobb egy ilyen kis szobához - zuhanyzó vagy kád? A kérdésre adott válasz a tulajdonosok ízléseitől és a család szükségleteitől függ. A tervezők tapasztalata azt sugallja, hogy még 3 négyzetméteren is egy kompakt tartályt lehet mosni. A vízvezeték-választás során az alábbi ajánlásokat kell követnie:

 • Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobába zuhanyt helyez, akkor válasszon csúcsminőségű, modern modelleket tömör, matt üvegezéssel, amely minden szükséges funkcióval rendelkezik. Egy jó négyzetméteres kifutású lesz egy mélytengeri kabin, amelyet sitzfürdőként lehet használni.

A WC-vel kombinált fürdőszobai tervezők ajánlják a fürdőkádak, zuhanykabinok, mosdókagylók sarokmodelljeinek kiválasztását, mivel ezek kevesebb helyet foglalnak el, és lehetővé teszik az otthoni készülékek vagy mosodai kosár elhelyezésének szögét, miközben nagyobb kényelmet biztosítanak.

Mosdó és mosogató

Ha egy 3 négyzetméteres, mosdó nélküli fürdőszobában többé-kevésbé szabadon elhelyezni a szükséges vízvezetékeket és berendezéseket, de leggyakrabban a standard apartmanokban van egy kombinált fürdőszoba. A helytakarékos helyek kiválasztásakor a kis helyiségekhez tartozó vízvezeték-szerelvények kiválasztásához kövesse ezeket a szabályokat:

 1. Kis fürdőszobák felszereléséhez jobb, ha a vécécsészek kompakt modelljeit, és még jobb felfüggesztett modelleket használnak. A WC-k felszerelésére szolgáló berendezések lehetővé teszik, hogy a helyiségben szabad helyet takarítsunk meg egy keskenyebb és laposabb kifolyó tartály kárára. Ezenkívül a vízvezeték-szerelés ezen módszere segít elrejteni az összes kommunikációt egy gipszkarton dobozban.

Fontos! A vízvezeték és bútorok szűk helyeken történő elhelyezésének fő elve a minimalizmus. Tehát a 3 négyzetméteres fürdőszobában a formatervezés nem tűnik túlterheltnek a részletekkel, nem lenne semmi fölösleges benne.

A befejező technológia

A szoba, annak ellenére, hogy a nagy területet szűknek, sötétnek és zsúfoltnak látja, ha rossz technikát választ a kerámia burkolólapokat a padlóra vagy a falra. A helyiség vizuális érzékelését befolyásolja a lefektetés iránya, az elemek mérete és alakja. A csempe 4 módon hajtható végre:

 • Egy egyszerű soros módszer a tasakokat egyenletes sorokban helyezi el, ellentételezés nélkül. Vizuálisan kisimítja a szobát, és a felszín szabálytalanságaira is felhívja a figyelmet.

Fontos! A fürdőszoba kialakítása 3 x 3 négyzetméteres. méter jól illeszkedik egy négyzet alakú csempe kis méretű, a varratok, amelyek között nem haladja meg a 2 mm. Jobb, ha a négyszögletes csempe vízszintesen fekszik, különben a helyiséget magasra és keskenyre teszi.

világítás

Még a 3 méteres fürdőszobában is kiválóan berendezett, és a megfelelő színekben díszített fürdőszoba sötétnek tűnik a szabad hely hiánya miatt. Csak egy jól szervezett világítás lehet a szoba egyéni területeire koncentrálva, könnyedséget és belső belátást biztosítva. A tervezők javasolják, hogy tartsák be a következő elveket, amikor a világítótesteket a fürdőszobába helyezik:

 1. Egy kis fürdőszobában a kompakt mennyezeti lámpák jóak, puha, diffúz fényt adnak.
 2. A fürdőszobában lévő fény színének és színhőmérsékletének a lehető legközelebb kell lennie a természetes világításhoz.
 3. A belső térben a tükröt, a mosogatót vagy a szoba bejáratánál lévő kis reflektorok segítségével lehet ékezeteket készíteni.
 4. A lámpatest-tervezési ötlet kiválasztásánál jobb, ha egy minimalista megközelítéssel ragaszkodnak, mivel a díszes vagy nagyméretű készülékek elhanyagolják magukra a figyelmet, megtörve egy belső képét.

A fürdőszobában történő lámpák megválasztásánál ne felejtsük el a szoba magas páratartalmát, a rövidzárlat elkerülése érdekében jó nedvesség elleni védelemmel rendelkező eszközöket használjunk.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. 80 fénykép, kis és funkcionális elrendezés

Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. m, ez nem ok a frusztrációnak, végül is ez egy szoba, bár kicsi.

Természetesen nem lehet olyan eredményt elérni, amely drasztikusan megváltoztatja a méretét, de még mindig lehetséges a szabad tér növekedése.

A hivatásos belsőépítészettel foglalkozó vállalatok hosszú ideje sikeresen megoldják ezeket a problémákat a fürdőszoba 3 négyzetméteres elrendezésében. m.

Ebben a cikkben meghívják az anyagot, miután megismerkedtünk azzal, amellyel könnyedén létrehozhatunk ebben a teremben, egy olyan kis gyönyörű sarok, amely megfelel egy modern személyiségnek.

Kétségtelenül hatalmas fürdőkádat és jacuzzit kell elhagyni, és ezeknek a tartozékoknak a kompaktabb lehetőségeit figyelik.

A fényképek kiválasztásánál egy 3 négyzetméteres kis fürdőszoba kialakítása látható. m, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbb opciót, különösen az Ön esetében. Érdemes megjegyezni, hogy a bemutatott példák némelyike ​​személyesen is megvalósítható, a szakemberek bevonása és hatalmas költségek nélkül.

A kis szobák tervezésének alapjai

A kívánt eredmény maximalizálása érdekében a fürdőszobában szükséges az összes berendezés, bútor, dekoráció, elektromos berendezés és hasonlók szétszerelése.

Annak érdekében, hogy valamit hozzon létre, a karcolásoktól kezdve kell kezdeni, hiszen ismeretes, hogy egy meglévő változás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, további költségek jelentkezhetnek, és az összes szenvedésed után az eredmény eltérhet a várttól.

Ugyanakkor figyelembe kell venni a felhasznált anyagok állapotát, amelyek ötvözik őket újakkal, mivel a belső téred tartóssága az állapotától függ.

Először is figyelmet kell fordítani a technológiai kommunikáció állapotára (szennyvíz és vízelosztás), ha cserére van szükség.

Mivel általában az elhelyezésük rejtett módszerrel történik, a padló és a falak esetében 100% -ban biztosnak kell lennie állapotukban.

Miután befejeztük a technológiai kommunikációt, a padlóburkolat állapotára figyelni kell, tekintettel arra, hogy ebben a teremben a padlóburkolatra megnövekedett követelmények érvényesülnek.

Annak érdekében, hogy megszüntesse az alatta élő szomszédokkal való esetleges konfliktusokat, a padlónak jó vízszigetelési tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Miután befejezte a durva munkát a padlóval, megkezdheti az elektromos vezetékezést.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a 3 négyzetméteres fürdőszobát. A páratartalom sokkal nagyobb lesz, mint a nagy helyiségekben, így minden, a villamossággal kapcsolatos ebben a szobában 100% -os biztonságot kell biztosítani.

A befejező munkák befejezése után befejeződhet a tervezett karakterek.

A fürdõszobában a nedvesség ellenállóképességû anyagként ajánlott. A fürdőszobák legnépszerűbb anyagai:

 • Kerámia burkolólapok;
 • PVC panelek;
 • Porcelán kőagyag;
 • Mosaic.

Miután eldöntötte a befejeződött anyagok típusát, figyelembe kell vennie a stilisztikai komponenst, mivel 3 négyzetméteren. m, egy színpalettára és egy összetételre van szüksége, amely képessé teszi a növekvő tér vizuális illúzióját.

Számos lehetőség arra, hogy megteremtse a növekvő tér illúzióját

A vezető formatervező szakemberek szerint a térkiemelés lehető legjobb módja a tükörfelületek kialakítása.

Ez különösen igaz a 3 négyzetméteres fürdőszobára. m. A világos színek tükörfelületekkel való kombinációja az illusztrációt legalább 1,5-szer növeli, és ez az eredmény nem kicsi az ilyen helyiségben.

A tükör fürdőszobába történő beszerelésekor figyelembe kell venni, hogy működés közben a megnövekedett páratartalom negatívan befolyásolja a tükör amalgámot, fokozatosan megsemmisítve azt.

Ezért a tükör élettartamának növelése érdekében ajánlott törölni a tükör felületét.

Végül, a kibővített tér érzetének kiegyensúlyozásához segít a világítás megfelelő megszervezésében.

A tükörfelületeken tükröződik, a fényt megtörik, puha, csillogó, mindenfelől ragyogó szobát tölt fel, ami meleg és kényelmes légkört teremt.