Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszoba műanyag panelekkel - elegáns, jó minőségű, olcsó

Műanyag panelek - kényelmes és olcsó megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Nem foglalják el az első helyet az anyagok listáján, amellyel a fürdőszoba falát kipréselnék, de szükség esetén gyors, költséghatékony és stílusosan frissítik a belső teret. Az otthoni kézművesek számára fontos, hogy a fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejeződése nem igényel különleges készségeket, és önmagában is megvalósítható.

A műanyag nem olyan népszerű, mint a cserép, de számos előnye is van. Milyen jó PVC panelek és milyen hátrányai vannak?

Előnyei és hátrányai a műanyag panelek használatához

A műanyag legfőbb előnye az alacsony költség mellett az is praktikus:

 1. Az anyag nedvességálló, és nem válik el, ha vízcseppek esnek rá.
 2. A kiváló minőségű műanyag nem szívódik fel és nem bocsát ki szagokat.
 3. A panelek elengedhetetlenek a távozáskor.
 4. Javítás a fürdőszobában a PVC panelek végzik szó szerint egy nap, amely után a szoba azonnal használható.
 5. A műanyag falszerkezetek beépítésének jellemzői elrejthetik a műszaki kommunikációt mögöttük.
 6. A műanyag változatos kialakítású és a modern stílus belsejében látványos látványt nyújt, alkalmas egy kis fürdőszoba kialakítására.

A hátrányok a következők:

 1. Törékenységét. Erős ütés vagy ütődés éles tárgyakkal repedések vagy lyukakon keresztül fenyeget, és ujjával benyomva könnyen kialakulhatnak a csípőcsúcsok.
 2. A PVC-termékeket aligha nevezhetjük környezetbarátnak, bár a minőségi műanyag nem bocsát ki toxinokat.
 3. A kondenzáció elkerülhetetlen, ha műanyag paneleket használnak a fürdőszobában. Jó szellőzés szükséges, hogy a penész ne jelenjen meg a falakon.

Hogyan válasszunk kiváló minőségű PVC paneleket

Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanod a műanyag panelek vásárlására, az ár. Valóban tartós, tartós és nem jelent egészségügyi veszélyt jelentő termékek nem lehetnek olcsóak.

A paneleknek simanak kell lenniük - hullámok vagy kanyarok nélkül, ép, ép szélűek, különben a tökéletes csukló nem fog működni, és a víz behatol a résbe. Az, hogy a fürdőszobában fenyeget, könnyen kitalálni.

A jó szilárdságú termékeknek legalább 1 cm vastagságúaknak, valamint a merevítők maximális számának kell lenniük.

Ahhoz, hogy befejezze a fürdőszoba műanyag panelek, hogy tetszik a szemet, akkor ki kell értékelni az anyag tervezése. A profiloknak egy tételből kell származniuk, különben néhány másolat színe vagy mintája eltér.

Egy kis helyiségben jobb választani a fénypanelek megkönnyebbülés és textúra nélkül. A fényes műanyag fajták előnyben részesítik a mattot.

Amikor egy tágas fürdőszoba PVC panelekkel befejeződik, alkalmas műanyag profilok, mintás vagy díszítéssel.

Három mód a műanyag panelek beszerelésére

A műanyag fürdő befejeződését háromféle módon lehet elvégezni:

 • Szereljük a dobozt. Ebben az esetben a paneleket fából vagy fém keretből rögzítik tűző vagy rendes körmök segítségével. Kényelmes lehetőség a falak és a vízvezetékek szabálytalanságainak elrejtésére, amelyeket külön dobozba varrtunk. A fürdőszobai tervezés a látható kommunikáció hiányában jelentősen megnyer.
 • Rögzítő szerelvény klyaymer. Ebben az esetben a paneleket "rögzítik" a speciális "zárakkal" ellátott műanyag lécekhez, amelyek lehetővé teszik a berendezés gyors felgyorsítását. Az ilyen kialakítás szétszerelése, ha szükséges, szintén sokkal könnyebb. A váz használata a PVC-panelekbe történő bevitelkor indokolt, ha a helyiségnek nagy területe van. Néhány extra centiméter, az "elfogyasztott" felső lécek nem fognak észrevenni.
 • Ragasztó mód. A panelek közvetlenül a falra vannak rögzítve folyékony körmökön, a felső és az alsó szélek pedig rögzítésre kerülnek. Más típusú ragasztó oldatokat is használnak. Az utasítások általában azt jelzik, hogy egy vagy másik beton keverék alkalmas-e műanyagra. A ragasztás módja energiaigényes, de teljes mértékben igazolható a kis helyiségekben.

Videó: Műanyag falpanelek a fürdőszobában 1 nap alatt

Milyen stílusok illeszkednek a műanyaghoz

A fürdőszoba műanyag panelekkel való befejezésének lehetőségeinek kiválasztása során figyelembe kell venni a szoba általános kialakítását. Például ha egy klasszikusról beszélünk, akkor általában jobb a műanyag megtagadása. Ugyanez a tanács vonatkozik a Provence, ország vagy art deco stílusú fürdőszobára - itt célszerűbb a természetes anyagok és a falburkolás gipsz vagy vízálló tapéta, valamint a fürdőszoba csempe kombinációja.

Egy másik dolog a modern vagy a minimalizmus, az ilyen területeken a műanyagot nagyon aktívan használják.

A panelek kialakítása nagyon változatos - kerámia burkolólapok, természetes fa vagy kő utánzása, háttérképhez hasonlító dísztárgyak és látványos panelek nyomtatásával. Ezért nem szabad félni, hogy a műanyag nem teszi lehetővé a kreatív tervezési ötletek megvalósítását.

Ezenkívül a panelek tökéletesen ötvözik más befejező anyagokkal. Meglepő példa: a falazat alsó része és a vakolt felső.


Provence-stílusú fürdőszoba berendezés műanyag panelekkel

Provence-stílusú fürdőszoba berendezés műanyag panelekkel


Minimalizmus stílusú fürdőszoba műanyag panelekkel

Art deco stílusú fürdőszoba berendezés műanyag panelekkel

Tippek a fürdőszobai műanyag panelek befejezéséhez

 • Modern és stílusos fürdőszoba műanyag panelekkel, különböző mintákkal, amelyek egy bizonyos sorrendben kombinálódnak. Például a tükör környékén vagy a zuhanytálcán belül egy mintapéldány készült, a másik pedig egy színben készül.
 • Néha három különböző típusú, különböző nyomatokkal és textúrájú panelek váltakoznak csíkkal, ami érdekes felületet teremt. Ez a technika különösen alkalmas a nagy, alacsony mennyezetű szobákhoz - a falak vizuálisan "húzódnak" felfelé, és az arányok harmonikusabbnak tűnnek.

Fürdőszobai felület félesített műanyag panelekkel utánzat csempe

Fürdőszobai felület félesített műanyag panelekkel utánzat csempe

 • A fürdőszobai fotó pvc paneljének katalógusában tanulmányozva, a fürdőszoba kialakításának gondolkodásakor figyelmet kell fordítani a 3D-s képek fajtáira - minden belső térre díszítik. A "térfogati" panelek vizuálisan bővítik a teret, mintha egy másik dimenziót hoznának létre. Egy jelentős "de": a 3D-s képekkel ellátott panelek csak tágas helyiségekre alkalmasak, mivel hosszú távra van szükségük.

A fürdőszobában lévő műanyag panelek 3D-s képekkel történő befejezése

A műanyag panelek kialakítása különböző lehet, de nem lehet unalmasnak vagy esztétikusnak nevezni. Pontosan ez az eset, amikor a költségvetés nem jelenti azt, hogy "túl egyszerű és olcsó". Szüksége van egy gyors és minőségi javításra a fürdőszobában? Ezután kétségtelenül plasztikai paneleket kell választanod.

A fürdőszobai burkolat képe műanyag panelekkel: a modern design lehetőségei

Fotó modern fürdőszoba műanyag panelek

A fürdőszoba kialakítása műanyag panelekkel

A fürdőszobát fehér és kék színű műanyag panelekkel végezzük

A fürdőszobában lévő műanyag panelek befejezése

Modern fürdőszoba belső műanyag panelekkel

Fürdőszoba belső tér fekete műanyag panelekkel

Fotó fürdőszoba műanyag panelek

Díszítő fürdőszoba műanyag panelekkel pasztell színekben

Belső fürdőszoba panelekkel

Modern fürdőszoba design panelekkel

Falikárpitok a fürdőszobában - Gyönyörű kivitel fényes kivitelben (89 fotó)

Gondolja, milyen finomanyagot használ a fürdőszobai falakhoz? Hogyan ne eshet az építőanyagok eladók trükkjeire, akik gyorsan szeretnének gyorsan eladni a raktárban maradt anyagokat?

Ugyanakkor olyan anyagra van szükség, amely nemcsak minőségi jellemzőkkel rendelkezik, hanem megfizethető költséggel is rendelkezik.

Ebben a cikkben felkérik az anyagot, amely lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a falak díszítésére használt falpanelekről.

Ismerje meg nem csak a népszerű típusokat, hanem ismerkedjen meg ezeknek az anyagoknak a rövid jellemzőivel is, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják a falpanelek költségét.

Ugyanakkor a bemutatott fotókban példákat láthatunk a dekoratív panelek falainak kialakításáról, és arról, hogy milyen belsõ helyeket tudunk létrehozni a segítségével.

A falpanelek típusai és jellemzői

Hagyományosan a fürdőszobai falak csempe, mivel ez az anyag jó nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Azonban ennek a cikknek a költsége miatt javasoljuk, hogy fontolja meg a tudomány és a vegyipar fejlődése miatt felmerülő alternatív lehetőségeket.

Ezek az anyagok viszonylag nemrég megjelentek, de már sikerült elkapniuk a képzeletbelieket, sok mester, akik befejező helyiségekben dolgoznak, jellemzőik és tulajdonságaik, de amelyekről a legtöbb ember keveset tud.

Ezeknek az anyagoknak minden kopásálló és szilárdsági tulajdonságuk van, valamint egy védőbevonat, amely a fürdőszobához szükséges nedvességállóságot biztosítja.

Az ilyen falpanelek népszerűségénél elsősorban PVC-ből készült PVC-paneleket helyezhetünk el, és speciális bevonattal borították, aminek köszönhetően az ilyen panel nem fakul és növeli a tartósságot.

Ugyanakkor a panel cellás szerkezete növeli a fürdőszoba zajszigetelését, elemezve a panelek visszajelzését, valamint a megnövekedett keresletet, biztonsággal mondhatjuk.

A PVC panelek népszerűek a kézművesek körében, mivel tulajdonságaik:

 • Nedvességállóság;
 • Kémiai tisztítószerek ellenállása;
 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás;
 • Antibakteriális tulajdonságok;
 • Nem érzékeny a statikus felépítésre.

De mint mindig, még a legideálisabb anyagnak is vannak hátrányai, amelyeket meg kell említeni. A PVC-panelek hátrányai közé tartoznak a mechanikai igénybevételnek megfelelő alacsony szilárdságú jellemzők.

Ha véletlenül éles tárgyat ér hozzá a panel felületéhez, amikor áthelyezi a fürdőszobába, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy megsérül, vagy nem ajánlott ilyen paneleket por tisztítószerekkel tisztítani, hogy elkerülje a karcolódást.

De mindezen hátrányok jelentéktelennek tűnnek, ha a PVC-panelek összes előnyét és alacsony költségét a mérlegre helyezik. Alacsony költségük miatt ezek a panelek a lakosság számos szegmenséhez rendelkezésre állnak.

PVC panelek

A második helyen a népszerűség tulajdonítható nedvességálló falpanelek MDF.

A gyártás fő anyaga a fűrészpor, amely nagy nyomás alatt van egy speciális kötőanyagban, amely nem károsítja az emberi testet.

MDF panelek

Az MDF falpaneleket speciálisan védő réteggel borítják, amely nedvességálló bevonatot biztosít, ezáltal lehetővé teszi számukra a 3 nm²-es fürdőszobák finiserének használatát. Az alsó anyag szilárdsági tulajdonságait illetően a PVC-panelekkel összehasonlítva az utóbbi előny.

Mindazonáltal, köszönhetően a falburkolatok védőburkolatának színváltozásainak és mintázatának köszönhetően, a fürdőszobában egyedülálló és kényelmes belső kialakításokat hozhat létre, amilyen például a képen látható.

Beszélve az ezzel szembenézett anyag hiányosságairól azt mondhatjuk, hogy értéke a középáras szegmensben rejlik. Ha a védőbevonat sérült, a panel szerkezetébe bejuthat, ami rothadás és penész megjelenéséhez vezethet.

Természetes fa panelek

A népszerűség harmadik helyét egy faburkolat foglalja el. A kis méretű fürdőszoba belsejét egy sajátos formatervezés fogja átalakítani.

A fürdőszobai fadobozok minőségéről szólva elmondhatjuk, hogy az anyagnak minden szükséges tulajdonsága van, ezért a fürdők és szaunák főbb anyagaként használják.

A fa panelek hátránya az egyik - a költség, de ennek ellenére ez az anyag keresett.

Fürdőszoba falpanelek

A belsőépítészeti építőanyagok piacán egyre több fajta van. Nedvességálló falpaneleket kínálunk a fürdőszobában, megfizethető áron. Ezek a panelek csak belsőépítészetre alkalmasak. Katalógusunk több mint 2000 ezer opciót és színes paneleket kínál, és Moszkvában olcsóbban vásárolhat.

A kiváló minőségű fotók részletes tulajdonságokkal is segítik a választást. Most megrendelheti, és mi lesz szállítás Moszkvában és más régiókban.

PVC panelek a fürdőszobához: tervezési lehetőségek és felszerelés

A fürdőszobát az egyik legfontosabb szálláshelynek tekintik, hiszen abban van, hogy minden családtag napja elkezdődik és végződik, így nem csak kényelmes, hanem gyönyörű is, különös figyelmet kell fordítani a tervezésére. A mai napig sok befejező anyag van, amellyel eredetileg a fürdőszoba belsejét el lehet végezni, különös tekintettel a PVC falpanelekre. Ők tökéletesen védik a szobát a nedvességtől, esztétikus megjelenést adnak és könnyen felszerelhetők.

Tulajdonságok: előny és hátrány

A PVC panelek egy egyedülálló burkolat termék, amely polivinil-kloridból készül és a magas páratartalmú szobák díszítésére használják. Az anyag összetétele kőzető sót és kőolajtermékeket tartalmaz. Különleges gyártási technikáknak köszönhetően ezek az összetevők nagy szilárdságú polimerré alakulnak, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek, és kiváló teljesítményt nyújt. A fő nyersanyag mellett a PVC gyártási folyamatban különböző adalékokat is használnak, amelyek színes, porózus szerkezetű paneleket és magas nedvesség elleni védelmet nyújtanak.

Ennek az anyagnak a fő előnyei a következők:

 • Megfizethető ár. Az ilyen helyzetet költségvetésnek tekintik, és bárki megengedheti magának.
 • Hatalmas színválaszték és textúrák. A piacot különböző színű termékek képviselik, amelyek nemcsak természetes anyagokat utánozzák, hanem fotónyomtatással is díszítik.
 • Tartósság. Mivel a poli (vinil-klorid) vízálló termék, megakadályozza a penész és gomba kialakulását a felület felületén, ezáltal növelve annak élettartamát.
 • Jó hőszigetelés és hangelnyelés. Az anyag belső szerkezete oly módon van kialakítva, hogy a hő- és a külső hangokat is megőrizze, nagyon fontos a fürdőszobák számára. Ezenkívül a telepítés során egy keret kerül telepítésre, amelyre további szigetelési réteget is elhelyezhet.
 • Környezetbarát. A nyersanyagok, amelyekből az anyagot előállítják, teljesen biztonságosak az emberi egészségre.
 • Gyors telepítés. A szerkezet összeszerelésével és burkolatával kapcsolatos munkák nagyon reálisak, függetlenül attól, hogy különleges képességekkel rendelkeznek. Ezenkívül a befejezéshez nem kell speciális szerszámot használni. A falpaneleknek köszönhetően elrejtheti az összes csatlakozást, kábelezést és mérnöki rendszert, elegáns megjelenést biztosítva a fürdőszobában. A lemezlemezek hajlékonyak, ezért mind vízszintes, mind függőleges irányban bármilyen szögben rögzíthetők.
 • Könnyen törődhet. Por és por szennyeződésének tisztításához elég műanyagot kell mosni vagy fel kell törölni vízzel. Különleges tisztítószerek nem szükségesek.
 • Beépítési lehetőség előzetes felszíni előkészítés nélkül. A falakat és a mennyezetet, amelyeket a PVC bevonására terveznek, nem kell vakolni és kiegyenlíteni, mivel a keret hozzá van kötve, és a befejezés után minden hiba el van rejtve. A legfontosabb, hogy a felületi felület száraz és tiszta.

Ami a hátrányokat illeti, a falpanelek tûzveszélyesek, de -18 ° -nál alacsonyabb hõmérsékleten deformálódnak, és a szerelés során enyhén csökkentik a fürdõszobát. A termékek hátránya az alacsony szilárdságuk, ami miatt instabilak a karcolások és a forgácsok kialakulásához. Nem ajánlott olyan helyiségekbe történő beépítésre, ahol közvetlen napfény áthatol, ami hátrányosan befolyásolja a felületet. De általában nincsenek ablakok a fürdőszobában, ezért ez a hátrány kiküszöbölhető.

A fürdőszobában tervezési ötletek megvalósítása érdekében a házak és apartmanok sok tulajdonosai a PVC paneleket választják, mivel bármilyen stílust hoznak létre, így a szoba modern megjelenést kölcsönöz.

Ez az anyag többféle típusból áll:

 • Rack. Azt is nevezik műanyag hátlap. Ez a PVC szabványos hossza 300 cm, szélessége 10-12,5 cm, a lamellák speciális hornyokkal vannak felszerelve, így pontosan úgy vannak elhelyezve, mint az iparvágány. A műanyag rack modelltartományától függően széles vagy keskeny zárórendszerek lehetnek, amelyeket figyelembe kell venni a választáskor. Általában a burkolatok mennyezetére használják a fürdőszobában, de a lécek jól alkalmazhatók a falak felületének lefedésére. A lemezek hosszanti vagy függőleges elhelyezkedése miatt lehetőség van a helyiség vizuális terjeszkedésére. A műanyag bélés hagyományosan egy színben készült vagy színes szegéllyel ellátott fa utánzásával ellenáll a nedvességnek, de az alacsony hőmérséklet hatása deformálódik.
 • Szabvány. 260-300 cm-es és 25-37 cm-es sima felületű panelekből áll, amelyeken a szerelvény gyors és könnyű, tartós bevonatot hoz létre, amely nem teszi lehetővé a nedvességet. Az ilyen lemezek lehetnek színesek, fényképnyomtatással és csempe utánzásával. Ezek a panelek sokkal erősebbek, de telepítésük nehezebb.
 • Lap. Ez egy nagy, de vékony, 4,05 m hosszúságú és 2,03 m-es szélességű lamella, melyeket speciális eszközzel jellemeznek, és két réteg műanyagból állnak, amelyek között beépített hosszanti hidak vannak. A befejező anyagot általában a csikket végezzük, amely után a varratokat tömítőanyaggal töltjük fel a bevonat színére. A legjobb megoldás, ha a burkolatot egy lapos alapra ragasztással végezzük, de néha a telepítés a padlón történik. A lapos termékek különböző színekben és textúrákban kaphatók, de különleges telepítési technológiát és gondos működést igényelnek.

A PVC rögzítésének függvényében a termékek zökkenőmentesen vannak felosztva, ferdén és megkönnyebbüléssel. Zökkenőmentes típusú gyakran használják a befejező mennyezet. A beszerelés folyamán a díszítőelemek egymáshoz közel helyezkednek el, aminek következtében minimális varrás keletkezik. Ha a telepítési technológia helyesen megy végbe, akkor a lemezek közötti összeköttetések szinte észrevehetetlenek és a felület teljes megjelenést kölcsönöz. Ezenkívül a mennyezeten és a falakon levő zökkenőmentes panelek használatával folyamatos mintákat hozhat létre.

A csiszolás formájában előállított anyag sok tekintetben hasonlít a varrat nélküli lamellákhoz, de ellentétben velük, a termék végső részében van egy csiszolás. Ez egy dekoratív mélyedés, amely lehetővé teszi a panelek egy vászonhoz való csatlakozását. A facsavas PVC-t rozsdás falaknak is nevezik, ezeket falburkolathoz és mennyezetekhez lehet megvásárolni. Ha a falak díszítésénél lenyűgöző hatásra van szükség, akkor a legjobb választani egy olyan anyagot, amelynek megkönnyebbülési felülete van. Úgy néz ki, mint egy csapólap, és nagy kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik, de más típusokhoz képest sokkal drágább.

méretek

A PVC falpanelek a fürdőszobában a lakberendezéshez ideálisak. Kényelmes négyszögletes alakja és megbízható összekötő rendszere, melynek köszönhetően a telepítés gyors és egyszerű. Ma az építőipari piacon nem csak a tervezésben, hanem a méretben is megtalálhatók. Ezért a telepítés megkezdése előtt fontos pontosan kiszámítani a helyiség területét, és meghatározni az anyagfogyasztást, méretének megfelelően.

Tipikusan a lécek szabványos szélessége megfelel a kerámia burkolólapok méreteinek, és 20 és 30 cm közötti tartományba esik, míg a hossza elérheti a 3 métert. A termékek vastagsága 3-10 mm. Ezek a mutatók általában a panelek típusától függenek, és változhatnak. Tehát a szalag PVC szélessége 0,13-0,3 m, a hossza 0,9-3 m, a falat 0,15-0,5 m szélességben és 2,6-3 m hosszúságban állítják elő. értékesítésre és a széles lapok a csempézett típus, paraméterek - 0,3-0,98 cm.

A fürdőszoba befejezéséhez javasolt legalább 10 cm szélességű termékeket választani, széles európai vagy keskeny zárral ellátva, amelyet polka néven ismerünk. Tipikusan ez a PVC dupla profilú kialakítású, egyetlen színben kapható és könnyen felszerelhető. Ha 15-50 cm szélességű anyagot vásárol, sok erőfeszítést kell tennie a varratok elrejtésére. Ebben az esetben, ha a telepítést először saját kezűleg végezzük, akkor a legjobb, ha a 80-203 cm szélességű lapok, a 159 és 405 cm közötti és a legfeljebb 30 mm vastag lemezlemezek előnyben részesülnek. Az ilyen lemezek gyorsan rögzítik és ideális felületet képeznek.

Tervezés és dekoráció

A polivinil-klorid göbös nyersanyag, így a gyártási folyamatban nemcsak tartós, nedvességálló, hanem gyönyörű paneleket is termel, amelyeket emelt minta, sima vagy matt felület készít. A díszítő panelek több feldolgozási lépésben haladnak keresztül, és a kompozíció alkalmazásának módjától függően laminált, eltolásos és hőátadás van. Az élettartam meghosszabbításáért és a megjelenés javításáért még a lakkozás is szükséges. A WC és a fürdőszoba kialakításához tökéletes mind a matt, mind a fényes lemezek frízzel. Nem fakulnak el és nem veszítik el tulajdonságukat a mosószerek és a nedvesség negatív hatása alatt.

Ahhoz, hogy finomított belső tér legyen a fürdőszobában, javasoljuk, hogy varrat nélküli lamellát válasszunk, amelynek mintáját hőátviteli film alkalmazásával alkalmazzuk. Különböző tárgyak képei a paneleken helyezkednek el egy speciális forgó hengerrel magas hőmérsékleten, majd védő réteggel vannak ellátva. A szokatlan minták és tájképek a művészek valódi díszítésévé válnak. Különösen érdekes ebben a dizájnban pillantást a mennyezet panelek rajzok a virágok.

Ha a szoba stílusa természetesebb és tartósabb, akkor a PVC kompenzálása a megfelelő választás, a kompozíciók ebben az esetben a termékek felületére kerülnek a nyomtató tinta segítségével. A "fa alatt", a "szál" és a "panda" utánzás nagyon népszerű. Nem kevésbé vonzónak tűnik egy ilyen kivitel és egy természetes kő. Külön figyelmet érdemel a laminált anyag is, amelyet nehéz megkülönböztetni a textíliák textúrájától.

Mivel a műanyag felületén teljesen alkalmazható a kép, a közelmúltban a modern dizájnban széles körben használják fotónyomtatásként, geometrikus dísztárgyakként és képekhez téglafalazáshoz vagy cseréphez. Vannak olyan termékek is, amelyek fényvisszaverő fóliával rendelkeznek, tükröző hatással és vizuálisan növelik a helyet. De költségeik magasak, ezért sok lakástulajdonos úgy választja meg a perforált lapokat, hogy dombornyomott mintákkal rendelkeznek, amelyek extrudált felülettel rendelkeznek.

Ahhoz, hogy a fürdőszoba belseje szép legyen, nemcsak a megfelelő színt kell választania, hanem a felület finomságát is. Kis helyiségekben a befejezett ömlesztett kompozíciókat nem lehet alkalmazni, a legjobb, ha a diszkrét monokromatikus színeket preferálja. Ha a szoba területe lehetővé teszi, akkor maximális képzelőerővel jeleníthet meg, és szokatlan stílusokat hozhat létre, világos színekkel és mintákkal töltve a helyet.

Kiválasztási kritériumok

A fürdőszoba kialakításának döntő pillanata az anyag megszerzése, amelyen nemcsak a kivitel erőssége és tartóssága, hanem a szoba belseje is függ.

A panel kiválasztása előtt a következőket kell figyelembe vennie:

 • A megbízható, sok éven át tartó kiszolgáláshoz legjobb a panelek megvásárlása, amelyeknek több jumperje van. Minél több merevítő, annál megbízhatóbb a termék. Lehetetlen lehet anyagot deformált zárakkal és jumperekkel használni.
 • Hatalmas szerepet játszik a panelek megjelenése. Ha jó minőségűek, akkor a minta tisztasága és a szín egyenletessége jellemzi őket. Ezenkívül ügyelni kell arra, hogy az elemek összekapcsolásakor a kép tökéletes legyen. Az eltolás nem megengedett. A műanyag hullámok és egyéb hibák felületén is fenn kell tartani.
 • Nem kevésbé fontos a zárszerkezetek minősége. A panelek közötti rögzítésnél nem megengedett a rések hiánya.
 • Abban az esetben, ha az anyag nem felel meg a gyártó által megadott méreteknek, érdemes megfontolni a vásárlás lehetőségét, hiszen a jövőben a telepítés során más problémák is felmerülhetnek.
 • A zuhanyozáshoz magas nedvességállóságú paneleket kell vásárolni, mivel azok a leginkább érzékenyek a víz és a füstök hatásaira.

A felületek biztonságos üzemeltetése érdekében ajánlatos olyan termékeket vásárolni, amelyek rendelkeznek a megfelelő tanúsítvánnyal. Még a legmagasabb minõségû mûanyag anyagok is mérgezõ füstöket bocsátanak ki, ezért a választást meg kell állítani jól ismert és bevált gyártókkal, és nem szabad megmenteni, mivel ez tele van különféle betegségek megjelenésével.

Telepítési jellemzők

A PVC behelyezése a fürdőszobába nem nehéz megvalósítani, ezért nagyon is megteheted magad, szakértők nélkül. Mivel a termékek speciális csatlakozásokkal vannak felszerelve, könnyen elhelyezhetők a dobozon vagy ragasztással a felülethez rögzítve. Ebben az esetben az első esetben csak csontvázat kell készítenie, és a második esetben alaposan fel kell készíteni az alapot. Az első lépés a mennyezet lefedése, majd a falak. Ennek a technikának köszönhetően a sarkok és az ízületek díszítése egyszerűsödik.

Mielőtt a felületekkel szembenézne, először egy pultot kell készítenie a számlálók alatt, amelyek állandó hozzáférést biztosítanak nekik a bontás nélkül. Szükség van továbbá arra is, hogy a szárító és a radiátor speciális hővisszaverő helyiségeit helyezze el. Ha ez nem történik meg, akkor a hő közvetlenül a panelekre esik, és a műanyag gyorsan elveszíti eredeti megjelenését: kanyarodik és sárgul. Ezenkívül fontos fontolóra venni az üzletek elérhetőségét. Kényelmes helyet választanak ki számára, és a lyukakat előre vágják a bőrön. Ez vonatkozik a mennyezetburkolásra is. Felületén a lámpák rögzítésére szolgáló vonalak kerülnek.

Előkészítés és kiegészítők

PVC burkolatot ajánlunk olyan helyiségekben, ahol a hőmérséklet +20 foknál magasabb. Ezt megelőzően a vinil paneleket és azok vezetőit a helyiségben néhány napig hagyják abszorbeálni. Ezután méréseket végzünk, és jelöléseket készítünk minden olyan rögzítő rendszerre és furatokra, amelyek a mennyezeten és a falakon túlnyúlnak. Beépített ablakok, szekrények, ajtók és szellőzőrácsok lehetnek. Ezenkívül a lógó felszereléshez hozzá kell adni a kötőelemeket is.

Miután a probléma az elrendezéssel és a tervezéssel megoldódott, a felület elkészítése befejeződik. A falakat és a mennyezetet alaposan megtisztítják az előző bélésről, porról és szennyeződésről. Fontos, hogy ellenőrizzük, nincs-e gomba és penész a hordozóra. Ha vannak ilyenek, akkor gombaellenes és baktericid szerekkel kezelik őket. Ami a vakolat felületét illeti, az opcionális.

A panelek telepítésénél biztosítani kell az összes szükséges szerszámot és tartozékot is. Ez általában egy szabványos készlet, amely magában foglal egy szintet, egy fűrészlapot, önfúró csavarokat és egy elektromos fúrót. A telepítés módjától függően további fadarabok, fém profilok, konzolok, rögzítő kések vagy ragasztók szükségesek.

Felszerelési módszerek

A mai napig számos módszer létezik a PVC panelek beszerelésére, amelyek a legszélesebb körben használatosak. A keretszerkezet fém profilból, valamint műanyag vagy fagerendákból áll össze. Ha egy fát választanak a léchez, előzetesen kezelni kell fertőtlenítőszerekkel. A kereten általában szabványos fémprofilokat használnak, és a fából és műanyag rudak mérete nem lehet kevesebb, mint 4 × 2,5 cm, csavarokkal rögzítve a falra és a mennyezetre, 40 cm-es szögben.

Panelek a fürdőszobában: 1 szuperhős 9 pályázó közül

Panelek a fürdőszobában - népszerű lehetőség a díszítő díszítéshez.

Folytatva a vízgyűjtő helyiségek befejező anyagának egyik korábbi cikkét, ma szeretnék elmondani a fürdőszobai falpanelekről. Beszélni fogok minden létező fajtán, de különös figyelmet fordítok a PVC-verzióra, hiszen ez különösen népszerű.

Meg fog tanulni minden létező típusú műanyag panelekről, valamint a telepítésük technológiájáról horganyzott profilok segítségével. Részletes utasítások segítenek Önnek a munkában, pénzt megtakarítva a bérelt munkavállalók szolgáltatásainak kifizetésében.

Típusú falpanelek

Talán ez meglep, de különböző anyagokból készült különböző falpanelek használhatók az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Csak azokat a legnépszerűbb lehetőségeket fogom tudni, amelyek többé-kevésbé alkalmasak a magas páratartalmú helyiség díszítésére.

Személy szerint találkoztam ilyen lehetőségekkel:

 1. A természetes fából. Az ilyen felületek gyártásához használt anyagként értékes faanyagot használnak. A juhar, éger, tölgy, cédrus vagy egzotikus - wenge, teak stb. Nagyon népszerű.

Fa padlójú fürdőszoba.

Ez a felület nagyfokú környezetbarát tulajdonsággal büszkélkedhet, de maga a fa sem tolerálja a nedves levegő működését. A vízgőz romboló hatása elleni védelem érdekében a fürdőszobában lévő fa panelek felületét lakkal, viasszal, olajjal vagy más hasonló anyaggal védik.

A bevonat visszataszítja a szennyeződést, és megakadályozza a víz behatolását az anyag vastagságába. Azonban a panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében folyamatosan frissíteni kell.

A fából készült panelekből készült fürdőszoba fényűző és elegáns, a tulajdonos magas társadalmi státusát hangsúlyozva.

 1. Chipboard panel. Faforgácsból készült, a ragasztókompozícióval való keveréssel és a magas hőmérséklet hatására történő préseléssel.

A forgácslap panelek nem tolerálják a nedves levegő működését.

Annak ellenére, hogy a vízálló forgácslapok értékesítésre kerülnek, ez a legtöbb esetben a gyártók marketingterme. Az ilyen elülső oldalak nem tartósak és nem tolerálják a nedves levegő működését. Ezért nem javaslom a faforgácslapot a fürdőszobában.

 1. A szaniter helyiségek rendezésére szolgáló DVP-lemezek, mint egy korábbi verzió, forró préseléssel készültek. A fűrészpor mellett ezek a rostok magukban foglalják a szálakat is, amelyek növelik az anyag teljes szilárdságát.

Farostlemez falazat.

A fürdőszobában fából készült üvegszálas panelek helyezhetők el, de a megnövekedett víztaszító tulajdonságok ellenére javasoljuk, hogy csak azokat a felületeket állítsa le, amelyek nem érintkeznek a vízzel való közvetlen érintkezésbe.

 1. MDF lemezlemezek. Dekoratív fali burkolat finom faanyagú fafeldolgozásból, száraz préseléssel. A nagy nyomás és a magas hőmérséklet hatására a lignin szabadul fel a nyers tömegből, amely a fa porrészecskéket erős lemezekre ragasztja.

MDF panelek a fürdőszobában.

A fürdőszobai MDF-panelek kizárólag a pozitív oldalon mutatkoztak. A lemezek jelentős terhelést mutatnak, a nedves levegőnek való kitettséget, magas hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

A laminált MDF lapokat nem csak faldíszítésre használják, hanem bútorok, szekrények, polcok, képernyők a fürdőszoba alá stb.

 1. Üveg falpanelek. Az üveg fizikai tulajdonságai lehetővé teszik a fürdő mikroklímájának romboló hatásainak átadását, anélkül, hogy bármilyen következménye lenne a megjelenésnek és az erősségnek.

Üvegburkolatú fürdőszoba.

A falfestés gyártásához használt nagy szilárdságú kvarcüveg. Teljesen átlátszó, különböző színekben festett és így tovább. Nagyon lenyűgöző a fürdőszobában úgy néz ki, mint az üvegburkolat rajzokkal, fényképekkel vagy faragványokkal.

 1. Orgalithic burkolólapok. Megjelenése esetén ez a bélés hasonló az előzőhöz, de különbözik a technikai jellemzők és a gyártás anyagától.

Orgalitikus panelek vízfürdőként a fürdő körül.

Ezek a panelek speciális műanyagból készültek. A dekoratív anyag tartósabb és biztonságosabb. Ezen kívül az orgalitovy átlátszó panelek ára alacsonyabb, mint az üveg ára.

 1. Gipszes vinilburkolat. Szerkezetileg az ilyen típusú falpanelek szabványos vízálló gipszkarton lapok, amelyeket általában hamis falak gyártására használnak. Azonban a gipszkartonhoz hasonlóan az anyag külső felülete színezett vagy texturált vinilrel van bevonva, ezért telepítés után a panelek nem igényelnek további dekoratív feldolgozást.

Hyposvinyl panelek a szekcióban.

Festett változatok vagy panelek a fürdőszoba minta alapján. A gipszlemezek tartóssága, megbízhatósága és élettartama szintén nem fog önt lemondani.

 1. Háromdimenziós panelek. Ezek az ún. Divatlapok a vízvezeték és a lakóépület különböző felületeinek befejezésére. Az anyag fõ különbsége a stukkóhoz hasonló feltûnõ felszíni textúra.

Háromdimenziós panelek a fürdőszobában.

A falra szerelve a 3D panelek lenyűgöző hatással bírnak, és lehetővé teszik a fürdőszobának egyedülálló és kifogástalan stílusban történő felszerelését. Különböző megjelenésű és a nedvességtől való védelem érdekében a felület festhető akrilfestékekkel (fényes vagy matt).

 1. Műanyag panelek a fürdőszobához. Nagyon gyakori és olcsó módja a falak befejezéséhez. Az anyag egy különálló PVC lamella, amelynek hossza és szélessége, felülete színezett, vagy más díszes kivitelben.

Műanyag panelek a fürdőszobához.

Az anyagnak a legnagyobb vízállósága, jó szilárdsága, higiéniája és számos más előnye van. Gyakran kellett elvégeznem a javításokat a fürdőszobai panelekben, mivel alacsony áruk miatt gyakran használják a cserép helyett.

Az anyagokon kívül a falburkolatok a fürdőszobában különböző méretűek és alakúak. Az oroszországi építőanyag-piacon megtalálhatók ezek a típusok:

 1. Állványlemezek: olyan lemezek formájában készülnek, amelyek hossza elérheti a 3,7 métert, szélessége pedig 12,5 és 30 cm között van, a vastagság a lemezek előállításához használt anyagtól függ, de általában 8-12 mm-t tesz ki.

Rácspanelek falakhoz.

Leggyakrabban a léc panelek kis területen lévő fürdőszobák befejezésére szolgálnak. Horganyzott burkolatra vagy fadarabokra szerelve. A csatlakozást egy zárszerkezet hozza létre, amely a lamella oldalsó (vég) oldalával van ellátva.

A rack típusának befejezése leggyakrabban műanyag, forgácslap, DVP és MDF.

 1. Burkolt falpanelek. Négyzet alakúak (ritkábban - téglalapok), 30 és 100 cm-es oldalhosszúsággal, amelyek a fürdőszobák falán lévő minták vagy díszítések lebonyolítására szolgálnak (ha különböző méretű, színű és textúrájú lapokat készítenek).

A csempe falpanelek dísze.

A csempe ragasztóval vagy horganyzott bilincsekkel az előkészített felületre van szerelve. A varratok szoros összekapcsolásához használják a tépőzáras rendszert. A gyártás anyaga ugyanaz, mint az előző változat.

 1. Lemez panelek falakhoz. Ezek nagy, téglalap alakú panelek, amelyek hossza 1,2-2,4 méter és vastagsága 3-6 mm. A termékek többrétegű szerkezete növeli az erőt. A külső felület különböző színekkel festhető, de gyakrabban utánozza a természetes anyagokat - kő, fa, cserép stb.

Lapos műanyag panelek a szaniter helyiségek díszítésére.

A lemezlapok telepítéséhez általában ragasztót használnak, és az ízületeket díszítik.

Ez a fajta kivitel GFL, MDF, farostlemezből készül. Vannak műanyag laplemezek is, de ritkán elég.

A műanyag panelek, mint a fürdőszoba befejezői

A korlátozott tér miatt és az olvasó figyelmének visszaéléséért való félelem miatt nem részletezem részletesen a falpanelek összes fajtáját. Csak a műanyagon fogok lakni, mivel országunkban legnépszerűbbek.

Előnyök és hátrányok

A műanyag paneleknek számos előnye van, és alkalmasak a fürdőszoba használatára.

Csak azt szeretném megjegyezni, hogy az alacsony költség nem az egyetlen oka a PVC-lamellás falburkolat nagy népszerűségének. Sok más pozitív tulajdonságuk van, amit az alábbi táblázatban jeleztem.

Érdemes megemlíteni hátrányait az ilyen típusú befejezni, véleményem szerint a következők:

 • alacsony környezetbarát - a polimer lamellák a működés során bizonyos mennyiségű kémiai vegyületet bocsátanak ki (ezt egy különleges szag jelzi), azonban kibocsátási szintjük jóval a megállapított szabványok alatt van;
 • magas tűzveszélyesség - tűz esetén a műanyag olvad és mérgező füstöt bocsát ki, ezért a kábelezést tűzvédelmi PVC csatornákon kell végrehajtani.

Tehát raktározzanak PVC raktárakat

De egy előny, amelyet szándékosan hallgattam az asztalnál, a műanyag panelek széles választéka. Ezt részletesen a következő részben tárgyaljuk.

faj

A külföldi és hazai vállalatok hatalmas műanyag paneleket állítanak elő, amelyek mérete, színe, szerkezete és egyéb paraméterei között különböznek egymástól. Még a leginkább válogató vevő is képes választani egy megfelelő lehetőséget magának.

Kezdjük PVC lamellák formájában. A fürdőszobában végzett javítások során az alábbi típusokat kellett használni:

 1. Lambéria. Ez egy téglalap alakú platform, amelynek hossza 3 és szélessége 10 cm. Leggyakrabban ilyen panelek vannak felszerelve egy európai kastélycsuklóval, amelyet széles rés jellemez. Vagyis az egyes lamellák közötti varrások jól láthatóak (bár ez nem befolyásolja az ízületek tömítettségét). Termékei a legtöbb esetben fehér színben kaphatók, néha a polimer színben festett.

Műanyag bélés eurlockos falakhoz.

 1. A lemezeket. Nagyméretű poli (vinil-klorid) lapok 80-400 cm-es oldalával, nagy falak és falak díszítésére használják.

PVC födém falakhoz és mennyezetekhez

 1. A panelek. A panelek legnépszerűbb formája az egészségügyi helyiség befejezéséhez. Munkám során leggyakrabban 2,6 vagy 3 méter hosszú és 25 cm széles léceket használtam, bár szűkebb (legfeljebb 15 cm-es) és szélesebb (akár 50 cm-es) változatok is vannak. Ennek az opciónak a legfontosabb különbsége az előzőektől, hogy a telepítési technológiának megfelelően a panelek közötti varrás teljesen láthatatlan.

Az úgynevezett "varrat nélküli" PVC-panelek különböző színekben

A dekoratív tervezés szempontjából ilyen típusú műanyag panelek léteznek:

 1. Egy színben festett. Különös színű árnyalat biztosítja az ásványi pigmenteket a polimer nyers tömeghez. Ezért a műanyag panelek megőrzik eredeti megjelenését függetlenül az ultraibolya sugárzás intenzitásától.
 2. Mintázattal vagy díszítéssel. A lamellák felülete nemcsak monokromatikus lehet, hanem sablonokkal, díszítésekkel vagy rajzokkal borítva is.
 3. Természetes anyagok utánzása. Általában márvány, gránit vagy más ásványi anyag. A textúra és a megjelenés olyan film alkalmazásával készült, amely ragasztva van a felületen és átlátszó polimer réteggel védve van.
 4. A csempe utánzása. A burkolólapok műanyag lapjai nagyon népszerűek hazánkban. És már a frízzel utánozzák a cserépet, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen rajzoljon felületeket a fürdőszobában kerámia burkolólapok használata nélkül.

A műanyag panelek többféle színezése.

Nos, az utolsó besorolási kritérium. Itt minden szilárd. Két lehetőség közül választhatok:

 • a falaknál - a műanyag panelek nagyobb vastagságúak, ezért képesek ellenállni a jelentős mechanikai igénybevételnek;
 • a mennyezetre a mennyezet elrendezésére szolgáló lamellák vékonyabbak, de kisebb súlyuk van, így könnyű ládára helyezhetők.

Műanyag panel beépítési technológia

Ebben a részben elmondom, hogyan kell a falakat falra vágni a fürdőszobában műanyag panelekkel. Feltételesen osztottam ezt a folyamatot több szakaszra, amelyeket az alábbi ábrán mutatunk be:

Műanyag panelek technológiai telepítése.

Most minden egyes szakaszról részletesebben.

Anyagkiválasztás

Nem tudom egyértelműen arra következtetni, hogy mely panelek jobban használhatók a munkámban. Mint a legközelebbi építőipari boltban, különböző gyártók anyagait lehet eladni. Jobb lesz leírni azokat a jeleket, amelyek megkülönböztetik a minőségi anyagot a rossz minőségtől:

 1. Válasszon anyagot nagy számú bordával. Ettől függ az anyag szilárdsága és a mechanikai terhelés ellenállóképessége.
 2. A lamellákban lévő összes merevítőnek simanak, deformálatlannak és sérülésmentesnek kell lennie. Ha hibát talál, a termékeket nem megfelelő módon tárolták, ami valószínűleg befolyásolta műszaki jellemzőit.
 3. Ellenőrizze a külső felület egységes színét. Ha a panelek mintázata van, akkor világos határoknak és széleinek kell lennie.
 4. Minden egyes lamellának minden geometriai paraméterének egyeznie kell. Ellenkező esetben a minőségi dokkolás elvégzése a bélés alatt nem működik. Ügyeljen arra, hogy torzulások jelennek meg.

Ellenőrizze, hogy a merevítők sértetlenek-e.

Maga a lamellák mellett a munka több anyagot és szerszámot igényel:

 1. Alumínium profilok gipszkarton szereléséhez. Szükség van útmutatókra (UD méret 27-28 mm), csapágyazással (CD-méret 60-27 mm), valamint U alakú perforált rögzítők ("párnák").

Profilok fajtái műanyag lécek beszereléséhez.

 1. Tartozékok műanyag panelek beszereléséhez. A konfigurációtól függően kiindulási lemezre, belső és külső sarkokra és mennyezeti lábazatra van szükség.

Szerelvények műanyag panelek rögzítésére

 1. Önmetsző csavarok egymáshoz rögzítő profilok rögzítésére az alumínium lamellák vázán. Vegye meg a korrózióvédett fekete csavarokat.
 2. Ollók fémhez. Céljuk az, hogy az alumínium üregeket a kívánt hosszúságú részekre vágják.
 3. A cserélhető élekkel ellátott kést vagy a kis fogakkal ellátott file-t. És ez már szükséges a megfelelő méretű darabok vágásához a lamellákból.
 4. Építési szint, mérőszalag, jelölő. Megjelöléshez.

Állítson fel mindent, amire szüksége van, munkába állhat.

edzés

Először is elmondom neked, hogyan készítsd elő a falakat a helyiségben a későbbi dekorációhoz lépésről lépésre. A rendszer a következő:

 1. A zárt falak helyes hibái. Nem kell szintetizálni őket, elég csak ahhoz, hogy lezárják a repedéseket és a repedéseket. Ehhez általában poliuretán habot vagy cement alapú javító összetételt használok. Ellenőrizze, hogy nincs-e megerősítés a vasbeton lemez felületén, amely rozsdásodhat a hamis fal alatt.

A repedéseket habbal lehet lezárni.

 1. Talajfelszín Ehhez szükség van egy ásványi felületek alapozójára, amelyhez fertőtlenítőszert már hozzáadtak. Ez elpusztítja a már a fürdőszobában lévő penészt és gombákat, és megakadályozza a mikroorganizmusok megjelenését a jövőben. A Dufa Grund alapozó nagyon jól bevált.

Alapozó bevonat a falakon.

 1. A mérnöki kommunikáció telepítését végzem. A keret üzembe helyezése előtt azt javaslom Önnek, hogy telepítse a műanyag vízvezetékeket és csatornarendszereket. A háztartási készülékek világításának és csatlakoztatásának biztosításához elektromos kábeleket kell elhelyezni. A szigetelést hab vagy ásványgyapot segítségével is elvégezheti, de az én esetemben ez nem volt szükséges.

A vízvezetékeket leginkább a hegesztett kötésekkel ellátott PVC csövekből készítik.

 1. A beágyazott alkatrészeket faliszekrények alá szereljem. A horganyzott kereten lévő polimer rácsok nem támogatják a fali szekrények súlyát, amelyek általában a fal falain lógnak. Ezért nekik ajánlom a fadobozok beágyazott részeit.

A szekrény lecsatolásához beágyazott alkatrészeket kell biztosítania.

 1. Jelölöm a falakat a profilok telepítéséhez. Ehhez célszerű olyan lézeres szintet használni, amely a felületen piros fényt sugároz, ami szigorúan függőleges. A rendszer a következő:
  • A fal legszembetűnőbb részétől néhány centiméter távolságra kell elhelyezni a készüléket;
  • a szomszédos falakon megrajzolja azokat a vonalakat, amelyek mentén megjelölni. Ezek iránymutatások az útmutatók számára.

Layer falak lézersugárral.

  • A faltól 5 cm távolságra a felső lemezről, hogy a falra merőleges legyen, ami útmutatást nyújt az első hordozóprofil felszereléséhez. Ezután az egész falon (a mennyezetről a padlóra) azonos méreteket kell készíteni 40 cm távolságra egymástól.
  • Fókuszálva a korábban készített vízszintes vízszintes rajzokra, szigorúan vízszintes vonalak rajzolására, amelynek középpontjában a lamellák tartó keretének profilja állítható.

A falak jelölése profilok beszereléséhez.

Ezután elkezdheti dolgozni a keretet.

Ládák felszerelése

A keret telepítési eljárása a következő:

 1. Útmutatókat telepítek. A referenciapont a lézersugár mentén a falakon levő függőleges vonalak. A műveletek sorrendje a következő:
  • A méretre vágott profilt (a padlóról a mennyezetre való távolságot) a falra kell ráhúzni, és a korábban rajzolt vonalhoz igazodik. Ezután 60 mm mélységű furatot fúrtunk át a falon egy perforátorral, majd a gyorscsatlakozó "dübel-nail" -ot meghúzta.

A profil felszerelése a dűbelre.

  • Hasonlóképpen a szögvezető az ellenkező falra van szerelve.
  • Ezután az UD-profil a padlóhoz van rögzítve. Ha a rendelkezésre álló részek hossza nem elegendő, akkor egymásba illeszthetők egymásba. Ezután egy csomópontot kell vezetni a csomópontba.

Szerelési vezető profil a padlón.

  • A vízszintes és függőleges részek helyén csavarokkal kell lezárni a profilokat. Annak érdekében, hogy ne hajlítsa meg a horganyzott részt, javasoljuk, hogy csavarja be a rögzítő csavart a fogókkal.
 1. Telepítse a hordozóprofilokat. Az én esetemben U-alakú perforált konzolokra vannak szerelve, amelyeket fel kell ragasztani a falakon lévő jelölésekre. Mivel a lamella az én esetemben függőlegesen van elrendezve, a hordozó profiloknak vízszintesen kell irányulniuk. A műveletek sorrendje a következő:
  • A falra tapasztott vízszintes vonalakra telepítem a "peski" -t. Ezeket a falra rögzítik két toll-körmével vagy csavarokkal. A szomszédos elemek közötti függőleges távolság kb. 60 cm, a munka végén a következőképpen kell kiderülnie:

U alakú konzolok felszerelése.

  • Rögzítse a CD-tartó profilokat. Ehhez hajlítsa a "pes" oldalát 90 fokos szögben a falhoz, majd csavarja fel a horganyzott részeket. Az alkatrészek végeit be kell ágyazni az útmutatókba. Nagyon fontos, hogy figyeljen a felület összehangolására. Ehhez használhatja a vízszintet vagy ezt a sémát:
   • szerelje fel a felső profilt, igazítsa egy lézersugárral, jelölje meg a mennyezetet vagy egy szintet;
   • egy fonalat feszítsen a tartóra, amelynek második végét rögzíteni kell a padlón elhelyezett vezetőprofinnal (tehát a vonal függőlegesen függ, ami szintenként ellenőrizhető);
   • minden közbülső csapágyelemet úgy szereljen fel, hogy kb. 1 mm-re legyen a menettől, de ne érjen hozzá. Ennek az eredménye:

Vízszintes csapágyprofilok a falon.

  • A vezetők és a hordozó profilok ízületében egymáshoz kell rögzíteni ezeket az alkatrészeket, két kis csavart csomagolni. A hordozók nincsenek behelyezve az alsó vezetőprofilba, hanem a műanyag panelek indítócsíkjának felszereléséhez.

A képen látható a csomópontcsapágy és a vezetési profil.

A keret ezen telepítésekor késznek tekinthető. A következő munkafolyamat a műanyag táblákkal szemben helyezkedik el.

A lécek telepítése

A műanyag panelek behelyezése a keretre valószínűleg nem okoz nehézséget. Ehhez feltétlenül szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek sarkok, ízületek és más hasonló falrészek. Az egyes részek teljes készletét az ábrán mutatjuk be, de minden esetben csak egy bizonyos listát használunk.

Teljes készlet tartozékok műanyag panelekhez.

A lécek telepítésének lépései a következők:

 1. Telepítem tartozékokat. A kerethez való rögzítéshez kis öncsapos kupakokat (sapkákat) használnak. A rendszer a következő:
  • Megadtam a kezdő szintet (vagy a padlózat lábát). Az UD-profilhoz van rögzítve, melyet a padlóra előre rögzítettem.

Vízszintes indítólemez beszerelése.

  • Állítottam a függőleges kezdőcsíkot (az én esetemben). Általában a sarokból indulsz, ezért be kell raknod a sarokelemeket. De e műveletek sorrendje nem változik. Csak egy csavarral kell a műanyagot horganyozni.

A sarokcsík felszerelése (a képen - a külső sarokban).

  • A mennyezetburkolatot még nem szükséges felszerelni, mivel már fel van szerelve a mennyezetre néző műanyaggal. Részletes utasítások vannak az egyik korábbi cikkemben.
 1. Szeretném felhelyezni az első műanyag lamellát. Ehhez vágjon egy darabot műanyagból, amelynek magassága megegyezik a padló és a mennyezet közötti távolsággal. Ezután tegye be az alsó kezdő profilba, és mozgassa a sarokba. Ezután csavarja be a csavart a zárban.

Telepítse az első panelt.

 1. Telepítse az összes többi panelt, az utolsó kivételével. A telepítési folyamat majdnem megegyezik a fentebb leírtakkal, de a lamella bal szélét nem a szögprofilhoz kell csatlakoztatni, hanem az előző elemhez. A zárnak be kell pattantania, és teljesen szűknek kell lennie. Ezután a csavar segítségével rögzítjük a dobozt.

A második és a következő panelek beszerelése.

 1. Felszerzem az utolsó panelt. Ebben az esetben a csavarokat nem használják rögzítésre, mivel a jobb oldali véget a sarokelemekbe helyezzük. Ezért a cselekvési sorrend némileg eltérõ:
  • Meg kell vágni egy darabot a lamellából, amelynek szélessége 10 mm-rel kevesebb, mint az utolsó, de az egyik panel és a szerelvények jobb vége közötti távolság.

A lamellát a beszerelés előtt le kell vágni.

  • Ezután be kell illeszteni a panelet az alsó kezdőelem hornyába, csúsztassa be a sarokprofilba, majd mozgassa az ellenkező irányba úgy, hogy a retesz a helyére kattanjon.

Az utolsó falpanel telepítése.

Ezzel befejeződik a falpanelek telepítése.

Összefoglaló

Most már tudod, hogy mi a panelek a fürdőszoba és hogyan segítségével polimer láncok gyorsan és egyszerűen végre dekoratív falak. A vízvezeték-helyiség javításával kapcsolatos további ötletek a cikkben található videóban találhatók.

A fenti megjegyzésekben hagyhatja véleményét.