Legfontosabb > Tervezés

Nedves a fürdőszobában: hogyan kell harcolni és megakadályozni a rovarok újbóli megjelenését

Az alom a WC-ben vagy a fürdőszobában - meglehetősen gyakori jelenség, amely elriasztja a vízi eljárásokat. Nem, a rovar maga teljesen biztonságos az emberek számára, de a csúnya kinézete rontja a hangulatot és harcias hangulatot kelt. Az utóbbi kissé eltávozik a nem kívánt szomszédságokkal folytatott harcok után, és ez azért van, mert ezek a lények nagyon méltó ellenfelek, amelyek képesek túlélni és alkalmazkodni. Kiderül, hogy anélkül, hogy konkrét tudás lenne arról, hogyan kell kezelni a fürdőszobát a fürdőszobában, a győzelem nyilvánvalóan nem a tiéd lesz.

Honnan származnak és hogyan néz ki?

Amint azt mondják, látnod kell az ellenségedet. Ezért elkezdjük ezeknek a gyalázatos lényeknek a leírását. Mokritsa a te fürdőszobádban egy barna, fehéres vagy szürkés teremtés előtt jelenik meg, egy hosszúkás és ovális testtel, egy csomó mancsával és antennával.

Hivatkozás: Ezek a rovarok a rákfélék családjához tartoznak, amint láthatjuk a fotón, és csodálatos vitalitást mutatnak. A nap folyamán szinte lehetetlen találkozni velük, mert gyűlölik a napfényt és a mesterséget is. De éjszaka, jól van, vagy amikor sötét van, kis faimádak indulnak ki titkos menedékükből, és keresnek ételt.

Mit eszik ez a teremtés? A "harapnivalók" a kosárban, a régi papír, a szappanbevonatok és így tovább. Ha egy szemetes kosarat nem veszik ki a házból több napig, akkor a rovarok többnyire a konyhában további ételeket keresnek, inkább a szoba boldog, sötét páratartalmában.

Tehát, ha a fürdőszobában:

 • keverők, csővezetékek, dokkolópontok mosdókagylóval, kompakt vagy káddal;
 • a nedvességet a padlón vagy a csöveken át nem szabad átadni, amely a mikroorganizmusok és a szennyeződések tenyésztési helyeként szolgál;
 • állandó páratartalom;
 • a vászon mindig száraz,

akkor az esélye, hogy találkozik egy rákos teremtettel egy nappal több tízezer alkalommal.

Opciók harcolnak

Ha a fürdőben tenyésztett tetvek, teljes körű háború lesz a saját fürdőszobás magánvállalkozói jogért. És azzal kezdődik, hogy a higiéniai eljárások befejezésekor megszokja a szellőzést. Száraz és puha ruhadarabot kell eltávolítani a tükrökről, polcokról, mosdókról, padlóról és falakról a víz és a szappan maradványaiból, és ne maradjon nedvesség. A fűtött törülközőtartó vagy a beépített "hüvely" fürdőszobában való jelenléte egy kicsit könnyebbé teszi a feladatot, mert segít a levegő kiszáradásában.

Mielőtt végleg eltávolítaná a fa tetőket a fürdőszobából, és visszavonhatatlanul, teljes vízszigetelést kell végezni a helyiségben. Ebből a célból a felismert repedések, repedések, hézagok és más olyan hibák, amelyeken keresztül a rovarok át tudnak mozogni vagy elrejteni tudnak, szaturációval vannak ellátva. Mint a legtöbb "kellemetlen szomszéd", ezek a lények nem tolerálnak semmilyen fényt, ezért erősebben csavarják a lámpát, és gyakran hagyják bekapcsolva.

A fürdőszobában levő rovarlábak átengedik a kopoltyúkat, ezért magas páratartalomra van szükség. Nem szükséges a víz tárolása, de még mindig ajánlott pénzt költeni a jó minőségű és problémamentes szellőzésre. Ezenkívül a vas kommunikációt műanyagra kell cserélni, ahol a kondenzátum nem halmozódik fel. Nem lesz szükség feloldani az összes szivárgást és mindent klóroldattal kezelni. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen eszköz a faiskolákban a fürdőszobában rendkívül veszélyes a gyermekek és háziállatok tekintetében. És jobb, ha ezeket és másokat több napig elküldjük a nagymamának, amíg a klórgőzök elpárolognak, és a kártevők eltűnnek.

Fontos! Figyelembe venni azt a tényt, hogy a falikarok a fürdőszobában elrejthetők a padlólemezek és szőnyegek alatt. Próbálj meg mindent felvenni, felülvizsgálni és feldolgozni ugyanazt a fehérítőt. Érdemes megjegyezni, hogy a legvalószínűbb, hogy a fertőtlenítést mind a konyhában, mind a folyosón kell elvégezni, mivel a rovar mindenképpen menekülni fog, és megpróbálja megvárni a bajt egy félreeső helyen.

Házi vegyi anyagok

A Quicklime a legkedvezőbb árú és megfizethető módja annak, hogy megszabaduljon a fürdőszobában található faérettől. Ebből a célból vödör vagy medence mészporral a fürdő közepén helyezkedik el, a tartály tetején vízzel van feltöltve, majd az ajtók zárva vannak, és a helyiség három napig nem használható.

A házi készítésű házi csalik gyógymódban a dohánypor, a szóda hamu és a forró piros paprika keveréke lehet. Minden komponensnek három grammra van szüksége, és egy liter vízbe öntik. A keletkező folyadékot a fürdő minden felületén kezeljük (permetezzük). A kezelést követően a helyiség nem használható legalább 8 órán át, majd alaposan öblítse le a vizet és a fehérítőt.

Ha a szemek megjelenik a fürdőszobában, próbálkozzon az alábbiakkal:

 • Rendelje be a nyírfa seprűket a szoba sarkában. A rovarok örömmel örülnek az új finomságnak, és a fürtökben fognak lógni. Reggel, a napfelkelte előtt a seprűnek égetnie kell, vagy csak rázza le az erkélyről. Így lehetővé válik a kártevő lakosságának jelentős csökkentése;
 • A mosdók a fürdőszobában és a WC-ben félnek a kvasstól! Ehhez öntsön 100 gramm tároló-szárított kvassot 0,5 liter forró vízzel. A kompozíciót ismét fel kell permetezni a rákfélék felhalmozódási pontjain;
 • A fürdőszobában a szürke és a fehér csemege nem igazán tartja tiszteletben a konyha kősóját. Szét kell szétszóródni a szoba minden sarkában.

Ipari munkatársak

Ha a fürdőkádban feltűnik a faér, és sem a kvas, sem a meszelt mész nem szörnyű nekik, nyugodtan elkezdheti megismerni a tároló készítmények pozitív tulajdonságait. És ők, érdemes megjegyezni, sokan vannak: Gett, dichlorvos, Tetriex, Mole és még sok más. Általában a padlót és a fal és a padlólap közötti helyet kezelik. Javasoljuk, hogy több napon keresztül hagyja el a terméket a felületen, majd egy hét után újra szedje a helyiséget.

Mi a teendő, ha újbóli fertőzést?

Abban az esetben, ha a falikarok a fürdőszobában élnek, és nem reagálnak minden beavatkozásra, itt az idő a fertőtlenítőszerekben. Ez lehet a városi egészségügyi járványügyi állomás alkalmazottai vagy egy magánszervezet alkalmazottja. Általában az utóbbiak kezében találják a legérzékenyebb, leghatékonyabb és leginkább ártalmatlan embereket előkészületeket és eszközöket.

Tudod, hogy milyen moszatok a fürdőszobában, és most meg kell tudnia, mit tehetnek egyszerre a saját és a fürdőszobában. És ez azt jelenti, hogy közös erőfeszítéssel kell küzdeni a kártevők ellen: ellenőrizni a fedelet és a hálót, a kéményeket és más kommunikációt. Jobb fertőtlenítőt használni az egész ház számára, mert a kártevők egyenként harcolni fognak örökké.

Az újra-invázió megakadályozása érdekében mindent el kell távolítanod, amit a rovarok a fürdőben szeretnek: a nedvességtől a sötétségig és a szennyeződésig. Ne felejtsük el, hogy a kártevők közelednek hozzá, amíg az ideális higiénia a fürdőszobában marad, szárazság, fény és hő nem fog megjelenni. Tartsa tisztán a házát, gyakran levegőt, hagyja a napfényt, és ne mesterséges fényt takarítson meg. Mindezek miatt megvédheti otthonát a rémes teremtmények inváziójától, megakadályozza a kedvezőtlen epidemiológiai helyzet kialakulását, és csak élvezheti a napi vízkezelést.

Limes feltöltötte a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

Szinte minden embernek, akinek tetője van a feje fölött, akaratlanul meg kell tanulnia, hogyan vezethet csótányokat egy lakásból, legyekből, és ha nem is szerencsés, hogyan lehet megszabadulni a faiskoláktól a fürdőszobában. Az ilyen undorító teremtmények egyik típusából a vécébe vagy a fürdőszobába való vágyakozás eltűnik. Elviselni őket, nincs vágy, hanem hogy tisztítsák meg a házat a jelenlétükből?

Néha a fürdőszobában van egy kellemetlen rovarfa fa.

Ha a százlábú megtöri legalább egy lábát, akkor nem fog feltérképezni

Mik azok a faiskolák és mit eszik

Mokritsa - a rákfélék egy részéből származó rovar. Ha látod, akkor azonnal felismeri, hogy a test ovális, enyhén konvex a tetején, a héj szegmensekre osztva. A szemek az oldalán, 7 pár láb és több antenna. Színes - szürke vagy barna, fehér fenyőfa is van. 20 mm - a rovarok testének minimális mérete, de legfeljebb 1 cm lehet.

Limes a fürdőszobában inkább a szállás okból. Ezek a természeti lények nedves talajon élnek: a tározók partjainál, függetlenül attól, hogy sós vagy friss. A napsugárzás sugaraitól a kövek, fák és más hasonló tárgyak alatt rejtőznek. Időük az éjszaka. Amikor a sötétség leereszkedik a földre, a fa tetvek kimerészkednek a félreeső menedékhelyeikről, és vadászni fognak - elsősorban a növények számára. Növények rovarok bármilyen formában elnyelnek: friss vagy már kissé rothadt. A zöld takarmány minden része megy a gyomorba - a gyökerektől a levelekig és magokig.

A természet ciklusa: minden vadász számára van egy ragadozó. Tehát a fa tetvek tápláló táplálékforrás a nagyobb méretű rovarok számára - különböző bogarak, darazsak és pókok. Kis kígyók, békák, gyíkok, patkányok és csigák, különösen az éjszakai madarak, takarmányok a faérben. Egyszer egy éhes ragadozó éber pillantása alatt a rákfélékből származó lények feltekernek egy csőbe és úgy tesznek, mintha halottak lennének, ami nem sokat segít nekik.

A fürdõszobában élõ erdeiek messze nem tartoznak e veszélyekhez. Az emberek lakóhelyén (fürdőszoba, WC, pince, konyha) megtalálják az optimális élőhelyet maguknak. Itt nem fenyegeti őket a baglyok, sok az élelmiszer és a kedvenc nedvesség.

 • A városi ház pincéiben a fák a penész és a zuzmó számára táplálkoznak. És a szerencsések, akik a magánlakások alagsorában telepedtek le, zöldségeket ünneplik. Pincék - a legjobb hely a biztonságos életre és a tenyészgombákra. Ha a földszinten élsz, és nem érted, honnan származnak a szörnyű robotok hordái, akkor tudnia kell, hogy az alagsorból jöttek. Ez nagy baj, mert a rovarok elleni harc ilyen körülmények között kétségbeesett lesz.
 • A Mokritsa csak akkor fekszik le a fürdőszobában vagy a WC-ben, ha a csövek állapota annyira szánalmas, hogy egyetlen vízvezeték-szerelő sem veszi fel a javítást. Komolyan szólva vannak olyan erdei fenyők a szobában, ahol szivárgott csövek és falak zúzódnak. Ezért az első kérdés arra a kérdésre, hogy "mi a teendő a faggyúval", az egészségügyi helyzet javítása. A kíméletes rovarok a házban keresztül szellőztetéssel és repedésekkel oldódhatnak meg, ha az ökológiája nem tér el a fürdőszobától.

A házban megtalálhatók a faiskolák is, amelyek megerősítik a növekvő szervezeteket - a rothadó mikroorganizmusoktól a WC-ben és a fürdőszobában, a szemétkosárban elkényeztetett termékekig. Ne felejtsük el, hogy ezek a rovarok megeszik a növényeket, hogy otthon virágokba kerülő cserepekbe teljesen megtalálhatók.

Mokritsa könnyen felismerhető a jellegzetes "shell", amely lefedi a testét

A legjobb módja annak, hogy legyőzze a fa tetű

A rovarok elleni küzdelem legjobb eszköze az, hogy elrontsa az élőhelyüket:

 1. A gúnyolók szeretik a nedvességet? Vigyék el. Rögzítse a szivárgó csöveket, száraz, függőleges és vízszintes felületeket száraz ruhával vagy ventilátorral. Ne felejtsd el rendszeresen megismételni az általános tisztítást, szellőztetni a szobát - mindez elfogadhatatlan feltételeket teremt a fürdőszobában és a ház egy másik részén lévő faültetvények számára, és nem lesznek láthatóak. Vásároljon páramentesítőt a boltban, segít fenntartani a rendet.
 2. Távolítsa el az erdei táplálékot azáltal, hogy elpusztítja az összes lehetséges forrást: szemetet, maradékot, különféle más szennyeződéseket, amelyek a fürdő alatt felhalmozódtak. Limes jelenhet meg a nappaliban vagy a konyhában, és ennek elkerülése érdekében figyelje a beltéri virágokat - távolítsa el a talajt, és kifújja a vizet. Tartsa tisztán a konyhaszekrényt, ne hagyja, hogy megteljen a morzsákkal, a vacsora maradékával vagy kiömlött italokkal. A szennyeződést azonnal törölje, miután megjelenik.
 3. Tegyen be minden olyan repedést, amelyen keresztül a rovarok behatolhatnak a házba: ne törődj a szilikon tömítőanyaggal, ha nem akarsz találkozni rákokkal újra.

A fürdőszobában meg kell tisztítani a rothadás és nedvesség

Népi élmény

Mokritsy bosszantotta és bosszantja az emberiséget, és az emberek mindig keresik a módját, hogy ki tudják hozni őket. A módszereket hagyományosan a boltban vásárolt toxikus vegyi anyagok és hagyományos otthoni megoldásokra osztják. Ez utóbbi tagadhatatlan méltósága az, hogy nem kell pénzt költeniük rájuk, és pontosan tudni fogja, mire készülnek és mennyire veszélyesek a család egészségére. A másik dolog az, hogy a népi jogorvoslat hatékonysága alacsonyabb, mint a vegyi anyagoké.

 • Az első a listán - só és bórsav. Szétszórjuk őket olyan helyeken, ahol erdei. Plusz só és bórsav: egyszerű használat, a megoldás nem szükséges. Mínusz: a rovarok nem veszik észre, hogy önt öntöttek nekik. És ha észreveszik, ahelyett, hogy kúsznának, az élőhely vízszintes síkját a függőleges helyre cserélik.
 • Keverjünk össze 1 ½ evőkanál fehérítőt egy liter vízzel és öblítsük le a padlót és a falakat a mosesben.
 • Adjunk hozzá 0,5 liter vizet egy teáskanál bórsavhoz, majd kezeljük a rovarok által választott megoldási területekkel.
 • A következő recept bonyolultabb, három összetevőből áll: kalcinált szóda, pirospaprika (föld) és dohány. Keverje össze ugyanannyi összetevőt (kb. Fél kanál), majd egy liter meleg vízzel hígítsa. A fürdőszobában minden falat és padlót házi készítménnyel kell kezelni, majd hosszú ideig hagyni - 1,5 óra múlva, majd a gyógyszert klórozott vízzel leöblítik.
 • A jó öreg eszköz, amelyet nemzedékek bizonyítottak: egy vödör égetett vízzel töltött vödör. Hagyja a szobába, és becsukja az ajtót, három napig aludjon barátaival. Ezekben a napokban nem mehet át a ház küszöbén.

Édesvíz és víz - radikális módszer a faérák problémájának megoldására

vegyi anyagokkal

A faiskolák pusztítása a fürdőszobában szent dolog, de súlyos következményekkel jár a gyermekek és háziállatok egészségére nézve, ha kémiai készítményekre kényszerül. Óvatosan olvassa el a vásárolt méreg címkéjét, és szigorúan kövesse az utasításokat. A kisbabák és kis testvéreink védelme érdekében küldje el nekik, hogy egy ideig rokonokkal maradjanak. Védje és egészségét.

 • Gél a német vonalból Shabengel - az egyik legjobb eszköz a csemegék, csótányok és más hazai paraziták megsemmisítésére. Kezelje a szobákat gélen, és különösen azokon a helyeken, ahol a fenyők áthatolnak;
 • Tarax - a talapzat ugyanazon a lépcsőjén van, az előző szerszámmal. A Tarax-ról szóló felmérések között szinte lehetetlen negatív eredményeket találni. Mi a teendő a gyógyszerrel? Hígítsuk fel vízzel az utasításoknak megfelelően és kezeljük a felületre. Mokritsa letelepedett a fürdőszobában, gyorsan felemelte a lábát. Vigyázzon: a gyártók biztosítékai a gyógyszer biztonságosságáért az emberek számára nem egyértelműek: a fogakra való próbálkozás nem ajánlott az állatok és az életkorú emberek számára;
 • Egyéb hatékony inszekticid hatóanyagok: "Varan" és "Tetrix".
 • A bentlakásos növények megmentéséhez más eszközöket kell vásárolni, mint például a "Thunder" vagy az "Aktara", azok a földön vannak.

És mi van akkor, ha az erdei fa a fürdőszobában olyan szorosan telepedett volna, hogy nem akarja elhagyni azt, a tettek ellenére?

Kétféleképpen lehet: az egyik lassú, a második gyors. Az első az, hogy eladja a házat, és vesz egy újat. Ennek a módszernek a hátránya nyilvánvaló - ki fog védeni a rovaroktól egy új lakásban? A második út a szakemberek hívása.

A fertőtlenítők gondosan kezelik a helyiségeket a rovaroktól, így nem lesz nyomuk, és ha a fák visszatérnek, akkor újra kezelni fogják őket. Készek a rákfélék gyors és hatékony előállítására. Mínusz - meg kell fizetni a munkájukért, plusz - a kártevők nélküli házban, az alvás édesebb és erősebb.

Mokritsa a fürdőszobában

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Hiányzik a fürdőszobában: harci módszerek

Ez a cikk figyelembe veszi a fürdõszobában megjelenõ faapjú jelenségét - megjelenésének okait, ezeknek a rovaroknak a jellemzõit és módját, hogy leküzdjék õket.

Sokan találkoztak ilyen helyzetben, amikor ahelyett, hogy pihentetnék és elterelnék a mindennapi életet a fürdőszobában, megtöltenék a fürdõt forró vízzel, és fürödni kezdték õket, undorodtak és nem hajlandóak bejutni ehhez a szobába, mert vannak szörnyû és gyalázatos lények, amelyeket az emberek hívnak fa tetvek.

A fenyőfákról

Mokritsa a fürdőszobában

A jól ismert házi csótányok mellett más kis rovarok is fészkelhetnek a fürdőszobában, például - hangyák. Egy meglehetősen közös kép az, amikor egymás utáni hangyák a falakon vagy a padlón mozognak a fürdőszobában, leggyakrabban behatolnak a szobákba a falakon repedéseken keresztül.

A fásférgek egyike a legnépszerűbb rovaroknak a fürdőszobában, sokkal kevésbé kellemes tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az azonos hangyák. Ezek a szürkés rovarok konvex háttal nagyon gyorsan mozognak a fürdőszobában, és gyakran nagyon nehéz megszabadulni jelenlétüktől.

Rákfélék családja, barna vagy szürkés teste és lábai a has mindkét oldalán helyezkednek el. Gyakran össze vannak keverve a rovarokkal - mérlegekkel - amelyeket úgy hívnak, mert a kis fényes skálák lefedik a testüket.

A fürdõk megelõzésére és ellenõrzésére a következõ módszerek is megfelelnek a fürdõszobában megjelenõ ezüstkímélõk eltávolítására, ezért annak érdekében, hogy az olvasót biológiai árnyalatokkal ne hordozzák, a kényelemnek tekintjük kapcsolódó fajként.

Woodlice leginkább a nedves környezetben érezheti magát, ami a fürdőszobában található, ahol leggyakrabban megtalálják őket. Ezek a rákfélék nem okoznak jelentős károkat az embereknek, kivéve, hogy gyakran gombák és herpesz hordozóivá válnak.

Hasznos: a fürdőben a hangyák és a csemegekúrák mellett sokféle fajta pókok is megtalálhatók, amelyek ritkán találhatók más helyiségekben is.

Figyelembe véve, hogy a fűrészek (mérlegek), a nagy számú lábat alkotó lények, a hosszúkás test, valamint az antennák mögött és elöl, fürgén futnak a padlón és a fürdő falai között, meglehetősen kellemetlenek.

Bár ezeknek a rovaroknak a tevékenysége főként éjszaka folyamán jelentkezik, a nap folyamán gyakran is a szemükbe kerülnek, hogy elrontsák a fürdőszobai benyomást. Ezután megvitatják, miért jelennek meg ezek a rovarok és hogyan lehet megmenteni a fürdőszobát ebből a csapdából.

A rovarok a fürdőszobában

Silverfish a fürdőben

Számos különböző oka lehet a különböző rovarok megjelenésének a lakásban. A rovarok terjedése a fürdőszobában elsősorban a zavaros mikroklímának köszönhető, melynek eredményeképpen kedvező körülményeket hoznak létre, amelyek vonzzák a rovarokat.

Fontos: Kivéve a rovarok szomszédos apartmanok vízcsöveken, erkélyeken vagy kis falak repedésein kivételeket.

A fő ok, amiért a rovarok megjelennek a fürdőszobában, az, hogy a helyiségek alapvető egészségügyi és higiéniai feltételeit tisztességtelennek tartják.

Ezenkívül a rovarok megjelenése olyan fontos tényezőkkel társulhat, mint a magas páratartalom, a nedvesség kialakulása, vagyis az, hogy megteremtsük a faanyag, a pókok és a centipedes megjelenését az adott helyiségben.

Hogyan lehet megszabadulni a fürdőkádtól a fürdőszobában?

Százlábú a fürdőben

Ne légy túl ideges, ha bármilyen rovar jelenik meg a fürdőszobában. Az első dolog, hogy gondoskodjon a tisztaság tisztaságáról a fürdőszobában. A nedves tisztítás során elengedhetetlen a falak eltávolítása egy olyan ésszerűen hatékony folyékony mosószerrel, mint a Domestos.

Ezután gondoskodnia kell arról, hogy ne legyen nedvesség a fürdőszobában, hogyan szárítsa meg a helyiséget, és szellőzzön le minél gyakrabban, mivel a mérlegek és a fürdők nem támaszkodnak a meleg és száraz friss levegőre a fürdőszobában, és azonnal vagy meghalnak vagy kiszöknek a szobából. Azon a helyeken, ahol a szellőzőcsövek kijönnek, egy speciális rácsot kell felszerelni, amely belső rácsokkal van ellátva.

Fontos: a rács falhoz történő rögzítésének folyamatában győződjön meg róla, hogy nincsenek rések.

Ezenkívül a fürdőszobában meg kell őrizni a helyes mikroklímát, ezért célszerű megvásárolni az olyan eszközöket, mint a fűtött törülközőtartó és a fürdőszobában elszívó ventilátor.

Ha javításokat terveznek a fürdőszobában, végrehajtásuk során biztosítani kell a fürdőszobai minőségi vízszigetelést, ami a legmagasabb szintű védelem a túlzott nedvesség elleni küzdelemben.

A fürdőszobában a fürdőszobában meg kell tenni a szükséges intézkedéseket, hogy kiküszöböljék őket:

 1. Az első lépés a helyiség nedvességének csökkentése. Ehhez tartsa nyitva a fürdőszobai ajtót, és szárítsa meg a padlón és a falakon lévő kádat, miután használta a fürdőt.
  Ha lehetséges, javasoljuk ventilátor vagy fűtőberendezés beépítését is a fürdőszobába, amely lehetővé teszi a nedves levegő szárazságát.
 2. Szükséges továbbá ellenőrizni az összes csövet a hibák és szivárgások jelenlétére, mivel a legkisebb szivárgások kedvező feltételeket teremtenek az ezüstfű kifejlesztéséhez és szaporításához.
 3. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a rovaroktól, megpróbálhat gyomorkivonatot is használni.
  Ehhez tegyen egy vödröt a fürdőszobába, amelyben a mészet öntik és vízzel töltötték. Akkor gyorsan el kell hagynia a fürdőszobát, szorosan zárja be az ajtót, és nem lép be ezen a szobában három napig.
 4. Egy másik módszer, amelyet elég hatékonynak tartunk, a következő: kis mennyiségű piros paprikát keverünk össze kis mennyiségű szóda hamut és dohányt.
  A kapott elegyet egy liter vízben oldjuk, majd ezt a megoldást a fürdőszobában lévő sarkokba permetezzük. 7-8 óra elteltével a fürdőszobát klórozott vízzel kezeljük.
 5. Használhat speciális csalétket és készítményeket is, mint például a Gett vagy a Mole, hogy küzdjenek a fák között.
  A fürdőszobában az inszekticidet a padlóra helyezzük és pár napig szárazra hagyjuk. Öt-hat nap elteltével a helyiséget újra feldolgozzák.

Extrém esetek

Gyakran előfordul, hogy a fenti módszerek nem segítenek megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában. Ha a különböző kipróbált és valódi módszereknek nincs hatásuk a csemegékre, külön segítséget kell kérni segítségért, amelyek közül az egyik a Tetrix.

Ez egy univerzális megoldás, amely a faggyút és más rovarokat is eltávolítja. A gyógyszer viszonylag magas költsége ellenére gyakran kiderül, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a fenyőt.

Fontos: Ezen kívül lehetőség van a fürdő falainak kezelésére a "Death by the Pest No. 1" vagy a Tarax por segítségével, amelyet ecsettel kell bevinni.

Ha nem lehet önállóan szabályozni az erdőkertet, például időhiány miatt, ajánlott olyan szakembereket meghívni, akik nem csak pusztítani tudnak rovarokat, hanem bizonyos idő elteltével garantálják a távollétüket.

Annak érdekében, hogy ez az időtartam a lehető leghosszabb legyen, gondosan ellenőrizni kell a fürdő tisztaságát, szellőztetni a lehető leggyakrabban, és elkerülni a nedvesség felhalmozódását a padlón, falakon és bútorokon a fürdőszobában.

A fürdőszobában megjelenő rovarok kisebbek, de kellemetlen problémát jelentenek, ami elsősorban a beltéri mikroklíma megsértését jelzi. Az ilyen problémák elkerülése érdekében tartsa be az egészségügyi szabványokat, és tegye meg a szükséges megelőző intézkedéseket ebben a cikkben.

Mi az oka, ha a fürdőkészülék indult a fürdőben, és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A házban található különféle rovarok legelterjedtebb élőhelyei, különösen a fa tetvek, a WC és a fürdőszoba. Ez abból a tényből ered, hogy a bemutatott helyiségekben fokozott a páratartalom, ami kedvező környezetet biztosít a reprodukcióhoz és az élőhelyhez. Ezután közölje velünk, hogy lehet-e segítséget megszabadulni, vagy nem kell felhívni a megfelelő szolgáltatást. És hogyan lehet megakadályozni az ízeltlábúak újra invázióját.

Megjelenés és leírás

Annak ellenére, hogy szinte minden embert fahéj rovar rovarnak neveznek, ők nem. Az arthritis az ízeltlábúak közé tartozik, és a magasabb rákok osztályába tartozik, amelyekhez biztonságosan rákfélék lehetnek.

A hiányokat meglehetősen különleges megjelenés jellemzi: ovális alakú testük van, amelynek felső része enyhén domború. Két pár bajusz van, az első pár nem teljesen kifejlesztett, ennek eredményeként az antennák nagyon kicsiek, a második pár jól fejlett. A szemek szeme a fej bal és jobb oldalán található. A rákok is bemutatásra kerültek 6 pár hasi lábak jelenlétében.

Mi az oka a megjelenésüknek?

A mosdóban vagy a WC-ben lévő faimadarak megjelenésének fő oka a szobahőmérséklet magasabb páratartalma, amely a következő esetekben fordulhat elő:

 • szivárgó cső vagy keverő van;
 • a csőkötéseket hosszú ideig nem javították;
 • a fürdés után a pocsolyák maradnak a padlón;
 • a fürdőszobában vagy a WC-ben hosszú ideig nem volt tisztítás, aminek következtében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel;
 • fürdőzés után nedves marad.

Ha nem engedélyezi a fenti eseteket, akkor a házaknál a tetvek valószínűsége jelentősen csökken.

Mit eszik és hogyan élnek?

Mokritsy inkább éjszakai, és a nap folyamán látni őket a fürdőszobában vagy WC-ben szinte lehetetlen. A bemutatott rákfélék a legsötétebb sarkokban élnek, padló alatt vagy nedves törülközők alatt, nedves gumitömítés alatt helyezkednek el. Ezért, ha szükséges annak megállapítása, hogy a fűrészáru jelen van-e a helyiségben, először ajánlott megvizsgálni a felsorolt ​​helyeket.

Ami a rákfélék által előállított élelmiszereket illeti, az a felhalmozott piszok részecskéi, apró töredezett papírok és sáros szappanmaradványok. Ha a konyha hosszú ideig nem távolítja el a szemétet, akkor a faimport a fürdőszobából a konyhába költözik, és megemészti az emberi táplálék maradványait.

Nézze meg a házias rákfélék fényképét, amelyeket a WC-ben tenyésztenek és másznak:

Hogyan küzdeni: disszektort vagy önmagukat?

Mivel a fa tetvek nem gyakorolnak közvetlen negatív hatást egy személyre, nincs szükség megsemmisítőre. Lehetőség van magukra, ami sokkal olcsóbb.

A rovarok elleni küzdelem szakemberének igénye abban az esetben is felmerül, ha a lakás tulajdonosai már megpróbálták megszabadulni a faiskoláktól, de rövid idő után újra megjelentek.

Ennek eredményeképpen meg lehet különböztetni a megsemmisítővel szembeni hívás következő pozitív aspektusait:

 • a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a fa tetvektől;
 • garantálják, hogy a közeljövőben már nem jelenik meg a fenyőfa.

A hátrányok között csak a rovarok megsemmisítésének magas költségei vannak.

Ami a rákfélék önellátását illeti, itt meg lehet különböztetni a jelentős megtakarításokat és az olyan összetevők használatát, amelyek teljesen embertelenek. A hátrányok közül kiemelkedik a fenyőfa újra előfordulásának nagy valószínűsége.

Alapokat tőlük

Ha a kérdés, hogy hogyan kell elpusztítani a rákfélék a WC, úgy döntöttek, hogy függetlenül megszabadulni a leírtak a lakásban, akkor ebben az esetben a kérdés, hogyan lehet eltávolítani őket, akkor mind a kémiai és népi jogorvoslat.

vegyi

Között a népszerű vegyi anyagok bocsátanak ki egy kábítószer nevű Tetrix, hogy egyesíti a bél és az érintkezés akció, nagyon mérgező.

Ennek használatához a következő műveleteket hajtják végre:

 1. Gumikesztyűt kell viselni, ruhát cserélni (lehetőleg eldobni vagy alapos mosogatásnak alávetni), maszkot vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell viselni.
 2. Az eszközöket az utasításoknak megfelelően permetezzük a helyiségbe.
 3. Miután elvégezte a fürdőszoba feldolgozását, néhány órára hagyja el a lakást, és egy meghatározott idő elteltével levegőt takarítson meg és alaposan tisztítsa meg a padlót.

A Taraxot kissé eltérő módon használják, de a hatás nem csökken:

 • a hatóanyagot vízben hígítjuk, majd ecsettel vagy fecskendővel alkalmazzuk a kívánt élőhelyekre;
 • idővel a víz elpárolog, és az anyag vékony filmje marad és 4 hétig fennmarad.

Szintén a fa tetvek megsemmisítéséhez Varan és GET drogokat is használhatunk, hasonlóan a Tetrix eszközhöz.

népszerű

Meg kell jegyeznünk, hogy az erdők elleni küzdelem népi jogorvoslatai kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de ha kis mennyiségű rákot találtak a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor ezek a módszerek használhatók.

A csemegekukorica pusztításának népszerű módja a dohány, a pirospaprika és a szóda keveréke, amely az alábbi lépések végrehajtásához szükséges:

 1. Az ismertetett komponensek mindegyikét 3 gramm mennyiségben vettük fel, majd az elegyet egy liter vízben hígítottuk.
 2. Az elkészített oldat a falak összes repedésének és más, a faérének feltételezett élőhelyének kezelésére szolgál.
 3. A szoba zárt és 8 órán keresztül nem használható.

A megadott időtartam után alaposan lemosni a fürdőt egy gyenge fehérítő oldattal.

Nyírfa seprűt is használhat:

 1. Este a fürdőkád sarkaiba helyezzük a nyírfürtöket (meglehetősen vonzó illatúak és ízléseik vannak a faarákra, így nem tudnak ellenállni egy ilyen finomságnak).
 2. Reggel (napkelte előtt) a seprűket összegyűjtik és megégetik.

Ezen kívül sok háziasszony, hogy megpróbálja megszabadulni a fanyarszórással megszórja a sókat a sarkokban, ami nem túl hatékony, de képes lesz megsemmisíteni több embert.

A videóról megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában:

megelőzés

Ha a lakás tulajdonosai sikerült megszabadulniuk az erdőktől, akkor az újbóli megjelenés megakadályozása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie:

 1. A fürdőszobában vagy a WC-ben gondosan figyelemmel kell kísérnie a fontosság fontosságát. Figyelnie kell a szellőzés működésére, függetlenül attól, hogy a csövek sértetlenek-e. Javasoljuk, hogy hagyja abba a mosás szokását fehérnemű fürdőszobában.
 2. Meg kell őrizni a tisztaságot. Semmiképpen semmi nedves rongyot ne helyezzen a fürdő sarkaira. Esetenként általános tisztítást kell végezni.
 3. Figyelje a falak és a sarkok állapotát. A legkisebb repedések esetén haladéktalanul el kell távolítani őket.

Hogyan lehet, ha a nedvességből újra megjelennek?

Abban az esetben, ha a csemegek újra megjelennek otthonában, ellenőrizni kell, hogy az összes megelőző intézkedést betartották-e. Ha minden intézkedést betartunk, akkor professzionális fertőtlenítőkhöz kell fordulnunk. Ha az intézkedéseket nem követték mindegyik esetben, meg kell szüntetni azt az okot, amely az erdei terület újbóli megjelenését okozta és bármely hatékony módszerrel megsemmisítené.

Ha alaposan figyelemmel kísérik a fürdőszoba és a WC tisztaságát, és nem engedik meg, hogy a páratartalom emelkedjen, akkor a fa tetvek biztosan nem fognak lakni otthonában.

Hogyan tudom gyorsan eltávolítani a fa tetőket a fürdőszobából?

Szörnyű és csúnya - így jellemzik általában a rovarokat. Egyikük szokott számolni a fa tetvek, amelyek telepednek, ahol nedves. Kik a fa tetvek, hogyan néznek ki és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

Ma beszélgetésünk témája ma. Siess, hogy megállítsák a nem kívánt szomszédságot az otthonban.

A fenyőfákról

A moha csajok ízeltlábúak. Meglepő módon ezek nem rovarok - rákok, rákok és rákok rokonai a fa tetvek, bár nem nagyobbak, mint egy csótány. A rákfélékben az ovális testnek domború teste van tetején, 7 pár fehér azonos lábával és két pár antennával, amelyek közül az első nem fejlett.

Barna vagy fehéres, napvilágra válik ezüstösvé. Héjjuk szegmensekre van felosztva, amelyek mindegyikének lábai vannak. És amikor megjelenik egy fenyegetés, egy golyóba hullanak, és úgy tűnik, mintha halottak lennének, amíg véget nem ér az életveszély.

A "hazai" rákfélék egy példánya 9-12 hónapig él. Egy másik érdekes részlet: belélegzik a kopoltyúkat. Külsőleg a fakéreg olyan, mint a mérleg, amelynek hosszúkás teste csillogó kis méretű. De van értelme belenyúlni az egyes sajátosságaiba - a megszabadulás módjai ugyanolyanok.

Mint minden rákfélék, a fenyők szeretik a tározók sötét bankjainál, ágakon, köveken vagy csapdák alatt letelepedni. De a fürdőszoba nem víz, a lakás tulajdonosa lehet felháborodva. De ez általában az egyetlen sötét szoba a lakásban. Itt nedves és meleg, és az élelmiszer több mint elegendő.

Mit eszik a tetvek? Az élelmiszerekben nem szokványosak - elegendő maradvány marad az ember számára: bőrdarabok, plakett csempe csempe, WC-papírdarabok. Az ilyen kedvező tényezők a városi lakások életében és reprodukciójában a természeti adottságoktól kedveskedtek.

Veszélyesek az emberek számára?

Milyen ártalmat okoz a fakeret? Nem. Nem harapnak, mint a szúnyogok, és nem mocskolnak. Nem ássák el az olyan ételeket, mint a csótányok, és ne rontsák el a ruhákat és a bútorokat, mint egy kúp. És ami még fontosabb, nem tolerálják a mikrobákat és a baktériumokat. Ezért teljesen ártalmatlan még egészségügyi és higiéniai szempontból is.

Ennek az ízeltlábúnak a nem szeretõ oka inkább pszichológiai. Mint minden rovar, a félelem félelmetes megjelenése pánikot, undorodást és csillapítást okoz - a hozzáértés szájjal kezdődik.

Oké, 1-2 embert nevelnek a fürdőszobában, és mit kell tennünk, ha egyre többen vannak? Nyugodtan egy ilyen fürdőszobában nem fekszel le, és nem fekszel le, nem jársz mezítláb a padlón. Egyértelmű ítélet született - elkezdeni a harcot a fa tetvekkel.

Okai

A harc végeredménye miatt érdemes megértenünk, honnan jött a csemege és mi hozta neked. Több oka lehet:

 • Megsértett mikroklíma az apartmanban: a szobákban fokozott a páratartalom és nedvesség, a szellőzés nem működik, a helyiség nem szellőztetett.
 • Az egészségügyi és higiéniai feltételek megsértése és tisztességtelen betartása: a lakás piszkos, a szemetet idő előtt veszik el.
 • Szomszédok: kedvező körülmények között nem lehetett volna eljutni a fa tetvek tenyésztéséhez, hanem a falak repedései, a vízcsövek, a szellőzőrácsok és az erkélyek, amelyek a lakásába indulnak.

Most már tudod, hogy miért választotta a fakeret. Miután kijavította az okokat, abban reménykedhet, hogy elhagyják magukat. De jobb, ha rohant a betolakodók.

Hogyan lehet megszabadulni a fa tetvek a fürdőszobában népi jogorvoslat?

A nagymama receptjeinek története több mint egy évtized, vagy akár több mint egy évszázada. Korábban a fürdősök inváziója fürdők voltak. A nagyszüleink otthon használták a már meglévő alkatrészeket. Talán ezért vannak az emberek népi jogorvoslati lehetőségei az emberek számára.

A leghatékonyabb házi készítésű receptek, amelyek segítenek a pázsitok elpusztításában:

 1. Nyírfa seprű - állítson fel néhány nyírfa seprűt, amely nedves és a sötétebb és legsötétebb helyeken a fürdőszobában. Az ilyen nedves "házak" nagyon népszerűek lesznek a fenyőerdővel, és örömmel élnek a nyírfa lombozatban. Reggel gyűjtsön seprűt, helyezzen el egy szemetesedényt, öntsön forró vízzel vagy égesse fel. Mi van, ha nincs seprű? A nyers moha, vagy akár egy nedves ruhával játszhat a csapda szerepe.
 2. Piros paprika, szóda és dohány - ez a recept alkalmas azoknak, akik sajnálják a rovarokat - ez segíteni fogja őket kiölés nélkül. Keverjük össze az összes hozzávalót, vidd őket egy csipet. Töltsük fel forralt vízzel és alaposan keverjük össze. Éjjel öntsük a kapott oldatot a csempe fölé vagy szórjuk be a sarkokba, és reggel lemosjuk.
 3. A só - az is lehet, hogy elriasztja a kellemetlen fenyőfákat. Megszórjuk a védett helyeket, és hagyjuk néhány napig.
 4. Száraz kvász - a padló és a falak kezelésére szolgáló megoldás elkészítéséhez 1 rész száraz kvászot kell felhígítani 5 rész vízben.
 5. A bórsav teljesen biztonságos az emberek számára, káros hatással van mind a rovarok, mind a rákok testére: megbénítja, fulladást okoz. Vegyen 10 gramm bórsavat és hígítsa fél liter vízben. Kezelje a fenyőfa felhalmozódását. Nem kevésbé hatékony hígítatlan por.
 6. A buktatókat - az ilyen okos harci mód csak akkor elfogadható, ha a fenyők kevés. Vágja a burgonya vagy a sárgarépa belsejét, hagyja az éjszakát - ott kell vinni. A csapda előállítható műanyag palackból, 2 részre vágva. A felső rész az alsó részbe kerül a nyakkal előre, a csordát rothadó gyümölcs formájában helyezik el - a csapda készen áll. Csak időben kezelje az ellenőrzést, és távolítsa el a csemegéket.

Vegyi anyagokat használunk

Ezek a harcok radikális módjai, néha nagyon veszélyesek. Ne hagyja figyelmen kívül és tartsa be a biztonsági óvintézkedéseket. Viseljen kesztyűt, mosson kezet, és ne kerüljön a bőrre, a szemre, a légzőszervekre, a gyomorra. Amikor vegyszereket használ, szorosan zárja be a fürdőszobai ajtót, mert a fürdőkészülék biztosan szétszóródik a lakásban.

Néhány vegyszer, amelyet otthon készíthet:

 1. Fehérítés - 1 liter vízben 40 g port kell adni, és fal- és padlóoldatot kell keverni. Másnap alaposan öblítse le, tiszta vízzel öblítse le.
 2. Ábrázolás - vízzel hígítva vödörben, vödörben és balra. Ezután szorosan zárja be a fürdőszoba ajtaját, és ne jöjjön ide 3 napig. Ne felejtsd el alaposan levegőztetni.

Otthon, használja a "kémia" eredetileg nem a rovarok elleni küzdelmet. Ez kerozin, terpentin, fehér szellem, benzin. Olyan olajfilmeket képeznek, amelyek nem engedik a faggyút lélegezni. Az ilyen eszközök azonban nagyon gyúlékonyak, ezért használatuk nem ajánlott.

A boltokban késztermékeket találnak a népszerű márkák kémiai támadására:

 • A Varan dichlorvos egy univerzális orvosság, amely szintén segít a fenyők elleni küzdelemben. Felejtsd el a mérgező permeteket - Varan egyáltalán nem szagol.
 • Schabengel - csali gél, melyből 30 g elég 3 szobás lakás feldolgozásához.
 • Tarax - és azt az eszközt jelenti, hogy nem csak megöli a fa tetűket, hanem egy mérgező filmet alkot rájuk, átterjed a méregre más személyekre.
 • Get - univerzális, nincs erős szaga.
 • A Phenaxine egy inszekticid por, amely a fürdő peremén szétszóródik.
 • Combat superspray - inszekticid aeroszol, amely alkalmas arra, hogy felhalmozódás helyén megsemmisítse a fa tetűket.
 • A Tetriex egy drága, de hatékony koncentrált gyógyszer.
 • A ceruza - inszekticid ceruza kényelmes, mert nem csak vízszintes, hanem függőleges felületet is képes feldolgozni. A fenyők elleni küzdelem érdekében a Titanic és Masha tökéletesek lesznek.
 • A FAS egy hazai gél, amely a fecskendőben van - lehetővé teszi, hogy apránként használjuk a mérget. A gélszalagokat a farkasok élőhelyei is kioltják.

Ha semmi sem segít...

Ha mindent megpróbáltatok, és a fa tetvek továbbra is laknak a fürdőszobában, akkor forduljon a szakemberek segítségéhez. Hívja a kártevők elleni védekezést, amely hatékony eszközökkel és hatalmas termékekkel ésszerű áron használható. A megoldás előnyei nyilvánvalóak:

 • A "harcosok" a nem kívánatos élőlényekkel olyan biztonságos eszközöket használnak, amelyek nem szagolnak és nem hagyják el a foltokat a bútorokon;
 • legalább 3 hónap garanciát vállal.

Fontos, hogy válasszon egy jóhiszemű fertőtlenítőt, amely nem illik Önhöz más rovarok képviselőivel, és új kezelést vált ki. Ne feledje, hogy ilyen szolgáltatás hívását össze kell hangolni a szomszédaival. Ha nem akarja a későbbi szétszerelést velük - értesítse őket a közelgő eljárásról. Alig van bárki, aki megbánja a büféét.

Videó: hogyan kell kezelni a tetvek a lakásban?

megelőzés

De jobb, ha egyáltalán nem találkozunk a faiskolával. Annak érdekében, hogy ne jelenjenek meg a 3., a 4. és a 6. hónap után, meg kell követnie a megelőzés egyszerű szabályait. Mindegyiknek segítenie kell a túlzott páratartalmat a fürdőszobában:

 • szellőzzük le minél gyakrabban az ajtót;
 • ne szárítsa ruhát a fürdőszobában;
 • szerelje be a szellőztetést, vagy tisztítsa meg a régiet, tegyen rá finom hálót;
 • megszüntesse a vízvezetékek összes szivárgását, a csövek közötti hézagokat rögzítőhabgal vagy alabástrommal kell lezárni, valamint az aljzatokon lévő lyukakon keresztül;
 • alaposan törölje le a padlót, amíg száraz;
 • Tisztítsa meg a nehezen elérhető területeket tisztításkor: a fürdőszoba, a bútor, a mosógép alatt;
 • tárolja a szemetet egy záróvödörben és naponta vegye ki;
 • zashpatlyuyte falak, ragasztó tapéta - próbálj megszabadulni minden olyan repedéstől, amely összeköti a szomszédokat;
 • súlyos esetekben használjon fűtőtestet, szárítógépet a fürdő szárításához;
 • súlyos esetekben teljes javítást kell végezni.

A fenyőfa elleni küzdelem másik fontos pontja az eljárás időszakos ismétlése. A rákfélék kémiai támadás hatására kiszabadulhatnak a szomszédok, és egy idő után vissza. Az Ön feladata minden módon megakadályozni ezt a lehetőséget.