Legfontosabb > Bútor

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Mokritsa a fürdőszobában

A bérlők egyik kellemetlen bajkeverője a fürdõszobában ültetvények, amelyek csak jelenlétük által mérgezõdtek meg. A kellemetlen emberek egy kis fény és magas páratartalom jelenlétében érzik magukat, ezért gyakran megjelennek a fürdőszobák, pincék és padlások helyiségeiben.

Ebben az esetben a háziasszonyok nem hibáztatják magukat a türelmetlenségért, a fürdők a falba vagy a mennyezeten lévő mikrotömbökön keresztül behatolnak a helyiségbe. Megjelenésüknek ritkán kell lemosniuk a padlót, el kell dobniuk a higiénikus szemetet vagy gondosan kitölteniük kell a repedéseket. Ezeket a lényeket a szerves anyag maradványai és a szinte teljes fény hiánya vonzza. Fürdőszoba és toalett a tartózkodásukhoz - a legkedvezőbb környezet.

Hogy néz ki, és mit képviselnek?

Sok ember szerint a faérvek nem rovarok. Ezek a pikkelyes rákok családjához tartozó állatok. Leggyakrabban a csoport képviselői barna vagy szürke színűek, de vannak fehérje egyének. Ovalos, domború háttámlával rendelkeznek, amelyet szegmentális csontpajzs véd.

Több évszázaddal ezelőtt a teremtmények csak a vízi környezetben éltek, az evolúció folyamán a kisállatok a földi élethez igazodtak. Az orosz használatban lévő faérc nevét magánszemélyek kapták meg, mivel szükségük van a víz és a nedvesség állandó közelségére. Az angol szótárban a fordítás szó szerint "fás bolhát" jelent, ami magában foglalja a lények aktív életét a nedves és pusztító fa törmelékben.

A fürdőszobákban és WC-kben élő állatok főbb összetevői a szerves maradékok:

 • kis darab papír és szennyeződés;
 • plakett a csempe;
 • szappanbetétek;
 • mikroszkopikus gombák.

A legtöbb időt az alkotás inkább a sötétségben tölti el, éppen ez volt az ideje, hogy élelmet keressenek. A fény bekapcsolása számukra stresszes helyzetbe kerül, jelezve a veszélyt. A kritikus pillanatokban az egyének koagulálnak.

Érdemes megjegyezni: az emberi egészség szempontjából a szürke és a fehér fa tetvek teljesen biztonságosak. Kisebb károkat okozhatnak csak a beltéri növényeknél, amelyeket gyakran nem szoktak a fürdőszobák és a WC-helyiségek területén létrehozni, vagy aligha látják a befejezés elrontását.

Honnan származnak?

Ha egy erdei lakás egy lakásban jelenik meg, a szobatulajdonosok gyakran csoda, honnan származnak. A létezésükhöz szükséges feltételek egy házban vagy egy adott helységben találhatók. A kényelmesebb helyek keresése érdekében a mikroszkopikus egyének - annak ellenére, hogy kis méretük van - képesek gyorsan és aktívan mozogni.

Az ilyen lények figyelmét felkeltő fő tényezők a mikroklímának és az egészségügyi előírásoknak való meg nem felelésnek minősülnek. Az ilyen körülmények kialakulásának okai lehetnek:

 • a házak építése során megszegték a szabályokat;
 • a szellőztető rendszerek meghibásodása;
 • hibás vízvezetékberendezés;
 • szivárgó csövek jelenléte.

Az áradások, a tetőszivárgások és az esővíz belsejébe bejutó lakások a leggyakrabban kényelmetlenné teszik a leírt lényeket.

Érdemes megjegyezni: a fenyők nem jönnek a házba a reprodukcióhoz. Ha a lakásban mérsékelt páratartalom van, minden egészségügyi és higiéniai szabályt betartanak, ennek az állatnak a megjelenése a terület ellenőrzésének tekinthető.

A rákfélék képviselőinek egy lakásba jutása meglehetősen egyszerű. Behatolnak a helyiségbe az ablakon és az ajtónyílásokon, szellőzőnyílásokon, repedéseken és repedéseken a mennyezeten, falakon és padlóburkolatokon keresztül.

Titkos élőhely

Mielőtt megválaszolnánk azt a kérdést, hogyan lehet a fürdőszobát megsemmisíteni a fürdőszobában, meg kell határozni az élőhelyüket. Ezek a lények szeretik elrejteni csempék, műanyag panelek, egészségügyi csövek mögött, az ideális helyet a mosogató, a fürdőszoba vagy a WC alatt. Ön is találkozhat velük az ízületek a varratok, rések, különböző bútorok belsejében belül.

Érdemes megjegyezni: ha a fürdőszoba egy faházban van, gondosan ellenőrizni kell, hogy a felület nedves vagy rothad. A fa repedései - ideális hely megosztani.

Hogyan küzdjünk meg - megelőzési módszerek

hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobából a fürdőszobában

A pikkelyes rákok előfordulása jobb megelőzés, mint a következmények kezelése. Annak érdekében, hogy megszüntesse a fürdőszobák oktatásának lehetőségét, a beltéri klímát figyelemmel kell kísérni. A szobákat alaposan kiszáradni és levegőztetni kell. Ha lehetséges, szereljen be egy elszívó ventilátort egy visszacsapó szeleppel vagy egy elektromos fűtött törölközőtartóval, feltéve, hogy nem állnak rendelkezésre.

A megelőzés érdekében fontos figyelembe venni a következő szabályokat is:

 • száraz mosoda erkélyen vagy utcán;
 • időben kiküszöbölje az összes szivárgást és kondenzációt a vízvezeték szerelvényeken;
 • a tõke vagy a kozmetikai javítások során csak nedvességálló és víztaszító anyagokat használjon a simításhoz;
 • törölje le az összes felületet a tisztítás után, higiénikus eljárásokat vegyen igénybe.

A mikroklíma javítása segít a padlófűtés rendszerének telepítésében. Az ilyen szerkezetek felszerelése jó szellőztetés mellett történik.

A harc népi módszerei

Hogyan lehet eltávolítani a fa tetvek a fürdőszobában és WC folk módszerek? A kezdeti szakaszban a szoba alapos kiszáradásához szükség van a kellemetlen lények megszabadulására. Ez bonyolítja az állatok életkörülményeit, és az alacsony páratartalom mellett is elhagyhatja a szobát.

Ha a tetvek továbbra is elrontják a hangulatot, hatékony népi jogorvoslatokat használhat:

 • A vödörben vízzel öntett mész kerül a helyiségbe, majd az ajtók szorosan becsukódnak. Három nap múlva beléphet a szobába, és elpusztíthatja az elhalt állatokat. A módszer hatékony, de egészségre veszélyes. Ugyanakkor nem minden bérlőnek van lehetősége arra, hogy ne használja a fürdőszobát erre az időre.
 • Só szétszóródik a szoba sarkában. Nedvesség hatására elkezd feloldódni, kedvezőtlen környezetet teremtve az állatok számára.
 • A fürdő közepén helyezkedik el az előfúrt lyukakkal felaprított alma vagy burgonya. Egy éjszakára maradt. Reggel a fészek felhalmozódnak a mélyedésben. Elég az eltávolított gyümölcsök vagy zöldségek eltávolítása. Az eljárás biztonságos, többször megismételve.

Meg kell jegyeznünk, hogy az összes felület klórral vagy ecetsavval történő kezelése hatékony megoldás a fürdőszobában levő fa tetvek számára. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az, hogy veszélyezteti az embereket. Falak, padlók és mennyezetek kezelésénél fontos, hogy védőfelszerelést - kesztyűt, légzőkészüléket viseljen - kivéve a bőrön lévő oldatok belégzését és a felső légúti behatolását.

A probléma kulcsfontosságú megoldása

A hagyományos népi módszerek használata, hogy megszabaduljanak a fenyőktől, gyors visszatéréshez vezethetnek. A modern piacon különböző vegyi anyagokat vásárolhat a leírt személyek ellen. A leggyakoribbak a Mole, Gett, Forsyth. Alaposan feldolgozzák az összes felületet, illesztést, alaplapot, az alkalmazott kompozíció 2 órán át marad a felületeken. Az inszekticidek használatát 5-6 nap múlva ismételjük meg.

Meg kell jegyezni, hogy a Tetriex hatóanyag a legerősebb vegyi anyag. Hatékonyan használják nemcsak a faggyút megszabadulni, hanem számos rovarokat is.

Ha a kis, idegesítő állatok nem mennek el, vagy számuk jelentősen megemelkedik, szükség van szakosodott vállalatok szolgáltatásaira. A fertőtlenítési szolgáltatások kompetens és professzionális megközelítést fognak találni a probléma megoldására. Minőségi eredmény elérése érdekében komplex eljárásokat fognak végrehajtani nem csak az ügyfél lakásában, hanem a szomszédokkal együtt is.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

Mi az oka, ha a fürdőkészülék indult a fürdőben, és hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A házban található különféle rovarok legelterjedtebb élőhelyei, különösen a fa tetvek, a WC és a fürdőszoba. Ez abból a tényből ered, hogy a bemutatott helyiségekben fokozott a páratartalom, ami kedvező környezetet biztosít a reprodukcióhoz és az élőhelyhez. Ezután közölje velünk, hogy lehet-e segítséget megszabadulni, vagy nem kell felhívni a megfelelő szolgáltatást. És hogyan lehet megakadályozni az ízeltlábúak újra invázióját.

Megjelenés és leírás

Annak ellenére, hogy szinte minden embert fahéj rovar rovarnak neveznek, ők nem. Az arthritis az ízeltlábúak közé tartozik, és a magasabb rákok osztályába tartozik, amelyekhez biztonságosan rákfélék lehetnek.

A hiányokat meglehetősen különleges megjelenés jellemzi: ovális alakú testük van, amelynek felső része enyhén domború. Két pár bajusz van, az első pár nem teljesen kifejlesztett, ennek eredményeként az antennák nagyon kicsiek, a második pár jól fejlett. A szemek szeme a fej bal és jobb oldalán található. A rákok is bemutatásra kerültek 6 pár hasi lábak jelenlétében.

Mi az oka a megjelenésüknek?

A mosdóban vagy a WC-ben lévő faimadarak megjelenésének fő oka a szobahőmérséklet magasabb páratartalma, amely a következő esetekben fordulhat elő:

 • szivárgó cső vagy keverő van;
 • a csőkötéseket hosszú ideig nem javították;
 • a fürdés után a pocsolyák maradnak a padlón;
 • a fürdőszobában vagy a WC-ben hosszú ideig nem volt tisztítás, aminek következtében nagy mennyiségű szemetet halmoztak fel;
 • fürdőzés után nedves marad.

Ha nem engedélyezi a fenti eseteket, akkor a házaknál a tetvek valószínűsége jelentősen csökken.

Mit eszik és hogyan élnek?

Mokritsy inkább éjszakai, és a nap folyamán látni őket a fürdőszobában vagy WC-ben szinte lehetetlen. A bemutatott rákfélék a legsötétebb sarkokban élnek, padló alatt vagy nedves törülközők alatt, nedves gumitömítés alatt helyezkednek el. Ezért, ha szükséges annak megállapítása, hogy a fűrészáru jelen van-e a helyiségben, először ajánlott megvizsgálni a felsorolt ​​helyeket.

Ami a rákfélék által előállított élelmiszereket illeti, az a felhalmozott piszok részecskéi, apró töredezett papírok és sáros szappanmaradványok. Ha a konyha hosszú ideig nem távolítja el a szemétet, akkor a faimport a fürdőszobából a konyhába költözik, és megemészti az emberi táplálék maradványait.

Nézze meg a házias rákfélék fényképét, amelyeket a WC-ben tenyésztenek és másznak:

Hogyan küzdeni: disszektort vagy önmagukat?

Mivel a fa tetvek nem gyakorolnak közvetlen negatív hatást egy személyre, nincs szükség megsemmisítőre. Lehetőség van magukra, ami sokkal olcsóbb.

A rovarok elleni küzdelem szakemberének igénye abban az esetben is felmerül, ha a lakás tulajdonosai már megpróbálták megszabadulni a faiskoláktól, de rövid idő után újra megjelentek.

Ennek eredményeképpen meg lehet különböztetni a megsemmisítővel szembeni hívás következő pozitív aspektusait:

 • a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni a fa tetvektől;
 • garantálják, hogy a közeljövőben már nem jelenik meg a fenyőfa.

A hátrányok között csak a rovarok megsemmisítésének magas költségei vannak.

Ami a rákfélék önellátását illeti, itt meg lehet különböztetni a jelentős megtakarításokat és az olyan összetevők használatát, amelyek teljesen embertelenek. A hátrányok közül kiemelkedik a fenyőfa újra előfordulásának nagy valószínűsége.

Alapokat tőlük

Ha a kérdés, hogy hogyan kell elpusztítani a rákfélék a WC, úgy döntöttek, hogy függetlenül megszabadulni a leírtak a lakásban, akkor ebben az esetben a kérdés, hogyan lehet eltávolítani őket, akkor mind a kémiai és népi jogorvoslat.

vegyi

Között a népszerű vegyi anyagok bocsátanak ki egy kábítószer nevű Tetrix, hogy egyesíti a bél és az érintkezés akció, nagyon mérgező.

Ennek használatához a következő műveleteket hajtják végre:

 1. Gumikesztyűt kell viselni, ruhát cserélni (lehetőleg eldobni vagy alapos mosogatásnak alávetni), maszkot vagy légzőkészüléket és védőszemüveget kell viselni.
 2. Az eszközöket az utasításoknak megfelelően permetezzük a helyiségbe.
 3. Miután elvégezte a fürdőszoba feldolgozását, néhány órára hagyja el a lakást, és egy meghatározott idő elteltével levegőt takarítson meg és alaposan tisztítsa meg a padlót.

A Taraxot kissé eltérő módon használják, de a hatás nem csökken:

 • a hatóanyagot vízben hígítjuk, majd ecsettel vagy fecskendővel alkalmazzuk a kívánt élőhelyekre;
 • idővel a víz elpárolog, és az anyag vékony filmje marad és 4 hétig fennmarad.

Szintén a fa tetvek megsemmisítéséhez Varan és GET drogokat is használhatunk, hasonlóan a Tetrix eszközhöz.

népszerű

Meg kell jegyeznünk, hogy az erdők elleni küzdelem népi jogorvoslatai kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de ha kis mennyiségű rákot találtak a fürdőszobában vagy a WC-ben, akkor ezek a módszerek használhatók.

A csemegekukorica pusztításának népszerű módja a dohány, a pirospaprika és a szóda keveréke, amely az alábbi lépések végrehajtásához szükséges:

 1. Az ismertetett komponensek mindegyikét 3 gramm mennyiségben vettük fel, majd az elegyet egy liter vízben hígítottuk.
 2. Az elkészített oldat a falak összes repedésének és más, a faérének feltételezett élőhelyének kezelésére szolgál.
 3. A szoba zárt és 8 órán keresztül nem használható.

A megadott időtartam után alaposan lemosni a fürdőt egy gyenge fehérítő oldattal.

Nyírfa seprűt is használhat:

 1. Este a fürdőkád sarkaiba helyezzük a nyírfürtöket (meglehetősen vonzó illatúak és ízléseik vannak a faarákra, így nem tudnak ellenállni egy ilyen finomságnak).
 2. Reggel (napkelte előtt) a seprűket összegyűjtik és megégetik.

Ezen kívül sok háziasszony, hogy megpróbálja megszabadulni a fanyarszórással megszórja a sókat a sarkokban, ami nem túl hatékony, de képes lesz megsemmisíteni több embert.

A videóról megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában:

megelőzés

Ha a lakás tulajdonosai sikerült megszabadulniuk az erdőktől, akkor az újbóli megjelenés megakadályozása érdekében bizonyos szabályokat kell követnie:

 1. A fürdőszobában vagy a WC-ben gondosan figyelemmel kell kísérnie a fontosság fontosságát. Figyelnie kell a szellőzés működésére, függetlenül attól, hogy a csövek sértetlenek-e. Javasoljuk, hogy hagyja abba a mosás szokását fehérnemű fürdőszobában.
 2. Meg kell őrizni a tisztaságot. Semmiképpen semmi nedves rongyot ne helyezzen a fürdő sarkaira. Esetenként általános tisztítást kell végezni.
 3. Figyelje a falak és a sarkok állapotát. A legkisebb repedések esetén haladéktalanul el kell távolítani őket.

Hogyan lehet, ha a nedvességből újra megjelennek?

Abban az esetben, ha a csemegek újra megjelennek otthonában, ellenőrizni kell, hogy az összes megelőző intézkedést betartották-e. Ha minden intézkedést betartunk, akkor professzionális fertőtlenítőkhöz kell fordulnunk. Ha az intézkedéseket nem követték mindegyik esetben, meg kell szüntetni azt az okot, amely az erdei terület újbóli megjelenését okozta és bármely hatékony módszerrel megsemmisítené.

Ha alaposan figyelemmel kísérik a fürdőszoba és a WC tisztaságát, és nem engedik meg, hogy a páratartalom emelkedjen, akkor a fa tetvek biztosan nem fognak lakni otthonában.

Hatékony gyógymódok a mosdóban

Az év bármely időszakában a lakóhelyeket mindenféle kis kártevők megtámadhatják, a bosszantó kis bogarak megjelenésének legjobb feltételei a nedvesség, a nedvesség, a szennyeződés és a por. A tiszta helyiségekben a rovarok kevésbé fertőződnek meg, ezért a paraziták megjelenésének megelőzésére érdemes időben megtisztítani és tisztítani a szobát.

Mi hasonlít egy ezüstös kacsa?

A nedvesség kedvelőinek körében az ezüstösség a legelterjedtebb, mivel az ilyen rovarok nem válogatósak az életkörülményekről és általában házakban élnek sokáig.

Megjelenésképpen az ezüstös kacsa egy kis rovar, hosszúkás testével és számos lábával. Több végtag jelenléte nem akadályozza meg az aktív mozgást, az egyének nagyon gyorsan bejáródnak, ezért gyakran elszaladnak azoktól a lakáslakóktól, akik észrevették őket. A borjú elülső és hátulsó részén az ezüstös kacsa hosszúkás antennával rendelkezik.

Számos ezüsthal létezik, fő különbségük a borjú színében - ez lehet ezüst, sárgás, átlátszó és zöldes. A leggyakoribb típus, az ezüst mérleg, különös termékenységgel különböztethető meg, ezért az ellene való küzdelemnek a rovarok megjelenésének első napjaitól kell kezdődnie.

Hogyan lehet megszüntetni az ezüstkagylót a fürdőszobában?

Hogy megszabaduljon a káros rovaroktól, nem feltétlenül szükséges a szakemberek meghívása, mivel a modern kémia a ház számára teljes mértékben igazolja az árát, és minőségi módon küzd a meghívott élőlények ellen.

A szoba fertőtlenítéséhez szükségünk van:

 • klór tisztítószer;
 • réz-szulfát;
 • rovarspray;
 • hő - ventilátorral, kandallóval, forró elemekkel és más hőforrásokkal használhatjuk, a kis sarkoknál és az egyéni belső tételeknél a rendszeres hajszárító megteszi.

Először meg kell tisztítania a felesleges tárgyak fürdőszobáját, meg kell szabadulnia a felhalmozott törmelékektől, és gondoskodnia kell a helyiség minden elszigetelt területéről (sarkok, mosdó és kád alja stb.). A kiváló minőségű tisztítás magában foglalja az összes szobai elem klóralapú tisztítószerrel történő kezelését, majd rézszulfát oldatot alkalmaznak a szárított területeken és alaposan megszárítják. A fürdőszobában lévő zugok és sarkok további szárítást igényelnek, hiszen ez egy szabványos ventilátor vagy egy hordozható kandalló.

A kezelés utolsó szakasza az aeroszolkészítmények alkalmazása lesz. Érdemes megjegyezni, hogy a gyenge megoldások növényi alapon való felhasználásával nem várhatók gyors eredmények. Jobb, ha hatékony kémiai hatóanyagot választanak, és hetente egyszer alkalmazzák egy hónapon át. Ez 1-2 adag alkalmazása után segít megszabadulni a parazitáktól (ajánlott a kezelés folytatása profilaxisként). A helyiség permetezését követően zárva kell tartani és egy óra múlva alaposan levegőztetni kell, hogy ne okozzon egészségkárosodást, mérgező gőzök belélegzését.

Számos bizonyított népi recept is létezik, amelyet mindenki használhat, mivel ezek a módszerek nem igényelnek pénzügyi költségeket és sok időt:

 • üveg csapdák - szükséged lesz egy rendszeres üveg, kívül rá kell csomagolni papír, ablakszalag vagy szalag. A palackon belül tegyen egy kis darab kenyeret vagy alma magot, és hagyja el a csalit a fürdőszobában az éjszakára. A rovarok bejutnak a csapdába, amit a szagok vonzanak, de nem tudnak kijutni. Reggel bármilyen módon el kell pusztítania őket;
 • nedves csapda az újságból - biztosítja a tekercs bármilyen nedves papír, megfelelő régi újság. Enyhén áztassa, és hagyja a padlón. Mivel az ezüstösség szereteti a nedvességet, a legtöbbjük kihasználja a lehetőséget, és letelepedni kényelmes házban. Reggel, dobja el az újságot, anélkül, hogy megfordítaná (a legjobb, ha a papírt megöli, hogy pontosan megsemmisítse a kártevőket). Ha rollot forgat, egyes rovarok el tudnak menekülni, mert elegendő mozgékonysággal rendelkeznek.

Az Ön számára az Ön feladata, hogyan kell kezelni az ezüstös halakat, de először kipróbálnia kell az ártalmatlan népi technikákat, majd a háztartási vegyi anyagok drága modern előkészületeit igénybe kell vennie. Ez segít nemcsak sok pénzt megtakarítani, hanem az egészség megőrzését is.

Az ezüstfüst előfordulása egy lakóövezetben

Megelőző intézkedésként a leghatékonyabb a helyiség tisztaságának és higiéniájának időben történő tisztítása és karbantartása, amelyhez legalább hetente egyszer meg kell szerveznie a fürdőszoba átfogó tisztítását, kezelve az összes falat, padlót, mennyezetet és eldugott helyeket.

Már régen volt, hogy megszabaduljon a kis kártevők a fürdők és gőzkamrák, használta a hideg. Ez a módszer nagyon fontos a téli szezonban. Elég, ha az ajtókat és ablakokat 1-2 órán keresztül kinyitják a szobában, hogy a fagyos levegő kitöltse a helyiséget. Érdemes ebben az időben járni vagy zárni egy másik szobában fűtéssel, hogy ne érjen hideg. 10 fok alatti hõmérsékleten nemcsak a felnõtt ezüstkagyló hal meg, hanem a tojászárkák is, amelyeket a rovarok hoztak létre. Miután a helyiség lehűlt, a falakat és a padlót tisztítani kell, mivel a páralecsapódás rájuk van, az összes halott rovarokat is el kell távolítani, és ki kell venni a tojásokat.

Ilyen egyszerű módszerek segítenek megakadályozni a rovarok hatalmas invázióját, de ha 1-2 embert észlel a fürdőszobában, ne pánikoljon és ne kezdjen el minél hamarabb tisztítani a szobát. Ha időben cselekszel, hamarosan győzelmet aratsz.

A paraziták élnek a testedben?

A testben lévő paraziták megjelenésének jelei lehetnek:

 • gyengített immunitás
 • gyakori fáradtság
 • álmosság
 • érdeklődés hiánya az életben - depresszió,
 • fejfájás, valamint különböző fájdalmak és görcsök a belső szervekben

Ha gyakori betegségeket érez, akkor csak a test parazitaellenes tisztítását kell elvégeznie. Hogyan kell ezt olvasni

Rovarok a fürdőszobában: a meghívottak és a velük való foglalkozás módjai

A rovarok a fürdőszobában valódi problémát jelentenek, ezért ma megpróbáljuk megszabadulni tőlük egyszer és mindenkorra. Szóval, a rovarok a fürdőszobában és a legjobb módszerek a kisebb kártevők kezelésére.

Ha a lakásban néha hangyákat, csótányokat és ágyékokat találnak, akkor a fürdőszobában vannak olyan lakosok, akik kedvelik a hűvös, sötét és nedves helyeket, de ugyanazok a csótányok, mint a hangyák gyakoriak lehetnek a fürdőszobában.

A csempék, a vízvezeték és a falak közötti ízületek, a mennyezet és a szennyvízcsatornák között a rovarok élnek a fürdőszobában, gyakran a mosógép mögött vagy a mosodai kosárban helyezkednek el. Általában meglehetősen elég a feltételek megteremtése, és szó szerint egy pár kis rovar készen áll arra, hogy egy teljes kolóniát gyorsan kialakuljon a fürdőszobában.

Milyen rovarok élhetnek a fürdőszobában?

Tény, hogy a fürdőszobában vagy a kombinált fürdőszobában sok rovar található, beleértve a legyeket, a pókokat, a kis mogyorót, a hangyákat és másokat, de leggyakrabban a következő típusú kis scumbagok vannak, akik látásukban jobban unatkoznak, mint a megélhetésük.

Pókok a fürdőszobában

A fürdőszobában pókok gyakoriak, ám gyakoriak, ha már a házukban voltak. Bizonyos tulajdonosok számára soha nem jelenhetnek meg, de mások számára állandó parishioners lesz. Ennek oka nemcsak a fürdő speciális feltételei, hanem a pókok megközelítő élőhelye is. Talán van egy száraz és meleg palisade melletted, ahol a kis pókok szeretnek látogatni, vagy egy nedves alagsorban a ház alatt, ahol hasonló rovarok is szeretnek látogatni.

Röviden, rengeteg olyan körülmény létezik, ahol a pókok élhetnek - néhány olyan, mint a száraz helyek, mások - nedvesek, egyesek inkább enni, mások nyugalmat élveznek, és nem érintik meg stb.

Hangyák a fürdőszobában

Nos, a hangyákról szólva csak arra emlékszel, hogy meglehetősen gazdaságosak és szomorúak, ami azt jelenti, hogy a fürdőszobából mindent elvonulnak, ami rossz, és számukra reménykedik. Elvesztett egy pár epernyi eperet, amelyet a fürdőszobában mostak - a hangyák ott voltak, nem keresték a szúnyogokat - a rendezők is élvezhetik, csak egy séta van az utcáról a fürdőszobába (például a falak szegényes lezárása egy magánházban) - elvárják a vendégeket is.

De készek arra, hogy tetszenek neked, a hangyák elhagyhatják magukat, ha nincs érdekük a számukra, bár nem ok arra, hogy meghívás nélkül várják a vendégeket a fürdőszobába.

Főzés csalit a hangyák számára

Szúnyogok a fürdőszobában

Ne lepődj meg, mert a szúnyogok egyáltalán nem nehéz belépni egy lakásba, hanem megtalálni a legjobb helyet élni, és még inkább. Éjjel vagy éjszaka utazva a lakás körül azonnal érezhetik, hol lehetnek enni, és hol tölthetik el az éjszakát, ezért a hüllők sikeres tevékenységének szezonában a fürdőszobában bőségesek lehetnek.

A szúnyogok a sötétség és a páratartalom iránt érdeklődnek - egy hely, ahol el kell rejteni. Ha bekapcsolja a lámpát és meglátja a szúnyogot, akkor megijesztheti, majd azonnal eltűnik és elrejtőzik valahol a fürdőszoba alatt. Most van az új otthona. Tehát a többi vérszívó is, aki éjszaka vadászik, és gyűlöletes sikollyal ébred fel.

Midge a fürdőszobában

A kis mogyoró, amely nem világos, honnan jön, és ahol eltűnik, megjelenik a fürdőszobában, ha vannak bizonyos egészségtelen körülmények. Ismét a legjobb idő a mogyoró számára egy meleg nyár, amikor a gyümölcsök vagy a zöldségek darabjai bárhol maradhatnak.

Sokan tagadhatják, hogy a fürdőszobák egyáltalán nem helyek a termékek számára, de higgyék el nekem, hogy a szokásos szociális felmérések szerint az emberek több mint 85% -a mosogatja a fürdőszobai termékeket, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a probléma megoldódott. Ráadásul csak figyelni kell, hogy egy gyűlölt szörény egy kis cseresznyére vagy egy paradicsomból megy át.

Centipedes a fürdőszobában

Nos, így jutottunk a legelterjedtebb fürdőszobába - centipedes. Az alábbiakban a woodlice és az ezüstös kacsa, amelyek az első versenytársak erre a címre, de ez később lesz. Időközben emlékezünk a centipedes megjelenésre. Nasty, ijesztő, harapós, rövid, csak csúnya teremtmények, amelyek nem csak vizuális kényelmetlenséget okoznak, hanem bizonyos egészségügyi problémákat is okozhatnak.

A százlábú fajtájától függően teljesen ártalmatlan lehet, de csak a sok lábának érintésével és a kertben lévő hernyóval is irritálhatja a bőrt. A századik évszázados letelepedés a fürdőszobában nagyon egyszerű - csak a megfelelő mikroklímát hozzon létre és kezdje el az egészségügyi szabványok figyelmen kívül hagyását, és biztosan találkozik velük.

Hiányzik a fürdőszobában

Nem kevésbé rokon rovarok, nedves környezetben lakók, akik könnyen megtalálhatják maguknak a házat a különféle tárgyak, a varratok és az ízületek, a bútorok és a szellőzőnyílások mögött, ahol remekül érzik magukat.

A közepes méretű nagysebességű rovarok olyan szürkés-szürke kártevők, amelyek csak a megjelenésük miatt kényelmetlenséget okoznak. Egy kicsi, domború lényt nehéz eltávolítani a fürdőszobából, de ha megpróbálod, akkor ezek a vendégek gyorsan elhagyják a házat.

Silverfish a fürdőszobában

A pókhálós szemek hosszúkás testekkel és rövid lábakkal rendelkező rovarok, gyorsan átfordítva őket, a rovar elég sebességet hoz létre, hogy elfusson tőle, miközben papucsot keres a samozud elkövetésére. Úgy gondolják, hogy az ezüstkagyló a fürdőszobában veszélyes lehet, bár ezt nem erősítették meg. De mégis, a kellemetlen rovarokat nem szabad kételkedni, azokat időben törölni kell.

Ha a fürdőszobában rovarriasztó fészket keresel, észrevenni egy vagy több egyedet, akkor keményen kell kipróbálni, mert a fürdőszobában lévő ezüstös halak bárhol élhetnek, mint minden korábban leírt rovar.

A rovarok a fürdőszobában

A rovarok megjelenésének okai a fürdőszobában nagyon sokak lehetnek, és korábban néhányat korábban már említettünk. De a legfontosabbakat szeretném megragadni, hogy minden olvasó megértse, miért rovarok tenyésztik a fürdőszobában.

 • A szoba mikroklímájának megváltoztatása. A rovarok egyik oka a fürdőszobában. A legfontosabb tényezők a fokozott páratartalom vagy túlzott szárazság, folyamatosan meleg levegő, levegő nélküli levegő-stagnálás.
 • Az egészségügyi és higiéniai előírások be nem tartása. A fürdőszobát mindig tiszta helyiségnek tekintették, és ha ez a feltétel megsérül, akkor nem csak a penész és a gombák jelenhetnek meg a területén, hanem sok rovar is.
 • A rovarok otthona közelsége. Ha az alagsorban lévő földszinten lakik, ha vannak pincék a közelben, ha van mellette egy tározó, ha házát kert vagy park veszi körül, akkor mindez "ifs" és még sokan mások is rovarok okoznak a házban.
 • Fehér rovarok a házban. Mindannyian tudjuk, hogy például a csótányok áthaladnak a legközelebbi apartmanokon keresztül, ha szomszédjaik vadásztak. Ez történik más rovarokkal is, amelyek túlélték a méregt. Először a lyukakba, a falak repedéseibe, a szellőztető tengelyekbe telepednek, majd oda mennek, ahol kényelmesebbé válnak.

Miután látta a rovarokat a fürdőszobában, próbáljon meg cselekedni, mielőtt letelepednének és megszerveznének egy fészket vagy egy nagy telepet.

Hogyan kezeljük a rovarokat a fürdőszobában?

A kis koszos emberek elleni küzdelem a fürdőszobában nagyon egyszerű, annak ellenére, hogy sokan kétségbeesett próbálkozásokról beszélnek pókokról, szúnyogokról, mogyorókról és másokról, és gyenge eredményekről. Elég, hogy ellenálljon egy olyan algoritmának, amely nemcsak a rovarokat a fürdőszobában fogja enyhíteni, hanem megakadályozza a penész, a gombák, a kellemetlen szagok előfordulását.

 • Helyezze a fürdőszobát tisztaságra, tisztítsa meg az összes felesleges, öblítő felületet és az ízületeket fertőtlenítőszerekkel, például a Domestos, amely az egyik legjobb termék.
 • Ezután győződjön meg róla, hogy normalizálja a fürdő mikroklímáját, próbálja meg megszáradni és állandó levegőztetést szervezni. Ha lehetséges, telepítse a szellőzést a szobában, egy elektromos fűtött törölközőt.
 • Határozza meg az "idegen" rovarok otthoni hozzáférését, próbáljon lefelé tömíteni a folyosókat, például a szellőzőrácsok és rácsok alatt, távolítsa el az összes rést, cserélje le a dugókat, ha vannak lyukak.
 • Ha a rovarok önmagukban nem tűnnek el, akkor segíthet nekik például a kártevőket a házból speciális kémia segítségével. Jelenleg az ipar számos olyan hasonló eszközt képvisel, amelyek kiváló feladatokat végeznek a feladatokkal. Példaként említhetjük a halált a kártevőkre, a Taraxra, a Combatra, a Raidre és másokra.

A fent említett szabályok betartásával gyorsan megszabadulhat a rovaroktól a fürdőszobában, és hasonló feltételeket tarthat a fürdőszobában, és nem látja őket többé.

Silverfish a fürdőszobában - a hatékony rovarellenőrzési módszerek

Senki sem lehet biztosítva a rovarok megjelenésében a fürdőszobában, mert sok oka van annak előfordulásának. Ebben a cikkben megismerjük az emberi otthoni megjelenésük minden okait, és megtaláljuk a leghatékonyabb módszereket ezeknek a rovaroknak a kezelésére.

A rovarok a fürdőszobában

Általában a rovarok olyan helyiségekben élnek, ahol a mikroklíma megszakad. Ennek eredményeképpen kedvező körülmények vannak az élőhelyük számára. Beléphetnek a házba szellőzőcsövekkel, repedésekkel a falakon és nyílt ablakokon keresztül. Ha rendszeresen nem végez általános tisztítást a fürdőszobában, és nem gondoskodik a megfelelő szellőzésről, akkor a rovarok rendszeres szomszédokká válnak. A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a különböző rovarfajok, például pókok és erdeiek, ezüstkagylók és centipedesek terjedésének fő feltétele.

Mi hasonlít egy ezüstös kacsa?

A Silverfish egy nagyon gyakori rovar a fürdőszobában, mert szereti a nedvességet. Az ilyen típusú rovarokat az jellemzi, hogy bármilyen körülmények között élhet. Ezért, ha nem teszel intézkedéseket az ezüsthal megsemmisítésére, akkor ezek a rovarok sokáig élnek a lakásban.

Az ezüstös kacsa egy kis rovar, hosszúkás teste és nagy számú lábai lehetővé teszik, hogy gyorsan mozogjanak. Elfut a kíváncsiskodó szemekből, ha észreveszi a bérlői lakást. Így a fogás valószínűsége elég kicsi. Az ilyen típusú rovarok hosszú antennákkal rendelkeznek, amelyek mind a test elülső részében, mind hátulján helyezkednek el.

A keményítőt, a szintetikus szöveteket, a papírt és az élelmiszerhulladékok szerelmeseit is táplálják, nem közömbösek a cukor tartalmú élelmiszerekhez. Nem jelentenek különleges veszélyt az emberi egészségre, de kellemetlen és undorító lesz a fürdőszobában. Az ezüsthal a test színétől függően több fajra oszlik. Ez lehet ezüstös, átlátszó, sárgás és zöldes.

Leggyakrabban az ezüstkagyló-akvárium él az apartmanokban. Nagyon termékeny, és ha nem teszel intézkedéseket annak elpusztítására, a rovarok száma exponenciálisan növekszik. Ha észreveszed ezeket a rovarokat otthonodban, akkor nem habozhatsz, azonnal meg kell tennie az aktív akciókat, hogy elpusztítsa az ezüstös halakat.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfürttől saját magadon

Nagyon gyakran, a rovarok elleni küzdelemben, különleges segítséget keresnek. A nemkívánatos rovarok otthonában történő megsemmisítéséhez használhatod a modern vegyi anyagokat, mivel azok hatékonyak és költségeik kicsiek, de szem előtt kell tartani, hogy a vegyi anyagok nagyon mérgezőek és veszélyesek lehetnek az emberi egészségre és a háziállatokra.

A lakás fertőtlenítése érdekében az alábbi termékek egyikét kell megvásárolnia:

 • a készítményben klór-tartalmú fürdőtisztító;
 • réz-szulfát;
 • speciális aeroszolok a rovarok megsemmisítésére.

Biztosítani kell a fürdőszobák fűtési és szellőztetési rendszerének megfelelő működését, annál szárazabb a levegő a helyiségben, annál kevésbé valószínű, hogy a mérlegek és a fanyarok benne vannak.

Kényszerített szellőztető rendszert és elektromos fűtött törülközőtartót szerelhet be, hogy elkerülje a vízvezeték-helyiség optimális hőmérsékletének fenntartását a forró víz leállítása vagy a fűtési rendszer megszakítása esetén.

A fő tevékenység a rovarok pusztításáért a fürdőszobában:

 • Az összes tárgyat és szemetet el kell távolítani a fürdőszobából, hogy hozzáférjenek minden sarkához és hozzáférhetetlen helyiségekhez.
 • Tegyen általános tisztítást, amelynek során a fürdőszobában lévő összes tárgyat és tárgyat speciális klór alapú tisztítószerrel kezelje.
 • Ha minden terület és tárgy száraz, akkor a réz-szulfát oldatot kell alkalmazni, és mindent meg kell száradni. A szoba sarkának, valamint a fürdőszobának és más eldugott helyiségeknek a szárításához szükséges hőventilátor vagy kandalló használata szükséges.
 • Alkalmazzon aeroszol készítményeket. Az egész szobát be kell permetezni és egy órára zárni. Ezután a fürdőszobát jól szellőztetni kell, hogy mérgező füstöket ne lélegezzen be. Ne használja az aeroszol gyenge oldatát, amelyet növényi alapon állítanak elő, mivel hatása lassú és hatástalan lesz. A maximális eredmény érdekében a kezelést néhány nap múlva meg kell ismételni.
 • Függetlenül a bórsav keverékét állítsa elő, amely por alakú, krétával. Ugyanakkor az 1: 4 arányhoz kell igazodnia. Ez a por megszórta az összes helyet, ahol a rovarok élhetnek. Egy hét alatt meg kell tisztítani a szobát a keverékből és a holt rovarokat. És keverje újra a fürdőszobát, és hagyja egy hétig, hogy megszabaduljon az új rovaroktól, amelyek a tojásokból származtak.