Legfontosabb > Csapok

Kék és kék fürdőszoba

A kék színű fürdőszoba klasszikus megoldás a lakás belsejében, ami soha nem veszíti el a jelentőségét. A legtöbb kék és kék árnyalat a tengerhez kötődik, így a színezők tökéletesek a "nedves" zónákhoz, ami a fürdőszoba.

A kék árnyalatok kiválasztásának előnyei a fürdőszobában

A legtöbb esetben a kék, azúrkék és más színárnyalat kiválasztása a fürdőszoba befejezéséhez a szín pszichológiai hatásához kapcsolódik. A kék színnek körülbelül 30 különböző árnyalata van, amelyek mindegyike saját módján befolyásolja az összes családtag állapotát.

Általánosságban számos kék árnyalat jellemző:

 • a kék fürdő reggeli látogatása után a diplomácia és a konfliktusmegoldás felé hajlamosak;
 • este a tengeri színek megnyugtatóak és nyugtatóak;
 • a magas vérnyomású emberek jobb életre kelnek a kék szobákban.
 • világosabb árnyalatok (kék és mások) vizuálisan növelik a szobát.

A kék árnyalatok a fürdőszobában tökéletes kolerikusak vagy meleg temperamentummal rendelkező emberek. Ezek a színek egyensúlya, hűvös ardor, jótékony hatást gyakorol az elhamarkodott döntések elutasítására, jó hatással van a gondolkodási folyamatra általában. Néhány tudós azt is sugallja, hogy a kék és a kék hozzájárul a baktériumok kevésbé aktív reprodukciójához, és ennek eredményeképpen a fürdőszobában hideg hatás van, segít a fejfájás és a kellemetlen fájdalmas tünetek csökkentésében.

hiányosságokat

Sajnos az ég és a tenger színe nem bűntelen, ezért érdemes megemlíteni a lehetséges színválasztás lehetséges negatív következményeit:

 • sötétkék színek a fürdőszobában hozzájárulnak az apátia és a depresszió kialakulásához, különösen azok számára, akik kezdetben nyugodt temperamentummal rendelkeznek;
 • az egész fürdőszoba egy színnel történő befejezése negatívan befolyásolhatja a pszichológiai állapotot;
 • Könnyedén megtalálhatja a kék árnyalatok burkolatát vagy kék árnyalatát, de ha tovább szeretne menni, és megkapja a kedvenc vízvezetékeket, akkor kapcsolatba kell lépnie a gyártóval, hogy rendelje meg. Általában nem olcsó.

Az ilyen problémák elkerülése érdekében egyszerű szabályokat kell követnie:

 1. gondosan válassza ki az árnyékot;
 2. a csempék mérete és elhelyezkedése szintén fontos szerepet játszik. A kis négyzetek kevésbé lehangoló hatásúak, mint egy nagy csempe, amely egy monolithoz kapcsolódik;
 3. kell egy fajta, amely kék árnyalatokat ötvöz egymással vagy fehér, sárga, lila és más alkalmas színekkel;
 4. amikor más színek virágzik, a 3: 1 arányhoz ragaszkodnak.

Kombináció más színekkel

fehér

A kék és fehér színek a fürdőszobai belső térben klasszikus választásnak számítanak: kék csempe fehér varrással, fehér vízvezetékkel - ez a változat nem megy ki a divatból. Vannak azonban más példák a kék és fehér kombinációjára. Például, a minta a különböző színű csempe a falakon és a padlón. A legfontosabb dolog nem túlzni azt fehér foltokkal, mivel ez a szín dominálta, ha körülbelül egyenlő arányban használja a kék színnel. Állj 3: 1 vagy ennél kisebb mennyiségű fehér esetén.

szürke

A szürke vagy az ezüst nem annyira fényesen ellentétben áll a kék lapokkal, mint fehér, de ez egy nagyon érdekes döntés. A krómozott kiegészítők mellett szürke keskeny burkolólapokkal ellátott fürdőszobai kíséretet is felvehet.

sárga

A sárga és a narancs a tökéletes megoldás a sötét színek cseréjéhez. Ebben a kombinációban a mély árnyalatok nem lesznek nyomasztó hatással a pszichére. A sárga-kék fürdőszoba semleges terület, ahol mindkét szín hatása kiegyensúlyozott, mivel ezek a teljes ellentétek a psziché hatása szempontjából.

zöld

A kék és zöld kombinációja a fürdőszobában meglehetősen érthető, mivel mindkét szín a tengerre emlékeztet. Itt nem szükséges betartani a szabályokat az árnyalatok megválasztásával, akkor kísérletezhet a melegebb árnyalatú zöld és hűvös kék árnyalatok kombinációjával.

fekete

A fekete szín elegáns súlyt ad a fürdőszobának, de a sötétkék virágok esetében is fennáll annak a veszélye, hogy mélyen depressziós állapotba kerülnek, és folyamatosan találkoznak ilyen színekkel, ezért azok számára, akik úgy döntöttek, hogy fekete színt használnak a fürdőszobában, javasoljuk, hogy válasszanak könnyebb és a kék árnyalatai.

Különböző kék árnyalatok

Ne hagyja figyelmen kívül a kék árnyalatok kombinációját egymás között. A fürdőszobában 2 vagy 3 kék árnyalatot választhat ki, amelyek egymással ellentétesek.

Egyéb színek

A csempék színeinek kombinációjával végzett kísérletek más árnyalatokat is eredményezhetnek. Például bézs, rózsaszín, lila és mások. Ebben az esetben a fő motiváció az Ön személyes felfogása lesz.

Kiegészítők, bútorok és világítás a kék fürdőszobában

A fürdőszobai tartozékok kiválasztása a stílustól függ. Ez lehet klasszikus és szigorú minimalizmus, vagy éppen ellenkezőleg, egy kissé avantgárd modernista stílus. Különlegesség az úgynevezett mediterrán stílus, amely mindenki számára a fürdőszobába kerül, hogy emlékezzen a tengerre. Gyakran a burkolólapon vannak tematikus képek vagy díszítés elemekkel a kagylók és a homok.

A hófehérke éjjeliszekrények helyett a törülközők és fürdõkészletek a mediterrán stílusban kedvelik a fát, ami a kék szobát kényelmesebbé és tengeribbé teszi.

By the way, a fa padló ebben az esetben is tökéletes.

Más esetekben egy irányba kell ragaszkodnia, hozzávetőleg egy tónusú tartozék kiválasztásával: simán vagy élesen meghatározott sarkokkal. Például krómozott törülközőtartók, keverők és csapok, tükörkeret nélkül. A bútorok nem lehetnek sokak, vizuálisan csökkenti a szobát. A fürdőnek továbbra is funkcionális helyet kell biztosítania a vízkezelésnek. A színes bútorok választása a helyiséget rendben és tiszta állapotban teszi az első ellenőrzés során.

Egyébként a sárga és a kék kombinációja pontosan a sárga kiegészítők jelenlétével történhet: egy lábpad, egy függöny a fürdőszobában, és így tovább.

A kék fürdőszobai szerelvények általában fehérek. Csak megfelelő irányú modelleket kell választani, például lábfürdővel, vagy éppen ellenkezőleg, majdnem éles szögekkel. Ugyanez vonatkozik a többi bútorra is.

A kék árnyalatú fürdőszobák hideg világítást jeleznek. Spotlight - a tökéletes megoldás a fürdőszobában. Kívánatos néhány helyet elhelyezni a szoba teljes területén. Nagyszerű megoldás lesz a tükörben lévõ fények, amelyek még boudoirnak és majdnem bensõséges megjelenésnek adják a szobát. Érdemes megemlékezni, hogy a kis méretű fürdőszoba vizuálisan jó fényt fog látni. Egy kis trükk az, hogy olyan fényes cserépet használjon, amely jobban tükrözi a fényt. A matt textúra ellenkezőleg, elnyeli a sugárzást, így a szoba kényelmesebb és puha megjelenést kölcsönöz.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Kék fürdő: design, színkombináció, valódi fotók.

Bebizonyosodik, hogy a belső színe bármilyen pozitív vagy negatív hatást gyakorol az ember hangulatára. Ezért a fürdőszobahelyiség jövőbeli kialakításakor fontos figyelembe venni azt a helyiséget, amelyben a reggeli elhalad, és a nehéz napszakokat kellemes színpalettán kell díszíteni.

Tipp: Azok számára, akik békés színű fürdőszobát kívánnak létrehozni, körülveszik az örökkévalóság és béke auráját, egy kék színt és egy pár árnyalatot, amelyek tökéletesen illeszkednek hozzá.

Kék a fürdőszoba belsejében.

A kék színséma és annak minden kevés árnyalata alkalmas minden lakásban élő családtag számára. A férfiak kissé sötétebbé teszik a palettát (indigo, zafír, kobalt), tekintve, hogy ez a szín hasonló a szigorú feketehez. A nõk kissé könnyebbek (kék, türkiz), a világoskékhez a tenger és az ég románcához kapcsolódnak.

A kék színű fürdőszobai tervezés azonban nehéz feladat, hiszen a felesleges szín melankóliát, sőt depressziót is okozhat. Ezenkívül a kék színsémát ugyanolyan kevés más színnel kombinálják, köztük fehér, sárga, zöld és piros, kevésbé barna és szürke.

Fehér és kék fürdőszobai belső tér.

Nem számít, mennyire kifinomult és nemes kék színű, nem lehet sok egy kis szobában. Ideális - egy vagy két kék árnyalat kombinációjára összpontosítva, hozzátéve nekik a fehér paletta egyik színét, tengeri motívumokat hozva létre. Ebben a szobában néhány fényes részletet adhat hozzá, például egy sárga vagy piros törölközőt - ami nagyszerű kapcsolatban van a napel. Az ilyen kontraszt hígítja a kék passzivitását és a fehér tompaságot.

Kék és fehér színnel könnyedén látványos designt hozhat létre, köszönhetően a finomlapok széles választékának - a legjobb és legkeresettebb anyagnak, amely harmonikusan illeszkedik a belső térbe. A kék és kék fényes felület különösen jól néz ki, még egy szélesebb fehér színnel is.

Hihetetlenül nemesnek tűnik, ha a padlót és a fal fele kék csempe burkolattal, a második rész és a mennyezet pedig fehér. Ez a belső tér hasonlít az angol vagy viktoriánus stílusra. A padlót, amelyen a kék és fehér csempe "sakk" -ra van fektetve, nem kevésbé lenyűgöző.

Kék és sárga - tökéletes megoldás az egész család számára.

Reggel a kék-sárga fürdőszobában - a leginkább kellemes kezdet a naphoz. A napsütötte sárga már régóta ismert a vidámság és a hangulat legmegfelelőbb díja, és a tömör kék semlegesítheti az izgalmas hatás egy részét. Ezenkívül ez a két szín nem szörnyű, hogy harmadik árnyékot adjon a krém palettából. A hasonló tartományban tervezett kád ideális megoldás, különösen akkor, ha a sárga árnyék mindenütt ingadozik.

Tipp: a kék és más színek harmóniáját használva létrehozhatja az alábbi tervek egyikét: hi-tech, minimalizmus, klasszikus, mediterrán, etnikai stílus vagy art deco.

A kék szín hihetetlenül organikusnak tűnik a fürdőszobában, és kerámia burkolólapokkal hihetetlen mennyiségű hatásokat hozhat létre, a nemes kékfehértől az élethű sárga-kékig. Ezzel az árnyékolással lehetőség nyílik arra is, hogy a helyiséget modern módon övezhessük ki, még stílusosabbá téve.

Kék fürdőszoba (20 fotó): tenger nyugodt

A fürdőszobában minden családnak megvan a saját célja. A kék mint a fő szín kiválasztása általában az emberek belső békét, egyensúlyt, békét és pihenést kíván. A kék szín és árnyalatai a határtalan óceánhoz vagy a felhőtlen éghez kapcsolódnak. Ennek a színnek a hidegsége sok embert megráz, de az ékezetek helyes elhelyezése a fürdőszobában tökéletes eredményt érhet el.

A falak, a mennyezet és a padló kialakítása: az anyagok kiválasztásának finomságai

A kék nehezen érzékeli a színt. De egy jól megtervezett kék és kék árnyalatú fürdőszoba nem lesz banális és megvert.

A kék színt a fürdőszobában kell adagolni. Ne hagyja, hogy uralja más színeket. Jobb, ha több kék árnyalatot használunk, különösen ha szükség van arra, hogy a zónát zónákra osztsuk.

Fal dekoráció. Általában létrehoz egy kék belső fürdőszobát, a falakhoz kerámia csempe sötét színeket választanak. Ezzel párhuzamosan segéd, világos árnyalatokat használnak. Például a fő kék-kék szín fehér és foltokkal gyönyörű lesz.

Az egyik legnépszerűbb divatirányzat a kék mozaik vagy cserép használata, amely egy mozaik felületet szimulál, és több kék árnyalatot egyesít. Mozaik használata érdekes, stílusos és modern megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. Emellett a mozaik vizuálisan növeli a szobát.

A matt kerámia burkolat vizuálisan csökkentheti a helyiség méretét, és épp ellenkezőleg fényes - bővíti a helyet. Ezért a csempe fényes kivitelben előnyösebb a kis fürdőszobában.

A fürdőszobai falakat gyakran speciális fehér műanyag panelekkel díszítik. A kék panelek egy nemesebb és lágyabb kerámia burkolat megjelenése. A panelek tökéletesen maszkolják a kommunikációt, és amennyiben javításra szorulnak, akadálymentes hozzáférést biztosítanak a bontás helyszínéhez.

Emellett víztaszító tapéták is népszerűek, vagy a falak nedvességálló festékekkel vannak festve.

Mennyezeti dekoráció. A mennyezethez világos árnyalatokat kell használni: fehér, bézs, halvány kék. A kék fürdőszoba harmónikusan meg fog nézni egy mennyezettel, amelyen a gyengéd felhők képviseltetik magukat.

A padló regisztrálása. A kék fürdőszobában lévő padló jobb választani természetes fény árnyalataiból. A "fa alatt" végzett befejezése tökéletesnek fog tűnni ebben a belső térben. A padlónak nedvességállónak kell lennie.

A vízvezeték és a tartozékok, mint lehetőség az ékezetek elhelyezésére

Amellett, hogy kék színt használ a falakon, érdekes kivitelezést is létrehozhat kék vízvezetékkel. Például vásárolhatsz egy kék fürdőszobát vagy mosdót. Rendszeres boltban ezek valószínűleg nem állnak rendelkezésre. De a megrendelés alapján lehet megvásárolni egy exkluzív lehetőséget. Az arany szerelvényekkel és tartozékokkal kombinálva luxus belső tér található. És ha hozzáadja a fapadlóhoz és a bútorokhoz, otthonos szobát kap.

Tartozékok és bútorok vonzzák a figyelmet. Például egy fényes függöny vagy egy függöny, amely tengeri állatokból álló mintával díszíti a fürdőszobát. És a modern mennyezet és lámpák csodálatosak.

Megfelelő világítás a kék fürdőszobában

A megnyugtató kék hatás növelése lehetővé teszi a megfelelő megvilágítás kiválasztását. A fürdőszobában időt takaríthatunk meg azzal a céllal, hogy pihenjen a stresszes munkanapokból, és gondoskodjunk az elmédről és a testről a nap bármely szakában. Ezért a világításnak elegendőnek és tervezettnek kell lennie oly módon, hogy elősegítse a nők és a férfiak szépségét. A fényt a helyiségben kell eloszlatni, puha és kellemes a szem számára.

A kék kombinációja más színekkel

Mint fentebb említettük, a kék színt óvatosan kell alkalmazni a fürdőszobában. Kombinálva más színekkel, lehetőség nyílik saját hangulatos hangulata megteremtésére és a megfelelő hangulat megteremtésére minden napra. A következő a kék legnépszerűbb és legérdekesebb kombinációja.

Kék fehér - klasszikus fürdőszobai design

A lakberendezõket leggyakrabban a kék fehérrel hígítják. Ezeknek a színeknek a megfelelő használatával olyan helyet kaphat, amely csak hosszú ideig kellemesen fogja érezni a szemét.

A kék és a kék árnyalatok és a fehér szín egyidejű használatával egyszerre két feladat megoldható. A fehér szín vizuálisan növeli a helyet, és a kék hozzá fog frissíteni. Ideális kis és kis fürdőszobákhoz. Az ilyen belső terekben ajánlott a falak és a mennyezet befejeződése fehérre, és a bútorok, kiegészítők, szőnyegek és ablaktáblák kék használatához. A szex ebben az esetben jobb, ha élénk színeket ad ki, hogy ne fordítsanak további figyelmet.

A fürdőszobában a színek optimális aránya 3 rész kéknek és 5 rész fehérnek számít.

Szintén tökéletesen illeszkedik a tapéta vagy a fotókollála általános koncepciójához, egy tengeri telekkel.

A szoba díszíthető festményekkel, tájképekkel a tengeri témában, gondoskodik gyönyörű kagylóról, vagy vesz egy szőnyeget a tengeri kövekből.

Kék sárga - tökéletes egyensúly

A kék és kék árnyalatok sárga és narancsvirágokkal kombinálva tökéletes egyensúlyt érhet el az észleléshez, a szoba kifejezett és szokatlan megjelenéséhez. A sárga melegsége meleg lesz, és pozitív módon hangzik fel, és a kék megakadályozza az érzelmi izgalmat és lehetővé teszi az idegrendszer pihenését. Egy ilyen belső térben a kéknek kell érvényesülnie, és a sárga színárnyalatként (sárga függöny, szőnyeg, több sárga csempe a kék háttérrel szemben). A színek ideális aránya 2/3 kék és 1/3 sárga.

A kék és zöld a kapcsolódó színek

A kék-zöld változatú fürdőszoba belseje kedvező hatással van az emberekre. Ezek a szomszédos, összefüggő, nem ellentétes színek és a megfelelő színárnyalatok teszik a szobát harmonikus, élénk és nyugodt.

A kék-zöld mozaik csempe segítségével egy tengeri hangulatot hoznak létre a fürdőszobában. A hullámokkal való kapcsolathoz türkiz, kék árnyalat, sötét kék lapokkal kombinálható. Ez a megoldás dinamizmust ad a tervezéshez.

Kék és piros - tevékenység és nyugalom keveréke

A bőséges, bátor, körültekintő emberek tökéletes belső teret fognak teremteni a kék fürdőszobának, amely a teret bővítő és a lelkiállapot megteremtésével jár együtt. Ezek első pillantásra összeegyeztethetetlen színekkel semlegesíthetik a fehér színt.

A kék és vörös színű fürdőszobában összekapcsolva a szabályt kell használnod: ne keverd ezeket a színeket ugyanolyan mennyiségben. A vörös szín előnye a belső tér melegebbé válik, és a kék dominanciája hűvös légkört teremt. A fehér vízvezeték egyensúlyt fog teremteni a kontraszttal.

Kék, szürke - elegáns belső

A kék és szürke tandem vonzza az elegáns belső tér szerelmeseit. A sötétség és a hideg, szürke leeresztése homályos lehet a kék háttér előtt. De helyesen alkalmazva, például a dekor elemeiben, a zuhanycsarnok krómozott fogantyúival, csaptelepekkel, törülközővel vagy törülközőkkel, a fürdőkád tökéletes és még egy kicsit bonyolult is.

Következtetésként

A fürdőszobának az égbolt vagy a tengeri hullám színének megválasztásával minden nap a mélység és a nyugalom világába merülhet Miután gondosan átgondolta a bútorok elhelyezkedését, és szokatlan kiegészítőkkel ellátva, a fürdőszoba az egyik kedvenc hely a házban.

Fürdőszobai tervezés kék

Tartalom:

A kék szín és árnyalatai mindig a vízelemhez kötődnek. Elősegítik a relaxációt, enyhítik a stresszt és a mentális feszültséget, normalizálják a nyomást. Ebből arra következtethetünk, hogy a kék színű fürdőszoba kialakítása közös jelenségnek számít, mivel ehhez minden előfeltétel létezik, de valójában nem olyan gyakori.

Miért? Nagy mennyiségben, az indigó és az ultramarine telített árnyalata depressziósan hat, szorongást, apátságot és fáradtságot okozhat. Ezenkívül a spektrum hideg részéhez tartoznak, és a tudatalatti szinten alacsony hőmérsékletek társulnak. Nem mindenki akarja fürödni a fürdőszobában, ahonnan a falakon hideg van.

Ez azt jelenti, hogy a kék fürdő álmait el kell hagyni? Természetesen nem, de nagyon óvatosan kell kiválasztani minden részletet, hogy a szoba hangulatos legyen és pozitív energiával teli.

A "tengeri" tartományban lévő fürdőszobák további példái a fotóban:

Fürdőszobai tervezés kék

Néhány fontos szabály:

 1. A telített kéket meleg sötétséggel kell hígítani. Az alternatíva a fehér szín - ez is segít a színegyensúly létrehozásában a szobában.
 2. A legjobb az összes tengeri vagy ég kék természetes fa együttes. Meleg színskála a hideg színek hangulatát és pszichológiailag kényelmes hangulatot kölcsönöz. Nem kevésbé szerves a kék fürdőszobában a szőlőből vagy a rattanból származó termékek.
 3. Mély sötét árnyalatok: kobalt, ultramarin, zafír, porosz kék ajánlott nagyon nagy adagokban vagy jó természetes fényű fürdőszobákban. Ellenkező esetben a szoba majdnem fekete színű lesz.
 4. A kisméretű helyiségeket világoskék színben kell tartani, a kék pedig a tartozékokra hagyva.

A befejező anyagok. Mi a legkedvezőbb

A falakhoz választhat:

 • csempe
 • mozaik
 • nedvességálló vízalapú készítmények
 • tapéta

Az első és a második opció optimális. Az eredeti kialakításon kívül a mozaik vagy csempeburkolat segít a falak kisebb hibáinak elrejtésére, mint mások.

Tipp: A kék színű fürdőszoba kicsi, fényes csempe több mint egy nagy, ami szilárd tömbként értelmezhető és nyomasztóan működik. A különböző árnyalatok csempe vagy mozaik elemeinek kombinációja sokkal érdekesebbé válik, mint a monokróm bevonat. A hatás fokozásához kontrasztos határokat és betéteket használhat egy mintával.

A luxus és az elegancia egy belső tapétát ad hozzá egy kék alapon. Természetesen csak tágas, jól szellőző helyiségekre alkalmasak (gyakran fürdőszobával kombinálva), de ne felejtsük el ezt a díszítést.

De a festék, valamint a vakolat ebben az esetben tökéletes felkészülést igényel a falakon. A hideg színek, különösen telítettek, hangsúlyozzák a legkisebb szabálytalanságokat, és rájuk koncentrálva a figyelmet.

Tipp: legalább részben fedje fel a felszíni hibákat nem fényes, de matt vagy szerkezeti festékkel.

A padlókat leginkább a fából készítik, vagy hasonló textúrájú lapokat. A fürdőszobában kék alapzat mintaüveges csempékből néz ki szép (falakkal díszítve). Egy másik érdekes megoldás egy mozaik, amely lehetővé teszi, hogy egy mintát hozzon létre.

A kék színű fürdőszoba befejező változatai az alábbi ábrán láthatók:

Vízi és fürdőszobai bútorok a "tengeri" tartományban

Ha a természetes fából készült bútorok nem ellentétesek a belső tér koncepciójával, akkor ezek közül kell választani. A bútorok gyarmati és klasszikus stílusban, több rétegű lakkal fényezve vagy bevonva, jól néz ki a háttérben, matt festékkel vagy tapétával díszítve.

Éppen ellenkezőleg, a rusztikus irányú durva, szándékosan kézzel készített termékek tökéletesen kiegészítik a kék fürdőszobában lévő fényes csempe.

A szecessziós stílusban a természetes fa nem mindig megfelelő. Ehhez a trendhez, valamint a retro, alkalmasabb fehér bútorok tömör formában.

Számos fényes kiegészítővel, szekrények és szekrények próbálnak láthatatlanul festeni a falak színét, és egyfajta "háttér "vé válni.

Ami a vízvezetékeket illeti, a legjobb fehér hagyományos modellek a "tengeri" fürdőszobában nem találhatók. Alternatívaként az átlátszó üvegből készült kék kagylókat is figyelembe lehet venni. Gyönyörű duettet készítenek könnyű fából készült bútorokkal.

világítás

Sok kék színváltozás mesterséges megvilágítás mellett, meleg vöröses hangot kapva. És a kék, szürke, égszínkék és más hasonló színek szürkének tűnnek, mintha unalmasak lennének.

A szobának a lehető legkisebbre való színezéséhez a világításnak a lehető legközelebb kell lennie. Jobb, ha egyenletes, elég világos, de diffúz.

Kék fürdőszoba design kis területen

 1. Használjon gazdag árnyalatokat a tenger és az ég között töredékekben, például a zuhanyfalak díszítéséhez, bútorokhoz vagy textil kiegészítőkhöz.
 1. Válasszon egy finom, fehér és kék tartományt, melynek köszönhetően a szoba tágabbnak és könnyebbnek tűnik.
 1. Aktívan használjon fényes felületeket, jól visszaverő fényt.

A hideg színekben lévő kis fürdőszobák ritka kivételnek számítanak, amikor nem kell megtagadniuk a tartozékokat, hanem éppen ellenkezőleg, töltsék be őket belső térrel. Fonott kosarak, fából készült padok és polcok, korallok héja és korona, világos festmények, valamint más hasonló részletek melegséget és kényelmet kölcsönöznek.

Mi legyen egy kis kék fürdőszoba, a következő fotók kiválasztása látható:

Stílus megoldások a kék fürdőszobában

Változó telítettség, színárnyalat és a szín százalékos aránya a teremben tetszőleges stílust hozhat létre. Vannak azonban előnyös irányok.

Nautikus stílus

Az egyik a népszerűség, amikor a fürdőszoba design kék. A kívánt képet elsősorban tematikus kiegészítők teszik ki: tükrök egy kapu formájában, "tengeri" dekoráció, horgony képei, világítótorony, a víz alatti királyság lakói stb.

A díszítéssel természetes kavicsokat és táblákat lehet használni, utánozni a hajó burkolatát.

A kiváló döntés mind a felnőtt, mind a gyermekek számára (lásd a fotót):

klasszikus

Kerülje el a túl világos, piercing kék árnyalatokat.

 • sápadt búzavirág kék
 • sötét azúrkék
 • királykék
 • Niagara vízesés
 • galamb színű

A díszítésre szolgáló, tejfehér elemek, bronz és aranyozott kiegészítők jelenléte kötelező.

Keleti stílus

A hiteles arab belső terekben gyakran talál gazdag ultramarin és zafír árnyalatokat. A többszínű oriental díszítéssel együtt nagyon lenyűgözőnek tűnnek, ahogy az alábbi fotók ékesszólóan tanúsítják. Akkor miért nem ismételjük meg a fürdőszobában valami hasonlóat?

modern

A legszebb, szinte "kozmikus" képek itt születhetnek, köszönhetően a textúrák és a szokatlan világítás ellentétes kombinációjának.

A kék kombinációja más színekkel

A különböző fehér árnyalatokkal rendelkező duett a műfaj klasszikusa, egy olyan megoldás, amely megfelel minden stílusnak és mindenféle befejezésnek.

Fontos: Ne válassza párosítani a kék hófehér színt. Jobb, ha meleg árnyalatain laknak: tej, tojáshéj, krém, elefántcsont.

Minél nagyobb a fürdőszoba, annál kevésbé fehér kell benne, és fordítva. Az elsődleges és a másodlagos színek optimális aránya 1: 3.

A tiszta kék fürdőszoba a felismerésen túl fog változni, ha egyszerre sötét és világos árnyalatokat használ a tengerbe vagy az égbe. A Nuanced gamma nagyon arisztokratikus.

A kizárólag kék árnyalatú fürdőszobák elegánsnak tűnnek.

Kék és zöld tandem kapcsolódik a tengerhez és a titokzatos vízalatti világhoz. Ez a kombináció minden bizonnyal felkeltheti a kalandok és a hosszú távú utazások szerelmeseit.

Tipp: a zöldnek meleg, enyhén sárgás színűnek kell lennie.

Sötétkék, sárga, hihetetlenül pozitív kombináció, amely a nyárra emlékeztet és szórakoztató tengerparti üdülést jelent.

A szürke lágyítja a kék árnyalatokat, hogy nyugodt, semleges környezetet teremtsen:

A fekete nagyon nemkívánatos, hogy összekapcsolódjon más telített színekkel. De ha a fürdőszoba belseje fehér is jelen van, akkor nagyon érdekes kombinációnak tűnik a retro szellemében.

A kék színű fürdőszobai formatervezést erős személyiségek választják ki, akiknek erőteljes vezetői tulajdonságai vannak, mindkettő igényes és diplomáciai. Képesek tudatosan beállítani az életet, időt keresni a munka és az aktív pihenés (gyakran extrém).

Az ilyen embereknek mindig valami rendkívülire van szükségük, beleértve otthon is. És a "tengeri" fürdőszoba is válhat elemévé.

Kék fürdőszoba - a tenger a lakásban

Ritkán elég látni a fürdőszobát, amelyben a díszítést a kék szín dominálja. Talán a tulajdonosok attól félnek, hogy egy ilyen fürdőszoba túl hideg lesz. Bár a másik szín, ha nem a víz színe, jobban megfelel a fürdőszobának?

Ezzel a színnel akcentussal felújíthatja a fürdőszobák belsejét. Egy kis fürdőszobában a kék is elengedhetetlen. Különböző alkalmazásokkal és árnyalatokkal játszik, hozzáadhat térfogatot a szobához, tolja el a falakat, és még növelheti a mennyezetet. Természetesen vizuálisan.

Nem lesz nehéz kék színű tengeri hangulatot teremteni a fürdőszobában. A szoba pedig tele lesz a tengeri szellő frissességével és a hullámok csendes suttogásával. Csak meg kell ismerkednie a színnel a javítás megkezdése előtt, akkor egy ilyen fürdőszoba sem fog csalódást okozni.

Emberi hatás

A fiziológiásan kéknek erős hatása van egy személyre. Az orvoslás bebizonyította, hogy hosszan tartó expozíció esetén a vérnyomás csökken. A szín pozitív eredményt ad a reuma, szem gyulladása, égési sérüléseinek, fejfájásainak, sőt kopaszságának kezelésében. Serkenti a növekedést és segít a baktériumok elleni küzdelemben.

A kék az emberi pszichére nyugtató hatású, mintha hűvös hőt hinnének. Nem ajánlott alkalmazni a hipotónia és a nyugodt pszicho-típusú emberekre. De a hiperaktivitásban szenvedőknek tökéletesen illeszkedik. A kolerikus kék kromoterápia segít a temperamentum megfékezésében és az önszabályozásban.

A kék és zöld iker hőmérsékletének telítettsége. A kék azonban sokkal hangsúlyosabb hatással van a pszichére. Hosszú tartózkodás egy sötétkék kárpitozású szobában apátia, depresszió és szorongás kialakulásához vezethet. De ez a szín sok árnyalatú, és más hatással lehetnek.

A megfelelő árnyalat kiválasztása

A kék szín gazdag palettával rendelkezik, amelyben több mint 30 (!) Árnyalat van. Meleg kék árnyalatokra és hideg sötétkékre oszlanak. A legnépszerűbb: türkiz, akvamarin, kék, ciánkék, búzavirág kék, azúrkék, kobalt, indigo, zafír, ultramarin.

A pszichére gyakorolt ​​hatások kék árnyalatai hasonlóak a zöldhez. Segítenek relaxálni, megszabadulni a fáradtságtól, leküzdeni az álmatlanságot, pozitívan befolyásolva az általános fizikai állapotot. De a kék árnyalatok használata még mindig mérhető, mint bármely más szín.

A kék középosztályú dallamok hozzájárulnak a nyugalom és a fegyelem megtalálásához. Feltölti a belső tér friss levegőjét és mélységét a reggeli égbolton.

A sötétkék árnyalatok óvatosan igénylik a használat során. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy mély süllyedést keres a normál és intenzív sötét árnyalatú háttérrel szemben. De ha sötét ékezeteket használ a belső térben, ez jó alternatíva lehet a fekete színnek.

Milyen színek közül választhat a fürdőszobában: belső képek

A színpaletta választása - a design egyik fő feladata. És ha beszélünk a színek kombinációjáról a fürdőszobában vagy a fürdőszobában, akkor nincs határozott válasz. De néhány ajánlás, tipp, ötlet és fotó minden bizonnyal segít a legjobb megoldás kiválasztásában.

Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor a hosszú távú javítás nem szerepel a legközelebbi tervekben, és csak enyhe felújítás szükséges. Vagy a festés része a kombinált felületnek. Mindenesetre el kell döntenie a színeket, árnyalatokat és azok lehetséges kombinációit.

Hogyan válasszunk színt a fürdőszobának

A színpaletta választását mindig nemcsak a személyes preferenciák befolyásolják, hanem más, ugyanolyan fontos tényezők is:

 • A tér látványos érzékelése. Ismeretes, hogy a könnyű árnyalatok hozzájárulnak a szoba vizuális növekedéséhez, sötétek, éppen ellenkezőleg, csökkentik a vizuális élményt.
 • A pszichológiai érzékelés a szín által ember.
 • Megfelelő stílus. Minden stílusnak megvannak a saját színei és árnyalatai, amelyek megfelelnek koncepciójának.

A szín értéke a belső térben, pszichológiai érzékelése

fehér

Egyrészt tiszta klasszikus, de másrészt egyszerűnek, hidegnek tűnik. De érdemes megjegyezni, hogy sok fehér árnyalat van: gyöngyház, tejszerű, elefántcsont, füstös mások, és ha kombináción dolgozik, akkor a fehér belső tér jól néz ki mind a tágas fürdőszobában, mind a kis szobában. A fehér szín univerzális, minden más színnel és árnyalattal kombinálva.

zöld

A zöld pozitív hatását a világ összes pszichológusa ismeri el. Rendszerint élénk, friss és egyedi belső tereket hoz létre. A zöld szín nyugtató hatású, ugyanakkor más színekkel kombinálva pozitív érzelmi hozzáállást biztosít. Tökéletesen összhangban a fehér, a narancssárga és a sárga.

fekete

Fekete szín a belső térben nem nagy igény. Csak tágas helyiségekben és nagyon óvatosan használható, mert a túlzott feketeség negatívan befolyásolja egy személy mentális állapotát. Azok számára, akik nem szeretik a klasszikus kombinációt fehér, fekete lehet kombinálni szürke, arany, őszibarack. Nagyon kifejező, vörös vagy sárga.

piros

Más vörös árnyalatokkal együtt mindig meghatározó szerepet játszik. Aktiválja, élénkíti és izgatja, ezért egyáltalán nem alkalmas arra, hogy a fürdőszobában pihenjen és nyugtázzon egy oázist. A legsikeresebb vörös szín egy olyan helyiségben lesz, ahol nincs helyhiány. Kombinálhatja fehér, szürke vagy narancssárga színnel.

kék

Sokak számára a kék hidegnek és kényelmetlennek tűnik, de valójában nagyszerű a fürdőszoba belsejében. A legfontosabb dolog a megfelelő meleg hang kiválasztása. Kombinálhatja fehér, narancssárga, bézs színnel. A fa és más természetes anyagok tökéletesen illeszkednek a kék belső térbe.

narancs

Nem csoda, hogy meleg és barátságos narancssárga választás gyakran a fürdőszobák számára. Kis szobákban könnyű barack jobban néz ki, és tágabbaknál telített, mély hangok is megfelelőek lesznek. Kombinálhatja a narancssárga fehér, zöld, szürke, krém vagy kék.

sárga

A sárga a nap, a hő és az energia színe, de egy ilyen világos fürdőszoba beállítása nem mindenki számára. A pozitív szín kiváló kiegészítő lehet a többi árnyalatnak is, de ezt csak ritkán használják fő háttérként.

Violet és árnyalata

A lila bársonyos árnyalat nagyon finoman és nyugodtan néz ki a belső térben, tökéletes kis szobák számára. Az ilyen környezet nem lesz túl fárasztó vagy érzelmes. Minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál mélyebb és világosabb az árnyalat. Ha kombinációkról beszélünk, akkor az ibolya árnyalatai harmonikusan össze vannak hangolva egymással, zöld, sárga vagy fehér színnel.

barna

Barna meleg és barátságos, jól illeszkedik az összes kapcsolódó árnyalat és fehér. Az egyéb lehetőségek sokrétűsége miatt azonban a barna belső térségek kevésbé gyakoriak.

Feng Shui színpaletta választása

A közelmúltban sokan létrehoznak egy olyan tervet, amely a keleti geománia alapelveire épül, azaz a Feng Shui szerint a fürdőszoba színe és elrendezése.

Szerint a taoista tanítások fürdőszoba van kialakítva, hogy megtisztítsa a személy a fáradtság, a stressz, és meggyógyul, így a fal itt nem kell nagyon világos, és a mennyezet maradt fehér és sima. A legjobb színek zöld, kék, lila és fehér pasztell árnyalatok. A fekete, a szürke és a barna nemkívánatos. Nagyon fontos, hogy a kontrasztot hangsúlyozza. A falakon, bútorokon díszíthet, szegélyezhet vagy frizgethet. Számukra kiválaszthatja a sárga, piros, zöld, kék vagy lila árnyalatokat.

A lehetséges színkombinációk: a tervezők titka

A tervezőknek van egy titka, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindig a színek és árnyalatok megfelelő kombinációját válasszák, akár fürdőszobát, akár más belső festményt - ez az úgynevezett Johansen-Itten kör. Ahhoz, hogy együtt dolgozzon, elegendő négy egyszerű képletet ismerni.

 • A két legegyszerűbb szín egymással szemben áll (például kék és narancssárga).
 • Klasszikus három szín. Válasszon egyenlő távolságú színeket (például kék, piros és sárga).
 • Analóg triad. Válasszon ki bármelyik 3 árnyék közül a következőt (például: sárga-narancssárga, sárga és sárga-zöld).
 • Kontraszt-hármas. Az egyik szín jelentős, és hozzáadtunk két árnyalattal, amelyek szomszédosak az ellenkező (például bázikus ibolya és a további: sárga-narancs és sárga-zöld).

Fontos! A nedvességre hajlamosabb felületeken (a kád, a mosdók, a zuhany közelében) javasoljuk, hogy több nedvességálló anyagot használjunk, például a festést csempével vagy műanyag panelekkel kombinálva.

A falak festésének technikái a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő falak festése ritkán egy árnyalatot foglal magában, ami azt jelenti, hogy az elsődleges színek kiválasztásánál gondolni kell arra, hogyan fogják össze a belső térben.

 • A két szín vízszintes szétválasztása egyenletesen íves, hullámos, stb. A szegély más anyagokkal díszíthető: lécek, lécek, öntés, mozaik.
 • Színes betétek. A falak festettek a fő színnel, és szárítás után bármilyen díszítőelemet végeznek, ezek lehetnek geometriai alakzatok, vízszintes és függőleges csíkok, minta vagy rajz.
 • A hangsúly fala. A fürdőszobában három fal semleges árnyalatú, a negyedikben mélyebb színt használnak.
 • Necsek, kiugrások, nyílások sötétebb színben vagy bármilyen kontrasztban.

És az utolsó pillanatban, ha színt választasz, kérdezz magadnak egy kérdést: "el fogom fáradni ebből a színből egy-két hónapon belül", mert a fürdő színének megváltoztatása annyira nehéz.

A padló és a mennyezet színeinek kombinációja a belső térben. Táblázat és fotó

A belső színtervezésen dolgozva egyszerre több problémát kell megoldani. Figyelembe kell venni a szín hatását a lakó lakóinak attitűdjére, a színárnyalatok pszichológiai érzékelésére, a szín hatására a tér tudatosságára egy vagy másik színtartományban. Képzelje el, hogy a színek kombinációja fenntartja a harmóniát a belső térben, és kényelmet és nyugalmat teremt.

A színek kombinációja támogatja a belső harmóniát, és kényelmet és nyugalmat teremt.

A sötét padló, a sötét mennyezet és a könnyű falak eltávolítják a magasságot és a helyiséget nyújtják.

Fehér bútorok a sötét padlóval és falakkal rendelkező szobában, a könnyű mennyezet stílusos és nemes.

A szabályok megszakításához ismernie kell őket.

Az építőipar olyan sokaságot és sokféle finomanyagot kínál különböző árnyalatokkal, amelyeket a tradicionisták, a kockázatos döntések szeretője és a modernista képesek felismerni egy olyan ház álmát, amelyben lelkét nyugodj meg. Meg kell kezdenie a vizualizációval. Lépj be a szobába, és nézz körül.

A szoba belseje elrendezhető a komplexumban (minden szoba azonos stílusban) vagy részletes. A padló, mennyezet, falak, alaplapok, ajtók, ablakok, bútorok, szőnyegek színe - minden fontos.

Meg kell kezdenie a vizualizációval.

A fehér ajtók, a sötét árnyalatú padlólemezek további levegőt hoznak létre a szobában, lágyítják az ékezeteket.

A világos színek és árnyalatok a nappaliban és a hálószobában vizuálisan növelik a helyet. Mindig jó hangulat lesz, nyugodt, jó pihenés. Az északi szobákban napsütéses sárga.

A padló, a falak és a mennyezet gyengéd pasztell kombinációja megnyugtatja, fejleszti a kreativitást, nyugtatja. A vörös szobában jó játszani és futni, de lehetetlen elaludni.

Ha a monokromatikus színtervezés nem felel meg Önnek, használja a kompatibilitási táblázatot.

A szoba belseje elrendezhető a komplexumban (minden szoba azonos stílusban) vagy részletes.

Fehér bútorok a sötét padlóval és falakkal rendelkező szobában, a könnyű mennyezet stílusos és nemes.

A kék-fehér konyhában az éhség kis adagokban van kikapcsolva. És ahol sárga, narancssárga és zöld is érvényesül, jól eszik.

A sötét színek belsejében vizuálisan csökkentik méretét. A sötét mennyezet csökkenti a szobát. Szükséges felvenni a színeket, hogy ne abroncsozzanak, gyorsan ne zavarjanak, ne irritálják.

A padló, mennyezet, falak, alaplapok, ajtók, ablakok, bútorok, szőnyegek színe - minden fontos.

Meg kell próbálnunk választani a bútorok színét, hogy ne legyenek sötét szobában, ami lenyomódik.

Mit jelent a szín?

 • Piros - a szexualitásról, a feszültségről.
 • Barna - depressziós.
 • Szürke - szomorú.
 • Kék - kényelmetlen, álmos.
 • Sárga - napos, vidám.
 • Zöld - létfontosságú, erőteljes.

A világos színek és árnyalatok a nappaliban és a hálószobában vizuálisan növelik a helyet.

A szoba célja a színválasztás.

Színes "függőség"

A színek megfelelő kombinációja csodákat tehet. Például válassza ki a padló színét. Fókuszálás a falra, mennyezetre.

 • A sötét padló természetes fából (parketta, deszka) vagy laminált fehér falakkal és mennyezetekkel vizuálisan nagyobb helyet biztosít.
 • A sötét padló, a sötét mennyezet és a könnyű falak eltávolítják a magasságot és a helyiséget nyújtják.
 • A padló világos színe, világos tapéta, fehér mennyezet emeli a mennyezet magasságát.
 • Könnyű padló, sötét falak, könnyű mennyezet lappangják a szobát.

Az északi szobákban napsütéses sárga.

Például válassza ki a padló színét. Fókuszálás a falra, mennyezetre.

A konyhában a padló színe a tematikus fókusz függvénye: rusztikus stílus, modern, klasszikus. Az anyagok választéka - fehér vagy színes csempe, természetes beton bézs, barna, vörös tónusú, szilárd vagy mintás kő, még a beton is - hangsúlyozza a tulajdonosok egyéniségét.

A padló, a falak és a mennyezet gyengéd pasztell kombinációja megnyugtatja, fejleszti a kreativitást, nyugtatja.

Szükséges felvenni a színeket, hogy ne abroncsozzanak, gyorsan ne zavarjanak, ne irritálják.

A padló, az alaplemezek és az ajtók sötét színei, ellentétben, könnyű falakkal és mennyezettel rendelkező szobákban jól néznek ki. A fehér ajtók, a sötét árnyalatú padlólemezek további levegőt hoznak létre a szobában, lágyítják az ékezeteket.

Szükséges felvenni a színeket, hogy ne abroncsozzanak, gyorsan ne zavarjanak, ne irritálják.

A sötét színek belsejében vizuálisan csökkentik méretét.

Fehér bútorok a sötét padlóval és falakkal rendelkező szobában, a könnyű mennyezet stílusos és nemes. A padló fekete színe a divatos trend a legújabb színtervben. Itt meg kell próbálnunk választani a bútorok színét, nehogy egy sötét szobában legyenek, ami lehangoló. A nehéz fekete hígítja a friss fehéret. A szoba célja a színválasztás. Ez a színkészlet jó az otthoni irodának, egy kis nappalinak. A sötét folyosó fehér bútorokkal és ajtóval szokatlan és merész. A fürdőszobában lévő fekete padlók helyet, fehér falakat és mennyezetet igényelnek.

A színek megfelelő kombinációja csodákat tehet.

Figyelembe kell venni a szín hatását a lakó lakóinak attitűdjére, a színárnyalatok pszichológiai érzékelésére, a szín hatására a tér tudatosságára egy vagy másik színtartományban.

Színegyeztetési táblázat

Mindenkinek megvan a maga stabil, alakított íze. A divat a divat, de olyan házban él, amelynek falai tele vannak divatos 3D háttérképekkel, de még mindig tetszett a festett vagy apró, diszkrét mintázatokkal, gyorsan kényelmetlen lesz, és mindent újra akarsz váltani. De hogyan? A stílusos, eredeti. Kétség esetén a tervezők kidolgozták a színkombinációk tábláját a belső térben.

Ha a monokromatikus színtervezés nem felel meg Önnek, használja a kompatibilitási táblázatot. A szakértők olyan két, három vagy több szín harmonikus kombinációját vették fel, amelyek nem vizuálisan, lelkileg eltávolítottak, sokáig frissek és divatosak lesznek.

A kontraszt szerelmeseinek ismerniük kell az ilyen párokat. Például:

 • piros zöld;
 • lila - világos sárga;
 • narancs - türkiz;
 • kék - gazdag sárga;
 • lila - világos zöld.

Mindenkinek megvan a maga stabil, alakított íze.

. A szakértők olyan két, három vagy több szín harmonikus kombinációját vették fel, amelyek nem vizuálisan, lelkileg eltávolítottak, sokáig frissek és divatosak lesznek.

És éppen ellenkezőleg, nem fogják azzal vádolni a rossz ízlést, hogy a belső térben érvényesüljön:

 • piros hozzá egy kis rózsaszín, lila;
 • kék - türkiz, zöldes, lila, lila;
 • zöld - fiatal mész, kék, türkiz;
 • sárga - narancs és mész.

Ha a monokromatikus színtervezés nem felel meg Önnek, használja a kompatibilitási táblázatot.

Kétség esetén a tervezők kidolgozták a színkombinációk tábláját a belső térben.

Fehér csempe a fürdőszobában - 145 fénykép a legjobb alkalmazási ötletekből és a fürdőszoba stílusával kombinálva

A fürdőszobának a lehető legegyszerűbbnek kell lennie - ez a feladat tökéletesen megoldható fehér csempék használatával. A hely megfelelő szervezésével és a megfelelő díszítéssel a szoba egyedülálló stílusát fogja megtalálni. A kis, fényes ékezetekkel hígított fehér színek divatosak és frissek.

A cikk összefoglalása:

Fehér cserép jellemzői

Ellentétben a népszerűséggel a fehér nem praktikusakkal szemben, ez a csempe előnye:

 • nem mutat csepp vizet és plakettet;
 • könnyen tisztítható;
 • a dekoráció semleges, univerzális hátteret képvisel;
 • ellazítja és megnyugtatja;
 • fehér csempe ára van elérhető, megtalálni a helyes lehetőséget könnyű.

A fehér csempékkel ellátott fürdőszoba kialakítása lehetővé teszi a kreatív megoldások megtestesítését, valamint a szoba arányait, és vizuálisan növeli annak méretét. Ráadásul a szín nem unatkozik az idővel - ez ugyanaz a klasszikus, amely mindig megfelelőnek tűnik. Az ilyen fürdőszobában, egy személy könnyű és friss érzést érez.

Ha a fürdőszobában a fehér szín a legfontosabb, akkor az eredeti belsőépítészetnek hatalmas lehetőségei vannak; A természetes fa díszítés segít létrehozni valami hasonlót a fürdőhöz. Az élő növények használata egzotikus jegyzeteket hoz, átalakítja a belső teret.

A fényesség és a dekoráció aranyszínnel történő felvételéhez még elbűvölő hatás érhető el. És ha hirtelen van vágy a stílus megváltoztatására, a kiegészítők és dekorációk cseréje lehetővé teszi számodra, hogy fantasztikusan gyorsan csináld.

Kombináció más színekkel

A fekete kombináció nagyon hatásos, ráadásul egy ilyen játék vizuálisan növeli a rendelkezésre álló helyet. A bélést különböző, általában szimmetrikus sémák szerint végezzük. Lehetőségek fekete-fehér csempék használatára a fürdőszobában - a fényképen.

Az egyes színes tapaszok, valamint a fekete padló és a fal alsó része, valamint a felső rész fehér burkolattal ellátott foltjai jól néznek ki. Az a magasság, amelynél a színhatás határai a legváltozatosabbak lehetnek, és rendszerint díszítő frízzel van kialakítva. Nagyon jó benyomást kelt ez a kontraszt a nagy fürdőszobákban.

Nagyszerű megoldás lenne, ha a fürdőszobát piros-fehér színben díszítenék. Az élénkvörös szaniterekkel felszerelt berendezések kiegészítik a kifejező képet. Ha mindkét színt furnérokban használják, díszítést adhat vörös árnyalatokhoz. Az ilyen stílusos design aktív hangulatot teremt és energiát ad azoknak, akik a szobában vannak.

A harmadik szín bevitele vörös és fehér színtartományba megengedett. A türkiz, arany, ezüstös árnyalatok kombinációja fényűző. Harmonikusan beáramlik a belső és a csokoládé és a kávé hangok.

A fehér kerámia csempe a fürdőszobában, kék, sárga, narancssárga színben néz ki. A telített színek fehér alapon még lédúsabbnak tűnnek. De ne féljen a finom pasztell árnyalatú kombinációktól - segítenek egy jó belső kialakításban egy klasszikus stílusban.

A fehér és homokszínű színek kombinációja tökéletes az egyiptomi stílusban készült szobákhoz. A fehér és az arany nagyon fontos kombinációja.

Az egyetlen dolog, amit el kell kerülni, az egész szoba kialakítása egy hangon. A falakon és a padlón lévő fehér csempe ugyanabban a felületben a sterilitás felesleges benyomását keltheti, emlékeztetve az orvosi intézmények szigorú környezetére és megfosztva a komfortérzetet.

Anyagszerkezet és világítás

A fürdőszoba fehér csempei mind a fényes, mind a matt matricákban szerepelnek. Az eredeti minták és a különböző textúrák lehetővé teszik, hogy a saját ízlése szerint alakítsanak ki belső térséget.

Érdekes módon nézze meg a sima és texturált lemezek kombinációját. A tervezők szeretik használni a különböző méretű csempe díszítésére fürdőszoba. A nagy méret kis mozaikszerű elemmel váltakozik.

A fehér csempe kiválasztásakor jobb, ha az eredeti textúrával és gyönyörű mintával rendelkező lakik. A különböző textúrák használata élénkíti a szobát, egyedülálló stílust ad, és a mozaik vagy díszítő kövek lapja egyszerűen átalakítja a szobát.

A megfelelő világítás segít megszervezni egy hangulatos helyet. A lágy és meleg fény előnyös. Ha kívánja, használhatja a különböző árnyalatú mennyezeti lámpákat és fali lámpákat - a fehér csempe ebben a fényben eltérő hangot kölcsönöz.

Fürdőszoba kék - 85 kép modern színkombináció

A kék szín mindig kellemes társulást biztosít a végtelen égbolt, a tengeri szellő és a kristálytiszta víz a parton.

A pszichológusok tudomásul vették ennek a színnek a pozitív hatását egy személyre: megnyugszik és lehetővé teszi számodra, hogy egy hosszú, nehéz nap után gyűjtsd össze gondolatait.

Ezért nem meglepő, hogy a kék fürdőszobának klasszikus módja lett a design kialakításának, hiszen ez a szoba leginkább a pihenés és frissesség légkörében használható.

A fürdőszoba ilyen belső térét sok évtizeden keresztül tesztelték - nemcsak a divatból jött ki, hanem a mai napig kiegészülnek a finiselés újdonságai, a tartozékok és a fejhallgató modern elemei.

7 ok, hogy válasszon egy fürdőszoba design kék

Kék tónust társítunk a vízelemhez, amely a fürdőszoba belsejében nagyon harmonikusnak tűnik.

A különböző kék árnyalatok jól kombinálódnak a meleg és hideg paletták mindkét színével, valamint a semlegesekkel. A legjobb tandemek fehér, bézs, kék, lila, narancssárga, szürke és barna színűek. Ezért a kék színválasztása, mint a fő szín, minden stílusban megnyerő megoldás lesz a fürdőszobában.

A kék kedvezően befolyásolja egy személy fizikai és erkölcsi állapotát.

Ez a szín tökéletesen ötvözött a nikkel és króm felületekkel, amelyek gyakran a fürdőszobában találhatók.

A kék kék árnyalatok frissek és vizuálisan bõvítik a helyiséget, és telítettek - éppen ellenkezõleg, a kívánt mélységet adják a szobának.

A kék szín nem hangulatos, ezért továbbra is kedveskedik a szemnek, még hosszan tartó használat esetén is.

A kék univerzalitás lehetővé teszi, hogy díszítse a fürdőszobát, csak ennek a színnek a különböző árnyalatait használva. De javasoljuk, hogy állítsa le a figyelmet élénk színeken annak érdekében, hogy elkerülje az idegrendszer túlterheltségét.

Hogyan készítsünk egy kék fürdőszobát?

A kék színű fürdőszobai változatok teljesen a lakástulajdonosok képzelőerejétől függenek, hiszen minden nap egyre nagyobb lesz a módja annak, hogy minden nap megtörténjen.

Mindazonáltal számos alapvető szabály van, megfigyelve, hogy a belső harmonikus lehet.

A nyújtható mennyezet a legmegfelelőbb a fürdőszobai tervezéshez, sokoldalúsága és stílusos megjelenése miatt.

Hagyományosan ilyen ruhákhoz fehér színt választanak, de különböző kék árnyalatok, amelyek az ég vagy a tenger felszínét ábrázolják, szintén hasznosnak tűnnek.

A fal dekoráció lehet monoton vagy kombinált, attól függően, hogy a tervező ötlete és a szoba mérete.

További információk itt:

Ha vizuálisan ki szeretné terjeszteni a szobát, akkor a kék árnyalatokra kell összpontosítania: minél több lesz - a szoba tágabbnak tűnik.

Ha a hely problémája nem annyira sürgős, megengedheti magának egy kék csempe mozaikját a gazdag árnyalatok fürdőszobájához - türkiz és kék.

Javasoljuk, hogy elkerülje a túlzott fénykibocsátást, ami még fagyosabbá teheti a már hideg kék színt.

A padlót kerámia csempék vagy porcelán csempe készítik fehér és kék színben.

A szoba mélységének növeléséhez telített színeket választhat ki, és a falak alsó részét azonos színű anyaggal készítheti el.

További információk itt:

Kerülje el a fehér fényforrásokat, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják a kék hidegségét. Egy jó megoldás egy fürdőszobának egy ablak vagy lámpák a meleg spektrum.

Választék a vízvezeték, bútorok és kiegészítők

Egészségügyi berendezések nélkül egyetlen fürdőszobát sem lehet elképzelni, ezért nagyon óvatosan kell őket választani.

A modern piac széles választékot kínál, amely minden belső térre alkalmas.

A túlzott súlyosság és a stílus hidegségének elkerülése érdekében a bézs vagy a fehér vízvezetékeket sima vonalakkal kell választani.

Használhat kéket is, de ellentétben kell lennie a falak árnyékával. A fürdőszobában kék színű átlátszó felületek is jól láthatók: a belső tér fotójában láthatók az üveg válaszfalai a fürdőszoba vagy a tál alakú mosdókagylók számára.

További információk itt:

A bútorok nem keveredhetnek a falak kialakításával: jobb választani a barna, fehér és bézs árnyalatokhoz. A természetes könnyű kőből készült munkalapok jól nézzen ki.

Ne tegye a fürdőszobában és kiegészítők nélkül: króm felületek, fürdő kiegészítők és állványok a testápoló termékekhez, tükrök és zuhanyfüggöny fogják élénkíteni a hangulatot.

Szabad helyek jelenlétében élő virágokat helyezhet el átlátszó üvegből készült fazekakba vagy vázákba. Ha a fürdőszobában van egy ablak, akkor jobb, ha az eredeti díszítéssel megválasztja a redőnyöket.

A kék fürdőszobai belső tér kialakítása nem különösebben bonyolult, de nagyon érdekes. Hozzon létre egy szobát a házban, amely minden nap frissséget és tisztaságot számít fel az egész napra.