Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan kezdjünk felújítást a fürdőszobában?

A fürdőszobában végzett javítások nagy része függetlenül, szakértők segítségével végezhető el. Ez különösen igaz a szoba kozmetikai befejeződésére, hiszen még egy kezdő mester is elrejtheti a csöveket egy gipszkarton dobozban és egy kerámia burkolólapot. Munka előtt meg kell csinálnia egy tervezési projektet a fürdőszobában, és el kell döntenie, hogy hol kezdheti meg a javításokat a fürdőszobában.

Lehet-e mindent a saját kezével?

A fürdőszoba javításának alapműve önállóan elvégezhető. A kezdő mester könnyedén átengedheti a kezét egy csatolóval, vízzáró anyaggal, gipsz falakkal, forraszanyag-műanyag csövekkel, összegyűjti egy doboz gipszkarton és csempék.

Az elektromos vezetékek telepítésekor további készségekre lesz szükség. Ebben az esetben a tapasztalatlan embereknek konzultálniuk kell egy szakemberrel.

A javításokat a fürdőszobában technika alá kell vetni. Minden építési munkát szigorú sorrendben kell elvégezni.

Árak és költségek

A fő kérdés, hogy felmerül, mielőtt a javítás a fürdőszobában - hol kezdeni átdolgozása a fürdőszoba. A szakértők az első szakaszban javasolják a költségvetést. A befejező anyagok felső árszintjét kell kijelölni, mivel minden ráfordítás rá fog esni. A hozzávetőleges becslés jelenléte elkerüli a felesleges költségeket.

Ajánlatos az építőanyagok beszerzése egy üzletben, mivel az ömlesztett megrendelésekre gyakran kapnak kedvezményt. Szükséges mennyiségű száraz keverék kiszámítható, tudva azt a felületet, amelyen alkalmazzák. A cserép és a porcelán csempe 10-15% -os árréssel kell vásárolni.

A költségek csökkentése érdekében érdemes megtagadni a tervező segítségét. Gondolkodhat a szoba stílusáról és a bútorok helyéről. A feladat megkönnyítése érdekében érdemes egy számítógépes program segítségével létrehozni egy tér háromdimenziós modelljét.

A munka sorrendje

A fürdőszobában végzett javítások helyes sorrendje a minőségi kivitelezés kulcsa. Minden munkát több szakaszban végzünk. Először is, a régi díszítést és a csöveket leszerelik, minden fölösleges tárgyat eltávolítanak.

Ezután a fal- és a padlófelületek igazodnak. Ezután megy a jelölő kommunikációhoz. Az elektromos szerkezet és a szellőzés elrendezését előre meg kell fontolni. Aztán a szoba befejeződött. A végső szakasz - összekötő vízvezeték és bútor telepítés.

 1. Bontófürdő, régi bevonatok és ajtók.
 2. Gipszkarton falak.
 3. Mérnöki munkák (csővezetékek szerelése, villanyszerelők).
 4. A padló kiegyenlítése.
 5. Vízszigetelés.
 6. Tömítse a csöveket a gipszkarton dobozokban (szükség esetén telepítse a gipszkartonra).
 7. Fektetés.
 8. Ajtólap telepítése.
 9. Mennyezeti dekoráció.
 10. Csővezeték csatlakoztatása.

tervezés

A fürdőszobában végzett javítások indítása előzetes tervezés nélkül nem ajánlott. Először meg kell gondolni a szoba kialakítását. Meg kell határozni a stílust a belső tér, a színek, fontolja meg a helyét a bútorok.

Szakemberek javasolják, hogy rajzoljon egy rajzot a szoba, jelezve, hogy a méretek a falak, foglalatok, lámpák, kapcsolók és csövek. Ebben a szakaszban ki kell számolnia a befejezni kívánt felületeket.

A tervezés fontos része a befejező anyagok és a vízvezeték kiválasztása. A javításhoz kerámia lapokat, műanyag paneleket válasszon. A fürdőszobában és a dekoratív gipsz falak. Jobb, ha nem lehet megtakarítani a keverékek építését. A helyiségek mérete alapján ajánlott a vízvezetékberendezés kiválasztása.

Anyagvásárlás

A fürdőszoba befejezéséhez a következő vázlatos anyagok szükségesek:

 • gipsz;
 • esztrich a padlóhoz;
 • vízszigetelő keverék;
 • csempe ragasztó;
 • gipszkarton;
 • primer;
 • beton érintkezés;
 • fém profil, jelzőfények.

Elektromos vezetékek és szellőztető elemek beszereléséhez szükséges a hullámosság és a VVG-P kábel. Fontos pont: a fürdőszobai elektromos berendezések (lámpák, aljzatok) IPX4 védelmi osztályúaknak kell lenniük.

Bontási funkciók

A régi csempék szétszereléséhez használjon kalapácsot, vésőt és kalapácsot. A munkát nagyon óvatosan kell elvégezni, nehogy megsérüljenek a cserépdarabok. A védelem érdekében érdemes szemüveget és kesztyűt használni.

A leszerelés minden extrém csempe után kezdődik. Előtte egy kalapáccsal ellátott darabot verte meg, majd egy csavarral horogálja a cserépet. A burkolatot darabokban kell eltávolítani. A munkaperforátor hasonló módon történik.

A korábban festett felületen a csempe lefektetése előtt betéteket kell alkalmazni egy fejszével. Ezután a felületet durva csiszolópapírral őröljük. A peeling elemeket (régi festék, gipsz) eltávolítják egy spatulával.

Esztrich és vízszigetelő padló

A javítás során a régi esztrich leválik, ha vannak hibák és cseppek. A tisztított padlót előzetesen porszívózzuk és alapozzuk. A csatlakozót a szintjelzők fölé öntik. Jobb, ha nem zsugorítható keverékeket használnak, amelyek gyorsan erősítenek. Ez segít csökkenteni a javítási időt.

A vízszigetelés két módon történik:

 1. A padló kiegyenlítése előtt és után történik. Ehhez használja az első tekercset, majd obmazochnoy vízszigetelést. Ez a módszer a felső emeleten lévő lakások esetében ajánlott, mert ez a kettős védelem az árvíz esetén károsodást okoz.
 2. A második esetben a falakat és a padlót cement alapú vékonyrétegű vízszigetelő keverék borítja. Munka előtt a felületet vízzel meg kell nedvesíteni. A sarkokra vízszigetelő megoldást alkalmaznak. Ezután egy ragasztószalag ragasztva van. A sarkok méretezése után a keveréket a fennmaradó felületekre visszük fel, dörzsölve a bázison. Megengedheted, hogy 3-6 órán keresztül megkeményedjen. A második réteg az elsőre merőleges. A vízszigetelés ez a módja megakadályozza a burkolat alatt lévő víz behatolását kívülről, és segít megvédeni a felületet a szomszédos helyiségekben.

Csővezeték telepítése és bekötése

Javításkor biztosan módosítani kell a régi csatornacsöveket. Polipropilénre kell cserélni. A törölköző szétszereléséhez le kell kapcsolni a felemelkedő vizet. A vízvezeték a vízvezeték alatt történik.

Elektromos vezetékek beszereléséhez hullámos vagy szigetelő dobozok használatával. Vízszintesen és függőlegesen helyezkednek el a csatornákba, amelyeket egy darálóval ásnak.

Ezután a vakolat a tetején történik. A kommunikáció a feszített mennyezet és a gipszkarton alatt van elrejtve. Helyüket a bekötési rajzon jelölik.

A javítás utolsó szakasza

A műanyag csövek felszerelése után össze kell szerelni egy dobozt. Ehhez használjon gipszkarton lapokat, amelyek nem félnek a nedvességtől. Alap doboz - útmutatók a profilból. A GCR fel van szerelve tetejére. A számlálókhoz való gyors hozzáférés érdekében a design fel van szerelve egy revíziós nyílással.

A doboz felszerelése után be kell fejezni a falakat és a padlót. Alulról felfelé készített csempe elhelyezése. Amikor befejeződik, meg kell szabni az anyagot megfelelően. A sarkokban lévő csempe méretének meg kell egyeznie. Miután befejezte a felületeket a fürdőszobában menjen a vízvezeték szereléséhez.

Hogyan lehet menteni a tervezési szakaszban?

A tervezés a javítás fontos szakasza, mivel számos hibát elkerülhet. Különösen gondosan kell átgondolnia az összes munkát korlátozott költségvetéssel. Pénzt takaríthat meg:

 1. A szoba méretének esetleges módosításához tervezhető. Ez menteni fogja az anyagot. A kisebb csempecsomók elhelyezéséhez a gipszkarton falát előrecsatolhatja vagy a mennyezet magasságát csökkentheti a befejezéssel. Állítsa be a helyiség méretét, hogy illeszkedjen a csempe méretéhez.
 2. Keresse meg a vízvezeték szerelvényeket (például a telepítést), amelyekhez nem kell további alkatrészeket vásárolnia. A fokozatnak teljesnek kell lennie.
 3. Mielőtt bármilyen felszerelést vásárolna, alaposan megismerje a funkcióit. Ezzel elkerülhető a telepítés során felmerülő problémák.
 4. Kombináljon anyagokat. Ez különösen igaz a nagy területű helyiségekre. Gazdaságosság esetén a fürdõ és a mosogató körüli terület csempézett, a többi felület festett. Kevesebb pénz érkezik a gipszkarton mennyezetébe, amely szintén függetlenül felszerelhető.
 5. Szükséges eszközöket bérelni, nem vásárolni. Lehet, hogy szüksége van: cserépvágó, perforátor, csavarhúzó, bolgár.

megállapítások

A javítás sorrendje a helyiség és a kiválasztott anyagok jellemzőitől függ. Ha a falakat akrilfestékkel kezelik, akkor vakolat nélkül is megteheti. Mielőtt a csempeburkolatokat ráhelyezné rájuk, be kell vinni. A betonfelületeket olyan alapozóval kell kezelni, amely javítja a hordozó tapadását.

Először is gondoljon arra, hogy hol kezdjen javításokat a fürdőszobában. Először is figyelembe kell venni a kommunikációs rendszerek állapotát. Ellenőrizze a csöveket, a szellőzést. Nyilvánvaló problémák hiányában elhagyhatja a kommunikáció tőkés átalakítását.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - A legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy szép belső! (71 kép)

Ahhoz, hogy minőségi javítást végezzen a fürdőszobában, nincs szükség nagy pénzügyekre. Végül is, ha akarod, jelentősen megtakaríthatsz pénzt.

Például elutasíthatja a tervező szolgáltatásait, és olyan stílusokat készíthet, amelyekben a javításra kerül sor.

Ön is mentheti az építési csapat és csináld magad.

De ahhoz, hogy a folyamatot ki lehessen igazítani és az elért eredményeket előre meg kell tenni egy részletes akciótervet.

Szükséged lesz:

 • Jöjjön fel egy design;
 • Töltse fel a szükséges anyagokat és eszközöket;
 • Készítsen költségvetést;
 • Számolja ki a fürdőszoba pontos méretét és a vízvezeték méreteit;

Kiválasztásakor ügyelni kell a helyiség területére. Egy kis terület tulajdonosának figyelembe kell vennie, hogy egy kis hely kevésbé funkcionális.

Néhány tipp a kis fürdőszoba javításakor

A világos színek a belső térben és a nagy falak tükrében, vizuálisan növelik a szobát.

Megtagadhatja a fürdő felszerelését és a zuhanyozás előnyben részesítését. Így a helyiség nagyobb lesz.

Higéniai termékekhez a nagyméretű padlószekrények helyett levehető kompakt ládák.

Miután eldöntötte a design kiválasztását, szükség van egy cselekvési terv kidolgozására. Végül is, hogy a folyamat folyamatosan folytatódjon, minden tevékenységet következetesen végre kell hajtania.

A korábbi munkák iránti gondatlan hozzáállás jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.

1. lépés: Számítsa ki az építőanyagok mennyiségét

Ez egy nagyon fontos szakasz a javításban. Egy kellemetlen pillanat lehet az a tény, hogy ha nem számítanak helyesen, akkor nincs elég csempe, panel vagy más építőanyag.

Valójában, az eljárás során vágás és lefektetése néhány anyag károsodhat. Az ilyen esemény elkerülése érdekében kezdetben az építőanyagokat marginális áron kell megvásárolnia.

2. lépés: Vegye ki a régi felületet

A csempe eltávolításához a padlóról a falakról és a csempékről egy kalapácsot és vésőt kell készíteni. Azonban könnyebb lesz a munkával megbirkózni egy lyukasztóval vagy egy fúróval. Két lehetőség van a leszerelésre: megtakarítás és vészhelyzet.

Az első kalapáccsal és vésővel készült. Először be kell áztatnia a habarcsot, majd óvatosan el kell különíteni minden csempe a falról vagy a padlóról.

A második lehetőség sokkal gyorsabb, de "porosabb" és "zajos". Ehhez csak a perforátorral kell levenni a bevonatrétegeket.

3. lépés: javítsa meg a padlót

Először telepítse a készülék esztrichét. Ha egy további "meleg padló" rendszer telepítését nem tervezik, akkor az esztrich magassága 1-1,5 cm, 3 - 4 cm magas lesz, ha a padlót tovább melegítik.

A "meleg padló" rendszer többféle típusú: víz, film és elektromos. Bármelyik rendszer jól megőrzi a mikroklímát a fürdőszobában, miközben ez nem drága és egyszerűen telepíthető.

4. lépés: Faldíszítés

A mai napig a piac a "minden tárca" anyagát mutatja be a fürdőszobában. Először is, mindez attól függ, hogy milyen pénzügyek vannak. Leggyakrabban a falakon feküdt a csempe.

De lehet választani egy több költségvetési lehetőség, mint pl. Műanyag panelek vagy egy speciális nedvességálló gipsz. A javítás ezen szakaszában mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ.

5. lépés: Mennyezet

A mennyezet javításakor a falakon alkalmazott anyagokra kell építeni. Például csempe és műanyag nagyon rugalmas vinilfilm.

Ha különböző mennyezetű mennyezeteket tervez, akkor használjon speciális nedvességálló gipszkarton. Azonban van még egy költségvetési lehetőség: műanyag panelek.

Miután elvégezte a befejező munkát, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és vízvezetéket. A DIY javítás nem könnyű, de nagyon informatív. Ezenkívül pénzt takaríthat meg, és a tervezést pontosan úgy készítheti el, amennyit csak akar!

Felújítás a fürdőszobában, hol kezdjem

A fürdőszoba egy lakóház vagy magánház egyik legkisebb szobája. De az ilyen dimenziók ellenére ez a szoba az építészek szempontjából legnehezebbnek tekinthető.

Felújítás a fürdőszobában, hol kezdjem

Az első nehézség éppen az, hogy a mérnöki kommunikáció összes vezetékezése összpontosul. Az elrendezésbe való bármiféle hiányos beavatkozás nagyon negatív következményekkel jár az egész szerkezetre nézve. A műszaki kommunikáció problémáinak helyes megoldása, a cikkben egy kicsit alacsonyabbat fogunk leírni.

Fürdőszobai csövek felszerelése

A második nehézség az, hogy az építőanyagok, az egészségügyi berendezések és a speciális bútorok működési feltételei a legnehezebbek. Az állandó magas páratartalom, az építészeti elemek vízzel és magas hőmérsékletekkel történő gyakori közvetlen érintkezése különleges anyagokat és építési technológiákat igényel. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk a helyiség megbízhatóságát és tartósságát.

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában

Mint minden építkezésnél, a fürdőszobai felújításnak meg kell kezdenie a tervezést. A fürdőszoba javításának két oka van, nagy különbség van közöttük, és a tervezési módszer nem ugyanaz.

Sürgősségi javítás

A fürdőszobákat árvíz vagy tüzet okozott. Ezeket a helyzeteket nem lehet előre jelezni, és a következményeket a lehető legrövidebb idő alatt el kell távolítani. Ennek megfelelően nincs idő a csendes tervezésre, a döntéseket nagyon gyorsan meg kell hozni.

Az árvíz mindig váratlanul történik

Egy másik komoly probléma a pénzügy. Ha időben van a tervezett javítások gondos előkészítése és pénze megtakarítása, akkor a baleset következményeit a lehető leggyorsabban ki kell küszöbölni.

Az árvíz következményeit gyorsan meg kell szüntetni

Hogyan kell cselekedni a vészhelyzetek következményeinek rövid időn belüli és minimális veszteséggel történő kiküszöbölése érdekében? Hogyan tervezzünk javítást a fürdőszobában?

 1. Módosítsa a berendezés és az építőelemek állapotát. Nagyon felelősségteljesen vegye ezt a szakaszt, annál több problémát észlel, annál teljesebb mértékben vásárolhat. És ez azt jelenti, hogy nem lesz szükség arra, hogy újra eljusson a boltba minden kihagyott kicsit és értékes időt veszít.

Módosítsa a berendezés és az építőelemek állapotát.

Vegyél a leginkább hasonló tulajdonságokkal rendelkező anyagokat.

Készítsen munkatervet

Amikor a tervezés előkészítő szakasza befejeződött, és az anyagokat megvásárolták, megkezdheti javítási munkáját.

Ütemezett javítások

A helyzet sokkal nyugodtabb, van idő, hogy részletesen mérlegeljen és mérlegeljen minden részletet. Mit kell figyelembe venni a javítás tervezésekor?

 1. Gondolj a pénzügyi lehetőségeire. Ebben az esetben összefoglalja az összes anyag árát és a beszerelés költségeit. Ha a javítás tőke, akkor meg kell számolnia az új mérnöki hálózatok újratelepítésének vagy telepítésének számát és költségeit. A munkálatok listája magában foglalja a régi berendezések és befejező anyagok bontását (felújítás esetén), a falak, a padló és a mennyezet felületének előkészítését, a vízellátás és szennyvízelvezetés, az elektromos vezetékezés, az egészségügyi berendezések telepítését és a befejező felületek kikészítését. A konkrét lista a kiválasztott építőanyagoktól és technológiáktól függ.

Értékelje pénzügyi képességeit

Tekintsük a vízvezeték-szolgáltatás költségeit vagy az építők költségeit

Vázolja le a szobát

Ellenőrizze a falak állapotát, és válasszon anyagokat az illesztéshez, a befejezéshez.

Csak az összes kérdés tisztázása után folytathatja a helyszín közvetlen javítását.

Fürdőszobai javítási lépések

A cselekvési terv kissé eltérhet, figyelembe véve a javítás sajátosságait és a helyiség állapotát. De a legtöbb esetben a fürdőszoba javítását ilyen sorrendben kell elvégezni.

1. lépés: A régi fal, mennyezet és padlóburkolat leszerelése. Elektromos lyukasztóval vagy manuálisan távolítsa el a falburkolatot. Ne próbálja meg megtartani a régi kerámia burkolatokat. Először is, nem valószínű, hogy újra felhasználható, mert nagyon csúnya megjelenés. Másodszor, soha nem lehet előre látni, hogy hány darab marad egészben, és hányat kell megtörni. Harmadszor, a régi csempék óvatos lefutásával töltött idő hatékonyabban használható.

2. lépés: Vegye ki a régi víz- és csatornarendszereket.

Fontos. Ha a személyes ismeretek a vízvezeték-készletekben nem elegendők, javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. A beépített fűtési, vízellátási és higiéniai rendszerekbe történő szakképzetlen beavatkozás teljesen kikapcsolhatja őket.

A fémcsövek vágják le a csiszolót, összeszedik a hulladékot egy helyen. Ha a fennmaradó szobák lakóhellyel rendelkeznek, akkor tegyenek intézkedéseket a por terjedésének megakadályozására. Mindig zárja be az ajtót, ne engedje meg a piszkozatokat, fedje le a bútorokat műanyag burkolattal. Munka a fürdőszobában lesz légzőkészülék.

3. lépés. Keresse meg a régi vezetékeket. Ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, de csak akkor, ha a kábelezést az EMP-vel összhangban helyezték el. A rejtett bekötési rendszer ismerete lehetővé teszi, hogy elkerüljék a kellemetlen helyzeteket a falvágás vagy a gipsz eltávolítása során.

Hogyan találjuk meg a huzalozás falát?

Hogyan lehet megkeresni a huzalozás helyét a vakolat alatt?

 1. Keressen egy falat a falon, azt a mennyezet alatt kell lennie. A kábelezési dobozban több vezetõ kábel egybeesik, lyukak vannak a kimenetükhöz. A modern dobozok műanyagból készülnek, a vasat régi házakba szerelik.
 2. Keresse meg az összes kapcsolót és aljzatot a falon, valamint azt a helyet, ahol a világítás a mennyezeten van. Az elektromos vezetékek telepítésének egyik fő szabálya - az összes kábelt csak derékszögben kell hajlítani, abban az irányban, amelyik csak függőleges vagy vízszintes lehet.
 3. Húzzon függőleges vonalat a foglalatokból és a kapcsolókból, húzza meg vízszintes vonalat a kábelezés mennyezetéről. A vakolatot e sorok mentén kell huzalozni. Gondoskodjon arról, hogy minden irányban eltérjen tőlük 5-10 cm-re. Az a tény, hogy nem minden villanyszerelő lelkiismeretesen kapcsolódik feladataikhoz, hogy elkerüljék a kábelek károsodását, jobb tartalékot tenni.

Így megtudhatja, hol lehet a kalapács gipsz nélkül félelem, és mely helyeken kell vigyázni. De mindenképpen, mielőtt elkezdené a munkát, kapcsolja ki a gépet a fürdőszobában.

Az elektromos vezetékek beszerelésére irányuló munka

4. lépés Telepítse az új vezetékeket, szennyvízcsöveket és vízvezetékeket. Javasoljuk, hogy az összes csövet falburkolat alá helyezzük. A munkálatok sokkal könnyebbek, ha a falak különböző lemezekkel készülnek.

Csőszerelvények

Fontos. Mielőtt a csöveket és az elektromos vezetékeket a falra telepítené, meg kell jelölnie a kapcsolók és aljzatok helyét, a mosogató és a fürdő csatlakozási pontjait. A vízvezeték méreteit és jellemzőit ajánlatos tudni, figyelembe véve ezeket az adatokat, pontosan kiszámíthatja a vízelvezetők és a csatornák magasságát. Ennek köszönhetően az összeszerelési munkálatok felgyorsulnak, a rögzítőszerelvények megbízhatósága növekedni fog.

5. lépés: Menjen a mennyezet, a falak és a padló kiegyenlítéséhez. A padló szakemberek javasolják a cementes esztrichek használatát, ez a legmagasabb teljesítmény. Ha a padlófűtést tervezi, akkor figyelembe kell vennie a torta teljes vastagságát, és meg kell jelölnie a falon lévő csempék helyzetét.

Szintező keverékek

Az igazításhoz elő kell készíteni a tartályt, spatulát, szintet, mérőszalagot

Az összehangolt falak nedvesítsék a keverék szárításakor

6. lépés: Miután az esztrich teljesen megszilárdult, indítsa el a válaszfalakat. Helyükön figyelembe kell venni a kád vagy a zuhany méretét, különösen a helyiség elrendezését, további építészeti elemek jelenlétét stb. A válaszfalaknak kb. 10 cm vastagságú betonelemekből kell készülniük. érdeme.

Először, a padlón, legyőzze az első sorblokk helyzetét, ellenőrizze az összes dimenziót és szöget. Ügyeljen arra, hogy figyelje a blokkok minden sorának helyzetét, jobb, ha azokat a kötél alá helyezi. A partíció stabilitásának növelése érdekében csatlakoztassa a blokkokat egy perforált fémszalaggal egy soron keresztül, és rögzítse azt a megfelelő hosszúságú, önmetsző csavarokkal. Ugyanazzal a fémszalaggal rögzítse a blokkokat a fürdő fő falaira.

7. lépés: Indítsa el a csatornacsövek felszerelését. Ha a helyiségek jelentős átalakítását végzi, akkor tanulmányozza az egyes meglévő ágak célját, ellenkező esetben kikapcsolhatja az apartman vagy a ház egyéb szobáit. A csövek jobban használják a műanyagot. Csatlakoztassa őket az aljzatba, hogy az összes további elem tömítéséhez gumitömítéssel rendelkezzen. A csövek speciális feszítőkkel vannak rögzítve a falhoz. Ha befejező vakolat tervezik, akkor a falakat a csövek alatt kell készíteni. A korábban a falon festett elektromos kábelek elrendezése növeli a munkavégzés biztonságát.

Komplett javítása kulcsrakész fürdőszobával 10-14 nap alatt, garancia akár 5 évig

Nem csak a kulcsrakész javítást választjuk, hanem a szépséget is

Fürdőszoba felújítás Moszkvában: 3 formátum 2 árkategóriában

 • a mosdó és a régi befejezése leszerelése
 • Burkolási padlólapok
 • falburkolat műanyag panelekkel
 • mennyezetre szerelhető
 • a lámpa felszerelése és csatlakoztatása
 • WC-csésze felszerelés
 • rögzítő tartozékok
Kérjen tanácsot
 • a mosdó és a régi befejezése leszerelése
 • csővezetékek és elektromos berendezések
 • szekrény telepítés
 • a kikötő felszerelése az ellenőrző szekrénybe
 • a falak és a padló illesztése a csempeburkoláshoz
 • fal- és padlóburkolat
 • mennyezetre szerelhető
 • a lámpa felszerelése és csatlakoztatása
 • WC-csésze felszerelés
 • rögzítő tartozékok
Kérjen tanácsot
 • a régi vízvezetékek és csempe bontása
 • Burkolási padlólapok
 • falburkolat műanyag panelekkel
 • mennyezetre szerelhető
 • mosogató telepítés
 • műanyag képernyőt telepít a fürdőkád alatt
 • csaptelep telepítés
 • festeni a törülközőt (ha szükséges)
 • rögzítő tartozékok
Kérjen tanácsot
 • a régi vízvezetékek és csempe bontása
 • víz- és szennyvízelvezetés
 • elektromos vezetékek
 • a falak és a padló illesztése a csempeburkoláshoz
 • fal- és padlóburkolat
 • a fűtött törülközőtartó felszerelése
 • mennyezetre szerelhető
 • mosogató és fürdő telepítés
 • a képernyő alá helyezése a fürdő alatt
 • csaptelep telepítés
 • a lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • a mosógép felszerelése és csatlakoztatása
 • tükröket és tartozékokat
Kérjen tanácsot
 • a régi vízvezetékek és csempe bontása
 • alapozó és padlóburkolat
 • falburkolat műanyag panelekkel
 • kábelezés a konnektor alatt, világítás
 • mennyezetre szerelhető
 • műanyag képernyő beszerelése a fürdő alatt
 • csaptelepek beszerelése a fürdőre és a mosdókagylóra
Kérjen tanácsot
 • a régi vízvezetékek és csempe bontása
 • a falak és a padló illesztése a csempeburkoláshoz
 • fal- és padlóburkolat
 • víz- és szennyvízelvezetés
 • elektromos vezetékek
 • szaniteráruk gyártása
 • a láthatatlan akna behelyezése
 • mennyezetre szerelhető
 • mosogató, fürdőszoba, WC szerelése
 • a képernyő alá helyezése a fürdő alatt
 • csaptelepek beszerelése a fürdőre és a mosdókagylóra
 • a fűtött törölközőtartó cseréje
 • a mosógép felszerelése és csatlakoztatása
 • tükröket és tartozékokat
Kérjen tanácsot

Tudjuk, hogyan kell megközelíteni a legnehezebb projektet.

 • Kombinálja a fürdőszobát és a WC-t
 • Külön WC és fürdőszoba terület
 • Adjon helyet a mosógépeknek
 • Hozzon létre egy olcsó, modern javítást
 • Felvette a Prestige javítási osztály egy verzióját
 • Hozzon létre egy tervezési projektet az ügyfél által készített fotó alapján
 • Szétszerelték a régi vízvezetékeket, és újból felállítottak a GWP-ről
 • Befejezett padló és mennyezet vízszigetelés
 • A falakat és a padlókat kerámia burkolattal töltötte
 • Szerelt fülke a mosógép alatt
 • Pódiumot készítettünk, és fürdőhely helyett egy zuhanykabinot tettünk
 • A fürdőszoba felújítása
 • Növelje a helyet a régi vízvezeték lebontása miatt
 • Adjon helyet további WC-hez.
 • Telepítse a mosdót a mosdóba
 • Felvette a Prestige javítási osztály egy verzióját
 • Tervezett projekt kidolgozása az ügyfél feladatának megfelelően
 • Nedvességálló GWP falak építése
 • Telepített egy további WC-t a fürdőszobában
 • Helyezett lógó mosdó a WC-ben
 • A KERAMA MARAZZI vonalról egy 9% -os kedvezményt kapott
 • A standard WC-t felváltotta a telepítés
 • Hajtson végre olcsó javításokat
 • Maradj 3 nap alatt
 • Adja a szobába tisztességes megjelenést.
 • Könnyebbé tegye a fürdőszobát
 • Felvette a javítási osztály "Economy"
 • Tisztította a felületet, és speciális megoldással kezelt
 • A falakat PVC burkolatokkal burkolják a csempe alatt.
 • Függesztett mennyezet felszerelése
 • A cserép a padlóra fektetett
 • Cserélt vízvezeték
 • Helyezzen be új mosdót és mosdót

Minden javítást a legmagasabb szinten végzik.

Rendeltem a kombinált fürdőszobában kulcsrakész alapon a "Bath szolgáltatás" javításában. A szoba kicsi, így fogalmam sem volt róla, hogy minden rendben lehet. Ravil megállt. Külön köszönet neki. Rögtön rámutatott a problémás területekre, tanácsolta az anyagok kiválasztását, így olcsó és gyönyörű volt. Minden kész gyorsan és hatékonyan. 12 nap múlva a javításom készen állt. Maguk a srácok...

Kellemesen meglepődtem a "Bath Service" cég szakembereinek munkájából. Építettem egy vidéki házat, és csak dobtam egy fényképet a fürdőszobában, amit a postahivatalban akarok. Ugyanazon a napon egy szakértő jött hozzám, mindent megmérett és javasolta. Kiszámítottuk a kívánt projekt költségeit, és egy másikat, amelyet a tervező javasol. Megoldásuk vizuálisan nem rosszabb, de 38 ezerrel olcsóbb volt, minden jó minőségű és...

A legjobb árgarancia a fürdőszoba javítására

Elkészítjük az ár és a szolgáltatások minőségének optimális arányát. Ha úgy találja, hogy az ár alacsonyabb, mint a miénk, 3 lehetőség van:

 • Dömping. Egy fiatal cég, aki különböző tapasztalatokkal nem rendelkező alkalmazottakkal rendelkezik, csökkenti az árat.
 • Csalás. A webhely érdemes egy árat, a végén lesz egy másik, körülbelül 50% -kal magasabb.
 • Szállítószalag A vállalat mindent rövid idő alatt, alacsony költséggel csinál, anélkül, hogy a minőségre koncentrálna.

Hogyan kezdjük el a javításokat a fürdőszobában - a művek sorozata

Sok otthoni mester nem tudja, hol kezdheti a javításokat a fürdőszobában és milyen sorrendben végezzen ilyen munkát. Részletes és érthető utasításokat készítettünk.

Kezdjük a fürdőszoba javítását a saját kezével - az első lépések

A helyiség, amelyben vízkezeléseket fogadunk el, nagyon egyedinek tekinthető. Itt mindig komoly páratartalom és hőmérséklet ingadozások vannak, nagy mennyiségű vízre öntik. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen helyiség javításához olyan speciális anyagokat kell kiválasztani, amelyek képesek ellenállni minden negatív hatásnak. A helyiségek befejezéséhez általában érdekelnek:

 • műanyag panelek;
 • kerámia gránit;
 • csempe (falakhoz és padlókhoz).

Ezek az anyagok rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy olyan helyiségben működjenek, ahol gőz és magas hőmérséklet áll rendelkezésre.

A fürdőszoba műanyag panelekkel történő befejezése

Ezenkívül a fürdőszobának olyan különleges légkörnek kell lennie, amely elősegíti a személy pihenését. Szóval, gondosan ki kell gondolnod a szoba kialakítását, és meg kell válaszd a megfelelő színsémát. Leggyakrabban a fürdőszobák pasztell színekben készülnek, nem bosszantják az embert, hanem éppen ellenkezőleg, nyugtalanítják az idegrendszert egy fárasztó nap után. A professzionális tervezők a bézs, kék, barack, kék árnyalatú termékeket ajánlják.

Így a fürdőszoba javításának meg kell kezdődnie egy tervezési projekt elkészítésével, a szükséges anyagok megválasztásával és megvásárlásával. Ebben a szakaszban sok apróbb dolgot kell megajándékoznod, és sokféle terméket kell vásárolnod, a csatornacsövektől és a csempe beillesztésétől kezdve a szelepekkel és törölközővel lezárva.

Most meg kell határoznia a munkaterületet, és meg kell terveznie a megvalósításukat. A fürdőszoba önjavításának sorrendje rendszerint a következő:

 1. Helyiség előkészítése javítási műveletek elvégzésére.
 2. A meglévő padló állapotának elemzése, valamint a technológia helyreállítása vagy teljes helyettesítése.
 3. Padló javítása, szigetelése és vízszigetelése.
 4. Csatorna- és vízvezetékek felszerelése.
 5. Elektromos vezetékek
 6. A mennyezet- és falfelületek vakolását, a kiválasztott anyagok szigetelését és a szigetelést.
 7. Egy hatékony szellőztető rendszer felszerelése.
 8. Szaniter felszerelések telepítése.

A fenti sorrend lehetővé teszi, hogy minimális időt töltsön, hogy tökéletes kilátásba helyezze a helyiségeket a vízkezeléshez.

Fürdőszoba előkészítés - szakaszos terv

Hogyan kezdjük el a leírt szoba elkészítését a saját kezeire való teljes átalakuláshoz? Természetesen a beépített vízvezeték szerelvények lebontása, valamint bútorok (ha vannak), világítás, tükrök és csuklós szerkezetek. Ha nagy fürdőszobai felújítást hajt végre, ügyeljen arra, hogy távolítsa el a csapokat és csapokat.

A régi csempék eltávolítása a fürdőszobában

Ezután folytassa a régi bevonatok eltávolítását. Távolítsa el a burkolatot a falakról és a mennyezetről, dobja le a kerámia burkolólapokat (a ragasztó rétege mellett), majd mossa le a festéket. Perforátor jelenlétében a fürdőszobát jó javításra készen, sokkal gyorsabban megy - merészen kopogtatni mindent, ami távolodik a mennyezettől és a falaktól. Az Ön feladata, hogy elérje a tégla vagy panel fal kőműves és padlólapok.

Ilyen fellépések után szükséges lesz a falak falának szintbe helyezése a fürdőszobában, amely "csupasz", és alaposan kezelni őket alapozókkal. Válassza ki bölcsen. Ne felejtsük el, hogy most már számos alapozó - bioprotektív, hidrofób, érintkezés, növeli az adhéziót, megerősíti. Ha nem tudja, melyik kompozíciót kell megvásárolnia, mindenképpen konzultáljon szakemberrel. A valódi segítségnyújtást ebben az ügyben gyakran a jó építőüzletek tanácsadói nyújtják.

A fürdőszoba előkészítésének következő lépése a padló felülvizsgálata. Amikor a régi műtrágya csak a legjobb oldalon mutatkozott meg működés közben (például elfelejtette kikapcsolni a vizet, pár óra hosszat áramlott, miközben a szomszédoknál nem esett csepp nedvesség), hagyja. Ha az esztrich tisztán kiszolgálta, meg kell szüntetni.

Az ilyen műveletet vésővel végezzük. Ezek az eszközök eltávolíthatják a régi cement alapanyagot a csempe alatt. Fontos pont! Ha nem ér hozzá a régi esztrichhez, akkor jobb, ha egy csiszolóval megtisztítjuk a hátlapot, amely egy tál alakú sweep körrel van felszerelve (általában gyémánt csésze). Az ilyen eszköz költsége meglehetősen magas. De mindig hasznos a mester számára, aki a házimunkát a saját kezével végzi.

Most le tudja söpörni az összes szennyeződést és törmeléket, és közvetlenül a javítási munkákhoz.

Az új esztrich telepítése és a padló vízszigetelése saját kezekkel

Javasoljuk, hogy a következő összetevőkből álló megoldással kötődjön:

 • szitált kvarc homok;
 • cement M500 (megteheti és M400);
 • PVA emulzió;
 • a víz.

A cement és a homok aránya 1-4. A vizet a cementhez kell gyúrni. A legkényelmesebb a kötés a saját kezével, jelzőjelzőkkel. A keveréket kb. 4-5 cm-es réteggel kell bevonni, dörzsölve egy építési szabályzattal, majd óvatosan pihentetni kell poliuretán hab vagy rozsdamentes acél félkezeléssel ideális állapotban (repedések, duzzanat és egyéb hibák). Nagyon fontos! A homok és a cement alapú esztrich nem érintheti a 40 napot. Ez idő alatt a fürdőszobában semmilyen munkát nem lehet elvégezni.

Új betonpadló esztrich létrehozása

A magas páratartalmú vízszigetelő helyiségeket leginkább poliészterből vagy akvaizolból készítik. Ne használjon erre a célra a szokásos vízálló film. A vízszigetelő anyagot lehető legtisztább helyzetben kell elhelyezni, az egyes részek közötti csatlakozások két módon kapcsolódnak egymáshoz:

 1. Épület hajszárító.
 2. Ragasztó masztix, amelynek különleges összetétele van.

A falakon a vízszigetelés ólom centiméter 25-30. Ne feledje, hogy a sarkok a szobában nem megengedett a jelenléte vágja nedvességálló film. Jobb hajlítani a szigetelő anyagot, hogy a hajtások. De semmiképpen sem vágja le a filmet.

Csővezetékek és vezetékek szerelése

Nyitott csatornahálózat a mi napjainkban, hogy az apartmanokban szinte irreális. Az ilyen közlemények elkényeztetik a fürdő egészének megjelenését, megtagadják a tervezők minden trükköjét. A falak elrejtése a csövek elrejtése érdekében szintén nem lehetséges. Ez az eljárás nagyon fárasztó, poros és nagyon hosszú.

Csővezetékek felszerelése a fürdőszobában

Emiatt a szennyvízcsöveket mostantól leggyakrabban egy speciális technikával szerelik fel - az alján egy csomó megengedett, majd horganyzott lejtőkön maszkolva. Az utóbbiaknál könnyedén ragaszkodhat a szilikonlapokhoz (burkolat). A padlófelületről és a falról a meredekség rögzítésére szilikon-vegyületet használnak.

Sajnos, a javítás a fürdőszobában nem lehet teljes egészében shtrobleniya. Mindenesetre két esetet kell végrehajtania az eseteknél, amikor külön mosogatóval felszerelt keverőt szerelnek fel, vagy egy közös keverőt használnak. Lazít egy dolgot - a strobe hossza minimális. Ezenkívül függőlegesen vannak elhelyezve. A saját kezükbe vágása viszonylag egyszerű, ami nem mondható el a vízszintes strobákról.

Fűtött törülközőtartó esetében kívánatos műanyag csövek felszerelésére. Az egyéb opciók manapság nem érdemes megkeresni. Az ilyen csőtermékek ideálisak a működésben. Feszítés nélkül hajlíthatók le, lejtőkön át, átmeneti szerelvényekkel.

De a rendszer hideg víz a fürdőszoba megfelelőbb polipropilén csövek (PPN). Ezeket könnyen össze lehet hegeszteni egy szilárd és megbízható monolitikus szerkezetbe, majd a falakba rejtve. Rögtön azt kell mondani, hogy az ilyen csövek szerelvényei kívánatosak a szilárd műanyagból történő vásárláshoz. A fém-megerősítő elemek nem praktikusak. Bármelyik pillanatban áramlik. De a lezárt műanyag soha nem fogja kihagyni a vizet.

A csővezeték telepítése csővezetékek telepítésével kezdődik. A tömítőanyag és a tömítések használata legfeljebb egy napra töltheti össze. Ezután biztonságosan telepítse a polipropilén termékeket hideg vízhez és forraszolja őket. Győződjön meg róla, hogy a csöveket a kapukban kifújja. Így biztosak lehetünk benne, hogy a csővezeték nem verejt. Igen, és a hőveszteség ebben az esetben jelentősen csökkent. Kövesse az ajánlott csővezeték telepítési sorrendjét, és a fürdőszobai javítások gyorsabbak lesznek.

Az elektromos bekötést kettős szigetelő réteggel védett kábellel végezzük. A huzalt lehetőleg fém vagy műanyag hullámosságra kell helyezni. Jobb, ha fémköteget használsz, mivel tökéletesen megvédi a huzalozást.

Következő lépések - lépésről lépésre

A kommunikációval foglalkozik a falfelületek feldolgozásával. A falak vakolatát kétféle kompozícióban végezzük el: kezdetektől (megnövekedett állóképesség) és befejeződéssel. Ez utóbbi tökéletesen összehangolja a kezelt felületet. A mennyezetről a padlóra vakolat szükséges.

Gipsz falak a fürdőszobában

A javítási munkák következő fázisai:

 • Melegítés és fejfedés. A hőszigetelést két üveg-magnézium lemezből álló szigeteléssel és szigeteléssel kell elkészíteni. A burkolólapot műanyagból vagy laminált lapokból lehet készíteni, amelyek a mennyezethez építő szilikon vagy erős ragasztóval vannak rögzítve.
 • Fektetés a padlón. A művelet sorrendje a következő: - szerelje fel a termékeket ragasztóra, az ajtótól kiindulva, kopogassa az egyes lapokat kalapáccsal (gumi). Minden vágott sorot az utolsó helyen kell elhelyezni, és a ragasztót a többi sor alatt teljesen meg kell keményíteni.
 • A falakkal szemben. Műanyag panelekből, porcelánból, sima csempeből készül.


A munka utolsó szakasza a szellőzőcsatorna tisztítása (vagy új telepítése), mosogató, kád (zuhanykabin), csaptelepek, vízmérők felszerelése. Ha képes volt elvégezni az összes korábbi műveletet, akkor a vízvezeték elhelyezése nehézségek nélkül zajlik. Különleges bölcsesség nincs itt.

Ez elvben a fürdőszobában történő önjavításra vonatkozó teljes szakaszos terv. Csak be kell kezdenie a megvalósítását, és egy idő után élvezze a szobájának új megjelenését a vízkezeléshez.

Fürdőszoba javítás - a munka rendje és jellemzői

Fürdőszoba - az egyik legfontosabb hely a házban, és javításra a szabályoknak megfelelően kell végrehajtani. Mondjuk el, hogy a munka melyik sorrendben történt, és mi a befejező lehetőségek.

Lehet-e mindent a saját kezével?

Az első kérdés, amelyet a fürdőszoba javítása előtt meg kell oldani, pontosan ki fogja pontosan elvégezni a munkát? Még azok is, akik hozzászoktak ahhoz, hogy önállóan megbirkózzanak minden otthoni javítással, úgy érzik magukban a bizonytalanságot a fürdőszobában.

Mindazonáltal, a fürdőszoba javítása teljesen lehetséges. Még a legnehezebb szakaszokban sem igényelnek speciális építőipari berendezéseket, hanem egyszerűen kezelhetők. Mindössze annyit kell megvizsgálni, hogy még mindig ismeretlenek-e a javítási problémák, olvasd el az instrukciókat és videó oktatóanyagokat, és kövessétek az összes fontos szabályt a folyamatban.

Milyen előnyökkel jár a saját kezed javítása?

 • Először is, menteni - csak az építőanyagokat kell fizetnie, míg a brigádon végzett javításoknál az összeg jelentős része a dolgozók fizetését teszi szükségessé.
 • Ezenkívül a javítás kényelmes idő alatt történik - az egész fürdőszobát egy vagy két héten belül frissítheti, vagy szakaszosan elvégezheti a munkát.
 • És végül, a maga javításával járó kellemetlenséggel együtt, nem kell az apartmanok állandó jelenlétét elviselni.

A javító személyzet árai

Annak érdekében, hogy végre megértsük, vajon nyereséges-e magának a javításokat, nézzük meg az építőipari személyzet árait. Átlagosan a kis fürdőszoba javításának költsége 35-40 ezer rubel. Első pillantásra ez kissé tűnhet, különösen, ha ez kulcsrakész megoldás.

Valójában a helyzet valamivel bonyolultabbnak tűnik. Mit jelent a minimális költségcsökkentés? Ez a megtakarítás szó szerint mindenre vonatkozik - a befejező és burkolóanyagokra, a vízvezetékre, a szerelvényekre, a helyiségtervezésre. Miután úgy döntött, hogy szakembergár javítását bízza meg, akkor megmented magad a szóváltásból - de valószínűleg nem fogod a fürdőszobádat álmodni. Ráadásul az olcsó anyagok általában nagyon gyorsan romlanak - valószínű, hogy néhány év múlva meg kell változtatnia a vízvezetékberendezést, vagy át kell térülnie a helyiségbe.

Mennyibe kerül egy magasabb szint javítása? Az árak 40 ezerre emelkednek, és felmennek, 100 ezer rubel fölött. A jobb építőanyagok és a jobb vízvezeték, a szokatlanabb és átgondolt helyiségtervezés - minél magasabb az ár a munkaterületnek megfelelően. Az igazán jó minőségű javítások költsége 2-3-szor magasabb, mint a minimális sáv.

A munka sorrendje

Annak érdekében, hogy megfelelően végezze el a javítás a fürdőszoba, meg kell alaposan tanulmányozni a részleteket az egyes szakaszok. Röviden leírjuk ezeknek a szakaszoknak a sorrendjét, felidézzük a legfontosabb pontokat, és elmeséljük a legnépszerűbb felületeket.

Mi a javítási eljárás?

 • Részletes projektterv kidolgozása folyik. A fürdőszoba kialakítása folyamatban van, mind a főbb pontokat, mind a kisebb részleteket elgondolják. A tervezetnek megfelelően tervezik a javítási költségvetést - a szükséges mennyiségben kiválasztott anyagokat választanak ki.
 • Vásárolt anyagokat. Ez az egyik legfontosabb lépés - itt alaposan össze kell hasonlítani a különböző gyártók ajánlatait és árait, tanulmányoznia kell az anyagokra vonatkozó véleményeket, meg kell értenie, hogy mi a különbség közöttük.
 • A közvetlen javítás a padlóról indul. A régi burkolatot eltávolítjuk, új esztricheket öntünk, vízszigetelést szerelünk fel, amelynek tetejére új padlót helyezünk.
 • A padló szerelése után ajánlatos az elektromos vezetékezést elvégezni - cseréje érdekében a falazathoz való hozzáférés szükséges. A huzalozás telepítése után közvetlenül a falak burkolatához vezethet.
 • Ezután haladjon a mennyezethez és a szellőzéshez. Mivel a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség van, alapvetően fontos, hogy ne csak egy új szellőző rácsot telepítsen, hanem annak biztosítására is, hogy a szellőzőnyílás elegendő szögben legyen.
 • Az utolsó előtti szakasz a víz- és csatornahálózat telepítése - ha átmennek a falakon.
 • És végül, végül, de nem utolsósorban friss vízvezeték és egyéb felszerelés kerül telepítésre a felújított fürdőszobában.

Fogjuk meg az egyes pontokat részletesebben.

Terv és tervezési projekt

A javítás részletes tervvel és tervezési projektvel kezdődik. Ez a legfontosabb pont, amelyből minden más szakasz megtámad.

Jelenleg sok olyan tervezési stílus van, amely lehetővé teszi, hogy teljesen átalakítsa a fürdőszobát. Klasszikus és barokk, minimalizmus és csúcstechnológia, modern és Provence - ezek közül mely területeket kell választani a fürdőszobában?

Ez a személyes preferenciáitól függ - és a szoba méretétől is. Ha egy magánház vagy egy tágas modern apartman tulajdonosa vagy, akkor a képzelet fantáziája gyakorlatilag korlátlan. De ha az Ön rendelkezésére áll csak egy kis kád normál méretű, hasznos lesz néhány szabályt felidézni.

 • A világos színek a belső térben vizuálisan növelik a tér nagyságát, sötétek észrevehetően szűkítik. Ennek megfelelően egy kis fürdőszobában a telített mély árnyalatok nem működnek - jobb használni a bézs, fehér, világoskék és világoszöld hangokat.
 • Tágas fürdőszobák esetén megengedett bármilyen méretű és alakú szaniteráruk kiválasztása, a kicsinél jobb a körkörös, sima körvonalak és a sima sarok kedvelése. A régi fürdő lebontása után gondosan tanulmányoznia kell a modern zuhanykabinokat - sokkal kompaktabbak, és valószínűleg elég kényelmesnek találják a fürdő helyett.
 • Ha egy kis fürdőszobáról beszélünk, akkor gondoljon arra, hogy szükség van-e mosogatógép beépítésére, vagy jobb lenne átrendezni a konyhában vagy a folyosón? Ha a készüléket csak a fürdőszobába lehet helyezni, gondos számításokat végezzen, és próbálja kiegyenlíteni a hely hiányát a megfelelő vízvezeték szerelvények kiválasztásával.

Anyagvásárlás

Milyen anyagokat kell megválasztani a javítás a fürdőszobában, és hogyan kell megvásárolni őket?

Természetesen mindig csempére, csövekre, esztrichekre, ragasztókra és egyéb pontokra szeretne menteni. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a megtakarításnak ésszerűnek kell lennie. Ha eléggé korlátozott a költségvetés, akkor keresse meg az építőanyagokat a középáras kategóriában. Ugyanakkor nincs szükség arra, hogy túlságosan olcsó opciókat vegyen fel - megvásárolja a legolcsóbb anyagokat, amelyeket megtakarít a saját javításainak minőségében. Próbálja ki a bevált gyártók kiválasztását.

Mennyit kell vásárolni a javításhoz? Ajánlatos a csempe, esztrich és minden más apró árrés megvásárlása. Még a tapasztalt építők is hibákat követnek el munkájukban, és bizonyos anyagokat elpazarolnak. Valószínűleg ezt nem lehet elkerülni.

Ha az anyagokat pontosan a számítások szerint szükséges mennyiségben vásárolja meg, akkor kellemetlen helyzetbe kerülhet - például megállapíthatja, hogy a csempe nem elegendő, és a boltban, ahol vásárolta, az azonos színű és textúrájú anyag már nem értékesíthető. Rendszerint az anyagokat mintegy tíz százalékos árréssel vásárolják meg - ez lehetővé teszi számodra, hogy megbízhatóan biztosítsa magát.

Hagyományosan a fürdőszoba javítása a padlóról indul. Milyen anyagot használnak padlóburkolatként?

Természetesen a választás nem csak egy csempe. Ugyanakkor továbbra is a legmegbízhatóbb, megfizethető és megfizethető. Ez elég erős, szép, könnyen telepíthető, és ami a legfontosabb - abszolút nem fél a víztől.

Milyen sorrendben hajtják végre az új padlóburkolatokat?

 • Először le kell szednem a régi padlót a földre. A régi cserépet eltávolítják, a régi esztrichet és a vízszigetelő réteget perforátorral eltávolítják.
 • Valószínűleg a megtisztított padló nem lesz túl sima - apró repedések, lyukak és magasságkülönbségek lehetnek rajta. Ezért a következő lépés a felület feltöltése.
 • Miután a primer száraz, a padlónak vízzárónak kell lennie. Még a fürdőszoba kisebb mértékű áradása is nagy problémává válhat. Annak megakadályozása érdekében, hogy a szivárgó víz szivárogjon, az esztrich behelyezése előtt a padlót gondosan bevonni kell a bitumen alapú keverékekkel vagy vízszigetelő masztixokkal. A kenést a falak enyhén megközelítik.

Miután az alkalmazott vízszigetelő réteg megszárad, közvetlenül az esztrichhez juthat.

Az esztrich lerakásakor a legfontosabb követelmény az, hogy a kész padozathoz minél egyenletesebb felületet hozzon létre. A szintezéshez gyakori a világítótornyok és a speciális épületek szintje. A padlólemez magasságának legalább 3 cm-nek kell lennie - de ugyanakkor úgy véli, hogy a padlónak a fürdőszobában valamivel alacsonyabbnak kell lennie, mint a ház többi részének szintje.

Az esztrich teljes száradása után elkezdheti új csempe lefektetését. Ajánlatos a szoba sarkából kiindulni. A csempek négyzetei között mindig kis egyenlő rések maradnak - a szélességüket a speciális keresztek segítségével igazítják. Ezt követően, amikor a ragasztó alatt a ragasztó teljesen száraz, és a padló készen áll a használatra, ezeket az ízületeket speciális fugázókkal kell lefedni, hogy illeszkedjenek a csempe színéhez.

Elektromos vezetékek

Szóval új csempe volt a fürdőszoba padlóján, és várt, amíg meg nem szárad. Most itt az ideje, hogy továbblépjen a falak felé - de előtte érdemes új kommunikációt tartani a szobában.

Fürdőszoba - folyamatosan magas páratartalmú szoba. Elméletileg az elektromos vezetékek ebben a teremben lehetnek mind a bélés alatt, mind a tetején - csak a második esetben megbízható szigetelésű kábeleket kell vásárolni. Azonban a gyakorlatban ajánlott villamos tápkábeleket elhelyezni könnyű és elektromos készülékekhez a burkolat alatt. A rejtett vezetékek esztétikaiabbnak tűnnek, és a rövidzárlat kockázata többször is csökken.

Lehetőség van beépíteni a konnektorokat a fürdőszobába, vagy jobb az elektromos készülékek csatlakoztatása a helyiségen kívül? Igen - de a foglalatnak vízállónak kell lennie, és földelni kell. Ezenkívül mindkét elektromos csatlakozó és kapcsoló csak "biztonságos" fürdőszobákban helyezhető el - távol a vízforrásoktól, legalább 60 cm-re a mosdóból, kádból vagy zuhanyzóból.

Víztisztítás és szennyvíz

A huzalozás és a falak előtt történő felszedés után ajánlott a csövek - víz és csatorna cseréje - elvégzésére. Először is, kevésbé valószínű, hogy károsítja az újonnan kialakított csempe a folyamat, és másodszor, a csövek is elrejthető a burkolat alatt. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi a fürdőszobát, hanem felszabadítja az extra hüvelyk helyet.

Globális javítással a csöveket a fürdőszobában teljesen lecserélik, beleértve a csatorna felújítót is - mivel a régi kommunikáció előbb-utóbb szivároghat, és nagyon kellemetlen lesz a javítások újrafelvételére. A vízvezetékek cseréje lehet fém és műanyag - az utóbbiak különösen igényesek, mivel nem rozsdásodnak, könnyen felszerelhetők és általában megbízhatóbbak, mint a fém változatok.

Ha nem akarja vízcsöveket elhelyezni a jövő csempe mögött, akkor lehetőség van egy másik lehetőségre - helyes műanyag dobozokba helyezve.

Fal dekoráció

Az új padló rendezése és az összes kommunikáció lefektetése után folytathatja a javítás "kozmetikai" szakaszát - azaz a falakkal szemben. Általában kétféle anyagot használnak ehhez - klasszikus cserép vagy PVC műanyag panelek.

Milyen előnyöket lehet feltüntetni a kerámia burkolólapon?

 • Tartósság. Csempe - a leginkább ellenálló a nedvesség. Miután egyszer a falakkal egy csempe felé néztek, évtizedek alatt nem lehet újra dolgozni - és ezúttal a csempe megtartja a finom megjelenést.
 • Beauty. Az építési piacon sok lehetőség van a csempe a fürdőszoba falak - van egy sima és mintás csempe, fényes és matt, sima és nagy mennyiségű textúra.
 • Könnyű gondozás. A csempe elemi vízzel mossa le, nem gyűjt üledéket.

Lehet, hogy egy csempe hiánya csak egy - csak természetesen - drága, és a falak felületének köszönhetően elég sokat kell vásárolnia.

A falon lévő csempék technológiája meglehetősen egyszerű. Először is, a fal felszínét alaposan meg kell tisztítani a régi szerkezetekről, és egy alapozóval kiegyenlíteni. Minél simább a csempe számára készült durva fal, annál könnyebb lesz elhelyezni. Antibakteriális készítményt alkalmaznak a primer felett, amely megóvja a falat a gombától.

Az alapozó száradása után egy speciális csempe ragasztóanyagot hígítanak, és az anyagot az ajtótól legtávolabbi helyiség sarkából kezdik, időről időre ellenőrizve az épület szintjét, hogy milyen sima a fal. A falburkolat felszereléséhez ajánlott a ragasztót minimális száradási idővel kiválasztani - különben fennáll annak a veszélye, hogy a csempe "csúszik" a falra, és megszakítja a szerelés szimmetriáját.

Egy másik népszerű megoldás a fürdőszobában PVC panelek. Milyen erényeik vannak?

 • Alacsony költség. A falak befejeződésének költsége többszörös lesz, mint a csempék használata esetén.
 • Nedvességállóság. A megfelelő telepítésű műanyag panelek több mint 10 éve tarthatnak anélkül, hogy elvesztenék vonzerejüket.
 • Egyszerű telepítés. A PVC falak falburkolása egyszerűbb, mint a csempék simítása - különösen akkor, ha nincs tapasztalata a megfelelő munkákkal kapcsolatban.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legmagasabb minőségű műanyag még mindig nem hasonlítható össze a csempe életével és az évek során törékennyé válik. Ezenkívül a műanyag panelek nem engedik a levegő áteresztését - ezért kondenzátum alakul ki rajta, és a helyiségben észrevehetően feketébb lesz.

Hogyan készülnek a PVC falpanelek? A "Plant" panelek lehetnek ragasztók, vagy fa vagy fém lécek. A gyakorlatban a második opciót gyakran választják - ebben az esetben nem szükséges tökéletesen összehangolni a falat. Természetesen a felületet még mindig óvatosan alapozzák és antiszeptikus kezeléssel kezeljük - egyébként a gomba gyorsan megkezdődik a fürdőszobában a nedvesség miatt. A fém vagy fa keret az előkészített falra van szerelve, és a PVC-paneleket önfúró csavarokkal helyezzük fel. A kész bélést gondosan kezeljük tömítőanyaggal az ízületek között, és a falak közötti varratokat műanyag sarkok borítják.

Általában a műanyag panelekkel ellátott fürdőszobai burkolatok olcsóbbak, egyszerűbbek és gyorsabbak, mint a burkolólapok. Azonban ez a lehetőség kevésbé tartós, és a mikroklíma a fürdőszobában rosszabbul változhat.

Mennyezet, szellőzés

A fürdőszoba javítása során a két legkedveltebb mennyezeti lehetőség - lábszár vagy szakasz. Melyek a konstrukciók, mi az előnye és hátránya?

A rack mennyezete keskeny alumínium rácsokból áll, ugyanazon anyagú sínekre szerelve. Az egész szerkezet a mennyezetre van rögzítve, míg a rács és a fő mennyezet között körülbelül 10 cm.

 • A rácsos mennyezetek lehetővé teszik, hogy egy gyönyörű dizájnt készítsenek - matt és fényes, szilárd és mintázatú, kő, szövet vagy bőr textúra.
 • Az alumínium lécek nem félnek a víztől és a tüzetől, és nagyon tartósak.
 • A rack mennyisége megszünteti a gomba és a penész megjelenését a felületén, emellett a levegő szabadon áramlik a fő mennyezetre.

A mennyezet hátrányát nevezhetjük úgy, hogy nagyon nehéz telepíteni önmagát. Ezenkívül, ha a szomszédai tetején elintézik az árvizet, a víz közvetlenül a fürdőszobába áramlik a léceken.

A nyújtható mennyezetek polivinil-klorid anyagból készülnek. Önmaguk telepítése is szinte lehetetlen - itt szüksége lesz egy hőpisztolyra, így a legjobb, ha szakértőket hívhatsz. Azonban a feszített mennyezet beszerelésének költsége a fürdőszobában nagyon mérsékelt lesz.

 • A nyújtható mennyezet ellenáll a nedvességnek, és tűrik a magas hőmérsékletet.
 • Csakúgy, mint a süllyesztett mennyezet mögött, elrejtheti a kommunikációt a feszített vászon mögött - ugyanakkor a mennyezet csak kb. 3 centiméternyi helyet foglal el.
 • A nyújtó szövet hatalmas súlyt képes ellenállni - felülről áradás esetén a víz a mennyezet mögött összegyűlik, és hosszú ideig képes lesz tartani.
 • Sok lehetőség van a rugalmas mennyezet kialakítására - egyszerű fényes vagy matt felületről a fotónyomásra.

Milyen hátrányai vannak a mennyezetnek? Először is, a vászon mögötti plafon mennyezetvázlata egyáltalán nem szellőztetett - ezért antiszeptikával óvatosan kell kezelni. Ezenkívül a feszítő szövet nagyon könnyű áthatolni - bár a baleset kockázata a fürdőszobában nem túl magas.

Ami a szellőztetést illeti, nagyon fontos annak ellenőrzése, hogy a légcsatorna milyen jól működik. Ha a tolóerő túl kicsi, akkor a szellőzést tisztítani kell, vagy kényszerített levegőt kell szervezni. Különösen ez a pont fontos a falak műanyag paneljeivel és felfüggesztett mennyezettel rendelkező fürdőszobákban - nagyon fojtogatóak lehetnek.

Vízszerelés és berendezések

Végül a javítás utolsó szakasza az új vízvezetékek és berendezések telepítése.

 • Először is, döntsd el, hogy új fürdőt kívánsz-e vásárolni, vagy inkább zuhanyozni. Az utolsó lehetőség segít megtakarítani a helyet - de itt nem tudsz pihenni a fürdőben.
 • Ha még mindig fürdőt választasz, gondolkodj azon az anyagon, amelyről készült. Lehet öntöttvas, acél vagy akril. Az akril fürdők a legnagyobb igényt kielégítik - tartósak, könnyűek és hőt takarnak. Sokkal könnyebb ilyen fürdőszobát felszerelni, mint egy öntöttvas tartály - és sokkal könnyebb gondoskodni róla.

A fürdőszobai mosogatók minden típusban és változatban jönnek - kerek és lapos, talapzatokkal és medálokkal. Amikor kiválasztja, összpontosítson a saját kényelmére és a helyiség méreteire - ha a fürdőszoba kicsi, akkor jobb, ha egy kompakt mosdót választanak, sima vonalakkal, és nem ronthatja az asztalokkal és szekrénnyel.

Ugyanez vonatkozik a WC-re is. Új WC kialakítása a kombinált fürdőszobában, figyeljen a felfüggesztett modellre. Az ilyen WC-k elvezető rendszere eltávolításra kerül, és nem történik meg, és a fürdőben lévő láb hiánya miatt sokkal egyszerűbb a tisztítás.

Természetesen fűthető törülközőt és keverőt kell beépíteni a fürdőszobába. Itt a piac a költségvetés és a drága modellek széles választékát kínálja - de a legjobb, ha elfogadható minőségi átlagárat választunk. A fürdőszobában is van beépített mosógép - ha a szoba mérete lehetővé teszi. Az elektromos berendezések az előre elkészített biztonsági csatlakozókhoz vannak csatlakoztatva, mielőtt használatba véve ajánlott ellenőrizni, hogy az összes berendezés kifolyócsövek megfelelően vannak-e lezárva.

Ha felelősségteljesen és komolyan kezeli a fürdőszobát, akkor csak néhány hét telhet el ahhoz - és ennek eredményeként kiváló kényelmes fürdőszobát kap, és több tízezer rubelt takarít meg.