Legfontosabb > Dekoráció

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában és a WC-ben?

Ha úgy találja, hogy ezüstös rovarok járnak a fürdőszobában, de nem tudják, mit kell csinálni és hogyan kell megszabadulni tőlük, az alábbiakban a rovarokról a fürdőszobában és a WC-ben fogunk szólni.

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy milyen apró, áttetsző rovarok a fürdőszobában, az alábbi fotóként bemutatva, érdemes kitalálni, hogy hol lehetnek fehér rovarok a fürdőszobában és a WC-ben, és hogy mit hívnak. Végtére is, akkor valószínűleg fenntartani a tisztaságot a fürdőszobában, azonnal távolítsa el a rozsda és a penész.

A rovarok és a rovarok különböző okokból megjelennek a fürdőszobában és a WC-ben:

 • magas páratartalom;
 • nedves padló a szobában zuhanyozás után;
 • a WC-tál fertőtlenítőszerek feldolgozásának hiánya;
 • szállás az első emeleten;
 • szennyvízcsatornák nem megfelelő állapota.

Tény, hogy a fürdőszobában és a WC-ben élő rovarok meglehetősen szerények, csak a magas páratartalom miatt jelenhetnek meg. Az alábbiakban olyan furcsa rovarokról adunk képet, amelyek a fürdőszobában megjelenhetnek.

Felismerik megjelenésüket, elég egyszerű: szinte azonnal látni fogja őket. Az alábbiakban láthatod a rovarok fényképét a fürdőszobában a nevekkel. A fürdőszobák lakosságának csaknem csak a sötétségből származik a fészkeikből, ezért azonnal bekapcsolja a lámpát, és azonnal észreveszi a kis és kicsi rovarokat a fürdőszobába.

Rovarfajok


A fürdőszobában nincs sok rovarfaj. Rendszerint ezek a rovarok, amelyek szeretik a nedvességet. Megpróbáljuk megvizsgálni az összes lehetséges rovarot a fürdőszobában, és megadni a nevüket és fényképeiket:

 • Woodlice - a leggyakoribb típusú kártevők élnek a fürdőszobában. Bár elméletileg a faérc nem rovar, hanem a rákfélék családjához tartozik, mindenkit arra használják, hogy ezeket a családokat elkísérje. Nagyon nagy, 30 mm hosszúságú. Ovális, konvex, vastag, barna és fehér lehet.

A testük, mint a legtöbb rákfélék, tartós kitinos héjból áll, szegmensekre osztva. A héj védi a fa fejét és a belső szerveit a fizikai sérülésektől. A hiányok lassan futnak, és ha közelednek a veszélyhez, egyszerűen feltekernek egy labdába, teljesen lezárva a páncéljukat. A fátyol gyakran nedvességtől függ. Bár földön élnek, a légzőrendszerük a kopoltyúkra épül. A tüskésbőrök belélegzik a levegőben lévő nedvességet. Ha száraz környezetbe esnek, akkor hamarosan elfojtják;

 • ezüstös kacsa a kis ezüstkagyló a fürdőszobában. Ők a legközelebbi rokonok a faggyút, de ellentétben az utóbbi, nem okozhat kárt a személy. Az alábbiakban a rovarmérlegről készült képeket nézheted a fürdőszobában.

  Az ezüstkagylók is rákfélék, chitonin ezüst kagyló, de testszerkezete kissé eltérő: hosszú, vékony, testük háromszög alakú, általában három szőrszál van a farán, néha átlátszóak.

  A skalynuták nedves helyeken is megjelennek, de nem kolóniákban élnek, hanem 2-3 db-ot, és nem hordanak semmilyen károkat vagy kényelmetlenséget. Mindaz, amit az ezüstös halakból kaphat, kellemetlen élmény. Ha látod, hogy a tadpoles rovarok gyorsan futnak a fürdőszobában és a WC-ben, ezek az aranyszínűek. Az alábbiakban egy ezüst rovarok fényképei láthatók a fürdőszobában;

 • Pillangók gyakran megjelennek a fürdőszobában, és szeretik a WC-ket is. Pillangók - apró szőrös szúnyogok, a pillangóhoz hasonló megjelenésűek. De az átlagos szúnyogokhoz képest a pillangók nem tudnak harapni. Általában nem állományban, hanem 2-3 db-ban szerepelnek, mint a fenyő, de a "cipő-módszer" elpusztítja őket;
 • szúnyogok. Furcsa módon a szúnyogok szeretnek letelepedni és pihenni egy nedves környezetben, ahol sötét van. Ezek szezonális vendégek, ám a télen közvetlenül a fürdőszobában is megjelennek, ha például egy hónapig egy medencét vesz fel;
 • csótányok. Mind a konyhában, mind a fürdőszobában megjelenhetnek, különösen, ha nem tisztítja a penészt a falakon;
 • százlábúak. Kétféle százlábú lakik a házban: pálcák és flytraps. A kivsekek nagyon hasonlítanak a fekete férgekhez, de héjjal borítottak, sok lábuk van, ezért a név. A légycsapók teljesen különböznek a testvéreiktől - hosszúkás rovarok nagyon hosszú pókszerű lábakkal. Flycatchers képes járni a víz, ezek azok, amelyek megtalálhatók a legtöbb víztest. Mindkét faj nagyon gyorsan fut.
 • A fehér rovarok fotói az alábbi fürdőszobában láthatók.

  Veszélyesek az emberek?

  Gyakorlatilag ezek a fajok, az ezüsthal kivételével, meglehetősen veszélyesek. Ezek a rovarok önmagukban nem okozhatnak ártalmat, de sok igen veszélyes betegség hordozói:

  • vírusfertőzések;
  • patogén baktériumok;
  • gombák;
  • Ascaris tojás.

  Ha nem követi rosszul a szoba higiéniáját, akkor a fertőzés kockázata elég nagy.

  Hogyan lehet megszabadulni ezekből a kártevőkből?

  Mi a teendő, ha egy kádban kis hosszú rovarok futnak? Sokféle módon lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában. Az emberek mindkét házi receptet a kellemetlen szomszédok, valamint a radikális kémiai rovarirtók tenyésztésére használják.

  A háziasszonyok között gyakran használják:

  • Az aeroszolok az otthonában szinte mindenféle kártevők számára egyetemes orvosolást jelentenek. Az aeroszol kényelmes csomagolást biztosít, egy különleges fúvóka a nehezen elérhetõ helyek feldolgozásához, a legtöbb kártevõre hat, és más rovarriasztókhoz képest meglehetõsen alacsony áron is rendelkezik. Ezenkívül a modern aeroszolok szinte semmi kellemetlen szagot nem tartalmaznak, vagy ízeket használnak, ami az inszekticid szer kiválasztásakor az egyik legnagyobb előnye;
  • A füstölők hatékony kártevők is, magas ár, de a szag teljes hiánya jellemzi. A fumigátor egyetlen mínusa, hogy a nagy nedvességtartalmú elektromos készülékek bekapcsolása a fürdőszobában meglehetősen veszélyes vállalkozás, ezért a füstölőszer használata előtt győződjön meg róla, hogy a levegő nedvességtartalma megfelel a szükséges előírásoknak;
  • A rovarcsapdák egy kartondoboz, belülről erős ragasztóval kezelik, egy bizonyos típusú kártevő nőivarú feromonjainak keverékével. A hímek reagálnak a feromonokra, a csapdába csapnak, ahol ragasztóként keményednek. A módszer hatékony, de több időt vesz igénybe, mint ha aeroszolt használ;
  • gélek és krétakrémek a rovarok feltérképezéséből. Erős méreg rovarirtó és csali. Az anyagot a sarkok, valamint a helyiségek alaplemezei elosztják. Az áldozat reagál a csali illatára, és bejut az anyagba. A mérgek beléptek a kártevők lábába, feloldják a héjat, és behatolnak a testbe. A rovar méreggel viszi a telepét, ahol más rokonokat is fertőz. Ennek eredményeként az egész család néhány napon belül meghal.

  Készen áll a harcra

  Ha nem tudod, hogyan lehet megszabadulni a fehér rovaroktól a fürdőszobában, felsoroljuk a három legnépszerűbb kémiai rovarölőszert:

  A kártevők elleni védekezés legjobb eszköze nem csak a fürdőszoba, hanem az egész lakás is. Az aeroszol erőteljes rovarölő szert tartalmaz, amely a permetezéssel minden nehezen hozzáférhető helyre kerül. Az eszköz kellemes menta ízű, amely lehetővé teszi, hogy zárt helyiségben használja, anélkül, hogy később szellőztetne. Ezenkívül a Raptor aeroszol viszonylag alacsony árat biztosít a többi inszekticid hatóanyaghoz képest, ami normál használat mellett teszi elérhetővé.

 • Spray "Tiszta ház".

  Analóg aeroszol Raptor, de más gyártó. Ugyanabból a rovarirtó anyagból áll, de más ízesítők keverékével. A Raptornál valamivel alacsonyabb áron, amiért nagyon szeretjük a középkorú háziasszonyokat.

  Nagyon jó segítő az összes rohanó rovar ellen. Megvan az eredeti csomagolás, amely lehetővé teszi kényelmesen a gél használatát. Egy csomag elegendő egy átlagos egyszobás apartman kezelésére, és az ár kellemesen fogja lepni. Nem éles szag, nem okoz kellemetlenséget a használat során. Háziállat biztonságos.

 • Népi jogorvoslatok

  Őseink sokáig rovarirtottak a rovarirtók megjelenése előtt, és sok népi kártevőirtást talált a fürdőszobában. A három leghatékonyabb módszerről beszélünk.

  1. A fürdőszobában lévő rovarok elpusztításának legjobb módja a bórsav. Egy személy számára teljesen biztonságos, de minden kellemetlen szomszéd számára szinte azonnal meghal. A nem kívánt vendégek eltávolításához szükség lesz:

  • egy teáskanál bórsavat;
  • egy pohár vizet;
  • egy teáskanál cukor, méz vagy lekvár.

  A következőket kell tennie:

  • Keverjünk vizet, bórsavat, cukrot.
  • A keveréket a fürdő összes felületével, padlójával és falával kell feldolgozni.

  A bórsav majdnem azonnali eredményt ad, rovarokat inni belülről.

  2. Egy másik hatékony eszköz az ecet.

  • ecet ecet;
  • liter víz.

  Ahhoz, hogy ezt a megoldást elvégezhesse, kövesse a következő algoritmust:

  1. Keverjük össze ecetet vízzel.
  2. Az égési sérülések elkerülése érdekében speciális védőkesztyűt kell viselni.
  3. A keveréket a helyiség minden felületével fel kell dolgozni.

  3. A nemkívánatos szomszédok elleni küzdelem másik jó eszköze a szódabikarbóna megoldása, ami a legtöbb rovar számára erős méreg.

  • soda szóda csomagolás;
  • egy vödör vizet.

  A recept nagyon egyszerű:

  1. Keverje össze a szódát vízzel.
  2. Különleges védőkesztyűt kell viselni.
  3. Az összes rendelkezésre álló felületet csiszolja.

  Hol vásárolhat

  Megmondjuk, hol vásárolhat kész rovarriasztó anyagokat a fürdőszobában és a WC-ben. Ezt a következő városokban lehet megadni:

  Milyen "tadpoles" fut a WC-ben és a fürdőben? Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

  A tadpoleshez hasonló rovarok néha megjelennek a fürdőszobában és a WC-ben. Miért jelennek meg? Hogyan lehet megszabadulni tőlük?

  Ha kicsi és ezüst, akkor ez az ezüst. Szintén erdei lehet.

  Megszabadulni tőlük nehéz. Kipróbálhatja a bórsav keveréket krétával, ha ez segít, akkor nem sokáig. Mert a páratartalomnál újra megjelennek.

  A rovarok elleni küzdelemben a legfontosabb a szárazság. A szárazságnak abszolútnak kell lennie. Ne engedje, hogy a fürdőben felhalmozódjon a kondenzáció. A fürdőszobát mindig nyitva tartsuk a szellőzés érdekében, hogy a nedvesség gyorsabban jöhessen létre.

  Megpróbálhat más módon. Alacsony hőmérsékleten ezek a rovarok meghalnak. Télen "mellény" lakás. Nyisson egy ablakot vagy erkélyt, és néhány óráig hagyja el a házat. A rovarok meghalnak. És ha a fürdőszobát szárazon tartod, az újak nem jönnek el hozzátok.

  Úgy gondolom, hogy a "tadpoles" alatt pontosan az ezüstös halakra gondolsz, a legpontosabban megfelelnek ennek a meghatározásnak. Nagyon hasonlítanak egy tadpole-hoz, a színek ezüstszürkeek és nagyon gyorsan futnak.

  A házba papírokkal - WC-papírral, kartonpapírral stb. Be lehet vinni. Ez az egyik kedvenc ételük. Ezek a rovarok ártalmatlanok, nem harapnak, nem tolerálják a fertőzéseket. De ebben a formában nyilvánvalóan nem alkalmas a háziállatok szerepére.

  Megszabadulni tőlük könnyű. Jobb, ha elkapják a rovarokat, mert, mint a csótányok, hosszú ideig élni tudnak, és a méreggel ellátott takarmánykések hosszabb ideig tartanak. Vannak egyszerű módszerek.

  1. Mivel kedvelik a sötét, nedves helyeket, szükség van az újság néhány rétegének enyhén nedvesítésére, feldöntésére, és az éjszakai élőhelyükbe helyezésére. Az éjszaka folyamán a rovarok új házba burkolnak, és bátran összegyűjtik, és bontatlanul eldobják. Számos ilyen eljárás lehetővé teszi, hogy megszabaduljon tőlük.
  2. Csomagoljuk egy kis üvegedényt papírral, rögzítjük ragadós szalaggal, hogy ne csússzunk, tegyük a csalit aljára - almát, kenyeret, és helyezzük el az élőhelyeket. Minden gondatlanul eltévedt egy bánásmód elpusztul.
  3. A padlót a padlólemezeken és a szekrények alatt 4: 1 arányban bórsavval és krétával keverhetjük fel, tartsuk meg a héten, majd frissítsük. Ezt a módszert legalább egy hónapig kell alkalmazni, hogy a kirakott tojásokat garantálni lehessen.
  4. Én is szeretem a rovargélt. Több név is van, minden jó. Hosszú ideig elég hosszú élettartamúak. Ezt úgy használom, mivel tavasszal megtisztítom a ház bejárati küszöbét, hogy minden nem kívánt látogató ne járjon. És egészen ősszel nincsenek problémák.

  Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

  A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

  A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

  Rovarokat gyúrunk

  Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

  Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

  A Silverfish szereti a nyers szobákat

  ezüstmoly

  Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

  Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

  A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

  • penészgombák;
  • rongy,
  • mindenféle szemét az alom alatt;
  • WC-papír, stb.

  A halványított ezüstszínű ezüst színű

  Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

  Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

  Mokritsa - kis rák

  woodlice

  Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

  A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

  Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

  Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

  Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

  Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

  molylepkék

  Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

  Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

  Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

  Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

  Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

  Krím vörös-tenger (százlábú)

  százlábúak

  A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

  Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

  A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

  Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

  légycsapója

  A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

  A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

  Flycatcher - ő egy százlábú otthon

  A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

  Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

  Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

  A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

  szúnyogok

  A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

  Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

  Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

  A csótányok betegség hordozók

  csótányok

  A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

  Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

  Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

  1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
  2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

  A képen - a csótányok orvoslására

  1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
  2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
  3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
  4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

  A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

  pókok

  A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

  Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

  Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

  A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

  Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

  Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

  Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

  • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
  • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
  • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

  A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

  • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

  A férgek a jó rovarokat támadják

  • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

  Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

  következtetés

  A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

  A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

  Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

  A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

  A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

  Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

  Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

  hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

  Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

  Kérjük, hagyja a megjegyzést

  A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

  Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a fehér rovaroktól a fürdőszobában?


  Még a legtisztább és jól ápolt lakás sem garantálja, hogy a fehér rovarok nem telepednek bele - a fürdőszobába, a WC-ben, a konyhában -, amely után minden embernek természetes vágya van megszabadulni tőlük. A kis teremtmények nagyszerűen érzik magukat, ahol szabad hozzáférés áll a vízhez és az élelmiszerekhez.

  Rovarfajok

  A leggyakoribb típusok általában a legtöbb ember számára ismertek.

  • Az ezüstös kicsi rovarok, a törzs (egy centiméter hosszúságig) hosszúkás, világosszürke vagy fehér, szinte átlátszó, három szál a végén. Tevékenységüket éjszaka mutatják, nagyon gyorsan mozognak, szerves anyagokat - táplálékot, penészt, nedves papírt, mesterséges rostot és halott társaikat táplálnak. Lassan szaporodnak, így könnyű harcolni velük - elegendő a szobát egy kiváló minőségű háztartási aeroszollal kezelni.
  • A hiányok szürke, barna vagy fehér teste szegmensekké oszlik - mindegyiken egy pár mancsával. Egyáltalán nem tudnak víz nélkül, mert rákfélékhez tartoznak, csak a kopoltyúk segítségével lélegzik. Növényi maradványokat táplálnak, nagyon gyorsan fajtanak - minden nőstény száz tojást (az átlagos kuplung 70 tojás) helyez el, és 25 nap elteltével az egyén úgy tűnik, hogy szinte nem rosszabb a felnőtteknél, de csak néhány tizedes után válik teljes körűvé.
  • A szokásos szúnyogok élnek, fajták, és szeretnek pihenni délután egy magas páratartalmú szobában. Csak egy ilyen hely egy fürdőszoba.
  • A szomszédos apartmanokból vagy pincékből szellőző csatornákon behatolnak a csótányok, a szúnyogok, a pókok, a hangyák, a centipedesek.

  A fürdő mikroklímája hozzájárul a különböző rovarok, leggyakrabban a rovarok károsításában (nem betegségek hordozói) vagy veszélyesebb fákkal szemben, amelyek lábai irritációt okozhatnak.

  A legmegfelelőbb élőhelyek:

  1. víz és csatorna, amely felhalmozza a kondenzátumot a felületen;
  2. a fürdőszoba nehezen elérhető területei - rejtett kommunikáció, sarkok;
  3. nedves higiéniai termékek, mindig rossz minőségű padlószőnyegek;
  4. Azok a helyek, ahol a port ritkán távolítják el: polcok, szekrények, fürdőszoba padlók.

  A paraziták megjelenésének fő okai a fürdőszobában nem megfelelő egészségügyi feltételek, a lakóház elhelyezkedése a fő élőhely közelében - a park vagy víztározó, valamint a szomszédok rovarirtása (a túlélő egyének vándorolnak, új menedéket keresnek).

  A küzdelem hatékony módszerei

  A rovarok általában az éjszakai életmódban élnek, a csempék, az egészségügyi ízületek, a mosógép mögött, sőt a mosodai kosárban is. Kellemetlen megjelenés - hosszúkás test, sok láb, antennák. A kis lények megbízhatóan védettek a sűrű szarv növekedéstől - mérlegek vagy miniatűr páncélok kiszáradásától, ezért néha száraz helyen találhatók. Nehéz meghatározni a lakosság helyét, mivel csak éjszaka jelentkeznek, amikor bekapcsolják a fényt, pánikszerűen szóródnak minden irányban.

  Annak érdekében, hogy örökké megszabaduljon a rovaroktól, számos intézkedést meg kell tennie.

  • Kiváló minőségű szellőzés kialakítása.
  • Rendszeres szellőztetés a fürdőszobában.
  • Óvatosan távolítsa el a port a leginkább kényelmetlen területeken is.
  • Nedves sarkok szárítása elektromos készülékekkel.
  • A helyiség időszakos egészségügyi kezelése klór tartalmú anyaggal.
  • Az összes rendelkezésre álló termék tárolása zárt tartályban.

  Ha a rovarok felborulnak, először meg kell próbálnod megszabadulni tőlük biztonságos termékek és népi gyógymódok segítségével, de tömegeloszlással agresszív anyagokkal kell kezelned a területet.

  Az első személy megjelenésének időben történő megválaszolása lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan lokalizálja a további terjesztést. Ez könnyű a modern rovarirtókkal.

  Miután elvégezte ezeket az eljárásokat, a rovarok olyan környezetben lesznek, amely nem alkalmas a megélhetésükre. A betakarítás során ajánlott olyan termékek használata, amelyek nem károsan hatnak a személyre - szóda hamutartalmú vagy szódabikarbóna, szappan, citrom. A profilaxis esetében a bórsav és a kréta keverékét 1: 4 arányban öntik a bútorokba. A hatás fokozása érdekében el kell bomlasztania azokat a gyógynövények fürtöket, amelyek kellemetlen szagokat rágalmaznak a kellemetlen vendégektől. A tyúk, a rozmaring, a levendula vagy a palacsintázatlan fokhagymás palacsintázó megteszi.

  Miért jelennek meg?

  Minden rovar a fürdőszobában egy igazi probléma, amelyet azonnal ki kell küszöbölni. Azonban néhány közülük olyan jelző, amely hibákat jelez a csatornarendszerben, például egy szivárgó csőben. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobában jó minőségű szellőzést biztosítsunk a megfelelő egészségügyi feltételek mellett a szaniter berendezések és felszerelések folyamatos karbantartása érdekében.

  A modern aeroszolos gyógyszerek univerzálisak, segítenek megszabadulni mindenféle parazitától, és megelőzésre is felhasználhatók. "Tetrix", "Mole", "Geth" - népszerű kábítószerek, elég drága, de lehetővé teszik, hogy garantált eredményt kapjon. Ha a rovaroktól való független megpróbáltatásokat nem sikerült koronázni, akkor mindig szakemberekhez fordulhat - azok, akik könnyedén megbirkózhatnak feladataikkal, és ajánlásokat hagynak a fürdő további használatára, ami megakadályozza a rovarok újbóli megjelenését.

  A rovarok húsz foknál nem alacsonyabb hőmérsékleten szaporodnak, ezért a hidegszezon alatt a fürdőszoba rendszeres szellőztetése nemcsak a felnőtteket, hanem a jövőbeli utódokat is megkönnyíti. Azonban a leghatékonyabb ellenőrzési módszer a különböző vegyi anyagok használata, amelyek ma szabadon megvásárolhatók a kiskereskedelmi üzletekben. Alkalmazása reményt ad majd, hogy a rovarok soha többé nem fognak megjelenni a házban, megtörve egy ember szokásos életmódját.

  A paraziták élnek a testedben?

  A testben lévő paraziták megjelenésének jelei lehetnek:

  • gyengített immunitás
  • gyakori fáradtság
  • álmosság
  • érdeklődés hiánya az életben - depresszió,
  • fejfájás, valamint különböző fájdalmak és görcsök a belső szervekben

  Ha gyakori betegségeket érez, akkor csak a test parazitaellenes tisztítását kell elvégeznie. Hogyan kell ezt olvasni

  A fürdőszobában és a WC-ben kis fehér rovarok támadtak: hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégektől

  A gerinctelen ízeltlábú állatok világából meghívott vendégek szinte minden lakásban megjelennek. Az idegenek felfedezése után van egy vágy - gyorsabban megszabadulni tőlük. A rovarok a fürdőszobában különösen bosszantóak - az a gondolat, hogy ilyen vonzó jelenlétet tapasztalhatunk elviselhetetlennek. Mi a teendő, ha idegesítő lények lakoznak?

  tartalom

  Milyen rovarok telepednek a fürdőszobában ↑

  A fürdőszoba ideális hely mindenféle paraziták tenyésztésére. Legtöbbször a tulajdonosok megtalálják az összes ismert, mindenütt jelen lévő csótányt, amely minden körülmények között képes élni. Nem csak a konyha szerepel az érdeklődési területükön.

  A szúnyogok kellemes környezetet élveznek, különösen akkor, ha nyílt tartályban víz van. A magánházak tulajdonosai szembesülnek ezzel a problémával.

  Pókok élhetnek itt, akik a gyengén megvilágított sarkokat választják, pókhálóval szövik és vigyáznak a zsákmányra. Egy kellemetlen szomszédsággal egyszerűen cselekednek - megfosztják őket a "lakóteretől".

  Ha a fürdőszoba nedves, akkor érdemes várni a betakarítás a fa tetvek - maga a neve azt mondja, hogy a rovar jobban nedves. Éjjel-nappal vannak, így rendszerint az irodai órákon kívüli látogatások során találhatók.

  A fehér hibák gyakoribbak. Az észlelhetetlen teremtmények első észlelése valódi pánikot okoz, a vágy, hogy gyorsan megszabaduljon a meghívott vendégektől. De a kíváncsiság felmerül - ki adott nekünk? A válasz egyszerű - rovar, egészen ártalmatlan rovar az ember számára. Szereti az életet egy nedves környezetben.

  A Silverfish és a woodlouse különböző osztályokhoz tartozik. Azonosításuk helytelen, de a kezelésük módszerei hasonlóak.

  Miért jelennek meg a rovarok a fürdőszobában ↑

  Ennek egyik fő oka az ilyen típusú helyiségek magas páratartalma. Az ember örök társainak konyhájában az élelmiszer-hulladék, a gabona vagy a liszt vonzza az embereket. A kényelmes életkörülmények miatt választott fürdőszobát.

  Vannak kulcsfontosságú területek:

  • szennyvíz- és hidegvízcsövek - a kondenzátum gyakran felhalmozódik rájuk;
  • nehezen elérhető terek - a fürdőszoba alatt, a kommunikáció zárt;
  • ahol a nedvesség koncentrálódik, és ritkán törölni kell a por - mezzaninok, polcok;
  • nedves padlóruhák, szőnyegek a fürdőszobában vagy a WC-ben, ha nem megfelelő anyagból készültek és folyamatosan nedvesek.

  Nem meglepő, hogy a kívülállók megjelentek a fürdőszobában. Még a legígéretesebb háziasszonyok és a tisztasági rajongók sem tudnak lépést tartani a tér minden négyzetcentiméterével. Csak az emberek számára, mindent biztonságosan elrejtettek - a rovarok könnyedén eljuthatnak az életre alkalmas helyekre.

  A küzdelemnek azonnal fel kell derülnie. Az időben történő válasz megakadályozza a meghívott vendégek reprodukálását.

  Milyen veszélyesek a rovarok a fürdőszobában ↑

  Könnyű, hosszúkás háromszögek, amelyek a fürdőszobába vándorolnak - kellemetlen látvány. Az undor és a félelem érzése van, hiszen sok rovar olyan fertőzés hordozója, amely veszélyes az emberre és a háziállatokra.

  Az ezüstkagyló - a fürdőhelyek leggyakoribb vendégje - nem tartozik ebbe a kategóriába. Az emberek számára ártalmatlan, ami nem mondható háttérképről vagy családi fotókról. Ez egy rovar életciklusának sajátosságairól szól. Az eredeti élőhely nedves, sötét hely. Keményítőt és poliszacharidot tartalmazó növényi eredetű anyagok táplálkoznak.

  Egy városi lakás vagy egy vidéki ház állapotában "élnek" a fürdőszobában, de a mindennapi kenyérért a helyiségeken kívül mennek, ami hasonló a természeti feltételekhez - nagy páratartalom, majdnem állandó sötétség.

  Étel az ezüstös halak számára:

  • keményítő;
  • liszt;
  • cukor;
  • tapéta paszta;
  • könyvkötés;
  • kép;
  • keményítőszövetek.

  Az ezüsthal veszélye még mindig fennáll - az étrend veszélyt jelent a háttérképre, a kedvenc képekre és még a ruhákra is.

  Könnyű felismerni az ezüstszínű halakat - fehér hosszúkás testét hosszú, elülső és hátsó villás antennák keretezik, és rövid lábak vannak elrendezve a lábak hosszában. Könnyű színű rovarok nyernek a harmadik molt után. Ezt megelőzően az ezüstös sötétség sötét.

  Hogyan kell kezelni az ezüstszínű ↑

  Úgy véljük, hogy a hibák eltávolításának problémája gyakorlatilag oldhatatlan, de nem az. Némi erőfeszítést kell tenni és rendszeresen meg kell előzni a "visszaesések" megelőzését. De a lakás lesz mentes a felesleges "bérlők".

  A harc módszerei között vannak:

  • a fürdőszoba hatékony szellőzésének biztosítása a páratartalom csökkentése érdekében;
  • a lakás hőmérsékletének csökkentése az őszi-téli időszakban az önálló fűtési rendszer levegőztetésével vagy kikapcsolásával - az ezüstös halak a levegőben +21 és + 27 ° C között élnek;
  • tisztítsa meg a por minden nehéz helyzetben lévő helyről;
  • a nedves sarkok, más nedves helyek elszívása ventilátor fűtéssel;
  • a lakás és a fürdőszoba tisztítása klórtartalmú anyagok felhasználásával - ez a fertőtlenítéshez szükséges;
  • az otthoni könyvtár gondos karbantartása és az élelmiszer megfelelő tárolása;
  • felületkezelés inszekticid aeroszolokkal.

  Néhány módszer segíteni fog a túlzott nedvességet kedvelő kertben. A "víztelenítő" események után ezek a lények is olyan környezetben lesznek, amely alkalmatlan a lakóhelyre.

  Az önserkentő rovarok gyakran nem hoznak a kívánt eredményt, lehet, hogy nem rendelkeznek megfelelő vegyi anyagokkal. Egy ventilátoros fűtőberendezés vásárlása egyszeri akcióra egyszerűen nem megfelelő. A probléma helyes megoldása a szakképzett szakemberek felkeltése, tudják, mit kell tenniük, ha a rovarok a nedvesestől kiveszik a kádban. A szakemberek nehéz feladatnak számítanak, és a fürdőszoba működésének elveinek megváltoztatására vonatkozó ajánlásai segítenek megakadályozni az ezüstös kagyló vagy fenyőfa újbóli megjelenését.

  Rovarok a fürdőszobában: hatékony ellenőrzési és megelőzési módszerek

  A jól ismert házi csótányokon kívül más nagy és nem fekete-fehér rovarok is vannak a fürdőszobában. Függetlenül attól, hogy milyen színűek és méretűek, megjelenésük gyakran a mikroklímának bizonyos feltételeivel társul egy olyan helyiségben, amely életük és reprodukciójuk szempontjából kedvező.

  Ebben a cikkben megvizsgáljuk azokat a rovarok fajtáit, amelyek a leggyakoribbak a fürdőszobában, és megvizsgálják azok előfordulásának okait, valamint a velük való foglalkozás módjait.

  A rovarok megjelenésének okairól a fürdőszobában

  Az okok a megjelenés a házban, sőt, nem annyira. Ami a fürdőszobát illeti, itt általában a rovarok jelennek meg a normál mikroklímának a szobában, ami miatt bizonyos feltételek keletkeznek, amelyek itt vonzzák őket.

  A fürdőszobában a rovarok meglehetősen kiszámíthatónak tűnnek: belépnek a szobába az erkélyeken, a szellőzőcsöveken keresztül, a falakon repedezett repedéseken keresztül.

  A rovarok megjelenésének fő oka az, hogy nem tartják be a helyiségben az alapvető higiéniai szabályokat.

  Ezen kívül közvetlen okát a megjelenésük - magas páratartalom és nedvesség, felhívja a figyelmet az ezüstös kacsa, fa tetvek, pókok és centipedes.

  Az ezüstfű elleni harc a fürdőszobában

  Úgy néz ki, mint az ezüstös

  Silverfish - a leggyakrabban használt rovar a fürdőszobában. Ezek kis szárny nélküli rovarok, hosszúkás testtel, antennákkal elöl és mögött, és nagyszámú lába.

  Testük általában ezüst színű, bár lehetnek változások a barna irányában. Az ezüstös kagyló nagyon gyorsan mozog a falakon és a padlón, és még a legkisebb résbe is elakadhat.

  Az ezüstös kacsa a tapadós ragasztóval keményítõt és a cukortartalmú anyagokat tartalmazó könyvkötéseket táplálja.

  Ezen kívül ezek a rovarok nem megvetik a pamuttermékeket - ruházat, len, stb., Len, selyem, sőt szintetikus anyagok.

  Néha az ezüstös halakat tévesen a tetveknek nevezik, nyilvánvalóan azért, mert általában a fürdőszobában és a WC-ben találhatók: ilyen típusú rovarok a legkényelmesebbek a párás környezetben.

  Ez a fajta rovar nem veszélyezteti az embereket és a háziállatokat, de a tapéta, az értékes könyvek és az élelmiszerellátás súlyosan károsodhat.

  A fürdőszobában az ezüstös halak elleni küzdelem eszközei a következők:

  • klórtartalmú anyag;
  • hőventilátor;
  • réz-szulfát;
  • inszekticid aeroszolok.

  Megszabadulhat az ezüstfürtől, vagy megakadályozhatja annak megjelenését a következő műveletsorok végrehajtásával:

  A fűtött törölközőtartó és a megfelelő teljesítményű kivonat - a legjobb módja annak, hogy egy száraz mikroklímát tartsanak a helyiségben

  A mérlegek megjelenésének és reprodukálásának megakadályozása érdekében a legegyszerűbb szabályokat kell követni - a kondenzátum felhalmozódásának megakadályozása és a por folyamatos tisztítása, mivel a nedvesség és a por az ezüsthal kedvenc élőhelyei.
  Szükség van továbbá olyan időszakos tevékenységek elvégzésére is, amelyek hozzájárulnak a teljes nedvesség eltávolításához a fürdőszobában, mivel például a nedves sarkok helyet nyújtanak a rovarok tojása számára.
  A nedvesség kiküszöbölése érdekében ajánlatos a szobai szellőztetést a fürdőszobában (ha a régi nem szivárog), a meglévő szellőző tengely tisztításához.
  A nedves helyeket nem csak a WC-ben és a fürdőszobában szárító ventilátorral szárítják - a rovarok a lakóhelyen más kedvező helyeken telepednek le. A szárazságban a rovarok tojásos összekapcsolódása egyszerűen meghal. Megelőző intézkedésként, minden mosás vagy mosás után, a fürdőszobát be kell lélegeznie.

 • Az ezüsthal életének kedvező hőmérséklete +21.. + 27 fok, így a lakás rövid távú hűtési módját is megteheti.
  A hideg évszakban elegendő az erkélyajtók és ablakok kinyitása a házban, és legalább 2 órán át hagyja ezt a formát. Ez a módszer nemcsak a tojáscsomók megsemmisítéséhez, hanem a felnőttek elpusztításához is hozzájárul.
 • A helyiségben általános tisztítást kell végezni: tisztítani kell a porból és a lehetséges nedvességtől, minden saroktól.
  Erre a célra egy klórtartalmú anyag nagymértékben koncentrált oldatát állítjuk elő, és a penészedéssel borított területeket kezeljük. Ezután réz-szulfát-oldatot adtunk rá és egy ventilátor-fűtővel szárítottuk. Végezze el a padló nedves tisztítását az ecettel oldott víz hozzáadásával.
 • Ha van egy nagy könyvtár a lakásban, akkor különös figyelmet kell fordítani rá, biztosítva, hogy minden könyv teljesen száraz legyen. Ennek érdekében gyakoribbá kell tenni a szellőzést és a megelőző száradást a könyvtárban található ventilátor fűtéssel.
  Ha a polcokat a fal közelében lévő könyvekkel helyezi el, akkor körülbelül 30 cm-re kell mozgatni őket, hogy ne éljenek. Ha lehetséges, a könyvet a legfelső polcokon kell tartani, a padlóról legfeljebb a legmagasabb távolságban, ahol mindig magasabb a hőmérséklet és kevésbé páratartalom.
  Ha figyelmen kívül hagyja az ilyen szabályokat, az ezüstkagyló pár hónap alatt egy teljes könyvespolcot felhasználhatatlanná tehet.

  Aeroszol az ezüstös és egyéb rovaroktól

  A szárító helyiségeken kívül a rovar inszekticid aeroszolok használatával a fürdőszobában is megsemmisíthető. A nedvességre hajlamos helyeket kezelik, és két óra múlva levegőztetik a helyiséget.
  Ilyen jó dolog, mint a bórsav elegye (porban) krétával 1: 4 arányban is jó ötletnek bizonyult.
  Megkapták a lehetséges rovarok élőhelyeit a fürdőszobában - a sarkokban, a padok közelében, a repedések közelében, a fürdő alatt és bárhol, ahol valaha láttak.
  A keveréket kb. Egy hétig hagyjuk, és egy hónap után kívánatos az eljárás megismétlése, mert ebben az időben valószínűleg előfordulhat, hogy ezüstszínű halakból származó, előzőleg megrakott tojásból származó tojás jelenik meg.