Legfontosabb > Dekoráció

Mi a teendő a festék burkolásával a fürdőszobában?

Van a fürdőszobádban egy kis peeling festék? És ezért, át kell festeni a falak teljes felületét? Ha meg akarja szüntetni ezt a problémát, akkor csak a festéket kell festenie, amely a magas páratartalomnak ellenáll.

Megkaphat egy minőségi és megfizethető zuhanyzót is: https://santexmania.ru/dushevye_kabiny/, ami segít frissíteni a fürdőszobát, és nagyobb és funkcionálisabbá tenni.

Nem minden szín egyforma. Néhány közülük csak normál körülmények között használják fel a csúcs hatásfokát. Különleges festékek vannak a fürdőszobában, amelyek garantálják, hogy ne féljenek a penésztől és a penésztől, ami rendkívül fontos a fürdő nedves környezetében. Bár egyes festékek csak egy ideig tarthatnak jó ideig, nem garantálhatják Önnek, hogy a nedvesség hatása alatt nem fogják elveszteni megjelenésüket.

A fürdőszobában lévő festékkel kapcsolatos problémák sokkal valószínűbbek, mint azokban a helyiségekben, ahol nem annyira párás. Mivel lehetetlen teljesen elkerülni a nedvességet a zuhanyzóban vagy a fürdőben, elő kell készíteni a falakat és a mennyezetet, mielőtt javítaná, eltávolítaná a hámló festéket és egyéb problémákat. Nem lehet egyszerűen új réteget alkalmazni a régi festékfesték tetejére, és feltételezheti, hogy megoldotta a problémát. A javítási folyamat egy kicsit bonyolultabb, mint egy egyszerű festmény.

Először eltávolítania kell a hámló festéket csiszolópapírral, tisztítsa meg a felületet vízzel enyhe tisztítószerrel, fehérítővel és bármilyen penészgombbal vagy penészfestéssel, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Talán ha a fal egyenetlen szerkezetű, akkor szakszerű segítséget kell kérnie.

Ha befejezte a főzött munkát, akkor olyan festéket kell választania, amely a jövőben nem fog lecsiszolni. Keressen olyan anyagot, amely védelmet nyújt a penész és a penész ellen.

A falak festése a fürdőszobában

A gipszbeton falaknál van egy kád. A régi festék időről időre elkezdett lehámozni + a körme köré alakulni. Nehéz volt megmondani, hogy milyen festék volt a korábbi (nem tudta meghatározni a szokásos olajat, nem tudom), ezért eltávolítottam a felső réteget, egy másik alatta találtam, de szilárdan tartott. A festett vízzel diszperziós festék Marshall a konyha és a fürdőszoba (írják, hogy vízálló). Három rétegben festett, és 36 órát vett igénybe. megkönnyebbült, felmászott a mosdóba, megmosolyodott, és itt - az új festéknél volt nyoma a víznek, és ahol annyira nedves lett a buborékok, a hétvége meghintett.

Mondja el, mi a probléma? Az alapon - nem lehet vízzel diszperziós festéket más festékekre?
Mi a jobb a festéshez a falak falaiban, ahol a víz minden nap leesik?

A csempe nem kínál!

Simed írta:
A festett vízzel diszperziós festék Marshall a konyha és a fürdőszoba (írják, hogy vízálló). Három rétegben festett, és 36 órát vett igénybe. megkönnyebbült, felmászott a mosdóba, mossák meg magát és itt - az új festéknél vannak nyomokban a víz, és ahol nedves volt annyi buborék

Víz nyomai maradnak a festéken, mivel a felület nedves, szárítás után eltűnnek. Általában azokon a helyeken, ahol a fröccsenés esik, jobb, ha félig matt vagy félfényes festéket használnak az ilyen típusú festékekhez egy vastagabb filmet, és ezekből a vizek a foltok nélkül tovább gördülnek.

Simed írta:
36 óra eltelt és. megkönnyebbült, felment a zuhanyzóba,

Az idő telt el, egy kevés festék még nem polimerizált, azaz nem kapta meg a teljes erősséget, az akrilfestékek polimerizációja 7-14 napon belül megtörténik, és előtte a frissen festett felületeket takarékosan, nyilvánvaló hatások nélkül kell működtetni.

Simed írta:
és ahol nedves buborékokat kapott

Ezen a helyen a festék valószínűleg nem ragadt fel a felületre, ezért kívánatos volt, hogy a festék alá helyezze a felületet a tapadás javítása érdekében.

Simed írta:
Mi a jobb a festéshez a falak falaiban, ahol a víz minden nap leesik?

Akril festék nedves helyiségekhez, fényes félig matt vagy félig fényes fóliával, a felület előkezelése után.

PaintThinner Pontosan ez - a spray bal nyomokat, de kiszáradt és minden rendben volt, de alapos nedvesítés után minden buborékba kezdett.
7-14 nap ?? Miért íródott a vödörre 2-4 óra a teljes szárítás után?
És mi a primer, ha van olajfesték valószínűleg? A rétegek lehámozása nem idő és erőfeszítés. Konkrét kapcsolat?

Simed írta:
Miért íródott a vödörre 2-4 óra a teljes szárítás után?
És mi a primer, ha van olajfesték valószínűleg? A rétegek lehámozása nem idő és erőfeszítés. Konkrét kapcsolat?

Igen, a festék 2-4 órán át szárad ki, de ez azt jelenti, hogy nem piszkos, ha megérinti az elsődleges működési tulajdonságokat.
A felületet kerámia burkolólapok alatt készítik. A festék alatt egyéb talajokat is alkalmaznak, mint itt (">)

PaintThinner Nos, mindenképpen veszek egy másik festéket (ez a valóság, tudatlanul, matt volt). Ez a festmény érdemes felszállni? Mi lenne tehát jobb, ha a zuhanyzó vizet minden nap a falra öntjük?

A festmény ez volt a ">

Simed írta:
az a festék, melyet érdemes felvenni? Mi lenne tehát jobb, ha a zuhanyzó vizet minden nap a falra öntjük?

Ha buborék, akkor azt jelenti, hogy nem tartja jól a felületen, azaz Ha a festék nem fest, akkor a felső réteg leesik az aljjal együtt. Jobb, ha az akrilfestéket a nedves helyiségek félig fényes vagy félig fényes. Én olyan amerikai anyagokat használok, amelyeket egy ilyen festékkel (">") ismételten ellenőrizhetek, bár csak egy héttel később, festés után lehetőség nyílik arra, hogy vízben is vizet hajtson végre és alkalmazzon az alapfelületre.

És mit ajánlott valaki a festékekről és a talajról?

Simed írta:
A festett vízzel diszperziós festék Marshall a konyha és a fürdőszoba (írják, hogy vízálló). Három rétegben festett, és 36 órát vett igénybe. megkönnyebbült, felmászott a mosdóba, megmosolyodott, és itt - az új festéknél volt nyoma a víznek, és ahol annyira nedves lett a buborékok, a hétvége meghintett.

vízálló, nem jelenti azt, hogy képes ellenállni a víz és a gőz kitettségének, különösen forrónak.
A gőz a festék és a buborékok filmje alatt ment.
A behozatali terminológiában a vízállóság csak a nedves ruhával, semleges szappannal vagy samponnal végzett gyakori tisztítás ellenállhat.
Igazán vízálló, enyhén eltérő típusú festék - 2K akril (auto), melamin-formaldehid, szilikon, epoxid, néhány pentaphthalic, PVC, lenvászonolaj a vezető sikkativa.

Simed írta:
És mit ajánlott valaki a festékekről és a talajról?

magas minőségű alkid zománc (importált vagy ízesített), amely időnként színezett, mivel a díszítő és védő tulajdonságok gyengülnek.
Talaj - ugyanaz a zománc, amelyet a fehér szellem 15-30% -ával hígítanak

Hogyan kell újra festeni a falat, ha a festék leborul

Mindannyian igyekszünk modern, kiváló minőségű anyagokat otthonunk falainak díszítésére és festékünkre - ez az egyik olyan anyag, amely mindig jelen van a belső kialakításában. És természetesen mindannyiunknak időről időre szembe kell néznünk a festett felület frissítésének szükségességével. A fal festett, fakó, hámló felülete nem esztétikus, és nem védi a falat a negatív hatásoktól. Mi a teendő, ha a falon leválik a festék? Hogyan kell eltávolítani és új festéket alkalmazni? Milyen eszközökre van szükség ehhez és hogyan kerülhető el a festék peeling a jövőben?

A festett felület nagyságától és a festett felület károsodásától függően lehetősége van arra, hogy visszaállítsa a festett fal egy részét, vagy teljesen átdolgozza a falat. Mindenesetre, mielőtt közvetlenül megkezdené a fal vagy annak részének festését, meg kell tennie néhány egyszerű, de kötelező intézkedést.

1. A festék eltávolításának oka

Mielőtt elkezdené a festést, meg kell kitalálnia, hogy miért pattog ki a festék. A környezet aktív hatásának kitett festék - a szél, az eső, a nap stb. - néhány év alatt elhalványul, elhalványul és elszabadul, és valójában normális természetes jelenség.

A festék színes porokból, az úgynevezett pigmentekből áll, amelyeket egy folyékony bázissal elegyítenek. A latex festékek alapja természetes vagy szintetikus latex, és amikor a víz elpárolog, egyetlen film keletkezik. Az olajfestékek olajtartalmúak, ami kissé ellenáll a kopásnak. De ezek és más festékek, az alaptól függetlenül, saját életük van, és végül frissíteni kell őket.

Egy másik dolog, ha a festék elveszíti megjelenését és teljesítményét az idő előtt. Itt érdemes elgondolkodni és megmagyarázni ennek okait.

2. Mi akadályozza meg a festéket?

Lehet, hogy számos oka lehet a hámozásnak, a peelingnek, vagy a repedéseknek a festék megjelenésében, de lehetséges, hogy megismerjük és megakadályozzuk a korai javítást.

• Megnövelt páratartalom a helyiségben és a tárgy nedvességtartalma.

Bármelyik festék elkezdheti lehámozni, ha a festett felület tökéletesen sima és nem rendelkezik minimális abszorbens tulajdonságokkal, vagy nedvesség jelen van a festék alatt. Ezért például a festett fa felületnek száraznak kell lennie.

Egy másik példa. Gyakran csak a fal egyik oldala van festve. Ha szobádat festesz a házban, és a fal külső része állandó nedvesedésnek van kitéve, mert a burkolat törése vagy szivárgása megszakad, ezért a festék idő előtt leborul. Ez gyakori probléma a betonfestésnél, mivel a beton könnyen felszívja a vizet.

Gyakran a festék a fürdőszobában hever. A páratartalomhoz két lehetséges ok van:

 1. A falat festették, mielőtt megszerezte a szükséges minimális belső páratartalmat.
 2. A fürdőszoba nedvességtartalmát még akkor is meghaladta, hogy a festék teljesen megszáradt a falakon vagy a mennyezeten. Ám a fürdőszobában más oka lehet.

Ez nem elegendő ahhoz, hogy a helyiségben a javítás során a páratartalom megfeleljen a festékgyártó követelményeinek. Szükséges, hogy a festendő felület teljesen száraz legyen. Ellenkező esetben a festék leesik, de a jövőben minden bizonnyal lerepül, elmozdít vagy reped.

• Nem a megfelelő festékválasztás.

A festett felületre való felcsípés és repedés másik lehetséges oka nem a festék típusának megfelelő választása. Minden festékfajta bizonyos feltételek mellett alkalmazható bizonyos helyiségekben. És ha pl. Víz-diszperziós (víz-emulziós) festéket alkalmaznak a PVA alapján a magas páratartalmú helyiségben, akkor ne várj semmit tőle.

• Ne egyezzen meg a régi és az új festék alapjaival.

Lehetséges, hogy az utolsó javítás során használt festék természeténél fogva nem illik a festékkel fedett festékhez. Egyszerű példa: a folyékony kálium-üvegen alapuló szilikát festékek semmiképpen sem alkalmazhatók olyan felületre, amelyet korábban szerves alapú termékkel kezeltek.

Az adott hely javításához megfelelő festék helyes megválasztása nem kevésbé fontos, mint a teljes festési folyamat betartása. Hogyan készítsünk választékot a festékekről és lakkokról az önjavításhoz egy lakásban, a probléma esztétikai és technikai oldalán alapulva, olvassa el a cikket: Festék kiválasztása javításra.

• A festés nem a technológia által történt.

Elmúltak azok a napok, amikor az egész festményt festékkel, ecsettel és fafelületgel látták el. Az építési piacon bemutatott festékek sokasága nemcsak a választás lehetőségét, hanem a felhasználás felelősségét is magában foglalja.

Bármelyik festményt is választja - szilikon, szilikát, PVA, akril vagy más alapú, kövesse az alkalmazás technológiáját. Sőt, szinte minden gyártó saját utasításokat ír a termékeinek felhasználására (gyakran azért, mert a nem bázikus adalékanyagokat a termékalaphoz adják). Ha nem tesz eleget ezeknek a követelményeknek, valószínűleg újratervezésre van szüksége.

Ezért, mielőtt megkezdené a javítást, meg kell határoznia, hogy a festék miért esik le és megszünteti a probléma okait. Érzés, hogy időt és pénzt fektessenek be, nagy valószínűséggel visszatérve az eredeti pozícióba?

Ha úgy döntesz, hogy a saját kezeddel saját maga festeni fogja a falakat, akkor ismernie kell a folyamat egyes árnyalatait, amelyek segítenek elkerülni a hibákat. A falfestmények általános festési munkálatai ebben a cikkben találhatók: A falfestményekkel kapcsolatos munkákra vonatkozó általános követelmények.

3. Vegye ki a régi festéket. Felület előkészítés

Ha felismerte és megszüntette a hámozás, a hántolás és így tovább a problémát, akkor a következő lépés a felület előkészítése. Annak érdekében, hogy eltávolítsa az összes régi festék maradványait, használhat egy hagyományos fém spatulát vagy egy drótkefét. Ebben az esetben lehet, hogy meglepődve találja meg, hogy még a nagyon jó megjelenésű festék könnyen és problémamentesen hámlik le.

Szükséges az összes festék eltávolítása, különben egy új festmény után újra meg kell ismételni az összes javítást. Ha a fal különálló szakaszát kívánja javítani, és már eltávolította az összes felesleges festéket ezen a területen, akkor sima papírra vagy blokkra kell simítani az átmenetet a tisztított felületről a festett felületre. Mindezeket a lépéseket megteheti saját kezével.

4. A típus kiválasztása és a festék kívánt színének kiválasztása

Ha néhány hónap alatt, és még évek múlva festesz a falat vagy annak szakaszait, akkor nyilvánvaló, hogy a festék kezdeti színe nem egyezik meg a mai hanggal. Ezek a különböző környezeti hatások, különösen a napfény hatásai, amelyek hatására a festék elszíneződött. Természetesen, ha festeni az egész falat, akkor nem volna gond.
A színárnyalat különbsége a sarokban vagy egy másik elválasztó vonalban általában nem észrevehető. De, ha csak a fal egy részét kell javítania, akkor a hardverraktár szakosodott részlege könnyedén segít. Csak vigyél magaddal egy darab régi festéket a falról, és pontosan színezni fogod a kívánt színt a boltban.

Kiválaszthatja a pontos színt és hangot, feltéve, hogy ismeri a márkát és a használt festékeket (bár ez nem ad garanciát). De ez, ahogy azt a gyakorlat mutatja, csak akkor lehetséges, ha hagyott egy festékkazettát egy korábbi javításról.

A festék kiválasztása a javításban nagyon fontos. Sokan egyszerre próbálnak megmenteni. Amikor megvásárolja őket, kiderül, de a jövőben az "átlag" szabálya elkezd működni. Vannak, akik még azt sem sejtik, hogy ma az építőanyagok nagyon ellenállnak a festékanyagok használatának. Vannak festékek, amelyekkel nem csak a falakon, hanem a padlón is meg lehet festeni a csempe, hogy festeni a hűtőszekrényt és a mosógépet. És ha a technológia megfigyelhető a folyamat során, akkor a megújult objektum sok éven át szolgál. Példa a kopásálló speciális festék használatára, lásd a konyhai konyhai javításról szóló cikket a saját kezével.

5. Festés a falon

Most készen áll a festés megkezdésére. Használjon minőségi ecsetet vagy görgőt, és kövesse a gyártó utasításait. A festés előtt ajánlott speciális alapozófestéket alkalmazni.

Egy speciális alapozó használata meggátolja a faanyagot, amikor fát fest, megakadályozza az első festékréteg túlzott felszívódását és a festett felület hatását a festékre. A festés előtt az alapozás is megbízhatóbb tapadást biztosít a festéknek a festett felülethez. Ügyeljen arra, hogy az alapozó száraz legyen teljesen az első festék bevonat alkalmazása előtt.

Az első festékréteg felvitele és szárítása után egy második réteget alkalmazzon. Ez telítettséget biztosít a festett felület színének és tartósságának.

Ha helyesen azonosította a hámló festék okait, eltávolította, elkészítette a felületet a festéshez, kiválasztotta és felhasználta a kívánt festékmegfigyelési technológiát, akkor békésen aludhat - a közeljövőben nem várható új javítás.

Mi a teendő a festék burkolásával a fürdőszobában?

Kapcsolódó cikkek

Fűtőbeton a betonpadlóhoz

Javítási munkálatok az épület homlokzatán: hol kell fordulni

Hálószobai bútorok

Van a fürdőszobádban egy kis peeling festék? És ezért, át kell festeni a falak teljes felületét? Ha meg akarja szüntetni ezt a problémát, akkor csak a festéket kell festenie, amely a magas páratartalomnak ellenáll.

Nem minden szín egyforma. Néhány közülük csak normál körülmények között használják fel a csúcs hatásfokát. Különleges festékek vannak a fürdőszobában, amelyek garantálják, hogy ne féljenek a penésztől és a penésztől, ami rendkívül fontos a fürdő nedves környezetében. Bár egyes festékek csak egy ideig tarthatnak jó ideig, nem garantálhatják Önnek, hogy a nedvesség hatása alatt nem fogják elveszteni megjelenésüket.

A fürdőszobában lévő festékkel kapcsolatos problémák sokkal valószínűbbek, mint azokban a helyiségekben, ahol nem annyira párás. Mivel lehetetlen teljesen elkerülni a nedvességet a zuhanyzóban vagy a fürdőben, elő kell készíteni a falakat és a mennyezetet, mielőtt javítaná, eltávolítaná a hámló festéket és egyéb problémákat. Nem lehet egyszerűen új réteget alkalmazni a régi festékfesték tetejére, és feltételezheti, hogy megoldotta a problémát. A javítási folyamat egy kicsit bonyolultabb, mint egy egyszerű festmény.

Először eltávolítania kell a hámló festéket csiszolópapírral, tisztítsa meg a felületet vízzel enyhe tisztítószerrel, fehérítővel és bármilyen penészgombbal vagy penészfestéssel, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Talán ha a fal egyenetlen szerkezetű, akkor szakszerű segítséget kell kérnie.

Ha befejezte a főzött munkát, akkor olyan festéket kell választania, amely a jövőben nem fog lecsiszolni. Keressen olyan anyagot, amely védelmet nyújt a penész és a penész ellen.

A falak festése a fürdőszobában: tippek azok számára, akik második alkalommal élnek az ecsettel

Ha úgy tűnik számodra, hogy a falfestmények egyszerűbbek, mint a csempék, nem lesz kellemes meglepetés...

Festés a falak a fürdőszobában az egyik legegyszerűbb (első pillantásra!) Módszerek befejező a szobában. Ez a látszólagos egyszerűség miatt a tapasztalatlan kézművesek gyakran választják. De akkor gyakorlatilag garanciával szembesülnek nehézségekkel és megértik, hogy az eredmény elérése érdekében nem kevesebb erőfeszítést kell tennie, mint más anyagokkal történő befejezésnél.

Mindenesetre még a kezdõ is megtanulhatja, hogyan kell festeni a falakat a fürdõszobában - és erre a célra a cikkben megosztom a saját tapasztalataimat, és ajánlásokat adok más mesterektõl.

Anyagok a munka számára

Nedvességálló festék

A fürdőszoba befejezésének hagyományos módja csempézett. Azonban ez a technológia nagyon drága, és még bizonyos készségeket is igényel, így gyakran a kezdők keresik, mint a falak festése a fürdőszobában a cserép helyett.

A vízalapú festékkel festett falak további védelmet igényelnek - mint ezt a fotót

A nedvességgel való érintkezés valószínűségével szinte érintetlen felületek finomítására különböző kompozíciókat használhat:

 1. Vizes emulziós festék adalékokkal, amelyek megvédik az elmosódástól. A vízemulzió önmagában nem érzékeli a nedvességet, ezért olyan területeken, ahol a víz garanciával jár, nem szabad ilyen anyaggal elkészíteni. De a kérdés, hogy lehetséges-e falak festése víz-emulziós pigmentek, amelyek nem lesznek közvetlen kapcsolatban a nedvességgel, kaphat pozitív választ.
 2. Az olajfesték olyan lehetőség, amelyet ma gyakorlatilag nem használnak, de korábban az egyik legfontosabb volt. Igen, elfogadható nedvességállóság jellemzi, ugyanakkor lassan szárad, és a helyiségben a hőmérséklet csökken, majdnem garantálja, hogy elkezd lehámlani az alapjáról.

Az olajfesték csak régi javításokban található meg

 1. Az alkid zománc valószínűleg a legjobb választás azokban a helyzetekben, ahol az elsőbbség az aljzat megóvása. A polimerizáció után a zománc réteg szinte hermetikusvá válik, és a fal szinte abszolút nedvességállóságot kap. De ha szagtalan festékre van szükséged, akkor az alkidvegyületek itt nem fognak működni - még néhány nappal az alkalmazás után is, egyfajta "illat" lesz.
 2. Amikor kiválasztják, melyik festék a falak legjobb falai festésére, a szakértők leginkább az akril (latex) pigmenteket preferálják. Elvileg a legjobb megoldást nagyon nehéz megtalálni: az akril és az akril-latex komplexet jó fedőképessége és jó tapadása különbözteti meg bármely felületen, nem mérgezőek és könnyen alkalmazhatók a falakra. Az akril nedvességállósága meglehetősen elfogadható: ha nem dörzsölje a falat szivaccsal és mosószerrel, és nedves foltokat időben eltávolít, akkor a befejeződés több mint egy évig tart.
 1. Szilikon falfesték a fürdőszobában egy másik nagyon méltó megoldás. A szilikonkészítményeket a megnövekedett nedvességállóság jellemzi, és ha nem volt az ár (el kell ismernem, hogy ez jelentős), akkor ezeket a pigmenteket biztonságosan ajánlanám egyetemes megoldásként.

Mosható takaró - mi az előnye?

Csempe és festeni a falakat egy szoba, mint a fürdőszoba, közös feladatot - a díszítés mellett, hanem védi a csapágy felületeit a nedvességtől. Bizonyos esetekben azonban az egyszerű védelem nem elegendő: ott, ahol a vízcseppek rendszeresen esnek, mosható festékre van szükség.

A nedvességálló és mosható pigmentek között érdemes egyértelmű határt rajzolni:

 1. Nedvességálló festéket hívnak meg, amely hosszú ideig képes ellenállni a nagy páratartalmú helyiségben anélkül, hogy megváltoztatta volna a megjelenést és más fizikai-kémiai paramétereket. Ha a víz időnként ráesik - semmi borzasztó, de a rendszeres nedvesedés a festékréteg gyors lebomlását idézi elő.

A mosható festéknek ki kell bírnia a súrlódást.

 1. A nedvességálló festékekkel ellentétben a mosószerek sűrű filmet képeznek az alapon, ami nemcsak nem félek a nedvességtől, hanem aktívan ellenáll a duzzanatnak, a kopásnak és a vegyi anyagoknak is.
 2. Más szavakkal, minden mosható készítmény nedvességálló, de semmilyen nedvességálló festék mosható, sokkal kevésbé rendszeresen.

Ha arról beszélünk, hogy kiválasztjuk a pigmentet a fürdőszoba falainak festésére a saját kezünkkel, azt javasolnám, hogy a nagy nedvességállóságú akril kompozíciókra összpontosítsak. Jelezve, hogy nem moshatók, de nagyon jól tolerálják a különböző hatásokat. Kivételes esetekben tartósabb anyagokra van szükség - például, ha szobát festett a nyitott típusú zuhanytálcával.

Festészeti technológia

Felület előkészítés

Ebben a részben elmondom, hogyan kell festeni a saját falakat a fürdőszobában, biztosítva a díszítő réteg megfelelő biztonsági és tartósságát. A fő nehézség a felületek előkészítésében rejlik, mivel ő a legnagyobb figyelmet kapja.

Mindez gyengén tartja - távolítsa el a spatulát

Sok érdekli, hogy lehet-e festeni a falakat a régi festék tetején. Nincs ilyen egyetértés a mesterek között, de véleményem szerint egy ilyen döntés indokolatlan kockázat.

Még akkor is, ha ma úgy tűnik, hogy a régi befejező réteg jól tapad, és nem fog lerázni, akkor ki ad garanciát arra, hogy nem reagál a primerrel vagy a festékkel, és nem csökken le mindössze két-három hónap alatt.

Ezért kell először kitalálni, hogyan kell eltávolítani a festéket a falakról. Én általában így cselekszem:

Melegítse fel a hajszárítót, mielőtt eltávolítja a festéket egy spatulával

 1. Kezdetben mechanikus tisztítást végeztem - egy spatulát használok és használom, hogy megtisztítson minden tisztítást. Nagyon intenzíven járok, de óvatosan: célszerű, hogy ne károsítsa a gipszréteget, azóta a hibákat egy gitttel kell szintetizálni.
 2. Általános esetben a spatula sohasem sikerül eltávolítani az összes festéket, és el kell döntenie, hogyan kell levenni a maradékokat. Itt egy építőszárító jön a mentőhöz: felmelegítem az anyagréteget, várjam, amíg elkezd enyhíteni és eltávolítani ugyanazon spatula segítségével.
 3. Ha nincs hajszárító, akkor arra kérdezik, hogy hogyan lehet eltávolítani a festéket a fal faláról a fürdőszobában, van még egy válasz: vegyi mosószerek! Veszek egy üveg terméket, tedd a festett felületre, várjam, amíg az összetevők reagálnak -, majd kevés vagy semmilyen erőfeszítéssel távolítsa el a részben feloldott masszát.

Mossa le a tartályt

 1. Végül, ha tervezi, hogy a fürdőszoba egy hipokrómát vagy teljes újra vakolás, majd eldöntheti, hogyan kell levenni a festéket, akkor elkerülheti a finomság: vegyél egy csiszoló egy fúvókát, kapcsolja be és tisztítsa meg mindent a falakon, beleértve a gitt és a gipsz.

Radikális megoldás

Rengeteg por és törmelék lesz, ezért üvegekkel és légzőkészülékkel dolgozunk.

Ezután folytassa az aktuális előkészítő munkát:

 1. Először is, a falak durva összehangolását végezzük - vagy vakolat vagy nedvességálló gipszkarton befejezése. Ebben a szakaszban megpróbálok tökéletesen sík síkokat találni, minimális számú hibával.
 2. Miután a vakolat megszáradt, egy gittöt alkalmazok nedvességálló anyaggal. A gittnek is meg kell vizsgálnia a vájatokat a gipszkarton lemezek és a burkolat rögzítéséhez a kerethez.

Grout spatula réteg

 1. A szárított gitteket csiszolórácsokkal kell őrölni. Először egy nagy csiszolóanyaggal dörzsölem a felületet, majd finom szemcsézettel finom csiszolópapírral "hozom" a síkokat. Minél kevesebb szabálytalanság van a síkon - minél jobb a festett fal.

Nagy mennyiségű gipsz por keletkezésekor keletkezik. A festékkel való keveredés károsítja a tulajdonságait, ezért inkább a falak vákuumát szeretném használni a legjobb eredmény érdekében.

A falat legalább kétszer megindították

 1. A festés előkészítése egy primerrel végződik. A munkához nedvességálló akril vegyületet használok, amelyet legalább két rétegben alkalmazok. Annak érdekében, hogy az akril polimerizálódjon, a megközelítések között legalább 2-3 órát szüneteltetek (a pontos időt az alapozó utasításai jelzik).

Végül meg kell gondolnunk, hogy megvédjük az összes többi felületet a festéktől. Ehhez fedjük le a padlót újságokkal vagy műanyag burkolattal, és ragasztjuk fel a mennyezetet a kerület körül maszkoló szalaggal. Szintén érdemes lezárni a csöveket és a vízvezetékeket polietilénnel vagy vastag ruhával: nem számít, mennyire gondosan dolgozunk, a cseppek még mindig szétnyílnak.

A sima vonalakhoz használt maszkoló szalag

Ha a tervünk - a projekt két vagy több szín használatával jár, akkor a köztük lévő határ is érdemes megkülönböztetni a maszkoló szalagot. Ez egyébként meglehetősen ésszerű megoldás pusztán gyakorlati szempontból: a falak alsó részét sötétebb árnyalatú mosható pigmentrel festették, a felső rész pedig egyszerű nedvességálló fényfesték.

Festse a falakat

A falak festéséhez a fürdőszobában szükségünk lesz:

Teleszkópos fogantyú a hengerhez

 • teleszkópos fogantyúval (az ún. halászpálca);
 • több különböző formájú ecset a nehezen elérhető helyeken;
 • festéktálca;
 • kesztyűk;
 • légzőkészülék;
 • biztonsági üvegek;
 • fejsál;
 • polcok vagy kecskék - nagy terek;
 • rongyok és oldószerek festékcseppek eltávolítására.

A színezés a pigment előkészítésével kezdődik:

 1. A tartályt festékkel nyithatjuk meg, és ha ez korábban nem történt meg, adj hozzá színt. A színező folyadékot alaposan összekeverjük, biztosítva az egyenletes színezést és a színegyeztetést a referenciamintával.

A hatékonyabb színezés érdekében fúró keverő használható.

Előre festett festéket készíthet, de inkább fehér alapon dolgozom: semmi nehézséget okoz a pigment hozzáadása, de a megtakarítások kézzelfoghatóak.

 1. A színezéssel egyidejűleg ellenőrizzük az oldhatatlan üledék jelenlétét. Az a tény, hogy az akril, latex és más, helytelen tárolással ellátott festékek rétegezhetők, elveszítve pozitív tulajdonságaikat. Az üledéket megszabadíthatja, ha a festéket speciális szűrőn vagy csak nylon burkolaton szűrjük.
 2. Közvetlenül a munka előtt keverje össze újra a pigmentet az egyenletesség javítása érdekében. Ezután öntsön kis mennyiségű kompozíciót a tálcába, és folytassa a munkát.
 3. Vessünk egy hengeret, befedjük a festékbe, és többször felhúzzuk a tálca hornyolt területére, hogy a pigmentet eloszlassuk a halom felett.

A munka egyszerűsítése érdekében a tálcát használjuk

Ha nem sikerült a falakat magas színvonalon fényesíteni, és a hibákat még szabad szemmel is meg lehet jeleníteni, akkor az első réteget ecsettel lehet felhordani. A fogyasztás több lesz, de egy vastagabb réteg elrejti a szabálytalanságok egy részét.

 1. Először a falak sarkait és ízületeit festjük fel, majd fokozatosan feldolgozzuk a síkokat, rendszeresen hozzáadjuk a festéket a hengerhez.
 2. Hagyja az első réteget megszáradni, és utána megszárad, ismételje meg a színt. A pigmentet óvatosan dörzsöljük a felületre, próbáljuk elkerülni a foltokat, de elkerüljük a nemprokrázt is.

A falat több rétegben festjük

 1. Általában két réteg festék elegendő a kívánt eredmény eléréséhez. Ha kevésbé rejtőképes könnyű kompozíciót használnak, akkor néha három- és négyrétegű rétegeket is fel kell maszkolni.

Festse az egyes elemeket ecsettel

Szárítószoba

Annak érdekében, hogy az alkalmazott dekorációs anyag az első hetekben ne kezdjen leesni a bázisról, optimális polimerizációs körülményeket kell biztosítani számára:

 • Az első és legfontosabb dolog a szellőzés. A fürdőszobában a páratartalom általában magasabb, mint a lakás többi részében, mert ilyen környezetben a pigment hosszú ideig szárad. A folyamatot felgyorsíthatjuk a nedves levegő természetes vagy kényszerített eltávolításának biztosításával.

Festés után megfelelően fel kell szárítani a réteget.

 • Következő - a tervezet hiánya. Ha nem tudjuk teljesíteni ezt a követelményt, akkor a polimerizáció egyenetlenül megy végbe, és a festékfilmben a stressz zóna keletkezik, amely előbb vagy utóbb repedés kialakulásához vezet.
 • Végül, elég állandó a hőmérséklet. A fürdőszobában a hőmérsékletet +20 ° C és + 250 ° C közötti hőmérsékleten kell biztosítani, minimális eltérésekkel - akkor nem lesz delamináció, a festékréteg nem peeling.

következtetés

A falak festése a fürdőszobában nem egyszerű esemény. Azonban a siker esélyei és jelentősek: elég, hogy kövessem a tanácsomat, valamint a videóban szereplő ajánlásokat ebben a cikkben.

Úgy gondolom, hogy ez az információ elég lesz ahhoz, hogy tisztességes eredményt érjen el, de ha felmerül a kérdés, nyugodtan kérdezd meg őket a megjegyzésekben: Remélem, hasznos lehetek!

A falat a fürdőszobában eltávolítjuk

A helyiségek, és különösen a szovjet szabványok által díszített fürdőszobák javítása gyakran problémás lesz. Ahhoz, hogy minőségi új csempe, meg kell szüntetni a régi bevonat festék. A szovjet korszakban a javítás sajátosságai alapján felmerül a kérdés: "hogyan lehet eltávolítani a festéket a falakon a fürdőszobában"? Ezekben a helyzetekben nagyon nehéz tisztítani a felületet, mert a színezőanyag közvetlenül a beton felületére került.

Jelenleg a mesterek nagyszerű feltalálók. A festék elleni küzdelem során különböző szerszámokat használnak: csiszolók, gázégők, épületszárítók, perforátorok, spatulák, kaparók, kések stb.

A falfelület tisztításának folyamata zaj, por, kellemetlen szag nélkül lehetséges. Továbbá végrehajtása sok erőfeszítést és időt igényel. A festék eltávolításának legjobb módjának kiválasztásához mindkét megközelítés pozitív és negatív oldalait ki kell értékelni.

Csendes tisztítási módszerek

Mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, elő kell készítenie a szobát. Az első lépés a falak tisztítása a festéktől. Ez az anyag acetonnal és oldószerrel kapcsolatos. Ez a megközelítés, bár csendes, még mindig nagy kényelmetlenséget okoz nemcsak a lakástulajdonosoknak, hanem a szomszédoknak is. Ez azért van, mert egy kellemetlen mérgező szag kíséri. Mindezek ellenére az oldószerek gyakran erőteljesek a hosszú élettartamú bevonatok ellen. A kaparóval, egy kemény kefével, egy kefével megbirkózhat. Ebben az esetben a felületet oldószerrel kell nedvesíteni, védve a kezeket és az arcot kesztyűvel és maszkkal.

A festék felületének tisztításának másik módja kiégése. A küzdelem fő "eszköze" a tűz. Zajszegénységének ellenére az ilyen hiányosságok, nevezetesen a veszélyes kibocsátások, szörnyű szagok, különleges képességek és képességek jellemzik a tűzforrást.

Az égési eljárás hatékony, de nem hatékony, mert az eredmény nem kielégítő minőségű felület. Közvetlenül hagyja a jelölést a további befejező munkákra. A festékfestés módja a legbiztonságosabb megközelítés.

"Környezetbarát" módon

A mechanikai módszer a festék falainak tisztítására is használható. Spatulát vagy más rendelkezésre álló szerszámokat kell használni a régi bevonat levágásához. Ez a megközelítés a leghatékonyabb, mivel lehetõvé teszi a még nehezen elérhetõ helyek tisztázását. Ennek a módszernek az előnyei közé tartoznak a következők: a por, a zaj minimális mennyisége, a felület minden területének feldolgozása, a vegyi anyagok, a villamos energia költségeinek hiánya, és nem igényel különféle eszközök bevonását és vásárlását. Mechanikus megközelítés, hogyan lehet eltávolítani a festéket a falakról a fürdőszobában, elég egyszerű és világos, mert nem igényel speciális ismereteket és készségeket.

A bemutatott pozitív számok ellenére a következő hátrányokat különböztetjük meg: sok időt vesz igénybe, hosszú izommunkával, monotónia jellemzi.

A felület tisztításának érdekesebb és szórakoztatóbb megközelítése "régimódi" útnak nevezhető. Fő eszköze a fejsze. Ezt a módszert nagyhatékonyság, jelentős fizikai költségek, nagy sebesség jellemzi.

A falfesték falak tisztításának módja a fejszével a következő: a munkaeszköz éles éle miatt a felületre bemetszések vannak. Ennek köszönhetően a festék mesterségesen felrobbant. Az ilyen daganatok eltávolítása érdekében a mozgásokat felülről lefelé végzik, de a tengelynek élesnek kell lennie. Ez a megközelítés a leghatékonyabb, ha a festéket a vakolaton alkalmazzák.

A pozitív oldalon a "ax" módszerét a következő jellemzi:

 1. Nagyfokú hatékonyság.
 2. Kis mennyiségű por és zaj.
 3. Nincs szükség energiaköltségekre és kémiai reagensek vásárlására.
 4. Tökéletes a felületi felkészítéshez további feldolgozáshoz.

Van egy adatmódszer és hátránya:

 1. Nagy fizikai erőfeszítésre van szükség.
 2. Szükség van készségekre és képességekre az eszközzel való együttműködésre.
 3. Nehéz eltávolítani a festéket a betonburkolattól, valamint egy vékony rétegből.

A bolgár és a lyukasztó nagy sebességgel tisztítja a felületet. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően időről időre eltávolíthatja a festéket a falakról. A tisztítási intézkedéseket hosszirányú mozgásokkal végezzük. Ennek a megközelítésnek a megkülönböztető jellemzője a piszok.

Az őrlők és perforátorok használatát a következő felek jellemzik:

 1. A falak felületének tisztítására kevés idő telik el.
 2. Alacsony testmozgás, az eszközzel szerzett tapasztalatok alapján.
 3. A tisztítás eredményeképpen nagy mennyiségű por és törmelék keletkezik.
 4. Nagy zaj.
 5. A nehezen elérhető helyeken való munkára való képtelenség.
 6. Védőfelszerelés használata: kesztyű, légzőkészülék, hajszálka.
 7. A módszer alkalmazása során figyelembe kell venni a biztonsági előírásokat.
 8. A leghatékonyabb módja a másokkal összehasonlítva. Ezt az is igazolja, hogy a festék betonon is tisztítható.

Mielőtt eltávolítaná a festéket a fal faláról, meg kell ismerkednie a különböző festékfajtákkal. Ennek ellenére az olajfajták felületének feldolgozásának összetettsége lényegesen különbözik a vízalapú színező emulziók tisztításától.

A vízemulziós sisak eltávolításának jellemzői

A vizes emulziós festék a vízen alapuló megoldás. Ennek ellenére a szárítás után nem lehet eltávolítani. Szobákhoz, mint pl. Fürdőszoba és konyha, gyakori a speciális festékfajta használata, amelyet a vízi környezet magas szintű ellenállása jellemez.

A mesterek leleményességének és leleményességének köszönhetően az eltávolítás és a festék következő tulajdonságai vannak:

 1. Ha jó meleg vízzel nedvesíteni a felületet, akkor egy idő után a festék elnyeli a nedvességet és kicsit megduzzad. Ezután a spatula menteni fog.
 2. Az áztató felület kényelméért nagy görgő használata ajánlott. A mennyezet leginkább hasznos lesz.
 3. A szárítással párhuzamosan a felületi tisztítás hatékonysága is romlik. Ahhoz, hogy minden jól megy, folyamatosan fenn kell tartania az optimális páratartalmat.
 4. A festék eltávolításának folyamata nagyon piszkos. A problémák és az extra munka elkerülése érdekében javasolt a padló lefedése. Fedőlapként egy újság vagy műanyag csomagolást is készíthet.

Ha a felület nedvesítése nem hatékony módszer, akkor a spatula helyére kerül. Kiváló alternatíva ez a szerszám a csiszológép. Kiváló munkát végez a feladattal, de ez nagy mennyiségű por keletkezik. Ezzel a megközelítéssel nem szabad megfeledkeznünk a védelmi intézkedésekről. Annak érdekében, hogy ne károsíthassa magát, ajánlott kesztyűt, légzőkészüléket, építőszemüveget stb. Használni.

Ha a falak vastag réteg vízálló festékkel vannak bevonva, akkor egy építőszárító vagy egy fúvógép fog működni.

A különböző típusú falburkolatok és a vízbázisú festékek típusai között egyetemes megközelítés található a felület tisztítására. A következőkből áll:

 1. Először be kell készítenünk egy különleges megoldást, amelyet pasztanak hívunk. PVA ragasztóanyagból áll, amely különbözik a konzisztencia szintjétől, vagy a szokásos típusú tapéta ragasztó.
 2. Továbbá ez a megoldás a megoldás felfelé történő alkalmazása és egyidejűleg újságok ragasztása.
 3. A festék eltávolításához meg kell várnunk, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon, majd tépje le az újságokat. A folyamat során eltávolításuk eltűnik, és a festék a falak.

A festék felületek eltávolításának fenti módszerein túlmenően a feladat megoldásának más megközelítései hatékonyan működnek és széles körben használatosak.

 1. Shredder. Ez egy eszköz, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint gyártanak. Az így kapott zselatinos masszát úgy tervezték, hogy lefedi a felületet, amely oldószerként működik. Ez a folyamat elég hosszú.
 2. Jódoldat. Ezt az anyagot lágyító anyagként használják. 200 ml jódot egy folyadékvödörben hígítanak fel.
 3. Kész mosás. Az ügyfelek kívánsága szerint az építőipari raktárak elkészítik a kész megoldásokat. Az előírásokat az utasításokban megadott ajánlások szerint készítik el. A felületi mosás után végzett mosás után a festék ún. Feloldódásának és a későbbi vízzel történő mosásnak a fordulata megtörténik.
 4. Szappanoldat. Ez egy vastag hab, amely lágyító hatású. Az anyag felszíni felhordása után a festék érzékeny, és egy rongyal eltávolítható. A szappanoldat a következő összetevőkből áll: szalicilsav vagy vodka az akril adalékanyagok leküzdésére; latex szennyeződések jelenlétében diklór-etán vagy kloroform jelenik meg.

Így, amikor felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet tisztítani a festéket falakról a fürdőszobában, akkor először meg kell ismerkednie a különböző felületek eltávolításával. Minden módszer elfogadható egy adott esetre. A falakat saját erőforrásaikkal lehet megtisztítani, vagy vonzhatják a kézműveseket.

Lehet-e festeni a saját kezével a fürdőszobában egy vízbázisú festékkel, klórozott gumival vagy vízálló festékkel, hogyan kell a gipsz és a gitt, milyen anyagokat választani a falakhoz

A fürdőszobában falak festése a legköltségesebb, de ugyanakkor praktikus megoldás a javításhoz. Ha kreatív inspirációval közelítené ezt az egyszerű kérdést, akkor egy teljesen out-of-the-ordinary megoldást kaphat. Hogyan válasszuk ki a festéket, amely festhető, és amely nem kívánatos, később a cikkben.

Professzionális do-it-yourself falfestés a fürdőszobában

Fürdőszoba - a nagy és folyamatosan magas páratartalmú helyek felhalmozódása. A következő javításig tartó időtartam függ attól, hogy a használt festék stílusos irányát és minőségét milyen módon határozzák meg.

A festés előnyei a fürdőszobában

A falak festése a fürdőszobában talán a legegyszerűbb megoldás egy szoba felújítására vagy a falak díszítésére a viszonylag alacsony költségű kommunikáció javítása után. Azonban még ez a költségvetési megoldás sem korlátozza a fantáziát. A falak festésének előnyei a fürdőszobában:

 1. A színező kompozíciók széles skálája széles választékot kínál a szükséges paletta kiválasztásához és a szükséges működési jellemzőkhez.
 2. Széles árképzés. Különböző árú festék- és vízemulziós kompozíciók széles választéka áll a gyártótól.
 3. Egyszerű rajz, amely lehetővé teszi a festést néhány óra alatt. A szárítás sebességétől függően egy ilyen bevonat 12-48 óra elteltével alkalmazható.

A megfelelő előkészítés a siker kulcsa.

Annak érdekében, hogy a festék lapos legyen, hogy egységes árnyalat legyen zárvány nélkül, a felületet fel kell készíteni a festéshez. Szabálytalanságok - gipsz, alapozó és gitt jelenlétében. A felület síkságának meghatározásához használjon egy kötélen felfüggesztett jelzőfényt a mennyezet és a fal legkülső sarkára. Az ilyen kézi jelzőfénynek szabadon kell lógnia, de a falnak meg kell határoznia a hézagokat.

A szabálytalanságok meghatározásához használja az építési szabályt is. A görbülethiba nem haladhatja meg a 0,4 mm-t. Ellenkező esetben az igazítás végrehajtásra kerül. Ha a szabálytalanságok túl nagyok, és a falak egyenetlenek a téglák felhelyezésénél, javasoljuk, hogy a profilkereten gipszkarton-szintet alkalmazzanak.

Mint a gitt

A gipsz, függetlenül attól, hogy milyen fali dekoráció van a fürdőszobában, olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint:

 • Ellenáll a nedvességnek.
 • Hőálló.
 • A szélsőséges hőmérsékleti ellenállás.

A fürdőszobában csak kétféle töltőanyag használható:

 1. Vízálló cement. Kiváló minőségű portlandcementből, finom homokból és zúzott márványból vagy klinker zsetonból, lágyítókból, modulátorokból és keményítőkből készült. Új bevonat alkalmazása után a falat vízzel meg kell nedvesíteni az első három napra a zsugorodás csökkentése érdekében.
 2. Polimer nedvességálló. Akril vagy latex, adalékanyagok és szintetikus ásványi adalékok alapján készül. A műanyagban nem zsugorodik, az elkészítés után tovább tárolódik.

De a vakolat kompozíciók a fürdőszobában teljesen alkalmatlanok. Az első vízzel való érintkezéskor az ilyen felület visszahúzódik és megduzzad.

Mint vakolat

A vakolat mint a fal festéshez való igazítás, valamint a vakolatnak nedvességálló és hőálló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Tekintettel a költségmegtakarításra, a cementkészítményeket festéshez vagy csempeléshez használják.

Népszerű márkájú alkalmas tapéták a fürdőszobában:

 • IVSIL THINER.
 • Profit hidrofób.
 • Ceresit CR 65.
 • UNIS SILIN.

Hogyan lehet összehangolni?

A nagyon ívelt felületekkel való összehangolás függőleges profilkeretszerkezetek formájában történik, amelyek között öntött cementhabarcs vagy gipsz. Ha gipszkarton ragasztót alkalmaz, meg kell vizsgálnia annak működési jellemzőit: fontos figyelembe venni a helyiségben a magas páratartalmat, valamint annak szükségességét, hogy megvédje az egységet a teljes életciklus alatt bekövetkező hatásoktól.

Milyen festéket választani a fürdőszobában

A fürdőszobai festék megválasztását nemcsak külső jellemzők, hanem teljesítmény alapján is meg kell indokolni. Fontos, hogy nedvességálló, mosható készítményeket válasszon, és ne féljen a meleg gőz és vízcseppek képződésétől a felületen.

Melyik szaga nélkül használható

Az alkid és az olajvegyületek természetesen a legjobb agdezii-kkel rendelkeznek, nem félnek a nedvességtől és moshatók, de ezeknek a vegyületeknek van egy jellemző különbsége - egy kellemetlen, tartós kémiai illat, amely nem hederíti több hétig.

A vízbázisú, vízzel lehullott festékeket szaga nélkül alkalmazzák. Az ilyen készítmények nem csak szagtalanok, hanem gyorsan száradnak is, sokszor moshatók és újrafesthetők.

Mi fog szolgálni nem sokáig

A fal teljes felületére felhordott vízbázisú festékek nem tartanak sokáig a víz és a csepegtető folyamatos eltávolítása miatt, amelyből a festék folyamatosan lemosódik. Ajánljuk, hogy a helyet részben vízalapú emulzióval helyezzük el, és az aljzatat még vízállóbb anyaggal dísszeljük - műanyag panelek, csempék.

Olyan festékek, amelyek nem ajánlottak a fürdőszobában való festéshez

Olyan festékek, amelyek szigorúan tilosak használni, nem. Valamennyi színező kompozíció viszonylag részben vagy teljesen alkalmazható. Bizonyos esetekben azonban a festék megfelelősége a magas költségek és működési jellemzők miatt megkérdőjelezhető.

Vízálló

Szilikon, akril, zománc és alkid, valamint latex festékek tartoznak a vízálló festékek osztályába. Az ilyen készítményeket nemcsak a fürdőszobában, hanem a folyosón, a konyhában is használják, ahol gyakran szükséges a szennyeződés eltávolítása a felületekről.

Milyen festéket festeni, nehogy lehúzódjon

Amikor egy nagyjavítást végeznek, nem úgy érzi, hogy újra megtapasztalja az ilyen rémálomot, ezért az ésszerű kérdés, hogy mennyi ideig használható a festék, mennyi ideig tarthat a magasabb páratartalom és hőmérséklet-csökkenés esetén.

Akril, szilikon és latex festékek - a legmegfelelőbb megoldás a fürdőszoba befejezéséhez. Ha figyelembe vesszük a praktikumot, a zománcfestékek a legtartósabbak is. Azonban a kellemetlen szag és a hosszú távú száradás nem teszik lehetővé az ilyen vegyületek elsődleges igénybevételét.

Klórozott gumi

Hallani lehet a klór gumi festék használatáról, amely a legtöbb esetben drága, és hajók, hajók festésére használatos. Valóban, egy ilyen összetétel szó szerint felborítja a felületet, filmeket hozva létre vékony műanyagból. Ennek a kompozíciónak azonban van egy jellemzője: a klórozott gumi festékeket +27 foknál nem magasabb hőmérsékleten használják. Figyelembe véve, hogy a fürdőszobában a hőmérséklet magasabb lehet, az ilyen készítmények beltéri használatra nem ajánlottak.

texturált

A texturált festék kifinomultságot, szokatlan fényességet és személyiséget biztosít. Azonban annak érdekében, hogy hosszú ideig tartson a fürdőszobában, ajánlott betartani a következő szabályokat:

 • Csak sík, előkészített felületen alkalmazzuk.
 • Részben alkalmazható a fal tetején, kockázatos zónát hagyva.
 • Védő lakkot kell bevonni a bevonatoláshoz.

Víz diszperzió

A víz diszperziós festék általános név a festékekhez, mint például:

Az ilyen festékeket mindenhol használják, de kövesse a fal tetején lévő festési terület kialakításának szabályait.

zománc

Korábban, amikor a faldíszítésre szolgáló termékek többféle zománckészítményekre korlátozódtak, ezeket a festékeket nemcsak a fürdőszobában használták, hanem az összes többi helyiség kialakításához is. Ma az ilyen festék használata "nem" -re csökken, az alkalmazás jellemzői miatt. Azonban az adhéziós tulajdonságai és felhasználási ideje nem haladhatja meg a többi festéket. De az ilyen keverék eltávolítása a falakból a leginkább időigényes.

Lehetséges a vízemulzió

A vízalapú emulziós festék nem érintkezik a hőmérsékletekkel és a gőzökkel, nem tartósan kellemetlen szaggal rendelkezik, ezért falakon díszítheti a falakat, többek között.

A fürdőszoba falai maguk csinálják: érdekes festménytervezés

A festékek jellemzőinek és tulajdonságainak tanulmányozása után meg kell értenie, hogyan néz ki külsően a fürdőszoba. A festék kiválasztásakor a design kiválasztása a legfontosabb elem.

Milyen színt választani

A fürdőszoba színes kompozíciói ma nem korlátozódnak a könnyű, kék vagy fehér árnyalatokra. A pályán mind kontrasztos palettás gyöngyszemek, mind matt, lila, lila, kék matt árnyalatok. A legfontosabb dolog az, hogy a belső tér minden elemének megfelelő harmóniát válasszák.

Matt vagy fényes

Vízbázisú kompozíciók használata esetén átlátszó színek jönnek létre, enyhe lehangoltságot kölcsönöznek a helyiségnek, és a színek telítettek, "vastagok". Fényes színeket biztosítanak lakk, egyedi készítmények fémes adalékkal. Az ilyen színek vizuálisan kibővítik a helyet, fényt és fényt adnak neki.

Festési lehetőségek

A festési lehetőségek megválasztásánál érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban könnyebb fényes kávé, rózsaszín, türkiz, azúr vagy kék fényárnyalatokat használni. Az ilyen kombinációk segítenek a kis helyiség hiányosságainak vizuális elrejtésében. De a nagy szobákhoz sötét és könnyű kombinációt használhat. A kiemelt sötét fal szokatlanul ellentétes a kontrasztos fény árnyékában.

Dekoratív festési módszerek

A díszítő festés egyetlen színben, vagy további díszítőelemek felhasználásával készülhet. Például a sarkoknál a formatervezési minta vagy a minta sarkai eredetiek eredetiek. A festményben lévő csíkok segítségével is játszhatsz, egy gradiens vagy a "3x1" szabály segítségével: a 3 fal sima és egy motley.

Stencilhasználat: ötletek

A stencil rajzokat mind a gitt, mind a festészetre alkalmazzák. A fürdőszobában a sablonokat horgonyok, halak vagy algák formájában használják. A speciális flexibilis stencilek segítségével alkalmazott geometriai ábrák szokatlannak tűnnek. Ha van időd és vágysz a kísérletre, akkor használhatsz háromdimenziós rajzokat vakolattal, majd festéssel.

Monokróm tervezési lehetőségek

Design egy színben - egy klasszikus, amely nem szűnik meg relevánsnak. Ugyanakkor a festés legáltalánosabb módja a fehér vagy kék falak. Azonban a sötét árnyalatú lila, azúrkék használata megengedett, ha a fürdőszobában ellentétes fény tárgyak vannak.

Festés több színben egyszerre

A színezés több színnel lehetővé teszi, hogy egy helyiséget több funkcionális teret is elosztson. Például, ha a kombinált szoba egy fürdőszoba és egy WC, akkor ezáltal korlátozhatja vagy kifejezheti a szoba egy részét. Ugyanakkor a hozzáadás gyönyörűnek tűnik gipsz vagy fából készült vízszintes bagettok formájában a falakon.

Gyakori hibák

Az elégtelen tapasztalat vagy a vágy, hogy mindent egyszerre játsszon a stílus és a szépség ellen. Így egyes lakástulajdonosok elfelejtik a színek harmonikus közelségét, a festészet szabályait. Ennek eredményeként a javítás nem kielégítő. A javítás utáni csalódás elkerülése érdekében javasolt a következő hibák elkerülése:

 • Ne használjon fényes festéket egyenetlen felületekre.
 • Ne festse falakat előkezelés, szintezés és alapozó nélkül.
 • Ne használjon több mint 3 kontrasztos színt ugyanabban a térben.
 • Vegye figyelembe a teljesítményt, mielőtt megvásárolná a kedvenc anyagát.

A falakon a falak festése egyszerű, de igényes vállalkozás, amely súlyozott döntéseket és gyakorlati készségeket igényel. Azonban még egy újonc, figyelembe véve az anyag megválasztására és a festészetre vonatkozó tanácsokat is, képes lesz arra, hogy javítsa magát anélkül, hogy építők szolgáltatásait igénybe vette volna.