Legfontosabb > Bútor

Mi a teendő, ha a fürdőben lévő víz rosszul működik

A fürdőben eltömődött csövek lassítják a víz áramlását, és hozzájárulnak a penész és a penész előfordulásához, ami nagyon veszélyes. Mi a teendő, ha a fürdőben lévő víz rosszul működik?

A fürdőszobában való gondos gondoskodás - a tisztaság és a helyiség frissességének garanciája a higiéniai eljárásokhoz. Ha nem tartja be a tisztaságot időben, akkor nemcsak a mosogató és a fürdőcsatorna szennyvízének rossz szaga, hanem különböző fertőzések is felhalmozódhatnak ezen a helyen. Ez több okból is megtörténhet, és ma megismerjük az elzáródás okait, és megpróbáljuk megszabadulni az időben, megakadályozva a veszélyes organizmusok megjelenését és fejlődését.

Mindannyian megismételtünk egy olyan helyzetet, ahol a fürdőben lévő víz rossz. A csatorna közelében hosszú ideig stagnál, szintje lassan csökken, minden alkalommal, amikor a víz áramlása egyre inkább lelassul. Ennek oka a szennyvízcsatornák eltömődése, amelyből azonnal meg kell szabadulnunk Ellenkező esetben az eltömődés nemcsak a fürdőben lévő levegőt méregíti, hanem bűzlést is tölthet be, hanem egészségünket is, a csatornák nagyszámú patogén baktériumának reprodukálása révén.

A cső eltömődésének és szennyvízének okai

Miért rossz a víz a fürdőszobában? Őszintén szólva ez a kérdés inkább retorikai jellegű, hiszen mindenki megérti, hogy a víz nem szökik ki az elzáródások miatt. Igen, először is szomorú lehet, de minden nap hajszálak, szálak, szappanos maradványok, zsírok és egyéb komponensek segítenek összegyűjteni a virágot a szifon falain és a csövekben, amelyek megrémülnek, amikor meglátod.

Csövek mechanikai blokkolása

Homokból és kavicsok a piszkos cipőből, az emberi szőrből és az állati szőrből, a zöldségből és agyagból a zöldségekből, érmékből és papírklipekből mosás, rongyok és szálak után - mindezek a almák, a csövek, a szifon és a csésze, és a tény, hogy a víz nem távozik, teljesen természetesvé válik és megmarad.

Csővezetékek működési elzáródása

Ez az ok önmagáért beszél - helytelenül használjuk a fürdőszobát. Ezt a fentiekben már leírtuk, amikor a szennyvízrendszerünk erősen eltömődött azzal a szemetetől, amely egy speciális hálón maradhat (és gyakran elhanyagoljuk). Ezenkívül figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy több olyan természetes oka van, amely segíti a csövek eldugulását. Ez kövér és folyamatosan hideg víz. Például a forró víz blokkolja a nyárat, vagy egyszerűen nem kapcsolja be, mert nagyon forró. A hideg zuhanyzás megtakarít, lehetőséget ad a tisztításra és frissítésre, de a szappan vagy a gél, amelyet hideg vízben használunk, nem elegendő ahhoz, hogy a zsírt lehessen leengedni a csatornahálózatról. Halmozódik fel, nem oldódik fel, a haj és a szálak burjánzik, és eldugulást képez. Ennek megfelelően az oka a forró víz elmaradása, de természetesen az időszerű megelőző intézkedések hiánya.

Man-made cső blokkok

A víz rosszul hagyja a fürdőszobát, és annak a ténynek köszönhető, hogy a szerencsétlen kézművesek, akik a fürdőszobában javítottak, vagy egyszerűen telepítették a vízvezetéket és megváltoztatták a csöveket, valami rosszat tettek. Például a vízvezeték-szerelés rossz szintjét választották, a lefolyó rossz lejtőjét választották, rossz csöveket választottak, és így tovább.

Helyes cső eltömődés

Már megtanultuk, hogyan oldjuk meg a problémákat a fürdőszobában szakmai tanácsadással, amely részletesen elmondta nekünk, hogyan tisztítják a szennyvízcsöveket és hogyan tiltják megfelelően a csöveket a fürdőszobában és mosogatóban. Ma azonban van egy másik módszerünk, amelyet szeretnénk leírni Önnek - ez egy integrált megközelítés a problémához, amely hosszú távon megoldja ezt a problémát, és esetleg felszámolja ezeket a problémákat a jövőben.

Tehát felhúzzuk az ujjainkat, felemeljük a légzőkészüléket és a védőszemüveget, keményebb kesztyűt választunk, és csatába menünk.

Hisszük, és tucatnyi professzionális vízvezetékszerelő támogatja, hogy az elzáródás hosszú ideig nem lesz képes csak tiszta csőben kialakítani. Ettől kezdve elkezdjük tisztítani a csatornákat és a csöveket úgy, hogy a fürdőben lévő víz gyorsan leálljon, és a szennyvíz nem kellemetlen szagot érez.

A lefolyó és a szifon tisztítása

Meg kell tisztítani a lefolyót és a szifont - a fő helyeket, ahol a szemetet összegyűjtik és nőnek, fokozatosan rothadó iszapokká és penészgé alakulnak. Ehhez eltávolítjuk a szifont, amelyet már ismernünk kell a módszerrel, és csavarjuk ki a csövet, amely a csövét magára tartja. Mindkettőt egy fürdőszobából és egy mosdóból csináljuk. Most alaposan megrázzuk a szifonok teljes tartalmát a WC-ben, és többször mossuk le. Néha leesik a szifonokból, így kívánatos az ilyen tartalmat még többször megmosni.

Alaposan mossa ki a szifonokat, tálakat és belső csöveket, tömítéseket és hálót, mossa meg azokat ecsettel, jó zsírtalanítószerrel, lehetőleg a konyhából való mosással (jól eloszlik a zsírok és eltávolítja a szennyeződéseket). Ugyanezt tesszük a csatorna nyílásainak hálójával, ahol az eltömődéshez (szálak és haj) kötőanyag leggyakrabban késik, és a hullámosodások vezetik a szennyvízrendszerhez.

Mechanikus szennyvíz tisztítás

Továbbá, míg a külső lefolyók műanyag részei szárazak, mechanikus eszközöket használnak a szennyvíz tisztítására, ami komolyan eltömődhet. Ehhez egy fogantyúval ellátott kábelre van szükségünk, amelyről már beszéltünk. Ezzel az egyszerű eszközzel a csatornahálózatba mélyedve próbáljuk lecsapolni a kábel több méterét amennyire csak lehetséges. Ezután megkapjuk a kábelt, és újra megismételjük a folyamatot. Ajánlatos többször megismételni a munkát, hogy teljesen biztosak vagyunk benne a szennyvízcsövek tisztaságában.

Vegyi szennyvíz tisztítása

Most egy kémiai tasakot öntünk a szennyvízrendszerbe, amelynek célja a zsírok feldarabolása, a baktériumok elpusztítása és a lágyító plakett. Számos ilyen alap van, és közülük sokan már ismertek minket. Ez a kémiai anyag a "Mole" szennyvíz tisztítására szolgál, amely a "Tiret" szennyvíz és csövek tisztítására szolgáló vegyi termék, valamint sok más, például "Flup", "Pothan", "Mr. Muskul" és mások.

Ezeket az alapokat ajánlott 15-20 percig elhagyni, néhány 30-40, erős, de "hosszú játék" - több órán keresztül. Javasoljuk, hogy válasszon egyet, és szigorúan járjon el az utasítások szerint, mivel már nem távolítjuk el az eltömődést, hanem egyszerűen végezzen további tisztítást, ami azt jelenti, elég lesz.

Ahogy telepíti a lefolyócsöveket, szifonokat és szerelvényeket a mosogatóra és a fürdőkádra, a szerszám működik. A szükséges idő elteltével kapcsolja be a vizet 10-15 percig, hogy minden kemény vegyi anyagot távol lehessen mosni a fürdőszobából, és győződjön meg róla, hogy a víz tökéletesen megy le a lefolyóban.

Tehát egy hasonló munkában, a legjobb esetben egy órát vesz igénybe, és a "kémiai" zacskó kitöltése a csatornahálózathoz pár percet vesz igénybe, és egy penny. Ezért a fürdőszobában lévő minden szennyvízcsatorna speciális szűrőjének felszerelésénél 3-5 hetente egyszer ajánlunk egyetlen szennyvíztisztító berendezést a szennyvízelvezetés tisztítására, csak a megelőzés érdekében. Hidd el nekem, ha mindig csinálod, és egyszerűen nyomon követed a fürdő tisztaságát, soha nem fogsz eldugulni a szennyvízrendszerben, nem lesz penész és kellemetlen szag a fürdőszobában.

Az ok, amiért a fürdőben lévő víz rossz (videó)

Ismét emlékeztetünk arra, hogy a kesztyűk, a szemüveg és a légzőkészülék (szirom) nem viccek, hanem olyan gyakorlati biztonsági intézkedések, amelyek segítenek abban, hogy ne sérüljenek és ne lélegezzenek be káros füstöt.

Ha a fürdőben lévő víz rosszul működik - itt az ideje tisztítani a csatornát. Egyszer helyesen, egyszer 1-1,5 hónap alatt alkalmazza a legegyszerűbb megelőzést, és örökre lezárja a kérdést.

A fürdőszobában eltömődött tisztítószerek - a leghatékonyabb módszerek

A fürdőszoba az egyik leglátogatottabb hely a házban. A folyamatos mosás arra a tényre vezet, hogy nagy mennyiségű szőr és más szerves hulladék halmozódik fel a lefolyó belsejében. Ennek eredményeként erős eltömődés jön létre, és a víz nem távozik el, és a jövőben kellemetlen szagot okozhat a lefolyóból. Egyszerű eszközökkel tisztíthatja ki a zuhanást a fürdőszobában.

A dugattyú az elzáródások ellen

Otthon, hogy megbirkózzanak az eltömődés eltömődésével a fürdőszobában, segít a dugattyúban. A légi folyosó elkerülése érdekében a felső nyílást a dugóhoz vagy rongyhoz kell lezárni a vízelvezetéshez. A vazelin vagy bármilyen zsíros krém segít megakadályozni, hogy a dugattyú jobban illeszkedjen a WC-tál peremébe. Ezután be kell állítani a dugattyút a lefolyó lyukba, és intenzíven és élesen el kell kezdeni a szennyeződést, hogy megszabaduljon tőlük.

Ha az előző módszer használata nem hozott eredményt, akkor a következők szerint járhat el. Az eltömődések elleni hatékonyabb védelem érdekében a fürdőt pontosan egyharmaddal kell kitölteni vízzel. Használjon dugattyút, szivattyúzza a csővezetékbe, és húzza ki. A mozgásnak ugyanakkor élesnek kell lennie. Folytatni kell ezt az eljárást mindaddig, amíg nem lehet teljesen átszúrni a csővezeték kifolyónyílását a szennyezettségtől.

Mechanikus kábel tisztítás

Mit kell tennie egy olyan helyzetben, amikor a forró víz nem képes megbirkózni a szennyvízcsatorna zárolásával és a dugattyúval? Ebben az esetben a kábel a legbiztosabb lesz. Óvatosan kell eljárni, mert ilyen eszközzel könnyen károsíthatja a műanyag csöveket és szivároghat.

Ahhoz, hogy a kábelt magához tegye, szüksége lesz egy fém hajlékony vezetékre. Ezután a kábel egyik végét meg kell hajlítani, hogy egy kis horog legyen. Kényelmesebb lesz, hogy a kidobó lyukba ragadt szemetet ragasszák és húzzák ki. Ami a második végét illeti, egy darab ruhát kell hozzáfűzni hozzá, és fogantyúval.

Óvatosan csúsztassa be a kábelt a lefolyócsőbe, és próbálja meg áttörni a felgyülemlett szennyeződéseket. A tisztítás érdekében a készüléket az óramutató járásával megegyező irányba forgathatja. Ezután húzza ki a kábelt a maradék szemetet.

Az eltömődés teljesen leöblítéséhez szükséges, hogy a csapadékot forró vízsugárral öblítsük ki a zuhanyzóból vagy a csaptelepből. Ez a módszer az egyik leghatékonyabb ma. Ezt a legtöbb vízvezeték-szerelő használja.

Szóda kisebb elzáródásokhoz

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak egy kis elzáródással a fürdőben a dugattyú nélkül, a szódabikarbóna hozzáadásával hozzájárul a szódához. Ehhez:

 • öntsön 125 mg minden egyes terméket a leeresztő nyílásba;
 • töltse fel a szódát és a sót 3 csésze forró vízzel;
 • ne használja a fürdőszobát 7 órán keresztül;
 • Ezután az ürítőt forró vízzel ki kell öblíteni.

Az egyik legkedveltebb módja annak, hogy megszüntessék a szennyvizet a leeresztőnyílásban rögtönzött eszközökkel, hogy a szódát ecettel használják. Ezek az összetevők reagálnak egymással, és hatékonyan blokkolják a tönköket. Ehhez az eljáráshoz 70% -os ecetsavat (200 ml) és 3 ecetsavat kell alkalmazni. l. szóda.

Óvatosan kell eljárni az ecettel való munkavégzés során, mert nagyon kémiai égési sérülést okoz. A szódát a lefolyóba öntjük és ecetsavval töltöttük. Ezután várjon 40-50 percet, és óvatosan tisztítsa meg a lefolyót forrásban lévő vízzel, amíg a hab és a ecet habja teljesen eltűnik. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a módszer csak a szerves eredetű szemét elpusztítását teszi lehetővé. Ha a fürdőkád eltömődött és szervetlen szennyeződésekkel kell tisztítani, akkor a legjobb, ha kábelt, dugattyút vagy tárolót készít.

Egyéb hatékony módszerek

Ha a fürdő nem túlságosan eltömődött, használhatja a citrom használatát. Ehhez a három közepes citrusgyümölcsű gyümölcslevet a leürítő állományba kell szorítani, és várni kell 40-60 percet. A gyümölcslé több volt, akkor előzetesen tartsa a citromot forró vízben. Ezután nagyon forró vízzel kell kifújnia az állományt. Ez a módszer nemcsak a kádban lévő szemetet, hanem a kellemetlen szagot is kiküszöböli.

Videó - bevált tisztítási módszerek:

A szennyvíz elvezetését a porlasztónyílásban egy porszívóval lehet megszüntetni, amely visszafutási funkcióval rendelkezik. Ennek a módszernek a hatása erős légnyomás alkalmazásán alapul. A szakértők nem javasolják ezt a módszert, mivel a víz bejuthat a porszívóba. Ha mégis úgy dönt, hogy eltávolítja az eltömődést a fürdőben ezzel a módszerrel, törölje le a leeresztő lyuk peremét. Ezután csatlakoztassa a porszívó csövet, amelyet korábban egy kendővel burkolt a lefolyóba, és kapcsolja be a hátrameneti tisztítást.

Mi van, ha a népszerű módszerek nem segítenek?

A hardverraktárakban értékesített vegyi anyagok segítenek gyorsan és hatékonyan megszabadulni az eltömött törmelékektől. Úgy tervezték, hogy megszüntesse a szerves alapú szennyeződést (haj, kedvtelésből tartott szőr, élelmiszerhulladék stb.). Segítségüket akkor használják, amikor lehetetlen megbirkózni egy elfojtott fürdőszobával, népi jogorvoslatokkal.

Mi a legjobb módja a háztartási vegyi anyagok vásárlásának? Annak ellenére, hogy ezeket a gyógyszereket hab, por, gél és granulátum formájában adják el, mindegyiknek majdnem azonos összetétele van.

A szennyezett csövek tisztítása a fürdőszobában KROT tisztítóval - videó:

Az alábbi tippek segítenek tisztítani az erősen szennyezett csövet:

 • nagyon fontos az utasítások elolvasása a kémiai oldószerek eltömődése előtt;
 • A szakértők javasolják az oldószerek kiválasztását az eltömődések eltávolítására a cső jellegénél (pl. Műanyag vagy öntöttvas);
 • mind a por, mind a folyékony készítmények ugyanolyan hatásosak, ezért nem számít, hogy milyen típusú készítményt használnak fel az erős csapadék tisztítására a fürdőszobában;
 • az oldószereket folyadék formájában azonnal elöntik a lefolyóba, és a szemcséket vagy porokat öntik, majd forralt vizet öntünk bele;
 • Miután a gyógyszer eltelt, a lefolyót alaposan ki kell öblíteni meleg vízzel.

Nagyon fontos gumi védőkesztyűt használni az ilyen vegyi anyagokkal való munkavégzés során.

Szennyezést megelőző intézkedések a fürdőben

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a szennyeződést a mosdókagylóban vagy a kád kádban, időt kell fordítani a megelőző eljárásokra. Végrehajtása nem igényel sok időt, és az alkalmazható eszközök minden otthonban megtalálhatók.

Annak érdekében, hogy a vízvezetékek ne legyenek szennyezettek a hulladékkal, és nincs olyan helyzet, amikor a víz rosszul megy végbe, szükségessé válik a leeresztőnyílások speciális hálókkal való védelme. Ez az eszköz segít csökkenteni az élelmiszer-részecskék és egyéb szerves hulladék bejutását a lefolyóba.

 1. A felgyülemlett szemét feloldására legalább havonta egyszer kerüljön sor. Ez olyan helyzetekre is érvényes, ahol az eltömődés nem túl nagy, és a víz szabadon áramlik a csatornarendszerbe. Ez az eljárás megóvja a forgalmi dugókat. A boltban értékesített eszközök (Mole, Tiret Turbo, stb.) Segítségével költheted el.
 2. Az ilyen vegyi anyagok helyettesítésére a szokásos mosópor. Az elzáródások elkerülése érdekében a fürdőkád lefolyónyílásait le kell zárni, és minden 4-5 hónapban le kell mosni. Ezután öntsön egy marék porot, és öntsön forró vizet. 5 perc elteltével a parafát el kell távolítani. Ez a módszer segít megszabadulni a szilva kellemetlen illatától.
 3. Annak érdekében, hogy az elzáródás ne jelenjen meg sokáig, a leeresztő lyukat a vízforraló forró vízzel lehúzhatja. Az ilyen eljárás végrehajtásához 2-3 percen belül kell elvégezni.

Ezenkívül nagyon fontos a csapdába eső haj eltávolítása minden zuhany után.

Víz a fürdőszobában nem hagyja: mi a teendő?

Egy nap, minden embernek problémája van, amikor a fürdőben lévő lefolyó eltömődik. Ne rohanjon, hogy hívja a vízvezeték-szerelőt, próbálja meg tisztítani a lefolyót. Nem olyan nehéz. Miért fordul elő stagnálás, tisztítási módok - dugattyú, kábel használata. Megelőző intézkedés.

Miért fordul elő a stagnálás?

Két ok van arra, hogy a víz rosszul kezdett leengedni: mechanikus és működőképes.

Figyelem! A mechanikai ok az, hogy a cső eltömődését az okozza, hogy idegen tárgyak lépnek be a leeresztő csőbe. Ez lehet homok, haj, kedvtelésből tartott haj, és így tovább.

A működési ok a sürgősségi esetek következménye a kommunikációs rendszerben. A régi felszerelések kopása miatt. Lehet, hogy a leeresztő cső vagy a kicsi átmérő elégtelen. Ez megsértheti a tervezést vagy javítást.

Mik a tisztítási módszerek?

Mechanikusan és kémiailag tisztítható. Használat közben háztartási üledékeket, például szappant és zsírt, hajat és más szennyező anyagokat gyűjtenek össze a mosogatóban. Ezek a lerakódások miatt a víz rosszul kezd.

Ezek a klaszterek megpróbálhatják eltávolítani a speciális eszközöket. Használat: "Mole", "Tiret", "Mr. Muscle". Porkészítmények, koncentrált folyadékok, gélek és még granulátumok formájában készülnek. Válassza ki az alapok kényelmes összetételét.

Kémiai vegyületek alkalmazása:

 1. Először meg kell tanulmányoznia a felhasználási útmutatót, amely a kiválasztott termék csomagolásán található.
 2. Ezután öntsön vagy öntsön a lyukba úgy, hogy a csomagoláson feltüntetett pénz mennyisége csökkenjen.
 3. Jegyezd meg az utasítások szerint eltelt időt és menj az üzleteddel.
 4. A megadott idő elteltével ürítse ki a vizet.
 5. A leürítés hiányos tisztítása esetén az eljárást meg kell ismételni.

A dugattyú használata

Amikor a mechanikai módszer használható dugattyú. Ez egy speciális eszköz az eldugult csövek tisztításához. Hogyan kell helyesen alkalmazni?

 1. Írja be a fürdővizet, hogy teljesen lefedje a vízmegállító szelepet. A víz felgyullad, hogy a szennyeződést a dugattyúval való érintkezés után felemeli.
 2. Vegye ki a dugattyút és tegye le a lefolyóba úgy, hogy bezárja a leeresztő lyukat, és elég feszes legyen a fürdőhöz.
 3. Ne felejtse el bezárni az ablakot a víz túlcsordulásához, amely a fürdő tetején található. Ez az eljárás után megvédi a piszkos folyadék túlfolyását.
 4. Tegyen egy 5-6 csapot élesre és elég erősen a felfelé nyomáshoz. De csak anélkül, hogy kivenné a szelepet a fürdőszobából.
 5. Vegye ki a készüléket, hogy a víz megakadályozza az eltömődést a lefolyóba.

Kábel használat

A vízvezeték kábel használata mechanikus tisztítást jelent. Ez az utolsó lehetőség a lefolyó tisztítására, és a legsúlyosabb és időigényes. Ezt akkor használják, amikor már mindent megpróbálták, de semmi sem segített.

Az otthoni használatra szolgáló kábeleket az alábbi típusok használják:

 • kötél, amelynek átmérője hat milliméter. Horganyzott acélból készült. Nagyon tartós és rugalmas. Könnyedén legyőzte a csatorna ízületét és kanyarulatait. A kábel végén egy ecset látszik, amellyel elvezetik a szemetet a csövekből. Otthoni használatra elegendő megvásárolni öt métert. Ez a kábel is lazább szennyeződést okoz.
 • rugós csavar, amelynek átmérője kilenc milliméter. Megjelenésében ez a design spirálba van tekerve. Üres belül. Ezzel a kialakítással fogantyú van. Ez a kábel nagyon rugalmas. Elég könnyen átmegy a szennyvíz elvezetésében. A végén nincsenek további elemek. A csúcs vagy a kanyarral végződik, ami megkönnyíti a csövek mozgását.
 1. A kábelt behelyezzük a mosdó fürdőszobába.
 2. Lassan és egyenletesen haladjon előre a csöveken keresztül, mintha az óramutató járásával ellentétes irányba fordult volna.
 3. Ha az előleg gyengébb, meg kell növelni a kábel forgását. Ily módon az eltömődés átkerül. Ha nem megy, meg kell próbálnod felszedni a kábel végén lévő feszítőcsövet, és húzza ki.
 4. Ha úgy érzi, hogy a víz elkezdett átadni, akkor még néhány mozdulatot kell tennie előre-hátra.
 5. A lefolyó tisztítása után a kábelt tisztítószerekkel kell öblíteni, szárítani és tisztítani a helyiségben.

megelőzés

A megelőzés a legjobb megoldás az elzáródások kezelésére.

 1. Rendszeres időközönként a szilva kezelést kémiai eszközökkel kell elvégezni. Nem kell megvárnia, hogy a stagnálás bekövetkezzen, és a víz ne menjen a lefolyóba.
 2. Néha dugattyút is használhat. Néhány mozgás nem nehéz.
 3. Néha meg kell szüntetni a szifont, és tisztítani kell a piszkos lerakódásoktól.

Ezeket a módszereket nem lehet nehéz elvégezni néha. De akkor nem veszi át a csövek alapos tisztítását és a lecsapolást. És ha mindezek után megtörténik, akkor megteheti magad.

Mechanikus és kémiai módszerek az eltömődések eltávolítására a fürdőszobában

A tulajdonosok minden lakás előbb-utóbb szembesülnek a probléma eltömődését felemelők. Még a gondos működés sem garantálja a szennyvíz kommunikáció örök működését, mivel a szennyeződés a csövek belső felületén még felhalmozódik.

Az eltömődés kialakulásáról a következők jelennek meg: lassú kiáramlás a vízből, kellemetlen szag megjelenése a lefolyó lyukból.

A stagnálás okai

Amikor a víz megromlik, más eredetű lehet:

 • mechanikus - a csatornába belépő idegen tárgyak következménye - emberi szőr, állati szőr, szövetszál, homok vagy föld;
 • működési - vészhelyzetek a kommunikációs rendszerben, berendezések kopása.

A csatorna csekély dőlése hátránya a javítási fázis alatt megengedett. A szennyvízcsatorna keskeny csöve (kis átmérője) hiba a javítás vagy a tervezés során.

Humming csövek a fürdőszobában - hogyan oldja meg a problémát megtalálható a honlapon található anyagokban.

Ebben a cikkben többet találhat a csatornaelzáródások kiküszöbölésére vonatkozó lehetőségekről.

orvosság

Lehetőség van az eltömődés mechanikai vagy kémiai tisztítására.

Amikor a víz rosszul lecsapódik, a háztartások üledékeinek felhalmozódásának okai: szappan vagy zsír, szemét, egyéb biológiai eredetű hulladék. Rendszerint a talaj felhalmozódását olyan speciális szerekkel lehet eltávolítani, amelyek lúgot vagy savat ("Mole", "Mr. Muscle", "Flup", "Tireth") tartalmaznak. Ezek a keverékek porok, granulák, gélek és folyadékok formájában kaphatók.

A vegyszerek használatának szakaszai

 1. Olvassa el részletesen a csomagon található utasításokat.
 2. A javasolt dózist öntse be / öntsön a lefolyó lyukba.
 3. A szükséges időtartam fenntartása.
 4. Lefolyó víz.
 5. Ha a víz lassan megy, ajánlatos ismételni az eljárást.

Csővezeték tisztítása dugattyúval

Ha a víz még mindig rosszul van lemosva, használjon speciális tisztítószerrel - egy dugattyút (egy gumi félgömb alakú csatorna tisztítására szolgáló eszköz, amely egy fa fogantyúra van szerelve).

 1. Víznek a fürdőszobába a szelep magasságában történő vizet (végül is olyan víz, amely "kinyújtja" a felhalmozódott szennyeződést).
 2. Csatlakoztasson egy dugattyút a mosogatóhoz úgy, hogy a gumi szelep teljesen lefedje a leeresztő nyílást, és jól illeszkedik a fürdő felületéhez.
 3. Óvatosan csukja be a fürdő tetején található túlfolyó lyukat, hogy elkerülje a piszkos víz túlfolyását.
 4. Ahhoz, hogy a dugattyú néhány éles és erőteljes mozgást fel / le, próbálja meg ne szakadjon a gumi szelep a fürdő felületéről.

Vízvezeték: típusok és használati szabályok

A vízvezetékcső vízvezetékkel történő tisztításának módját súlyos eltömődések esetén kell használni, ha nincs értelme tisztítani kémiai eszközökkel.

A nem professzionális munkavégzéshez többféle kábeltípus létezik:

 • kötél - átmérő 6 mm, horganyzott acélból. Megváltozik a tartósság, a rugalmasság, amely lehetővé teszi a kanyarok és a kommunikáció ízületének könnyű leegyszerűsítését. A kábel vége ecsettel van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy a szemét golyókat a csövekből húzza ki. Az otthoni igények optimális hossza - 2,5 - 5 méter. A piszok laza felhalmozódása ellen fordul elő.
 • rugós seb - átmérő 9 mm. A szerkezet formájú, csavarvonalban (üreges belső), és fogantyúval (a hajlított tengely típusától függően). A készüléket rugalmasság jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen legyőzze a csatornák minden fordulóját. Nincsenek speciális fúvókák, a kivitel csúcsra vagy kanyarra ér véget, megkönnyítve a kommunikáción belüli előrehaladást.

A csatorna tisztításának sorozata

 1. A szerkezet vége a leeresztő nyílásba vagy a cső kimeneti nyílásába kerül.
 2. A kábel könnyedén mozgatható (különben lehetséges a műanyag kommunikáció felületének károsodása), és az óramutató járásával megegyező irányba az óramutató járásával megegyező irányba kell fordulnia.
 3. Ha az eszköz nem halad előre, növelni kell a forgatást. Talán a szennyeződés felgyülemlik. Ellenkező esetben meg kell próbálnod kivenni az alomot a csőből, ecsettel feltekerni (a készülék végén).
 4. Az eltömődés leküzdése után (akkor érzitek az ellenállás hiányát, amikor a szerszám mozgásban van), a víz elkezd elhagyni, majd még több mozgást hajt végre az eszköz előre-hátra.
 5. A kábelt eltávolítjuk, vízben mosogatószerrel öblítjük és szépen hajtogatjuk.

Ha egyszer sem lehet tisztítani a lefolyót (a víz nem távozik el), meg kell ismételni a tisztítási lépéseket.

Ajánlások az elzáródások megelőzésére

A kommunikáció lecsapolásának számos módja lehetővé teszi, hogy megbirkózzon az eldugulási csatornák problémájával. Az iszapdugók előfordulásának minimalizálása érdekében tanácsos karbantartási munkákat végezni és speciális szerszámokat használni, hogy megakadályozzák a törmelék belépését a lefolyó lyukakba.

 • a használati utasítás elolvasása után bármilyen speciális vegyi anyag használatát elő kell írni. Ügyeljen arra, hogy válassza ki a kompozíciót
 • bizonyos típusú lefolyócsövekhez (fém vagy műanyag). Nem ajánlatos egyszerre több különböző készítményt alkalmazni;
 • a hulladékkommunikációt rendszeresen meg kell tisztítani dugattyúval, még akkor is, ha nincs eltömődés jele;
 • telepítsen speciális kis hálót a szemétgyűjtéshez a leeresztő nyíláson;
 • A fürdőszoba vegyi összetételének kiválasztásakor előnyben kell részesíteni azokat a termékeket, amelyek feloldhatják a hajat.

Miért kell nagy figyelmet fordítani a megelőzésre a szennyvíz eltömődésének megelőzése érdekében? Ezek a lépések sokáig lehetővé teszik a hirtelen vagy gyakori "stagnáló" víz keletkezésének elkerülését, segítve a csatorna-kommunikáció jó állapotban tartását.

Hogyan lehet kijavítani a fürdőlefolyót?

A házban végzett vízvezeték-javításokat sokan nagyon problémásnak és kellemetlennek tartják. Néha még a vízvezeték-kihívás is problémává válik. De valójában sok hiba állítható be magaddal.

Kábelezés a fürdőszobában.

Vegye figyelembe a fürdőszoba leeresztésének javítását. Kétszeres javítási csatorna:

 1. Víz szivárog a fürdőszobában.
 2. A rossz víz elhagyja a fürdőszobát.

A víz szivárgásának megszüntetése a kibocsátási ponton

Ha fürödni fog, akkor először meg kell találnia az okot.

Ilyen kellemetlenség történhet a szifon nyomáscsökkentése vagy meghibásodása (pl. Repedés) miatt. Ha a szifon, vagy ahogyan az is nevezik, a pántológép rövid ideig működik, és jó állapotban van, akkor a tömlőcserék helyett egyszerűen kiküszöbölheti a vízáramlás problémáját. Szükséges a tömítőanyag alkalmazása is.

Gyakran a szivárgás oka, hogy a lefolyó felső része "meglazult", és a kialakított rés lehetővé teszi a víz áthaladását. Ebben az esetben csak le kell csavarni a szifon felszerelését, és tömítőanyagot kell alkalmazni az alkatrészek ízületeire. Jelenleg szivattyúrendszerekhez tervezett szilikon tömítőanyagok vannak forgalomban. Ajánljuk például a Silicone-915 vagy a KI Meg Silicone E tömítőanyagot, amelyek elég gyorsan száradnak (10-20 perc), és ne veszítsék el tulajdonságukat mind alacsony, mind magas hőmérsékleten, akár 150ºє-ig, és ne érintik a gomba.

A tömítőanyagok alkalmazása során a következő szabályoknak kell megfelelniük. A tömítőanyag felületére szánt felületnek száraznak, tisztanak, mechanikai sérülés nélkül kell lennie. A fémfelületeket zsírtalanítani kell. A tömítõcsonk szélessége 6... 35 mm széles lehet. Lehetőség van egy varrás szintjének meghatározására, hogy a rajzolás után 5 percen belül lecsapolják. Teljes megszilárdulást követően eltávolíthatja a szabálytalanságokat, finoman vághatja fel a felesleget, és megpróbálja károsítani a varratot. Minden munkát gumi kesztyűben kell elvégezni, így megakadályozva, hogy a tömítőanyag ne kerüljön a bőrre.

Ha a lefolyó látható része nem sérült, akkor jól rögzített, de még mindig a fürdő alól folyik, akkor ebben az esetben jobb a pántot újjal cserélni. Új rendszer "leeresztés / túlcsordulás" kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy milyen anyagból készült a fürdő. Egyes szifonok csak vékonyfalú vízvezeték-berendezésekhez készültek.

Új pántok beszerelésekor először össze kell szerelni a kezét, és már végső esetben össze kell szerelni, rögzíteni kell a lefolyóba és a túlfolyó lyukakba.

A fürdőszobából származó víz lassan folyik le

A rossz vízelvezetés fő okai a következők:

 • csatorna eltömődés;
 • a lefolyórendszer túl kicsi lejtése;
 • a leeresztő cső vagy emelő átmérője nem elegendő.

Ha a fürdőszobából származó víz elkezdett rosszabbul elhagyni, mint korábban, akkor valószínűleg eldugul. A lefolyó kismértékű romlása esetén használhatja a jó öreg dugattyút vagy tisztíthatja a rendszert kémiai úton. Ez a legegyszerűbb módja a csatorna zárolásának megszüntetéséhez. De emlékeztetni kell arra, hogy csak kisebb akadályok engedhetik meg maguknak ezeket az eszközöket. Azokban az esetekben, amikor a víz nagyon lassan folyik le, vagy egyáltalán nem ürül, ezek az alapok nem használhatók.

Az eltömődést megszüntetheti a szifon (esőztető) szétszerelésével és mosásával, vagy az egész csatorna tisztításával. Bizonyos esetekben az eltömődés eltávolítása megköveteli a teljes vízelvezető rendszer szétszerelését a fürdőben, tisztítás és öblítés. Ez olyan esetekben fordul elő, amikor például a közelmúltban javításokat végeztek és oldatokat és felfüggesztéseket öntöttek a csatornarendszerbe. Ebben az esetben az elszenesedett részecskék nagyon eltömítik a csöveket, és onnan ki kell üríteni őket.

Gyakori oka annak, hogy a mosdó a fürdőszobában rossz, hogy a lejtő a csatorna csövek túl kicsi. Nézze meg, hogyan működik a lefolyó. Ha a lejtés túl kicsi vagy egyáltalán nem, akkor a víz lassan elhagyja a vizet. Ebben az esetben ne használjon vegyi anyagokat az elzáródások megszüntetésére.

Milyen legyen a leeresztés lejtése a lefolyáshoz? A lejtők pontos értékeit számításokkal határozzák meg, amelyek figyelembe veszik a szennyvíz mennyiségét, a csőátmérőket és néhány egyéb mutatót. A gyakorlati tapasztalatok alapján azonban a következő általános értékeket tarthatja be: ha a csatorna átmérője 100 mm, a minimális lejtésnek 2% -nak kell lennie; csőátmérője 50 mm, a lejtésnek legalább 3% -nak kell lennie. Referenciaként megemlítjük, hogy a 2% -os lejtés a cső 2 cm-es csövön keresztül történő csökkenése.

A vízelvezető rendszer lejtésének növeléséhez egyszerűen leengedheti a kimenetet a központi emelőre vagy magára emeli a fürdőt. Túl sok lejtés nemkívánatos, mivel ez vezethet a nehéz üledékek csöveinek fokozatos eltömődéséhez, és a víz buborékolásának hatását is okozhatja lefolyás közben. A megfelelő építési kódok azt jelzik, hogy a lefolyócsatorna maximális lejtése akár 15% is lehet.

A fürdőben lévő víz rosszul működik: tegyen lépéseket

A fürdőszoba valószínűleg az egyik leggyakrabban látogatott hely a házban. Itt naponta megtisztítjuk reggel és a munkanap végén. Az intenzív működés gyakran elzáródásokat okoz.

Először is, a fürdőben lévő víz rosszul működik. Ha a probléma nem oldódott meg idõben, csõelzáródás léphet fel.

A modern személyiségek fürdőszobája nem luxus, hanem szükségszerűség

A cső eltömődésének okai

A fürdőben a cső eltömődésének fő oka a szennyeződés, a szappanmaradék és a zsír. Halmozódnak a csövekben, lerakódásokat képeznek, ami megakadályozza a csatornarendszer megfelelő működését.

A cső eltömődésének okai:

 • A mechanikai blokkok a szennyvízrendszerbe belépő különböző tárgyak (rongyok, érmék, apró kavicsok, haj, állati csillogás stb.) Következményei.
 • A csövek működési elzáródása a nem megfelelő működés vagy a megelőző intézkedések hiányának következménye (pl. Rendszeres tisztítás speciális eszközökkel).
 • Technogén zavarok következnek be az építési szakaszban a technológia megsértése miatt (a csövek helytelen lejtése, a helyszínen történő helymeghatározás hibái, stb.), Kommunikációs balesetek (töréscsövek, fagyasztás stb.) Vagy a fő szerkezeti elemek kopása.

A víz stagnálása a fürdőben

Ha a víz rosszul kijön a fürdőből, próbálja meg kitalálni az okot.

Felhívjuk figyelmét, hogy csak a mechanikus blokkolást távolíthatja el.

Az elzáródás megszüntetésének módjai

A csatornaelzáródások kiküszöbölésére számos nagyon egyszerű módszer létezik:

 • Vegyi cső tisztítása.
 • Mechanikus cső tisztítás.
 • A csövek hidrodinamikus öblítése.

A szennyvízelvezetés kiküszöbölésére szolgáló módszer kiválasztása attól függ, hogy kialakul-e. Gyakran több módszert kell használni a cső teljes tisztításához.

Kémiai tisztítás

A legtöbb esetben, ha a fürdőszobából származó víz nem megy el, az ok a szappanmaradványok, zsírok, szennyeződések és egyéb biológiai hulladékok felhalmozódása.

Gyakran előfordulhat, hogy ez a fajta eltömődés speciális eszközök segítségével eltávolítható, például alkáli vagy savas ("Mole", "Tireth" és mások). Porok, granulátumok, gél vagy folyadék formájában készülnek. Mindegyik olyan összetevőt tartalmaz, amely eltávolíthatja a biológiai természetű elzáródások okát.

A cső tisztítószer kiválasztásakor gondosan olvassa el a címkét.

Részletes információt tartalmaz arról, hogy milyen típusú csővezetéket kíván használni, milyen blokkolások vannak eltávolítva.

A címkén is részletes útmutatás található az eltömődés megszüntetéséhez.

Vegyszerek az elzáródások megszüntetésére

Természetesen az egyes vegyi anyagok használata egyedülálló.

Az alkalmazás általában több szakaszból áll:

 1. Óvatosan olvassa el a címkén lévő utasításokat.
 2. Töltse fel a szükséges anyagmennyiséget a csőben.
 3. Várakozunk egy ideig, amíg a vegyi anyagok el nem távolítják el az elzáródást.
 4. Kapcsolja be a vizet, és nézze meg, hogy a probléma meg van-e erősítve.
 5. Ha a víz nem távozik, kérheti szakemberek segítségét, vagy tisztítsa meg a csövet más módon.

Az egészségügyi vagy vízvezeték-berendezések károsodásának elkerülése érdekében ne keverjen össze több terméket egyszerre.

Mechanikus tisztítás

Ha az eltömődést nem tisztíthatja kémiai módszerrel, akkor a csövet kézzel kell tisztítani dugattyúval vagy speciális kábellel.

 1. Fedje le a fürdő körül a helyet fóliával, és cserélje ruháját egy különleges darabra - a munka lehet "piszkos".
 2. Töltse fel a fürdőt vízzel úgy, hogy a dugattyú gumiszelepje teljesen el van rejtve.

A gumi szelepet vízzel kell eltakarni.

 1. Fedje le a kád csatorna furatát a dugattyú gumi részével.
 2. Ezután indítsa el a dugattyú fogantyúján lenyomva a csövön keresztül a törmeléket a pihentető vízzel együtt.

Nyomja meg a dugattyú fogantyúját felfelé és lefelé

Ahhoz, hogy tisztítás után teljesen leöblítse a lefolyót, zárja le a leeresztő nyílást, töltse fel a fürdőt forró vízzel, majd öblítse le.

Kábel az elzáródások megszüntetésére

Ha a fürdőszobában lévő víz nem megy el, a kábelcső tisztítása segít:

 1. Távolítsa el a szifont a csőből.
 2. Engedje le a kábelt a csőbe és próbálja meg tolni az eltömődést.

A kábel kényelmes tartásához csavarja a gyűrű egyik végét.

 1. A csőben felhalmozódott törmelék eltávolításához rendszeresen húzza ki a kábelt és tisztítsa meg.
 2. Nyomja meg a kábelt az eltömődés eltávolításához.

Ha az eltömődést eltávolítják, a fürdőből származó vizet fokozatosan le kell üríteni.

Hidrodinamikus tisztítás

A hidrodinamikus eltömődés eltávolítása a csövek vízzel történő tisztítása, amelyet a nagynyomású kommunikációhoz szállítanak. Annak érdekében, hogy az elzáródást ily módon eltávolítsuk, speciális tömlők és kompresszorok szükségesek a vízáramlás nyomásának megteremtéséhez.

Berendezés hidrodinamikus tisztításhoz

 1. Készítse elő a szükséges felszerelést.
 2. Helyezze be a tömlőt a csőbe (a szifon előzetesen eltávolítható).
 3. Kapcsolja be a kompresszort és táplálja a vizet.
 4. Amikor a fürdőből származó víz elkezd elhagyni, kapcsolja ki a kompresszort. Ha a víz nem távozik a fürdőszobában, ismételje meg a fürdőtisztítási eljárást.

A hidrodinamikus tisztítás a leggyorsabb és legbiztonságosabb módszer a csatornarendszer eltömődésének kiküszöbölésére.

Az eltömődés megszüntetésének legjobb módja azonban a megjelenése megakadályozása.

A fürdőszobában nincs víz elvezetése, mit kell tennie

Fürdőszoba - ez az egyik legfontosabb és leggyakrabban látogatott hely. A fürdőszobában naponta legalább kétszer megtisztítjuk magunkat - reggel és este. Néha a fürdő túl intenzív használata miatt vannak elzáródások. Kezdetben a víz rosszul kezd. Ha a probléma nincs időben kiküszöbölve, a csövek teljesen le lehetnek zárva. Tehát, ha a fürdőben lévő víz nem megy el - mi a teendő?

Miért szennyezett a szennyvíz?

A szennyvíz átjárhatóságának legfőbb oka a szappanmaradvány, a zsír és a szennyeződés. Nalivaya a cső belsejéből, ők károsítják a vízelvezető és a szennyvíz átjárhatóságát általában. A szennyvízcsatornák okai a következő kategóriákra oszthatók:

 • Mechanikai. A különböző tárgyak - rongyok, apró kövek, kedvtelésből tartott haj, haj stb.
 • Teljesítmény. A csatornarendszer helytelen használata, a megelőző intézkedések hiánya vagy nem időszerű végrehajtása miatt merül fel.
 • Ember alkotta. Az építés során elkövetett jogsértések miatt - a helyszín rossz választása a kommunikáció építéséhez, a csővezeték lejtésének megválasztása során elkövetett hibák miatt. Az ember által gyártott kategóriába tartozik a vészhelyzetek miatt bekövetkező zavarok - a csövek fagyasztása, törés, valamint a szerkezeti elemek romlása.

Ha a víz rosszul jár a fürdőből, próbálja meg kitalálni az okot.

Fontos! A mechanikus szennyeződéseket csak akkor lehet eltávolítani.

Hogyan lehet megszüntetni az eldugulást?

Az elakadások megszüntetésére az alábbi módok állnak rendelkezésre, ha a fürdőben lévő víz nem szűnik meg:

 • Kémiai.
 • Mechanikai.
 • Hidrodinamikai.

Az egyik vagy másik módszer kiválasztása a szennyvíz megsértésének okaitól függ. Néha, a forgalmi dugó teljes kiküszöböléséhez egyszerre többféle módszert kell használni.

Kémiai tisztítás

Különleges, maró lúgokkal vagy savakat tartalmazó termékek ("Tiret", "Mole").

Fontos! A kémiai anyag alkalmazása előtt gondosan olvassa el a címkét az utasítással. Meg fogja találni, hogy mely csővezeték anyagokat használják ezt az anyagot, milyen eltömődést okoz. A címke tartalmaz információkat az eszköz használatáról.

Az elzáródás kémiai eszközökkel való eltávolítására szolgáló algoritmus a következő:

 1. Olvassa el a címkén feltüntetett utasításokat.
 2. Öntsük a csőbe a megfelelő mennyiségű pénzt.
 3. Várjon egy kis időt (az útmutatóban feltüntetett), hogy a vegyi anyagok megzavarják az eltömődést.
 4. Kapcsolja be a vizet, és nézze meg, hogyan hagyja el a fürdőt. Ha a víz még mindig nem távozik a fürdőszobában, annak ellenére, hogy nincs látható elzáródás, próbálkozzon más tisztítási módszerrel.

Fontos! Annak érdekében, hogy ne károsítsa a vízvezeték-felszerelést és a saját egészségét, mindenképpen ne keverjen össze különböző vegyszereket.

Az elzáródások mechanikai eltávolítása

Ha nem tudja kiküszöbölni a dugót kémiai eszközökkel, és a fürdőben lévő víz még mindig rosszul lecsapolt, próbálja meg a rendszert egy dugattyúval vagy speciális vízvezetékkel tisztítani.

Csővezeték tisztítása dugattyúval

A dugattyú segít a vízfolyás helyreállításában, ha a probléma nem túl nagy, és az elzáródás nem globális:

 1. Helyezze a régi ruhákat. A munka elég piszkos.
 2. Adjunk vizet a fürdőbe úgy, hogy a dugattyúból származó gumi szelep teljesen víz alatt legyen.
 3. Nedves ruhával zárja le a túlfolyó lyukat. Szükséges, hogy a víz, amely megnyomja a dugattyút, nem esett át a túlfolyó lyukon, és rohant a csatorna.
 4. Fedje le a fürdőkupakot a dugattyú gumi részével.
 5. Kattintson a készülék fogantyúján, hogy a felhalmozott törmeléket vízzel együtt a csatornába tegye.
 6. Nyomja meg többször a dugattyú fogantyúját, amíg az elzáródás teljesen megszűnik.

Fontos! A lefolyó öblítéséhez, a tisztítás végén zárja le a leeresztő lyukat, töltse fel a fürdőt forró vízzel, majd ürítse le.

Az elzáródások kiküszöbölése kábellel

Ha a fürdőszobában lévő víz rosszul kifolyik, speciális vezetéket használhat a vízvezetékhez. A kábellel való munkavégzés folyamata a következő:

 1. Válasszák le a szifont a csőből.
 2. Engedje le a kábelt a csőbe, és fordítsa el, hogy megpróbálja megnyomni a kialakított dugót. Ahhoz, hogy jobb kábellel feküdjön a kezében, tekerje a gyűrű végét.
 3. Ha a kábel el van temetve egy akadályban, és nem megy tovább, akkor nyomja meg újra és fordítsa meg. Lehetséges, hogy megbotlik a parafából.
 4. Időnként húzza ki a vezetéket a csőből és tisztítsa meg a szemetet.
 5. Folytassa a kábelt, amíg az elzáródás teljesen megszűnt.

Fontos! A nyári házban egy otthoni szennyvízcsatorna vagy "szövés" esetén a 7-8 mm átmérőjű kábel alkalmas. Az ilyen kábeleket a háztartási áruházakban értékesítik.

Hidrodinamikus tisztítás

Ez az eltömődés megszüntetése a víz segítségével, amelyet a csőbe nyomás alatt vezetnek be.

Fontos! A hidrodinamikus tisztításhoz kompresszoros készülékre van szükség speciális tömlőkhöz. Ezért valószínűleg ilyen probléma-kiegyenlítési módszernek hívnia kell szakembert.

A hidrodinamikai berendezésekkel végzett munka, ha a fürdőben lévő víz nem szűnik meg:

 1. Készítse elő a teljes berendezést.
 2. Távolítsa el a szifont a leeresztő csőből, helyezze be a csövet a csőbe.
 3. Kapcsolja be a kompresszort, nyomja be a nyomást vízzel.
 4. Ha a víz szabadon kijön a fürdőből, kapcsolja ki a kompresszort. Ha a blokkolás továbbra is fennáll, próbálkozzon újra.

Fontos! A hidrodinamikát a leghatékonyabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb szennyvízelvezetési módszernek tekintik.

A fürdőben lévő víz rossz, nincs eltömődés - növeljük a lefolyó rendszer lejtését

Abban az esetben, ha a víz rosszul hagyja a fürdőt a lefolyórendszer elégtelen lejtése miatt, a vegyszerek használata haszontalan. A probléma megoldása ebben az esetben a lefolyó lejtésének növelése lesz. Ennek két módja van:

 1. Emelje fel a fürdőt.
 2. Csökkentse a csatorna felszálló csengését.

Fontos! Ha a dőlésszög ellenkezőleg túl nagy, az összefolyó víz jellegzetes buborékoló hangot ad. Ezért kívánatos az optimális maximális lejtés megfigyelése - 15%.

Videó felvétel

Amint látja, sokféle módon lehet tisztítani a csatornarendszereket. De a legjobb módja az elakadások megszüntetésének, hogy megakadályozza őket. Ne feledje!

Miért nem mozdul el a fürdőben lévő víz: 3 tényező

Ha a víz nem ürül ki jól, akkor be kell lépnie.

Valószínűleg sokan kíváncsiak voltak mit tenni - ha a fürdőben lévő víz nem megy el? A helyzet természetesen hazai, de meglehetősen gyakori, és minden lakásban és házban előfordulhat. Ennek a problémának három fő oka van, amelyek megoldhatók önmagukban anélkül, hogy a varázslót a házra hívnák.

Most meg fogjuk érteni ezeket az okokat és megtudjuk, hogyan kell megbirkózni velük.

Fürdőszobai hibák

1. faktor - piszkos szifon

Először is meg kell ismernünk a szifonokat:

 • A fürdőszobai szerelvények kétféle típusúak lehetnek: palack és V alakú szifonok (az egyikük a felső képen látható);
 • valójában a szifon olyan vízzárást hoz létre, amely leválasztja a szagot a csatornacsövön;
 • emellett a szifonnak van egy alsó szelepe - ez egyfajta dugó vagy fürdõdugasz, amely lehetõvé teszi a víz visszatartását;
 • vannak szifonok túlfolyással, és a legtöbb esetben az utasítás azt ajánlja, hogy használja őket, de ez az, ha van egy túlfolyó (lyuk) a fürdőszobában;
 • de bármilyen szifon van, az oka az elzáródásnak mindig a vízkapu területén van - a szemét szennyezett a piszkos vízből;
 • ugyanaz az ok arra a kérdésre ad választ, hogy hogyan lehet megszabadulni a szagtól, amely kiemelkedik a piszoktól és a stagnáló mosószerektől;
 • A probléma megoldása meglehetősen egyszerű - le kell csavarni a szifont, szét kell szerelni és mosószerrel mossuk folyó vízben;
 • de ha van víz a tartályban, akkor egy fürdõszelep jól szolgál majd - a kipufogót leállíthatja, és csak a szifon alsó részét távolíthatja el.

Néha hallja a kérdést, hogy miért fordul elő fekete az acél vagy az öntöttvas fürdőben, míg az akrilszerűek rendben vannak. Ez a víz kölcsönhatása a festékkel, és semmi sem tehet itt. Bár alaposan mossa le, a folyamat sokkal lassabb lesz.

2. faktor - blokkolt cső a felemelőhöz

Az egészségügyi berendezések leggyakoribb helye

A fenti ábra a vízvezeték szerelvények leggyakoribb helyét mutatja. Értsük meg, mit tegyünk - ha a víz egy csomóponttal rosszul megy.

Ha nincs víz a mosogatóban és a fürdőszobában, és minden rendben van a mosogatóval, akkor azt jelenti, hogy az eltömődés valószínűleg a zöld területen, a mosogató előtt áll. Tehát kirekesztés mellett meg tudja határozni az eltömött területet a tisztításhoz.

Ha eldönti, hogy hol keletkezett az eltömődés, akkor nem szükséges az egész lefolyórendszer, csak egy szakasz, és valószínűleg nincs felülvizsgálat. Ennek következtében csak a vízvezeték kábelét lehet a csőbe vezetni az eltávolított szifonon keresztül (semmiképpen sem ezt a lefolyóban).

A fürdőszobában túl alacsony, és nem is könnyű eljutni hozzá. Ezért ilyen esetben sokkal kényelmesebb lesz, ha eltávolítja a szifont a mosogató alatti bejárattól, és behelyezi a kábelt a mosdóban lévő fürdőszobába.

A tisztításhoz használt vízvezeték kábel különböző hosszúságú lehet, és akár kapronból, akár acélból készül (az ár közel azonos). Egy átlagos fürdőre öt vagy akár három méterre van szükség.

A magánszektorban ez kicsi lehet - a fürdőszobák közötti távolság túl nagy, és 10 méterre van szüksége. De ez nem mindig így van - ha van felülvizsgálat, akkor a távolságok jelentősen csökkentek.

Ne használjon fémkábelt csupasz véggel - még fémcsöveket is karcoljon, nem is említve a műanyagokat. És ezek ugyanazok a karcolások, mint csapdák a szilárd anyagok számára, vagyis visszatartják őket, ami blokkolást eredményez.

3. faktor - a blokkolás nem a lakásban van

Szennyvízcsatorna a WC-ben

És most megpróbáljuk kitalálni, hogy miért nem távozik a víz a szaniterekből. Ne feledje, hogy a legfrissebb a WC. Először is meg kell találnod, hogy a dolgok hogyan mennek a szomszédokkal.

Ha minden rendben van, akkor azt jelenti, hogy van egy felszálló, amelyre a projektnek felül kell vizsgálnia. De lehet, hogy nincs. Ebben az esetben a ventilátor tetején áthaladhat a csövön - távolítsa el a lefolyót a WC-ből, és ingyenes hozzáférést biztosít a felszállóhoz - rendszerint elegendő kábel öt vagy akár három méterig.

A fotószivárgó rendszerben, az alagsorban

De mit kell tennünk abban az esetben, ha árvíz van a lakásban, és az első emeleten vagy ugyanazon a helyzeten élsz a szomszédokkal az alján, egészen az első emeletig? Ebben az esetben az ügyet az alagsorban kell keresni.

Az elzáródás az egyik fordulóban van. Itt kissé könnyebb lesz, mivel a projekt szerint mindegyik fordulót ellenőrizni kell. A kizárás elve alapján járjon el, és az alag túlsó végétől kell kiindulni - távolítsa el a kupakot a felülvizsgálatból, és ha nincs víz, csukja be és menjen a következő fedélre.

Tegyük fel, hogy megnyitotta az utolsó változatot, de semmi sem jött ki a csőből, de amikor megnyitotta az utolsóat, innen jött a víz. Következésképpen az elzáródás az utolsó és az utolsó előtti felülvizsgálat között lesz, és valószínűleg térd.

Ilyen problémák merülnek fel a bérlők gondatlansága miatt - csak valaki mosogatás után öntözi a vizet a WC-ben, de még mindig van valami póló, amely az állványon halad, és bármelyik kanyarban elakad.

következtetés

Ha otthoni vízvezetékkel rendelkezik, akkor mindig eltávolíthatja a blokkolást saját kezével anélkül, hogy vízvezeték-szerelőt kellene hívnia. De ami a legjobb, ha időről időre különböző tisztítószerekkel profilaxist végzünk - ebben az esetben az elzáródás valószínűsége minimálisra csökken.

És ha bármilyen kérdése van - nézze meg a videót ebben a cikkben, és beszéljen a megjegyzésekben.

Rossz víz csatorna a fürdőszobában.

Helló urak. Miután a közelmúltban javításra került, hiányzott a fürdőszobában - lassú vízelvezetés. Sertés vasaló Roca 170 * 80, nem emlékszem, hogy melyik elvezető rendszer, de megvásárolta Leroy-ban és a legdrágább volt. A nyomószerkezetet dugóként használják.
Elvileg elvezetik a vizet, de annál kevesebb a víz a fürdőszobában, annál hosszabb ideig tart a vízelvezetés. Az ürítési sebesség nem lépést tart az átlagos víznyomással. Azt is észrevettem, hogy mindig van víz a parafa mögött, látni akartam, mi a baj, de nem gondoltam, hogyan kell szétszerelni ezt a nyomócsövet. Kérem, javasoljon, mi a helyzet, csatolom a fotót.

Amíg nem tisztítod ezt a magasságkülönbséget, nincs mit beszélni.
Vagy hozzászokjon hozzá. vagy emelje fel a lábát.

Tonus írta:
Elvileg elvezetik a vizet, de annál kevesebb a víz a fürdőszobában, annál hosszabb ideig tart a vízelvezetés.

Értékelje az "A" és "B" magasságokat.
Ha a "B" nagyobb, mint az "A", akkor mit szeretne? A víz nem áramlik.

Tonus szerint a képen látható, hogy a kád kicsi, a csavarok a lábakon rendszeresek, ha hosszú ideig változtatod, 60 cm-es magasságig emeljük fel, a kád felett pedig a csatorna jó lesz.

Milyen mega csinált ilyen magas falcsapást?

Tonus, a lefolyó irányát a cső irányába kell tenni - egyenes vonalban.

Köszönöm a válaszokat, azt is kitaláltam, mi volt az ok. Attól tartok, hogy fel kell állnom, mert a fürdőt már csempével átfedik, és az ízületek tömítettek. Mondja meg, hogyan kell eltávolítani a nyomódugót? És akkor az elme blokkolása esetén nem fogom felvenni, hogyan kell eltávolítani.

Úgy tűnik, ezek a dugók egy ujjal húzódnak ki. De a lábak csavarok formájában, csakúgy, mint állva a csempe, ne szakítsa meg? Különösen azért, mert merőlegesek, szögletesek.

Ami mindig megállt egy ilyen látszólag szép képernyőtől a fürdőszobában, az volt a lehetetlenség, hogy a javításhoz hozzáférjen a rögzítőhöz (a műanyag képernyőket elvben nem veszik figyelembe). Érdekes megnézni a fürdőkád hátsó részén található csavarok hosszát, talán ott, amennyire csak lehetséges, ki vannak csavarva. Itt úgy tűnik, hogy megegyezik a helyzetet illetően, vagy a fürdőszobában enyhe zűrzavarba megy.
Egyszerűen festettem a fürdő külső oldalát fehér zománccal, és elhagytam. Talán nem annyira kedves, de van egy medence a többi részével, ahol bármi problémát okozhat, és a szifont meg lehet tisztítani.

Tonus írta:
Mondja meg, hogyan kell eltávolítani a nyomódugót?

Úgy tűnik, hogy az óramutató járásával ellentétes irányban kicsavarodik.
Ui A szifon maga nem jég, gyakran eldugul. IMHO

Jobb negyvenszer egy időben, mint negyven alkalommal. )))

A meghívott vízvezeték-szerelő volt. Annyira magas a padlóról, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik. A szivattyúzás elvégezte a vízvezetékezést, és a fürdő telepítése volt a helyiségjavítás fő mestere. Az egyik nem figyelt, a másik pedig nem vette észre, hogy jobb a fürdő felemelése. A kommunikáció teljes hozzáférése azért van, mert a jobb alsó lap nem ragasztó nélkül, a varratok pedig szilikonok, csak a mosdóhoz kell mozgatni a szekrényt. A mérések szerint a teljesen töltött kád 6 perc és 15 másodperc alatt olvad össze.
Kíváncsi vagyok, tudok-e nyerni valamit, ha valamit felemelek a lefolyó alá, és pár cm-re emelem a lefolyó szintjét a hullámoktól?

Tonus írta:
Kíváncsi vagyok, tudok-e nyerni valamit, ha valamit felemelek a lefolyó alá, és pár cm-re emelem a lefolyó szintjét a hullámoktól?

Tonus írta:
Tehát a padlóról magasra, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik

Mi marad a fejlesztő, általában újra.
És segíthet a szifon felszerelésével, minimális redőnnyel.

És a sifonok hullámosításának kötelező eltávolítása a sarkokat és a csövet.

Tonus írta:
Hogyan távolítják el a nyomódugaszt?

lecsavarta a szálat.

EV.SA írta:
A szifon minimális redővel történő felszerelése valószínűleg segít.

Javadxan, a vízzárás megfékezésére vagy szárítására, amit mérgező bűz okoz.
Jobb, ha a víz lassan összeolvad.
Vagy megpróbálhatod felhagyni a túlcsordulással.

Mazayac írta:
Javadxan, a vízzárás megfékezésére vagy szárítására, amit mérgező bűz okoz.

Milyen ez? Ott és így kiderül a redőny túlzott.

EV.SA, idióta vagyok, nem vettem észre ezt a nyilvánvaló szekvenciát (a csatorna túlzott beáramlása a vízcsapot helyettesíti a szifonban)

Tonus írta:
a teljesen töltött fürdő 6 perc 15 másodperc alatt olvad össze.

a csőben lévő áramlás kicsi, elkezd túlcsordulni, és egyenesen a lyukból fog nőni. itt pedig távolítsd el az összes csempe, és csináld újra szépen a gyermeket)))
a konyhámban fekete smink nőtt fel az olasz sima csöveken (egy mosdó két rekeszzel, lyukakkal), a mosogatóhoz nőtt, a lezárás elhaladt, a bűz elment
kiderült (a korábbi tulajdonos a lakás valószínűleg Krivoruk vagy egy varangy a tárca élt) - a kannabisz a konyhából ment lejtő nélkül

Uraim, ez persze kissé buta, de tudományos szempontból megmagyarázza, miért csinálják ezt? Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Tonus írta:
Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Nem mindenki szereti a szennyvíz szagát.

Tonus, a túlcsordulás egy lyuk a fürdő tetején, amelyet a felesleges víz kiszivattyúzására terveztek, ha a tulajdonos bekapcsolta a csapot és elfelejtette. És amit mondasz, vízzáró. Úgy tervezték, hogy megakadályozza a levegő kifolyását a csatornából. Ha kísérletet szeretne végezni - vigyél egy rongyot és egy vízcsapot a WC-ben, gyorsan meg fogja érteni a célját.

Tonus írta:
Uraim, ez persze kissé buta, de tudományos szempontból megmagyarázza, miért csinálják ezt?

Bármilyen víz is áthalad

Tonus írta:
Miért nem tud közvetlenül bekötni a lefolyót a csatornába?

Lehetséges, csak akkor, ha helyesen újra felveszi.

MDN írta:
Ami mindig megállt egy ilyen látszólag szép képernyőtől a fürdőszobában, az volt a lehetetlen, hogy javítás esetén hozzáférjen a lámpatesthez.

Mi akadályozza meg a képernyő eltávolíthatóságát, vagy még jobb összecsukását?

Tonus írta:
A meghívott vízvezeték-szerelő volt. Annyira magas a padlóról, a szennyvízcsatorna kiderült, hogy a fejlesztőből származik. A szivattyúzás elvégezte a vízvezetékezést, és a fürdő telepítése volt a helyiségjavítás fő mestere. Az egyik nem figyelt, a másik pedig nem vette észre, hogy jobb a fürdő felemelése.

Itt az ilyen mesterek, hogy vezessenek ismert rongyokat.

A témában: opcióként kissé lecsökkentse a csövet a falban (valószínűleg vakolat, csavarhúzóval), feltéve, hogy a felszálló legkisebb lejtése megmarad.

Ha nem sikerül, akkor váltson át egy másik szifonra - ez egyértelműen alulértékelt.