Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a fehér rovaroktól a fürdőszobában?


Még a legtisztább és jól ápolt lakás sem garantálja, hogy a fehér rovarok nem telepednek bele - a fürdőszobába, a WC-ben, a konyhában -, amely után minden embernek természetes vágya van megszabadulni tőlük. A kis teremtmények nagyszerűen érzik magukat, ahol szabad hozzáférés áll a vízhez és az élelmiszerekhez.

Rovarfajok

A leggyakoribb típusok általában a legtöbb ember számára ismertek.

 • Az ezüstös kicsi rovarok, a törzs (egy centiméter hosszúságig) hosszúkás, világosszürke vagy fehér, szinte átlátszó, három szál a végén. Tevékenységüket éjszaka mutatják, nagyon gyorsan mozognak, szerves anyagokat - táplálékot, penészt, nedves papírt, mesterséges rostot és halott társaikat táplálnak. Lassan szaporodnak, így könnyű harcolni velük - elegendő a szobát egy kiváló minőségű háztartási aeroszollal kezelni.
 • A hiányok szürke, barna vagy fehér teste szegmensekké oszlik - mindegyiken egy pár mancsával. Egyáltalán nem tudnak víz nélkül, mert rákfélékhez tartoznak, csak a kopoltyúk segítségével lélegzik. Növényi maradványokat táplálnak, nagyon gyorsan fajtanak - minden nőstény száz tojást (az átlagos kuplung 70 tojás) helyez el, és 25 nap elteltével az egyén úgy tűnik, hogy szinte nem rosszabb a felnőtteknél, de csak néhány tizedes után válik teljes körűvé.
 • A szokásos szúnyogok élnek, fajták, és szeretnek pihenni délután egy magas páratartalmú szobában. Csak egy ilyen hely egy fürdőszoba.
 • A szomszédos apartmanokból vagy pincékből szellőző csatornákon behatolnak a csótányok, a szúnyogok, a pókok, a hangyák, a centipedesek.

A fürdő mikroklímája hozzájárul a különböző rovarok, leggyakrabban a rovarok károsításában (nem betegségek hordozói) vagy veszélyesebb fákkal szemben, amelyek lábai irritációt okozhatnak.

A legmegfelelőbb élőhelyek:

 1. víz és csatorna, amely felhalmozza a kondenzátumot a felületen;
 2. a fürdőszoba nehezen elérhető területei - rejtett kommunikáció, sarkok;
 3. nedves higiéniai termékek, mindig rossz minőségű padlószőnyegek;
 4. Azok a helyek, ahol a port ritkán távolítják el: polcok, szekrények, fürdőszoba padlók.

A paraziták megjelenésének fő okai a fürdőszobában nem megfelelő egészségügyi feltételek, a lakóház elhelyezkedése a fő élőhely közelében - a park vagy víztározó, valamint a szomszédok rovarirtása (a túlélő egyének vándorolnak, új menedéket keresnek).

A küzdelem hatékony módszerei

A rovarok általában az éjszakai életmódban élnek, a csempék, az egészségügyi ízületek, a mosógép mögött, sőt a mosodai kosárban is. Kellemetlen megjelenés - hosszúkás test, sok láb, antennák. A kis lények megbízhatóan védettek a sűrű szarv növekedéstől - mérlegek vagy miniatűr páncélok kiszáradásától, ezért néha száraz helyen találhatók. Nehéz meghatározni a lakosság helyét, mivel csak éjszaka jelentkeznek, amikor bekapcsolják a fényt, pánikszerűen szóródnak minden irányban.

Annak érdekében, hogy örökké megszabaduljon a rovaroktól, számos intézkedést meg kell tennie.

 • Kiváló minőségű szellőzés kialakítása.
 • Rendszeres szellőztetés a fürdőszobában.
 • Óvatosan távolítsa el a port a leginkább kényelmetlen területeken is.
 • Nedves sarkok szárítása elektromos készülékekkel.
 • A helyiség időszakos egészségügyi kezelése klór tartalmú anyaggal.
 • Az összes rendelkezésre álló termék tárolása zárt tartályban.

Ha a rovarok felborulnak, először meg kell próbálnod megszabadulni tőlük biztonságos termékek és népi gyógymódok segítségével, de tömegeloszlással agresszív anyagokkal kell kezelned a területet.

Az első személy megjelenésének időben történő megválaszolása lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan lokalizálja a további terjesztést. Ez könnyű a modern rovarirtókkal.

Miután elvégezte ezeket az eljárásokat, a rovarok olyan környezetben lesznek, amely nem alkalmas a megélhetésükre. A betakarítás során ajánlott olyan termékek használata, amelyek nem károsan hatnak a személyre - szóda hamutartalmú vagy szódabikarbóna, szappan, citrom. A profilaxis esetében a bórsav és a kréta keverékét 1: 4 arányban öntik a bútorokba. A hatás fokozása érdekében el kell bomlasztania azokat a gyógynövények fürtöket, amelyek kellemetlen szagokat rágalmaznak a kellemetlen vendégektől. A tyúk, a rozmaring, a levendula vagy a palacsintázatlan fokhagymás palacsintázó megteszi.

Miért jelennek meg?

Minden rovar a fürdőszobában egy igazi probléma, amelyet azonnal ki kell küszöbölni. Azonban néhány közülük olyan jelző, amely hibákat jelez a csatornarendszerben, például egy szivárgó csőben. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobában jó minőségű szellőzést biztosítsunk a megfelelő egészségügyi feltételek mellett a szaniter berendezések és felszerelések folyamatos karbantartása érdekében.

A modern aeroszolos gyógyszerek univerzálisak, segítenek megszabadulni mindenféle parazitától, és megelőzésre is felhasználhatók. "Tetrix", "Mole", "Geth" - népszerű kábítószerek, elég drága, de lehetővé teszik, hogy garantált eredményt kapjon. Ha a rovaroktól való független megpróbáltatásokat nem sikerült koronázni, akkor mindig szakemberekhez fordulhat - azok, akik könnyedén megbirkózhatnak feladataikkal, és ajánlásokat hagynak a fürdő további használatára, ami megakadályozza a rovarok újbóli megjelenését.

A rovarok húsz foknál nem alacsonyabb hőmérsékleten szaporodnak, ezért a hidegszezon alatt a fürdőszoba rendszeres szellőztetése nemcsak a felnőtteket, hanem a jövőbeli utódokat is megkönnyíti. Azonban a leghatékonyabb ellenőrzési módszer a különböző vegyi anyagok használata, amelyek ma szabadon megvásárolhatók a kiskereskedelmi üzletekben. Alkalmazása reményt ad majd, hogy a rovarok soha többé nem fognak megjelenni a házban, megtörve egy ember szokásos életmódját.

A paraziták élnek a testedben?

A testben lévő paraziták megjelenésének jelei lehetnek:

 • gyengített immunitás
 • gyakori fáradtság
 • álmosság
 • érdeklődés hiánya az életben - depresszió,
 • fejfájás, valamint különböző fájdalmak és görcsök a belső szervekben

Ha gyakori betegségeket érez, akkor csak a test parazitaellenes tisztítását kell elvégeznie. Hogyan kell ezt olvasni

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Kellemetlen rovarok a fürdőszobában és hogyan kell kezelni őket

A rovarok a fürdőszobában meglehetősen gyakoriak, de csak bizonyos fajok képesek élni bizonyos körülmények között. Ha hirtelen bekapcsolja a fényt, láthatja a menekülési kártevőket Nem mindegyik nagyon veszélyes. A paraziták általában nem élnek a fürdőszobában, itt semmi közük sincs, mivel az élelmiszerforrás (személy) a legtöbb időt a helyiségen kívül töltik. A WC-ben lévő rovarok nem feltűnő életmódot eredményeznek, és más helyiségekben is megjelenhetnek. Egy jól megvilágított területen kényelmetlenül érzik magukat.

A rovarok a fürdőszobában

A magánszemélyek feltérképezéséhez hozzájáruló fő tényező a páratartalom. A fürdőszobában a legtöbb idő sötét, ha nincs ablak. Sok sarkon lehet elrejteni, mert a szoba általában kicsi. Különféle vízvezeték szerelvényekkel, bútorokkal (szekrények, polcok stb.) Kell rendelkeznie. Ez azt jelenti, hogy a rovarok a WC-ben és a fürdőszobában mindig megtalálják, hol rejtenek el.

A kis kúszó és repülő kártevők olyan helyeket választanak, ahol a páratartalom a legmagasabb:

 • azon szennyvízcsatornák területei, amelyeken kondenzátum keletkezik;
 • távoli helyeken, ahol a tisztítás ritkán történik, vagy egyáltalán nem történik meg (a fürdőszoba alatti tér, a fülkében a kommunikáció);
 • síklemezek magasságban: mezzaninok, felső polcok, ahol nedvesség felhalmozódik, por, így rovarok felhalmozódhatnak;
 • nedves ruhák, mopszek, hosszúszárú anyagból készült szőnyegek.
A legfontosabb tényező, amely hozzájárul a kúszó egyének megjelenéséhez, a nedvesség.

A nedves rongyok és a szőnyeg rovarok élnek a fürdőszobában gyakran elrejteni. Ha hirtelen bekapcsolja a fényt, akkor sietni fognak menedékhelyükbe. A javítás folyamán furcsa rovarok találhatók, amelyeket a tulajdonos még soha nem látott. Mindegyikük régóta ismeretes és tanulmányozott, csak néhány nagyon jól rejtett. Ezenkívül a fejlődés korai szakaszában nem mindig lehet megkülönböztetni egy fiatal rovarot egy felnőtt testvértől.

A házban élő rovarok (videó)

Faj áttekintése

A rovarok a fürdőszobában különbözőek lehetnek. A fő fajok, amelyek ebben a szobában találhatók:

 1. Ezüstmoly. Ez a rovar a fürdőszobában nem szabad megijedni, mert nem okozhat kárt egy személynek. A fürdőszobában lévő ezüsthal csak elrejti, él. Ettől a szobától elfogy. A rovarok tápláléka keményítő, cukor, tapéta ragasztó, fotópapír, liszt, keményített szövet és könyvkötés. A fejlődés kezdeti szakaszában az egyének világosbarna vagy szürke, hosszúkás testformával jellemezve. Egyrészt 3 rövid bajusz látható. Vannak rovarok és fehér. Az ilyen változások az ezüstszínű halakkal a molting folyamat vége után következnek be.
 2. Molylepkék. Kis testméret jellemzi, szárnyszegély 2 mm. Szín barnaszürke. A test, a fej, a szárnyak és a lábak sok villával vannak borítva. Ha a fürdőszobában kis rovarok vannak, és repülni tudnak, feltételezhetjük, hogy ezek pillangók. A kártevők szeretik a páratartalmat és nedvességet, nem félnek a víztől. A fürdőszobában a fülbevalók általában a mennyezeten és a falakon helyezkednek el. Ezek az alagsorok alsó szintjén találhatók, az alagsorban, fűtetlen folyosókon. Tekintettel arra, hogy a rovarok rothadt hulladékot raknak a tojásokba, a második név - a szennyvízcsatornák.
 3. Szúnyogok. Minden szobában találhatók, de a rovarok nedvesség mellett élnek. A fürdőszobában szúnyogok láthatók a falakon és a mennyezeten. Külső jelzéseik mindenkinek ismertek: hosszú lábak, szúrás, keskeny hosszúkás test és szárnyak. Ezek valószínűleg az egyetlen vérszívó rovarok, amelyek a legtöbb időjüket a fürdőszobában töltik.
 4. A csótányok. Az egészségügyi berendezések közelében rendszeresen megjelenő kórokozó szokatlannak tűnik, mivel gyakran megtámadja a konyhát. Az a tény, hogy mind a fekete, mind a vörös csótányok hosszú ideig víz nélkül nem létezhetnek. Emiatt folyamatosan a WC-ben és a fürdőszobában futnak. Étel nélkül, egy csótány több hétig él, és folyadék nélkül 7 nap múlva meghal. Ezenkívül a fürdőszobában található szellőzőcsöveken keresztül a rovarok belépnek a lakásba. Ehhez még mindig használják a csatornacsövek és a beton padló közötti ízületeket.

A fürdőszobában egy hernyó is található, másik neve egy százlábú. Ez egy különálló szuperklassz, amely öt különböző ízeltlábú teremtményt alkot. A centipedes nem rovar, bár gyakran nevezik. A százlábú szintén ezek közé tartozik. Ez a leggyorsabb kártevő, de valójában nem jelent veszélyt.

A százlábú szereti a sötét, nedves helyeket, de a veszélyes rovaroktól. Diétája tartalmaz egy hibát, pókot, csótányt stb.

A féregek elkezdenek a fürdőszobában, ha a szifonokat nem sokáig tisztítják. A nedves helyeken még mindig vannak faérvek. Ők képviselik a rákféléket és nem is rovarok. A WC-ben és a fürdőszobában lévő alom távoli és rejtett területeken található. A testük szilárd héjat takar, a színe sötétszürke. Van is egy fehér fa louse. A teremtményt egy szegmentált ovális borjú határozza meg. Az egyes fajok (fehér trópusi) faiskoláit világos szín jellemzi, sőt azokat az egyedeket is, amelyek már elhaladtak a motting színpadon.

Galéria: rovarok a fürdőszobában (25 fotó)

A rovarok és az ízeltlábúak megsemmisítésére vonatkozó általános szabályok

Ha rendszeresen megjelenik a kis kártevők a fürdőszobában, akkor küzdeni kell őket, néhány ajánlást betartva:

 • a páratartalom szintjének normalizálása, amelyet a szellőzés beállításával, a tápellátás és a kipufogórendszer telepítésével érünk el;
 • sugárzó szervezet;
 • a klórtartalmú termékeket felületek és egészségügyi berendezések tisztítására használják;
 • a helyiségeket rendszeresen tisztítani kell;
 • ne tároljunk régi, nedves rongyokat;
 • ki kell zárni azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak a kondenzátum megjelenéséhez a fürdőszobában a csöveken;
 • úgyhogy a közbenső évszakokban, amikor a fűtés még nem működik, nincs nedvesség a helyiségben, a levegőt szárító ventilátor segítségével szárítják;
 • A vízvezeték-berendezéseknek nem szabad szivárogniuk.
Ha a fehér rovarokat a fürdőszobában tenyésztik (a molt minden szakaszát mérik), nagyobb figyelmet kell fordítani a régi fényképekre, könyvespolcokra - itt a kártevők táplálják

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfűtől?

A rovarok végleges eltávolításához tudnia kell, mit eszik. Ha a probléma megoldódott, hogyan lehet megszabadulni a mérlegektől, mindenekelőtt el kell távolítani a szerves hulladékot, a penészt, a felhalmozott törmeléket a szőnyeg alatt, folyamatosan sírva rongyokat és WC-papírdarabokat. Ha nincs rohadék enni, új élelmiszerforrásokat kereshetnek. Azonban a régi lakások nem olyan egyszerű, hogy tisztítsa meg a sarkokat.

Ha a fehér rovarokat a fürdőszobában tenyésztik (mérlegek a molt minden szakaszát követően), nagyobb figyelmet kell fordítani a régi fényképekre, könyvespolcokra - kártevők takarmányára. A helyiség természetes légáramlásának rendszeres tisztítása és normalizálása már megoldja a probléma felét.

Ha a fehér rovarok a lakásban nagy számban élnek, használjon olyan aeroszolt, amely hatékonyan védi a kúszó kártevőket.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ezüstfürt még mindig lisztet, cukrot és keményítőt fogyaszt. Annak érdekében, hogy a kis fehér rovarok ne jelenjenek meg, az élelmiszereket zárt üveg- vagy óntartályokban kell tartani, ahol a hozzáférés megtagadható. A kártevők képesek átjutni a legkisebb résbe, ami azt jelenti, hogy szorosan le kell zárnia a dobozokat a fedéllel. Fehér rovarok a fürdőszobában étkezés nélkül nem tartanak sokáig és eltűnhetnek önmagukban.

Mokritsa a lakásban (videó)

A lepkék, a szúnyogok elleni küzdelem

A pisztrángok fő étele szerves maradvány. Hozzájárul a kondenzátumok fejlesztéséhez és reprodukálásához a falakon és csöveken, plakkok és szennyeződések betöltésekor. A lepkék elpusztítása nem igényel erőfeszítést, mivel ezeknek a rovaroknak a lakása általában nem elegendő. Elég, hogy a detektált egyedet letakarják. Ha a pillangók rendszeresen megjelennek, a fürdőszobát inszekticid spray-vel kezelheti, ami jó eredményeket ad a repülő rovarok elleni küzdelemben.

Hasonló módon megszabaduljon a szúnyogoktól. Az otthonokban és apartmanokban csak akkor szaporodnak, ha nyitott, stagnáló víz forrása van. Itt alakulnak ki a lárvák. A normál egészségügyi körülmények között lakó lakásokban a szúnyogok pihentek. Emiatt egyszerűen elkaphatja őket.

Csótányelvezetési technikák

Ez talán a legveszélyesebb kártevők. Kevésbé távolítják el a helyiségből, gyorsan szaporodnak, és hosszú élelem nélkül képesek létezni. Ezeknek a kártevőknek a leküzdése érdekében nagyon fontos, hogy levágják az összes vízforrást. Ne hagyja az asztalon lévő csészékben. Szükség esetén a vízvezeték-berendezések javítása úgy történik, hogy a folyadék ne szivárogjon ki. A csöveken lévő kondenzátumot rendszeresen el kell távolítani, vagy ki kell küszöbölni a megjelenés tényezőjét. Nedves rongyok, cseppek a fürdőben és a mosogatóban további lehetőségeket jelentenek a csótányok számára, hogy vizet kapjanak.

Meg kell hoznunk egy lakást. Az asztalokon nem szabad hagyni. Ajánlatos az étellel minden étkezés után mosni. A morzsák az asztalra és a padlóra, valamint a bútorok belsejében és a padok mögött - mindezek további lehetőségek a kártevők számára, hogy ételt kapjanak. Bin - a csótányokat vonzó fő tényező. Ha a hulladékot szabálytalanul hajtják végre, az élelmiszer hosszú ideig stagnáló, és hamarosan a rovarriasztó vonzza a társait egy ilyen lakásba.

A kártevőket vonzó tényezők kiküszöbölésével át lehet lépni a főbb ellenőrzési intézkedésekre: a helyiségek kezelése rovarölő szerekkel. E célból használt aeroszolok, spray-k, porok, speciális ceruzák, gélszerű anyagok. Továbbá, a mérgezett csalétek hatással vannak a csótányokra. Mechanikusan megsemmisítheti őket, mert csapdákat használnak. Észrevették, hogy a csótányok fő lakóhelye a konyha, a vízbe kerülő vizet kereshetik a fürdőszobába, ezért minden erőt ki kell dobni a konyhaterület tisztítására.

Pillantó szereket használnak ezek ellen a rovarok ellen, amelyek szinte minden népszerű recept. Azonban a csótányok megsemmisítése után néhány idő múlva megjelenhetnek új egyének. Ennek elkerülése érdekében a szellőzőrácsot kis cellákkal zárja le, javítsa meg az összes padlót: töltse ki a réseket és a csövek közötti csomópontokat.

Hogyan lehet centipedes, woodlice és egyéb rovarok?

A rovarirtó szereket százaléka ellen használják. A leggyakrabban előforduló fajok (százalékok) képviselői nem ajánlottak megsemmisítésre, mivel segítenek megszabadulni a rovaroktól, a csótányoktól, a lepkéktől, a legyektől, a pókoktól stb. Származó rovaroktól. Ha a centipedesek sokat váltak el, használhat rovarölő szereket. Ezzel az intézkedéssel együtt kisebb javításokat végeznek: töltse ki a réseket, csukja be a szellőzőcsatornákat egy kis rácskal, helyezze vissza a mennyezetet, megszüntesse az ízületeket, és a fapadló résekét maszkkal borítja.

A rovarirtó szereket százaléka ellen használják.

A mokriteket koncentrált toxikus anyagokkal (Geth, Lambda Zone, stb.) Eltávolítottuk. Azonban ezek a lények nem károsítják az embereket, ne harapjanak. A fából készült lozengek zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a pincében és a raktárban. Van még egyfajta kártevő-papírfürt is. Elvagyták az alacsony minőségű papírt, és táplálják. Ezek kis méretű fehér férgek. Nehéz megszabadulni tőlük, ezért gondosan figyelemmel kell kísérnie a házba helyezett papírt.

A férgek a fürdőszobában vagy házi horror filmek

Az előre nem látható "bérlők" problémája egy lakásban, mindenféle hibák - tarakashek, régi, mint a világ, és általában magától értetődő. Nem mindig a rovarok megjelenésének oka hátrányos körülmények között a nappaliban. Gyakran a szennyvíz / szellőztető rendszerek, a védelem nélküli ablakok és ajtónyílások lehetővé teszik a nemkívánatos rovarok bejutását az emberek nyakába és nyakába.

Néma foglalkozás

A fürdőszoba egy speciális helyiség, magas páratartalommal, amely a legtöbb nap a sötétben helyezkedik el. Ilyen körülmények ideálisak a kis kúszó és futó élőlényeknek, amelyekhez mindenki gyakran kedvező körülményeket teremt saját kezével.

A sárkányok hamarosan itt laknak

Googling, akkor le fogsz lepődni, ha megtudja, hogy a rákok, sőt az állatok a lábad alatt is felhúznak! Tekintsük a fürdőszoba tipikusabb bajkeverőit:

 • mérlegek - elsődleges rovarok a megrendelő sörtefákból;
 • woodlice - a magasabb rákok osztályozása az izopódák sorrendjében;
 • kivsekek - gerinctelenek a millipedesek sorrendjéből;
 • centipedes - ízeltlábú állatok, amelyek a rovarok legközelebbi hozzátartozóinak tekinthetők;
 • szúnyogok - rovarok Diptera rendelésből;
 • gumó - osztályú cingulátum, kis nyakú alosztály.

ezüstmoly

Első pillantásra a kis fehér férgek a fürdőszobában kecsesebb rovarok - 2 cm hosszú, csepp alakú testek és három farok folyamatok - cukor ezüsthal. Mivel nem ragadozó jellegűek, észrevehető károkat okozhatnak a tapétákon, a vászonon és a könyveken (gondoljon az újságírókra a fürdőszobában).

Ezenkívül a penészgombákra és a gombákra is táplálkozik, amelyek csak nedves környezetben növekszenek, így a cukorméret megjelenése figyelmeztetni fogja Önt. A rovar nem hibernálja, hanem szorgalmasan reprodukálja, júniusban és júliusban mintegy 70 tojást rak.

A természetes környezetben rejtőzködő szokásokban a cukornád leveleiben a köveken, botokon belül rejtőzködő szokásokat a fürdőszobában kell tartani, ügyesen eltemetve:

 • résekben;
 • hámozott festék alatt;
 • a fürdőszoba alatt, medencék;
 • csomagolt ruhákban.

Előnyben részesítve a sötétséget, az ezüstös kacsa más irányba rohan, amint fényes fény jön. Azonban a mázas csempe, a sebesség sebesen csökken, és egyszer egy pocsolyában, vagy akár egy csepp víz, akkor teljesen megállnak.

százlábú

Természetes körülmények között élő földalatti állapotban élnek, a fürdőszobában elesett leveleken véletlenül. A sima testnek köszönhetően úgy néz ki, mint a férgek a fürdőszobában, bár a több centiméter hosszúságú példányok kígyóknak tűnnek.

Demo verzió

A százlábú testét kititikus réteggel borítják, ami nem akadályozza meg a híres összeomlást veszély esetén. A "férgek" meglehetősen lassan mozognak, egyszerűen csak kézzel fogják magukkal vinni őket, különösen, mivel a növényi maradványokat újrahasznosítják.

Szarvasmarhák és szúnyogok

Ezek a lények rendszerint véletlenszerűen jelennek meg - a fa tetvek általában emelkednek az alagsorból vagy szellőzőcsatornákból, és gyorsan elhagyják, ha a nedvesség alacsony. Ha ezek a rákok makacsul nem hajlandók elhagyni, a cső valószínűleg szivárog valahol, kedvező feltételeket teremtve az életükhöz.

A hiányok úgy néznek ki, mint a miniatűr armadillosok - egy szűk golyóhoz tapadnak, amikor a megérintettek, a szürkeek a tetején (fiatalok) fehéres hasa vannak. Károkat okozhat:

 • beltéri növények;
 • ember, mivel ők hordozzák a gomba kórokozóit, megfosztva.

A szúnyogok bejutnak a fürdőszobába, főleg, ha van valamilyen víz a tartályokban, vagy nincs szúnyogvédelem az ablakokon. Itt nem tudnak tenyészteni, mert a lárvának stagnáló vízben kell fejlődnie.

légycsapója

Ez képes horrorra inspirálni, így ez a gyors (40 cm / sec), csendes ízeltlábú, amely a semmiből ered, és simán "áramlik" az akadályok. A hosszú lábak és a leghosszabb bajuszok, amelyek ugyanazokkal a hosszú hátsó lábakkal összetéveszthetők, félelmetesek - húzzanak valamit.

Ha semlegességet élvez, a százlábú alaposan megtisztíthatja a lakását, és megsemmisítheti:

Az európai scolopendrák típusai nem mérgezőek, bár a harapás (ha elegendő erőssége van ahhoz, hogy harapja a bőrt) hasonlít egy darázs szúrásához. Ha egy ilyen szomszéd gondolatai kellemetlenné teszik magukat, persze használhatsz egy cipőt, vagy pedig egy üvegedénybe teheted, és kivennéd a házból.

A képen Flycatcher Rovar és Flycatcher Cat

Valódi féreg

Az igazi kis férgek a fürdőszobában csigák, az alkalmi látogatók kategóriájából is, és megjelennek a fürdőszobában, a vizet, amelyet a tóból szivattyúznak. A szalmaszál úgy néz ki, mint egy sötét rózsaszín színű vékony szál, és a mindennapi életben ismeretes, mint halétel.

A tavakban a férgek óriási telepeket gyűlnek össze a szennyezett helyeken, az erdőben, így ezer esély van a vízellátásra. Ha a féreg megjelent a mosogatóban, akkor az akváriumi halak takarmányába helyezheti, vagy csendesen mossa le.

Találd meg a rosszat

Kohl-nak már együtt kell léteznie (ideiglenesen természetesen!) A bogarakkal még mindig szerencsés vagy, mert ez a teremtmény:

 • nem agresszív;
 • nem mérgező;
 • egyes esetekben előnyös (flytraps, emlékszel?);
 • nem alkot nagy telepeket;
 • jelzi, hogy a fürdőkád bíboros "műszaki ellenőrzésre" van szüksége.

Honnan származik a támadás

Célkitűzési okok a "bérlők" kialakulásához nagyjából 2:

 • mindenféle kommunikáció - a fa tetvek, centipedesek és mások büntetlenül vándorolnak a szellőző tengelyeken;
 • A szûrõrendszerek mûködésében bekövetkezõ megszakítások, például a csapvízben lehetnek fekete kis férgek a mosdóban - szúnyoglárva.

A fennmaradó előfeltételeket, amelyeket magányosan vagy elbűvölő formában próbálunk elérni, vagy a banális lustaság miatt, lehetnek:

 • meleg vízvezeték rejtett egy dobozban a burkolat alatt; de a kis parkok mindig találnak egy microgapot, amellyel befedhetik a látogatást;
 • kondenzátum áramlik a zuhanatok alatt a fürdőszobában, ami nehezen elérhető;

Pandemonium egy nedves sarokban

 • nedves padlószőnyegek a fürdőszoba / WC közelében;
 • por;
 • eltömődött csatornák;
 • raktár rongyok a fürdőszoba alatt.

A terület megtisztítása

A fürdőszobának az utolsó négyzet milliméterre történő folyamatos mosása nehéz, de lehetséges az alapvető megelőző intézkedések alkalmazása. A szárazság fenntartására vonatkozó utasítások a következők:

 • csökkentse a páratartalmat - szüntesse meg a csapok szivárgását, biztosítsa a jó szellőzést;
 • fedje le a szellőzőnyílásokat finom hálós hálóval;
 • a falakon, a padlón és a mennyezeten lévő rések lezárására;
 • használjon speciális anyagból készült padlószőnyegeket - gumi, szilikon, rostpolimerek, bambusz;
 • ne tegyen piszkos ruhadarabokat;
 • hetente törölje le a felületet klór tartalmú készítményekkel;
 • az általános mosogatók után alaposan szárítsa meg a szobát egy ventilátor vagy egy háztartási légszárító segítségével.

Tabletta szárító

Cserélhető abszorbens tablettákkal / granulákkal energiát takarít meg. Egy 450 g-os tabletta elegendő egy évig.

vegyi anyagokkal

A nedvesség okozta tényezők kiküszöbölése után az inszekticidek hatékony eszközök lesznek a fürdőszobai kártevők megsemmisítésére:

A garantált eredményt a speciális szolgáltatások által végzett helyszínek professzionális elhatárolása biztosítja, függetlenül annak árától.

Számos feldolgozás létezik:

 • hideg köd;
 • barrier védelem;
 • forró köd;
 • összetett.

Összegezve

Miután megtapasztalta, hogy a fürdőszobában egy érthetetlen bug-féreg találkozik, ami elvileg nem létezik, a szoba tisztítására vonatkozó hozzáállás drámaian megváltozik. Valamilyen oknál fogva, a kis állatok / rovarok inspirálják a babonás félelmet, valószínűleg abból a képességből, hogy hirtelen eltűnnek és elrejtenek váratlan helyeken. A fürdő "visszanyerése" után egy ártatlan pók található, a bölcsesség és a teremtés szimbóluma.

A fürdőszobában lakók egy részéről további információ található ebben a cikkben.

A cikkhez fűzött megjegyzésekben megvan a lehetősége arra, hogy kifejezze véleményét, tegyen fel kérdést vagy ossza meg a témával kapcsolatos információkat.

Hello, a fürdőszobában folyamatosan megjelenik a fekete férgek, a méret 5-6 mm. Fehérség, fehérítő, molnárhatás nem ad. Hogyan lehet megszabadulni és mi az? Nincs a penész a szobában

Tatiana a fürdőszobát tekintve rovarok jelenik meg itt, általában a helyiség normális mikroklímájának zavarai miatt, aminek következtében bizonyos feltételek keletkeznek, amelyek itt vonzzák őket.

A fürdőszobában a rovarok meglehetősen kiszámíthatónak tűnnek: belépnek a szobába az erkélyeken, a szellőzőcsöveken keresztül, a falakon repedezett repedéseken keresztül.

A rovarok megjelenésének fő oka az, hogy nem tartják be a helyiségben az alapvető higiéniai szabályokat.

Ezen kívül a közvetlen okozza a megjelenés a magas páratartalom és nedvesség, felkeltve a figyelmet az ezüstfürt, a fa tetvek, pókok, kivsyakov és centipedes.

Leírása szerint, valószínűleg. a fürdőszobában telepedett ki a kishyaki. Hogyan kezeljük ezeket a rovarokat?

Talán a legfontosabb módszer a velük való foglalkozás megelőzésére. Biztosítani kell, hogy a fürdőszoba mindig tiszta legyen.

Nedves tisztítás közben ne csak a falakat, hanem a padlót is törölje a fürdőszobában vizes, kevés koncentrált mosószeres oldattal, mint például a Domestos.

A következő az, hogy gondoskodjon a nedvesség hiányáról a fürdőszobában, megszervezi a szellőztetést és a szárítást. Például, olyan apró kártevők, mint a faggyúk, nem tolerálják a szárazságot és a friss meleg levegőt, ilyen körülmények között elmozdulnak vagy meghalnak.

A szellőző tengely kijáratát egy speciális rácskal kell lezárni, a legkisebb rések nélkül felszerelve. A fürdőszobában végzett vízkezelések során elengedhetetlen a fürdőszobák és a WC-k elszívó ventilátorának használata, és ha nem, akkor meg kell vásárolnia és telepítenie kell.

Ha a felsorolt ​​ellenőrzési módszerek erőtlenek, próbálja meg kezelni a fürdőszobákat a "Halál a kártevők" eszközzel.

A fürdőszobában és a WC-ben kis fehér rovarok támadtak: hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégektől

A gerinctelen ízeltlábú állatok világából meghívott vendégek szinte minden lakásban megjelennek. Az idegenek felfedezése után van egy vágy - gyorsabban megszabadulni tőlük. A rovarok a fürdőszobában különösen bosszantóak - az a gondolat, hogy ilyen vonzó jelenlétet tapasztalhatunk elviselhetetlennek. Mi a teendő, ha idegesítő lények lakoznak?

tartalom

Milyen rovarok telepednek a fürdőszobában ↑

A fürdőszoba ideális hely mindenféle paraziták tenyésztésére. Legtöbbször a tulajdonosok megtalálják az összes ismert, mindenütt jelen lévő csótányt, amely minden körülmények között képes élni. Nem csak a konyha szerepel az érdeklődési területükön.

A szúnyogok kellemes környezetet élveznek, különösen akkor, ha nyílt tartályban víz van. A magánházak tulajdonosai szembesülnek ezzel a problémával.

Pókok élhetnek itt, akik a gyengén megvilágított sarkokat választják, pókhálóval szövik és vigyáznak a zsákmányra. Egy kellemetlen szomszédsággal egyszerűen cselekednek - megfosztják őket a "lakóteretől".

Ha a fürdőszoba nedves, akkor érdemes várni a betakarítás a fa tetvek - maga a neve azt mondja, hogy a rovar jobban nedves. Éjjel-nappal vannak, így rendszerint az irodai órákon kívüli látogatások során találhatók.

A fehér hibák gyakoribbak. Az észlelhetetlen teremtmények első észlelése valódi pánikot okoz, a vágy, hogy gyorsan megszabaduljon a meghívott vendégektől. De a kíváncsiság felmerül - ki adott nekünk? A válasz egyszerű - rovar, egészen ártalmatlan rovar az ember számára. Szereti az életet egy nedves környezetben.

A Silverfish és a woodlouse különböző osztályokhoz tartozik. Azonosításuk helytelen, de a kezelésük módszerei hasonlóak.

Miért jelennek meg a rovarok a fürdőszobában ↑

Ennek egyik fő oka az ilyen típusú helyiségek magas páratartalma. Az ember örök társainak konyhájában az élelmiszer-hulladék, a gabona vagy a liszt vonzza az embereket. A kényelmes életkörülmények miatt választott fürdőszobát.

Vannak kulcsfontosságú területek:

 • szennyvíz- és hidegvízcsövek - a kondenzátum gyakran felhalmozódik rájuk;
 • nehezen elérhető terek - a fürdőszoba alatt, a kommunikáció zárt;
 • ahol a nedvesség koncentrálódik, és ritkán törölni kell a por - mezzaninok, polcok;
 • nedves padlóruhák, szőnyegek a fürdőszobában vagy a WC-ben, ha nem megfelelő anyagból készültek és folyamatosan nedvesek.

Nem meglepő, hogy a kívülállók megjelentek a fürdőszobában. Még a legígéretesebb háziasszonyok és a tisztasági rajongók sem tudnak lépést tartani a tér minden négyzetcentiméterével. Csak az emberek számára, mindent biztonságosan elrejtettek - a rovarok könnyedén eljuthatnak az életre alkalmas helyekre.

A küzdelemnek azonnal fel kell derülnie. Az időben történő válasz megakadályozza a meghívott vendégek reprodukálását.

Milyen veszélyesek a rovarok a fürdőszobában ↑

Könnyű, hosszúkás háromszögek, amelyek a fürdőszobába vándorolnak - kellemetlen látvány. Az undor és a félelem érzése van, hiszen sok rovar olyan fertőzés hordozója, amely veszélyes az emberre és a háziállatokra.

Az ezüstkagyló - a fürdőhelyek leggyakoribb vendégje - nem tartozik ebbe a kategóriába. Az emberek számára ártalmatlan, ami nem mondható háttérképről vagy családi fotókról. Ez egy rovar életciklusának sajátosságairól szól. Az eredeti élőhely nedves, sötét hely. Keményítőt és poliszacharidot tartalmazó növényi eredetű anyagok táplálkoznak.

Egy városi lakás vagy egy vidéki ház állapotában "élnek" a fürdőszobában, de a mindennapi kenyérért a helyiségeken kívül mennek, ami hasonló a természeti feltételekhez - nagy páratartalom, majdnem állandó sötétség.

Étel az ezüstös halak számára:

 • keményítő;
 • liszt;
 • cukor;
 • tapéta paszta;
 • könyvkötés;
 • kép;
 • keményítőszövetek.

Az ezüsthal veszélye még mindig fennáll - az étrend veszélyt jelent a háttérképre, a kedvenc képekre és még a ruhákra is.

Könnyű felismerni az ezüstszínű halakat - fehér hosszúkás testét hosszú, elülső és hátsó villás antennák keretezik, és rövid lábak vannak elrendezve a lábak hosszában. Könnyű színű rovarok nyernek a harmadik molt után. Ezt megelőzően az ezüstös sötétség sötét.

Hogyan kell kezelni az ezüstszínű ↑

Úgy véljük, hogy a hibák eltávolításának problémája gyakorlatilag oldhatatlan, de nem az. Némi erőfeszítést kell tenni és rendszeresen meg kell előzni a "visszaesések" megelőzését. De a lakás lesz mentes a felesleges "bérlők".

A harc módszerei között vannak:

 • a fürdőszoba hatékony szellőzésének biztosítása a páratartalom csökkentése érdekében;
 • a lakás hőmérsékletének csökkentése az őszi-téli időszakban az önálló fűtési rendszer levegőztetésével vagy kikapcsolásával - az ezüstös halak a levegőben +21 és + 27 ° C között élnek;
 • tisztítsa meg a por minden nehéz helyzetben lévő helyről;
 • a nedves sarkok, más nedves helyek elszívása ventilátor fűtéssel;
 • a lakás és a fürdőszoba tisztítása klórtartalmú anyagok felhasználásával - ez a fertőtlenítéshez szükséges;
 • az otthoni könyvtár gondos karbantartása és az élelmiszer megfelelő tárolása;
 • felületkezelés inszekticid aeroszolokkal.

Néhány módszer segíteni fog a túlzott nedvességet kedvelő kertben. A "víztelenítő" események után ezek a lények is olyan környezetben lesznek, amely alkalmatlan a lakóhelyre.

Az önserkentő rovarok gyakran nem hoznak a kívánt eredményt, lehet, hogy nem rendelkeznek megfelelő vegyi anyagokkal. Egy ventilátoros fűtőberendezés vásárlása egyszeri akcióra egyszerűen nem megfelelő. A probléma helyes megoldása a szakképzett szakemberek felkeltése, tudják, mit kell tenniük, ha a rovarok a nedvesestől kiveszik a kádban. A szakemberek nehéz feladatnak számítanak, és a fürdőszoba működésének elveinek megváltoztatására vonatkozó ajánlásai segítenek megakadályozni az ezüstös kagyló vagy fenyőfa újbóli megjelenését.

Mi a teendő, ha rovarok jelennek meg a fürdőszobában?

Rovarok a fürdőszobában - az egészségtelen körülmények jele. Leggyakrabban a telepek kialakulása hozzájárul a kedvező mikroklímához. Ha kártevők és rovarok jelennek meg a fürdőszobában, akkor tudnia kell, hogyan kezeljük őket átfogóan, hogy a probléma ne térjen vissza.

Okai

A wc-en és a fürdőszobában található rovarok három fő, gyakran egymással összefüggő okból jelentkeznek, többek között:

 1. Hőmérsékletet. A legtöbb bogarak csak akkor aktívan fészkelődnek, + 22 ° C-nál magasabbak. A fürdőszobában ezek a feltételek a csövekből és a vízből származó hő miatt keletkeznek. A természetes szellőztetés hiánya súlyosbítja a helyzetet: a légtömegek a hidraulika használatát követően sokáig nem hűlhetnek le.
 2. Páratartalom. A nedves padlótörölközők, a falakra és a mennyezetre eső cseppek, valamint a csövek kondenzációja kedvező feltételeket teremt a kis centipedes, csótányok és kis fehér rovarok megjelenítéséhez a fürdőszobában - ezüstkagyló. A nedvességtől való nedvesség nem csak a higiéniai előírások be nem tartása, hanem a bontások következtében is előfordul. Ha egy csaptelep vagy cső szivárog, nehéz lesz megszáradni.
 3. A légáramlás hiánya. Ez a tényező támogatja a többit, segítve a stabil környezet kialakítását a rovarok, gombák és baktériumok kolóniájának fejlesztésében a fürdőszobában, a fürdőszobában és a WC-ben. Ha a helyiség nem szellőztetett, nem távolítja el a nedvesség és a hő maradványait.

Emellett a családok fejlesztéséhez táplálékforrásokra van szükség. Mivel a paraziták gyakran szövetet, papírt, epitéliumrészecskéket stb. Táplálnak, ennek nincsenek problémái. Először is meg kell szüntetni a kártevők megjelenésének más okait a fürdőszobában, különben néhány hónapon belül visszatérnek.

Rovarfajok és ellenőrzési módszer

A kedvezőtlen körülmények megteremtése önmagában jó módszer a hibák kiküszöbölésére. Néha ez azonban nem elég. Ha ismeretlen kis rovarok kúsznak a fürdőben, megpróbálhat csapdákat állítani:

 1. Nedves nyírfagylalt. Ha elhagyod őket a sarkokban, akkor reggel a bárpultokon feltárják a kártevők egész kolóniáját. A seprűeket csak ki lehet venni a házból, de jobb, ha égetjük őket.
 2. Üvegedények elektromos szalaggal. Néhány csapdát és kis rovarokat könnyű választani a csapdák közül a fürdőszobában. Azonban sok faj könnyen beléphet a durva felület miatt, de nem térhetnek vissza.
 3. Nedves tekercs WC-papír. Az éjszakát a padlóra kell hagyni, és reggel, csomagolás nélkül gondosan csomagolva és az utcára kell vinni. A csapdát fel kell égetni. A legtöbb kis rovar összetétele a fürdőszobában papír, így a nedves tekercs kiváló táplálékkeverék a kártevők számára.

A bogarak otthoni eltávolítása érdekében célszerű tisztázni megjelenésüket, hiszen a különböző paraziták kezelésének módszerei eltérőek.

woodlice

A fajtákat kis rákféléknek tartják, de leggyakrabban, amikor a fürdőszobában találják őket, úgy írják le őket, mint szürke vagy fehér bogarak hosszú testekkel és nagy számú lábakkal.

A megkülönböztető jegy - a fenyegetés felcsapása. A mosdók a fürdőszobában felfújtak a páratartalom miatt, ezért amikor megjelenik, gondosan ellenőrizze a vízvezeték elemeinek állapotát. Valószínűleg szivárgás történt valahol.

A rovarok nem jelentenek különösebb veszélyt: nem betegségek hordozói, és nem harapnak az emberek. A kezdeti szakaszban elegendő megelőző intézkedés. Ha sok a fehér rovar a fürdőszobában, inszekticid termékeket kell használni - Lambda Zone, Malathion stb.

százlábúak

Sokféle százlábú létezik. Néhányan közülük (scolopendra) megrekedhet, égési sérülést vagy irritációt okozhat. A méreg nem veszélyezteti az embereket, de a harapások kellemetlenséget okoznak.

Annak érdekében, hogy megszabaduljon a centipedes, meg kell tisztítani és csökkenteni a páratartalmat. Meg fogja fosztani a kártevőket az élelmiszer és a nedvességtől. A bogarak héja nem képes megtartani a vizet, ezért a felmerülő körülmények között a parazita gyorsan elpusztul a kiszáradástól.

A folyamat felgyorsítására ragadós szalagot használhatunk. Amikor egy nagycsaládot megtámadnak, olyan drogokat használnak, mint a Demon WP, Cyzmic, stb. A csótányok legnagyobb része nem ölte meg a centipedeseket.

csótányok

A csótányok gyorsan szaporodnak, betegségeket hordoznak, és nem korlátozódnak egyetlen fürdőszobára, ami nagyon veszélyesé teszi őket. Egyesek inkább a fehérjékkel és más népi jogorvoslatokkal küzdő rovarokkal küzdenek, de a legtöbb esetben ez nem működik. A fehérítés több napig megtámadja a kártevőket, elrejtőznek, majd visszatérnek.

Ha a ház egy nagy csótánycsalád volt, akkor a harc eszközeinek erősnek kell lenniük. A Globol paszta jól megmunkál. 2 hét múlva rovarok halálát okozza és az egész családot elpusztítja.

Alternatív - Regent. Hagyományosan a Colorado krumpli bogár elleni küzdelemre használják, de meg is ölheti a csótányokat.

pókok

A pókok gyakran csak akkor vesznek részt a fürdőszobában, amikor az egész házban és mellette élnek. Egyesek inkább a magas páratartalmat, másikat pedig alacsonyak, így a megjelenésük feltételei lehetnek.

A fürdőszobában csak néhány ember él, és a támadások sporadikusak, ezért a rovarölő szerek használata nélkül kell harcolni.

ezüstmoly

A bajnokoknak van egy hosszúkás testük, melynek tüskéi és nyakláncai vannak elöl és hátul. Hosszuk ritkán haladja meg az 1 cm-t, a rovarok nem terjesztik a fertőzést, és feltételesen biztonságosak.

A hibák a WC-papír, a rongyok, a penész és az összes szemetet szemlélik, így a higiénia az ellenőrzés fő módja. Ha sok kártevő fordul elő, használjon inszekticid spray-t.

légycsapója

A többi centipedes és a flycatcher között van egy lényeges különbség: az utóbbi száraz helyiségekben élhet, ezért nemcsak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is megtalálhatók. A nagy méret és megfélemlítő megjelenés ellenére a rovar eléggé békés, de egyébként is csíphet.

Leggyakrabban a flytraps ütközések epizódjai ritkák. A nagy családok csak más rovarok jelenlétében jelennek meg, ezért a harcnak összetettnek kell lennie. Egy harmadik fél telepének megsemmisítése az élelem hiányához vezet, a légycsapók gyorsan eltűnnek.

molylepkék

A lepkék kis szürke hibák, szárnyakkal, amelyek bársonyosak. A kártevők táplálják a szerves törmeléket, így a WC-tálak, kádak és mosdók felületén laknak.

Gyakran előfordul, hogy egy kolónia jelenik meg a szobában, de több embert. Szükség esetén használhatja a spray-t, de a legtöbb esetben elegendő megölni a pillangókat.

megelőzés

Annak elkerülése érdekében, hogy a rovarok megjelenjenek a fürdőszobában, elegendő az alábbi ajánlásokat betartani:

 1. Rendeljen egy kis javítást. A festés után, minden repedés és repedés lezárásával és a varratok kezelésével a kártevők kevesebb menedéket és otthont kapnak. Ezenkívül csökkenti a páratartalom szintjét.
 2. Figyelj a higiéniára. Ne hagyja nedves törölközőt és rongyokat, papírdarabokat a padlón. Rendszeresen gondoskodjon a tisztításról. Fogantyúkat és résekeket fertőtlenítőszerrel kezel. Havonta egyszer használjon fehérítőt a tisztítás során.
 3. Határozza meg a páratartalmat és a hőmérsékletet. Ehhez szüksége van egy hőmérőre és egy speciális eszközre. A mutatók mérését 3-5 napon belül kell elvégezni. Ha a kis nedvességet a nedvesség és a hő miatt a fürdőszobában felkavarják, akkor folyamatosan szellőztetnie kell a szobát. Szükség esetén szereljen fel olyan ventilátort, amely elősegíti a légáramlást, ha a szellőzés a fürdőszobában nem oldja meg ezt a feladatot.
 4. Ne szárítson csöveket vagy nedves törülközőt. A nedvesség belép a levegőbe, és a felületekre telepszik.
 5. Kerülje a kondenzációt. Ha még kialakult, rendezze el a kényszerített szárítást és szellőztetést.

Használható a rovarfű taszítására is. Ez akkor érvényes, ha a kártevők átmennek a csöveken vagy szomszédain. A paraziták félnek az eukaliptusz, a levendula és a rozmaring aromáitól. A sarkokban elrendezheti a fürtöket, vagy esetleg füstölheti a szobát.

Veszély és ártalom az embereknek

A fürdőszobában és a WC-ben élhetnek bugok és rovarok, amelyek nem okoznak semmilyen kellemetlenséget, kivéve a pszichológiai. Egyes fajok (szúnyogok, centipedesek, csótányok stb.) Betegségek hordozói és képesek a harapásokat elhagyni.

Semmi esetre sem lehetetlen figyelmen kívül hagyni a helyzetet, hiszen a fürdőszobában lévő bogarak gyorsan szaporodhatnak és elfoglalhatják a többi szobát.

következtetés

A fürdőszobában és a WC-ben élő rovarok néha nem jelentenek különösebb veszélyt. Egyes fajok (pókok, lepkék) gyakorlatilag nem reprodukálódnak és alkalmanként megtalálhatók.

Azonban nehéz lehet megszabadulni a többiektől. Ha nem cselekszel, a telepek száma növekszik, a rovarok a résekben és csövekben rejtőznek és más helyiségekbe költöznek.

Fontos megfigyelni a megelőző intézkedéseket, és fenntartani a normál hőmérséklet és páratartalom szintjét, ellenkező esetben a kártevők elleni védekezés késik. Hozzon létre alkalmatlan rovarokat az életre.

Távolítsa el az élelmiszereket (papír, ruha, szemét), távolítsa el a nedvességforrásokat (kondenzátum, törülközők, szivárgások), és csökkentse a hőmérsékletet + 20 ° C-ra vagy az alatt.