Legfontosabb > Fürdő

Silverfish a fürdőszobában - a hatékony rovarellenőrzési módszerek

Senki sem lehet biztosítva a rovarok megjelenésében a fürdőszobában, mert sok oka van annak előfordulásának. Ebben a cikkben megismerjük az emberi otthoni megjelenésük minden okait, és megtaláljuk a leghatékonyabb módszereket ezeknek a rovaroknak a kezelésére.

A rovarok a fürdőszobában

Általában a rovarok olyan helyiségekben élnek, ahol a mikroklíma megszakad. Ennek eredményeképpen kedvező körülmények vannak az élőhelyük számára. Beléphetnek a házba szellőzőcsövekkel, repedésekkel a falakon és nyílt ablakokon keresztül. Ha rendszeresen nem végez általános tisztítást a fürdőszobában, és nem gondoskodik a megfelelő szellőzésről, akkor a rovarok rendszeres szomszédokká válnak. A fürdőszobában megnövekedett páratartalom a különböző rovarfajok, például pókok és erdeiek, ezüstkagylók és centipedesek terjedésének fő feltétele.

Mi hasonlít egy ezüstös kacsa?

A Silverfish egy nagyon gyakori rovar a fürdőszobában, mert szereti a nedvességet. Az ilyen típusú rovarokat az jellemzi, hogy bármilyen körülmények között élhet. Ezért, ha nem teszel intézkedéseket az ezüsthal megsemmisítésére, akkor ezek a rovarok sokáig élnek a lakásban.

Az ezüstös kacsa egy kis rovar, hosszúkás teste és nagy számú lábai lehetővé teszik, hogy gyorsan mozogjanak. Elfut a kíváncsiskodó szemekből, ha észreveszi a bérlői lakást. Így a fogás valószínűsége elég kicsi. Az ilyen típusú rovarok hosszú antennákkal rendelkeznek, amelyek mind a test elülső részében, mind hátulján helyezkednek el.

A keményítőt, a szintetikus szöveteket, a papírt és az élelmiszerhulladékok szerelmeseit is táplálják, nem közömbösek a cukor tartalmú élelmiszerekhez. Nem jelentenek különleges veszélyt az emberi egészségre, de kellemetlen és undorító lesz a fürdőszobában. Az ezüsthal a test színétől függően több fajra oszlik. Ez lehet ezüstös, átlátszó, sárgás és zöldes.

Leggyakrabban az ezüstkagyló-akvárium él az apartmanokban. Nagyon termékeny, és ha nem teszel intézkedéseket annak elpusztítására, a rovarok száma exponenciálisan növekszik. Ha észreveszed ezeket a rovarokat otthonodban, akkor nem habozhatsz, azonnal meg kell tennie az aktív akciókat, hogy elpusztítsa az ezüstös halakat.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfürttől saját magadon

Nagyon gyakran, a rovarok elleni küzdelemben, különleges segítséget keresnek. A nemkívánatos rovarok otthonában történő megsemmisítéséhez használhatod a modern vegyi anyagokat, mivel azok hatékonyak és költségeik kicsiek, de szem előtt kell tartani, hogy a vegyi anyagok nagyon mérgezőek és veszélyesek lehetnek az emberi egészségre és a háziállatokra.

A lakás fertőtlenítése érdekében az alábbi termékek egyikét kell megvásárolnia:

 • a készítményben klór-tartalmú fürdőtisztító;
 • réz-szulfát;
 • speciális aeroszolok a rovarok megsemmisítésére.

Biztosítani kell a fürdőszobák fűtési és szellőztetési rendszerének megfelelő működését, annál szárazabb a levegő a helyiségben, annál kevésbé valószínű, hogy a mérlegek és a fanyarok benne vannak.

Kényszerített szellőztető rendszert és elektromos fűtött törülközőtartót szerelhet be, hogy elkerülje a vízvezeték-helyiség optimális hőmérsékletének fenntartását a forró víz leállítása vagy a fűtési rendszer megszakítása esetén.

A fő tevékenység a rovarok pusztításáért a fürdőszobában:

 • Az összes tárgyat és szemetet el kell távolítani a fürdőszobából, hogy hozzáférjenek minden sarkához és hozzáférhetetlen helyiségekhez.
 • Tegyen általános tisztítást, amelynek során a fürdőszobában lévő összes tárgyat és tárgyat speciális klór alapú tisztítószerrel kezelje.
 • Ha minden terület és tárgy száraz, akkor a réz-szulfát oldatot kell alkalmazni, és mindent meg kell száradni. A szoba sarkának, valamint a fürdőszobának és más eldugott helyiségeknek a szárításához szükséges hőventilátor vagy kandalló használata szükséges.
 • Alkalmazzon aeroszol készítményeket. Az egész szobát be kell permetezni és egy órára zárni. Ezután a fürdőszobát jól szellőztetni kell, hogy mérgező füstöket ne lélegezzen be. Ne használja az aeroszol gyenge oldatát, amelyet növényi alapon állítanak elő, mivel hatása lassú és hatástalan lesz. A maximális eredmény érdekében a kezelést néhány nap múlva meg kell ismételni.
 • Függetlenül a bórsav keverékét állítsa elő, amely por alakú, krétával. Ugyanakkor az 1: 4 arányhoz kell igazodnia. Ez a por megszórta az összes helyet, ahol a rovarok élhetnek. Egy hét alatt meg kell tisztítani a szobát a keverékből és a holt rovarokat. És keverje újra a fürdőszobát, és hagyja egy hétig, hogy megszabaduljon az új rovaroktól, amelyek a tojásokból származtak.

Az ezüsthal elleni küzdelemhez használhatunk népi jogorvoslatokat is, amelyeket nemzedékről nemzedékre adnak át:

 • Az üvegcsapda rendszeres dobozból áll, amely papírra, szigetelőszalagra vagy ablakszalagra van csomagolva. Helyezzen egy almát vagy kenyeret. Ez egy csapda éjjel, és reggel a bankban rovarok lesznek. Az étel szaga megkönnyíti őket, hogy felmászjanak a tégelybe, de nem tudnak kiszabadulni.
 • Az újság nedves csapdája nem igényel különleges költségeket. Szükséges egy újságot venni, nedvesíteni és hagyni a padlón. Reggel, a rovarok már ott telepednek be, mivel olyanok, mint a nedves helyek. Az újságot nem szabad kibontani, hanem gyorsan eltávolítani és elégetni. Ha elkezdi bontani a papírt, akkor néhány ezüsthal képes lesz menekülni, mert nagyon gyorsan mozog.

Meg kell jegyeznünk, hogy a rovarok elleni küzdelemben a hagyományos módszerek használatának elkezdéséhez elengedhetetlen, hogy ne károsítsák egészségüket. Csak a népi jogorvoslatok haszontalansága esetén erősebb vegyi anyagokra tud továbbhaladni. Használatuk során ne felejtse el védeni az egészségét és viseljen légzőkészüléket, védőkesztyűt a feldolgozás során, és ne hagyja ezeket a termékeket a gyermekek számára hozzáférhető helyen.

Mennyire veszélyesek a fürdőszobában rovarok

Ha apró rovarok jelennek meg a fürdőszobában, ami nagyon gyorsan elmozdul és elbújik tőlünk, akkor majdnem mindenki azt gondolja, hogy ártalmasak-e az egészségre. A lakások legáltalánosabb rovata az ezüstös. Teljesen ártalmatlan az emberi egészségre, csak a megjelenése miatt undor, és a hangulat romlik. Az ezüstös kacsa károsíthatja lakását, mert papírt eszik. A szokásos élőhelyen sötét helyen él magas páratartalmú. Ezért a lakásban pontosan a fürdőszobát választja, de az élelmiszerekért a ház körül jár. Az ezüstös halak olyan növényi eredetű anyagokat táplálnak be, amelyek keményítőt és poliszacharidokat is tartalmaznak.

Az ezüstszínű kenyér lisztet, cukrot, tapéták ragasztót, könyvet, könyveket, fényképeket, valamint szintetikus szöveteket lehet enni. Ezért kisebb kárt okozhat a dolgaiban, a kedvenc képeidben és könyvekben.

megelőzés

Annak érdekében, hogy a rovarok ne kezdjenek el a fürdőszobában, állandó megelőző intézkedéseket kell tenni:

 • Az általános takarítás hetente egyszer, a fürdés, a mennyezet és a padló, a falak és az összes nehezen elérhetõ helyen történõ tisztítás során meg kell történnie.
 • Őseink is aktívan használták a hideget a különböző rovarok elleni küzdelemben. Ha hideg van, a fürdőszobát be kell vezetni. Néhány órára ki kell nyitnia az összes ajtót és ablakot a szobában, hogy a hideg levegő kitölti a fürdőszobát. De ne felejtsd el a személyes biztonságot. Annak érdekében, hogy ne érjen hideg, sétáljon vagy zárjon be a meleg szobában. Ha a hőmérséklet 10 foknál kisebb, akkor a felnőtt rovarok és tojásaik meghalnak. Szellőztetés után meg kell törölni minden tárgyat és felületet, hogy megszabaduljon a kondenzátumtól. Meg kell törölni a holt rovarokat, és el kell távolítani a tojásaik tengelykapcsolóit.

Ez a harci módszer természetesen hatékony, de kevéssé használható a modern lakásokban. Azonban, teljesen használható a házakban.

A fenti módszerek kiválóan megakadályozhatják az ezüstkagyló megjelenését a fürdőszobában. De még akkor is, ha néhány rovarot észlelsz, ne legyen ideges és pánik. A lényeg az, hogy a nemkívánatos vendégek nem fajták. Ha elkezdi a harcot az időben, könnyen megszabadulhat tőlük.

Egyéb rovarok és azok kezelésének módszerei

Az ezüstösségen kívül a közönséges rovarok, amelyek a fürdőszobában megjelenhetnek, magukban foglalják a mokitsa-t is. Kis méretű, teste szürke színű, hátul enyhén domború. A fa tetvek fő jellemzője a nedves helyiségek iránti szeretet, és nagyon nehéz megszabadulni tőlük. A fürdőszobában pókok is megtalálhatók.

A rovarok megjelenésének megakadályozására a fürdőszobákban a tisztítási folyamatban gőzfelületkezelést lehet alkalmazni. A forró gőzkezelési módszer nagyon hatékony a piszok, a szappanmaradványok eltávolítására, a rovarirtások és lárvák fertőtlenítésére és megsemmisítésére.

A rovarok elleni küzdelemben a megelőző intézkedések a legalkalmasabbak. Ügyeljen arra, hogy tisztán tartsa a fürdőszobában. Az általános nedves tisztítás végrehajtásakor különös figyelmet kell fordítani a falakra és a padlóburkolatokra.

A padló tisztításához hozzáadhat egy kis mosószert a vízhez, amely klórt tartalmaz a további fertőtlenítés érdekében. Különös figyelmet kell fordítani a helyiség levegőztetésére és szárítására a fürdőszoba nedvességtartalmának csökkentése érdekében. Például a fürdők nem tudnak túlélni a száraz, magas levegő hőmérsékletű területeken.

Ne felejtsük el, hogy a különböző rovarok a szellőzőnyíláson keresztül lépnek be a helyiségbe, ezért a váratlan "vendégek" megóvása érdekében be kell nyújtani egy speciális fém hálót. Annak érdekében, hogy ne keletkezzen magas páratartalom a helyiségben, a vízkezelés során kipufogó ventilátort kell használni, és zuhanyozás vagy fürdés után törölje le a fürdőszobában lévő falakat és padlókat.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfűtől a fürdőszobában?

A fürdőszobában bármikor megjelenhet egy ismeretlen vendég - ezüstkagyló. A helyi körülmények, mint bárhol máshol, hozzájárulnak paraziták megjelenéséhez - a páratartalom miatt. Kevés ember vállalja, hogy elviseli a parazitákat az otthonukban, de kevesen tudják, hogyan lehet megszabadulni tőlük.

A Silverfish egy nagyon gyakori rovar a fürdőszobában, mert szereti a nedvességet

Szereted a háborút megnyerni, kétszer is dolgozni

Ahol a kártevők származnak, és leírása

Ezüstös tavak vagy cukor, kicsi testek, sok lábakkal és antennákkal elöl és hátul. A rovarok meglepően gyorsan mozognak, azonnal elrejtve a lakástulajdonosok kilátásairól, amelyek miatt a kártevők megelőzése és elkapása nem triviális. A rovar típusok a testük színében változóak. A WC-ben és a fürdőszobában leggyakrabban világosszürke kártevők vannak, de vannak zöldes, sárga és átlátszó rovarok.

Az ezüstös halak szinte mindent eljutnak, mint például a szövetek, a papír, a régi könyvek - minden keményítőt tartalmazó anyag, a nem együttműködő élelmiszerek maradékai, cukortermékek és egyéb szerves anyagok. Azonban ezek a kártevők válogatósak és szinte bármilyen környezetben érzik magukat, táplálék nélkül akár csaknem egy évig is el tudnak menni. A bajnok gyorsan fajt, ezért állandóan megszabadulni tőlük gyorsan és kompromisszumosan kell cselekedniük.

Ezek a lények sötét és nedves helyeken laknak: természetben ez egy tér a kövön, a bukott leveleken vagy hasonló "sarkokban". Az emberi lakásokban a fürdőszoba és a WC található. Az ilyen fajta rovarok nem okoznak fizikai károkat az embereknek: nem tolerálják a betegséget és nem harapanak, de jelenlétük a helytelen egészségkárosodást jelzi, és megdönti az otthoni megjelenést. A rovarok repedésekkel, légtelenítőkkel és résekkel, néha vásárlással belépnek a házba, ha a vásárolt áru korábban raktárban vagy nedves helyen volt.

A fürdőszoba az ezüsthal kedvenc helye

megelőzés

A rovarok eltávolításához energiát, időt és pénzt kell költeni. Sokkal jobb megakadályozni, hogy a kártevők belépjenek a házba, és így megmentsék magukat a kitelepítésükért. A rovarok elleni megelőző intézkedések a következők:

 • Rendszeres és alapos tisztítás. Folyamatosan biztosítsák, hogy a nyílt hozzáférés, különösen a padlón, nincsenek táplálékforrások a rovarok számára. Az ezüstös halak ételei a padlón tárolt könyvek, karton dobozok, elhagyott élelmiszerek, régi, hámló tapéta, régi ruhák. A kockázat akkor növekszik, ha a fent felsorolt ​​elemeket sötét, nedves helyiségekben tárolják és nedvesek. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a rovarok lehetőségétől, jó lenne tartani a dobozokat nem a padlón, hanem a polcokon vagy a szekrényben, időnként változtassa meg a régi tapétát újakra, tartsa az élelmiszereket a hűtőben vagy zárt tartályokban, és helyezze a régi ruhákat műanyag zacskókba. Tisztítsa meg a lakás "kockázati zónáit" naponta: falak és padlók nedves helyiségekben, tiszta szőnyegek és padlólapok.
 • Párátlanítás. A páratartalom kulcsfontosságú elem az ideális életkörülmények megteremtésében és az ezüstkagyló tenyésztésében, így elkerülendő a megjelenésüket a szobában, szárítógépet vásárolni vagy klímaberendezést használni. Vigyázzon a vízvezetékre, mivel törése miatt a helyiség nedves lesz.
 • Repedések. A rovarok élnek, feküdnek tojásokat, vagy belépnek a falak sötét, nedves lyukaiba. Tömítsük meg a repedéseket és lyukakat gitttel. Ezt az eseményt mindenképpen a fürdőszobában, a WC-ben és az alagsorban kell tartani.

Pest Control

Egy egyszerű módja annak, hogy megszabaduljon a kártevők mindenféle és a fokú vérszomjas, hogy a kártevők elleni védekezés. Speciálisan képzett emberek, akik erős vegyszerekkel vannak felszerelve, napokig képesek lesznek eltávolítani a rovarokat otthonuktól. Annak érdekében azonban, hogy ki tudjanak menni a gyűlölt ízeltlábú túlélők natív tetőjéből, nem szükséges fordulni a kiirtókhoz. A kémiai és népi jogorvoslatokkal való független küzdelem nem kevésbé hatékonynak bizonyul hatékonysága a dezinektorok munkájában, bár ez időt és energiát igényel.

Kezdeni kezelni a kártevőket kell rögtön felfedezése nyomán a tartózkodás. A ruhákon sárgás foltok és lyukak jelennek meg, ugyanazok a nyomok találhatók a karton dobozokban, könyvekben, szövetekben, tapétákban és más hasonló kartonból vagy szövetből készült anyagokból. A fürdőszobában és más sötét, nedves területeken vannak eldobható bőrdarabok és fekete ürülék. Az elhasznált bőr és a létfontosságú tevékenység nyomai rejtve vannak a falak repedésein és lyukakon.

Miután megbizonyosodtak róla, hogy beléptek a lakásba, itt az ideje, hogy intézkedjenek azok elpusztításáért:

 • Tisztítsuk meg a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhában és az alagsorban, távolítsuk el a kis tárgyakat és törmeléket, hogy szabadon hozzáférhessünk a szobának minden sarkába, hogy vegyszereket tudjunk használni.
 • Tisztítás után az épületben lévő összes felületet klór tartalmú anyagokkal alaposan meg kell tisztítani. Hagyja a helyiséget egy ideig, hogy a mosott tárgyaknak ideje legyen kiszáradni;
 • A felületeket rézszulfát oldattal újra szárazra pároljuk és hagyjuk megszáradni. Érdemes megjegyezni, hogy a fürdő egyes rejtett sarkai segítségre szorulhatnak a szárítás során, például egy hajszárítóval vagy egy ventilátor fűtéssel.
 • A végső szakasz az inszekticid aeroszolok helyiségeinek kezelése, melynek széles választékát a boltokban mutatják be. Különösen óvatos feldolgozásra van szükség a szoba elkezdett és nehezen elérhető sarkában. E szakasz végén a helyiségnek fél óráig kell bezárnia, majd - a levegőbe. Az aeroszolon kívül különböző inszekticid géleket is alkalmaznak, például a Raptort. A gélt vízszintes és függőleges felületeken alkalmazzák, és képesek fedni az ezüstfű jelenlétében gyanúsított réseket. A gélek hiánya - veszélye az emberek és a háziállatok számára, hanem azért, mert az eszközt gondosan kell használni, és nem szabad megfeledkezni a biztonságról. Javasoljuk, hogy a kezét kesztyűkkel védje, aeroszolok alkalmazása esetén - az arcát a gézkötés mögött rejtse el, hogy védje a légutakat. Gyermekek és állatok a kezelések idején, kívánatos, hogy látogassanak el rokonok vagy barátaikhoz.

Annak érdekében, hogy megszabaduljanak a rovaroktól vegyi készítményekkel, egy vagy két kezelés elegendő. A vegyi anyagokat időnként profilaxisként is használják - amikor a beltéri klíma nem vonzza a rovarokat, vagy hetente egyszer, ha a kártevők gyakoriak.

A vegyi anyagok segítenek megszabadulni az ezüstfürttől.

Népi jogorvoslat a rovarok ellen

A népi orvoslásnak előnyei és hátrányai vannak a modern vegyi anyagokhoz képest. A házias életének és egészségének károsítása nélkül a kártevők elpusztításának módja között az első helyet a csapdák és a termikus pusztítás foglalja el.

 • Üvegcsapda. Keressen vagy vesz egy üvegedényt, és csomagolja szalaggal vagy papírral. Csalogatni - egy darab kenyeret, takarítást, almát - behelyezni és a csapdába helyezni egy fürdőben vagy egy másik sarokban, ahol a rovarok általában elrejtődnek vagy találkoznak. Az éjszaka folyamán egy jó fogás esik a csapdába, ahonnan azonnal meg kell szabadulnunk, hogy kivesszük a házból. Annak érdekében, hogy az ízeltlábúak lakosságának zúzódását károsíthassa, több dobozra van szükség.
 • Papírcsapda. A csapda eszközéhez szükség van egy régi újságra - tekerjük egy tekercsbe, kösd össze úgy, hogy ne szakadjon meg és nedvesítse meg. Helyezzük a csalit olyan helyekre, ahol gyakran vannak ezüstösök. Reggel nem szabad az újságot kidobni, hanem tûzbüntetésre bocsátani, ahol minden rovar, aki papírt ettél, vagy eldobja. Folytassa a csalit, amíg a rovarok teljesen eltűnnek a lakásból.
 • Chill. A hideg évszakban megszabadulhat a parazitáktól vegyi anyagok és csapdák nélkül. Egy olyan hőmérsékleten, amely 10 Celsius fok alá esik, a felnőtt rovarok meghalnak és a tojások megállnak. Annak érdekében, hogy kihasználhassa az "Achilles-sarka" előnyeit, elegendő az ablakok és az ajtók kinyitása, és egy-két óráig hagyja el a szobát.

A háztulajdonosokkal fegyveresen más módon lehet ártalmatlanítani az ízeltlábúakat:

 • Illatok. Az ételeket ártalmas kártevők védelme érdekében a fűszeres fűszeres illatok nagyon jól alkalmazhatók: fahéj és szegfűszeg - a konyhaszekrénybe rakja őket, hogy elfelejtsék a kártevők veszélyét örökre. Különleges dicséretet kell adni egy másik hatékony visszataszító anyagnak: vegye levendula illóolajat egy gyógyszertárban, és keverje össze vízzel. A kapott ízletes illatú anyag megszórja a szekrényt, a szekrényt, a hálót. A citromhéj segíteni fog a szagok segítségével - szeletekre vágja és szétszórja a rovarok találkozását, egy hét múlva frisseket kell kicserélnie.
 • Kovaföld. Powder teremtmény az ízeltlábú emberek teljes megsemmisítésére. Éles élei átszúrják a rovarok testét, de nem károsítják az embereket és az állatokat. Használatakor ajánlott védeni a légzőrendszer maszkját.
 • Bórsav. Ha valami eltávolíthatja az ízeltlábúakat a fürdőből, akkor ez a bórsav, amely többek között más rovarfajok ellen is használható. A sav nem képes arra, hogy csak a felnőtt rovarokat felejtse el, hanem a tojásaikat is - elegendő az anyagnak az ezüsthal diszlokációjának helyén történő eloszlatására. A mínusz azt jelenti, hogy az emberek, a gyermekek és a kíváncsi állatok egészségét veszélyezteti.

A legjobb módja annak, hogy elpusztítsák a kártevők a szobában - egy integrált megközelítés. Kombinálják a rendszeres tisztítást és a termékek profilaktikus alkalmazását, hogy soha ne férjenek be a kártevők otthonában.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstös kacsa a lakásban

Gyakran a fürdőszobában vagy a WC-ben található egy kis kúszó rezidens. Ez az aranyhal az egyik legősibb rovar a bolygón. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő mérlegektől, meg kell tudnunk, miért jelent meg, mit szeret, és hogyan teremthet meg olyan feltételeket, amelyekben az ezüstös halak meg fognak halni.

Az ezüstös kacsa lapos, hosszúkás teste kb. 1 cm hosszú, ami a végére szűkítve, és sok lábával rendelkezik, aminek köszönhetően gyorsan mozog. A rovarok többször is lerakódnak, miután a harmadik rágcsáló kis méretű. Ez megmagyarázza az ezüsthal nevet. A mérleg színe eltérő lehet: ezüst, átlátszó, sárgás, zöldes. A leggyakoribb faj az ezüstmérleg.

Minden olyan anyagot táplál, amely keményítőt, poliszacharidot tartalmaz. Enyék karton, papír, könyvborító, szövet, liszt, cukor. Ha az élelmiszer nem elegendő, az ezüsthal nem hal meg, akár 10 hónapig is élhet.

A rovar körülbelül 4 éve él, eléggé ígéretes. A nőstény mintegy 70 fehér ovális tojást helyez el 1 mm hosszúsággal. Az inkubációs időszak végére a tojások színe megváltozik, barna színűvé válik. A tojások fejlődéséhez a legkedvezőbb a 30 fokos hőmérséklet. Ebben az esetben a tojások lárvái 25 napon belül jelennek meg. 20 fokban a tojás fokozata 2 hét alatt emelkedik.

A magas vitalitásnak, gyors mozgásnak, termékenységnek köszönhetően nehézkessé tenni az ezüstkagylót. Ha legalább egy embert láttak a lakásban, azonnal meg kell hozni az intézkedést, mielőtt a tenyésztett ezüstkagyló elkezdte mozgatni az egész lakásban.

A szarufák félnek a napfénytől, éjszaka legaktívabbak. A nap folyamán még csak észre sem veszik. Megértheted, hogy a mérlegek kis lyukakkal, kis sárga foltokkal, például háttérképen, ruhákon, karton dobozokon kiszerelhetők a fürdőszobában. A sötét sarkokban, dobozok, zacskók alatt apró csomók ürülékeket találnak, amelyek fekete borsot, szürke lélegzetet látnak a fürdőben, a padlón, ami a nyírási levelek után marad.

Az ezüstös kacsa veszélyes az emberekre?

Sokan érdekelnek abban a kérdésben, hogy veszélyes-e egy halálhúzás egy személy számára. Az emberek és az állatok egészségére az ezüstös kacsa nem veszélyes, nem tolerál semmilyen betegséget. De ez az ízeltlábú károsíthatja az élelmiszereket (pl. Tészta, gabona, cukor, liszt). Egy ezüstös kenyér eszik könyveket, tapétákat, ruhákat. A fürdőszobában a pikkelyes fű csúszása nagyon kellemetlen látvány.

Miért jelennek meg az aranyszínűek a lakásban?

Az ezüstszínű halak ideális élőhelye a magas páratartalom, sötétség és hő. A 70-97% feletti nedvességtartalom és a 21-26 fokos hőmérséklet mellett a legmagasabb rovar aktivitás figyelhető meg. A lakás minden szobája a legmagasabb páratartalom a fürdőszobában. Ezért a tulajdonosok általában észrevesznek, hogy az ezüstös kacsa a fürdőben.

Az ezüstkagyló megjelenésének fő oka a magas páratartalom. Annak érdekében, hogy megakadályozzák az ezüstkagyló megjelenését, meg kell küzdeni a lakás nedvességtartalmával, különösen a fürdőszobában, a WC-ben. Gyakran ugyanazon okok miatt a mosdóban ezüstkagyló is van: magas páratartalom, sötét sarkok.

Az ezüstös kacsa áthalad a lakásban a szomszédjaitól a csöveken át, a sarokban és a falakon apró repedéseken keresztül. Néha az ezüstös kacsa az utcán nyílik a nyílt ablakokon. A bajnokok kedvező körülmények között szaporodnak maguknak: magas páratartalom a rosszul működő szellőzés miatt, a helyiség zűrzavarai. Egy száraz, tiszta helyiségben, ahol alapos tisztítást végeznek rendszeresen, az ezüstszínű halak valószínűleg nem indulnak el.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfűtől?

Küzdhetsz az ezüstkagylóval egy lakásban többféle módon:

Csapdák beállítása:

 • Annak érdekében, hogy csapdát készítsen, egy üvegedényt (például 0,5 literes vagy 1 literes kapacitású) kell vinni, majd kenje be szalaggal, hogy a felület durva, csúszásmentes legyen. Belsejében egy csalit - egy darab cukrot, kenyeret. Az ezüstös kacsa feljön az üvegedényre az elektromos szalagon, és nem lesz képes visszatérni, mert a palack belső falai túl csúszósak. A csapdák hatékonyságának növelése érdekében éjszaka kell felszerelni, amikor a rovarok esni kezdnek, és feltétlenül egy poharakat helyezzünk az ezüstkagyló élőhelyébe (a fürdőszobában, a WC-ben).
 • Egy másik csapda egy feltöltött újság vagy papírlap. A tekercs széleit gumitömítéssel kell húzni úgy, hogy ne lazuljon. A papírt vízzel meg kell nedvesíteni, és éjszakára helyezni kell, ahol a rovarok élnek. Az éjszaka folyamán az ezüstfüst egy újságba süllyed. Reggel, a papírt el kell dobni, nem pedig csomagolás nélkül, hanem elégetni. Az eljárást többször kell elvégezni, hogy az összes ezüsthalat elkapja.
 • Kész csapdák a boltból. Ezek általában horog-és hurok horgok, amelyekbe helyezni a csalit. A csapdákat ugyanolyan szabályok szerint határozták meg, mint a házi készítésűek: éjjel, az állítólagos ezüstkagyló élőhelyeiben.

Elrettentő anyagok használata:

 • Pordialomite. Azt is nevezik hegyi liszt. Kőből készült. A dialeitének homokszemei ​​éles szélekkel rendelkeznek. Az ezüstös kacsa és más kártevők elnyelik a belsejében áttörő homokszemcséket, megsértik a rovarok testét, és meghal. Az emberek, az állatok, a por nem veszélyes. Ha használják, kissé csípheti a torkát, ezért az alkalmazása előtt ajánlott gézköteget vagy maszkot viselni. Este az esti lefekvés előtt a púdereket a sarkokban, az alaplemezek mentén el kell szétszedni a szekrényekbe, ahol az ezüstszínű halakat látták. Reggel, használjon porszívót a por és a halott ezüsthal eltávolítására.
 • Bórsav. Használatakor mind a felnőttek, mind a tojások meghalnak. A sav kezelt (szórásos) élőhely az ezüsthal. A bórsav veszélyes az emberi tüdőre és háziállatokra. Figyelembe kell venni az óvintézkedéseket: a légzőszervek védelme a feldolgozás során, a háziállatok nem engedélyezett a kezelt helyen.
 • Citrusfélék héja. A héja illata kellemetlen az ezüstös halak számára. Maguk is elhagyják a citrusszagot. Ez a legbiztonságosabb módja annak, hogy megszabaduljon az ezüstfürttől, de egy kis rendetlenséget okoz, mivel a teljes ártalmatlanításhoz szükség van arra, hogy a zsetonok több napig, vagy akár hetekig is elférjenek. Megszünteti ezt a rendetlenséget citrus illóolaj használatával. Adjunk hozzá néhány csepp olajat a vízhez és szórjuk be ezt a vizet a rovarok élőhelyén található szórással. Ugyanolyan hatással van a levendulaolaj-spray.
 • Ha az ezüstkagylót a konyhai szekrényekben tenyésztik, a fűszerek - a szegfűszeg, a fahéj segíteni fogja őket. Az illóolajok és a fűszerek teljesen biztonságosak az emberek, az állatok számára, így bármilyen helyiségben és helyen használhatók.
 • Folyékony piretrin alapú spray. Ez egy kész méreg, amely megöli a mérlegeket. A lerakódás az alaplapokon, a sarkokban, a résekben történik. Ez egy nagyon mérgező anyag, ezért tilos az élelmiszerekben történő használat, olyan helyeken, ahol az állatok vagy a gyermekek könnyen behatolhatnak.

megelőzés

Annak érdekében, hogy ne gondolkodjunk meg, hogyan lehet megszabadulni a fürdőszobában lévő mérlegektől, meg kell akadályoznod azok megjelenését. A megelőzés legfontosabb eszköze a fürdőszobában, a WC-ben és a konyhában lévő páratartalom csökkentése. Ez a következőképpen érhető el:

 • A szellőzőrendszert a lakásban tartsa. Ehhez rendszeresen ellenőrizze az egészségét. A tolóerő csökkentésekor ki kell venni a rácsot, és tisztítani kell a rendelkezésre álló helyet, például porszívóval. Ha ez az intézkedés nem javítja a helyzetet, akkor vegye fel a kapcsolatot a szellőztető tengelyek karbantartásával kapcsolatos szolgáltatással.
 • Használjon speciális szárítót, amely gyorsan és hatékonyan csökkenti a helyiség nedvességtartalmát.
 • Használjon légkondicionálót, vezesse a meleg levegőt, szárítsa meg.
 • Rendszeresen végezzen általános tisztítást: tisztítsa meg a nehezen elérhető sarkokat, a liftet és a teljesen száraz gumitömítőket, hogy megóvja a helyiség zűrzavarát.

Az ezüsthal nem zavarja az életet a lakásban, a legjobb, ha megakadályozná őket. De ha megjelennek, azonnal meg kell kezdenie a harcot, használjon az egyik módja annak, hogy megszabaduljon az ezüstös halaktól.

Rovarok ezüstkabátot az otthonában és a harc módszereit

Egyetértek, kellemetlen helyzet: belépett a fürdőszobába, bekapcsolta a fényt, és a lábai alatt kezdett elszórni, biztonságos helyeken rejtőzködni, kellemetlen kinézetű rovarokat. Valószínűleg ezek az aranyszínűek, amelyek éjszaka vadásztak. Csodálkozol - honnan jöttek? De elvileg nem olyan fontos, hogy kerültek be a lakásba. A legfontosabb az, hogy megtudjuk, hogyan lehet megszabadulni tőlük. Az ezüstös kacsa nem károsítja az embert, de nem szabad "fajta" is.

Típusú ezüsthal: melyik "ellenség "nek kell foglalkoznia

Silverfish a lakásban - az egészségtelen körülmények miatt

A "szerelmesek" megjelenése egy párás éghajlaton

A rovarok testének hossza eléri az 1,9 cm-t, lapos, a fejtől a farokig terjed. Az ezüstös kacsa megnevezte az ezüst mérlegeket, amelyekkel le van fedve. A fejből két vállrándulást irányítanak előre, három hasonló farka mögött, nem szárnyak. Szemek - faceted, színes látással, amely érzékeli az ultraibolya.

A szokásos ezüstkagyló vagy ahogyan az is nevezik - a cukor, nagyon gyorsan mozog a padlón, a mennyezet, szűk résbe menekülhet, lyukba rejtőzik, és mindez három pár mancsokkal, kemény karomokkal. Az ilyen mozgásszervek megnehezítik a rovarok elleni küzdelmet, mert a látás nem jelenti a fogást, de tökéletesen el vannak rejtve.

Közelebbről szemügyre veheted a hasonlóságot a halfacsarással, amelyre a britek ezt nevezik: ezüstös. A tudósok a természetben közel 600 fajta ezüsthalat találtak, közülük 10-en Oroszországban élnek. De az apartmanokat csak két - általános silverfish, thermobia otthon - ostromolta.

Diszlokáció helye és étrendje

A rovarok "szokásainak" ismeretét könnyebb megtalálni és megsemmisíteni. Leginkább a nedves helyeken szeretnek elrejteni, ahol valami hasznot húzhatnak. Egyél változatos. A kurzus során papír, tapéta, könyvek, ömlesztett termékek (liszt, tészta, gabonafélék), állateledel, pamutból készült anyagok, selyem. A leginkább kellemetlen dolog az, hogy az élelmiszer hiánya nem rémlik, az élethez kedvező feltételek mellett egy éven át élelem nélkül élhetnek és jó táplálékkal öt éven keresztül élnek.

Néha nehéz megállapítani, hogy van-e ezüstkagyló a lakásban, vagy sem, mivel a rovar az éjszakai életet kedveli. Először is, ahol megtalálható - nedves levegővel, kondenzátummal, vízzel. Ezek a fürdőszobák, a WC-k, a zuhanyzókádok és a javítások során gyakran zárt helyek, amelyek esztétikai megjelenést eredményeznek - csatornahálózatok és hidegvízcsövek, amelyeket nehezen hozzáférhető helyeken, például a fürdőszoba alatt helyeznek el.

Fontos! A házadba érkező ezüsthal rovarai nem betegségek hordozói, nem harapnak, de határozottan harcolni kell velük!

Hogyan kell kezelni az ezüstös halakat?

megelőzés

Nagyon fontos, hogy betartsák a helyiségek higiéniai alapszabályait, és kezdjék meg a harcot, amint az egyéneket felfedezik.

A Silverfish szereteti nedvességet

 • A fürdőszobában levő ezüstkagyló nem lesz ellazulva, ha a helyiséget folyamatosan sugározzák, szellőztetik, a padlón kialakított medencéket azonnal ki kell törölni.
 • Régi csövek kondenzátummal vannak lefedve, és ha a levegő nagyon rossz, akkor a pocsolyák képezik - nagyszerű hely a rovarok összegyűjtésére.
 • Megszabadulni a régi papírból, papírból.

Tanács. Könyvtári tulajdonosok! Időről időre alaposan mossa le a helyiséget, és ellenőrizze a mikroklímáját, ami nem teszi lehetővé a páratartalom növelését.

 • Méh repedések, ahol a rovarok gyűjthetnek.
 • Ha a penész megjelenik, azonnal vegye le.
 • Az élelmiszer száraz termékek hermetikusan lezárt edényekben, dobozokban, tartályokban tárolhatók.

Népi jogorvoslatok

csapdák

A megelõzõ intézkedések nem segítenek a rovarok otthoni megfélemlítésébõl, és õk még mindig elájulnak? Vegyük fontolóra, hogyan lehet az ezüstöskötést népi módszerekből levezetni.

Néha az ezüstöskört cukornak nevezik, talán azért, mert ezt a színt

Gyakori és hozzáférhető a csapdák:

 • Egy literes tégelyet kavargott a szalaggal, tegyen be néhány kenyeret. A rovar könnyen beleesik az üvegbe, de nem lesz képes csúszós falakon kijutni. Állítsa be a csapdát éjjel, olyan helyre, ahol az ezüstszínű halak láthatóak.
 • Az újság vagy más papír csavarásához (összezúzásához) nedvesítse meg vízzel (enyhén, hogy ne áztassa), hagyja egyik napról a másikra. A rovarok azonnal ott telepednek le, mert szeretik a nedvességet és a sötétséget. Reggel, vegye ki a papírt az utcára, távol a házból és égesse el.
 • Hatékony csapdák, amelyek megvásárolhatók a boltban. Ezek tépőzárasak, ami egy vékony karton, ragacsos felület. Nem hagynak egy második esélyt, rovarokat ragadva. A Trapper Insect Trap és a Trapper Max Glue csapdákat az ezüstös halak összegyűjtésének helyén rendezik, és rendszeresen ellenőrzik a "teljességet".

Házi gyógynövények és készítmények

Tiszta és száraz fürdő - kellemes környezet az ezüstfürt számára

konyhai műszerek

A csapdákon kívül más módszereket is alkalmaznak az ezüstfürtök kezelésére. Ne hagyja abba a rovarok éles szagait, például a babérlevelet, fahéjat vagy borsot. Az ilyen szagú szobákban nem élnek.

Golyók egy szappanalapon

A rendezett ezüstkagyló a szekrényben gyorsan elhagyja, mosogatóval van mosogatóval. 1 csésze szóda - 2 evőkanál reszelt szappan (72%), csésze hidrogén-peroxid és 10 csepp levendula vagy citrusolaj. Ebből a keverékből készítsen apró golyókat és mossa le a WC-t, és a belső felületen kétszer hetente kétszer mosson. Ennek az illatos eszköznek köszönhetően a WC-nek kellemes illata lesz, és a rovarok el fognak menekülni.

olaj

A levendulaolaj és citrusfélék eltérő módon használhatók. Adjunk hozzá néhány cseppet a vízhez, és mossuk vagy megszórjuk az ezüstkagyló felhalmozódását a kapott oldattal. Ahogyan az olaj szagai időzítettek, ismételje meg az eljárást.

A levendula és a citrus olajos keverékein kívül természetes formában is használják őket. Miután megdörzsölte a citromhéjat vagy narancsot, szétszórja a rovarok gyanúja helyén. Lavender gallyak is megijesztik a kártevőket.

fagy

Nem csak egy felnőtt személy, aki fél az alacsony hőmérsékletektől, de az ezüstös kacsa a hidegben hal meg. Ezért ha télen lehetőség van arra, hogy "befagyassza" a szobát, végezze el ezt az eljárást.

Milyen kémiai anyagok az ezüstös halak hatékonyabbak

A rovarölő szerek piacán nagyszámú gyógyszer van az ezüsthal elleni küzdelemben. Különböző formákban mutatják be őket, de jobb kombinációban használni őket, ahogy az egészségügyi orvosok javasolják.

Por belső rovarok ellen

 • Demon Wp száraz termék, amely cipermetrint tartalmaz, sokféle rovar ellen, beleértve az ezüstösöket is.
 • Viszonylag ellentmondásos vélemények a por biztonságosabb márkáról. A hatóanyag diatómaföld (diatómita). A rovarok hatása az, hogy a kőzetből készült por éles szélei homokszemek. Egyszer a rovarok testében, szó szerint "levágják" belülről. A termék biztonságos az emberek és a háziállatok számára, de a közvetlen kapcsolatot kerülni kell. Este, az alaplapokon vagy más élőhelyeken, öntsük a port, és gondosan távolítsuk el reggel (a halott rovarokkal együtt).
 • A bórsav hatásos ezüst-kecske ellen, de veszélyes az emberek és az állatok számára, ezért használatával meg kell figyelni a biztonsági intézkedéseket.
 • Az aeroszol az ezüstfűből a hatóanyaggal piretrin, rovarok készen mérgező. Óvatosan alkalmazza, elkerülve az élelmiszerek elhelyezkedését, gyermekek és háziállatok helyét. A talapzaton, a víz repedésein, a csatornarendszereken és a rovar felhalmozódásának más területein.

Annak érdekében, hogy ne kelljen harcolni a mérlegekkel, jobb megakadályozni a rovarok megjelenését a lakásban. Az elemi profilaktikus "remedy" - a tisztaság a szobában, segít lakóinak nem "megosztani" egy lakást a kártevők.

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Megszabadulni a mérlegtől a fürdőszobában és a WC-ben

A rovarok megjelenése a lakásban mindig kellemetlen, és a vágy, hogy gyorsan megszabaduljon tőlük, teljesen természetes. Ez a szomszédság nem csak az undor és undok érzését okozza, nem is beszélve arról, hogy sok ilyen "telepes" kárt okoz a kórokozók elterjedésével, vagy harapással az emberek és a háziállatok zaklatásával.

Az egyikük, örömmel ülepedve egy emberi lakásra, ezüstszínű. A "hazai" rovaroktól eltérően ez nem feltétlenül veszélyes az emberek és állatok egészségére nézve. Az ezüsthal nem harap, és nem terjed a fertőzésre. Azonban visszataszító megjelenése és egy rovar jelenlétének ténye a házban legalább kellemetlen.

Az ezüstös kacsa örömmel rendeződik sötét, nedves helyiségekben, így kedvenc élőhelye a WC és a fürdőszoba. A konyha szintén veszélyben van, mivel rovarirtó maradványokat táplál be, különösen a keményítőt és a cukrot. Nem megvetését és ragasztását, így a háttérkép és a könyvek alaposan elrontják, és a természetes és szintetikus anyagokból készült ruhák is szenvednek. A szemét, a toalettpapír darabjai, sőt a penész is - mindezt az ezüsthal ételeiben is tartalmazza.

A rovar 1-2 cm hosszúságú lehet, általában sárgás, szürke vagy fehéres színű. A fő azonosítási jellemző a hosszú bajusz a fején és a test végében, mindkét oldalán több lábbal, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan mozogjon. Az ezüstös kacsa nagyon durva (legfeljebb 10 hónapig elfogyasztva), és szaporodó (egy időben a nőstény hét tucat tojást tartalmaz). Belülhet a lakásba a szellőztetés vagy a hozott dolgok.

Eléggé megszabadulni az ezüstfüsttől a fürdőszobában vagy a WC-ben egyedül, de ha túl nagy számban lehetett a fajta tenyésztésére, egyszerre többféle módszert kell alkalmazni, vagy egy olyan szolgáltatás szolgáltatásainak megrendelését, amely szakszerűen foglalkozik a kártevők elleni védekezéssel.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfűtől?

Ha ezek a rovarok vannak, rögtönzött eszközökkel vagy vegyi eszközökkel megsemmisítheti vagy túlélheti őket.

Népi módszerek

Leggyakrabban az ezüsthal megsemmisítése során különböző csapdákat használnak, amelyeket egyszerűen készíthet:

 • Vegyen fel minden újságot vagy laza papírt, gyűrje össze, vagy tekerje a tekercsbe, vízzel megnedvesítve. Hagyja a reggelig a helyiség padlóján, ahol a rovarok elválnak. Örömmel fogják kihasználni az új "lakást", ahol sötét és nedves. Reggel gyorsan el kell távolítania az újságot, csomagolás nélkül, ami után kívánatos égni. Csak kiválaszthatja a hidegbe (különösen télen), ahol az aranyszínű hal gyorsan meg fog halni, mivel nem tudják állni a hőmérsékletet 21 fok alatt. Lehetséges, hogy egy ilyen csapdát egyszerre kell elhelyezni.
 • Egy szalaggal (ablak) vagy szalaggal tartsa a szokásos edényt (megfelelő literes), tegyen egy kis darab cukrot vagy kenyeret az aljára csaliként, és hagyja egész éjjel a padlóra. Ez idő alatt az ezüstös kacsa a palackba kúszik, hogy érezze az ételeket, de nem képesek kiüríteni a konténer sima falain.

Ugyanezzel a céllal használhatja a vásárolt ragadós csapdákat a csótányok és más rovarok számára, de ebben az esetben egy csésze formájában csali kell.

A csapdákon kívül fűszeres illatú fűszerek segítségével megszabadulhat a mérlegektől: babérlevél, bors, fahéj stb. Nyilvánvaló, hogy a rovarok nem fognak meghalni, de hagyják el a szobát.

Továbbá, ha illóolajok vannak a házban, elég hatékony lesz a vízben feloldani és azonnal permetezni az ezüstfürt levendulaolajjal vagy citrusfélékkel való elosztásának helyét: a rovar nem tolerálja ezeket a szagokat, és hamarosan elhagyja. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy az olajok erodálódnak, ezért ezt az eljárást többször meg kell követelni.

vegyi anyagokkal

Ha már sok ezüstfehérje van, a helyiség kémiai kezelésének eszközei segítik a hatékonyabb megszabadulni őket:

 • Inszekticid permetezők (aeroszolok), amelyek magukban foglalják a peritrint. Az alaplemezeken kell alkalmazni őket, anélkül, hogy figyelmen kívül hagynák azokat a kis réseket is, ahol ezüsttojás tojást lehetett elhelyezni. A jogorvoslat mérgező, ezért ne szórja őket a helyek közelében étellel, és ne gyermekekkel és háziállatokkal. Az aeroszolt különösen nedves helyeken kell felhordani, és 2 órával a permetezés után a helyiséget alaposan át kell sugározni.
 • Bórsav por keveréke krétával 1-4 arányban. Ezt az eszközt egy héten belül el kell hagyni a rovarok élőhelyei között, és egy hónappal később ismételjük meg a hatást vagy a megelőzést.
 • A porított diatomit egyik napról a másikra szétszórva, és reggel tiszta minden porszívóval.

megelőzés

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a helyiségben lévő mérlegek megjelenését (ez mindkét lakásra, raktárra és pincére vonatkozik), fontos néhány alapvető szabályt követni:

 1. páratartalom szabályozó helyiségek rendszeres szellőztetéssel vagy szárítással ventilátorral.
 2. időben történő takarítás;
 3. penész eltávolítása, ha van ilyen;
 4. a gipsz-rések, ahol a rovarok élhetnek és fajtanak;

Ha a helyiségek gondozása eleget tesz a felsorolt ​​követelményeknek, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy az ezüstös kacsa elindul.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfüsttől a fürdőszobában és a WC-ben

A közös ezüstös vagy cukortermék egy rovar, amely gyakran lakóépületekben telepedik le. Keményítőre és más cukortartalmú anyagokra táplálkozik. Ezenkívül enni ragasztót, pamutot, vászonot, selymet. A megnövekedett állóképesség és termékenység különbözik. Az ezüstkagyló leggyakoribb élőhelye a fürdőszoba és a WC, mivel a fürdő ideális paraszti táptalaj (magas nedvességtartalom, víz és kondenzátum). Ha ezek a rovarok megjelennek a házában, akkor valószínűleg keresni a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet megszabadulni az ezüstös kacsa a fürdőszobában és a WC-ben?

Mivel ezek a rovarok egészen 10 hónapig túlélhetik az ételt, és tovább szaporodnak, miután megjelenésük a fürdőszobában megtörtént, a lehető leggyorsabban kell küzdeniük a káros hatások elkerülése érdekében.

Miért tűnnek fel ezüstösök a fürdőszobában és a WC-ben?

A fő ok, amiért a rovarok a fürdőszobában kezdődnek, a nedvesség, a páratartalom, a gőz és a kondenzátum jelenléte és a víz fröccsentése. A WC-ben a kialakításuk legmegfelelőbb feltételei miatt telepednek le. Leggyakrabban az ezüstös kagylót vízcsövekbe és csövekbe helyezzük hideg vízzel, káddal, mosógéppel, nedves padlóruhák mellett, nedves szőnyegek alatt WC vagy zuhanyzó közelében. A fürdőszobába behatolnak a szellőzőrendszerek, a falak repedései is. Ha a lakás nem felel meg a helyiség higiéniai szabályainak, a fürdőszobát nem szellőztetik vagy szellőztetik, a padlót nem törlik, a padlóruhákat nem cseréli le, majd a rovarok megjelenése kiszámítható.

Úgy tűnik, hogy véletlenül bármilyen dolgot vagy ételt véletlenül elhozhat a házba.

Milyenek a mérlegek?

A WC-kben és a fürdőszobában lévő ezüstkagylók olyan kis rovarok, amelyeknek nincs szárnyuk, hosszúkás testük van, antennák mögött és elöl, valamint számos kis lábak. Gyakran színe könnyű ezüst, néha barna lények. Nagyon gyorsak, villámgyorsan mozognak a padlón, a falakon és a mennyezeten, a legkisebb lyukakba és nyílásokba kerülnek.

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfűtől? Hasznos ajánlások

Sokan úgy gondolják, hogy rendkívül nehéz bejutni a rovarokba, ha már megjelentek. Nem az. Igen, meg kell tennie a maximális erőfeszítéseket, és végre kell hajtani a rendszeres megelőző munkát, de nagyon reális ez az ezüstkagyló.

Hasznos ajánlások a rovarok eltávolítására:

 • A páratartalom és a nedvesség csökkentése érdekében gondoskodjon a fürdõ és a WC hatékony szellõztetésérõl.
 • Csökkentse a lakás teljes hőmérsékletét a helyiség rendszeres szellőzésével és az önálló fűtési rendszer kikapcsolásával. A Silverfish szereti, ha otthon nedves és forró (+ 21- + 27 C). Ha csökkenti a páratartalmat és csökkenti a hőmérsékletet, fokozatosan meghal a saját, megáll a reprodukálás.
 • Tisztítsa meg a port az összes nehezen megközelíthető helyről.
 • Szárítsa meg a nedves sarkokat, szárítsa szárazra a csövet, cserélje le a nedves padlóruhákat száraz szőnyegekkel, és rendszeresen szárítsa meg őket.
 • A száraz nedves helyeket egy ventilátort használjon.
 • Használjon klórt tartalmazó WC- és fürdőszobai tisztítószereket. Az ilyen anyagok fertőtlenítik a szobát.
 • Az inszekticid aeroszol használatát követően használjon levegőáramot szellőztetés céljából (2 órán át).
 • Ügyeljen arra, hogy minden használat után mosogasson és zuhanyozhasson.
 • Készítsen klórtartalmú anyagokat tartalmazó oldatot, és dolgozzon fel velük a teljes fürdőszobát, használjon rézszulfát oldatot olyan helyeken, ahol gomba és penész van.
 • Használjon ecet oldatot a padló tisztításához.
 • A szoba általános tisztítása után készítsen bórsavat (por) és krétát (1: 4), és szórja meg vele minden olyan helyet, ahol a rovarok élnek (sarkok, alaplapok, rések, a padló a fürdőszobában). Hagyja a port egy hétig alaposan mosogatás után. Egy hónap múlva ismét elvégezzük ezt az eljárást annak érdekében, hogy végül megsemmisítsük a tojásokat.

A legfontosabb feltétel a teljes szárazság biztosítása a szobában és a nedvesség hiánya. Ilyen körülmények között az ezüstszínű tojáscsomók elpusztulnak.

A harc más módjai

A rovarok elleni küzdelemnek több módja van, ha a szekrényben ezüstszínű tányérok vannak.

 • Hívjon egy speciális szolgáltatást. Hasonló probléma a szakképzett szakemberekkel, akik képesek rovarok törlésére.
 • Fogd meg a csapdát. Készítsen elő egy literes üvegedényt előzetesen felragasztásával. Inside, tegyen egy darab kenyeret vagy cukrot. A legtöbb ezüsthal éjszaka kerül a bankba, és már nem jön ki.
 • Készíts egy csapdát az újságból. Vegyünk egy újságot, feltekerjük egy tekercsre és gumival zászlózzuk le a széleit, nedvesítsük meg vízzel, és hagyjuk az éjszakát. A páratartalom és a sötétség vonzza a lényeket, és reggel eldobja az újságot.
 • Készüljön ragadós bevásárló csapda. Ezenkívül használja a csalit kenyér formájában.
 • Kémiai módszer Használjon kovaföldet, szétszórja, ahol a rovarok összegyűlnek, alaposan vákuum reggel.

Lehetőség van arra is, hogy megijesszük az ezüstkagylót hámozott zsetonokkal, mivel erős szaga van. Ezenkívül citrus- vagy levendulaolajat is lehet hozni. Vízben feloldjuk és permetezzük őket.

Megelőző intézkedésként javasoljuk, hogy a fürdőszobában lévő réseket teljesen feltöltsük, és új szellőzőrendszert telepítsen. A fürdőszobát rendszeresen porszívóval tisztítsa meg.

Mi veszélyes mérleg?

Ezek a rovarok nem jelentenek ártalmat az emberre és a háziállatok egészségére nézve. Nem harapnak, nem tolerálnak semmilyen fertőző betegséget. Az egyetlen baj - ők eszik dolgokat és elrontják az ingatlant. Kis méretüknek köszönhetően könnyedén bejuthatnak a nyílásokba, dobozokba és zacskókba, ételeket és szintetikus ruhákat eszik. A könyveket és az ételeket verte.

megelőzés

Megelőző intézkedésként a fürdőszoba és a WC rendszeres tisztítása megfelelő. Hetente kétszer alaposan mossa le a padlót, cserélje ki a padlóruhákat, száraz toalettet és fürdőszőnyegeket, szellőztesse a szobát és ellenőrizze a páratartalmat. Ezután megakadályozhatja a rosszindulatú rovarok megjelenését.