Legfontosabb > Tervezés

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Rovarok a WC-ben és a fürdőszobában

Megtalálta a rovarok fürdőszobájában és a fürdőszobájában, és nem tudja, hogyan kell? Mi a teendő, ha a rovarok a fürdőszobában és a WC-ben gyorsan elindulnak? Nem pánikba, hanem arra, hogy kitaláljuk, milyen rovar van, hogyan kell harcolni és megfelelő intézkedéseket tenni. Ebben az anyagban foglalkozunk a különböző ezüstösök, lepkék és módszerek kezelésével kapcsolatos legfontosabb okokkal.

Milyen rovarok telepednek le a fürdőszobában?

A fürdőszoba ideális hely, ahol különböző paraziták szaporodnak. A wc-en és a fürdőszobában lévő rovarok többféle típusból állnak. Gyakran, mint a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben, olyan csótányok találhatók, amelyek minden körülmények között élnek, és különösen a hő és a nedvesség szempontjából.

A második leggyakoribb szúnyogok fajták, mivel kiválóan érzik magukat egy nedves környezetben. Mosquito lárvák vízben fejlődnek, ezért a rendszeres gőzök és kondenzátumok csak hozzájárulnak a paraziták számának növekedéséhez.

Pókok is rendszeresen megjelennek a sarkokban.

Is találkozhat:

 • Az ezüstös kacsa egy kis, világosszürke lény, amelynek jellegzetes hosszúkás teste és három hosszú hajszál van a test végében.
 • A pillangó pillangó egy kis légy, amelynek fekete teste van, a szárnyak 2 mm hosszúak.
 • A hüvelyesek, százlábúak, lepattogók és kipárnák kétlábú százlábúak vagy nagyszámú lábbal rendelkező állatok, a földi gerinctelenek, amelyek széles körben elterjedtek.

Miért jelennek meg a paraziták a fürdőszobában?

A fürdőszobában és a WC-ben élő rovarok ezeket a szobákat választják, elsősorban a nagy páratartalmú gőzök, kondenzátumok felhalmozódása miatt. Ezekben a szobákban a legkényelmesebb életkörülmények.

 • A beltéri éghajlat megváltozott. A páratartalom jelentősen megnövekedett vagy túlzott szárazság alakult ki, a helyiség nem szellőztetett, levegő stagnálása.
 • Az egészségügyi és higiéniai normákat nem tartják be. A fürdőszobát és a WC-t rendszeresen nem tisztítja a szennyeződéstől és a portól.
 • Otthona közel van ahhoz, ahol a rovarok találhatók. Például a magánház az erdőben van, ahol sok szúnyog van. Vagy az alagsorban lévő földszinten vagy nem messze a házától távol van, sok pince van.
 • A szomszédai mérgező rovarok. Aztán elkezdik a legközelebbi lakást. Beléptek a WC-szellőztető rendszerbe, fal repedésekbe, bányákba, csövekbe, és végigmegyek az apartmanok fürdőszobájába.

Hol baktériumok és rovarok gyakran felhalmozódnak?

 • Hidegvíz csatorna, amely rendszeresen felhalmozza a kondenzátumot.
 • Helyek a fürdőszoba, a WC, a mosógép, ahol nincs szabad hozzáférés, ahol a magas páratartalom koncentrálódik, és ahol a leggyakrabban nem törölni.
 • Nedves ruhák, padlószőnyegek a WC és a fürdőszoba közelében, ha állandó nyers állapotban vannak.

Gyakran gyakran rovarok is felhalmozódnak a fürdőszoba sarkában, amelyek nehezen hozzáférhetőek az emberek számára. Például a fürdőszoba vagy a mosógép mögött helyezkednek el. A különféle paraziták kockázatának minimalizálása érdekében fontos, hogy a fürdőszobának megfelelő helyiséget egy WC-vel kombinálva vagy nem kombinálva vegyen figyelembe, figyelembe véve az egészségügyi eszközök elhelyezését, a csempeburkolást és a minimális nedvszívó képességet elnyelő bútorokat. Szintén gondoskodnia kell a jó minőségű szellőzőrendszerről.

Mennyire veszélyesek a rovarok?

Nagyon gyakran a lakosok a lakások aggódnak, hogy a megjelenése a különböző rovarok jelzi a bizonytalanság, hogy a fürdőszobában és a fürdőszobában, a megnövekedett százalékban a baktériumok. De leggyakrabban, valójában a paraziták, hogy élnek a fürdőszobában nem hordozói betegségek és fertőzések, amelyek veszélyesek az emberek és a háziállatok. Csak azok a rovarok járulhatnak hozzá a házban lévő patkányok megjelenéséhez, amelyek táplálják őket. Hogyan érkeznek a patkányok a WC-vel a lakásba? A csatornába távoznak, mivel hosszú úszással és víz alatt állnak. A patkányokat az ultrahangrendszer elpusztítja a speciális szolgáltatások meghívása után.

Az ezüstös kagyló, amely a leggyakrabban a fürdőszobába telepszik, egyáltalán nem jelent veszélyt. De veszélyes az anyagi dolgokra, mivel a fürdőszobában él, és keresi az ételt a konyhában. Ezért fontos tudni, hogyan lehet megszabadulni a mérlegtől a fürdőszobában és a WC-ben.

A különböző típusú rovarok elleni küzdelem módjai

Hogyan lehet megszabadulni a rovarok a lakásban a WC? Ez attól függ, hogy milyen típusú parazitál telepedett, milyen korán észlelte a megjelenését és a rendelkezésre álló eszközöket a harcra.

A paraziták elleni küzdelem általános szabályai:

 • Teljes rendelés a mosdóban. Szükséges minden szükséges dolgot eltávolítani, alaposan öblítse le a bútorokat, a vízvezeték szerelvényeket, a padlókat és a falakat, valamint az ízületeket fertőtlenítőszerrel. Például Domestos meg fog tenni.
 • A fürdőszobai mikroklímát kiegyensúlyozottan kell kialakítani, a fürdőszobát rendszeresen szellőztetni kell, érdemes egy kényszerített szellőztető rendszert is felszerelni, és egy fűtött törülközőtartót is felszerelni.
 • Távolítsa el a folyosókat a szellőzőrácsok és rácsok alatt az összes rés eltávolításával és bezárásával.
 • Használjon speciális kémiát, hogy a rovarok elkerüljék a lakását. Használjon vegyszereket, például: "Tarak", "Combat", "Raid", "Death to Pests".
 • A klórtermékeket úgy kell használni, hogy minden sarkot és helyet meg lehessen kezelni, ahol penész van. Réz-szulfát szárított hely klórral végzett kezelés után. Ezután kötelező nedves tisztítást végzünk, ecetet kell hozzáadni a vízhez (egy pohár ecetet 3 liter vízre).

Hogyan lehet megszabadulni a faéktől a WC-ben és a fürdőszobában? A faanyagot klór tartalmú anyagokkal, hőventilátorokkal, réz-szulfáttal vagy inszekticid aeroszolokkal távolíthatja el. A legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a woodlice a fürdőszobában és a WC-vel, - do bórsav oldat por krétával (aránya 1-4), és megszórjuk őket, ahol lehet élni paraziták. Ezek résidők, alaplapok, sarkok, helyek a fürdőszobában és egyéb vízvezeték szerelvények.

A keveréket egy hétig, egy hónappal később kell hagyni, ismételje meg az eljárást.

Hogyan lehet megszabadulni a legyek a WC a lakásban? A hő előidézésével megjelenik a legyek, lehetséges és szükség van a harcra. Használjon ragasztószalagokat és kenetes vízvezetékeket, falakat és mennyezetet ecettel.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást

Rovarok a fürdőszobában és a WC-vel

A rovarok a WC-ben és a fürdőszobában nemcsak a csótányok szokásosak és ismerősek, a fürdőszobákban kis kártevők, nagyok, különböző formák és színek. De függetlenül a fajoktól, a rovarok számos létfontosságú tényező jelenléte miatt merülnek fel. Nézzük meg a megjelenésük okait, típusukat, valamint a pusztításuk módját.

Rovarok vannak a WC-ben - miért?

A rovarok megjelenésének okai a fürdőszobában nem annyi, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Leggyakrabban - ez a mikroklíma megsértése és az egészségügyi előírások be nem tartása.

Az ilyen típusú helyiségek magas páratartalmúak. Ezért a leggyakrabban kis vagy nagy rovarok vannak a szekrényben. A kártevők olyan kényelmesen élnek, nőnek és reprodukálják. A fürdőszobát olyan kulcsfontosságú területekre lehet felosztani, amelyek alkalmasak bizonyos rovarok élőhelyére:

 • Csővezetékek hideg vízellátással vagy szennyvízzel a felszínükön felhalmozódó kondenzátum miatt;
 • Sötét, nehezen elérhető helyek, például vezetékes kommunikáció, a fürdőszoba alatti tér;
 • A víz felhalmozódása és ahol nedves tisztítást végeznek ritkán - polcok, mezzanines, padlószőnyegek, szemétlerakódás, padlóruhák.

A nedvesség elterjedését megkönnyíti az a tény, hogy a háziasszonyok gyakran nedves padlóruhát helyeznek a fürdő alá, és védőburkolattal ellátott helyet foglalnak el, helytelenül megválasztott padlószőnyegeket, amelyek nedvesség felhalmozódnak. A szivárgó csövek és a hibás vízvezeték nem zárható ki.

Még az ideális háziasszonyok sem engedhetik meg maguknak, hogy naponta minden centimétert tisztítsanak, különösen, ha nehéz elérni néhány helyet. De a nehézség csak az emberekre vonatkozik, de a rovarok szabadon haladnak a falakon repedéseken, a csövek közötti réseken keresztül a szellőzőnyílásokon keresztül. Tehát ne lepődj meg, ha egy nap látja, hogy a rovarok a WC-ben feltűnnek.

A fürdőszobában és a WC-ben élõ rovarok (fotó)

A WC-ben és a fürdőszobában élõ rovarok kevés. Vegye figyelembe a lakások leggyakoribb fürdőszobáját.

csótányok

Még ha fehér rovarokat is látnának a WC-ben, nézz közelebbről, talán ez rendszeres csótány. Az a tény, hogy a csótányok nimfái fehér színnel rendelkeznek. Leggyakrabban a kártevők a szomszédos szellőzőrendszeren keresztül jutnak be a WC-hez, az alagsorban lévő csövek közelében. Gyakran itt található az úgynevezett az emberek - csatorna vagy fekete csótányok. A csatornába, a WC-kbe vagy a lefolyócsövekbe beléphetnek a házba.

Csótányok vonzza a szemetet, szabad hozzáférést biztosít a vízhez. Azonban itt bármit is megeszhetnek - bőr, papír és még szappan is.

ezüstmoly

A falakon és a padlón futó kicsi fehér rovarok ezüst-kecsesek. Ezek a szárny nélküli kártevők hosszúkás alakúak, antennák és nagy számú lábak állnak mögöttük. A test gyakran ezüst színű, bár fehérnek tűnhet, barnás egyének. Ezek az ezüstös rovarok nagyon gyorsan futnak, és még a legkisebb résbe is eltömődnek.

Az ezüstös kalács tapétázó ragasztóval, szintetikus anyagokkal, penészgombákkal, különféle törmelékkel táplálkozik, kedveli a nedves környezetet. Az emberek számára gyakorlatilag nem veszélyesek.

woodlice

Talán a legnépszerűbb fürdőszobai lakosság egy faérc. A mokrita egy apró rákot okozó kártevő, a hátsó domború, más rovarfajoktól különbözik kititintartalmú bevonattal, a szín szürke. Ők is túl gyorsan futnak, mint az ezüstkagyló nagyon gyorsan. A megjelenésük fő oka a magas páratartalom, rossz szellőzés és nedvesség. És a faérgek táplálják a növényi maradványokat, a keményítőtartalmú termékeket. Ha a fürdőszobában a fa tetvek feltekerednek, akkor azt jelenti, hogy a helyiség nedvességtartalma "off scale", a csövek folyamatosan szivárognak, nagy problémák vannak a szellőzéssel kapcsolatban.

A legfélelmetesebb rovarok, amelyek lakóhelyünkben élnek

lábaspotrohúak

Az ideális környezet a dvuvostok - nedvességhez, ezért ezek a rovarok gyakran megtalálhatók a fürdőben vagy a WC-ben. A két juhok mintegy két centiméter hosszú barnás színűek, szegmentált borjakkal és csipeszekkel a végén. A fészket sötét, nedves helyen kell keresni, például nedves rongyokat a fürdő alatt.

hangyák

A fürdőszobákban ismert jól ismert vörös hangyák a csempeburkolatok, a falak ízületei között, a vízvezeték szerelvények között, felszállnak a mosodai kosárba és a mosógépbe. Az apróbb rovarok maradványait, illatszereket és kozmetikai termékeket vonzzák, a szeszélyük és takarékosságuk révén képesek szinte mindazt, ami "rosszul fekszik".

Repülő rovarok a WC-ben

Repülő rovarok a WC-ben vagy a fürdőszobában lehetnek szúnyogok és pillangók. Pillangók - kis testvérek, sötét testekkel és szárnyas szárnyakkal. A megjelenésük oka még mindig ugyanolyan nedvesség. A mogyoró lárvák kialakulása szennyvízcsövekben történik, a szennyeződés és a kondenzátum felhalmozódásánál. A lepkék tápláléka szerves maradványokból áll.

Ha valahol a kád alatt gyümölcsök vannak, kicsi, fehér szúrás indul a szobában. Úgy tűnik, mi a fürdőszoba a fürdőszobában? A felmérés szerint azonban a legtöbb ember a fürdőben bogyókat, gombákat és zöldségeket mossa.

Leggyakrabban szúnyogok, amelyek ébrednek fel éjszaka, a nyakuk és fájdalmas harapás a nap folyamán élnek a fürdőszobában, mert sötét és nedves. És ha van stagnáló víz a szobában, akkor ott szaporodnak.

Gyakran a fürdőszobákban vannak pókok, madárfogók és kipárnák, valaki az étel, más nedvesség, a harmadik béke és a sötétség jelenlétét vonja maga után. De bármi is legyen a rovarok megjelenésének oka, a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk tőlük.

Hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a WC-ben és a fürdőszobában?

Ha a rovarokat, például a pillangót vagy a pókot mechanikusan el lehet pusztítani, egyszerűen összetörni valamit, majd harcolni a WC-ben vagy a fürdőben élõ egyéb rovarokkal szemben, akkor radikális módon kell harcolnia.

Amint azt már említettük, az "élőlények" megjelenésének fő okai a nedvesség és a rossz higiénia, ezért eltávolításuk érdekében számos intézkedésre van szükség:

 • A helyiség kiszáradása;
 • A szellőzőrendszer javítása és tisztítása;
 • Repedések, repedések és rések kiküszöbölése;
 • A fürdőszoba rendszeres tisztítása.

Kezelje a helyiségben kémiai anyagot, a rovarok típusától függően. Feltételesen univerzális jogorvoslat nevezhető klórtartalmú gyógyszereknek.

A száraz mikroklímának a fürdőszobában való fenntartása érdekében célszerű egy megfelelő teljesítményű kiegészítő fülke és egy fűtött törölközőt felszerelni. A magas páratartalom elkerülése érdekében a kondenzátum felhalmozódását időben ki kell küszöbölni. Ha a szellőztetés nem lehetséges, időről időre meg kell tisztítani a már meglévő tengelyt. A nedves sarkokat ajánlatos egy ventilátoros fűtőberendezéssel szárítani mind a fürdőszobában, mind a WC-ben. Ehhez mindent ki kell venni a szobából, ami lehetséges - egy mosógép, egy mosodai kosár, különféle apróságok. A jobb szárítás érdekében távolítsa el a fürdő dekoratív képernyőt. Ezután minden tisztítás vagy mosás után szellőztetni kell a fürdőszobát.

A fürdőszobát gondosan tisztítsák meg, nem rendszeresen, hanem rendszeresen. A por és a szemetet a fürdőszobában és más, nehezen hozzáférhető helyeken felhalmozódva rovarok fészkeinak kialakulásához vezet. Megszabadulhat a penésztől, ha jelen van, a gomba bizonyos rovarok számára.

Mivel a kártevők a csövek közelében lévő lyukakon keresztül jutnak be a mosdóba, azokat óvatosan szilikonos tömítőanyaggal kell lezárni, amelyet minden repedésnél gipsszel vagy habarccsal borítanak. Szükség esetén használjunk rovarölő szert, és tegyünk intézkedéseket annak érdekében, hogy megakadályozzuk a rovarok újbóli megjelenését.

A megelőzési intézkedések a következők:

 • A fürdő mindenfajta vízkezelést követően alaposan megszárad, elegendő ideig tartani az ajtót;
 • Időszerű hibaelhárítás vízvezeték és csövek. Ne engedje szivárgás vagy páralecsapódás;
 • A kiváló minőségű tisztításhoz a port ne csak a polcokon és a padlón kell tisztítani, hanem a falakon is;
 • Beépítés a rács nyílásába egy speciális hálóval, amelyet módosítani kell, mert piszkos vagy megtisztul;
 • Telepítsen egy erős törülközőmelegítőt vagy ventilátort.

Ha minden szabályt betartasz és tisztán tartod a fürdőszobában, akkor a meghívott vendégek megjelenésének kockázata minimális. De még akkor is, ha a kártevő behatolt a lakhelyébe, a legfontosabb az, hogy tegyenek intézkedéseket annak elpusztítására.

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában és a WC-ben?

Ha úgy találja, hogy ezüstös rovarok járnak a fürdőszobában, de nem tudják, mit kell csinálni és hogyan kell megszabadulni tőlük, az alábbiakban a rovarokról a fürdőszobában és a WC-ben fogunk szólni.

Mielőtt megválaszolná azt a kérdést, hogy milyen apró, áttetsző rovarok a fürdőszobában, az alábbi fotóként bemutatva, érdemes kitalálni, hogy hol lehetnek fehér rovarok a fürdőszobában és a WC-ben, és hogy mit hívnak. Végtére is, akkor valószínűleg fenntartani a tisztaságot a fürdőszobában, azonnal távolítsa el a rozsda és a penész.

A rovarok és a rovarok különböző okokból megjelennek a fürdőszobában és a WC-ben:

 • magas páratartalom;
 • nedves padló a szobában zuhanyozás után;
 • a WC-tál fertőtlenítőszerek feldolgozásának hiánya;
 • szállás az első emeleten;
 • szennyvízcsatornák nem megfelelő állapota.

Tény, hogy a fürdőszobában és a WC-ben élő rovarok meglehetősen szerények, csak a magas páratartalom miatt jelenhetnek meg. Az alábbiakban olyan furcsa rovarokról adunk képet, amelyek a fürdőszobában megjelenhetnek.

Felismerik megjelenésüket, elég egyszerű: szinte azonnal látni fogja őket. Az alábbiakban láthatod a rovarok fényképét a fürdőszobában a nevekkel. A fürdőszobák lakosságának csaknem csak a sötétségből származik a fészkeikből, ezért azonnal bekapcsolja a lámpát, és azonnal észreveszi a kis és kicsi rovarokat a fürdőszobába.

Rovarfajok


A fürdőszobában nincs sok rovarfaj. Rendszerint ezek a rovarok, amelyek szeretik a nedvességet. Megpróbáljuk megvizsgálni az összes lehetséges rovarot a fürdőszobában, és megadni a nevüket és fényképeiket:

 • Woodlice - a leggyakoribb típusú kártevők élnek a fürdőszobában. Bár elméletileg a faérc nem rovar, hanem a rákfélék családjához tartozik, mindenkit arra használják, hogy ezeket a családokat elkísérje. Nagyon nagy, 30 mm hosszúságú. Ovális, konvex, vastag, barna és fehér lehet.

A testük, mint a legtöbb rákfélék, tartós kitinos héjból áll, szegmensekre osztva. A héj védi a fa fejét és a belső szerveit a fizikai sérülésektől. A hiányok lassan futnak, és ha közelednek a veszélyhez, egyszerűen feltekernek egy labdába, teljesen lezárva a páncéljukat. A fátyol gyakran nedvességtől függ. Bár földön élnek, a légzőrendszerük a kopoltyúkra épül. A tüskésbőrök belélegzik a levegőben lévő nedvességet. Ha száraz környezetbe esnek, akkor hamarosan elfojtják;

 • ezüstös kacsa a kis ezüstkagyló a fürdőszobában. Ők a legközelebbi rokonok a faggyút, de ellentétben az utóbbi, nem okozhat kárt a személy. Az alábbiakban a rovarmérlegről készült képeket nézheted a fürdőszobában.

  Az ezüstkagylók is rákfélék, chitonin ezüst kagyló, de testszerkezete kissé eltérő: hosszú, vékony, testük háromszög alakú, általában három szőrszál van a farán, néha átlátszóak.

  A skalynuták nedves helyeken is megjelennek, de nem kolóniákban élnek, hanem 2-3 db-ot, és nem hordanak semmilyen károkat vagy kényelmetlenséget. Mindaz, amit az ezüstös halakból kaphat, kellemetlen élmény. Ha látod, hogy a tadpoles rovarok gyorsan futnak a fürdőszobában és a WC-ben, ezek az aranyszínűek. Az alábbiakban egy ezüst rovarok fényképei láthatók a fürdőszobában;

 • Pillangók gyakran megjelennek a fürdőszobában, és szeretik a WC-ket is. Pillangók - apró szőrös szúnyogok, a pillangóhoz hasonló megjelenésűek. De az átlagos szúnyogokhoz képest a pillangók nem tudnak harapni. Általában nem állományban, hanem 2-3 db-ban szerepelnek, mint a fenyő, de a "cipő-módszer" elpusztítja őket;
 • szúnyogok. Furcsa módon a szúnyogok szeretnek letelepedni és pihenni egy nedves környezetben, ahol sötét van. Ezek szezonális vendégek, ám a télen közvetlenül a fürdőszobában is megjelennek, ha például egy hónapig egy medencét vesz fel;
 • csótányok. Mind a konyhában, mind a fürdőszobában megjelenhetnek, különösen, ha nem tisztítja a penészt a falakon;
 • százlábúak. Kétféle százlábú lakik a házban: pálcák és flytraps. A kivsekek nagyon hasonlítanak a fekete férgekhez, de héjjal borítottak, sok lábuk van, ezért a név. A légycsapók teljesen különböznek a testvéreiktől - hosszúkás rovarok nagyon hosszú pókszerű lábakkal. Flycatchers képes járni a víz, ezek azok, amelyek megtalálhatók a legtöbb víztest. Mindkét faj nagyon gyorsan fut.
 • A fehér rovarok fotói az alábbi fürdőszobában láthatók.

  Veszélyesek az emberek?

  Gyakorlatilag ezek a fajok, az ezüsthal kivételével, meglehetősen veszélyesek. Ezek a rovarok önmagukban nem okozhatnak ártalmat, de sok igen veszélyes betegség hordozói:

  • vírusfertőzések;
  • patogén baktériumok;
  • gombák;
  • Ascaris tojás.

  Ha nem követi rosszul a szoba higiéniáját, akkor a fertőzés kockázata elég nagy.

  Hogyan lehet megszabadulni ezekből a kártevőkből?

  Mi a teendő, ha egy kádban kis hosszú rovarok futnak? Sokféle módon lehet megszabadulni a rovaroktól a fürdőszobában. Az emberek mindkét házi receptet a kellemetlen szomszédok, valamint a radikális kémiai rovarirtók tenyésztésére használják.

  A háziasszonyok között gyakran használják:

  • Az aeroszolok az otthonában szinte mindenféle kártevők számára egyetemes orvosolást jelentenek. Az aeroszol kényelmes csomagolást biztosít, egy különleges fúvóka a nehezen elérhetõ helyek feldolgozásához, a legtöbb kártevõre hat, és más rovarriasztókhoz képest meglehetõsen alacsony áron is rendelkezik. Ezenkívül a modern aeroszolok szinte semmi kellemetlen szagot nem tartalmaznak, vagy ízeket használnak, ami az inszekticid szer kiválasztásakor az egyik legnagyobb előnye;
  • A füstölők hatékony kártevők is, magas ár, de a szag teljes hiánya jellemzi. A fumigátor egyetlen mínusa, hogy a nagy nedvességtartalmú elektromos készülékek bekapcsolása a fürdőszobában meglehetősen veszélyes vállalkozás, ezért a füstölőszer használata előtt győződjön meg róla, hogy a levegő nedvességtartalma megfelel a szükséges előírásoknak;
  • A rovarcsapdák egy kartondoboz, belülről erős ragasztóval kezelik, egy bizonyos típusú kártevő nőivarú feromonjainak keverékével. A hímek reagálnak a feromonokra, a csapdába csapnak, ahol ragasztóként keményednek. A módszer hatékony, de több időt vesz igénybe, mint ha aeroszolt használ;
  • gélek és krétakrémek a rovarok feltérképezéséből. Erős méreg rovarirtó és csali. Az anyagot a sarkok, valamint a helyiségek alaplemezei elosztják. Az áldozat reagál a csali illatára, és bejut az anyagba. A mérgek beléptek a kártevők lábába, feloldják a héjat, és behatolnak a testbe. A rovar méreggel viszi a telepét, ahol más rokonokat is fertőz. Ennek eredményeként az egész család néhány napon belül meghal.

  Készen áll a harcra

  Ha nem tudod, hogyan lehet megszabadulni a fehér rovaroktól a fürdőszobában, felsoroljuk a három legnépszerűbb kémiai rovarölőszert:

  A kártevők elleni védekezés legjobb eszköze nem csak a fürdőszoba, hanem az egész lakás is. Az aeroszol erőteljes rovarölő szert tartalmaz, amely a permetezéssel minden nehezen hozzáférhető helyre kerül. Az eszköz kellemes menta ízű, amely lehetővé teszi, hogy zárt helyiségben használja, anélkül, hogy később szellőztetne. Ezenkívül a Raptor aeroszol viszonylag alacsony árat biztosít a többi inszekticid hatóanyaghoz képest, ami normál használat mellett teszi elérhetővé.

 • Spray "Tiszta ház".

  Analóg aeroszol Raptor, de más gyártó. Ugyanabból a rovarirtó anyagból áll, de más ízesítők keverékével. A Raptornál valamivel alacsonyabb áron, amiért nagyon szeretjük a középkorú háziasszonyokat.

  Nagyon jó segítő az összes rohanó rovar ellen. Megvan az eredeti csomagolás, amely lehetővé teszi kényelmesen a gél használatát. Egy csomag elegendő egy átlagos egyszobás apartman kezelésére, és az ár kellemesen fogja lepni. Nem éles szag, nem okoz kellemetlenséget a használat során. Háziállat biztonságos.

 • Népi jogorvoslatok

  Őseink sokáig rovarirtottak a rovarirtók megjelenése előtt, és sok népi kártevőirtást talált a fürdőszobában. A három leghatékonyabb módszerről beszélünk.

  1. A fürdőszobában lévő rovarok elpusztításának legjobb módja a bórsav. Egy személy számára teljesen biztonságos, de minden kellemetlen szomszéd számára szinte azonnal meghal. A nem kívánt vendégek eltávolításához szükség lesz:

  • egy teáskanál bórsavat;
  • egy pohár vizet;
  • egy teáskanál cukor, méz vagy lekvár.

  A következőket kell tennie:

  • Keverjünk vizet, bórsavat, cukrot.
  • A keveréket a fürdő összes felületével, padlójával és falával kell feldolgozni.

  A bórsav majdnem azonnali eredményt ad, rovarokat inni belülről.

  2. Egy másik hatékony eszköz az ecet.

  • ecet ecet;
  • liter víz.

  Ahhoz, hogy ezt a megoldást elvégezhesse, kövesse a következő algoritmust:

  1. Keverjük össze ecetet vízzel.
  2. Az égési sérülések elkerülése érdekében speciális védőkesztyűt kell viselni.
  3. A keveréket a helyiség minden felületével fel kell dolgozni.

  3. A nemkívánatos szomszédok elleni küzdelem másik jó eszköze a szódabikarbóna megoldása, ami a legtöbb rovar számára erős méreg.

  • soda szóda csomagolás;
  • egy vödör vizet.

  A recept nagyon egyszerű:

  1. Keverje össze a szódát vízzel.
  2. Különleges védőkesztyűt kell viselni.
  3. Az összes rendelkezésre álló felületet csiszolja.

  Hol vásárolhat

  Megmondjuk, hol vásárolhat kész rovarriasztó anyagokat a fürdőszobában és a WC-ben. Ezt a következő városokban lehet megadni: