Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a fehér rovaroktól a fürdőszobában?


Még a legtisztább és jól ápolt lakás sem garantálja, hogy a fehér rovarok nem telepednek bele - a fürdőszobába, a WC-ben, a konyhában -, amely után minden embernek természetes vágya van megszabadulni tőlük. A kis teremtmények nagyszerűen érzik magukat, ahol szabad hozzáférés áll a vízhez és az élelmiszerekhez.

Rovarfajok

A leggyakoribb típusok általában a legtöbb ember számára ismertek.

 • Az ezüstös kicsi rovarok, a törzs (egy centiméter hosszúságig) hosszúkás, világosszürke vagy fehér, szinte átlátszó, három szál a végén. Tevékenységüket éjszaka mutatják, nagyon gyorsan mozognak, szerves anyagokat - táplálékot, penészt, nedves papírt, mesterséges rostot és halott társaikat táplálnak. Lassan szaporodnak, így könnyű harcolni velük - elegendő a szobát egy kiváló minőségű háztartási aeroszollal kezelni.
 • A hiányok szürke, barna vagy fehér teste szegmensekké oszlik - mindegyiken egy pár mancsával. Egyáltalán nem tudnak víz nélkül, mert rákfélékhez tartoznak, csak a kopoltyúk segítségével lélegzik. Növényi maradványokat táplálnak, nagyon gyorsan fajtanak - minden nőstény száz tojást (az átlagos kuplung 70 tojás) helyez el, és 25 nap elteltével az egyén úgy tűnik, hogy szinte nem rosszabb a felnőtteknél, de csak néhány tizedes után válik teljes körűvé.
 • A szokásos szúnyogok élnek, fajták, és szeretnek pihenni délután egy magas páratartalmú szobában. Csak egy ilyen hely egy fürdőszoba.
 • A szomszédos apartmanokból vagy pincékből szellőző csatornákon behatolnak a csótányok, a szúnyogok, a pókok, a hangyák, a centipedesek.

A fürdő mikroklímája hozzájárul a különböző rovarok, leggyakrabban a rovarok károsításában (nem betegségek hordozói) vagy veszélyesebb fákkal szemben, amelyek lábai irritációt okozhatnak.

A legmegfelelőbb élőhelyek:

 1. víz és csatorna, amely felhalmozza a kondenzátumot a felületen;
 2. a fürdőszoba nehezen elérhető területei - rejtett kommunikáció, sarkok;
 3. nedves higiéniai termékek, mindig rossz minőségű padlószőnyegek;
 4. Azok a helyek, ahol a port ritkán távolítják el: polcok, szekrények, fürdőszoba padlók.

A paraziták megjelenésének fő okai a fürdőszobában nem megfelelő egészségügyi feltételek, a lakóház elhelyezkedése a fő élőhely közelében - a park vagy víztározó, valamint a szomszédok rovarirtása (a túlélő egyének vándorolnak, új menedéket keresnek).

A küzdelem hatékony módszerei

A rovarok általában az éjszakai életmódban élnek, a csempék, az egészségügyi ízületek, a mosógép mögött, sőt a mosodai kosárban is. Kellemetlen megjelenés - hosszúkás test, sok láb, antennák. A kis lények megbízhatóan védettek a sűrű szarv növekedéstől - mérlegek vagy miniatűr páncélok kiszáradásától, ezért néha száraz helyen találhatók. Nehéz meghatározni a lakosság helyét, mivel csak éjszaka jelentkeznek, amikor bekapcsolják a fényt, pánikszerűen szóródnak minden irányban.

Annak érdekében, hogy örökké megszabaduljon a rovaroktól, számos intézkedést meg kell tennie.

 • Kiváló minőségű szellőzés kialakítása.
 • Rendszeres szellőztetés a fürdőszobában.
 • Óvatosan távolítsa el a port a leginkább kényelmetlen területeken is.
 • Nedves sarkok szárítása elektromos készülékekkel.
 • A helyiség időszakos egészségügyi kezelése klór tartalmú anyaggal.
 • Az összes rendelkezésre álló termék tárolása zárt tartályban.

Ha a rovarok felborulnak, először meg kell próbálnod megszabadulni tőlük biztonságos termékek és népi gyógymódok segítségével, de tömegeloszlással agresszív anyagokkal kell kezelned a területet.

Az első személy megjelenésének időben történő megválaszolása lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan lokalizálja a további terjesztést. Ez könnyű a modern rovarirtókkal.

Miután elvégezte ezeket az eljárásokat, a rovarok olyan környezetben lesznek, amely nem alkalmas a megélhetésükre. A betakarítás során ajánlott olyan termékek használata, amelyek nem károsan hatnak a személyre - szóda hamutartalmú vagy szódabikarbóna, szappan, citrom. A profilaxis esetében a bórsav és a kréta keverékét 1: 4 arányban öntik a bútorokba. A hatás fokozása érdekében el kell bomlasztania azokat a gyógynövények fürtöket, amelyek kellemetlen szagokat rágalmaznak a kellemetlen vendégektől. A tyúk, a rozmaring, a levendula vagy a palacsintázatlan fokhagymás palacsintázó megteszi.

Miért jelennek meg?

Minden rovar a fürdőszobában egy igazi probléma, amelyet azonnal ki kell küszöbölni. Azonban néhány közülük olyan jelző, amely hibákat jelez a csatornarendszerben, például egy szivárgó csőben. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobában jó minőségű szellőzést biztosítsunk a megfelelő egészségügyi feltételek mellett a szaniter berendezések és felszerelések folyamatos karbantartása érdekében.

A modern aeroszolos gyógyszerek univerzálisak, segítenek megszabadulni mindenféle parazitától, és megelőzésre is felhasználhatók. "Tetrix", "Mole", "Geth" - népszerű kábítószerek, elég drága, de lehetővé teszik, hogy garantált eredményt kapjon. Ha a rovaroktól való független megpróbáltatásokat nem sikerült koronázni, akkor mindig szakemberekhez fordulhat - azok, akik könnyedén megbirkózhatnak feladataikkal, és ajánlásokat hagynak a fürdő további használatára, ami megakadályozza a rovarok újbóli megjelenését.

A rovarok húsz foknál nem alacsonyabb hőmérsékleten szaporodnak, ezért a hidegszezon alatt a fürdőszoba rendszeres szellőztetése nemcsak a felnőtteket, hanem a jövőbeli utódokat is megkönnyíti. Azonban a leghatékonyabb ellenőrzési módszer a különböző vegyi anyagok használata, amelyek ma szabadon megvásárolhatók a kiskereskedelmi üzletekben. Alkalmazása reményt ad majd, hogy a rovarok soha többé nem fognak megjelenni a házban, megtörve egy ember szokásos életmódját.

A paraziták élnek a testedben?

A testben lévő paraziták megjelenésének jelei lehetnek:

 • gyengített immunitás
 • gyakori fáradtság
 • álmosság
 • érdeklődés hiánya az életben - depresszió,
 • fejfájás, valamint különböző fájdalmak és görcsök a belső szervekben

Ha gyakori betegségeket érez, akkor csak a test parazitaellenes tisztítását kell elvégeznie. Hogyan kell ezt olvasni

Rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni, és honnan kezdtek?

A jól ismert pókok mellett sok csata, nagyon érdekes formájú és színű rovarok gyakran házakban és apartmanokban rendezhetők. Minden fajnak saját élőhelyi feltételei vannak. Például a fürdőszobákban, WC-k, kicsi, fürge tadpole-k és más furcsa, ezüstös, fehér egyének felszámolódnak. Jelenlétük mindig bizonyos mikroklimatikus viszonyokkal társul egy adott helyiségben. A fürdőhelyek sok fajta elcsábítását éppen az állandó páratartalom és nedvesség miatt, amelyek kedvezőek az élethez és a reprodukcióhoz.

Rovarok a fürdőszobában: fotók és nevek

Az egyik oka annak, hogy a fürdőszobákban és a WC-ben fel nem hívott vendégek megsérülnek a megfelelő mikroklímának, ami kedvező körülményeket teremt a kártevők számára, valamint az alapvető higiéniai normákat a szobában. Ilyen esetekben a kártevők aktívan behatolnak a szellőztetésből, repedésekből, az erkélyeken keresztül.

Leggyakrabban a fürdőszobában és a WC-ben található pókhálók, ezüstkagylók, csülök, lepkék (láthatóan megnövelt) pillanatokban megtalálhatók (a fényképen nagyított képen láthatóak), amelyek könnyen eltávolíthatók.

Fehér rovarok a fürdőszobában

Ami a fehér rovarokat illeti a fürdõszobában, lehet, hogy a közelmúltban elhalványult ezüsthal. Kicsi méretűek (legfeljebb 10 mm-ig), a test enyhén megnyúlt, világosszürke vagy szinte átlátszó színű. A test három szőrrel zárul. Nagyon gyors futás.

A moultrikák alatt a moorrikák fehér héjakká válnak, más életszakaszokban pedig szürke színűek. Ők sokféle rákfélék. Ők ártalmatlanok, ne harapjanak. Alkalmanként megjelenhetnek és elpusztítják a növényi, gyümölcskészleteket a raktárakban.

A fürdőszobában és a WC-ben rovarok gyorsan tenyésztenek

Ha gyorsan megjelennek a fehér tadpoles, ez egy hétköznapi aranyhal. Ez a sörték-farok kis, szárnyas fajaira utal. Ez az egyik legősibb teremtmény, a tudósok bebizonyították, hogy ez a faj több mint háromszázmillió évvel ezelőtt létezett.

A tadpole nevét a kis ezüstös skálák jelenléte okozza. Az emberekben néha összekeverik az ezüstös kagylót a százlábú levágottal, de a fő különbség a második rovar között nagy számú hosszú láb.

A lakásban lévő ezüstkagyló nem hordoz veszélyt az emberekre, és nem káros hatással van az egészségre, de mégis jobb megszabadulni tőlük az esztétikai oldalról.

Fehér rovarok a fürdőszobában: hogyan lehet megszabadulni?

A fehér rovarok elleni küzdelemhez a fürdőszobában és a WC-n belül el kell döntenie, hogy melyik parazita fajtája zavarja Önt. És már akkor, hogy megszabaduljon tőle, különleges eszközöket választanak ki.

A lakás kezelése előtt fontos, hogy tisztítsák meg a belső tér, minden vízvezeték felszerelést, bútorokat, padlót és falakat. Szükség van továbbá kiegyensúlyozott mikroklimatikus viszonyokra is, ha szükséges, további szellőzést, egy akkumulátort kell felszerelni. Távolítsuk el a hézagokat a szellőzőrácsok között.

A kis fehér rovarokra vonatkozó jogorvoslatok a lakásban

Amikor WC-ben kis fehér bogarak futnak - rendkívül kellemetlen érzeteket okoz, különösen éjszaka. Sokan nem tudják, mit kell tenniük, és pánikba kezdni, ahelyett, hogy gyorsan megszabadulnának.

Számos módon küzdenek velük, de a legfontosabb, hogy kövessük az ajánlásokat a túlzott nedvesség képződésének megakadályozása érdekében.

A leghatékonyabb rovarirtó szerek, amelyek célja, hogy megszabaduljanak a váratlanul feltörő tolakodó vendégektől, tartalmazzák a következőket:

A rovarok megszabadulása érdekében különböző klór alapú anyagokat is használhatunk, amelyek alkalmasak arra, hogy kezeljék a sarkokat és azokat a helyeket, ahol a penész kialakul. Réz-szulfát felhasználásával a mosott falak szárítására, a meleg levegő áramlását a ventilátorral irányítva.

A lakásban ajánlott a bórsav és a kréta keveréke (1: 4). Megszórja az összes helyet, ahol észrevették kártevők (alaplapok, sarkok, rések, a fürdőszoba alatt lévő terület, egészségügyi berendezések).

Mi okozta a rovarokat a fürdőszobában?

A fészek, a centipedesek, a pókok és az ezüstkagylók a WC-ben, a fürdőszobában helyezkednek el, és ott nagy mennyiségű gőz és kondenzátum gyűlik össze, ami növeli a páratartalmat, amit a fent említett személyek imádnak.

Kis fehér rovarok a lakásban:

 • Szennyvízcsövek, amelyek a kondenzátum felhalmozódnak.
 • Különböző polcok és szekrények, fürdőszoba padlók, ahol a tisztítás ritkán történik.
 • Nehezen elérhető helyek (rejtett kommunikáció).
 • A folyamatosan nedves edények, a higiéniai termékek palackjai, valamint a szisztematikusan nedvesített padlószőnyegek.

Bizonyos esetekben ezek az egyének akkor kezdődhetnek, amikor a ház, a lakás a víztestek, parkok közelében vagy a rákosodás idején a következő helyiségben található.

Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - mint veszélyes

A ház háza állandóan különböző rovarok támadása. A szoba bármely részében telepedhetnek. Néhányan inkább egy hálószobát, mások konyhát és szekrényt, mások pedig a fürdőszobában és a WC-ben ülnek. Ennek oka kedvező feltételek és az élelmiszerek elérhetősége. Egy tiszta lakásban sokkal kevesebb "telepes" van. Azonban nem az a tény, hogy nem élhetnek ott. A fehér rovarok a fürdőszobában felháborodást, zavarodottságot és félelmet okoznak. Kik azok? És mit várhat el tőlük?

Furcsa lények a házban

A fürdőszobában és WC-ben a leggyakoribb vendég az ezüstös. Kis rovarok, amelyek nagyon gyorsan futnak és elrejtőznek, amikor bekapcsolják a fényt. Ha már telepedtünk - akkor sokáig. Önmagukban nem tűnnek el, és idővel csak nagyobbak. Képes a legszűkebb résbe behatolni.

Az ezüstös kacsa különböző árnyalatú lehet: sárga, zöld, barna színű. De leggyakrabban a lakásban van egy ezüst. És néha úgy tűnik, hogy fehér. A rákfélék rendjéhez tartozik, és nagyon hasonlít a rügyekhez. A hosszúkás kis testet sokféle mancsok veszik körül: 4 pár alap és 8 pár rövid. A test fején és végén a hosszú egyenes folyamatok vannak. Az elülső részben tévednek egy bajusz, hátul pedig farok.

Ételeként érdekli a tapéta ragasztó, cukor tartalmú anyagok, könyvborítók és természetes szövet. A fürdőszobában vagy a WC-ben helyezkedik el. Mivel ezek a szobák a lakásban nincsenek fényes fény. A hibák éjszaka. Napközben eltakarnak az emberi szemekből, és az esti mezőkre kúsznak. A kis lények szeretik a nedvességet, a nedvességet és a vizet. Az ezüstszínű halak nagy reprodukciós arányban különböznek egymástól, ezért lehetetlen késleltetni az intézkedések meghozatalát. Megszabadulni attól, hogy ez valóságos, de erőfeszítéseket kell tennie.

Veszély és ártalom

Az ezüstös kacsa nem veszélyes az emberekre és a háziállatokra. Nem harap, mert az emberek nem érdekli, és a szóbeli készülék nem teszi lehetővé. Az egyetlen dolog, ami érinti az idegrendszert. A fürdőszobában szörnyű lények láttán a sikolások és a sikolások lebomlanak. De az ingatlan szenvedhet. A tanfolyamon megy az élelmiszer-készletek, különösen a cukor. Könyvborítók, bőráruk, háttérképek.

A harc módszerei

Fizikai módszerek

Az ezüstkagyló szereti a meleget, a nedvességet és a sötétséget. Emiatt számos olyan eseményt tarthat fenn, amelyek a fürdőszobában megoldják a helyzetet. Általános tisztítást kell végezni. Tisztítsa meg a kádban, mosogatóban, WC-ben, vízcsövek közelében keletkezett plakkot és szennyeződést. A klórtartalmú termékeket a helyiségben kezeljük. Miután a réteg megszáradt, réz-szulfátot adjon. A nedvesség csökkentése lehet kandalló vagy rendes szellőzés a fürdő eljárások elfogadása után.

Csapdák és csalik

 1. Megszabadulni a rovarok segítséget csapdába. Ilyen célból tegye be a nedves nyírfa seprű sarkába, és hagyja egyik napról a másikra. Reggel eldobják, mert a kis lények beakadnak a rácsokba. Ha lehetséges, jobb égetni.
 2. A kannák üvegcsapjai segítenek csökkenteni a rovarok számát. Külső papírra vagy szalagra csomagolva. Ilyen felületen az ezüstös kacsa könnyen felcsúszik. Inside, tegyen egy darab édes alma, bogyó vagy cukor. Vissza a kis hibák nem tudnak kijutni.
 3. Egy tekercspapírt megnedvesítettünk és éjszakára maradtunk. Mivel a rovarok szeretik a nedvességet, sietnek, hogy bejussanak a házba. Dobja el vagy égesse le a csapdát anélkül, hogy kicsomagolná.

vegyszerek

Használhatja az aeroszolokat, amelyeket úgy terveztek, hogy megölje a rovarokat. 1 hónap múlva megszabadulhat a meghívott vendégektől. A fürdőszobában és az egész lakásban minden héten rovartalanítás. Kis rovarok lehetnek a konyhában, a hálószobában, a folyosón. Különösen, ha a ház magas páratartalmú. Használhatja az aeroszolt:

A kezelés ideje alatt a légzőszerveket maszkkal vagy légzőkészülékkel kell védeni, és a kezeket kesztyűvel kell védeni. Zárja be az ablakokat és az ajtókat. Az eljárást követően mossa le azokat a helyeket, ahol a kezek érinthetik. És még egy fürdőszoba is. A konyhát olyan eszközök segítségével lehet kezelni, amelyek a lepkék leküzdésére szolgálnak. Megszabadulni fog segíteni:

Népi jogorvoslatok

Az ősidők óta az emberiség által ismert hazai ezüsthalak. A népi jogorvoslat segítségével megszabadulhat a rovaroktól.

Diatomid

 • A diatomit szekrényekben és sötét helyeken szórják. Ez egy élelmiszer por, amely megöli a csúszó állatokat. A folyamat aljzatát, repedéseket a falban, a padlón és a csempék között.
 • A lakásban megszórhatja a hámozott zsetont. A rovarok nem nagyon szeretik ezt a szagot. 5 nap elteltével frissíteni kell a védelmet.
 • A konyhában levő szekrényben összezúzza a fűszereket. Különösen nem szeretem az ezüstfürt szegfűjét. Az aroma nem zavarja az embereket, és elszállítja a kártevőket.
 • Citrus és levendula illóolajok. Hozzáadják a vízhez, majd a szekrényeket oldattal mossák.
 • A bórsav csöpört a mosogató és a WC körül. Az oldatot a cső felületére helyezzük.

A kis lények terjedhetnek az egész lakásban. Ha az ilyen nemkívánatos vendégek megjelenésének oka nem állapítható meg, akkor jobb, ha szakember segítségre vágyik. A legjobb lehetőség az állami egészségügyi és járványügyi szolgálat tájékoztatása, és az érkezés megkezdése. A nagy fertőzés otthon, a független eredmények nem lesznek sikeresek.

megelőzés

Az ezüstkék megjelenéséért egyetlen ház sem biztosított. Azonban a tisztaság és a rend szerint a rovarok választhatnak egy másik lakást ebben a szobában.

 1. A fürdőszobának száraznak kell lennie. Levegő, száraz, tavaszi tisztítást végezzen hetente egyszer. Használjon fehérítőt tartalmazó terméket.
 2. A konyhában rendszeresen ellenőrizze a készleteket. Ne hagyjon morzsákat és kavicsokat. A szekrényben való tisztításkor adjon hozzá ammóniát vagy levendula illóolajat, citrusféléket.
 3. Távolítsa el a magas páratartalmat a lakásban. Ehhez speciális eszközök vannak. Nem túl drágák.
 4. Kozmetikai javítás elvégzésére. Tegyen be minden repedést a falakon, a lemezek között, a padlón. Javítsa ki a csapokat, és megakadályozza a víz felhalmozódását.
 5. Távolítsa el a felesleges elemeket, dobozokat, megakadályozza a törmelék felhalmozódását.

Hasznos lenne elkerülni a szomszédokat, és megismerni a hibák elosztásával kapcsolatos helyzetet. Egy többszintes épület esetében ez gyakori probléma. Körben mindenki fertőzött lesz. A rovarok elterjedésének megakadályozása érdekében együtt kell cselekednünk.

3 Hozzászólások "Fehér bugok jelentek meg a fürdőszobában - miért veszélyes"

Hello, úgy döntöttem, megosztom tapasztalataimat az ágynemű eltávolításáról a lakásból. Sokáig szenvedtem, nem találtam megfelelő eszközt arra, hogy megszabaduljam ezt a csapást. A harcok nem voltak többé kitéve ezeknek a harapásoknak, és egy kis fizetés nem engedhette meg, hogy drága fertőtlenítőket hívjon (és a pletyka azt jelenti, hogy nem igazán segítenek, csak egy hete később szállítják le őket). Általában a szomszédom Marina egy elektronikus eszközt adott nekem - Pest Rejekt repeater az általuk reklámozott tévécsatornákban segített neki megszabadulni a csótányoktól és az alagsori bolháktól. Csatlakoztattam, és a hibák elmentek, jól alszom. Most azt hiszem, ilyen magamnak veszem magam, megéri a pénzt. Régi házaink vannak, minden gonosz szellem megtalálható. Itt van a link, ahol megrendeltem: Hivatalos online áruház, talán valaki más segíteni fogja a készüléket.

köszönöm az info! És akkor sokáig zavarba jöttem - milyen állatok.

Rovarok a fürdőszobában és a WC-vel

A rovarok a WC-ben és a fürdőszobában nemcsak a csótányok szokásosak és ismerősek, a fürdőszobákban kis kártevők, nagyok, különböző formák és színek. De függetlenül a fajoktól, a rovarok számos létfontosságú tényező jelenléte miatt merülnek fel. Nézzük meg a megjelenésük okait, típusukat, valamint a pusztításuk módját.

Rovarok vannak a WC-ben - miért?

A rovarok megjelenésének okai a fürdőszobában nem annyi, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Leggyakrabban - ez a mikroklíma megsértése és az egészségügyi előírások be nem tartása.

Az ilyen típusú helyiségek magas páratartalmúak. Ezért a leggyakrabban kis vagy nagy rovarok vannak a szekrényben. A kártevők olyan kényelmesen élnek, nőnek és reprodukálják. A fürdőszobát olyan kulcsfontosságú területekre lehet felosztani, amelyek alkalmasak bizonyos rovarok élőhelyére:

 • Csővezetékek hideg vízellátással vagy szennyvízzel a felszínükön felhalmozódó kondenzátum miatt;
 • Sötét, nehezen elérhető helyek, például vezetékes kommunikáció, a fürdőszoba alatti tér;
 • A víz felhalmozódása és ahol nedves tisztítást végeznek ritkán - polcok, mezzanines, padlószőnyegek, szemétlerakódás, padlóruhák.

A nedvesség elterjedését megkönnyíti az a tény, hogy a háziasszonyok gyakran nedves padlóruhát helyeznek a fürdő alá, és védőburkolattal ellátott helyet foglalnak el, helytelenül megválasztott padlószőnyegeket, amelyek nedvesség felhalmozódnak. A szivárgó csövek és a hibás vízvezeték nem zárható ki.

Még az ideális háziasszonyok sem engedhetik meg maguknak, hogy naponta minden centimétert tisztítsanak, különösen, ha nehéz elérni néhány helyet. De a nehézség csak az emberekre vonatkozik, de a rovarok szabadon haladnak a falakon repedéseken, a csövek közötti réseken keresztül a szellőzőnyílásokon keresztül. Tehát ne lepődj meg, ha egy nap látja, hogy a rovarok a WC-ben feltűnnek.

A fürdőszobában és a WC-ben élõ rovarok (fotó)

A WC-ben és a fürdőszobában élõ rovarok kevés. Vegye figyelembe a lakások leggyakoribb fürdőszobáját.

csótányok

Még ha fehér rovarokat is látnának a WC-ben, nézz közelebbről, talán ez rendszeres csótány. Az a tény, hogy a csótányok nimfái fehér színnel rendelkeznek. Leggyakrabban a kártevők a szomszédos szellőzőrendszeren keresztül jutnak be a WC-hez, az alagsorban lévő csövek közelében. Gyakran itt található az úgynevezett az emberek - csatorna vagy fekete csótányok. A csatornába, a WC-kbe vagy a lefolyócsövekbe beléphetnek a házba.

Csótányok vonzza a szemetet, szabad hozzáférést biztosít a vízhez. Azonban itt bármit is megeszhetnek - bőr, papír és még szappan is.

ezüstmoly

A falakon és a padlón futó kicsi fehér rovarok ezüst-kecsesek. Ezek a szárny nélküli kártevők hosszúkás alakúak, antennák és nagy számú lábak állnak mögöttük. A test gyakran ezüst színű, bár fehérnek tűnhet, barnás egyének. Ezek az ezüstös rovarok nagyon gyorsan futnak, és még a legkisebb résbe is eltömődnek.

Az ezüstös kalács tapétázó ragasztóval, szintetikus anyagokkal, penészgombákkal, különféle törmelékkel táplálkozik, kedveli a nedves környezetet. Az emberek számára gyakorlatilag nem veszélyesek.

woodlice

Talán a legnépszerűbb fürdőszobai lakosság egy faérc. A mokrita egy apró rákot okozó kártevő, a hátsó domború, más rovarfajoktól különbözik kititintartalmú bevonattal, a szín szürke. Ők is túl gyorsan futnak, mint az ezüstkagyló nagyon gyorsan. A megjelenésük fő oka a magas páratartalom, rossz szellőzés és nedvesség. És a faérgek táplálják a növényi maradványokat, a keményítőtartalmú termékeket. Ha a fürdőszobában a fa tetvek feltekerednek, akkor azt jelenti, hogy a helyiség nedvességtartalma "off scale", a csövek folyamatosan szivárognak, nagy problémák vannak a szellőzéssel kapcsolatban.

A legfélelmetesebb rovarok, amelyek lakóhelyünkben élnek

lábaspotrohúak

Az ideális környezet a dvuvostok - nedvességhez, ezért ezek a rovarok gyakran megtalálhatók a fürdőben vagy a WC-ben. A két juhok mintegy két centiméter hosszú barnás színűek, szegmentált borjakkal és csipeszekkel a végén. A fészket sötét, nedves helyen kell keresni, például nedves rongyokat a fürdő alatt.

hangyák

A fürdőszobákban ismert jól ismert vörös hangyák a csempeburkolatok, a falak ízületei között, a vízvezeték szerelvények között, felszállnak a mosodai kosárba és a mosógépbe. Az apróbb rovarok maradványait, illatszereket és kozmetikai termékeket vonzzák, a szeszélyük és takarékosságuk révén képesek szinte mindazt, ami "rosszul fekszik".

Repülő rovarok a WC-ben

Repülő rovarok a WC-ben vagy a fürdőszobában lehetnek szúnyogok és pillangók. Pillangók - kis testvérek, sötét testekkel és szárnyas szárnyakkal. A megjelenésük oka még mindig ugyanolyan nedvesség. A mogyoró lárvák kialakulása szennyvízcsövekben történik, a szennyeződés és a kondenzátum felhalmozódásánál. A lepkék tápláléka szerves maradványokból áll.

Ha valahol a kád alatt gyümölcsök vannak, kicsi, fehér szúrás indul a szobában. Úgy tűnik, mi a fürdőszoba a fürdőszobában? A felmérés szerint azonban a legtöbb ember a fürdőben bogyókat, gombákat és zöldségeket mossa.

Leggyakrabban szúnyogok, amelyek ébrednek fel éjszaka, a nyakuk és fájdalmas harapás a nap folyamán élnek a fürdőszobában, mert sötét és nedves. És ha van stagnáló víz a szobában, akkor ott szaporodnak.

Gyakran a fürdőszobákban vannak pókok, madárfogók és kipárnák, valaki az étel, más nedvesség, a harmadik béke és a sötétség jelenlétét vonja maga után. De bármi is legyen a rovarok megjelenésének oka, a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk tőlük.

Hogyan lehet megszabadulni a rovaroktól a WC-ben és a fürdőszobában?

Ha a rovarokat, például a pillangót vagy a pókot mechanikusan el lehet pusztítani, egyszerűen összetörni valamit, majd harcolni a WC-ben vagy a fürdőben élõ egyéb rovarokkal szemben, akkor radikális módon kell harcolnia.

Amint azt már említettük, az "élőlények" megjelenésének fő okai a nedvesség és a rossz higiénia, ezért eltávolításuk érdekében számos intézkedésre van szükség:

 • A helyiség kiszáradása;
 • A szellőzőrendszer javítása és tisztítása;
 • Repedések, repedések és rések kiküszöbölése;
 • A fürdőszoba rendszeres tisztítása.

Kezelje a helyiségben kémiai anyagot, a rovarok típusától függően. Feltételesen univerzális jogorvoslat nevezhető klórtartalmú gyógyszereknek.

A száraz mikroklímának a fürdőszobában való fenntartása érdekében célszerű egy megfelelő teljesítményű kiegészítő fülke és egy fűtött törölközőt felszerelni. A magas páratartalom elkerülése érdekében a kondenzátum felhalmozódását időben ki kell küszöbölni. Ha a szellőztetés nem lehetséges, időről időre meg kell tisztítani a már meglévő tengelyt. A nedves sarkokat ajánlatos egy ventilátoros fűtőberendezéssel szárítani mind a fürdőszobában, mind a WC-ben. Ehhez mindent ki kell venni a szobából, ami lehetséges - egy mosógép, egy mosodai kosár, különféle apróságok. A jobb szárítás érdekében távolítsa el a fürdő dekoratív képernyőt. Ezután minden tisztítás vagy mosás után szellőztetni kell a fürdőszobát.

A fürdőszobát gondosan tisztítsák meg, nem rendszeresen, hanem rendszeresen. A por és a szemetet a fürdőszobában és más, nehezen hozzáférhető helyeken felhalmozódva rovarok fészkeinak kialakulásához vezet. Megszabadulhat a penésztől, ha jelen van, a gomba bizonyos rovarok számára.

Mivel a kártevők a csövek közelében lévő lyukakon keresztül jutnak be a mosdóba, azokat óvatosan szilikonos tömítőanyaggal kell lezárni, amelyet minden repedésnél gipsszel vagy habarccsal borítanak. Szükség esetén használjunk rovarölő szert, és tegyünk intézkedéseket annak érdekében, hogy megakadályozzuk a rovarok újbóli megjelenését.

A megelőzési intézkedések a következők:

 • A fürdő mindenfajta vízkezelést követően alaposan megszárad, elegendő ideig tartani az ajtót;
 • Időszerű hibaelhárítás vízvezeték és csövek. Ne engedje szivárgás vagy páralecsapódás;
 • A kiváló minőségű tisztításhoz a port ne csak a polcokon és a padlón kell tisztítani, hanem a falakon is;
 • Beépítés a rács nyílásába egy speciális hálóval, amelyet módosítani kell, mert piszkos vagy megtisztul;
 • Telepítsen egy erős törülközőmelegítőt vagy ventilátort.

Ha minden szabályt betartasz és tisztán tartod a fürdőszobában, akkor a meghívott vendégek megjelenésének kockázata minimális. De még akkor is, ha a kártevő behatolt a lakhelyébe, a legfontosabb az, hogy tegyenek intézkedéseket annak elpusztítására.

Kellemetlen rovarok a fürdőszobában és hogyan kell kezelni őket

A rovarok a fürdőszobában meglehetősen gyakoriak, de csak bizonyos fajok képesek élni bizonyos körülmények között. Ha hirtelen bekapcsolja a fényt, láthatja a menekülési kártevőket Nem mindegyik nagyon veszélyes. A paraziták általában nem élnek a fürdőszobában, itt semmi közük sincs, mivel az élelmiszerforrás (személy) a legtöbb időt a helyiségen kívül töltik. A WC-ben lévő rovarok nem feltűnő életmódot eredményeznek, és más helyiségekben is megjelenhetnek. Egy jól megvilágított területen kényelmetlenül érzik magukat.

A rovarok a fürdőszobában

A magánszemélyek feltérképezéséhez hozzájáruló fő tényező a páratartalom. A fürdőszobában a legtöbb idő sötét, ha nincs ablak. Sok sarkon lehet elrejteni, mert a szoba általában kicsi. Különféle vízvezeték szerelvényekkel, bútorokkal (szekrények, polcok stb.) Kell rendelkeznie. Ez azt jelenti, hogy a rovarok a WC-ben és a fürdőszobában mindig megtalálják, hol rejtenek el.

A kis kúszó és repülő kártevők olyan helyeket választanak, ahol a páratartalom a legmagasabb:

 • azon szennyvízcsatornák területei, amelyeken kondenzátum keletkezik;
 • távoli helyeken, ahol a tisztítás ritkán történik, vagy egyáltalán nem történik meg (a fürdőszoba alatti tér, a fülkében a kommunikáció);
 • síklemezek magasságban: mezzaninok, felső polcok, ahol nedvesség felhalmozódik, por, így rovarok felhalmozódhatnak;
 • nedves ruhák, mopszek, hosszúszárú anyagból készült szőnyegek.
A legfontosabb tényező, amely hozzájárul a kúszó egyének megjelenéséhez, a nedvesség.

A nedves rongyok és a szőnyeg rovarok élnek a fürdőszobában gyakran elrejteni. Ha hirtelen bekapcsolja a fényt, akkor sietni fognak menedékhelyükbe. A javítás folyamán furcsa rovarok találhatók, amelyeket a tulajdonos még soha nem látott. Mindegyikük régóta ismeretes és tanulmányozott, csak néhány nagyon jól rejtett. Ezenkívül a fejlődés korai szakaszában nem mindig lehet megkülönböztetni egy fiatal rovarot egy felnőtt testvértől.

A házban élő rovarok (videó)

Faj áttekintése

A rovarok a fürdőszobában különbözőek lehetnek. A fő fajok, amelyek ebben a szobában találhatók:

 1. Ezüstmoly. Ez a rovar a fürdőszobában nem szabad megijedni, mert nem okozhat kárt egy személynek. A fürdőszobában lévő ezüsthal csak elrejti, él. Ettől a szobától elfogy. A rovarok tápláléka keményítő, cukor, tapéta ragasztó, fotópapír, liszt, keményített szövet és könyvkötés. A fejlődés kezdeti szakaszában az egyének világosbarna vagy szürke, hosszúkás testformával jellemezve. Egyrészt 3 rövid bajusz látható. Vannak rovarok és fehér. Az ilyen változások az ezüstszínű halakkal a molting folyamat vége után következnek be.
 2. Molylepkék. Kis testméret jellemzi, szárnyszegély 2 mm. Szín barnaszürke. A test, a fej, a szárnyak és a lábak sok villával vannak borítva. Ha a fürdőszobában kis rovarok vannak, és repülni tudnak, feltételezhetjük, hogy ezek pillangók. A kártevők szeretik a páratartalmat és nedvességet, nem félnek a víztől. A fürdőszobában a fülbevalók általában a mennyezeten és a falakon helyezkednek el. Ezek az alagsorok alsó szintjén találhatók, az alagsorban, fűtetlen folyosókon. Tekintettel arra, hogy a rovarok rothadt hulladékot raknak a tojásokba, a második név - a szennyvízcsatornák.
 3. Szúnyogok. Minden szobában találhatók, de a rovarok nedvesség mellett élnek. A fürdőszobában szúnyogok láthatók a falakon és a mennyezeten. Külső jelzéseik mindenkinek ismertek: hosszú lábak, szúrás, keskeny hosszúkás test és szárnyak. Ezek valószínűleg az egyetlen vérszívó rovarok, amelyek a legtöbb időjüket a fürdőszobában töltik.
 4. A csótányok. Az egészségügyi berendezések közelében rendszeresen megjelenő kórokozó szokatlannak tűnik, mivel gyakran megtámadja a konyhát. Az a tény, hogy mind a fekete, mind a vörös csótányok hosszú ideig víz nélkül nem létezhetnek. Emiatt folyamatosan a WC-ben és a fürdőszobában futnak. Étel nélkül, egy csótány több hétig él, és folyadék nélkül 7 nap múlva meghal. Ezenkívül a fürdőszobában található szellőzőcsöveken keresztül a rovarok belépnek a lakásba. Ehhez még mindig használják a csatornacsövek és a beton padló közötti ízületeket.

A fürdőszobában egy hernyó is található, másik neve egy százlábú. Ez egy különálló szuperklassz, amely öt különböző ízeltlábú teremtményt alkot. A centipedes nem rovar, bár gyakran nevezik. A százlábú szintén ezek közé tartozik. Ez a leggyorsabb kártevő, de valójában nem jelent veszélyt.

A százlábú szereti a sötét, nedves helyeket, de a veszélyes rovaroktól. Diétája tartalmaz egy hibát, pókot, csótányt stb.

A féregek elkezdenek a fürdőszobában, ha a szifonokat nem sokáig tisztítják. A nedves helyeken még mindig vannak faérvek. Ők képviselik a rákféléket és nem is rovarok. A WC-ben és a fürdőszobában lévő alom távoli és rejtett területeken található. A testük szilárd héjat takar, a színe sötétszürke. Van is egy fehér fa louse. A teremtményt egy szegmentált ovális borjú határozza meg. Az egyes fajok (fehér trópusi) faiskoláit világos szín jellemzi, sőt azokat az egyedeket is, amelyek már elhaladtak a motting színpadon.

Galéria: rovarok a fürdőszobában (25 fotó)

A rovarok és az ízeltlábúak megsemmisítésére vonatkozó általános szabályok

Ha rendszeresen megjelenik a kis kártevők a fürdőszobában, akkor küzdeni kell őket, néhány ajánlást betartva:

 • a páratartalom szintjének normalizálása, amelyet a szellőzés beállításával, a tápellátás és a kipufogórendszer telepítésével érünk el;
 • sugárzó szervezet;
 • a klórtartalmú termékeket felületek és egészségügyi berendezések tisztítására használják;
 • a helyiségeket rendszeresen tisztítani kell;
 • ne tároljunk régi, nedves rongyokat;
 • ki kell zárni azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak a kondenzátum megjelenéséhez a fürdőszobában a csöveken;
 • úgyhogy a közbenső évszakokban, amikor a fűtés még nem működik, nincs nedvesség a helyiségben, a levegőt szárító ventilátor segítségével szárítják;
 • A vízvezeték-berendezéseknek nem szabad szivárogniuk.
Ha a fehér rovarokat a fürdőszobában tenyésztik (a molt minden szakaszát mérik), nagyobb figyelmet kell fordítani a régi fényképekre, könyvespolcokra - itt a kártevők táplálják

Hogyan lehet megszabadulni az ezüstfűtől?

A rovarok végleges eltávolításához tudnia kell, mit eszik. Ha a probléma megoldódott, hogyan lehet megszabadulni a mérlegektől, mindenekelőtt el kell távolítani a szerves hulladékot, a penészt, a felhalmozott törmeléket a szőnyeg alatt, folyamatosan sírva rongyokat és WC-papírdarabokat. Ha nincs rohadék enni, új élelmiszerforrásokat kereshetnek. Azonban a régi lakások nem olyan egyszerű, hogy tisztítsa meg a sarkokat.

Ha a fehér rovarokat a fürdőszobában tenyésztik (mérlegek a molt minden szakaszát követően), nagyobb figyelmet kell fordítani a régi fényképekre, könyvespolcokra - kártevők takarmányára. A helyiség természetes légáramlásának rendszeres tisztítása és normalizálása már megoldja a probléma felét.

Ha a fehér rovarok a lakásban nagy számban élnek, használjon olyan aeroszolt, amely hatékonyan védi a kúszó kártevőket.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ezüstfürt még mindig lisztet, cukrot és keményítőt fogyaszt. Annak érdekében, hogy a kis fehér rovarok ne jelenjenek meg, az élelmiszereket zárt üveg- vagy óntartályokban kell tartani, ahol a hozzáférés megtagadható. A kártevők képesek átjutni a legkisebb résbe, ami azt jelenti, hogy szorosan le kell zárnia a dobozokat a fedéllel. Fehér rovarok a fürdőszobában étkezés nélkül nem tartanak sokáig és eltűnhetnek önmagukban.

Mokritsa a lakásban (videó)

A lepkék, a szúnyogok elleni küzdelem

A pisztrángok fő étele szerves maradvány. Hozzájárul a kondenzátumok fejlesztéséhez és reprodukálásához a falakon és csöveken, plakkok és szennyeződések betöltésekor. A lepkék elpusztítása nem igényel erőfeszítést, mivel ezeknek a rovaroknak a lakása általában nem elegendő. Elég, hogy a detektált egyedet letakarják. Ha a pillangók rendszeresen megjelennek, a fürdőszobát inszekticid spray-vel kezelheti, ami jó eredményeket ad a repülő rovarok elleni küzdelemben.

Hasonló módon megszabaduljon a szúnyogoktól. Az otthonokban és apartmanokban csak akkor szaporodnak, ha nyitott, stagnáló víz forrása van. Itt alakulnak ki a lárvák. A normál egészségügyi körülmények között lakó lakásokban a szúnyogok pihentek. Emiatt egyszerűen elkaphatja őket.

Csótányelvezetési technikák

Ez talán a legveszélyesebb kártevők. Kevésbé távolítják el a helyiségből, gyorsan szaporodnak, és hosszú élelem nélkül képesek létezni. Ezeknek a kártevőknek a leküzdése érdekében nagyon fontos, hogy levágják az összes vízforrást. Ne hagyja az asztalon lévő csészékben. Szükség esetén a vízvezeték-berendezések javítása úgy történik, hogy a folyadék ne szivárogjon ki. A csöveken lévő kondenzátumot rendszeresen el kell távolítani, vagy ki kell küszöbölni a megjelenés tényezőjét. Nedves rongyok, cseppek a fürdőben és a mosogatóban további lehetőségeket jelentenek a csótányok számára, hogy vizet kapjanak.

Meg kell hoznunk egy lakást. Az asztalokon nem szabad hagyni. Ajánlatos az étellel minden étkezés után mosni. A morzsák az asztalra és a padlóra, valamint a bútorok belsejében és a padok mögött - mindezek további lehetőségek a kártevők számára, hogy ételt kapjanak. Bin - a csótányokat vonzó fő tényező. Ha a hulladékot szabálytalanul hajtják végre, az élelmiszer hosszú ideig stagnáló, és hamarosan a rovarriasztó vonzza a társait egy ilyen lakásba.

A kártevőket vonzó tényezők kiküszöbölésével át lehet lépni a főbb ellenőrzési intézkedésekre: a helyiségek kezelése rovarölő szerekkel. E célból használt aeroszolok, spray-k, porok, speciális ceruzák, gélszerű anyagok. Továbbá, a mérgezett csalétek hatással vannak a csótányokra. Mechanikusan megsemmisítheti őket, mert csapdákat használnak. Észrevették, hogy a csótányok fő lakóhelye a konyha, a vízbe kerülő vizet kereshetik a fürdőszobába, ezért minden erőt ki kell dobni a konyhaterület tisztítására.

Pillantó szereket használnak ezek ellen a rovarok ellen, amelyek szinte minden népszerű recept. Azonban a csótányok megsemmisítése után néhány idő múlva megjelenhetnek új egyének. Ennek elkerülése érdekében a szellőzőrácsot kis cellákkal zárja le, javítsa meg az összes padlót: töltse ki a réseket és a csövek közötti csomópontokat.

Hogyan lehet centipedes, woodlice és egyéb rovarok?

A rovarirtó szereket százaléka ellen használják. A leggyakrabban előforduló fajok (százalékok) képviselői nem ajánlottak megsemmisítésre, mivel segítenek megszabadulni a rovaroktól, a csótányoktól, a lepkéktől, a legyektől, a pókoktól stb. Származó rovaroktól. Ha a centipedesek sokat váltak el, használhat rovarölő szereket. Ezzel az intézkedéssel együtt kisebb javításokat végeznek: töltse ki a réseket, csukja be a szellőzőcsatornákat egy kis rácskal, helyezze vissza a mennyezetet, megszüntesse az ízületeket, és a fapadló résekét maszkkal borítja.

A rovarirtó szereket százaléka ellen használják.

A mokriteket koncentrált toxikus anyagokkal (Geth, Lambda Zone, stb.) Eltávolítottuk. Azonban ezek a lények nem károsítják az embereket, ne harapjanak. A fából készült lozengek zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a pincében és a raktárban. Van még egyfajta kártevő-papírfürt is. Elvagyták az alacsony minőségű papírt, és táplálják. Ezek kis méretű fehér férgek. Nehéz megszabadulni tőlük, ezért gondosan figyelemmel kell kísérnie a házba helyezett papírt.

Rovarok a fürdőszobában - hogyan lehet megszabadulni a meghívott vendégek

A rovarok a fürdőszobában mindig kellemetlen meglepetés, mert ebben a teremben meg kell tartani a különleges tisztaságot és higiéniát. Ezenkívül megjelenésük miatt általában undorítják az embereket, nem beszélve arról, hogy sok ízeltlábú nem ártalmatlan. Ezért ebben a cikkben meg fogom mondani, hogyan lehet megszabadulni ettől a kis "meghívott vendégtől".

A ízeltlábúak a fürdőszobában nem vonzó látvány.

Rovarokat gyúrunk

Először is megfontoljuk, hogy mely rovarok élnek a fürdőszobában, mivel más megközelítésre van szükség a különböző fajok esetében. Így a leggyakrabban ebben a szobában találhatók a következő rovarfajok:

Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk ezeket a rovarokat, élőhelyüket és módjukat, hogy megszabaduljunk tőlük.

A Silverfish szereti a nyers szobákat

ezüstmoly

Az ezüsthal rendkívül kellemetlen, de teljesen ártalmatlan rovarok. Ezek könnyen felismerhetőek a hosszúkás testből, három antenna a farok és a kettő előtt. Végül egy centimétert érnek el.

Általában az ezüstszínű sötétszürke festék. Azonban a közelmúltban elhalványult egyéneknek majdnem fehér színe van. Ezért, ha észreveszi, hogy a kis fehér rovarok élnek a fürdőszobában, akkor biztos, hogy ők.

A bajnokok minden fajta szerves anyagot betáplálnak:

 • penészgombák;
 • rongy,
 • mindenféle szemét az alom alatt;
 • WC-papír, stb.

A halványított ezüstszínű ezüst színű

Mikrobák és piszok, ezek a rovarok nem terjednek el, de a lakásban semmi esetre sem. Nagyon könnyű küzdeni az ezüstkagylóval - a legtöbb esetben elegendő egy összehajtogatott újság vagy cipő, mivel nem sokszorosodnak meg.

Ha észreveszi, hogy ezekben az ezüst rovarok nagy mennyiségben térnek el a fürdőszobában, ami rendkívül ritka, bármilyen háztartási permetet használhat a rovarok ellen. Az ilyen eszközök használatát követõen az ezüstfekete valószínûleg nem fog élni.

Mokritsa - kis rák

woodlice

Woodlice, mint az ezüstkagyló, szintén gyakori vendégek a fürdőszobában. Szigorúan szólva ezek nem is rovarok, hanem apró rákfélék, bár a harcok ellenére ez nem igazán számít.

A hosszúságok elérik az egy centimétert. Ezek könnyen felismerhetőek a páncélhoz hasonló karakterisztikus kitinos bevonattal, és a veszély láttán is. Mint az ezüstszínű, fehér színű is lehet, bár gyakrabban szürke.

Mint minden rákfélék, a fa tetvek is szeretik a nedvességet, így azok olyan helyeken jelennek meg, ahol a víz folyamatosan szivárog. Így egyfajta mutatónak szolgálnak, jelezve, hogy szivárog valahol a fürdőszobában. Ha a helyiség száraz, akkor a faérc soha nem fog megjelenni ott.

Ilyen mértékben a fürdőkád nem nő a fürdőszobában

Ezért, mielőtt megsemmisítené a rovarokat, elháríthatja a vízellátó rendszert vagy a szennyvízcsatornát, és biztosítja a fal és a fürdő összekötésének szorító erejét, hogy megszabaduljon a nedvességtől. Portálunk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

Meg kell mondani, hogy a csemegek sem tolerálják a mikrobákat és nem harapanak, ezért általánosságban teljesen ártalmatlanok. Hogy megszabaduljon tőlük, az általuk lakott helyeket inszekticidekkel kell kezelni, például Karbofos, Lambda Zone, stb.

molylepkék

Pillangók egy másik rovar, aki szereti a nedvességet. Szürke szárnyuk van, világosan meghatározva egy szegély. A sok szőrnek köszönhetően a pillangók bársonyosak.

Pillangó lárvák nedvesen fejlődnek a kondenzátum falain és más olyan helyeken, ahol nedves és piszok képződik. Élelmiszerük mindenféle szerves maradék.

Megjegyzendő, hogy a lepkék mosdója is gyakran kedvenc helye. Azonban sem a fürdőszobában, sem a WC-ben nem sok. Ezért valószínűleg nem találkozik több mint két legyél.

Különösen a megjelenítéshez nincs értelme. Elég, ha a pillangó lecsapja a találkozást, és biztosítja a tisztaságot és szárazságot a szobában. Ezután soha nem találkozik a fürdőszobában lévő rovarokkal.

Szükség esetén természetesen a szobát háztartási aeroszollal kezelheti.

Krím vörös-tenger (százlábú)

százlábúak

A száztizedekben léteznek különböző fajok, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az egyetlen dolog, ezeknek a gerincteleneknek hosszú testük és sok lábuk van. Ezért, ha észreveszi, hogy furcsa hosszú rovarok telepedtek be a fürdőszobába, akkor valószínűleg ez egy százlábú.

Gyakran előfordul, hogy veszélyt látnak el, spirálba sodornak, és magányos folyadékot bocsátanak ki. Hogy megszabaduljon tőlük, elég a tisztaság és a szárazság biztosítása a fürdőszobában, valamint az összetévesztendő egyén, amit lát.

A Scolopendra fájdalmasan fojtogat

Ez a típusú centipedes, mint skolopendra mérgező. A harapása irritációt és égési sérülést okoz. Igaz, ez nem okoz súlyos egészségkárosodást.

légycsapója

A flycatchers a millipede család tagja. Azonban nem kötődnek a páratartalomhoz, így egyformán megtalálhatók a fürdőszobában és a WC-ben, valamint más helyiségekben.

A hosszú borjú könnyen felismerhető és sok hosszú láb létezik. Meg kell jegyezni, hogy ezek a rovarok elég gyorsak, ezért gyakran nem könnyű lerakni őket egy cipővel.

Flycatcher - ő egy százlábú otthon

A légyvadászok olyan helyeken telepednek le, ahol kis rovarok vannak, például:

Meg kell jegyezni, hogy a nagyméretű és nagy sebességű mozgás miatt a légycsapók gyakran terrort jelentenek a bérlőknél. Azonban a valóságban nagyon békés rovarok.

Azonban az önvédelem során a légykapacitó még mindig szúrt, és a scolopendra is. A fájdalom harapása hasonló a méhhez.

A légyfogók bármely inszekticid hatóanyaggal kiválaszthatók. Azonban, hasonlóan a többi centipedes, ezek találhatók szórványosan. Ezért a cipő elég ahhoz, hogy elfelejtsük létezésüket.

szúnyogok

A szúnyogok ritkán élnek a fürdőszobában. A lárvák csak akkor tudnak tenyészteni, ha a szoba piszkos és nedves, és ha van edény vagy más tartály vízzel a fürdőszoba alatt.

Leggyakrabban megjelennek a fürdőszobában, hogy harapják az embereket. Ezért használjon szúnyoghálókat az ablakokon, és biztosítja a beltéri tisztaságot is.

Annak érdekében, hogy a lakóhelyén élő szúnyogok eltűnjenek, használhat speciális eszközöket, például a Raid-ot.

A csótányok betegség hordozók

csótányok

A csótányok mindenkinek ismertek. Ezek rendkívül kellemetlen hibák, amelyek nagy sebességgel szaporodnak.

Ráadásul nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is élnek, különösen ott, ahol fennmarad az élelmiszer, azaz a konyhában. A csirkék és a millipedes eltérően a csótányok különböző betegségeket és bélbetegségeket hordoznak.

Azt kell mondanom, hogy elég nehéz a csótányok kivonása, azonban ez teljesen lehetséges. Az utasítás így néz ki:

 1. mindenekelőtt a szokásos módon pusztítsák el azokat a személyeket, akiket például a cipőkkel;
 2. a repedések és a csótányok felhalmozódásának más helyszínei a csótányok speciális eszközeivel kezelhetők. Leggyakrabban speciális fecskendőkben kerülnek értékesítésre, így kényelmesen dolgozhat velük;

A képen - a csótányok orvoslására

 1. 3333 napi rovarok felhalmozódása után 72% háztartási szappannal mossuk;
 2. azok a területek, ahol a csótányok ültek vagy összetörtek, kezeljék a kezét fehérítő oldattal;
 3. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az összes szemetet, port, penészt és más szennyeződéseket. Ebben az esetben minden felület szappannal mosson;
 4. rögzítse a szivárgásokat csapokba és csövekbe.

A csótányok megszabadítása érdekében az összes fenti eljárást nemcsak a fürdőszobában kell végrehajtani, hanem a lakás minden más területén is.

pókok

A pókok olyan száraz helyeken élnek, ahol jó a szellőzőnyomás. Ezek az ízeltlábúak önmagukban ártalmatlanok, de a sarkokban egy pókhálót hoznak létre, ami megdönti a terem megjelenését.

Szerencsére a pókok száma kevés - a fürdőszobában 3-5 lehet. Ezért, hogy megszabaduljon tőlük, elegendő a sneaker használata, ráadásul szükséges a pókháló időben történő eltávolítása egy seprűvel.

Itt, valójában, minden információt arról, hogyan lehet megszabadulni a leggyakoribb rovarok a fürdőszobában.

A bórsav jó megelőző intézkedés a rovarok ellen

Hogyan lehet megakadályozni a rovarok megjelenését?

Végezetül elmondom neked néhány megelőző intézkedést, amelyeknek köszönhetően a rovarok soha nem jelennek meg a fürdőszobában.

Tehát ehhez a következő szabályokat kell követnie:

 • soha ne engedje nedvesség és szennyeződés kialakulását a fürdőszobában. Szivárgás esetén haladéktalanul el kell távolítani. Ezenkívül gondoskodni kell a fürdőszoba megfelelő szellőzéséről;
 • gyakran a rovarok a pincékből az otthonokba és a lakóépületek első emeletére csúsznak. Ennek megakadályozása érdekében szükséges a padlón lévő repedések kiküszöbölése;
 • megelőző intézkedésként kis mennyiségű bórsavat önthetünk a fürdő alá. Olyan rovarok, mint csótányok, mérlegek, fák, stb. meg fog halni az első sav felhasználása után.

A bórsav ára mindössze 50-100 rubel csomagonként;

 • emellett a fürdőszobában eloszlathatod a tansy vagy a férgek fürtjeit, amelyek jó hatással vannak az ízeltlábúak visszaszorítására;

A férgek a jó rovarokat támadják

 • gyakran a rovarok a szellõzõk szellõzõ csatornáiból kúszhatnak. Ennek elkerülése érdekében húzza meg a szellőző ablakokat egy rács segítségével, és helyezze a repedező részeket a csatornákba.

Ha követed ezeket a szabályokat, a rovarok megkerülik a fürdőszobát és általában a lakás oldalt.

következtetés

A rovarok a fürdőszobában a legtöbb esetben a megnövekedett nedvesség és szennyeződés miatt jelentkeznek. Ezért annak érdekében, hogy ne szembesüljenek egy hasonló problémával, tartsák meg a szükséges egészségügyi és higiéniai feltételeket ebben a teremben. Ha az ízeltlábúak már feloldódtak, a fenti tippek segítenek megszabadulni tőlük.

A cikkben szereplő videó további információkat tartalmaz. Ha nem sikerült "leküzdeni" a rovarokat, vagy más kérdései vannak, kérje meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Üdvözlünk! Találtam egy rovarot a fürdőszobában, ami pikkelyes gyöngynek tűnt. Tudom, hogy a nedvességtől és a piszoktól tűnnek, de mindkettő kizárt. Nincsenek résidők - egy nagyszabású nagyjavítást végeztek egy évvel ezelőtt. Talán ez minden bizonnyal egy elszigetelt eset, de kérlek mondd meg, honnan jelenhet meg?

A Natalia, a közönséges ezüst (vagy cukor) egy kis rovar a sörtefarok sorrendjéből, amely a nedves természeti tájakon kívül néha emberi telepet vagy élelmiszerraktárt választ ki a településhez.

A cukor skála teste lapos, a végén végigcsúszik, 0,8-1,9 cm hosszú, három filiform folyamata van a faroknál, és a fej hosszú antennái. A harmadik molt után a felnőtt személy kis, ezüstszürke méretekkel van ellátva. Az ezüsthal nedves, sötét helyen él. A természetben, kő és karmok között találhatók, egy réteg levágott levelében. Beléptek a szobába, ezek a rovarok is eldugott nedves sarkokat találnak. És leggyakrabban a fürdőszobába és a konyhába telepednek, de gyakran behatolnak az ablakpárkányok alatt és a padok mögé helyezett terekbe, könyv- és vászonszekrényekbe.

Az ezüstös kagylót házba lehet venni vásárolt toalettpapírral vagy újsággal, bármely árut egy kartonpapírdobozba, vagy egy ruhadarabra vinni, miután meglátogatott egy erdőt, parkot vagy zöldségkertet.

Ezek a rovarok egymástól függetlenül behatolhatnak a házba, szellőzőcsatornák, nedves alagsorok és a fal falai között. Ha a helyiségben a páratartalom magas, akkor az ezüstkagyló könnyen gyökeret verhet és elkezd szaporodni.

hello, a fürdőszobában valamiféle rovar, mint egy bolha, elkezdődött, az akváriumba átszivárogva, a fürdőben lévő letelepedett víz észrevette őket a víz szélén, ugrott rá rajta, mint a vízcsúszók, milyen állatok vannak és veszélyesek az emberekre és az állatokra?

Svetlana, ez lehet egy vízi bolha vagy egy tengeri bolha. Az emberek és az állatok számára teljesen biztonságos, és a halak táplálják rajta:

Kérjük, hagyja a megjegyzést

A megjegyzés megadásával elfogadja a felhasználói megállapodást