Legfontosabb > Csapok

Egykaros keverő javítás és törésvédelem

Az egykaros vagy joystick csapok gyakorlatilag lecserélték a kétszelepes csapokat vagy csapokat a falakba ágyazva a fürdőszobákban és a konyhákban. Az egykaros szelepek könnyen kezelhetők és javíthatók, hosszú élettartamuk van. A formatervezés fő előnye, hogy nincsenek fémrészek dörzsölve egymás ellen.

Típusú csapok karos

A joystick-keverő egy kisméretű karosszériával ellátott test. Az egykaros keverők belső szerkezetén golyó és patron található.

A gömb típusú keverő mechanizmusa a szakaszban

A gömbcsuklóval ellátott keverőeszköz azt jelenti, hogy a víz keveredése a házban lévő kis gömbön történik, és a tömítő tömítéseken (nyeregeken) nyugszik. Három lyuk van a forró, hideg és már kevert vízben. A gömb belsejét a keverőkamrának nevezik. A beállító rúd (keverő-kapcsoló) bekapcsolása után a bejövő víz hideg és forró nyomása megváltozik, és hőmérséklete és nyomása is megváltozik. Mindez attól függ, hogy a lyuk a gömbön és annak megfelelő bemeneti lyukán átfedésben van-e.

A patron típusú keverőben lévő víz keveréséhez egy patron egy pár kerámia lemezzel (tárcsával) van ellátva. Ebben a kialakításban a korongok kicserélik a labdát: a csapból kifolyó víz nyomása és hőmérséklete függ a felső és az alsó lemezek lyukainak átfedésétől. Ha van patron típusú csaptelep, akkor egy csaptelep javítása a konyhában vagy a fürdőszobában általában lecsökken a patron cseréjére.

Az egykaros keverő munka során felmerülő problémák

Bár az egykaros keverők nagyon megbízhatóak, problémák merülhetnek fel velük. Leggyakrabban javításra van szükség szivárgások, repedések, nyomáscsökkentés, nem kielégítő beállítás (éles átmenet a hidegről a melegvízre).

Problémák a mosogató alatt

Észre veszi az állandó nedvességet, és észreveszi a felgyülemlett vizet a mosdó alatt. Mi a teendő Az első dolog, ami a gyanú, a szifonra vagy hullámosított rozsdamentes acél tömlőkre esik. Ha minden rendben van velük, és a mosdó jól lezárt, akkor ellenőrizze a csapot.

A keverő nem megfelelő illeszkedése a mosogatóhoz és a tömítés oldalsó elmozdulása okozhatja a nagyon súlyos szivárgásokat és sürgős javításokat.

Problémák fentről - kijavítjuk a keverőhibákat

 • A golyós keverők tipikus problémája a gumi vagy teflon ülések gyors kopása, amelyen a golyó nyugszik. Ez vízszivárgást okoz. A keverő meghibásodásának megakadályozása érdekében két és három évente megváltoztathatja a tömítéseket.
 • A lemezes keverők kemény, eldugult vízből törnek. Kerámia felületeken, szorosan egymáshoz illesztve, zsetonok és karcolások fordulnak elő. Mindez szivárgáshoz vezet, és csökkenti a keverés pontosságát. Ebben az esetben a patront cserélni kell.
 • A lemezkeverők másik gyakori problémája a rossz beállítás. Ez egy gyakori probléma az olyan alacsony költségű modellek esetében, amelyek túl kicsi a beállítási szög. Válasszon patronokat és keverőket a bevált márkákból és gyártókból, hosszú élettartammal, akár 15 ° -os beállítási szöggel.

Általános problémák - a víz áthalad a keverőn

 • A szakszerűtlenül rögzített kar folyamatosan szivároghat a konyhában. Ha ennek oka nem kielégítő, akkor a darut ki kell választani, és a karot szorosan ki kell igazítani a beszerelés során.
 • Néhány hiba új keverő telepítését igényli. Ezek repedések a keverőgömbben vagy a testben. Ha vannak repedések, akkor van egy vizes víz a keverő közelében. Ugyanez fordulhat elő, ha az o-gyűrűket a kiömlő egységben viselik.
 • Továbbá a probléma nem feltétlenül kapcsolódhat a keverőkamrához. A nyomáscsökkenés általában a légtelenítő eltömődése miatt keletkezik a csaptelep kiömlésénél.

Egykaros keverő és patron javítása

A keverőnek a patronnal történő javítását bontani kell. Mielőtt szétszereli az egykaros keverőt, kapcsolja ki a vizet, és ürítse le a többi csaptelepet. Ajánlatos a mosogatót vagy legalább a leeresztő lyukat fedezni valamivel.

Egykaros patronos keverő a szekcióban

 • Csavarja ki a levegőztető anyát a csapócsőből. Ez általában kézzel történhet.
 • Távolítsa el a dekoratív dugókat, lazítsa meg azokat a csavarokat, amelyek a kart rögzítik. Ehhez hexadecimális kulcsra van szükség, vagy egy csavarhúzóval, amely megfelelő szúrással rendelkezik. Szélsőséges esetben egy fúrógépet használhat egy vékony fúróval. Annak megállapításához, hogy melyik fej van egy csavar, ragyog egy zseblámpát a lyukban. Gondosan kell eljárnunk: ha megtöri a rést, akkor a keverő leszerelése sokkal nehezebb feladat lesz. Ha a csavar nem reagál, akkor dolgozza fel a WD-40-et, várjon egy kicsit, és próbálkozzon újra.
 • Távolítsa el a kart: húzza felfelé. Ezt alaposan meg kell tenni: egyes modellek esetében a kar eltávolítása bizonyos erőfeszítéseket igényel.
 • A kart eltávolítva egy dekoratív sapkát láthat. Távolítsa el: műanyagból vagy gyenge fémből készül, és kézzel kicsavarva. Ha nem, próbálja finoman fordítani fogót vagy gázkulcsot.
 • A kupak eltávolítása után távolítsa el a rögzítő anyát, amely alatt a patron található. Ez szükségessé teheti a svéd beállítható csavart vagy nyitott csavarkulcsot.

Hogyan vásárolhatok cserélhető kerámia patront

A patronok különböző furatátmérőkkel rendelkeznek. Ezért fontos, hogy a kezében egy hibás patront használjon, amikor újat vásárol. A különböző átmérők mellett az alsó lemez oldalán különféle típusú bilincsek találhatók. A szilikon tömítéssel és a jól ismert európai cégekkel szemben előnyben részesítik a lemezeket. Ezután a következő években nem kell javítania a keverőt.

Egyszeres fogantyú kerámia patron szétszerelve

Új kazetta beszerelése és a keverő összeállítása

A daru felszerelése a patron cseréje után fordított sorrendben történik:

 • Puha ruhával tisztítsa meg a hengeres test üregét. Ügyeljen arra, hogy a ház belsejében legyen. Távolítsa el a vízkőzetet.
 • Helyezze be a patront. A megfelelő felszereléshez vannak központosító fülek. Csak arra van szükség, hogy azokat a ház hornyaival kombinálják.
 • Húzza meg a reteszelő anyát, de indokolatlan erő nélkül. Ellenkező esetben a patront maga vagy a pecsét alá lehet deformálni. És ez új szivárgásokat okoz. Ezért húzza meg félig, és kapcsolja be a vizet. Ha a lyukak oldalán fekszik, akkor kapcsolja ki a vizet, és húzza meg kicsit. Folyamatosan húzza meg szorosan az anyát, amíg a burkolat a víz bekapcsolása után szárazon marad.
 • Ezután hajtsa végre a szétszerelés fordított sorrendjét: szerelje be a kupakot, szerelje be a kart és rögzítse azt egy csavarral, tegye le a kupakokat a hideg és meleg víz kijelzésére.

Javítsuk meg az egykaros keverőt golyóstollal

A golyóval rendelkező egykaros szelep problémáit általában a szelep mechanizmusának lebomlása okozza. A csavarral rögzített kart ugyanúgy kell eltávolítani, mint egy patront tartalmazó keverő esetében. A kupolatott fém kupak, amely alul található, rögzíti a teljes szelep mechanizmust a testben. A kupak alatt van egy műanyag bütyök, amely korlátozza a vezérlőkar mozgását. Alsó cam - kupola alakú alátét a labdacsomagolókhoz illeszkedve. A golyó eszköze és a keverés elve, amit már fent említettünk.

A golyó a gumi üléseken található, amelyeket a rugók ellen nyomnak. Az alábbiakban az ürítőegység részében a gömbmechanizmussal ellátott keverőt ugyanúgy tervezték, mint egy kerámia patronnal ellátott keverőt.

Szétszerelési eljárás

 • Távolítsa el a műanyag vörös-kék bélést, és csavarja le a kart a fentiek szerint. A különbség az lesz, hogy a tüske, amelyről a karot meg akarja csavarni, nem polimer és téglalap alakú, hanem fém, menetes a reteszelőcsavarral.
 • Csavarja le a kupola kupakot. Felszerelhető nyílásokkal a kényelmes fogás érdekében. De ha a nyílás nem, használja a csavarhúzót: nyomja be a horonyba, és óvatosan felhúzza, és az óramutató járásával megegyező irányba húzza ki a részt. A kerek fogót is használhatja, a kupak belsejében lévő hornyokba helyezve.
 • A kupak eltávolítása után vegye le a bütyköt a feltüntetett alátéttel. Tisztítsa meg őket egy ronggyal szennyezettségtől.
 • Vegye ki a keverőgömböt és vizsgálja meg a szelep részét.
 • Távolítsa el a szelepülékeket. Ezek egyszerűen, egy vékony csavarhúzó segítségével készülnek. Csipeszekkel vagy csavarhúzóval az ülések alatt rugók találhatók.
Az egykaros golyóscsapos keverő összeszerelésének és javításának rendszere

Tipikus problémák a golyósorsó golyóscsapjának mechanizmusa

A szivárgást vagy a túlzott zajot a következő hibák okozhatják:

 • A domború alátét vagy aljzat belső része, ahol a golyó alsó része megegyezik, kopott vagy erősen szennyezett. Ezeket a gömbüregeket alaposan meg kell tisztítani.
 • Elhasználódott labda. Repedések, hornyok lehetnek. Mindezt piszkos és kemény víz okozta, szilárd részecskék szennyeződésével. Kizárja csak a labda cseréjével.
 • Használt szelepülések. Ha rosszul tapadnak a labdához, akkor átengedik a vizet. Ezeket is ki kell cserélni.
 • A rossz ülések nem csak kopás, hanem a rugók gyengülése is lehet. A kérdést úgy oldják meg, hogy a rugókat újakkal helyettesítik.

Egykaros keverő felszerelése golyós mechanizmussal

Ez fordított sorrendben történik, régi alkatrészek tisztításával és kenésével, valamint újak cseréjével:

 • Tisztítsa meg a csaptelepet.
 • Helyezze be az új rugókat az ülésekbe, helyezze a szerelvényt a megfelelő aljzatokba.
 • A tisztított golyót szilikonzsírral kenni lehet. A labdát a keverő testébe helyezzük.
 • A bütykös alátétet létrehozták. A megfelelő összeszereléshez egy horony van, amely illeszkedik a bütykös tárcsával.
 • Tisztítsa meg és csavarja le a fém felső kupakot. Fontos, hogy ne engedjünk torzulást.
 • Helyezze a fém rudat és csavarja be a kart a víz beállításához.

Problémák a forgó kifolyóegységgel

Ha az egykaros keverőből származó víz a forgó kifolyóegység felett és alatt áramlik, ezt a tömítések kopása okozza. Mivel a tömítések gumigyűrűket használnak, legalábbis - mandzsetták. A gyűrűk cseréjéhez a keverőt az alábbiak szerint kell szétszerelni:

 • A patron eltávolítása után a kifolyó csuklós oldalát el kell távolítani a testről. Ennek módja a szétszerelés során világossá válik. Egyes modellekben ez a csomópont eltávolításra kerül. Az esetre egy speciális tengelykapcsolóval van lezárva. De gyakrabban a kifolyóegységet lefelé távolítjuk el, ahol egy hullámosított hajlékony tömlőt csatlakoztatunk. A blokk eltávolításához mindaddig szét kell szerelni, amíg a keverőt a mosogatóról vagy a mosdóról le nem szedjük.
 • A szétszerelt keverő aljától csavarja le a gyűrű alakú anyát, és vegye le a fluoroplasztikus gyűrűt.
 • Most eltávolíthatja a testegység kifolyócsövét, lehúzva. A testben lévő ízületekben megtalálhatók az elhasznált gumitömítések. Meg kell vásárolni ugyanazokat az újakat, és ugyanakkor cserélje ki a fluoroplasztikus gyűrűket a keverő felszerelése előtt és lent.

Megrepedt a házban

Ez a hiba azonnal észrevehető, és megköveteli a teljes keverő cseréjét. Egyes házi kézművesek szilikon tömítőanyagot használnak, hogy "javítsák" az ügyet. De ez ideiglenes intézkedés. Hamarosan még egy új keverőhöz kell mennie a boltba.

Az aerator eltömődött

Ha a daruk teljesen nyitott állapotban vannak, nyomást gyakorol, akkor több ok is lehet. Ez egy eldugulás a csövekben és a beömlő tömlőkben, és csak egy rossz nyomás a vízellátó hálózatban. De ez egy eldugult levegőztető is lehet a kifolyócsövön. Csavarja ki a légtelenítőt javításra. Ha a kéznyomás nem elegendő, használjon állítható csavarkulcsot. A levegőztetőn vannak hornyok a csavaráshoz. A hálón belül szilárd tömeget és rétegeket talál, amelyek megakadályozzák a víz áramlását és csökkentik a nyomást. A rács folyó víz alatt tisztítható.

Ha a szennyeződés megmarad, szedje szét a szellőztetőt, kézzel tisztítsa meg a lyukakat fogpiszkálóval vagy tűvel.

A keverő károsodásának megakadályozása patronnal vagy golyóval

Ha a vízvezeték állandó javítást igényel, azt jelenti, hogy a víz minősége az Ön területén lévő csövekben nem kielégítő. Érdemes megfontolni a szűrők telepítését. A hullámcsövekre csatlakoztatott hagyományos mechanikus szűrők jelentősen megnövelik a ház vízvezeték-élettartamát. A szuszpenzió és a vízből származó üledék nem törli a szilikon és a gumi alkatrészeket, valamint a szelep szelep mechanizmusának labdáját és kerámiáit.

A mixer DIY javítása: lehetséges hibák és módszerek az eliminálására

Az ilyen elem a vízvezeték, mint a keverő - gyakran nem sikerül, mivel a terhelés igen nagy. A csapok a konyhában és a fürdőszobában vannak.

A legtöbb esetben csak a tömítést vagy a tömítést kell cserélni. Bárki képes kezelni az ilyen munkát, és nem kell hívnia a vízvezeték-szerelőt.

Keverőeszköz

Mi a keverő? Ez a készülék hideg és forró víz keverékét szolgálja. A mixer két fő típusa van:

 • keverő szelepekkel;
 • keverő patronnal.

Az első esetben a hideg és meleg vizet két szelep szabályozza.

A patron esetében nincsenek szelepek az eszközön. Egy tollat ​​cserélnek egy eszközre, amely patronnak nevezik. E gomb különböző állásai szabályozzák a víz áramlását.

A fürdőszobában lévő csaptelep bonyolultabbá válhat a kialakításában, mivel a zuhanycső csatlakozik hozzá, és van egy fogantyúja vagy gombja, amely megnyitja a vízellátást a zuhanyhoz.

Mellesleg egy ilyen eszköz csatlakoztatva van, a keverők a falra szerelve vannak, és azok, amelyek a mosogatóra vagy a fürdő szélére vannak felszerelve.

A különböző modellek sokfélesége ellenére ezek mindegyike könnyen összefoglalható a fenti leírások alapján. Az eszközök nagyon különbözhetnek egymástól, de a belső szerkezete ugyanaz lesz.

A leggyakoribb problémák és megoldások

Szegény folyó víz a csapból, amikor a készülék be van kapcsolva

Talán a vízvezetékek csak eltömődtek. Ez gyakran a régi házakban történik. Annak ellenőrzésére, hogy ez így van-e, meg kell szüntetni a csöveken található meleg és hideg vízellátó szelepeket, és vegye le a keverőt. Ezt követően fokozatosan ki kell nyitni a szelepeket. Ha a víz jó, akkor a csövek tiszták. A figyelmet a keverőre kell irányítania.

Először is ellenőrizni kell a rácsot, amelyet szinte minden modern modellen felteszünk. A csővezetékek rossz állapotban és nem túl tiszta vízben a vízellátó rendszerben ez a rács nagyon gyorsan eltömődött és nem enged át vizet. Szükséges eltávolítani és tisztítani. Ehhez csavarja le az anyát a csévélő végén. Sok felhasználó egyszerűen eltávolítja a rácsot egy új keverő telepítése során.

Egy másik ok, amiért a víz nem áramlik át a keverőtörlőn, lehet, hogy a daru-dobozon lévő gumitömítés megtörte és megakadályozta a vizet. Ellenőrizni kell, hogy ki kell csavarni mindkét dobozt és ellenőrizni kell őket. És végül, néhány szennyeződés csak bejuthat a keverőbe. A készüléket eltávolítják, szétszerelik és mosják.

Különböző típusú szivárgások

Szivárgás a szellőzőnyílásból

Ennek oka a tömítőgyűrű kopása. Szükség van a daru-doboz csavarozására, cserélje ki a gyűrűt és csavarja vissza.

Szivárgás egy ganderből

A tömítőgyűrű kopása is előfordul. A csévélő csavarja ki, a gyűrűt kicseréli, és a csavart helyére csavarják.

Szivárog a keverőházból

Valószínűleg repedés esetén. Egy ilyen keverőt teljesen meg kell változtatni. Ha az eszköz összecsukható, és lehetőség van arra, hogy alkatrészeket vásároljon, akkor csak a sérült rész kerül megváltozásra.

A fentiek mellett, ha a keverő a rugalmas tömlőkhöz csatlakozik a vízellátó rendszerhez, a víz olyan szivároghat, ahol a tömlők csatlakoznak a keverőhöz vagy a vízvezetékekhez. Ebben az esetben általában elegendő az anyát enyhén meghúzni.

Víz áramlik, amikor le van zárva

Itt van a szelepekkel és a keverővel ellátott keverő javítása a patronnal. Az első esetben le kell csavarni a tengelycsonk dobozt és cserélni kell a gumitömlőket. Tömítések beszerelhetők bármely vízvezetékházban. A keverő megvásárlása után, gyakran egy tömítésben és tömítőgyűrűn is szállítjuk. Meg kell menteni őket.

Ha a víz egy zárt patronon keresztül áramlik, akkor az egész patront cserélni kell. Meg kell jegyezni, hogy különböző méretűek, ezért egy új vásárláshoz tanácsos vegyen egy keverőt magával a boltba.

Hasznos. Olvassa el a felülvizsgálatot weboldalunkon: "Hogyan kijavítunk egy csapot, amikor áramlik" - a probléma különböző megoldásai.

Javítószelep

Zuhany javítás

A zuhanykapcsolók különböző típusúak lehetnek. Melyik fürdőszobai csaptelep jobb - olvasható egy külön felülvizsgálat során. Általában a víz átfedésben van, vagy a gomb használatával vagy a kapcsolókar segítségével. A gomb gyakran megszakítja a rugót. Csak egy újat kell elhelyeznie. Mind a nyomógombban, mind a kapcsolóban a gumigyűrűk és a tömítőgyűrűk, amelyek nagyon könnyen megváltoznak, szintén meghibásodhatnak. A zuhanytömlő könnyedén fel tudja szakítani a gumi csövet, amely a fém burkolat alatt van. Ebben az esetben vagy egy új zuhanycsőszerelvényt vásárolnak, vagy egy gumitömlőcserét cserélnek.

Ez az összes fő probléma ezzel a készülékkel. A fenti felülvizsgálatból nyilvánvaló, hogy a javítással nincsenek nehézségek. A keverő saját kézzel történő javításához a következő eszközökre lesz szüksége:

Szükség lehet egy FUM-szalagra is, amelyet a szálakon kell feltekerni, hogy megakadályozzuk a víz áramlását a szálak mentén.

A darucsúsz eltávolításához először el kell távolítani a szelepszárat. Ehhez távolítsa el a műanyag burkolatot, amely bezárja a rögzítőcsavart. A csavar kioldott és a bárányt eltávolítják. Ezután a daru-dobozt megfordítják fogókkal vagy egy kulccsal.

A patron eltávolításához elõször el kell távolítani a kapcsolószelepet. Ehhez csavarja le a szerelőcsavart a daru oldalán. Ehhez szükség lehet egy vékony csavarhúzóra.

Néhány hasznos tipp

A keverő krómozott részei közötti karcolások elkerülése érdekében a kulcsfogakra és a fogókra szigetelőszalagot lehet feltekerni. Csavarja le az anyákat úgy is, hogy vastag rongyot helyez el közöttük és a kulcs között.

Soha ne kelljen nagy erőt alkalmazni az anyák meghúzásakor. Mindig elég, ha csak "húzni" nekik egy kicsit. Ellenkező esetben az anyák felrobbanhatnak, mivel meglehetősen törékeny ötvözetből készülnek.

Ha az anyagról beszélünk, amelyről a keverők készülnek, akkor az öngyújtó az eszköz, annál alacsonyabb a minősége. Ezt a javítás során figyelembe kell venni.

Új keverő vásárlásakor meg kell győződnie arról, hogy minden alkatrész a helyén van. Ez különösen vonatkozik a tömítésekre és a tömítőgyűrűkre. Szükséges továbbá a pótalkatrészek rendelkezésre állásának ellenőrzése. Ha van ilyen - meg kell menteni őket. Ez a jövőben megóvja a túl sok futást az üzletek körül.

Fontos! Soha ne próbáljon meg javítani a keverőt, anélkül, hogy kikapcsolná a hideg és meleg vizet szállító csövek előszelepét. Ha valamilyen oknál fogva a szelepek nem átfedik egymást, akkor használnia kell egy szerelő szolgáltatásait, aki egy másik helyen blokkolja a vizet.

A mixer furcsa: (

Hello, tudná elmagyarázni a problémát a keverőmmel?
Nemrég vettem egy csaptelepet fürdőben, két "Ideal Standard" csaptelepet 3000r-re (Bulgária).
Úgy érzi, nem keveredik vízzel! A víz áramlása keverés közben a hőmérséklet impulzusok, a hidegtől a nagyon forróig terjed, miközben egyenletesen meleg. A sugárnyomás nem változik. Ha külön kell hagyni a vizet - mindent normális, hideg, hideg, meleg forróság, meleg. És amikor megpróbálok keverni egy meleg, ilyen szemetet. Mesterségesen mosunk, majd egy kicsit forró, aztán hideg, melegen meleg, és folyamatosan, folyamatosan, bármikor. A legfontosabb az, hogy mielőtt a szokásos stand volt a legegyszerűbb keverő, nem vettem észre még egyszer. Egy új vízvezeték-szerelőt telepítettek a gyárból, gondolta, hogy nehézkesen telepíthető, másnap pedig egy másik keverőt hívott elő, a falról kinyitotta, mindenre nézett, és arra a következtetésre jutott, hogy nem a forró víz erős nyomása volt. Azt tanácsolta, hogy cserélje ki az összes csövet a műanyagokra és a szelepekre, szűrőket és így tovább. a költségek mindez nem kicsi, plusz a falak töröttek. Általában a félelem mellett nem bízom abban, hogy pontosan azért, mert az ilyen szemetet a víz lüktető hőmérséklete okozza, a régi keverőt általában egy állatorvosban keverik össze. Igen, a konyhában van egy új keverő, a miénk olcsó és problémamentesen működik és csepp. Elmentem a szomszédokhoz, még kevesebb nyomás van, a keverő rendszerint keveredik. Bár a régi vissza! És az új nem fogadható el. 3000 + 600r. a kukába történő telepítéshez?
Mi ez a szemét, lehet, hogy a keverő hibás vagy importált, mint ami eltér a miénktől, és esetleg nem alkalmas? És a bolt biztosította, hogy minden keverő alkalmas. Mi lehet a probléma akkor?

Köszönjük előre a választ.

Elizabeth írta:
Mi ez a szemét, lehet, hogy a keverő hibás vagy importált, mint ami eltér a miénktől, és esetleg nem alkalmas? És a bolt biztosította, hogy minden keverő alkalmas. Mi lehet a probléma akkor?

Ez egy gyakori probléma az olcsó keverőknél, különösen a kínaiaknál.
Szükség volt a németek felkínálására, és nem az olcsó megkeresésére.
A helyzet enyhén megváltozhat a hátrányos helyzetbe úgy, hogy az excentereket szűkítéssel, garanciák nélkül telepíti.
Megbízható - csak egy jó márkakeverő.

A keverő nem keveredik vízzel: meleg vagy hideg. Mi a teendő

Mi az oka az egykaros keverő meghibásodásának: van-e forró víz vagy hideg víz a csapból? Nem lehet meleg víz?

Hogyan lehet megjavítani, hogy mit tegyen? Javíthatom a keverőt?

Volt egy ilyen probléma is előttem:

Technikailag csak egy módon megoldható - a forró és hideg víz nyomásának kiegyenlítése az elzárószelepek beállításával. Vagyis húzza meg az egyiket (általában egy csapot forró vízzel), hogy az áramlási sebessége (a szem sugárnyaláb vastagságával szemmel látható legyen) egyenlővé válik. Ezután a kevert melegvíz szállítási tartománya kibővül, és nem kell elkapnia az "átmeneti pontot" a forró vízből a jégvízbe. A kar középső helyzetébe kerül.

Azt is tanácsolhatja, hogy adjunk hozzá az automatikus nyomásszabályozók zárószelepéhez, hogy ne függjünk a szomszédoktól.

Nélkülük nagyon vicces volt zuhanyozni, ugyanakkor mosógépben mosni ruhákat. Amint szüksége volt hideg vízre, forró víz öntött nekem.

A daru vagy a patron kialakításának behatolásához csak szakképzett szakember készítheti el. Mit tehet - megtörni a szerkezet szimmetriáját: növelni a lyukat egy kis áramlással, magasra fulladni? Ha nincs tapasztalat, akkor ezt csak kísérlet és hiba érheti el, garantált eredmény nélkül.

A keverő nem akar vízzel keverni.

Kiemelt állások

Legutóbb megtekintett 0 felhasználó

Nem regisztrált felhasználó látja ezt az oldalt.

A legjobb cikkek az IAB honlapján

 • Minden tevékenység
 • legfontosabb
 • Ötletek otthona számára
 • Anyagok és szerkezetek
 • A keverő nem akar vízzel keverni.

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

BII. Javítás és dekoráció

Maga hivatásos
építész vagy
egy tervező?

Az IVD.ru honlap egy vezető internetes projekt, amely a lakóépületek rekonstrukciójának és belső kialakításának kérdéseivel foglalkozik. A honlap legfontosabb tartalma az "Ideas of Your House" magazin archívuma - exkluzív szerzői cikkek, minőségi illusztrációk, gyakorlati tanácsok és leckék. Szakembercsapat dolgozik a projekten, neves tervezők, építészek és vezető kiadói szakemberek közreműködésével.

Honlapunkon átfogó tervezési megoldások találhatók; az építési és befejező anyagok, bútorok, gépek és berendezések részletes piaci áttekintése; hasonlítsa össze saját ötleteit a vezető építészek tervezési projektjeivel; Közvetlen beszélgetés a többi olvasóval és szerkesztővel a fórumon.

Ön egy professzionális építész vagy tervező?

Do-it-yourself egykaros keverő javítás: munkamenetek

Amikor hirtelen problémák vannak a keverővel, ez nem jelenti azt, hogy azonnal hívja a vízvezeték-szerelőt. A saját kezével egykaros keverőt is készíthet. Ehhez csak meg kell értenie a készülék jellemzőit és rendelkeznie kell a szükséges eszközzel.

Csuklós csaptelep - a legjobb megoldás a konyhában és a fürdőszobában

Mint ismeretes, a keverő úgy van kialakítva, hogy összekeverje a hideg és a meleg vizet, és állítsa be a kívánt hőmérsékletet. A legnépszerűbb modellek egyike egy forgó fogantyúval ellátott kivitel. Mono parancsoknak, csuklópántoknak és még joystickoknak is nevezik őket.

Hosszú élettartam a fém dörzsölés hiánya miatt. Szinte minden olyan kopó alkatrész, amely annyira ismerős a hagyományos keverőben, itt cserélhető kerámia részekkel, amelyeket nagy pontossággal feldolgoznak. A csiszolószemcséket csak súlyosan érintik. Ezért új modellekben gyakran szűrő kerül közvetlenül a keverőbe. De még mindig jobb a megfelelő tisztítás a vízbevezetésnél.

Egykaros keverő

Ők is vonzzák a modern design. A testet sima vonalak és átmenetek különböztetik meg. A króm, a nikkel vagy a színes bevonatok, mint például a "fekete arany" gyakran használják a befejeződésüket.

Egy kis csavarással beállíthatja mind a víznyomást, mind a hőmérsékletet. Az egyszerűséget a megbízhatóság és a kényelem egészíti ki. Ezért az egykaros keverőberendezés ismerete lehetővé teszi a gyors javítást. A fő rész a patron. Ezért gyakran kell ezt az elemet kicserélni. De először meg kell kitalálnod, hogy az eszköz közvetlenül képviseli:

 1. a fogantyú vagy a kar segíti a könnyű ellenőrzést;
 2. a beállító rúdot anyával és alátéttel rögzítik;
 3. A ház belsejében egy gömbcsap vagy három keretes kerámia patron található. A stabil pozíció a gumi nyeregnek köszönhető;
 4. vannak beállító és gőzölő mandzsetták is, valamint beállító gyűrű.

A hibák okai eltérőek lehetnek, de ha a patront nem sérülték meg, a keverő javítása nem sok időt vesz igénybe. Ez részben attól függ, hol telepítették.

Egykaros keverők - a törés okai

Annak ellenére, hogy ilyen keverők két típusból állnak, a törés okai gyakran hasonlóak, bár van némi különbség:

Forgatható konyhai csap

 • A gömbcsavar szerkezet megbízhatóbbnak tekinthető. Azonban idővel az acélgolyót korróziónak vetik alá. A teflon tömítések és tömítések szintén elhasználódnak, majd a víz áthalad. Gyorsan kicserélhetők. Ha azonban a labda megrepedt, újat kell vásárolnia;
 • lemez kerámia patron nem fél a rozsda és a kemény víz. Az ilyen egykaros konyhai csaptelep évekig tart. Maga a kialakítás olyan vékony lemezekből áll, amelyek gondosan illeszkednek egymáshoz. A rés század milliméter, így a csapdába esett törmelék vagy homokszemcsézés forgácsot és törést okozhat. Ebben az esetben új pótlásra van szükség;
 • az eltömődés néha a gumi ülés és a csavart deformálódásához vezet. Ezért meg kell szüntetni, tisztítani és kicserélni a gumit;
 • a laza kar vízszivárgáshoz vezet. Ennek megállításához egyszerűen húzza meg az összes csatlakozást;
 • egy kis repedés a testen maga is lezárható tömítőanyaggal. Ha ez nem sikerül, jobb egy másik keverőt találni.

A problémák gyakori oka maga a víz, vagy inkább merevsége. Még egy közönséges tisztítószűrő is lehetővé teszi, hogy a fürdőszoba egykaros keverője hosszabb ideig tartson és bontása nélkül.

Keverőjavítás: eljárás

A munka megkezdése előtt a szelepeket meleg és hideg vízzel kell lezárni, majd a csapot ki kell nyitni és a meglévő vizet le kell üríteni. A mosogatót úgy is lefedheti, hogy ne sérüljön meg.

Az akcióalgoritmus a következő:

 • csavarhúzó használatával eltávolíthatja a dekoratív kupakot, és csavarja ki a vezérlőkarral rögzített csavart;
 • a kart nagyon óvatosan kell eltávolítani, mert egyes modelleknél szükség lesz egy kis erőfeszítésre;
 • Most látja a daru kupáját és a műanyag excentert. Alatta van a patron. Csak egy ilyen dekoratív sapkát kell néha lecsavarni. Jobb kézzel csinálni, mert műanyagból vagy vékony fémből készült;
 • csak a labdát távolítsa el és győződjön meg arról, hogy nem repedt. A kerámia patronhoz a rögzítő anyát le kell venni. Ehhez svéd kulcsra lesz szükséged. A patron meghibásodása esetén újnak kell vásárolnia. Nagyon fontos, hogy ne tévedj a választással, különben a csere nem fog sikerülni a különböző formák és méretek miatt, mivel minden gyártó saját kis változtatásokat hajt végre;

A keverő szétszerelése egy szeleppel

Azonban az egykaros keverő javítása saját kezűleg nem lehetséges. Meg kell győződnie arról, hogy a hiba oka még nem mutatott tényezőt.

Mixer - hibaelhárítás

Ha a fő javítás után más problémákat találtak, amelyek valahogy a keverőhöz kapcsolódnak, azonnal ki kell küszöbölni. A problémák jelzése:

Egykaros keverő javítás

 • a légzőkészülék eldugulása könnyen azonosítható a konyhai vagy fürdőszobai víz nyomásának különböző módjaiban. Csavarja ki és öblítse le jól. Ha a lélegeztetőgép nagyon rozsdás, cserélje ki;
 • A gumiabroncsok laza illesztése miatt a víz megnyitása után erős zajt jelenthet. Szükség esetén újra kell szétszerelni és koptatni a gumit. A szűrők telepítése segíthet a zaj kiküszöbölésében;
 • a víznyomás csökkenése a vízcső vagy a tömlő eltömődése miatt következik be. Ebben az esetben megfelelően tisztítani vagy új polipropilénnel kell helyettesíteni;
 • gyakran előfordulhatnak gyakoriak a fürdőszobában lévő csaptelepek. Ha a zuhanycső is hirtelen szivárog, akkor a tömítés cseréjével könnyen rögzíthető. Azonban a vezérlőkar spontán leeresztése, ami a vízvezeték zuhanás általi leállításához vezet, azt sugallja, hogy a legvalószínűbb a tekercs lefektetése. A felső tömítés cseréjekor nem kell eltávolítani a keverőt. Csak az anyát csavarja ki és távolítsa el a tömlőt. Csak cserélni kell, és újra mindent helyre kell tenni;
 • az alsó tömítés cseréjéhez újra meg kell akadályozni a vizet. A tömlőt, de az adaptert a kifolyóval együtt nem szabad eltávolítani. Ezután húzza ki a kapcsolót és az excentert, majd csak a szelepet. Csak a tömítést kell cserélni és a keverőt újra össze kell szerelni.

Szükség esetén a pótgyűrű 3-4 mm vastag gumit tartalmazhat.

Ezért, mielőtt rögzítené az egykaros keverőt, le kell zárnia a vizet, szétszerelje az eszközt, és győződjön meg róla, hogy a patron vagy a golyós szelep helyes állapotban van.

Ezek a részek nem javíthatók, ezért azonnal újakat kell kapnia. A legfontosabb, hogy ne tévedj a kerámia patron méretével. Ezért jobb, ha magával viszi a régi boltba, hogy ne okozzon bosszantó hibát.

A daru kialakításának egyszerűsége könnyű javítást tesz lehetővé. Minimális időt vesz igénybe, és nem igényel speciális készségeket és ismereteket. Ennek ellenére nem szabad rohanni a munka során. Fontos, hogy mindent a terv szerint és alaposan meg kell tenni. Ennek eredményeképpen a keverő hosszú ideig javítás nélkül tart.

Egykaros keverő - eszköz és a do-it-yourself javítás

A modern vízvezeték folyamatosan megváltoztatja megjelenését, fejlettebb technológiákat és anyagokat használ, így nem csak funkcionális és kényelmes, hanem tartós is. Több ezer vállalat szerte a világon olyan tartós eszközöket fejleszt ki, amelyek könnyen kezelhetők és könnyen karbantarthatók.

Például a kétszelepes daruk cseréjéhez, hogy beállíthassa a kényelmes hőmérsékletet, amelyben problémás, az egykarú modellek jönnek, amelyek egy kézzel is könnyedén nyithatók. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi a készülék, valamint hogy hogyan kell a fürdőbalap csapot a saját kezével javítani.

tervezés

Egykaros kádcsaptelep szerkezetileg különbözik a kétkaros elemtől. Kizárólag egy fogantyúval rendelkezik, amely a víz csaptelepének hőmérsékletét és teljesítményét szabályozza. Ez a típusú csaptelep "egykarú bandit" néven is ismert, labda, pánt, joystick. Három fő funkciót lát el: víz keverés az optimális hőmérsékleten, sugárhajtás és erő megváltoztatása. A cselekvés mechanizmusa nagyon egyszerű:

 • A gomb vízszintes elforgatásával megváltoztathatja a víz hőmérsékletét a hidegről melegre.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az egykaros keverő a következő szerkezeti elemekből áll: egy forgatógombot, egy csaptelepet, egy csaptelepet, egy belső kamrát vagy egy patront, valamint több tömítést és tömítést.

A keverőben, amint az egészségügyi berendezés neve is látható, a hideg és meleg vizet összekeverik annak érdekében, hogy optimális hőmérsékletet érjen el. Ezt a folyamatot kerámia vagy gömbmechanikával végezzük. A keverő belső kamrájának eszköze két típusú eszközt különböztet meg:

 1. Golyós mechanizmussal. Az egykaros típusú golyós keverő eszköz egy speciális, kör alakú keverőkamra jelenlétéből áll. Ebben a kamerában, amely hasonlít egy fémgömbre, három lyuk van. Hideg víz áramlik az egyik lyukba, forró víz folyik a másodikba, és egy harmadik patak folyik ki, amelyet a két patak összekeverésével nyernek. A forgókar elmozdítja ezt a labdát, beállítja a sugárhőmérsékletet és a teljesítményt.
 2. Kerámia patronnal. A kerámia patron három különálló lemezből áll, az alsó rekeszében három nyílás van, amelyek hideg és forró vizet is biztosítanak, valamint egy kevert sugár adagolását a csapcsőbe. Az áramlások keverése azonban, ellentétben a golyósmechanizmussal, a patron felső részében történik.

Fontos! A belső eszköz különbségei ellenére a gömbcsuklóval rendelkező modellek és a kerámia patronok nagyjából azonosak és működnek. Van azonban néhány különbség: a patron jobban védett a mészkamra felhalmozódásától, és a "golyó" ellenáll a csapvízben található szennyeződéseknek.

Erősségek és gyengeségek

Sok lakástulajdonos figyelni az egykaros keverőre, mert a készülék és a javítás, valamint a telepítés egyszerű, de ugyanakkor nagyon hatékony és működőképes. Ezek a korszerűbb eszközök nemcsak a kétszelepes elemektől származnak, hanem inkább esztétikus megjelenésükből. Nagyon kényelmesek a használatukhoz, lehetővé teszik a víz hőmérsékletének pontosabb és gyorsabb szabályozását, csökkentve a fogyasztását. De hátrányai is vannak:

 • Igényes vízminőség. Eszközeik jellege miatt az egykaros csaptelepek nagyon érzékenyek a csapvízben található szennyeződésekre. A rossz minőségűek miatt gyakran eltömődnek, majd abbahagyják a munkát. Különösen érintett ez a probléma a modellek kerámia patron.
 • Alacsony fenntarthatóság. Szinte lehetetlen megjavítani egy karral ellátott keverőt a saját kezével, csak néhány alkatrészét cserélheti ki, például pecsétet vagy patront.

Ne feledd! Az egykaros keverő élettartamának növelése érdekében a csapvíz minőségének javítása speciális szűrő telepítésével, valamint az eszköz időben történő megelőző karbantartásával érhető el.

Működési problémák

Még a jó minőségű szaniterek végül is meghiúsulnak. A keverő élettartama függ a felhasznált anyagtól, a csapvíz minőségétől és a felhasználás intenzitásától. Az egykaros modellek működéséből eredő leggyakoribb problémák a következők:

 1. Repedések a készülék testén. Ezek az anyag rossz minősége és a telepítési hibák miatt fordulnak elő.
 2. Légtelenítő eltömődés. A hiba oka a csapvíz rossz minősége.
 3. Használt gumipárnák. A tömítések a fogyóeszközök, ezért idővel elhasználódnak az eszköz nagy intenzitásának köszönhetően.

Fontos! Bármi legyen is a keverő minősége, megelőző karbantartást igényel. Még akkor is, ha üzem közben nem jelent problémát, a készüléket 1 év alatt két év alatt szét kell szedni, tisztítani és cserélni. Végül is egy apró aprócska, amely a pecsét alá kerül, szivárgást okozhat.

javítások

Sok otthoni kézműves érdekli, hogyan javítsunk meg egy egykaros típusú golyós keverőt, ha rosszul kezdett dolgozni. Tapasztalt vállalkozók azt állítják, hogy ha a készülék használhatatlanná vált, csak a patront teljesen cserélheti vagy tisztíthatja, és cserélheti ki a tömítéseket is. Ehhez az alábbiak szerint járjon el:

 • Először is meg kell határoznia a forró és hideg víz áramlását a keverőhöz, ezért szükséges a gömbcsapok lezárása a víz alatti csöveken.
 • Ezután egy csavarhúzó segítségével távolítsa el a daru forgókarján lévő díszítőelemet.

Vegyük figyelembe, hogy minden egyes egészségügyi eszköznek saját élete van, ami a felhasználás minőségétől és intenzitásától függ. Ez az időtartam azonban meghosszabbítható a csapvíz minőségének javításával tisztító szűrővel, valamint a készülék rendszeres megelőző karbantartásával. Egykaros keverő esetében a karbantartás időszakos szétszerelést és tisztítást, valamint a gumitömítések időben történő cseréjét foglalja magában.

Miért rosszul működik a zuhanycsap?

Van egy fürdőszoba csaptelem egy gombnyomással és egy gomb, hogy átkapcsoljak a zuhanyra. Eleinte csodálatosan dolgozott a víz keverésében. És az utóbbi időben, a víz kívánt hőmérsékletének beállításához elhasználja az idegeket. A víz forró és hideg lesz, felemeli a fogantyút, hogy növelje a zuhanyfejet - hideg vagy forró víz lehet. A mixer mindössze 3 éves, soha nem szivárog, vagy soha nem csepeg, de a mosás problémává vált. Mi a baj? Mondja meg nekem, kérem, szakértők - vízvezeték-szerelők vagy akik szembesültek ezzel a problémával. Köszönöm előre.

 • Írta: Galun
 • Dátum: 2012/12/25
 • Alszakasz: Keverők
 • Válaszok: 2
 • Két oka van, és rendszerint akár a víz hónapja alatt, a szomszédok vízszintje alatt, vagy a keverőkben van egy kis fájdalom, amelyen keresztül a víz hónapja alatt jár. Az esetek bármelyikében fel kell hívnia a vízvezeték-szerelőt, hogy megértse a helyszínen.

  A keverõben a víz rossz keveredése miatt a víztömegek banális csökkentése volt. Az okok lehetnek söpredék, különböző mechanikai szennyeződések bejutása. Megoldás: helyezze a szűrőt a vízellátó rendszerbe, szedje szét a keverőt és tisztítsa meg.

  Lehetséges okok és a gyenge víznyomás javítása a keverőben

  Ebben a cikkben ismertetem azt az okot, amely leggyakrabban akkor fordul elő, ha a keverőben gyenge víznyomás van, amikor a probléma önmagában van, és önmagától is megoldhat, anélkül, hogy vízvezetéket okozna 5 percig.

  Mi a teendő ebben a helyzetben?

  Példaként elmondom neked: a ház egy ideig kikapcsolta a vizet, és bekapcsolás után például nagyon kevés nyomás volt a konyhában. A fürdőszobában és a mosdóval együtt minden rendben van, csak a konyhában. Mind a hideg, mind a meleg víz ugyanolyan rossz, ami 90 százalékot jelent, ami rozsdát, léptéket és szemetet okozott a "gander" háló alatt.

  Csavarjuk ki a "hálótartót", nyissuk ki a vizet, és ellenőrizzük mind a meleg, mind a hideg állapotot, ha minden rendben van, megtisztítjuk a rácsokat (akár 3 is lehet), lemoshatjuk őket és visszafordítjuk őket.

  Ez a leggyakoribb eset, de nagyon sok, az egykarú daruk egyes patronjain hálók vannak, és ha rozsdát hoz, akkor szét kell szedni és tisztítani. Már írt egy cikket az egykaros keverő javításáról, a daru kerámia csaptelepek javításáról, valamint számos más esetről, amikor gyenge nyomás fordul elő, és hogyan lehet megszüntetni őket.

  Hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt

  Egykaros csaptelepek - egy új trend a modern fürdőszoba vagy konyha elrendezésében. A hagyományos daru - "halszálkás" és falcsaptelepek elveszítik népszerűségüket egy ilyen funkcionális és stílusos párkány hátterében. Az egykaros (vagy botkormányos) keverő olyan ház, amelynek lemeze forró és hideg vizet elegyít. A lemez karként működik. Ez a kivitel lehet kerámia, fém vagy műanyag.

  A joystickkeverő meghibásodása esetén szét kell szerelni, és rögzíteni kell a felmerülő problémákat. Ezek kiküszöbölése érdekében ismernie kell az "egykarú" keverők sokaságát, valamint a velük való munkavégzés elveit.

  Az egykaros keverők típusai és jellemzői

  Kétféle típusú daru daru létezik:

  1. Ball mixer. Ennek a kialakításnak a fő eleme egy kis golyó, amely a daru testében található. A labdának három lyuk van a hideg, forró és kevert vízhez, amely a csaplyukba kerül. Ezért az acélgolyó belsejében lévő kapacitást a keverőkamrának nevezik. A golyó szoros kapcsolatban áll a gumitömítéssel (ülésekkel). A kialakítást a szár szabályozása hajtja. A víz áramlása a labda mozgásának változásai szerint változik. Minél nagyobb az érintkező lyukak területe, annál gyengébb a vízáramlás, és fordítva. A mixer ezen verziója nagyon jól meghibásodik a jól megtervezett kialakítás miatt.
  2. Cartridge mixer. Az ilyen típusú keverőben a golyó helyett egy patron van elhelyezve, amely 2 kerámia lapon alapul. A patron alsó része (lemez) 3 lyuk van a víz számára, és a felső funkciója a keverés. Ennek a kialakításnak az értelme, hogy amikor a joystick helyzete megváltozik, az egyik alsó lemez furata a lemez felső részének keverőkamrájával egy vonalba kerül. A kar speciálisan szilikonzsír miatt simán mozog. A patronburkolatokba behelyezett szilárd alkatrészek miatt váratlan meghibásodások megakadályozása érdekében a gyártók speciális szűrők beszerelését javasolják.

  A joystick-keverők előnyei és hátrányai

  Az egykaros csapok népszerűek a kényelem és a könnyű használat miatt. Ilyen keverők segítségével gyorsan beállítható a kívánt hőmérsékletű víz, mivel a kart jobbra vagy balra mozgatja. A víznyomás növeléséhez vagy csökkentéséhez a joystickot felülről lefelé kell beállítani. Emellett az egykaros daruk hosszú élettartamot mutatnak. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen keverők kialakításakor nincsenek dörzsölő elemek fémből, valamint gumi tömítések a daru mozgó részei között.

  A gömbcsap hátrányai a gyors kopásgátló tömítések. Ezért a keverő meghibásodása és eltömődésének elkerülése érdekében ajánlatos ezeket az alkatrészeket kétévente cserélni. Egykaros csaptelep hiánya akkor fordulhat elő, ha a csiszolóelemek (pl. A homok) vízzel áramlik. Ezért olyan fontos speciális szűrők telepítése, amelyek megakadályozzák az eltömődést.

  Néhány olcsó patroncsaptelepet nehéz beállítani egy kényelmes hőmérsékletet 35 és 41 fok között. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen keverők olcsó analógjai a vízhőmérséklet kis szögben vannak beállítva. Ez a kialakítás nem teszi lehetővé a pontos beállításokat, a pontosság nem alacsonyabb, mint a kerámiaburkoló dobozos keverők. De a jól ismert márkanév gyártmányú lemezmodellek szélessége 15 fokos, de gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges vízhőmérsékletet. Az ilyen funkciókat a különleges kialakítás és a minőségi alkatrészanyagok köszönhetik.

  Hogyan kell megfelelően szétszerelni a lemezkeverőt

  Ha a daru karmantyúján a lemezek sérülnek, meg kell szétszerelni a keverőt. Ehhez a következő eszközökre van szükség: egy csavarhúzóval és egy hatlapkulccsal.

  utasítás:

  1. Csavarhúzó használatával húzza ki a dugókat. Két színben festették, hogy jelezze a kar mozgásának irányát a víz hőmérsékletének szabályozására.
  2. A hexadecimális kulcs használatával a csavar kioldható, ami biztosítja a joystick és a beállító rúd összekapcsolását.
  3. A fogantyút eltávolítják a daruról. A kerámia csavarja ki, majd a felső lemezen található szorító anyát. Ha a szorítóanya kis hornyokkal rendelkezik, akkor óvatosan csavarja ki, hogy ne sérüljön a rész. Más esetekben az anyát a szokásos módon lecsavarják. A kerámia könnyen lecsavarható kézzel.
  4. A keverőlemezt eltávolítjuk, és a patront a keverékbe cseréljük, ha más okok miatt szivárog, vagy nem sikerül.
  5. Új patront helyezett be. A tárcsát tartó anyát csavarták, majd egy kar van felhelyezve, egy csavart szerelnek fel, és a dugók a végén helyezkednek el.

  Tipp: Mielőtt egy új patront vásárolna a keverőhöz, egy régi lemezt kell viselnie, amely már nem sikerült. Az a tény, hogy a patronok különböző átmérőjűek lehetnek a lyukaknál (3 vagy 4 cm) és a patron alsó lapján rögzítik. Ezért fennáll annak a kockázata, hogy nagyobb vagy kisebb lemezt vásárol. Az új patron kiválasztásakor a szilikonos tömítésre is figyelni kell, mert kevésbé érzékeny a vízre.

  Hogyan kell megfelelően szétszerelni a gömbcsapot

  Ez a típusú egykaros daru olyan könnyen szétszerelhető, mint egy patron daru. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha komoly kudarc következett be, ki kell cserélni az egész keverőt. Ha a daru üzemképtelensége nem szignifikáns (például amikor a keverőt teljes kapacitással kapcsolja be, a vízsugár gyenge), a keverőt szét kell szerelni, és meg kell javítani. Az ilyen meghibásodás oka lehet egy eltömődött szelep csiszolóanyaggal.

  utasítás:

  1. Távolítsa el az anyát a csapócsőből.
  2. Húzza ki a hálót vízzel történő öblítéssel.
  3. Szerelje vissza az anyát és a hálót a keverőbe.

  Abban az esetben, ha a szelep szivárog, szükség van a gumitömítések újakra cseréjére. Ehhez szükség lesz egy csavarhúzóra és egy hexakulcsra.

  A gumitömítés cseréjére vonatkozó utasítások:

  1. A csavar lecsavarozva és a kar eltávolításra kerül.
  2. A csatlakozást eltávolítják a menetből, majd a csavart csavarhúzóval csavarják ki. Általában egy raid gyűjtődik rá, amelyet egy ruhával kell eltávolítani.
  3. A gumi tömítéseket eltávolítják, és újakat cserélnek. A labdát is eltávolítják.
  4. A betétek cseréje után a labdát a helyére szerelik. A tömítéseket műanyag anyával rögzítik.
  5. A kart fel van szerelve, a csavar rögzítve van. Végül a csaptelep megnyitásával ellenőrizni kell a keverőrendszer működését. Nincs vízszivárgás.

  Megszakítók megakadályozása egykaros keverővel

  Annak érdekében, hogy a joystick daruk hosszú ideig szolgálhassanak, szükséges:

  Az egykaros keverők rendszerének és működési elvének ismerete lehetővé teszi a meghibásodott joystick daru javításainak önálló elvégzését.